New Jersey Devils 2023–2024

  • 145 279
  • 903

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jossain määrin pelillisesti peilikuva avausottelusta, sillä erolla että nyt ei kantanut voittoon asti ja Coyotes oli kokonaisuutena parempi sekä energisempi. Toisen erän lopussa ja kolmannessa Devilsillä oli kuitenkin mahdollisuus iskeä vapauttava 4-2 johtomaali, mutta esim. Bratt ei sitä läpiajosta onnistunut tekemään. Kolmannessa erässä johtoasemaa hallittiin melko hallitusti, kunnes sieltä Smithin kiintiöjäähyn aikana Coyotes pääsi tasoittamaan. En lähtisi liikaa Smithiä syyttämään, muutoin hyvä peli hänen tasollaan ja tuli siellä estettävissä olleita ja huolimattomia jäähyjä muillekin.

Samat pelaajat nousivat positiivisissa merkeissä esille, kuin ekassa pelissä. Ilman Hughesia ja tämän kenttää oltaisiin tukevasti nollakerhossa. Eniten tsempattavaa on mielestäni kapteenin johtamalla hyökkäyskolmikolla, etenkin suhteessa odotuksiin. Uskoisin, että maali tai pari avaisi portteja ja mitään lukkoja ei pääsisi syntymään.

Kauden alku on ollut hyvä osoitus harjoitus - ja tosipelien eroista. Pelin flow virtaa tällä hetkellä vain hyvin ajoittaisesti ja jokaisella rintamalla riittää töitä. Yv toimii pääosin, mutta av vuotaa pahasti ja erityisesti huonot purut sattuvat silmiin ja maksavat maaleja/pisteitä. Tätähän alkukauden pelit tyypillisesti ovat, rytmin, temmon ja askelmerkkien hakemista.

Seuraavaksi Panthers kotona ma-ti välisenä yönä ja harjoitukset ennen sitä tulevat tarpeeseen.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Samat ajatukset täälläkin pelistä, eli sellaiset Päiväni murmelina -fiilikset tästä tuli Detroit-matsiin verrattuna.

Plussat:
- Jack Hughes - 3 pistettä lisää ja oli lähellä tehdä kunnon highlight-maalin jatkoajalla purjehdittuaan Coyotes-puolustuksen läpi.
- Jesper Bratt - 2 maalia, 1 syöttöpiste ja muutenkin näkyvämpi kuin ekassa pelissä. Alkoi myös laukoa eikä syöttänyt jokaisesta tilanteesta, mikä on ehdottomasti hyvä asia.
- Akira Schmid - Ei täydellinen matsi, mutta mahdollisti voiton pitämällä Devilsin pelissä mukana.
- Luke Hughesin kiekollinen rohkeus. Muutama näyttävä pyörähdys ja maalipaikan luominen ottelun aikana.
- Yv-pelaaminen enimmäkseen, ainakin Hughesin viisikolta.

Miinukset:
- Hischier ja Meier ovat varmaan tuhlanneet kesällä Meierin uuden sopparin allekirjoitusbonuksia jossain Karibialla ja siitä on vähän vielä krapula päällä. Samalla Hischier on samalla unohtanut, miten napsia aloitusvoittoja. Ei kumpikaan ole pelannut mitenkään surkeasti, mutta napsu terävyyttä tarvitaan vielä lisää.
- Luke Hughesin kiekollinen rohkeus. Hughes pääsi kiekon kanssa kikkailemalla muutamaan hyvään maalipaikkaan, mikä nosti itseluottamusta vähän liikaakin. Hän alkoi yrittää alimpana ukkona liian näyttäviä harhautuksia, mistä Coyotes pääsi iskemään vastaan.
- Av-pelaaminen.
- Peliin tuleminen. "Sloppy" oli taas ottelun alussa päivän sana.

Yön peleissä Devilsin junnuista ottivat osumaa Holtz ja Nemec. Holtz sai kiekon kasvoihinsa ja AHL:ssä Nemec paukautti päänsä taklausta vastaanottaessaan vaihtopenkin vieressä olevan pleksin kulmaan.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Devils on molemmat pelit katsellut, millaisella pelaamisella ja energialla pärjää kyseisenä iltana. Jostain syystä eivät ole itse vielä halunneet asettaa sitä tasoa omalla tekemisellä. Toivon muutosta jo kauan ennen marraskuista Colorado-peliä.

Alkukauden otteluohjelma oli oikein tarjoiltu pitkälle voittoputkelle, mutta se taival katkesi nopeasti.

Coyotes-pelissä yhtä aikaa parasta ja huolestuttavaa oli, että Devils oli parhaimmillaan erikoistilanteissa. Laiskojen vuosien jälkeen on ilahduttavaa, miten Devils on silmämääräisesti (ja yhden Hamiltonin verran) liigan eliittiä Coyotes-pelissäkin toimineissa 3-3, 4-4, 4-3 ja 5-3 tilanteissa. Ei puutu enää kuin se 5-5 dominointi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: LGD

Rautanaamio

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, New Jersey Devils
Ensi yönä pitää kyllä ryhdistäytyä, jos meinaa pisteitä ottaa. Kyllähän tuo Hischierin kentällinen vaatisi nappionnistumisen. Muuten voi lähteä pallo pyörimään ja nimenomaan väärään suuntaan.

Meier ja Hischier eniten kadoksissa koko porukasta. Saa suoriutua.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ensi yönä pitää kyllä ryhdistäytyä, jos meinaa pisteitä ottaa. Kyllähän tuo Hischierin kentällinen vaatisi nappionnistumisen. Muuten voi lähteä pallo pyörimään ja nimenomaan väärään suuntaan.

Meier ja Hischier eniten kadoksissa koko porukasta. Saa suoriutua.
Siihen on laitettu laidalle Mercerin tilalle Palat. Mercer on uudelleensijoitettu Haulan kenttään.

Nosek kärsii alavartalovammasta ja nelosessa näyttäis toimivan korvaajana Lazar.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Siihen on laitettu laidalle Mercerin tilalle Palat. Mercer on uudelleensijoitettu Haulan kenttään.

Nosek kärsii alavartalovammasta ja nelosessa näyttäis toimivan korvaajana Lazar.

Ihan hyvä kokeilu. Palat näyttänyt mielestäni ihan pirteältä ekoissa otteluissa. Eiköhän nuo Sveitsin pojat ala tuosta pikkuhiljaa heräilemään. Meierin voisi laittaa kyllä oikeaan laitaan kun San Josessa sillä paikalla taisi eniten pelata.

Floridaa vastaa pitää kyllä parantaa ja toiveissa olisi hyvä ensimmäinen erä kun kahdessa ekassa pelissä ollaan oltu ihan unessa ekoissa erissä.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei riittänyt ei. Liian syvä kuoppa kaivettiin, kun päästettiin vastustaja neljän maalin johtoon. Vika erä parempaa tekemistä, mutta kokonaisuus oli liian sekavaa. Tosi paljon huolimattomuusvirheitä, joista seuras taas iso tukku jäähyjä.

Meier oli tänään selvästi joukkueen heikoin lenkki, joka pikkuhiljaa tippui ketjuhierarkiassa alaspäin ja vika erä meni käytännössä kokonaan penkillä. Myös Marino ja Lazar penkitettiin, mutta niiden otteissa en ite huomannut mitään erityisen huonoa. Jännityksellä ootetaan taas Ruffin ketjurulettia ens peliin...

En yleensä jaksa marista jäähyistä, tai niiden viheltämättä jättämisestä, mutta nyt on pakko. Mercer kampitettiin päivänselvästi ottelun loppuhetkillä, eikä jäähyä. Toi oli jo oikeesti tuomareilta aivan helvetin törkeetä. Joku roti pitää kuitenkin olla. Perseilylläkin on rajansa.

Nyt muutama päivä kuvioita kuntoon ja pe-la yönä ois kauden eka vieraspeli Islandersia vastaan.





Tossa vielä se Mercerin kampitus Twitteristä kaivettuna.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Olipa ekat kaksi erää hidasta, kuritonta ja halutonta pellailua. Devilsin pelinopeudesta ei ollut tietoakaan, eikä joukkue saanut kentällä oikein mitään aikaan. Kai siellä kuviteltiin, että joukkue on parempi kuin oikeasti onkaan ja voittoon riittää vähän puolivillainen esitys.

Kolmannessa erässä joukkue ryhdistäytyi, mutta onhan se neljän maalin etumatka vähän turhan paljon antaa kaverille eteen. Plussaa silti siitä, ettei joukkue luovuttanut.

Plussaa:
- Kolmas erä.

Miinukset:
- Asenne, asenne ja asenne. Ei joka peliä voi aloittaa tuolla tavalla ja kuvitella voittavansa.
- Viisikkona puolustaminen on hakusessa, mikä on osittain sidoksissa edelliseen kohtaan.
- Timo Meier on tuonut alkukaudesta Sharksin häviämiskulttuurin mukanaan. Heikkoa ja kuritonta tekemistä. Hischierkin alkoi näyttää pelimieheltä vasta siinä vaiheessa, kun Meier siirrettiin ketjusta penkin päähän istumaan. Paljon saa Meier parantaa pelaamistaan.
- Brendan Smith. Kiekko on kuin käsikranaatti, joka polttelee lavassa ja siitä pitää päästä äkkiä eroon. Floridan eka vai toka maali oli esimerkki tästä, mutta samalla lailla hän saa tapettua hyökkäykset toisessa päässä. Ei kai se Miller voi olla paljoa huonompi.
- Miinuksia voisi antaa monelle muullekin ukolle, mutta menköön kollektiivisesti tähän.

Uudet ketjukoostumukset ja pakkiparit vaikuttivat kolmannessa erässä ihan toimivilta, joten ainakin osan niistä (esim. Hughes & Hamilton -parin) voisi ottaa mukaan seuraavaan peliin.

Toivottavasti Devils tulee paremmalla jalalla seuraaviin peleihin.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pelistä on hyvin jo lausuttu olennaisimmat, mutta muutamia omia ajatuksia jatkoksi. Valitettavasti tutut elementit aiemmista peleistä hallitsivat myös Florida-tappiota ja kokonaisuutena peli oli omaan silmään kaikista heikoin runkosarjan tähän astisista peleistä. Pelien alkuun on yksinkertaisesti saatava muutos, sillä ainakin itselle tuntui siltä, että 0-2 maalin jälkeen peli oli pitkälle menetetty, vaikka oltiin vasta ekassä erässä. Nytkin "hieno kiri" järjestyi loppuun, mutta aitoa vaaran tuntua ei omaan silmään tällä kertaa ollut. Toki paremmalla tuurilla olisi kaivettu tasoitus tai saatu yv loppuun jne. mutta kuoppa johon oltiin kaivauduttu oli liian syvä ja enempää ei ansaittu. Flow ja rentoutus ovat karisseet pois tekemisestä. Mihinkään pessimismiin ei ole mielestäni syytä vaipua, uskon suunnan kyllä kääntyvän. Hieno harjoituskausi ja nimellisesti helppo alkukausi(lokakuun kotipainotus ja vastustajien laatu ennakolta) alkaa olemaan pikkuhiljaa menetetty, jollei nyt peli loksahda seuraavasta Islanders-pelistä heti kohdilleen.

Pelaajista myös samoja huomioita, kovin montaa selkeää onnistujaa ei ollut, mutta valitettavasti heikosti suoriutuneita sitäkin enemmän. Meier ja Smith sattuivat tällä osastolla omaankin silmään. Sinänsä hyvä, että Ruff penkitti sveitsiläisen ja osoitti, että joukkueessa ei anneta erivapauksia, mutta toivon samalla että asia käytiin ja käydään läpi. Pelaaja on kuitenkin edelleen integroitumassa joukkueeseen ja organisaatioon ja vaikeudet ovat käsinkosketeltavat ja uskoisin, että luottamusta rakennetaan edelleen valmennusjohtoon. Kovapalkkaiselta ammattimieheltä pitää toki vaatia ja mahdollisuuksia on myös annettu. Smithin pelin tiivisti selkärangan katkaissut 0-2 maali ja pomppu mailan yli. Olen melko varma, että Miller saa mahdollisuuden seuraavaan peliin ja hyvä näin. Taso ja vauhti ei vain enää riitä, ainakaan useampaa peliä putkeen.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham




Ihan hyvä ajatus Ruffilta, että Jack herättää Meierin ja Bratt Hischierin. Vielä kun ton Brendan Smithin saa heivattua pois niin hyvä. Haulalla jotai vammaa kun oli ennen kauden alkua myös poissa harjoituksista.

Yön pelistä sen verran, että olipas turhauttava katsoa kahta ekaa erää. Vikan erän taistelusta plussat. Ärsyttää tuomarien housuun paskominen lopussa kun ei uskaltaneet antaa Mercerin kamppauksesta jäähyä, nyt mehusteltaisiin mahdollisesti hienoa come backia. Noh toivottavasti tuo tappio jättää joukkueen nälkäiseksi ja se näkyisi seuraavan pelin alussa.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Devils kellisti Islandersin yön vierasottelussa jatkoajalla 5-4. Kauden ensimmäinen vieraspeli, jossa oli paljon vuoristoratamaisia osuuksia Devilsin kannalta. J Hughes jatkoi hyökkäyspäässä huipputasolla ja ratkaisi pelin melko jäätävällä yksilösuorituksella ja päätti iltansa tehoihin 2+2. Jackille 10 pinnaa neljään peliin, johto pistepörssissä ja Devils-ennätys samalla ja nämä faktat puhuvat puolestaan. Vastapainoksi puolustuspelin nukahdukset ja kapteenin loukki jättävät valmennusjohdolle ja faneille pään raapimista.

Peliin saatiin Devilsin kannalta parempi alku, vaikka Islanders ekan maalin tekikin. Devils loi etenkin kahdessa ensimmäisessä erässä huikean määrän maalipaikkoja laadun ja määrän puolesta. Sorokin ryösti pari varmaa maalia, mutta Devilsin yv jauhoi silti illasta 4/5 eli tehokkuus oli erinomaisella tasolla. Islanders roikkui mukana pari ekaa erää ja rokotti lähes välittömästi Devilsin virheistä ja Schmid ei pystynyt samalla tavalla huipputorjuntoja ottamaan, kuin virkaveljensä. Islanders sai vasta kolmannessa erässä pelin hallintaa J Hughesin johtomaalin jälkeen ja ei loppuhetken tasoitusta voi täysin ansaitsemattomana pitää.

Devilsin puolelta on syytä mainita myös L Hughes, kauden eka maali yv:llä ja sen vastapainoksi yksi huolimaton peli omassa päässä, josta maali omiin. Myös Meier oli nyt aktiivisempi ja sai myös tehoja. Tekemistä hänelläkin toki riittää.

Paljon tekemistä ja paljon hyviä rakennuspalikoita eteenpäin mentäessä. Toivotaan, että Hischier on kunnossa.

Henkilökohtaisesti minulle kelpaisi jo, joku kliininen 3-1 voitto ns. low event-pelistä vakaan 5vs5 pelin seurauksena vaikka Montrealia vastaan.


 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
@LGD kirjotit oikeestaan kaiken, mistä mun piti itekin raapustaa, joten ei tartte siihen lisätä mitään.

Nyt katseet on pitkälti loukkaantumislistassa. Hischierin pitkää poissaoloa ois erittäin vaikea korvata. Pitää toivoa, että se on nopeasti pelikunnossa. Haulalla luultavasti vaivaa sama homma, mikä sillä oli jo leirillä. Tässä vaiheessa se on helpompi hoitaa kuntoon ku sillon, kun aletaan tahkoomaan pelejä kovempaan tahtiin. Nosek ja Miller nyt on tällä hetkellä ns. syvyysukkoja, mutta ois nekin hyvä saada kondikseen.

Onneks tässä on taas se mukava kolmen päivän breikki ennen seuraavaa peliä, niin on ainakin aikaa nuolla haavoja.

Lisätään vielä sen verran, että Toffolille peukkua ekasta maalista Paholaisissa!
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Pari lisähuomiota, joista osa menee kertauksen puolelle.

- Devils hallitsi peliä mielin määrin ja vain Sorokin, Devilsin omat virheet ja Schmidin epävarmat otteet pitivät lukemat tasaisina.
- Holtz on löytänyt peliinsä uuden tason. Enää hän ei kaartele pelin ulkopuolella tai ole omassa päässä haitaksi, vaan nyt hän pääsee paikoille tasaisin väliajoin tai luotua niitä muille. Etenkin Florida-peli oli häneltä hyvä, mutta hyvällä viimeistelyllä hän olisi voinut kerätä pinnan tai pari Islandersia vastaan. Seuraavaksi pitäisi käyttää paikat paremmin hyödyksi, jotta hän olisi oikeasti hyödyllinen pelaaja joukkueelle.
- L. Hughesilta tuli tosiaan yksi syöttömoka, joka johti Islandersin maaliin. En kuitenkin moittisi häntä siitä liikaa, sillä muuten hän pelasin hyvin. Tyylikäs yv-maali kaupan päälle.
- Schmid on ollut kauden alussa epävarma. Toivottavasti homma lähtee lähiaikoina rokkaamaan.
- Heikosti kauden aloittaneet pelaajat nostivat Islandersia vastaan tasoaan, ja mainiota että Meier, Toffoli jne. saivat onnistumisia aikaan.
- Toivottavasti Hischier ei loukkaantunut pahemmin.
- Yv oli murhaavaa ja av:kin toimi aiempia otteluita paremmin.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Irtonaisia mietelmiä edellisten pelien muistiinpanoista.

Tuomarit

Islanders-peli oli tuomareilta aivan tragikoomista. En ihmettelisi, jos olisivat olleet ekoja änäripelejään askissa, kun meno oli kuin seeprat ajovaloissa: Taklasivat Devils-pelaajan, sössivät kiekon kahdesti vaaralliseen maalipaikkaan ja olivat muutenkin kulmissa pyörineiden pelaajien edessä.

Lapa jäähän

Devilsin peruspeli on ollut vuotavaa. Sen enempää analysoimatta nostan esille, että Florida-peliin joukkue lähti viidellä lapa kentälle pelanneella laiturilla. Eli 5/8 laituria ei kyennyt ottamaan rännistä kiekkoa normaalisti. Haluaisin kuulla, mitä vanhan liiton Tortsit ja Babsit olisivat tästä mieltä! Oma dinosauruksemme ei selvästi ole niin fakkiintunut kätisyysmuotteihin. Neloskenttäkin ollut nyt monta peliä kolmen rightin vitja. Hirveästi ei tästä sisäkätisyydestä ole onneksi ongelmia syntynyt! Kertaalleen Mercer hukkasi Florida-pelissä kiekon oman alueen laidassa, kun ei ehtinyt ennen purkua kääntää lusikalle.

Varatulpat

Hischier kun viime pelissä katosi askista, toivoin Merceriä ja Tierneyä rohkeasti kentälle. Kolmannen erän alussa siellä peluutettiin ykkösvitjaa jatkuvasti ja McLeod kävi kääntymässä Palatin ja Brattin välissä, mutta onneksi myöhemmin näyttivät Mercer ja Tierney saavan vähän enemmän vastuuta. Jatkaisin vastuun jakamista keskellä seuraavassakin pelissä jos ja kun Hischier tai Haula on pois.

Omien heikkouksien tunnistaminen

J. Hughesin 4-3 ylivoimamaalissa nauroin ääneen, miten Hischierin puuttuessa Devils aloitti ylivoiman ilman ainuttakaan aloittajaa, mutta todella määrätietoisesti saivat yhtenä viisikkona pidettyä pakkopelin pyörimässä, vaikka tiesivät, että aloituskiekko hävitään varmasti. Kävivät vain ahnaasti karvaamassa takaisin. Tykkäsin.

8,8 miljoonaa

Huolestuttavaa on, että joukkueen kallispalkkaisin hyökkääjä Meier on hyökkääjien arvohierarkiassa toistaiseksi siellä jossain 8.–10. sijalla, riippuen miten paljon arvoa antaa McLeodin ja Bastianin alivoimapelille. Islanders-pelissä pelasi jo pari kertaa kiekkoa hyvin eteenpäin voimahyökkääjän suojauksestaan. -> Viime kaudella sain tylytystä, kun ehdotin Meierille neloskenttää, mutta hei oikeasti, kaikki tähän asti nähty suoraviivainen rymistely tukee yhä tätä näkökantaani, että haluaisin yhä nähdä Meierin Haulan tai McLeodin ketjuissa. Ei siksi, että pelaisi nelosketjun minuutteja, vaan saisi parempaa pelitavallista tukea itselleen. Saisi rauhassa olla se ketjunsa kiekonpitäjä ja maalintekijä ja samalla ketjukavereistaan rouhimisapua kulmapeliin. Sellainen kovemman luokan Wood. Siitä onnistumisia ja jatko Devilsin Kesselinä kolmosketjun omana dynamona.

Älä lue ilman konjakkia

Jackin dominoidessa Islandersia vastaan fantasioin minuutin verran aivan hullua asiaa: mitä jos joku visionääri leipoisi Lukesta sentterin? Siellä olisi kaksi super-Hughesia eri kentissä ajamassa kiekkoa hyökkäysalueelle. Aiai. Kaksipäinen hirviö + Selke-Hischier. No se siitä. Todennäköisesti Lukesta on muutenkin enemmän iloa puolustajana, kun on tällöin Byfuglienin tavoin enemmän jäällä kuin hyökkääjän roolissa pelatessaan.

Smith on nero

”Seiskapakki”, sylkykuppi ja alivoimien purkuekspertti Brendan Smithistä on kehaistava, että hänellä on joko hyvä hyökkäyspään pelisilmä tai ihan vain toistojen kautta opittua hyvää hyökkäyspään tekemistä. Tekee hyökkäyksen tukena koko ajan hyviä nousuja, näiden avulla saa vetoja hyviltä paikoilta ja muutenkin liikkuu paikoin jopa erinomaisesti hyökkäysvitjan tukena. Eli puhtaasti Sakari Pietilän fläppitaululla arvioituna Smith pelaa mainiota peliä hyökkäyspäässä. Se karmea miinus sitten tulee siitä, että Smithin lajitaidoilla olisi joukkueelle parempi, että siellä olisi samoilla vetopaikoilla ihan muut kaverit. On yhdentekevää, että Smith ampuu viisi kertaa pelissä hyviltä maalipaikoilta. Se hyökkäys on mennyt hukkaan, kun kiekko löytää Smithin. Katsokaa vaikka uran pistetilastoja. Itsetietoisempi pelaaja (tai käskyttäjä?) komentaisi Smithin pitämään viivaa ja antamaan pakkiparille ne nousun paikat.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Smith on nero

”Seiskapakki”, sylkykuppi ja alivoimien purkuekspertti Brendan Smithistä on kehaistava, että hänellä on joko hyvä hyökkäyspään pelisilmä tai ihan vain toistojen kautta opittua hyvää hyökkäyspään tekemistä. Tekee hyökkäyksen tukena koko ajan hyviä nousuja, näiden avulla saa vetoja hyviltä paikoilta ja muutenkin liikkuu paikoin jopa erinomaisesti hyökkäysvitjan tukena. Eli puhtaasti Sakari Pietilän fläppitaululla arvioituna Smith pelaa mainiota peliä hyökkäyspäässä. Se karmea miinus sitten tulee siitä, että Smithin lajitaidoilla olisi joukkueelle parempi, että siellä olisi samoilla vetopaikoilla ihan muut kaverit. On yhdentekevää, että Smith ampuu viisi kertaa pelissä hyviltä maalipaikoilta. Se hyökkäys on mennyt hukkaan, kun kiekko löytää Smithin. Katsokaa vaikka uran pistetilastoja. Itsetietoisempi pelaaja (tai käskyttäjä?) komentaisi Smithin pitämään viivaa ja antamaan pakkiparille ne nousun paikat.
Tätä olen miettinyt monta kertaa itsekin, että tunnistaako Smith nuo vapaat tilat hyökkäyspäässä peliälyn takia vai antavatko vastustajat hänelle vaan tilaa, kun tietävät ettei hän saa mitään kuitenkaan aikaan. Harmi vaan, että nuo eivät käytännössä koskaan realisoidu tehopisteiksi tai ylipäätään mihinkään hyökkäystä edistäväksi tilanteeksi.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
8,8 miljoonaa

Huolestuttavaa on, että joukkueen kallispalkkaisin hyökkääjä Meier on hyökkääjien arvohierarkiassa toistaiseksi siellä jossain 8.–10. sijalla, riippuen miten paljon arvoa antaa McLeodin ja Bastianin alivoimapelille. Islanders-pelissä pelasi jo pari kertaa kiekkoa hyvin eteenpäin voimahyökkääjän suojauksestaan. -> Viime kaudella sain tylytystä, kun ehdotin Meierille neloskenttää, mutta hei oikeasti, kaikki tähän asti nähty suoraviivainen rymistely tukee yhä tätä näkökantaani, että haluaisin yhä nähdä Meierin Haulan tai McLeodin ketjuissa. Ei siksi, että pelaisi nelosketjun minuutteja, vaan saisi parempaa pelitavallista tukea itselleen. Saisi rauhassa olla se ketjunsa kiekonpitäjä ja maalintekijä ja samalla ketjukavereistaan rouhimisapua kulmapeliin. Sellainen kovemman luokan Wood. Siitä onnistumisia ja jatko Devilsin Kesselinä kolmosketjun omana dynamona.

Omasta mielestäni edelle menevät Hughes, Bratt ja Hischier. Meier kuuluu nyt tuohon hyökkäyksen runkoon joka on rakennettu tämän nelikon ympärille. Meier ei ole kuitenkaan sopeutunut niin hyvin mitä olisi toivonut. Tuo 8.8m caphit on turhan kova kylläkin siihen nähden mitkä Meierin näytöt on Devilsista. En ole kuitenkaan vielä kovin huolissani Meierin tilanteesta. Jos ei tule muutosta parempaan noin 20 pelin sisällä niin sitten voi jo huolestua ja miettiä syvemmin, että mikä mättää. Viime pelissä toki jo tuli paljon parannusta ekoihin peleihin nähden.

Kyllä Meier voi tuohon Haulan ketjuun sopia, jos ei lähde nyt Jackin kanssa homma rokkaamaan. Itse antaisin tuolle kaksikolle aikaa, koska Jack+Timo voisi olla aika tappava yhdistelmä moneksi vuodeksi, jos yhteinen sävel löytyisi. Ymmärrän toki hyvin mitä haet takaa tuolla, että Meier saisi enemmän kiekollista roolia, mutta kyllä sitä Hischierin kanssa pelatessakin pitäisi saada, koska ei Hischier sitä kiekkoa samalla tavalla halua kun Hughes. Minusta olisi kiva nähdä Meier oikeassa laidassa, koska siellä hän on San Josessa tainnut eniten sitä tuhoa tehdä (?).

Toivottavasti kapteeni on pian takaisin! Haulan ei pitäisi vissiin olla ainakaan pitkään poissa. Jos Hischierin saikku on pidempi niin toivottavasti Haulan annetaan kuitenkin parannella vammaansa niin pitkään kuin tarvii eikä hätiköidä sen takia, että saadaan yksi sentteri nopeammin takaisin kokoonpanoon puolikuntoisena.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Toivottavasti kapteeni on pian takaisin! Haulan ei pitäisi vissiin olla ainakaan pitkään poissa. Jos Hischierin saikku on pidempi niin toivottavasti Haulan annetaan kuitenkin parannella vammaansa niin pitkään kuin tarvii eikä hätiköidä sen takia, että saadaan yksi sentteri nopeammin takaisin kokoonpanoon puolikuntoisena.
Friedmanin mukaan Hischier on näillä näkymin maanantaina takaisin treeneissä.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Omasta mielestäni edelle menevät Hughes, Bratt ja Hischier.

Siis toki näin kun puhutaan pelaajasta eikä peliesityksistä. Omissa toiveissa on, että Meier tälläkin listalla aikanaan ohittaisi Brattin ja nousisi Devilsissä liigan laitahyökkääjien eliittiin omilla vahvuuksillaan.

Itse antaisin tuolle kaksikolle aikaa, koska Jack+Timo voisi olla aika tappava yhdistelmä moneksi vuodeksi, jos yhteinen sävel löytyisi.

Onneksi sitä aikaa on ainakin pari vuotta! Sen jälkeen lienee Fitzyllakin siima lopussa ja nähtäisiin joku hokitreidi. Mutta tuskin tätä tarvitsee sen enempää ihmetellä. Varsinkin kun Meier ei ole ainut, jota pitäisi saada käyntiin. Vähän liikaa nojaa peli nyt Hughesiin, Hughesiin ja Hamiltoniin.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Puhtaasti itsekkäistä ja henkilökohtaisista syistä katson, että nyt alkaa Devilsin runkosarjan "tärkein" viikko, koska arvovaltaisia vieraita on Prudential Centerin katsomossa. Neljä peliä kuuteen päivään ja näistä kolme jälkimmäistä kotona. Vastustajat(MTL, WSH, BUF, MIN) eivät ensilukemalta aiheuta pelonväristyksiä, mutta toivottavasti tämä ajatus jää vain minun pääkoppaani. Devils on nimittäin alkukaudesta osoittanut, että pieneeenkään leijumiseen tai hyvänolontunteeseen ei ole varaa. Oli miten oli, kyllä viikosta pitäisi saada 6-8 pistettä ja kotiottelut hoitaa voitoiksi. Muutoin voin valitettavasti empiiriseen kokemukseen pohjautuen sanoa, että matka Newarkista Manhattanille on vähemmän riemukas huonon pelin jälkeen.

Kaikki, jotka lähemmin ovat joukkuetta seuranneet tiesivät, että uuteen joukkueeseen liittyy kasvukipuja, erityisesti pakiston osalta. Näin on myös käynyt ja etenkin oman pään puolustuspelissä on parantamisen varaa. Hyökkäyksen tilanne kuitenkin yllätti itseni, niin hyvässä kuin pahassa. Jack on ollut ehkä alkukauden paras hyökkääjä koko liigassa ja pystyy näemmä jo helposti ottamaan joukkueen reppuselkään tai vielä vahvemmin kuin viime kaudella. Sitten taas Nico, Timo ja Mercer ja heidän tuloksellisesti heikko alkukausi on yllättänyt(huom. pieni näytekoko). Onneksi hyökkäys näyttää olevan eilisen perusteella lähes optimitilanteessa, sillä harva joukkue kestää kahden kärkisentterin poissaoloa.

Tällä viikolla voittojen lisäksi odotan, että kenttätasapaino alkaisi parantumaan ja muistuttamaan lähemmin viime vuoden tasoa(katsoin Money Puckista edistyneitä tilastoja ja ei vielä laajasti imartele Devilsiä). Tätä joukkuetta tuskin on luotu raapimaan 2-1 voittoja, mutta jotain Wildiä vastaan sellainen saatetaan tarvita. Kolikon kääntöpuolella voin sitten mieluusti myös tuuletella maaleja Capsia tai Sabresia vastaan, joiden vahvuus ei ole puolustamisessa. Tärkeää, että tämäkin joukkue oppisi voittamaan eri tavoin.

Tältä pohjin, seuraan herkeämättä mm. seuraavia asioita:

- joko saadaan secondary scoringia ja edellä mainittujen hyökkääjästarojen maalitilit auki?
- hieno nähdä Luke livenä, kantaako kauden avausmaali lisätehoihin ja miten tällä sujuu omassa päässä?
- Vanecek/Schmid, eivät olleet heikoimpia lenkkejä, mutta parantamisen varaa on. Kumpi tässä onnistuu ensin?
- saadaanko etenkin vaarallisten maalipaikkojen määrää omiin vähennettyä?
-kuinka monta maalia saa juhlia kotipeleissä, alle 10 tulisi olemaan pettymys?
- miten inflaatio on vaikuttanut hallin hintoihin, erityisesti juomaosastoon?

Yritän laitella jussisaarismaisesti raporttia paikan päältä. Sitä ennen ei muuta kuin, let's go Devils!
 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvää reissua @LGD ! Toivotaan, että yleisö löytäis noihin peleihin halleille ja pitäis ees jonkinlaista meteliä. Buffaloa vastaan saattaa jopa perjantain kunniaks olla kovempaa menoa, varsinkin, jos poijjaat hoitaa tulostaululla oman roolinsa.

Prudential Centerissä on tälle kaudelle vaihtunut uus ruoka- ja juomapuolesta vastaava yritys. Nimeä en muista tähän hätään, enkä jaksa googlettaa, mutta lukemani perusteella tarjoilupuoli on mennyt parempaan suuntaan. Eiköhän ne hinnatkin oo melko suolasia. Ihmettelen, jos pizzaslice lähtee alle 10 dollarin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös