New York Rangers (1.) – Florida Panthers (1.), Idän konferenssifinaali

  • 50 880
  • 270

Sarjan lopputulos


  • Äänestäjiä
    228
  • Poll closed .

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hyvin julmaa touhua on maalivahtipeli. Igor Shesterkin on ollut fantastisen hyvä tässä(kin) ottelusarjassa. Kuitenkin ensimmäisen sekä viidennen ottelun ratkaisumaalit ovat menneet hieman liian helpolla, ja vaikka kaksi virhettä viiteen peliin ei kuulosta paljolta, niin julma fakta on se että juurikin ensimmäinen ja viides ottelun ratkaisut liittyvät häneen.

Kuitenkin tuon kirjoitettua totean, että isompi syy Floridan johdolle ovat tähtipelaajat. Floridalla ykkösnimet suorittavat paremmin kuin Rangersilla. Alemmat ketjut menevät kutakuinkin tasan.
 

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Floridalta oli kyllä uskomattoman paskat ekat puoltoista erää, joka kulminoitui tuohon Kreiderin av maaliin. Tkachuk yv:llä viivassa yritti jotakin pikkunättiä, kun olisi pitänyt kiekko laittaa vaan päätyyn. Mutta yleisesti näytti joltain marraskuun sunnuntaipäiväpeliltä, todella pehmeää pelaamista Panthersiltä ja näytti, että mitään energiaa ei ole. Hallinta meni selkeästi Rangersille.

Noh, vaikka usko oli vahvasti koetuksella niin tietenkin tämä oli sitten se peli mikä käännettiin. Vaikka lopputulos oli tiukka, niin Rangers ei tuntunut missään kohtaa pääsevän kunnon loppukiriin ja Pantterit blokkasivat tänään hyvin laukauksia. Kavennusosuma tuli enemmän ”vahingossa” kuin todella kovan paineen ja pyörityksen seurauksena.

Tämä oli taas ykkös- ja kakkospelimainen ”slow grind” vs. Floridan kotipeleissä nähty enemmän ”run and gun” mainen vääntö. Pelistä oli tapettu liika vauhti ja tämä tyyli sopii selkeästi paremmin Floridalle tässä sarjassa. Jos menee maalintekokilpailuksi niin vaikea on Igor voittaa, vaikka tänään olikin yksi hieman pehmoisempi. Loistavasti pelasi silti molemmat veskarit.

Bennett tuli tänään pelaamaan ja selvästi käsi alkaa olla jo jokseenkin kunnossa, kun aloituksiakin otti ainakin yhden kappaleen. Forslingilta yksi selkeä virhe, mutta senkin paikkasi maalilla, ollut sarjan ehkä parhain pantteri tähän mennessä. Vahvaa tekemistä myös neloselta ja oikeestaan kaikilla kolmella oli hyviä maalipaikkoja. Kärkikaarti olikin sitten vähän vaisumpi, mutta oli ykköskentälläkin hyviä paikkoja.

Toivon todella, että saavat katkaistua ensi pelissä, mutta järki sanoo että tää menee seiskaan ja Verhaeghe ratkaisee jatkoajalla.
 

KiVi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nanna Karalahti
Hyvin julmaa touhua on maalivahtipeli. Igor Shesterkin on ollut fantastisen hyvä tässä(kin) ottelusarjassa. Kuitenkin ensimmäisen sekä viidennen ottelun ratkaisumaalit ovat menneet hieman liian helpolla, ja vaikka kaksi virhettä viiteen peliin ei kuulosta paljolta, niin julma fakta on se että juurikin ensimmäinen ja viides ottelun ratkaisut liittyvät häneen.
Ensimmäisestä ja toisesta virkkeestä olen samaa mieltä. Siksi minusta ei teekään oikeutta Shesterkinille (eikä sen puoleen Bobillekaan) lähteä arvioimaan yksittäisiä "olis voinu ottaa" -tilanteita erillisenä kontekstistaan. Kumpikin maalivahti ottaa varmat kiinni ja korkean todennäköisyyden paikkojakin aivan käsittämättömän hyvin. Tämä pelejä katsomalla, tilastot tukenevat.

Kaikkea vaan ei voi ottaa ja kun tarpeeksi tilanteita tulee, joku menee sisään. Lundellinkaan maali ei ollut mikään Tommy Salo vs. Valko-Venäjä -hörppäys, vaan veto hyvältä paikalta liikkuvan maskin takaa. Ei niitä kaikkia vaan voi vaatia ottamaan kiinni, vaikka ei ihan unelmaveto olisikaan joka kerta.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Joo, Igor on kyllä ollut tuskastuttavan hyvä. Pantterit jauhaa kuitenkin aivan mannschaftina, ja kuten jossain jo aiemmin kirjoitin, tilastot ovat parastakin veskaa vastaan, jos muu joukkue häviää pidemmän päälle eri osa-alueilla ja vastustajan veska pelaa sekin hyvin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Rangers hallitsi peliä enemmän kuin aikaisempia matseja. Tai no, hallitsi ekat 40 minuuttia. Kolmannessa erässä Panthers otti komentoa ja onnistui kääntämään pelin itselleen.

Parin ekan erän ajan katsoin, että kylläpä Lundellin kenttä joutuu pyörimään paljon omissa. Mutta kolmannen erän alkuun ketju rakenteli melkeinpä parhaat Panthers-paikat, ja olikohan lopulta kolmas niistä, joka meni Lundellin laukauksella maaliin.

Mikkolalta lopussa vahvaa suorittamista, kun Rangers pelasi ilman maalivahtia. Ensin purku keskialueelle niin ettei tule pitkää. Sitten Rangers pisti kiekon päätyyn ja perään, jossa Mikkola kuitenkin söi viimeisen reilun 20 sekunnin ajan kulmassa kiekkoa. Ei saanut Rangers enää yhtään paikkaa rakennettua siitä. Pieniä asioita, joita tarvitaan pudotuspeleissä voittoon.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Oli pelimiehen veto käydä myös vähän kopaisemassa Shesterkiniä 1-0-tappioasemassa ja vielä siten, että jäähyt tilanteesta menivät 1-1.
Vaikka ennenkaikkea tuo shesterkiniin törmäily menee Gustafssonin piikkiin. Mikkolalle oli jo jäähy tulossa ja siitä olisi tullut 5-3 yv, mutta sitten Gustafsson tuli tilanteen ulkopuolisena pelaajana painimaan ja antoi tuomareille mahdollisuuden tasoittavaan jäähyyn.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Oli pelimiehen veto käydä myös vähän kopaisemassa Shesterkiniä 1-0-tappioasemassa ja vielä siten, että jäähyt tilanteesta menivät 1-1.
Näinpä! Erik Gustafsson tulee tilanteeseen neljäntenä pelaaja ja ottaa jäähyn. Rangers olisi saanut 5v3 ylivoiman ilman Gustafssonin jäähyä.
 

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Flashcoren arvostelun mukaan arvosanat menivät Lundell 7.4, Luostarinen 7.0 ja Sasha Barkov vain 6.5. Sashalle tämän arvostelun mukaan heikoin peli pudotuspeleissä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tästä parivaljakosta Florida on allekirjoittaneen suosikki finaaliin, vaikka tietty Barkovissa on yksi pieni, häiritsevä seikka. Eli Tappara-tausta (hymiö). Näin toisen erän lopun ja kolmannen erän. Positiivista, että Florida kykeni voittamaan vaikka Barkov ei loistanutkaan. Se on kovan joukkueen merkki, kun ratkaisijoita on laajalla rintamalla. Kai tosin sekin on kovan joukkueen merkki, kun pelaa konferenssifinaaleissa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Nyt vasta sai pelin katottua, mutta kyllä kannatti. Huikea peli. Alkuun Rangers hallitsi aika totaalisesti ja siinä jo vanhat painajaiset Igorista ja Kreiderista alkoi taas tulemaan mieleen. Tokassa erässä Florida alkoi saada juonesta kiinni ja katoin vetojen tasoittuneen hieman ennen tokan erän viimeistä vitosta ja olivat siinä kohtaa 17-17. Sitten kolmoerässä Mikkolan ottaessa boksia Kakon kaatamisesta vedot olikin Floridalle jo 29-18 eli aika vahva statement hallinnan vaihtumisesta. Barkov hieman näkymätön, mutta kolmannen erän alkuun oli kyllä todella huikeaa peliä Barkovilta hyökkäysalueella, mutta ei karkkia. Lunkalta ja Luostariselta hävyttömät kisutukset ja hieman jäin odottamaan, koska Barkov käy tekemässä saman, mutta vetääkin kiekon takaisin jalkojen välistä ja heittää rystyltä sisään katsoen suomalaisia oppipoikiaan rohkaisevasti hymyillen. Mikkola on ollut mun mieleen pitkin kautta ja on yllättävän näkyvä molemmissa päissä kenttää. Yleensä se ei ole pakille hyvä olla liian näkyvä, mutta Mikkolan suoritukset on kyllä pääsääntöisesti todella hyviä. Mahtava voitto ja ainoa miinus oli Rangersin kavennus, joka vei Lundellilta voittomaalin. Lunkka se kuitenkin oli, joka pelin ratkaisi Luostarisen esityöstä. Tästä on hyvä jatkaa kutospeliin ja kaikki tilastot puoltavat Floridalle Finaalipaikkaa. Alla Finaalitappio viime kaudelta, joten tämä vuosi olisi jo oltava Panthersin vuosi. Barkov kapteenina nostaa kannua ilmaan ja ehkä jopa ihan suorille käsille.
 

Rod Weary

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Mun silmiin molemmat pelasivat hiukan tarkempaa kiekkoa. Ei ollut samanlaista coast-to-coastia kuin joku aikasempi peli. Sen takia Rangersin vastahyökkäyspeli jäi Kreiderin av-maaliin tällä kertaa. Siinäkin Reinhart voi vilkaista hiukan peiliin.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Vasta neljäs maalin peli tähän sarjaan. Kyllähän tuo kummasti tekemistä helpottaisi kun saataisiin edes silloin tällöin osumia esim. Panarinilta ja Zibanejadilta. Jälkimmäinen sai Kreiderin kanssa sentään pistetilinsä auki tähän sarjaan, mutta viimeiseen kymmeneen peliin nämä ensinmainitut ovat tehneet yhteensä - tättärää - yhden maalin. Jos pari viime kevättä on jättänyt näiden jätkien osalta kysymysmerkkejä, eipä nuo jutut tule ainakaan vähenemään jos seuraavan ja toivottavasti sitä seuraavan pelin aikana ei tapahdu mitään tässä sarjassa.

Mitään ei ole vielä hävitty, mutta kyllähän tuo alkaa vahvasti kallistumaan todennäköisyyksien osalta Panthersin voiton kannalle. Siellä on paletti kasassa ja kone hyrrää tasaisesti sekä syvyyttä että kärkeä myöten, ja kaksi kertaa peräkkäin tuon porukan kaataminen alkaisi vaatia tällä tekemisellä jo pientä ihmettä. Mutta ihme se on pienikin ihme, eli rinta rottingilla takaisin Sunriseen ja kaikki peliin. Muita vaihtoehtoja ei ole.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Joo, voisi tuolle enemmänkin minuutteja antaa, kun ei hän kuitenkaan ole kentälle päästyään pettänyt, yksi turha jäähy ainoa isompi miinus toistaiseksi. Eli peluuttakaa sitten vaan rohkeasti edes ne perus 5-7 min jos mukana, tai sitten joku muu kehiin. Jotenkin tuntuu, että Wheelerin kautta haetaan nyt jotain ekstraa tuonne alaketjuihin, kun sieltäkin maaleja tarvitsee näköjään tehdä.
Siirretään tämä tänne ajankohtaisempaan ketjuun. Wheelerin kohdalla on mielenkiintoista, että tuodaanko se tonne neloseen vai yritetäänkö epätoivoisesti lyödä suoraan tuonne Mikan ja Kreiderin laidalle?

Ja tästä jo joku ottikin kiinni kausiketjussa, mutta onhan se nähtävä Druryn (ja Lavioletten) epäonnistumisena, että ollaan tässä vaiheessa kautta vieläkin samassa tilaneessa: Kaikki hyökkääjät on käytettävissä eikä oikein ketään niistä voi laittaa tämän ns. kärkikaksikon laidalle. Joko sitä olisi pitänyt hakea vähän Roslovicia isompaa nimeä siirtorajalla tai sitten hyvissä ajoin kauden aikana rikkoa nämä veijarit eri ketjuihin (siitä hauska kaksikko, että saattaa olla jopa liigan paras av-kaksikko ja 4 vs 4 pelissä täyttä timanttia, mutta 5 vs 5 ei vaan suju tehokkaasti kuin sen yhden venäläisen kanssa).
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Ja tästä jo joku ottikin kiinni kausiketjussa, mutta onhan se nähtävä Druryn (ja Lavioletten) epäonnistumisena, että ollaan tässä vaiheessa kautta vieläkin samassa tilaneessa: Kaikki hyökkääjät on käytettävissä eikä oikein ketään niistä voi laittaa tämän ns. kärkikaksikon laidalle. Joko sitä olisi pitänyt hakea vähän Roslovicia isompaa nimeä siirtorajalla tai sitten hyvissä ajoin kauden aikana rikkoa nämä veijarit eri ketjuihin (siitä hauska kaksikko, että saattaa olla jopa liigan paras av-kaksikko ja 4 vs 4 pelissä täyttä timanttia, mutta 5 vs 5 ei vaan suju tehokkaasti kuin sen yhden venäläisen kanssa).
Vesey on ainoa joka puuttuu, ja ironista kyllä tää olisi ollut sellainen vaihtoehto joka on näyttänyt ajoittain ihan hyvältä näiden kahden rinnalla, mutta tottakai hän on ainoa joka ei ole pelikuntoinen. Tästä voidaan kiittää tätä(kin) Lombergin temppua pari peliä takaperin, jota ei ole jostain syystä nostettu tikunnokkaan oikein missään.


 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Floridalla on 5 vs 5 maalipaikat 143 - 99 ja vaaralliset maalipaikat 63-34 ja maalit 7-7

Panarinin ollessa kentällä nuo saldot ovat maalipaikat 49-26, vaaralliset 20-13 (molemmissa kategorioissa joukkueen paras) ja maalit 4-3 kaikki Rangersin hyväksi.

Eli silloin kun Panarin ei ole kentällä 5 vs 5 maalipaikat ovat Floridalle 117 - 50, vaaralliset 50 - 14 ja maalit 4-3.

En oikein jaksaisi sitä narratiivia, että Panarin on ollut samalla tavalla onneton kuin vaikka Zibanejad.


Nämä siis naturalstattrickin mukaan. Clearsightit näkee rangersin saldot aavistuksen parempina kuin nämä julkiset mallit, mutta se ei ollut tässä nyt pointtina.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Floridalla on 5 vs 5 maalipaikat 143 - 99 ja vaaralliset maalipaikat 63-34 ja maalit 7-7

Panarinin ollessa kentällä nuo saldot ovat maalipaikat 49-26, vaaralliset 20-13 (molemmissa kategorioissa joukkueen paras) ja maalit 4-3 kaikki Rangersin hyväksi.

Eli silloin kun Panarin ei ole kentällä 5 vs 5 maalipaikat ovat Floridalle 117 - 50, vaaralliset 50 - 14 ja maalit 4-3.

En oikein jaksaisi sitä narratiivia, että Panarin on ollut samalla tavalla onneton kuin vaikka Zibanejad.


Nämä siis naturalstattrickin mukaan. Clearsightit näkee rangersin saldot aavistuksen parempina kuin nämä julkiset mallit, mutta se ei ollut tässä nyt pointtina.
Toisaalta tähän varmasti vaikuttaa sekin, että pelaa Vinnien ja Laffyn kanssa, jotka ovat ne parhaat hyökkääjät olleet tässä sarjassa niin tehojen kuin silmätestinkin perusteella. Mutta on minustakin ollut Zibaa parempi, joskaan ei siltikään vaaditulla tasolla.
 

foligno

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Floridalla on 5 vs 5 maalipaikat 143 - 99 ja vaaralliset maalipaikat 63-34 ja maalit 7-7

Panarinin ollessa kentällä nuo saldot ovat maalipaikat 49-26, vaaralliset 20-13 (molemmissa kategorioissa joukkueen paras) ja maalit 4-3 kaikki Rangersin hyväksi.

Eli silloin kun Panarin ei ole kentällä 5 vs 5 maalipaikat ovat Floridalle 117 - 50, vaaralliset 50 - 14 ja maalit 4-3.

En oikein jaksaisi sitä narratiivia, että Panarin on ollut samalla tavalla onneton kuin vaikka Zibanejad.


Nämä siis naturalstattrickin mukaan. Clearsightit näkee rangersin saldot aavistuksen parempina kuin nämä julkiset mallit, mutta se ei ollut tässä nyt pointtina.

Kyllähän Panarin ja Lafreniere ovat ainoat pelaajat, jotka ovat osoittaneet kohtalaisen jatkuvaa vaaramomenttia kentällä ollessaan. Trocheck toki vetänyt hyvin myös, mutta hän on kuitenkin enemmän tukipelaaja ja työhevonen tuossa ketjussa. Ziba ja Kreider ovat käytännössä olleet koko sarjan ajan täysin samalla tasolla kuin kolmos- ja nelosketju, täysin näkymättömiä 5-5-pelissä. HF Boardsilla oli taas innostuttu viime pelin jälkeen haukkumaan Kaapon pelaamista ikään kuin tappio olisi ollut hänen syynsä. Totta on, että enemmän pitäisi saada aikaan, mutta myös minuutit ja mahdollisuudet ovat aika vähissä. Sinällään Kaapo pelaa minusta juuri sitä kolmosketjun tarkkaa ja ja riskitöntä playoff-hockeya, jota kolmosketju yleensäkin pelaa. En oikein ymmärrä miksi Roslovic, Wennberg ja Chytil saavat ikään kuin synninpäästön kun ovat yhtä saamattomia ja sentään pääsevät vetämään ylivoimaa sekä enemmän minuutteja Ziban ja Kreiderin kanssa. Mutta kai se on se turhautuminen kakkosvarauksen tuottamaan ylihypetyksen jälkeiseen pettymykseen edelleen.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Toisaalta tähän varmasti vaikuttaa sekin, että pelaa Vinnien ja Laffyn kanssa, jotka ovat ne parhaat hyökkääjät olleet tässä sarjassa niin tehojen kuin silmätestinkin perusteella. Mutta on minustakin ollut Zibaa parempi, joskaan ei siltikään vaaditulla tasolla.
Tietysti auttaa, joskin omaan silmätestiin Panarin on ollut suunnilleen yhtä hyvä. Syöttelijä kärsii kuitenkin aina vähän siitä jos vastaanottajan viimeistely ei onnistu.

Joka tapauksessa Panarinin 20 - 13 tilastoon verrattuna Laffy on 17-16 ja Trocheck 17-17.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Näyttäisi siltä, että Brodzinski ottaa Rempen paikan kokoonpanossa. Pystynee pelaamaan isompia minuutteja mikä tulee tässä paineessa tarpeeseen.

Joku yritti vähän paidan väreistä arpoa, että cuylle-chytil-kakko voisi olla viimein kenttäkoostumuksena. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan sanovat.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: VeMa

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Ei nyt välttämättä suoraan sulle kysymys, mutta eikö Lundell pelaa enää nykyään alivoimaa? Muistaakseni oli todella vaarallinen Barkovin kanssa pelatessaan, nimenomaan myös hyökkäyspäähän.

Vai onko otettu hieman vastuuta pois, että pystyy paremmin kantamaan ketjuaan. Ei välttämättä huono päätös, sillä Lundell on ollut yksi Floridan parhaita pitkin poffeja
 

Kopss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Ei nyt välttämättä suoraan sulle kysymys, mutta eikö Lundell pelaa enää nykyään alivoimaa? Muistaakseni oli todella vaarallinen Barkovin kanssa pelatessaan, nimenomaan myös hyökkäyspäähän.

Vai onko otettu hieman vastuuta pois, että pystyy paremmin kantamaan ketjuaan. Ei välttämättä huono päätös, sillä Lundell on ollut yksi Floridan parhaita pitkin poffeja

Floridan top2 av ketjut ovat muistaakseni koko kauden olleet Barkov - Reinhart ja Stenlund - Luostarinen. Jossain kohtaa oli loukkeja tai muuta ja Lundell pelasi av:ta enemmän, mutta ei musta missään kohtaa ole ollut vakionaama. Hän on sitten siinä ”kolmannessa” av parissa, jos muita alkaa hapottamaan.
 

Largo

Jäsen
Floridan top2 av ketjut ovat muistaakseni koko kauden olleet Barkov - Reinhart ja Stenlund - Luostarinen. Jossain kohtaa oli loukkeja tai muuta ja Lundell pelasi av:ta enemmän, mutta ei musta missään kohtaa ole ollut vakionaama. Hän on sitten siinä ”kolmannessa” av parissa, jos muita alkaa hapottamaan.
Onko noin? Muistaakseni aika pitkän matkaa mentiin Barkov - Reinhart ja Lundell - Luostarinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös