New Jersey Devils 2021–2022

  • 123 803
  • 688

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyi hitto, että oli säälittävää kuraa. Eka erä oli taas aikamoista sunnuntaipelailua, eikä työhaalareista ollut tietoakaan. Calgaryllä oli back-to-back-peli, mutta Devils oli se joukkue, joka näytti hitaalta ja väsyneeltä. Ei ollut ensimmäinen kerta tälle kaudelle tai edelliskausille, kun Devils tulee otteluun tuollaisella asenteella. Ihan käsittämätöntä, kun Ruff on terottanut sitä jo sen Caps-ottelun jälkeen Devils-pelaajien mieliin. Mutta viesti ei vaan mene perille.

Calgaryn maalit tulivat ihan käsittämättömistä mokista ja pehmeilyistä. Parhaiten se kiteytyi ehkä Calgaryn toiseen maaliin, jossa Siegenthaler ei saanut pidettyä hyökkääjää (Mangiapane?) millään kurissa. Aika pehmeää oli. Tai sitten Calgaryn kolmannessa vai neljännessä maalissa, jossa Bratt tekee piruetteja, menettää kiekon ja Calgary teki vastaiskusta maalin. Tai sitten se 5-1 maali, jossa kaikki Devilsin pelaajat menevät av:lla kaivamaan kiekkoa kulmasta ja jättää Tkachukin maalin eteen ihan yksin.

"Sloppy" on toistunut viime vuosina aivan liian usein Danon ottelukommenteissa. Kauas on tultu siitä Devilsin duunariasenteesta, josta joukkue tuli menestysvuosinaan tutuksi. Sitä asennetta tarvitsisi kyllä tähän joukkueeseen lisää - ja paljon.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Ihan järkyttävää paskaa taas pelin alku!

Ei ollut ensimmäinen kerta tälle kaudelle tai edelliskausille, kun Devils tulee otteluun tuollaisella asenteella.

Eipä ollut eka kerta vaan kolmas kerta peräkkäin. Capitalsia vastaan oltiin ihan unessa ja haluttomia ekassa erässä, samoin Buffaloa ja nyt Calgarya. Jokasta peliä yhdistää toi ihan paska ja vetelä eka erä jonka jälkeen lähtee homma paranemaan nousujohteisesti, mikä on sinäänsä hyvä, mutta on toi löysyys ihan käsittämätöntä. Pistikö Hughesin loukkaantuminen koko joukkueen ihan lukkoon, tietävätkö pelaajat siellä että Hughes on pitkään poissa ja ovat jo luovuttaneet? Noh Ruff tosin kyllä sanoi että Hughes tuntee olkapäänsä päivä päivältä paremmaksi, mutta se ei toisaalta paljoa paluu aikataulusta kerro.

Viimekaudella erikoistilanne pelaaminen oli koko liigan paskinta ja kauden aikana puhuttiin jo siitä että pitäisikö tuosta valmennustiimistä osa potkia pihalle, noh ei potkittu ja ainakin itselle oli aika selvää että kauden jälkeen tuo tullaan laittamaan uusiksi, noh ei tullut mitään muutoksia. Ei kai tossa auttanut muuta kun antaa uusi mahdollisuus ja nyt 5 pelin jälkeen sanottava että ei tuossa ole tapahtunut yhtään muutosta parempaan. Alivoima on ihan järkyttävän näköistä, vastustajat syöttelee ja pyörittää miten sattuu ja Devilsin pelaajat menevät vain kiekon perässä. En tiedä mistä johtuu kun alivoimalla on vastustajalla tilaa tehdä kiekon kanssa asioita miten tahtoo ja sitten taas ylivoimalla tuntuu ettei siellä ole hetkeäkään aikaa hengittää.

Ylivoima on tilastojen mukaan hyvää, mutta ei se sitä oikeasti ole. Nyt on käynyt Devilsillä vain tuuria että noilla ylivoimilla on sattunut kiekko pomppimaan. Suurimmaksi osaksi nuo ylivoimat on samaa kun viime kaudella pahimmillaan eli kun saadaan kiekko alueella niin vastustaja pienellä paineistamisella saa tukittua kaikki syöttö suunnat ja sitä seuraa kiekon menetys jonka jälkeen loppu ylivoima yritetään päästä alueelle ja jos päästään niin muutaman syötön päästä menetetään kiekko ja tämä kaava toistuu pelissä kärjistämättä joka ylivoimassa ehkä yhtä lukuunottamatta. Esim. Calgarya vastaan se yksi ylivoima mikä sai kiekon pyörimään oli toi pelin lopussa ollut 6vs4 joka pyöri ihan hyvin, mutta siinäkin Devilsille pomppi kiekko hyvin. Muut ottelun ylivoimat oli sitä samaa paskaa mistä puhuin tossa just.

Tällä hetkellä vituttaa sen verran kovaa toi löysyys ja erikoistilanne pelaaminen, että pitäisköhän sitä koko valmennustiimi potkia pihalle ja ottaa John Tortorella potkimaan poikia persuksille loppukaudeksi ja opettaa vähän työmoraalia. Tän piti olla ihan humoristinen heitto tähän väliin, mutta ei Torzi loppukauden väliaikaisvalmentajana voisi mitään peruuttamatonta saada aikaan ja hänellä olisi parhaat opit tohon, että mitä tämä joukkue kaipaa. Tortorellan valmennusmetodeista en sen enempää tiedä, mutta kun kauden tota lammaslaumaa persuksille potkisi niin voisi kaverit seuraavalla kaudella taas arvostaa vähän normaalimpaa valmentajaa ja työnteko voisi taas maistua ilman kovempaa ravistelua.

Sitten vielä kysyttävä, että mitä v****a toi Mason Geertsen tuolla kokoonpanossa tekee? Studenic ollut yksi harvoja Devilsin pelaajia jotka pelaa kokoajan hyvällä energialla ja hänet on kaksi kertaa nyt jätetty katsomoon kahden hyvin pelatun pelin jälkeen. Ei mahdu minun käsitykseeni mitä arvoa toi betonijalka tuo tälle joukkueelle.

Siegenthaler, Subban ja Bratt ansaitsee ehdottomasti 3 lammasta tästä pelistä vaikka eivät todellakaan olleet ainoat jotka vetivät ihan vihkoon, mutta toi kolmikko osasi vielä erottua tosta surkeudesta edukseen.

Pahoittelut kaikille tästä valituksesta, mutta odottakaa vain viikonloppua, jos Devilsiltä nähdään silloin edes lähelle samanlaista löysäilyä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Tällä hetkellä vituttaa sen verran kovaa toi löysyys ja erikoistilanne pelaaminen, että pitäisköhän sitä koko valmennustiimi potkia pihalle ja ottaa John Tortorella potkimaan poikia persuksille loppukaudeksi ja opettaa vähän työmoraalia.
Tiedä sitten oisko Rick Tocchet osuvampi veikkaus jos valkkua vaihdetaan. On meinaan Tom Fitzgeraldille tuttu mies Pittsburghista. Tois just tota työmoraalia ja pitäis pelaajat vastuullisena.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Joo, samoilla linjoilla @FinDevil in kanssa erikoistilannepelaamisesta, Geertsenistä/Studenicista ja siitä, että tällaisten pelien jälkeen tekisi mieli laittaa valmennustiimi pihalle ja tuoda sinne lisää Tortsin kaltainen ukko tilalle. @Barcelona n mainitsemasta Tocchetista en kyllä innostu hänestä yhtään. Torts on sentään näyttänyt, että hän pystyy valmentamaan voittavaa kiekkoa, mutta Tocchetin Coyotes oli, ainakin minun mielikuvissani, hyökkäyspelin osalta jääkiekon hautausmaa. Mutta turha tässä on spekuloida valmentajakuvioita, kun Ruff ja kumppanit eivät ole lähdössä lähiaikoina minnekään. Ja voihan se olla, että Devils saa muutaman pelin päästä paketin kuntoon ja Ruff tuntuukin sen jälkeen taas oikealta mieheltä hommaan.

Vaatimustason pitää joka tapauksessa nousta. Ihan käsittämätöntä, että heti kauden alussa on monta peliä putkeen tuollaista löysäilyä. Tässä on kuitenkin vasta muutama matsi takana, joten esim. peliruuhkan taakse ei voi piiloutua.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En jaksa sen enempää tosta pelistä jaaritella. Oli sen verran kuraa.

Olikohan kenties Ruffilta liian hätiköity ratkaisu myllertää lähes kaikki ketjut uusiks, vaikka oli voitto alla? Tiiän, että se koitti herätellä joitain pelaajia, mutta silti.

Lauantaina sitten kauden eka vieraspeli Pingviinilaumaa vastaan. Jännitys tiivistyy, millanen Devils jäällä nähdään...
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Daws takaisin Uticaan. Toivottavasti Bernier tai Mac palaa uuniin ja saataisiin vähän kenttäpelaajien otteisiin sitäkautta itseluottamusta ja yritystä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
No niin, nyt oli hyvä peli Devilsiltä ja tuloksena 4-2 voitto Pensistä. Ekan erän alussa tuli vielä tuumailtua, että onpa Devilsin hyökkäyspeli vaikean ja aneemisen näköistä, mutta siitä se sitten aukesi erän aikana ja lopulta Devilsillä oli ottelun aikana paikkoja vielä useampaan maaliin. Siellä oli kuitenkin mm. McLeodin ja Tatarin läpiajot sekä Tatarin ja Sharangovichin tolpat/ylärimat. Ja mikä yhtä tärkeää, Devilsin alivoimapelaaminen toimi ensimmäistä kertaa tälla kaudella, vieläpä niin hyvin, että Vesey teki Devilsin toisen maalin av:lla. Vähän halvalla se Brattin rangaistuslaukaus ehkä tuomittiin (jäähy siitä olisi toki kuulunut), mutta Devils-kannattajana en valita.

Plussat:
- Bernier oli maalilla erinomainen ja mahdollisti Devilsin voiton. Muutama todella iso torjunta. Toki toisessa päässä Jarrykin venyi muutamaan vastaavaan torjuntaan, mutta voitto on aina voitto.
- Hyvää taistelua koko joukkueelta. Luistin ja kiekko liikkuivat etenkin ekan 10-minuuttisen jälkeen hyvin.
- Devils puolusti oman maalin edustaa hyvin, lukuun ottamatta Pensin toista maalia, jossa Smith ja Severson menivät molemmat yhtä aikaa päätykiekkoon ja jättivät Pens-pelaajan yksin maalin eteen.
- Johnsson. Tosi hienoa nähdä, miten paljon Johnsson on parantanut viime kaudesta. Nyt hän on ollut melkein ottelusta toiseen Devilsin parhammistoa.
- Vesey. Tärkeä alivoimamaali ja muutenkin hän oli erityisesti av:lla hyvä. Vesey on ollut roolissaan positiivinen yllätys, kun ennen kauden alkua tuli tuumailtua, että olen pettynyt, jos hän päätyy joukkueeseen. Oman tonttinsa hän on hoitanut kuitenkin kunnialla.
- Bratt. Kauden paras peli häneltä. Toivottavasti itseluottamus löytyi rankkarimaalin myötä ja hän saisi pelinsä kuntoon.

Tänään sitten Columbuksen kaatoon. Luotetaan että joukkueelta löytyy virtaa siihenkin otteluun.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Muutama ajatus yön pelistä. Devils pelasi tähän asti tasapainoisimman ottelunsa ja otti ihan ansaitun vierasvoiton Penguinsista. Parannettavaakin jäi, mutta kokonaisuutena esitys oli varsin kelvollinen ja ihan eri luokkaa kuin vaikkapa Flamesia ja Sabresia vastaan. Kolmas erä oli vaikea, mutta onneksi Jonathan Bernier astui esiin vaikeilla hetkillä ja piti Devilsin pelissä erityisesti Penguinsin tasoitusmaalin jälkeen. Ottelun ratkaisu oli dramaattinen, kun Sidney Crosby tuuppasi maalipaikassa olleen Jesper Brattin nurin ja päin maalivahti Jarrya. Bratt veivasi tilanteesta tuomitusta rankkarista tyylikkään osuman, joka jäi ottelun voittomaaliksi.

Nyt Devils oli hereillä heti aloituskiekon tiputtamisen jälkeen ja kaikki neljä ketjua pystyivät luomaan maalipaikkoja. Keskialueen ylityksiä ja pelin kääntämistä oli selvästi harjoiteltu. Nyt nähtiin koko joukkueelta kunnon työpanos, kuten Ruff ottelun lehdistötilaisuudessa totesi. Jos nyt joitain haluaa nostaa erityisesti esille, niin Mercerin ketju oli jälleen hyvällä pelipäällä ja värkkäsi kaksi maalia, kolme, jos lasketaan Johnssonin tyhjiin laittama osuma. Jimmy Vesey jatkoi vakuuttavia esityksiään ja kruunasi iltansa nätillä alivoimamaalilla. Jonathan Bernier oli mies paikallaan.

Devilsillä oli loistotilaisuus ratkaista ottelu jo toisen erän alkupuoliskolla, kun sillä oli 6-7 huippupaikkaa, mutta kiekkoa ei saatu läpiajoistakaan Jarryn taa, eikä maalirautoja lähemmäs. Kaikki kunnia erinomaisesti torjuneelle Jarrylle, mutta kyllähän Devils myös teki hänestä sankarin ja esimerkiksi McLeodin ja Siegenthalerin ratkaisut avopaikoissa jättivät toivomisen varaa. Ja olihan Jarrylla myös tolpat kavereinaan, kun McLeod, Hamilton, Sharangovich ja Tatar kilisyttelivät rautoja. Sharangovichin ja Tatarin vedot olisivat osuessaan olleet A-luokan maalikimaratavaraa, mutta ehkä sitten ensi kerralla.

Oman puolustusalueen pelaamisessa on edelleen siivottavaa. Molemmat takaiskumaalit tulivat tilanteista, jossa Devils sortuu kiekontuijotteluun. Penguinsin avausosumaa edelsi myös huolimaton kiekon purku keskialueelle samalla, kun viisikko oli menossa vaihtoon. Toisessa osumassa kommunikaatio Bernierin, Seversonin ja Smithin kesken ei pelannut ja niinpä Blueger pääsi maalin takaa syöttämään McGinnin avopaikkaan pakkiparin tarkkaillessa tilannetta päädystä käsin.

Toivottavasti Jesper Bratt saa onnistumisten myötä hanojaan avatuksi. Rankkarimaali oli kyllä nätisi kynäilty osuma. Hatunnosto myös avausmaalista, joka syntyi vahvan maalilleajon ansiosta. Näitä röyhkeitä haastamisia vain lisää.

Ottelun tähdet

*** Tristan Jarry
** Jonathan Bernier
* Jesper Bratt

Tällaisella työmoraalilla ja suoritustasolla Devils voi voittaa pelejä jatkossakin. Toivottavasti joka ukko sisäistää tämän ja syttyy samalla tavalla jatkossakin. Flamesia ja Capitalsia vastaan nähtiin, mihin sinne päin pelailu riittää. Nuo pelit olisivat toki voineet päättyä tappioon paremmallakin esityksellä, mutta nyt vastustajien ei tarvinnut pistää kaikkea likoon.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Isot peukut myös Gravesin puolustuspelille ja Seversonin ja Zachan takakarvalle, kun saivat vaikeasta tilanteesta estettyä useamman vaarallisen hyökkäyksen ilman rikettä.

Vesey on ollut kokoonpanon tulppapelaajana aivan käypä palanen. Mahdollistaa samalla omien nuorten pelaamisen farmin puolella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: dali

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Oli hyvä suoritus Devilsiltä, vaikka ei täydellinen. Kuitenkin selvä parannus pariin viime peliin. Bernierillä ei vaikuttanut olevan yhtään ruostetta koneessa, vaan pelas todella varmasti.

Isot kehut myös alivoimalle ja tietty Veseylle hatunnosto joukkueen kauden ekasta alivoimamaalista.

Tunnin päästähän tuo kiekko jo tippuuki Columbusta vastaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Oli hyvä suoritus Devilsiltä, vaikka ei täydellinen. Kuitenkin selvä parannus pariin viime peliin. Bernierillä ei vaikuttanut olevan yhtään ruostetta koneessa, vaan pelas todella varmasti.

Isot kehut myös alivoimalle ja tietty Veseylle hatunnosto joukkueen kauden ekasta alivoimamaalista.

Tunnin päästähän tuo kiekko jo tippuuki Columbusta vastaan.
Muutaman minuutin päästä. Eli valppaana, jos meinaat pelin katsoa.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Muutaman minuutin päästä. Eli valppaana, jos meinaat pelin katsoa.

Ärsyttävään aikaan ku normaalisti menisin nukkumaan ja katsoisin aamulla jälkilähetyksenä ennen töihin lähtöä, mutta ei malttanut mennä nukkumaan ja nyt yöunet jää vähän lyhyemmäksi. Noh jos nähdään samanlaista taistelua kun eilen niin väliäkös tuolla :)
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Edellisiin liittyen täytyykin kertoa, mihin havahduin Pingu-pelissä: Mercer muistuttaa Cole Sillingeriä. Lumbusin vastaavaa kahden suunnan junnusentteriä. Hyvä poika.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Joopa joo. Täysin tarpeeton pistemenetys. Smithiltä todella surkea purku omalta alueelta, mistä Jenner nappasi kiekon ja laittoi verkkoon. Toivottavasti ei tarvitse nähdä enää Wedgewoodia maalilla. Teki kyllä kaikkensa siinä ollakseen maalilla mahdollisimman pienikokoinen.

Plussat:
- Bratt-Mercer-Johnsson
- Hamilton oli kentän paras pelaaja, harmi ettei saanut ratkaistua peliä jatkoajalla, vaikka siihen oli paikkoja. Lisätään nyt vielä, että Hamiltonin saldo yksi maali, +2, 10 laukausta, neljä blokkausta ja reilut 26 minuuttia peliaikaa.
- Toinen ja kolmas erä, lukuun ottamatta Blue Jacketsin maalia.

Miinukset:
- Tosi nihkeä kauden aloitus Smithiltä. Ei pelkästään tämä ottelu vaan myös ne edelliset. Smith-Severson parivaljakko on pyörinyt aivan liikaa omassa päässä.
- Maalipaikoista ei tehty riittävästi maaleja.
- Wedgewood
- Gauthierista ei ole kentällä mitään hyötyä. Ei edes aloituksissa, jotka hän hävisi 80-prosenttisesti.
- Parhaiden pelaajien pitää pystyä olemaan parempia. Hischier, Zacha, Tatar jne.
- Sharangovichilla ei pysy kiekko yhtään lavassa, itseluottamus kadoksissa.

Jos Devils olisi voittanut, miinuslista olisi ollut todennäköisesti paljon lyhyempi, kun ei olisi ottanut päähän tällä tavalla. Hah.
 
Viimeksi muokattu:

Stonemaki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, New Jersey Devils, Tampa Bay Buccaneers
Ennen peliä ainoa toive oli, että Bernier pelaa back-to-back. Kaikki kunnia Wedgewoodille, symppis kaveri, mutta ei NHL-tasoa jos multa kysytään. Kolmannessa erässä Korpisalo otti kaiken, ja oli se ratkaisevaa pelin kannalta, kapteeni Jennerin ohella.

Ottaa todella paljon päähän, koska Devils oli n. 50min parempi joukkue. Smithilta kallis virhe lopussa, ja maalivahtipelissä selkeä ero. Ne oli ne ratkaisevat tekijät tänään.

Toivottavasti peli-ilme jatkuu samanlaisena Kalifornian-kiertueella, kuin kahdessa (pääpiirteittäin) viime pelissä. Toivon mukaan Mac on pelikunnossa ja hoitaa Bernierin kanssa torjuntahommat, niin se on jo erinomainen lähtökohta.

Erityismaininta vielä Gravesille, joka on ollut aivan isäntä tuolla jäällä. Myös Hamilton on ollut todella hyvä, ja vihdoinkin Devilsilla on ykköspakkipari, joka kestää vertailun kehen tahansa.

Jos jotain positiivista hakee tähän hetkeen, niin ainakin noi Kalifornian pelit tulee parempaan aikaan, kun yrittää työhommatkin selvittää kunnialla, tai ainakin hereillä.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Ekaa erää lukuunottamatta loistava peli Devilsiltä. Voitto kariutui yksilöiden tekemiin virheisiin jotka Columbus käytti hyvin. Korpisalo oli loistava maalilla ja piti Columbuksen mukana pelissä 3-2 tilanteessa. Wedgewood sen sijaan torjui vain vedot jotka sattui häneen osumaan eikä ottanut joukkueelle oikein yhtäkään semmosta huipputorjuntaa. Lisäksi kiinnitin huomion miten Wedgewood sylki eteensä melkein joka vedon vaikkei olisi ollut edes kovin vaikea. Toivotan Wedgewoodille hyvää kautta Uticaan ja toivottavasti ei häntä tarvitse enää Devils paidassa nähdä.

Kritiikkiä voi taas antaa tuolle Devilsin ylivoimalle joka oli jälleen kyllä kunnon momentum killer kuten ollut koko kauden. Oliko Pingviinejä vastaan kun Devils sai ekan ylivoiman tokan erän puolessa välissä ja Devilsin joku toimittaja Twitterissä hyvin heitti että Devilsillä oli joku 25 vetoa ekaan 30 minuuttiin tai vastaavaa ja sitten kun Devils saa ylivoiman niin ei tule yhtäkään vetoa. Nytkin Devils meinasi ton 5-3yvn jälkeen vielä päästää maalin kun Columbus oli päästä 2vs1 hyökkäykseen siinä ihan pelin lopussa. Muuten kyllä annettava joukkueelle posia hyvästä peli- ilmeestä viikonlopun peleissä. Alivoimakin alkaa näyttämään jo paremmalta vaikka Columbus ylivoimalla yhden tekikin.

Seuraavaksi Californiaan vieraskiertueelle ja sieltä pitäisi napata enemmän voittoja kun häviöitä. Anaheim ti-ke yönä ja Back-to-back pelit ensi viikonloppuna San Josea ja Kingsiä vastaan. Toivottavasti Bernier ja Blackwood jakavat nuo pelit.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Olihan toi joo turha pisteenmenetys, mutta minkäs teet.

Mä dikkailin tässä pelissä selvästi eniten tota Mercerin ketjua kokonaisuudessaan. Koko kolmikko suoritti hyvin. Johnsson selvä tasonnosto viime kaudesta, Bratt alkaa jo näyttää vähitellen omalta iteltään ja Mercerin päätä ei tunnu huimaavan taalakaukalon taso.

Wedgewood ei edelleenkään vakuuta. Kyllä tää jengi tarttis Blackwood-Bernier kaksikon terveenä.

Niin ja kyllä Woodin nopeutta ja sähisemistä on tällä hetkellä kova ikävä!

Törmäillään Kaliforniassa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös