Lainataan tuolta FBn puolelta kommenttia kun tuttu harakka-veli tietää enemmän näistä nilkkaloukkaantumisista:
“Maailmamme puhutuimman nilkan tulevat päivät:
1. Vaihe = rauhoita ja hallitse turvotusta (rasitus pois, kompressio, koho ja kivutonta mobilisointia),
2. Vaihe: heti kun turvotus laskee riittävästi (saatetaan punktoida, että saadaan nopeasti tarkimmat mahdolliset) otetaan kuvat, joka määrittelee hoitolinjan pitkälti. Ilman totaali ruptuuraa ei leikata,
3. Vaihe; konservatiivinen: päivittäin 2 * yksilöllinen, progressiivinen harjoitus fysion kanssa ensin ilman palloa ja kivun/turvotuksen rauhoittelua ja liikeratojen palauttelua, 2-5pv, 3-14pv progressiiviset pallolliset harjoitteet fysion kanssa siedättämään painonvarausta, ja suunnanmuutoksia monipuolisesti. Sessioiden välillä painekammiota, hierontaa, spesifiä voimaharjoittelua sekä vammautuneelle alaraajalle että mahdollisia fysiikkapuutteita korjaten jotta myös loukkaantumisajasta saadaan fysiikkaan kehitystä kokonaiskuvaa katsoen.. samalla pikkuhiljaa joukkue treeneihin. Kun erillisin testein sekä joukkuetreeneissä havaitsan että nilkka ei ole rajoite, voima ja teho ovat symmetriset ka pääkopassa (peliteko valinnat) ei bugaa niin asteittain kilpailullisiin peleihin 10-28pv.
Lisäisin että tietämättä keissiä, ottaisin ääritosissaan.suoritus ja toimintakyvyn pitää olla täysin symmetrinen ja voimat nilkan osalta jopa paremmat kuin ennen bammaa ennen 90min pelejä... Knoppitietona 20% nilkan nyrjähdysvammoista kroonistui ja pahimmillaan aiheuttavat liikeketjussa ylempänä toistuvia kiputiloja ja vammoja. Nämä nilkan nyrjähdyksistä lähteneet vammat jotka josjus johtavat leikkauksiin maksavat myös Suomessa veronmaksajille satpja miljoonia... Pelaajalle se voi maksaa uran.“