New York Rangers 2023–2024 – takana kultainen tulevaisuus

  • 112 354
  • 453

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Nyt siellä on sitten Quickilla jotain ylävartalovammaa, ja day-to-daysta kuiskitaan myös tämän kohdalla. Siksipä ensi yön Wild-peliin lähdetään mitä ilmeisemmin AHL-duolla Domingue & Garand. Jälkimmmäinen olisi toki mielenkiintoisempaa nähdä tositoimissa, mutta ilmeisesti Dominguella mennään ainakin Mollie Walkerin mukaan.
Rangersilla on viiden päivän tauko columbus -matsin jälkeen. Ei välttämättä olisi ollenkaan huono idea, että nää AHL-miehet pelaisivat nuo molemmat ottelut ja oikeat maalivahdit (varsikin Shesterkin) saisivat tässä hyvässä rauhassa parannella vammansa kun kalenteri tarjoaa erityisen mahdollisuuden.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Nyt, jos koska, olivat edistyneet tilastot ja silmätesti samaa mieltä. Rangers dominoi ensimmäisen erän (maaliolettama 80,45 %), oli köysissä toisen (18,03 % tasakentin olettama vielä huonompi) ja hallitsi tyylillä kolmannen (61,42 %). Nostaa entisestään hyvää fiilistä tästä joukkueesta, että tuo avauspeli saatiin uudestaan uomiin kolmannessa vaikka toka mentiin Gallantin opein roiskimalla pois omista, jolloin siel oltiin koko ajan uudestaan. Ja tuo viisikkopuolustus pitää suhteellisen hyvin paineen allakin jo ja erinomaisesti tasapainoisemmassa pelitilanteessa.

Hyvä meininki, kannattaa nauttia nyt kun Rangersilla on jotain pelisuunnitelmaakin pitkän tauon jälkeen.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Maistuva revanssi Wildista, joskaan ei tosiaan ihan niin selkeää hallintaa mitä numeroista voisi päätellä. Eka erä melkoista dominointia kovan karvauksen ja paineen myötä, ja vieraat tekivät täysin saman tempun toisessa jossa Rangersille oli merkattu tasan yksi laukaus ihan viimeisille minuuteille asti.

Kolmannessa sitten taas kaasu pohjaan ja lopullisesti ohi. Lafrenierelle kolmen pisteen ilta, ja on ollut kyllä ilo nähdä kuinka hyvin tämä on löytänyt vaikean harkkakauden jälkeen paikkansa nimenomaan sieltä oikeasta laidasta ja Panarinin rinnalta. Noilla jätkillä on muuten kemiaa. Trocheck takoo tuossa keskellä nyt kyllä niin kovaa tulosta, että vähän haiskahtaa nokkaan Cuylle-Chytil-Kakko keskimmäisen tervehdyttyä, eikä kuulosta kyllä yhtään hassummalta tuokaan noin niinkuin paperilla. Chytil ei ole kuitenkaan päässyt vielä edes jäälle, joten saapa nähdä kuinka pitkä poissaolo on tällä kertaa kyseessä.

Dominguelta myös ihan pirteä esitys ja varmasti maistuva paluu NHL-kaukaloihin aika pirun pitkän tauon jälkeen.

Viikonloppuna sitten vielä Blue Jackets ennen pientä huilia, saapa nähdä saako Garand tuossa ensimmäisen NHL-pelin tilastoihinsa. Pieni breikki kutittelee varmasti jo joukkueenkin takaraivossa, joten toivottavasti tuokin matsi hoidetaan kunnialla ilman mitään ennenaikaista ulospuhallusta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
iskahtaa nokkaan Cuylle-Chytil-Kakko keskimmäisen tervehdyttyä, eikä kuulosta kyllä yhtään hassummalta tuokaan noin niinkuin paperilla. Chytil ei ole kuitenkaan päässyt vielä edes jäälle, joten saapa nähdä kuinka pitkä poissaolo on tällä kertaa kyseessä.
Tätä kyllä toivon, kärkiketju oli Kakolle liikaa eikä oikein ehtinyt mukaan siellä. Tuossa pääsisi varmaan paremmin peliin mukaan ja vahvuuksiaan hyödyntämään. Vaikka jo treidikorttia heiluttelin viime viikolla, niin kyllä Kakon peli silti miellyttää periaatteessa, ja sopivassa roolissa voisi alkaa taas kulkea. Kid- linessa ollut parhaimmillaan, ja tuo olisi vähän paluu siihen juttuun.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Viikonloppuna sitten vielä Blue Jackets ennen pientä huilia. Pieni breikki kutittelee varmasti jo joukkueenkin takaraivossa, joten toivottavasti tuokin matsi hoidetaan kunnialla ilman mitään ennenaikaista ulospuhallusta.
Vähän puhalteluksihan se sitten meni, mutta lopulta voitto rankkareilla nipin napin. Heti alusta alkaen Rangers tuntui olevan liikenteessä jotenkin puolivaloilla ja tuntui että sekä puolustaminen että alkukaudesta ihastuttanut sähäkkä karvaus hoidettiin vähän sinnepäin. Blue Jacketsin pelissä oli juuri sopiva annos epätoivoa ja veitsi kurkulla-mentaliteettia, ja kun tuolla asenteella liikkeellä olevaa joukkuetta vastaan lähdetään hieman unisesti, eihän siitä helppo iltapuhde tule. Astetta kovempi vastustaja olisi vetänyt housut nilkkoihin ja latonut taululle huomattavasti rumemmat luvut, mutta nyt Blue Jacketsin parin erän paineesta selvittiin yllättävän tasaisin lukemin. Vikassa erässä sitten heräilyä, peli väkisillä tasoihin ja lopulta kaksi pistettä plakkariin, mutta mistään kovin vakuuttavasta esityksestä ei voi silti puhua. Toisaalta hyvä signaali näinä heikompinakin iltoina pystytään ottamaan ne ns. pakkovoitot, ei onnistunut tämäkään ihan alkukaudesta samaa jengiä vastaan. Quickilta taas nippu isoja torjuntoja, ja rankkareilla nollasi vastustajan. Maalivahdin parhaat ystävätkin saattoivat siinä vähän auttaa.

YV oli hieman tahmeaa, ja esimerkiksi 5 vs 3-tilanteessa tyydyttiin lähinnä latomaan kiekkoa kohti Elvistä ilman mitään maskia, joka meinasi pistää vähän turhauttamaan. Tuolla taidolla ja luovuudella pitäisi pystyä parempaan, ja Foxin puuttuminen näkyy vääjäämättä noissa tilanteissa. Eipä siinä, Gustafsson on kyllä tuurannut samalla tontilla paremmin kuin hyvin, ja nakutellut muutenkin kaikessa hiljaisuudessa jo kymmenen pistettä kasaan. Alkaa muodostua melkoiseksi ryöstöksi tuolla sopparilla, ja vähän meinaa harmittaa jo nyt että kyseessä oli yksivuotinen diili. Jos nämä otteet jatkuvat, ottajia voi olla muutama ensi kesänä.

Panarin-Trocheck-Lafreniere jatkaa toimitteluaan, jälkimmäiselle taas pari osumaa ja rankkareilla voittomaali, ja tuosta viimeistelystä näki että kaikkien bust-puheidenkin jälkeen touhu maistuu ja nyt vedetään aika hyvällä itseluottamuksella. Helvetin hyvä fiilis kyllä Laffyn puolesta, vaikka kieltämättä omakin usko on ollut koetuksella kaverin suhteen. Toivottavasti Kakkokin saisi sitä ketsuppipulloa edes raolleen jossain vaiheessa, mutta ainakin Cuyllen kanssa touhu tuntuu klikkaavan ihan hyvin. Värkkäsivät maalinkin yön pelissä, jonka hylkäämisen syyt menivät kyllä itselläni hieman ohi. Ilmeisesti kameramies ei tajunnut zoomata kiekkoon tarpeeksi nopeasti tms. Eipä siinä, onneksi peli ei tuohon ratkennut, mutta vähän hämärä tilanne joka tapauksessa.

Lindgren sai laidan vieressä ison tällin jonka takia tipahti pois kokoonpanosta ylävartalovamman johdosta, joten ei muuta kuin jonon jatkeeksi sairastuvalle. Onni onnettomuudessa on kuitenkin useamman päivän huili, kun seuraava matsi on vasta lauantaina ja sunnuntain välisenä yönä Devilsiä vastaan. Ei voisi tulla Rangersin kannalta parempaan väliin tämä pieni huili tosipeleistä. Tulokset ovat olleet hyviä, mutta aika kovaa hintaa niistä on myös maksettu, joten toivottavasti viikonlopuksi saataisiin takaisin edes pari pelaajaa. Ainakin Igorin pitäisi olla tuohon mennessä täysin pelikuntoinen.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Goodrow on aika selkeästi pudonnut Boninon taakse Lavioletten papereissa. Mielenkiintoista seurata tuleeko myös Barclaylle huilivuoroja, jos kaikki hyökkääjät ovat jossain vaiheessa pelikuntoisia tai viimeistään siirtorajan jälkeen. Oliskohan jollain joukkueella tarvetta hyökkääjälle, jolla on paljon kaivattua pedigreetä mestaruuksien voittamisesta?
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Ei tämä nyt hirveän hyvältä kuulosta Chytilin kohdalla
Juuri samaa ketjua lueskelin ja kun tästä aivotärähdyshistoriasta oli aiemminkin puhetta, niin onhan tuo äärimmäisen ikävää ja pelottavaakin että uusimmassakin loukkaantumisessa oli siitä kyse. Joonas Donskoin tuoreet haastattelut ja tarinat oireistaan ovat vielä tuoreessa muistissa, joten pitää vaan toivoa että Chytilin osalta nämä alkaisivat olla pikkuhiljaa historiaa, enkä puhu pelkästään jääkiekosta vaan ihan nuoren miehen terveydestäkin.

Huolestuttava on tilanne.
 

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Ei näytä Chytilin tilanne tosiaan hyvältä. Viimeisin törmäys ei näyttänyt ollenkaan pahalta, mutta ehkä siinä taustalla oli sitten liian aikaisin paluu kentälle. Parasta olisi varmaan antaa lepoa kevääseen asti ja katsoa sitten mikä on Chytilin terveystilanne.

Alkukausi toiminut erittäin malliikkaasti ja leveyttä riittänyt paikkaamaan isoja loukkeja. Varmaan jossain vaiheessa, jos näin jatketaan alkaa näkyä paikkaukset esim. Bonino kolmosen keskellä ei hirveästi vakuuta ja harmikseni on todettava, että ei taida Jonesista olemaan hyvän jengin top 6 - pakiksi.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ai hitto kun oli hyvä ja jännä hokimatsi. Devils tuli alussa kovaa päälle ja Rangersin peli oli yhtä pakottamista. Kestettiin kuitenkin, ja kun ei semmoista peliä kukaan jaksa määräänsä enempää millä NJ aloitti, niin homma tasaantui ja eka erän loppu meni sitten Rangersin piikkiin selvästikin. Olisi ansaittu johto, mutta Shesty vähän epätyypillisesti nielaisi kaksi maalia, niin tasoihin meni. Ekassa pilli oli jo soinut, mutta hyväksyttiin silti. En tiedä mitä sääntö sanoo, mutta ostan tuomion, koska Shesterkin ei mitenkään pilliin lopettanut kun luuli kiekon olevan hallussa ja jos tuomari olisi maalin takana ollut, niin peliä ei olisi katkaistu.

Toinen erä oli vähän sekava. Tasaista vääntöä, eikä hyviä paikkoja ihan hirveästi tullut. Trouba pommitti monta hyvää hittiä ja Nosekin ulos. Tuli nenä alhaalla maalin eteen ja Trouba kolasi tapansa mukaan puhtaalla asennolla yli. Päähän tuli hittiä kyllä, mutta taklattavan omasta syystä. Sen sijaan McLeodin Lindgreniin kohdistaman headshotin perumista en ymmärrä. Lindgren ihan pystyssä ja olkapää suoraan naamaan. Tämä perutaan videoilta kokonaan? No, ei kostautunut.

Kolmas oli taas parempaa, molemmilla paikkansa, mutta Rangersilla enemmän, ja minusta ansaittu voitto, vaikka tällä kertaa näytti jo, että tulee se epäonnekas tappio parin onnekkaan voiton vastapainoksi. Panarin(putki 15 ottelua) oli toista mieltä, ja sitten voittomaalissa pomppi vihdoin meillekin.

Vähän naureskelin, kun Rangersia rankattiin jopa kolmoseksi ennen kautta, mutta vakuuttava ollut alku. Katsotaan nyt vielä miten jänne kestää, mutta niin sanotusti hyvä tästä on jatkaa;)

Kakolla btw kyllä nyt itseluottamus ihan nollissa, ei näytä hyvältä.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Jännällä tavalla olivat asetelmat vaihtuneet sitten kevään. Silloinkin mentiin ehkä tuloksellisesti tasaisissa lukemissa, mutta pelillisesti toinen oli silti selkeästi edellä, ja nyt kuskin paikalla oli Rangers. Jo ekasta erästä lähtien omaan silmään näytti siltä että vieraiden pelissä oli kaikinpuolin paremmin rakennetta ja jatkuvuutta, ja vaikka sekaan mahtui pari uinahdusta, puolustuspelaaminen oli täysin eri planeetalta kuin näiden jengien viimeksi kohdatessa, ja onhan se ollut parempaa toki tässä viime aikoina muutenkin. Devilsin pelistä jäi taas jotenkin vähän sekava fiilis, ja se tuntui olevan paikoitellen lähes täysin muutamien taitavien yksilöiden, etunenässä tottakai Hughesin harteilla ja niiden mukana joukkue sitten elää tai kuolee. Eli täysin sama tilanne kuin Rangersilla keväällä, tunnetuin tuloksin. Eipä tämä nyt hirveästi olisi vaatinut että tulos olisi voinut kiepsahtaa toisinkin päin, mutta ainakin omin sinipunavalkoisin lasein Rangers oli pelissä valtaosin se hallitseva osapuoli, ja loppulukemat senkin johdosta täysin oikeutetut.

Igor oli selkeästi vähän ruosteessa pitkän tauon jäljiltä, ja pari ekaa maalia tuntuivat lipuvan läpi vähän epätyypilliseen tapaan. Onneksi kotiyleisö jaksoi kuitenkin hoilata suosikkipelaajansa nimeä ja herätti tämän pienestä horroksestaan, ja lopulta tämäkin tuntui löytävän oman tasonsa.

Nelosketjulta mainio esitys, ja palkintona pari kunnon duunarimaalia Veseylta. Kolmonen taisi olla tällä kertaa se näkymättömin, ja kyllähän tuon Chytilin tilanteen johdosta alkaa vähän näyttämään siltä että sentterikaupoille on jossain vaiheessa lähdettävä. Boninon kanssa tuokaan ketju ei vuoda, mutta jotain pitäisi pystyä tuottamaan sinne hyökkäyspäähänkin kun ei mistään jarruketjusta puhuta. Vaikea nähdä että Goodrowinkaan kanssa peli lähtisi mihinkään lentoon. Juttujen mukaan Chytil ei ole vieläkään päässyt jäälle, eli kyllä siellä puhutaan jo melko vakavasta tilanteesta, ja pahimmillaan koko urakin voi olla pikkuhiljaa vaakalaudalla.Vakavia juttuja, joissa on mentävä tottakai aina terveys edellä. Jäkis on kumminkin vain jäkistä.

Lavioletten mukaan Fox on käynyt jäillä jo useampaan otteeseen, eli vähän näyttäisi siltä että ilman mitään operaatiota selvittiin tällä kertaa, mikä olisi onni onnettomuudessa. Ilmeisesti Fox voidaan ottaa kokoonpanoon aikaisintaan tuossa loppukuusta, eli katsotaan ehtiikö siihen.

Iso viikko alkamassa johon mahtuu peräti neljä matsia eli Stars, Pens, Flyers ja Bruins. Ei tule tunteita ja tuoksuja noistakaan puuttumaan, ja kirsikkana kakun päällä tottakai tuo idän kärkikamppailua Bostonia vastaan lauantain prime timessa.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jännällä tavalla olivat asetelmat vaihtuneet sitten kevään. Silloinkin mentiin ehkä tuloksellisesti tasaisissa lukemissa, mutta pelillisesti toinen oli silti selkeästi edellä, ja nyt kuskin paikalla oli Rangers. Jo ekasta erästä lähtien omaan silmään näytti siltä että vieraiden pelissä oli kaikinpuolin paremmin rakennetta ja jatkuvuutta, ja vaikka sekaan mahtui pari uinahdusta, puolustuspelaaminen oli täysin eri planeetalta kuin näiden jengien viimeksi kohdatessa, ja onhan se ollut parempaa toki tässä viime aikoina muutenkin. Devilsin pelistä jäi taas jotenkin vähän sekava fiilis, ja se tuntui olevan paikoitellen lähes täysin muutamien taitavien yksilöiden, etunenässä tottakai Hughesin harteilla ja niiden mukana joukkue sitten elää tai kuolee. Eli täysin sama tilanne kuin Rangersilla keväällä, tunnetuin tuloksin. Eipä tämä nyt hirveästi olisi vaatinut että tulos olisi voinut kiepsahtaa toisinkin päin, mutta ainakin omin sinipunavalkoisin lasein Rangers oli pelissä valtaosin se hallitseva osapuoli, ja loppulukemat senkin johdosta täysin oikeutetut.
Tämä yllä oleva kappale on täysin allekirjoitettavissa myös omin silmin ja naapurileiristä. Muutokset pelin rakenteessa, pelinopeudessa ja tietyssä systemaattisuudessa olivat silmiinpistävät ja nyt erityisesti Rangersin eduksi. Sinänsä Devilsin osalta tilanne ei ole yllättävä, koska alkukausi on ollut terveydellisesti ja pelillisesti erittäin rikkonainen. Niinhän se on tietääkseni ensimmäinen osalta ollut myös teillä, mutta kentällä sitä ei huomannut. Toki pelinopeus oli Devilsillä selkeästi Hughesin myötä kasvanut, mutta vastetta saatiin myös nopeudessa.

Tämä oli ensimmäinen peli, jonka Ragsin osalta näin ja erityisesti hyökkäyspelissä oli paljon vaarallisen näköisiä pyörityksiä, jossa koko kentällistä ja hyökkäysalueen syvyyttä hyödynnettiin. Vahvassa syyskunnossa olette, joten ei toivota muuta kuin epäonnistunutta kunnonajoitusta:)

Ps. Minulle tuli deja vu-fiilikset viime syksyn paikallispeleistä ja erityisesti ekasta MSG:n peleistä, jossa tiiviimpi ja koherentimpi sekä paremmassa vireessä ollut joukkue vei voiton. Hyviä paikallispelejä odotellessa, kunhan saadaan omat palikat kasaan. Hughes ja Bratt, kunnossa ollessaan, sekä kumppanit kyllä pitävät Rangersin varpaillaan. Niin näemmä tosin myös tekee Panarin ja Trouba.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Hyvin onkin peli analysoitu, joten ei siitä enempää. Ehkä ainoita kertoja, kun Shesterkinin kanssa pelotti milloin seuraava veto menee sisään. Kai se siitä taas, kun rytmiin pääsee.

Kakolla btw kyllä nyt itseluottamus ihan nollissa, ei näytä hyvältä.

Tämä on nyt kyllä totta, jo ihan Kakon mittapuulla ollaan ihan nollissa, eikä mies tee tai uskalla yrittää mitään itse. Ei liikettä ei mitään, helppo syöttö vaan viereen. Varsinkin kun juuri nyt voisi olla ketjunsa tähti ja kantava lenkki. Mikä tuohon nyt auttaisi, hyvä flow on käänteinen toisin kuin Lafrenierellä. Ollaan taas hiuskarvan päässä siitä kun Vesey on ykkösen laidassa.

Chytilin tilanteen johdosta alkaa vähän näyttämään siltä että sentterikaupoille on jossain vaiheessa lähdettävä. Juttujen mukaan Chytil ei ole vieläkään päässyt jäälle, eli kyllä siellä puhutaan jo melko vakavasta tilanteesta, ja pahimmillaan koko urakin voi olla pikkuhiljaa vaakalaudalla.

Tämä on kyllä oikeasti huolestuttavaa. Vaikka Chytil sieltä kaukaloon palailisikin, niin seuraava tärähdys on aina kulman takana ja tulee herkemmin kuin edellinen. Ja se kierre ei ole hyväksi kenellekään. Tähän kyllä pitää seuran ehdottomasti varautua jotenkin. Harmi homma. C/RW -pelaaja olisi nyt hyvä haku joukkueen tarpeisiin.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs



Siellä Fox napottaa jo mukana treeneissäkin Dallasin reissulla ja ainakin videoiden perusteella liike näyttää hyvältä, eli sieltä se paluu lähestyy. Toki on vielä no contact-paidalla liikenteessä, mutta kyllähän tuo vahvasti näyttäisi siltä että säikähdyksellä selvittiin eikä vamma ole niin paha mitä pelättiin, eikä tarvitse leikkausta. Kuun lopussa mahdollista ottaa pois LTIR-statukselta, saapa nähdä ehtiikö siihen. Pelit ovat sujuneet kyllä ilman Foxiakin melkoisen hyvin, eli nyt ei tarvitse puolikuntoisenakaan tulla takaisin pelastamaan joukkueen kautta, vaan sitten vasta takaisin kun on 100% iskussa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Tilastotappio sitten kehiin. Koosteen perusteella oikeutettu tulos, mutta olisi voinut toisinkin kääntyä. Ratkaisuhetkillä ei omista paikoista naulattu, ja Dallas sai kaksi maalinedusmaalia. Tosin Rangersinkin molemmissa avausmaaleissa vähän pomppi, mm. Kakon maali oli Suterin oma, mutta hyvä kuitenkin, että Kaapo sai nimen tilastoihin. Eteenpäin.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Joo, oli paikat tappaa peli eikä tapettu, joten Dallas tuli takaa ohi. Shesterkiniltä jo toista peliä putkeen haasteita liimata kiekkoa, toivottavasti ei tule tavaksi.

Mutta olihan tuo odotettavissa, että jossain vaiheessa se tappio tulee. Nyt varmaan olennaista on se, minkälaiselta esitys näyttää ke-to yönä pittsburghia vastaan.

Kolmosen loppuhetkillä Zibanejadin kenttä palautettiin muotoon Kreider-Zibanejad-Kakko, jolla toivottavasti jatketaan ensi pelissä (ellei sitten rikota Kreider-Zibanejad paria), koska siinä missä tuo kenttä on ollut Kakon kanssa tehoton niin se on Wheelerin kanssa ollut tehottomuuden lisäksi myös alakynnessä.

Kakko johtaa tuurimaalinsa myötä Zibanejadia 5 vs 5 maaleissa nyt 2-0. Zibanejadin lisäksi ilman 5 vs 5 maaleja kaikki ottelut pelanneista hyökkääjistä ovat Wheeler ja Bonino. Jännä nähdä kuka, jos kukaan, rikkoo viimeisenä kuparisen. Myös Chytilillä, Pitlickillä ja Jonny Brodzinskilla on 5 vs 5 maalitili avaamatta, joten ei ollenkaan pidä nostaa Zibaa tässä tikunnokkaan.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kerkesin katsomaan tätä kaksi ekaa erää. Ensimmäinen oli aikalailla täyttä Rangersin hallintaa ja siinä olisi ollut tosiaan aika laatutonttia useampaankin osumaan esim. Laffylla. Toisessa erässä Stars pääsi selvästi paremmin peliin mukaan ja vaikka saivat sen kavennuksen heti Rangersin toisen osuman perään, ajattelin luottavaisin mielin että kyllä jätkät tämän klaaraavat eikä kolmannessa erässä pitäisi nyt mitään ihmeitä tapahtua.

No kyllähän siellä sitten oli näköjään tapahtunut kun Dallas oli päättänyt selvästi pistää vahingon kiertämään Colorado-pelinsä jälkeen, ja vaikka nuo pari tyhjiin saavat luvut näyttämään vähän rumemmilta, kuusi peräkkäistä omiin on silti kuusi peräkkäistä omiin. Vierailta siis tälle kaudelle harvinainen romahdus, mutta näitä nyt väistämättä tulee, ja hyvä muistutus siitä että vaikka viime aikoina on kulkenut, kaasua ei tässä liigassa auta löysätä juuri ketään vastaan. Alkukauden parhaan ketjun kaikille jätkille -3, ja sama saldo myös Jonesille. Auts.

Kakon nostoa takaisin ykköseen en nähnyt, mutta tälle peukkua ja eiköhän näillä mennä sitten myös Pensiä vastaan. Zibanejad vetää hämmentävän vaisua alkukautta etenkin maalien suhteen, ja jos joukkueella olisi mennyt huonommin, tästä viriteltäisiin varmasti jo isompia otsikoita. Nyt ei sitten jännitetä että saavatko ketjukaverit Kaapon vauhtiin, vaan sitä että saako Kaapo Zibanejadin vauhtiin. Paitsi että ainiin, eihän Kakko-keskustelussa saa ketjukavereihin vedota...
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Sellaisen pienen muokkauksen tekisin tässä Foxin paluuta odotellessa, että korvaisin Millerin Jonesilla tuossa kakkosylivoimassa. Millerillä ei ole tuohon pelinpyörittämiseen vaadittavia ominaisuuksia vaikka muuten ihan pätevästi siellä hyökkäysalueella usein kimpoileekin.

Muuten tosiaan näyttäisi siltä (kuten joku tuossa aiemmin jo sanoi), että Jones ei ole huippujoukkueen top-6 puolustaja. Kenties kuitenkin ihan hyvä seiskapakki runkosarjaan, valovuosia edellä viime vuosien muita vaihtoehtoja.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Sellaisen pienen muokkauksen tekisin tässä Foxin paluuta odotellessa, että korvaisin Millerin Jonesilla tuossa kakkosylivoimassa. Millerillä ei ole tuohon pelinpyörittämiseen vaadittavia ominaisuuksia vaikka muuten ihan pätevästi siellä hyökkäysalueella usein kimpoileekin.

En ole ollenkaan varma, että Millerillä riittää peliäly muutenkaan ihan loppuun asti. Jotain jalkakikkaa yritti nytkin viivalla Veseyn hieman huolimattomasta syötöstä ja siitä vastaiskusta Dallasille maali. Muutenkin jotenkin usein se "tilanteen outo pelaaminen" on tarkasteltuna Millerin käsialaa. Ei mikään sysisurkea tosiaankaan, mutta se peliäly tuntuu joskus jäävän vajaaksi.

Kakolle myös risuja, kun ei saanut kiekkoa laidassa siniviivan yli ja siitä myöskin Dallas rankaisi. Hänellä olisi ollut myös aikamoinen tontti ajella maalille tuossa maalissaan, mutta jäi härväämään vain syöttöjä keskustaan. Lopulta kiekko päätti sitten ikäänkuin malliksi mennä omatoimisesti maaliin. Maali sitten vähän piristi miestä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Penguinsista aina niin ihana ja vastustajaa kyrsivä 1-0-voitto. Quick oli loitsunnut maalinsa ja piti nollat, vaikka kiekot kimpoilikin välillä läheltä. Erinomainen peli mieheltä kyllä kaiken kaikkiaan.

Pelin ainokaisen teki Lafreniere, joka jatkaa hyvässä vireessä. Penguinskin sai yhden, mutta se hylättiin paitsiona. En ole näiden kelauspaitsioiden suuri kannattaja, mutta nyt Quickilta oli hanskakin lentänyt pois, joten sisänsä oikeutettu tuomio.

Lähetyksessä nostettiin myös esiin Nick Boninon laukausten blokkailut, taitaa mies johtaa koko NHL:n tilastoja.

Täytyy ihmetellä miten noilla nimimiehillä Penguins saa kasaan noin ummehtuneen ylivoiman, jota tänään esittivät. Minkä takia muuten Pittsburgh-yleisö buuaa Trouballe? Jotain mies taisi tehdä keväällä, mutta ilmeisesti se matsi jäi väliin itseltä, kun ei muistu mieleen.

Seuraavaksi kaksi päiväpeliä putkeen klo 20:00, ei ihan tavanomaista varmaan sekään. Muistakaa myös, että jälkimmäinen Boston-matsi lauantaina tulee ihan vapailta kanavilta Subin puolelta.

Toi Bruins-peli on muutenkin hyvä benchmark, koska viime kaudella Boston voitti kaikki kohtaamiset, eikä heidän vauhti tällä kaudella ole(kaan) yhtään hyytynyt.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Penguinsista aina niin ihana ja vastustajaa kyrsivä 1-0-voitto. Quick oli loitsunnut maalinsa ja piti nollat, vaikka kiekot kimpoilikin välillä läheltä. Erinomainen peli mieheltä kyllä kaiken kaikkiaan.

Pelin ainokaisen teki Lafreniere, joka jatkaa hyvässä vireessä. Penguinskin sai yhden, mutta se hylättiin paitsiona. En ole näiden kelauspaitsioiden suuri kannattaja, mutta nyt Quickilta oli hanskakin lentänyt pois, joten sisänsä oikeutettu tuomio.

Lähetyksessä nostettiin myös esiin Nick Boninon laukausten blokkailut, taitaa mies johtaa koko NHL:n tilastoja.

Täytyy ihmetellä miten noilla nimimiehillä Penguins saa kasaan noin ummehtuneen ylivoiman, jota tänään esittivät. Minkä takia muuten Pittsburgh-yleisö buuaa Trouballe? Jotain mies taisi tehdä keväällä, mutta ilmeisesti se matsi jäi väliin itseltä, kun ei muistu mieleen.

Seuraavaksi kaksi päiväpeliä putkeen klo 20:00, ei ihan tavanomaista varmaan sekään. Muistakaa myös, että jälkimmäinen Boston-matsi lauantaina tulee ihan vapailta kanavilta Subin puolelta.

Toi Bruins-peli on muutenkin hyvä benchmark, koska viime kaudella Boston voitti kaikki kohtaamiset, eikä heidän vauhti tällä kaudella ole(kaan) yhtään hyytynyt.
Trouba kolasi Crosbyn telakalle silloin -22 poffeissa, joka osaltaan avitti nousua sarjan voittoon, vaikka Crosby vielä sarjan lopussa pelasikin.

Ansaittu voitto tosiaan. Kakkoserän Rangers dominoi, mutta ei saatu taaskaan tapettua, ja kolmannessa olisi voinut käydä miten vain, Quick otti muutaman ison ja kaikin puolin hyvä peli häneltä, taas. Sen maalin olisi muuten hanska kädessä ottanut ihan varmasti. Ilmeisesti sääntöjä vähän rukattu tuossa, mutta minusta oli selvä vihellyksen paikka. Hanska irtosi pelitilanteessa eikä "itsekseen", ja siinä oli monessakin mielessä tosi vaarallista pelata käsi suojattomana. Oikeus voitti, kun meni paitsioksi, vaikka syy olikin "väärä".

Kakolta hyvä esitys nyt. Sai perusvarman pelinsä lisäksi nyt luotuakin jotain, eli itselläänkin maalipaikkoja ja pari hyvää tarjoilua muille.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Minkä takia muuten Pittsburgh-yleisö buuaa Trouballe?
Itse miellän tämän Simpsoneista opittuun tyyliin niin että eivät ne buuaa, vaan huutavat "Trouuuuuu..." kuten yleisö MSG:lläkin. Koko kansan, ja etenkin Pens-fanien rakastama kiekkopersoona kun on.

Mutta joo, tutun kiihkeä vääntö taas Pittsburghissa. Ihan koko matsia en ehtinyt katsomaan, mutta kyllähän tuo 0-1 antaa sinällään vähän erikoisen kuvan pelistä kun molemmille tuntui olevan kyllä laatutonttia tarjolla useampaankin osumaan, mutta puolin ja toisin vedot viuhuivat avopaikoista ohi maalin ja Jarry ja Quick hoitivat sitten loput.

Etukäteen vähän ihmettelin Quickin valintaa peliin kun voisi olettaa että Igorille haettaisiin nyt tuntumaa pitkän tauon jälkeen, mutta ihan pätevästihän veteraani tontin täytti. Tällä hetkellä tilastot näyttävät lukemia 1.98 ja 92.8%, ja nyt puhutaan siis Quickista eikä Igorista. En tiedä mitä rohtoja siellä on Allaire keitellyt mutta Quick on kyllä ylittänyt alhaiset odotukset reippaasti vaikeiden harkkapelien jälkeen, ja lienee turvallista todeta että kyllä Rangersilta löytyy tälläkin kaudella mitat täyttävä ja uskottava kakkosmaalivahti.

Oli kyllä erikoinen tuo Pensin paitsiomaaliin johtanut tilanne kun Quick heiluu menemään ilman räpylää, ja koittaa perkele vielä torjua sillä paljaalla kädellä. On ne hulluja. Tuohon kämmeneen kun olisi veto napsahtanut niin jälki olisi voinut olla erittäin rumaa.

Jännä nähdä miten veskoja peluutetaan sitten noissa viikonlopun back-to-backeissa, eli onko Igor askissa Flyersia vastaan ja Quick sitten kuumempana napsun kovempaa Bruinsia vastaan, vai toisinpäin? Itse veikkaisin jälkimmäistä, vaikka Igor vähän ruosteessa onkin ollut ja hakee edelleen parasta tasoaan.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Vähän kaksipiippuinen esitys Flyersia vastaan. Unelma-alku ja pari maalia alle pariin minuuttiin, mutta tuosta taisi tulla vähän liikaakin sitä kuuluisaa hyvän olon tunnetta, ja seuraavien paikkojen kohdalla alettiin jo leikkimään ja hakemaan niitä Urheiluruutu-syöttöjä vaikka olisi pitänyt latoa vaan kylmästi peli sinne jonnekin 0-4 tai jopa 0-5 lukemiin. Tontteja nimittäin oli.

Flyers sai juonen päästä kiinni vaikean alun jälkeen ja vaikka oma pää vuoti välillä kuin seula, näytti heidänkin pelinsä pirteämmältä kuin muutamaan vuoteen, eikä ollut kaukana että olisivat pääseet lähemmäskin. Igor vaikutti edelleen jotenkin hermostuneelta ja tuntui pomputtelevan kiekkoa normaalia enemmän, mutta torjui lopulta melkoisen kasan vetoja, vaikkei mitään ihan huipputontteja hirmuisesti nähtykään.

Oma puolustus kesti suht hyvin paineen, ja käsistä lähtenyt jäähyily kestettiin hyvän alivoiman johdosta, mutta noiden myötä Flyers pääsi jatkuvasti vähän enemmän ja enemmän niskan päälle, muttei onneksi tarpeeksi. Vaikka tuo heidän ylikorostettu fyysisyytensä meinasikin saada Rangersin pakkaa sekaisin hetkellisesti, onneksi tuohon turhaan pullisteluun ei lähdetty liiaksi, vaan keskityttiin omaan hommaan. Välillä kyllä tuli ihmeteltyä kovaäänisesti kun pilli ei tuntunut soivan sitten millään, ja esimerkiksi Deslauriers sai roikkua siellä täällä vailla mitään sanktioita.

Mikalle pari isoa osumaa, ja ykkösketjulta muutenkin kauden paras esitys. Valitettavasti Kakolta taisivat sulkeutua taas saumat tuonne joksikin aikaa, Wheeler oli myös sen verran pelipäällä. Mutta pääasia että loputkin isot pojat saavat hommaa käyntiin, sitä tarvitaan jatkossa.

Huomenna sitten kauden toistaiseksi kovin vastus Bruinsin ja idän kärkikamppailun muodossa. Paljon jäi kyllä petrattavaa tästä siihen, mutta jospa tämä oli jonkunsortin alkulämmittelyä. Harmittavasti tuo peli taitaa jäädä näkemättä ainakin livenä, mutta hengessä mukana.
 
Viimeksi muokattu:

JoukaHainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers ja Jaromir Jagr
Eipä ole ikävä Gallantin ajan Rangersiä. Valmentajan vaihto on tehnyt ihmeitä ja pelaaminen näyttää paljon järkevämmältä. Druryltä aika nappi kesä. Viime aikoina jopa Wheeler on alkanut heräilemään. Eihän se kivaa ole sanoa, mutta kesällä sanoin, että Wheeler on meidän paras oikealaita ja siltähän se nyt ikävä kyllä näyttää. Kakko pelaa karmeata alkukautta eikä se ole muuttumassa parempaan. Kakko on omaksunut puolustavan roolin missä on mielestäni jengin parhaita ja Kakon ollessa jäällä ei tarvitse hirveästi pelkää omaa päätä mikä on varmaan parasta mitä Kakosta Rangersissä tullaan saamaan. Arvoa tuskin on lähteä hakemaan parannusta eikä Kakkoa kannata treidata vain pois, koska pelaa hyvällä sopparilla arvokasta roolia voittavassa joukkueessa. Ehkä niitä tehoja alkaa Chytilin tultua takaisin vähän tulemaan, mutta Boninon kanssa en usko tehoiluun.

Hyvin ollaan myös pelattu ilman yhtä jengin tärkeimmistä pelaajista. Toisaalta mietiskelin, että mikäli Trouba olisi Foxin sijaan poissa en usko, että pisteitä tulisi ihan samaa tahtia. Uskaltaisin väittää, että Trouba voi jopa olla jengin tärkein pelaaja. Trouban ansiosta varmasti jokainen pelaa kovempaa kentällä ja mikä tärkeintä Trouba ottaa tilanteet rauhassa, vaikka oltaisiin helisemässä omalla alueella. Pidän sitä taitoa älyttömän tärkeänä saada jengi pelaamaan omaa peliä eikä juoksemaan kuset housussa kiekon polttaessa kaikkien lavassa.

Eilisestä pelistä muutama. Kiva nähdä hyvä Flyers pitkästä aikaa. Paljon kivempi pelata tasaisia kovia matseja. Hathaway on loistava hankinta ja ottaisin mielelläni Rangersiin. Hämmensi koko illan eilen ja oli mielestäni vaarallisin pelaaja Flyersilta eilen. Sen sijaan Deslauriesin toilailuista ihmettelin ettei jäähyjä annettu. Tuntui muutenkin tuomaripeli mennään vähän kotijengin suuntaan. Erityiskehut vielä Trouballe, kun Deslauries yritti hiilostaa miestä muutamaan kertaan ja Trouba laittaa samalla miestä katolleen ja töniin Deslauriesin pois tieltään. Ei liigassa enään taida olla käyttöä tuollaisille wannabe-koville jätkille. Kiva ettei tällä kaudella tarvitse omassa jengissä katsoa tuollaista turhaketta.

Tänään sitten jatketaan, LGR!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös