Mainos

NFL offseason 2017

  • 47 830
  • 284

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

Undrafted

Jäsen
Drafti on tavallaan kiinnostava, mutta toisaalta liki kaikki pelaaajat on itselle tuntemattomia, niin huomio keskittyy enemmän miten varausvuoroja vaihdellaan kesken tilaisuuden. Patriots varasi ensimmäisen ja toisenkin kerran, kutta suuria hurrauksia ei raporteisa osunut kummastakaan varauksesta. Aika näyttää ja ennenkin alkujaan tuntemttomista pelureista löytynyt vakuuttavia tekijöitä.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Jos olisin GM, välttelisin myös tämän vuoden QB-osastoa ykköskierroksella kuin ruttoa, ellei ole aivan pakko ottaa riskiä oman työpaikan vuoksi. Kolmoskiekan kohdalla sitten koittaisin löytää jostain omia dakprescotteja tai russellwilsoneita.
Täytyy muuten tähän kommentoida, että eräs piirre jenkkimedian sinänsä ansiokkaassa draft-raportoinnissa ja -kommentoinnissa jaksaa häritä aika tavalla: ylireagointi toisen ja kolmannen päivän QB-varauksiin. Esim. ESPN:n Mel Kiper piti Brownsin päätöstä varata Kizer toisella kierroksella kyseenalaisena ratkaisuna, ja espn.com kertoi meille, että Kizerin menestyksestä on kiinni, millaisena tämä drafti Clevelandin osalta muistetaan.

Kuitenkin Browns oli käyttänyt kaikki kolme ykköskierroksen varaustaan erittäin lahjakkaisiin muiden pelipaikkojen (DE, S, TE) pelaajiin, ja Kizer oli vasta neljäs pelaaja, jonka Browns tässä draftissa varasi. Koska kyseessä ei ole ensimmäisen kierroksen varaus, ei taloudellinen investointi ole järin suuri ja pelaajasta pääsee nopeasti eroon jos osoittautuu flopiksi. Vastaavasti muilta pelipaikoilta on jo kermat kuorittu tuossa vaiheessa draftia.

Patriotskin on Belichickin aikana varannut paljon pelinrakentajia ja vielä aikaisessa vaiheessa draftia. Vuosi sittenkin varasivat Brissettin, vaikka rosterissa oli jo Brady ja Garoppolo. Suurimmaksi osaksi nämä ryanmallettit ovat olleet aika turhakkeita, mutta sitten kun joskus tuloksena onkin tyhjän arvan sijaan päävoiton arvoinen kuponki, ei ne heikkoihin pelinrakentajiin uhratut varausvuorot tunnu enää missään.

Brownsin päävalmentaja Hue Jackson entisenä pelinrakentajana osaa varmasti tehdä oikeita asioita Kizerin kanssa ja näkee jo ensi kauden aikana, onko Kizerista lopulta ainesta franchise-QB:ksi vai kannattaako vuoden päästä lähteä takaisin QB-markkinoille. Vähän samanlainen tilanne on 49ers-koutsi Kyle Shanahanilla, joka pääsee tekemään töitä 3. kierroksella varatun CJ Beathardin kanssa. Beathard on isokokoinen QB, jolla on hyvä heittokäsi ja hyvä voitto-tappio-rekordi collegesta. Vastaavasti statsit hänellä jäivät aika vaatimattomiksi, mutta Iowassa hänellä oli tosi vähän talenttia ympärillä ja myös loukkaantumiset varjostivat college-uraa. Eli ihan hyvänä matalan riskin hakuna Beathardiakin voi pitää, vaikka monet olivat hämmentyneitä Ninersin ratkaisusta käyttää kolmannen kierroksen vuoro häneen.

Sen sijaan aidosti kyseenalaista oli, että Chicago Bears satsasi niin kovasti Trubiskyyn, kun ensi vuonna pitäisi olla paljon parempia pelinrakentajia tarjolla. Draftin todennäköinen ykkösvaraus Sam Darnold (USC) on kenties kovin QB-prospekti sitten Andrew Luckin (tai ainakin sitten Jameis Winstonin). Myös Josh Rosen (UCLA) ja Josh Allen (Wyoming) ovat kovempia lupauksia kuin yksikään tämän vuoden pelinrakentajista. Nykyisistä NFL-kuupista Garoppolo tai Cousins saattaa olla saatavilla. On siis hyvinkin mahdollista, että mm. Jetsin, 49ersin tai Brownsin kärsivällisyys oman QB-tilanteensa kanssa palkitaan ruhtinaallisesti, kun taas Bears joutuu katumaan sitä, että menivät all-in 2017 vaikka tarjonta oli heikko.
 

Peltinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Brownseilla on vielä ensi vuodeksi 2 ykköskierroksen ja 3 kakkoskiekan varausta, eli jos Kizer ei osunut niin ammuksia riittää ylöspäin treidaamiseen.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
NFL Draft vuosimallia 2017 on takana päin ja varaukset on lyöty historiankirjoihin. Aika näyttää kuka todella onnistui valinnoissa ja kuka ei. Alustavasti vaikuttaisi siltä, että moni joukkue teki hyvää duunia. Useampikin joukkue sai napattua 2-3 laatupelaajaa ja täydennettyä niitä myöhempien kierrosten upside pickeilla. Clevelandin saalis näyttää paperilla hyvältä minkä mahdollisti ennen kaikkea valintojen lukumäärä, joka oli selvästi suurin kaikista joukkueista. Browns tuntuu olevan hitaasti liikkumassa oikeaan suuntaan organisaationa. Toisaalta rosterissa ei edelleenkään ole mitat täyttävää aloittavaa pelinrakentajaa, joten playoffseista on ensi kaudellakin turha haaveilla. Chicagoa puolestaan on paljon kritisoitu jenkkimediassa siitä, että he treidasivat ylöspäin ja ottivat Trubiskyn kakkospickilla. Osittain kritiikki on perusteltua, mutta itse näkisin tuon enemmän uhkapelinä joka joko onnistuu tai sitten ei, tulevaisuutta kun ei kukaan pysty ennustamaan tässä vaiheessa. Varausvuorojen vähyys tuon treidin jäljiltä tarkoitti sitä, että Trubisky on yhtä kuin Bearsin draft class, ja hänen mukanaan koko Chicagon draft tullaan myöhemmin arvioimaan. GM Pace ja HC Fox myös laittoivat omat työpaikkansa pölkylle tuon valinnan myötä, sillä jos Trubisky ei lunasta odotuksia, saavat Pace ja Fox etsiä itselleen uuden työnantajan.

Steelersin draftiin olen kokonaisuutena erittäin tyytyväinen. Neljä ensimmäistä pickiä (TJ Watt, JuJu Smith-Schuster, Cam Sutton, John Conner) olivat kaikki hyviä valintoja, joiden kohdalla floppivaaraa ei pitäisi juuri olla. Myöhemmillä kierroksilla tehtiin muutama omituinen valinta (long snapper 6.kierroksella!), mutta harvemmin nuo jämäkierrosten varaukset ovat edes lopulliseen rosteriin training campin jälkeen mahtuneet, joten en nyt jaksa suuremmin mieltäni noista pahoittaa. Steelersin filosofia draftissa oli selkeästi valita varman päälle ns. high character pelaajia, joiden kanssa ei tule olemaan ongelmia kentän ulkopuolisten juttujen kanssa. Valitsematta jäi siten pelaajia, joilla on korkeampi upside (esim. Reuben Foster 1.kierroksella), mutta Steelers on muutaman kerran polttanut näppinsä tämän tyyppisten pelaajien kanssa eikä riskiä tämän uusiutumisesta haluttu ottaa.

4.kierroksella Steelers valitsi QB Joshua Dobbsin, jonka varaus on jakanut voimakkaasti mielipiteitä fanien keskuudessa. Itse olen sitä mieltä, että tuossa kohtaa draftia Dobbs oli fiksu valinta. Häntä povattiin jossain mockeissa jopa 2.kierrokselle, joten näkisin hänet hyvänä value pickina 4.kierroksella. Ei hänestä varsinaisesti Roethlisbergerin seuraajaa odoteta, mutta mistä sitä tietää vaikka hän sellainen olisikin? Ei Dak Prescottia pidetty vuosi sitten yhtään parempana prospektina kuin Dobbsia tänä vuonna, joten turha näitä nuoria pelinrakentajia on lähteä lyttäämään ennenaikaisesti, vaikka se kovin trendikästä tuntuu olevankin. Ihan minimissään Dobbs tuo QB-osastolle yhden nuoremman vaihtoehdon lisää ja lieventää hieman niitä uhkakuvia mitä Roethlisbergerin isommasta loukkaantumisen voisi seurata. Dobbs aloittanee kauden kolmospelinrakentajana (Landry Jones on kakkonen), mutta jos hän pelaa hyvin training campilla ja preseasonilla, voi hän myös ohittaa Jonesin depth chartilla. Dobbs on erittäin fiksu kaveri (yliopistossa pääaineena oli aerospace engineering), joka on ylisuoritunut tähän asti kaikissa elämänsä vaiheissa, joten en nyt ihan ensimmäiseksi lähtisi veikkaamaan häntä vastaan myöskään NFL:ssa.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Drafti tosiaan takana ja Buccaneersien osalta ei oikein edes malttaisi odottaa seuraavaan kauteen. Ennen draftia oukkueen suurimmat puutteet löytyivät puolustuksen ja hyökkäyksen linjoista, RB-paikalta ja Safetyn paikalta. Periaatteessa ei olisi haitannut myöskään kunnon slot receiver, vaikka Adam Humphries viime kaudella tätä paikkaa hyvin pelasikin.

Hyökkäyksen osalta Bucs ei tänä vuonna keskittynyt ollenkaan linjaan, vaan pelaajia varattiin muille pelipaikoille. Ensimmäisellä kierroksella tapahtuikin oikea lottovoitto, kun draftin paras TE O.J. Howard putosi aina Bucsien vuorolle asti. Mielestäni tässä kohtaa Howardin varmaaminen oli ihan pakollinen toimenpide, vaikka Bucs ei varsinaisesti TE:ia olisi tarvinnutkaan. Tällä hetkellä Bucsien hyökkäys näyttääkin aivan käsittämättömän kovalta, kun laitahyökkäyksestä löytyvät Evans, DeSean Jackson, Howard, Brate, Humphries, sekä kolmannella kierroksella varattu Chris Godwin. Godwin hieman tuntematon prospeckti minulle, mutta sen mitä olen kuullut, niin osaa ainakin juosta todella kovaa. Tällä hyökkäyksellä onkin pakko saada tulosta ensi kaudella, kunhan vain linja pitää vielä...

Puolustukseen tarvittiin siis kipeästi safetya antamaan hieman tukea Chris Contelle ja Dallasista hankitulle J.J. Willcoxille. Varaus osui toisella kierroksella Justin Evansiin, joka on raporttien mukaan erittäin kovaotteinen taklaaja, mutta ongelmana on osumatarkkuus, jonka takia antaa välillä isoja pelejä vastustajalle. Ihmettelin vähän miksi Obi Melifonwu ei kelvannut Tampaan, kun miestä pidettiin ihan ykköskierroksen talenttina, mutta ehkä Bucsien johtoryhmä tietää jotain mitä minä en tiedä. Muita varauksia olivat ILB Kendell Beckwith ja NT Stevie Tu'ikolovatu, jotka ovat molemmat hieman pidemmän tähtäimen projekteja. En siis usko, että heistä kuullaan vielä ensi kaudella.

Isoin kysymysmerkki jäi kuitenkin RB:n paikalle. Doug Martin ainakin aloittaa ensimmäiset 3 ottelua pelikiellossa, mutta onko senkään jälkeen enää sama pelaaja kuin toissakaudella? Raportit kertovat hyvää Martinin kuntoutuksesta, mutta mahdotonta sanoa millainen tilanne oikeasti on. Aloittavina RB:inä toimivat siis Jacquizz Rodgers ja Charles Sims, jotka eivät herätä mitään suuria hurraa-huutoja. Rodgers painoi ihan hyvin loppukauden, mutta riittääkö potku pelata koko kausi joukkueen ykköshevosena? Sims taas ei pystynyt ainakaan viime kaudella vastaamaan huutoon, kun paikkaa tarjottiin, mutta on toki käyttökelpoinen pelaaja syöttöpeleissä. Draftista Bucs varasi viidennellä kierroksella Jeremy McNicholsin sekoittamaan hieman pakkaa. Kilpailee varmaankin Simsin kanssa peliajasta, sillä molemmat ovat erinomaisia kiinniottajia. Ehkä Bucs räväyttää ja nappaa Christine Michaelin vapailta markkinoilta harjoitusleirille? Tällä hetkellä siis näyttää muuten ihan hyvältä pudotuspelejä ajatellen, mutta keskushyökkääjän paikka pitää saada rauhoitettua kauden aikana jotenkin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hyökkäyksen osalta Bucs ei tänä vuonna keskittynyt ollenkaan linjaan, vaan pelaajia varattiin muille pelipaikoille. Ensimmäisellä kierroksella tapahtuikin oikea lottovoitto, kun draftin paras TE O.J. Howard putosi aina Bucsien vuorolle asti. Mielestäni tässä kohtaa Howardin varmaaminen oli ihan pakollinen toimenpide, vaikka Bucs ei varsinaisesti TE:ia olisi tarvinnutkaan. Tällä hetkellä Bucsien hyökkäys näyttääkin aivan käsittämättömän kovalta, kun laitahyökkäyksestä löytyvät Evans, DeSean Jackson, Howard, Brate, Humphries, sekä kolmannella kierroksella varattu Chris Godwin. Godwin hieman tuntematon prospeckti minulle, mutta sen mitä olen kuullut, niin osaa ainakin juosta todella kovaa. Tällä hyökkäyksellä onkin pakko saada tulosta ensi kaudella, kunhan vain linja pitää vielä…
Onnittelut O.J. Howardista Bucs -faneille. Sen perusteella mitä näistä pelaajista voi netin välityksellä opiskella ja ottaa selvää, niin Howard vaikuttaa yhdeltä koko draftin turvallisimmista ja "puhtaimmista" pelaajista. Off the field painolastia ei ole lainkaan ja kroppa on kuin luotu pelaamaan tight endina NFL:ssä. Blokkaaminenkin luonnistuu suhteellisen hyvin, joten starter matskua siltäkin osin. Ei Howard ehkä se kaikkein korkeimman upsiden pelaaja ole, mutta vaikka hän ei ihan kaikkia odotuksia lunastaisikaan, niin aloittavan TE:n Bucs hänestä saa moneksi vuodeksi eteenpäin.

Minullekin Godwin on hieman tuntemattomampi pelaaja, mutta hänen osakkeensa olivat kovassa nousussa mitä lähemmäs draftia päästiin. Moni paikallinen taho mockasi Godwinia mm. Steelersiin kakkoskierroksella (lopulta valinta osui toiseen laitahyökkääjään, Smith-Schusteriin). Ilmeisesti Godwin sai paljon kehuja omilta yliopistokoutseiltaan, jotka hehkuttivat häntä varauksettomasti kaikille kysyjille. Lukemani perusteella Godwin on henkisesti vahva pelaaja ja suhtautuu työhönsä ammattimaisesti, joten en yhtään ihmettelisi vaikka hän nousisi aloituskokoonpanoon nopeallakin aikavälillä. Pituutta hänellä on mukavasti ja näyttää juosseen combinessa hyvän ajan 40 jaardilla. Jackson ei tule kuitenkaan koko kautta kasassa pysymään, joten Godwin voi hyvinkin nousta kohtuu suureen rooliin jo rookiena.
 

Arzzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Houston Texans, Chicago Bulls, Liverpool
Mielenkiinnolla odotan et saiko Texans vastauksen QB ongelmaansa Watsonista. Joukkue näyttää muuten aika kovalta..jälleen.. tulevalle kaudelle.
Savage 99% aloittava QB kauden avauspeliin mutta Watson päässyt hyvin sisään jengiin campeilla ja saa nähdä milloin eka NFL startti tulee.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Sillä rahalla saa koottua jo aikamoisen meikkipussin. En väitä etteikö Carr olisi markkinoilta voinut saada enemmän, mutta olen skeptinen sen suhteen että onko Raiders tähän diiliin tyytyväinen viiden vuoden päästä.
Jaa siihen että heillä on franchise-QB seuraavat viisi vuotta. Kyllä siellä ollaan helvetin tyytyväisiä.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jaa siihen että heillä on franchise-QB seuraavat viisi vuotta. Kyllä siellä ollaan helvetin tyytyväisiä.
Se on tietenkin hienoa kun käytössä on kristallipallo, josta näkee tulevaisuuden. Toisaalta NFL:ssä sitä ei juurikaan tarvita sillä liigassa pelaamisssa ei ole käytännössä mitään riskejä ja yksi hyvä kausi (mukaanlukien hienot pleijarit) riittää ennustamaan pelaajan loppu-uran erehtymättömällä tarkkuudella. Vikingsit olivat esimerkiksi helvetin tyytyväisiä kun tekivät Daunte Culpepperin kanssa sadan miljoonan dollarin sopimuksen sillä he saivat hänestä franchise-QB:n kymmeneksi vuodeksi.

Carr on näyttöjensä puolesta nyt suunnilleen samassa tilanteessa kuin Colin Kaepernick oli kesällä 2014. Kovin moni ei ehkä nyt sanoisi että 49ersit ovat helvetin tyytyväisiä kun saivat tuolloin klousattua franchise-QB:n kuudeksi vuodeksi 126 miljoonalla.

Meinasin sanoa että sinun on ihan turhaa tulla nolaamaan itseäsi ja kertomaan miten olit jo tuolloin besser wisser kuin NFL-GM:t Colinin uran myöhemmän kehityksen suhteen, mutta muutin mieleni. Anna mennä.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Se on tietenkin hienoa kun käytössä on kristallipallo, josta näkee tulevaisuuden. Toisaalta NFL:ssä sitä ei juurikaan tarvita sillä liigassa pelaamisssa ei ole käytännössä mitään riskejä ja yksi hyvä kausi (mukaanlukien hienot pleijarit) riittää ennustamaan pelaajan loppu-uran erehtymättömällä tarkkuudella. Vikingsit olivat esimerkiksi helvetin tyytyväisiä kun tekivät Daunte Culpepperin kanssa sadan miljoonan dollarin sopimuksen sillä he saivat hänestä franchise-QB:n kymmeneksi vuodeksi.

Carr on näyttöjensä puolesta nyt suunnilleen samassa tilanteessa kuin Colin Kaepernick oli kesällä 2014. Kovin moni ei ehkä nyt sanoisi että 49ersit ovat helvetin tyytyväisiä kun saivat tuolloin klousattua franchise-QB:n kuudeksi vuodeksi 126 miljoonalla.

Meinasin sanoa että sinun on ihan turhaa tulla nolaamaan itseäsi ja kertomaan miten olit jo tuolloin besser wisser kuin NFL-GM:t Colinin uran myöhemmän kehityksen suhteen, mutta muutin mieleni. Anna mennä.
Kyllä Carr on lyhyellä urallaan kerennyt minut ja suurimman osan asiantuntijoista vakuuttamaan, että hän on seuraavan sukupolven paras kuuppa ohi Luckien ja kumppanien.

Ja kaikki kenellä on ollut silmät päässä ovat nähneet koko ajan että Kaepernick EI OSAA HEITTÄÄ. 49erseilla ei selvästi silmiä ollut päässä, kun kuvittelivat running backin olevan franchise-QB.

Carrin suurin vahvuus sen sijaan on nimenomaan miehen loistava heittotekniikka.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyllä Carr on lyhyellä urallaan kerennyt minut ja suurimman osan asiantuntijoista vakuuttamaan, että hän on seuraavan sukupolven paras kuuppa ohi Luckien ja kumppanien.
Vertailu Luckiin on reilu. He olivat viime kaudella qb-tilastoissa peräkkäisillä sijoilla eli 8. ja 9. kun huomioidaan vakituiset quupat. Noista valitsisin itsekin Carrin, mutta vastaavasti pidän Luckin sopimustakin todella kalliina. Toki ymmärrän että pelipaikka on tärkeä ja kaikille ei kelvollisia pelinrakentajia riitä ja siinä mielessä se ei täysi katastrofi ole vaikka joukkue maksaisikin kärkipalkkaa jostain aikakautensa Tony Romosta.
Kuitenkin vaikka Carr olisikin paras 90-luvun alussa syntyneistä pelinrakentajista, niin palkka on niin kova että se ei vielä riitä. Se että onko hän seuraavan sukupolven paras riippuu siitäkin että minkälaisia pelaajia liigaan tulee seuraavina vuosina ja sitä meistä ei kukaan tiedä.
Ja kaikki kenellä on ollut silmät päässä ovat nähneet koko ajan että Kaepernick EI OSAA HEITTÄÄ. 49erseilla ei selvästi silmiä ollut päässä, kun kuvittelivat running backin olevan franchise-QB.
Tämä näkemys tuli yllätyksenä kuin Jäätteenmäelle faksi.
 
Viimeksi muokattu:

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Täytyy kyllä sanoa, että jos Carria ja Kaepernickiä lähtee vertaamaan pelaajina, ei ole tutustunut pelaajiin kovinkaan tarkasti. Lähtien pelityylistä, qb-ominaisuuksista, persoonallisuudesta tai johtajaominaisuuksista. Raidersille hyvä diili. Samoin toki Carrille. Win-Win.
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Ei kukaan sano, etteikö Carr olisi ollut hyvä QB viime kaudella, mutta dana77 varmaan vähä koittaa toppuutella innokkaimpia käsityksiä kundista, kenellä tosiaan on vasta 2 hyvää ja yhteensä 3 kautta NFL:ssä vyöllä. Carrin sitominen viideksi vuodeksi oli varmasti tärkeää, mutta se että hänestä tuli (käsitykseni mukaan*) NFL:n kallein pelaaja, oli riskipeliä. Ei tosiaan tarvita kuin yksi ACL-vamma ja se voi olla, että Raiders maksoikin 125M kakkos-QB:sta joka ei ikinä starttaa enää peliäkään.

Ja onhan niitä siis tapahtunut liigan historiassa, että pelaajan taso vain yksinkertaisesti laskee kuin lehmän häntä. RG3, Kaepernick, TEBOW, on ollut sellaisia tässä omalla kannatusajallani, historiassa varmaan enemmänkin (Culpepper mainittu, hänestä en esimerkiksi tiedä ilman googlettamista mitään).


*En jaksanut tarkistaa onko hän todellakin palkkatilastojen ykkönen, mutta luin uutisen sopimuksesta nfl.com -sivulta ja sen ensimmäinen lause oli "Richest man in NFL now lives in Vegas". tai jotain vastaavaa.
 

Undrafted

Jäsen
QB:den palkat nousevat, mutta niin tekee palkkakattokin. Onko heidän palkkansa osuus joukkueen käytettävissä olevasta potista kasvanut viime vuosina?

Pitkä soppari on toisaalta riski, toisaalta jos pelaaja kehittyy pelaten huipputasolla ei pakosti tarvitse heittää lisää rahaa heti tiskiin. Toki hyvissä ajoin ennen sopimuksen loppumista osapulet koittavat tehdä pidennyksiä lisärahalla.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ei kukaan sano, etteikö Carr olisi ollut hyvä QB viime kaudella, mutta dana77 varmaan vähä koittaa toppuutella innokkaimpia käsityksiä kundista, kenellä tosiaan on vasta 2 hyvää ja yhteensä 3 kautta NFL:ssä vyöllä. Carrin sitominen viideksi vuodeksi oli varmasti tärkeää, mutta se että hänestä tuli (käsitykseni mukaan*) NFL:n kallein pelaaja, oli riskipeliä. Ei tosiaan tarvita kuin yksi ACL-vamma ja se voi olla, että Raiders maksoikin 125M kakkos-QB:sta joka ei ikinä starttaa enää peliäkään.

(Culpepper mainittu, hänestä en esimerkiksi tiedä ilman googlettamista mitään).
Tämä oli pointtini. High risk-medium reward.

Kun pelaajalle maksetaan liigan parasta palkkaa niin ei ole niin isoa riskiä että hänet isolla rahalla vietäisiin muualle vaikka hän odotukset täyttäisikin tai Raidersillä olisi itselläänkin mahdollisuus jatkot sopia. Esim jossain oli kritisoitu Eaglesin Bradfordin sopimusta ja onhan 18$ miljoonaa kaudesta paljon hänen tasostaan nykyisin ajateltuna, mutta mielestäni sopimus ei ole läheskään katastrofaalinen sillä sen kesto on vain 2 vuotta. VilleL olisi tietenkin hänestä nähnyt jo silloin ettei tuota summaa kannata maksaa mutta NFL GM:t eivät samanlaista visiota omaa.

Culpepper teki aikoinaan 10 vuoden sopimuksen ja loukkaantui sen jälkeen niin pahasti että vaikka hän comebackejä yritti ja sai tilastoihin pelejä niin käytännössä ura loppui.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Ja onhan niitä siis tapahtunut liigan historiassa, että pelaajan taso vain yksinkertaisesti laskee kuin lehmän häntä. RG3, Kaepernick, TEBOW, on ollut sellaisia tässä omalla kannatusajallani,
Se ero vaan tällä kolmikolla ja Carrilla, että Carrilla on yksi liigan parhaista heittotekniikoista, kun taas Tebow ja Kaepernick ovat historian surkeimpia heittäjiä ja käytännössä running backeja kuupan roolissa. Jotkut idiootit vaan sokaistui tuolta tosiasialta yhden playoff-runnin takia, että kuvittelivat heittotaidottomien jamppojen olevan franchise-kuuppia, vaikka oikea osoite on juuri siellä missä ovat nyt: ulkona liigasta.
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Tämä oli pointtini. High risk-medium reward.

Lähempänä kyllä oikeaa arviota lienee medium risk - high reward. Kaiken mennessä nappiin Raidersilla on tulevan vuosikymmenen paras QB koko liigassa käsissään, joka on jo uran alkuvaiheessa osoittanut omaavansa loistavat johtajaominaisuudet ja selkeästi viihtyy Raidersin organisaatiossa. Vähän huonommalla kehityksellä Carrista tulee silti top10 QB liigaan, toki silloin jo maksetaan snadia ylihintaa palveluksista, mutta viisi vuotta tuon ikäisellä QB:llä on melko vähän, varsinkaan kun kyseessä ei ole mikään juoksijahirmu. Suurimpana riskinä tietysti loukkaantumiset, mutta tosiaan ihan riskialtteinta QB-tyyppiä Carr ei edusta.

E: Nyt vasta nopeasti vilkuilin mielipiteitä Carrin sopimuksesta. Ei mitään puheita ylipalkkauksesta tai ylipitkästä sopimuksesta ja löytyy jopa mielipiteitä joiden mukaan Carr ja muut nuoret franchise qb:t ovat alipalkattuja.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Suurimpana riskinä tietysti loukkaantumiset, mutta tosiaan ihan riskialtteinta QB-tyyppiä Carr ei edusta.

Ja onhan Raidersin OL aivan kivenkova, yksi parhaita koko liigassa. Oakland on aika satavarma playoff-joukkue mikäli loukkaantumiset eivät romuta palapeliä ja samalla myös yksi Patriotsin kovimmista haastajista, ellei peräti kovin, AFC:ssä.
Tuo Carrin diili on vielä NFL.comin mukaan rakennettu sitten että Raidersilla on täydet saumat pitää joukkueeseen Khalil Mack sekä myös OL:n yksi tärkeä kulmapalanen, Gabe Jackson.

Muita mielenkiintoisia juhannusviikon NFL-uutisia kantautuu Kansas Citystä. Andy Reid teki Chiefsin kanssa uuden sopimuksen, kun taas sen sijaan GM John Dorseyn ja Chiefsin tiet eroavat. Jossain vaiheessahan pyöri huhu että Dorsey olisi vahvoilla Packersin uudeksi GM:ksi kun Ted Thompsonin sopimus loppuu vuoden päästä. Saa nähdä onko tässä perää ja onko se ollut pääsyy että Chiefs ja Dorsey lähtivät jo nyt eri suuntiin.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Joo äkkiä tuo Carrin soppari on linjassa muidenkin kanssa, jos palkkakatto nousee sen 12 miljoonaa/kausi. Seuraavaksi sitten Staffordit ja kumppanit kirjoittavat samanlaiset laput.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Pelaajien äänestystulos liigan parhaista pelaajista saatu päätökseen. Brady ykkösenä ja hauskana seikkana liigan MVP-pokaalin napannut Ryan sijalle 10.

Tom Brady ranked No.1 in 'The Top 100 Players of 2017' - NFL.com
Mitäs hauskaa tuossa on? Tuossahan pelaajat eivät äänestäneet kuluneen kauden parhaita, vaan tulevaan kauteen lähdettäessä parhaita pelaajia (TB12 kummallakin tavalla No.1). Kyllä Millerit, Mackit, Jonesit ja kumppanit ovat Ryania parempia pelaajia. Naurettavaahan tuolla listalla on että Dallasin pojat ovat äänestäneet Zeken Bellin ja Johnsonin ohi parhaaksi RB:ksi ja että Dak löytyy sijalta 14. ennen mm. Breesiä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös