New Jersey Devils 2023–2024

  • 145 205
  • 903

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvä peli Montrealia vastaan. Ukot näytti tuoreilta muutaman päivän pelitauon jälkeen. Tasaviisikoin peli näyttää yhä järjestäytyneemmältä ja ylivoima jatkaa osumistaan.

Ottelun suurin ero oli kiekonhallinnassa. Devilsillä oli paljon hetkiä, joiden aikana vietettiin pitkiä jaksoja vastustajan päädyssä peliä pyörittäen, ja varsinkin ekassa erässä Montrealin puolustus oli niin monta kertaa pois paikaltaan, ettei riitä sormet laskemaan. Montreal ei samanlaiseen kontrolliin pystynyt, vaan tukeutui enemmän yksittäisiin pistokokeisiin. Onneks tolppien välissä Vanecek otti oikeisiin aikoihin vaadittavat torjunnat.

Kenttäpelaajista Hughesille perus neljän pisteen ilta, Toffolille hattu, ja sekä Hischierille että Holtzille kauden avausosumat.

Tästä on hyvä jatkaa lyhyiden yöunien tiimoilta takas Prudential Centeriin, jossa tulevana yönä vastaan skrinnaa Ovechkin kumppaneineen.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Joo oli kyllä hyvä ottelu Devilsiltä kuten @NJEspoo totesikin. Alku meni ehkä taas vähän ihmetellessä, mutta Montrealin avausmaalin jälkeen Devils otti kuskinpaikan ja kruisaili sen jälkeen voittoon. Vastustajan veskari otti monta huippu koppia ja lukemat olisi voinut olla paljon rumemmatkin.

Kapteenin avausmaali lämmitti mieltä kovasti kuten myös Toffolin hattutemppu ja Jackin neljän pisteen ilta. Jack myös komeasti 230 pisteen tahdissa.
Vanecekilla tarttui koppi myös hyvin! En tiedä mistä johtuu, mutta itsellä jotenkin kovempi luotto Schmidiin, saattaa johtua Vanecekin viime kevään sulamisesta. Nyt toki Vanecek torjunut hyvin kauden alun ja toivotaan, että sama meno jatkuu. Toivottavsti Akiralta nähdään ensiyönä kauden paras pelinsä ja nollaisi ainaki Capsin nro #8.

Pakko sanoa, että tuota ylivoimaa on ihana seurata. Varmasti tulee tahti vähän hiipumaan, mutta kiekko ja mies liikkuu siinä niin kivasti ettei sitä ole helppo edes scoutat pois. Ei ole myöskään mitään tiettyä kaavaa millä haetaan niitä maaleja niin sekin tekee siitä tällä hetkellä todella tuhoisaa.

Jospa ensi yönä tehtäisiin se avausmaali ekaa kertaa?
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Jack myös komeasti 230 pisteen tahdissa.

Lemairen trappi takaisin!

Vielä viime kaudella pelkäsin pienikokoisen Jackin puolesta, että näinköhän pelaa yhtään ehjää kautta poikkarimörssäreiden välissä. Tällä kaudella tuo pelon pilvi on siirtynyt Jackin yltä Hischierille!

Jumaleissön kapteeni on nyt pelannut pari tulista peliä. Nico ei jätä tilanteita kesken ja pistää kroppaa likoon voittamisen ehdoilla. Komeaa katseltavaa, mutta samalla hirvittää ettei nyt ihan jokaista kiekkoa tarvitsisi ohjata kasvojen kautta maaliin. On ihan ok, jos joskus menettää kiekon kolmen vastustajan jauhomyllyssä. Tai no, ehkä vastaavaa duunia tekevät Palat, Haula ja Mercer vähän kiusoittelis, että meni nyt niin halvalla luovuttamaan.

Nico on varmaan se paholainen joka useimmiten liukuu vaihtoon kaksinkerroin hampaat irvessä.

Pakko sanoa, että tuota ylivoimaa on ihana seurata.

Kauden alussa annoin kotisohvallani ilmavat aplodit, kun ekassa pelissä esiteltiin kaksi uutta ja rohkeaa ylivoimakoostumusta. Olin positiivisesti yllättynyt muodostelmista.

Hughes-Hughes-Bratt on jumalainen takakolmio täynnä luistelua ja pelintekotaitoa. Aika erilainen siihen NHL-standardiin, jossa takakolmiosta haetaan laukausuhkaa.

Ylivoima jauhaa maaleja ja nautin tuosta lennokkaasta takakolmiosta, mutta silti olen jatkuvasti ristiriidassa sen kanssa, että Devils oikeasti istuttaa näiden tilanteiden erikoismiestä, joukkueen maalitykki Hamiltonia varamiehenä penkillä. Perverssi tilanne.

Tämä toisaalta mahdollistaa, että Devilsin yhä laatunimillä varustettu kakkosylivoima pelaa aika paljonkin eri tavoin kuin Hughesin ykkönen. Hamiltonin vitja petaa enemmän suoraviivaista paikkaa viivapommille. Oli se sitten Hamiltonin, Holtzin tai Meierin lavasta. Ei varmasti alivoimalle helpoin paikka varioida kuvioitaan.

Jospa ensi yönä tehtäisiin se avausmaali ekaa kertaa?

Tää on hassu juttu. Viimeisen kalenterivuoden aikana Devilsin peleissä on ollut (Rags sarjaa lukuun ottamatta) jatkuvasti tunne, että on aivan sama, missä vaiheessa peliä vastustaja käy heittämässä maalinsa. Kun Devils aloittaa pelin, ottelussa luodaan tietty määrä maaleja molempiin päihin – kuin numerot olisi ennakolta jo määrätty. Yksi maali omiin, toinen maali omiin. Väliäkös tuolla, koska paholaisten kupongissa lukee, että tekevät tässä pelissä aikanaan viisi maalia toiseen päähän.

Tämä on ollut penkkiurheilijana jopa euforista aikaa. Ei ole tarvinnut jännittää, vaan on voinut luottaa jumbotroniin leimattuihin tähtimerkkeihin.
 

Konnamuori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se mikä johtaa.
Jack Hughes
25.10. Washington 0+3
24.10. Montreal 0+4
20.10. NY Islanders 2+2
16.10. Florida 0+1
13.10. Arizona 0+3
12.10. Detroit 2+0
yhteensä 6, 4+13=17

Kova tahti. Toki ei vielä aivan ykköskorin vastustajia/päällystakkeja ole ollut vastassa?
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sellanen ottelu.

Eka parikymppinen oli nopealla pohdinnalla tän kauden huonointa Devilsiä. Pakka oli niin sekasin ku olla ja voi, eikä Schmidille tuntunut tarttuvan. Veskan vaihto ja Ruffin kovistelu erätauolla teki selvästi tehtävänsä ku jätkät alko tokassa erässä painamaan maaleja isommalla vaihteella. Harmittavasti vikan erän pari ekaa synkkää minuuttia kostautu, eikä peliä saatu enää tasoihin.

Tässä taas nähtiin se, että näin epätasaisilla otteilla on vaikea voittaa, vaikka joukkueella ois tällanen määrä tulivoimaa ja vastustaja ois samalla paperilla heikompi.

Kuten kaikki muutkin, odotan pe-la yönä Buffaloa vastaan pelattavassa pelissä ehjää kuuskyt minuuttista. Nää jätkät kyllä pystyy siihen, kunhan pää on mukana heti alusta lähtien.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Aikamoinen antikliimaksi oli tarjolla Capsia vastaan. Olikohan joukkueella hieman hyvän olon tunnetta puserossa parin voiton jälkeen? Halli lähes täynnä, hyvä energia ja odotukset, mutta Devilsin renkaat tyhjenivät heti alkuun. Kaksi vetoa tulokasmaalivahtia kohti ekaan erään, se kertonee kaiken 0-3 tilanteen lisäksi. Ei ollut erätauolla käytävillä enää hyvää pöhinää ja lets go Devils-huudot olivat vaienneet. Ainoa ilo löytyi siinä kohdin lasin pohjilta(hymiö).

Toiseen erään kotijoukkue heräsi ja sai hetkeksi hurmoksen päälle. Kolmen maalin kuopasta kiivettiin kahdessa minuutissa tasoihin ja yhteensä viidessä minsassa jo ohi. Sitten oli Meierin ja Bastianin läpiajoa sekä ylivoimaa erän loppuun, jolla olisi otettu 5-3 johto. Ei otettu ja kolmas erä olikin sitten taas jotain muuta. Caps meni parissa minuutissa johtoon ja tsäkällä onnistuneen paitsiohaaston jälkeen oltiin vielä pelissä kiinni loppuun asti, mutta ei riittänyt. Eikä oikein ollut lähelläkään tai ainakin takaa-ajo oli väkinäistä. Kahdella surkealla erällä ei yleensä tätä enempää ansaitse. Huono peli joukkueelta ja iso pettymys tunteiden vuoristoradan jälkeen!

Pelaajista löytyy jotain plussaa ja enemmän tietysti negaa viime pelin perusteella. Meier ja Hischier ovat lopulta heränneet kauteen ja nyt pitäisi enää saada Mercer vauhtiin, tosi tuskaista menoa viimeksi mainitulta. Joukkue petti kollektiivisesti, joten yksilöitä ei viitsi liiaksi nostaa tikunnokkaan. Kuitenkin voin todeta, että esim. Siegenthalerilta on nähty vakuuttavimpiakin pelejä. Maalivahtitilanne ei myöskään näytä erityisen stabiililta, kumpikaan ei pysty pitämään korkeaa tasoa yllä.

Perjantaina sitten Sabres kotona ja odotukset on myös siinä, että nähdään erilainen Devils jäällä.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Bottom 6 on hieman uudessa muodossa, kun Lazar on noussut kolmoseen ja Holtz tippunut neloseen. Lazar on pelannut kyllä ihan hyvin, mutta tuskin hänestä on tuloksen tekijäksi. Toisaalta kolmonen on ollut heikoin ketjukokonaisuus, joten jotain sille piti tehdä. Holtz menee silti aika hukkaan nelosessa, etenkin vasemmassa laidassa. Pakistoa olisin laittanut samalla uusiksi.

Toivottavasti ensi yönä nähdään kurinalaisempaa Devilsiä ja nähtäisiin vihdoin vahva eka erä. Pipolätkällä yksilöt keräävät kyllä pinnoja, mutta mieluummin niitä voittoja silti katselee. Ei sillä, etenkin Hughesin pelaamista on ollut alkukaudesta ilo katsoa.


 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Toivottavasti ensi yönä nähdään kurinalaisempaa Devilsiä ja nähtäisiin vihdoin vahva eka erä. Pipolätkällä yksilöt keräävät kyllä pinnoja, mutta mieluummin niitä voittoja silti katselee. Ei sillä, etenkin Hughesin pelaamista on ollut alkukaudesta ilo katsoa.

En käsitä miten tohon ei saa mitään rotia kun se on varmasti jokaisen pelaajankin tiedossa.

Ja samaa mieltä että pakistoa voisi vähän muokata. Brendan Smithin ottaisin samantien pois ja en toisi ikinä takas. Vituttaa välillä suorastaan katsoa Smithin toimintaa jäällä kun hyökkäykset ovat aina samantien käytännössä ohi kun hän saa kiekon. Monesti myös peliä avatessa haluaa roiskasta mielummin jonkun toivotaan toivotaan syötön kun antaa Lukelle helpon syötön. Annetaan posia Smithille hyvistä nousuista hyökkäyspäässä, mutta kehumisen voi sitten lopettaa tähän.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Näkisin kaksi vaihtoehtoa runkosarjan jatkolle.

Jatketaan hurlumheitä. Devils pärjää kyllä avoimien ovien runkosarjalätkässä, jos alkukaudella ”NHL:n parhaaksi kolmoskentäksi” nimetty Palat-Haula-Mercer näkyisi jatkossa tulostaululla tai edes pitämässä 5-5-tahtia yllä.

Tai lähdetään etsimään viime syksyn kiekollista viisikkodominointia, jossa vastustajat eivät saaneet laukauksia saati maalipaikkoja. Tämä on vaikeammin saavutettava, mutta turvallisempi, koska hurlumhei-vaihtoehto rakoilee, jos tahtipuikkoa pitelevä Hughes loukkaantuu. Pelaajista ainakin Siegenthalerin ja Marinon pitäisi petrata, jos tätä ajetaan sisään.

Toivon Ruffin porukalta jämptiä suorittamista, mutta saas nähdä.

Smithiä on huudeltu syrjään, mutta mitä ne tuota Footea siellä roikottaa varamiehenä. Ei kai se Hatakkaa ja Milleriä parempi ole, vaikka muuten oman pään lapsenvahdin ominaisuuksia on.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Smithiä on huudeltu syrjään, mutta mitä ne tuota Footea siellä roikottaa varamiehenä. Ei kai se Hatakkaa ja Milleriä parempi ole, vaikka muuten oman pään lapsenvahdin ominaisuuksia on.
Hatakka ja Miller molemmat loukkaantuneina, samoin Nemec. Vika tosin palaamassa ehkä viikonloppuna peleihin.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei tullut voitto helpolla, vaikka eka erä oli ihan hyvää lätkää ja varsinkin kolmas kakskymppinen oli selvästi Devilsin heiniä. Tokassa kylläkin oltiin monesti pulassa ja silloin tarvittiin Vanecekin huippuotteita pitämään tulos kurissa.

Haulalle kaks maalia ja hattutempun tyhjiin esti vain ja ainoastaan just väärällä hetkellä poikkimennyt maila. Mahto Ekiä hieman kyrsiä siinä vaiheessa, vaikka lopulta kaks pistettä taskuun jäikin. Vastapainoks alivoimalla läpiajosta tehty maali oli ison luokan herkkua.

Holtzilta taas hyvä matsi, joka palkittiin maalilla. Uudet ketjukaverit ei näyttäny vaikuttavan millään tavalla negatiivisesti sen otteisiin, vaan se pelas sitä tällä kaudella jo aiemmin nähtyä perusvarmaa peliä. Hyvää sijottumista molemmissa päissä ja siihen päälle hoitaa asiallisesti kaksinkamppailutilanteet.

Ottelua varjosti Hischierin poisjääminen tokan erän jälkeen. Ekassa erässä sai kovan tällin päähän, mutta selvis kuitenkin takas jäälle seuraavaan erään. Heti paluuvaihdossa joutui taas kovan taklauksen alle ja sen jälkeen peli näytti sen osalta erittäin vaivalloiselta. Ruff sanoi pelin jälkeen, että Nico jätti matsin kesken "varmuuden vuoksi".

Sunnuntaina kuukauden vika peli, eli kotiottelu Minnesotaa vastaan, jonka jälkeen joukkue lähtee neljän ottelun vieraskiertueelle (MIN, STL, CHI, COL). Eiköhän lopeteta lokakuu positiivisin merkein!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Erikoinen ottelu Buffaloa vastaan, ja lopptuloksena taululla 5-4 voitto Devilsille.

Kauden paras eka erä Devilsille. Silti taululla oli ekan erän jälkeen kaksi Buffalon maalia, aivan kuten Devilsillä. Tokassa erässä Devilsin puolustus sekoili urakalla ja tarjosi Buffalolle mm. pari läpiajoa, jotka Vanecek torjui tyylikkäästi. Haula iski av:lla ja Dahlin erän lopussa tasoihin. Kolmannessa erässä Devils otti komennon, mutta Buffalo roikkui sitkeästi mukana Cozensin pienestä kulmasta tekemällä maalilla. Onneksi Haula ratkaisi pelin ohjurillaan.

Plussat:
- Tehoja tuli monipuolisesti usealta eri kentältä.
- Haula. Alkukausi on ollut loukkaantumisten takia vähän vaikea, mutta nyt oli vahva peli. Hattutemppu jäi vain rikkoutuneesta mailasta kiinni.
- Holtz. Olin väärässä, Holtz pelasi todennäköisesti tämän kauden parhaan pelinsä McLeodin ja Bastianin rinnalla. Hischierin loukkaantumisen takia hän pelasi vaihtoja välillä muissakin kentissä.
- Luke Hughesin kiekollinen osaaminen. Pätevää tekemistä.
- Jack Hughesin pistepotin kartuttaminen jatkuu, vaikka nyt oli vähän vaisumpi peli häneltä.
- Bahlin nostaisin tähän muuten, mutta yli-innokkuus johti ainakin yhteen Buffalon läpiajoon tai yv-hyökkäykseen. Miehekästä tekemistä muuten omassa päässä ja tärkeä syöttöpiste Haulan voittomaaliin.
- Vanecek piti Devilsiä tokassa erässä etenkin pystyssä.
- Voitto!

Miinukset:
- Puolustus sekoilee edelleen liikaa.
- Luke Hughes ei meinaa pysyä pystyssä, mikä johti Buffalon ekaan maaliin. Havaittavissa samaa kuin Jackilla ekalla kaudella. No, eiköhän se tasapaino ajan mittaan tuosta parane.
- Vanecek päästi taas helpon maalin.
- Hischierin loukkaantuminen. Kapteeni on ottanut alkukaudesta selvästi eniten osumaa. Kaikkia osumia ei voi edes pistää pelityylin piikkiin, vaikka silläkin on oma osansa. Taas sama toive: toivottavasti kyse ei ole mistään vakavasta. Jälkikäteen on helppo todeta, että Hischierin olisi pitänyt huilata peli loppuun sen ekan töötin jälkeen.
- Ai niin, Brendan Smith.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tässä kun selailen HFBoardsia lauantai-iltapäivän ratoksi, niin tuli tällainen tilasto vastaan. En alkanut tarkistamaan, pitääkö paikkaansa. Sovitaan että pitää, sillä Smith on pakkiparina aikamoinen ankkuri kenelle tahansa, mutta tällä hetkellä erityisesti L. Hughesille.

"Another day another game where Luke posts significantly better numbers away from Smith. 16% xGF with and 84% without"

Ei sillä, kuten aiemmin kirjoitin, Luken kaatuminen maksoi Buffalon 1-0 maalin. Sen lisäksi hän aiheutti itse Buffalolle läpiajon tokassa erässä. Mutta kun puhutaan isosta kuvasta, Luke tuottaa joukkueelle enemmän plussaa kuin miinusta, toisin kuin Smith, jonka saldo on lähes pelkästään miinusmerkkistä, niin hyvä jätkä kuin hän onkin joukkueen pukukopissa.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
- Vanecek piti Devilsiä tokassa erässä etenkin pystyssä

Tästä oli tarkotus itsekkin kehua. Ja muuten hyvä ottelu Vanecekilta, mutta tuo 4-4 tasoitus ei olisi saanut ikinä mennä maaliin vaikka aika tuurilla se meni jostain pienestä raosta.

Puolustus sekoilee edelleen liikaa.
- Luke Hughes ei meinaa pysyä pystyssä, mikä johti Buffalon ekaan maaliin. Havaittavissa samaa kuin Jackilla ekalla kaudella. No, eiköhän se tasapaino ajan mittaan tuosta parane.

Vielä isomman miinuksen annan Lukelle siitä yhdestä tokan erän läpiajosta mikä ei onneksi johtanut maaliin. Ja jännä miten Lukella on noita samoja ihme kaatuiluja kun mitä Jackilla oli ekoina kausina. Eiköhän Jackin tapaan Luke opi pysymään pystyssä.

Holtz. Olin väärässä, Holtz pelasi todennäköisesti tämän kauden parhaan pelinsä McLeodin ja Bastianin rinnalla. Hischierin loukkaantumisen takia hän pelasi vaihtoja välillä muissakin kentissä.

Holtz yllättänyt itseni kyllä täysin. En osannut yhtään odottaa ennen kautta, että pelaisi tällä tyylillä ja päässyt siitä pehmeydestäkin eroon. Ehdottomasti hänessä paljon vielä potentiaalia. Varmasti pääsee jossai kohtaa kokeilemaan Hischierin tai Hughesin kenttääkin.

Hischierin loukkaantuminen. Kapteeni on ottanut alkukaudesta selvästi eniten osumaa. Kaikkia osumia ei voi edes pistää pelityylin piikkiin, vaikka silläkin on oma osansa. Taas sama toive: toivottavasti kyse ei ole mistään vakavasta. Jälkikäteen on helppo todeta, että Hischierin olisi pitänyt huilata peli loppuun sen ekan töötin jälkeen

Sormet ristissä. Ja joo ei olisi kyllä pitänyt palata tuon ekan töötin jälkeen kaukaloon.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Tässä kun selailen HFBoardsia lauantai-iltapäivän ratoksi, niin tuli tällainen tilasto vastaan. En alkanut tarkistamaan, pitääkö paikkaansa. Sovitaan että pitää, sillä Smith on pakkiparina aikamoinen ankkuri kenelle tahansa, mutta tällä hetkellä erityisesti L. Hughesille.

"Another day another game where Luke posts significantly better numbers away from Smith. 16% xGF with and 84% without"

Ei sillä, kuten aiemmin kirjoitin, Luken kaatuminen maksoi Buffalon 1-0 maalin. Sen lisäksi hän aiheutti itse Buffalolle läpiajon tokassa erässä. Mutta kun puhutaan isosta kuvasta, Luke tuottaa joukkueelle enemmän plussaa kuin miinusta, toisin kuin Smith, jonka saldo on lähes pelkästään miinusmerkkistä, niin hyvä jätkä kuin hän onkin joukkueen pukukopissa.

Ei kyllä yllätä yhtään. Itseä vaivaa Smithissä tuo, että ei tykkää antaa pakkiparille kiekkoa vaan aina pitää avata itse. Monesti jos Devils vaikka vaihtaa kiekolla ja ovat Luken kanssa rauhassa maalin takana eikä vastustaja prässää niin Smith ei edes silloin anna kiekkoa Lukelle vaan haluaa itse lähteä rakentamaan. Smithilla on hyvä pelikäsitys, mutta muut ominaisuudet eivät pysy mukana.

Sitten kun Miller/Nemec on peli kunnossa niin haluaisin nähdä Luken Marinon kanssa ja Bahlin joko Millerin tai Nemecin kanssa. Bahl-Marino pari ei ole mielestäni ollut niin hyvä omaan päähän, jotta heitä kannattaisi pitää yhdessä. Kumpikaan ei olle hyökkäysalueella kovin hyvä ja kun heidät laittaa eri kenttiin niin sitten olisi jokaisessa pakkiparissa kiekollista osaamista.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Raportti Yhdysvalloista kertoo pääosin samaa kuin otteluraportit edellä. Omaan silmään peli ei toimi, ainakaan kokonaisvaltaisesti tai kuin ajoittain. Sakkausta on vielä joka osa-alueella ja tuska näkyy. Voitto on kuitenkin aina voitto ja vapauttaa peliä.

Buffalo-pelissä parasta osaamista oli tarjolla suomalaisilta. Haulan "hattua" ehdittiin jo tuulettaa sekunnin kymmenyksen verran ja lisäksi käsi-silmä-koordinaatiota oli tarjolla myös katsomossa, kun T-shirt Tossista osui paita käteen!
 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Maukas voitto ennen vieraskiertuetta. Vaikka ei tääkään täydellinen peli ollut, niin silti hyvä suoritus jätkiltä. Jaksettiin vääntää kamppailutilanteissa, ja siihen päälle myös hyviä heittäytymisiä kiekon eteen. Selvästi oltiin valmiita laittamaan kroppaa likoon.

Tasaviisikoin homma rullas ihan mallikkaasti ja siihen päälle erikoistilannepelaaminen toimi. Ylivoima oli jälleen kerran vaaraa (14 maalia ekaan kahdeksaan peliin) ja alivoimakin alkaa hiljalleen parantamaan otteitaan. Jäähyjä vois tietty aina ottaa vähemmän.

Ekaa kertaa kauden aikana Devils teki ottelun avausmaalin ja muutenkin oltiin hereillä alusta alkaen. Muutaman kerran, varsinkin alivoimalla, tarvittiin taas Vanecekin huippuseivejä ja niitä herra myös tarjoili.

Bratt oli kentän kunkku, ja Haula, sekä Toffoli jatkaa myös maalailua. Vastapainoks sille, Mercer ei osu tällä hetkellä ees fudismaaliin.

Neloskentän rooli pieneni ottelun edetessä, enkä muista nähneeni niitä laisinkaan jäällä vikassa erässä. Tierney ja Bastian oli mitä oli, mutta Holtz esitti omaan silmään taas ihan hyviä otteita, sen mitä pelaamaan pääs.

Muutama päivä taukoa, jonka jälkeen kurssi kohti Minnesotaa ja toista päänahkaa putkeen!
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nopea lähes live-raportointi Prudential Centeristä. Nyt oli jo pääosin hyvää peliä, ehkä jo vähän turnausväsynein silmin, ja peli vapautui erityisesti tokassa. Kolmatta vedettiin 15 minsaa hyvin(miinus yksi tolppa vihulle erän alkuun) ja sitten kavennusmaalin jälkeen sai jännittää taas. Erikoistilanteet meille, mutta oli myös Wild vaarallinen niillä ja myös muutoin, mutta vain ajoittain.

Pelaajista nopeasti. Bratt hyvä, teki hatunkin joka valitettavasti lähti paitsiotuomiolla. Pelin alussa jo huippupaikka ja sävelet selvät peliin. Mercer tosiaan kirottu, ei mene edes tyhjiin. Haula korjasi huolimattoman jäähyn komealla kaaliperhosella. Jack viilentynyt alkukaudesta hieman. Pakisto pelasi mielestäni pääosin hyvin. Vitek-huudot kaikuivat ja ihan ansaitusti.

6 päivää ja 6 matsia jenkkireissulta. Devilsiltä 3 matsia ja kaksi voittoa, kelpaa ja 13 maalia! Nyt jo kotia kohti ja ensi viikolla sitten enemmän ajatuksia joukkueesta.

LGD!
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ruff on tehnyt viime ja tällä kaudella pääosin hyvää työtä, mutta Smithin peluutusta ja puolustelua en ihan ymmärrä. Tai ehkä Ruffilla ja Fitzgeraldilla on ollut suunnitelma ajaa Hughes sisään alkukaudesta jonkun veteraanipakin kanssa, ja kun se on saatu tehtyä, on Nemecin vuoro.

Toinen pieni kritiikin aihe liittyy Holtzin peluuttamiseen, kun NHL-uran paras peli palkittiin 6–7 min peliajalla. Ymmärrän toki, että nelonen pelasi loukkaantumisten takia vähän, mutta silti.





Mutta turha negailla liikaa, kun voittosarake on mukavasti plussan puolella ja joukkueessa on muutenkin paljon positiivisia juttuja nähtävissä.





 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ruff on tehnyt viime ja tällä kaudella pääosin hyvää työtä, mutta Smithin peluutusta ja puolustelua en ihan ymmärrä. Tai ehkä Ruffilla ja Fitzgeraldilla on ollut suunnitelma ajaa Hughes sisään alkukaudesta jonkun veteraanipakin kanssa, ja kun se on saatu tehtyä, on Nemecin vuoro.

Toinen pieni kritiikin aihe liittyy Holtzin peluuttamiseen, kun NHL-uran paras peli palkittiin 6–7 min peliajalla. Ymmärrän toki, että nelonen pelasi loukkaantumisten takia vähän, mutta silti.
Tossa on kaks suurinta ihmettelyn aihetta itelläkin ja varmasti monella muulla.

Toi sun mainitsema suunnitelma selittäis paljon, sillä mitään muuta ideaa en näe Smithin peluuttamiselle. Kovin kauaa sitä ei voi roikottaa mukana kokoonpanossa, koska väistämättä jossain vaiheessa skeida lävähtää isolla kädellä tuulettimeen. Miller on valitettavasti poissa pelistä luultavasti pidemmän aikaa, joten sitä ei voi tässä välissä harkita. Antaisin silti hyvin pian Nemecille mahdollisuuden. Muutama peli Uticassa tasaisesti minuutteja nostaen, että saa loukin jälkeen pelituntumaa ja sen jälkeen nosto Paholaisiin. Ruffilla on tietty se tilanne, ettei sen pidä pudottaa Smithiä pois kokoonpanosta niin kauan ku joukkue kaapii voittoja. Tällä tavoin saa lisäaikaa Nemecille farmissa.

Holtzin minuutit pisti silmään myös täällä. Jätkä on pelannut hyvin tän kauden alun, joten missään nimessä sen minuutteja ei ainakaan pitäis tiputtaa. Saatan tässä kauden aikana ehkä välillä hieman liikaakin puolustella Holtzia, mutta sen onnistumiset lämmittää mieltä erityisesti, varsinkin sen jälkeen, kun on nähnyt, miten vaikea alku sillä on liigassa ollut.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Ruff on tehnyt viime ja tällä kaudella pääosin hyvää työtä, mutta Smithin peluutusta ja puolustelua en ihan ymmärrä. Tai ehkä Ruffilla ja Fitzgeraldilla on ollut suunnitelma ajaa Hughes sisään alkukaudesta jonkun veteraanipakin kanssa, ja kun se on saatu tehtyä, on Nemecin vuoro.

Ehkä ei haluta, että Luken sopimuksesta tulee liian kallis. Fitz on sanonut Lindylle, että laitetaan Luke kiekollisilta taidoilta lähemmäs mestispuolustajaa muistuttavan Smithin pakkipariksi koko kaudeksi niin Luke ei näytä liian hyvältä ja sitten kesällä pitkä jatkolappu kouraan maltillisemmalla palkalla. Ja siinä kehittyy myös pelaaminen samalla kun kiskoo Smithia mukana. Fitz on nero. Tämä selittää myös miksei Holtz saa enempää peliaikaa.

Ehkä ehjin peli Devilsilta Minnesotaa vastaan. Ajoittain muissa peleissä on pelattu paremmin, mutta nyt pysyi pakka kasassa hyvin melkein koko pelin. Ylivoimaa on ihana seurata! Ärsyttävän väljää on tällä hetkellä otteluohjelmassa.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
JaaHans. Kai se täytyy tähän väliin raapustaa kauden eka kuukausiraportti joukkueen tekemisistä.

Lokakuu oli kevyt paluu arkeen, kun ekaan kahteen ja puoleen viikkoon pelattiin vain kahdeksan ottelua. Näistä peleistä saldoks jäi 5-2-1 ja joukkue on 11 pisteellä oman divisioonansa kolmantena. Tässä vaiheessa kautta on mun mielestä täysin turha liikaa tuijotella sarjataulukkoa, kun niin vähän pelejä vasta alla ja joukkueet hakevat vielä sitä omaa peliään.

Jotain voi kuitenkin jo nyt hahmottaa.

Isoimpana huomiona se, että Devilsin hyökkäysarsenaali on mainostetun kova. Taitoa on laittaa kentälle niin paljon, että sillä voi aikalailla kamppailla minkä joukkueen kanssa tahansa rinta rinnan. Tehdyt maalit per peli on 4.13, jolla irtoaa koko liigan 2. sija heti Losin jälkeen (4.33).

Hyökkäyksen tulivoima näkyy myös ylivoimassa, joka on tällä hetkellä tappavan tehokasta. Kahdeksassa pelatussa pelissä 14 ylivoimaosumaa ja onnistumisprosentti päätähuimaava 42.4%. Noin tehokkaana se tuskin tulee koko kautta jatkumaan, mutta en näe mitään syytä, minkä takia se ei vois olla runkosarjan loppuun asti Änärin terävintä kärkeä.

Kun kerran on puhe tehoilusta, niin ei voi olla ottamatta esille joukkueen kiistatonta ykköstähteä, J. Hughesia. Nakuttanut jo tässä vaiheessa tehot 5+13=18. Vertailun vuoksi kyseinen kaveri teki tulokaskaudellaan 61 matsissa tehot 7+14=21. Sen kehityskäyrä on sen verran nousujohteinen, että vaan taivas on rajana. Terveenä pysyessään on mahdollista, että taistelee sekä pistepörssin voitosta että Hart Trophysta tällä kaudella.

Kuten todettu, niin kausi on vasta alussa ja parannettavaakin löytyy.

Joukkue päästi seitsemässä ekassa pelissään ottelun avausmaalin ja muutenkin eka erä oli usein tahmea. Pisti välillä väkisinkin miettimään, että lähtikö joukkue vähän liian takki auki otteluihin, vastustajia jollain tapaa aliarvioiden? Nuoret jätkät ehkä alitajunnassa helposti miettii, että nyt, kun ollaan liigan kärkijoukkueita, niin peleistä vois saada pisteet taskuun vähän pienemmälläkin vaihteella. Sitten taas toisaalta, jokaisen niistä pitäis olla ammattilaisia.

Alivoima aloitti myös todella kankeasti kauden, mutta on nyt hiljalleen mennyt parempaan suuntaan ja tällä hetkellä patsastellaan liigan jaetulla sijalla 21. (tasoissa neljän muun jengin kanssa) prosentilla 75.0%. Se vaatii vielä paljon töitä, mutta aikaa sen hitsautumiseks yhteen onneks on paljon.

Maalivahdit tulee luultavasti hyötymään siitä, kun puolustus alkaa toimimaan paremmin viisikkona, ja vastustajilta saadaan vähennettyä nyt jo liiaks nähtyjä A-luokan maalintekopaikkoja. Vanecek näyttäis olevan nokkimisjärjestyksessä Schmidin edellä, mutta tilanteet voi elää yllätävän nopeastikin. Tällä hetkellä kummankaan kassarin tilastot ei kuitenkaan päätä huimaa:

Vanecek: 6 peliä (5 starttia), joista 4 voittoa ja 2 tappiota. GAA 3.24 ja torjuntaprosentti 89.5.
Schmid: 3 peliä (3 starttia), joista 1 voitto, 1 lisäaikatappio ja 1 tappio. GAA 4.07 ja torjuntaprosentti 86.3.

Lyhyesti vielä joistain muista yksilöistä ku Jackista:

- Toffoli on ollut uusista nimistä positiivisin. Kärkiketjussa tehot 7+3=10 on ollut iso apu hyökkäykseen
- Bratt on ollut erittäin pirteä kokonaisuus tehoin 6+8=14
- Haula on tehnyt jo yli 1/3 viime kauden osumista (nyt 5, viime kaudella 14)
- Luke pärjää mainiosti miesten peleissä. Puolustussuuntaan tulee vielä hasseja, mutta hyökkäyspäässä taidot on hyvät
- McLeod jatkaa siitä, mihin pleijareissa jäi. Nyt nähdään ekaa kertaa uralla versio siitä, joka uskaltaa pitää kiekkoa rauhallisemmin, eikä pelkää myöskään tehdä välillä näyttäviä harhautuksia
- Holtz pelaa paljon varmemmin ku aikasemmin urallaan. Ei näytä enää jäävän pelin ulkopuolelle kiekottomana. Sijoittuminen, luistelu ja kaksinkamppailuvoima näyttää kaikki kehittyneen oikeeseen suuntaan
- Lazar on kivenkova taistelija. Aina eka tilanteissa, eikä jätä mitään puolitiehen. Ehdottomasti käyttöä bottom 6-roolissa

- Meieriltä ollut hiljaisempi alku, vaikka nyt vähän herännyt. Ollut myös aikaisemmin urallaan hitaastisyttyvää tyyppiä, joten en oo huolissani. Silti toi yks tehty maali on sille vähän. On kuitenkin edelleen mieletön härkä, joka tuo kiekon alueelle vaikka väkisin ja yleensä tulee kulmista pois pelivälineen kanssa
- Mercer PERK... No joo. Sillä on ollut hyökkääjistä yks vaikeimpia alkuja kauteen. Tehotilastot näyttää edelleen 0+0 ja muutenkin kaikki tekeminen hyökkäyspäässä näyttää olevan jollain tapaa pois raiteiltaan. Se on kyllä sen verran hyvä kahdensuunnan pelaaja, että eiköhän se kone lähde jossain vaiheessa käyntiin hyvän puolustuspään tekemisen kautta
- Smith. Ei vaan oikein riitä. Uskotaan edelleen siihen , että Ruff pelaa aikaa ja odottaa vain oikeaa hetkeä vetää liipasimesta ja nostaa Nemec ylös

Loukkaantuneiden listalla on tällä hetkellä Hischier, Nosek ja Miller. Kapua kaivataan nopeasti peleille. Nosek ei oo päässyt kunnolla tekemiseen mukaan ja Miller ei sitä vähääkään.

Shäätänä, tästähän tuli paljon pidempi teksti, mitä olin alunperin suunnitellut. Ei tuu toistumaan, ehkä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös