New Jersey Devils 2022–2023

  • 27 092
  • 123

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kuokkanen näköjään ostetaan ulos. Harmi. Ois ollu kiva nähdä vähän suomalaisväriä Paholaisissa, mutta minkäs teet. Bisnes on bisnestä.

Linkki tweettiin:Toisaalta ei hänestä hirveästi ollut hyötyä joukkueelle, eli ymmärrän ulososton oikein hyvin. Sen myötä kokoonpanosta vapautuu tilaa Zetterlundille tms. nuorukaiselle tai UFA-markkinoilta haalitulle pelaajalle.

Itseäni eniten kiinnostavat pelaajat huomisen UFA-hulinoilta: Gaudreau, Marchment, Palat ja Niederreiter. Myös Copp kiinnostaisi, mutta hän on hinnoitellut itsensä ulos eikä 5-6 vuoden soppari kiinnosta. Pidän tavallaan myös Burakovskysta, mutta hän on aika lailla sitä samaa, mitä joukkueesta löytyy muutenkin. Kolmospakkipariin vuoden tai parin sopparilla sisään Lyubushkin tms.

Oma veikkaus on, että markkinoilta tulee kaksi tai kolme pelaajaa sisään.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kuokkasen ulososto on harmin paikka, mutta ei toisaalta mitenkään valtava yllätys. Lupaavan kauden 2020-2021 jälkeen hän jäi statistiksi. Ja parempi vaihtoehto tämä on hänellekin, jos vaihtoehtona olisi poppareilla istuminen.

Vapailta markkinoilta kiinnostaisivat eniten juuri Marchment, Palat ja Niederreiter. Jos Gaudreau on tulossa, niin mikäs siinä.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
En juuri Devilsin pelejä nähnyt viimekaudella niin onko mahdollisuutta että joku joukkue Kuokkasen tuosta vielä minimi sopparilla nappaisi?
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
En juuri Devilsin pelejä nähnyt viimekaudella niin onko mahdollisuutta että joku joukkue Kuokkasen tuosta vielä minimi sopparilla nappaisi?
Uskoisin, että hyvinkin mahdollista. Kausi 20-21 oli Jannelta ihan mukiin menevä ja viime kausi rikkonainen. Pieni varaus koska muisti on lyhyt, mutta tais olla loukkia ja Covid-protokollaa, mitkä sekoittivat pakkaa. Ei sillä, että olisi joukkueellakaan kulkenut, saati että olisi nauttinut Ruffiin luottamusta, mihin vaikuttivat etunenässä miehen omat otteet. Kuokkanen on vähän sellainen väliinputoaja - Potentiaalia on, ehkä vähän liian tehokas farmiin, mutta ei ihan riitä ylhäällä, ainakaan vielä. Hyvin voisin nähdä miehen esim. Arizonassa 2-3 ketjussa, ja saattaisi jopa siitä lähteä.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Mitä palstan kanssaviljelät miettivät Jerseyn tarpeesta hankkia tai kasvattaa jarrusentteri/-kenttä? Tuli mieleen, kun sommittelin Coppia kolmoskenttään täsmätarpeeseen.

Devilsillähän on kokemusta dedikoiduista jarrukentistä. Pandolfo-Madden-duo oli niin tehokas ja valmennuksen luottojarru vastustajien kärkeä vastaan, että sai joskus pudotuspeleissä enemmän peliaikaa kuin Elias ja muut hyökkäystähdet. Onko nyky-Devilsillä tai nykyisessä liigassa tarvetta vastaavalle?

Analyysini lähtee havainnosta, että ainakin Tampa käyttää Cirelliä ja Carolina Staalia nollaamaan vastustajien tähdet, jolloin kärkikentät saavat pelata hyökkäävämpää peliä.

Sitten on joukkueita, joilla on niin vahvaa kahdensuunnan osaamista keihäänkärjessä, että ruokkivat (ainakin halutessaan) ykköskenttäänsä surutta muiden parhaita vastaan. Näitä ovat muun muassa Bostonin Bergeron, St. Louisin O’Reilly, Vegasin Stephenson-Stone, Floridan Barkov jne.

Olen kasvanut ajattelumallilla, että eheä joukkue tarvitsee sen Maddenin tai Niedermayer-Påhlsson-Moen-kentällisen. Devilsillä oli vielä tovi sitten omansa, kun Zajac-Coleman-kaksikko dominoi peliä. Sen jälkeen on ollut kevyttä.

Lähimmäksi nuoren joukkueen rungossa tätä on ollut Wood-McLeod-Bastian-neloskenttä, joka on neloskentäksi ihan ok jarru, mutta ei mielestäni niin profiloitunut, että uskaltaisin oikeasti peluuttaa austonmacdavideja vastaan.

Hughes on offensiivinen ase ja pelin ajaja, mutta olen silti aina pelko persiissä, kun joutuu painimaan jotain nykypäivän Lindrosia vastaan.

Hischierillä oli maine, että hänestä olisi kasvamassa tasapainoinen kahteen suuntaan pelaava kone, jolloin Devils voisi peluuttaa Bostonin Bergeron-Krejci-mallilla Hischieriä ensin ja Hughesin hyökkäävämpää ketjua ”toisella linjastolla”.

Muistan kuitenkin lukeneeni jotain, että tilastot eivät tukeneet näitä Hischierin mielikuvia lainkaan, vaan nuori hyökkääjä vuotaisi kuten nuorilla keskushyökkääjillä on tapana. Jos näin todella on, Devilsillä olisi kaksi kevyempää hyökkäysvitjaa ja alkukantainen mieleni huutaa sisään kolmossentteriä, jonka voisi huoletta heittää ketä tahansa vastaan. Copp, Henrique tai vastaava kaveri.

Joskus haaveilin, että Zachasta koulittaisiin uusi Holik kolmosen keskelle, mutta se projekti meni nyt ohi.

En ole kuitenkaan varma onko tämä nykyään turhaa haihattelua. Elämme aikaa, jolloin Q. Hughesin ja Makarin kaltaiset puolustajat kuljettavat kiekkoa ylös sen sijaan, että muiluttaisivat kulmissa. Pystyykö J. Hughes vastaamaan Barkovien ja muiden tankkien haasteeseen ihan vain pysymällä kiekossa enemmän?
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
@Paridae meikäläisen näkökulmia aamupöhnässä:

Kyllä mun mielestä on käyttöä tollaselle "jarrukentälle" vielä nykylätkässäkin. Eikä edes välttämättä pidä olla kokonaista kenttällistä, jos on 1-2 homman osaavaa kaveria samaan aikaan jäällä.

Toi Devilsin BMW-ketju (Bastian-McLeod-Wood) on omasta mielestä hyvä vitja tuomaan energiaa kentälle ja ne tekee sitä duunia, joka ns. jarruttaa vastustajia, eli taklaa ja raastaa. Sen kolmikon on hyvä olla yhdessä. Woodin poissaolo viime kaudella näky selvästi sen kentän osalta. McLeod-Bastian -duo ei toiminu yhtä hyvin ilman sitä, vaikka siihen laitto kenet tahansa kolmanneks vierelle. Ei nää herrat kuitenkaan tuo ainakaan vielä yhtä isoa vaikutusta peliin, mitä mm. Madden, Pandolfo, Zajac ja Coleman parhaillaan toi. Vastustajien supertähtiä vastaan en myöskään välttämättä liikaa lähtis peluuttamaan.

En ite pidä jarrulätkää ja kahdensuunnan pelaamista samana asiana, enkä tiiä meinasitko sitä itekään viestissäs, mutta anyways, oishan se unelmatilanne, jos myös ylemmissä kentissä ois osaamista kahdensuunnan pelaamiselle, niinku just mainitsit Bergeronin, O'Reillyn, Barkovin jne. Hischier näytti viime kaudella kehitystä hyökkäyssuuntaan ja uskon, että se jatkaa samaa rataa ja siinä samalla kehittyy puolustussuuntaan.

Tää joukkue tarttee hyökkäyspäähän lisää kokoa. Pakistossa sitä löytyy, kun on Hamilton, Graves, Siegenthaler, Severson ja nuorista sisään kärkkyy siihen vielä Nemec, Bahl jne.

Mutta hyökkäykseen ois tilausta isommille pelaajille, jotka myös käyttäis sitä kokoa.

Kuten oon aikasemmin puhunut, niin hyökkääjistä Zacha, Johnsson, Vesey ja Tatar vois mun puolesta ettiä uuden osoitteen. Sen jälkeen jäljelle jäis perusäijistä Bratt, Hischier, Hughes, Sharangovich, Mercer, McLeod, Bastian ja Wood. Ei nyt kovin fyysinen nippu...

Muista pelipaikoista taistelevista nuorista hyökkääjistä Zetterlund ja Foote tuo lisää kokoa, mutta esim. Holtz ja Thompson ei kauheesti vääntövoimaa kentälle tuo.

Coppista en osaa kauheasti pelaajana sanoa. Siitä voi joku tietävämpi kertoa halutessaan enemmän. Henriquelle en näe mitään käyttöä.

Devilsin pakisto ja veskat nostaa joukkueen keskiarvokokoa, mutta ois kiva nähdä miten hyökkäyksen koko vertautuu esim. Stanley Cup voittaja Coloradoa vastaan. En ehdi ite enää googlettelemaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvää pohdintaa @Paridae ja @NJEspoo . Samaa mieltä, että Devilsillä olisi ehdottomasti käyttöä Cirellin, Staalin, Maddenin, Pandolfon tms. kaltaisen pelaajan johtamalle jarrukentälle, joka hoitaisi etenkin vieraissa vastustajan ykkösketjun nollauksen ja Hughesin ja Hischierin ketjut saisivat keskittyä hyökkäyspäässä tuloksen tekemiseen. Ei sillä, Hischier pelasi tilastojen valossa viime kaudella vahvan kauden myös omaan suuntaan, ainakin niihin edelliskausiin verrattuna, mutta mieluummin antaisin hänenkin keskittyä hyökkäyspeliin.

Copp voisi olla pelityyliltään hyvä hyökkääjä tuollaiseen ketjuun. Mutta hän vaatii itselleen ilmeisesti viiden tai kuuden vuoden sopparia 5,5 miljoonan AAV:lla, mikä on aivan liikaa kolmosketjun pelaajalle (jos hän siis pelaisi kolmosessa). Lisäksi Rangersissa hänen edistyneet tilastonsa puolustussuuntaan eivät olleet muistaakseni kovin kaksiset, samoin kun ne eivät tainneet olla Jetsissäkään parasta A-luokkaa, joten ehkä hän ei ole puolustavana pelaajana niin hyvä kuin mitä hänen maineensa on.

Muutenkaan markkinoilla ei taida olla tarjolla kovin hyviä puolustavia senttereitä (esim. Acciari on nelosketjun duunari, vähän McLeodin tapaan). Eli voi olla, että tähän rooliin pitäisi hankkia pelaaja treidillä tai katsoa asiaa uudestaan ensi vuoden UFA-markkinoilla.

Ja samaa mieltä NJEspoon kanssa, että hyökkäys tarvitsee lisää kokoa.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Hyvää pohdintaa @Toby Dammit @Paridae @NJEspoo . Samoilla linjoilla että kokoa ja kovuutta tonne hyökkäykseen tarvii. Tatar Johnsson Zacha kolmikolla ei tee kyllä yhtään mitää kun ovat pehmeitä eikä tehojakaan tule. Valitettavasti Zacha taitaa olla ainut kenestä on mahdollista päästä eroon ennen ensi kautta.

Hirvittää ihan nämä Gaudreau huhut ja se että ~10 miljoonaa uppoaisi kaudessa seuraavat 7 vuotta 170cm laituriin kun noilla kärkikenttien hyökkääjillä ei sitä kokoa valmiiksi ole. Gaudreau on loistava pelimies, mutta sen jälkeen joukkueen hyökkäyksen runko tulevaisuudessa olisi Bratt, Hughes, Hischier, Gaudreau, Mercer ja ehkä Holtz. Turhan mukavaa olisi vastustajalla playoffeissa mikäli sinne joskus päästään.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, J. Hughes,Miro Karjalainen, NJD, HPK
Hyvää pohdintaa @Toby Dammit @Paridae @NJEspoo . Samoilla linjoilla että kokoa ja kovuutta tonne hyökkäykseen tarvii. Tatar Johnsson Zacha kolmikolla ei tee kyllä yhtään mitää kun ovat pehmeitä eikä tehojakaan tule. Valitettavasti Zacha taitaa olla ainut kenestä on mahdollista päästä eroon ennen ensi kautta.

Hirvittää ihan nämä Gaudreau huhut ja se että ~10 miljoonaa uppoaisi kaudessa seuraavat 7 vuotta 170cm laituriin kun noilla kärkikenttien hyökkääjillä ei sitä kokoa valmiiksi ole. Gaudreau on loistava pelimies, mutta sen jälkeen joukkueen hyökkäyksen runko tulevaisuudessa olisi Bratt, Hughes, Hischier, Gaudreau, Mercer ja ehkä Holtz. Turhan mukavaa olisi vastustajalla playoffeissa mikäli sinne joskus päästään.
Osin samaa mieltä, mutta ottaisin Johnnyn mielellään vastaan. Toki mielummin olisi maistunut Tkachuk samasta joukkueesta. Mutta siitä ei pääse mihinkään, että kovuutta olisi hyvä joukkueeseen saada. Jos ei hyökkäykseen niin sitten puolustukseen. Zadorov tai Manson tyyppinen maistuisi kyllä. Kyllä minusta McLeod-Bastia-Wood trio on riittävän kova niihin talkoisiin. Toki joku lisäpalanen bottom 6 osastolle maistuu, ellei omista satu sopivaa kasvamaan.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
@FinDevil

Tota runkoa myös tuli mietittyä. Eniten huolestuttaa just se ku pitäis pärjätä pleijareissa noin pienikokoisella kärjellä. Toisaalta, Gaudreau on törkeän kova peluri. Ei epäilystäkään, etteikö se tois hemmetisti lisää hyökkäysvoimaa Paholaisiin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvää pohdintaa @Toby Dammit @Paridae @NJEspoo . Samoilla linjoilla että kokoa ja kovuutta tonne hyökkäykseen tarvii. Tatar Johnsson Zacha kolmikolla ei tee kyllä yhtään mitää kun ovat pehmeitä eikä tehojakaan tule. Valitettavasti Zacha taitaa olla ainut kenestä on mahdollista päästä eroon ennen ensi kautta.

Hirvittää ihan nämä Gaudreau huhut ja se että ~10 miljoonaa uppoaisi kaudessa seuraavat 7 vuotta 170cm laituriin kun noilla kärkikenttien hyökkääjillä ei sitä kokoa valmiiksi ole. Gaudreau on loistava pelimies, mutta sen jälkeen joukkueen hyökkäyksen runko tulevaisuudessa olisi Bratt, Hughes, Hischier, Gaudreau, Mercer ja ehkä Holtz. Turhan mukavaa olisi vastustajalla playoffeissa mikäli sinne joskus päästään.
Täällä suunnassa on vähän kaksijakoiset fiilikset Gaudreausta. Toisaalta hän ei ole ollenkaan sitä, mitä Devils-hyökkäys eniten kaipaa. Lisäksi hän täyttää jo 29 vuotta ennen kauden alkua, eli soppariin sisältyy senkin takia riskejä. Mutta toisaalta taas Gaudreau on erinomainen pelaaja, joka nostaisi Hischierin tai Hughesin ketjun vaarallisuudessaan ihan eri tasolle. Ja mieluummin maksaisin isoja rahoja oikeille franchise-pelaajille kuin niille 5-6 miljoonan ukoille, joista on riskinä tulla uusia erikssoneja, backeseja, luciceja jne. Nuo huippupelaajat kun yleensä tuppaavat säilyttämään tasonsa aika hyvin pitkälle 30 ikävuoden yli.

Mutta tuli sieltä Gaudreau sitten joukkueeseen tai ei, toivon että Devils tuo hyökkäykseen myös kokoa Niederreiterin, Marchmentin tms. muodossa. Toki se vaatii siinä tapauksessa sitä, että Fitzgerald kauppaa palkkoja ulos esim. Zachan ja Johnssonin muodossa. Johnssoninkin luulisi menevän kaupaksi jonnekin sen jälkeen, kun hänen bonuksensa on maksettu tulevan vuorokauden aikana (sen jälkeen palkkaa on maksettavana rahassa vain 750k). Toki 10 joukkueen NTC vähän vaikeuttaa asiaa. Sen sijaan ulosostosta ei ole noiden allekirjoitusbonusten takia oikein mitään hyötyä, kun tälle vuodelle tulisi säästöä palkkakattoon 500 k ja ensi kaudelle penaltya 250 k.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Zacha <> Haula. Ei huono. Haulan pitäisi pystyä pelaamaan asiallista kolmoskentän vastuullista roolia, josta oli juuri puhetta.

Nopeakinttuisena sopii mainiosti myös joukkueen vauhtikiekkoon. Ei niin että muistaisin, mitä Fitz ja Ruff joukkueelta oikeasti toivovat, jäänyt vain Sheron ja Hynesin hyvät teesit mieleen.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Associate Coach on jo lähtökohtaisesti assistentia korkeampi positio, joten kai siellä katsotaan Brunettea tulevana päävalmentajan jatkajana.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
B. Smith on kuitenkin lefti, joten olisiko ensisijainen rooli sittenkin olla T. Smithin kirittäjä ja 6./7. pakki. Muuten aika hätäinen täyte kolmosparin rightin paikalle.

B. Smithistä muistuu mieleen vain ne Detroit-fanien parut, miten kyseessä oli NHL:n paskin puolustaja ylisuurella sopimuksella. Tähän verraten pelasi kuitenkin asiallisesta pohjaparissa niissä peleissä, mitä Carolinalta sattumalta näin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
B. Smith on kuitenkin lefti, joten olisiko ensisijainen rooli sittenkin olla T. Smithin kirittäjä ja 6./7. pakki. Muuten aika hätäinen täyte kolmosparin rightin paikalle.

B. Smithistä muistuu mieleen vain ne Detroit-fanien parut, miten kyseessä oli NHL:n paskin puolustaja ylisuurella sopimuksella. Tähän verraten pelasi kuitenkin asiallisesta pohjaparissa niissä peleissä, mitä Carolinalta sattumalta näin.
Joo, aloin miettimään viestin kirjoittamisen jälkeen, pelaako hän oikealla vai vasemmalla, mutta en jaksanut tarkistaa. No, eiköhän Smith ota saman roolin kuin Hurricanesissa eli on välillä kolmosparissa ja välillä poppareilla.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Johnny Hockey päätti mennä sitten Columbukseen. Yllätysvalinta. Huhujen mukaan Devils tarjosi yli 10 miljoonan sopimusta, joten rahasta se ei jäänyt kiinni. Tavallaan harmittaa, kun ehdin vähän jo innostua ajatuksesta, minkä lisäksi olisi ollut hauska nähdä, mitä hän saa Hughesin tai Hischierin kanssa aikaan. Toisaalta aiemmin oli puhetta, että Gaudreau ei ole ollenkaan sitä, mitä Devils tarvitsee, joten ehkä näin on parempi.

Devilsin plan B oli tuoda Ondrej Palat sisään viisivuotisella lapulla, AAV:n ollessa 6 miljoonaa. Pidän Palatista pelaajana erittäin paljon, mutta kun ikää on jo 31-vuotta, niin onhan tässä sopparissa sellaista klassista ongelmasopparin fiilistä. Ei auta kuin toivoa, että hän vanhenee arvokkaasti, eikä taso laske lähivuosien aikana, kuten kävi Lucicilla, Erikssonilla, Nealilla ja lukemattomilla muilla pelaajilla heidän tehtyään ison sopparin. Roolituksen puolesta Palat sopii joukkueeseen erittäin hyvin, minkä lisäksi hän tuo sinne sieltä puuttuvaa kokemusta. Ja pakkohan tässä on nuorisokaartin alkaa opetella voittamista. Mutta täytyy silti myöntää, etten pidä sopparista siihen liittyvien tosi isojen riskien vuoksi. Palkkakatossa on toki tilaa, mutta vähän epätoivoisen tuntuinen haku (ei siis pelaajan vaan sopparin osalta).

Veikkaan että sieltä on tulossa vielä yksi treidi tai UFA-soppari, jolla pyritään muokkaamaan hyökkäystä parempaan kuntoon.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Pakko tunnustaa että aina vähän ärsytti Zacha. Mua kun ketutti kaverissa se että oisin halunnut että vuoden 2015 draftissa ois valittu Rantanen hänen sijasta. Mutta kun oli sena ja konsesus blaa blaa... Noh, aina kun harmittaa toi vuoden 2015 drafti niin voi mennä kysymään Bruins faneilta että mites se teillä meni. Tosin nythän ne sai Zachan.

Ei tullu oman kylän poikaa vaan Ondrej Palat. Ehdottomasti Littipeukkua Tampa Bayn dynastian palasen viemisestä. Täytyy vain olla ajattelematta tota soppari-ikä yhdistelmää niin maistuu. Varmaan Dawson Mercer saa etsiä uuden pelinumron käyttöönsä ja varmaan hänelle sen Travis Zajacin numeron 19 voi nyt antaa hänelle kun junnuissa sillä pelasi.

Ihan kiva että suomalaisväriä on edelleen Devilsissä. Tosin Haula vaihtaa jengiä sen verran usein että saas nähdä kauan se New Jerseyssä viihtyy.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ihan kelpo markkinoiden avauspäivä Fitzgeraldilta. Sisään kolme kokenutta pelimiestä täydentämään kokoonpanon puutteita ja yksi suunnitelmista sivuun ajautunut peluri ulos. Johnny Gaudreauta ei tullut, mutta onneksi asiat eivät olleet sen kortin varassa.

Zachan kauppaamisesta jäi samalla tavalla valju fiilis kuin aikanaan Henriquen myymisestä. Päällimmäinen tunne on hukattujen tilaisuuksien ja lunastamatta jääneen potentiaalin tuottama pettymys. Toivottavasti Zacha saa kuitenkin kaipaamansa uuden alun ja palaset loksahtavat paikalleen.

Zachasta saatiin kuitenkin tilanteeseen nähden käypä vastine. Erik Haula täyttää kolmossentterin paikan ja hänen suoraviivainen tyylinsä sopii, ainakin paperilla, hyvin Devilsin pelityyliin. Sekin ilahduttaa, että Devilsiin saatiin hyvä aloittaja ja lisää vaihtoehtoja erikoistilanteisiin.

Ondrej Palat oli yksi toivelistani nimistä. Kymmenien miljoonien kiinnittäminen uran jälkimmäistä puoliskoaan pelaaviin konkareihin sisältää aina riskinsä, mutta minusta Palat on näiden riskien arvoinen hankinta.

Brendan Smith tuo kaivattua kovuutta ja lisää leveyttä puolustukseen. Smith pelannee ensi kauden pitkälti rotaatiossa sen mukaan, miten etunenässä Smith, Bahl ja Okhotjuk esiintyvät.

Mason Geertsenkin sai jatkosopimuksen, no, koska tietenkin.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Joo-oh ei tullut J. Gaudreau Paholaisiin. Iso stara meni sivu suun, mutta minkäs sitä tekee? Se teki itelleen mieluisimman valinnan ja toivottavasti on onnellinen. Mä oon iloinen jo siitä, ettei se mennyt Islandersiin tai varsinkaan Phillyyn.

En tiiä, oliko Palatin hankkiminen ollut kauankin "varasuunnitelma", jos Johnny Hockey tai muu isompi stara ei tartu haaviin, mutta kyllä mä sen mieluusti näen Devilsissä. Toki joo, kaverilla on jo ikää päälle 30 v., mutta saadaan ainakin nyt nuorille seuraks kokemusta ja voittamisen kulttuuria. Ja siihen lisäks vielä se osaa pelata. En valita.

Zacha lähti vaihdossa Haulaan ja myönnän olevani helpottunu. Olin vuosia niitä, jotka jakso puolustella Zachaa, mutta viime kauden aikana mun oli pakko kattoa peiliin ja viimeistään todeta realiteetit. Se ei auta joukkuetta eteenpäin, vaan päinvastoin on jopa este menestykselle. Taitoa löytyy, mutta taistelutahto oli yks joukkueen heikoimmista vuodesta toiseen. Haulasta taas oon saanu hyvän kuvan sen suhteen, että se on taistelija, jolla jalka liikkuu, eikä se kaihda pientä vääntöä.

Edelleen painotan isointa asiaa mun näkökulmasta: Ei vapaamatkustajia tai pelaajia, joilla ei yksinkertaisesti oo tarpeeks annettavaa. Siinä listassa on vielä pari nimeä nyt, kun Zacha on poissa ja Subbanikaan ei taida tulla takas: Johnsson ja Vesey.

T. Smithille haluun antaa mahiksen, kuten oon aiemmin ilmaissut. Sillä on kuitenkin jonkunlaista potentiaalia.

Oon myös eilisen aikana tullut siihen lopputulemaan, että Tatarista ei oo pakko hankkiutua eroon vielä. Täytyy aina muistaa, että monesti eka kausi uudessa ympäristössä on vaikea. Sillekään ei tietty anneta loputtomiin mahiksia. Tää kausi, tulos tai ulos.

Vielä vois hyökkäykselle jotain tehä. Samalla voi toivoa, että esim. Zetterlund ja/tai Holtz ottais ens kaudelle harppauksen ja lunastais vakipaikkansa ylhäältä ja myös pärjäis siellä.

Mitäköhän vielä? Hmm... Niin joo. Geertsen teki vuoden jatkosopparin.

Let's go Devils!

Edit. Unohdin B. Smithin. Vaikea sanoa, mikä on herran anti jengille? Kovuutta se luultavasti ainakin jossain määrin tuo. 7. Pakki?
 

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils
Eilen tuli valvottua koko ilta NHL Networkin FAF-lähetystä ja aamulla herätessä iski raju pettymys, kun melkein varmalta tuntunut Gaudreau oli signannut Sinitakkeihin. Hetken pohdinnan jälkeen oli ihan helpottunut olo oikeastaan, että tämä kortti meni ohi, vaikka olisikin ollut puhdasta hokiseksiä, mutta kaikkea muuta mitä joukkueenrakennus huusi. Palat sen sijaan, sopimuksesta huolimatta, on sitä lääkärin määräämää. Näyttää esimerkkiä, tuo voittamisen kulttuuria ja mentoroi nousevia tähtiä. Mielellään näkisin Jackin kanssa samassa ketjussa.

Haula oli yllättävän hyvä vastine Zachasta ja sopii hyvin tarpeisiin ja varmasti täyttää paikkansa lähtökohtaisesti 3. ketjun keskellä.

Sitten case Brendan/Ty Smith: Brendan tuo leveyttä ja kovuutta kolmanteen pakkipariin. Ei ihan rehellisesti ole kaveri jäänyt mieleen, oli se sitten hyvä tai huono asia puolustavalle puolustajalle. Mä oon ehkä vähän hätänen nyt Ty Smithin suhteen, mutta en haluaisi miestä enää nähdä Devils-paidassa. Alusta asti ollut todella vahvat Will Butcher fiilikset kaverista: Taitava kiekolla, hitaampi kuin ruohonleikkuri ja pehmeämpi kuin pehmisjäätelö kesäauringossa. Toinen puoli on se, että en tiedä onko miehellä juurikaan vaihtoarvoa tällä hetkellä ja kuitenkin 1. kierroksen varaus, joten ehkä se viimeinen oljenkorsi olisi perusteltu.

Ja Mason Gertsen, my man: Kai se voi Ruffille palaverikahveja keitellä ja myllyttää paikallisissa...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös