New York Islanders 2010-11 - now with less facepalm

  • 150 457
  • 444

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Aika erikoinen päätös kaikesta huolimatta tuo Weightin jatko. Viime kausi ei kyllä enää antanut syytä jatkaa sopimusta. Pelilliset asiat eivät sitä ainakaan tukeneet. Mutta ehkäpä tässä haetaan kokemusta joukkueeseen. Islandersilla on kuitenkin monta kokematonta hyökkääjää.

Mutta kyllähän Moulsonin jatkosta olisi mielummin lukenut.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Yritänpä myös jäsennellä joitain hajatelmia viime aikojen touhuista.

Weightin jatko ei varsinaisesti hurraa-huutoja aiheuttanut, sillä se arvokas johtajuus mitä Dougie joukkueeseen tuo, olisi välittynyt kyllä pukuroolissakin. Nyt on taas pieni pelko, että kunnollista nelosketjua ei saada kasaan, sillä Gillies-Weight-Joensuu tms. sekakolmikko ei oikein soveltuisi mihinkään rooliin. Weight on nykyisellään kuin hyökkäyspään Martinek, eli 70+ peliä tuntuu utopialta, joten kelvollinen korvaaja olisi löydyttävä.

Weightin sopimus herätti hieman jo pelkoa, että jatkoja jaetaan kaikille, mutta Snown haastattelu NHL livessä antaisi ymmärtää että Park ja tietenkin Tamby poistuvat. Ihan normi-GM:ltähän Garth muuten kuulostaa eli melko tylsää jutustelua, joskin melko heikossa hapessa kuulostaisi mies olevan hengityksestä päätellen. Ainakaan johtoportaassa ei vyötä taideta turhan kireällä pitää. Moulson, Petrov ja Bergenheim ovat ne mielenkiintoisimmat vanhat nimet ennen heinäkuuta ja draftia lukuunottamatta.

Mikäli jotain cap relief-treidiä yritetään, voisi kuvitella Bergien ja Gervaisin kuuluvan mahdolliseen palautukseen, sillä halpoja ja kuitenkin ylhäällä pelanneita molemmat, jotka syvyyspelaajina ehkä menisivät muuallakin, verrattuna 2-4mil$ tienaaviin alempien ketjujen kavereihin palkkakaton kanssa tuskailevien rosterissa.

DeHaan-lausunnot ovat kyllä jatkuvasti sen luonteisia, että pojan todella odotetaan tulevan leirille valmiina. Suttonin paluu on joidenkin hevosmiesten mukaan jo sovittu, vaikka se ei periaatteessa ole luvallistakaan. Eipä sekään katastrofi ole, mutta mikäli yhteisymmärrys on salassa jo nyt saavutettu, tarkoittanee se parivuotista ja hieman ylihintaista sopparia varmasti. Millikin ylimääräistä kait vain auttaa palkkalattian suhteen, kunhan pituus on sellainen ettei enää ole voimassa silloin kun nuoremmille runkopelaajille sorvaillaan jatkoja.

Kaikki varausehdokkaat on sitten kierrätetty ladossa ja ainakin rannalla. Varsinkin ajatus Niederreiterin, Burmistrovin ja Granlundin yhteisvierailusta sekä päivästä Jones Beachillä yhdessä Jankowskin kanssa, tuo mieleen lukuisia kiusallisen hiljaisia hetkiä kunnes päivä päättyy rantapalloleikkeihin rantavedessä ennen jätskiä.

Gudbransonin kelkassa tuntuisi enemmistö olevan ja Connollyn, Burmistrovin tai Ninon perässä voisi kai treidi alemmaskin tulla kyseeseen ennen Gormleyta paikalta viisi, Fowler lienee jo mennyt tuolloin? Eipä sitä tiedä mitä papereissa herrojen kohdalla lukee ja mikä Connollyn terveys lopulta on, sillä ilmeisesti jokin lääkärintodistusselkkaus kai esti visiitin Long Islandille tai ainakin uhkasi estää.

Talouspuolelta kuultiin yllättäen hyviäkin uutisia, sillä keikkapaikkana ja muidenkin tapahtumien järjestämiseen Coliseum on edelleen ok, ja nyt Wang saa tuotot tuostakin toiminnasta. Kesällä Jones Beach on konsertteihinkin ykköspaikka saarella, mutta mm. Muse ja Roger Waters näyttäisivät olevan lähiaikojen ohjelmistossa. Loistavana bisnesvetona Islanders myykin nyt kausikortteja kaikkiin tapahtumiin hallissa ja kivaltahan se kuulostaa kun eräskin rahamies osti miljoonan dollarin edestä lippuja. Tyhjiä penkkejä voi peleihin tosin ilmaantua enemmän kun liput maksavat itsensä takaisin vähemmälläkin, mutta tulopuolella hyvä juttu kuitenkin.

Eipä tuota bisnestä ainakaan suurten voittojen perässä tehdäkään, jos Chicagonkin omistaja väitti Hawksien tekevän tappiota vaikka halli on aina täynnä ja mestaruuskin plakkarissa. Islanders toki jää miinukselle palkkalattiassakin.

Parempaa urheilullista menestystä tietenkin toivotaan ja joitain uusiakin naamoja, joista kenties olisi apuakin tuon saavuttamisessa, mutta edelleen hallikuvion selviäminen on se suurin huoli. Muuten ollaan sidoksissa vuoteen 2015 asti ja yksikään sijoittaja ei varmasti ole valmis ostamaan joukkuetta kuin vasta vuokra-ajan lopussa, eikä Wangin juuri kannata kuin yrittää pitää tappiot mahdollisimman pieninä. Yllättävän pian nuo entry level-sopparitkin täytyy päivittää miesten tasolle. Bottan hiljattain huhuilema kiinteistögurun mukaantulo Queens-projektiin ammuttiin äkkiä alas anti-Islanders-äänitorven Newsdayn toimesta, joten sama asemasota jatkuu kai loputtomiin.

Jonkinlaisena kevennyksenä hfboardsin ilmeisesti ihan tosissaan tehty postaus Riki Sorsan...Mike Milburyn veljen kanssa käydystä keskustelusta:

"I was sitting on my train and a guy sat down in front of me who was the spitting image of Milbury. Could be his brother. Could it? Nahh... but then Im looking,, and Im like.. son of a *****.. it really could be!

I strike up a conversation and mention the Isles and sure enough.. the mention comes up and boom! I hit him with all types of questions on the Isles and what he knows and so forth. Now Mike is long gone from the Isles, but here is what his brother knows..

1. Wang is trying to keep the team in Nassau, at the current site, but really is done with the political nonsense.

2. He is keeping things on the hush hush with everyone b/c he has nothing good to say, nor does he want to show his hand to Nassau, which is...

3. He is very close to getting a deal in theory for the Isles to play in Queens. Nothing solid, but a handshake deal kind of thing, should Nassau close the books.

I asked how he knows this as he is very much displaced from the team. He said that the NHL knows what is going on and is involved in it more than most people realize."


Totta tahi ei, niin hauskinta on ajatus, että nyt ollaan tultu siihen tilanteeseen, jossa luotettavin lähde hallikeskusteluun on Mike Milburyn veli!
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Entry Draft

Ajattelin tässä laittaa oman mock draftin Islandersin draftista lukuunottamatta tuota vitosvuoroa.

Tässä on lähinnä omat toiveeni noista muista varauksista (numero: pelaajan nimi, pelipaikka, joukkue, liiga: tilastot). Olen yrittänyt miettiä realistisesti, että missä vaiheessa pelaaja voi tulla varatuksi. Tilastot Eliteprospectista.

35th pick: Zach Trotman, puolustaja, Lake Superior, NCAA: 36 ottelua, 2+6=8
58th pick: Patrick Cehlin, laitahyökkääjä, Djurgården, Elitserien: 54 ottelua, 5+6=11
65th pick: Mark Visentin, maalivahti, Niagara Ice Dogs, OHL: 55 ottelua, GAA 2.99, SVS% 91.1
82th pick: Yasin Cisse, hyökkääjä, Des Moines Buccaneers, USHL: 18 ottelua, 13+6=19
95th pick: John Ramage, puolustaja, Wisconsin, NCAA: 41 ottelua, 2+10=12
125th pick: Nolan Zajac, puolustaja, Cedar Rapids RoughRiders, USHL: 49 ottelua, 0+11=11
155th pick: Denis Kindl, keskushyökkääjä, Gatineau Olympiques, QMJHL: 65 ottelua, 17+20=37
160th pick: Sergei Barbashev, CSKA-Krasnaja Armija Moskva, MHL: 48 ottelua, 24+21=45
185th pick: Corey Durocher, laitahyökkääjä, Kingston Frontenacs, OHL: 66 ottelua, 15+11=26

Trotman pelasi erittäin hyvän kauden NCAA:ssa, kuten myös Ramage. Ihmeellistä tosin on, että kumpikin jäi ilman varausta viime vuonna. Molemmat ovat sen tyyppisiä pakkeja, jotka pystyvät fyysiseen peliin. Cehlin jäi myös ilman varausta viime vuonna, mutta pelasi hyvän kauden Ruotsissa. Visentin oli yllättävän hyvä Niagaran maalissa ja sai kauden aikana paljon kehuja OHL-blogisti Brock Ottenilta. Hän voisi olla hyvä lisä Islandersin maalivahtilupauksiin. Cisse puolestaan teki USHL:ssä 19 otteluun 13 maalia ja pelaa yliopistossa ensi kaudella. Kindl ei onnistunut 18-vuotiaiden MM-kisoissa, mutta omaa hyvän potentiaalin. Barbashev oli 18-vuotiaiden kisoissa hyvä tehden 8 pistettä (2+6). Durocher on isokokoinen (188 cm) hyökkääjä OHL:n Kingstonista.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ajattelin tässä laittaa oman mock draftin Islandersin draftista lukuunottamatta tuota vitosvuoroa.

Hyvää pohdintaa, mutta tuo vitosvaraus määrittelee varmaankin paljolti seuraavan. Ekalla voi ottaa sen parhaan mahdollisen ja sitten enemmän tarpeiden mukaan, kuten Koskinen viime vuonna.

Jos ensimmäisenä saataisiin esim. Gudbranson, alkaisi noissa todella nuorissa olla jo top 4-pakiston pohja: Hamonic, deHaan, Gudb (tms. pakki sijalta 5), Donovan, Kessel, Ness + tämän vuoden 2-3 kierroksen haut. Kaikista ei tule mitään, mutta 3-4 pitäisi saada kehitettyä NHL:ään.

Pakki ensimmäisenä avaisi mahdollisuuden ottaa puhtaasti hyökkäävä pelaaja a'la Pulkkinen (ei ehkä juuri hän, mutta vastaava) tokalta kierrokselta, kun taas ykkösketjuun potentiaalia omaava hyökkääjä ekana loisi pohjan fyysisemmän peruspakin noutoon seuraavaksi. Välttämättä mitään franchise-pakkia ei ole tarve ottaa, jos haetaan esim. tasaista & hyvin roolitettua peräpäätä, mutta tuo voidaan saavuttaa syvässä draftissa kierroksilta 2-3, jolloin ensimmäisen varauksen tulisi olla Tavaresille sopiva hyökkääjä.

Toiseksi eniten vuoroja SnoJanksilla kait on tänä vuonna, joten kauppojakin saatetaan nähdä, sillä määrä ei enää ole ongelma lupausten osalta verrattuna Milburyn jättämiin raunioihin.
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Hyvää pohdintaa, mutta tuo vitosvaraus määrittelee varmaankin paljolti seuraavan. Ekalla voi ottaa sen parhaan mahdollisen ja sitten enemmän tarpeiden mukaan, kuten Koskinen viime vuonna.

Jos ensimmäisenä saataisiin esim. Gudbranson, alkaisi noissa todella nuorissa olla jo top 4-pakiston pohja: Hamonic, deHaan, Gudb (tms. pakki sijalta 5), Donovan, Kessel, Ness + tämän vuoden 2-3 kierroksen haut. Kaikista ei tule mitään, mutta 3-4 pitäisi saada kehitettyä NHL:ään.

Pakki ensimmäisenä avaisi mahdollisuuden ottaa puhtaasti hyökkäävä pelaaja a'la Pulkkinen (ei ehkä juuri hän, mutta vastaava) tokalta kierrokselta, kun taas ykkösketjuun potentiaalia omaava hyökkääjä ekana loisi pohjan fyysisemmän peruspakin noutoon seuraavaksi. Välttämättä mitään franchise-pakkia ei ole tarve ottaa, jos haetaan esim. tasaista & hyvin roolitettua peräpäätä, mutta tuo voidaan saavuttaa syvässä draftissa kierroksilta 2-3, jolloin ensimmäisen varauksen tulisi olla Tavaresille sopiva hyökkääjä.

Toiseksi eniten vuoroja SnoJanksilla kait on tänä vuonna, joten kauppojakin saatetaan nähdä, sillä määrä ei enää ole ongelma lupausten osalta verrattuna Milburyn jättämiin raunioihin.

Itse uskon ja toivon, että Islanders valitsee jonkun kolmikosta Fowler/Gudbranson/Gormley. Viime aikoina on tullut enemmän esille myös Burmistrov. Onhan se totta, että puolustajan valitessaan Islandersilla on hyvä tilanne sillä osalla, jolloin välttämättä toisen kierroksen vuoroa ei tarvitsisi käyttää puolustajaan. Mutta jos Islanders valitsee hyökkääjän, ei se puolustus ole enää lupausten osalta niin hyvä, etteikö toisen kierroksen varausta kannattaisi käyttää pakkiin. Joka tapauksessa lähes jokaisessa draft-listauksessa on ollut joko Gormley, Fowler tai Gudbranson. Tosin NHL Young Guns tarjoaa Kabanovin Islandersiin viidennellä vuorolla, heh. Kirill voisi olla riskin oton paikka vaikka kolmannella kierroksella, ja jos joku venäläinen tulee sitä ennen Islandersiin draftista (onhan organisaatiossa jo Petrov), voisi se helpottaa mahdollisesti hänen sopeutumistaan Long Islandille. Ja kauppoja voi Islandersin kohdalla tulla, se on aika varmaa. Todella kiinnostava varaustilaisuus edessä.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Kyllä puolustaja ensimmäisenä on se varmin veto, mutta kolmikosta Gudbranson, Fowler, Gormley eivät kaikki välttämättä ole samalla viivalla. Kaksi on melko varmasti jo viety ennen vitosvarausta ja sen jälkeen huomio voikin kohdistua hyökkääjään, ja tuota nimeä onkin vaikeampi veikata. Connolly, Burmistrov ja Nino esimerkiksi ovat ennakkoveikkailuissa milloin missäkin, aina sijalta kolme ylöspäin, jolloin lemppariksi muodostunut voisi olla saatavilla myöhemminkin, jos kauppa avaisi taas muita mahdollisuuksia myöhemmin jopa ensimmäiseltä kierrokselta.

Mikäli Petrov koetaan tulevaisuudessa tärkeäksi, voidaan häntäkin ajatellen hakea pelaajaa ja periaatteessahan mahdollista olisi vaikka hankkia Burmistrov sekä Kabanov, mutta se olisi todella epä-snowmaista jos mikä.

Varauksia katsellessa on tullut usein mieleen ettei ole sattumaa, että ensisijaisesti hakusessa ovat juuri tiimipelaajat puhtaiden taitureiden sijaan, sillä Snow itse edusti Islandersia juuri silloin kun slaavit vastasivat pisteistä (Jashin, Czerkawski, Hamrlik, Kvasha...), ja heidän takanaan joukkuetta kannattelivat varsinaiset johtajat (Jönsson, Peca, Bates, Lapointe, Aucoin...). Bailey ja Okposo edustavat varsinkin tätä suuntausta, vaikka tarjolla olisi ollut taitavampiakin kavereita; Tavares oli ns. no brainer tuolta paikalta, riippumatta siitä mitä Duchene saa aikaan.

Luottavaisin mielin kuitenkin mennään, ei vene varauksiin kaadu, vaan se seuraava askel valmiiden pelaajien suhteen ratkaisee.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
NHL Draftin ensimmäinen kierros takana ja Islanders pääsi kuin pääsikin pienten treidien kautta varaamaan kahdesti ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäisenä haaviin tarttui jännittävä Nino Niederreiter ja kierroksen viimeisenä pelaajana tarttui sitten sentteri Brock Nelson.

Niederreiterin varaus miellyttää varsin paljon minua vaikka odottelinkin Cam Fowleria Islandersiin. Niederreiter ei ole tyypillinen euro-peluri vaan hän pelaa kovaa ja ajaa tilanteet loppuun asti. Tuloskaskausi WHL:ssä oli vähintäänkin tyydyttävä kun Niederreiter oli varsin ylivoimaisesti joukkueensa paras maalintekijä (36) ja neljänneksi paras pistemies. Pudotuspeleissä Niederreiter kokosi kolmessatoista kamppailussa tilillensä 16 (8+8) tehopistettä joilla hän oli joukkueen sisäisen pistepörssin kakkonen, edellä ainoastaan neljäntenä varattu Ryan Johansen.
Niederreiter häikäisi myös U20 MM-kisoissa jossa hän oli eittämättä yksi koko kisojen valopilkuista. Laituri kun kokosi seitsemässä kamppailussa tilillensä kymmenen (6+4) tehopistettä ja oli koko kisojen pistepörssissä seitsemäntenä.
Ketju Niederreiter - Tavares - Okposo saattaa olla varsin mielenkiintoinen katseltava parin vuoden päästä.
Niederreiterin profiili NHL.comin sivuilla: TÄÄLTÄ

Nelsoniin oikeutettu varausvuoro saatiin Chicagolta jonne takaisinpäin annettiin sitten vuorot #35 & #58 joten ihan halvalla ei tätä vuoroa saatu Islesiin.
Nelson on isokokoinen (190 cm / 93 kg) keskushyökkääjä joka pelaili päättyneellä kaudella toisen kautensa Warroad High Schoolissa. Nelson teki vähintään pisteen kauden jokaisessa pelaamaassaan 25 ottelussa ja vähintään maalin peräti 23 ottelussa joten mistään turhakkeesta ei todellakaan ole kyse. Kokonaisuudessaan 25 ottelua toivat Nelsonin tilille 73 (39+34) tehopistettä joka on muuten peräti 2.93 pistettä per ottelu!
Ensimmäinen kausi High Schoolissa toi Nelsonille saldon 31. 45+31=76.
Nelson on varsinaisesta kiekkosuvusta veistetty vasa sillä esimerkiksi hänen setänsä on muuan Dave Christian joka loi yli 1 000 NHL-ottelun uran muunmuassa Winnipeg Jetsin ja Washington Capitalsin riveissä ja joka oli merkittävä palanen Miraclea USAn maajoukkueessa.
Nelsonin profiili NHL.comin sivuilla: TÄÄLTÄ

Tänään sitten jatkuu draft ja Islandersilla on vielä seuraavanlaiset pickit jäljellä:

3rd Round: 65th Overall
3rd Round: 82nd Overall (Alunperin Phoenix Coyotesin varaus)
4th Round: 95th Overall
5th Round: 125th Overall
6th Round: 155th Overall
7th Round: 185th Overall


Mitään sen kummempia veikkauksia en uskalla esittää, mutta olisihan siellä esimerkiksi muuan Teemu Pulkkinenkin vielä vapaana (tosin tällöin pitäisi aikamoinen ihme tapahtua, että kundi olisi vapaana numerolla 65...).
 

Zborik_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekko
Niederreiterin varaus on mielestäni oikein hyvä. Mutta se täytyy sanoa, että aika yllättävästi Fowler ja Gormley tippuivat lopulta. Tuolla viidennellä vuorolla hyökkääjän valinta tuntui kuitenkin luontevalta, varsinkin kun omasta takaa on viime vuosilta hyviä varauksia, kuten de Haan, Hamonic, Kessel ja Donovan. Lopulta sitten hankittiin 30. vuoro Chicagolta, jolla varattiin Nelson. Todella mielenkiintoinen pelaaja, joka toivottavasti saa kehittyä rauhassa North Dakotan yliopistossa. Lupauksissa senttereissä oli ennen Nelsonin varausta hyvin laajuutta, mutta todellinen huippulupaus puuttui. Nyt saatiin isokokoinen hyökkääjä. Saapi nyt nähdä, että ketä varataan viimeisillä vuoroilla. Toivottavasti ainakin joku hyvä puolustaja, joka osaa fyysisen pelin.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Täältäkin hyväksyntä valinnalle. Potentiaalista ykköslaituria ei ole kasvamassa ollutkaan ja Nino omaa pelaajana juuri Snown suosimia ominaisuuksia. Voisi kuvitella Gudbransonin olleen ykkösehdokas (ehkä) ja Niederreiter hyvin pian perässä. Hieman liialliselta El Nino-hypetys tuntui ennen draftia, mutta on hän toki esittänyt otteita, joita skoutit hakevat. Varsinaista mahdollisuutta pudottautua alemmas ei kai oikein ollut vaan hän olisi mennyt parin vuoron sisään joka tapauksessa. Columbus ei esimerkiksi saanut vaihdettua sijoille 5-9 yrityksistä huolimatta ja hyvin samat miehet olivat Snowllakin kait tähtäimessä: "A source told The Dispatch late tonight that the Islanders were going to pick Johansen or Nino Neiderreiter at No. 5"

Fowlerista kuului draft-päivänä yhä kriittisempiä arvioita mm. Damien Cox: "Problem teams have with Fowler is they see a really nice skater. . . and that's about it. No shot. No toughness. That's what they say" . Jossain analyysissä hänen katsottiin pelanneen niin hyvässä joukkueessa, että sai pääosin rauhassa leipoa kiekon kanssa ilman kunnon mies miestä vastaan-rytinää. Eli eipä hänen ohittamisensa niin paljoa harmita kuin olisi voinut ennakkoon luulla.

Nelson onkin sitten jässikkä keskelle. Pelaajatyyppi ei ollut yllätys, mutta pelipaikka ehkä hieman, sillä nuoria senttereitä on kyllä. Mikäli massaa tarttuu voi jonkun Martinin tai Joensuun kanssa muodostaa vielä pihviketjun kolmoseen, mutta tuohon nyt menee vielä hetki.

Se kuuluisa palapeli alkaa hahmottua ja joka pelipaikalle on käytännössä täytettä saatu. Pienikokoisia liikkuvia pakkeja ja isompia all around-vääntäjiä hyökkäykseen on ollut teemana. Lopuilla tämän vuoden varauksilla luulisi löytyvän jykevämpää peruspakkikalustoakin, joiden potentiaali on juuri jossain kolmosparissa luutimassa. Puhtaita taitopelaajia ei näytetä suosivan hyökkäykseen, mutta voisi sinnekin riskihaulla kokeilla jotain yksiulotteisempaa pikakiituria. Nykyisillä ei mitään overspeediä kyllä harjoiteta.

Muita hajahuomioita:
- Snowhan vanhentuu silmissä, mikä ei tuossa tehtävässä ole ihmekään.
- Kevin Connolly, menköön nyt kun kerran LA:ssä oltiin.
- Uudet paidat näyttivät hyviltä. Neljä mestaruusviivaa mailassa sopii paremmin kuin mystinen kolme, jota joskus näki, eikä valkoiseen paitaan ainakaan tarvitse niitä olkapäihin painaa.
Nino Niederreiter ja paita

Islanders Tv:ssä tunnelmia ja tuolta kai pääsee näkemään tämän päivän varauksia myöhemmin vaikka tällä hetkellä toinen kierros menee statistina.
 
Viimeksi muokattu:

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Kolmannella kierroksella sitten murrettiin muotti ja Snow nappasi Kabanovin. Riskejä on vaikka muille jakaa, mutta tuolta sijalta ihan ok, sillä vastaavaa potentiaalia ei juuri kolmannelta kierrokselta löydä. Petroville & Kabanoville oma datsha saarelta ja Jashin voisi elekärahojensa vastineeksi vierailla vodkan sekä suolakurkkujen kera Kabanovin isän luona hieman "neuvottelemassa", vaikka tuloksena saattaisikin olla lopulta vain uusi liian pitkä soppari ilman vastinetta.

Tulevaisuudessa voi olla edessä melko mielenkiintoisia sopimusneuvotteluja lähes joka vuosi ja miten osaltaan henkisten ominaisuuksiensa perusteella draftattujen pelaajien sekaan sopii pari taiteilijaa, joiden suurin unelma ei välttämättä ole Stanley Cup. Onhan hyviinkin joukkueisiin ennenkin mahtunut pari taiteilijaa, mutta harvoin ilman kasvukipuja.

Botta:
“I want to show that I’m a first round player. I want to make the NHL as soon as I can.”

Like he did at the Draft Combine, he offered to hand out pages of his passport to prove that he has no interest in going back to Russia.

Kabanov’s girlfriend is a model. Almost as good as that, she lives in New York.
Basically, he charmed the heck out of the assembled media. “It’s a new book,” he said.


KatieStrangNYI

Kabanov also said he promises Islanders fans he won't leave for Russia and made reference to ripping up his passport



Puheet teoiksi, niin ei ole valittamista, sillä käytännössä nykyisellään ainoa tapa saada tällaista taitoa Long Islandille on juuri draft.

Toinen kolmonen Jason Clark LW/C, ilmeisesti suoraviivainen kaveri, jolla vielä tarve kehittää röyhkeyttä. Juttu Clarkista.

Hamonic, deHaan ja Donovan ainakin ovat ilmeisesti pysyneet aikataulussaan pakkien osalta, jos kerran tuolle osastolle ei kolmelta ensimmäiseltä kierrokselta ketään oteta.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
#5 LW Nino Niederreiter (Switzerland), Portland Winterhawks (WHL)
#30 C Brock Nelson (USA), Warroad High (USHS)

#65 LW Kirill Kabanov (Russia), Moncton Wildcats (QMJHL)
#82 LW Jason Clark (USA), Shattuck St.Mary's (USHS)

#125 D Tony DeHart (USA), Oshawa Generals (OHL)

#185 G Cody Rosen (Canada), Clarkson University (NCAA)


Siinäpä niitä varauksia. Vähän kyllä pistää sikäli harmittamaan, että vaikka saldo draftista olikin Niederreiterin, Nelsonin ja Kabanovin ansiosta varsin positiivinen niin silti meillä oli ennen drafti peräti yhdeksän varausvuoro joista kuitenkin neljä (yhdestä saatiin jotain takaisin...) varausvuoro heitettiin muualle: #35, #58, #95 & #155. Tarkkaan en nyt muista / tiedä mitä kaikkea Islanders on näistä saanut takaisin päin, mutta sanottakoon nyt, että itselleni olisi kelvannut kyllä mielummin nuo vuorot.

Ylempänä mainitut kolme pelaajaa ovatkin sitten ainoat joilta odotan tulevaisuudessa jotain. Clark, DeHart sekä Rosen omaavat varmasti jokainen osaltaan potentiaalia, mutta eipä kyllä siltikään suuria Hurraa-huutoja aiheuta nämä.

Nelson kuitenkin vaikuttaa kokoajan paremmalta varaukselta. Scouttien mukaan isokokoinen voimahyökkääjä joka on varusteltu hyvällä ja vahvalla luistelulla sekä hyvillä taidoilla. Noh siitä kertonee sekin, että Nelson teki USHS-liigan jatkopeleissä neljässä ottelussa tehopisteet 10+5 ja oli tehotilastossa plussalla +10 verran!
 
Viimeksi muokattu:

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Sellainen varaustilaisuus. Yllätyin vähän, kun pakkia ei lähdetty heti hakemaan, mutta Nino Niederreiter kelpaa kyllä. Islandersillahan on pulaa miltei kaikista pelaajatyypeistä ja isokokoinen laituri kyllä kelpaa. Mahtaakohan El Nino olla jo ensi kaudella valmis isoihin ympyröihin? Itsekin olen ollut vähän sitä mieltä, että Niererreiterin hehkutus saattoi ampua yli, mutta kun rosterti kaipaa tuotakin pelaajatyyppiä, niin mikäs siinä. Nelson näyttää ihan hyvältä ekan kierroksen lopun varaukselta.

Muista kierroksista sen verran, että Kabanov on kyllä mielenkiintoinen haku. Jos asenneongelmia on liioiteltu, tai asenne muuttuu, niin hänestä voi olla paljonkin iloa. Potentiaalia ja taitoa ei ole kukaan kieltänyt. Ja Petrov sekä Kabanov kieltämättä voisivat tuoda kivan parivaljakon Long Islandille. DeHart näyttää myös ihan potentiaaliselta kaverilta jämäkierroksille.

Olisin kyllä pitänyt itse useampia varausvuoroja, mutta näillä pitää mennä mennä. Niederreiter, Nelson ja Kabanov kyllä tuovat hyvän lisän prospektiosastolle.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Yhdessä kaupassa tuli Coloradon ensi vuoden kolmonen, joka voi olla käyttökelpoinen kauppatavarana tai sitten omassa käytössä vuoden päästä. Kahdella kutosella irtosi 2011 vitonen. Vielä viime vuonna 2011 draftia pidettiin umpisurkeana kuten usein ennenkin parin vuoden päästä tulevia, mutta käsittääkseni äänenpainot ovat tuosta jälleen lieventyneet ja eiköhän kauden mittaan nouse uusia läpimurtoja junnuliigoissa jo nyt hehkutettujen seuraksi.

Viimeisen kolmen draftin ajan on jo junnujen määrää saatu Milburyn tyhjennysmyyntien jälkeen nostettua ja mikään hengenhätä ei ole enää myöhempien kierrosten poikia kerätä täytteeksi, vaikka kivahan heidänkin kehitystään on jännittää. Niemiä ja ridderwalleja saatetaan nähdä tulevaisuudessa lisää kun suurimpia kysymysmerkkejä on toivottavasti varaa ja ehkä pakkokin jättää rannalle.

Kabanov-Petrov-akselin toivotaan auttavan toisiaan, vaikka erilaisia persoonia ovatkin. Kabanov vaikuttaa melko eläväiseltä ja yllättävän symppikseltä tyypiltä ja toivotaan että pahin ongelma on isäpappa, jonka vaikutus toivottavasti pojan vanhetessa vähenee. Miehistyihän E.Lindroskin lopulta. Tietääkö joku pääseekö Kabanov enää takaisin vanhaan joukkueeseensa vai paloivatko sillat sinnekin, eli missä hän pelaa (jätetään NHL vielä pois laskuista)?

Clark on Okposon harjoittelukavereita ja DeHart deHaanin entinen joukkuekaveri. Saahan näitä yhteyksiä rakenneltua joukkuelajeissa loputtomiin, mutta voivat ne jotain roolia näytellä. DeHart on jo ensi kaudella Bridgessä, joten sielläkin nuorennus jatkuu. Fyysinen ja tappeluihinkin kykenevä pakki, joten ainakin AHL-tasolle hyvä lisäys syvyysasteikolla. Rosen taitaa sitten olla jo pian perinteinen "stab in the dark"-loppukevennys, sillä mitään potentiaalia ei näyttäisi olevan. Tarviiko Utah luukunaukojaa vai mikä lie syy valintaan.

Pian sitten nähdään lähdetäänkö leirille sillä mielellä, että joukosta Hamonic, Martin, Joensuu, Niederreiter, deHaan, Petrov ja Kabanov lasketaan jo muutama vakiokokoonpanoon.

Suuria odotuksia ei vapaille markkinoille kannata ladata, mutta toivottavasti joukkuetta silti täydennettäisiin miehillä poikien sijaan ja noussut palkkalattia melkein pakottaakin tekemään edes jotain sopimusrintamalla. Nino on fyysisesti jo melko kypsä, mutta eittämättä vuosi junnuissa voisi silti tehdä hyvää kiirehtimisen sijaan.
 
Kabanovin varaus lämmittää mieltä. Totta kai oltaisiin voitu ottaa joku varma 3-4 ketjun jyrä kolmannella kieroksella, mutta nyt otettiin riski joka saatta tuottaa hedelmää parin vuoden päästä. Kabanovista voi ihan hyvin kehittyä tähdeksi, kunhan saa kehittyä rauhassa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Tietääkö joku pääseekö Kabanov enää takaisin vanhaan joukkueeseensa vai paloivatko sillat sinnekin, eli missä hän pelaa (jätetään NHL vielä pois laskuista)?
Eihän Kabanov mielestäni ole Monctonista potkuja saanut sillä pelasihan jantteri vielä loppukaudesta yhden pudotuspeliottelunkin siellä. Tosin välit seuraan eivät siltikään taida käsittääkseni olla mitkään maailman lämpimimmät sillä sen verran on Kabanov onnistunut sekoilemaan viimeisen kauden aikana. Potkut nuorisomaajoukkueesta, agentin eroaminen etc.

Miehistymisen kannalta Kabanoville paras vaihtoehto voisi olla myöskin AHL. AHL on tunnetusti henkisesti ja fyysisesti aika raskas liiga, varsinkin europelurille, joten siinä olisi Kabanovin hyvä vetää ja itsenäistyä. Ja käsittääkseni Kabanov vieläpä pystyisi pelaamaan jo ensi kaudella Bridgeportissa mikäli Islanders näin haluaisi eikä lähettäisi Kabanovia takaisin QMJHL:n.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ja käsittääkseni Kabanov vieläpä pystyisi pelaamaan jo ensi kaudella Bridgeportissa mikäli Islanders näin haluaisi eikä lähettäisi Kabanovia takaisin QMJHL:n.

Mitkäs perusteet tälle löytyy? Ymmärtääkseni CHL-sääntö koskee Kabanovia, vaikka hän eurooppalainen onkin. Ts. ei voi pelata AHL:ssa ennen kuin on pelannut neljä kautta CHL:ssa tai on 20-vuotias. Tämä sääntö siis pätee CHL:sta varattuihin pelaajiin. Jos pelaaja on siirtynyt CHL:een NHL-varauksen jälkeen, kuten vaikkapa Rajala, hän voi pelata AHL:ssä jos ja kun on 18-vuotias.

Moncton treidaa Kabanovin, jos ei halua riveissään pitää. Eiköhän kysyntää löydy.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Hfboardsia selaillessani huomasin, että Islanders on tehnyt tarjoukset jatkosta Matt Moulsonille, Nathan Lawsonille, Dustin Kohnille, Rob Shcrempille ja Dylan Reeselle. Islandersin sivut varmistavat asian. Näin siis muun muassa Sean Bergenheimin ura Islandersissa näyttäisi päättyvän. Kysymykseksi muodostuukin taas se, että ketkä ovat jatkossa alemmissa kentissä ne puolustuspään erikoismiehet? Taidetaan tällä kyllä pedata paikkaa Joensuulle ja Martinille. Ja kenties jopa Niederreiterille?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Joo voi olla, että muistin väärin europelureiden kohdalla ja näin Kabanovia ei voitaisi peluuttaa tulevalla kaudella AHL:ssä.

Sitten asiaan. Waiversiin on tässä eilisen ja tämän päivän aikana asetettu varsin mielenkiintoisia pelaajia joista joitakin näkisin erittäinkin mieluusti Islandersissa. Varsinkin Oilersin tänään waiversiin heittämä Patrick O'Sullivan voisi olla erinomainen kokeilu sillä vaikka vielä häneltä ei olla nähty sitä kauan kaivattua lopullista läpimurtoa niin uskon sen vieläkin olevan tulossa. Kädet käyvät kuitenkin erittäin kiitettävään tahtiin ja voisi olla melkoisen täydellinen palanen Islandersin hyökkäyksen korkeampiin ketjuihin.

Alempiin ketjuihin taas olisi tarjolla muunmuassa Ethan Moreaun * sekä Aaron Vorosin kaltaista pelaajaa enkä kyllä pistäisi pahitteeksi jos sieltä edes jompikumpi näistä saataisiin pickattua.

* Jep, palkka on kyllä melkoisen suolainen. Eikä kai sinne nyt niin niitä ukkoja tarvitse jos ja kun Weight'kin jatkaa..
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Hockey Insider twiittaa: I can confirm that the Islanders will target Pavel Kubina come tomorrow.

Todella toivon, että Kubina nyt saataisiin kaapattua Long Islandille. Olisi erittäin iso palanen ensi kauden puolustusta joka on Streitia lukuunottamatta varsin kokematonta sakkia. Kubinan 5-10 maalia ja 30-40 tehopistettä kuitenkin kelpaisivat minun Islandersiini.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Kyllä tässä viitteitä on, että joitain oikeitakin vahvistuksia haetaan tai edes uusia nimiä, sillä tilaa on niin rosterissa kuin budjetissakin kai vähintään hivenen lattian yli edes. Kaikkien ulkoistettujen pelaajien paikkaa ei voi täyttää omilla ja uskoisin Bergenheimin joutuneen lähtemään juurikin koska joku paremmin alempiin ketjuihin sopiva on mielessä. Välttämättä tämän päivän jälkeen ei joukkue vielä ole valmis ja kovimmissa huutokaupoissa Snow jäänee taka-alalle suosiolla.

Tuttuja kavereita on muuten vailla paikkaa: Nokelainen, Nilsson ja Bergenheim, kaikki vanhoja 1. kierroksen varauksia, eikä Ryan O'Marrakaan ole NHL:ssä päässyt juhlimaan, joten toivotaan että tämä uusi skouttausryhmä todella on ottanut esi-isiensä synneistä opikseen.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Antaa muiden käyttää rauhassa tilansa palkkakatosta kun taas Islanders katselee tyynen rauhallisesti taustalta ja keskittyy varmasti vain-ja-ainoastaan niihin pelaajiin joita oikeasti halutaan joukkueeseen. Saatavilla on vielä rutkasti käyttökelpoisia pelaajia joten eiköhän Islesiinkin löydy vielä ne oikeat palaset.

Huhuissa ovat Islandersin kohdalla pyörineet nimet Pavel Kubina, Ruslan Fedotenko & Matthew Lombardi. Näistä Kubinasta ollaankin jo varmasti tarpeeksi jauhettu, mutta Lombardi tuli ainakin itselleni täysin uutena nimenä. Tullessaan Lombardi olisi aika ihanteellinen sentteri poistamaan paineita nuorten (Tavares & Bailey) niskasta ja ottamaan samalla vastuuta hyökkäyspelin, varsinkin ylivoiman, onnistumisesta. Kuluneen kauden 53 (19+34) tehopistettä ei kuitenkaan ole ihan vaatimaton saldo!
Fedotenko taasensa... Noh nähty on hänetkin jo ja ottaisin kyllä hänet Islandersiin, mutta vain siinä tapauksessa, että siirtomarkkinoilla ei tosiaankaan ole mitään annettavaa Islandersille.

Kuluneen kauden joukkueesta seuraavat pelaajat ovat löytäneet uuden osoitteen jo nyt:

- Martin Biron, New York Rangers
- Tim Jackman, Calgary Flames
- Jeremy Reich, Boston Bruins
- Jeff Tambellini, Vancouver Canucks
 

Jackster

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Islanders, Peter Bondra, John Tavares, JYP
Ei kyllä kelpaisi Fedotenko enään takaisin, että ennemmin sitten vaikka O'Sullivan tai Svatos.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Hiljaista oli kuten ennakoitiin, mutta silti edes jotain odotin tarttuvaksi ensimmäisenä päivänä. Hulluttelu tapahtui lähinnä fanien toimesta, sillä IPB:ssä oli kai yli 200 000 visiittiä ja Islandermaniassa jokainen, siis kirjaimellisesti jokainen, markkinoilta poistunut pelaaja sai herkimmässä iässä olevat viiltelemään virtuaaliranteitaan. Tuon ketjun rinnalle kun avaa vaikkapa draft-reaktiot Kabanovin valinnan jälkeen niin saa aimo annoksen hupia kuinka yksi GM voi viikossa tulla parhaasta huonoimmaksi. Jo pelkästään osan mielenterveyden kannalta toivoin jotain uutisia, mutta itkun säestämänä taisi monelle uni tulla.

Ikävähän paluu maan pinnalle taas kauden kohokohdan jälkeen oli, mutta Snown kunniaksi on tänään sentään kuulunut agenttien toimesta uutisia, että mm. Martinille ja Hamhuisille tarjottiin ihan muhkeaa määrää oikeaa rahaa. Cup-mahkuja ei sitten nykysijoilta oikein voi hetkeen luvata ja kai se hallikin taustalla kummittelee. Ihan hyvä silti ettei eilen treideissä liikkuneisiin pelaajiin lähdetty varauksia uhramaan, joku Hjalmarsson olisikin ollut eri juttu.

Tilanne rosterissa on kuitenkin se, ettei juna ole vieläkään mennyt ohi, sillä edelleen on mahdollista vahvistua. Kovuutta nyt ainakin jo pikku hiljaa kiitos.
 

Finnish Isles

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Ilmeisesti Snowkin oli lukenut pahimpia kilahduksia netistä eiliseltä ja päätti olla tänään sentään aktiivinen, vaikka suuria nimiä ei edelleenkään näkynyt. Tiettyihin heikkouksiin kuitenkin puututtiin. Hirveästi en pelaajista edes tiedä, mutta laitetaan nyt joitain ensireaktioita jokaisesta:

Pakisto

Mark Eaton 33v 6-2,205. Todellinen HMV-olotila ensihankinnaksi, mutta jälkeenpäin kuitenkin ihan järkevä haku, sillä tuo kokemusta sekä rauhallisuutta alakertaan. Ei fyysinen eikä kiekollinen, mutta pystynee peruspeliin sen 20min/peli. (2v 5mil)

Milan Jurcina 27v 6-4, 235. Ei iällä pilattu ja tuo kokoa, mutta ajoittainen fleguilu hieman arveluttaa. Tulee mieleen Sutton ennen viime kautta. Pelannut Gordonin alaisuudessa aiemmin. (1v 1mil)

Molempien tulo tekee ainakin sen, että Gervais ja Kohn eivät ole automaattisesti avauksen miehiä ja että Hamonic sekä deHaan eivät joudu heti suden suuhun liian isoissa ympyröissä.

Hyökkäys

PA Parenteu 27v 5-11, 195. Taitava laituri, jonka suurimmat uroteot AHL:stä. Osunee johonkin Moulson-Tambellini haarukan sisään. Näkemissäni Rangers-peleissä, joissa oli, esiintyi ihan pirteästi. Lähinnä näin hänet oivana lisänä Bridgeen, mutta yksisuuntainenhan sieltä tuli. Voi vuorotella Gilliesin kanssa katsomossa, vastustajasta riippuen. (1v 0.6mil)

Zenon Konopka 29v 6-0, 211. "You wanted tough, you got tough" hallitseva jäähykuningas ja ilmeisen kykenevä hanskaaja. Siinä missä Mitch Fritz oli riski jokaisella hetkellään jäällä ja Tim Jackman halukas, mutta varsin pieni pelote, niin Konopka sentään pystyy haastamaan ja pelaamaan vaihtojakin. Varsin kova aloitusprosentti (62.3) tuossa roolissa. Trevor Gilliesin kanssa tarjoaa mahdollisuuden pukea kaksi innokasta goonia varsinkin Phillyä ja Rangerseja vastaan. (1v ??$)

Edelleen toivoisin paria pelaajaa lisää ja ainakin puolustukseen Corvo/Sutton/Colacoivo toisi sentään jotain vahvistusta tarpeisiin. Hyökkäykseen edelleen mahtuisi sekä kovuutta että taitoa Asham/Torres/Stempniak?? Jos nyt noista yksikin toteutuu niin kertahan se olisi ensimmäinenkin.
 
Viimeksi muokattu:

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Hyvät hankinnat kaikinpuolin, mutta vielä ne tärkeimmät silti uupuvat päältä.

Twitteristä on saanut lukea tässä viimeisten tuntien aikana, että NY Islanders on tosiaankin lähtenyt mukaan kisaan Ilya Kovalchukista!!! GM Garth Snow oli jopa myöntänyt ESPN:lle, että mukana ollaan, mutta saas nyt nähdä mitenkä käy.. Tulee pahasti mieleen eräs Aleksei Yashin tässä kohtaa.

Edit. Darren Dregerin tuorein twiittaus:

DarrenDreger - One source suggests the Isles offer to be $10 mil x 10 yrs. Yikes!

Huhhuh..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös