Mainos

New Jersey Devils 2021–2022

  • 125 787
  • 688

Meikäpoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils
Frendi sanoi vikaan erään lähdettäessä, että ei tainnutkaan Devils hävitä tätä peliä. Sanoin: "voi ne ihan hyvin vielä hävitä." N. 15 vuotta Devilsiä seuranneena, tämä kyllä tiivistää tämän hetken fiilikset liian hyvin mielestäni kannattajien keskuudessa mutta mitä pahinta: myös joukkueen pelaajien keskuudessa.

Tilanne on oikeasti aika huolestuttava, sillä mielestäni myös pelaajilla on nuo samat ajatukset, kuin kannattajilla, enkä ihmettele. Mielestäni Devils on organisaatio, jossa ei ole tehty oikeasti voittavia asioita 10 vuoteen. Joukkueen runko on nuori, mutta joukkueessa ei ole yhtään pelaajaa, jotka olisivat joskus voittaneet jotain poislukien junnusarjat. Joukkueessa ei ole kokemusta NHL:llässä voittamisesta. Lähes vain ja ainoastaan häviämisestä. Tällä voi olla henkisellä puolella tosi iso vaikutus ja häviämisestä on tullut tapa.

Mitä Devils tarvitsee? Pelaajia, joilla on kokemusta VOITTAMISESTA ja vihaavat häviämistä. Valmentajan, jolla on kokemusta VOITTAMISESTA mutta niin, että NÄLKÄÄ on vielä saavuttaa lisää ja mahdollisuus saada puuttuva CUP itselleen (Koodinimi Jukka Jalonen). Lisäksi vielä niin, että menestystä on tullut tässä lähimenneisyydessä, eikä 20 vuotta sitten. Lisänä vielä se, että sitä menestystä olisi tullut oikeasti ammattilaissarjasta, eli nyt ei kelpaa mikään menestystä niittänyt yliopistokoutsi.

Mulle käy, että otetaan projektivalmentaja ja tähtäin kolmen vuoden päähän. Devils tällä ydinrosterilla ei tule muutenkaan seuraavaan pariin kauteen realistisesti taistelemaan Cupista, aikasintaan kolmen vuoden päästä, jolloin Hischier ja Jack Hughes alkavat olla Primessä. Lisäks pakistoon ollaan saatu ajettua sisään Luke Hughes. Tärkeitä olisi kuitenkin saada valmentaja, joka PALAUTTAA USKOTTAVUUDEN tähän organisaatioon.

Lisäksi tarvitaan maalivahti, jolla on näyttöjä siitä, että pystyy pelaamaan paljon ja luotettavasti. Tälle maalivahtikarusellille pitää nyt oikeasti laittaa stoppi. Se on koko joukkueelle vaikeaa kun maalivahteja tulee ja menee jatkuvalla syötöllä ja joka ottelussa on eri maalivahti. Devilsillä on ollut huonoa tuuria maalivahtejen kanssa, mutta on sielläkin kyllä tehty vääriä valintoja.

Anteeksi tälläinen vuodatus, vaikka kausi onkin jo taputeltu hyvä aika sitten mutta tässä purkautui niin paljon turhautumista, mitä muutama viime kausi on aiheuttanut. Kiitos.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Mitä Devils tarvitsee? Pelaajia, joilla on kokemusta VOITTAMISESTA ja vihaavat häviämistä.
Joukkue on tosiaan vielä nuori, mutta se voittamusen kulttuuri muodostuu pikkuhiljaa. Tärkeintä saada maalivahtipeli ja puoluspeli kuntoon. Kiva neppailla hienoja maaleja, mutta voittamisen eteen riskit jätettävä vähemmälle ja uhrattava siitä nappailusta.

Rangers hyvä esimerkki tältä kaudelta. Alkukaudesta maalivahti ryösti pelejä heille ja joukkueen itseluottamus kasvoi, nyt loppukaudesta joka jätkä pelaa voittavaa kiekkoa. Viimekaudella vielä kärkihepat neppaili ja junnut seurasi varovasti vierestä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyvää pohdintaa edellä.

Katsoin eilisen matsin Ylen kautta, jotta Devilsin pelistä tulee kuultua muidenkin kuin Danon ja Cangin näkemyksiä. Lehkoselta ja toiselta asiantuntijalta tuli pari hassua kommenttia, kuten se, että Ruffin vahvuus valmentajana olisi mukamas vahva puolustuspelaaminen (Devilsissä, Dallasissa ja Rangersin apuvalkkuna se on ollut heikkous) ja että Kuokkanen olisi voittanut täysin Ruffin luottamuksen (just istunut penkillä pari viikkoa, vaikka on ilmeisesti ollut kunnossa jo jonkin aikaa). Mutta pääosin analyysi oli vahvaa ja paikkaansa pitävää.

Oleellisin asia oli mielestäni se, että Devilsiltä puuttuvat esikuvat, jotka opettaisivat nuorukaisia hyville tavoille. Nyt siellä on päinvastoin opittu huonoja tapoja, jotka kostautuvat omassa päässä ja joiden takia ei tehdä joka tilanteessa vaadittavaa työmäärää (oiotaan mutkia, eikä kiinnitetä tarpeeksi huomiota yksityiskohtiin). Eli aika lailla samoja asioita, joista @Meikäpoika kirjoitit puhuessasi voittavista pelaajista ja @kharon riskien ja neppailun vähentämisestä.

Nuo asiat näkyivät aika vahvasti kolmannessa erässä, jonka Devils hävisi ihan pystyyn. Otetaan esimerkiksi Hughes, joka on ollut pisteiden valossa hirmuvireessä, mutta hänelläkin on yhä paljon varaa parantaa kokonaisvaltaista pelaamistaan. Joku kypsempi pelaaja olisi heittänyt kiekon kolmannen erän lopussa keskialueelle ja lähtenyt vaihtoon, mutta Hughes päätti yrittää pistää kiekon tyhjään maaliin. Siitä pitkä kiekko, Panthersin aloitusvoitto ja kiekko Devilsin maaliin. Ja oli siellä jossain toisessa Panthers-maalissa tai -tilanteessa kyseenalaista sijoittumista oman maalin edessä.

Ruff on antanut nuoriso-osastolle mahdollisuuksia onnistua ja lisätä itseluottamustaan. Siitä kehut hänelle. Samaan aikaan hänen pitäisi vaatia pelaajilta enemmän ja pyrkiä kitkemään noita huonoja tapoja, etenkin kun siellä ei ole pahemmin noita veteraanipelaajia näyttämässä omaa esimerkkiään. Alkukaudesta oli muistaakseni jotain juttua, että tällä kaudella pelaajilta vaaditaan enemmän, mutta en ole nähnyt siitä hirveästi esimerkkejä. Myös joukkuepuolustus on ollut hänen alaisuudessaan aika kammottavaa, mitä surkea maalivahtipeli korostaa entisestään. Siksi toivon edelleen, että valmennus vaihtuu ensi kaudeksi.

@kharon ilta hyvä tiivistys, jonka allekirjoitan itsekin: "Tärkeintä saada maalivahtipeli ja puoluspeli kuntoon. Kiva neppailla hienoja maaleja, mutta voittamisen eteen riskit jätettävä vähemmälle ja uhrattava siitä nappailusta."

Lisätään vielä loppuun, että olen Devilsin tilanteesta silti varovaisen optimistinen. Joukkueessa on todella taitava ydin, joka voi tehdä etenkin parin-kolmen vuoden päästä tuhojaan. Joukkuetta on kuitenkin rakennettava sen ympärille nykyistä tasapainoisemmaksi, muun muassa lisäämällä (riittävän taitavia) duunareita ja tunnollisia oman pään pelaajia, hieman maalintekovoimaa, vähintään keskiverto maalivahtikaksikko sekä tiiviimmän viisikkopuolustamisen nimeen vannova valmentaja, joka jättää kuitenkin tilaa Hughesille, Brattille ja kumppaneille loistaa hyökkäyspäässä. Fitzgeraldin ja Brodeurin kommenttien perusteella he ovat kiinnittäneet nähin asioihin itsekin huomiota, joten luotan siihen, että joukkue menee ensi ja sitä seuraavalla kaudella oikeaan suuntaan.
 
Viimeksi muokattu:

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Tämän nuorisojoukkueen tilanne on lähellä peilikuvaa siitä 5–10 vuotta sitten vaikuttaneesta paholaisporukasta, kun Devils oli tasapaksu lauma, josta puuttui kärkiosaaminen. Sen sijaan joukkueen kaikki avainpelaajat olivat tasapainoisia kavereita, joita pystyi peluuttamaan vastustajan parhaita vastaan huoletta. Eli juuri sellaisia, joita esimerkiksi Edmonton on etsinyt vuosikymmenen ajan ja joita nyt tarvittaisiin myös Newarkissa.

Oli Elias, Zajac, Zubrus, Greene, Coleman, Henrique jne. Hyvää 0–0-porukkaa.

Vaikka Severson on parhaimmillaan minuutteja syövä yleispakki, juuri Tobynkin yllä mainitsema voittavan pelaamisen esimerkki on syy, jonka takia voisin luopua Damonista. Liian usein Severson ottaa tilanteet vatasmaisen rennosti. Tähän tietysti tarvitaan joku kovan tason korvike, joka näyttäisi kulmahammasta vastustajille ja treeneissä omille.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Eka erä takana Islandersia vastaan, täytyy katsoa huomenna loput. Ei sillä, että ekan erän otteet antaisivat siihen hirveästi syytä. Olipa taas ponnetonta kuraa. Tosi lepsua tekemistä.

Hamilton on ollut viime aikoina todella huono. Ei näy jälkeäkään siitä pelaajasta, joka oli ekan kuukauden ajan (loukkaantumiseensa asti) jatkuvasti kentän vaarallisimpia pelaajia. Ekan erän aikana ehti lahjoittaa kaksi kaksi vastaan ykköstä, joista jälkimmäisestä Islanders teki maalin. Myös Siegenthaler, joka on ollut joukkueen varmin pelaaja koko kauden ajan, teki av:lla ihan reikäpäisen syöttöyrityksen, josta peli 2-0:aan.

13+ ottelua vielä kautta jäljellä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kauden 2021-2022 perusmuotoinen tappio Islandersille. Kolme takaiskua enemmän tai vähemmän suoraa seurausta huolimattomasta kiekonkäsittelystä ja tehotonta läpsyttelyä hyökkäyssuuntaan. Itte lopetin ottelun katsomisen 0-3-osuman jälkeen, näköjään siellä vähän piristyttiin kolmanteen erään. Mutta ihan sama.

Ottelusta jäi lähinnä mietityttämään, miten pahasti Hughes ja Bastian loukkaantuivat. Toivottavasti Hughes selvisi puujalalla tai muulla vastaavalla säikähdyksellä tuosta Wahlströmin taklauksesta. Ei se mikään älytön törkytaklaus ollut, mutta yhtä kaikki Wahlström tuli tilanteeseen polvi ojennettuna.

Ross Johnstonille voisi puolestani antaa vaikka pelin verran kakkua (ei sitä tietenkään tule) hänen tilanteen ulkopuolella antamastaan poikkarista Bastianin käsille. Todellinen kaveritemppu.

Joukkueen rakennusasioista pari juttua mielessä. Niistä vähän tuonnempana ajatuksen kanssa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Katsoin itse tänään pelin loppuun. Devils piristyi ottelun lopussa, oikeastaan 3-1 maalin jälkeen mutta etenkin kolmannessa erässä. Toki Islandersin peli näytti kolmannessa erässä melko laiskan pulskealta, kun ukot seisoivat kentällä lähinnä pujottelukeppeinä. Etenkin Mercer, Johnsson ja Tatar pelasivat hyvin yhteen.

Mutta päällimmäisenä asiana jäi mieleen Hughesin loukkaantuminen. Toivottavasti ei käynyt pahasti. Ajattelin jo illalla ekan erän jälkeen, että ei se voi enää huonommin mennä. Mutta Hughesin loukkaantuminen oli se huonoin mahdollinen juttu.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Mietin pitkään, mitä kirjoittaisin joukkueen rakentamisesta. Päädyin irtautumaan tästä hetkestä, katsomaan pidemmälle peruutuspeiliin ja asettamaan historian avulla asioita mittasuhteisiin. Ehkä jonkinlainen toivonkipinäkin löytyy.

Voittajan rakentaminen vie vuosia. Harva joukkue nousee pohjalta nopeasti tai mitenkään suoraviivaisesti huipulle. Oikeiden palasten löytäminen vaatii paitsi aikaa, myös ripauksen tuuria. Hyvä esimerkki löytyy Devilsin omasta historiasta. Tässä aikajanalla tärkeimmät siirrot, joilla Lou rakensi vuoden 1995 mestarijoukkueen ja vuosituhannen vaihteen minidynastian perustan.

Koodi:
30.4.1987 Lou Lamoriello Devilsin presidentiksi. Syyskuussa Lou nimittää itsensä seuran GM:ksi.
16.10.1989 Tom Kurvers kaupataan Maple Leafsiin vaihdossa vuoden 1991 ykköskierroksen varausvuoroon. Leafs sukeltaa kaudella 1990-1991 ja Devils saa koko draftin 3. vuoron, jolla varataan Scott Niedermayer.
16.6.1990 Devils vaihtaa draftissa ykköskierroksen vuoroja Flamesin kanssa. Flames varaa vuorolla 11 Trevor Kiddin ja Devils vuorolla 20 Martin Brodeurin.
4.9.1990 Devils hankkii Claude Lemieux'n vaihdossa Sylvain Turgeoniin.
3.9.1991 Välimiesoikeus määrää Scott Stevensin korvaukseksi Bluesin värväämästä Brendan Shanahanista.
20.9.1991 Devils hankkii Stephane Richerin ja Tom Chorsken vaihdossa Kirk Mulleriin ja Roland Melansoniin.
28.8.1992 Bobby Holik ja varausvuoroja Devilsiin vaihdossa Sean Burkeen ja Eric Weinrichiin. (Kaupassa tulleella kakkoskierroksen varausvuorolla Devils varaa Jay Pandolfon.)
28.6.1993 Jacques Lemaire Devilsin päävalmentajaksi.
30.6.1993 Larry Robinson Devilsin kakkosvalmentajaksi.
9.8.1993 Jacques Caron Devilsin maalivahtivalmentajaksi.

Penkin taakse vuonna 1993 hankitut legendaariset Jacques Lemaire ja Larry Robinson olivat viimeinen silaus, jotka ulosmittasivat joukkueeseen kerätyn potentiaalin. Jacques Caron puolestaan teki Martin Brodeurista pelipaikkansa parhaan.

Matkalla kohti menestystä oli myös monia välillisesti vaikuttaneita liikkeitä, kuten legendaarisen Peter Stastnyn hankinta. Uransa viimeisiä kausia pelannut Stastny oli 1990-luvun alussa tärkeä johtohahmo Devilsille (olipa hän myös lähellä suistaa Penguinsin mestaruusjunan raiteiltaan kevään 1991 pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella). Jos tuolloin olisi ollut nykyaikaisia internet-keskustelupalstoja, niissä olisi tuskailtu lahjakkaan joukkueen kasvukipujen kanssa ihan samalla tavalla kuin me teemme vuonna 2022. Kirk Mulleria ei olisi pitänyt treidata, Chris Terreri on edelleen selkeä ykkönen eikä kanadanranskalainen Lemaire ikinä onnistu amerikkalaisen joukkueen peräsimessä.

Se viime vuosituhannesta.

Mä mietin pitkään tuota @Meikäpoika mainitsemaa voittavien asioiden tekemistä. Itse katsoisin asioita vähän pidemmälle taaksepäin ja miten tähän tilanteeseen on tultu. Lou Lamoriello otti aivan kaiken irti 1990-luvulla rakennusta koneesta ja sen viimeisinä vuosina Brodeurin ja Eliasin ympärille kootusta joukkueesta. Pyörät irtosivat konkareiden ikääntyessä ja Kovalchukin ja Parisen vaihtaessa maisemaa vuoden sisään. Jälkikäteen katsottuna Devils taisi kuitenkin väistää luodin, kun vaihtoehtoista historiaa ei kirjoitettu, eikä Devilsin silloista tulevaisuutta sidottu Pariseen ja Kovyyn. Olkoonkin, että heidän ympärilleen olisi periaatteessa saatu taskulämmin playoff-joukkue täydennettynä Zajacin, Greenen, Larssonin, Henriquen ja Schneiderin kaltaisilla ammattilaisilla.

Lähes 20 vuotta kestäneen menestysjakson jäljiltä Devilsin laari oli aivan tyhjä ja jälleenrakennus oli lopulta väistämättä edessä - varsinkin, kun Loun aikakausi päättyi pian Harrisin ja Blitzerin ostettua seuran. Sivuhuomiona: En ole itse koskaan perustanut näistä tankkihommista, koska oon vanhanaikainen jäärä ja arvostan fanin vahvaa kuluttajansuojaa. Häviämisestä ei pitäisi palkita korkeilla varausvuoroilla tai säälipisteillä. Mutta tää on se systeemi, jossa pitää toimia.

Minusta Devilsiin on ensin Ray Sheron ja myöhemmin Tom Fitzgeraldin aikana koottu oikeita palasia, joista uusi menestyvä joukkue voidaan rakentaa. Tärkeimpinä lenkkeinä Hughes(it) ja Hischier, sekä varsin hyvää duunia tehnyt GM Fitzgerald, joka toivottavasti saa jatkossakin työrauhan. Tässä mielessä voittavia asioita on saatu aikaiseksi, vaikka naama tahtookin sulaa pelejä katsellessa.

Nuoresta joukkueesta [sic] puuttuu @Paridae mainitsema Lou Lamoriellon veteraanien ympärille rakentamien joukkueiden luonne ja kova rutiini, jota menestykseen tarvitaan ja jonka avulla Loun joukkueet pystyivät kompensoimaan puutteita taitotasossa. Rutiinia ja kokemusta on jokseenkin mahdotonta hankkia ulkopuolelta, tai mitään ohituskaistaa pitkin, vaan kaikkien on kärsittävä kasvukipunsa ja tajuttava, millä eväillä pelejä voitetaan. Vaikka on Devils niitä jo kärsinytkin. Ehkä kruunu on sitäkin kirkkaampi.

Todennäköisyydet alkavat kuitenkin puhua sitä vastaan, että näen elinaikanani samanlaista kestomenestyjää kuin Loun rakentama Devils noin vuosina 1994-2012. Hyviä aikoja on varmasti luvassa jatkossakin ja tietysti katselen kernaasti vielä kovempia sikermiä kuin Loun rakentamat joukkueet...

Loppuyhteenvetona: Tämän hetken Devilsin jos asettaa vastaavalle aikajanalle kuin Loun systeemit aikanaan, lista voisi olla jotain tällaista.
.
Koodi:
31.7.2015 Paul Castron Devilsin kykyjenetsinnän johtajaksi.
25.6.2016 Jesper Bratt varataan kuudennella kierroksella.
23.6.2017 Nico Hischier varataan varaustilaisuuden ykkösenä.
21.6.2019 Jack Hughes varataan varaustilaisuuden ykkösenä.
16.12.2019 Taylor Hall kaupataan Coyotesiin. Kaupassa tulleella ykköskierroksen vuorolla varataan Dawson Mercer.
12.1.2020 Tom Fitzgerald nimitetään Ray Sheron tilalle väliaikaiseksi GM:ksi. Fitz vakinaistetaan 9.7.2020.
23.7.2021 Luke Hughes varataan Devilsiin.
29.7.2021 Dougie Hamilton tekee vapaana agenttina Devilsin kanssa seitsenvuotisen sopimuksen.

Suunta on oikea, mutta paljon puuttuu edelleen.

Ja jos tästä kaudesta jää jotain hyvää plakkariin, niin se on Hughesin ja Brattin antamat näytöt ja Hischierkin on taustalla kypsynyt entistä paremmaksi pelaajaksi. Ehkä tähän aikajanaan palataan joskus vuonna 2025, jolloin siihen toivottavasti merkitään monia uusia nimiä. Erityisesti sellaisia, jotka ovat jo tätä kirjoitettaessa Devilsin organisaatiossa, ja joiden merkityksestä minulla ei ollut aavistustakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tuo @Paridae n aiemmin mainitsema Devilsin identiteetti on kyllä jännä asia. Loun aikana joukkue rakentui maalivahtipelin, puolustamisen ja vahvan viisikkopelin ympärille, jossa joukkue tuli aina ennen yksilöä. Siis vähän sitä samaa, mitä Islanders tekee tänä päivänä. Sheron aikana vene kääntyi 180 astetta ympäri ja rakentui täysin taidon ja luisteluvoiman ympärille. Fitzgeraldin aikana sama meno on jatkunut, ainakin jossain määrin.

Tosin viime offseasonista asti on voinut nähdä merkkejä siitä, että Fitzy haluaa tuoda sisään kokoa ja puolustusvoimaa (Siegenthaler, Graves) sekä asennetta ja taistelutahtoa (draftista varatut Mercer ja Stillman). Veikkaan että hän ottaa tänä kesänä vieläkin selvemmän askeleen Lou-kiekon suuntaan - vaikka ne selkeimmät esikuvat tulevatkin tänä päivänä ehkä Tampan (Pointia, Kucherovia, Stamkosia ja muita taitopelaajia täydennettiin ensin Colemanilla ja Goodrowilla, tällä kaudella Paulilla ja Hagelilla), Calgaryn (Gaudreaun ja Mangiapanen taitokiekkoa tasapainotetaan Tkachukilla, Colemanilla, Järnkrokilla jne.), Bluesin (vähän sama kuin Calgaryssä) ja vastaavien suunnasta.

Toiveena on, että Devilsin identiteetti tulee löytymään suunnilleen puolivälistä Loun ajan työteliästä ja tunnollista joukkuepeliä sekä Sheron ja Fitzgeraldin ajan vauhdikasta taitokiekkoa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Toiveena on, että Devilsin identiteetti tulee löytymään suunnilleen puolivälistä Loun ajan työteliästä ja tunnollista joukkuepeliä sekä Sheron ja Fitzgeraldin ajan vauhdikasta taitokiekkoa.

Wood, McLeod ja Bastian tietysti täyttävät tätä vajetta alemmissa ketjuissa, ja kenties lähitulevaisuudessa Foote ja Bahl tuovat lisää sahalaitaa joukkueeseen, mutta tuonne kärkiketjuihin kelpaisi myös uusi Langenbrunner, Lemieux tai Zubrus pelaamaan taitoniekkojen rinnalla. Tämä oli menestysreseptin yksi ainesosa Loun aikakaudella, eikä ajat tässä mielessä ole nykyään yhtään erilaiset.

Ja tietysti joukkueen pitäisi lopultakin pelata nähtyä fiksummin, ennen kuin pudotuspeleistä kannattaa alkaa puhua vakavissaan. Taitoa saa käyttää ja pelaajien pitääkin uskaltaa tehdä ratkaisuja, mutta heidän pitäisi nähtyä paremmin sitoutua ja luottaa pelitapaan, joka sitten tuottaa maalintekoon tarvittavat paikat. Tämän iskostamisessa Ruff, Nasreddine ja Hynes ovat kukin vuorollaan epäonistuneet. Ja tietenkin tämä lähtee suurelta osin pelaajista itsestään. Ongelmat alkavat yleensä silloin, kun tilanteita yritetään luoda kovalla riskillä ja/tai yrittämällä tehdä liikaa itse.

Toisena kehityskohteena, edelliseen liittyen, on nöyrä peruspelaaminen, erityisesti oman alueen merkkauspeli ja purkukiekot. Hyvät joukkueet jaksavat myös puolustaa ja odottaa omia tilaisuuksiaan. Devils on ollut hyvä joukkue niinä iltoina, kun se on muistanut tämän, eikä vain yrittänyt hallita peliä hyökkäämällä.

Maalivahtipeli on ollut mitä on, mutta eipä Devilsin oman alueen pelaaminen ja kiekonkäsittely ole mitenkään helpottanut veskareiden elämää. Itse ajattelen tilannetta niin, että ensin pitää laittaa edellä mainitut perusasiat kuntoon, ja vasta sitten miettiä, millaisia vahvistuksia puolustukseen ja maalin suulle tarvitaan. Ja itse antaisin Blackwoodille vielä sen yhden tilaisuuden näyttää, onko hänestä ykkösmaalivahdiksi. Blackien soppari on katkolla ensi kauden jälkeen, joten motivaatiota luulisi löytyvän.

Ja lopuksi, lasi on hyvä nähdä välillä myös puoliksi täynnä. Joukkueen runko on edelleen todella nuori. Se on ollut taas yhden kauden enemmän koossa ja ensi kaudella se toivottavasti myös pelaa terveenä koko kauden yhdessä...

Hughes on pelannut vuodenvaihteen jälkeen kuin vimmattu ja Bratt on noussut uudelle tasolle, Severson on pelannut nousujohteisesti, Mercer on osoittautumassa todelliseksi löydöksi, Siegenthalerista saatiin huokeaan hintaan työhevonen puolustukseen. Hamilton varmasti parantaa rutkasti viimeistään ensi kaudella. Prosessi etenee vähän kerrallaan eteenpäin, vaikkei se aina (lähinnä pelejä katsoessa) tunnu siltä.

Ja vielä: Hughes ja Bastian eivät pelaa Rangersia vastaan. Hughes kävi eilen kuvauttamassa jalkaansa ja hänen tilanteestaan pitäisi tulla vielä lisätietoa myöhemmin tänään.
 

Paridae

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJD
Prosessi etenee vähän kerrallaan eteenpäin, vaikkei se aina (lähinnä pelejä katsoessa) tunnu siltä.

Kerrassaan timanttinen herätys ja huomio tässä virkkeessä. Kiitos.

Hyvää pohdintaa muutenkin edellä, josta voi kaikesta olla yhtä mieltä.

NHL-podeja kuunnellessa lähdin miettimään, moniko seura siellä nyt mahdollisesti etsii uutta valmentajaa ensi kaudeksi. Devilsin seuraajien toivelistalla on toki New Jersey siellä mukana, mutta muuten ainakin Mauricen menettänyt Winnipeg, tilapäiskoutsien Chicago ja Edmonton (jos putoavat ekalla) ja mahdollisesti myös Dallas ja Philadelphia ovat samoilla apajilla. Montreal jatkaa St. Louisilla.

Itse oletan, että Ruffilla mennään vielä seuraavakin kausi, mutta jos ja kun näin tapahtuu, en ihan ymmärrä, miten se asettuu GM Fitzgeraldin omaan urasuunnitelmaan. Jos miettii, että Fitzylla on vaikka neljä kautta aikaa näyttää, että täältä tullaan, jotta hänen oma työpaikkansa säilyy, tuntuisi vähän liialta antaa vielä kokonainen kausi täydellistä välikoutsaamista ennen uutta valmentajaa. Sillä uudella jukkajalosellakin kestää yleensä vähintään puoli kautta saada joukkue ojennukseen, joten pahimmillaan jatkamalla kesän yli nykyisen valmennusporukan kanssa Fitzgerald tuhlaisi vielä puolitoista vuotta ennen todellisia näyttöjä pelitavasta ja joukkueen paketista.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: dali

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Itse oletan, että Ruffilla mennään vielä seuraavakin kausi, mutta jos ja kun näin tapahtuu, en ihan ymmärrä, miten se asettuu GM Fitzgeraldin omaan urasuunnitelmaan. Jos miettii, että Fitzylla on vaikka neljä kautta aikaa näyttää, että täältä tullaan, jotta hänen oma työpaikkansa säilyy, tuntuisi vähän liialta antaa vielä kokonainen kausi täydellistä välikoutsaamista ennen uutta valmentajaa. Sillä uudella jukkajalosellakin kestää yleensä vähintään puoli kautta saada joukkue ojennukseen, joten pahimmillaan jatkamalla kesän yli nykyisen valmennusporukan kanssa Fitzgerald tuhlaisi vielä puolitoista vuotta ennen todellisia näyttöjä pelitavasta ja joukkueen paketista.

Nykyisen valmennuksen jatkaminen olisi sinänsä melkoinen antikliimaksi. Vaikeaa nähdä, että Ruffin johtamaan valmennukseen ollaan seurajohdossa tyytyväisiä. Joukkueessa on kuitenkin sen verran monella tasolla tekemistä ja uudistamista, että nykyisen valmennuksen jatko voi olla perusteltua, jos Fitz näkee sen riskienhallinnallisesti järkevänä, eikä hänen haluamiaan vaihtoehtoja ole saatavilla.

Loukkaantumisuutisia

Devils ilmoitti, että Jack Hughesin kausi on paketissa. Seuran mukaan Hughesilla on lievä polven sivusidevamma, eikä Devils halua kiirehtiä paluuta kauden jäljellä oleviin peleihin.

Jimmy Veseyn osalta saadaan lisätietoa ehkä tänään, kun hänen Rangers-pelissä vääntynyt jalkansa on kuvattu ja tiedetään, mitä siellä on mennyt rikki. Sharangovich sai pahasti pataansa tappelussa Braden Schneideria vastaan, eikä hän palannut enää otteluun. Hän kuitenkin palasi jo eilen luistelemaan omatoimisesti, vaikka otsaluu on varmasti vielä kipeänä. Myös Nathan Bastian on palaamassa jäälle, mutta Ruffin mukaan hän ei todennäköisesti pelaa Canadiensia vastaan.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hughesin lisäks Woodin ja Siegenthalerin kaudet on paketissa. Woodilla ollu arkuutta operoidun lonkan kanssa ja Siegenthalerilla kädessä murtuma.

Blackwood on joukkueen mukana vieraspelireissulla, mutta ei taida olla mitään tietoa, että meinaako se pelata yhtään peliä sen aikana.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hughesin lisäks Woodin ja Siegenthalerin kaudet on paketissa. Woodilla ollu arkuutta operoidun lonkan kanssa ja Siegenthalerilla kädessä murtuma.

Blackwood on joukkueen mukana vieraspelireissulla, mutta ei taida olla mitään tietoa, että meinaako se pelata yhtään peliä sen aikana.
No mutta Blackwoodilla on ainakin uudet hampaat.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kauden positiiviset:

- Nicolle uusi piste-ennätys. Nyt 57 pinnaa 64 pelissä eli ilman loukkaantumisia 73 pinnan kausitahdissa. Viimeisessä 41 pelissä taitaa olla 43 pinnaa. Silmämääräisestikin näkee, että hän saanut lisää dynaamisuutta tekemiseensä. Parhaana esimerkkinä tietysti se voittomaali Dallasia vastaan.

- Hughesin läpimurtokausi. 49 peliin tuli 56 pistettä. Nyt kun vielä saa ehjän kauden alle, niin siellä on mahdollisuudet rikkoa Eliaksen yhden kauden piste-ennätys Devilsissä. Eiköhän se oman alueen pelikin tuosta vähitellen parane.

- Myös Brattin läpimurtokausi. Edelleen piste per peli tahdissa, vaikka viimeisen 10 matsin aikana on alkanut näkyä vähän kisaväsymystä. Tai ehkä sopimusneuvottelut kummittelevat jo takaraivossa. Mutta kokonaisuutena Bratt nousi tällä kaudella uudelle tasolle.

- Mercer on pelannut hienon tulokaskauden. Tällä hetkellä kasassa 41 pistettä 73 pelissä. Kokonaisuutena vaikuttavaa tekemistä, vaikka välissä on ollut vähän vaisumpia jaksoja. Ainoa Devils-pelaaja, joka on pelannut kauden kaikki pelit.

- Sharangovich on päässyt vaikean alkukauden jälkeen hyvään vireeseen, ja nyt kasassa on jo 22 maalia. Satunnaisena kirsikanpoimintana viimeiseen 40 peliin 33 pistettä.

- Boqvist. Ei mitään säkenöivää tekemistä esim. Hughesiin ja Brattiin verrattuna, mutta olin hautaamassa kaverin jo NHL-suunnitelmista ulos. Siihen nähden on ollut hyvä nähdä Boqvistin ottavan vakioroolin kolmosen keskeltä ja hyödyntävän omaa taitoaan ja nopeuttaan. Viime aikoina tässä on alkanut uskoa enemmän siihen, että Boqvist nähdään ensi kaudella kokoonpanossa kuin McLeod. Ei sillä, että varsinaisesti samasta roolista edes tappelisivat.

- Pakeista suurin positiivinen yllätys on Siegenthaler, jonka eka kokonainen kausi Devilsissä on ollut tasaisen varmaa tekemistä (paria pikku poikkeusta lukuun ottamatta). Luotan siihen, että tässä on varma TOP4-pakki tuleville kausille Hamiltonin ja/tai Seversonin kaveriksi.

- Nostan onnistujaksi myös Seversonin, joka on ottanut mielestäni urallaan askeleen eteenpäin. Omassa päässä tulee yhä lapsuksia silloin tällöin, mutta kokonaisuus jää silti plussan puolelle. Samalla hän tehnyt uuden piste-ennätyksensä eli 41 pinnaa. Kuinkahan monta koko kentän puhkovaa läpisyöttöä Severson on tällä kaudella jo antanut?

- Lisätään positiivisiin myös Devils-nutussa ekat NHL-maalinsa tehneet pelaajat, kuten viime yönä Bahl ja Zetterlund. En arvioi niinkään heidän peliotteitaan, vaan sitä, että nuo ovat aina hyvän mielen tarinoita. Leveitä hymyjä nähtiin jätkiltä penkillä maalien jälkeen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Seattlesta haaviin tarttui säälipiste melko rikkinäisellä esityksellä. Voittokin oli tarjolla, mutta etsikkoajat jäivät käyttämättä. Devils aloitti ihan hyvin ja johti avauserän jälkeen 1-2. Pelin hallinta oli tarjolla toisessa erässä. Varsinkin erän puolivälissä, Devilsillä oli paikkoja tehdä parikin lisäosumaa, mutta ylivoimapeli petti taas kerran.

Toisen erän jälkimmäinen puolisko oli Devils-näkökulmasta huono, mutta myös onnekas - Hieman paremmalla viimeistelyllä Kraken olisi voinut punnertaa useammankin maalin karkumatkalle. Devils saa olla tyytyväinen, ettei kolmanteen erään jäänyt kirittäväksi kuin yksi maali. Sivuhuomiona, ahnaasti pelanneella (minusta ottelun parhaalla pelaajalla) Daniel Sprongilla oli läpi ottelun tukku tekopaikkoja, mutta hän ei päässyt tolppaa lähemmäs.

Kolmannessa erässä Devils punnersi tasoihin, kun Bastian ja McLeod kairasivat kiekon päädyssä itselleen ja McLeod löysi hienolla poikittaissyötöllä maalille nousseen Seversonin. Noin muuten pelin loppu oli todella rikkonaista ja tuomarit pistivät pillit taskuihinsa, joten kansa sai nauttia muun muassa liigan entistä tiukemmasta suhtautumisesta poikittaisiin mailoihin. Vieras sika on ilmeisesti rajattu linjauksen ulkopuolelle ja sitä saa lyödä entiseen tapaan.

Mitä pelistä jäi käteen? Itte jäin miettimään taas lähinnä sitä, miten pitkä matka menestyväksi joukkueeksi on vieläkin kuljettavana. Tästä pelistä olisi voitu saada pisteet kärsivällisemmällä lähestymistavalla, mutta työkalupakissa ei vain tunnu olevan tätä vaihtoehtoa. Ehkä tämä on seuraavien kehitysvaiheiden juttu, mene ja tiedä. Olisi varmasti ollut tylsempi peli, mutta ihan yhtä lailla viime yönä suoritustason olisi pitänyt olla ihan eri luokkaa, että Kraken olisi voitu luistella nurin. Ja vielä: Maalikooste alleviivaa koko kauden vaivanneita ongelmia, kuten miten säntillisesti omat pelaajat pidettiin ja muistettiinko katsoa muutakin kuin kiekkoa.

Plussat ja miinukset

+ Michael McLeod ja Nathan Bastian pelasivat todella vahvasti, McLeod kenties kauden parhaan ottelunsa. Kaksikon hienhajuinen esityö Seversonin kilauttamaan 3-3-maaliin oli nelosketjun pelaamista parhaimmillaan.
+ Brattin, Boqvistin ja Seversonin viimeistelyt olivat nättejä. Varsinkin Brattin millimetrintarkka laukaus hanskakäden yläpeltiin ja Seversonin kylmähermoinen sijoitus putken alle olivat herkkua.
+ Kevin Bahl pelasi hiljasesti hyvän ottelun. Ruff antoi nuorukaiselle luottoa myös jatkoajan alivoimapelissä ja Bahl vastasi huutoon pelaamalla jykevästi tonttinsa.

- Pavel Zacha oli aivan paska. Antoi ihan ihan kivan syötön Boqvistin osumaan, mutta muuten nähtiin mitäänsanomatonta pyörimistä ja huonoja ratkaisuja kiekon kanssa. Tässä on mukana ripaus vitutuskerrointa, kun Hughesin ollessa sivussa Zachalla olisi taas yksi tilaisuus näyttää johtavan pelaajan elkeitä.
- Nico Daws ei varsinaisesti pettänyt, mutta taas sellainen peli, jossa takaiskuista ainakin yksi olisi pitänyt saada torjuttua.
- Dougie Hamiltonilta taas vaisu ottelu. Jaa, miten niin ei nappaa pelailla ilman panosta?

@Toby Dammit listasta pitkälti täysin samaa mieltä. Nostaisin kauden onnistujiin myös Nate Bastianin, josta on kasvamassa suorastaan tärkeä osanen alempiin ketjuihin. Bastianin työpanosta ei ole kertaakaan tarvinnut kyseenalaistaa. Joka ilta tulee kovaa.

Boqvistista: Tällä kaudella Boqvistilta on nähty parempia ja tasaisempia otteita kuin kahdella edellisellä kaudella. Hänen osaltaan tunnelmat ovat edelleen ristiriitaiset - Boqvist on vikkelä ja taitava pelaaja ja sopii Devils-hyökkäykseen mukavasti, mutta ei hän kuitenkaan mitään älytöntä kehitysloikkaa ole ottanut. Kolikon kääntöpuolena on kysymys, kuinka paljon hänellä on vielä kasvunvaraa?

Toinen mietityttävä asia on, että vaikka Boqvistin pelaaminen on silminnähden vapautuneempaa kuin kahdella aiemmalla kaudella, miten hän suoriutuu kun pelipaikoista kilpaillaan jälleen täydellä ja terveellä miehistöllä. Tähän asti Boqvist ei ole saanut itsestään parasta irti paineen alla, vaan alkoi nytkin esiintyä edukseen kauden jälkimmäisellä puoliskolla, kun ukkoja on ollut vähintään kentällisen verran sivussa ja Boqvistin ei ole tarvinnut pelätä joutuvansa kokoonpanon ulkopuolelle. Mutta jos tämän onnenkantamoisen avulla jumit pääkopassa on saatu avatuksi ja usko omiin kykyihin on alkanut kasvaa, niin mikäs sen parempi.

Aiemmin talvella tuli kirjoitettua, että Boqvist kuuluu siihen epätasaisesti ja tehottomasti esiintyiden pelaajien ryhmään, joista voisi/pitäisi karsia pari ukkoa. Olen tästä kokonaisuudesta yhä samaa mieltä, mutta Boqvist sinänsä on antanut riittävästi näyttöjä, että lyhyt jatkosopimus on perusteltu. Boqvistin jatkoa puoltaa myös se, että hänestä saataisiin edullinen syvyyspelaaja, jota voi tilanteen mukaan peluuttaa monissa eri rooleissa.

Sharangovichista: Hienoa, että maalihanat lopulta aukesivat pitkän kuivan kauden päätteeksi. Samalla hampaankoloon jää se, miten jopa koko kauden suunta olisi voinut olla toisenlainen, jos Sharangovich ja muut joulun jälkeen syttyneet olisivat osuneet syyskaudella yhtä taajaan kuin joulun jälkeen, kun playoffsit oli taas voitu unohtaa. Toki syyskauden tehottomuutta leimasi suorastaan uskomattoman huono tuuri tekopaikoissa. Valkovenäläinen olisi helposti 30 maalin kerhossa, jos noin puolet maalirautoihin kilpistyneistä vedoista olisi uponnut sisään. Hit the post with the shot! Tiedän, luit mielessäsi tämän Doc Emrickin äänellä.

Muuta pientä

Ryan Graves sai Avs-ottelussa Nathan MacKinnonin luistimen naamaansa ja muistoksi jää katu-uskottavuutta lisäävä arpi. Oli todella pelottavan näköinen tilanne, vähän vastaava kuin pari kautta sitten Artturi Lehkosen luistimen leikattua Johnny Boychukin naaman auki - Gravesilla tosin oli huomattavasti parempi onni onnettomuudessa kuin Boychukilla, joka sai silmäluomeensa 90 tikkiä.

 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Lyhyet tuumaukset viime yön pelistä. Olihan aikamoinen ryöstöretki Vegasiin. Isäntienhän tuo peli olisi pitänyt voittaa, mutta heillä oli todella tuskaista tusaamista maalinteon kanssa. Devilsin pelastuksena oli toisen erän päättyminen 20 minuutin kohdalla kesken pahimman isäntien painostuksen ja vain yhden takaiskumaalin jälkeen. Jonain toisena iltana peli olisi ollut kahden erän jälkeen 5-1 ja otteluraporttiin kirjoiteltaisiin toisenlaisia ajatuksia.

Lopulta tuo Johnssonin punnertama 1-2-osuma kolmannen erän alussa oli melkoinen tikari isäntien sydänalaan, kun mistään ei mene ja sitten vieraat tekevät suurin piirtein ensimmäisestä paikastaan johtomaalin. Boqvistin nätisti veivaama 1-3-osuma kruunasi illan Devils-näkökulmasta.

Plussat ja miinukset

+ Devilsin parhaimmistoa oli jälleen nelosketju Johnsson-McLeod-Bastian. Hekin olivat toki omissa vaikeuksissa aika ajoin, mutta kaksi tehtyä maalia on neloselta aina hyvä suoritus.
+ Myös Boqvist ja Mercer pelasivat pirteästi.
+ Hammond pelasi maalilla hyvän ottelun. 42 torjuntaa ja vain kaksi päästettyä maalia on oikein mallikas suoritus varsinkin tämän kauden viitekehyksessä.
+ Kuokkaselta tärkeä, uhrautuva blokki viimeisellä minuutilla. Taatusti tuntuu rintalastassa.

- Puolustajista Smith ja White olivat vaikeuksissa koko illan.
- Hamilton hassasi pelkästään avauserässä kolme hyvää tekopaikkaa.
- Kaikki kunnia Vegasille, mutta olihan tuo toinen erä todella karmeaa pyörimistä omassa päässä.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Lyhyet tuumaukset viime yön pelistä. Olihan aikamoinen ryöstöretki Vegasiin. Isäntienhän tuo peli olisi pitänyt voittaa, mutta heillä oli todella tuskaista tusaamista maalinteon kanssa. Devilsin pelastuksena oli toisen erän päättyminen 20 minuutin kohdalla kesken pahimman isäntien painostuksen ja vain yhden takaiskumaalin jälkeen. Jonain toisena iltana peli olisi ollut kahden erän jälkeen 5-1 ja otteluraporttiin kirjoiteltaisiin toisenlaisia ajatuksia.

Lopulta tuo Johnssonin punnertama 1-2-osuma kolmannen erän alussa oli melkoinen tikari isäntien sydänalaan, kun mistään ei mene ja sitten vieraat tekevät suurin piirtein ensimmäisestä paikastaan johtomaalin. Boqvistin nätisti veivaama 1-3-osuma kruunasi illan Devils-näkökulmasta.

Plussat ja miinukset

+ Devilsin parhaimmistoa oli jälleen nelosketju Johnsson-McLeod-Bastian. Hekin olivat toki omissa vaikeuksissa aika ajoin, mutta kaksi tehtyä maalia on neloselta aina hyvä suoritus.
+ Myös Boqvist ja Mercer pelasivat pirteästi.
+ Hammond pelasi maalilla hyvän ottelun. 42 torjuntaa ja vain kaksi päästettyä maalia on oikein mallikas suoritus varsinkin tämän kauden viitekehyksessä.
+ Kuokkaselta tärkeä, uhrautuva blokki viimeisellä minuutilla. Taatusti tuntuu rintalastassa.

- Puolustajista Smith ja White olivat vaikeuksissa koko illan.
- Hamilton hassasi pelkästään avauserässä kolme hyvää tekopaikkaa.
- Kaikki kunnia Vegasille, mutta olihan tuo toinen erä todella karmeaa pyörimistä omassa päässä.
Jos jotain hyvää Hamiltonista ja hassatuista paikoista, niin nyt niitä on sentään alkanut tulla ja hän on näyttänyt välillä samanlaista vaarallisuutta kuin alkukaudesta ennen loukkaantumisia. Noiden loukkaantumisten jälkeen hän oli pitkään näkymätön tai jopa huono. Toivottavasti ensi kaudella, kunnon treeni- ja palautumisjakson jälkeen, nähdään taas enemmän sitä oikeaa Hamiltonia.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: dali

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jos jotain hyvää Hamiltonista ja hassatuista paikoista, niin nyt niitä on sentään alkanut tulla ja hän on näyttänyt välillä samanlaista vaarallisuutta kuin alkukaudesta ennen loukkaantumisia. Noiden loukkaantumisten jälkeen hän oli pitkään näkymätön tai jopa huono. Toivottavasti ensi kaudella, kunnon treeni- ja palautumisjakson jälkeen, nähdään taas enemmän sitä oikeaa Hamiltonia.
Joo, näin juuri. Tätä samaa oon itsekin tuuminut. Vaikka Hamilton onkin viime ajat mennyt niin sanotusti taloudellisella ajolla, taustalla on myös loukkaantumisen aiheuttama varsin pitkä katko treenaamiseen, sekä ihan normaaliin ruokailuun. Palautuminen loukkaantumista edeltävälle tasolle on kesken, vaikka varsinainen toipilasaika onkin ohi.

Ja ihan samalla tavalla Nico Hischier on vasta viime aikoina alkanut näyttää omalta itseltään, kun hän on saanut pelata varsin ehjän kauden.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Oli kerrassaan hienoa kiekkoviihdettä maailman huipulta tuo eilinen Devilsin ja Red Wingsin kohtaaminen.
Mun papereissani illan ykköstähti oli Jeff Blashill, joka onnistuneesti haastoi Devilsin tasoitusmaalin ja nollasi sen. Näin ottelu saatiin ratkaistua jo varsinaisella peliajalla, eikä tarvittu jatkoaikaa tai rankkarikisaa.

Onneksi jäljellä on enää kolme ottelua.
 

Meikäpoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils
Hei,

tuli tässä mieleen, että kuinka hyvät mahdollisuudet Devilsillä on varata Joakim Kemell ja olisiko hän sellainen pelaaja, jota Devils tarvitsee? Kemell on mielestäni sniper-tyyppinen pelaaja, mutta osaa pelata kokonaisvaltaisemmin, mitä umpi-sniperit ja hän ei myöskään pelkää ottaa kontaktia vastustajan pelaajien kassa. Esa Pirneshän on jonkinlainen scoutti Euroopan päässä Devilsillä ja toimii Suomen U18-joukkueen valmennuksessa. Hänelläkin voisi olla jonkinlainen sanansa sanottavana varaukseen. Olisi kyllä huikeaa nähdä Kemell Devilsin paidassa tulevaisuudessa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hei,

tuli tässä mieleen, että kuinka hyvät mahdollisuudet Devilsillä on varata Joakim Kemell ja olisiko hän sellainen pelaaja, jota Devils tarvitsee? Kemell on mielestäni sniper-tyyppinen pelaaja, mutta osaa pelata kokonaisvaltaisemmin, mitä umpi-sniperit ja hän ei myöskään pelkää ottaa kontaktia vastustajan pelaajien kassa. Esa Pirneshän on jonkinlainen scoutti Euroopan päässä Devilsillä ja toimii Suomen U18-joukkueen valmennuksessa. Hänelläkin voisi olla jonkinlainen sanansa sanottavana varaukseen. Olisi kyllä huikeaa nähdä Kemell Devilsin paidassa tulevaisuudessa.
Devils tarvitsee maalintekijöitä, mutta Holtz ajaa Devilsissä ensi kaudesta alkaen (toivon mukaan) samaa roolia. Lisäksi Devilsin hyökkäysosasto on aika pienikokoista, minkä takia siellä olisi tilausta toisentyyppisille pelaajille. Siksi joku Slafkovsky houkuttaa hyökkääjistä enemmän, vaikka hänen pelissäänkin on omat kysymysmerkkinsä.

Olen tainnut kirjoitella ennenkin tänne, että omat suosikkini draftista ovat Jiricek, Nemec ja Slafkovsky. Jos kukaan noista ei ole saatavilla, niin sitten Gauthier, Nazar tai Chesley. Nazar on toki Kemellin tavoin pienehkö hyökkääjä, mutta olen tykännyt kisoissa hänen pelistään, minkä lisäksi hän pelaa käsittääkseni koostaan huolimatta siellä ns. sota-alueella. Chesley on rankattu sijojen 10-20 väliin, joten hänen varaamisensa vuorolla 5–7 olisi vähän "reach". Mutta ehkä Devils voisi siirtyä draftissa vähän alaspäin (ekstravuoroa vastaan) ja napata hänet. Chesleystä, joka on kohtuullisen taitava stay-at-home-pakki, saattaisi nimittäin olla joukkueelle pitkällä aikavälillä enemmän hyötyä kuin Gauthierista, Nazarista tai Chesleystä. Kyseistä pelaajatyyppiä tunnutaan nimittäin vähän aliarvostettavan NHL:ssä, ainakin fanien toimesta. Toki Chesleyn pitäisi tuoda jonkun verran myös hyökkäystehoja, jotta hänet kannattaisi varata noin aikaisin.

En minä silti masennu, vaikka Devils nappaisi Kemellin. Mukava se olisi nähdä lisää suomalaisväriä joukkueessa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
@Toby Dammit oikeastaan tiivisti olennaisen. Kiinnostus Kemelliä kohtaan määrittyy tietysti lopullisen draft-sijoituksen kautta. Mutta kyllähän Kemell varmasti on Devilsin papereissa korkealla, jos varausvuoro on oletetun viidennen vuoron hujakoilla.

Arpaonnen ohella ainoa mietityttävä syy olla varaamatta Kemelliä on tämä Devilsin hyökkäyksen avainroolien täyttyminen varsin kevytrakenteisten pelaajien ympärille (Mitat eliteprospects.com:sta). Pelaajatyyppeinä Slafkovsky tai pakkipuolelta Jiricek tai Nemec olisivat tietysti houkuttelevia, koska kukin heistä olisi vastaus myös joukkueen rakenteellisiin tarpeisiin ja suoranaisiin puutteisiin.

JavaScript:
Jack Hughes 180 cm/80 kg
Nico Hischier 186 cm/88 kg
Jesper Bratt 178 cm/80 kg
Dawson Mercer 183 cm/81 kg
Jesper Boqvist 182 cm/82 kg
Tomas Tatar 179 cm/84 kg
Yegor Sharangovich 187 cm/92kg
Pavel Zacha 191 cm/95 kg
Miles Wood 188 cm/88 kg

Alexander Holtz 184 cm/88 kg
Chase Stillman 185 cm/82 kg
Fabian Zetterlund 180 cm/99 kg
Nolan Foote 193 cm/91 kg

Silti, kliseisesti, Devilsin vuorolla ainoa oikea ratkaisu on varata paras saatavilla oleva pelaaja. Muut kysymykset ehtii ratkaista myöhemmin. Kemellin tasoisen lahjakkuuden ohittamiseen pitää olla todella hyvät perusteet. Lue: Devilsin papereissa pitää olla joku häntä lahjakkaampi pelaaja. Olisi hölmöyttä ohittaa hänet vain fyysisten ominaisuuksien tai pelipaikan takia. Huippulahjakkuuksille järjestyy aina tilaa, oli prospect pool sitten missä jamassa tahansa.

Puuttuvia ominaisuuksia voidaan sitten täydentää myöhemmillä kierroksilla. Mutta toisella kierroksella voidaan tietenkin varata vielä yksi taitava, pienikokoinen pelintekijä, Jack Hughes.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Silti, kliseisesti, Devilsin vuorolla ainoa oikea ratkaisu on varata paras saatavilla oleva pelaaja. Muut kysymykset ehtii ratkaista myöhemmin. Kemellin tasoisen lahjakkuuden ohittamiseen pitää olla todella hyvät perusteet. Lue: Devilsin papereissa pitää olla joku häntä lahjakkaampi pelaaja. Olisi hölmöyttä ohittaa hänet vain fyysisten ominaisuuksien tai pelipaikan takia. Huippulahjakkuuksille järjestyy aina tilaa, oli prospect pool sitten missä jamassa tahansa.

Puuttuvia ominaisuuksia voidaan sitten täydentää myöhemmillä kierroksilla. Mutta toisella kierroksella voidaan tietenkin varata vielä yksi taitava, pienikokoinen pelintekijä, Jack Hughes.
Juu, näinhän se menee. Pelkkää pelipaikkaa ja joukkueen tarpeita ajatellessa voi tulla Zachan ja McLeodin kaltaisia valintoja. Mutta en ylläty yhtään, jos esim. Jiricek ja Nemec ovat lopullisessa Bob McKenzien draft rankingissa Kemelliä korkeammalla, sen verran kovaa loppu kautta molemmat ovat pelanneet (tai no, Jiricekillä oli välissä loukkaantuminen, mikä hidasti häntä). Sama juttu todennäköisesti Slafkovskyn kanssa, jonka osakkeet ovat nousussa olympialaisten ja nousujohteisen loppukauden ansiosta (pisteissä hän jää silti Liigassa selvästi Kemellin taakse). Siksi en näe, että esim. heidän kohdallaan valittaisiin vähemmän lahjakas pelaaja.

Kemell menee todennäköisesti listoilla samaan sarjaan noiden muiden pelaajien kanssa ja siinä sitten punnitaan, kuka on kenenkin edellä. Tai voinhan minä olla asiassa ihan hakoteillä ja Kemell on Devilsin listoilla kärjen tuntumassa. Mutta samapa tuo, ei minua Kemellin valinta haittaisi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: dali
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös