New York Rangers (1.) – Florida Panthers (1.), Idän konferenssifinaali

  • 50 516
  • 270

Sarjan lopputulos


  • Äänestäjiä
    228
  • Poll closed .

tylerdurden

Jäsen
Suosikkijoukkue
NYR, LFC, Suomifutis
Tuossa jokunen viesti ylempänä upotetussa twiitissä näkyy hyvin se momentum, kun Rangers oli niskan päällä. Siinä kun olisi saatu kiekko maaliin, niin voi pojat.

Varsinkin toinen erä oli kotijoukkueelta aika kummallista läpsyttelyä. Ei saatu vetoja, ei oikein päästy edes paikoille, ei kunnolla tunnetta. Toisaalta Florida pelasi fiksusti ja sai tyrehdytettyä Rangersin hyökkäyspelin lähes olemattomiin.

Myös Rangers harrasti jonkin verran ketjurulettia. Ainakin jenkkiaelostaja noteerasi että jossain kohtaa viime keväältä tuttu nk. Kid Line (Laf-Chytil-Kakko) käväisi jäällä, mutta vain lyhyen hetken.

Rangersin ylivoima paransi ottelun loppua kohden, mutta parhaaseensa se ei kyennyt. Parantanee kyllä vielä sarjan edetessä ja vähintään sen se vaatiikin, jos aikoo yhtään ottelupalloa itselleen ottaa.

Bob oli Igoria parempi, mutta jo seuraavassa ottelussa homma voi hyvinkin olla toisinpäin.

Fox on kaukana parhaastaan ja se valitettavasti näkyy.
 

SVSV

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks
Ihan pelkästään jo tämän pätkän takia kannattaisi jokaisen jääkiekosta kiinnostuneen katsoa NHL-jääkiekkoa.

Tämä tilanne tai sen jälkimmäinen osa ei muuten ollut tuossa 10min highlightsissa, joka näkyy Youtubessa ja DTMTS:ssa. Kehnoa toteuttamista. Muutenkin tuntuu että niissä keskitytään suhteettoman paljon 1. erän alkuun ja yhtäkkiä pompataan pelissä 10min eteenpäin.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Ihan hyvä ensimmäinen peli ja kupletin juoni toteutui aika odotetusti. Florida tykkää paineistaa ja hyökätä, Rangers mielellään vetäytyy ja iskee vastaan. Tasaisissa merkeissä lähti matsi käyntiin, mutta Roslovic sai aika helpon jäähyn taklin jälkeen kun kopautti Ekman-Larssonia visiiriin. Sen jälkeen taisi mennä joku 12minuuttia Rangersilla ilman vetoa. Jack taisi tuon myötä saada alennuksen ketjuruletissa pelaten vain 10 minuuttia.

Floridahan ottelua hallitsi ja koitti kovasti hanskan puolelta hakea maaleja, ainakin siltä näytti Tkachukin hieman helposti uponneen kudin jälkeen. Rags koitti iskeä vastaan ja Schneider pyrhälsi pakin tontilta kauden kolmanteen läpäriin kilauttaen tolppaa. Cuylle pääsi myös läpäriin, mutta taisi puolustaja ehtiä häiritsemään venytystä yläkulmaan. Zibanejad tuhri toisen erän lopussa hyvän 1 timer tontin tykittämällä maalin ohi Trotcheckiin. Panarinille -3 matsista, mutta oli mielestäni hyvä kiekon kanssa luoden sitä tilaa ja paikkaa muille. Bobi oli maalilla loistava ja nollasi ne hyvät tontit joita Rags sai rakenneltua.

Osittain varmaan selittää tuota hieman varovaista peliä juurikin Rangersin kyky iskeä vastaan rakentaen haastamalla ne maalipaikat joista Florida sai pari kertaa melkein maksaa. Florida sen sijaan hallitsi päätyä ja haki niitä opportunistisia syöttöjä omille ukoille hyvään sektoriin. Eri universumissa Rangers voitti tuon ottelun 4-2;D
 

müller

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Eri universumissa Rangers voitti tuon ottelun 4-2;D
Tai eri universumissa Florida voitti 0-5, sillä sen verran oli lopulta maalivahtipelistä kiinni, vaikka Florida peliä hieman enemmän hallitsikin. Veikkaan, että tässä sarjassa maalivahtipeli päättää pitkälti sen, kumpi menee jatkoon.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Tiukkaa on edelleen, mutta nyt Rangers pääsi myös kunnolla peliin mukaan ja taisi lopulta hallita ihan tilastojenkin valossa, ja sitämyöten sarja ansaitusti tasoihin. Kohtuu iso maali Goodrowilta, ja vaikka 0-2 ei olisikaan ollut vielä mikään lopullinen kuolinisku, on nyt vähän helpompi lähteä Sunriseen kun tiedostaa että ei tarvitsee ottaa tätä Panthersia vastaan neljää voittoa viidestä pelistä.

Laatutontit ovat edelleen molemmilla vähissä, veskarit kuumina ja alivoima ylivoimaa parempaa, eli aikalailla rinta rinnan mennään. Panthers koitti horjuttaa edellistä fyysisemmällä pelillä ja Lomberg saikin sikailtua Veseyn pois pelistä, mutta jatkoajalla sama jengi tuntui vähän jopa pelkäävän ja antoi Rangersin ottaa aktiivisempana ohjat käsiinsä, josta ei näissä peleissä seuraa yleensä hyvää. Työteliäämpi palkittiin.

Erityismaininnat Rempelle ja Ekman-Larssonin perseelle. Molemmat isossa roolissa tänään.

Touhu jatkuukin heti huomenna ja harvinaista kyllä prime timessa, eli klo 22 jälkeen kiekko jäähän. Ei varmaan haittaa pelaajia yhtään että tästä ei tullut tämän pidempää maratonimatsia.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Huh, Goody tasoitti sarjan aivan huikealla suorituksella, kiekko alas korkeaa mailaa hipoen, kiekkoa ylös ja sitten upea veto kilvelle ylös. Kyllähän loppua kohden ja varsinkin jatkoilla alkoi Rangersille kääntyä, ja ansaittu voitto tosiaan. Toisen erän alkupuolisko näytti jo pahalta, kun ei ollut mitään palaa, ja tais mennä reilu kymppi ekaan vetoon, avauserän loppukin tuossa ajassa mukana.

Mutta on tuo Panthers huikean tiivis ja fyysinen jengi, kova homma ottaa neljä palloa. Yv- pelin on kyllä alettava tuottaa, ei projekti muuten onnistu. Tämäkin oli katkaistavissa jo varsinaisella, mutta 0/3 yv ja Panthersilla 1/2, niin tuolla oli valtava merkitys pelissä, kun 1-1 varsinainen. Panthers paineistaa hyvin, todella nopeat ja laadukkaat syötöt pitää olla siinä sisään tuonnin jälkeen, Foxin heikko liike näkyy tuossakin. Joka yv:llä saatiin kyllä ainakin kerran kuviotakin käyntiin, mutta ei onnistunut maalinteko.

Rempe toi sitä kaivattua energiaa, saa mun puolesta jatkaa, kun ei jäähyillytkään eikä ollut vaikeuksissa muutenkaan. Kakolle antaisin mahiksen, Roslovic joutaisi vuorostaan poppareille.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Panthers koitti horjuttaa edellistä fyysisemmällä pelillä ja Lomberg saikin sikailtua Veseyn pois pelistä, mutta jatkoajalla sama jengi tuntui vähän jopa pelkäävän ja antoi Rangersin ottaa aktiivisempana ohjat käsiinsä, josta ei näissä peleissä seuraa yleensä hyvää.
Kulikov laittoi myös Troubamaisen taklauksen(=puhtaasti ja kovaa vastapalloon), kakkonen siitä tuli,vaikka kiekollinenhan Wennberg siinä oli. Vähän pääosumaa huonon asennon takia, mutta onneksi säilyi ehjänä. Toivottavasti Vesey tokenee myös, luotettava juhta neloseen. Rangersin nelosella taitaa olla jo 5 maalia poffeissa kasassa, Floridan puukädet vielä nollilla. Jos sarja kovin tasainen, niin tälläinenkin voi merkitä paljon.
 

Vatso

Jäsen
Ratkaisumaalin aikana kentällä oli Cuylle-Trocheck-Goodrow, tuota ei voine sanoa Rangersin 4.ketjuksi, vaikka Goodrow nyt maalin onnistui tekemään. Floridan kaikkien 3 ensimmäisen ketjun pitäisi pystyä tekemään maaleja, joten aika marginaalisesta jutusta puhutaan, jos heidän 4. ketju ei tee tehoja. Varsinkin kun tuo Floridan 4. ketju pelasi vaikkapa tässä pelissä ihan ok.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Ratkaisumaalin aikana kentällä oli Cuylle-Trocheck-Goodrow, tuota ei voine sanoa Rangersin 4.ketjuksi, vaikka Goodrow nyt maalin onnistui tekemään. Floridan kaikkien 3 ensimmäisen ketjun pitäisi pystyä tekemään maaleja, joten aika marginaalisesta jutusta puhutaan, jos heidän 4. ketju ei tee tehoja. Varsinkin kun tuo Floridan 4. ketju pelasi vaikkapa tässä pelissä ihan ok.
No joo, sanotaan näin, että nelosketjulaisten maalit 5-0. Ei luultavasti ole kovin merkittävä, mutta mitä vähämaalisemmin mennään, sitä tärkeämpää. Samoin nuo erikoistilanteet.
 

NakkiFakiiri

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Charlestown Chiefs
Kulikov laittoi myös Troubamaisen taklauksen(=puhtaasti ja kovaa vastapalloon), kakkonen siitä tuli,vaikka kiekollinenhan Wennberg siinä oli.
Kieltämättä vähän kierolla tavalla huvitutti tuota taklausta ja etenkin Lombergin suorittamaa Veseyn telomista katsellessa kun visioi että jos tässä olisikin ollut antavana osapuolena Trouba ja vastaanottajana vaikkapa Lundel, seinille olisi hypitty taas samantien ja rottailuketjussa olisi täysi mähinä päällä. Täytyy muistaa että edellisessä sarjassa siellä toivottiin Trouballe halvaantumista sellaisten taklausten johdosta, jotka eivät edes osuneet kohteisiinsa, mutta tätähän se on.

No pääasia että Wennberg selvisi tuosta ehjin nahjoin ja oli jopa lähellä ratkaista ottelun. Veseyn kohdalla taisi tulla vähän isompaa vauriota valitettavasti, mutta onneksi siellä on Kakkoa reservissä odottamassa.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Aivotärähdysspottaajat ei kyllä ollut ihan hereillä tossa Wennbergin tilanteessa kun oli jo parin minuutin päästä kentällä vaikka päähän kolisi kunnolla.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Todella tiivistä jääkiekkoa, kuten tässä vaiheessa toki sopii jo olettaakin. Rangersin oli ainakin todella vaikea saada poikittaissyöttöjä perille tai vetoja maalille asti (taas). Molemmilla oli omat hetkensä ja momentuminsa, mutta jatkoajalla Rangers oli huomattavasti aloitteellisempi nippu ja se avitti onneksi voittoon asti. Tekisi jopa mieli sanoa ansaitusti, mutta onhan nuo marginaalit ihan äärettömän pieniä tuolla kentällä.

Valiquettehan iski analyyseissaan Bobrovskysta tarinaa, että matalat vedot eivät uppoa edes vahingossa, mutta olikohan päästänyt jopa eniten koko pudotuspelessä yläkulmavetoja sisään. Sinne sitten jatkossakin painetta?

Veseyn tilanne näytti siltä, että siellä on olkapää sijoiltaan ja oletettavasti Kakko tulossa tilalle seuraavaan peliin. Toivottavasti tuo mukanaan pientä tiikerinsilmää ja munaa kentälle penkityksestä ärsyyntyneenä?

Huomenna mennään taas, ja iso mielenkiinto kohdistuu siihen, että kuinka paljon aktiivisemmin Florida pelaa kotikaukalossaan ja vice versa.
 

Justise

Jäsen
Suosikkijoukkue
KeuPa
Oli tämä peli nyt kuitenkin sen kaksi erää vauhdikkaampi kuin se eka matsi. Liekö sitten sillä osuus että Rangers oli aktiivisempi kuin edellisessä pelissä. Kolmannessa erässä ja jatkoerässä vauhti hiipui mutta ihan ymmärrettävistä syistä.

Omaan puusilmään sattui että Rangers haki liikaa sitä helvetin hyvää paikkaa siirtelemällä kiekkoa kerran tai kaksi liikaa ja silloin tilanne kuivui jo kasaan. Hieman lisää suoraviivaisuutta niin saisivat maalipaikkojakin enemmän.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Minusta etenkin Floridan peli ei ole mitään pystysuunnan koohottamista jos ei mitään jaloskiekkoakaan - se jatkuva alueen löytäminen ja voittaminen perustuu selkeästi spesifille pelikäsitykselle. Eikä Rangers myöskään ole mitenkään epäjärjestäytynyt. Sangen taktista kiekkoa.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Minusta etenkin Floridan peli ei ole mitään pystysuunnan koohottamista jos ei mitään jaloskiekkoakaan - se jatkuva alueen löytäminen ja voittaminen perustuu selkeästi spesifille pelikäsitykselle. Eikä Rangers myöskään ole mitenkään epäjärjestäytynyt. Sangen taktista kiekkoa.
Toisin sanoen tylsää. Mutta siitä mukava sarja kuitenkin että kovia mokkeja kumpaisessakin päässä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: mjr

Vogoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL
Kulikov laittoi myös Troubamaisen taklauksen(=puhtaasti ja kovaa vastapalloon), kakkonen siitä tuli,vaikka kiekollinenhan Wennberg siinä oli.
Nuutti Vihtilä taisi sanoa, että ESPN sääntöasiantuntija tulkitsi Wennbergin kiekottomaksi ja siksi estämisestä jäähy, koska taklaus taas oli suoritteena puhdas.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Nuutti Vihtilä taisi sanoa, että ESPN sääntöasiantuntija tulkitsi Wennbergin kiekottomaksi ja siksi estämisestä jäähy, koska taklaus taas oli suoritteena puhdas.
No näin minäkin sen järkeilin, mutta kiekolla Wennberg siinä minusta oli ihan silmänräpäys ennen. Kenttätuomiohan oli 5 min, mutta muuttui videoilta sitten estämiseksi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
No näin minäkin sen järkeilin, mutta kiekolla Wennberg siinä minusta oli ihan silmänräpäys ennen. Kenttätuomiohan oli 5 min, mutta muuttui videoilta sitten estämiseksi.
Jos on vihelletty 5 minuutin jäähy niin sitä ei muistaakseni voi pyyhkiä pois vaan se on joko kakkonen tai vitonen.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Ilmoittautuiko Rangers juuri idän suosikiksi ja finaalipariin Edmontonin kanssa? Näin voisi ajatella tällä palstalla vallitsevan suomalaiskirouksen kannalta. Eikä tarvitsisi edes kanadalaiskirousta rikkoa! Ovela ratkaisu siis Rangersilta jättää Kakko penkille ja siten napata voitto heti kun suomalaisia ei mukana ollut. Tällä tavalla jatkaessa suomalaisten kannu muuttuu taas hieman epätodennäköisemmäksi.

Vakavasti puhuen kyllähän tuolla Kakolle paikka on ja samaa peliä pitäisi jatkaa kuin Carolinaa vastaan ollessaan yhdessä pelissä Rangersin parhaimmistoa. Taisi siihen tulla nyt selkeä paikkakin Veseyn ilmeisesti loukkaannuttua.

Joutuu siis suomalais- ja kanadalaiskiroukset selvittämään asiaa vielä jatkossakin, vähän kuin voileipä kissan selkeään kiinnitettynä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jos on vihelletty 5 minuutin jäähy niin sitä ei muistaakseni voi pyyhkiä pois vaan se on joko kakkonen tai vitonen.
Mä muistelen, että kakkosta ei pyyhitä pois. Vitosia on kyllä otettu pois, kun ne hiukankin potentiaaliset tilanteet näytetään ihan tarkistamisen ilosta majoreiksi.

E. videotarkistuksen jälkeen vahvistan, että pari kautta sitten annettiin tuomareille mahdollisuus pyyhkiä koko jäähy veks. Sitä ennen kakkonen oli noissa minimi.
 
Viimeksi muokattu:

agent082

Jäsen
Ilmoittautuiko Rangers juuri idän suosikiksi ja finaalipariin Edmontonin kanssa? Näin voisi ajatella tällä palstalla vallitsevan suomalaiskirouksen kannalta. Eikä tarvitsisi edes kanadalaiskirousta rikkoa! Ovela ratkaisu siis Rangersilta jättää Kakko penkille ja siten napata voitto heti kun suomalaisia ei mukana ollut. Tällä tavalla jatkaessa suomalaisten kannu muuttuu taas hieman epätodennäköisemmäksi.

Vakavasti puhuen kyllähän tuolla Kakolle paikka on ja samaa peliä pitäisi jatkaa kuin Carolinaa vastaan ollessaan yhdessä pelissä Rangersin parhaimmistoa. Taisi siihen tulla nyt selkeä paikkakin Veseyn ilmeisesti loukkaannuttua.

Joutuu siis suomalais- ja kanadalaiskiroukset selvittämään asiaa vielä jatkossakin, vähän kuin voileipä kissan selkeään kiinnitettynä.
Kakko pelasi yli puolet otteluista runkosarjassa.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kohta mennään taas. Tänään ei mitään ratkota vielä, mutta voittajalle vähän enemmän tilaa hengittää. Häviäjälle keskiviikon peli jo melkein pakkovoitto, 1-3 olisi turhan tukala kummalle tahansa. Kakko ilmeisesti nelosessa, löytyykö yhteys Rempen kanssa? LGR!

Edit: Kaapo ilmeisesti kuitenkin kolmosessa, tutkapari ei ehkä synnykään.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös