NFL season 2003–2004

  • 22 243
  • 263

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Punainen 18!
Toki toki, mutta qb itse kertoo linjalleen, bäckeilleen ja receivereilleen tulevan pelin "hadelissa". Annetun pelin mukaan qb hakee sieltä heittotilaa mistä olettaa linjan olevan vahvin sillä nimenomaisella pelillä (nyt kun puhutaan heittopelistä). Ja kun qb liikuttaa tight endejä, niin silloinhan linja luonnollisesti kapenee, jota kautta on suurempi kiire. Ja onhan qb:eillä vielä omat suosikkinsa linjassa, joista he tietävät, että "tuosta nyt harvemmin kukaan tulee "kylään"" ;)

Nojaa, nää on näitä...

Yep, mutta tuolla kommentilla hain sitä, että ei se Patriotsinkaan linja pitänyt jokaisella kerralla sieltä mistä sen olisi täytynyt pitää -- Brady joutui liikkeeseen ja haki itsensä uudestaan vapaaksi, joten en allekirjoita niitä tässäkin ketjussa esitettyjä vähättelyjä Bradyn pelistä.

Drew Henson teki sitten viralliseksi sen, että baseball-ura Yankeesissa on lopussa.

http://www.nydailynews.com/sports/baseball/yankees/story/160798p-141061c.html

"It appears there are plenty of teams interested in trading for Henson, including Dallas, Buffalo, Green Bay, Kansas City, Miami and Pittsburgh. A source indicated that the Texans - who drafted Henson in the sixth round last year - will showcase him at a workout in the next few weeks."

Kuten jo aiemmin tuli todettua, sinne vaan Lambeaulle Favren oppipojaksi ensi kaudeksi ja sitten Drew voisi astua Favren tilalle 2005.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"Ja jos hapenottokyvystä puhutaan, unohdetaan se, ettei jenkkifutis ole vain se 2-3 sekunnin spurtti ja sitten seisoskelua. Vaan esim. laitahyökkääjät hölkkäävät spurtin jälkeen takaisin sinne aloituskokoukseen, jossa menee korkeintaan se 24 (?) sekuntia, ja sitten hölkkäävät taas sitä spurttia varten paikoilleen, ja osumiakin saattaa välillä tulla."

No hölkkääminenhän sen lisähapen tarpeen selittääkin :)

Kyllä henkkoht sanoisin että kyse on puhtaasti siitä että lihasmassaa on korostettu aerobisen harjoituksen kustannuksella ja lajin "taukoisuus" antaa mahdollisuuden noihin happitankkauksiin yms.

"Ehkä se "muuriin puskeminen" aiheutti juuri sen, että ne pitkät heitot onnistuivat siksi että puolustus oli jo asennoitunut siihen että juoksemalla tullaan? Eli sitä taktiikkaahan se juuri oli"

Eiköhän vastapuoli tiedosta tämän ja nuo pitkät syötöt tulivat miltei aina niille miehille jotka eivät mielestäni muutenkaan olleet puskemassa muuriin. No tosin taisivat osa noista johtua aikalailla puolustuksen virheistä kun varmistaja oli jäljessä tai puuttui kokonaan. Eikö tuo puolustus ole täysin roolitettua siinä mielessä että laitahyökkääjien puolustaja pysyy kiinni laitahyökkääjässä riippumatta siitä mitä muu joukkue tekee.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Joo, kyllähän ne puolustuksessa pelanneet (ite en tiiä siitä mitään :D ) sanoo, että ne joukkueen aivot on aina puolustuksessa ja liha hyökkäyksen linjassa :D Että sikäli ei mikään ihme, että tulevat aika hanakasti välillä läpi kyllä.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Re: kyllä kyllä

Viestin lähetti masaman



Viuhahtajan näyttämättä jättäminen oli hieman outoa, vai johtuuko jenkkien kaksinaismoralismista? Yleisö huutaa hulluna, mutta töllö ei näytä ettei tulisi pahoja viboja kotikatsomoon:)


Ihmettelin itsekin ensin samaa, mutta tulin siihen tulokseen, että se taitaa oll aihan joku periaate, ettei yllytetä muita julkisuudenkipeitä urpoja samaan.

Ja yksi syy näyttämättä jättämiseen löytyi tänään joltain nettisivulta, sillä viuhahtajalla oli rinnassaan goldenpalace.com:in (joku vedonlyöntifirma) mainos, ja ymmärrettävästi jenkkien tv-yhtiö ei halunnut antaa ilmaista mainosaikaa.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti varjo
Eiköhän vastapuoli tiedosta tämän ja nuo pitkät syötöt tulivat miltei aina niille miehille jotka eivät mielestäni muutenkaan olleet puskemassa muuriin.

No harvemmin receiverit ovat siellä puskemassa siihen muuriin tai juoksemassa palloa (muuten kuin lähinnä reverse-kuvioissa, joita ei nähty yhtään) - siihen tehtävään on running back.

Ja mitä tulee tuohon juoksemiseen niin Panthers juoksi palloa koko kauden tehokkaasti ja juoksemalla pystyy lisäksi hyvin kontrolloimaan kelloa ja onhan se myös turvallisempaa kuin heittäminen. Paitsi jos running backina on Tiki Barber.
 

Teacup

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti varjo
Jaah tulipas katsottua tuokin ja kyllä jäi toisaalta hyvin positiivinen kuva ja toisaalta negatiivinen.
Jokatapauksessa ottelu oli katsomisen arvoinen, jopa tällaisen jenkkitörmäilyyn kriittisesti suhtautuvan kannalta.

Delhommen ja Bradyn upeat syötöt ja kuviot vs. puuduttava seinään puskeminen jota sitten nimitetään taktiikaksi, parasta vielä oli se että jotkut sankarit vetivät lisähappea väliajoilla...jooh toki se 2 sekunnin sykkiminen vetää jokaisen huippu-urheilijan hapoille, voisivat harkita lenkkien lisäämistä jos hapenottokyky on noin heikko.
Mielenkiintoinen peli jokatapauksessa, vaikka ratkaisuja miettiessä vähän ihmetyttää miksi ne puskivat muuriin sen ööh. 55 minuuttia pelistä kun käytännössä suurin osa Panthersin maaleista syntyi pitkillä ja nopeilla syötöillä.
Kenellekään ei tullut mieleen kokeilla samaa taktiikkaa alusta lähtien?

Alussa vähän mietitytti että mitä taisteluhekot tekevät perhetapahtuman yhteydessä mutta sitten muistin että kyse onkin jostain Arizonasta tms. jossa raskaita kertasinkoja myydään ruokakaupassa, suoraan maitotuotteiden ja karkkien välissä.

Heh, nyt repesin. Luepa tuolta LOTR-ketjuista noita minun kommentteja ja kyseenalaistuksia ja vertaa tuohon ylläolevaan viestiisi. Ehkäpä löydät näihin ihmettelyihisi vastaukset sieltä omista viesteistäsi, kun vaan sovellat samaa logiikkaa tänne. Toiset tykkää kirjoista, toiset jenkkifutiksesta... :-)
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ei nosteta myrskyä vesilasiin ihan turhaan (antaa kaikkien kukien kukia ;)), mutta joskus sellainen voi osua omaan nilkkaan, että ilmottaa suureen ääneen ettei ymmärrä jotain "typerää" juttua. "Typeräksihän" se muuttuu heti kun sitä ei siis ymmärrä. Ja kun jenkkifudiksesta puhutaan, niin jokainen lajia tunteva tai jopa pelannut tietää, että tuo shakkiinkin verrattu (omasta mielestäni) hieno urheilulaji on niin monimutkainen ja taktillisesti vaativa, että siksi juuri sitä moni ei ymmärrä. Ja miksi ei ymmärrä? ;-) Niin, siihenkin on jokin syy...

Se ei meinaan urheilusta tai kirjasta tai leffasta tai yhtään mistään tahansa asiasta tee "jotenkin huonompaa" kun sitä lähdetään usein jopa hepposin perustein solvaamaan. Ku mä en ymmärrä...

Joskus on vaan paree olla ihan hissun kissun ;-)
 

Cube

Jäsen
Älä jaksa, Varjo.. Jo viime vuoden Super Bowl -ketjussa taisit olla samoja (ilmeisesti tarkoituksellisia) tyhmyyksiä laukomassa. Tällä kertaa ei mennyt edes osavaltion nimi oikein. Joopa joo, eihän jenkkifutis mitenkään rankka laji ole.. Runkosarjassakin pelataan 16 matsia vaan sen takia, että enempään ei katsojia saada. Ja kyllä kyllä, tyhmää ja turhaahan se juoksupeli on.. Pistäisivät alusta saakka Hail Marya menemään niin murskavoitto olisi varma. Pitääkin pistää Joe Gibbsille postia: Varjon teorioissa on amerikkalaisen jalkapallon tulevaisuus!

Mutta oikeasti.. Mukava kuulla, että tykkäsit.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti JLand
Brady joutui liikkeeseen ja haki itsensä uudestaan vapaaksi, joten en allekirjoita niitä tässäkin ketjussa esitettyjä vähättelyjä Bradyn pelistä.

Minusta taas nuo aikasemmat mainitsemani Bradyn tekemät mokat vain jättivät kuvan, että osa Bradyn maineesta kuuluu Patsien todella kovalle puolustukselle.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Waky
Minusta taas nuo aikasemmat mainitsemani Bradyn tekemät mokat vain jättivät kuvan, että osa Bradyn maineesta kuuluu Patsien todella kovalle puolustukselle.

Puolustusko Bradylle heitti yli 300 yardia, 3 touchdownia ja juoksi yhden tärkeän 1st downin? Nope.

Patsin puolustus on ollut koko kauden helvetin kova, mutta se ei ollut sitä sunnuntaina ottelun alkua ja muutamia muita hetkiä lukuunottamatta.

Ok, se interception menee Bradyn piikkiin -- heitto jäi matalaksi eikä hän lukenut tilanteessa hyvin puolustusta. I'll give you that. Mutta muuten en ymmärrä miten monet saavat Bradyn esityksen näyttämään vain keskinkertaiselta tai jopa huonolta.

Vic Carucci sanoo hyvin artikkelissaan: "But Brady's excellence went well beyond numbers. For the second time in three Super Bowls, he came through in the most pressure-filled of situations one can face in football -- or in any sport for that matter."

Artikkelista myös selviää, että Bradyn 32 completions on uusi Super Bowlin ennätys - entistä piti nimissään legendaarinen Jim Kelly.

Jos puhutaan quarterbackien romahtamisista tai surkeista otteista niin Bradya ei voi edes kuvitella mainittavan siinä ryhmässä ottaen huomioon miten Payton Manning hajosi tämän vuoden conferenssifinaalissa, Rich Gannon viime vuoden Super Bowlissa tai Kerry Collins vuoden 2001 huipentumassa kun Ray Lewis raiskasi Giantsin.

Fakta on, että Brady ei ole hävinnyt urallaan yhtään kuudesta pelaamastaan playoff-ottelusta ja omistaa 2 Super Bowl-sormusta. Ja kun vielä muutama vuosi sitten sen voittamattoman quarterbackin piti olla Manning...
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Olihan se Brandy kovahermonen kaveri, ei käy kieltäminen, mutta
kyllähän esim. DelHommeen verrattuna mielestäni
vähäisemmässä roolissa joukkueelleen.

Carolinan puolustus päästi kerta toisensa jälkeen pelaajia
läpi/kiertämään ja näin DelHommelle ei juuri koskaan jäänyt
kunnolla aikaa. Brandyllä oli lähes joka kerta enemmän aikaa
valita heittonsa. Maalitkin tulivat lyhyistä heitoista joissa esim.
yhdessäkin se yksi hyökkääjä hämäsi todella loistavasti
kuljettamalla muka palloa maalialueelle, saaden puolustusta auki
Brandylle.

Kysymyshän ei ollut romahtamisesta mitenkään, vaan mielestäni
vaan perussuorituksesta. Toisin kun esim. DelHommen täytyi
taistella joka kerta joukkueen eteen.

Kyllähän ne kuviot siellä hyökkäyksessäkin on suunniteltu ja ne
suunnittelut näytti toimivan huomattavasti paremmin New
Englandilla kuin Carolinalla, jonka qb:n täytyi varioida itse
hyökkäyksiä paljon useammin.
 

Waky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viestin lähetti JLand
Mutta muuten en ymmärrä miten monet saavat Bradyn esityksen näyttämään vain keskinkertaiselta tai jopa huonolta.

Niin en tarkoittanut, että Brady oli huon tms. vaan sitä että MVP? Ei minusta.

Stiflat tuossa laittoi muutaman pointin. Silti täytyy sanoa, että Delhommen pari onnistumista oli kyllä aika täydellisiä suorituksia vastaanottajilta ja mokia Patsin puolustukselta.

Niin ja en ole mikään jenkkifutisekspertti. Omiin silmiin vain asiat näyttivät tuolta.
 

Rocco

Jäsen
Yksi ero puolustuksissa oli jo aiemmin ilmoittamani 4-3 (Carolina) ja 3-4 (New England).

No mitkä ovat erot? 4-3:ssa on neljä linjamiestä ja kolme tukimiestä. Eli neljä kaveria aivan aloituslinjassa käsi maassa ja kolme pari metriä heidän takanaan. New England pelaa 3-4 muodostemassa eli kolme miestä linjassa ja neljä pelaajaa pari metriä linjan takana. Tuntuu pieneltä ja merkityksettömältä erolta, mutta monia etuja tuo 3-4 tuo mukanaan.

New Englannin linjan Nose Tackle on Ted Washington, 165 kiloinen möhkäle. Hän yksin saa sidottua kaksi hyökkäyksen linjamiestä (sentteri, eli hyökkäyslinjan keskimmäinen pelaaja ja toinen guard eli sentterin viereinen linjamies) voimallaan ja massallaan. Tämän jälkeen linjan endit ottavat oman miehensä (yleensä tackle, eli linjan laitimmaiset pelaajat) ja tämä jättää toisen guardin ilman miestä tai hän menee ottamaan oman puolen endiä tuplana. Noh, koska normaalisti 4-3:ssa on helpompi katsoa kuka ottaa kenet, 3-4 tuokin sen yllätysmomentin että kuka tukimiehistä blitzaa (eli ryntää pelinrakentajan kimppuun). Jos Washington on blokannut esim. vasemman puolen guardin ja sentterin, yksi tukimies voi blitzata täältä, missä ei ole enää blokkaajia linjassa. On vain jonkin verran pienempi keskushyökkääjä vastassa, jos sitäkään. 3-4:ssä on se etu että joku neljästä tukimiehestä tai kaksi heistä voidaan lähes huoletta lähettää blitziin ja koska heillä on parin metrin matka ottaa vauhtia, he tulevat jo tässä vaiheessa todella kovaa ja voivat ennakoida hyökkäyslinjan heikkoja kohtia ja etsiä sopivaa aukkoa linjasta. 3-4 on puolustuksella hyvä jos... heillä on hyvät linjamiehet ja hyvät tukimiehet. New Englannilla on. Carolinalla ei niinkään hyvät tukimiehet tai ainakaan montaa heitä, linjassa on todella hyvä endi (Peppers) ja defensive tackle (Jenkins) ja kaksi kohtalaisen hyvää muuta miestä. Se toimii heillä hyvin, mutta ei riittävän hyvin.

4-3 vai 3-4, riippuu aivan siitä millainen pelaajamateriaali linjassa/tukimiehissä on.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti stiflat
Carolinan puolustus päästi kerta toisensa jälkeen pelaajia
läpi/kiertämään ja näin DelHommelle ei juuri koskaan jäänyt
kunnolla aikaa. Brandyllä oli lähes joka kerta enemmän aikaa
valita heittonsa. Maalitkin tulivat lyhyistä heitoista joissa esim.
yhdessäkin se yksi hyökkääjä hämäsi todella loistavasti
kuljettamalla muka palloa maalialueelle, saaden puolustusta auki
Brandylle.

Edelleen, Brady liikkui IMHO todella hyvin ja pelasti itsensä muutaman kerran säkitykseltä -- hän sai ajoittain Patsin offensive linen näyttämään hyvältä, kun linja ei pitänytkään. Läheltä tai kaukaa...ei se ole niin helppoa red zoneltakaan löytää sitä vapaata miestä maalialueelta.

Ja tuo play actionhan on ihan normaali kuvio tuossa tilanteessa.

Joku jo aiemmin sanoikin, että harvoin häviävän joukkueen pelaajaa palkitaan näissä ottelun arvokkaimpana pelaajana.

Mutta eiköhän tämä riitä. Mielestäni molemmat quarterbackit pelasivat todella loistavan ottelun - yksi parhaista quarterbackien kaksintaisteluista vuosiin - ja Brady pystyi kriittisillä loppuhetkillä organisoimaan voittoon tarvittavan driven.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Rocco
Carolinalla ei niinkään hyvät tukimiehet tai ainakaan montaa heitä, linjassa on todella hyvä endi (Peppers) ja defensive tackle (Jenkins) ja kaksi kohtalaisen hyvää muuta miestä. Se toimii heillä hyvin, mutta ei riittävän hyvin.
Aikaisemmin olisin varmaan ollut samaa mieltä, mutta sekä Will Witherspoon että Dan Morgan pelasivat mielestäni Super Bowlissa todella hyvin. Ja varsinkin Morgan oli myös Philadelphia-pelissä erittäin vahva.. Jos vain pysyisi paremmin ehjänä, niin voisi olla NFL:n eliittiä pelipaikallaan.

Ja linjassa Jenkinsin ja Peppersin ohella myös Mike Rucker on loistava.

Oli muuten mielenkiintoista nähdä Patsin Richard Seymour hyökkäyslinjassa blokkaamassa muutamassa lyhyen jaardin tilanteessa. Ja Mike Vrabel nappaamassa touchdown-syöttöä.. Heh. Piti vähän aikaa kelailla, että näinköhän nyt oikein. Aika jäätävä pelikutsu tuossa tilanteessa. Charlie Weis ja Belichick tuntuvat muutenkin tykkäävän sekoittaa pakettia epäsovinnaisin menetelmin aika useasti. No, mikäs siinä.. Näyttää ainakin toimivan.


JLand:
Ei Tom Brady missään nimessä huono QB ole, päinvastoin, mutta mieheen kohdistuva hehkutus menee mediassa mielestäni yli. Nyt ollaankin monessa paikkaa unohdettu, että New England voitti mestaruuden JOUKKUEENA ja yhtäkkiä Brady onkin kaiken takana. Ai näinkö se olikin? Eihän edes mies itse ole tätä mieltä..

Kaikella kunnioituksella Bradya kohtaan, mutta Jake Delhomme oli Super Bowlissa parempi (jälleen mielestäni) ja pelasi muutenkin monta, monta kertaa paremmat playoffit.. Wild Card pelissä Delhomme heitti Dallasin (runkosarjan kovinta) puolustusta vastaan 270 jaardia ja TD:n. Sitten oli vuorossa 69 jaardin jatkoaika-TD St. Louisissa. Nyt sunnuntaina puolestaan vietiin New Englandin "voittamatonta" puolustusta yli 300 jaardilla ja kolmella touchdownilla.. Delhommen QB ratingit neljässä playoff-pelissä: 105, 97, 110 ja 114. Bradyn vastaavat: 73, 76 ja 101.. Eipähän tuo kaikkea kerro, mutta jotain kuitenkin.

I'm so sick of hearing about Tom Brady.
 

Rocco

Jäsen
Joo, tarkoitinkin jutussani tukimiehiä yleensä joukkueessa, en yksittäisiä pelaajia. Jo runkosarjassa ja aiemmissa playoff-otteluissa Morgan oli aivan suvereeni. Jatkuvasti about 10 taklausta per peli. Saattaa olla liigan MLB-rankingeissa ihan Top-5 pelaaja. Mutta ero tuleekin siitä että Partiotseilla on Vrabel, McGinest, Bruschi, Phifer... ja varaa vielä pitää Ted Johnson varalla...

Pantherseilla on Morganin jälkeen Witherspoon mutta sen jälkeen materiaali ei olekaan niin kovaa. Ciurciu, Allen, Towns, Favors... okei Favors on ihan keskitason kaveri. Mutta juuri tässä tukimiesten materiaalin laajuudessa Partiots on ehkä Steelersien ohella liigan kovinta sakkia.
 

Cube

Jäsen
Jees, selvä homma. New Englandilla on kieltämättä mielettömän laaja linebacker-materiaali. Rosevelt Colvinkin oli vielä oikeastaan koko kauden sivussa. No, olihan Carolinaltakin Mark Fields valitettavasti syöpään sairastuneena poissa, joten siinä mielessä puntit olivat tasan. Vaikka ihan eri tason pelaajiahan nuo ovat.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Miten yleinen ratkaisu tämä td:n jälkeinen "2-point conversion" on runkosarjassa, verrattuna tavalliseen 1 pisteen potkuun? Ruudussa vilahti jonkunlainen statsi siitä, että nämä 2PC:t ovat onnistuneet 44 % todennäköisyydellä; ilmeisesti pitkällä aikavälillä potkuilla saa kuitenkin kerättyä enemmän pisteitä?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti Cube
Ei Tom Brady missään nimessä huono QB ole, päinvastoin, mutta mieheen kohdistuva hehkutus menee mediassa mielestäni yli. Nyt ollaankin monessa paikkaa unohdettu, että New England voitti mestaruuden JOUKKUEENA ja yhtäkkiä Brady onkin kaiken takana. Ai näinkö se olikin? Eihän edes mies itse ole tätä mieltä..

No enpä tiedä. Kyllä suurin osa medioista muistaa mainita Belichickin ja etenkin Romeo Crennelin työn läpi kauden suurimpina tekijöinä voiton takana. Tarkoituksenani ei ole ollut tehdä Bradysta taikuria, joka yhtäkkiä tuosta vain taikoi New Englandin mestariksi. Mies on kuitenkin ollut koko uransa aliarvostettu (IMHO) ja joutuu pelaamaan Manningin, McNabbin, Culpepperin, Vickin ja nyt vielä Quincy Carterinkin varjossa. Moni ei vain ole kiinnittänyt huomiota siihen, että New Englandin hypetetty puolustus ei lopulta pitänyt odotetulla tavalla ja Bradyhan ne ratkaisevat drivet lopulta organisoi.

Nooh, makunsa kullakin. En ole missään nimessä tarkoittanut aliarvioida Delhommen suorituksia, jotka olivat fantastisia läpi playoffsien.

*****************

Ensi kaudesta sen verran ja Giantsista, että nyt kun Patriotsin quarterback coach John Hufnagel liittyy lähitulevaisuudessa Giantsin offensive coordinaattoriksi, on Big Bluen valmennusryhmä kasassa.

Tim Lewis tuli Pittsburghista defensive coordinaattoriksi. Lewisin puolustukset olivat Pittsburghissa jatkuvasti liigan kärjessä, joten ei paljon parempaa vaihtoehtoa olisi voinut toivoa.

Dave Merritt (defensive assistant), Mike Waufle (defensive line), Pat Flaherty (offensive line), Mike Sweatman (special teams coordinator), Dave DeGuglielmo (assistant offensive line / quality control), Kevin Gilbride (quarterbacks), Jerald Ingram (running backs) ovat kaikki uusia nimiä Giantsin valmennuksessa ja jokainen on hyvin tunnettu ympäri liigan. Coughlin sanoikin, että tavoitteenaan on ollut koota "the best staff in football". Dick Jauron olisi ollut vielä kova lisäys tuohon ryhmään niin sitten Coughin sanoille olisi ollut kunnolla vastinetta.

Mielenkiintoista ja tärkeää on etenkin se, että Mike Sweatmanista tehtiin oikein special teams coordinator. "We have to win the battle of field position," sanoi Coughlin ja se viittaa siihen, että Cough tulee tekemään kaikkensa että viime vuosina täysin perseestä ollut Giantsin special teams tulee olemaan tiukan valvonnan alaisena.

Coughlin ei ole vielä puhunut Kerry Collinsin kanssa ja se on saanut alulle paljon spekulaatioita, joiden mukaan Kerry ei olisikaan Coughin suunnitelmissa vaan Giants yrittäisi ottaa draftissa Eli Manningin tai Ben Roethlisbergerin.

Itse olisin edelleen Robert Galleryn puolella, sillä offensive line on korjattava nyt ja heti. Sean Taylorin osakkeet puolestaan ovat viime aikoina laskeneet jonkin verran ja kuten jo aikaisemmin tuli todettua, safetyn ottaminen niin hyvällä draft vuorolla (#4) olisi aika riskiveto, jos tarjolla on sen lisäksi noita isoja hyökkäyksen linjamiehiä, joita tuntuu tämän vuoden draftissa olevan aika paljon.

Tiki Barber mitä todennäköisemmin jatkaa Giantsin running backina, mutta Coughlin on ilmoittanut haluavansa antaa Ron Daynelle mahdollisuuden vakuuttaa hänet puhtaalta pöydältä. Thunder & Lightning reunion?
 

Rocco

Jäsen
Sanotaan että kahden pisteen suorituksia tehdään hyvin harvoin. Tässä pitää aina osata käyttää laskupäätä. Kahden pisteen suoritukseen kannattaa lähteä oikeastaan vain silloin kun on tappiolla lopussa ja piste-ero touchdownin ja yhden pisteen potkun jälkeen sellainen, että se jää yhden pisteen vajaaksi siitä, mikä olisi tavoitettavissa touchdownilla + lisäpistepotkulla. Tai touchdownilla ja potkumaalilla. Tietysti johtava joukkue voi myös näin tehdä saadakseen piste-eron sellaiseksi että vastustaja ei onnistuneen touchdownin ja yhden pisteen potkun jälkeen voita peliä.

Superbowlissa kun tilanne oli 21-10, Carolina teki TD:n, tilanne oli 21-16. Tällöin Carolina kokeili kahden pisteen peliä päästäkseen potkumaalin päähän tasapelistä (21-18).

Seuraavan Carolinan TD:n jälkeen tilanne oli 21-22. Carolina tottakai koitti päästä kolmen pisteen potkumaalin verran edelle (21-24), ettei mahdollisen onnistuneen potkun jälkeen ainakaan häviä.

New Englandin TD:n jälkeen, tilanne 27-22, Patriotsit kokeilivat ja tekivät onnistuneen kahden pisteen suorituksen päästäkseen TD:n + yhden pisteen potkun verran edelle, 29-22 ja varmistivat ettei Carolina kyseisen suorituksen mahdollisesti tehdessään voita peliä (29-30).

No, Carolina teki TD:n + lisäpisteen ja toivoivat jatkoaikaa, mutta New England ja Vinatieri pääsivät potkumaalietäisyydelle ja loppu on historiaa.

Toivottavasti selkisi matematiikka. 7 ja 3 ovat maagisia lukuja kun mietitään milloin kannattaa kokeilla kahta pistettä. Koskaan ei kannata kokeilla 2-pisteen suoritusta päästäkseen yhden pisteen etumatkaan. Riskit ovat aivan liian isot. Todennäköisesti häviät tuon yhden pisteen erolla...
 
Viimeksi muokattu:

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Viestin lähetti finnjewel
Miten yleinen ratkaisu tämä td:n jälkeinen "2-point conversion" on runkosarjassa, verrattuna tavalliseen 1 pisteen potkuun? Ruudussa vilahti jonkunlainen statsi siitä, että nämä 2PC:t ovat onnistuneet 44 % todennäköisyydellä; ilmeisesti pitkällä aikavälillä potkuilla saa kuitenkin kerättyä enemmän pisteitä?

En tiedä miten tässä kohtaa pitäisi määritellä yleinen, mutta kyllä niitä jonkin verran näkee ja senkin vuoksi 44% on mielestäni aika yllättävän iso luku. Noistakin prosenteista suurin osa on tainnut tulla Giantsia vastaan. Yhden lisäpisteen potkut epäonnistuvat todella harvoin. Panthers taisi tosin itse asiassa blokata runkosarjassa yhden lisäpistepotkun ottelun viimeisellä sekunnilla ja voitti lopulta jatkoajalla.

Yleensä 2-point conversionia yritetään juuri sellaisissa tilanteissa, joissa johdat yhdellä tai 5 pisteellä tai olet 2 pistettä perässä touchdownin jälkeen ottelun loppupuolella.

edit: Noniin, Rocco sen selitti suomeksi.
 

Cube

Jäsen
JLand:
Jotenkin tuntuu siltä, että Giants joutuisi treidaamaan ylöspäin Manningin tai Roethlisbergerin saadakseen.. Chargersin on kieltämättä huhuttu suunnittelevan alaspäin treidaamista, mutta mielestäni se, että joukkue penkitti Drew Breesia kauden loppupuolen (merkityksettömissä) peleissä kertoo aika vahvasti siitä, että tulevaisuuden quarterbackille olisi taas paikka auki San Diegossa. Ja onhan siitäkin huhuja ollut liikenteessä, että Breesia yritettäisiin treidata.

Larry Fitzgerald vaikuttaisi aika vahvalta mock draft -veikkaukselta kakkosvaraukseksi, mutta eipä olisi yllätys, jos Oaklandkin hakisi jompaa kumpaa pelinrakentajista. Tosin joku Mark Brunellin kaltainen hankinta vaikuttaisi todennäköisemmältä. Eikä Tuiasosopokaan ole vielä kovin paljoa päässyt näyttämään, mitä osaa.

Cardinals lienee kärkikolmikosta selvin QB-varaaja, vaikka eihän tässä vaiheessa voida vielä tästäkään varmuudella puhua. Aukkoja olisi nimittäin aika paljon muuallakin.

Aika mielenkiintoista, että Eli Manning tulee ainakin todennäköisesti lähtemään ekana tästä QB-kaksikosta. Moni luotettavana pitämäni "asiantuntija" pitää Roethlisbergeria nimittäin parempana prospectina. Manningin nimi taitaa kuitenkin vaikuttaa sen verran, että joukkueet hänen puoleen ensimmäisenä kääntyisivät. Ainakin Arizonassa on viime vuosina ollut sellainen katsojakato, että joukkue tarvitsee todellisen yleisömagneetin. Ja Eli Manning tulee varmasti myymään enemmän kausikortteja kuin joku Ben Roethlisjne..

Robert Gallery olisi tosiaan Giantsilta hyvä varaus. Eipä kai joukkueella suurempiakaan aukkoja täytettävänä ole. Kerry Collinsilla on vielä pelivuosia jäljellä (entä sopimusta?) ja onhan mies ihan pätevä pelinrakentaja, vaikkei tunnukaan pystyvän yli 20 touchdownia kaudessa heittämään. Eli siinä mielessä uuden quarterbackin varaaminen ei tuntuisi olevan olevan mitenkään pakollinen asia. OT:n varaaminen ykköskierroksella on muutenkin varminta, mitä voi tehdä.

Giants-pelinrakentajista puheenollen.. Mikä tämä juttu on, että Giantsin kakkos-QB on uusi Unelmien Poikamies? :) Conanissa oli taannoin asiasta puhetta. Ilmeisesti Jesse Palmerista on kyse, vai? Mikä ihmeen tarve Jints-miehillä oikein on esitellä avioliittoprosessiaan koko kansalle? Ensin Jason Sehorn kosii Angie Harmonia Tonight Showssa ja nyt tämä. Osaan jo kuvitella miten paljon paskaa niskaansa Palmer tulee vastustajilta saamaan ensi kauden pre-season-peleissä :)
Silti olisin valmis antamaan vaikka toisen munuaiseni päästäkseni ohjelmaan Jessen paikalle.
 

Cube

Jäsen
Ei helvetti.. Redskins on mennyt tekemään Mark Brunellin kanssa sopimuksen (7v, 43 milj.) ja treidi Jacksonvillen kanssa tehdään kunhan NFL:n siirtoikkuna taas avautuu. Juuri kun Joe Gibbsin hommaamisen jälkeen alkoi näyttää siltä, että Skins osaa tehdä jotain oikein, tekee Snyder tällaisen ainakin minun mielestä aivan käsittämättömän hankinnan. Idioottimaista, kun joukkueella on jo nuori ja viime kaudella todellista taistelijan luonnetta osoittanut Patrick Ramsey pelinrakentajana. Ei mene D.C:n joukkueilla todellakaan hyvin.. Ei Capsilla, Redskinsilla, eikä Wizardsilla.

Onneksi sentään Beltwayn toisessa päässä Baltimoressa osataan pyörittää NFL-joukkuetta. Muuten voisi meikäläinen vajota ainakin näin urheilumielessä aika pohjamutiin, kun suosikkijoukkueista Caps suorittaa parhaillaan loppuunmyyntiä, Leeds on viittä vaille konkurssissa ja NFL:n kakkossuosikkikin (onneksi varsin etäinen) tuntuu penailevan kaudesta toiseen.. Jos Suomessa ihmiset vain tietäisivät Daniel Snyderin toimintatavat, niin eipä Pentin mukaan paljon palkintoja nimettäisi. Pena Trophy tunnettaisiin nimellä "The Daniel".

Combine pyörähti muuten eilen käyntiin. Mielenkiintoisia tuloksia odotettavissa.

Ja Ravensilla mielenkiintoinen offseason.. No Sapp or TO, please!
 

Rocco

Jäsen
No ei siinä mitään että joku joukkue hankkii veteraani-pelinrakentajan nuoren tulevan tähden rinnalle... mutta 7 VUOTTA sopimukseen?!? Brunell ON hyvä QB, mutta ei missään nimessä niin hyvä että hänelle voi antaa 7 vuoden sopimuksen... Vuosi tai kaksi olisi ollut ymmärretävää, mutta 7 on aivan älytöntä, oli entinen pelinrakentaja kuka tahansa... Mutta se että se on Ramsay on jo aika uskomatonta.
 

Cube

Jäsen
Taitaa tuo seitsemän vuotta selittyä sillä, että sopimuksen isoimmat rahat on ladattu sen myöhäisempiin vuosiin.. Vuosiin, joita Brunell ei tule koskaan pelaamaan. 2-3 vuotta Brunell varmaan vielä vetää ennen lopettamistaan.

Näyttää Gibbsillä olevan todella kova halu voittaa. Eikä siinä parissa vuodessa, mitä mies tulee Skinsia valmentamaan, mitään totaalista jälleenrakennusoperaatioita tietysti ehtisikään organisoimaan. Voitto tai ei mitään. Sitä en vaan ymmärrä, että miksi Brunellin avulla on muka niin paljon parempi lähteä hakemaan menestystä kuin Ramseyn. Lisäksi jostain käsitin, että yksi ehto sopimuksen toteutumiselle oli, että Brunell on varma aloittaja niin kauan kuin pysyy kunnossa. Kovin hienosti organisaatio näyttää luottavan viime kaudella hyvin taistelleeseen Ramseyhin..

Eikö ennemmin olisi kannattanut yrittää vaikka Anthony Wrightia free agent -markkinoilta tai vaikka Jay Fiedleria Miamista? Olisi jäänyt rahaa vähän järkevämpiinkin hankintoihin. Corey Dillon olisi voinut olla ihan mukava vahvistus.. Toivottavasti edes varaavat huhujen vastaisesti Kevin Jonesin. Ladell Bettsilla ei menestystä välttämättä kovin paljoa ole tiedossa.

Lisäksi Champ Baileyn lähtö alkaa tämän myötä näyttää entistäkin todennäköisemmältä, koska Brunellin sopimus vie Skinsin palkkakaton yli. Toivottavasti oli tosiaan sen arvoista.

USC:n WR Mike Williams on muuten ilmoittautunut tämän vuoden draftiin.. Huono juttu NFL:n kannalta, mutta Baltimorelle erinomainen asia. Toivottavasti joku Rashaun Woods tms. tipahtaa tuolle Ravensin kakkoskierroksen vuorolle. On kyllä aivan mieletön WR class tämän vuoden varaustilaisuudessa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös