Ilmoitukset

Nimimerkin RiverDog vähäinen tuotanto on sisältänyt henkilökohtaisuuksia, offtopicia ja itsemoderointia. Häntä on jo aiemmin huomautettu käytöksestään, mutta kun huomautus ei auttanut, on raati laittanut hänet viikon rauhoittumislomalle.

Lisäksi päätimme viikonloppuna, ettei nimimerkki Bawdy enää jatkossa avaa ketjuja. Meille ei ole väliä, milloin "valmentajalle X kenkää!"-ketju avataan, mutta myös näiden ketjujen avauksiin odotamme edes jonkinlaista panostusta. Tähän Bawdy ei ole kyennyt, sillä hänen ketjunavauksensa sekä Merikiven että Tirkkosen potkuille ovat olleet aivan luokattomia.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin Hatchetman tuotanto Jokerit-osiossa on ollut silkkaa flametusta ja ohi aiheen huutelua. Koska aiemmat huomautukset ja viikon pelikiellot eivät ole tepsineet, kyseinen nimimerkki päätyy tällä kertaa kahdeksi viikoksi jäähyaition puolelle.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin ja oikean henkilöllisyyden yhdistäminen (myös huumorilla) tuottaa edelleen yleensä kuukauden pelikiellon. Tällä kertaa kuukauden tauolle jäi NakkiFakiiri.

Nimimerkki kausi pääsee kuukauden rauhoittumislomalle. Katsotaan, jos sen jälkeen TPS-keskustelu onnistuisi ilman viimeisiin lauseisiin pesiytynyttä raivoamista. Aiempi rikehistoria vaikutti loman pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

NFL Offseason 2019

Viestiketju osiossa 'Muu urheilu' , aloittajana Köpi, 20.02.2019 klo 20.54.

 1. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Super Bowlin mainingit ovat jo reilun parin viikon aikana laantuneet, joten avataanpa ketju pitkälle odotukselle, että uusi kausi starttailee sitten ensi elokuussa preseasonin myötä.

  Franchise tageja voivat seurat jo lätkiä tiettyjen pelaajien niskaan estääkseen heidän pääsynsä vapaille markkinoille vajaan kuukauden päästä. NFL.comin arvio niistä ketkä todennäköisesti saavat tagin niskaansa (ellei sitten saada sopimusta aikaan ennen deadlinea 5.3)
  Franchise tag candidates: DeMarcus Lawrence tops no-brainers
  Ensi viikon tiistaina starttaa ensimmäinen merkittävä offseasonin tapahtuma, kun Scouting Combine alkaa Indianapolisissa, jatkuen sitten aina seuraavan viikon maanantaihin saakka.

  Free Agencyn kulutusjuhlan aika on sitten maaliskuun puolivälissä ja yksi kuumimmista kysymyksistä oli se että aikooko Steelers vielä yrittää tägata Le'Veon Bellin. Vastaus on ei, joten Bell lienee ensimmäisiä pelureita joka tekee sopimuksen free agencyssa, jos joku hälle pyynnin maksaa.

  Steelersin toinen supertähti Antonio Brown on myös matkalla poispäin teräskaupungista, kun alkuviikosta uutisoitiin Brownin ja Steelersin päässeen jonkunasteiseen sopuun siitä että Steelers treidaa Brownin johonkin toiseen NFL-seuraan.

  Ensi kauden runkosarjan ohjelma julkaistaneen taas huhtikuun puolivälin tietämillä, reilu viikko ennen draftia joka on sitten huhtikuun lopussa.

  Packersin offseason - odotuksista ja tarpeista kommentteja myöhemmin.
   
  DTremens ja AnaKonda tykkäävät tästä.
 2. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:

  Bell menee vapaana sinne missä eniten saa taattuja dollareita sopimukseen - siitähän tässä on kokoajan ollut kyse. RB:n ura on keskimäärin lyhyt ja yhden ison sopimuksen mittainen. Jos Bell onnistuu pysymään terveenä pidempään niin saa varmasti kuittailua vuosien päästä kuinka olisi tienannut sen 14,5M pelaamalla kauden 2018, mutta kysehän on siitä ettei hänelläkään ole ennustajan lahjoja ja mieluumin piti välikauden ja lähtee nyt ison sopimuksen hakuun täysin terveenä. Saa nähdä kuka tarjoaa eniten.

  AB, joka vastaisuudessa haluaa itseään kutsuttavan nimellä Mr. Big Chest, on myös ilmoittanut vaativansa tulevalta seuralta välittömästi uuden sopimuksen jossa on taattuja dollareita. Siksi kauppavastine ei tule olemaan ollenkaan niin suuri kuin se muutoin olisi. MBC vie myös Steelersin palkkakatosta ensikaudelle lähes yhtä ison iskun vaikka hänestä luovutaan sillä herralle on maksettu jo allekirjoitusbonukset ynnä muut joista laskennallisesti jäljellä olevat osuudet on kuitattava kauden 2019 palkkakattoa vasten. Ei siis ollenkaan optimi tilanne mutta minkäs teet kun tilanne on tulehtunut korjaamattomasti.


  Aikamoiset pelimiehet poistuu kyllä Steelersistä ilmaiseksi ja todennäköisimmin lähes ilmaiseksi.
   
 3. Gostisbehere Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Philadelphia
  Lainaus:
  Täytyy kyllä ihmetellä Antonio Brown ja Steelers hommaa. Brown ja Steelers omistaja olivat tavanneet ja päättäneet että AB:n on nyt aika jatkaa matkaansa. Tämä kaikki oli ilmeisesti kumminkin tapahtunut oikein hyvässä ymmärryksessä. Mikä mahtaa olla AB:n treidi arvo tällä hetkellä? Tuskin muut joukkueet miehestä enään kuuta taivaalta tarjoavat. Varsinkin kun muut joukkueet tietävät että mies on lähdössä Steelers nutusta. Big Ben ja AB saisivat asiat kuntoon siellä. Tämä parivaljakko oli yksi omista suosikeistani NFL seuratessa.
   
 4. Peltinen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Brownin nykyinen cap-hit on 22 miljoonaa, ikää 31 vuotta ja kaveri on ilmoittanut haluavansa neuvotella vielä uuden paremman diilin. Paljon jämäkierroksien (4.- 7.) varausvuoroa enempää ei ole tarjolla ja Steelers on jo ilmoittanut, että jos kunnon tarjousta ei saada niin Brown ei liikahda mihinkään. Ihan mahdollista on, että Brown ei ensi kaudella pelaa missään, mutta joku Colts on sellainen paikka, jossa on sekä rahaa vapaana että Super Bowl ikkuna avautumassa.
   
 5. Undrafted Jäsen

  AB-kuvio tulee olemaan mielenkiintoinen seurattava ja spekuloitavaa analyytikoilla riittää asian tiimoilta. Bell on suoraviivaisempi ja Foles sitten kolmantena palasena liigassa, mitä seurata.
   
 6. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Ostajalle cap hit on pienempi, koska allekirjoitusbonus ja muut jo maksetut rahat, jotka jyvitetään tasaisesti sopimusvuosille caphitiä laskettaessa, jäävät Steelersin capiin murheeksi. Antonio Brownin kannalta ongelmallista on se, että ostajalle ei jää tuosta sopimuksesta niitä taattuja dollareita hänelle maksettavaksi vaan jos hän onkin sysipaska kaudella 2019 tai loukkaantuu vakavasti niin joukkue voi vain luopua hänestä kärsimättä siitä. Pelaaja haluaa neuvotella turvattuja dollareita itselleen, ei niinkään sopimuksen kokonaisarvoa ylöspäin. Noissa jenkkifutissopimuksissa pelaajalle merkityksellinen on aina se taattujen dollarien määrä, kaikki muu osuus häviä kuin tuhka tuuleen joukkueen niin päättäessä.

  Avaan hieman tarkemmin eli Antonio Brownin nykyinen sopimus on 4 vuoden jatkosopimus kausille 2018-2021, kokonaisarvo on 68 miljoonaa mutta siitä taattuja dollareita oli allekirjoitushetkellä ainoastaan allekirjoitusbonus 19 miljoonaa joka capiin jaetaan sopimusvuosille + allekirjoitusvuodelle 2017 tasan - eli 3,8 miljoonaa per kausi viidelle vuodelle. Kauppaamisen jälkeen tästä jää Steelersin capiin 3 x 3,8 miljoonaa kuitattavaa kaudelle 2019. Lisäksi Steelers ja Brown ovat neuvotelleet kaudelle 2018 sopimuksen uudelleenjärjestelyn jossa suurin osa sen vuoden palkasta maksettiin bonuksena (restructuring bonus) joka jyvitetään allekirjoitusbonuksen tavoin tasan jäljellä oleville sopimusvuosille. Brownin tapauksessa tämä summa on 3,24 miljoonaa vuosille 2018-2021ja Steelers sai itselleen cap-tilaa kaudelle 2018 (Tilaa tarvittiin jotta Le'Veon Bellille voitiin lyödä paljon puhuttu franchise tag, mutta joka jäi heillä lopulta hyödyntämättä kun Bell lakkoili koko vuoden). Joka tapauksessa tästä järjestelystä Steelersille jää kauppaamisen jälkeen 3 x 3,24 miljoonaa kuitattavaksi 2019 vuoden capiin. Eli kauppaamisen jälkeen Antonio Brown jää rasittamaan Steelersin palkkakattoa (vähintään*) 21,12 miljoonan verran kaudelle 2019. Uudelle joukkueelle siirtyy sopimus muilta osin eli jäljellä olevat palkat eli vuodelle 2019 12,625 miljoonaa, vuodelle 2020 11,3 miljoonaa ja vuodelle 2021 12,5 miljoonaa. Caphit uudelle joukkueelle on sama kuin nuo heidän maksamansa jäljellä olevat summat ja heille siirtyy 0 dollaria taattuja maksettavia eli he voivat hankkiutua Antionio Brownista eroon milloin vain.

  * Lisäksi 17.3.2019 tulee maksuun kertaluontoinen bonus 2,5 miljoonaa jonka maksaja riippuu siitä kaupataanko Brown ennen vai jälkeen tuon päivän
   
 7. ketjuruletti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Patriot-omistaja Robert Kraft pulassa: Maksullisten naisten palveluja näköjään osteltu. Linkki The Guardianin uutiseen. Saa nähdä reagoiko liiga asiaan, vai onko polvistuminen kansallislaulun soidessa pahempi juttu.
   
 8. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Packersin offseasoniin katsausta:

  Pitkästä aikaa Lambeau Fieldillä lähdetään kauteen uudessa komennossa, kun Mike McCarthy sai potkut jo kesken kauden ja lopulta tammikuun puolivälissä Packers nimitti NFL:n nykyistä muoti-ilmiötä mukaille uudeksi päävalkuksi Titansin OC:n Matt LaFleurin. LaFleur tulee McVay/K.Shanahan - puusta, kun on toiminut kummankin alaisuudessa. LaFleur piti puolustuksen koordinaattorin Mike Pettinen tehtävässään ja kutsui hyökkäyksen koordinaattoriksi Jaguarsin entisen OC:n Nathaniel Hackettin. Hyökkäyksen valmennusporukka on kokonaisuudessaan aika nuori ja moni valmentaja on ensi kertaa omassa tehtävässään, mukaanlukien juuri päävalmentaja LaFleur.

  Pelaajapuolella on myös paljon työtä luvassa, vaikkakin joukkue on kuitenkin vähintään playoff contender niin kauan kun Aaron Rodgers on joukkueen pelinrakentajana. Packersin kunnossa olevat osa-alueet ovat vain kovin vähissä ja todellisia blue chip - pelaajia on Rodgersin takana aika vähän.
  Puolustuksen linja on Kenny Clarkin ja Mike Danielsin johdolla hyvä ja corner-osasto on varsin lupaava, mutta vähän arvoitus ehjänä pysymisen kannalla, erityisesti Kevin Kingin osalta.

  Packersin isoimmat omat vapaat agentit ovat Clay Matthews, Randall Cobb, Muhammad Wilkerson, Geronimo Allison ja Bashaud Breeland. Lisäksi Packers kaiken järjen mukaan cuttaa Nick Perryn koska hintalaatu-suhde ei kohtaa sitten yhtään.
  Näistä uskoisin ainakin Allisonin jatkavan. Kaikki muut ovat kiinni siitä pitkälti, millaisiin sopimuksia heille on Packersin mahdollisuuksia tarjolla. Ainakin Breeland olisi tärkeä pitää, etenkin juuri edellämainitun kulmapuolustajaosaston kokemattomuuden takia. Myös Matthewsille voisi olla käyttöä jos ei edgenä, niin sisempänä tukimiehenä Blake Martinezin rinnalle.

  Packersin suurimmat tarpeet ovat tärkeysjärjestyksessä: edge, safety ja sitten hyökkäyksen linjan oikea puoli, etenkin RG. Näistä edge haettaneen draftin kautta, koska todennäköisesti kovimmat vapaat agentit (Lawrence, Clowney) saavat vähintään franchise tagin niskaansa. Safety voi löytyä free agencysta, Joynerin sekä Thomasin takana löytyy useampi hyvän tason safety NFL-tasolle (Tre Boston, Kenny Vaccaro). Hyökkäyksen linjan kohdalla on tarjonta free agencyssa vähäisempää, joten tämän osaston vahvistaminen on arvoitus miten se toteutettaisiin.
   
 9. Undrafted Jäsen

  Lainaus:
  IS:n uutisesta yllätti, että 77vuotias Kraft seurustelee 39 vuotiaan naisen kanssa. Luulisi puuhaa riittävän kotona ilman ostamistakin :)

  Tageja ei ole vielä mikään seura tainnut jakaa enkä kyllä aiemmilta vuosilta muista millaisella tyylillä tagejä on kirjattu.
   
 10. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Lainaus:
  Ei taida kyllä olla mikään vaimoehdokas vaan tosiaankin kasuaalimpi vaikkakin pidempiaikainen naisystävä. Ei varmaankaan kulje Bobin mukana jatkuvasti joten tullut helpotukselle tarve. Kraftilla on kyllä "hieman" tasokkaampaan tilaustavaraankin varaa, mutta ehkäpä hän ei ole koskaan vaimonsa kuoleman jälkeen kehdannut muilta ökymiehiltä kysellä niiden palveluiden puhelinnumeroita. Mistäpä näitä taustoja tietää.
   
 11. Hawk #22 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
  Tampa Bay Buccaneersin osalta offseason on taas uusi mahdollisuus epäonnistua. Muutama kausi sitten yritettiin rymistellä FA-markkinoilla isojen kalojen perässä, mutta ei onnistumisia. Viime kausina taas on yritetty draftin kautta täydentää ensin hyökkäystä ja takakenttää, mutta ei sieltäkään ole oikein onnistumisia löytynyt. Viime offseasonilla taas yritettiin kopioida Philadelphian menestysreseptiä ja joukkue ostettiin ja draftattiin täyteen puolustuksen linjamiehiä. Muuten ihan hyvä ajatus, mutta puolet porukasta oli jatkuvasti telakalla ja secondary oli melkeinpä historiallisen huono. Samaan aikaan pyöriteltiin QB-rumbaa, kun Fitz ja Winston taistelivat aloittavan pelinrakentajan paikasta ja heittelivät sitten kilpaa inttereitä.

  Tälle kaudelle Bucs sai siis uuden valmentajan, kun Bruce Arians otti ohjat vuoden sapattivapaan jälkeen. Hänen mukanaan tulivat sitten kaikille pääpaikoille uudet valmentajat, kun Harold Goodwin (Assistant HC), Todd Bowles (DC), Byron Leftwich (OC) ja Keith Armstrong (S/T Coordinator) siirtyivät Tampaan. Kaikki on siis laitettu uusiksi, paitsi joukkueen GM Jason Licht, jolle tämä kausi taitaa olla viimeinen mahdollisuus päästä pudotuspeleihin. Iso vuosi siis tulossa ja mielenkiintoista nähdä, miten homma lähtee rullaamaan Ariansin johdolla. Käydäänpä seuraavaksi pelipaikoittain läpi tuota joukkueen rosteria.

  QB: Winstonille varmaankin viimeinen mahdollisuus näyttää, että hänestä on voittavan joukkueen aloittavaksi pelinrakentajaksi. Valitettavasti joukkueen pelaaminen tulee joko nousemaan tai kaatumaan Winstonin mukana ja tässä onkin Ariansilla ja Leftwichilla iso työ saada Winstonin päätöksentekoon hieman enemmän järkeä. Vara-QB toistaiseksi vähän auki vielä, mutta toivottavasti tällaista vaihtoehtoa ei tarvitse edes miettiä.

  RB: "Ikuinen" murheenkryyni. Viime kaudella Ronald Jones draftattiin isoin odotuksin, mutta eihän mies mahtunut aina edes kokoonpanoon. Peyton Barber oli kohtuullinen RB, mutta ei missään tapauksessa sellainen pelaaja, jota joukkue tarvitsisi. Tänne tarvitaan ehdottomasti vahvistusta joko draftista ja FA-markkinoilta.

  WR: Varmaankin joukkueen vahvin osasto. Mike Evans ja Chris Goodwin ovat oikein mainiot top2 laitahyökkääjät ja vielä riittävän erilaisilla taidoilla. Adam Humphriesin sopimus loppui ja DeSean Jackson on liipaisimella, ainakin näillä näkymin, joten pientä syvyyttä tuonne vielä tarvitaan. Kärkiosaamista onneksi ei kuitenkaan tarvita, vaan pari hyvää syvyyshankintaa riittää oikein hienosti.

  TE: O.J. Howardilla oli viime kausi jo jonkinlainen läpimurto, vaikka loukkaantuminen pilasikin loppukauden. Cameron Brate on onneksi toinen vaihtoehto, eli TE-osasto on oikein hyvässä kunnossa. Ei tarvetta lisähankinnoille.

  O-Line: Vaihtelevat fiilikset tästä ryhmästä. Pari oikein hyvää palasta löytyy (Jensen (C), Marpet (G), Demar Dotson (RT)), mutta vahvistusta tarvitaan silti. Evan Smith, Alex Cappa, Caleb Benenoch eivät oikein ole muita kuin syvyyspelaajia. Donovan Smith ei taas oikein ole huippujoukkueen aloittava LT, mutta vaihtoehtoja ei oikein taida olla. Toivottavasti draftista löytyisi uusi Guard myöhemmiltä kierroksilta, kun FA-markkinoilla hinnat nousevat aivan liian korkeiksi. Ja enemmän tarvetta on muilla paikoilla.

  D-Line: Vinny Curry oli iso pettymys ja tämä kokeilu jäi yhteen kauteen. Aloittava nelikko on kuitenkin erittäin hyvässä kuosissa (Nassib-Vea-McCoy-JPP), vaikka syvyyttä saisi olla ehkä vähän enemmän. Siltikin, joudun edelleen kritisoimaan Lichtin viime kauden draftin ratkaisuja... Vea on kylläkin hyvä pelaaja, mutta tällä kaudella puolustuksen linjaan olisi draftista vaihtoehtoja enemmän kun tarpeeksi. Noh, toivottavasti Vea pysyy terveenä ja koko linja saa ehjän kauden alle.

  LB: Tukimiehet ovat Bucseilla todella hyvällä mallilla, vaikkakin hieman loukkaantumisherkkä. Kwon Alexander tarvitsee uuden sopimuksen, mutta Lavonte David, Devande Bond ja Kendell Beckwith ovat kaikki oikein hyvä aloittajia. Korkeintaan joku syvyyshankinta tarvitaan, mutta ei suurempia ongelmia tällä hetkellä.

  Secondary: Järkyttävän huono tilanne edelleen.... M.J. Stewart ja Carlton Davis antoivat ihan ok näyttöjä viime kaudella, mutta he eivät voi olla vielä tällä hetkellä muuta kuin rotaatiopelaajia. Brent Grimes alkaa olla jo liian vanha pitämään puolustusta reppuselässä ja toivottavasti ei tee jatkoja, kun sopimus nyt loppuu. Vernon Hargreavesilta odotetaan vihdoinkin läpimurtokautta, mutta olen vähän huolissani, että tässä oli kunnon bust varaus. Safetyt vähän samassa jamassa tällä hetkellä. Justin Evans on oikein riittävä pelaaja takakentälle, mutta kun hänen pitäisi olla joukkueen johtava puolustaja, niin rooli on aivan liian iso. Jordan Whitehead oli aivan liian kovassa paikassa viime kaudella ja Chris Conte taas.... No... Ei todellakaan riitä aloittavaksi pelaajaksi. Kyllä yksi Derwin James olisi tehnyt niin hyvää, mutta Lichtia ei kiinnostanut.... Tälle kaudelle ei sitten olekaan oikein tarjolla samanlaisia secondary-prospekteja, joten jotain muuta pitää keksiä.

  Drafti: Buccaneersilla on tällä hetkellä kuusi varausta tulevaan draftiin. Ensimmäinen varaus on koko draftin 5. ja tuolla varauksella vaihtoehdot ovat käytännössä puolustuksen linjamies tai RB. Isoin tarve on secondaryssa, mutta sinne ei tuolla pikillä oikein löydy vaihtoehtoja. Jos oletetaan, että Bucs ei treidaa alaspäin, niin vaihtoehdot ovat mielestäni Josh Jacobs (RB), Quinnen Williams (DT) tai Clellin Ferrell (DE). Myös Devin White (LB) on pyörinyt eri mockeissa vaihtoehtona ja myöskin ihan toimiva valinta. Oma varaukseni olisi tällä hetkellä Quinnen Williams, mutta myös Jacobs sopii oikein hyvin. Seuraavilla kierroksilla sitten varaisin hyökkäyksen linjaan ja secondaryyn lisää vaihtoehtoja. RB-toki toisella kierroksella, jos Jacobsia ei varata ensimmäisellä kierroksella.

  FA-markkinat: Bucseilla on tällä hetkellä capissa tilaa noin 15.8 miljoonaa, mutta tuohon tulee varmasti vielä muutoksia, jos esim. Jackson treidataan pois. Joka tapauksessa, isoin hankinta on pakko kohdistua secondaryyn. Hyvät CB:t ovat aika kortilla, joten hankkisin vähintään yhden Safetyn. Vaihtoehtoja ovat mielestäni Tyrann Mathieu, Lamarcus Joyner, Landon Collins, Tre Boston, Kenny Vaccaro ja Adrian Amos. Noista mieluiten ottaisin Joynerin tai Collinsin, mutta mikäli eivät ole saatavilla, niin Mathieu on melkeinpä pakko saada. Toinen hankinta sitten joku Edge Rusher (esim. Flowers, Clark, Fowler tai vastaava), jos capissa on yhtään tilaa ja muutama syvyyshankinta vähän eri pelipaikoille. Safety kuitenkin se tärkein hankinta.
   
 12. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Collinshan on tainnut jo ilmoittaa että mikäli Giants hänet tägaa, ei ilmaannu ainakin harjoitusleireille. Saa nähdä miten Giants toimii, Gettlemanhan tunnetusti päästi esim. Josh Normanin Panthersista vapaille markkinoille kun ei päässyt tägista huolimatta uuteen sopimukseen.

  Eilen taas pari veteraania vapaille markkinoille. Ravens katseli vuoden Michael Crabtreeta ja Panthers jatkaa joukkueen nuorentamista: takakentän veteraanit Captain Munnerlyn ja Mike Adams eivät pelaa ensi kaudella Carolinassa.
   
 13. Juteeni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Avalanche ja Tappara
  Lainaus:
  Asia taitaa olla juuri päinvastoin. Tuossa poliisin suorittamassa ratsiassa narautettiin muitakin massikeisareita Kraftin lisäksi. Äijät taisivat pihistellä nyt ihan väärässä paikassa.
   
 14. SilentMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Giants, Dallas Stars, Minnesota Timberwolves
  Lainaus:
  En ole lajin asiantuntija, mutta minua ei suurestikaan haittaisi, jos Giants antaisi Collinsin mennä. Mies pelaa kyllä näyttävästi ja parhaimmillaan todella hyvin, mutta välillä tuntuu olevan päällä sellainen näyttämisen halu, että vähempikin riittäisi.

  Vaikka mainitsinkin jättäväni ensi kauden väliin, jos Manning jatkaa pelinrakentajana, niin tulee tuskin tapahtumaan - onpahan taas yksi kausi vähemmän tuskailtavaa. Vernonin treidaamisesta on huhuiltu, eikä sekään olisi suuri menetys, sen verran otteet ovat heikentyneet vuosi vuodelta.

  Beckham Jr. ja Barkley hinaavat Giantsille 3-4 voittoa ja pudotuspelit jäävät taas haaveeksi.
   
 15. #_6 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
  Tossa Kraftin hommassa ei (tietenkään) ole kyse siitä, etteivätkö kultapossukerhon pojat saisi mitä haluaisivat. Tuota kokemusta he ovat nimenomaan halunneet. Syitä voi vain arvailla.
   
 16. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
 17. DTremens Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Red Wings, PattU, Wolves, Patriots
  Tpip tykkää tästä.
 18. delete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Cowboys, Crocodiles, Tappara
  Lainaus:
  No juu. Eihän Witten nyt ihan parhaimmassa tikissä enää ole, mutta kuitenkin selkeä vahvistus TE-osastolle. Joka oli kyllä se heikon osa-alue Cowboys joukkueessa. Johtajuutta ja esimerkkiä tulee sitten sitäkin enemmän Wittenin mukana. Ei siinä mitään, kyllä minä mielelläni otan tulevan HOF jäsenen takaisin Cowboysin paitaan. Ja muutenkin ihan omasta näkökulmasta mieluinen uutinen tämä. On nimittäin aika todennäköistä, että tehdään vaimon kanssa pyhiinvaellusmatka Dallasiin, Arlingtonin suunnalle ensi syksynä. Näin ollen näkisin sitten yhden Cowboys legendan pelaavan ihan livenä, paikanpäällä.

  Tuosta tulikin mieleen, että kun tälläkin palstalla on sellaisia kavereita jotka ovat käyneet NFL pelejä katsomassa tuolla Amerikan mantereella, niin vähä tipsejä kaipaisin. Ensinnäkin mistä kannattaa liput hankkia?
   
 19. SilentMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Giants, Dallas Stars, Minnesota Timberwolves
  Ahkerana elämäkertojen lukijana kysyisin palstalaisilta mahdollisia suosituksia. Itse tilasin tänään Julian Edelmanista kertovan opuksen "Relentless: A Memoir", mutta onko muita kiinnostavia? Tai vaihtoehtoisesti voit suositella myös lajista yleisesti kertovia kirjoja.
   
 20. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Karkeasti ottaen joukkueet voidaan jakaa kahteen osaan, niihin jotka myyvät pelinsä loppuun ja niihin jotka eivät myy. Oletan että cowboys kuuluu edellä mainittuun ryhmään. Tämä tarkoittaa sitä, että trokarit hankkivat tuhansia lippuja jokaiseen peliin kausikortteina ja erilaisien etuosto-ohjelmien myötä josta syystä ainakaan edullisia irtolippuja ei TicketMasteriin tule myyntiin juurikaan.

  Tällöin liput ovat ostettava näistä second hand -palveluista, joita on lukuisia ja joissa usein on samat liput myynnissä useammassakin. Halvin palvelu on viime vuodet ollut TickPick. Halvempien palvelumaksujen takia tämä on usein luokkaa 10% halvempi kuin StubHub ja muut. Kaikki (useimmat) palvelut eivät ilmoita palvelumaksujaan reilusti ennen kuin transaktiovaiheessa, jolloin hinta sitten yllättäen pompsahtaa. TickPick ilmoittaa.

  Oleellisempi kysymys kuin mistä, on milloin liput kannattaa ostaa. Vastaus on kiusallisesti suomalaisen (tai kenen tahansa) kerran elämässä paikan päällä fanin kannalta, että 99%ssa tapauksista mahdollisimman viime tipassa. Hyvin harvoin on tapauksia, jolloin ottelu muuttuu kauden aikana merkittävästi kiinnostavammaksi kuin mitä ennakkoasetelmat ovat, mutta lässähtää se voi monesta syystä (nimimerkillä vituttaa maksaa Packersista parisataa kun Rodgers on loukkaantunut ja saumat pudotuspeleihin sitä myötä menneet).

  Tämä ei toki ole se syy miksi liput ovat kalliimpia alussa vaan se, että ammattilaistrokarit osaavat hinnoitella liput juuri sille tasolle että niillä maksimivoiton tekevät. Tämän takia tarjolla on tuhansia lippuja heti kun kausarit tulevat myyntiin eli ennenkuin irtolippujen myynti on edes alkanut. He tietävät että jokaiseen peliin tulee tuhansia juuri sinunlaisiasi once In lifetime -kävijöitä, joilla on kaikilla sama halu varmistaa liput mahdollisimman ajoissa ja jotka ovat valmiita tinkimään hintarajoistaan kun kerranhan siellä vaan käydään. Niinpä lipuista voi pyytää törkeää hintaa ja monet ostavat.

  Jos liput haluaa halvalla niin kannattaa seurata lippujen hinnan lisäksi niiden lukumäärää. Mitä enemmän lippuja on tarjolla ja mitä lähempänä ottelutapahtuma on, niin sitä varmemmin hinnat tippuvat.

  Lippuja on usein tai jopa aina pari päivää ennen tapahtumaa tarjolla useita tuhansia. Jos ei olisi, niin hinnoittelu olisi myyjien kannalta epäonnistunut. Viimeisinä päivinä ja jopa vasta ottelutapahtumapäivänä on sitten hullut päivät jolloin hinnat tippuvat ja kauppoja syntyy. Ne voivat tippua jopa 25-50% jos kärsivällisyyttä riittää ja on valmis ottamaan riskiä. Toki tarjontaa ei yhtä paljon ole, joten 14 vierekkäistä lippua ei katsomoon 228 enää saa
   
  Viimeksi muokattu: 03.03.2019 klo 09.23
 21. Sambody Jäsen

  Laitahyökkääjä DK Metcalf on veti aika mielettömät testiluvut tauluun combinessa. Fysiikka on tuollaista Calvin Johnson tai Julio Jones luokkaa.
   
  DTremens tykkää tästä.
 22. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Combinen suurin puheenaihe on melkein ollut selkeitä drama queenin oireita omaava Heisman trophy-voittaja Kyler Murray joka oli vielä alkuvuodesta menossa pelaamaan baseballia mutta onkin nyt lopulta päätymässä jalkapallon puolelle.
  Murray on paikalla combinessa, mutta ei tee mitään. En muista oliko kyse jostain lievästä loukkaantumisesta, mutta kyllä tämä poju osaa huomion kerätä. Kovastihan Murraysta ollaan tekemässä uutta Baker Mayfieldia, kun tulee samasta Lincoln Rileyn koulusta. Murrayn ongelmana on pidetty että mies on todella pienikokoinen, toki esim. Seahawksin Russell Wilson ei ole kuin kaksi senttiä pidempi joidenkin tietojen mukaan.

  Cowboys taas puolestaan on saanut Wittenin paluun jälkeen paljon ikävämpiä uutisia. Sekä Randy Gregory että David Irving ovat kärynneet taas kielletyistä aineista ja kummallakin lie edessä pidempi pelikielto. Gregorylla voi olla edessään jopa koko kauden huili kun tämä taitaa olla jo kolmas käry hänelle. Irving taas on UFA.

  Huhuja ennen free agencyn alkamista: Giants kauppailee Oliver Vernonia, Chiefs Justin Houstonia ja Texans Kevin Johnsonia. Franchise tagien takaraja taisi olla tiistaina ja toistaiseksi ainoastaan 49ers on lätkäissyt tagin Robbie Gouldille, ettei kickeriä etsivä Bears nappaa Gouldia takaisin Chicagoon. Cody Parkey vähemmän yllättäen saa etsiä nimittäin uuden seuran.
   
 23. SilentMan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NY Giants, Dallas Stars, Minnesota Timberwolves
  Lainaus:
  Vernon oli ensimmäisellä kaudellaan hyvä, tosin olihan tuo linja (Vernon - Hankins - Harrison - JPP) kokonaisvaltaisesti aivan toista kuin tänä päivänä, mutta sen jälkeen ei ole pystynyt ottamaan odotetunlaista roolia. Lihoiksi vaan ja jälleenrakennus jatkukoon.
   
 24. delete Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Cowboys, Crocodiles, Tappara
  Lainaus:
  Iso kiitos vastauksesta. Minä tosiaan kun olen aika varovainen ja varmanpäälle pelaaja näissä asioissa. Niin todennäköisesti aika kalliilla sitten liput tulee ostettua kun niitä on myynnissä. Ei vaan yksinkertaisesti riitä rohkeus jättämään hommaa viime tippaan, vaikkakin siinä säästäisi siivun rahaa. Mitenköhän tuo käytäntö sitten kun on liput ostanut? Lähinnä että pitääkö olla joku tulostettu versio lipuista tai jokin koodi millä lunastetaan vai miten?
   
 25. dana77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  vaikea selittää
  Lainaus:
  Malta kuitenkin odottaa siihen asti, että ne harvat irtoliput tulevat myyntiin. Hinnat muodostuvat kuitenkin kysynnän ja tarjonnan mukaan ja ensimmäiset kausikorttilaiset laittavat lippuja myyntiin sillä sekunnilla kun ne saavat ne käsiinsä jolloin tarjontaa on vielä rajallisesti ja hinnat kaikkein korkeimmat.

  Noita lippuja on kerkeasti ottaen kolmenlaisia ja niistä olisi voinut olla hyvä sanoakin pari sanaa. Fedexillä toimitettavat paperiliput ovat se kaikkein kallein version. Suomeen lähettäminen lisää kuluja helpostikin jonkun parikymppiä per lippu ellei enemmänkin, joten itse suosin sähköisiä lippuja jos vain mahdollista (jenkkeihin lähettämismahdollisuus tiputtaa kuluja, mutta joskus on vaatimuksena ollut että osoite on sama kuin luottokortin laskutusosoite). Sähköisiä lippuja on sitten kahdenlaisia, eli PDF:iä jotka saa itse tulostaa ja sähköisiä lippuja, jotka pitää ladata Appiin ja esittää kännykän ruudulta. Molemmat toimivat, mutta Appia saa ehkä ulkomaisena hieman enemmän stressata, kun siihen tarvitaan toimiva verkko ja akkua kännykässä. Aina noinkin onnistunut on, mutta joskus Wlanilla ei muistaakseni TicketMasterin app toimi vaan vaati ihan roaming verkon. Silloin meinasi paniikki tulla kun sitä varmaan tunnin hotellilla tappelin ja peli läheni.