New York Rangers 2021–2022

  • 80 187
  • 378

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Mitä ihmettä täällä tapahtuu, Lafreniere ja Fox pudottavat hanskoja samalla kun Ryan Reaves ja Kevin Rooney takovat tehoja ja pistävät highlight-osaston maaleja vastustajan verkkoon? Spontaanit huutonaurut irtosi tuosta kaksikon toisesta maalista, Reavesilta kunnon Datsjuk-osaston taikurimenoa.

Nojoo, vähän erikoinen matsi muutenkin erittäin siipirikkoista Islandersia vastaan, jolta taisi puuttua peräti 10 pelaajaa vakiokokoonpanosta covidin ja muiden loukkien takia. Hunt ja Kakko oli kiepsautettu keskenään, ilmeisesti Gallantin ajatuksena on ollut se että Panarin ja Strome saavat homman rokkaamaan kahdestaan muutenkin, kun taas Kreider ja Ziba tarvitsevat rinnalleen ihan kunnon pelaajaan että peli alkaa virrata. Eihän tuo kyllä kumpaakaan ketjua saanut näyttämään kovin hyvältä ja tasakentällisin peli oli etenkin alkuun tosi tukkoista, mitä nyt Kreider-Ziba-Kakko iski kolmannessa erässä tuo erittäin tärkeän maalin jonka myötä Kaaponkin pisteputki venyi jo viiden pelin mittaiseksi. Veikkaan että näillä mennään myös tulevat pelit, joskin vähän harmittaa että juuri kun Panarin-Strome-Kakko alkoi näyttää oikeasti vaaralliselta, homma lyödään jäihin. Aiempina kausina on harmittanut Kaapon puolesta kun kaveria pudotettiin alempiin ketjuihin, nyt harmittaa kun Kaapoa nostetaan ykkösketjuun. Ikinä ei ole hyvin!

Lindgren otti ilmeisesti osumaa päähän kolmannessa erässä melko harmittoman näköisessä tilanteessa, kävi mitä ilmeisemmin tarkastuksessa mutta palasi vielä erän lopussa penkille, eli säikähdyksellä taidettiin selvitä.

Huomenna iltapäiväpeli Bruinsia vastaan, matsi taitaa alkaa Suomen aikaan kasilta.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Eihän tuo kyllä kumpaakaan ketjua saanut näyttämään kovin hyvältä ja tasakentällisin peli oli etenkin alkuun tosi tukkoista, mitä nyt Kreider-Ziba-Kakko iski kolmannessa erässä tuo erittäin tärkeän maalin jonka myötä Kaaponkin pisteputki venyi jo viiden pelin mittaiseksi. Veikkaan että näillä mennään myös tulevat pelit, joskin vähän harmittaa että juuri kun Panarin-Strome-Kakko alkoi näyttää oikeasti vaaralliselta, homma lyödään jäihin. Aiempina kausina on harmittanut Kaapon puolesta kun kaveria pudotettiin alempiin ketjuihin, nyt harmittaa kun Kaapoa nostetaan ykkösketjuun. Ikinä ei ole hyvin!

Olihan tuolla Kakon kentällä tosiaan maaliolettama 100 % ja tekivät tuon maalinkin, joten siinä mielessä näytti ihan hyvältä. Toivottavasti kuitenkin epäilyksesi on väärä ja Kakko palautetaan ykköseen Panarinin kanssa pyörimään jatkossa, kun se kenttä tosiaan löysi koko ajan paremmin yhteistä säveltä ja niillä kenties olisi mahdollisuus nousta merkittäväksi ykköskentäksi liigassa.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Olihan tuolla Kakon kentällä tosiaan maaliolettama 100 % ja tekivät tuon maalinkin, joten siinä mielessä näytti ihan hyvältä

Itse en näistä maaliolettamista ja muista advanced statseista hirveästi osaa mitään lukea - varmaan pitäisi - vaan lähinnä arvioin vaan omin maallikon silmin miltä peli näyttää, enkä ainakaan tässä ekassa matsissa triolta nähnyt vielä mitään mieletöntä flowta, mutta tokkopa voi edes olettaa että homma lähtisi rullaamaan sormia napsauttamalla. Uskon että Kaapon myötä myös tämä ketju saa piristysruiskeen tasakentällisin, ja lopulta taitaa olla vaan kyse siitä että kumpi kaksikko (Strome&Panarin vai Kreider&Ziba) tarvitsee enemmän taitavaa laituria, ja kumpi saa homman toimimaan vähän vähemmän taitavankin kaverin kanssa.
 
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Itse en näistä maaliolettamista ja muista advanced statseista hirveästi osaa mitään lukea - varmaan pitäisi - vaan lähinnä arvioin vaan omin maallikon silmin miltä peli näyttää, enkä ainakaan tässä ekassa matsissa triolta nähnyt vielä mitään mieletöntä flowta, mutta tokkopa voi edes olettaa että homma lähtisi rullaamaan sormia napsauttamalla. Uskon että Kaapon myötä myös tämä ketju saa piristysruiskeen tasakentällisin, ja lopulta taitaa olla vaan kyse siitä että kumpi kaksikko (Strome&Panarin vai Kreider&Ziba) tarvitsee enemmän taitavaa laituria, ja kumpi saa homman toimimaan vähän vähemmän taitavankin kaverin kanssa.
Joskus jossain taidettiin jopa mainita, että Artemi tykkää enemmän tämmöisestä rouhijamaisesta grinderistä tuossa ketjun kolmantena lenkkinä.
Itse uskon, että pidemällä otannalla Kakko pelaisi jopa paremmin Zibanejadin ja Kreiderin kanssa. Saa varmasti pelata enemmän omilla vahvuuksillaan siinä ketjussa.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Voittohan sieltä tuli. Tulos ehkä hieman mairittelee Rangersia, sillä peli oli yllättävänkin tasainen hyökkäyspelaamisen ollessa melko nihkeää. Sanottiinkohan feedissä pelin puolivälin paikkeilla, että Rangersilla oli tasakentällisin 4 laukausta kohti maalia. Maaliodottama lopulta voitettiin kuitenkin niin tasakentällisin kuin koko pelistäkin (vaikkakin ei mitenkään kovin selkeästi).

Loppua kohden alkoi sitten Islandersin puolustuksen kokemattomuus näkymään sen verran, että saatiin vastustajan henkilökohtaisista virheistä hyviä vastahyökkäyksiä, ja niistä rangottiin onneksi armotta. Rangers sai tosi monta kertaa tehtyä keskialueella kiekonriistoja, johon täytyy olla tyytyväinen. Alivoimapelaaminen oli myös pääsääntöisesti hyvää - jota edesauttoi kaverin ylivoiman huonous - Islandersilla oli todella kova työ saada edes laukauksia ylivoimalla, kun nelikko luki hyvin syöttöjä ja pääsi laukausten eteen.

Minä olen ollut Kreider-Zibanejad-Kakko -ketjun puolestapuhuja, mutta tätä olisi mielestäni pitänyt ruveta ajamaan sisään jo alkukaudesta. Ajankohta parhaan ketjumme rikkomiseen oli hieman outo, mutta katsotaan mitä tästä tulee. Kakko on nyt ilmeisesti se Rangersin mikapyörälä, joka liimaa ketjut toimivaksi. Ei ollut ihan niin dominoiva esitys kuin joku voisi lukea noista maaliodottamista, mutta kääntyy positiivisen puolelle ja uskon ketjun parantavan nopeasti. Zibanejad hiihtää pelin ulkopuolella, mutta jälleen kerran tarjoili sitten ihan koostetason maalin kollegansa kanssa.

Panarin ja Strome sen sijaan olivat taas ihan sekaisin, kun sille kolmannelle osapuolelle ei voinutkaan enää syöttää ihan niin tehokkaasti. Uskon pidemmällä tähtäimellä tämän olevan parempi roolitus, mutta katsotaan että kuinka nopeasti klikkaa.

Nelosketjulta ei voi sitten enempää vaatiakaan. Melkoista. Reaveskin taisi mainita haastattelussa luulleensa olleen jossain Interstellarin kaltaisessa toisessa ulottuvuudessa. Joukkueen eleistä kyllä näkee kaikin puolin, että nyt on hyvä henki päällä. Lafreniére ja Fox käyvät heittelemässä Pageuta, ja Kreider tekee sitten Foxille jotain hulkhogan -tuuletusta pelin jälkeen. Menestymisellä on tietenkin kumma tapa parantaa ilmapiiriä, mutta hienoa nähdä että nyt nautitaan jääkiekosta. Onneksi Lindgren tuli vielä pelin lopussa vaihtopenkille, joten kaikki taitaa olla ok. Näytti hieman livenä, että päät kolahtivat taklauksen yhteydessä.

Ja huomenna pelataan ihan ihmisten aikaan.
 
Suosikkijoukkue
IFK & NYR
Hyvinhän se ensimmäinen vierailu sujui naapurin uuteen latoon, vaikkakin kovin siipirikkoinen Isles olikin vastassa. Paljon erikoisia tapahtumia oli, joista jo mainittiinkin ylempänä. Jännä nähdä istuteaanko Kakkoa nyt vakavissaan Ziban viereen, vai mikä on homman nimi..

Mutta enpäs tiennyt kauden alussa, että Kreider pokkaa Rocket Richardin tällä kaudella :)
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Maukas voitto Bruinsista ja vaikka YV ei tällä kertaa oikein tepsinyt, oli hienoa että onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja erityisesti ilahdutti että hyvin pelannut kolmosketjukin keräsi tehoja. Chytilin maalittomuus alkaa mennä jo komiikan puolelle, tällä hetkellä on sellainen fiilis että vaikka vastustaja pelaisi tyhjällä maalilla, Chytil onnistuisi vetämään avopaikasta yläriman kautta kiekon katsomoon. Jahka sentteri saa sihdin kohdalleen, tästä ketjusta tulee oikeasti vaarallinen. Gauthier saa vihdoin temmeltää kunnolla ja onhan noita röyhkeitä ajoja maalille mukava seurata.

Igorilta taas vaihteeksi henriklundqvistmainen esitys, ja matsin kruunasi Panarinin hanskanheitto Marchandin suuntaan. Ujosti toivoin että hanska olisi ennen tuota kustu täyteen.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Islanders-peli siirrettiin, joten Rangersilla seuraavaksi philly torstaiaamuna. Ehtii siis hyvin taas hioa kuvioita kuntoon ja tähänhän on myös budjetoitu Zibanejadille muutama osuma.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Ja jälleen pelattiin.

Kaksipiippuinen ottelu: Rangers oli selkeästi kaksikosta parempi joukkue jäällä tasan siihen asti, kunnes Dryden Hunt "ryntäsi" itsensä ulos ottelusta. Meni vähän ohi että miten kahden minuutin laitataklauksesta saatiin viiden minuutin ryntäys, mutta näitä sattuu. Tuomarien työskentelystä voisi muutenkin todeta, että eivät ainakaan kotiinpäin vetäneet - saivat sen varmistettua, ettei Rangers tao kaksinumeroisia taululle. Mutta se siitä, pitkässä juoksussa tasan ja niin edelleen. Tuo vitosen tappaminen oli hyvää sirkushuvia kansalle, melko viihdyttävä segmentti joka onneksi ei päättynyt maaliin. Kolmannessa erässä teema oli puolustaa johtoa, ja Flyers saikin loppujen lopuksi luotua tasakentällisin yhden laadukkaan maalipaikan. Johto piti, ja jälleen pisteet kotiin. Ilmeisesti voittamiseen ei voi kyllästyä.

Eli kovin tyytyväinen ei voi olla siihen, kuinka paljon paketti hajosi Huntin poistuttua pelistä. Lopussa vielä kun Barclay Goodrow otti kiekkoa naamaansa ja lähti pukuhuoneeseen, niin ottelu viimeisteltiin 10 hyökkääjällä. Gallantin mukaan Goodrow on kuitenkin kunnossa, joten hyvä näin. Tällä hetkellä ei oikein sietäisi loukkaantumisia, kun farmissa jyllää korona aika vahvana tällä hetkellä, ja pelejäkin on siirretty sen seurauksena. Täydellisyyden ruumiillistuma Greg McKegg on myös protokollassa, joten hyökkäyksestä kun joku tippuu niin vedetään seitsemällä pakilla ja nautitaan Tinordista tai Hajekista.

Ketjut elivät siis yo. syistä aika paljon, ja kukaan ei oikein tuntunut tuottavan mitään. Paitsi Kreider-Zibanejad-Kakko. Propsit toki, että kolmas erä oli melkoinen "low event" ainakin maalipaikkojen suhteen, ja loppukiri kuoli hyvin pois. Shesterkin oli jälleen älyttömän kovassa iskussa.

Loppuun vielä kysymys, että mitähän tästä pitäisi ajatella: 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Harmitti tuo Huntin huolimaton taklaus kyllä, tuohon saakka eli käytännössä ekan erän Rangersin vyörytys oli ilo silmälle mutta ulosajon myötä pakka tosiaan levisi vähän käsiin, eikä hommaa auttanut tuo Goodrowin hurjan näköinen tilanne, josta taidettiin selvitä ilmeisesti säikähdyksellä. Vähän tuli fläsäreitä vuosien taakse kun kiekko kohtasi Marc Staalin silmän Timosen mailan kautta. Hunt taitaa olla sitten tämän kauden Colin Blackwell joka tulee ihan puskista ja läsäyttelee vaan tehoja Panarinin ja Stromen rinnalla.

Ilahdutti myös kakkosylivoiman onnistuminen, etenkin kun ykkösviisikko veti homman ihan viikseen ennen tuota. Onhan se totta että Kreiderin johdolla ykkösporukka on ollut parhaimmillaan tappavalla tasolla, mutta en epäile yhtään etteivätkö Lundkvist, Kakko ja Lafreniere saisi tuota toista nippua myös toimimaan. Vaikea sieltä on nousta kyllä esiin kun ehtivät olevaan jäällä yleensä sen 20-30 sekuntia, ja vielä lähtemään omasta päästä.

Viikonloppuna back-to-back Sharksia ja Blackhawksia vastaan. Koskahan nämä porukat on viimeksi kohdattu, jostain syystä tuntuu että viime kerrasta olisi jo vuosia...
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Tuleekohan Igorille pitkä loukki? Ainakin kentältä poistuminen näytti pahalta.

Peli oli muuten ihan hyvän näköistä. Toisessa erässä pelaaminen oli vähän huolimatonta, mutta muuten ihan ansaittu voitto.
1. Kenttä vähän sakkasi lähinnä Ziban kiekonmenetyksistä. Syöttöjen onnistumisprosentti oli onneton. Värilasit päässä. Oi todeta, että hyökkäyksessä saatiin jotain aikaan vain, kun peli kiersi Kakon kautta.

2. Kenttä oli hyvä. Panarin on kyllä ihmeukko. Nyt alimpana miehenä koitti vartaloharhautuksella karvaajaa pihalle, ei onnistunut ja isompikokoinen vastustaja pääsi hyvällä vauhdilla taklaamaan. Lähes seisovilla jaloilla ollu taitopelaja ei taklauksesta hievahtanutkaan, Hai lens pyrstölleen ja Panarin jatkoi avaussyötön antamista. On vahva jäsikkä.

3. Kenttä oli vaarallinen ja loi tas monia maalipaikkoja. Lafreniere oli hyvällä pelipäällä.

4. Kentän tekemisessä ei ollut moitittavaa siinäkään.

Puolustuksessa Trouba oli vahva, Fox myös, kuten aina.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Perseen perse, juuri Sharks-matsin alussa mietin että Rangers on kyllä selvinnyt satumaisen pienillä loukkaantumisilla alkukauden ajan, mutta tottakai nalli napsahti joukkueen tärkeimmän pelaajan kohdalla. Gallantin mukaan Shestyorkinin tilanne ei ole niin paha miltä näytti, mutta pelottavasti tuli kyllä mieleen viime kevät ja Igorin paukkuvat nivuset. Georgijev olisi pelannut joka tapauksessa ensi yönä Blackhawksia vastaan, joten sormet ristissä odottelemaan uutisia Igorin suhteen. Luojan kiitos Rangers pelaa tällä hetkellä ihan erinäköistä kiekkoa kuin alkukaudesta eikä homma ole enää vain ja ainoastaan maalivahdin varassa, mutta erittäin kovaan testiin Georgijev joutuu joka tapauksessa jos Shesty on pidempään poissa. Alkukaudesta kiekko ei ole oikein tarttunut, nyt moiselle haparoinnille ei ole varaa.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tuleekohan Igorille pitkä loukki? Ainakin kentältä poistuminen näytti pahalta.

Gallantin mukaan ei ole niin paha miltä aluksi näytti. Tarkoittaa joka tapauksessa useampia pelejä tässä otteluruuhkassa, joten mielenkiintoista nähdä nostetaanko Huska ylös (Kinkaid on koronalistalla) vai lähteekö Drury kaupoille.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nyt vähän nuhainen jakso(pari viimestä) menossa, mutta voitto vaan kairattiin viime yönäkin. Ykkönen aika syväjäässä, ja sormi osoittaa Zibaan, vaikuttaa itseluottamus olevan aika alhaalla tällä hetkellä. Kakkonen varmisti voiton Panarinin heilutellessa tahtipuikkoa. Georgiev pelasi hyvin ja puolustus tarpeeksi jämäkästi, riitti tällä kertaa.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Kakkonen varmisti voiton Panarinin heilutellessa tahtipuikkoa.
Panarin on tosiaan lämmennyt ja on todella dominoiva pelaaja. Hunt käy tuohon kenttään hyvin, kun tuo vauhtia ja on riittävän vahva kansinkamppailuissa. Ziba tarvitsee jonkunlaisen herätyksen, Nyt Kreiderin ja Kakon kohtuullinen pelaaminen pelastaa tilannetta, mutta tukkoiseksi jää koko kentällä.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Georgijeville varmasti tärkeä voitto, vähän paistoi kyllä otteista läpi jonkinsortin (ymmärettävä) jännitys tai ylilatautuminen, sen verran verran ylipelasi joitain tilanteita. Voi toki olla että Shestyn kanssa on jo tottunut katsojana sellaiseen zenmäiseen rauhallisuuteen. Valaa joka tapauksessa uskoa siihen että myös Georgijevin kanssa homma voi toimia, ja Gallant tuumi eilen Shestyorkinin kuvausten jälkeen että todennäköisesti puhutaan vain noin viikon breikistä. Vamma ei ole vakava, mutta vaatii jonkin verran lepuutusta eikä varmasti pieni tauko tee veskarille itsellekään pahaa.

Zibanejadin kankea alkukausi (no ok 4+14) tuntuu tosiaan pieneltä deja vulta, tosin tällä kaudella ei voi enää vedota koronan jälkioireisiinkaan, ja täytyy toivoa että jossain myös maalinteko alkaa sujua Mikalta sillä niitäkin osumia tullaan tarvitsemaan kauden mittaan, eikä Panarin & Fox voi olla arkkitehtina Rangersin joka osumassa. Ziba tuntuu olevan muutenkin harvoja pelaajia jotka tuntuvat kadottaneen hieman teräänsä Gallantin alaisuudessa, samalla kun iso osa muusta joukkueesta tuntuu pikemminkin nostaneen tasoaan uuden koutsin myötä. Paria säpäkkää onetimer-maalia taitaa kaivata että ketsuppipullo taas aukeaisi.

Joka tapauksessa kone puksuttaa tällä hetkellä hyvin, ja vaikka nämä kauden alkupuolen putket ovat keväällä vain kaukainen muisto, kyllähän kaikki pisteet otetaan ilolla vastaan. Parista siirretystä pelistä huolimatta Rangers on sarjataulukossa neljäntenä liigan toiseksi kovimmalla pisteprosentilla.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
eikä Panarin & Fox voi olla arkkitehtina Rangersin joka osumassa

Nojoo, tältä kaksikolta taas yhteensä kuuden pisteen ilta. Tällä kertaa Blackhawks pistettiin telineisiin vähän selvemmin kuin edellisessä kohtaamisesta, mutta mistään dominoinnista ei voi siltikään puhua suht selkeistä numeroista huolimatta. Ylivoimaa tarjottiin taas vastustajalle vähän liikaakin, onneksi tuo alivoima on nyt toiminut mutta esimerkiksi ensi yön pelissä moiseen ei ole varmasti millään varaa. Rangersin YV toimi sen sijaan taas mainiosti, 2/2 joilla peli käytännössä käännettiin voitoksi.

Nelosketjulta taas pari riemastuttavaa onnistumista, kyllähän nuo Reavesin maagiset no look-syötöt pistävät hymyn korviin väkisilläkin, toisaalta olisi kiva nähdä samanlaisia juttuja myös esimerkiksi kolmosketjulta, jonka tehot tuntuvat olevan taas vähän kateissa. Samaa vikaa on vähän ykkösketjunkin pelissä, vaikka Ziba ja Kreider ylivoimalla pinnoja napsivatkin. Kärkikolmikon peli on vähän samanlaista neppailua kuin alkukaudesta, eli kiekkoa siirrellään vähän liikaa ja vähän liian näppärästi, sen sijaan että sitä toimitettaisiin röyhkeämmin maalille. Pari napsua aggressiivisuutta lisää Kakonkin peliin kaivattaisiin, vaikka hyvin edelleen pelaakin ja rakentelee. Georgijeviltä myös hyvä esitys vaikean startin jälkeen, eipä voinut noille kahdelle osumalle oikein mitään.

Ensi yönä tosiaan vastassa Avalanche, eli pakistoa ja veskariosastoa pistetään taas kunnolla testiin.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Mitään dominanssia se ei ollut, mutta yksilöt ja erinomaisesti toiminut erikoistilannepelaaminen hoitavat tällä hetkellä voittoja kotiin. Erityisesti Panarin tuntui syttyvän ihan tosissaan pelaamaan vanhaa seuraansa vastaan, 7 pistettäkö se painoi kahteen peliin. Ja jälleen tuplavee, 17-4-3. Jos näkemäni twiitin muistan oikein, niin se on historian kovin startti organisaatiolle. Ja tällä hetkellä Rangersilla on NHL:n kovin pisteprosentti. Hieman "valetulos", mutta suunta on oikea ja kyllä tässä on käsillä playoff-joukkue. Ajatukset karkailevat jo treiditakarajaan, jossa ollaan pitkästä aikaa ostajia. Tämän hetken hankintalistalla olisi parempi kakkosmaalivahti, syvyyspuolustaja sekä syvyyshyökkääjä.

Trouba toimitti aika brutaalin taklauksen Khairaan, ja se nosti pelin fyysisyysastetta ja intensiteettiä valtavasti. Toivottavasti Khairalla on kaikki kunnossa, lyhty pimeni todella ikävän näköisesti ja hänellä taitaa olla myös historiaa aivotärähdyksistä. Khairalla näytti sotkeutuvan kiekko jalkoihin -> katse alhaalla, ja Trouba painaa vastapalloon ja ensimmäinen osuma tulee leukaan. Ja lyö kaatuessaan päänsä jäähän. Katsotaan, tuleeko jälkiseuraamuksia. En uskoisi ainakaan kovin pitkään pelikieltoon, koska taklattavan vastuu. Mutta kuten jo sanoin, pikaista toipumista toivoen.

Rangersin puolustaminen omalla alueella on tiivistynyt huomattavasti Shesterkinin loukkaantumisen jälkeen, joka on tietenkin hyvä juttu mutta korreloi myös sen kanssa, että Georgieviin on pientä luottamuspulaa. Nyt Georgievin esitys oli tasoa ok, ensimmäinen maali täysin hänen ja Nemethin piikkiin, mutta vaikea nyt liikaa kritisoida kun vain kaksi maalia selän taakse ja pelasi riittävällä tasolla. Toivottavasti itseluottamus kasvaa, ja tuo höntyily vähentyy.

Eilen ilmestyi muuten The Athleticiin erittäin hyvä artikkeli Arthur Staplelta, jossa on perattu alkukauden dataa. Mikä on toiminut, ja mikä ei. Nostan muutaman ranskalaisen, sillä huomiot ovat hyviä ja kaukalossa tapahtuva tukee näitä kommentteja. Asioita, mitä ei ehkä itse - ainakaan kaikkia - osaisi nostaa esille:

- Panarin-Strome parivaljakko on pelannut hyökkäyskaksikoista koko NHL:ssä neljänneksi eniten siitä hetkestä lähtien, kun Panarin liittyi Rangersin organisaatioon. Strome on tuottanut vaarallisia maalipaikkoja kahden suhde yhteen verrattuna annettuihin maalipaikkoihin. Sisältää myös siis alkukauden ja surkeat peliesitykset. Hän pelaa ihan tosissaan seuraavasta sopimuksestaan, en vain vieläkään näe palkkakaton antavan myöten. Ellei häntä priorisoida Kreiderin edelle, ja löydetä Kreiderille a) ottaja b) kohde, johon suostuu menemään.

- Millerin peli on taantunut alkukaudesta, kun taas Nemethin corsi on nousukiidossa. Kolmosparin esitykset ovat parantuneet huomattavasti, ja heidän ollessaan kentällä ei hirveästi synny maalipaikkoja. Millerin ja Trouban tapauksessa sitten taas sekä puolesta että vastaan syntyy todella paljon maaliodottamaa. Mutta tällä hetkellä Trouba kantaa Milleriä (eli on siinä roolissa, mihin hänet hankittiin).

- Kolmosketju on NHL:n parhaita tuottamaan maalipaikkoja, mutta samalla surkeimpia muuttamaan maalipaikat maaleiksi. Ei siis syytä rikkoa ketjua, vaikka pisteitä ei tule. Lafrenieren kasvanut intensiteetti on todella positiivista nähdä, ja alkaisikohan sieltä kuoriutumaan se junioreita dominoinut talentti.

- Tämän lisäksi omina ajatuksina/huomioina, että nelosketju on niin silmätestillä kuin tilastojen perusteella heikentynyt huomattavasti Hunt <-> Goodrow siirron myötä. Ja Hunt tienaa promillen verran Goodrowin palkasta. Goodrow on ollut erinomainen hankinta viimeiselle vitoselle, mutta muuten jättää vielä toivomisen varaa. Olen kuitenkin varma, että parasta ei ole nähty.

Plus Zibanejadille odotetaan maalista syntyvää itseluottamusboostia, nyt on pää jumissa. Ykkösylivoimassa matkustetut syöttöpisteet voivat hämätä, että olisi ollut jotenkin hyvä tällä kaudella. Ykkösylivoimasta myös sellainen kommentti, että Strome ei todellakaan ole siitä tällä hetkellä pois siirtymässä.
 
Viimeksi muokattu:

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Panarin-Strome parivaljakko on pelannut hyökkäyskaksikoista koko NHL:ssä neljänneksi eniten siitä hetkestä lähtien, kun Panarin liittyi Rangersin organisaatioon. Strome on tuottanut vaarallisia maalipaikkoja kahden suhde yhteen verrattuna annettuihin maalipaikkoihin. Sisältää myös siis alkukauden ja surkeat peliesitykset. Hän pelaa ihan tosissaan seuraavasta sopimuksestaan, en vain vieläkään näe palkkakaton antavan myöten. Ellei häntä priorisoida Kreiderin edelle, ja löydetä Kreiderille a) ottaja b) kohde, johon suostuu menemään.

Tähän hieman liittyen Brooks kirjoitti noin viikko takaperin ja hieman ohimennen että Drury ja Stromen leiri ovat keskustelleet alustavasti mahdollisesta jatkosta:

Eihän tuo tässä vaiheessa miltään helpolta kuviolta vaikuta, mutta fakta on se että Strome pelaa tällä hetkellä (jälleen) sellaista kiekkoa että hänestä irti päästäminen vaikuttaisi vähän hölmöltä ratkaisulta, etenkin kun sitten oltaisiin taas siinä tilanteessa että kakkosketjun sentterin paikka on auki. Chytil ei ole vieläkään ottanut niin selkeitä harppauksia että näyttäisi täyttävän nuo saappaat, joten mikä olisi sitten ratkaisu - vapailta markkinoilta haalimaan sentteriä jolle pitäisi maksaa varmasti vähintään saman verran kuin Stromellekin? Ajatus Kreiderin kauppaamisesta pistää myös irvistelemään kun äijä on painanut alkukauden ilmiliekeissä, mutta vasempaan laitaan on tilalle sentään nakata Lafreniere, joka on tällä hetkellä vähän tukkoisessa paikassa ja jumissa kahden pirun hyvää kautta vetävän vasemman laiturin takana. Ei Laffykaan mitään ihmeitä ole vielä esittänyt, mutta uskon että hän tulee täyttämään nopeampaa kärkiketjun laiturin paikan kuin Chytil kärkiketjun sentterin paikan.

No, siinä on Drurylla pähkinää purtavaksi ja palloja pompoteltavaksi. Isoja ratkaisuja ja kaikenlaista kikkailua on taas tehtävän kevään ja kesän myötä.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
^Mikäli Strome saadaan jäämään max 6,0 hitillä niin Drury signaa eikä katso taaksensa (ja varmasti sietäisikin signata). Eri asia sitten, että onko Stromella halua suostua tuollaiseen kun vapailta saanee vielä vähän paremmin. Vähän tilaa palkkakattoon syntyy kun Georgiev vaihtuu halvempaan kakkoseen ja Nemeth kaupataan johonkin, mutta jos Strome jää niin silloin loput katosta käytetään Kaapoon ja jatkosopimukseen eikä muita vahvistuksia katsella.

Dryden Hunt ja Kevin Rooney ovat muuten juuri sellaisia Barclay Goodrown kaltaisia (ja veroisia) pelaajia, joita hyvän GM:n pitää joukkueeseen metsästää halvoilla sopimuksilla sen sijaan, että maksaa nelossentterille tuota koko ajan ongelmallisemmaksi muuttuvaa 3,6 miljoonaa.

Siirtorajalla viimeistään tosiaan vahvistetaan vähintään yhdellä hyökkääjällä ja kenties tosiaan yhdellä puolustajalla. Tämän kauden osalta budjetti antaa myöten kenen tahansa hankkimiseen, näyttäisi tuo oranssipaitainen joukkue kyntävän tällä kaudella pahasti ja kapteeninsa sopimus päättyy tähän kauteen...
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Dryden Hunt ja Kevin Rooney ovat muuten juuri sellaisia Barclay Goodrown kaltaisia (ja veroisia) pelaajia, joita hyvän GM:n pitää joukkueeseen metsästää halvoilla sopimuksilla sen sijaan, että maksaa nelossentterille tuota koko ajan ongelmallisemmaksi muuttuvaa 3,6 miljoonaa.
Toki näissä on se ero, että Hunt ja Rooney ovat niukin naukin NHL-tasoa (hyvänä päivänä kyllä), kun taas Goodrow on selkeästi hyvä NHL-pelaaja.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, New York Rangers
Eihän tuo tässä vaiheessa miltään helpolta kuviolta vaikuta, mutta fakta on se että Strome pelaa tällä hetkellä (jälleen) sellaista kiekkoa että hänestä irti päästäminen vaikuttaisi vähän hölmöltä ratkaisulta, etenkin kun sitten oltaisiin taas siinä tilanteessa että kakkosketjun sentterin paikka on auki. Chytil ei ole vieläkään ottanut niin selkeitä harppauksia että näyttäisi täyttävän nuo saappaat, joten mikä olisi sitten ratkaisu - vapailta markkinoilta haalimaan sentteriä jolle pitäisi maksaa varmasti vähintään saman verran kuin Stromellekin? Ajatus Kreiderin kauppaamisesta pistää myös irvistelemään kun äijä on painanut alkukauden ilmiliekeissä, mutta vasempaan laitaan on tilalle sentään nakata Lafreniere, joka on tällä hetkellä vähän tukkoisessa paikassa ja jumissa kahden pirun hyvää kautta vetävän vasemman laiturin takana. Ei Laffykaan mitään ihmeitä ole vielä esittänyt, mutta uskon että hän tulee täyttämään nopeampaa kärkiketjun laiturin paikan kuin Chytil kärkiketjun sentterin paikan.

No, siinä on Drurylla pähkinää purtavaksi ja palloja pompoteltavaksi. Isoja ratkaisuja ja kaikenlaista kikkailua on taas tehtävän kevään ja kesän myötä.

Tämä on se minun huolenaiheeni Stromen jatkosopimuksessa: se altistaa ensisijaisesti Kakon offer sheetille, ja toissijaisesti sitten tulevilla kausilla myös esim. Lafrenieren ja Millerin. Ja mistä he saavat rahansa? Ilman Stromeakin on jo katto piukassa, mutta tämä liike pakottaisi sitten ulostamaan ainakin Nemethin välittömästi ulos ovesta, ja sitten joko Goodrow tai Kreider perästä. Kreiderillä näistä ei ehkä ole negatiivinen vaihtoarvo, mutta cap dumppina ei kannata odottaa ainakaan kuuta taivaalta ottaen huomioon NMC:n.

Kaikille ei vain voida maksaa. Oma liikkeeni olisi edelleen päästää Strome kävelemään. Toki jos joku danaultmainen paperi saataisiin myytyä ajatuksena Stromelle, niin se voisi olla ehdottomasti tarttumisen arvoinen. Mutta kannattaako Stromen uhrata kahdeksannumeroinen summa koska Panarin? Hän alkaa vihdoin olla yleisessäkin mielipiteessä jotain muuta kuin Panarinin tuote, ja ei ole vielä tehnyt eläkesopparia. Rangers on niitä painanut jo muutaman rosteriinsa.

Olen ehkä vanhanaikainen mieltymyksissäni, mutta Zibanejad/Strome kärkisentterikaksikko kuulostaa liian hyökkäysvoittoiselta. Zibanejad ei liiku mihinkään.

Pidän myös edelleen kantani siinä, että Panarin kykenee kyllä kantamaan vähän halvempaakin sentteriä kelvollisin tuloksin. Panarin on omassa ketjussaan se driver. Rangersin tähtivoima on laidoissa, vaikka se sotiikin perinteistä joukkueen rakennusmallia vastaan.

Hankkisin middle 6 -sentterin treidillä, sillä assetteja riittää kyllä ihan kaupattavaksi asti. Hyvällä sopimuksella ja/tai palkanpidätyksellä. Esimerkkinä nyt vaikka Chandler Stephenson, monivuotinen lappu alle kolmella miljoonalla, ja on tottunut tähtien kanssa matkustamaan. Tällä kaudella on jopa pelannut ihan ominkin avuin erinomaisesti.

Toki näissä on se ero, että Hunt ja Rooney ovat niukin naukin NHL-tasoa (hyvänä päivänä kyllä), kun taas Goodrow on selkeästi hyvä NHL-pelaaja.
Hunt ja Rooney ovat olleet parasta bottom 6 -osastoa tässä joukkueessa vuosiin, ja tekevät sitä duunia käytännössä ilmaiseksi. Tarjoavat ehdottomasti paljon paremman hintalaatusuhteen joukkueeseen - alaketjut eivät ole se paikka, johon käytetään isosti rahaa. Ihan samalla tavalla Goodrow rakennettiin tästä niukin naukin NHL-tasosta hyväksi NHL-pelaajaksi. Tampa sai tosin tämän hyvän NHL-pelaajan alle miljoonalla, ja se kakspistekutonen käytettiin muuhun joukkueeseen.

Mutta kuten aiemmassa viestissäni sanoin, Goodrowilla ei ole vielä kutosvaihde silmässä. Nyt palvelee joukkueen etua peluuttaa häntä nelosessa. Goodrow on edesauttanut myös osaltaan muutosta Rangersissa (kuten Reaves ja Gallant) paremmaksi joukkueeksi, vaikka yleisesti naurattaakin tämä voittamisen kulttuurin korostaminen.
 
Viimeksi muokattu:

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Hunt ja Rooney ovat olleet parasta bottom 6 -osastoa tässä joukkueessa vuosiin, ja tekevät sitä duunia käytännössä ilmaiseksi.
Kyllä, ovat olleet tällä kaudella hyviä. Mutta kummallakaan ei ole yhtään täyttä NHL-kautta vyöllään ja sille on syynsä. Samoin sille, miksi he pelaavat "ilmaiseksi" vrt. Goodrow. Mutta varmasti tähän hätään päteviä nelsonnin miehiä, sitä en kiistä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hankkisin middle 6 -sentterin treidillä, sillä assetteja riittää kyllä ihan kaupattavaksi asti. Hyvällä sopimuksella ja/tai palkanpidätyksellä. Esimerkkinä nyt vaikka Chandler Stephenson, monivuotinen lappu alle kolmella miljoonalla, ja on tottunut tähtien kanssa matkustamaan. Tällä kaudella on jopa pelannut ihan ominkin avuin erinomaisesti.
Stephenson on aikamoinen poikkeustapaus koko NHL:n mittapuulla. Harvoin neloskentän senttereistä kuoriutuu 50-60 pinnan senttereitä. Varmasti kelpaisi monelle muullekin GM:lle, jos vastaavia pelaajia tulisi vastaan. Toki noita timantteja aina kuoriutuu silloin tällöin, kuten Vegasissa kävi myös Karlssonin kohdalla, mutta vastaavia tapauksia on lähinnä yksi tusinassa, jos sitäkään.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Kyllä, ovat olleet tällä kaudella hyviä. Mutta kummallakaan ei ole yhtään täyttä NHL-kautta vyöllään ja sille on syynsä. Samoin sille, miksi he pelaavat "ilmaiseksi" vrt. Goodrow. Mutta varmasti tähän hätään päteviä nelsonnin miehiä, sitä en kiistä.

Niin, Goodrow on pätevä neloskentän mies, joka todistetusti menee myös laadukkaan kolmoskentän huonoimpana pelaajana. Rooney Rangers-aikansa perusteella (myös alivoimaosaamisen suhteen) ja Hunt äärimmäisen lyhyellä otannalla ajavat myös tuon saman asian. Toki Goodrow on sen pidemmällä ikkunalla todistanut ja siten varmemmin suoriutuu tuollaisella tasolla jatkossa, mutta palkkakattomaailmassa se varmuus ei tunnu ihan tuon palkanerotuksen arvoiselta.

Mieluummin kuitenkin katselen Goodrowta tuolla nelosessa ja ykkösalivoimassa kun sitä tilannetta, jossa Goodrow pelasi kärkikentissä (koska tuli sellaisella maineella, että pystyy tarvittaessa pelaamaan missä kentässä tahansa) liian vaativassa roolissa.

Ensi yön Avs-peli on tuollainen perinteinen kalenteritappio: toinen osa back-to-backistä samalla kun vastustajalla on huilipäivä alla. Chicagoa vastaan minuutteja kuitenkin saatiin jaettua aika tasaisesti, joten joskohan tuossakin matsissa väännettäisiin voitosta, varsinkin kun Avsin maalivahti/puolustus ei ihan liikoja vakuuta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös