Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ihan kiinnostava Taylor Hallin haastattelu ESPN:ltä. Jack Hughesin laukauksesta:

"I'm really impressed with his shot. He has a better shot than I saw two years ago when I first skated with him. I honestly thought he could barely shoot the puck when he was 15 years old. That's only going to keep getting better."

Ja sopimusasioista:

"On being a free agent this summer and if being on a Stanley Cup contender is a priority ...


I think that's probably the highest priority. Lifestyle-wise, I'm not married or anything. I don't have kids. I'm not really at a point in my career where location matters to me, if I want to be on the West Coast or East Coast or anything like that. You can make any city great if you're playing well and you're winning there. So that's basically my priority."

Eli aika selkeää signaalia Hallilta, että menestystä täytyy olla luvassa, jos hän tekee sopimuksen Devilsin tai minkä tahansa muun joukkueen kanssa.

Taylor Hall unplugged: Devils winger on frustrating 2018-19, his future, Kawhi Leonard and Patrick Mahomes
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puolustajien harjoituspelien ylivoimapeliajat kertovat sen, minkä kaikki tietenkin älysivät jo kesän hankintojen jälkeen. Subban, Butcher, Palmieri (laukojan paikalla), Severson ja ehkä jopa Smith vievät käytännössä kaikki minuutit, Vadu pelaa sitten alivoimaa Greenen ja kumppaneiden kanssa. Henkilökohtaiset pisteet tulevat olemaan siis kortilla, joukkue kyllä varmasti pärjää. Hienoa tosiaan katsoa, kuinka pitkälle joukkue etenee jo tulevalla kaudella.
 

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Tokavika harkkapeli takana ja vastassa vieraskentällä Boston. Pelaajilla oli alla aamujäät Jerseyssä, jonka jälkeen lennettiin suoraan Bostoniin ja illalla askiin. Se oli varmasti yks syy, minkä takia 1. erä oli todella kankeeta touhua. Runkosarjassa/pleijareissa mennään vieraspelipaikalle aina viimeistään edeltävänä päivänä peliä, mutta pre-seasonilla tällanen samana päivänä pelaaminen on mahdollista mm. avausharkkapeli vieraissa Montrealia vastaan.

Bostonilla oli tänään jalkeilla melko nimetön nippu, mutta se ei menoa haitannut ja kotijoukkue oli parempi kahdesta. Eka erä oli melkolailla yhtä päätyä, vaikka Devils pääskin pelaamaan pari kertaa yv:llä - mikä muuten oli suht tahmeeta läpi matsin, paria hyvää hakua lukuunottamatta. Tokassa ja kolmannessa Devils sai välillä juonesta kii, mutta ei peli missään vaiheessa lähtenyt kunnolla rullaamaan.

Blackwood pelas hyvin. Eka maali kimpos sen mailasta vastustajan naamaan ja siitä häkkiin, ja toka pussi oli Backesin suht ok rysty.

Kenttäpelaajista mielestäni Wood oli selvästi näkyvin. Jalka liikku ja maltto odottaa tilanteissa, eikä hätäillyt turhia. Pari hyvää vetoa maalia kohti se sai myös.

Pakistossa Smithillä tais olla vika näytönpaikka, mutta ei vieläkään vastannut huutoon. Aika satavarma, että lähtee takas junnuihin. Carrick pelaa jatkuvasti tasaisen hyvin ja uskon, että nappaa top 6 -paikan kauden avauksessa. Tennyson oli kans tänään pirtee. Nyt tuli sitä seurattua enemmän tarkotuksella.

Niin ja Zacha on liittynyt joukkueen vahvuuteen. Treenas tänään porukan kaa, muttei pelannut vielä. Toivottavasti sitten vikassa harkkapelissä perjantaina Columbusta vastaan.

I'm out.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Peliä ei taas pystynyt katsomaan jälkeenpäin, tai en ainakaan löytänyt linkkiä, joten katsoin vain pidennetyn koosteen pelistä. Sen perusteella surkea ottelu Devilsilta.

Boston vei maalipaikat selvällä erolla, eikä Devilsilla ollut koosteen perusteella koko ottelussa kuin muutama hassu paikka. Lähimpänä maalintekoa taisivat olla Gusev ja Hischier tokan erän tilanteessa. Oliko tuo vain yksittäinen vaihto, jossa Hischier ja Gusev osuivat kentälle samaan aikaan, en tiedä. Hughesia ei paljoa koosteessa näkynyt - ainakaan hyökkäyssuuntaan.

Smith tuntui olevan taas kuutamolla. Carrick aiheutti yhden vaaratilanteen, kun kiekko lipsui omassa päässä lavassa. Muuten toki vaikea kommentoida pelkän koosteen varassa ketään.

Vastustajan tilanteiden perusteella puolustuspelaamisessa on vielä paljon tekemistä, sen verran pahasti viisikko vuoti välillä.

Ennen peliä Hynes korosti, kuinka tärkeä näytönpaikka Boston-ottelu on. No, ei tainnut kovin moni pelaaja parantaa mahdollisuuksiaan tämän pelin perusteella.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Bastian ja McLeod passitettiin farmiin. Harmittaa varsinkin McLeodin puolesta. Oli mun mielestä parantanut tosi paljon viime vuodesta ja tekeminen näytti tasaisen hyvältä. Ehkä valmennusjohto ei vaan nähnyt tällä hetkellä roolia joukkueessa. AHL:ssä ainakin pääsee molemmat pelaamaan mielin määrin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nyt löysin streamin YouTubesta, mutta en pystynyt katsomaan sitä kuin siihen Hallin 1-0 maaliin. Kauhean nykivää kuvaa, vähän kuin siinä olisi ollut neljätoista freimiä sekunnissa. Alkoi vain päätä särkeä.

Maalit näin ja pari muuta vaarallista paikkaa highlightseissa. Niiden perusteella on mahdotonta kommentoida peliä. Täytynee etsiä muualta kommentit siitä. Ja toki jos @NJEspoo katsoit pelin, niin kirjoittelee taas mielellään siitä omat näkemyksesi.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NJEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Katoin pelin ja @Toby Dammit iloks voin siitä lyhyesti jotain raapustaa.

Eli se oli harkkapelit siinä ja näytönpaikat pelaajien osalta annettu, ainaki peleissä.

Olikohan taas isona tekijänä samana päivänä lento pelipaikalle, mutta eka erä oli 12 eka minsaa melkolailla kokonaan Devilsin päädyssä, kunnes kuin tyhjästä ykköskenttä oli parilla nopeella syötöllä Columbuksen alueella ja Hall paino sähäkän ranteen kattoon. Veto oli taattua laatua ja Hall käytti hyvin siinä puolustavaa pelaajaa maskina. Ei ollut Korpisalolla mahiksia. Eka erä oli muutenkin suurimmaks osaks Columbuksen hallintaa, mutta onneks Schneider oli taas pelipäällä ja piti jengiä pystyssä. Kohokohtana siltä oli ku nappas kii läpiajon. Erän loppuun Devils otti kolme perättäistä jäähyä ja joutu tappamaan yhteensä n. 90 sekkaa 5-3 AV:ta, mutta siitäki selvittiin kunnialla. Devilsillä oli myös unelmapaikka heti ekalla omalla YV:llä, mutta Korpisalo pysäytti Hischierin aikeet ottamalla älyvapaan mailaseivin, mikä varmasti nousee esille sosiaalisessa mediassa.

2. erässä Devilsillä oli hyviä paikkoja. Hughesilla ja Seversonilla oli paikka laittaa 2 Vs. 0 -hyökkäyksestä sisään, mutta se jäi haaveeks. Toinen mesta oli ku Hall paineli keskikaistalta läpiajoon, mutta lukuisien kynien jälkeen Korpisalo veti pidemmän korren. Muuten toka erä ei ollut mitään erikoista kateltavaa.

Kolmannessa erässä Devils pääs pelaamaan kerran YV:tä ja se riitti maalintekoon. Upeeta kiekonliikuttelua koko viisikolta, jonka päätteeks Palmieri pelas kiekon maalin eteen, josta Zajac pääs lyömään pelivälineen reppuun. Schneider hoiti loputkin Columbuksen vaaratilanteet ja pelas hienosti nollapelin torjumalla 32 vetoa.

Schneider oli selvästi Devilsin paras pelaaja, ei kahta sanaa. Otteet maalilla läpi matsin, sekä ylipäätään läpi harkkakauden, lupaa hyvää. En tietenkään viitsi liian isoja odotuksia laittaa sille, mutta "hienostuneen maltilliset". Viime yönä ku katteli esim. sen liikettä sivuttaissuunassa, niin se, miten sulavasti ja nopeesti se vaihtaa puolta tolpalta tolpalle, on hienoa katottavaa. Uskon ja toivon, että paikat on vihdoinkin kunnossa.

Muuten kenttäpelaajista ei erityisesti noussut kukaan esiin hyvässä, eikä pahassa. Oli kiva nähdä Zacha pelaamassa ja hyvä, että Hynes anto sille heti vastuuta alivoimalla. Tottakai ruostetta varmasti oli enemmänkin, mutta eiköhän se siitä lähre.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich
(1)
  • Tykkää
Reactions: dali

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kausi alkaa. Jee!

Devils lähtee kauden avausotteluun tällaisilla koostumuksilla. Eipä näissä ole mitään suurempia yllätyksiä. Jos tuosta kokoonpanosta nyt jotain haluaa erikseen korostaa, niin on mielenkiintoista nähdä, miten Andy Greene suoriutuu Subbanin parina ja millaista vastuuta Butcher-Vatanen saa. HYökkäyksessä mielenkiintoni kohdistuu luonnollisesti Hughesin johtamaan kakkosketjuun ja Zajacin vitjan suoriutumiseen. Ja ainahan sitä toivoo, että Schneiderilla koppi tarttuu.

Hall-Hischier-Palmieri
Gusev-Hughes-Bratt
Coleman-Zajac-Simmonds
Wood-Zacha-Hayden

Greene-Subban
Butcher-Vatanen
Müller-Severson

Schneider
Blackwood

Pari sanaa joukkueesta pudotetuista nuorista. Ty Smithin tilanne on harmillinen, mutta hän ei yksinkertaisesti ollut valmis ottamaan pelipaikan NHL-ringistä. On myös Smithistä itsestään kiinni, miten hän reagoi takaiskuun ja suhtautuu saamiinsa kotiläksyihin. John Hynesin viesti oli varsin selkeä: Smith on valmis NHL:ään sitten, kun hän ottaa edistysaskeleita puolustuspelaamisessa ja hankkii lisää voimaa.

What makes Ty Smith Ty Smith is he’s got great offensive instincts, he’s a great puck-mover and he helps generate offense -- We’d like to see that game get better and stronger because that’s what separates him from other players. We’d like to see him work on his strength, his explosiveness and his speed. Not his up-the-ice speed, but his quickness. And then the last part is defensively, awareness and understanding how to play defense at his size.
Samalla Shero ja Hynes lähettivät tärkeän viestin organisaation nuorille: Pelipaikkaan vaaditaan paljon ja sen saa peliesitysten, eikä varausnumeron perusteella.

Michael McLeod on puolestaan ottanut askeleita lähemmäs vakipaikkaa NHL:ssä. Noin kahden harjoituspelin otannalla hän on yhä paremmin tilanteissa sisällä, eikä hän yritä tehdä kaikkea sadan kilometrin tuntinopeudessa. Myös Nathan Bastian teki minuun vaikutuksen. Ja eiköhän kumpikin nähdä kauden aikana useampaan otteeseen NHL-kokoonpanossa.

Ei kai tässä sitten muuta kuin lisää tätä.

 
Oh baby, Grant Marshall! - Chico Resch

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Hughes jatkossa laituriksi ja asialliset minuutit. Kammottavaa seurata noin suojattua touhua.

Vatasen ja Seversonin kohdalla tehtävä ratkaisu. Ylivoimat kuuluvat kummankin arsenaaliin.

Butcherista kehittyy top2 pakki. Olipa yllätys.

Nolo sulaminen heti alussa. Onko Hynes oikeasti oikea mies liidaamaan?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Laittakaas Devilsin miehet analyysia Hughesin ja Gusevin pelaamisesta ensimmäisessä matsissa.
Gusev tulee olemaan helvetin hyvä ja sai maalihanankin auki. Taitava, nopea ja peliälykäs. Vaikea nähdä hirveästi ohipelejä tuolla paketilla. Vaikea kuvata tasaisen vahvaa onnistujaa sen enempää ja jääköön tarkempi analyysi toisten heiniksi.

Peli tuli katseltua pienessä pierussa, mutta kyllähän tuossa Hughesia koitin myös väijyä. Ei erottunut oikein edukseen saati haitakseen. Valmennus ei selvästikään tiedä että onko JH:n paikka keskellä vai laidassa ja mielestäni varsin maltilla ajettiin nuorukaista sisään. Minusta paikka on laidassa jos halutaan tehoja irti nyt. Hughes pitää saada kiekon kanssa vauhtiin jotta tilaa sekä aikaa syntyy. Välillä näytti todella hennolta rääpäleeltä kun pientäkin kontaktia tuli. Tarkempi analyysi jääköön myös muille.

Noin yleisesti vielä todettava pakistosta että Devilsin täytyy olla hiton mukava mesta jos nousujohteinen Severson tyytyy vartin peliaikaan ja mahdollisiin jämäylivoimiin. Vatanen on nyt kaikesta huolimatta kiekollinen pakki ja Devils on jo ennen joululaulujen alkua ihmeissään kun Vadua ei oikein nappaa. Sitä kolmosparin rightin pakkia varten on Carrick. Itse en uskaltaisi leikkiä tulella ja seurata miten Vatasen tai Seversonin motivaatiolle käy.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Katkera aloitus kaudelle. Viimeisen 21 minuutin aikana 4-0 johdon menetys ja rankkareilla tappio. Ehkä tässä pitäisi olla tyytyväinen yhteen pisteeseen, kun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Wheeler laittoi kaksi kertaa kiekon tolppaan. Mutta ei vain innosta.

Eka erä oli melko tasainen, mutta Devils onnistui menemään 1-0 johtoon erän lopussa Gusevin ekalla maalilla. Toinen erä oli täyttä Devilsin hallintaa. Varsinkin Colemanin 4-0 maali oli kyllä aika härkämäinen tahtomaali, kun hän ohitti Kulikovin ja pisti kiekon yhdellä kädellä häkkiin. Mutta sitten erän viimeisillä sekunneilla joukkueelta ihan turha nukahdus, ja Winnipeg teki 4-1 maalin. Siitä peli sitten kääntyi kolmannessa erässä Winnipegille. Devilsilla oli enemmän kuin tarpeeksi laittaa kiekkoa lisää verkkoon, mutta ei vain onnistunut.

Mielestäni Seversonin vartin peliaika ei ole ongelma, vaan Devilsin surkea vasemman puolen pakisto. Butcher on toki ihan asiallinen kakkosparin pakki, mutta Greenen taso riittää nykyään kolmospariin ja Muelleria ei tarvitsisi päästää kentälle ollenkaan.

Toinen Devilsin heikko lenkki oli Gusev-Hughes-Bratt -ketju. Hyökkäyspäähän he saivat välillä kyllä tilanteita aikaan, mistä esimerkkinä Gusevin 1-0 maali, mutta vastineeksi he olivat omissa välillä todella pahassa pulassa. Winnipegin 4-4 tasoitusta edeltänyt pyöritys oli tästä selvin esimerkki. Heti kun ketju joutuu ottamaan aloituksia omasta päästä, kuten pitkän kiekon jälkeen, tuloksena on aikamoista kiekon perässä juoksemista. Voin olla väärässä, mutta jotenkin tuntuu typerältä laittaa kolme suhteellisen heikkoa oman pään pelaajaa samaan ketjuun.

Gusevilta silti ihan hyvä peli. Maalin ja rankkarikisamaalin lisäksi hänellä oli ainakin pari muuta vaarallista paikkaa laittaa kiekko häkkiin, ja pari maalipaikkaakin hän taisi pedata. Hughesilla oli vähän hiljaisempaa, vaikka oli hänkin parissa-kolmessa tilanteessa mukana. Fysiikka ei vaan riitä joka tilanteessa, mikä korostuu sitten varsinkin omassa päässä. Jos homma jatkuu samanlaisena, harkitsisin häntä @ZayWest in tavoin laituriksi. Mutta hyvien hyökkäyspään juttujen lisäksi kumpikin herroista oli tosiaan puolustussuuntaan aikamoisessa pulassa.

Hayden oli täysin turha ukkeli. Boqvist hänen tilalleen ja äkkiä. Woodilla oli ainakin kaksi erinomaista maalipaikkaa. Vielä kun hän onnistuisi joskus viimeistelemään läpiajoista. Kolmannen erän lopussa veto maalin edestä ylärimaan.

Siinäpä sitä purkautumista. Buffaloa vastaan joukkue on toivottavasti koko 60 minuuttia hereillä.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Laittakaas Devilsin miehet analyysia Hughesin ja Gusevin pelaamisesta ensimmäisessä matsissa.
Gusev tulee olemaan helvetin hyvä ja sai maalihanankin auki. Taitava, nopea ja peliälykäs. Vaikea nähdä hirveästi ohipelejä tuolla paketilla. Vaikea kuvata tasaisen vahvaa onnistujaa sen enempää ja jääköön tarkempi analyysi toisten heiniksi.
Näin minäkin uskon, mutta sitten taas saivat melko vähän minuutteja (alle 13min) ja kyllähän tuo Hughes-Gusev näytti myös omiin aika vaaralliselta. Monen monta kertaa kun joutuivat omiin niin heti kuin mahdollista otettiin myös tämä ketju vaihtoon, toki isona syynä tähän näkisin Hughesin heikon aloitustaidon näin avauspelin perusteella sekä muutenkin kamppailuvoiman puutteen.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Gusev tulee olemaan helvetin hyvä ja sai maalihanankin auki. Taitava, nopea ja peliälykäs.
Taitava ja peliälykäs kyllä, mutta nopeaksi en häntä sanoisi. Ei hän silti hidaskaan ole, lähinnä keskiverto luistelija.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Noin yleisesti vielä todettava pakistosta että Devilsin täytyy olla hiton mukava mesta jos nousujohteinen Severson tyytyy vartin peliaikaan ja mahdollisiin jämäylivoimiin. Vatanen on nyt kaikesta huolimatta kiekollinen pakki ja Devils on jo ennen joululaulujen alkua ihmeissään kun Vadua ei oikein nappaa. Sitä kolmosparin rightin pakkia varten on Carrick. Itse en uskaltaisi leikkiä tulella ja seurata miten Vatasen tai Seversonin motivaatiolle käy.
Katsoin vielä ottelun statsit, ja Seversonilla oli näköjään 16.51 peliaikaa ja vaatimattomasti -4 saldona. En jaksa katsoa maaleja uusintana, eli minkä verran hän myötävaikutti niihin, mutta eihän tuollainen lukema kovin hyvältä näytä. Muista pelaajista Miles Wood ja John Hayden -2. Eli oli siellä Hughesin kentän lisäksi välillä neloskentälläkin vaikeuksia omassa päässä. Sitä suuremmalla syyllä Hayden pois kokoonpanosta.

Schneiderin otteet näyttivät parin erän verran oikein teräviltä. Toisessa maalissa sitten tuli aikamoinen rebound, josta Roslovic pääsi kaventamaan. Toki siinä pakit ja neloskenttä olisivat voineet pelata paremmin miestä, eivätkä vain katsoa, missä kiekko menee. Blackwood ei ollut yhtä vakuuttava kuin Schneider. Katsotaan sitten, miten homma lähtee kulkemaan pitkässä juoksussa. Toivottavasti Schneiderin loukkaantuminen ei ole vakava.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

NiksuP

Jäsen
Suosikkijoukkue
NJ Devils, Tappara
Woodilla oli ainakin kaksi erinomaista maalipaikkaa. Vielä kun hän onnistuisi joskus viimeistelemään läpiajoista. Kolmannen erän lopussa veto maalin edestä ylärimaan.
Woodista tulee eittämättä mieleen vanha sanonta "lähti mopo käsistä" eli käytännössä aina tuossa hänen pelaamisessaan on enemmän vauhtia, kuin järkeä.

+ Hischier on omaan silmään kehittynyt sellaiseksi pelaajaksi, että pärjää kyllä tarvittaessa ilman Halliakin. Voimaa on tullut rookie kaudelta lisää huimasti ja nykyään on jo hyvä vääntämään kulmissa, kun muistellaan että Nicoakin heiteltiin seinille kuin Hughesia konsinaan.

+ Bottom 6 pelaajista miekeen jäi toki Coleman parin maalinsa ansiosta, mutta myös hyvän Devils-debyytin pelannut Simmonds sekä Zacha, jota nostaisin ilman muuta ketjuissa ylöspäin, jos Hynes ei luota että Hughes pystyy pelaamaan sentterinä. Gusev-Zacha-Hughes?

+ Vaikka tuo totaalinen sulaminen tulikin, niin käytännössä Devils piti Jetsin täysin aseettomana kaksi erää ja ainoat paikat oli periaatteessa suorista hyökkäyksistä tulleita laukauksia tai muuten sellaisilta sektoreilta tulleita vetoja, jotka Schneiderin oli helppo ottaa kiinni.

Rangers-matsissa varsinkin Scheifelen kenttä teki ihan mitä tahtoi ja piti Rangersia aikamoisessa purjeessa, tätä ei ennen kolmatta nähty jossa toki henkinen yliotekin oli siirtynyt Jetsille ja puolestaan Devilsillä oli huomattavissa epävarmuutta ja siihen päälle Blackwood kylmiltään maalille.

+ Schneider pelasi todella varman matsin loukkaantumiseen asti. Toivottavasti ei ole kummempaa, koska ainakin itselläni on ikäänkuin pre-seasonin myötä palautunut usko Schneideriin ja paha loukkaantuminen tähän hetkeen olisi iso lovi maalivahtiosastolle.

Muutama avainpelaaja mm. Hall ja Vatanen oli selkeästi vielä kesäterässä, eikä voi olettaa että kaikki sujuisi mutkitta heti kauden alussa, kun joukkueessa on paljon uusia kasvoja.

- Komppaan yllä olevaa. Greene liian suuressa roolissa, Severson täysin hasardi omissa ja Müeller väärässä sarjassa. Nämä tosin tiedettiin jo ennen kauden alkua.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Muutama sana edellä mainittujen hyvin ajatusten jatkoksi. Harvemmin maalivahti tekee 4-0-tappioasemassa voittopelin tärkeimmät torjunnat. Ottelun käännekohtana voi pitää Brossoit'n 2-3 huipputorjuntaa heti Colemanin taiteileman osuman jälkeen. Ja pelin avasi uudelleen Jetsille annettu koppimaali.

Kun noita Jetsin värkkäämiä osumia kelailin nauhalta, niin nuo tilanteet olivat taas sitä samaa viime kaudelta tuttua huttua. Vaikeaa johtoaseman menetystä on pistää Hynesin piikkiin, kun pelaajat suorittavat huonosti. Kaksi maalia oman maalin takana pehmeästi pelattujen tilanteiden/hävittyjen kaksinkamppailuiden jälkeen. Roslovicin osumassa koko viisikko tuijotti kiekkoa ja Roslovic sai napauttaa reboundin tyhjiin. On tietysti hankala kontrolloida tuollaista kovaa paluukiekkoa, mutta kuten @Toby Dammit kirjoitti, tilanteen olisi voinut puolustaa paremmin, jos viisikko olisi pysynyt kasassa, eikä keskittynyt liiaksi kiekkoon. Lähinnä ajattelen kaksikkoa Hayden-Severson, jotka olisivat voineet tilanteessa reagoida. Hayden oli kuitenkin lipunut keskelle b-pisteen kaarelle ja Severson möllötti Schneiderin jaloissa. Pionkin laukomaa tasoitusmaalia edelsi yli minuutin pyöritys Devilsin alueella. Siinä olisi kaivattu Blackwoodilta sitä huipputorjuntaa, mutta eipä tuosta oikein voi häntä syyttää.

Jos tästä nyt jotain jää käteen, niin hyvää materiaalia videosessioihin muistuttamaan, että kiekkoa kaivetaan nopeasti omasta maalista, kun suoritustaso lipsuu.

Eikä ottelun voitto edes karannut Jetsin noustessa, vaan Devilsilläkin oli huippupaikkoja läpi kolmannen erän ja jatkoajan. Esim. Hischierillä, Woodilla ja Palmierilla oli saumat ratkaista peli Devilsille. Erityisesti Woodin kolmannen erän tilanne jäi kaivelemaan, koska siinä olisi ollut mahdollisuus hakea muutakin ratkaisua kuin yrittää laukoa raaalla voimalla. Woodin ja muutaman muunkin suorituksissa paistoi ylilataus ja tekopaikoissa kiekkoa yritettiin runnoa Brossoit'n kamoista läpi.

Gusev oli pirteä ja väläytteli osaamistaan hyökkäyspäässä. Brattin kanssa kemiat tuntuivat kohtaavaan hyvin, mutta Hughes oli kentällä varsin näkymätön, vaikkakin toki jakeli pari hyvää syöttöä hänkin. Hughesillakin oli paikkansa jatkoajalla, mutta kiekko pyörähti pahaksi onneksi juuri laukaisuhetkellä ja kuti jäi heppoiseksi. Toby Dammitin kanssa samaa mieltä, ettei kolmikko Gusev-Hughes-Bratt vakuuttanut kiekottomassa pelissä ja muutaman kerran he peippailivat omissa vaarallisesti. No, todennäköisesti koostumukset elävät ensimmäisten viikkojen aikana.
 
Oh baby, Grant Marshall! - Chico Resch

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Taitava ja peliälykäs kyllä, mutta nopeaksi en häntä sanoisi. Ei hän silti hidaskaan ole, lähinnä keskiverto luistelija.
Ehkä tuo taitotaso sitten saa miehen vaikuttamaan hyvältä luistelijalta silmissäni. Olet ihan oikeassa ettei mikään raketti kuitenkaan ole.

Pakistoon liittyen todettava vielä että kyllä tuolta ongelmia tulee löytymään kun Seversonkin tiedostaa nousujohteiset otteensa, tekemänsä pisteet ja sen että hänelle kuuluisi minuutteja enemmän. Vatanen oli ankoissa loppuaikoina kolmosparissa ja asenne sen mukaista. Kyllähän sohvakoutsit ja oikea valmennuskin voi kuvitella että kaikki tykkäävät leikkiä juuri niillä leluilla joita annetaan. Pelaajilla on kuitenkin olemassa sellaisia tekijöitä kuin kunnianhimo tai tuleva sopimus.

On muuten ironista että Devils veti lähes täydellisen kesän, mutta päätti pumpata rightin huippupakin sisään vaikka vasemmalle vahvistus olisi tullut tarpeeseen. Ja vielä Subbanin jälkeenkään ei lähdetty leipomaan treidipakettia Vatasen tai Seversonin ympärille.

Ja vähän ankean viestin lopuksi totean että Butcher saattaa yllättää monet. Olen melko vastaavan stoorin jo todistanut ja epäilyksiä sekä naureskelua piisasi.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
On muuten ironista että Devils veti lähes täydellisen kesän, mutta päätti pumpata rightin huippupakin sisään vaikka vasemmalle vahvistus olisi tullut tarpeeseen. Ja vielä Subbanin jälkeenkään ei lähdetty leipomaan treidipakettia Vatasen tai Seversonin ympärille.
Näinhän se on, mutta toisaalta kyse on myös siitä, mitä pelaajamarkkinoilla on tarjolla. Varmasti Shero olisi hankkinut mielellään myös vasemmalta laukovan pakin, jos sellaisia olisi ollut sopivaan hintaan tarjolla, mutta eipä niitä viime aikoina ole ihan hirveästi liikkunut. UFA-markkinoilla toki Gardiner olisi ollut eräs vaihtoehto, mutta hänkin on enemmän hyökkäävä puolustaja, kun taas Devilsissa olisi tarvetta nimenomaan hyvin omassa päässäkin pärjäävälle pakille. Vähän samalla lailla Dubas hankki viime trade deadlinella Jake Muzzinin Torontoon, vaikka siellä oli tarvetta oikealta laukovalle pakille. Eli aina kysyntä ja tarjonta eivät kohtaa toisiaan. Mutta joo, Devils kaipaisi nimenomaan Muzzinin kaltaista pakkia Subbanin rinnalle.

Vilkaisin nopeasti erikoistuneita tilastoja, ja Nico veti aloituksia näköjään vaatimattomalla 85,7 prosentin teholla (12/2). Ehkä ne kesän treenit ovat sittenkin tuottaneet tulosta. Pelkille corsi-lukemille en anna yleensä kovin paljoa painoarvoa, mutta kyllähän ne heikoimmat lukemat Winnipegia vastaan tulivat juuri niille pelaajille, joita tässä ketjussa on aiemmin nostettu esiin. Siis Severson (30,4 %), Mueller (33,3 %), Hughes (31,8 %), Hayden (31,3 %) ja Gusev (30,8 %).
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyi h...etti! Se oli oksettavaa, kuritonta ja virheiden täyttämää kiekkoa täydet 60 minuuttia. Buffalo näytti joukkueelta ja Devils siltä, ettei jengi ollut vetänyt kauden alla yksiäkään treenejä yhdessä. Pakka oli ihan uskomattomalla tavalla jatkuvasti hajalla.

Ehkä homma olisi toiminut paremmin, jos joukkue ei olisi ottanut ekassa erässä kahta täysin tarpeetonta jäähyä ja päästänyt niillä vastustajaa 2-0 johtoon. Jälkimmäinen maaleista syntyi Blackwoodin suosiollisella avustuksella, kun kiekko ei pysynyt räpylän alla. Aikamoista säheltämistä, mikä kuvastaa hyvin koko matsia. Tokan erän alussa Palmieri kavensi 2-1:een, mutta pian sen jälkeen tullut vastustajan 3-1 maali katkaisi kamelin selän. Sen jälkeen joukkueella oli vähän sellaista reikä päässä -meininkiä kentällä.

Eipä siellä paljoa onnistujia ollut. Blackwood oli maalilla epävarma. Hughesin ollessa kentällä joukkue joutuu pelaamaan omissa kuin alivoimalla, ja tuloksena tehotilastoon taas -2. Gusevin kohdalla vähän sama juttu, silti vähän parempaa tekemistä hyökkäyspäässä. Hall on ruosteessa. Zacha syötti kiekkoja varmaan enemmän vastustajalle kuin omille. Subbanilla oli keskialueella kova hinku ajella vastustajaan kiinni ja päästää Buffalon pelaajat vastahyökkäyksiin, minkä päälle tuli sitten se 7-2 maaliin johtanut kiekonmenetys hyökkäyssinisellä. Listaa voisi varmaan jatkaa pitkälle. No, Zajacille voinee antaa puhtaat paperit.

Todella luokatonta viisikkopelaamista, minkä seurauksena vastustaja pääsi jatkuvasi yv-hyökkäyksiin sekä pyörittelemään kiekkoa hyökkäyspäässä kuin yv-tilanteissa. Huonoa av-pelaamista. Maalivahtipeli epävarmaa. Edelleen liikaa näitä pieniä, ei-niin-kovin-hyvin-puolustavia pelaajia samassa ketjussa. Hughes ja Bratt eivät sovi samaan ketjuun. Eivät kyllä Gusev ja Hugheskaan.

Hyökkäyksen heikoin lenkki on Hughes, joka pitää tällä menolla siirtää äkkiä laitaan ja laittaa keskelle vaikka Zachan kaltainen tunnollinen puolustuspelaaja. Toinen vaihtoehto on laittaa Coleman Hughesin laituriksi tai keskushyökkääjäksi.

No, ehkä se homma tuosta vähän paranee, kun Hynes ja kumppanit saavat, toivon mukaan, joukkuepeliä parsittua vähän kasaan ja uudet pelaajat pääsevät kunnolla joukkueeseen sisään. Viimeiset 80 minuuttia ovat olleet silti aikamoista räpellystä.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy