NFL offseason 2008

  • 33 215
  • 358

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Takeo Spikesin kuvio oli odotettavissa, ainut asia mikä miehessä jää joukkue kaipaamaan on johtajuus. Kovasti löytyy luottoa LB-osaston nuoriin kavereihin, mutta toisaalta vähän epäilyttää jättää noin "ohueksi" tuo osasto. Pikainen WR:n signaus tarvittaisiin (jos tälläinen tulee FA:ssa tapahtumaan), jotta voitaisiin jäljennelle jääneillä rahoilla hakea joku vähän kokeneempi ja asiallinen kaveri LB-osastolle. Spikesiin olisin kyllä ollut tyytyväinen, jos vaan hälle uusi sopimus olisi kirjoitettu pienemmällä palkalla.


EDIT: Ravenskin avasi FA-markkinat signaamalla kaksinkertaisen PROBOWL pelaajan.
http://www.nfl.com/freeagency/story?id=09000d5d80711578&template=with-video&confirm=true

Mielestäni erittäin onnistunut signaus. Negatiivista jota Ravens leiristä kuuluu on se että Suggs kiukuttelee siitä että hälle pistetty tag tulisi olla DE tag, eikä laitettu LB. Eroa DE:n ja LB:n tagittamiselle tulee jtn 800k$. Mielestäni tässä tilanteessa pitäisi pelata kyllä joukkueen pussiin, mutta toisaalta ymmärtää toisenkin näkökulman. Yhtä kaikki, ei yhtään hyvä juttu tämmöiset ristiriidat.
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Ex-Cowboys back Julius Jones kuuluu tästä lähtien Seahawksin leiriin. Aika odotettavaahan oli, että Jones ei jatka enää Dallasissa. Kiitos ja näkemiin.

Cowboys on huhujen mukaa havittelemassa Titansin cb Packman Jonesia. Jones olisi ilmeisesti halukas itsekin tulemaan Dallasiin. Tämä siirto vahvistaisi kummasti Dallasin takakenttää ja draftissa voitaisiin sitten keskittyä rissu-osastolle tai sitten tähän McFadden hässäkkään...
 

Cube

Jäsen
Ei ole vielä täällä uutisoitu, että DeAngelo Hall lähti Raidersiin toisen kierroksen varausta vastaan. Aika ison sopimuksenkin Oakland hänelle antoi, enkä itse ole tainnut koskaan Hallia pitää ihan niin kovassa arvossa kuin monet, mutta johan on nyt huikea CB-kaksikko Raidersilla. Hall on ollut aika epätasainen pelaaja koko uransa ajan, mutta pystynee selvästi tasaisempiin suorituksiin nyt, jos/kun "pääsee" pelaamaan vastustajien #2 rissuja vastaan. Oletuksena tietysti on, että Nnamdi Asomugha paimentaa jatkossakin numero ykköset ulos pelistä.
 

mainio

Jäsen
TE Bubba Franks siirtyy Jetsin riveihin Green Bay Packersista.

Jets on hankkimassa arkkivihollisensa legendaa, sillä New Yorkissa ollaan kiinnostuneita Patsin kolminkertaisesta SuperBowl voittajasta WR Troy Brownista. Mies on vieraillut jo New Yorkissa.

Myöskin Jetsin johdon kanssa keskustelemassa on käynyt Chiefsin viime kauden CB Ty Law. Mies on edustanut Jetsiä aikaisemmin, viimeksi kaudella 2005-06.

Listaan tähän Jetsin hankinnat:

Trades:
-DT Kris Jenkins (trade with Panthers. Jets give Panthers 2008 3rd and 5th round picks)

Free Agents Signed:
-LG Alan Faneca
-DB Artrell Hawkins
-LB Calvin Pace
-OL Damien Woody
-FB Tony Richardson
-CB Andre Woolfolk
-RB Jesse Chatman
-TE Bubba Franks
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Nyt tapahtui se ihme jota olen odottanut pitkään. http://www.nfl.com/news/story?id=09000d5d80751707&template=without-video&confirm=true

Eli Cedric the Entertainer sai lähtöpassit motattuaan naistaan. Tämähän oli jo toinen kerta tällä off-seasonilla kun Cedillä oli samanlaista ongelmaa.

Tämä puoltaa niitä puheita, että ekana päivänä varattaisiin iso risiiveri Benin käyttöön draftista. Miksei jopa ekalla kierroksella.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Miten musta tuntuu että Raiders kaivaa itselleen aika suurta kuoppaa. Hallille 70M sopimus, Kelly 50M, Walker 55M, Wilson 39M, Fargas 12M... Sitten kun miettii että Russell kirjoitti aika hiton ison sopimuksen viime vuonna ja näitä muitakin top-pickejä, joille maksetaan isoa rahaa, on jonkun verran Raiders viime vuosina päässyt varailemaan, niin vaikuttaa siltä että jossain vaiheessa tulee olemaan ongelmia vielä. Ja tänä vuonna vielä 4. varausvuoro, niin kaippa tuollaiselle on iso soppari annettava.

Kun vielä miettii millaisia pelaajia tässä on nyt signattu, niin Walker loukkaantumisherkkä kaveri, Hall pahimpina päivinä on samanlainen syöpä kuin TO, Kelly on tällä hetkellä tärkeä mies Raiderssille, mutta ei missään nimessä liigan parhaimmistoa. Riskillä menee Raiders kyllä.

Toisaalta kyllähän joukkue on vahvistunut. Draftista kun vielä joko loistava OL tai DL, niin paperilla on kova joukkue kasassa. QB osasto tosin on se, joka on vielä melko unproven, mutta RB:t ovat hyvät (lähinnä Fargas, katsomaton kortti Bush?), WR osasto (Walker, Carter, Curry) ok sikäli kun terveenä pysyyvät, TE Miller oli rookie kaudella hyvä (miettien että QB tilanne oli aika täydellinen kaaos noin puolet kaudesta). Puolustuksen puolella on nyt kasassa loistava takakenttä, Hall-Wilson-Huff-Asomugha, LB-osasto kunnossa Morrisonin ja Howardin johdolla. Ei tuosta jää puuttumaan kuin OL (joka sekin juoksupelissä oli viime vuonna ihan ok) kuntoon ja DL (sappin menetys tuli vähän huonoon saumaan). Jos vaan järkeä olisi, niin draftista paras DT joka on tarjolla: Dorsey tai Ellis (jonka stock on tosin vähän laskussa), niin näyttäisi hyvältä.

Periaatteessa siis mahdollisuudet vaikka mihin, mutta toisaalta joku 8-8 on ehdoton maksimi. Todennäköisemmin jtn 6 voittoa tms.
 

Cube

Jäsen
Ei tuosta jää puuttumaan kuin OL (joka sekin juoksupelissä oli viime vuonna ihan ok) kuntoon ja DL (sappin menetys tuli vähän huonoon saumaan).
Oaklandin kannalta vähän huono juttu sikäli, että pelit usein (ellei peräti yleensä) voitetaan ja hävitään nimenomaan linjojen taisteluissa =)

Mutta ehtiihän niitäkin osastoja tosiaan vielä draftissa vahvistamaan..
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Oaklandin kannalta vähän huono juttu sikäli, että pelit usein (ellei peräti yleensä) voitetaan ja hävitään nimenomaan linjojen taisteluissa =)

Mutta ehtiihän niitäkin osastoja tosiaan vielä draftissa vahvistamaan..

Harvinaisen totta.

Sikäli vaan tuon kirjoittelin, kun yllätyin tuota Oaklandin depth charttia kattelin, että melko hyvä paketti muuten näyttäisi olevan kasassa. Että ei siellä aivan tuuliajolla olla, jos nyt ei täysin homma hallussakaan ole.

Mites Cube, onko ajatukset Ravenssin draftaamisesta muuttunut. Joskus puhuttiin että QB:ta voisivat ottaa, mutta itse en jostain syystä Ryanista ole vakuuttunut ja Brohm sijalla 8. on vähän reach. Noista kahdesta mieluummin, valtavirrasta poiketen, ottaisin brohmin. Tämä onnistuisi myös treidaamalla alas varmastikin. Se että haluaako kukaan 8. varausvuoron riippuu varmaan siitä kuinka draftin alku etenee.

Melkeinpä tällä hetkellä tykkäisin jos panostaisivat puolustukseen. McKelvin tuntuisi tällä hetkellä hyvältä vaihtoehdolta, vaikkei collegessa ehkä kaikista kovimpaan testiin joutunutkaan. CB on alue jossa tarttee apuja ja mieheltä löytyy myös return skillejä, joista ei ainakaan haittaa ole, sikäli jos Jamon loukkaantuu. Järjellä jos ajateltaisiin, niin hyökkäyksen linja olisi hyvä kohde. Jos miettii että ketä siinä menee ennen Ravensseja, niin molemmat longit, dorsey, ellis, mcfadden, gholston, mckelvin (pats?). Myös ryan voi olla mennyt tuossa vaiheessa. Jos edellä mainitut olisivat menneet, niin LT Clady vaikuttaisi melko hyvältä vaihtoehdolta. Tyytyväinen olisin myös mckelviniin. Dorseyn tai Ellisin valinnoista en olisi aivan yhtä innoissaan, sillä DL on kyllä hyvä. Tainno, eihän se oikein painetta viime vuonna saanut kun pryce oli ulkona. Mikäköhän miehen status tulee olemaan ensi kaudella? Jos Pryce on ulkona niin DT tulisi hyvinkin kyseeseen. Tai sitten Gholston pass rushia vahvistamaan ja yksi tuollainen hybridi joukkueeseen lisää. Se mikä Gholstonissa vaan epäilyttää on sama mikä Ryanissakin; kumpikaan ei oikein pelannut tasaista kautta. Ryanin statsit ovat kanssa melko kehnot parempia puolustuksia vastaan. Jotkut kattovat vaan voittosaraketta ja se on ok, mutta jos collegessa heittää jo ison määrän inttereitä, niin mitä se on sitten nfl:ssä..
 

Cube

Jäsen
Mites Cube, onko ajatukset Ravenssin draftaamisesta muuttunut. Joskus puhuttiin että QB:ta voisivat ottaa, mutta itse en jostain syystä Ryanista ole vakuuttunut ja Brohm sijalla 8. on vähän reach. Noista kahdesta mieluummin, valtavirrasta poiketen, ottaisin brohmin. Tämä onnistuisi myös treidaamalla alas varmastikin. Se että haluaako kukaan 8. varausvuoron riippuu varmaan siitä kuinka draftin alku etenee.
Kyllähän se pelinrakentaja jostain olisi hyvä saada, mutta tiedä sitten onko syytä ihan ekana ottaa. En draftin pelaajiin ole juurikaan perehtynyt, joten en ota vahvasti kantaa. Itsekin mielummin ehkä ottaisin Brohmin, mutta en myöskään vielä kahdeksantena, vaan toivoisin, että Ozzie yrittäisi treidata ylöspäin ensimmäisen kierroksen lopussa. Toki alaspäinkin voi treidata, jos hyvä tarjous tulee vastaan.

Ryanin statsit ovat kanssa melko kehnot parempia puolustuksia vastaan. Jotkut kattovat vaan voittosaraketta ja se on ok, mutta jos collegessa heittää jo ison määrän inttereitä, niin mitä se on sitten nfl:ssä..
Ryanilla oli ilmeisesti kuitenkin aika huonot rissut, joten vaikea sanoa miten suureksi osaksi syötönkatkot johtuivat heistä. Kai jossain vaiheessa pitäisi jokunen koostevideo näistä parhaista pelinrakentajista katsoa, niin saisi tarkemman kuvan siitä millaisia kavereita ovat. Collegen tilastojen perusteella on kuitenkin todella vaikea arvioida pelaajia.

E: Eipä sikäli, että asialla valtavasti merkitystä olisi, mutta Ryan ja Brohm vetäisivät näköjään molemmat Wonderlic-testistä erinomaisen lukeman (32/50, keskiarvon pitäisi olla 20).

E: Ryan Clady puolestaan saanut vain 13/50.. Niin kuin sanoin, eivät nämä sinällään hirveästi merkitse, mutta kyllä tuollainen tulos saattaa sijoitusta tiputtaa, kun linjamiehestä on kuitenkin kyse.
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Ryanilla oli ilmeisesti kuitenkin aika huonot rissut, joten vaikea sanoa miten suureksi osaksi syötönkatkot johtuivat heistä. Kai jossain vaiheessa pitäisi jokunen koostevideo näistä parhaista pelinrakentajista katsoa, niin saisi tarkemman kuvan siitä millaisia kavereita ovat. Collegen tilastojen perusteella on kuitenkin todella vaikea arvioida pelaajia.

Ryanilla tosiaan oli kohtalaisen heikot laitahyökkääjät apuna. Käytännössä kaikki olivat vielä nuoria kavereita, jopa ensimmäisen vuoden pelaajia oli mukana. Lisäksi laitahyökkääjät eivät olleet koolla pilattuja. Robinson, Challenger ja Gunnell kaikki 180cm tai alle. Siinä annetaan puolustukselle lisäetua kun ei voi luottaa pelaajien pituusylivoimaan puolustajia vastaan, ja tämä tottakai lisää syötönkatkojen mahdollisuuksia. Lisäksi kun miettii että Boston College pelaa kovemmassa konferenssissa kuin Brohmin Louisville niin täytyy todellakin nostaa hattua näissä olosuhteissa Ryanin loistokaudelle.

Brian Brohm sensijaan pelasi viimeisen kautensa Louisvillessa aika paljon alle odotusten. Hänellä oli heikompi konferenssi vastassa ja kovemmat laitahyökkääjät kuin Ryanilla. No, silti 65% syötöistä perille ja 30/12 TD/int suhde oli Brohmilla, Ryanilla saldo oli 59% 31/19. Mutta kuten edelliskaudella nähtiin niin Brohm on erittäin kovan luokan QB, eikä olisi ihme jos hänet otettaisiin jossakin kymmenennen pelaajan paikkeilla. Ryan lienee aika selvä ykkösvalinta pelinrakentajista. Molemmat menee ekalla kierroksella, Ryan varmasti.

Andre Woodsonin osakkeet ovat aika pahasti laskussa, ja voi olla että hän ei olisi enää edes se kolmanneksi kovin QB. Chad Henne ja John David Booty saattavat mennä edelle kun draftipäivä koittaa. Jossakin 3-4 kierroksilla on sitten tarjolla myös Erik Ainge, Colt Brennan, Josh Johnson.

Lisäksi Joe Flacco Delawaresta on rankattu todella korkealle. Ihan nobody meikäläiselle koko kaveri.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Brian Brohm sensijaan pelasi viimeisen kautensa Louisvillessa aika paljon alle odotusten. Hänellä oli heikompi konferenssi vastassa ja kovemmat laitahyökkääjät kuin Ryanilla. No, silti 65% syötöistä perille ja 30/12 TD/int suhde oli Brohmilla, Ryanilla saldo oli 59% 31/19. Mutta kuten edelliskaudella nähtiin niin Brohm on erittäin kovan luokan QB, eikä olisi ihme jos hänet otettaisiin jossakin kymmenennen pelaajan paikkeilla. Ryan lienee aika selvä ykkösvalinta pelinrakentajista. Molemmat menee ekalla kierroksella, Ryan varmasti.

Andre Woodsonin osakkeet ovat aika pahasti laskussa, ja voi olla että hän ei olisi enää edes se kolmanneksi kovin QB. Chad Henne ja John David Booty saattavat mennä edelle kun draftipäivä koittaa. Jossakin 3-4 kierroksilla on sitten tarjolla myös Erik Ainge, Colt Brennan, Josh Johnson.

Lisäksi Joe Flacco Delawaresta on rankattu todella korkealle. Ihan nobody meikäläiselle koko kaveri.
Ihan alkuun sen verran, että itselläni jäi toisenlaisista suunnitelmista huolimatta viime collegekausi tosi vähälle huomiolla enkä edes yhtä kokonaista peliä nähnyt. Joten oikeastaan kaikki mitä näistä pelaajista tiedän on se mitä olen heistä lukenut. Ryan on suht yleisesti rankattu ykkös-QB:ksi, sen nyt varmaan kaikki tietävät. Mutta kuten SI.comin Peter King ihmettelee uusimmassa kolumnissaan, niin on se aika ihme jos Brian Brohm olisi vuosi sitten ollut todennäköisesti top 10-varaus, mutta nyt vuotta myöhemmin hänestä ei puhu kukaan eikä hän käsittääkseni ole ollenkaan varma ykköskierroksen varaus. Kuitenkaan eivät hänen tilastonsa viime kaudeltakaan kyllä mitkään huonot ole. Rocco mainitsi heikon konferenssin ja täten heikommat vastustajat ja se on varmaan ihan totta. Mutta silti kyllä tuntuu, että Brohm on nyt jotenkin unohtunut ja hänet varaava joukkue tulee kyllä tekemään pienimuotoisen "stealin" jos hänet jostain kakkoskierroksen pohjilta tai alempaa pystyy poimimaan. Toki jos hän menee ykköskierroksella niin sitten ei voi mistään stealista puhua.

Woodson on tosiaan vajonnut aika alas listoilla. Muistaakseni oli pettymys Senior Bowlissa ja eikai se combinekaan ihan putkeen mennyt. Joten olisin erittäin yllättynyt jos Woodson olisi vielä joillain listoilla kolmos-QB. Joe Flaccohan olihan sitten täysin päinvastainen tapaus, eli veti Senior Bowlit ja combinet hyvin ja nosti osakkeitaan rajusti. Kovimmissa puheissa häntä jo oltiin varaamassa ykköskierroksen lopulla, mutta varmaan hänet loppuen lopuksi kakkos- tai kolmoskierroksella otetaan.

Chad Henne on toinen joka on ilmeisesti nostanut osakkeitaan collegepelien päättymisen jälkeen. Jossain oli juttua, että juuri hän olisi se QB, josta Parcells olisi eniten kiinnostunut. Ja Atlantankin sanottiin pitävän Hennestä eniten. Mutta nämä nyt ovat pelkkiä puheita joiden totuuspohja voi olla täysin olematon. Mutta itse kyllä veikkaisin Hennen menevän vähintään kolmantena. Brohm voi siihen edelle kiilata tai sitten tämä jokerikortti Flacco, mutta eiköhän Henne jossain kakkoskierroksen aikana varata.

Laitetaan tähän vielä lyhyesti ne mielikuvat mitä näistä tämän draftin pelinrakentajista olen saanut.

Matt Ryan - Sellainen suht varma tapaus. Eli hyvin todennäköisesti tulee tekemään hyvän uran NFL:ssä. Aika sellainen prototyyppi-QB. Pitkä, valkoinen, ei loista urheilullisuudella ja ilmeisesti oikein sellainen kliseinen team leader. "Off-the-charts intangibles" on se määritelmä mitä hänestä on aika monesti saanut lukea. Tuskin tulee mitään supertähteä, mutta varmaan jollekin joukkueelle kuitenkin aloittava QB moneksi vuodeksi.

Brian Brohm - Hänestä mulla ei ole oikeastaan mitään kuvaa. Olisiko vähän "system quarterback"? No en kyllä oikeasti paljoa osaa sanoa. Aika perinteinen pelinrakentaja hänkin ilmeisesti.

Chad Henne - Vähän lyhyempi (6-2) kuin nämä muut, mutta silti perinteinen pelinrakentaja. Combinessa hänen heittojaan kehuttiin tosi puhtaiksi ja kauniiksi. Nousi Michiganin starteriksi jo ensimmäisellä kaudellaan, mikä on aina collegessa tosi kova juttu. Myöhempinä kausina ei kuitenkaan kai hirveästi kehittynyt vaan jäi vähän junnaamaan paikalleen.

Flacco, Booty, Woodson - Näistä kavereista en usko mitään kovin kummoista tulevan. Flacco varmaan päätyy sellaiseksi kierto back upiksi, Booty tuskin hänkään lyö itseään läpi. Woodson voisi ehkä yllättää jossain pienemmässä jengissä, mutta vähän skeptinen hänenkin suhteensa olen.
 

Cube

Jäsen
Lisäksi kun miettii että Boston College pelaa kovemmassa konferenssissa kuin Brohmin Louisville niin täytyy todellakin nostaa hattua näissä olosuhteissa Ryanin loistokaudelle.
Ahaa, BC pelaa siis kovemmassa konferenssissa kuin Louisville.. Olen aina mieltänyt asian jotenkin toisin, koska Louisville on kuitenkin aika maineikas koulu näissä hommissa ja paljon hyviäkin pelaajia NFL:ään vuosien aikana tullut. Boston Collegesta ei montaakaan kaveria tule mieleen, vaikka onhan heitäkin toki.

Lisäksi Joe Flacco Delawaresta on rankattu todella korkealle. Ihan nobody meikäläiselle koko kaveri.
Luulin jonkun aikaa kaverin nimen takia, että kyseessä on vain joku sisäpiirin vitsi, eikä oikea pelaaja. Big Ben Roethlisbergeriin Flaccoa on verrattu lähinnä kokonsa puolesta ja ilmeisesti myös osaa improvisoida vähän samalla tapaa. Hirveässä nosteessa Flacco on, mutta pienen koulun pelaajana häneen tulee suhtauduttua vähän epäillen. Silti menee varmaan ykkösen lopussa tai viimeistään toisen kierroksen alkuun. Toivoisin kuitenkin, että Ravens saisi mielummin Ryanin tai Brohmin. Jos jotain flaccoja joukkue alkaa varailemaan, niin merkitsee se varmaan samalla sitä, ettei Troy Smithiin juurikaan luoteta, mikä olisi sääli, koska mielestäni hän pelasi ihan mukavasti viime kauden lopulla saatuaan tilaisuuden. Voisi nyt ainakin katsoa mitä tuosta hommasta pidemmällä aikavälillä tulee, jos ei nyt mitään eliittipelinrakentajaa draftista kuitenkaan ole saatavilla.

E: Jos joku tietää paikan mistä saisi näistä draftin pelinrakentajista koostevideoita katsottua, niin olisin kiitollinen. Pelkät hypevideot eivät kuitenkaan sinällään kiinnosta (niitä nyt löytyy Youtubestakin), vaan ennemminkin sellaiset, joissa on myös syötönkatkoja mukana, että vähän realistisemman kuvan pelaajan lahjoista saisi. Eipä noita taida ihan hirveästi löytyä valitettavasti.

E2: Woodsonin kohdalla on osakkeita tainnut laskea ainakin hidas heittoliike. Tuntuu, että Leftwichin jälkeen tuohon on alettu kiinnittämään enemmän huomiota ja onhan se tärkeä ominaisuus pelinrakentajassa kieltämättä. Jossain matsissa tällä kaudella verrattiin Peyton Manningia Leftwichiin ja Manningin "release" oli muistaakseni noin puolet siitä mitä Leftwichilla. Kyllähän siitä hyötyä on, jos painetta isketään päälle ja pallosta pitäisi päästä nopeasti eroon. Ja onhan siitä tietysti hyötyä ihan muutenkin, että saa pallon nopeasti toimitettua perille, kun puolustuksessa riittävän aukon huomaa.
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Tässä kun on pari viikkoa kolumneja lukenut niin kaikkien kirjoituksissa tulee esille se kuinka top-10 pickejä yritetään kaupata alaspäin johtuen nimenomaan näistä tähtitieteellisistä guarantee-rahoista jotka top10 pickit nostavat.

Olisiko tässäkin jokin rookie-palkkakatto paikallaan?
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Tässä kun on pari viikkoa kolumneja lukenut niin kaikkien kirjoituksissa tulee esille se kuinka top-10 pickejä yritetään kaupata alaspäin johtuen nimenomaan näistä tähtitieteellisistä guarantee-rahoista jotka top10 pickit nostavat.

Olisiko tässäkin jokin rookie-palkkakatto paikallaan?

Kyllä varmasti olisi. Tuntuuhan se ihan sairaalta, että jätkälle joka ei ole pelannut matsiakaan liigassa pitää antaa ihan helvetilliset rahat ja sitten se saattaakin olla seuraava Ryan Leaf. Innokkaimmathan ovat jo teilanneet JaMarcus Russellin tähän kategoriaan, mutta antaahan kaverin nyt pelata ensin ennenkuin aletaan hutkimaan.

Silloinhan tämä varsinkin tulee ongelmaksi kun draftissa tai tietyillä pelipaikoilla ei ole selvää ykköstä tai sitten syvyyttä löytyy muuten. Vituttaahan se maksaa jo lähtökohtaisesti keskinkertaiselle top-10 jätkälle isoja rahoja tai vaihtoehtoisesti silloin jos lähes yhtä hyvän jätkän saisi paljon halvemmalla 10 pickiä alempaakin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Kyllä varmasti olisi. Tuntuuhan se ihan sairaalta, että jätkälle joka ei ole pelannut matsiakaan liigassa pitää antaa ihan helvetilliset rahat ja sitten se saattaakin olla seuraava Ryan Leaf.

Niin pitää ja pitää. Kyllä tietenkin jokainen joukkue saa itse allokoida kenelle mitenkin paljon maksaa, silloin ei vain välttämättä saa pelaajia joita haluaa.

Tulokaspalkkakaton tulemiseen en kyllä usko, pelaajayhdistyksellä siihen suostumiseen tuskin on erityisen paljon haluja tai sitten muualla pitää antaa periksi aika paljon. NBA:ssa ja NHL:ssähän tuo on käytössä, mutta NFL urat ovat lyhempiä ja sopimukset eivät ole taattuja joten on tärkeää saada heti ensimmäiseen sopimukseen paljon taattua rahaa.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Ahaa, BC pelaa siis kovemmassa konferenssissa kuin Louisville.. Olen aina mieltänyt asian jotenkin toisin, koska Louisville on kuitenkin aika maineikas koulu näissä hommissa ja paljon hyviäkin pelaajia NFL:ään vuosien aikana tullut.

No jaa, voihan sanoa että Big East jossa Loisville pelaa on huonompi, mutta ei mitenkään radikaalisti. ACC:ssa jossa BC pelaa on toki enemmän perinteisesti parempia kouluja kuten Florida State ja Miami, mutta nämä kaksi ovat olleet aika alamaissa parina viime vuonna. Viime kaudella Big Eastissa pelasi kuitenkin todella kova West Virginia sekä myöskin hyvin pelanneet Conneticut ja Cincinnatti jotka eivät perinteisesti ole erityisen hyviä, mutta viime kaudella pelasivat hyvin. Eli itse sanoisin että ero ei ole mikään suuri.
 

Cube

Jäsen
Videoita löytyy kun menee osoitteeseen http://www.nfl.com/videos valitsee sieltä find ja lyö ruutuun pelaajan nimen. Esim. Flaccosta oli siellä analyysia.
Noniin, olihan oikein menty piilottamaan nuo videot, kun liigan virallisilta sivuilta asti piti ne mennä kaivamaan. Enpä oikein tiedä miten tuo on päässyt menemään ohi, mutta kuten sanoin, en ole juurikaan tähän draftiin vielä perehtynyt. Kiitokset linkistä siis.
 

Rocco

Jäsen
No jaa, voihan sanoa että Big East jossa Loisville pelaa on huonompi, mutta ei mitenkään radikaalisti. ACC:ssa jossa BC pelaa on toki enemmän perinteisesti parempia kouluja kuten Florida State ja Miami, mutta nämä kaksi ovat olleet aika alamaissa parina viime vuonna. Viime kaudella Big Eastissa pelasi kuitenkin todella kova West Virginia sekä myöskin hyvin pelanneet Conneticut ja Cincinnatti jotka eivät perinteisesti ole erityisen hyviä, mutta viime kaudella pelasivat hyvin. Eli itse sanoisin että ero ei ole mikään suuri.
Tällä kaudella tosiaan mielestäni olivat lähes tasavahvoja nuo konferenssit. Toki Miamin ja Florida Staten kaltaiset koulut ovat sellaisia että niistä löytyy joka vuosi nippu maan parhaita yksilöitä. Mutta tässähän tämä yliopistofutiksen viehätys tavallaan onkin. Yhtenä vuotena voi maan huippukoulu romahtaa kun avainpelaajat tulevat yli-ikäisiksi ja naapurikoulussa huippupelaajat saavat vielä pelata. Näinhän kävi esim. Notre Damelle kun Brady Quinn ja Jeff Samardzija lähtivät pois.

Boston College ei ole kovinkaan paljoa huippupelaajia tuottanut. Matt Hasselbeck nyt kaiketi on tunnetuin ei-linjamies. Kovia linjamiehiä BC sitten onkin tuottanut aika monta. Syykin aika vähäiseen tähtipelaajien määrään on se, että koulu ei ole ns. julkinen koulu, ja kun BC on vielä aika perinteinen uskonnollinen koulu niin nämä rajaavat jonkin verran kouluun otettavia opiskelijoita, ja myös opiskelijat itse rajaavat herkästi BC:n pois omilta listoiltaan. Tokikin BC:n pelaajat ovat sitten aivan maan kärkitasoa arvosanoissa ja valmistumisprosenteissa kun koulut ovat ohi.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Eagles hommasi Rocky Boimanin uusimmaksi lisäyksekseen LB-osastolle. Itselleni Boiman on tuntematon nimi, mutta ilmeisesti ainakin special team-pelaajana tärkeä Eaglesille. Lisäksi hän tuo kokemusta Bradleyn, Cocongin, Jordanin ja Gaitherin rinnalle. Se voi osoittautua tärkeäksi.

Ainakin philadelphiaeagles.com suhtautui tähän siirtoon huomattavasti innokkaammin kuin taannoiseen Dan Kleckon signaukseen. Klecko tosin on melkoinen kysymysmerkki fullbackina ja ilmeisesti Reid adjutantteineen tietää tämän.

Tähän mennessä siis Samuel, Clemons, Klecko ja Boiman. Aika mukavilta nimiltä vaikuttavat ja nyt on isketty rahalla kiinni viime kauden ongelmakohtiin. Vielä kun sen wr:n jostain saisi...
 

Cube

Jäsen
Yritin tänään vähän näitä pelinrakentajajuttuja katsella (en vielä videoita) ja kyllä Brian Brohm alkaa tuntumaan järkevältä valinnalta. Brohmilla collegessa takana kuitenkin kolme yli 300 heiton kautta ja vieläpä kahdessa eri systeemissä. Lisäksi TD/INT -suhde on vaikuttava (71-24).

Brohm oli Louisvillessä aloittaja kaikenkaikkiaan 33 pelissä ja hänen heittojen onnistumisprosentti oli 66. Näitä pidetään usein tärkeinä tilastoina tulokaspelinrakentajia arvioidessa (1 & 2). Startteja Brohmilla on tosin vain niukasti yli 30, mikä on tilastojen mukaan vähän niin kuin "alaraja" NFL-menestykselle. Tässä on kuitenkin hyvä huomioida se, että Brohm tulee todellisesta jalkapalloperheestä: hänen isä ja kaksi veljeä ovat myöskin pelanneet Louisvillessa ja veli-Jeff oli jopa NFL:ssä Steve Youngin kakkospelinrakentajana muutaman kauden. Tästä on varmasti ollut Brianille hyötyä, koska Jeff (joka vaikuttaa nykyään Louisvillen valmennustiimissä) on pystynyt näyttämään ja opettamaan veljelleen NFL-tason juttuja nuoresta iästä asti. Uskoisin, että tämä kompensoi jonkin verran tuota starttien "vähyyttä", koska Brohmien perheessä jalkapallo kuuluu varmasti myös kotiympäristöön niin tiiviisti.

EDIT: Brohmilla ilmeisesti ollut tänään melkoisen hyvä pro day. Heitot ovat kulkeneet ja 40 jaardia on mennyt todella hyvään aikaan (4,64s). Veikkaan, että Brohm on noussut arvioissa takaisin kymmenen kärkeen draftin koittaessa. Oikeastaan voisin tässä vaiheessa senkin sanoa, että toivon Ravensin ottavan hänet kahdeksantena. CB:n ja DE:n voi sitten ottaa myöhemmin, joskin toivon toki, että valinta kohdistuu noille paikoille, jos QB ei onnistu.

Saattaahan tuo mielipide vielä muuttua seuraavien viikkojen aikana, mutta ilmoitan siitä sitten :)
 
Viimeksi muokattu:

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Steelers signasi Anthony McFarlandin sen jälkeen kun tämä läpäisi lääkärin tarkastuksen. Viime kaudenhan Booger oli IR:ssä polven vuoksi. Jos on halpa mies kuten olettaa saattaa niin erittäin hyvä signaus. Se vähän mietityttää, että onko tarkoitus pelata NT vai DE paikkaa Steelersissä. On vähän siltä ja väliltä kooltaan. Ilmeisesti kuitenkin enempi keskellä viihtyvä vaikka pelaisi 3-4.

En tiedä tuliko kerrottua, mutta aikaisemminhan Steelers signasi myös Justin Hartwigin paikkaamaan Olinen paskinta jätkää eli Sean Mahania. Jospa tämäkin vähän paranisi ja Mahanista olisi johonkin guardina.
 

Rocco

Jäsen
Pittsburghin tukimies Clark Haggans vaihtoi maisemaa Arizonaan. Vuoden sopimuksella Cardinalsin pelipaitaan. Viimeisenä neljänä vuotena ollut aloittavana tukimiehenä. Colorado Staten yliopistossa pelasi puolustuksen linjan endinä, mutta siinä roolissa kokoisena kaverina sitten vaihtoi tukimieheksi, ja on kyllä kohtalaisen hyvä 3-4 puolustuksessa sillä tontilla, ja Cardinalsille kyllä hyvä hankinta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös