New Jersey Devils 2023–2024

  • 139 515
  • 871

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Yön yli kun tässä on nukkunut niin toivon nyt Tom Fitzgeraldilde fuduja. En usko että oli tietämätön että Michael McLeod ja Cal Foote oli vaaravyöhyeellä näiden syytteiden suhteen. Teki sopparit heille silti. Ois pitänyt ottaa mallia Ottawasta joka ei tehnyt sopparia Alex Formentonin kanssa. Yksi pelaaja nyt ois voinut mennä vahingon piikkiin mutta kaksi... En tiedä saako tän takia fuduja, mutta aivan varmasti kaiken grillauksen aiheesta vähintään ansaitsee.
Rehellisesti sanottuna en usko minäkään. Miten olisi voinut olla tietämättä, jos meilläkin täällä oli osalla aktiivikirjoittajista vähintään vahva käsitys esim. McLeodin osalisuudesta? GM-porukka on myös ilmeisen tiivis ja vaihtanee tietoja keskenään ja esim. se, että Formenton muuttui persona non grataksi ei olisi pitänyt jäädä Fitziltäkään huomaamatta. Se kuinka paljon tiesi asioista ja yksityiskohdista on eri asia, mutta päällimmäisenä minulla on pari huolta. Ensiksi, jos tiesi molempien rikosepäilyistä(ja miksei siitä olisi ollut tietoa kesällä -23) ja teki silti sopparit. Mitä se kertoo harkintakyvystä ja pelillisten sekä moraalisten tekijöiden priorisoinnista? Toiseksi, jos ei ollut tehnyt taustaselvityksiä(ns. due dilligence) ja/tai uskoi vain pelaajia tai näiden agentteja siitä, että ei tässä ole mitään syytä olla huolissaan. Mitä se kertoo esim. riskienhallinta-ja päätöksentekokyvyistä?

Oma johtopäätös tässä kohdassa ja näillä tiedoilla on, että Mcleodin kanssa tilanne ja jatkosoppari on pelillisistä näkökulmista kinkkisempi ja tämän jättäminen ilman sopimusta vahvojen pleijarien jälkeen on siinä ja siinä. Koska meillä ei ole tarkkaa tietoa silloisista tiedoista, niin en tästä antaisi hänelle sapiskaa - ainakaan näillä tiedoilla. Riski oli ehkä jossain määrin hyväksyttävä ja ymmärrettävä, pelillisesti. Veikkaan, että juuri siksi tehtiin vuoden soppari ja toivottiin ettei riski realisoidu kauden aikana. Footen osalta puolestaan täysi katastrofi ja erittäin huonoa harkintaa. Kyse täysin ulkopuolisesta tusinapakista, joka on organisaation 8-9 pakki ja samanlaisia olisi markkinoilta saanut puolenkymmentä. Se oli tiedossa, että oli osa WJC2018 joukkuetta ja tutkintaa, joten tämä signaus olisi pitänyt jättää tekemättä jo imagosyistä, jollei arvoihin liittyvät syyt riitä.

Minä en ole siinä kohdassa, että katsoisin Fitzin potkujen olevan perusteltu, mutta edellä mainittuun viitaten olen huolissani hänen harkintakyvystä ja riskinottokyvystä. Tästä kirjoitin jo pari päivää sitten ylennysuutisten jälkeen. En usko, että sen tiedotustilaisuuden ajoitus oli sattumaa, siihen ei varmasti haluttu tätä edellä käsiteltyä teemaa.

Sitten, jos mietitään tästä pelillisiä vaikutuksia, niin vain luoja tietää. Ei varmasti voida väittää, että enää tällä kaudella McLeod oli pelkkä alakenttien merkityksetön jyrä, jonka poistuminen ei tunnu pelillisesti. Entä henkisesti, sillä tuskinpa pelaajat ostavat medialle annettuja "emme tiedä mihin poistuma liittyy" selvityksiä.

Karmea kausi vastoinkäymisten määrän näkökulmasta.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
DeSimone poimittiin waivereista, varmaan paikkaamaan Footea oikean puolen seiskapakkina, jollaisia organisaatiosta ei meinaa enää löytyä, kun kaikki ovat telakalla tai Footen tapauksessa muista syistä poissa.





Samaa mieltä @LGD :n kanssa, että etenkin Footen soppari oli erittäin huonoa harkintaa. En silti usko, että Fitzgerald saa tämän keissin takia potkuja. Eiköhän siellä omistajaportaalla ole ollut sama info käytössään, ja silti antoivat hänelle jatkosopparin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Noniin. Dougie LTIR listalle. Nytkö se sitten alkaa Fitzy hommiin? Mielenkiintoista.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Budjetoitu vierastappio Canesille numeroin 3-2. Minun silmiin aika keskinkertainen esitys, vaikka paikkoja oli tulla ekassa erässä tasoihin ja kolmannessa iskuetäisyydellä. Vika erä vietiin 2-0, mutta ei tasoitus ollut lähelläkään. Kuten edellä viittasin, en uskonut että tästä pisteitä oltaisiin otettu. Toki Canesin b2b-peli ja tämän kauden Antti Raanta vastassa olisi teoriassa voinut tarjota iskunpaikan.

Tämän kauden Devils on todella huono momentumeissa. Eka veto(jälleen) sisään ja kolmannessa kavennuksen jälkeen surkea ylivoima purki kaiken paineen. Ylivoima on aika murheellisen näköistä ja ollut sitä jo pidempään.

Pelaajista ei montaa noussut esille, ehkä Tierneyn nelonen ja saivat myös tehtyä hienon maalin ja Dowlingille kauden eka siitä, nätti maali. Kärkiukot olivat aika kohmeessa ja kyllä 25 millin ykköseltä näissä olosuhteissa pitää saada enemmän tulosta. Mielellään myös ennen, kuin 2 sekkaa ennen loppua.

Loukkaantumiskirous jatkuu myös, tällä kertaa Ruff jää sivuun ottamalla kiekon poskeen. Ehkä kuvaavaa tällä kaudella.

Nyt veljet ja siskot ollaan nähdäkseni jälleen siinä tilanteessa, jossa taas ratsastetaan Vitekillä ja Dawsin parin viikon takainen momentum on aika pitkälle syöty. Veikkaan, että siimaa ei jälkimmäiselle enää irtoa ja voihan se olla, että tuo Dougie/LTIR johtaa siihen, että uusi ukko on breikin jälkeen maalin suulla.

Koska tunteikkaaasti julistin pari viikkoa sitten, että usko ja toivo on palautettu, niin pidetään siitä kiinni. Nyt vain käytiin vuoristoradassa vähän alempana ja ollaan edelleen iskuetäisyydellä "säälipleijaripaikkoihin". Realistina voin myöntää, että tämä johtuu pitkälti muutaman kilpakumppanin heikosta tulosvireestä.

Toivotaan nyt vaikka yhtä pinnaa Tampa Baystä ja siitä tauolle nuolemaan haavoja.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kyllähän toi oli itelläkin budjetoitu tappio, vaikka en haluis etukäteen yleensä miettiäkään tollasia. Se nyt vaan on realismia, että Carolina on tällä hetkellä paljon kovempi jengi.

Tykkäsin ekassa erässä siitä, miten jätkät puski Raannan tontille usein. Viimeistely sattui vaan tällä kertaa ontumaan. Pääasia silti, ettei jääty kulmiin pörräämään arasti ja tehottomasti. Se maalille meneminen pääs unohtumaan tokassa erässä, mutta kolmannessa siitä oli taas merkkejä. Sitä, kun jaksais läpi ottelun, niin todennäköisyys maalien tekemiseen kasvaa.

Silti, kuten edellä olevassa raportissa @LGD mainitsit, niin ykköspelaajilta vaaditaan paljon enemmän. Oli tosi tuskaisen näköistä tekemistä useaan otteeseen hyökkäyspäässä ja mielikuvitus tuntuu monesti olevan tipotiessään siinä vaiheessa, kun pitäis luoda tilanteita.

Ei tässä auta murehtia enempää. Nyt vahva esitys Tampassa ja sieltä pienelle tauolle.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
- Virheitä tuli paljon, mutta joukkue ei luovuttanut. Muutenkin peli-ilme ja yritteliäisyys säilyivät korkealla tasolla läpi ottelun. Lisää tätä, ettei jää vain yksittäiseksi otteluksi 6-0 häviön jälkeen.
Vegas-pelin jälkeen kirjoitin näin, ja valitettavasti hyvä peli-ilme ja yritteliäisyys jäivät yhteen peliin. Oli aikamoista sukkasillaan hiihtelyä suurimman osan aikaa pelistä. Joo, ekassa erässä oli joitain paikkoja, samoin kolmannessa (sen mitä kelailuilta kiinnitin huomiota), mutta muuten kyllä tosi vaisu peli. Etenkin toka erä oli tuttuun tyyliin kehnoa tekemistä.

Muutama pointti:
- Daws tosiaan on osoittautunut nyt kuolevaiseksi eikä pelejä ole enää kovin paljoa luvassa. Vanecekilla siis mennään.
- Kuten muut kirjoittivat, ykkösketju oli tosi vaisu. Omaan silmään pelin heikoimman suorituksen teki silti Mercer, joka menetti kiekkoja oikealta ja vasemmalta ja näytti muutenkin epätavallisen huonolta.
- Ruffille ISO miinus, ettei saa joukkuetta pelaamaan kunnollisella asenteella.
- Tämän vuoden Devils on valitettavan hidas joukkue, etenkin viime vuotiseen joukkueeseen verrattuna. Loukkaantumiset ja kesän siirrot taustalla.
 

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Hamilton LTIR-listalle. Onko tämä merkki siitä, että liikkeitä tapahtumassa ?

Lääkärin määräyksestä -> Gibson. Kiitos jo etukäteen.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Devilsin Stadium Series -paita on julkaistu. Vaatii vähän totuttelua, mutta ihan jees, voisi olla huonompikin.




Voisi olla huonompikin kuvaa hyvin tuota paitaa. Devilsin koko kaudesta voi hyvin myös sanoa samaa kaikkine sekoiluineen.

Itsellä vähän lässähti motivaatio tähän touhuun tämän viimeisimmän sekoilun jälkeen. Varmasti tulen kauden loputkin pelit katsomaan, mutta kommentointi taitaa jäädä tänne vähemmälle kun ei nyt hirveästi uskoa ja paloa tähän hommaan löydy. Täällä kuitenkin hyvä meno päällä ja löytyy uskoa tekemiseen niin en viitsi negailuani muihin tartuttaa. Toki aina on vähän toivoa ja yritetään sitä löytää lisää! LGD!
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Meikä dikkailee noita uusia paitoja!

@FinDevil leuka pystyyn! Puolet kaudesta melkein jäljellä ja pleijaripaikasta ollaan perässä hilkulla. Mieti, miten herkulta kaiken tän taaperruksen jälkeen se maistuu, jos tää peli tästä lähtee kunnolla kevättä kohden rullaamaan.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ymmärrän hyvin @FinDevil 'in fiilikset ja itsekin reagoin tunnetasolla noihin tämän viikon negatiiviisin uutisiin. Jotenkin ensiajatukset menivät väistämättä siihen, että org on menetellyt väärin ja arvot on heitetty romukoppaan jne. Ehkä näinkin on käynyt (jollain tasoilla) ja jälkipyykkiä varmasti pestään vielä, mutta vähiten vastuussa ovat joukkueen pelaajat. Arvion sekä mahdollisen kritiikin aika on sitten myöhemmin, kun tiedot johtopäätösten tekoon ovat paremmat. Oletetusti vastuulliset kantavat nyt sitä parhaillaan Kanadassa ja mielestäni Devilsin osalta tukea nyt kentällä olevalle joukkueelle. Kuten @NJEspoo totesi, kaikki on vieläkin omissa käsissä, vaikka se tuntuu jopa uskomattomalta kaikkien vaikeuksien &vastoinkäymisten sekä pettymysten jälkeen. Ymmärrän myös sen, että osalla tilanteen käsittely vaatii aikaa ja työstämistä.

Optimistina haluan ajatella, että A S-pelin jälkeen alkaa kausi ikään kuin alusta ja tällä joukkueella on vielä enemmän annettavaa, kuin tähän mennessä on nähty. Mitään lapsenuskoisia taikatemppuja en odota, eikä täyttä suunnanmuutosta luultavasti saadakaan, mutta steppi eteen ja käyrä varovasti yläviistoon sekä jonkinlaista johdonmukaisuutta tekemiseen. Uusi alku edellyttänee joitain muutoksia ja nyt siihen on Dougien palkkatilan vapautumisen myötä mahdollisuuksia.

Toivoisin näkeväni 6.2. Colorado-pelissä Kähkösen maalissa ja Lyubushkinin pakistossa. Kaliforniaan siis katseet ja edellä mainitut nimet edustavat pelaajatyyppiä, joita kaipaan ja joilla on oikeanlainen sopimustilanne jne. Näille olisi nyt tilaa palkkojen puolesta ja voidaan jättää Lennit ja Seamukset rauhaan sekä ykkös/kakkoskiekat odottamaan pankkiin. Sitten maaliskuun siirtotakarajalla vielä arvio hyökkäyksen ja alakenttien sentterin osalta. Kesällä sitten parempi arvio ja tarvittaessa isompi kauppa veskarin saamiseksi.

Ajattelisin tätä melko tasapainoiseksi ratkaisuksi tällä kaudella ja kaikki olosuhteet huomioiden. Uskon näiden pelaajien olevan saatavilla myös, kunhan joku GM uskaltaa avata pelin. Miltä kuulostaa?
 
Viimeksi muokattu:

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ja niinhän siinä kävi, että siirrymme All Star tauolle 6-3 tappion myötä. Bolts oli pelillisesti edellä aika pitkälti ja kolmannen erän kiri tuli taas liian myöhään. Toisesta erästä eteenpäin aika brutaali esitys puolustuspelaamisessa ja Vanecekin keskimääräistä parempi iltapuhde heitettiin hukkaan. Eihän Vitek ollut täydellinen, mutta antoi kerrankin mahdollisuuden pysyä mukana iskuetäisyydellä. Kuten sanoin, brutaalit kiekonmenetykset ja maalinedustan puolustaminen maksavat kovaa hintaa.

Positiiviseksi on katsottava Devilsin resilientti ilme kolmoserässä ja toiveet ihmenoususta leijuivat ilmassa hetkittäin, ei vahvasti mutta kuitenkin. Viime pelin jälkeen kirjoitin, että Devils ei ole hyvä momentumeissa ja se näkyi myös tässä pelissä. Aina, kun päästiin iskuetäisyydellä, niin joku sössi homman.

Kahteen erään Hischierin kenttää ei erottanut Tierneyn vastaavasta, mutta kolmannessa ammattiylpeys nousi sen verran, että alkoivat olemaan Devilsin parhaat ja näkyvimmät. Bratt taisi ottaa muutaman miinuksen, mutta oli kolmannessa ehkä ainoa hyökkäyspään uhka.

Isoimmat miinukset minulta Marinolle, Meierille ja Bahlille. Ekan pitäisi johtaa puolustusta, mutta miehet katoavat maalin edessä jatkuvasti. Bahlilta ehkä kauden karuin harhasyöttö ja ratkaisevassa kohdassa 3-2 tappioasemassa. Meierin kanssa alkaa usko loppumaan, ei voi muuta sanoa. Täydellisen näkymätön harhasyöttöjä lukuunottamatta.

Ruffin luoma systeemi on aika lailla toimimaton ja toisteisuus, systemaattisuus ja johdonmukaisuus puuttuu. Pelaajat sitten täydentävät sen huolimattomilla suorituksilla. Koska Ruffia ei ilmeisesti haluta vaihtaa ja tuskin hän systeemiä loppukaudeksi muuttaa, niin ensi kaudeksi on jotain uutta löydettävä. Vaikka kukaan ei sitä sano, niin Ruffin toiveet lienevät siinä, että Hughes palaa alkukauden iskussa ja kantaa joukkueen yksin maaliviivan yli. Ehkä muut pelaajatkin odottavat jotain tämän kaltaista, ainakin alitajuntaisesti. Riskialtista, jos näin on.

Nyt on levon ja toivottavan tervehtymisen lisäksi tapahduttava muutoksia. Olivat ne sitten edellisessä viestissäni esittämiä tai joitain muita, mutta jotain on muutettava. Tämä minivieraskiertue ei nimittäin luonut uskoa varmaan kehenkään. Vielä on aikaa, mutta peli peliltä tilanne muuttuu tukalammaksi.


 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kokoonpano oli viime yönä suurelta osin AHL-tasoa, mutta se ei selitä kahden ekan erän täydellistä yrityksen puutetta. Toinen erä oli kammottavinta Devils-kiekkoa, mitä olen nähnyt pitkään aikaan. On syytäkin olla häpeissään tuollaisen esityksen jälkeen, niin Hischierin kuin koko muun joukkueenkin. 20 minuutin ajan tosissaan pelaaminen ei vaan oikein toimi, etenkään tuolla täysin siipirikkoisella kokonpanolla.

@LGD sinun sanasi tulivat mieleen, kun Devils menetti taas momentumin heti kavennusmaalin jälkeen. Ja täysin samaa mieltä noista pelin isommista lampaista. Samat ukkelit siellä ovat joukkueen heikkoja lenkkejä ottelusta toiseen. Toisaalta ei Hischierillä, Brattilla ja kumppaneilla pitäisi olla mitään tekosyitä, miksi heidän ketjunsa ei saa ekan 40 minuutin aikana mitään aikaan. Siellä on jo vähän luovutusmentaliteetti päällä, tai sitten odotellaan jo niin innokkaasti lomille ja aurinkorannoille pääsyä, ettei paljoa pelaaminen enää kiinnosta.

Nämä ottelusta toiseen tapahtuvat asennevammat ovat juuri niitä syitä, miksi Ruffista pitäisi päästä eroon. Varmaan ihan hyvä saada peleistä vähän taukoa, jotta joukkue saa tervehtymisaikaa ja itselläkin pää vähän palautuu muutaman viime pelin ankeudesta.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Harvoin ottelua voittaa, jos koko pelin aikana pystyy esittämään muutaman hyvän hetkellisen sykähdyksen. Tampa oli selvästi parempi kahdesta.

Maalinedustapelaaminen oli kuraa, sekä hyökkäystilanteiden luominen. Jälkimmäisen kanssa on ollut jo todella pitkään ongelmia, eikä parannusta oo nähtävissä.

Eniten harmittaa se, että Vitek antoi tällä kertaa mahiksen voittoon otteillaan. Pelaajat taas jätti fanit roikkumaan löysässä hirressä, antaessaan vikassa erässä osumillaan toivonrippeitä.

Pieni paussi tekee varmasti hyvää.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
”Kiva” lukea tunnelmia kokonaisuudesta, että kokonaiset erät on perseilty kauttaaltaan.

Pelkän koosteen perusteella oli kammottava peli Devilsin puolustuksen tulevaisuuden kannalta, niin hyvä, että ei pelkästään kaatunut yksilövirheisiin: Nemec valui kaksi kertaa väärälle puolelle kiekkoa ja vastustajia, kun hyökkääjät löivät kiekkoa vapaasti maaliin. Hughes menetti perinteiseen tapaan oman alueen nostossa kiekon vastustajalle. Bahl heitti ristikiekon parhaalle maalisektorille. Kaikista kolisi omissa. Auts.

Pari kuukautta sitten pyörittelin ihan vakavissani ideaa Meier-Laineesta, mutta hautasin sanani, kun Meier alkoi yhtäkkiä ryskäämään. Tuskin mitään tapahtuu tämän kauden aikana, koska Meieria varmasti katsellaan vielä seuraavakin kausi tai seuraavan valmentajan kanssa ennen muutoksia. Jos mikään ei lopulta toimi, Laine olisi saman hintainen ylimaksu, mutta lyhyemmällä sopparilla ja hidas ja kankea pelaajaprofiili taas korvaisi kokoonpanossa muuten identtisen Toffolin.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Somen perusteella Nico, Timo ja Siegs majailee muutaman muun sveitsiläisen kanssa jossain lämpimässä ja samaan aikaan Toffoli, Lazar, Bastian ja Marino toisaalla. Ihan kiva nähdä vapaa-ajanmateriaalia pelaajien elämästä, kun sitä harvoin on tarjolla.

@expertti Brattin aurinkotuoli vaihtui Torontoon ja McLeodin vastaava selliin. Näin se elämä heittelee.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Mitään vahvistettua tietoa ei ole, mutta uskoisin näin. Hughes skippaa tähdistöpelin, mutta en usko sen kertovan mistään takapakista kuntoutuksessa tms., vaan varman päälle pelaamisesta ja lepoajan antamisesta kropalle. Ei kuitenkaan välttämättä pelaa heti ekassa tauon jälkeisessä pelissä, mutta uskoisin että viikonloppuna viimeistään.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nyt on huilit huilattu ja joukkue treenas tänään porukalla. Loukkaantumisten suhteen uutiset alkaa kuulostaa valoisammalta. Nosek oli jo tänään muun jengin kanssa normaalisti jäällä, Jack saattaa parhaassa tapauksessa tehdä comebackin jo huomenna, ja sekä Smith että Siegenthaler näyttäis myös olevan lähellä harkkakondista.

Vielä Ruffin sanoja, jos lontoo taittuu:

- Nosek: “We’ll gauge after practice today how he felt. Take a good look at him again tomorrow and see what he feels like. Probably hear from him first. He’s been skating a lot. To get him in a couple practices, I would anticipate that he’s close to getting ready to play.”
- Hughes: “We’ll see where he’s at tomorrow. I know he’s a lot closer than before. For a date, I can’t really give you a date. It could be soon. It could be a few more days. We haven’t had him in a full practice. That may come tomorrow if things go well today. We’ll move on from there.”
- Smith / Siegenthaler: “I would anticipate we’re getting close with them to getting back to practice.”

Kieltämättä nostaa mielialaa kaikki toi.

Tajusin muuten, että unohtui kaiken kiireen keskellä täysin toi tammikuun kuukausiraportti. Tulee huomenna illalla!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tällä kaudella Devilsin suurimpia heikkouksia ovat olleet maalivahtipeli ja vasemman puolen pakisto. Tuli tässä all stars -tauon aikana kurkistettua, ketä noille pelipaikoille on kesän UFA-markkinoilla tarjolla. Ei olisi kannattanut, tarjonta on sen verran köyhää noille pelipaikoille, ja erityisesti maalivahtiosastolle.

Maalivahdit:
Kähkönen, Samsonov, Lankinen, DeSmith, Brossoit, Nedeljkovic, Stolarz, Talbot, Wedgewood, Fleury (jos jatkaa)

Pakit (LD):
Skjei, Hanifin, Gostisbehere, Dillon, Grzelcyk, Cole, Forsling, Ekman-Larsson, Gustafsson, Seeler

Kähkönen voisi olla kokeilemisen arvoinen kortti, ehkä jo siirtotakarajalla. Muuten vaihtoehdot ovat kakkosmaalivahdin tasoa, ellei sitten Talbot pelaa alkukauden tasolla. Treidimarkkinat ovat kesällä todennäköisesti se parempi vaihtoehto, ja sieltä voi kokeilla Ullmarkin, Saroksen tms. kalastelua.

Pakeista Skjei olisi kiinnostava pelaaja, mutta todennäköisesti myös liian kallis, mikäli päätyy edes vapaille markkinoille. Samaan kategoriaan menee Hanifin, joka saa vielä hintavamman lapun. Forsling tehnee jatkot Floridan kanssa, minkä lisäksi hän on samanlainen hyvin luisteleva kiekollinen pakki, joita Devilsissä on jo muutenkin. Sen sijaan Dillon, Cole ja Seeler voisivat olla ihan kiinnostavia kolmosparin halpoja puolustavia pakkeja, jotka tukisivat Hamiltonin/Marinon/Nemecin kiekollista peliä.

No, se siitä ja katse takaisin tähän kauteen. Toivottavasti loukkaantumiset nyt hellittävät ja Devils saa jahdata suht terveellä kokoonpanolla pudotuspelipaikkaa. Muutenkin toiveena on, että Devilsiltä nähtäisiin kunnollista yritystä erityisesti ottelujen alussa, tokassa erässä ja muutenkin (eli käytännössä niitä kuuluisia ehjiä 60-minuuttisia). Sen jälkeen voidaan sitten katsoa, kuinka pitkälle se riittää.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tällä kaudella Devilsin suurimpia heikkouksia ovat olleet maalivahtipeli ja vasemman puolen pakisto. Tuli tässä all stars -tauon aikana kurkistettua, ketä noille pelipaikoille on kesän UFA-markkinoilla tarjolla. Ei olisi kannattanut, tarjonta on sen verran köyhää noille pelipaikoille, ja erityisesti maalivahtiosastolle.

Maalivahdit:
Kähkönen, Samsonov, Lankinen, DeSmith, Brossoit, Nedeljkovic, Stolarz, Talbot, Wedgewood, Fleury (jos jatkaa)

Pakit (LD):
Skjei, Hanifin, Gostisbehere, Dillon, Grzelcyk, Cole, Forsling, Ekman-Larsson, Gustafsson, Seeler

Kähkönen voisi olla kokeilemisen arvoinen kortti, ehkä jo siirtotakarajalla. Muuten vaihtoehdot ovat kakkosmaalivahdin tasoa, ellei sitten Talbot pelaa alkukauden tasolla. Treidimarkkinat ovat kesällä todennäköisesti se parempi vaihtoehto, ja sieltä voi kokeilla Ullmarkin, Saroksen tms. kalastelua.

Pakeista Skjei olisi kiinnostava pelaaja, mutta todennäköisesti myös liian kallis, mikäli päätyy edes vapaille markkinoille. Samaan kategoriaan menee Hanifin, joka saa vielä hintavamman lapun. Forsling tehnee jatkot Floridan kanssa, minkä lisäksi hän on samanlainen hyvin luisteleva kiekollinen pakki, joita Devilsissä on jo muutenkin. Sen sijaan Dillon, Cole ja Seeler voisivat olla ihan kiinnostavia kolmosparin halpoja puolustavia pakkeja, jotka tukisivat Hamiltonin/Marinon/Nemecin kiekollista peliä.

No, se siitä ja katse takaisin tähän kauteen. Toivottavasti loukkaantumiset nyt hellittävät ja Devils saa jahdata suht terveellä kokoonpanolla pudotuspelipaikkaa. Muutenkin toiveena on, että Devilsiltä nähtäisiin kunnollista yritystä erityisesti ottelujen alussa, tokassa erässä ja muutenkin (eli käytännössä niitä kuuluisia ehjiä 60-minuuttisia). Sen jälkeen voidaan sitten katsoa, kuinka pitkälle se riittää.
Kähkönen edelleen minun listan kärkipaikalla, katsotaan sitten kauden jälkeen suoriutuminen ja mahdolliset jatkot tai kiinnitetään katse isompiin kaloihin. Jättäisin Sarokset ja Markströmit tässä vaiheessa rauhaan, koska näistä tullaan vaatimaan kuninkaan lunnaat.

Samaan aikaan toisaalla:





Vapahtajamme alkaa siis lähestymään pelikuntoa ja toimistolla varmaan pääsi helpotuksen huokaus. Toki kohtuullinen ero on siinä, että palaako pelikentille loka- vai joulukuussa nähty Hughes.

Hyvä,että tervehdytään taas, ainakin hetkeksi.
 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nyt on hyvä hetki tammikuun raportille, kun kerran joukkue on palannut pitkältä tauolta takas.

Vuoden eka kuukausi ei ollut mikään menestystarina. 12 pelattua peliä, joista jäi käteen saldo 5-6-1. Joukkue onnistui erittäin rikkinäisellä miehistöllä ottamaan voitot mm. Floridasta ja Vegasista, sekä kerran taisteltiin hienosti jatkoajalle Tampaa vastaan. Tammikuun aikana vastaan tuli myös liuta todella kovia jengejä (edellämainittu TB, VAN, BOS, DAL ja CAR), joilta taas otettiin kuonoon.

Tällä hetkellä runkosarjaa on Devilsin osalta jäljellä 35 peliä. Toisesta Villi Kortti -paikasta ollaan perässä 7 pistettä (Detroit pitää paikkaa 58 pisteellä). Saattaa kuulostaa aluks ehkä jopa vähän masentavalta tilanteelta, mutta sitten pitää muistaa, että Detroitilla on kolme peliä enemmän pelattuna. Mutta toisaalta samasta paikasta taistelee niiden kahden lisäks ainakin kolme muutakin jengiä (NYI, PIT ja WSH).

Sen sijaan, että joukkue märehtis liikaa sarjataulukkoa, niin nyt pitäis alkaa keskittyä olennaiseen. Se meinaa sitä, että aluks maalivahtipeli ja puolustuspään tekeminen on saatava kuntoon. Maalinteko ei oo tälle joukkueelle ongelma. Ylipäätään sellanen viime kaudella nähty tasaisuus pitää saada esiin. Ei voi enää jatkossa päästää melkeen joka pelissä ekaa maalia. Ei voi enää jatkossa murtua, jos vastustaja tekee pahaan paikkaan maalin, tai kaks. Nyt ei oo aikaa vitkutteluun, vaan muutosten on alettava heti, muuten on liian nopeasti kaivettu niin syvä kuoppa, ettei sieltä nousta. Nyt on ainakin saatu levättyä henkisesti ja fyysisesti, joten odotan henkilökohtasesti koko porukalta tasonnostoa.

Kirkkaimpana valona tunnelin päässä toivon suhteen, on loukkaantuneiden listan tyhjeneminen vähitellen. Jos mitään takapakkia ei kellekään tuu, niin uskon, ettei mee pitkään ennen ku Nosek, Jack, Smith ja Siegenthaler nähdään kaikki tositoimissa. Nyt, kun kerran saatiin myös Meier ja Palat takas ennen taukoa, niin sen jälkeen ei enää puutu kokoonpanosta ku Hamilton. Sen tilannetta tuskin kannattaa sen kummemmin miettiä, sillä todennäköisesti, jos palaa kokoonpanoon, niin se on aikasintaan vasta runkosarjan lopussa, tai pleijareiden alussa, jos sinne asti päästään. No joo, onhan tässä tietenkin myös tää McLeodin tapaus. Harmi sinänsä, koska oli tosi tärkeä palanen joukkueessa ja pelas hyvää kautta. Mutta ei siitä sen enempää tässä viestissä.

Tästä päästään takas tohon aiemmin mainittuun tasonnostoon. Se koskee myös valmennusjohtoa. Fanit on taas ymmärrettävästi vaatinut Ruffia pihalle. Luulen, että se on saanut siimaa sen takia, että on joutunut operoimaan niin kapealla materiaalilla jo jonkun aikaa loukkaantumisten takia. Pelaajien palatessa takas sairastuvalta, Ruffilla ei mun mielestä pitäis enää olla mitään suojaa. Tässä vaiheessa se on tulos, tai ulos. Tällä materiaalilla ei vaan yksinkertasesti voi missata pleijareita. Ei ainakaan sais. Tiedostan, ettei valmentajat siellä jäällä pelejä ratko, mutta helpompi se on potkia pellolle koutsi(t) ku pelaajat. Ja välillä on tervettä tehdä muutoksia, jos eväät on syöty nykyisen valkun puolesta.

Jospa nää tervehtymässä olevat pelaajat sais myös ton ylivoiman takas parempaan iskuun. Melkosesti sekin jäähtynyt, vaikka vielä ollaankin liigan sijalla 6., ylivoimaprosentin ollessa 25,7.

Helmikuussa isompaa vaihdetta koneeseen kaikilta jätkiltä. Peli kerrallaan ja samalla jatkuvasti omaa peliä parantaen. Mulla on yhä kova luotto tähän jengiin, että kurssi kääntyy. Let's Go Devils!
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
5-3 trillerivoitto Avsista. Vaikeuksien kautta voittoon, kuten tämän kauden kuvaan on kuulunut. Oli tapahtumarikas peli ja oltiin onnekkaita, kun voitettiin. Toisaalta esim. viime kaudella peli olisi luultavasti tapettu tai vähintään jäädytetty 3-1 johdossa. Nyt korttitalo kaatui kolmannessa erässä puolessa minuutissa ja pian sen jälkeen olikin MacKinnon läpi, mutta Vanecek oli tänään vireessä(pl.3-3 tasoitusmaali).

Kiistatta hyvä ja lupaava alku kauden loppurutistukseen, mutta aiempien isojen voittojen jälkeen(Vegas,Florida) ollaan palattu pian pettymysten tielle. Joten odotukset ovat maltilliset, mutta voittoja kuitenkin tarvitaan ja mieluiten peräkkäisessä muodossa.

Jos torstaina on Hughes ja Toffoli taas rivissä, niin kyllähän se helpottaisi.

Ps. mielenkiintoinen seikka, Millerillä ilmeisesti kaksi kovinta lämäriä tällä kaudella. Eka tykki Dallasia vastaan ja eilen vielä kovempi veto. Harmi, ettei uponnut kummallakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös