Laitetaan tahan tallainen nopea(hko) kattaus paikoista mita itse on tullut koluttua tassa kuuden vuoden aikana ja joihin voi antaa pystypeukut hyvalla omatunnolla:
Ruoka:
Momofuku Noodle Bar
East Village, 1st Ave between 10th & 11th st
Aasialaista ruokaa loytyy kaupungista enemman kuin tarpeeksi ja jokaisella on se oma suosikkipaikka jossa tykkaa kayda. Tassa on henkilokohtainen suosikkini. Maailmalla itsensa lapi lyoneen David Changin omistama Momofuku-ketjuun kuuluva nuudelipaikka jossa saa laatua ilman lompakkoon jaavaa koloa. Paikka ei ota varauksia vastaan joten ajoissa pitaa menna mikali haluaa poydan saada. First come, first serve ja parin tunnin jonotusaika ei ole ennenkuulumaton. Myos muut ketjuun kuuluvat paikat kannattaa tsekata mikali aikaa loytyy. Momofuku Ko (** michelin stars), Momofuku Ssäm Bar, Momofuku Milk Bar, Booker and Dax, seka má pêche.
Crif Dogs
East Village, St Marks place, between 1st ave & Ave A
Moni tuttava on tokaissut etta hodaria on pakko paasta maistamaan kun taalla tulee kaymaan ja oman kattavan tutkimukseni mukaan taalta loytyy kaupungin parhaimmat koirat. Sijaitsee East Villagen sydamessa ja ymparilta loytyy lukuisia baareja seka ravintoloita, joten tekemista piisaa. Paikka on myos sinansa mielenkiintoinen silta aspektilta, etta yksi New Yorkin kuuluisimmista speakeasy-kapakoista sijaitsee paikan sisalla.
PDT (please don't tell). Pieni puhelinkoppi nurkassa johon voi menna sisaan, nostaa punaisen luurin ja rullata numeron 1 pohjaan. Paikka ottaa varauksia vastaan, mutta paras mahdollisuus paasta sisaan on menna alkuviikosta 17.00 jalkeen kysyyn ottavatko walk in:eja sisaan. Yleensa noin 45min-2h odotus. Sisalta loytyy miellytttava, mutta pieni, drinkkibaari jossa erittain hyvat cocktailit.
Alta
West Village, 10th st between 5th & 6th ave
Espanjalaista tapasta erittain mukavassa miljoossa. Naita paikkoja joita suosittelen lampimasti mikali olet vaimon, tyttoystavan, tai deitin kanssa liikenteessa. Ruoka on hyvaa, eika liian kallista (ei tosin jarkyttavan halpaa myoskaan, mutta kalliimpiakin paikkoja loytyy), viinilista on erittain kattava, ja ravintola on taydellinen romanttiselle illalliselle. Varauksia otetaan kuukausi etukateen vastaan (vain puhelinvaraukset) ja korteista vain AMEX kelpaa.
Eileen's Special Cheesecake
SoHo, Kenmare st & Cleveland pl
Juustokakku on New Yorkille vahan sama kuin mustamakkara Tamperelaisille: pyha asia. Tassa pienessa kulmakaupassa on parhaimmat juustokakut koko kaupungissa. Piste. Juniorsin, Cheesecake Factoryt ynnamuut halvat kopiot, joissa kakut tuodaan valmisjaadytettyina paikalle, voi unohtaa samantien. Kakut tehdaan aina paikan paalla ja tuoreus on taattu.
Lady M Confections
Upper East Side, 78 st between Madison & Park ave
Lenox Hill, 59th st between 5ht & 6th ave
Mikali makeannalka yllattaa (eihan se ikina tosin yllata kun on aina lasna) niin taalta loytyy erittain hyvat kakut kahvin seuraksi. Paikalla on signaturena Mille Crepes-kakku joka koostuu useista kymmenista ohuista crepes-letuista joiden valissa on kermavaahtoa. Toisena vaihtoehtona mainittakoon Strawberry Shortcake. Toimii aina.
Mighty Quinn's Barbeque
East Village, 2nd ave between 6th & 7th st
Ei ole keskilannen BBQ:n voittanutta, mutta New Yorkissa lahelle paasee kaksi paikkaa. Tassa niista toinen. Mighty Quinn's ehka pienella erolla omasta mielestani se parempi paikka ruoan kannalta mutta ero on tosiaan hyvin pieni.
Fette Sau
Williamsburg (Brooklyn), Metropolitan ave between Havemaeyr & Roebling st
Fette Sau on erinomainen paikka ja ruoan lisaksi miljoo on myos varsin miellyttava. Vanhaan autotalliin perustettu paikka jossa paikalliset mikropanimot seka -tislaamot ovat hyvin edustettuna. Paikassa on erittain kattava Bourbon valikoima erikoisoluiden lisaksi. Perus-Brooklynia siis, joka ei ole huono asia.
Peter Luger Steakhouse
Williamsburg (Brooklyn) Broadway & Driggs ave
Vanhan liiton pihviravintola. Voittaa miltei joka vuosi New Yorkin "paras pihvi"-palkinnon ja Zagat on antanut "Best Steakhouse in New York City"-palkinnon ravintolalle 30-vuotta putkeen, eika suotta. Michelin-opas on antanut ravintolalle yhden tahden (ainoa tahti jonka pihviravintola omistaa New Yorkissa). Porterhouse on suussa sulavaa ja alkupaloiksi tarjoiltava pekoni on todennakoisesti parhainta pekonia mita olen kunaan syonyt. Vain kateinen (tai paikan oma kanta-asiakaskortti) kay maksuvalineena.
Juoma:
Blind Tiger
West Village, Bleecker & Jones st
Pieni, mukava olutpaikka West Villagen ytimessa jossa paikallisia mikro- seka makro-oluita. Erittain suosittu paikka paikallisten olutdiggareiden seurassa.
Proleteriat
East Village, St Marks Pl between 1st ave & Ave A
East Villagessa oleva makro-oluen mekka. Paikasta on puhuttu kaupungin parhaimpana olutpaikkana. Hyvin pieni paikka, mutta olutlista kattaa sen minka tilassa menettaa.
Employees Only
West Village, West 10th st & Hudson st
Todennakoisesti lempipaikka koko kaupungissa. 1920-teemainen speakeasy joka huokuu vanhanliiton tekemista. Baarimestarit ammattitaitoisia ja asiakaspalveluhenkisia. Erittain hyvat cocktailit seka ruoka. Dresscode on smart casual ja paikalle kannattaa menna ajoissa (18.00) mikali haluaa paasta sisaan. Paikan tunnistaa ikkunassa olevasta "Psychic Reading"-kyltista (ikkunan toisella puolella on madame lukemassa tarot-kortteja).
McSorley's Ale House
East Village, 7th st between Cooper sq & 2nd ave
New Yorkin vanhin toiminnassa oleva kapakka. Sahanpurua lattialla ja baarista saa vain heidan omatekemaansa olutta, vaaleaa seka tummaa. Ruokaa loytyy myos nalkaisille. Ehdottomasti kaymisen arvoinen paikka.
Stout
Midtown, 33rd st between 6th & 7th ave
Kantapaikka jossa aina ennen pelia tulee kaytya. Sijaitsee siis napparasti MSG:n laheisyydessa. Mukavan rento paikka jossa after work on erittain elava ja suosittu. Perushyva ruoka, hyva ja kattava olutlista ja rento meininki. Iso peukku.
Please Don't Tell
East Village, St Marks place between 1st ave & Ave A
Tasta olikin ylhaalla jo puhetta. "Pieni puhelinkoppi nurkassa johon voi menna sisaan, nostaa punaisen luurin ja rullata numeron 1 pohjaan. Paikka ottaa varauksia vastaan, mutta paras mahdollisuus paasta sisaan on menna alkuviikosta 17.00 jalkeen kysyyn ottavatko walk in:eja sisaan. Yleensa noin 45min-2h odotus. Sisalta loytyy miellytttava, mutta pieni, drinkkibaari jossa erittain hyvat cocktailit."
The Dead Rabbit
Financial District, Water & Broad st
Baari jakautuu kahteen osaan, alakerta (The Tap Room) seka ylakerta (The Parlor). Alakerrassa erittain kattava olutlista ja ylakerrassa erittain maittavat drinkit. Miljoo on erittain viihtyisa. Kaymisen arvoisen paikka ehdottomasta
--
Kannattaa muistaa etta New Yorkissa on noin vajaa 20,000 ravintolaa, joten jokaisella kaynella tai asuneella loytyy mielipide mika on "THE" paikka kayda.
Take these with a grain of salt and remember.. opinions are like assholes.