New York Rangers 2023–2024 – takana kultainen tulevaisuus

  • 112 240
  • 453

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Lindgren ollut tänään normaalisti aamujäillä, eli mistään sen vakavammasta ei pitäisi olla siis kyse. Lavioletten mukaan kuitenkin vielä vähän auki pelaako vielä ensi yönä Coyotesia vastaan. Itse toivoisin että antaa Lindgrenin nyt sitten parannella kunnolla jos siellä jotain pientä vielä on, turha tässä vaiheessa kautta peluuttaa vajaakuntoista kaveria. Ja kyllähän Joneskin niitä pelejä tarvitsee, vaikka viikonloppuna menikin vähän penkin alle Schneiderin kanssa.

Quickia ei sentään uskalleta vielä tolppien väliin päästää.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Coyotes-matsi tuli katseltua vähän kelaillen kiireen takia, mutta näytti että Blue Jacketsin jälkeen nyörejä oli kiristelty kuten saattoi odottaa, ja puolustuspelaamisessa palattiin kauden avausottelun moodiin eli vastustajalle ei annettu yhtään ylimääräistä tilaa ja aikaa. Kotiavaukseen tultiin kovalla hökällä ja ekaan kymppiin olisi ollut saumat iskeä isompikin johto taululle, mutta Coyotes kesti ja otti toisessa erässä otteen Rangersin överiksi menneen jäähyilyn myötä. Erikoistilannepelaaminen kuitenkin toimi ja siitä iso kiitos AV-porukalle, ja kolmannessa erässä oma ylivoima hyödynnettiin puolestaan voiton arvoisesti. Kyllähän tuo ykkösylivoima on parhaimmillaan niin nättiä että meinaa isokin mies välillä herkistyä, ja etenkin Panarinilla tuntuu olevan melkoinen meininki päällä heti alkukaudesta, myös tasakentällisin. Tuota tekemistä kun nähtäisiin kaverilta pudotuspeleissäkin...

Coyotes oli kyllä pirteä yllätys, eikä enää se tunkkainen ja kankea palkkakaatopaikka mihin ollaan totuttu viime vuosina. Nuoria ja nälkäisiä taitureita on useampi, ja ihan hyvin olisivat voineet tämänkin viedä jatkoille mutta eivät onnistuneet lopussa tasoittamaan kovasta mylläkästä huolimatta.

Eli vähän nihkeä, mutta ansaittu voitto kotiavauksessa. Nyt pari päivää huilia ja touhu jatkuu Predatorsia vastaan, jolloin nähdään toivottavasti enemmän onnistumisia myös tasakentällisin ja laajemmalla rintamalla. Toistaiseksi valtaosan tehoista ovat tuottaneet vähemmän yllättäen herrat Zibanejad, Kreider, Fox sekä Panarin. Ketjut tuntuvat kyllä olevan sinänsä mukavasti tasapainossa, mikä on ihan mukavaa vaihtelua.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
On muuten yllättävän kivaa, että kun tulee mainoskatko niin mainoskatkon jälkeen kentällä (varsinkin jos on hyökkäyspään aloitus) on joku kärkikentistä, eikä neloskenttä. En tosiaan kaipaa sitä aikaa kun kolmannessa erässä jahdattiin maalia, kymppi ennen loppua tuli mainoskatko ja mainosten jälkeen kentällä oli carpenter ja reaves.

Edit. Jos maltillisia, eikä siten kovin ratkaisevia, toiveita voi esittää niin olisi kiva jos Jimmy Vesey pelaisi ~joka pelissä ja muut tuolla alenelikossa (eli neloskenttä + wheeler) vuorollaan huilaisivat. Jos Goodrown Barclaylla ei olisi tuollaista sopimusta ja A:ta rinnassa niin epäilisin, että olisi jo nyt huilannut yhden.
 
Viimeksi muokattu:

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Nashville-peli olikin sitten puhdas ohipeli. Vastustaja ei kiinnosta katsojia, eikä näköjään pelaajia.
McDonagh ohjasi vanhoja muistellen yhden vahingossa omiin ja that's it.

Huippuna kakkosylivoiman lopuksi saatiin syöttö lapaan ja mies läpi maalintekoon, omaan päähän. Tänään ei ollut Millerin päivä. Mutta on toi kakkosylivoima kyllä surullisen näköistä muutenkin, onko kertaakaan saaneet edes kuviota aikaiseksi. Ymmärrän, että on vaikeaa tulla aina jämäminuuteille ykkösen jälkeen, mutta jos miehet vaan jaksaisivat, kannattaisi ykkösen pelata koko aika, koska kakkosen rakentelu näyttää tällä hetkellä siltä kuin miehet eivät olisi harjoitelleet yhdessä kertaakaan.

Pääsipä Quick'kin tekemään Rangers-debyyttinsä, eikä päästänyt yhtään.

ps.On muuten vähän pisteiden ilmaisjakoa, kun tuohon maaliin esim. Panarinkin sai vielä syöttöpisteen.
ps2.Ja pakko toki mainita, että kyllähän nämä lännen jengit aina enemmän kiinnostavat kuin se kymmenen kertaa kaudessa Philly, Pens, Hurricanes, jne., jota tuntui joskus olevan ja joka jatkuu vielä nykyään pudotuspeliformaatin puolella.
 

Rotsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Minnesota Wild, New York Rangers
Varsin turhauttavaa tällä hetkellä seurata Rangersin pelejä. Pelin virtauksen hallinta on ollut pääasiassa vastustajalla, vaikka ne kovemmat vihut on vasta tulossa vastaan. Jengi vetää varsin usein omiin liigamaista träppiä sinisten väliin, mutta vauhti ei riitä enää sen seisoskelun jälkeen kunnolla omista pois. Träpistä huolimatta vastustaja saa huomattavan määrän ylivoimahyökkäyksiä ja läpiajoja. Yksittäisistä pelaajista Chytil ei saa oikein mitään aikaiseksi vaikka Laf ja Panarin ovat näkyvimpiä hahmoja 5v5lla olleetkin, Kaapolla tavanomaiseen tapaan on hävinnyt itseluottamus ja hyökkäystaidot hyvän preseasonin jälkeen ja Kreider&Ziba-parivaljakko näyttää pelottavan jalattomalta. Liittyneekö sitten vielä muuttuneeseen pelityyliin, mutta aiempiin kausiin verrattuna aikamoisen aneemiselta ja haluttomalta näyttää koko joukkue tällä hetkellä.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Eipä paljoa lisättävää edellisiin, kauden ensimmäinen selkeä ohipeli. Mitään ottamatta pois Predatorsilta joka tuntui tietävän tasan tarkkaan miten pelata kotijoukkuetta vastaan ja otti tältä heti kärkeen ajan ja tilan pois, mutta olihan tuo täysin luokaton esitys aikalailla kaikilla sektoreilla, enkä muista koska olisin nähnyt viimeksi tuollaisen määrän hävittyjä kaksinkamppailuja, harhasyöttöjä, merkkausvirheitä ja mitä lie muuta. Ei toiminut tasakentällisin, ei toiminut erikoistilanteissa, ei toiminut oikein mitenkään päin, ja päälle vielä Igoriltakin melko kehno esitys. Ainoana puhtaat paperit saa Quick joka joutui hyppämään Rangers-debyyttiinsä varsin epäkiitollisessa tilanteessa, mutta piti maalin puhtaana. Siinäpä se ottelun ainoa plussa. Peliin tultiin takki auki, litsit auki, suu auki ja kenties muutkin kolot auki, ja tuoltahan se sitten näyttää.

Nyt eteenpäin ja sinne pitkälle vieraskiertueelle aika helvetin äkkiä. Petrattavaa on ja paljon.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Jos tässä on koko ajan sanonut, että ekan 15 pelin jälkeen ruvetaan näkemään, että toimiiko tämä peli vai ei niin ei siitä ensimmäisen onnettoman esityksen jälkeen voi peruutella. Vaikka tosiaan olivatkin täydellisesti jyrän alla.

Näissä peleissä, kun on turhaan herännyt ennen töitä katsomaan, se ansaitsematon 2-4 kavennusmaali jolla olisi voinut tulla jotain hetkellistä eloa hylätään paitsiona, koska niin sen pitääkin mennä.
 
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Hyvä suoritus Seattlea vastaan. Ottelu meinasi tosin jäädä pelaamatta areenan valo-ongelmien takia. Toinen pääty oli kohtalaisen pimeänä, joten erien puolivälissä vaihdettiin aina päätyjä ongelman tasoittamiseksi. Noh, neljä viidestä maalia tehtiin tuohon pimeämpään päätyyn.

Artemi oli pelin MVP, kaksi maalia ja tämän huomasi myös Laviolette, joka antoi tuplavaihtoja miehelle ensimmäisestä erästä lähtien. Lafrenielle ja Kakolle myös onnistumiset. Chytil kolme syöttöpistettä, joka oli kyllä täysin ansaittu, tolppakin kilisi läpiajossa. Onnistumisia myös maalinteossa on tuolla tekemisellä luvassa.

Ainut mikä tuntuu sakkaavan on ylivoima. Ziban onetimeri on pelattu pois ja vaihtoehdoksi jää Panarinin ja Foxin neppailut, joka yleensä päättyy ohjurivetoon maalille, minkä jälkeen vastustaja purkaa kiekon.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Skarppi esitys Seattlessa kehnon ja löysän edellisen pelin jälkeen. Työhaalarit oli kaivettu taas esille eikä Predatorsia vastaan nähtyä velttoilua ollut oikein nimeksikään, ja etenkin karvauspeli oli ihailtavalla tasolla ja sai Krakenin liriin kerran jos toisenkin omalla alueella, ja varsinkin kakkosketju otti näkyvää roolia parin hiljaisemman pelin jälkeen. Panarinille pari komeaa osumaa, Chytilille uran ensimmäinen kolmen pinnan peli jos grafiikkoja oli uskominen, ja Lafrenierille myös osuma mukavan röyhkeän maalineduspelaamisen ja Chytilin esityön jälkeen. Myös Kaapolle kauden avausmaali kutakuinkin maalin sisältä, eli sinne mentiin minne pitääkin ja lupia kyselemättä.

Siinäkin mielessä positiivinen esitys että tällä kertaa että Kreiderin, Zibanejadin ja Foxin kiikareista huolimatta saatiin onnistumisia muiltakin, ja näiltä tarvitaan tehoja jatkossakin jos halutaan pärjätä. Nuoriso-osaston onnistumisia on kaivattu, ja niitä saatiin.

Myös Quickilta hyvä startti, vaikka vaikuttaakin edelleen ajoittain hieman epävarmalta ja tuntuu ylipelaavan tilanteita, kuten vähän näytti tuossa Seattlen ainokaisen kohdalla tapahtuvan. Joka tapauksessa vakuuttavampaa tekemistä kuin noissa harjoituspeleissä, vaikka mikään ultimaattinen testi Kraken ei nykykunnossaan vielä tainnut olla.

Nuo valo-ongelmat oli kyllä erikoinen keissi, ihmettelin jo siinä alussa että onpa ihmeellisen näköistä kuvaa paikan päältä, mutta onneksi peli saatiin pelattua kaikkine erikoiskommervenkkeineen ja päiden vaihtamisineen kesken erän. Siellä on paikalliset jaket ja sepit saaneet varmasti yötä vasten hommia pelin jälkeen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Solidi esitys tosiaan Seattle valoshowssa. Epäilin Chytilin kenttää, mutta mainiosti pelaa ja ollut alkukauden selvästi paras ketju. Ja pelaa ihan oikeaa lätkää, eikä mitään runkosarjanäpertelyä, jota Panarinin ketjulta aina joskus nähty. Muilla ketjuilla hakee vielä, mutta ei nyt ihan totaaliripulia kuitenkaan, joten luottavaisin mielin.

Quickilta tosi hyvä esitys, ja otti kriittisillä hetkillä pari isoa torjuntaa. Alussa oli hermostuneen oloinen, ymmärrettävästikin, mutta tuokin parantui. Vähän liukui ohi siinä avausmaalissa, mutta olihan se hyvä vetokin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ainut mikä tuntuu sakkaavan on ylivoima. Ziban onetimeri on pelattu pois ja vaihtoehdoksi jää Panarinin ja Foxin neppailut, joka yleensä päättyy ohjurivetoon maalille, minkä jälkeen vastustaja purkaa kiekon.
Pakkohan tuolla kokoonpanolla on keksiä vaihtoehtoja Ziban onetimerille, vähän kotiläksyjä nyt viisikolle ja sassiin. Aiempina vuosinahan pelattiin usein Kreiderille maalin kulmalle, josta sitten ohjaili maaleja lähes nollakulmastakin tai jakoi eteenpäin. Vähintään se nyt pakotti av-nelikon reagoimaan. Jotain vastaavaa ellei jopa samaa voisi kokeilla.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Aiempina vuosinahan pelattiin usein Kreiderille maalin kulmalle, josta sitten ohjaili maaleja lähes nollakulmastakin tai jakoi eteenpäin. Vähintään se nyt pakotti av-nelikon reagoimaan. Jotain vastaavaa ellei jopa samaa voisi kokeilla.
Sehän toimi heti.

Samanmoinen esitys kuin Seattlessa ja pisteet kotiin. Calgary oli vahva avauserässä, mutta alkoi tippua sitten kuvasta. Kolmannessa saivat muutaman hyvän painostuksen, mutta Igor oli sulkenut veräjän. Tuomarillakin meni pilli taskuun kolmannessa, mikä Calgaryä vähän avitti. 1 maali otettu vasta omiin kolmansissa erissä, mutta ei olla toisaalta maaleilla mässäilty itsekään, 6 tehtynä.
 

Lava

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Olipa ihan miehekäs ottelu Oilerssia vastaan. Quick näytti hieman epäilijöille, että kyllä se vielä vanhallakin tarvittaessa koppi tarttuu. Cuyllen maalista viimeisessä erässä en ymmärrä kuinka siitä potkun saivat, luistin ennemmin liukui mukana ja kiekko ohjautui maaliin.
 
Viimeksi muokattu:

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Oilers kyllä aika suossa. Ihan ylivoimainen esitys 2 erää, tolpat ja Skinner pitivät lukemat aisoissa. Kolmannessa Rangers passivoitui liikaakin, mutta hyvinhän se meni.

Edit: Alkukauden perusteella Laffy ottanut stepin, mutta Kakko kyllä ei. Samaa shittiä, ei pelaa huonosti, mutta ei kuitenkaan juurikaan pääse paikoille tai järjestä muillekaan.
 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kaksi jämäkkää iltaa Albertassa. Flamesia vastaan jo hyvä esitys ja vähän sellainen throwback-voitto Igorin torjuntojen ja hyvän ylivoiman myötä, mutta Oilersia vastaan vielä napsun verran parempaa tekemistä. Kotijoukkueellakin oli toki kyllä paikkansa ja ajoittain hallintansa, mutta melko sekavan kuvan antoivat kyllä itsestään. Oliko syynä sitten McDavidin poissaolo, pelitavan puute vai kenties Rangersin hyvyys, mutta tuntui että vieraat saivat aikalailla avaimet käteen heti alussa, ja pystyivät pitämään pelin aika hyvin näpeissään eikä mitään isompaa hätää tuntunut olevan oikein missään vaiheessa. Parit tolpat sisään tuosta ja lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmatkin, enkä kyllä itsekään ihan ymmärtänyt sitä Cuyllen maalin hylkäystä. Kenties eivät halunneet Toronton päässä ratkaista peliä, tiedä häntä. Wheelerin eka piste taisi mennä siinä samassa rytäkässä.

Täytyy toki kehua Quickia, harjoituspelien heikot otteet saivat jo hikipisarat ohimoille mutta kauden startattua on kyllä parantanut otteitaan huomattavasti ja otti tälläkin kertaa ne tarvittavat isot kopit kun niitä tarvittiin.

Kakkosketju jatkaa hyviä otteitaan ja on kyllä mahtava nähdä Lafrenieren saavan onnistumisia, mutta ykkösen tukkoisuus kyllä vähän arveluttaa. Toki pelaavat pääasiassa vastustajan parhaita vastaan, mutta pitäisi sieltä pystyä silti jotain luomaan ja tekemään sitä tulostakin aina tasaisin väliajoin. Zibakin on vetänyt kaikessa hiljaisuudessa alkukauden seitsemän peliä ilman maaleja. Toki vähän ristiriitaista valittaa ns. alisuorittajista kun joukkue pelaa kollektiivina juuri nyt hyvää kiekkoa ja voittaa, mutta se on selvää että tehoja tarvitaan myös kärkiketjulta tasakentällisin. Sinänsä hieman ironista että nyt kun Chytil ja Lafreniere ovat alkaneet vihdoin tuottamaan suht tasaisesti mitä ollaan toivottuja jo vuosia, hanat menevät tukkoon toisten osalta. Tosin eiköhän se ole ajan kysymys koska Zibanejad nakkaa puskista taas sen neljän maalin illan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Jatkoaikavoitto Vancouverista. Peli oli täynnä erikoistilannemaaleja ja saipa sieltä Zibanejadkin sen avausmaalinsa. Ainoastaan Canucksin viimeinen tehtiin tasakentällisin ja sekin juuri Chytilin jäähyn jälkeen.

Foxin kiekon ylöstuonti ylivoimilla alueelle on kyllä ominaisuus, joka on suuresti aliarvostettu.

En tiedä kumpi Canucksin ensimmäisessä maalissa oli jäähyyn (väärä vaihto) enemmän syyllinen, Cuylle hidastellessa ja jäädessä pelaamaan kiekkoa vaihtoon tullessa, vaiko Kreider, joka ennakoi rankasti liikaa kiekon pyöriessä kuitenkin vaihtopenkin ympärillä.

Kakkosylivoimakin sai tänään tavallista enemmän koittaa tehdä jotain. Lopputulos oli melkoisen samaa kuin ennenkin.

Wheeler on kyllä old school -äijä paitsi hitaan luistelunsa kanssa, mutta mies otti aika tyylipuhtaat koukkaamisjäähyt Edmonton-pelissä. Harvemmin enää kunnon maila kainaloon -menoa näkee. Onneksi.

Rangers rassaa näköjään nuo läntisen Kanadan jengit nyt kaikki kerralla läpi. Muistaakseni yleensä nämä ovat menneet parilla kiertueella. Winnipeg kuitenkin siis vielä ylihuomenna.
edit: Seattle toki ei nyt Kanadassa ole, vaikka melkeinpä voisi sinne lukea.

Rangersin kolmospaidatkin vuotivat julkisuuteen. En tiedä missä näitä käytetään, enkä ole mikään fani kolmospaidoille muutenkaan, mutta onhan noi hienommat kuin useimmat.


Tämä on myös ihan huomionarvoista:
Artemi Panarin has found the score sheet in every game for the Rangers this season. With 104-248—352 in 276 career games with the club (1.28), Panarin has the highest points-per-game rate in franchise history and ahead of Jaromir Jagr (124-195—319 in 277 GP; 1.15 P/GP) and Walt Poddubny (78-97—175 in 152 GP; 1.15 P/GP).
 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Canucks-matsin lopputulos tuli spoilattua itseltä vahingossa kun piti lähtä kikkailemaan Chromecastin ja Viaplayn kämäisen kelailun kanssa, mutta nätisti sanoen aika tiukka vääntö kaikkinensa. Pari erää mentiin aika tiukasti ja tarkasti molemminpuolin, kun taas kolmas erä oli repaleinen ja sekava. Kumpikin jengi otti ihan liikaa jäähyjä, mutta onneksi Rangersin YV oli tänään se mikä toimi, ja isot pojat ottivat lopulta joukkueen reppuselkään kuten tiukoissa peleissä vähän kuuluukin tapahtua. Igor otti etenkin jatkoajalla todella isoja torjuntoja, ja Ziba, Fox ja Panarin kaapivat 2-3 pinnaa per jätkä. Jäivät silti kaikki miinukselle, joka kuvaa jotenkin sitä minkälainen matsi oli kyseessä. Kreiderilta kyllä komea esityö tuohon Millerin maaliin. Maltti on valttia.

Loppu hyvin kaikki hyvin, mutta eipä tuo olisi ollut mikään huutava vääryys vaikka kotijoukkue olisi vienyt tämän nimiinsä. Ei ole mikään heittopussijoukkue tämäkään enää, ja ihan ero tason tekemistä verrattuna siihen sekoiluun mihin ollaan muutamana viime vuonna totuttu.

Pitkän vieraskiertueen vika matsi maanantain ja tiistain välisenä yönä Jetsiä vastaan. Nyt olisi aika sopiva hetki Wheelerillekin ottaa eka merkintä sinne pistesarakkeeseen...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mullakin spoilaantu, kun katsoin peliä 0-1 tilanteessa, ja poika kömpii ylös ja ilmoittaa ensin että Rangers taas voitti ja kysyy perään vasta, että onko sulla matsi menossa täällä. Aika hurja ja jännä loppu olis ollut ilman tietoa tuloksesta, mutta välillä näin.

Ziballe avausmaali, aukeiskohan hanat viimein. Aika jäätävä tuloksellisesti ollut tämä vieraskiertue, antaa vähän tilaa hengittääkin, kun se viiva ei ihan heti ole karkaamassa. Aikaistahan tuota viivaa on liikaa vielä tuijotella, mutta itse koen hyvän aloituksen aika tärkeänä, se jatkuva jahtaaminen kuluttaa, jos siihen joudutaan runkosarjan jälkipuoliskolla. Tosin viime kaudella Flames oli juuri tuossa tilanteessa ja meni finaaliin.

Edit: Mikä vitun Flames, Panthers.
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Toivottavasti Laviolette antaa ketjujen olla niin kauan kun joukkue tekee tulosta. Ykkösellä on helvetin tukkoista, mutta paskinta olisi nyt tehdä samat kuin Gallant ja hajottaa ykkönen, lyödä joku Wheeler sinne.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK

NHL:n sivuilla Blake Wheelerin tuntemuksia paluustaan Winnipegiin.
Hän voi kysellä Troubalta mitenkä reagoida tilanteeseen ja kertoilee miten koko perheensä on lentänyt nykyisestä sijainnistaan paikalle tapaamaan tuttuja. Mies muuten oli viimeinen Atlantan pelaaja organisaatiossa.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ja road trip sweep on tosiasia, kun Winnipeg kaatui jatkoajalla 3-2. Historian ensimmäisen kerran joukkue voittaa viisi vieraspeliä putkeen. Tästä on hyvä jatkaa torstaina kotikaukalossa Carolinan kanssa.

Huomion arvoista, että sekä Lafreniere että Kakko pääsivät yksi läpi, eikä kumpikaan osunut maalia kohden.

Lisähuomio ylivoiman aliarvostettuun osaan on Trochekin aloitusvoitot. Melkein aina Rangers saa myllyn pyörimään suoraan aloituksesta. Muutenkin mies on pelannut kauden alun tavallista pirteämmin.

Myös Boninon väärän puolen mailalla kaapimiset aloituksissa ovat toimineet yllättävän hyvin.

Panarin jatkoi pisteputkeansa vaatimattomasti kolmella pisteellä. Näytti myös olleen hänen syntymäpäivänsä, joten mikäs siinä viettäessä.
 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Sitkeä on nippu. Aika samantyylinen tiukka matsi kuin Canucksia vastaan, eli molemmat jengit pelasivat hyvän pelin, tosin ei tässäkään olisi ollut kyllä mikään oikeusmurha jos voitto olisi mennyt kotijoukkueelle, mutta meidän onneksi Rangersin erikoistilannepelaaminen oli taas vahvempaa. Myös ihan ok-tason veskarit molemmilla, ja kummaltakin nippu isoja torjuntoja.

Sinänsä vähän hönöä maalailla mitään piruja seinille juuri tässä tilanteessa kun kärkijätkät olivat taas tehokkaana ja onhan tuo viiden vieraspelin sweep kova suoritus, mutta harmittavasti tulosvastuu tuntuu taas lipuvan tämän pienen porukan harteille. Ekoissa peleissä näytti siltä että tulosta saadaan vihdoin vähän laajemmalla sektorilla, mutta etenkin nuoriso-osaston hanat ovat viime peleissä vähän kuivuneet vaikka tonttia on ollut tarjolla. Tässä vaiheessahan ei puhuta sinänsä mistään isosta ongelmasta kun voittoja tulee, mutta pitkässä juoksussa sitä tulitukea pitää saada kärjen takaa, ja jossain vaiheessa tulee joka tapauksessa vastaan se porukka joka osaa hyydyttää tuon ylivoiman ja ottaa esimerkiksi Panarinilta tilan ja ajan pois. En minä nyt mitään pinna per peli-suorituksia odota, mutta kyllähän nämä pelitkin olisivat helpompia jos sieltä kärjen takaa tuikattaisiin maali-pari aina silloin tällöin.

Toki tämän voi nähdä positiivisena ongelmana ja ajatella optimistisesti että jos jengi pärjää näin hyvin vaikka tasakentällisin on nihkeämpää, mitä sitten kun nämä tuhlaajapojat saavat ketsuppipurkit auki ja niitä osumia alkaa oikeasti tulla? Toivotaan että tämän on vain ajan kysymys, vaikka esim. Kakon kohdalla meno näyttää harmittavan paljon samalta mitä parilla aiemmallakin kaudella. Sinänsä hyvää peliä eikä ole heikkous joukkueelleen, mutta kärkiketjun pelaajalta on lupa odottaa enemmän.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Säpit kiinni MSG:llä ja ote pitää Metron piikkipaikasta. Ihan koko matsia en ehtinyt katsomaan, mutta nähdyn perusteella kahden kärkiporukan tiukka ja tasainen vääntö. Alkuun mentiin vähän enemmän päästä päähän mutta pelin edetessä molemmat ryhtyivät tiivistämään pelaamista, eikä ylimääräisiä paikkoja ollut kyllä hirmuisesti tarjolla. Kovaa kamppailua puolin ja toisin, ja erikoistilannepelaaminen meni tälläkin kertaa Rangersille. Tiukoissa matseissa tarvitaan niitä edellisessä viestissä peräänkuulutettuja alempienkin ketjujen tehoja, ja sellainen saatiin tuon Cuyllen voittomaalin muodossa. Troubalta hieno esityö tuohon, lähes sellaista foxmaista oveluutta syötössä ja mikä parasta, alisti siinä samalla DeAngeloa.

Igor oli taas oma itsensä ja myhäili pilke silmäkulmassa pelin jälkeen olevansa mielissään että vetoja tuli taas vähän enemmän, mutta eiköhän hänkin ole ihan tyytyväinen että tuo puolustuspelaaminen toimii nyt ihan eri tavalla kuin viimeisimpinä kausina. 5 vs 5-peli kaipaa edelleen hyökkäyspäässä kehittämistä ja napsun intensiivisempää otetta, mutta kyllä Laviolette ja jenginsä ovat saaneet tuon puolustuksen ihan eri tavalla kuntoon kuin Gallant aikoinaan. Enää ei nähdä sitä aiempaa selviytymistaistelua ja suoranaista sekoilua, vaan kaikki tuntuvat tietävän roolinsa, ja tälläkin kertaa paketti pysyi kasassa vaikka vastassa oli yksi liigan kärkiporukoista. Satunnaisia uinahduksia nähdään edelleen siellä täällä vastustajan ylivoimahyökkäysten muodossa, mutta nuokin ovat vähentyneet omaan silmään kauden edetessä, eli oikeaan suuntaan mennään.

Iso miinus oli sitten tottakai nuo loukkaantumiset, ja sekä Fox että Chytil joutuivat jättämään pelin kesken. Fox törmäsi ensimmäisessä erässä Ahon kanssa, ja vaikka kyseessä ei ole likainen pelaaja, Aho sai tuon näyttämään melko tahalliselta jalankurotukselta. Vahinkohan se taisi kyllä olla.

Chytil törmäili vähän erikoisesti Fastin kanssa ja siinä samassa rytäkässä taisi tulla sitten jotain vammaa, vaikka pelasi vielä jonkin aikaa tuon jälkeenkin. Chytil ei näe siis ehjää kautta tänäkään vuonna.

Todnäk tänään saadaan lisätietoa siitä minkälaisista osumista on sitten kyse ja kuinka kauan ovat pois peleistä. Noissa tilanteissa kumpikaan ei näyttänyt olevan sen isommin tuskissaan joten jospa siellä ei mitään isompaa olisi, mutta eiköhän Wild-reissu jää kummallakin väliin viikonloppuna, eli todnäk Pitlick ja Jones hyppäävät stunttaamaan.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Niin, kyllä tuosta estämisen olisi voinut Aholle viheltää. Tajusi, että Fox menee ohi ja vaihtoi luistelulinjaansa. Fox on tietysti Rangersin tärkein kenttäpelaaja ja näkyihän tuo heti pelinavaamisessa ja ylivoimassa kun Fox oli joukosta poissa. Ylivoiman tietysti voi ajatella toipuvan kohtuullisesti kun Gustafsson pääsee treenaamaan ykkösviisikossa, nythän ne pari yritystä Foxin pudottua olivat aika vaikeita kun tuossa vaihtuu pelaajan tason lisäksi myös kätisyys.

Sen sijaan Rangers tuntui tekevän pieniä viilauksia kolmannen erän alussa hyökkäykseensä ja sai muutaman hyvän paineen ennen tuota maalia (jonka jälkeen Carolina sitten painoikin entistä kovempaa). En muista koska Rangers olisi pyrkinyt muuttamaan tapaansa pelata kesken pelin, Vigneaultin aikaan?
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Näin tilanteen videolta ja kyllähän estämisjäähyn olisi voinut viheltää mutta muuten täysin tahaton teko, Aho yritti väistää muttei kerennyt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös