Mainos

NFL offseason 2011

  • 36 666
  • 284

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Viimeisessä cutissa Patsit päästivät sitten Meriweatherin menemään, ja Sanders päästettiin safetyistä jo aikasemmin lähtemään. Jotenkin paska fiilis jäi Meriweatherin cutista. Ollut pitkään yksi suosikkipelaajistani joukkueessa ja jaellut aina mukavia pommeja. Toki niitä flagejakin on tullut aika paljon moneen muuhun pelaajaan verrattuna, mutta silti. Viitteitä cutista tuli jo viimeisissä harjoituspeleissä, kun pelasi lähinnä pelien loppupuoliskoilla, kun startterit olivat jo penkillä. Silti en jaksanut uskoa, että olisi edes vaarassa lähteä. Vakaa luotto siltikin löytyy BB tekemisille, ja harvemmin hänen päätöksiään voi pidemmällä tähtäimellä kyseenalaistaa.

Myös WR/potkunpalauttaja Tate sai monoa, mutta WR-osastolla on kyllä siltikin vielä syvyyttä vaikka muille jakaa. Hieno ja hyvä pelaaja myös hänkin, ei vain pystynyt lyömään itseään lopullisesti läpi joukkueeseen parissa vuodessa.

Veteraani RB Sammy Morris sai myös lähteä. Signattiinkin uudestaan vasta heinäkuun lopussa ja haastatteluissa sanonut, että BB ehti soitella ennen lockouttia haluavansa hänet tiimiin vielä. Ikä kyllä alkoi miehellä jo aika paljon painaa ja hieman ihmettelinkin re-signausta (varsinkin kun Faulkikin signattiin myös). Draftista saatiin kuitenkin pari nuorta ja kovaa RB:tä, joten cutti oli lopulta aika selvä.

Rookie TE:t Yetman ja Smith saivat myös lähteä, joten TE osastolle jäi ainoastaan viime kauden pickit Hernandez ja Gronkowski. Viime kaudella pelattiin välillä downeja jopa kolmella TE:llä, mutta tällä kaudella ei näin alussa näköjään pelata. Ellei sitten Crumpler kaivettaisi lomailemasta takaisin Crumplerin paikalle :).
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
OL:
Maurkice Pouncey
Willie Colon
Chris Kemoeatu
Jonathan Scott
Ramon Foster
Doug Legursky
Marcus Gilbert
Chris Scott
Trai Essex
Greg Warren

Tony Hillsin leikkaaminen suurin yllätys sillä miehelle aseteltiin jopa aloittajan viittaa päälleen. Aloittajat selvät RG:tä lukuunottamatta, joka tulee olemaan Foster tai Legursky. Useampia loukkaantumisia ei tämä osasto kestä.

Bob Labriola kirjoittelee, että Doug Lugursky aloittaa RG:nä.


Linjamiehen kirjoitukseen liittyen ihmettelen kyllä hieman Patsin takakenttää. Taas kerran en ole kovin hyvin perillä, joten valaiskaapa joku miltä tuo nyt sitten Sandersin ja Meriweatherin jälkeen näyttää. Omaan silmään ei kovin kummoiselta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Crezdon Butlerin ja Donavan Warrenin ulostamisia pitäisin pieninä yllätyksiä sillä molemmat pelasivat kohtuu hyvin ja varsinkin Butler on ollu jonkin sortin lempilapsi Tomlinille. Willie Gaysta ei päästy vieläkään eroon ja molemmat rookiet pidettiin. Itse olisin valinnut Warrenin Gayn tilalle, mutta jos Willie pysyy nickel/dime backina niin ihan ok. Toivottavasti Brown ja Allen kehittyvät ensi vuodeksi.
Tony Hills ja Crezdon Butler ne kaverit joiden cuttaaminen yllätti. Toisaalta Hillsille tämä training camp oli vähän sellainen tulos tai ulos -tyylinen tilanne, eli joko nousee starteriksi tai sitten lähetetään matkoihinsa, pois reserveistä pyörimästä. Jos kerran näytöt eivät aloituspaikkaan riittäneet, niin cut lienee oikea päätös. En hänen vuokseen kovin montaa kyyneltä vuodata. Crezdon Butler puolestaan oli mielestäni mielenkiintoinen pelaaja, harmittaa ettei hänelle ollut rosteripaikkaa. Willie Gay hemmettiin ja Butler jengiin olisi ollut mun valinta. Donovan Warren pelasi ihan kivasti treenipeleissä, mutta kun hän ei ole oma draft pick, niin tuollaisen pelaajan cuttaaminen on aina helpompaa.

PS. Troynkin siteeraama Bob Labriola kertoi Steelersin kotisivuilla, että Butler olisi tällä kaudella vielä practice squad -kelpoinen. Sinne Colbert varmaan yrittää hänet salakuljettaa, pitää vaan toivoa, ettei mikään muu jengi kaappaa häntä.
 

13~

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Linjamiehen kirjoitukseen liittyen ihmettelen kyllä hieman Patsin takakenttää. Taas kerran en ole kovin hyvin perillä, joten valaiskaapa joku miltä tuo nyt sitten Sandersin ja Meriweatherin jälkeen näyttää. Omaan silmään ei kovin kummoiselta.

Ei näyttänyt heidän kanssakaan. Sanders oli hyvä kolmas-neljäs safety, mutta pelasi heikon preseasonin, varsinkin caphittiin nähden. Meriweather on erinomainen urheilija, mutta ei penaalin terävin kynä. Tekee paljon virheitä, mutta paikkaa osan juuri urheilullisuudellaan.

Chungille olisi nyt iso rooli tarjolla. Potentiaalia kyllä on.
 

linjamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Patriots
Chungille joo isoo roolia tarjolla. Ja kuten 13~ sanoi niin Meriweatherin ongelmat ei suinkaan olleet urheilullisuudessa vaan päässä. Vähän ehkä liikaa haki aina big playta, eikä vain tyytynyt nöyrästi tekemään sitä omaa hommaansa ja tästä vastustajat päässeet joskus rokottamaan. Näin ollen ei mikään BB:n suosikkipelaaja, hyvä pelaaja siltikin.

Depth chartti näyttäisi nytten starttereiksi Chung-Brown ja vaihdosta Barret-Ihedigbo. Brown pisti viime kaudella monesti silmään spessuissa, kun sattui oikeissa paikoissa olemaan oikeaan aikaan. Onko hänellä sitten läpimurtokausi edessä vai ottaako Barret tai Ihedigbo paikan, se jää nähtäväksi. Vähän heikonlaisesti tuli safetyjä seurattua pre-seasonilla, kun oli mielessä että mennään pitkälti kolmikolla Chung-Sanders-Meriweather. No ei nyt kyllä taideta mennäkään.

Toki jonkun kokeneemmankin treidaaminen on vielä mahdollista ja huhuja Ras-I Dowlingin siirtymisestä safetyksi on myös ollu esillä. Noh, viikon päästä maanantaina ollaan ja huomattavasti viisaampia :).

EDIT. Kauaa ei Meriweather ollut työttömänä, vaan Bearsit signasivat yhdeksi vuodeksi. Odotettua kyllä että johonkin pääsi, päättömyydestä huolimatta hyvä safety.

Patriotsit signasivat myös G Watersin. Connollyn loukattua nilkkansa, Ohrnbergerin ollessa IR:ssä ja Cannon non football injury listillä niin ihan ymmärrettävä signaus. Tosin nyt cutattiin vasta 30.8 signattu LS ja depth chartissa long snapperi on tällä hetkellä LB Ninkovich. Taitaa olla vain merkattuna siihen ja siis uusi LS olisi tulossa. Rosteri elää, rosteri elää..
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
No niin, Dallasinkin rosteri alkaa muotoutua "lopulliseen" muottiinsa. Hyökkäyksen linja on kokenut todellisen nuorennuksen. Aika vanhahan se alkoi ollakin. Jerry Jones taisi tokaistakkin, että mielummin hän tekee veteraanien poiston vuoden liian aikaisin kuin vuoden liian myöhään.

Jos lähetään kuitenkin liikkeelle pelinrakentajista. Täysin odotettu kolmikko, jonka selkeä startteri on tietenkin Romo. Bakcuppeina toimivat Kitna sekä ihan mukavasti preseasonilla esiintynyt McGee. Itse odotan Romolta hyvää kautta, kunhan nuori OL vain pystyy kaveria suojelemaan.

RB -setti on yllättävän isokin ja potentiaalia siitäkin löytyy. Uskon tämän seasonin olevan Felix Jonesin läpimurto kausi. Jonesin takana paikasta parrasvaloissa taistelevat Tashard Choice sekä rookiet DeMarco Murray ja Philip Tanner. Varsinkin Tannerin väkevät esitykset mahdollistivat hänen pääsyn lopulliseen rosteriin. Fularikin saatiin kun eilen sopparin teki ex-panthers Tony Fiammetta.

Rissuissa on kaksi yli muiden, Austin ja Bryant. Austinilla on ollut pientä vaivaa koko preseason ajan, mutta ilmeisesti pitäisi olla kunnossa kauden avauksessa. Bryantilta odotan myös kunnon läpimurtoa liigan eliittiin. Näiden kahden takana on sitten tasaisempaa. Kolmosena on Kevin Ogletree ja jämäpaikat jäävät Dwayne Harrisille sekä Jesse Holleylle.

Tight endeihin ei ainakaan Dallasin peli tule kaatumaan. Kukkona tunkiolla on tietenkin liigan paras TE Jason Witten. Bennett loukkaantui preseasonilla ja on varmastikkin useita viikkoja sivussa. Ei hätää sillä John Philips paikkaa varmasti hyvinkin ja toivottavasti jopa syrjäyttää jannun? Martin Rucker on sitten nelosena.

Sitten se remontin käynyt hyökkäyksen linja. En oikeastaan koskaan ole ollut näin kiinnostunut OL-tilanteesta kuin nyt. On nimittäin todella mielenkiintoista seurata miten nuoret pelaajat onnistuvat. Viime vuodelta ei ole jäljella kuin LT Free sekä RG Kosier. Centeri Guroden ulostaminen oli yllätys minullekin. Mutta nou hätä, koska Costa ja Kowalski vaikuttavat varsin päteviltä pelaajilta. Alottava RT on tietenkin viime draftin Dallasin ykköspick Tyron Smith. LG:n paikasta tappelevat rookiet Bill Nagy ja David Arkin.

Puolustuksen puolelta aika heikolta näyttää linja. Yllätyksenä tuli Igor Olshanskyn ulostaminen. Ratlifin jälkeen ei pahemmin nimi miehillä juhlita kun löytyy sellaiset kaverit kuin: Kenyon Coleman, Josh Brent, Marcus Spears, Jason Hatcher, Sean Lissemore sekä Clifton Geathers. Tukimiehiä on vain seitsemän ja varsin MLB vähyys on yllätys. Keskellä heiluu vain kolme kaveria, James, Brooking sekä Lee. Ulkopuolella on Ware, Spencer, Butler sekä rookie Alex Albright. Ei pahemmin loukkaantumisia kestä? Takenttä on ihan hyvissä kuosissa, tosin sillä edellytksellä että startterit Newman ja Jenkins pysyvät ehjänä. Varamiehet ovat ihan ok kamaa, varsinkin Scandricilta on lupa odottaa hyvää kautta. Kaksi muuta ovat takaisin corneriksi siirtynyt Alan Ball sekä Bryan McCann. Safetyt ovat Elam ja Sensanbaugh ja backuppeina Church ja McCray. Kahdella kikkerillä lähdetään kauteen (Buehler & Bailey)

Ei tämä nyt niin hirveän pahalta näytä. Suurin kysymysmerkki on tosiaan hyökkäysen linja? Minä olen jopa yllättävänkin luottavainen tähän. Joukkueen heikoin lenkki on selvästi puolustuksen linja. Omat odotukset menestykseen tällä kaudella ovat aika vähissä. Jatkopeleihin pääsy edellyttää kyllä, että kaikki menee nappiin ja loukkaantumisia ei tule avain paikoille. Wild Card paikka on siinä ja siinä realistinen tavoite. Tätä voi hieman avittaa helpohko ohjelma, jos niin voi sanoa? Myös koko NFC east vaikuttaa tänä vuonna tosi kovalta. Redskins ei tule todellakaan olemaan mikään heittopussi ja samoin Giants on varmasti kova puhumattakaan dream team Eaglesista. Jos vielä veikataan jatkopeleihin pääsijät, niin tässä oma arvaus:

NFC: Packer, Eagles, Saints, Rams, Lions ja laitetaan nyt se Cowboys sitten viimeisenä mukaan.
AFC:Patriots, Steelers, Chargers, Texans, Jets ja Colts.

Lopuksi vielä muutama sana eilisestä Jatkoajan fantasy draftista. Meikälle tosiaan osui ykkös varaus ja aika selkeähän se oli Adrian Petersonin muodossa. Eka kausi tulossa allekirjoittaneelle niin, että Romo ei ole minun tiimissä. Alla olevalla porukalla lähdetään mestaruutta puolustamaan:
QB: Tom Brady, Joe Flacco
RB: Adrian Peterson, Peyton Hillis, Cedric Benson ja Joseph Addai
WR: Dwayne Bowe, Santana Moss, Pierre Carcon, Steve Smith (Car), A.J Green
TE: Jason Witten & Heap Miller
Defence: N.Y Jets
K: Josh Brown
puolustuspelaajat: Lawrence Timmons, Dwight Freeney, Patrick Chung.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Ja kuten 13~ sanoi niin Meriweatherin ongelmat ei suinkaan olleet urheilullisuudessa vaan päässä. Vähän ehkä liikaa haki aina big playta, eikä vain tyytynyt nöyrästi tekemään sitä omaa hommaansa ja tästä vastustajat päässeet joskus rokottamaan.

troy kirjoitti:
Linjamiehen kirjoitukseen liittyen ihmettelen kyllä hieman Patsin takakenttää. Taas kerran en ole kovin hyvin perillä, joten valaiskaapa joku miltä tuo nyt sitten Sandersin ja Meriweatherin jälkeen näyttää. Omaan silmään ei kovin kummoiselta.

Itse tätä jo odottelinkin ja luulen että BB odotti ja testaili Idehigboa sekä Barrettia preseasonilla ja piti näkemästään.

Sanders oli täysin selkeä caphit-uhri. Hän oli hyvä ja tasainen pelaaja mutta hänen nivusvaivansa taisivat viedä paikan tällä kaudella. 2.8mil caphit safetysta joka oli depth chartissa 3 tai 4 oli liikaa ja hän on jo 36 vuotias joten ymmärrettävä liike BB:ltä.

Mayweather puolestaan oli flashy, big play kone joka pelasi itsensä välillä täysin pihalle koska yritti aina vetää jotain lights out hittiä tms. Tämä on ollut tiedossa jo monta vuotta mutta ilmeisesti BB:llä riitti kärsivällisyyttä yrittää tehdä kaverista tasaisempi ja varmempi. Preseasonilla mm. Brown pelasi paljon paremmin ja varmemmin mitä Merriweather. Patriotseilla ei tukeuduta niinkään yksilöiden suorituksiin vaan siihen että pelaajat pelaavat systeemin mukaan. Täysin ymmärrettävä liike olettaen kuinka isoja virheitä Merriweather teki jatkuvalla syötöllä.

Roster on aika hyvissä kuoseissa. Mutta veikkaan että ensimmäisen pelin jälkeen tehdään vielä pari muutosta koska sen jälkeen joukkueiden ei tarvitse maksaa guaranteed rahoja veteraaneille.

Kirjoittelin jo hieman tuosta fantasystä tuonne NFL Fantasy-ketjuun minkä janoz avasi Peliluolan puolelle.

Deletellä ensimmäinen vuosi ilman Romoa, minulla taas ensimmäinen ilman Bradya...
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Jonathan Goff eli Giantsin aloittava MLB ulkona koko kauden paskaksi menneen ACL:n vuoksi. Tämä tarkoittaa sitä, että leikkauspöydän kautta käydään ja ensi alkukaudenkin kanssa saattaa olla ongelmia. Muita loukkaantuneita kavereitahan oli rookie kakkosrundin rookie pick DT Marvin Austin, SLB backup Clint Sintim, cornerit Prince Amukamara ja Terrell Thomas. Kaikki Amukamaraa lukuunottamatta ulkona kauden. Osi Umenyiora on lisäksi ulkona ekan matsin, joten Redskinssille on pedattu aika herkulliset asemat kauden avausta ajatellen. Dallas vs. Jets tulee varmaan katsottua livenä, mutta tarvii katsoa jälkikäteen mitä nuo puolustuksen kylmenemiset enteilee Giantsin kautta ajatellen. Uskon edelleenkin aloittavan parivaljakon Corey Webster ja Aaron Ross suoriutuvan hyvin urakastaan, sillä tällä kaudella ei juurikaan rissujen osalta todellisia superkokoonpanoja kohdata nfc-e:ssä.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Jax vapautti David Garrardin 5 päivää ennen kauden alkua ja startterina ensimmäiseen peliin lähtee Luke McCown.

Aika yllättävä veto mutta ei toki ensimmäinen kerta Jack DelRion aikana. Byron Leftwitch savustettiin ulos samalla tavalla juuri ennen kauden alkua.

Tällä siirrolla Jax säästää $8mil ja capissä on nyt tilaa $33mil.


Edit: CB Darius Butler sai lähteä New Englandista ja hänestä tuli 13 pelaaja tällä kaudella joka haettiin waiverin kautta toiseen tiimiin. Aika kovaa kamaa nämä New Englandin pelaajat...
 

Cube

Jäsen
Kausi on ihan just alkamassa ja sinällään tämä ei ole enää ajankohtaista.. Mutta kun Randy Moss on ainakin tällä erää lopettanut uransa, niin täytyyhän asia jollain tapaa huomioida. Laskeskelin tuossa keskiarvotilastot Mossin kuudelta ensimmäiseltä NFL-kaudelta (kaikki Minnesotassa):

88 catchia
1396 jaardia
13 touchdownia

Siinäpä lukemia, jotka pysäyttävät. Toki tuon jälkeen tahti hyytyi merkittävästi, vaikka muutaman vuoden herääminen Patriotsissa vielä tapahtuikin ja Moss pelasi New Englandin paidassa 2007 myös tilastollisesti kaikkein kovimman kautensa. Ihan samanlaista kestävää ilotulitusta ei kuitenkaan enää nähty, eikä välttämättä tulla ihan heti näkemään keltään pelaajalta. Vaikka liigassa tunnutaan vuosi vuodelta laittavan palloa ilmaan aina vain enemmän, ei kukaan kovimmista nykyrissuista ole aloittanut uraansa läheskään samanlaisella rytinällä. Voi vain miettiä millaiset kokonaistilastot Moss olisi kyennyt kasaamaan, jos olisi aina painanut täysillä, mutta jostain syystä 100% yrittäminen ei ollut Mossille yhtä luontevaa kuin lajin pelaaminen noin muutoin. Ikävä tulee tuollaista lahjakkuutta silti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös