NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Sellanen avausviikonloppu... Olin ite reissussa, joten jouduin äsken kattomaan univelkaisena molemmat pelit putkeen. Onneks ei tartte antaa tarkempaa analyysia peleistä tai yksittäisistä pelaajista, koska ootte kaikki raapustanu tänne hyvää tekstiä.

Winnipegiä vastaan harmittava sulaminen. Kaks pistettä ois pitäny ottaa, mutta ei sitäkään loputtomiin kannata jäädä murehtimaan. Taitoa joukkueessa on selvästi enemmän kuin viime kaudella, mikä näkyi heti alusta alkaen. Vielä ku äijät pääsee pelaamaan enemmän yhessä, niin uskon, että hyvä siitä tulee. Paljon uusia kasvoja meinaa aina oppimisprosessia. Oppimisprosessi on myös Hughesilla edessään. Onhan toi ihan törkeen iso harppaus jostain USPD:stä Änäriin, vaikka oisit millanen huippulupaus. Ei sitä kannata vielä tyrmätä, vaikka kahessa ekassa pelissä välillä olikin isoissa ongelmissa.

Buffaloa vastaan lyhyesti: matsi oli ihan täys pannukakku. Tuli rehellisesti sanottuna turpaan joka osa-alueella, ja voin kuvitella, millasella tuulella Hynes on ollut matsin jälkeen. Nyt vaan tilanteen nollaus ja piirrustuspöydän ääreen ennen keskiviikon matsia Philadelphiaa vastaan.

Niin ja tärkeintä viikonlopussa oli se, ettei Schneider loukannut itteään pahemmin. Se tästä ois vielä puuttunu.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ketjut menneet odotetusti uusiksi viime pelin jälkeen:
Kyllähän tuo kokonaisuutena järkevämmältä näyttää, etenkin kolmen ensimmäisen ketjun osalta. Nelonen on kyllä ankea, mutta ehkä sitä yhden matsin kestää. Zacha pelasi tosi huonon pelin, joten ymmärrän penkityksen. Boqvistista on kentällä jotain iloa, toisin kuin Haydenista. Ymmärrän silti Hynesin puolustusvoittoisen ja taistelutahtoisen linjan.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Yksi joukkue saa pakattua yllättävän paljon huonoja asioita yhteen ja samaan peliin. Yksilöistä saa valikoida vapaasti ja itse nimeän Vatasen. Kyllä tuo touhu alkaa olla nähty ja turha tuosta on eritellä mitään. Jokohan tuo Vatanen-Subban tuli nyt myös koutseille selväksi. Yksittäisenä huonona suorituksena pisteet ansaitsee Palmieri.

On tässä Devilsillä isokin kuva päin sitä itseään. Pelissä ei ole mitään punaista lankaa eikä pelitavallista toisteisuutta. Pakit eivät tue hyökkääjiä eivätkä hyökkääjät pakkeja. Jos peli avautuu edes jotenkin, räiskitään kiekko päätyyn ilman ajatusta jatkotoimista. Ajoitukset, etäisyydet ja jne.

No, seuraavaa koitosta kohti.
 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hohhoijaa, olipahan taas peli.

Ei tossa pelaamisessa oo ainakaan toistaiseksi mitään ideaa. Ketjumuutokset ei tuonu minkäänlaista parannusta otteisiin.

1. erä oli vielä ihan ok, mutta sen jälkeen ihan kamalaa katottavaa. Toka erä Flyersin täydellistä hallintaa ja Schneider onnistu ku ihmeen kaupalla pitämään lukemat kurissa. Provorovin 1-0 maali roikku ilmassa kauan ku Devils juos tyhmästi taas kiekon perässä. Olihan Devilsilläkin mahollisuutensa ku Flyers anto yhteensä yli 2min. 5-3 YV:tä, mutta ei tollasella ylivoimalla pitkälle pötkitä. Tais koko matsin aikana Jersey saada ylivoimilla yhteensä neljä vetoa aikaseks?

Kolmas erä alko huonoimmalla mahollisella tavalla ku Flyers laitto heti alkuun kaks pussia. Eka synty yv:llä, mikä tuli Vatasen päättömästä kampituksesta, vaikka Flyers oli lyömässä kiekon pitkäks. Kolmas maali koko jengi oli aivan hukassa oman maalin edessä ja vikassa maalissa kulminoitu koko kurjuus ku Palmieri menetti tasapainon ja kiekon oman maalin edessä ja vastustaja sai lähes ilmaseks laittaa kiekon pussiin.

Noh, tänään uus mahis himassa Oilersia vastaan...
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Toistetaan aiemmin sanottu: ei tuossa pelaamisessa ole mitään ajatusta. Ihan ihmeellistä meininkiä, ja joukkuepeli on ihan hukassa. Ylivoima on todella heikkoa. Siinä olisi ollut viime kauden jälkeen päivittämisen paikka, mutta Kowalskya halutaan roikottaa mukana, ajatuksella että ehkä hän vielä oppii.

No, katsotaan miltä jengin tekeminen näyttää 10+ pelin jälkeen. Jos homma on silloin yhä samaa kuraa, Shero voisi alkaa harkitsemaan valmentajan vaihtoa. Tällä hetkellä tuo homma on kyllä pelaajien lisäksi kiinni valmennuksesta, kun ei tuossa pelaamisessa ole edes etäisesti mitään rakennetta.

Kausi lähti liikkelle 4-0 johdolla. Sen jälkeen kyyti on ollut kylmää. Viime yönä eka erä ihan hyvää kiekkoa, sen jälkeen taso lopahti reilusti riman alle.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Missähän vaiheessa Will Butcher tajutaan laittaa Subbanin pariksi ja rauhoittaa tilanne? WB oli viime yön kyykkäyksessä ainoa pakki joka uskalsi ottaa roolia, nostaa jalalla kiekkoa ja vetää hyvällä asenteella. Itseäni hiukan ihmetyttää Butcherin saama yv-pakin leima kun kaveria ei ole taidettu koskaan testata muuten. Aiemmin tuo on ollut perusteltua, mutta nyt viimeistään kannattaisi katsoa mihin saakka eväät riittää. Subbanista saisi varmasti myös enemmän irti kun kätisyydet kohtaisivat ja ei tarvitsisi pelätä pakkiparin ratkaisuja.

Butcher-Subban
Greene-Severson
X-Vatanen

Hyökkäyksen osalta sekoittaisin ainakin yhdeksi matsiksi koko pakan ja laittaisin Hughesin nyt viimeinkin sinne minne hän kuuluu. Laiturina ja offensiivisessa roolissa olisi edes jotain edellytyksiä hyötyä nuorukaisen vahvuuksista. Tuntuu jokseenkin oudolta puolustaa Hughesia näin paljon, mutta nykymenolla saadaan tuhottua itseluottamus aivan saletisti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Itteeni ihmetyttää aina eniten tuo rightin pakin pakottaminen vasemmalle toisen rightin pariksi. Siitä kun hyvin harvalla on kokemusta ja Vatanen on ihan samanlainen katastrofi vasemmalla mitä moni muukin. Devilsillä on ihan hyvät kätisyydet tuossa pakistossa laittaa jokainen pari L-R ja rauhoittaa tilanne.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Tappara
En muista hetkeen, että olisi viikon aikana muuttuneet fiilikset näin paljon. Viikko sitten ennen kauden alkua oli pirun optimistiset fiilikset, että hyvä tästä tulee ja pleijaripaikasta lähdetään taistelemaan ihan realistisin odotuksin.

Nyt fiilis on se, että Hynesin asemaa on pakko miettiä. Joka post gamessä toistellaan samat asiat, ei taisteltu, oltiin laiskoja ja annettiin pisteet liian helpolla. Sitten seuraavassa pelissä sama juttu taas.

Flyersia vastaan niin hengetön ja järjetön esitys, että en tiedä mitä sanoa.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Ray Shero katseli Pittsburghissa niin pitkään Bylsmaa, että se koitui lopulta hänen kohtalokseen Penguinsin organisaatiossa. Tuntuu Shero olevan aika lojaali valmentajalleen tai ainakaan helpolla mies ei potkuja valmentajille jaa.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Edellisestä ei nyt ollut vaikea parantaa, mutta pääasia että Devils paransi. Viime hetken sulaminen ja voiton valuminen käsistä ansaitsee ison miinuksen.

Pelaajista Severson päätti sitten osoittaa että kaksi rightia voi onnistua pakkiparina ja kruunasi iltansa maalilla. Severson lähetti nyt myös terveiset valmennukselle. Hughes paransi osittain, mutta mokaili myös huolella. Huomaa ettei itseluottamus ihan huipussaan ole. Hischier ja Hall voisivat myös heräillä.

Isommassa kuvassa Devilsin on edelleen saatava tiiviimpää viisikkopeliä jotta kiekkokontrolli säilyisi edes hetken ja hyökkäyksessä olisi jotain rakennetta. Hyökkäyspään päätykiekkoihin reagoiminen on todella ala-arvoista ja siksi pidempiä ralleja ei tule.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Niin lähellä, mutta silti niin kaukana. Harmittava johdon menetys vikalla minalla ja taas rankkareilla takkiin. Ei voi minkään. Devilsin otteissa tapahtu kuitenki selvä parannus aikasempiin peleihin ja kotijoukkue oliki parempi joukkue tasakentällisin. Erikoistilannepelaaminen tosin kusee vieläkin ja pahasti. Kai se pitää vaan toivoa, että välipäivinä joukkue sais treenattua sekä ylivoiman että alivoiman parempaan suuntaan.

En tosin tiiä, onko helpotusta ihan heti luvassa, koska huomenna vastassa vieraskentällä Boston...
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Oliko ot Hall 2 tolppaa, ja kukas se NJ ukko oli joka täysin tyhjästä maalista veti ajan kera varsinaisella 8 metriä ohi;D
Alussa oli kyl NJ kujalla, mutta aika massiivinen parannus aikaisempiin otteluihin.
Gusev tais mällätä eilen maalin, muutamat karseat hasardit suoraan vihuille on näkynyt ja ainakin yksi tosi tyhmä jäähy. Posit menny ohi kuten koko joukkueelta PHI matsissa......Kaipa se parantaa kuten joukkuekkin. Hughesilla on kyllä hyvä liike ja jalka liikkuu ketterän vilkkaasti. Menetyksiä noista haastoista tulee varmasti tulevaisuudessakin, mutta pitäähän sitä nuoren pelaajan koetella rajojaan.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Otteet paranivat, mutta maalinteko on - kolmesta maalista huolimatta - turhan vaikeaa. Paikkoja oli vaikka miten paljon, mutta Palmieri veti tyhjästä maalista Nursen mailan kautta reilusti ohi, Hallilla oli tolppia, Hischierilla laukaukset menivät aina Koskisen syliin jne. Toki Koskinen teki muutaman mainion pelastuksen.

Edmonton ei antanut hyökkäyksiinlähdöissä yhtä paljon painetta kuin pari edellistä vastustajaa, minkä ansiosta Devils pääsi vähän paremmin omista pois ja peliä rakentamaan. Siitä huolimatta joukkuepelissä on yhä paljon parantamisen varaa, kuten @ZayWest aikaisemmin kirjoitit.

Tällainen kolmen ketjun peluuttaminen ei oikein toimi pidemmän päälle. Nyt sen toki ymmärsi, kun Hynes halusi peluuttaa Zajacin ja Hischierin ketjuja Draisaitlia ja McDavidia vastaan. Silti Brattille ja Guseville olisi hyvä saada lisää peliaikaa, herrat menevät nyt aika lailla hukkaan.

Gusev on hyökkäyspäässä parhaimmillaan luova ja vaarallinen pelaaja, mutta keskialueella ja omassa päässä sitten vastapainoksi aika lapanen. Harmi homma, odotin enemmän. No, täytyy toivoa, että kokonaisvaltainen peli muuttuu paremmaksi, kunhan hän saa pelejä alle ja joukkue alkaa pelaamaan joukkueena.

Hughes on parantanut otteitaan viimeisessä kahdessa matsissa. Enemmän hänellä on mielestäni ollut niissä itseluottamusta kuin sitä edeltäneissä otteluissa. Pistesarake näyttää nollaa, mutta on vain ajan kysymys, milloin hän nappaa ensimmäisen pisteensä. Paremmalla tuurilla hänellä olisi jo ainakin pari syöttöpinnaa.

Subban on parannus Devils-pakistoon, mutta välillä luistelu tai oikeastaan ekat potkut näyttävät aika verkkaisilta. Seversonilta taisi olla kauden paras matsi. Toivottavasti taso pysyy samana.

Erikoispelaaminen on aika luokatonta, kuten @NJEspoo kirjoitit. Av vuotaa jatkuvasti ja etenkään ykkösyv ei meinaa saada kiekkoa millään hyökkäysalueelle. Saa nähdä, kuinka kauan valmennusjohto jatkaa samoilla koostumuksilla vääntämistä. Kaikella kunnioituksella Zajacia kohtaan hänen ei kyllä pitäisi olla ykkösyv:llä kentällä.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Kyllähän joukkueessa olisi ainesta jos Hynes tosiaan vähän muokkaisi ketjuja.
Hughesin voisi vielä siirtää laitaan ja Gusev menee täysin hukkaan tuolla nelos/kolmoskentissä kun on täysi hupiukko omassa päässä. Verkkaisen näköinen luistelu ei auta asiaa.

Ainesta joukkueessa on kunhan ketjut/palaset saadaan kohdilleen. Ja vasen pakki vaikka treidillä jos ei muuten löydy.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kentällä oli ottelun alussa yksi joukkue, Boston. Puolustuspäässä Devilsin pelaajat juoksivat taas kiekon perässä, välillä kahden miehen voimin. Organisoidusta hyökkäyspelistä ei ollut useimmiten tietoa, vaikka etenkin kakkoserässä joukkue sai joitakin hyviä maalipaikkoja aikaan. Av on ekojen pelien jälkeen 50 % tasolla, eikä yv:llä joukkue ole saanut maaliakaan aikaan. Koko homma tuntuu olevan pahasti epäsynkassa.

Voittojen sijaan pelejä katsoessa voi jännittää, saako joukkue edes maalia aikaan. Nyt ei saanut. Vedot viuhuvat, jos nyt eivät logoon, niin patjoihin ja olkapäihin.

Ylivoimasta vielä sen verran, että kakkos-yv syöttelee kiekkoa edestakaisin, eikä ykkös-yv saa edes kiekkoa alueelle. En tiedä, kuinka kauan valmennusjohto aikoo puskea nykyisillä yv-koostumuksilla päätään seinään. Zajac pois ykkös-yv:stä tai sitten Simmonds sinne Gusevin ja Hughesin ylivoimakenttään maalinedushässäkkää tekemään. Myös Hallin ja Palmierin erottamista, tai ainakin päinvastaisille puolille sijoittamista, voisi harkita.

Ykköskenttä ei ole ollut lähelläkään sellaista lentoa kuin toissa kaudella. Zajacin kenttä hoitaa tunnollisesti hommat omaan päähän mutta ei saa hyökkäyspäässä paljoa tehoja aikaan. Tai no, Woodilla on ollut ottelusta toiseen hyviä maalipaikkoja, mutta kun mies ei saa mistään kiekkoa sisään. Hughesin kenttä on ollut ihan ok viimeisissä otteluissa, mutta välillä tulee mieleen, pitäisikö Hughesia kokeilla laiturina. Nelosessa etenkin Bratt menee hukkaan. Veikkaan Boqvistin palaavan seuraavassa pelissä takaisin kokoonpanoon.

Schneider oli hyvä, Rask vielä parempi.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Aikalailla sama biisi virsikirjasta. Yksittäiset onnistumiset voisivat vapauttaa yksilöitä ja yksittäinen voittokin voisi jopa tulla. Tuota isompaa kuvaa olen toistellut ja se on pelitapa. On todellinen taikatemppu jos pelaajat toisensa perään rupeavat tiivistämään viisikkoa, tarjoamaan itseään kiekolle, reagoimaan oikein, olemaan kiekollisesti huolellisia, huolehtimaan etäisyydet, voittamaan päätykiekkoja ja erityisesti toistamaan noita kaikkia. Kyllähän sitä lopulta ajan kanssa oppii, mutta kausi on ohi siinä vaiheessa jo.

Heitetään nyt vähän ruma esimerkki, mutta tuntuu siltä että valmennus on kuin peräkylän nöösipoika. Yhtäkkiä nenän edessä on maksullinen luksusdaami, mutta peräkylän poika ei tiedä mitä tehdä moisen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ei antanut Boston paljoa köyttä, vaikka kyllähän Paholaiset sai hyvin vetoja maalia kohti. Kuitenkin oli selvästi nähtävissä, miten paljon edellä Boston on joukkueena. Devilsin oli tosi vaikea monesti päästä alueelle ja kotijoukkue tuntu lukevan peliä ku avointa kirjaa, mikä johti useisiin syötönkatkoihin. Boston voitti myös liian räikeästi luistelukisat irtokiekkoihin, sekä vääntötilanteet. Schneider oli taas hyvä, mutta niinku aikasemmin mainittiin, Rask oli parempi.

Oon samaa mieltä siinä, että YV:tä vois laittaa jonkun verran uusiks. Sillon ku ollaan alueella, niin liikaa hierotaan kiekkoa, eikä laiteta pelivälinettä tarpeeks luukulle. Bostonin ylivoima oli kyllä hienoa katottavaa. Hyvällä kiekonsiirtelyllä saatiin Devilsin pakka tosi usein ja välillä vähän liiankin helposti auki ja sitten toimitettiin kiekkoa rohkeesti maalille.

Huomiseen peliin Floridaa vastaan vois mun mielestä laittaa Boqvistin sisään pelaavaan kokoonpanoon ja miks ei myös farmista ylösnostettua Tennysonia siniviivalle luutimaan.

Greene missas jo toisen perättäisen matsin loukkaantumisen takia ja nähtäväks jää, miten pitkä saikku edessä. Vaikka ei sille tasaviisikoin pidä liian suurta roolia antaa, niin on sillä kuitenkin enemmän annettavaa mun silmissä ku esim. Muellerilla ja Carrickilla. Plus, alivoimalla kapu on edelleen härkä.

Peli on huomenna by the way jo klo 20 Suomen aikaa, koska Jenkkilässä juhlitaan Columbuksen päivää.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ihan uskomatonta touhua! Ei voi käsittää, miten onnetonta säätämistä tuo peli on tällä hetkellä.

Puolustus joutaisi melkein kokonaan vaihtoon. Tänään ainoastaan Butcher-Vatanen toimi jotakuinkin hyvin, muilta ihan karmeaa tekemistä. Siihen päälle Schneiderin vähemmän vakuuttavat otteet. Vaikka ikävä se on tuollaisen puolustuksen takana pelata. Silti.

Ihan idioottimaisia virheitä, kuten Palmierilta tokan erän lopussa täysin turha kiekonmenetys ja siitä Florida maalin päähän. Mutta eihän tuossa viisikkopelaamisessa ole mitään järkeä.

Devils keksii tällä kaudella vielä monta uutta tapaa hävitä jääkiekko-ottelun.

Jos meno ei muutu kohta, niin Hynesille kenkää.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Arsenal
Kyllähän tuo on jo enemmän kuin todennäköistä, että Hynes saa kenkää. Tai niin minä ainakin toivon. Selkeässä johtoasemassa taas menetettiin peli ja alettiin höntyilemään ilman minkäänlaista pelisuunnitelmaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy