New Jersey Devils 2021–2022

  • 116 856
  • 688

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Sehän tästä draftista tekeekin todella mielenkiintoisen, kun Shane Wrightin (ja Logan Cooleyn) taustalla järjestys on auki. Mikäpä tässä ollessa, kun sysipaskasta kaudesta palkitaan joka tapauksessa varaustilaisuuden ikäluokan parhaimmistolla.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kausi päättyi alavireisesti tappioputkeen. Pistetään tappio Red Wingsille sairastelujen piikkiin. (hymiö)

Pikaiset pelaaja-arviot kaudesta.

Hyökkääjät:

Nico Hischier, 9+
Vahva kausi, etenkin ensimmäisen kuukauden jälkeen. Osoitti olevansa hyvä 1B- tai 2A-sentteri. 60 pinnan rajakin rikkoutui mukavasti kauden vikassa ottelussa. Pelejä tuli 70.

Jack Hughes, 9+
Hyökkäystehojen osalta täysi kymppi, mutta loukkaantumiset ja oman pään peli syövät vähän arvosanaa. Silti läpimurtokausi.

Jesper Bratt, 9
Läpimurtokausi Brattillekin. Hän lensi kentällä maaliskuun loppuun asti, mutta viimeiset 15 peliä olivat nihkeitä, mikä pudotti arvosanaa. 76 peliin 73 pistettä on vahva tulos.

Yegor Sharangovich, 8
Tehot ja peli löytyivät vaikean alkukauden jälkeen ja tulostakin tuli mukavasti. Pelityyli sopii hyvin yhteen Hughesin kanssa. 24 maalia ja 46 pinnaa on ihan hyvä tulos. Ensi kaudelle tavoitteeksi 30 maalin rikkominen ja muutenkin tasaisen vahvaa peliä kauden alusta loppuun.

Dawson Mercer, 8+
Erinomainen kauden alku, sen jälkeen tuli rookie wall ja meno hyytyi kauden mittaan. Toivottavasti jatkossa näemme koko kauden ajan sitä samaa Merceriä, jota nähtiin alkukaudesta. Oman pään pelissä on vielä paljon parantamisen varaa. Yrityksestä se ei jää kiinni, mutta esim. sijoittumisessa on vielä tekemistä.

Pavel Zacha, 7-
Tehot jäivät piippuun, puolustusvelvollisuudet hoituivat edelliskausia paremmin. Työkalut olisivat olemassa paljon paremmaksi pelaajaksi, mutta kun Zachan "compete" ja "drive" ovat 80-90 prosenttia ajasta luokkaa olematon, niin minkäs teet.

Tomas Tatar, 6 1/2
Yrittää yrittää, mutta tulosta ei meinaa oikein tulla. Aika turha hankinta. Toivottavasti päästään kesällä eroon. Toisaalta pidän Tatarin mieluummin joukkueessa kuin esim. Johnssonin.

Andreas Johnsson, 6+
Mitähän tähän pitäisi sanoa. Alkukauden suonenvedon jälkeen Mercerin ja Brattin kanssa olisin antanut arvosanaksi yli ysin. Mutta loppukausi oli sitten sellaista sukeltamista, että siitä tuloksena olisi 4 1/2 tai 5-. Annetaan kokonaisarvosanaksi siis 6+. Toivottavasti Johnssonista päästään eroon.

Janne Kuokkanen, 5 1/2
Heikko kausi. Loppukaudesta, loukkantumisen jälkeen, on näyttänyt paikoin ihan hyvältä, mutta kokonaisuus on jättänyt paljon toivomisen varaa.

Michael McLeod, 7-
Vaihtelevat otteet. Välillä hän hoiti oikein hyvin tonttinsa nelosen keskellä, mutta helmi-maaliskuussa tuli todella heikkoja pelejä. Maalinteko on tuskaa. Eiköhän se McLeod nähdä samassa roolissa ensi kaudellakin.

Nathan Bastian, 7
Toi Seattlesta tulon jälkeen maalinedusuhkaa yv:lle, mutta viimeistään Hughesin loukkaantumisen myötä yv sakkasi niin pahasti, ettei siitä ollut enää iloa. Tasaviisikoin ihan ok. Kun vaan olisi vähän nopeampi.

Jimmy Vesey, 6 1/2
Hoiti tonttinsa nelosen laidassa ja av:lla asiallisesti, mutta yritykset peluuttaa häntä Hischierin ja kumppaneiden ketjuissa olivat ihan toivottomia. Ei asiaa ensi kauden joukkueeseen, ellei ole sitten 13. hyökkääjä.

Jesper Boqvist, 7 1/2
Lupaavia otteita ja murtautuminen vakipelaajaksi. Toiveena lisää voimaa ja röyhkeyttä, jonka avulla mennä ahkerammin maalia kohti. Kaipaisi rinnalleen jotain Nichushkinin, Lehkosen, Coppin, Marchmentin tai vastaavan kaltaisia pelaajia (tosin niin kaipaisivat myös muut Devils-sentterit, mutta Boqvist erityisesti).

Mason Geertsen
Morjes. Piti joukkuekavereiden puolia, mutta olivathan nuo peliotteet lähinnä huumoriosastoa.

AHL:n puolelta Devilsin puolella käväisseistä pelaajista Zetterlund on tehnyt isoimman vaikutuksen, siis kun puhutaan tästä viimeisimmästä visiitistä. Laukaus näyttää hyvältä ja hän on saanut pelien myötä lisää itseluottamusta kiekolliseen pelaamiseen. Myös Footella on työkalut hyväksi pelaajaksi, mutta ongelma on sama kuin Bastianin kohdalla, eli heikko luistelu. Samaa voi sanoa Holtzista, joka oli esim. kauden vikassa pelissä koko ajan tilanteissa myöhässä. Paljon pitää tapahtua kesän aikana kehitystä, että hän ottaa pelipaikan ensi kauden kokoonpanosta. Thompson väläytteli muutamassa pelissään, joten toivottavasti hän saa kesällä ehjän harjoituskauden alleen.

Puolustajat:

Jonas Siegenthaler, 9+
Tasaisin pakki, ei tehnyt juuri virheitä. Kiekollinen peli ei toki ole Hamiltonin ja Seversonin tasolla, mutta silti iso positiivinen yllätys.

Damon Severson, 8 1/2
Hyökkäyssuuntaan arvosana 9+ tai 9 1/2 ja puolustussuuntaan 7 1/2. Parhaimmillaan oikein pätevä TOP4-pakki, mutta edelleen tulee aivopieruja ja löysää pelaamista. Teki henkilökohtaisen piste-ennätyksensä.

Dougie Hamilton, 6
Eka kuukausi 9+, sitten loukkaantuminen ja sen jälkeen peli on ollut aikamoista taaperrusta. Loppukauden osalta 4,5 miljoonaa olisi sopivampi palkka. Toivottavasti Hamilton palaa ensi kaudella omalle tasolleen.

Ryan Graves, 7-
Aloitti kauden erittäin vahvasti oli ja yksi Devilsin tärkeimmistä pakeista. Mutta mitä pidemmälle kausi eteni, sitä heikommaksi Gravesin peli muuttui. Vikoissa matseissa otti melkein päähän katsoa häneltä oman alueen räpellystä.

P.K. Subban, 7-
Pirun hidas, minkä takia hän on liian usein myöhässä. Hoiti silti oman tonttinsa kolmosparissa ihan ok. Olen tykännyt siitä, miten Subban on nostattanut henkeä joukkueessa. Ensi kaudeksi joku varma oman pään luuta tilalle.

Ty Smith, 4-
Huonommin ei voi enää mennä. Ihan karmea kausi, jonka Smith haluaisi varmaan unohtaa. Devils hävisi muutaman matsin Smithin henkilökohtaisiin virheisiin. Paljon saa tapahtua, että Smithillä on ensi kaudella asiaa kokoonpanoon. Tulokaskaudella hyökkäyspään tehot vähän verhosivat oman pään ongelmia ja loivat turhan ruusuista kuvaa.

Colton White, 5
Ei jatkoon.

AHL-nostoista Bahl pelasi ihan ok ja en ylläty, jos hänet nähdään ensi kaudella kokoonpanossa. Parempi kuin Smith, mikä ei tosin vaadi paljoa. Pidin myös Okhotiukin otteista. Melko luotettavaa oman pään peliä, fyysisyyttä ja ripaus kiekollista peliä. Walsh muistuttaa aika paljon Smithiä, aavistuksen paremmalla luistelulla.

Maalivahdit:

Mackenzie Blackwood, 6
Loukkaantumiset ja Ruffin pelikirja eivät tehneet palveluksia, mutta eihän tuo kausi silti hyvin mennyt.

Nico Daws, 7
Daws joutui kehitykseensä nähden liian isoon rooliin. Välillä hän hoiti tonttinsa hyvin, välillä huonosti. Katsotaan miten hän kehittyy tuosta tulevaisuudessa.

Jonathan Bernier, 8-
Parhaiten pelannut Devils-vahti, mutta loukkaantumiset vaikuttivat hänenkin otteisiinsa ja lopulta katkaisivat kauden lyhyeen.

Jon Gillies, 4
Mikäs joukkue siellä kaipailee ensi kaudella apuja Bedard-jahtiin? Gillies olisi sitä varten hyvä rekrytointi.

Andrew Hammond, 5-
Pari hyvää matsia, mutta muuten heikkoa suorittamista. Loukkaantumisten jälkeen suoraan Devilsin viisikkopuolustuksen eteen ei toki ole helppo kuvio.

Akira Schmid, 6
NHL-taso oli vielä vähän liikaa Schmidille.

Oli siellä muitakin, mutta turha jaaritella enempää.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
@Toby Dammit tyhjensi pajatson varsin hyvin. Tässä nyt omat pelaaja-arviot, kun niitä olin jo alkanut raapustella.

Oon arvioinut vähintään kymmenen ottelua pelanneet maalivahdit ja 20 ottelua pelanneet kenttäpelaajat. Arvosana on jälleen suhteutettu pelaajan roolin mukaan ja ennakko-odotuksiin.

Maalivahdit

Mackenzie Blackwood
25 ott. 9-10-4, GAA 3,39, SV 89,2 %, 2 SO

Lähes ikimuistoinen kausi, mutta vääristä syistä. Odotukset olivat verrattain korkealla, mutta saatiin sekoilua koronarokotuksen kanssa, ailahtelevia peliesityksiä ja päälle kauden pilannut loukkaantuminen. Paketti saatava kesällä kuntoon korvien välistä kantapäähän.

Blackwood ansaitsee vielä yhden tilaisuuden näyttää pystyvänsä kantamaan ykköstorjujan vastuuta, mutta jos näyttöjä ei tule tiskiin heti kauden 2022-2023 alusta, Devilsin ei kannata jäädä odottamaan, löytyykö se kauden 2019–2020 vire vielä joskus. 6-

Jonathan Bernier 10 ott. 4-4-1, GAA 3,06, SV 90,2 %

Kauden alussa vaikutti, että Devilsillä olisi Bernierissä luotettava 1B-veskari, mutta lonkkavamma päätti hänenkin kautensa ennenaikaisesti. Katsoisin tämänkin kortin loppuun, jos Bernierin terveys vain sallii täysipainoisen harjoittelun ja paluun. 7½

Jon Gillies 20 ott. 3-10-2, GAA 3,70, SV 88,7 %

Tuli hätäavuksi paikkaamaan loukkaantumissumaa, mutta ei se mitenkään hyvin mennyt. Kiitos ja näkemiin. 5

Nico Daws 25 ott. 10-11-1, GAA 3,11, SV 89,3 %

Ottaen huomioon maalivahtipelin yleisen surkeuden Daws oli pieni valonpilkahdus pimeässä. Nuori mies joutui pakon edessä kovaan paikkaan ja kesti siihen nähden hyvin tulikasteestaan. Silti näkisin hyvänä, että tilanne NHL-joukkueen maalilla rauhoitettaisiin ja Daws saisi vielä ensi kaudella pelata ehjän kauden ja kehittyä Uticassa. Jos nyt jotain moitittavaa Dawsin pelaamisesta haluaa sanoa, niin hänellä oli taipumusta päästää taakseen joka pelissä se yksi veto, joka olisi pitänyt saada kiinni. 7

Maalin suulla kävivät heilumassa myös Scott Wedgewood, Andrew Hammond ja Gilles Senn. Siinä kaikki, mitä haluan aiheesta sanoa.

Puolustus

Colton White
27 ott. 0+4=4, +2, 8 pim

White on hetkittäin väläytellyt pelisilmäänsä ja antanut nättejä maalisyöttöjä, eikä toisaalta ole tehnyt ihan karseita virheitä. Tämä sai varovasti toivomaan, että hänessä olisi potentiaalia vakituiseksi NHL-puolustajaksi. Ei sitä potentiaalia kuitenkaan löytynyt, vaan White jäi isompien ja parempien pelaajien jalkoihin. Jos White vielä saa sopimuksen ensi kaudeksi, roolina voisi olla halpa 7-8 puolustaja rotaatioon. 6-

Ty Smith 66 ott. 5+15=20, -26, 22 pim

Aivan järkyttävän huono kausi Smithiltä. Sophomore slump kolmanteen potenssiin. Virheitä toisensa perään ja erityisesti huonoa puolustamista. Toisaalta tästä ei voi olla kuin yksi suunta. Henkisesti ja fyysisesti raskaan kauden päätös ei tullut yhtään liian aikaisin. 4½

Dougie Hamilton 62 ott. 9+21=30, -19, 34 pim

Aloitti kauden hyvin ja nosti avauspelaamisen paremmalle tasolle miesmuistiin, mutta ei leukavammansa jälkeen missään vaiheessa palannut enää lähellekään samaa tasoa. Olisi saanut välillä antaa itsestään enemmän joukkueelle. Ei nyt varsinaisesti löysäillyt, mutta vähimmäistason ylittävää ponnistelua ei joka ilta nähty. Tilastoknoppi: Hamilton laukoi tällä kaudella 79 kertaa ohi maalista. 6+

Damon Severson 80 ott. 11+35=46, -14, 57 pim

Tämä oli Damon Seversonin uran paras kausi, vaikka ensimmäiset 20 peliä menivätkin ihan unten mailla. Erityisen ilahduttavaa olivat Seversonin pitkät avaukset ja kaikin puolin aloitteellinen pelaaminen kiekon kanssa. Hän myös nosti tasoaan Hamiltonin poissa ollessa. Severson olisi heittämällä ykkösparin puolustaja, jos valot olisivat päällä illasta toiseen. Huippusuoritusten vastapainoksi tulee aivan älyttömiä ratkaisuja, joita hän oli jo edeltävällä kaudella saanut vähän karsittua. 8-

Ryan Graves 75 ott. 6+22=28, -9, 24 pim

Gravesin ensimmäiseen Devils-kauteen voi olla ihan tyytyväinen. Suurimman osan ajasta hän toi puolustukseen kaivattua jämäkkyyttä ja perusvarmaa kiekollista peliä. Graves-Hamilton oli syyspuolella jämäkkä kaksikko, mutta Gravesinkin taso kuitenkin laski kauden loppua kohti ja välillä Graves ryntäili sinne tänne yrittäen tehdä liian monta asiaa kerralla. 7+

Jonas Siegenthaler 70 ott. 1+13=14, -5, 42 pim

Myönteinen yllätys minulle. Kauden aloitus oli virheiden sävyttämä, mutta hän oli lopulta Devilsin varmaotteisin puolustaja ja erityisen vahva kiekottomassa puolustamisessa. Hyökkäyssuuntaan Siegenthaler ei tuo paljoa, mutta ei häneltä sitä niin odotetakaan. Ensi kaudella sitten taas isossa roolissa. 8½

P.K. Subban 77 ott. 5+17=22, -8, 82 pim

Mä en suoraan sanottuna oikein tiedä, mitä kirjoittaisin Subbanista. Sen nyt näki jokainen, ettei hänen viimeinen Devils-kautensa ollut mitenkään kaksinen. Hän menetteli kolmosparissa, mutta ura laukkaa kovaa vauhtia kohti auringonlaskua. Joutui ottamaan kovin monta paikkojäähyä yksinkertaisesti sen vuoksi, ettei liike enää riitä. Ehkä päällimmäisin tunne on suru, kun yhdestä liigan valovoimaisimmasta pelaajasta on jäljellä vain kuoret. P.K. on kuitenkin hoitanut tilanteensa sillä tavalla ammattimaisesti, ettei ole kiukutellut ylivoima-ajasta tai ylipäänsä pienentyneestä roolistaan. Hengenluojana ja pr-hommissa hän on edelleen timanttia. Jos ura ei jatku kaukalossa, studioon löytyy taatusti ottajia. Arvosana perustuu otteisiin kaukalossa. 6-

Kauden aikana takalinjoilla nähtiin myös Kevin Bahl, Nikita Okhotiuk, Christian Jaros ja debyyttinsä tehnyt Reilly Walsh. Bahl vaikutti hyvältä. Hän pysyi lestissään ja vaikutti pienen otannan perusteella jokseenkin valmiilta NHL-joukkueeseen ensi kaudella.

Seuraavaksi hyökkääjät.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Hyökkäys

Andreas Johnsson
71 ott. 13+22=35, +4, 30 pim

Ensimmäisiin 20 otteluun 16 pistettä, seuraaviin 50 peliin 18. Siinä Johnssonin kaudesta olennaisimmat. Ihan sympaattinen pelaaja, Tatarin tavoin yritystä riittää, mutta tulosta ei vain synny. 6+

Nico Hischier 70 ott. 21+39=60, 0, 16 pim

Jos katsotaan joukkueen kokonaiskuvaa, kapteenin kausi oli yksi pienistä valonpilkahduksista. Loukkaantumisten riivaaman kauden 2020–2021 jälkeen Hischier palasi hiljalleen omalle tasolleen ja kauden edetessä peli alkoi kulkea yhä paremmin. Uran parhaiden pisteiden ohella mainitsemisen arvoista on Hischierin kehittyminen aloittajana (voittoprosentti 52,1). Tämä lupaa hiljaa hyvää seuraavalle kaudelle, kun Hischier sai alle ehjän kauden. Toivottavasti Hischier laukoo ensi kaudella vielä enemmän. Hänen rannelaukauksellaan tehdään tulosta. 8-

Nathan Bastian 72 ott. 12+6=18, -12, 65 pim

Waiversista takaisin kotiin poimittu Bastian pelasi varsin hyvän kauden ja teki, mitä pyydettiin. Maalejakin tuli ihan mukavasti, vaikka ylivoimalla olisi saanut tulla tehoja enemmän. Mutta, sen tärkeimmän roolinsa Bastian hoiti pyyteettömästi ja hän oli inhottava vastustaja illasta toiseen. 7½

Jimmy Vesey 68 ott. 8+7=15, -24, 12 pim

Vesey tuli ja nappasi pelipaikan tryoutilla. Ihan mukiinmenevä kausi alempien ketjujen duunarina. En pahastuisi, vaikka hänelle lyötäisiin uusi yksivuotinen sopimus kouraan. Alkukausi lupaili vielä parempia tehoja, mutta eipä Veseyn maalitahti heilauttanut kautta suuntaa taikka toiseen. 7

Yegor Sharangovich 76 ott. 24+22=46, -14, 23 pim

Kauden kokonaispisteet ovat suurin piirtein sellaiset, joita Sharangovichilta sopi odottaakin. Silti kausi jää hieman pettymyksen puolelle, tai ehkä ennemmin pitäisi puhua pitkien tehottomien jaksojen tuomasta turhautumisesta. Kauden jälkimmäisen puoliskon maalivire riittää kuitenkin vakuuttamaan, että Devilsissä löytyy tulevaisuudessakin roolia. 7-

Dawson Mercer 82 ott. 17+25=42, -25, 28 pim

Kauden positiivisin yllättäjä. Mercer otti pelipaikasta pihtiotteen harjoitusleirin alussa ja pakotti Ruffin valitsemaan hänet joukkueeseen. Eikä tuota päätöstä ole tarvinnut katua. 42 pinnaa on erinomainen saldo, vaikka alkukauden pistetahti ei loppuun asti kantanutkaan. Toki pitkän kauden aikana iski väsy ja NHL näytti julmat kasvonsa varsinkin puolustusalueella ja aloituksissa, joissa Mercer oli sentterinä pelatessaan helisemässä.

Mercerissä on kuitenkin kasvamassa todella hyvä pelimies. Vanhaa ilahdutti erityisesti Mercerin pelikäsitys ja tapa, jolla hän menee ennakkoluulottomasti tilanteisiin, ratkaisu jo ennalta mietittynä. Tätä samaa oli nuoressa Patrik Eliasissa. Tai ehkä vaikutelman loivat Mercerin eliastyyppiset poikamaiset kiharat, mene ja tiedä. 8½

Michael McLeod 77 ott. 6+14=20, -13, 52 pim

McLeodin kausi oli aikamoista vuoristorataa. Välillä hänen ketjunsa oli koko joukkueen paras, välillä McLeodia ei edes huomannut kentällä. McLeod olisi suorastaan mainio nelossentteri, jos hän olisi edes hieman tehokkaampi viimeistelijä. Suoraviivainen ryskäminen Bastianin kanssa tuottaa usein hyviä paikkoja, mutta maalinteko tuntuu vieläkin olevan kryptoniittia.

Itte näen kuitenkin McLeodilla ensi kaudellakin roolia nelosketjun sentterinä ja alivoimalla jo pelkästään siitä syystä, ettei Devilsillä ole toista yhtä hyvää aloittajaa. Hänen aloitusprosenttinsa 57,3 oli tällä kaudella koko liigan 10:neksi paras vähintään sata aloitusta ottaneista pelaajista. 7

Pavel Zacha 70 ott. 15+21=36, -21, 22 pim

Bratt ja Zacha olivat kauden alla papereissani suurin piirtein samassa tilanteessa. Kummallekin oli tarjolla iso rooli ja odotuksia oli myös pysyvästä tasonnostosta. Bratt onnistui tässä, Zacha taas ei. Kuten @Toby Dammit edellä kirjoitti, vaikeaahan se on, kun draivia ei ole. Lisäksi Zachan pelaamiseen tekivät paluun todella riskialttiit ratkaisut kiekon kanssa, joista sitten joukkue kärsi.

Zachan sopimus on katkolla, mutta ehkä uusi alku toisessa joukkueessa voisi olla paras vaihtoehto sekä Devilsille että Zachalle. 6-

Mason Geertsen 25 ott. 0+0=0, -6, 77 pim

No, kaipa joukkueessa pitää yksi poliisi olla. Ei kyllä tuonut joukkueelle mitään korvaamatonta edes poliisina. Vähän pyydettiin, vähän saatiin. 5-

Janne Kuokkanen 57 ott. 6+11=17, -10, 10 pim

Kuokkasen kausi oli pettymys varsinkin, kun miettii eroa viime kauteen ja lupaaviin otteisiin Sharangovichin ja Zajacin rinnalla. Ei voi sanoa, että hän olisi pelannut missään vaiheessa erityisen heikosti tai tehnyt isoja virheitä, mutta hän oli pitkiä jaksoja sivustakatsoja. Eikä yhteistä säveltä oikein löytynyt Ruffin ketjulotossa. Toivuttuaan loukkaantumisesta hän pelasi ihan pirteästi. 6

Jesper Bratt 76 ott. 26+47=73, 0, 16 pim

Bratt oli heittämällä kauden paras pelaaja, kun jätetään lähes puolet kaudesta sivussa ollut Hughes. Bratt nousi pelaajana kokonaan uudelle tasolle ja erityisesti hän pystyi säilyttämää tasonsa läpi kauden. Tulevissa sopimusneuvotteluissakaan ei tarvitse polkea jalkaa, vaan nyt niitä näyttöjä tilipäivää varten on annettu. 9+

Jesper Boqvist 56 ott. 10+13=23, -9, 10 pim

Boqvistista tulikin jo edellä kirjoitettua enemmän. Todettakoon vielä, että hänen tasonnostonsa oli kauden jälkimmäisen puoliskon harvoja ilonaiheita. Hänen kohdallaan mietityttää lähinnä, oliko kyseessä onnenkantamoinen, vai onko reservissä vielä käyttämätöntä potentiaalia ja miten hän pärjää, kun pelipaikoista kilpaillaan. 7½

Jack Hughes 49 ott. 26+30=56, -16, 0 pim

Hughesin loukkaantumiset olivat maalivahtikaksikon tipahtamisen yksi Devilsin kauden onnettomimmista käänteistä. Nuori supertähti teki Devilsistä paljon paremman joukkueen aina pelatessaan. Muutenkin Hughes oli aivan eri tasolla kuin kahdella ensimmäisellä kaudellaan. Täydellä kaudella hän olisi voinut olla jopa Art Ross -pystissä kiinni sormenpäällään.

Puolustussuuntaan pelaamisessa on vielä hiottavaa ja välillä pitäisi muistaa, että kentällä on hänen lisäkseen neljä omaa pelaajaa. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse. 9+

Tomas Tatar 76 ott. 15+15=30, -22, 22 pim

Tataria ei voi syyttää yrityksen puutteesta, mutta tulokset olivat kovin laihat. Ei nähty paluuta sinne 50 tehopisteen kerhoon, jota joukkue olisi häneltä kyllä kaivannut varsinkin, kun Hughesin loukkaantuminen heti kauden alussa jätti valtavan tyhjiön hyökkäykseen. 6½

Mainittakoon kauden mittaan näyttäytyneistä hyökkääjistä Alexander Holtz ja Fabian Zetterlund. AHL:ssä hyviä tehoja nakuttanut Holtz tarvitsee selkeästi vielä lisää aikaa kotiutuakseen Pohjois-Amerikkaan. Toivottavasti hänen kanssaan maltetaan tehdä kotiläksyt, ettei häntä syödä elävältä, kuten Mattias Tedebylle kävi aikanaan. Holtz on toki pykälän verran kovempi lupaus ja parempi pelaaja, mutta ihan turhaa häntä on raakileena peluuttaa.

Fabian Zetterlund teki jälkimmäisellä NHL-pätkällään oikein hyvää jälkeä ja näytti paljon valmiimmalta pelaajalta kuin marraskuussa. Jonkinlaisia odotuksia häntä kohtaan on ensi syksyn harkkaleirillä, varsinkin kun neppailijoita/alisuorittajia saisi mieluusti korvata suoraviivaisilla ja vähän raskastekoisemmilla kavereilla.

Onneksi NHL-kausi on nyt ohi. Tekee hyvää saada kunnon tauko Devils-kiekosta. Utican taivalta Calder cupin pudotuspeleissä pitää toki seurata.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvää pohdintaa @dali lta. Pakko silti tarttua heti noihin pariin kohtaan, joista olen eri mieltä.

En sanoisi, että Bratt oli heittämällä Devilsin paras pelaaja, jos Hughes jätetään pois laskuista. Bratt oli tasainen, lukuun ottamatta viimeistä 15 peliä. Hischierillä vastaavasti kauden alku oli etenkin pisteiden valossa vaikea, mutta muuten hän pelasi lähes yhtä tasaisen kauden kuin Bratt. Muutenkin pidän Hischieriä parempana ja tärkeämpänä pelaajana Devilsille kuin Brattia, ja ylipäätään hänen kauttaan ihan ripauksen kovempana kuin Brattilta. Tai sitten laittaisin heidän kautensa samalle tasolle. Mutta pointtina joka tapauksessa se, että Hischierin 8- arvosana tuntuu aika kriittiseltä hänen kauteensa nähden.

Myös Sharangovichin 7- tuntuu aika kovalle, kun hän veti kuitenkin pisteiden valossa ihan hyvän kauden. Kauden alku oli joo vaikea, mutta siihen vaikutti myös pelaaminen Veseyn ja muiden vaihtuvien ketjukavereiden kanssa. Ekan 20 pelin jälkeen hän teki pisteitä kuitenkin aika tasaisesti. Mutta jos esim. Kuokkanen saa kutosen ja Sharangovich seiska miikan, niin pakkohan tuota on kommentoida. Hah.

Mutta kuten sanoin, hyvää pohdintaa ja 99 prosentista näkemyksistä olen täysin samaa mieltä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Hyvää pohdintaa @dali lta. Pakko silti tarttua heti noihin pariin kohtaan, joista olen eri mieltä.

En sanoisi, että Bratt oli heittämällä Devilsin paras pelaaja, jos Hughes jätetään pois laskuista. Bratt oli tasainen, lukuun ottamatta viimeistä 15 peliä. Hischierillä vastaavasti kauden alku oli etenkin pisteiden valossa vaikea, mutta muuten hän pelasi lähes yhtä tasaisen kauden kuin Bratt. Muutenkin pidän Hischieriä parempana ja tärkeämpänä pelaajana Devilsille kuin Brattia, ja ylipäätään hänen kauttaan ihan ripauksen kovempana kuin Brattilta. Tai sitten laittaisin heidän kautensa samalle tasolle. Mutta pointtina joka tapauksessa se, että Hischierin 8- arvosana tuntuu aika kriittiseltä hänen kauteensa nähden.

Myös Sharangovichin 7- tuntuu aika kovalle, kun hän veti kuitenkin pisteiden valossa ihan hyvän kauden. Kauden alku oli joo vaikea, mutta siihen vaikutti myös pelaaminen Veseyn ja muiden vaihtuvien ketjukavereiden kanssa. Ekan 20 pelin jälkeen hän teki pisteitä kuitenkin aika tasaisesti. Mutta jos esim. Kuokkanen saa kutosen ja Sharangovich seiska miikan, niin pakkohan tuota on kommentoida. Hah.

Mutta kuten sanoin, hyvää pohdintaa ja 99 prosentista näkemyksistä olen täysin samaa mieltä.

Ei näissä tosiaan suuria erimielisyyksien aiheita ole, mutta kirjoitan kuitenkin muutaman rivin perusteluita. Mun olisi pitänyt kirjoittaa jo edelliseen viestiini, että yritin taas suhteuttaa noita arvosanoja pelaajan roolin ja merkityksen mukaan.

Juuri Hischierin suuren merkityksen vuoksi oon häntä kohtaan kriittisempi kuin vaikkapa Merceriä tai Bastiania - tai sen puoleen Brattia kohtaan. Samalla tuo arvosana toimii jonkinlaisena mittatikkuna sille, miten paljon parantamisen varaa on. Hischierin kauden jälkimmäinen puolisko tai viimeiset 50 peliä on helposti vankkaa ysin suorittamista, mutta ei tuo alkukausi minusta mitenkään erityisen hyvä ollut. Vuodenvaihteen jälkeen Nico (17+25) ja Jesper (17+27) nakuttelivat pisteitä suurin piirtein tasatahtiin.

Koodi:
Nico

Lokakuu 1+2
Marraskuu 1+9
Joulukuu 2+3 (pari viikkoa sivussa loukkaantumisen takia)
Tammikuu 4+2
Helmikuu 6+5
Maaliskuu 4+9
Huhtikuu 3+9

Jesper

Lokakuu 1+2 (kauden viisi ekaa peliä kiikareilla)
Marraskuu 5+10
Joulukuu 3+8
Tammikuu 5+6
Helmikuu 5+5
Maaliskuu 3+12
Huhtikuu 4+4

Bratt tosiaan hiipui hieman kauden viimeisten viikkojen aikaan, joten ehkä heittämällä paras on liioittelua. Toisaalta noissakin peleissä hän ns. hoiti oman tonttinsa, eikä koko kauden aikan jäänyt kiikareille kuin yksittäisissä peleissä. Tehopisteet ovat Brattin suorituksen arvioinnissa keskeisin mittari. Itte en usko, että tästä enää mitään valtavaa loikkaa minnekään 90 pisteen tuolle puolen nähdään. Ja tämäkin on jo aivan hiton hyvä suoritus, eihän viimeisten 20 vuoden aikana kuin Hall, Kovy ja Parise ole vetäneet laidalla Brattia parempia tehoja. Niin ja Gionta sillä suonenvetokaudellaan.

Toinen keskeinen mittari loppuarviossa on tasainen suorittaminen läpi kauden. Joukkue ei voita pelejä, jos tärkeät ukot vetävät viikkokausia kiikaritehoilla ja onnistumiset ovat yksittäisten ukkojen/yhden ketjun varassa. Oot kuitenkin oikeassa siinä, että Sharangovichin (ja samalla Kuokkasen) arvostelut ovat turhan ankaria.

Toisaalta Sharangovich pelasi kauden ensimmäiset 13 ottelua maaleitta, vuodenvaihteeseen mennessä maaleja oli kuusi ja tämänkin vuoden puolelle mahtuu yksi 10 pelin mittainen maaliton putki. Olisin ollut huomattavasti suopeampi, jos Sharangovich olisi osunut tolppien väliin silloin, kun peleissä oli vielä panosta. Hänen, Tatarin ja Zachan varaan laskettiin verrattain paljon ja tämän kolmikon alisuorittaminen maksoi pisteitä. Sharangovichilla on potentiaalia reilusti yli 30 maalin maalin kausiin, joten mielestäni seiska on suht osuva perusnumero epätasaiseen 24 maalin kauteen.

Kuokkasen kohdalla odotukseni oli, että hän olisi ottanut seuraavan askeleen urallaan ja vakiinnuttanut paikkansa monipuolisesti roolitettavana kakkos-kolmosketjun hyökkääjänä, mutta tätä ei kyllä nähty. Optimistisesti ajattelin kauden alla, että Kuokkanen voisi onnistuessaan (ja pysyessään terveenä) naputella jopa noin 40 pistettä ja saada vastuuta erikoistilanteissa. Toki Kuokkanen pelasi alivoimaa, mutta kokonaisuutena hän pelasi varsin pienellä vastuulla, tavallisimmin sellaiset 12-14 minuuttia per ottelu. Voi myös olla, että omat odotukset olivat liian korkealla lupaavan kauden 2020-2021 jälkeen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Nasreddinea ja Recchiä ei tule ikävä. Hyvä alku offseasonille.

Kauden päätöshaastatteluissa tuli sellaistakin, että Dougie Hamilton kärsi kauden aikana murtuneesta varpaasta. Vamma ei täysin parantunut, vaan vaivasi pitkin kautta. Tämä selittää vielä paremmin, miksi Hamiltonin liikkuminen oli kauden lopulla niin säästeliästä.

Sharangovich jää vähemmän yllättäen kesäksi Yhdysvaltoihin treenaamaan.

Ja niin, uutta kausiketjua voisi varmaan perustaa. Minäkin voin väkästellä sen loppuviikosta, jos muita halukkaita ei ole. Meillä on monta hyvää Devils-kirjoittajaa, joten jos vain intoa on, niin antakaa palaa!
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nasreddinea ja Recchiä ei tule ikävä. Hyvä alku offseasonille.

Kauden päätöshaastatteluissa tuli sellaistakin, että Dougie Hamilton kärsi kauden aikana murtuneesta varpaasta. Vamma ei täysin parantunut, vaan vaivasi pitkin kautta. Tämä selittää vielä paremmin, miksi Hamiltonin liikkuminen oli kauden lopulla niin säästeliästä.

Sharangovich jää vähemmän yllättäen kesäksi Yhdysvaltoihin treenaamaan.

Ja niin, uutta kausiketjua voisi varmaan perustaa. Minäkin voin väkästellä sen loppuviikosta, jos muita halukkaita ei ole. Meillä on monta hyvää Devils-kirjoittajaa, joten jos vain intoa on, niin antakaa palaa!
Anna palaa vaan!
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kiva, että ootte jaksanu kirjotella tänne aktiivisesti. Mulle otti niin koville henkisesti tän kauden romahdus kaikkien odotusten jälkeen, että en kattonut vikasta 25 pelistä ku maalit. Ehkä ens kaudelle höllään hieman ja lähden kevyemmin mielin liikkeelle. Toki, olihan se ihan perseestä ku jo marraskuusta lähtien matseissa ei ollu panosta ja kattominen oli ihan pakkopullaa.

Kellään joukkueen pelaajista ei taida olla mitään vakavampaa vammaa, mikä vaatis off-seasonilla leikkausta ja se on aina iso bonus. Tällaisesta ei ainakaan vielä oo tiedotettu.

Siihen lisäks ilmoitus, ettei Nas ja Recchi jatka joukkueessa, niin avot. Saa nähdä, mikä Ruffin tuomio on. Hughes sitä kehu vuolaasti, mutta Hischierin kommenteista pysty omasta mielestä päätellä jotain muuta. Fakta on kuitenkin se, ettei enää voi selitellä, miten "joukkue on niin nuori ja kokematon jne jne", vaan nyt on pakko alkaa voittaa. Voisko Ruff saada ens kaudella tarpeeks irti tästä kokoonpanosta? Tai mitä luultavammin/toivottavasti parannellusta versiosta tästä röykkiöstä.

@Toby Dammit ja @dali hyviä raapustuksia pelaaja-arvioista. Samoilla linjoilla mennään pääosin. Ei mainittavaa eroavaisuutta omissa kirjoissa.

Ens kaudella ei haittaa, vaikka seuraavat nimet puuttuis jengistä: Johnsson, Tatar, Vesey, Zacha, Geertsen, Subban, White. Pitäiskö Kuokkaselle suoda vielä mahis? Entä Boqvistille, joka löys pelistään uuden vaihteen?

Smithistä en oo vielä valmis luopumaan. Haluun myös nähdä täysin terveen Blackwoodin, vaikka joku hyvä kakkosveska sinne tarvitaan. Onko Bernier kunnossa kauden alkuun mennessä? Odotan myös Bastian-McLeod-Wood -ketjun paluuta.

Ens kaudella ei vapaamatkustajia, PERKELE! Se on loppu nyt!

Joku sellanen, jolla on enemmän aikaa, kun mulla, avatkoot uuden kausiketjun. Arvostan jo valmiiks suuresti!

Niin ja menin sitten tilaamaan sen "Jersey" jerseyn paineen alla. En tiedä, pitäiskö hävetä...
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Fitzgeraldin pressitilaisuuden tärkeimmät pointit (tähän mennessä):

- Koko joukkue on arvioinnin kohteena. Johtavat pelaajat ovat tukeneet Ruffia, mutta jos oikein tulkitsin kommentit, niin F. ei ole päättänyt asiaa suuntaan tai toiseen.
- F. haluaa tehdä jatkosopparin Brattin kanssa, joka on iso osa joukkueen tulevaisuutta
- Zacha kohdalla pitää arvioida joukkueen kokonaisuutta ja rooleja tms. < Voisi tulkita, että Zacha ei välttämättä tule jatkamaan Devilsissä, jos sopiva kauppa osuu kohdalle.
- Mukhamadullinin viisumiasiat ovat ratkenneet ja hän on tulossa Yhdysvaltoihin. Hän menee ensiksi Uticaan.
- F. haluaa tehdä Devilsin pakistosta isomman, liikkuvamman ja vaikeammin vastaan pelattavan.
- F. haluaa tuoda lisää kilpailua maalinsuulle, eikä hän ole varma, onko Bernier kauden alussa vielä valmis pelaamaan.
- F. katsoo kaikki mahdollisuudet ykköskierroksen vuoron suhteen - myös varausvuoron kauppaamisen.
- F:n mukaan Hischier otti isoja askelia kapteenina, mutta standardien pitää tulla joukkueen sisältä ja pelaajien pitää vaatia niiden noudattamista toisiltaan. Viimeisestä kohdasta:

Lähteenä Amanda Steinin, Sam Kasanin ja Neal McHalen Twitter-tilit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös