NFL season 2007–2008

  • 108 817
  • 1 252

Cube

Jäsen
Aivan hiton hieno juoksu Bradshaw'lta, mutta onneksi Giants rikkoi ja jaardit jäi saamatta.

Kyllä menee tiukoille.. Jatkoaikakaan ei ole enää kovin epätodennäköinen vaihtoehto.
 

Cube

Jäsen
Nyt käy sääliksi Tynesia... Kaveri tullaan hakkaamaan New Yorkissa alimpaan maanrakoon :(

Toisaalta olen kuitenkin tyytyväinen, että Green Bayn saumat säilyivät vielä.
 

Cube

Jäsen
Huoh.. Favre oli lopulta vähän liikaa paha-Favre noilla heitoillaan. Olisi edes pistänyt pitkää pommia, niin ei syötönkatko olisi välttämättä ollut noin kohtalokas, mutta helppohan se on jälkeenpäin viisastella.

Onnittelut kuitenkin Tynesille. Ei ole loppuelämä sittenkään piloilla :)

Meikäläisen näkökulmasta tylsä SB tulossa, mutta onneksi en siihen aikaan ole enää Suomessa, joten ehkä elämään saa muutakin iloa revittyä. Varmasti yritän pelin katsoa silti.
 

Fakap

Jäsen
Olen shokissa. Ei voi vittu ymmärtää, miten Favre, Jennings ja Grant voivat pelata noin paskan pelin. McCarthy oli kuitenkin illan pahin epäonnistuja. Harris olisi kaivannut jo ensimmäisen puoliskon aikana apuja Burresia vastaan. Mitään ei tapahtunut.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Voe pimppi! Green Bay oli lopulta hyökkäyssuuntaan yllättävän aseeton ja Giants vei. Olis se Favren pyristely ollut jotenkin inhimillisempää, mutta ei riittänyt tänä sunnuntaina. Nyt vittu NE vie 19-0 kauden ihan tasaseen, ellei sitten Maninningin nuorempi vedä jotain spektaakkelia.
 

Cube

Jäsen
Olen shokissa. Ei voi vittu ymmärtää, miten Favre, Jennings ja Grant voivat pelata noin paskan pelin. McCarthy oli kuitenkin illan pahin epäonnistuja. Harris olisi kaivannut jo ensimmäisen puoliskon aikana apuja Burresia vastaan. Mitään ei tapahtunut.
Ei ole tarkoitus hieroa suolaa haavoihin yhtään enempää, mutta eihän tämä Favrelle mitään uutta taaskaan ollut, vaan 2000-luvun puolelta löytyy myös playoff-pelit, missä on heittänyt 4 ja 6 (kuusi!!!) syötönkatkoa. Varmasti tiedät sen itsekin, että Favre on vähän sellainen pelaaja, että ottaa riskejä turhan paljon ja silloin, kun ne sattuvat kasautumaan, niin käy juuri näin.

Ikävä homma kyllä, itsekin olisin mielelläni nähnyt GB:n menevän loppuun asti.

E: Todella hieno kausi Packersilta joka tapauksessa. Mielellään katsoin sen pelejä aina, kun niitä sattui tulemaan.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Lähdin sitten Patriotsin pelin jälkeen nukkumaan, kun väsytti niin hitosti. Ei näemmä olisi kannattanut, sen verta huikea spektaakkeli tuo Packersin ja Giantsin välinen ottelu ilmeisesti oli. Nfl.comin avatessani yllätys oli melkoinen (ja samalla positiivinen), kun huomasin Giantsin ottaneen voiton tästä ottelusta. Päinvastoin kuin Patriots-Chargers -ottelussa, tässä matsissa näemmä edettiin mukavan paljon heittopelillä. Se on aina positiivista. Eli Manning näkyy olevan mies paikallaan Giantsin joukkueessa, saa Peyton olla veljestään ylpeä.

Super Bowlissa kohtaavat siis Patriots ja Giants. Todella mielenkiintoinen ottelu on varmasti luvassa, kun joukkueet vajaan kahden viikon päästä ottavat yhteen.
 
Viimeksi muokattu:

janóz

Jäsen
Täältähän saa vähän sen kuvan, että Packers ja Favre olisi pelannut huonon pelin.. Ehkä hieman näinkin, mutta kyllähän Giants voittonsa täysin ansaitsi. Grant pysäytettiin kokonaan, joten kyllä siinä Favre ja moni muukin alkaa heittojaan pakottamaan. Giantshan pesi jo aiemmin Dallasin, joka oli mielestäni kovempi porukka kuin Packers ja kun nyt jatkoivat vahvaa suorittamista jokaisella osastolla niin paikka SB:ssä on mielestäni ihan ansaittu. Voivat jopa antaa Patriotsille kunnon vastuksen!
 

Rocco

Jäsen
- jos polvi osuu maahan, pallo hallussa, homma ohi. Jos isketty maahan puolustuksen toimesta, niin miten se hallussapito eroaa?
Tässä on yksi merkittävin ero NFL:n ja Yliopistosääntöjen (joita käytetään mm. Suomessa) välillä. NFL:ssä pitää tosiaan edellämainitulla tavalla olla "down by contact", Yliopistosäännöissä peli katkeaa heti jos pallonkantajan joku muu ruumiinosa kuin jalat (ja tarkennuksena siis periaatteessa kengät), palloton käsi tai hallussa oleva pallo osuu maahan, riippumatta siitä onko ollut kontaktia tai ei.

Giantsin Plaxico Burress on esimerkki miten säännöt voivat aiheuttaa erikoisia tilanteita... Tulokaskaudellaan Pittsburghissa Burress otti pitkän heiton kiinni syöksymällä, nousi ylös, tuuletti kiinniottoa paiskaamalla pallon maahan kuten yliopistossa tapana on. No, mutta NFL:ssä peli ei katkennutkaan siihen koska hän ei ollut "down by contact", vastustaja otti pallon haltuun ja palautti sen maaliin asti. Tilanne tuomittiin siis kiinnioton jälkeiseksi rähmäykseksi, ja vastustajan TD oli fumble recovery.
 

Trojan

Jäsen
Täältähän saa vähän sen kuvan, että Packers ja Favre olisi pelannut huonon pelin.. Ehkä hieman näinkin, mutta kyllähän Giants voittonsa täysin ansaitsi. Grant pysäytettiin kokonaan, joten kyllä siinä Favre ja moni muukin alkaa heittojaan pakottamaan. Giantshan pesi jo aiemmin Dallasin, joka oli mielestäni kovempi porukka kuin Packers ja kun nyt jatkoivat vahvaa suorittamista jokaisella osastolla niin paikka SB:ssä on mielestäni ihan ansaittu. Voivat jopa antaa Patriotsille kunnon vastuksen!

Joo, parempi joukkue voitti ehdottomasti. Elille en voi vielakaan antaa krediittia, mutta pelasi se nyt ihan ok, ja valtti virheita. Pats tulee olemaan ongelmissa Bradshawn kanssa. Ehka paras change of pace - backki mita olen nahnyt. Packers sai pidettya aika hyvin Giantsin pass rushin kurissa, mutta juoksupeli oli kammottavaa katsottavaa. Ja miksi Favre yritti itsepaisesti niita screen passeja, mahtoikohan yksikaan onnistua?
 

scholl

Jäsen
Niin kova pettymys päällä, että taitaa jäädä Superbowl katsomatta.

Perhana mikä tilanne se, mistä Giants meni 12-10 johtoon. Ensin melkein intercepted, mutta keltainen lippu nurtsilla vei keltavihreiltä pallon pois. Heti perään Manning vaikeuksissa ja heitto blokataan. Olisi ollut tyyliin joku kolmas tai neljäs yritys ja sikana edettävää, joten ei mitään hätää, vaan Packers olisi todennäköisesti saanut puolustettua pallon itselleen, mutta ei. Taas virhe ja se sen takia, että joku spede juoksee ja torppaa didierdrogbamaisen älykkäästi Manningin maihin paljon sen jälkeen, kun heitto on jo blokattu. 15 jaardin rangaistus ja eka yritys, mikä mahdollisti lopulta tuon TD:n. Tosin olihan siinäkin vielä myöhemmin mahdollisuus, kun pallo tuli vapaaksi jaardin kohdalla, mutta onnekkaasti sekin jäi juuri nimenomaan Giantsien haltuun ja tuli vielä 1st down. Se oli tasaisessa ottelussa kulminaatiopiste sinänsä. Hyökkäys, jossa Green Baylla oli täysi mahdollisuus estää TD, mutta nyt se ei vain mennyt niin.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Netti sitten oli "vähän" aikaa poikki muuton takia ja meni parit kierrokset pleijareista pienemmällä huomiolla. Pelejä ei ole onneksi tarvinnut missata. Mutta eipä tässä paljoa hurrattavaa ole ollut, sillä konfrenssifinaaleista jatkoon menivät omissa papereissa juurikin ne väärät joukkueet.

Mitään suurempaa analysointia tässä ei ole tarkoitus lähteä tekemään, mutta jos muutamalla sanalla vähän jotain spekuloisi.

Giants on pelannut hyvin. Homma oikeastaan lähti liikkeelle kauden viimeisestä matsista patseja vastaan, jossa tuli niukka tappio. Tuo peli osoitti kuitenkin että Giantseilla on jotain valoa tunnellin päässä. Tämän jälkeen on vielä parannusta tullut: Puolustus pelaa Strahanin johdolla todella suurella sydämellä. Eli tekee hyviä päätöksiä ja mikä tärkeintä ei heittele inttereitä. Turnovereita ei muutenkaan ole tullut. Toomer on ollut näissä pleijareissa ns. elin go-to-guy ja Plaxikin nosti itsensä oikealle tasolle GB:tä vastaan. RB osastoa lienee turha hehkuttaa ja sen pysäyttämisessä Patseilla tuleekin olemaan kädet täynnä.

Eli hyökkäys vaikuttaa tällä hetkellä hyvältä ja jos verrataan patsien edelliseen vastukseen, niin selkeästi SD:n vastaavaa parempi. Samoin puolustus on SD:n tasoa. Eniten jännitysmomenttia tulevaan matsiin tuo juurikin tuo giantsin korjautunut heittopeli. Juurikin tuo on se osa-alue, jolla NE:ta vastaan voidaan pärjätä. Tai sanotaanko näin, että jos pitää jotain heikkoa NE:sta etsiä, niin ehkä se on tuo heittopelejä vastaan puolustaminen. Eihän SD juoksemalla kentällä liikkunut, vaan heittämällä. Tosin tämä NE:n heikkous kompensoituu kun tullaan red zonelle, jossa sitten SD olisi ehkä kaivannut RB-osastolta apuja, ettei olisi aina tarvinnut tyytyä potkumaaleihin. Giantsin RB-kaksikko on kovempi kuin SD:n (turner/sproles ei missään nimessä ole huono, mutta kyllähän siellä ykkös RB:tä kaivattiin), joten tälläkin osa-alueella näkisin että Giants pystyy haastamaan Patsit Chargersseja paremmin. Näin ollen kun SD:kin haastoi Patsit noinkin hyvin (heikommalla joukkueella kuin Giantsit, ainakin mun mielestä), niin näillä esityksillä Giants voi todellakin homman viedä kotia.

Oikeastaan Giantsin menoa on ollut melko kiva katsoa, vaikkakin se on matkalla pudottanut juurikin niitä joukkueita, joille omat sympatiat ovat menneet (pl. Dallas).

Voittaako Giants sitten? Ei.

Vaikka Giantsien hyökkäystä kehuin ihan oikeutetusti, niin kyllähän homma on niin että Patsien puolustus on vertailussa edelleen kovempi. Juoksua vastaan patsit ovat olleet koko kauden kovia. Vaikka Giantsilla on Jacobs/Bradshaw kaksikko, en usko että tämä sen suurempia ongelmia Patseille loppupeleissä tulee tuottamaan. Paljon riippuukin Elin onnistumisesta, sillä jos varteenotettavaa heittouhkaa Eli ei matsin alkuvaiheella pysty luomaan, niin pitkä ja kivinen tie tulee Jacobsilla sekä Bradshawlla olemaan. Mutta jos mietittäisiin, että Giants hyökkäyksen pystyy haastamaan jollain tapaa patsien puolustuksen, niin entäpä kun käännetään homma toisin päin ja aletaan miettiä miten Pats hyökkäys pärjää Giants puolustusta vastaan. Tässä tulee se ero sitten. Patsit on olleet tälläkin kaudella monesti tavallaan sillassa, mutta ovat nousseet kuitenkin voittoon. Pleijarit ei ole uusi paikka heille, kokemusta ja etenkin leveyttä löytyy. Jos pats nollaa Plexin, Toomer voi nostaa joukkueen. Jos pats nollaa Toomerinkin, niin kuka ottaa palloa kiinni? Päinvastoin, jos giants nollaa Mossin, Welkerin ja Stallworthin, kuten SD teki, niin sieltä tulee Gaffney, tai jopa Faulk ja alkaa napsia palloa. Jos mietitään että molempien joukkueiden WR:t nollataan, niin en näe että Giants pystyy enää kompensoimaan tilannetta, toisin kuin Patsit.

Summasummarum: Joukkueiden ollessa paperilla melko "tasavahvat", niin Patsien puolelle vaa'an kallistaa materiaalin leveys ja kokemus.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
No niin... Koko kausi sitä on odotettu ja hehkutettu ja viimeinkin ollaan siellä, eli Super Bowlissa. Toki en olisi kauden alkua uskonut että Patsit vetää puhtaan sarjan tänne asti, enkä itseasiassa kyllä kauden puolessa välissäkään.

Eilen sain katsottua uusintana matsin ja nyt nähtiin sitä "Old New Englandia" joka tekee tarvittavat juoksut/pisteet jotta matsi hoidettaisiin kotia. Ei ollut pitkiä ja hohdokkaita heittoja vaan jauhettiin short/mid tyyliin eteenpäin. Tästä kertoo ehkä sekin että Mossille yksi 18 jaardinen heitto koko pelissä. Näkee selvästi ettei Brady yritä enää pakottaa heittoja Mossille, näinhän kävi mm. Favrelle joka selvästi yritti välillä hinnalla millä hyvänsä tiukkoihin rakoihin. Maroney otti omansa toisella puoliskolla ja teki kovasti töitä ja eteni yllättävän hyvin lypsämällä 1st downeja hyvällä prosentilla. Ja sitten tietysti tämä ihme hybridi RB/WR Kevin Faulk, 3rd down erikoismies jota ei oikein kukaan tahdo vartioida. Jos Welker on tehnyt sitä kauden aikana ja hoitanut kriittiset 3rd downit niin tällä kertaa oli Faulk joka niitä nappaili lopussa. Toki eihän tämä mikään uusi juttu Bradylle ole, ennen Welkeriä ei ollut muutakuin Faulk.

Puolustus oli rautaa red zonella ja tässäkin tuli se vanha kunnon Pats esille. Raudanluja puolustus silloin kun sitä tarvittiin. Huomaa selvästi että Pats on loppukaudella keskittynyt juoksun pysäyttämiseen koska sekä Jax että SD ovat selvää juoksujoukkuekamaa. Noh, se paljon parjattu NE:n juoksupuolustus pysäytti Taylor/Drew-Jonesin että Sproles/Turnerin. Enpä jaksa uskoa että LT olisi ollut se ratkaiseva tässä pelissä vaikka terveenä olisi ollutkin.

st.lemiin kirjoitti:
Tai sanotaanko näin, että jos pitää jotain heikkoa NE:sta etsiä, niin ehkä se on tuo heittopelejä vastaan puolustaminen.

Tämä vaan pisti hymyilyttämään, koko kauden kaikki ovat sanoneet että juoksulla NE voidaan voittaa, siis mukaanlukien kaikki NFL:n asiantuntijat ovat olleet sitä mieltä. Tämähän tietty siksi että Patsien puolustus on jo ikääntynyt sekä hidas. Olen kyllä siinä mielessä samaa mieltä että alkaahan miehillä ikä jo painamaan eikä samanlaista räjähtävyyttä löydy, toki se sitten korvautuu rutiinilla ja kokemuksella.

Mutta olen samaa mieltä hieman st.lemiinin kanssa siitä ettei NE:n cover ole paras mahdollinen. Mutta jos heitetään palloa niin aikaa ei kulu paljoa ja täten NE:n hyökkäys pääsee kentälle nopeempaa kuin mitä juoksulla.

Siirrytäänpäs sitten vastustajaan eli Giantsiin. Uskomatonta mutta totta se on.. Sympaattinen Eli on siellä missä isoveli oli vuosi sitten, hatunnoston arvoinen suoritus, vieraskentällä voitto sekä Tonya että Brettiä vastaan. Keskellä kautta lyttäsin Elin ihan täysin ja syystäkin. Giants oli täysin hajuton, mauton tiimi joka ei tehnyt pisteitä paljoa mutta toisaalta eipä vastustajatkaan niitä tehneet. Jossain vaiheessa Elin INT/TD ratio oli aivan uskomattoman paljon pakkasella ja joka pelissä heitettiin repullinen irmoja. Runkosarjan TD/INT olikin 20/23. Mutta sitten taas pudotuspeleissä puhdas nolla INT:iä. Ja luulenpa että siinä on yksi avaimista millä Giants näin pitkälle on päässyt. Jos Eli pitää irmat kurissa niin pelistä voi tulla vaikea Patseille. Mutta jos taas esim Samuel herää henkiin ja tekee niitä kriittisiä pelejä kuten aikaisemminkin niin tästä Super Bowlista voi tulla pannukakku. Aivan kuten viime vuonnakin. Toki silloin oli Peyton vs. Super-Rex. Ihan samaa eroa ei tällä kertaa löydy. Puolustushan Giantseilla ei ole sinänsä ongelma. Hyvin se on toiminut pudotuspelien ajan enkä usko sen muuttuvan mitenkään kauden viimeiseen peliin.

Summa Summarum: Pats vie ja ratkaisevan TD:n tekee kukas muukaan kuin Wes Welker. Ratkaiseva ero syntyy kuuppien pelistä. Brady vie.

(Brady + Welker/Maroney) - (Eli^int + giants defense) = 19-0
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Tässä on yksi merkittävin ero NFL:n ja Yliopistosääntöjen (joita käytetään mm. Suomessa) välillä. NFL:ssä pitää tosiaan edellämainitulla tavalla olla "down by contact", Yliopistosäännöissä peli katkeaa heti jos pallonkantajan joku muu ruumiinosa kuin jalat (ja tarkennuksena siis periaatteessa kengät), palloton käsi tai hallussa oleva pallo osuu maahan, riippumatta siitä onko ollut kontaktia tai ei...

Varmaan tyhmä kysymys, mutta miten se sitten on, kun esim. QB vetää polven maahan? Eihän sitäkään kukaan turpeeseen torppaa? Voisko joku tarkentaa tätä sääntöä mulle, kun en tätä tiennyt.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Varmaan tyhmä kysymys, mutta miten se sitten on, kun esim. QB vetää polven maahan? Eihän sitäkään kukaan turpeeseen torppaa? Voisko joku tarkentaa tätä sääntöä mulle, kun en tätä tiennyt.

Siinä ei tarvitse varsinaisesti torpata ihan pelkkä kosketus riittää, mutta QB:eilla on vähän omat säännöt ja tuossa tilanteessa katsotaan että peli pysähtyy saman tien ja tuomari keskeyttä pelin. Halutaan välttää sitä että QB:ta turhaan käydään työntämässä jne. Sama tilanne on siinä jos puolustus on paitsiossa, niin usein saatetaan antaa pelin jatkua koska hyökkäys saa tuosta perjaatteessa vapaan pelin, mutta jos jollain puolustajalla on vapaa linja QB:lle niin peli keskeytetään.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Siinä ei tarvitse varsinaisesti torpata ihan pelkkä kosketus riittää, mutta QB:eilla on vähän omat säännöt ja tuossa tilanteessa katsotaan että peli pysähtyy saman tien ja tuomari keskeyttä pelin. Halutaan välttää sitä että QB:ta turhaan käydään työntämässä jne. Sama tilanne on siinä jos puolustus on paitsiossa, niin usein saatetaan antaa pelin jatkua koska hyökkäys saa tuosta perjaatteessa vapaan pelin, mutta jos jollain puolustajalla on vapaa linja QB:lle niin peli keskeytetään.

Kiitoksia tästä infosta. Selvensi asiaa melkoisesti. Täytyykin katsoa SuperBowl, kun kerran Maikkari sen taas näyttää. Harmi vaan, että Redskins on ollut jo pitkään ulkona, ja nyt sitten myös Green Bay jäi rannalle. Ei sikäli, että olisin GB-fani, mutta löin sen puolesta vetoa. :)
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Itsellenikin oli hyvä lisä NFL:n sääntötuntemukseen tuo "down by contact"-sääntö. Kiitos vain selvennyksestä. Olinkin jo aikaisemmin välillä ihmetellyt, varsinkin syötönkatkojen yhteydessä sitä, että ensiksi otetaan koppi (heittäytymällä), sitten keräillään muutama sekunti kamoja maissa ja lopulta lähdetään rynnimään kohti vastustajan maalialuetta. Kai noissa jokin aikaraja on, vai ainoastaan tuomareiden tulkinta.
 

jm16

Jäsen
Itsellenikin oli hyvä lisä NFL:n sääntötuntemukseen tuo "down by contact"-sääntö. Kiitos vain selvennyksestä. Olinkin jo aikaisemmin välillä ihmetellyt, varsinkin syötönkatkojen yhteydessä sitä, että ensiksi otetaan koppi (heittäytymällä), sitten keräillään muutama sekunti kamoja maissa ja lopulta lähdetään rynnimään kohti vastustajan maalialuetta. Kai noissa jokin aikaraja on, vai ainoastaan tuomareiden tulkinta.
Ei siinä tosiaan ole mitään "aikarajaa", vaan se menee tuomarin tulkinnan ja kulloisenkin tilanteen mukaan.

Tuohon Roccon selitykseen sellainen tarkennuksen tarkennus vielä, että ei kummillakaan säännöillä (NFL/NCAA) peli kyllä vielä siihen katkea, että pallonkantajan vapaa käsi osuu maahan. Esim. NCAA säännöissä sanotaan että peli katkeaa silloin kun joku muu ruumiinosa kuin käsi tai jalka (foot) osuu maahan. Hyvät RB:thän esim. osaavat mm. sen taidon että ottavat maasta tukea kun ovat kaatumassa ja tasapainoilevat itsensä sellaisestakin tilanteesta vielä pystyyn ja jatkavat matkaa.

edit: olis pitänyt lukea tarkemmin, kyllähän se Rocco jo mainitsikin että käden osuminen maahan ei katkaise peliä, my bad.

Mutta NFL:ssä saa tosiaan jatkaa vielä sen jälkeenkin jos kukaan ei ole ennättänyt koskettaa maassa olevaan pallollista pelaajaa. MUTTA se koskee vain sellaista tilannetta missä pallonkantaja on OMASTA syystään (kompastunut tms.) kaatunut maahan. Silloin kun hän on sinne kentän pintaan joutunut taklauksen johdosta, ei hän voi enää edetä jos joku muu osa kuin käsi tai jalka on osunnut maahan. Tää kannattaa huomata kanssa kun noita tilanteita vertailee.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös