NFL offseason 2013

  • 49 361
  • 342

d-mac#5

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Eagles, Hifk ja FCBarcelona
Tässä vuoden aktiivisesti seuranneena on tullut pienimuotoinen himo tutustua tarkemmin erityisesti strategiseen puoleen. Ns. peruskuviot hyökkäyksestä ja puolustuksetsa kyllä selvillä, mutta nuo tarkemmat yksityiskohdat ja kuvionvalintaa tilanteen mukaan koskevat asiat etenkin ovat aika lailla hukassa. Olisiko jollain suositella jotain hyvää "koutsin opasta" tai muuta vastaavaa, josta saisi laajennettua omaa strategista osaamista ja pelinlukutaitoa? Tietenkin pelejä seuraamalla parhaiten oppii, mutta näin off-seasonilla voisi teoriaankin perehtyä =)

Säännöt Taktiikka - 2minuutinvaroitus.com Tuolta löytyy myös vähän suomalaista osaamista noista taktisista asioista.

Coach and Coordinator | Detailed football coaching information from Coach Grabowski Tuo on smartfootballin lisäksi toinen oikein hyvä jenkkisivusto.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Mock drafteja on joka vuosi Jatkoajassakin nähty. Ihan mielenkiintoista olisi muiden kirjoittajien mockeja lukea, mieluiten tietenkin pienten perustelujen kera.

Pitäisikö tästä tehdä koko ensimmäisen kierroksen kattava mocki vai esim. top-10? Tänään olisi joutilas päivä vaikka illan aikana kokeilla, kun on lottopäivä muutenkin..:)
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Pitäisikö tästä tehdä koko ensimmäisen kierroksen kattava mocki vai esim. top-10? Tänään olisi joutilas päivä vaikka illan aikana kokeilla, kun on lottopäivä muutenkin..:)
Eihän se mock eikä mikään ole jos ei ole koko 1.kierros. :) On tosin ihan koomisen vaikeaa yrittää tänä vuonna arvailla kuka varaa ja kenet. Yleensä top 10:ssa on monta joukkuetta, jotka tarvitsevat pelinrakentajaa, ja tarjolla on muutamia pelinrakentajia, jotka ovat sen korkean varausvuoron arvoisia. Tänä vuonna pakka on ihan avoin, todellisia "can't miss" -prospekteja ei taida oikein olla. Tasaisen hyviä pelaajia on paljon, joten vaikea arvioida millä tavalla NFL-joukkueet ovat pelaajat rankanneet.

Case Sandersista sen verran, että kohta pitäisi päätös hänen suhteensa tehdä, aika mielenkiintoista nähdä mihin lopputulokseen Colbert & Company päätyy. Kumpi vain vaihtoehto käy minulle. Toisaalta toivoisi, että Patsin contract offer matchattaisiin ja hyvä pelaaja pidettäisiin joukkueessa. Toisaalta Steelersin olisi aika uudistaa joukkuettaan ihan kunnolla, jota edesauttaisi kaksi 3.kierroksen varausta.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Joka asioista enemmän tietävä voisi kertoa, miltä Lionsin tilanne näyttää ensi kaudelle? Onko playoff-paikka mahdollinen, vai onko joukkue taas kiusaajan roolissa?
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Eihän se mock eikä mikään ole jos ei ole koko 1.kierros. :)

No mikäs sen mukavempaa jos on vähän haastetta..täytyypä koittaa jos tuossa golfia sivusilmällä seuraillessa yrittäisi lotota :)

Joka asioista enemmän tietävä voisi kertoa, miltä Lionsin tilanne näyttää ensi kaudelle? Onko playoff-paikka mahdollinen, vai onko joukkue taas kiusaajan roolissa?

NFL:ssähän kaikki on mahdollista, kuka olisi esim. Vikingsin playoff-paikkaan uskonut menneellä kaudella.
Tosin realistisesti, kyllähän Lions saa reippaasti ylisuorittaa jos meinaa heivata jonkun kovan NFC-joukkueen playoffseista ulos. Molemmat viime kauden startteri-DE:t ovat poissa, samoin LT vaihtuu täksi kaudeksi ja secondary on edelleen kuraa.

Ja jos nyt en ihan väärin muista, NFC Northin jengeillä oli ensi kauden sarjaohjelma sitä kovempaa luokkaa. AFC:n puolelta vastassa ovat Northin jengit SB-voittaja Ravensin johdolla (Steelers+Bengals) ja NFC:ssä East (mm. Giants). Lisäksi divisioonapelit Packersia ja Bearsia vastaan.
10 voittoa lienee NFC Northissa minimi wildcard-paikkaan ja ainakin tällä hetkellä Packers sekä Bears ovat mun papereissa Lionsin edellä. Vikingskin, jos saavat rissun jostain.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Case Sandersista sen verran, että kohta pitäisi päätös hänen suhteensa tehdä, aika mielenkiintoista nähdä mihin lopputulokseen Colbert & Company päätyy.

Niin se Steelers vaan vastasi tarjoukseen ja Sanders on Steelersien mies ensi vuonna. Noh, eipä tuo mikään kriittinen pelaaja ollut, toki olisi ollut hyvä pelaaja ja ehdottomasti tarpeen. Nyt katseet draftiin ja sieltä yksi burner rissuksi kiitos.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers

#76

Jäsen
- WR Welker Broncosiin
- S Chung Eaglessiin
- RB Woodhead Chargerssiin
- WR Lloyd cut

+ WR Amendola Ramssistä
+ RB Washington Seahawksista
+ S Wilson Cardinalsseista
+ WR Jones Billissistä
+ DT Kelly Raiderssistä

Jatkodiilit:
CB Talib
CB Arrington
RT Volmer
WR Edelman

Sekä Gronkin että Hernandezin kohdalla lääkärit ovat olleet työllistettyjä. Gronk taistelee edelleen käsiongelmien kanssa sekä tulehduksen kanssa ja Hernandez oli juuri olkapää leikkauksessa. Jeff Demps huhujen mukaan keskittyy enemmän yleisurheilu-uraansa, tosin mies oli viime vuoden sivussa muutenkin, niin aika curisioteettitason uutinen.

Mielenkiintoista nähdä mitä Patriots draftissä tekee, mutta WR-osasto huutaa edelleen kunnon pelureita. Mikäli Amendola pysyy kunnossa, niin kykenee olemaan Welkerin korvaaja. Iso epäillys tosin kunnossa pysymisen kanssa. TE-duolta odotetaan paljon ja terveysongelmat ei paranna tilannetta. TE-korvaajissa ei suurta luottoa herättäviä kavereita ole, Ballard varauksin, mutta terveystilanne hänelläkään ei huimaa.

Miamin tehdessä kovia panostuksia voi Patriots joutua tekemään AFC Eastin voittoon jo töitäkin. Viime kaudella kumpikin Miami-peli oli vielä tiukkaa vääntöä, joten mielenkiintoinen kausi tulossa. Kun Pats pelaa Texans&Broncos duo vastaa saa Miami vastaansa Chargers+Colts yhdistelmän. Muutenhan ohjelmat on heillä samat.

Kauden 2000 jälkeen Pats on jäänyt kerran alle 10 voiton ja kahdesti kymmeneen voittoon 12 kaudessa. Nyt nuo lukemat tuntuvat haastavilta saavuttaa, mutta saa nähdä mihin lentoon joukkue pääsee.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Kun lupasin sitä mockia tehdä, niin tässä ainakin top10 omalla veikkauksella:

1. Kansas City Chiefs: Brayden Albert franchise tag, Eric Winston kiitos ja hei. Huutava tarve OT:lle. Andy Reid sekä John Dorsey varmistavat Alex Smithin blindsiden pitkäksi aikaa.
1st pick: Luke Joeckel, OT

2. Jacksonville Jaguars: Jaguarsin on helppo mennä tässä BPA-periaatteella, niin paljon tarpeita jengillä on. Joten todennäköisesti tämä veikkaus menee pieleen.
2nd pick: Dion Jordan, DE

3. Oakland Raiders: Jonkun verran on ollut juttuja liikkeellä, että Raiders olisi kiinnostunut treidaamaan pickiään lisävarauksien toivossa, mutta jos ja kun Raiders valitsee kolmantena:
3rd pick: Sharrif Floyd, DT

4. Philadelphia Eagles: Chip Kelly olisi varmaan hykerrellyt, jos Oregonista tuttu Dion Jordan olisi vielä ollut vapaana. Mutta Jaguars ottaa Jordanin ja Kelly turvaa Michael Vickin blindsiden. Jason Peters tulee takaisin pitkältä loukkaantumiselta ja Todd Herremans on parempi guardina, joten:
4th pick: Eric Fisher, OT

5. Detroit Lions: Todennäköisesti Lionsin war roomissa pohditaan pää savuten, ottaako draftin paras CB Milliner vaiko kolmas huippu-LT (Lane Johnson). Lopulta valinta päätyy Aaron Rodgersin ollessa samassa divisioonassa korneriin.
5th pick: Dee Milliner, CB

6. San Diego Chargers (Cleveland Browns). Kun Lions otti Millinerin ja pass rush-osastolla tässä voisi tulla pieni reach, niin Browns treidaa tämän pickin Chargersille. Ja Chargersin war roomissa korkataan samppanjapullot, kun yksi todella kovasta LT-kaartista on vielä vapaana.
6th pick: Lane Johnson, OT

7. Arizona Cardinals: Cardinals olisi varmaan myös tykännyt Lane Johnsonista, mutta Chargers ehti tässä väliin. Arizonallakin on tarpeita siellä ja täällä. Johnsonin karattua Chargersille Cardinals poimii draftin parhaimman guardin:
7th pick: Jonathan Cooper, OG

8. Buffalo Bills: Billsin tärkeimmät tarpeet taitavat olla WR ja G. Tavon Austinista ovat huhujen mukaan kiinnostuneita, mutta mahtaako olla pieni reach näin korkealla? LG Levitre sössittiin Titansiin, joten CJ Spiller ja Fred Jackson tarvitsevat väylänraivaajaa.
8th pick: Chance Warmack, G

9. New York Jets: Tarpeita on täälläkin siellä ja täällä. WR, passrush ja miksei myös QB. Rex vanhana puolustuskoordinaattorina päätyy vahvistamaan passrush-osastoa.
9th pick: Ezekiel Ansah, DE

10. Tennessee Titans: Titans olisi ehkä halunnut Levitren lisäksi toisen laatuguardin, mutta Cooper ja Warmack ovat off the board, joten Titansin pick kohdistuu puolustuksen linjaan ja juoksupuolustuksen vahvistamiseen:
10th pick: Star Lotulelei, DT

Voin yrittää jatkaa, jos väki niin haluaa, mutta kyllä tämän top-kympinkin puristamisessa kokoon oli aika tekeminen..
EDIT:Titansin pick muutettu, kun en muistanut joukkueessa olevan Brittin ja Washingtonin lisäksi myös Kendall Wright. Tuskinpa käyttävät ekan kierroksen pickiä rissuun.
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Ehdottomasti kokonainen 1. kierros ja jos kiinnostaa niin vaikka pidemmällekin. Ei sen niin väliä jos vähän lotolla menee. Itse yritän arpoa nuo viikonlopun aikana.

Sanders tosiaan pysyi Steelersin miehenä ja ihan hyvä vaihtoehto sekin. Eipähän tarvinnut katsoa kun vetää Welkermäisiä statseja Bradyn kanssa. :) Kuten aiemmin totesin niin toivottavasti saavat nyt tehtyä sen pidemmän sopparin. Sandersin ja agentin kommentit tosin eivät lupailleet paljoa kun toiveissa oli erittäin hyvä sopimus. Sitten ehkä jos pelaa aivan uudella tasolla ensi kauden.

Myös RFA NT McClendon on saanut kiinnostusta ja tällä kertaa Packersin suunnalta. Huomenna on viimeinen päivä jättää tarjouksia RFA-pelaajille ja saa nähdä miten tuon kanssa käy. Nyt kun Steelers matchasi Sandersin tarjouksen niin Packersin ei tarvitse kauheita heittää peliin jos miehen haluavat. Jos McClendon lähtee niin NT nousee kärkitarpeiden joukkoon draftissa. Rosterissa löytyy Alameda Taamu ja Hebron Fangupo, joilla on potentiaalia paljon ja kokemusta ei yhtään. Eli heihin en lähtisi luottamaan. Hyvä puoli on se, että draftissa piisaa noita noseja aika mukavasti.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Ehdottomasti kokonainen 1. kierros ja jos kiinnostaa niin vaikka pidemmällekin. Ei sen niin väliä jos vähän lotolla menee. Itse yritän arpoa nuo viikonlopun aikana.

Joo, kyllä koko ensimmäinen kierros olisi mielenkiintoista lukemista. Yleensä nuo top10 on niin samaa kauraa että mielenkiinto ei riitä edes seuraamaan näitä top10 mockeja.

Itse nyt lähinnä tietysti jännitän mitä ihmiset tarjoavat Patriotseille. Viime aikoina hajonta on ollut melkoista asiantuntijoilla.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Pickit 11-20

11. Cleveland Browns (San Diego Chargers): Browns varaa nyt sen aiemmin mainitsemani DE/OLB – osaston pelaajan.
11th pick: Barkevious Mingo, DE

12.Miami Dolphins: Dolphins on myös mahdollinen treidikumppani jollekin seuralle, kun näistä kolmesta tacklesta käydään kisaa, mutta Chargersin tarve on vielä kipeämpi ja voisi luulla että ovat valmis antamaan paremman hinnan. Lisäksi Dolphins on huhujen mukaan kiinnostunut treidistä Chiefsin kanssa, jotta saisivat Albertin. Joten Dolphins käyttää tämän pickin draftin toiseksi parhaaseen corneriin:
12th pick: Xavier Rhodes, CB

13. Tampa Bay Buccaneers: Revis-trade ei näytä toteutuvan, joten oletettavaa on että Buccaneers käyttää oman vuoronsa. Corner olisi tällekin Floridan jengille se kipein tarve, mutta Milliner ja Rhodes ovat off the board ja olisiko Trufant kenties pieni reach näin korkealla? Jos ensi torstaina tilanne on sama kuin tässä mockissa, pidän hyvin mahdollisena että Bucs treidaa alaspäin. Mutta jos ei, Buccaneersin war room pyrkinee antamaan apuja Josh Freemanille.
13th pick: Tavon Austin, WR

14. Carolina Panthers: Panthersillakin on niin paljon aukkoja siellä sun täällä, että hyvin paljon mahdollista että tässä(kin) mennään BPA-periaatteella. Cam Newton olisi varmasti mielissään lisä-aseista ja puolustuksessa sekä linja että secondary kaipaavat vahvistusta. Varaus kohdistuu tällä kertaa puolustukseen.
14th pick: Sheldon Richardson, DT

15. New Orleans Saints: Tässä on nyt sitten vähän helpompaa, selvää on että varaus kohdistuu puolustukseen. Saints poimii pois boardilta draftin parhaan safetyn.
15th pick: Kenny Vaccaro, S

16. St.Louis Rams: Ramsille olisi varmaan kelvannut sekä Vaccaro että Austin, mutta käteen jää:
16th pick: Cordarrelle Patterson, WR

17. Pittsburgh Steelers: Jotenkin epäilen, että kun Steelers matchasi tarjouksen Sandersista, rissu ei ole ihan ekana varauksessa. Toki Patterson herättänee kiinnostusta, mutta on nyt off the board, joten Kevin Colbert antaa Dick LeBeaulle uuden aseen James Harrisonin tilalle:
17th pick: Jarvis Jones, OLB

18. Dallas Cowboys: Kun molemmat ykkösguardit ovat off the board, varmaan Cowboysin war roomissa mietitään, varataanko mies puolustuksen linjaan vaiko safety. Jerry Jones päätyy tässä vaiheessa safetyyn.
18th pick: Eric Reid, S

19. New York Giants: Giantsin kohdalla selkein tarve taitaa olla ILB. Jotenkin en näe Giantsia poimimassa Teo'a, joten:
19th pick : Alec Ogletree, ILB

20. Chicago Bears: Bearsin kohdalla lähes kaikki pitävät selvänä että ykköskierroksen varaus astuu Brian Urlacherin saappaisiin. Onko näin, Manti Teo? Suuri murhe OL sai vahvistuksen free-agencysta LT Jermon Bushrodin myötä. D.J. Fluker oikealle puolelle lienee myös yksi vaihtoehto, mutta annetaan Bearsille Teo.
20th pick: Manti Teo, ILB

Katsotaan jos jaksaa valvoa schedulen julkistuksen yhteydessä, voi saada kasaan loppumockin.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Mock Draft ´13

Ihan haulikolla räiskin menemään, mutta tuskin tuo sen paremmin olisi mennyt vaikka olisin miettinyt valintoja pidempäänkin. Sen verran avoin tuo pakka tänä vuonna on. Ainoa mistä olen suhteellisen varma on Luke Joeckel First Overallina.

1. Kansas City Chiefs – Luke Joeckel, OT. Köyhän miehen Joe Thomas. Ei kovin trendikäs ykköspick, mutta yksi koko draftin ”varmoista tapauksista”. Ei välttämättä kehity All Pro –pelaajaksi, mutta ankkuroinee Chiefsin hyökkäyslinjaa seuraavat 5-10 vuotta.

2. Jacksonville Jaguars – Sharrif Floyd, DT. Defensive Tackle ei liene Jaguarsin suurin ongelmakohta, mutta Floyd on tässä vaiheessa BPA. Eric Fisher ja Dion Jordan ovat muut vaihtoehdot.

3. Oakland Raiders – Dion Jordan, DE. Jordan on noussut listoilla ylöspäin college kauden päättymisen jälkeen, mikä nostaa kysymyksen siitä, onko hän parempi urheilija kuin jefupelaaja. Olkapää on red flag, mutta ei niin suuri, ettei Raiders häntä varaisi. Reggie McKenzie haluaa treidata tämän pickin, mutta ei löydä ottajia. Raiders haluaisi Sharrif Floydin, mutta hän ei ole tässä mockissa enää vapaana.

4. Philadelphia Eagles – Chance Warmack, OG. Ei ole mikään sexy pick, mutta liian hyvä pelaaja, jotta valuisi ykköskierroksen puolivälin tienoille. Eagles on draftin ensimmäinen jokerikortti, voivat tehdä oikeastaan mitä vain. Dee Milliner olisi myös hyvä valinta.

5. Detroit Lions – Dee Milliner, CB. Aika monessa mockissa tainnut Milliner olla laitettu menemään Detroitiin. Eric Fisher olisi omasta mielestäni parempi valinta, mutta hyvät cornerit ovaa kovaa valuuttaa ja Milliner on draftin paras CB.

6. Cleveland Browns – Eric Fisher, OT. Browns on toinen joukkue Raidersin lisäksi, joka haluaisi treidata alaspäin. Hetken mietin, että laitanko tähän, että trade with Atlanta, mutta tuskin Dimitroff toistamiseen parin vuoden sisään tekee jättitradea draftissa.

7. Arizona Cardinals – Lane Johnson, OT. Itselleni aika tuntematon kaveri, mutta kova on hype hänen ympärillään. Joka puolella kirjoitetaan, että Cardinals valitsee Johnsonin jos on vapaana. Mike Mayock sanoi, että Johnson ei tule olemaan vapaana 7.vuorolla, mutta tässä mockissapa on.

8. Buffalo Bills – Barkevious Mingo, DE/OLB. Geno Smith ja Tavon Austin ovat molemmat reacheja tässä vaiheessa. En tiedä tuleeko Mingosta ikinä mitään erikoista, mutta hänen fyysiset ominaisuutensa kiehtovat varmasti NFL-joukkueita.

9. New York Jets – Star Lotulelei, DT. En tiedä kuinka paljon Rex Ryanilla on nykyään sanavaltaa Jetsin War Roomissa, mutta tässä kohtaa Ryan takoo isoa nyrkkiään pöytään sillä volyymilla, että Jets varaa Ryanille Haloti Ngatan lite-version.

10. Tennessee Titans – Jonathan Cooper, OG. Titans unelmoi Warmackista, mutta joutuu tyytymään Cooperiin.

11. San Diego Chargers – D.J. Fluker, OT. Cornerback voisi tulla kyseeseen, mutta mielestäni 11.vuorolla ei ole tarpeeksi hyviä cornereita tarjolla.

12. Miami Dolphins – Ezekiel Ansah, DE. Yksi draftin eniten keskustelua aiheuttavista pelaajista. Boom or bust.

13. Tampa Bay Buccaneers – Tavon Austin, WR. Sähköjänis, jonka kaikki haluaisivat joukkueeseensa. Bucs on tässä skenaariossa se onnekas, joka Austinin saa varata.

14. Carolina Panthers – Sheldon Richardson, DT. Joku jossain vertasi Richardsonia nuoreen Warren Sappiin. No tuskin on ihan saman tason pelimies, mutta sopii Panthersiin tässä kohtaa.

15. New Orleans Saints – Kenny Vaccaro, S. New Orleansissa poksuvat shampanjapullot, jos tämä skenaario käy toteen.

16. St.Louis Rams – Cordarelle Patterson, WR. Verrattiin jossain Randy Mossiin. Kuulostaa taas kerran yliampuvalta vertaukselta, mutta kertonee jotain potentiaalista ja pelityylistä.

17. Pittsburgh Steelers – Jarvis Jones, OLB. Ei todellakaan kovin omaperäinen mock pick, mutta kuinka Steelers voisi olla ottamatta Jonesin jos hän on vapaana?

18. Dallas Stars – Damontre Moore, DE. Tuli combineen yhtenä kuumimmista pelaajista. Sen jälkeen kadonnut kokonaan kartalta. Bjoern Werner voisi olla myös mahdollinen tässä, samoin kuin linebacker.

19. New York Giants – Bjoern Werner, DE. Giants on monena vuotena varannut sellaisia pelaajia, jotka eivät ole täyttäneet varsinaisia tarpeita, mutta ovat jostain syystä valuneet ennakoitua alemmas ja olleet sillä hetkellä BPA. Esim. Amukamara, Randle ja Wilson olivat kaikki tällaisia. Werner sopii tähän muottiin.

20. Chicago Bears – Manti Te´o, ILB. Urlacherin manttelinperijä. Chicagon media repeäisi varmaan liitoksistaan jos toteutuisi.

21. Cincinnati Bengals – D.J. Hayden, CB. Ihan tuntematon pelaaja monelle ennen kuin NFL.com alkoi hehkuttaa häntä muutama päivä sitten. Ilmeisesti kuitenkin arvostettu pelaaja päättäjien silmissä. Tämä pick perustuu aika pitkälti Peter Kingin MMQB:ssa jakaamaan tiedonjyväseen, jossa kerrottiin Mike Zimmerin olevan Haydenin fani.

22. Atlanta Falcons (from St.Louis) – Arthur Brown, ILB. Tähän tämmöinen haku. Ei mitään perusteluita.

23. Minnesota Vikings – Desmond Trufant, CB. Lienee epätodennäköistä, että Trufant ja Xavier Rhodes olisivat molemmat vapaana vielä tässä vaiheessa, mutta jos ovat, niin Vikes valitsee jomman kumman.

24. Indianapolis Colts - Eddie Lacy, RB. Tämä leimataan varmasti reachiksi, mutta Luck ansaitsee parempaa kuin Vick Ballard.

25. Jacksonville Jaguars (from Minnesota) – Geno Smith, QB. Smith tullaan varaamaan ykköskierroksella, se on lähes varmaa. Loput ykköskierroksen joukkueista ei tarvitse QB:ta, joten kehitetään tähän tämmöinen treidi.

26. Green Bay Packers – Tyler Eifert, TE. Unohtui koko jätkä, joten lykätään tähän väliin. Finley ei kovin kauaa enää Green Bayssa pysy, joten tässä hänelle korvaaja.

27. Houston Texans – Matt Barkley, QB. Heitetään tähän curveball. Schaubin future successor. Sopii hyvin Houstonin West Coast Offenseen.

28. Denver Broncos – Matt Elam, S. Kaikki muistavat Rahim Mooren mokailut playoffseissa, joten Elam tuo Denverin secondaryyn nuorta voimaa.

29. New England Patriots - DeAndre Hopkins, WR. Ihan täysin tuntematon pelaaja itselleni, mutta on Belichickin tyylinen WR, eli nopea ja sähäkkä, joka tuo yards after catch.

30. St.Louis Rams (from Atlanta) – Jonathan Cyprien, S. Täyttää tarpeen, muuta en osaa sanoa.

31. San Francisco 49ers – Johnathan Hankins, DT. En yllättyisi, jos Niners treidaa tämän pickin. WR olisi iso need, eli Keenan Allen ja Robert Woods voivat tulla kyseeseen. Hankinsia on kuitenkin povattu paljon ylemmäs, joten olisi tässä kohtaa hyvä valinta.

32. Baltimore Ravens – Xavier Rhodes, CB. Ravensin secondarysta on aina puolet loukkaantuneena, joten syvyyttä kaivataan. Rhodes olisi erinomainen value pick tässä kohtaa.

Jos joku kohta pistää erityisesti silmään, niin ei muuta kuin vastaväitettä kehiin, kun kerran keskustelupalstalla ollaan.

EDIT. Jälkikäteen kun tuota katsoo, niin seuraaviin kohtiin kiinnitin huomiota:
- Warmack ei varmaan mene noin korkealla, Fisher lienee realistisempi vaihtoehto Phillylle
- Vaccaro valui aika alas, uskoisin että voi mennä jopa top 10:ssa
- Tyler Eifert jäi aika alas, samoin kuin Xavier Rhodes
- Eric Reid ei ole koko listalla. Jostain luin, että hakee vaan isoa pommia, eikä ole varma taklaaja. Tämä voi tiputtaa häntä listoilla alaspäin.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Pickit 21-32.

21. Cincinnati Bengals: Andre Smith edelleen vailla sopimusta, joten tällä vuorolla Bengals ottaa hänen tilalleen miehen. Toinen kipeä tarve voisi olla safety, mutta ilmeisen syvä drafti safetyissa luo Bengalsin katseet Smithin korvaajaan.
21th pick: D.J. Fluker, OT

22. St.Louis Rams: Kun Bengals ei napannut Matt Elamia, Rams tekee sen.
22th pick: Matt Elam, S

23. Minnesota Vikings: Vikingsillä on tässä tilanteessa useita vaihtoehtoja mihin suuntaan varauksen kohdistaa. Huhujen mukaan ovat kiinnostuneet nousemaan ylöspäin, ilmeisesti katseet suunnattu joko Austiniin ja/tai Pattersoniin. Tässä kohdin kuitenkin Austin, Patterson sekä kaksi kovinta ILB:tä ovat off the board, joten Vikings päätyy vahvistamaan puolustuksen linjaa.
23th pick: Sylvester Williams, DT

24. Indianapolis Colts: Colts kaipaa riveihinsä Dwight Freeneyn manttelinperijää ja Robert Mathisille tukea.
24th pick : Datone Jones, DE

25. Minnesota Vikings: Puolustus sai edellisellä pickillä vahvistusta, kierroksen toinen varaus käytetään siihen kipeästi kaivattuun rissuun.
25th pick: Keenan Allen, WR

26. Green Bay Packers: Kovin monet asiantuntijascoutit ovat tarjonneet tähän Packersille TE-valintaa (Eifert, Ertz), mutta jotenkin en ole myyty kuluttaa ykkösvarausta pelipaikalle jossa on jo Jermichael Finley. Olkootkin että tullee free agentiksi ensi keväänä, mutta manttelinperijän aika on myöhemmillä kierroksilla, jos semmoista tulee. Puolustukseen tämäkin varaus kohdistuu, vaihtoehtoina lähinnä safety tai linja. Safetyjen syvä drafti ja kun kolme parasta on off the board vie varauksen linjaan, jossa Rajilla alkaa contract year ja Pickettillä alkaa oleen ikää.
26th pick: Margus Hunt, DE

27. Houston Texans: Jälleen kerran Texansin pitäisi varata se vastavoima Andre Johnsonille. Olkoot nyt sitten se hetki, kun tämä tapahtuu
27th pick: DeAndre Hopkins, WR

28. Denver Broncos: Champ Bailey ei pelaa ikuisesti ja viime tammikuun muistot ovat liian kipeitä että valinta tästä johonkin muuttuisi.
28th pick: Desmond Trufant, CB

29. Miami Dolphins (New England Patriots): Patriotsilta puuttuu middle roundeilta pickit, joten Belichickin tuntien tämä haisee vahvasti treidiltä. Dolphins ei saa Albertia ja antaa 2 kierroksen varauksensa lisäksi 4th rounderin kyytipojaksi ja valitsee:
29th pick: Kyle Long, T/G

30. Atlanta Falcons: Falcons menetti Brent Grimesin Dolphinsiin, mutta Tony Gonzalez perui täksi kaudeksi lopettamisaikeensa. Eifert sekä Ertz ovat vielä kumpikin markkinoilla, joten päädytään corneriin:
30th pick: Jonathan Banks, CB

31. San Francisco 49ers: Niners omistaa hyvin pickejä tänä vuonna, joten voivat latoa hyvänkin tarjouksen pöytään nousta reilustikin ylöspäin. Jos pysyvät tässä, vaihtoehtoina lienee joko secondary tai puolustuksen linja, josta Sopoaga meni Eaglesiin. Myös Walkerin poistettua Titansiin, tight end-prospecteja saatetaan silmäillä enemmän ja vähemmän.
31th pick: Jesse Williams, DE

32. Baltimore Ravens: Ozzie & co. on aika hyvin saanut paikkailtua tyhjennyksen aukot, mutta ILB on se mikä kaipaa vielä McClaineille kirittäjää.
32th pick: Kevin Minter, ILB

Siinä se. Ei QB:tä ekalla rundilla, mutta eiköhän joku seura jonkun tulevaisuuden nimen poimi. Tietysti runsaat treidit pelinrakentaja-osastolla viittaavat siihen että välttämättä kovin varmaa NFL-pelinrakentajaa ei ole ykköskierroksen varauksen arvoisesti tarjolla.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
7. Arizona Cardinals – Lane Johnson, OT. Itselleni aika tuntematon kaveri, mutta kova on hype hänen ympärillään. Joka puolella kirjoitetaan, että Cardinals valitsee Johnsonin jos on vapaana.

No, Cardinals tarvitsee LT:n todella kipeästi ja Johnson taisi combinessa vetää paremmat tulokset verrattuna Joeckeliin ja Fisheriin, jos en nyt ihan väärässä ole. Aika saletti varaus jos tosiaan on vapaana. Ainoa riski voi olla tuo Browns, joka ei tarvitse tacklea, niin saattaa treidata Chargersin tai Dolphinsin kanssa. Saints toki myös tarvitsee LT:n, mutta tuskin lähtevät treidaamaan kun ei ole 2nd rounderia muutenkaan.

26. Green Bay Packers – Tyler Eifert, TE. Unohtui koko jätkä, joten lykätään tähän väliin. Finley ei kovin kauaa enää Green Bayssa pysy, joten tässä hänelle korvaaja.

Kuten omassa mockissani sanoinkin, en ole ihan myyty käyttää ykköskierroksen varausta tähän, kun riveissä on jo Finley. Ja kipeämpi tarve Packersilla on tosiaan DL tai S. Juuri katsoin NFL.comista videon, jossa ex-NFL GM Charles Casserly oli sitä mieltä, että Eifert ei edes ole first-rounder.

- Vaccaro valui aika alas, uskoisin että voi mennä jopa top 10:ssa
- Eric Reid ei ole koko listalla. Jostain luin, että hakee vaan isoa pommia, eikä ole varma taklaaja. Tämä voi tiputtaa häntä listoilla alaspäin.

Vaccaro ei minusta ole ollut missään mockissa top-kympissä, luullakseni korkein mihin päätyy voi olla Panthers (14).
Reidistä oli tosiaan juttua, että voi olla ns. boom or bust - prospecti ja saattaa sen perusteella valua alemmas.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Packers draftaa ekalla kierroksella parhaan ison miehen, joka on saatavilla - on hänen pelipaikkansa sitten puolustuksen tai hyökkäyksen linjassa. Jos näyttää siltä, että ykköskiepin rahan arvoista kaveria ei löydy, treidataan vuoro pois ja haetaan ns. value pickejä myöhemmillä rundeilla.

Joo, onhan nuo ykkösvaraukset kaikki A.J Hawkin jälkeen olleet joko DL/OL. Saa nähdä päätyykö Thompson tänä vuonna siihen.
Itse pidän Packersin kipeimpänä tarpeena safetya, mutta Vaccaro tuskin tulee Packersille asti ja Reid ei ole "Packersin näköinen" tuon huhutun boom or bust - maineensa myötä. Eli jäljelle jää vaan Matt Elam, saa nähdä onko vielä tarjolla kun Packersin vuoro tulee.

EDIT: James Harrison ei poistu AFC Northista. Tehnyt 2 vuoden sopimuksen Cincinnati Bengalsin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
No, Cardinals tarvitsee LT:n todella kipeästi ja Johnson taisi combinessa vetää paremmat tulokset verrattuna Joeckeliin ja Fisheriin, jos en nyt ihan väärässä ole. Aika saletti varaus jos tosiaan on vapaana. Ainoa riski voi olla tuo Browns, joka ei tarvitse tacklea, niin saattaa treidata Chargersin tai Dolphinsin kanssa. Saints toki myös tarvitsee LT:n, mutta tuskin lähtevät treidaamaan kun ei ole 2nd rounderia muutenkaan.
Menestyvät NFL-seurat eivät varaa tarpeiden perusteella vaan ottavat aina BPA. Mutta oikeassa olet siinä, että Browns ei todennäköisesti varaa tacklea. Itse kuitenkin laitoin heille mockissa Eric Fisherin, koska on kärkiprospect.

Kuten omassa mockissani sanoinkin, en ole ihan myyty käyttää ykköskierroksen varausta tähän, kun riveissä on jo Finley. Ja kipeämpi tarve Packersilla on tosiaan DL tai S. Juuri katsoin NFL.comista videon, jossa ex-NFL GM Charles Casserly oli sitä mieltä, että Eifert ei edes ole first-rounder.
Ted Thompson ei mielestäni ole yleensä varannut tarpeiden mukaan. Ja Packersin ja Finleyn välit eivät ole erityisen lämpimät, joten en ihmettelisi yhtään, jos Thompson alkaa jo varautua aikaan Finleyn jälkeen. Itse pidän mahdollisena, että Eifert varataan jo ennen 26.vuoroa.

Vaccaro ei minusta ole ollut missään mockissa top-kympissä, luullakseni korkein mihin päätyy voi olla Panthers (14).
Reidistä oli tosiaan juttua, että voi olla ns. boom or bust - prospecti ja saattaa sen perusteella valua alemmas.
En muista itsekään nähneeni Vaccaroa top 10:ssa, mutta toisaalta joidenkin mukaan hän on parempi tai yhtä hyvä prospect kuin Mark Barron, joka varattin vuosi sitten seitsemäntenä. Toki lähtökohtaisesti heidän pelipaikkansa pelaajia harvemmin top 10:ssa varataan.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ted Thompson ei mielestäni ole yleensä varannut tarpeiden mukaan. Ja Packersin ja Finleyn välit eivät ole erityisen lämpimät, joten en ihmettelisi yhtään, jos Thompson alkaa jo varautua aikaan Finleyn jälkeen. Itse pidän mahdollisena, että Eifert varataan jo ennen 26.vuoroa.

No on ja ei. Viime vuonna Perry oli ainakin suora varaus tarpeeseen. Sitä ennen ykkösrundilla otettiin tacklet Bulaga ja Sherrod, jotka eivät sillä hetkellä olleet ehkä kipein tarve, mutta liekö ihan BPA - materiaalia.

Sivuhuomiona mainittakoon se, että Thompson ei ole ottanut kertaakaan Packersin GM:nä ollessaan RB/WR/TE - paikan pelaajaa ykkösvarauksena. RB olisi nyt kipeä tarve, mutta onko ykköskierroksen varauksen arvoista RB:tä tarjolla? Linjoihin Thompson pääasiassa on käyttänyt ykkösvarauksensa, Perry oli moneen vuoteen eka poikkeus siitä.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
New York Jets ja Tampa Bay Buccaneers ovat päässeet sopuun Darrel Revisin hinnasta. Miehen kunto ja terveys testataan ja jos ennuste palautumisesta huippukuntoon on positiivinen niin Revis siirtyy Tampaan. Myös Revisin tulevan sopimuksen pohja on jo neuvoteltu.

Jos/kun kauppa tapahtuu, niin tulee Tampa ottamaan suuren riskin, kun laskee mukaan Revisin terveyden, palkan ja vielä Jetsille maksettavan hinnan. Huh. Mutta jos mies entiselleen palautuu niin ei kysymystäkään etteikö mies tekisi Buccaneers joukkueesta parempaa kuin mitä se on viime vuosina ollut. Vaikutus varsinkin NFC Southiin tulee olemaan suuri.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Jos/kun kauppa tapahtuu, niin tulee Tampa ottamaan suuren riskin, kun laskee mukaan Revisin terveyden, palkan ja vielä Jetsille maksettavan hinnan. Huh. Mutta jos mies entiselleen palautuu niin ei kysymystäkään etteikö mies tekisi Buccaneers joukkueesta parempaa kuin mitä se on viime vuosina ollut. Vaikutus varsinkin NFC Southiin tulee olemaan suuri.

Tämä onkin juuri sellainen high risk - high reward -tyylinen hankinta kuin olla ja voi. Revisillä voidaan parhaassa tapauksessa pelastaa tuo Bucsien karmea heittopuolustus, kun nyt on hankittu kaksi todellista huippupelaajaa takalinjoille. Toivotaan, että Revis pysyy ehjänä, eikä pyydä aivan järkyttävän suuria palkkoja. Nyt vielä draftista se yksi hyvä CB niin alkaa näyttämään jo play-off joukkueelta.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Tämä onkin juuri sellainen high risk - high reward -tyylinen hankinta kuin olla ja voi. Revisillä voidaan parhaassa tapauksessa pelastaa tuo Bucsien karmea heittopuolustus, kun nyt on hankittu kaksi todellista huippupelaajaa takalinjoille. Toivotaan, että Revis pysyy ehjänä, eikä pyydä aivan järkyttävän suuria palkkoja. Nyt vielä draftista se yksi hyvä CB niin alkaa näyttämään jo play-off joukkueelta.

Tuosta viime vuoden heittopuolustuksesta on ollut paljon puhetta ja parannuksia sen eteen oli/on tehtävä. Itse uskon kuitenkin heittopuolustuksesta heikkojen tilastojen johtuvan pääosin Tampa sitoutumisesta juoksupuolustukseen, jolloin yksin jäänyt CB ei aina pärjännyt WR:lle ja täten se näkyi heti suurena määränä yardeja. Kauden loppua kohden oli nähtävissä hiukan varovaisempi linja jolloin heittopuolustus parani.

Mitä tällä yritän sanoa että jos samankaltainen blitz/juoksupuolustus sitoutuminen ensi kautena jatkuu niin tulokas corner tähän heittopuollustukseen tuskin suurta eroa olisi tehnyt. Mutta nyt kun Tampa hankki/hankkii Revisin, joka on monena vuotena todistanut olevana Deion Sandersin jälkeen paras CB joka lähihistoriassa NFL:ssä on pelannut, niin uskon että se näkyy heittotilastojen parantumisen lisäksi, jopa radikaalisti parantuneena blitzaamisena ja sitä kautta koko puolustuksessa. Voi olla että Wright saa Revisin vastapuolella paljon huomiota, mutta sitä varten hankittiin Goldson joka auttaa Tampan takakentää sillä toisella puoliskolla mitä Revis ei hallitse ja Barron voidaan huoletta pudottaa boxiin blitzaamaan ja auttamaan juoksupuollustuksessa. Tähän lisätään vielä Tampan muut nuoret puolustajat ja mahd. Ronde Barber niin ei tässä enää malta millään odottaa kauden alkua.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Tuosta viime vuoden heittopuolustuksesta on ollut paljon puhetta ja parannuksia sen eteen oli/on tehtävä. Itse uskon kuitenkin heittopuolustuksesta heikkojen tilastojen johtuvan pääosin Tampa sitoutumisesta juoksupuolustukseen, jolloin yksin jäänyt CB ei aina pärjännyt WR:lle ja täten se näkyi heti suurena määränä yardeja. Kauden loppua kohden oli nähtävissä hiukan varovaisempi linja jolloin heittopuolustus parani.

Totta tämäkin, mutta kyllähän se oli ihan kylmä tosiasia, että Bucsien secondary oli viime kaudella aivan järkyttävän huono myös materiaaliltaan (etunenässä Leonard Johnson, joka unohti oman pelaajansa suunnilleen joka toisella kerralla). Tietenkään tuo kova blitzaaminen ei auttanut nuoria puolustajia, mutta liian usein CB:t olivat vain yksinkertaisesti myöhässä/väärin sijoittuneina tai muuten vain pihalla.

Eikä tuo tulokas-CB välttämättä tekisikään erityisen suurta parannusta, mutta mitä parempia vaihtoehtoja löytyy, sen paremmin joukkueenkin pitäisi pärjätä. Wrightille on kuitenkin hyvä löytää se haastaja mahdollisimman nopeasti, jolloin pysyy koko ajan hyvä kilpailutilanne pelipaikoista. En ole tällä hetkellä yhtään varma onko Wright tarpeeksi hyvä contenderin puolustukseen, mutta toivottavasti olen väärässä. Hyvä back-up olisi kuitenkin hyvä olla, ja jos se draftista pystytään hankkimaan, niin kaikki näyttää heti paljon paremmalta.

EDIT: Barberhan voisi tietenkin toimia hyvin Wrightin back-uppina, mutta on tällä hetkellä melko epävarma kortti. Siksi en hänen varaansa uskalla laskea vielä mitään suurempia, vaikka toivonkin Ronden jatkavan vielä yhden kauden verran.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Noniin, nyt Revisin treidi sitten varmistui ja täytyy kyllä olla todella tyytyväinen! Hinta oli lopulta tämän vuoden 1. kierroksen varaus ja ehdollinen 4. kierroksen varaus, joka voi muuttua 3. kierroksen varaukseksi (ehtoja en vielä ehtinyt löytää). Hieno treidi ja nyt Bucs sai todenteolla nostettua osakkeitaan play-offeja ajatellen.

Revisin tekemä sopimus on muuten muotoa 6 vuotta/$96milj., eli kova hintahan Revisille joudutaan maksamaan. Onneksi Bucseilla oli tähän myös varaa, eli ei vielä tarvitse alkaa huolestumaan palkkakatto tilanteesta. En malta odottaa tulevaan draftia ja kauden alkua...
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Totta tämäkin, mutta kyllähän se oli ihan kylmä tosiasia, että Bucsien secondary oli viime kaudella aivan järkyttävän huono myös materiaaliltaan (etunenässä Leonard Johnson, joka unohti oman pelaajansa suunnilleen joka toisella kerralla). Tietenkään tuo kova blitzaaminen ei auttanut nuoria puolustajia, mutta liian usein CB:t olivat vain yksinkertaisesti myöhässä/väärin sijoittuneina tai muuten vain pihalla.

Joo, en sitä kiellä etteikö Buccaneers corner ja safety osasto olisi ollut kauden aikana huono, mutta sanon ettei niin huono kuin tilastot antavat ymmärtää. Kauden alussa CB osasto oli paperilla ihan ok, mutta pelikentällä mm. Talibin otteet eivät olleet sitä mitä häneltä odotettiin. Biggers ja Leonard olivat hyviä, vain askeleen tai kaksi liian korkealla depth chartissa. Välillä kummatkin pysyivät erittäin hyvin vastustajan ykkös ja kakkos receiverin mukana, mutta se viimeinen rutistus/refleksi jäi puuttumaan. Esim. pää ei vain kääntynyt kun palloa oli mahdollisuus pelata. Ja kuten sanoit jatkuva 1-1 pelaaminen ei tehnyt kavereiden itseluottamukselle erityisen hyvää. Wright taas oli välillä hyvä ja välillä huono, mutta Tampa voitti Wrightin läsnäollessa ja Talibin puuttuessa eniten pelejä. Kun Wright jäi sivuun niin Bigger ja Leonard eivät voittoja enää pystyneet kerryttämään. Ja en siis sano etteikö Tampa corneria tarvitse, mutta itse näen että nyt Revis kaupan jälkeen, kakkos kierroksen varaus kannattaa käyttää BPA näistä pelipaikoista: TE CB DT DE RT. Tampalta uupuu NT ja sen voi varata esim neljännellä kierroksella, mutta jos syvyyttä halutaan niin en pahastusi jos DT jo toisella kierroksella varataan. Tai jos silloin on valittavissa esim. Banks niin otan kaverin mielihyvin vastaan.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Ja en siis sano etteikö Tampa corneria tarvitse, mutta itse näen että nyt Revis kaupan jälkeen, kakkos kierroksen varaus kannattaa käyttää BPA näistä pelipaikoista: TE CB DT DE RT. Tampalta uupuu NT ja sen voi varata esim neljännellä kierroksella, mutta jos syvyyttä halutaan niin en pahastusi jos DT jo toisella kierroksella varataan. Tai jos silloin on valittavissa esim. Banks niin otan kaverin mielihyvin vastaan.

Tämän voin allekirjoittaa, enkä toivokkaan Bucsien varaavan CB:tä, mikäli parempia pelaajia on vielä tarjolla. DT kuulostaisi tosiaan todella hyvältä, eikä TE-osastokaan liian laaja ole tällä hetkellä. Lähtisin kuitenkin siitä, että kun yksi CB vielä tarvitaan, niin sellainen olisi hyvä hankkia, mikäli vain vaihtoehtoja on vielä jäljellä. Muita paikkoja pystyy kuitenkin vahvistamaan (toivottavasti) vielä myöhemmilläkin kierroksilla.

Ja pitää tuo tekstisi alkuosakin pääosin paikkansa, sillä Bucsien keskittyminen juoksupuolustukseen vaikeutti cornereiden peliä todella paljon. Liian isoja saappaitahan tuossa annettiin Biggersille ja Leonardille (pakon edessä tosin), eikä tulos ollut mikään erityisen hyvä. Myönnän kuitenkin, ettei tuo agressiivinen pelitapa auttanut kokematonta secondarya, jolloin tilastot näyttivät vieläkin huonommilta kuin peli todellisuudessa oli. Onneksi tälle osastolle on kuitenkin nyt saatu sitä kaivattua vahvistusta, eikä heittopuolustuksen pitäisi jäädä ensi kaudella kiinni materiaalista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös