New York Islanders 2006-07

  • 22 370
  • 123

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Tämä sopimushan oli tapetilla jo keväällä, silloin kaatui kuulemma siihen, että vakuutusturva noin pitkälle diilille olisi ollut tähtitieteellinen. Mitenköhän asia nyt on järjestetty?

Islandersin organisaatiolle voi antaa seuraavasta opintokokonaisuuden arvosanan hylätty: "Asset Management in Post-Cap Enviroment"
 

Doaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes, Shane Doan
V.Kozlov on nyt saarelainen...

Ny Islandersin nettisivut tiedottavat.
"The Islanders have signed forward Viktor Kozlov to a one-year contract."
Viktor Kozlov on tehnyt vuoden mittaisen sopimuksen NY Islandersin kanssa. Ja sitten samassa uutisessa kerrotaan että Mike Dunham ja Richard Park osallistuvat leirille tryout sopimuksilla.
"The Islanders also announced that veterans Mike Dunham and Richard Park will attend training camp on a tryout basis."

Koko uutinen: http://www.newyorkislanders.com/pressbox/archive.asp?id=1018
 

will

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, Ilves
Bergenheim

Mies olisi halukas palaamaan joukkueen vahvuuteen mutta Wangin politiikka`jos ei ole leirillä, ei pelaa` estää sen. Politiikasta Snown mukaan tuskin joustetaan. Bergenheim olisi valmis julkiseen anteeksipyytöön Wangia kohtaan jos hänet otetaan joukkueeseen. Jos Wang ei tule vastaan aikoo Bergenheimin leiri pyytää siirtoa, mitä sitäkään tuskin tulee. Agentin mukaan Bergenheim pelaa kauden Suomessa mikäli NHL sopimusta ei löydy. Eli todennäköisesti mies nähdään Jokereissa tällä kaudella.

Tuossa juttua aiheesta:

http://www.newsday.com/sports/hocke...oct11,0,1161405.story?coll=ny-islanders-print
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Olipas melkoinen virhearviointi Bergenheimilta lähteä Venäjälle, tai eihän hän siellä kauan viihtynyt mutta ylipäätään ottaa riski sinne lähdössä. Tällä nyt voi olla vähän useamman vuodenkin vaikutusta, siinä nyt voivat Islandersit yrittää kyykyttää Bergenheimia tulevinakin vuosina palkkojen kanssa tai tuskin ainakaan ensi kaudelle ovat kovin paljon suurempaa diiliä tarjoamassa mitä tänä vuonna tekivät ja heillähän on hänen NHL oikeutensa vielä jonkun aikaa.
 

Ronning

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Vancouver Canucks, Cliff Ronning
Ja muutenkin huono idea mennä kaikista suunnista juuri Venäjälle. Kun ensinnäkin NHL on post-Neuvostoliiton ajan vaikeimman väännön keskellä pelaajaliikenteen suhteen, ei varmaankaan herätä liikaa intoa Isles-leirissä kun omat häippäsee "vihollisen" leiriin. Varsinkin kun rantalaivaa ohjaa harvinaisen mustavalkoisesti maailmaa katsova Wang.

Siksi toisekseen on vaikea nähdä mitä Bergenheim ajatteli saavansa irti Venäjän reissultaan.(pl. hyvä korvaus). Nuorena kundina lähteä äärimmäisen vieraaseen kulttuuriin juuri kun on päässyt toiseen sisään. Uskoisin Seanin hyötyneen enemmän esimerkiksi kotiin paluusta, kuin lähteä taas uuteen paikkaan jossa ei tunne ketään, ei osaa kieltä(en tosin tiedä B:n englannin ja venäjän tasosta, siltä osin spekulaatiota) eikä tiedä paikallisia (kiekko)tapoja.

Oikeastaan nyt toivoisin lähinnä että joku jengi olisi palavasti kiinnostunut Bergenheimista, ja lähtisi lähestymään Islanderssia kauppa mielessään. Islesiin häntä tuskin enää otetaan. Jos näin käy niin syön kyllä hatullisen....sipsejä.

Olisikohan Nonisilla intoa...
 

Underdogs

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Wangin käsittämättömät päätökset ja miehen maineen tietäen Bergenheimin on aivan turha odottaa, että häneen Venäjällä lyöty leima häviäisi koskaan isles-papereista.

Muutenkin tätä Islandersin touhua on harvinaisen vittumaista seurata, kun organisaatiota johtaa omistaja, joka toimii mielivaltaisten periaatteiden mukaan.

No, tänään sentään ducks kaatui ja kauden pistili on nyt avattu. Lähellä se oli tosin taas, että ei tullut kuokkaan. Viimeisen erän jäähyt kostautuivat taas parina maalina. Onneksi Dunham oli mies paikallaan tänään.
 

zore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
DiPietro kärsii jonkinasteisesta nivusvammasta ja Dunham sai pelata viime yönkin voitokkaassa ottelussa. Back-uppina oli farmista hälytetty Wade Dubielewicz. DiPietro saattaa olla tositoimissa jo maanantain pelissä Nashvilleä vastaan.
 

Honkanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS + Washington Capitals + Leijonat
No eipä oo kovin aktiivista...

porukkaa nämä isles fanit. Kertokaas oma mielipiteenne, siitä lähteekö Jesse ensi vuonna jo Islen organisaatioon?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Katselin viimeksi tuon Rangers-pelin ja en voinut kuin hämmästellä sitä mitä Nolan on saanut aikaan. Dipietro alkaa, ei varmaan vähiten myöskään Billy Smith-partansa ansiosta, näyttää jo voittavia koppeja ottavalta maalivahdilta ja samassa pelissä nähdään Yashin ja Satan napsimassa kiekon turvaan alimmaisena miehenä oman maalin edessä! Huikeaa. Pakeista Witt oli huikea pimentäessään Jagria ja Martinek on noussut askeleen rivipakeista huippupakkeja kohti, tosin otti mailasta silmäkulmaansa ja joutui jättämään hetkeksi pelin kesken.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Linkki juttuun Jashinin uudesta tulemisesta NHL:n sivuilla.

Kyseisessä jutussa Jashin ylistää Nolania ja kertoo haluavansa auttaa Nolania rakentamaan Islandersista jotain suurta.

Maple Leafsin valmentaja Paul Maurice lokeroi Nolanin kyseisessä artikkelissa seuraavalla tavalla (nopea suomennos): "Tedillä on kyky puristaa (kaikki) irti pelaajista ja ruokkia hyvää fiilistä. Toiset valmentajat ovat teknisiä. Ken Hitchcock saa nipun pelaajia pelaamaan tasan samalla tavalla, Lindy Ruff hallitsee erilaiset persoonallisuudet. On olemassa rakenne, mutta Lindy antaa tilaa luovuudelle. Teddy lataa pelaajat tappiin ("fire 'em up"), ja hänellä on ollut se kyky vuosia."

Islandersin strategia joukkueen rakentamisessa tuntuu muuttuneen viime kaudesta. Muistelen jossain vaiheessa viime kautta kiinnostuneeni siitä, miten paljon nuoria pelaajia Islandersissa ajettiin sisään NHL-kuvioihin. Tällä kaudella jengissä on pelannut vakituisesti yksi alle 25-vuotias. Lisäksi vakiokokoonpanossa on 12 yli 30-vuotiasta, joista puolet yli 33-vuotiaita. Tiedä sitten, miten tästä rakennetaan pitkällä tähtäimellä. Nykymiehistöllä tuskin kannetaan kannua kesällä.
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
-japi- kirjoitti:
Hienosti on mennyt Islandersin kausi kyllä jos viime vuoteen vertaa. "Dipi" myöskin todella liekeissä liekö sitten syy tämän jättisopparin?
Ei kyllä syy on Ted Nolan.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Parker27 kirjoitti:
Ei kyllä syy on Ted Nolan.

Nolan on kieltämättä päälikkö! Katselin viimeksi pelin Devilsiä vastaan ja DiPietro otti aivan uskomattomia koppeja.

Yleensäkin Ny hallitsi peliä 100-0, mutta Brodeur oli kyllä mies paikkallaan.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Islanders-ketjun herättelyä

En juuri pannut merkille, miten Sean Hill pelasi viime kaudella Floridassa, mutta hämärästi muistelen hänen saaneen jossain vaiheessa kautta Sean "Over The" Hill -tyyppistä kritiikkiä kyvyttömyydestä sopeutua uuteen NHL:ään. Näkemieni Islanders-pelien perusteella olen ollut yllättynyt tämän ilkeän veteraanikarjun tasosta. Hintalaatu-suhde erittäin hyvä, palkka $600k, taklausten määrässä koko NHL:n kuudes (Trent Hunter viidentenä), blokeissa 25:s, peliajassa Saarelaisista edellä vain Poti (pakkihierarkiassa edellä toki myös Witt), vastuuta sekä yli- että alivoimalla... Pikkukakkosia on viime aikoina tullut turhan säännöllisesti, mutta muuten äijämäistä jälkeä koko rahan edestä.

Islandersilla on edelleen mahdollisuudet pudotuspeleihin, rajan yläpuolella sinnittelevään kaksikkoon neljä pistettä matkaa ja niihin kahteen verrattuna kaksi ja kolme ottelua vähemmän pelattuna. Toisin sanoen tyhjennysmyyntiä odotellessa, toteaisi pessimisti. Diktaattori Wangin ote näkyy jonkinlaisena käsien puutteena: palkkapuitteissa on tilaa vahvistuksille, mutta sen sijaan Wangin halut näyttävät vetävän toiseen suuntaan kuten saattoi nähdä jo Zhitnikin palkan siirtämisestä Phillyyn. Kyseisestä kaupasta lohkesi noin kolmen miljoonan säästö, York-Robitaille-siirrosta pari miljoonaa lisää. Diileistä voisi olla jotain hyötyäkin, jos Isles tosiaan käyttäisi irtonaiset killingit hyökkäyspään vahvistamiseen. Muuten ei jää käteen kuin rahaa ja kesälomasuunnitelmat. Mutta tämähän on toki Isles-kannattajien syytä, niin kuin Wang tietää.

Islanders on liigan parhaita joukkueita tasakentällisin, mutta erikoistilanteissa keskitason alapuolella. YV ei saa aikaiseksi ja AV vuotaa. Osa kenties Nolanin piikkiin, sillä YV-koostumuksissa on jo paperilla purnaamisen varaa. Pakiston loukkaantumiset ja mainittu Zhitnikistä luopuminen ovat toki rasittaneet tiettyjä avainpakkeja. Tähän vielä päälle Jashinin polvivaivat ja Randy Robitaille ykkössentterinä paikkaamassa Jashinia. Saarelaisten strategia jää minulle edelleen epäselväksi, kun tarkastelen joukkueen ikärakennetta yhdistettynä sikariportaan näennäiseen haluttomuuteen panostaa tähän kauteen. Mihin projekti tähtää? Jos päätähtäin ei ole menestymisessä, olisi kai ollut samantekevää ajaa useampaa nuorta pelaajaa joukkueeseen kuin Gervais'ta ja Campolia. Jeff Tambellini sentään nostettiin vihdoin ylös ja Atlantaa vastaan heti 0+3 Kozlovin ja Satanin ketjussa ilman yv-aikaa. Nolan oli ennen peliä jututtanut Kozlovia ja Satania ja teroittanut kaksikolle, että varsinkin Jashinin ollessa telakalla on aika ottaa isompaa roolia. Atlanta-peliähän edelsi Iskender Kebabsin mureneminen Detroitia vastaan kolmen maalin johtoasemasta kahden erinomaisesti pelatun erän jälkeen.

Huhuissa on niminä pyörinyt ainakin Nagy (Coyotes), Tanabe (Canes), Gratton (Panthers) ja... Kasparaitis (NYR). Kuulenko syviä huokauksia? Ulospäin suuntautuvissa siirtohuhuissa Nilsson (Islesin ykkösvaraus vuodelta 2003, Bridgeportissa noin piste per peli) ja UFA-statusta lähestyvä Islesin sisäistä pistepörssiä johtava Blake, jonka palkka nousee huomattavasti, oli maksaja kuka tahansa.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
kaksoismetro kirjoitti:
Mihin projekti tähtää? Jos päätähtäin ei ole menestymisessä, olisi kai ollut samantekevää ajaa useampaa nuorta pelaajaa joukkueeseen kuin Gervais'ta ja Campolia. Jeff Tambellini sentään nostettiin vihdoin ylös ja Atlantaa vastaan heti 0+3 Kozlovin ja Satanin ketjussa ilman yv-aikaa.

Samanlaisia ajatuksia. Pakit joita viime kesänä seuraan hommattiin olivat kaikki ammattilaisia ja ymmärrän että on hyvä lähteä omasta päästä (en nyt puhu siitä Billy Smith juniorin/-wannaben järjettömästä sopimuksesta), mutta mihinkähän kaikki nuo NHL-tason jätkät oikein alunperinkään aiottiin mahduttaa? Tuntui nimittäin siltä että ilman loukkaantumista esim. Campoli ei olisi mahtunut joukkueeseen, ja mahtuikin kunnolla oikeastaan vasta nyt kun Zhitnik treidattiin. Hyökkäyksessä nyt pelipaikkoja on vielä enemmän, olkoonkin että raatajaveteraanit vievät aina muutaman paikan liigassa jossa roolitus on tasolla jota monen suomalaisen lätkää seuraavan on vaikea käsittää.

kaksoismetro kirjoitti:
Huhuissa on niminä pyörinyt ainakin Nagy (Coyotes), Tanabe (Canes), Gratton (Panthers) ja... Kasparaitis (NYR). Kuulenko syviä huokauksia? Ulospäin suuntautuvissa siirtohuhuissa Nilsson (Islesin ykkösvaraus vuodelta 2003, Bridgeportissa noin piste per peli) ja UFA-statusta lähestyvä Islesin sisäistä pistepörssiä johtava Blake, jonka palkka nousee huomattavasti, oli maksaja kuka tahansa.

Nilsson ei ole Zach Parisen tasolle vielä noussut...mutta hurjalta tuntuisi treidata kaveri nyt johonkin veteraaniin. Vaikealta tuntuu saada Penguinsia kiinni.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Oliko Phoenix-ketjussa jossa mainittiin että Nagy on UFA ensi kesänä? Sen perusteella ei varmaan Islesin kannata tuohon rahoja käyttää, ellei sitten tosissaan haaveile Stanley Cupista.
 

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
Isles-Habs ekan erän jälkeen 1-1. Maalijen tekijöinä Satan ja Bonk. Isles koki kuitenkin pahan menetyksen kun Radek Martinek loukkasi pahasti jalkaansa, kun jalka taittui taklaus tilanteen jälkeen alle. Toivottavasti ei mitään pahaa kuitenkaan, mutta pahoin pelkään. Kova menetys Islandersin erikoistilanne pelaamiselle.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
Martinekin uusi loukkaantuminen on tosiaan reikä Isles-puolustuksessa. Nolan totesi joskus aiemmin tällä kaudella, että Martinek on puolustukselle yhtä tärkeä kuin Jashin hyökkäykselle. Poti ja Gervais lienevät pelikelpoisia pikapuoliin, Poti ilmeisesti jo ensi yönä, mutta jotain Isles-pakiston tilanteesta kertoo vaivoin AHL-tasoisen Drew Fatan nosto farmista.

Mielenkiintoinen tilastollinen yksityiskohta: Viktor Kozlov saalistaa vieraspeleissä lähes pisteen ottelua kohden, kotona ei edes puolta. Samaten Nolanin suosikki Chris Simon on tehnyt vieraissa yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin kotona. Joukkueessa ei ole yhtään selvää kotipeleissä vieraspelejä paremmin tehoilevaa pelaajaa. Hyökkäystehojen valossa Mike Sillinger vetää uransa parasta kautta, jos jatkaa nykytahtia. Hilbertin ja Sillingerin kanssa pelaava Trent Hunter on yhä kaukana tulokaskautensa tehoista, mutta viime aikoina on alkanut napsua lupaavasti: viimeisistä 15 ottelusta 9+7. Ylivoima-aikaakin on alkanut tipahdella jämäsekunteja enemmän.

Sean Hill sitten pelasi Caps-matsissa vaivaiset 33 minuuttia ja rapiat. Ei hassummin, kun edellisenä päivänä oli vielä pelattu Montrealissa ja sen päälle pelaajia kypsytetty lentokentällä viitisen tuntia ylimääräistä. Isles-johdossa muuten toivotaan Freddy Meyerin kehittyvän ajan myötä liikkuvammaksi "Sean Hilliksi".
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
kaksoismetro kirjoitti:
Martinekin uusi loukkaantuminen on tosiaan reikä Isles-puolustuksessa.

Poti ja Gervais lienevät pelikelpoisia pikapuoliin, Poti ilmeisesti jo ensi yönä, mutta jotain Isles-pakiston tilanteesta kertoo vaivoin AHL-tasoisen Drew Fatan nosto farmista.

On se ihme jos ei kauppoja kohta ala syntymään. Islandersilla on farmissa happanemassa hyökkääjiä vaikka muille jakaa (Robert Nilsson, Jeff Tambellini, Blake Comeau, Jeremy Colliton...), mutta pakkeja ei ollenkaan. Ehkäpä joku noista kyseisistä hyökkääjistä saakin pakata laukkunsa piakkoin. Siitä vaan soitteleen esim Atlantaan ja kyseleen Coburnia, Sharrowta, Popovicia tai Valabikia. Tai sitten vaikka jotain "valmista" kokenutta pakkia jostain halvalla hankkimaan.
 
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Käsittämättömän hieno peli äsken Islanderssilta 6-5 voittoon. Uskomaton nousu 1-3, 3-3 viidessätoista sekunnissa ja mikä parasta, Sillingerin voittomaali viimeisellä minuutilla mikä laittoi kyllä pingviinit miettimään. Rick taas omaa luokkaansa eikä yhtään viidestä takaiskusta voida hänen piikkiinsä laittaa, mutta Witt voi vähän peiliin katsoa, Chris Simon väläytti komeasti kahdella maalillaan. Tosta on pirun hyvä jatkaa ja alkaa taas playoff viivakin olemaan lähempänä, vaikka kautta onkin vielä paljon jäljellä. Samaan malliin vaan niin pleijarit on varma.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Islanders kädetti Ryan Smythin avausmatsissa täyden potin. 2,5 minuuttia ennen loppua Blues kavensi 2-1:een ja 38 sekuntia myöhemmin 2-2 tasoitus. DiPietro otti viime sekunneilla kiinnipitämisestä kakkosen ja jatkoajalla Blues ratkaisi Stempniakin ylivoimamaalilla 3-2:een.

Smyth pelasi Blaken ja Robitaillen ketjussa, ja oli vahvasti esillä: ensin syöttö Sillingerin maalin ja sen jälkeen 2-0 osumassa oli maalinkulmalla laittamassa tolpan takaisin paikalleen ennenkuin kiekko vilahti reppuun. :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös