Mainos

New York Rangers 2013–2014

  • 145 509
  • 397

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Loukkaantumisuutiset laittavat taas Tortsin kommentit Hagelinista kesken pudotuspelien aivan uuteen valoon. Voidaan hyvin spekuloida, että on ollut yksi niistä syistä miksi pelaajien luottamus valmentajaan katosi: kritisoi julkisesti nuorta pelaajaa joka taistelee jällä olkapää paskana.
"I love the guy" ei nyt ehkä välttämättä täytä kaikkia kritisoimisen merkkejä. Toki Torts puoleksi huumorilla veisteli syitä siihen miksei juurikaan peluuta Hagelinia ylivoimalla, ja varmaan ihan hyvästä syystäkin, mutta eiköhän kaikista muista kommenteista ilmene hyvin, että Tortorella arvostaa paljon sitä mitä Hagelin ns. tuo pöytään.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Tässä kuussa pitäisi kuulua uudesta päävalmentajasta. Mielelläni kokeilisin Vigneaultia, sillä Vancouverin hyökkäys on samankaltainen Rangersin vastaavan kanssa. Richardsilla on kykyjä vielä olla ykkössentteri, joten verrataan häntä H. Sediniin. Danielin roolia vetää Nash. Kesler=Stepan, Burrows=Callahan ja niin edelleen. Kahden kärkiketjun peluutusta pitää muuttaa. Alemmat kaksi kenttää saavat pelata puolestani 0-0:aa, kunhan Stepanin ja Brassardin/Richardsin ketjut toimivat. Kolmeen hyökkäävään kentälliseen olisi äijiä, joten mahdollisesti ainoastaan nelonen laitetaan ryömimään nurkkiin.

Tänä kesänä on tulevaisuuden kannalta tärkeät sopimusneuvottelut McDonaghin ja Stepanin kanssa. Satherilla on varmasti jo kuviot hyvin pitkälle selvät. Hän tekee nyt sopimukset, ja neuvottelee jo ensi kauden aikana kesällä 2014 vapautuvien pelaajien kanssa jatkoista, jolloin Messierillä on helpompi startti hommaan. Näkisin mielelläni Messierin GM:n tontilla, valmentajana en niinkään. Gretzky voisi halutessaan toimia neuvonantajana, mutta päävalmentajaksi hänestä ei ole. Phoenixin rosteri ei ollut kummoinen hänen aikoinaan, mutta ei tilastotkaan ole hyvät.

Phoenixista puheenollen, Dave Tippett kelpaisi myös valmentajaksi. Marliesin Dallas ollut kovassa huudossa myös. Ei AHL-koutseja, valmis NHL-jannu, kiitos.

Blueshirts United pyörittää pelaajien top5-hetkiä tältä kaudelta. Tässä Stepan, Nash, Girardi ja Callahan
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Blueshirts United pyörittää pelaajien top5-hetkiä tältä kaudelta. Tässä Stepan, Nash, Girardi ja Callahan

Kiitos linkistä! Pitihän ne Girardin Top 5 -hetket käydä katsomassa. :) Toivottavasti myös Girardi parantaa ensi kauteen, sekä saadaan nuo tärkeät jatkosopimukset joukkueen runkolle aikaiseksi. Tässä voi mennä nyt useita viikkoja ennen kuin kuullaan mitään uutisia.
 

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Joukkueen sikariporras kokoontuu tällä viikolla Kaliforniassa ja siellä tarkoituksena päättää joukkueen identiteetistä ja myös haastattelevat valmentajavaihtoehtoja.

Rangers on saanut Buffalon GM Regiehriltä luvan keskusteluun Lindy Ruffin kanssa ja myös entinen Canucks -luotsi Alain Vigneault on saapunut haastatteluun. Huhujen mukaan myös Dan Bylsma on yksi valmentajavaihtoehdoista, olettaen että hänen työurakkansa päättyy Penguinsissa. Muina niminä mainittakoon vielä Kingsin apulaisvalmentaja John Stevens ja Phoenixin Dave Tippett. AV tai "Disco"-Dan Bylsma kävisivät minulle. Valmentaja joka on enemmän hyökkäyspeliin orientoitunut sopisi tällä hetkellä joukkueelle paremmin. Liigan ehkä paras kassari ja hyvä puolustus takaavat sen että oletusarvoisesti joukkue on jälleen yksi vähiten maaleja päästävä joukkue, mutta nyt pitää löytyä ne lääkkeet maalintekoon ja ylivoimaan!

Alkava kausi on Satherin viimeinen joukkueen gm:nä, ja huhut myös kertovat että hän on jo jäänyt sivummalle ja Jeff Gortonin oleva enemmän päätösvaltainen. Satherin eturauhasesta leikattiin keväällä syöpäkasvain, joten nämä puheet vaikuttavat melko uskottavilta.

Täällä on jo katse kohdistettu draftiin ja sen mielenkiintoisiin koukeroihin!

LGR!
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Täällä on jo katse kohdistettu draftiin ja sen mielenkiintoisiin koukeroihin!

Nyt mitataan Rangersin kykyjenetsijöitä, sillä ensimmäinen vuoro ilman kauppoja on kolmannella kierroksella, numerolla 65. Ensimmäisen kierroksen varaus on Nash-kaupan myötä Columbuksella, ja toisen kierroksen varaus Clowe-kaupan myötä San Josella. Kolmannella kierroksella on alkuperäinen Nashvillen vuoro, sillä joukkueet vaihtoivat viime vuonna tilaisuuden yhteydessä vuoroja. Viisas veto, sillä Nashvillen vuoro on aiemmin tänä vuonna, mitä Rangersin vuoro viime vuonna.

Vielä ennen omaa alkuperäistä vuoroa poimitaan Columbuksen vuorolla, joka konkretisoitui, kun Rangers ei päässyt konferenssifinaaleihin. Seitsemännellä kierroksella ei ole varausvuoroa, koska Erik Christensen ei tehnyt sopimusta Minnesotan kanssa. Viidennen kierroksen oikeuden kanssa on tehty kauppa Nashvillen kanssa.

Kootusti varausvuorot tämän päivän tilanteen mukaan:

3RD ROUND
65.
75.
80.

4TH ROUND
110.

6TH ROUND
170.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Yhä enevimissä määriin puhutaan, että Alain Vigneault olisi seuraa Rangers-valmentaja.
Kävisi minulle oikein hyvin, arvostettu valmentaja ja paperilla "paras" tarjolla olevista ehdokkaista.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Vigneault kelpaa oikein hienosti, kuten on moneen kertaan todettu. Onkohan yksi haastattelun kysymyksistä: "Ostaisitko Brad Richardsin sopimuksen ulos?" Toivottavasti Brad saa jatkaa, sentteriosasto ei saa päästä rikkoutumaan. Taktiikasta tulee pomminvarmasti hyökkäävämpi, jolloin tarvitaan kolme ylöspäin pelaavaa keskushyökkääjää.

Ollaanko täällä palstalla hahmoteltu ketään mahdollista ulosostopeluria muualta ensi kauden Rangersiin? Joku puolustava puolustaja voisi olla jees.
 

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Laitetaan nyt vielä vähän kattavampi arvio Vigneaultin nimityksestä kun kerta on varmistunut.
Kuten todettua oli hän tarjolla olleista vaihtoehdoista (Ruff, Messier) paras. Se, että spekuloitiin hyvillä nimillä kuten Bylsma tai Tippett oli toki mielenkiinoista mutta epärelevanttia kun kerta ovat työsuhteissa.

Mielestäni Rangers organisaationa tarvitsee valmiin NHL-valmentajan joka on osoittanut osaavansa valmentaa voittavaa joukkuetta. AV ei toki ole sitä isointa voittoa saanut, mutta kuusi divisioonavoitto ja SC-finaalit ovat hyviä suorituksia. Myös Jack Adams voitto löytyy vuodelta 2007. Seitsemän Canucks kauden lisäksi AV on valmentanut Canadiensia neljä kautta 90-luvun lopulla. Kokemusta isoista (jääkiekko)kaupungeista ja menestyspaineista siis löytyy.
Vancouverissa oli monta vuotta ja osittain on edelleen joukkue, jolla Stanley Cupin olisi voinut voittaa. Lähelle päästiin, mutta joku Nucks-kirjoittaja voi varmasti avata enemmän mikä oli syynä siihen, että mestaruutta ei ole tullut AV:n alaisuudessa?
Painoivatko johtopelaajien puutteet tai toimiston virheet enemmän kuin valmennukselliset ratkaisut?

Canucks ei ole minulle kovin tuttu joukkue, että voisin tehdä jotain analyysiä pelityylistä tai vertailla kokoonpanojen luonnetta Rangersin kanssa.
Olen kuitenkin ymmärtänyt, että AV peli on varsin hyökkäävää? Oliko tämä seurausta Vancouverin joukkueen rakenteesta, vai vedettiinkö samalla tyylillä jo Montrealisssa?
Rangersin nykyisessä joukkueessa on paljon elementtejä joille hyökkäävämpi pelityyli varmasti sopii. Itselleni on erityisen mielenkiintoista nähdä miten Renneyn ja Tortorellan erittäin puolustuspainnotteisten pelisysteemien aikana liigaan nousseiden pelaajien peli muuttuu.
Olen puhunut, että McDonaghista ja Staalista voisi saada muutakin kun blokkeja ja helppoja avaussyöttöjä irti. Puolustajista myös Del Zotton luulisi nousevan eri tavalla esiin. Hyökkääjistä toki ensimmäisen tulee mieleen Chris Kreider joka juttujen mukaan ei toiminut Tortorellan kanssa mitenkään erityisen hyvin.


Mielenkiintoinen nimitys toki. Kiva myös jos pelityyli muuttuu katsojaystävällisemmäksi. Bottom line tässä kuitenkin lienee se, että ei ainakaan jää valmentajasta kiinni voittaakko Rangers mestaruuden era-Lundqvistin aikana.


Mitä tulee GM-asioihin, niin uskon edelleen, että Sather vetää vielä ensi kauden. Sen jälkeen vuoron saa Gordon tai Messier.
 

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Tervetuloa Nykkiin Vigneault! Kyseinen nimitys kelpaa ja tuntuu ihan luottavaiselta saada penkin taakse mies jonka voittoprosentti on miltei 60! Menestystä tuli Canuckseissa jolla oli 2 hyökkäävää ja 2 puolustavaa ketjua sekä AV/roolipelaajia. Eiköhän se oikea mauste löydy tähän Rangersinkin soppaan.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Mukava kyllä saada uutta väriä Rangers soppaan. Tortorella oli persoonana kyllä viihdyttävä, mutta ei vaan oikein luistanut viime vuosina halutulla tavalla.

Mielenkiintoista nähdä mitä käy rosterille, kun mukana kuitenkin jonkin verran jalattomia pelimiehiä, mm. Brad Richards, Ryan Clowe, Bryan Boyle jne, jollaisia Vancouverissa ei juurikaan kärkiketjuissa ollut.

Jotenkin tuntuu, että Clowen sopparia ei jatketa ja Boylekin yritetään kaupata (toivottavasti). Richards taas saa varmaan second chäänssin. Toivottavasti myös Kreider saa kunnon mahdollisuuden 3 ekassa ketjussa.

Rick Nasn-Derek Stepan -Ryan Callahan
Carl Hagelin - Brad Richards - uusilaituri
Chris Kreider - Derick Brassard -Mats Zuccarello
Derek Dorsett - uusi sentteri -Arron Asham / uusi rouhija/fighteri

Alakerta on mielestäni suht hyvä, jos Staal vaan pystyy pelaamaan taas omalla tasollaan.

Suurin puute on mielestäni kunnon ykkössentterin puute. Stepan oli viime vuonna hyvä, mutta ei kuitenkaan ehkä ihan Rangersin tasoisen porukan ykkösketjuun riittävä. Toki Richardsillakin on potentiaalia, jos palaa tasolleen, mikä hieman paikkaa tilannetta, mutta Stepaninkin kauppaaminen voisi olla vaihtoehto. Näyttäisi rosteri huomattavasti kovemmalta, jos ykkösen keskellä olisi joku oikeasti kova TOP10 sentteri, mutta ei sellaisia oikeastaan taida olla saatavilla.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Canucks
Vancouverissa oli monta vuotta ja osittain on edelleen joukkue, jolla Stanley Cupin olisi voinut voittaa. Lähelle päästiin, mutta joku Nucks-kirjoittaja voi varmasti avata enemmän mikä oli syynä siihen, että mestaruutta ei ole tullut AV:n alaisuudessa?
Ei tuohon mitään yhtä ainutta syytä ole. Rosteri oli AV:n kaudella periaatteessa kenties riittävä, mutta käytännössä joukkueesta ei kuitenkaan löytynyt tarvittavaa syvyyttä tai osaamista paikata tärkeiden pelaajien loukkaantumisia sekä puolikuntoisuutta, jollaisia pitkälle menevä joukkue lähes aina joutuu kohtaamaan.

Äärimmäisen lähellä kannua Vigneaultin aikana kuitenkin käytiin, finaalien seiskapelissä vuonna 2011. Tuossa vaiheessa Vigneaultin pelisuunnitelman avainsentterit Kesler ja Malhotra olivat puolikuolleita, Malhotra joutuu tuolla kaudella tulleen silmävamman takia todennäköisesti lopettamaan uransa, eikä Keslerkään ole ikinä toipunut aivan ennalleen. Mikael Samuelsson puuttui (tuossa vaiheessa top 6 hyökkääjä - hänet sittemmin korvannut David Booth on myöskin jatkuvasti telakalla). Paha kolaus finaaleissa oli myös joukkueen tärkeimmän puolustuspään puolustajan Dan Hamhuisin loukkaantuminen ja tulihan siinä lisäksi Raymondin vammaa ja Romen pelikieltoa ym. Näillä ei ole tarkoitus selitellä finaalitappiota, vaan todeta, että Canucksilla ei joko joukkueen rakenteellisista tai valmennuksellisista syistä, ollut aivan kannuun asti riittävää osaamista selvitä tällaisista menetyksistä, joista enemmän tai vähemmän kaikki joukkueet kärsivät. Tuon finaalin jälkeen Canucks on jäänyt potemaan pitkittynyttä finaalikrapulaa tai -traumaa, joukkueen fyysinen tila ei ole palautunut sille tasolle, joka se tuolla kaudella oli, ei ole tehty piristäviä pelaajahankintoja, ei ole oltu terveinä, henkisen tilan kanssa on varmaan vähän sama juttu.

Valmennuksellisesti, tiedä sitten johtuiko osin syvyyden puutteesta, mutta playoff-sarjoissa Vigneaultin reagointikyky ei aina ollut kovin terävää. Playoff-pelaamisesta jäi sellainen mielikuva, että ennen sarjoja Vigneault on varmasti miettinyt vastustajat hyvinkin analyyttisesti läpi ja laatinut pelisuunnitelman, jota hän ei sitten lennosta ole enää juurikaan muuttanut, vaikkei pelit olisikaan sujuneet halutulla tavalla, jonkinlaista lyhyen tähtäimen inspirointikykyä on kenties puuttunut.

Erling kirjoitti:
Olen kuitenkin ymmärtänyt, että AV peli on varsin hyökkäävää? Oliko tämä seurausta Vancouverin joukkueen rakenteesta, vai vedettiinkö samalla tyylillä jo Montrealisssa?
Ei se nyt välttämättä niin hyökkäävää ollut (tai ehkä tämä on tottumiskysymys, kun Canucksissa pelattiin jo Näslund-Bertuzzi aikana ja Burenkin päivinä melko hyökkäävästi). En tiedä miten Montrealissa vedettiin, mutta kyllä loukkaantumissumissa ja johtoasemissa pelaaminen on Vigneaultilla aika puolustusvoittoista, joten ehkä tuo mielikuva hyökkäävästä pelistä tulee osin joukkueen rakenteesta sen parhaana ajanjaksona.

Toki Vigneaultin systeemissä on hyökkäyspeliä aktivoivia elementtejä, joista selkein on kenties puolustajien keskimääräistä rohkeampi käyttäminen hyökkäyssuuntaan pelatessa. Tämä pätee kyllä oikeastaan vain riittävän hyviin hyökkääviin puolustajiin, joiden virheitä voidaan katsoa sormien läpi, jos tehoja tulee (Ehrhoff, Edler), mutta jos taso ei riitä (Ballard, Gragnani), pelipaikka lähtee alta hyvin nopeasti ja vastuu siirtyy puolustaville puolustajille. Toinen leimallinen elementti Vigneaultille on, että hyökkäävistä pelaajista pyritään ottamaan kaikki irti optimaalisella hyökkäyspään peluutuksella.

Yleisesti Vigneault tuntuu kuitenkin pitävän kahdensuunnan pelaamista kaikkein suurimmassa arvossa, ja lähes edellytyksenä sille, että peliaikaa ylipäätään voi saada. Etenkin nuorten pelaajien kohdalla tämä on toisinaan turhauttanut ja joidenkin mielestä hidastanut sisäänajoa. Vigneault ei helposti anna merkittävää vastuuta pelaajalle, ennen kuin näkee, että peli toimii molempiin suuntiin. Joitakin poikkeuksiakin toki on ollut, mutta preferenssi on selkeästi kahdensuunnan pelissä. Vigneaultin suosikkikohtelua saavat helpoimmin työteliäät kahdensuunnan pelaajat, kuten Alex Burrows, Chris Higgins tai Jannik Hansen, tai toisaalta huomaamattomasti puolustuspäässä pelaavat puolustajat, kuten Aaron Rome tai Chris Tanev.

Vigneaultilla on myös ollut tapana roolittaa alemmat ketjunsa äärimmäisen puolustaviksi. Peli-ajallisesti Vigneault on jakanut kuormaa 1-3 ketjujen välillä melko tasaisesti, mutta roolillisesti ykkönen on yksin omaa hyökkäyspäässä pelaava ketju, kolmosen pelatessa lähinnä pelkkää puolustuspäätä.

Jos sapluunaa sovittaa Rangersiin, olisi ensivaikutelma, että kenties Stepan-Nash kaksikko saisi hyökkäyspään erityiskohtelun, Brian Boyle juurrutetaan puolustuspäähän ja jostain Callahanista tulee valmennuksen varsinainen lemmikki. Johtamismielessä Vigneault eroaa Tortorellasta varmasti paljon, tai eihän meistä kukaan tiedä mitä siellä kopissa oikeasti tapahtuu, mutta mielikuvani on, että Vigneault on pelillisiin asioihin melko analyyttisesti suhtautuva ja niitä painottava valmentaja, joka jättää psyykkaamis- ja tsemppaamispuolen paljolti joukkueelle itselleen. Median kanssa Vigneault on oppinut pitämään puolensa, ei hän yhtä hauska heppu ole kuin Tortorella, mutta Vigneaultiltakin toisinaan puuttuu eräänlainen sovinnaisuussuodatin, jolloin kommentit ja reaktiot voivat olla melko persoonallisia ja herättää ristiriitaistakin vastaanottoa.

Kirjoitin Vigneaultin potkujen aikaan hänestä pientä tarinaa myös Canucks-ketjuun tässä viestissä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itse aloin jo vähän oikeasti pelkäämään että Messier on jonkinnäköinen vaihtoehto valmentajaksi, kun kaikkia haastatteluita yms uutisoitiin jo kovin häneltäkin. Onneksi näin ei ollut, vaan pitäydyttiin "varmassa ammattilaisessa", eikä annettu mennä muiden perusteiden edelle valinnassa. Gretzkykin ilmoitteli itsestään, mutta se oli jo aika long shot. Coloradon Royllakin on sentään junioireista kokemusta, Messierillä ei käsittääkseni mitään? Playoffeissa Messier oli aina kahdestaan tv-kuvissa aitiossa Satherin kanssa, joten jotain jatkumoa nykyisen jälkeen varmasti on luvassa herroilta kuitenkin...ehkä se GM:n rooli sitten, tiedä häntä.

Harmi ettei Tortorellan taattua tv-aikaa enää näe kuvissa, vaan pitää nyt totutella johonkin Vigneaultiin. Miten se edes lausutaan... Onneksi Pittsburgh pitäytyi omassa valmentajassaan, eikä näin ollut edes vaihtoehto. Miehen valmentajameriiteistä en kommentoi, mutta en olisi halunnut charmikkaan Tortorellan vaihtuvan johonkin kellarissa omaa pienoisrautatietä rakentavaan lookkiin. No, nythän saatiin tuollainen patton oswalt...

Lundqvistilta jäi Vezina saamatta tällä kertaa. Mitenköhän monen käden sormilla oli muuten laskettavissa ne prosentit, jolla mies sinne KHL:ään edes harkitsi lähtevänsä... Richards varmasti saa uuden mahdollisuuden ja on muutenkin mukava nähdä mitä uusi valmentaja saa samoista miehistä irti. Eniten odotan Nashilta ja Hagelinilta, joilla on potentiaalia maalintekoon. Sitten nuorisokaksikolta. Ja täytyy myöntää, että Brassard vakuutti minutkin kyllä playoffotteillaan. Välillä tuntui, että mies oli ainoa, jolla oli jotain ideaa yrityksissään. Hänen satunnaisista jäätyilyistään kiekon kanssa avauduinkin jo aiemmin, mutta nyt ei tarvi miettiä sopimusta, kun se jatkuu vielä kauden. Clowesta en oikein kyllä tiedä, ei taida olla hintansa arvoinen ajatellakseen jatkoa. Eminger menisi varmasti syvyyspuolustajana vieläkin, jos valmentaja näin näkee. Pääasiassa kuitenkin kesä menee Satherilla RFA-miesten jatkojen kanssa, plus eiköhän jotain uusiakin naamoja nähdä taas. Jännä myös nähdä mihin nelonen muodostuu Vigneultin kanssa, mennyt kausi oli aika hajonainen nelosen osalta, kun siellä oli sekalaisista uusista pelureista koottu alku, sitten nuoret tiputettiin sinne ja lopulta siellä oli lähinnä hanskaajia.
 
Viimeksi muokattu:

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Jotenkin tuntuu, että Clowen sopparia ei jatketa ja Boylekin yritetään kaupata (toivottavasti). Richards taas saa varmaan second chäänssin. Toivottavasti myös Kreider saa kunnon mahdollisuuden 3 ekassa ketjussa.
Boylen kauppaamisessa ei ole mitään järkeä rangerssien kannalta. On todella vaikea kuvitella GM:n treidaavan pois pleijareissa lähes 20 minuuttia pelissä pelanneen pelaajan, joka heitti vielä kohtuulliset tehot ja hoiti oman puolustusvoittoisen roolinsa erinomaisesti. Yksinkertaisesti Boyle on todella arvokas pelaaja palkkaansa nähden. Faneilta Boyle ei paljoa rakkautta saa, mutta valmentajat tuppaavat yleensä arvostamaan näitä puolustussuuntaan erinomaisesti pelaavia puurtajia.
 

Isotuoppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moustaches
Boylen kauppaamisessa ei ole mitään järkeä rangerssien kannalta. On todella vaikea kuvitella GM:n treidaavan pois pleijareissa lähes 20 minuuttia pelissä pelanneen pelaajan, joka heitti vielä kohtuulliset tehot ja hoiti oman puolustusvoittoisen roolinsa erinomaisesti. Yksinkertaisesti Boyle on todella arvokas pelaaja palkkaansa nähden. Faneilta Boyle ei paljoa rakkautta saa, mutta valmentajat tuppaavat yleensä arvostamaan näitä puolustussuuntaan erinomaisesti pelaavia puurtajia.

Playoffseissa Boyle nosti tasoaan, mutta runkkarissa ukko oli aivan paska ja merkkautti uran paskimmat pisteet ja tehotilaston: 38 peliä 2+3, -13, vaikka pelasi useasti kakkos YV:ssä??!! Mikä ei kyllä missään nimessä ole Boylen paikka.

Kolmosketjuun pitäisi saada enemmän jalkoja ja sähäkkyyttä. Ehkä Boyle mahtuisi vielä porukkaa oikeanlaisten ketjukavereiden kanssa, mutta Tortorella kun jostain käsittämättömästä syystä peluutti useasti Boylea, Clowea ja muita dieseleitä samassa ketjussa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olen kuitenkin ymmärtänyt, että AV peli on varsin hyökkäävää?

Kiva myös jos pelityyli muuttuu katsojaystävällisemmäksi.

Dave näihin jo varsin kattavasti vastasikin, mutta laitetaan nyt vielä itsekin jotain. Eli välttämättä tuo AV:n tyyli ei ole hyökkäävää vaan oikeastaan varsin puolustusvoittoista. Toki Vancouver on tehnyt kohtuu paljon maaleja, mutta monesti taktiikkaa vaihdettiin jo maalin-parin johtoasemassa varsin puolustavaksi. Usean kauden ajan tuo taktiikka toimikin uskomattoman hyvin ja johtoja ei juuri menetetty kauden aikana. Parilla viimeisellä kaudella tuo sitten ei enään toiminutkaan niin hyvin ja pelit kääntyivätkin niukoiksi tappioiksi.

Tällä kaudella peli näytti todella huonolta vaikka sillä divisioonan voitto otettiinkin. Mutta maaleja teki enemmän jopa playoffien ulkopuolelle jääneet Calgary ja Dallas. Tärkeitä voittoja otettiin lähinnä Schneiderin kuuman putken aikana, joten Lunkka saanee teilläkin torjua pisteitä. Puolustuksen AV kyllä organisoi varsin pätevästi, mutta vastaavasti se yleensä syö sitten omiakin tehoja.

Vancouverissa GM Gillis haluaa uuden valmentajan olevan nimenomaan hyökkäävämmän tyylin valmentaja, joten Vancouver ainakin hakee hyökkäävämpää valmentajaa nyt AV:n jälkeen. Saas nähdä onko se Tortorella ;)
 

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Vaikka Boyle saikin Tortorellan alaisuudessa aivan liikaa peliaikaa, on silti muistettava että kyseessä on yksi liigan parhaimpia roolissaan. Toki ei ole mikään pikaluistelija, mutta yhtä laadukasta pelaajaa samalla hinnalla olisi vaikea löytää 4:sen sentteriksi. Joukkueen paras aloittaja runkosarjassa, tappaa alivoimia ja puolustuspelaamisellaan pärjää muiden ykköspelaajiaan vastaan.

Suurin osa tästä Boyle-vihasta varmaan johtuu Tortorellan ylipeluuttamisesta ja liiasta saadusta yv-vastuusta, kun Tortorella haki uusia tuulia myös tuolle osa-alueelle.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Vancouverissa GM Gillis haluaa uuden valmentajan olevan nimenomaan hyökkäävämmän tyylin valmentaja, joten Vancouver ainakin hakee hyökkäävämpää valmentajaa nyt AV:n jälkeen. Saas nähdä onko se Tortorella ;)

Kyllähän se on myös niin, että ns. itseään kehittävä ammattilaisvalmentaja haluaa myös ottaa opiksi potkuistaan, että mikä meni vikaan ja mitä parannettavaa olisi mahdollisesti omassa ja joukkueen tekemisissä. Tuskin kuitenkaan ihan mitään täyskäännöstä tulee, kyllä valmentajilla tietyt omat asiat ovat mihin luotetaan, muttta vaikka nyt tyhjistä lähtevä tutustuminen uusiin pelureihin voi myös jo itsessään johtaa uusille poluille. Toki jo joukkueen uusi suunta tai mikä tahansa vähemmän pelillinen voi myös johtaa potkuihin, joten ei se aina toki tarkoita, että ihan reisille mentiin viime pestissäkään. Kuten em. nimet osoittavat, jotka kummatkin tekivät ihan hyvää työtä kuitenkin loppujenlopuksi vanhoissa joukkueissaankin. Mielenkiintoista onkin nähdä Tortorella uudessa pestissään sitten aikoinaan.

---

Draftista Rangersin osalta muodostuu hiukan mielenkiinnottomampi viime vuosiin, kun omat kärkivaraukset poistuivat Nashin ja Clowen kauppojen myötä. Tästä voi katsella millaisia löytöjä on viime vuosina tullut noilta kahdelta ensi kierrokselta.
How Much are the Rangers Going to Miss not Having a First and Second Round Pick in 2013

Tuo mainittu taitaa olla kesän varaustilanne:
NYR have for 2013: NYR 3rd, NSH 3rd, CBJ 3rd, NYR 4th, NYR 6th.
 

Rangerman#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Morjesta moi kaikille Rags-faneille!
Tunnuksien hankkimisen jälkeen on ollut pientä reissua ja paljon opintoja, ettei ole kerennyt mukaan tälle huikealle palstalle kirjoittelemaan. Olen seuraillut viitisen vuotta palstaa ja olen erittäin tyytyväinen lukemisiini. Joten päätin lähteä mukaan joukkoon sekavaan. Monista kirjoittajista paistaa se, että he todellakin panostavat kirjoituksiinsa, jota ei kyllä ikävä kyllä kaikista HF:n kirjoittajista voi sanoa.
Tämä on siis ensimmäinen kerta, kun kirjoittelen tälle palstalle, että tekstissä ja sen luonnissa on vielä totuttelemista. Älkää siis pelästykö, jos on virheitä tai jotain ihmeellisiä tekstivirheitä, sillä niitähän meillä kaikilla tulee aina välillä.
Aloitin joukkueen seuraamisen lähinnä muutaman pelaajan takia kaudella 2008-2009. Pelaajat kuten Dubinsky,Callahan, Zherdev ja Näslund astuivat esiin sinällään harmaasta pelaajistosta. Kaksi ensimmäistä eli Dubi ja Cally ovatkin tyypillisiä esimerkkejä pelaajista joista itse pidän. Myös suurin osa venäläisistä pelaajista on lähellä sydäntä mm. entinen tähti Bure ja nykyiset Ovie ja Radulov (jonka kyllä mieluusti näkisin NHL:n puolella, kun ei tuota KHL:ää tule niin innokkaasti seurattua).
Renneyn kausien jälkeen Tortorellan ajanjaksoa voidaan huoletta pitää hyvänä, sillä hän toi joukkueen mukaan kärkikamppailuun sarjan keskiväliltä. Loppujen lopuksi tämä Tortsin aikakausi(kaan) ei tuonut sitä tärkeintä takaisin Manhattanille, vaikka se hyvin lähellä olikin toissakaudella. Kunnes ''paholaiset'' pudotti joukkueen konfrenssin finaaleissa.
Tämän jälkeen sitten alkoikin officella tapahtua, kun vanha kunnon Sather treidasi Tortsin ''dump and chase'' kiekon ehkäpä tärkeimmät pelaajat Dubinskyn ja Anisimovin jo kauan huhuttuun Rick Nashiin. Tottakai myös menetetyt Erixon ja 1st rounderi olivat karmeita menetyksiä, mutta kaupassa kuitenkin saatiin se kauan kaipailtu apu hyökkäyspäähän jakamaan tehoja Gaborikin harteilta.
Työsulkukauteen lähdettäessä Rags oli merkattu monen papereissa mestariksi saakka, vaikka hyökkäys olikin menettänyt tärkeitä palasia bottomsixistä. Prust, Dubinsky ja Anisimov olivat liian isoja palasia tässä palapelissä ja varsinkin se söi alivoimapelin tehokkuutta joka oli ollut selvästi joukkueen suurin vahvuus. Vaikka he olivatkin pelanneet alakanttiin viimeisen kautensa.
Drade deadlinella Columbus ja Rangers tekivät toisen suuren kauppansa. Työsulkukauden ailahdellut Gaborik sai lähteä ja paikkaajaksi Rags hankki Brassardin, Mooren ja loukkaantuneena vielä tällöin olleen Dorsettin. Tämä kauppa olikin hyväksi molemmille joukkueille Columbus sai suurenluokan maalipyssyn ja Rags sai taas täydennystä secondary scoringiin, joka kaipasi täydennystä. Brassard osoittautui tärkeäksi palaseksi ollen joukkueen tehokkain pelaaja playoffeissa. Moore oli hyvä lisä pakistoon tuoden nopeutta ja hyökkäyspään osaamista, joka toivottavasti näkyisi myös pisteissä ensi kaudella. Dorsett taas oli minulle erittäin tuttu kaveri Columbuksesta. Ollen yksi kavereista, jota ei vielä kunnolla päästy testaamaan loukkaantumisten vuoksi.
Jos verrataan näitä kahta kauppaa yhdessä niin minä ainakin kallistuisin Columbuksen voittoon. (Gaborik, Dubinsky, Anisimov, Erixon, 1st) on mielestäni kovempi kuin Rangerssin saama (Nash, Brassard, Moore, Dorsett+sälää).
Myös Ryane Clowe tuli vahvistamaan deadlinella ja hänen muutama ensimmäinen peli teki vaikutuksen, mutta loppujen lopuksi hän oli harmaata massaa yhdessä joukkueen kanssa, tottakai yksi selitys tälle löytyi myös loukkaantumisten vuoksi.

Kausi 2013-2014 Vigneaultin aikakausi

Tuleva kausi tulee olemaan mielenkiintoinen Rangersin osalta. Tortorella ja hänen huikea persoonansa vaihtui jämäkkään Vigneaultiin. Ja näin joukkueen identiteetti tulee muuttumaan. Odotan Vigneaultilta hyökkäävämpää kiekkoa, kuin mitä Tortorella joukkueeseen ajoi. Kommenteista päätellen näin ei kuitenkaan tule olemaan tai mistä sitä ikinä tietää. Mitä olen ymmärtänyt johtoasemassa pelaaminen on kuitenkin Vigneaultille tärkeää ja se on erittäin hyvä asia myös meille faneille, että tälläista seikkaa myös valmentaja suosii. Kokoonpanosta se ei pitäisi jäädä kiinni. Maalivahti on koko sarjan ja maailman paras sanoi kuka mitä tahansa, puolustus on yhtä kiekollista koodinimellä ''danboyle'' vaille yksi parhaista ja myös Staal olisi hyvä saada terveenä takaisin. Hyökkäyskin on muutamalla täsmähankinnalla laadukas.

Muusta pelaajistossa odotan muutamia täydennyksiä viime kauden bottomsixiin. Se oli siis ainakin omaan silmään erittäin köykäinen. Ja sinne odotan myös vahvistuksia.
Ykkössentteri olisi myös hyvä olla tälläisellä joukkueella, joka hakee ykköstavoitteenaan cuppia. Toivottavasti se on Richards.

Eli Richardsin kanssa näkisin kokoonpanon tälläisenä

CAPGEEK.COM USER GENERATED ROSTER
My Custom Lineup
FORWARDS
Carl Hagelin ($2.000m) / Derek Stepan ($3.500m) / Ryan Callahan ($4.275m)
Ryane Clowe ($3.500m) / Brad Richards ($6.667m) / Rick Nash ($7.800m)
Chris Kreider ($1.325m) / Derick Brassard ($3.200m) / (((Danny Briere ($4.000m)))
(((Eric Nystrom ($1.500m))) / (((Maxim Lapierre ($1.000m))) / Derek Dorsett ($1.633m)
DEFENSEMEN
Ryan McDonagh ($3.500m) / Dan Girardi ($3.325m)
Marc Staal ($3.975m) / Michael Del Zotto ($2.550m)
John Moore ($0.965m) / Anton Stralman ($1.700m)
GOALTENDERS
Henrik Lundqvist ($6.875m)
Martin Biron ($1.300m)
------
CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(these totals are compiled with the bonus cushion)
SALARY CAP: $64,300,000; CAP PAYROLL: $64,590,000; BONUSES: $762,500
CAP SPACE (20-man roster): $472,500

Eli UFA:na tulisi joukkueeseen Flyersin ulostama Danny Briere 2-3 vuoden sopimuksella, Maxim Lapierre 2 vuoden sopimuksella joka on myös Vigneaultille tuttu Vancouverista, sekä Eric Nystrom Dallasista myös parin vuoden sopimuksella.se on ollut hyvin vaihteleva viime kausina. Näin myös saataisiin jatkuvuutta tuonne neloseen, sillä Nämä kaikki olisivat vahvistuksia oikeastaan kaikille joukkueille NHL:ssä. Varsinkin kovana playoff pyssynä Briere toisi kokemusta niistä karkeloista. Hän olisi hyvä juuri Brassardin kanssa, sillä Derickin suurin vahvuus ei ole aloitusympyrässä. Myös UFA:na olevan Ryane Clowen pitäsin, sillä hän tuo sitä jämäkkyyttä, mitä juuri tuohon Richardsin ja Nashin viereen kaipaisi. Ja muutenkin hän on jo tuttu kaveri joukkueen sisällä.
RFA pelaajista siis Stepan ja McDonagh parin vuoden bridge-soppareilla näyttääkseen tasonsa kuten vaikkapa Coloradon Duchene ja Montrealin Subban. Myös Zuccarellolle tarjoaisin jatkoa 1miljoonan sopimuksella, mikäli Briere tai vaikkapa Clowe ei jatkaisi joukkueen mukana.
Vaikka en juurikaan pidä Richardsista pelaajana uskon AV:n antavan hänelle hyvän mahdollisuuden kakkoskentän keskellä nousta sille omalle tasollensa. Tottakai on myös mahdollisuus byuouttiin, mutta en usko Rangersin vielä luovuttavan Richardsin kanssa, sillä ei tuolla kauheasti noi potentiaalisia ykkössenttereitä ole.
Kreiderille antaisin kunnon näytönpaikan Brassardin rinnalla.
Tuon lisäksi joukkueen rosterista löytyisi hyvän kauden Ruotsissa Bud Hollowayn sentterinä toiminut Oscar Lindberg, sekä nuori potenttiaalinen JT Miller, joka jo viime kaudella pelasi 26 ottelua ylhäällä.
Muutaman pelaajan eli Taylor Pyattin, Arron Ashamin ja Darroll Powen vaihtaisin ämpärilliseen kiekkoja, sillä en näe heistä minkäänlaista apua joukkueelle. Pyattin ollessa hidas, Asham on taantunut tappelijana, sekä Powella en juurikaan näe minkäänlaisia vahvuuksia, sillä tehoja kuitenkin tarvittaisiin myös nelosesta käsin.
Puolustuksessa tilanne on hieman hankalampi sillä top6 jälkeen on paljon kysymysmerkkejä tehdäänkö Emingerille jatko, jatkaako Michael Sauer uraansa ollen varmaa yli puolet urastaan telakalla. Hamrlikille voi sanoa näkemiin oli hänen jatko sitten eläkkeellä tai Euroopassa. NHL:ssä en näe tälle hitaalle papparaiselle mitään käyttöä.

Toivottavasti otatte hyvillä mielin uuden kirjoittelijan joukkoon mukaan. Tekstistä piti tulla lyhyt, mutta se venyi kun asiaakin riitti toivottavasti muutama näkemys on sama kuin teidän muiden kanssa. Ensi kaudesta tulee muutenkin mielenkiintoisempi, sillä uudet divisioona-jaot muuttavat tätä jo huimasti. Vastaan esimerkiksi asettuu useammin Lännestä tuleva Columbus, joten nähdään paremmin entisiä pelaajiamme Dubinskya, Prospalia, Anisimovia, Gaborikia ja Erixonia, joka toivottavasti pääsisi pelaamaan ainakin meitä vastaan.

PS. Hyvää loppukesää kaikille NHL:n seuraajille ja varsinkin Rags-faneille. Ensi kaudella on meidän vuoro olla tällä hetkellä juhlimassa Stanley Cup voittoa. Let's go Rangers!!!
 
Viimeksi muokattu:

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
CAPGEEK.COM USER GENERATED ROSTER
My Custom Lineup
FORWARDS
Carl Hagelin ($2.000m) / Derek Stepan ($3.500m) / Ryan Callahan ($4.275m)
Ryane Clowe ($3.500m) / Brad Richards ($6.667m) / Rick Nash ($7.800m)
Chris Kreider ($1.325m) / Derick Brassard ($3.200m) / (((Danny Briere ($4.000m)))
(((Eric Nystrom ($1.500m))) / (((Maxim Lapierre ($1.000m))) / Derek Dorsett ($1.633m)
DEFENSEMEN
Ryan McDonagh ($3.500m) / Dan Girardi ($3.325m)
Marc Staal ($3.975m) / Michael Del Zotto ($2.550m)
John Moore ($0.965m) / Anton Stralman ($1.700m)
GOALTENDERS
Henrik Lundqvist ($6.875m)
Martin Biron ($1.300m)
------
CAPGEEK.COM TOTALS (follow @capgeek on Twitter)
(these totals are compiled with the bonus cushion)
SALARY CAP: $64,300,000; CAP PAYROLL: $64,590,000; BONUSES: $762,500
CAP SPACE (20-man roster): $472,500

Melkoisen tiukkaa tekisi palkkakaton kanssa, ottaen huomioon että kyseessä on vain 20 pelaajan rosteri, johon ei ole laskettu ollenkaan 13-hyökkääjää ja 7-pakkia. Loukkaantumisten tapahtuessa (huom. lyhytaikaisten) menisi joukkue palkkakaton yli, kun ahl:stä nostetaan tuuraajia kokoonpanoon.
Nelosketjusta pidän tuossa muodossa, nopeutta, ärsytystä, mutta myös tarvittavaa maalitaitoa.

Huhujen mukaan Zuccarellolle neuvotellaan parhaillaan 2-3v diiliä, joten toteutuessaan Briereä tuskin nähdään Rangersissä. En myöskään noin kovalla palkalla Briereä haluisi, sillä myös muistettava että ensi kesänä jatkoja vailla ovat Callahan, Lundqvist, Girardi jne. ja pelkkä Richardsin ulososto ei välttämättä riitä pelaajien kasvaviin palkkoihin. Tulevista ulostetuista pelaajista voisi kyllä harkita vuoden sopimuksella ja pienellä palkalla "osoittamaan arvoaan" tulevaisuutta varten.

LGR!
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Tällähetkellä on erittäin trendikästä ehdotella mahdollisia pelaajien ulosostoja. Richardsin kohdalla en näe ulosostoa fiksuna liikkeenä. Ilman Richardsia rangerssien sentteriosasto on melkoisen kevyt. UFA markkinoilta mahdollista korvaajaa ei varmaan saada edullisesti. Itseasiassa näkisin rangerssien suurimpana mahdollisuutena Richardsin paluun tasolleen. Tällöin rangerssien sentteriosasto olisi erittäin vakuuttava muodossa Stepan, Brassard, Richards, Boyle ja Powe.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
En kyllä itsekään lähtisi Richardisia ulostamaan viime kauden perusteella. Mies omaa kuitenkin huikean talentin ja oikean valmentajan alaisuudessa se voidaan kaivaa uudelleen esille. Vigneault on mielestäni oikea mies siihen hommaan ja kuten stunt kertoili niin kyllähän tuo sentteritilanne on erittäin loistava Rangersissa kunhan Richards saa palaset taas paikoilleen pääkopassa.

Clowen tilanne riippuu tottakai paljon palkkapyynnöstä. Hieno mies jolla on kyllä kuitenkin parannettavaa viime kauteen. Jos suostuu 3,5 milj lappuun niin nimi alle vaan. Yli neljää miljoonaa miehestä ei kannata maksaa vaikka harvinainen soturi onkin nyky NHL:ssä.
 

Rangerman#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Melkoisen tiukkaa tekisi palkkakaton kanssa, ottaen huomioon että kyseessä on vain 20 pelaajan rosteri, johon ei ole laskettu ollenkaan 13-hyökkääjää ja 7-pakkia. Loukkaantumisten tapahtuessa (huom. lyhytaikaisten) menisi joukkue palkkakaton yli, kun ahl:stä nostetaan tuuraajia kokoonpanoon.
Nelosketjusta pidän tuossa muodossa, nopeutta, ärsytystä, mutta myös tarvittavaa maalitaitoa.

Huhujen mukaan Zuccarellolle neuvotellaan parhaillaan 2-3v diiliä, joten toteutuessaan Briereä tuskin nähdään Rangersissä. En myöskään noin kovalla palkalla Briereä haluisi, sillä myös muistettava että ensi kesänä jatkoja vailla ovat Callahan, Lundqvist, Girardi jne. ja pelkkä Richardsin ulososto ei välttämättä riitä pelaajien kasvaviin palkkoihin. Tulevista ulostetuista pelaajista voisi kyllä harkita vuoden sopimuksella ja pienellä palkalla "osoittamaan arvoaan" tulevaisuutta varten.

LGR!

Tosiaan tuli hieman liian nopeasti tehtyä varsinkin tuo kokoonpano niin ei muistunut sitä, että onhan siellä oltava 7.pakki ja 13.hyökkääjä mukana jo tuossakin kokoonpanossa. Pahoittelen siis virhettä.

Zuccarellon kanssa on siis odotettavissa soppari, joka kyllä sopii myös vallanmainiosti itselle. Tämä tosin sitten varmistaa lopulta sen, että Briereä ei varmaankaan tulla ensi kaudella Rangers-paita päällä näkemään. Joka tosin on myös helpompi suhteuttaa cappiin.

Millaisia sopimuksia muuten odotatte näille juurikin mainitsemille kavereille, joiden sopimus päättyy tulevaan kauteen?
 

Callahan #24

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Millaisia sopimuksia muuten odotatte näille juurikin mainitsemille kavereille, joiden sopimus päättyy tulevaan kauteen?

Omia veikkauksia/toiveita voisi olla McDonagh 5v/4.5m, Stepan 4v/3,8m. Hagelin on ainoa jolle tehdään ns. Bridgesopimus, jolloin on vielä RFA:na sopimuksen päätyttyä, eli 2v/2,3m.

Aika näyttää.
 

SimBLi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
McKenzie twiittaili, että Lundqvistin kanssa aloitetaan tänä iltana jatkosopimusneuvottelut. Tietysti muutaman vuoden säteellä tärkein sopimus. Vaikea uskoa, että cap hit nykyisestä nousisi. Onhan toki Lundqvist sen tason kassari, että täydet 12 miljoonaa saa maksaa, mutta muun joukkueen kannalta 7M alkaa olla maksimi.

Ja samalla paukkuu tietoa, että Messier jättää Rangersin. Linkki uutiseen. Ilmeisesti valmentajan paikkaa haettiin tosissaan, ja nyt kun AV signattiin viideksi vuodeksi, tunsi MM itsensä turhaksi. Eli sitä GM:n paikkaa ei hänelle olla tarjoamassa. Saattaa olla ihan hyvä juttu.

Hagelinille tosiaan pitää antaa nyt näyttösopimus, muutaman miljoonan arvoinen. McDonaghille mahdollisimman pitkä, mutta viisi vuotta on maksimi. Mielestäni ei kenellekään pitäisi antaa yli viiden vuoden pahvia. Zuccarellosta pidän, on juonikas kiekon kanssa. 2-3 vuotta hyvä haarukka. Toivottavasti dollareista puhuttaessa osataan kääntää päätä jo vuoden päähän. Sieltä tosiaan kurkkaa Girardi, Callahan ja kasa rivimiehiä. Uskon, että Lundqvistin kanssa pääsevät sopimukseen ennen ensi kauden alkua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös