Kauden pelaaja-arviot:
Hyökkääjät:
Kenny Agostino, LW, 63 ottelua (27 Devilsissä), 6 maalia + 18 syöttöä = 23 pistettä, -3 (4+9=13, -2 Devilsissä) – 8+
Olen edelleen sitä mieltä, että Agostino oli hyvä waiver-poiminta. 27 ottelussa 13 pistettä on hyvä saldo, etenkin kun ottaa huomioon, miten heikkotasoinen joukkue oli helmi-maaliskuussa. Hän tekee hyökkäyspäässä usein peliä edistäviä ratkaisuja, eikä ole puolustuspäässäkään rasite joukkueelle. Ykkös- ja kakkoskenttään Agostinolla ei ole jatkossa mitään asiaa, mutta nelosen laitaan hän on hyvä valinta, jos hän suostuu jatkamaan joukkueessa pienellä lapulla.
Joey Anderson, RW, 34 ottelua, 4+3=7, -7 – 7
Andersonilla oli vaikea alkukausi, kun hän teloi jalkansa ja joutui useamman kuukauden sairaslomalle. Muutamassa matsissa hän väläytteli potentiaaliaan, mutta muuten hän oli aika näkymätön. Vuoden tai parin päästä hän saattaa olla kuitenkin hyvä middle 6 -hyökkääjä, joka on hyvä melkein kaikissa asioissa mutta ei erinomainen oikein missään.
Nathan Bastian, RW, 7 ottelua, 3+0=3, 0 – 8+
Otos on erittäin pieni kunnollisen arvion tekemiseen, mutta noissa muutamissa matseissa hän osoitti olevansa ihan varteenotettava NHL-pelaaja tulevaisuudessa. Luistelu ei ole selvästi hänen vahvuutensa, mutta yllätyin muuten, miten valmiilta hänen pelinsä sitä lukuun ottamatta näytti. Alkukaudesta minulla ei ollut kummoisempia odotuksia Bastianin suhteen, mutta nyt on helppo nähdä, miksi Fitzgerald (?) kehui puolivälissä kautta hänen otteitaan AHL:ssä.
Jesper Bratt, LW/RW, 51 ottelua, 8+25=33, -8 – 8+
Bratt näytti tällä kaudella siltä pelaajalta, johon Devils-fanit saivat ihastua viime kauden alussa, eikä rookie walliin törmänneeltä nuorukaiselta, kuten vuosi sitten keväällä. Kokonaisvaltaisesti Bratt paransi peliään, mutta vieläkin hänellä on silti paljon tehtävää mm. maalille menemisessä ja oman pään puolustuspelaamisessa. Parhaimmillaan joukkueen taitavin ja luovin pelaaja, heikoimmillaan häviää kuvasta kokonaan.
Blake Coleman, LW/RW, 78 ottelua, 22+14=36, -19 – 8 1/2
Alkukausi oli Colemanilta erinomainen, ja hän oli pitkään ottelusta toiseen joukkueen tasaisin pelaaja. Loppukaudesta meno vähän hyytyi, kun ukkoja alkoi putoilla viereltä loukkaantumisten takia, ja 30 maalia jäi tulevaisuuden haaveeksi. Silti hyvä kausi pelaajalle, jonka NHL-uraa kohtaan esitin vielä toissa kaudella vahvoja epäilyksiä.
Kurtis Gabriel, RW, 32 ottelua, 2+4=6, 0 – 7
Sympaattinen ukkeli, jonka kahakoita katseli ihan mielellään tankkauksen ajan, mutta ensi kaudella hänellä ei ole kuitenkaan mitään asiaa kokoonpanoon. Tai ei ainakaan pitäisi olla. Suurin heikkous on luistelu, minkä takia ei vain ehdi tilanteisiin millään ajoissa.
Taylor Hall, LW, 33 ottelua, 11+26=37, -6 – 9
Hart-kauden jälkeisestä kaudesta tuli loukkaantumisten ja joukkueen heikon menestyksen takia aikamoinen pannukakku. Hall teki alkukaudesta oman osansa joukkueen menestyksen eteen, vaikka ei ollut kokonaisvaltaisesti ihan yhtä hyvässä vireessä kuin viime kaudella. Siitä huolimatta yli ppg-tahdissa loukkaantumiseensa asti. Aluksi kyse piti olla vain day-to-day-vammasta, mutta lopulta se piti Hallin poissa kentiltä loppukauden ajan. Toivottavasti Shero saa jatkosopimuksen aikaan heti heinäkuun alussa.
Nico Hishier, C, 69 ottelua, 17+30=47, 0 – 9
Joukkueen paras pelaaja Hallin poissa ollessa. Kokonaisvaltainen peli ja fysiikka menivät viime kaudesta eteenpäin, ja Hischier osoitti pärjäävänsä NHL:ssä oikein hyvin ilman Halliakin. Olisin silti toivonut Nicolta vieläkin isompaa loikkaa tulokaskaudestaan. Joissakin peleissä hän on erinomainen ja luo itselleen ja joukkuekavereilleen tukun maalipaikkoja, joissakin taas peli menee kuitenkin turhan usein omassa päässä pyörimiseksi. Kehityskohteet liittyvät fysiikan lisäämiseen sekä laukauksen parantamiseen. Nico voisi soittaa Elias Petterssonille ja kysyä, miten tämä teki heikkoudestaan vahvuuden.
Stefan Noesen, RW, 41 ottelua, 3+5=8, -19 – 6
Joukkueen isoimpia pettymyksiä, mikä on vähän kovasti sanottu, kun kyseessä on kolmos- ja nelosketjun laituri. Toisaalta vuosi sitten Devilsin vahvuus oli tasaisen vahva neljän ketjän peli, mistä ei ollut alkukaudesta tietoakaan. Vielä viime pudotuspeleissä Noesen osoitti asennettaan ja vaarallisuuttaan, mutta tällä kaudella hän oli ihan lapanen. Loukkaantumiset eivät ainakaan auttaneet asiaa. Kiitos ja näkemiin!
Kyle Palmieri, RW, 74 ottelua, 27+23=50, -9 – 8 1/2
Kaksijakoinen kausi. Alkukaudesta Kyle oli elämänsä kunnossa ja uhkasi laittaa piste- ja maaliennätyksensä uusiksi, mutta meno hyytyi joukkueeseen iskeneen loukkaantumissuman myötä. Osittain kyse oli todennäköisesti myös motivaatio-ongelmista, jotka iskivät häneen sen jälkeen, kun Devils jäi pudotuspelijunasta. Siitä huolimatta vajaat 30 maalia ja 50 pistettä eivät ole huono suoritus.
Kevin Rooney, C, 41 ottelua, 6+4=10, -4 – 8-
Alkukaudesta otti päähän katsoa Rooneya nelosketjun sentterinä, kun tuntui, ettei hän saa oikein mitään aikaan. Hän paransi kuitenkin kauden aikana peliään selvästi, minkä myötä asettelen häntä ensi kaudella jopa nelosen keskelle. Rooney onnistuu pääsemään ihan hyvin paikoille, mutta laukaus on tällä hetkellä vielä aikamoinen hehtaaritykki tai sitten hän mokaa tilanteen muuten ei-niin-pehmeillä käsillään. Taitovalmentajan oppiin kesällä.
Brett Seney, LW/C, 51 ottelua, 5+8=13, -14 – 7-
Pieni ja sitkeä pelaaja, joka ei pelännyt ottaa matsia isompien vastustajienkaan kanssa. Aika usein tuntui kauden mittaan kuitenkin siltä, että saappaat ovat vähän liian isot täytettäväksi. Sen seurauksena Seney ei päässyt oikein hyödyntämään vahvuuksiaan. On hänessä silti potentiaalia bottom 6 -pelaajaksi, kunhan saa vähän lisää massaa ja kokemusta AHL:ssä.
Drew Stafford, RW, 57 ottelua, 5+8=13, -7 – 6+
Stafford tuli ty out -sopimuksella Ruotsissa joukkueeseen, kun Bratt hajotti leukansa. Aluksi Stafford oli 13. hyökkääjä, mutta lopulta hän pelasi yli 2/3 otteluista. Loukkaantumisten aikana hänelle oli paikkansa joukkueessa, mutta ensi kaudella en halua nähdä häntä enää kokoonpanossa. Otteet eivät vain oikein riitä nyky-NHL:ään.
Miles Wood, LW/RW, 63 ottelua, 10+14=24, -10 – 7-
Alkukaudesta Wood oli järkyttävän suuri pettymys. Sopimuksen saatuaan hän oli käsittämättömän huono, eikä hänen pelissään näkynyt merkkejäkään siitä asenteesta ja suoraviivaisuudesta, jotka saivat minut aiemmin ihastumaan hänen pelityyliinsä. Jossain vaiheessa kautta hänen otteensa paranivat selvästi, ja hän oli suorastaan hyvä Zajacin ja Colemanin (?) kanssa pelatessaan. Hyvän ja huonon matsin välillä oli silti liikaa eroa, minkä lisäksi odotin Woodin ottavan tällä kaudella isomman loikan eteenpäin. Tehoja tuli viime vuotta vähemmän, mutta puolustuspäässä peli oli aiempaa parempaa.
Pavel Zacha, C, 61 ottelua, 13+12=25, -6 – 7
Kaksijakoinen kausi, kuten Woodilla. Ensimmäiset 5–10 matsia Zacha oli hyvässä vireessä ja loi paikkoja, mutta maaleja ja pisteitä ei tullut millään. Sen jälkeen katosi itseluottamus, ja Zacha lähti AHL:ään. Sieltä palattuaan peli alkoi parantua vähitellen, ja lopulta hän iski NHL-uransa toistaiseksi suurimman maalimäärän. Ekoissa 31 ottelussa tuli 5 pistettä, lopuissa 30 ottelussa 20 pistettä, joista viimeisissä 9 pelissä 9 pistettä. Puolustussuuntaan hyvä. Toivotaan että loppukausi antaisi osviittaa tulevasta, mutta en vieläkään luota täysi Zachan otteisiin etenkään kakkosketjun sentterinä. Potentiaalia on olemassa, mutta voimaa ja tappajanvaistoa pitäisi saada vielä lisää. Itseluottamuksen lisääntyminen ja rohkeampi kiekolla pelaminen olivat kauden lopussa kuitenkin merkkejä paremmasta.
Travis Zajac, C, 80 ottelua, 19+27=46, -25 – 9+
Hischierin ohella Zajac oli joukkueen paras pelaaja. Äärimmäisen tasaista ja varmaa tekemistä ottelusta toiseen, vaikka hän pelasi etenkin kotipeleissä joukkueen kovimpia minuutteja. Neljänneksi tehokkain kausi Zajacille NHL:ssä, ja toiseksi tehokkain Parisen ja Kovalchukin lähdön jälkeen. Se on kova juttu NHL:n kolmanneksi huonoimmassa joukkueessa.
Puolustajat:
Will Butcher, LD, 78 ottelua, 4+26=30, -17 – 8-
Hyvän debyyttikauden jälkeen Butcherilla oli vähän sophomore slumpia havaittavissa, mikä näkyi etenkin hyökkäyspään tehoissa ja pelaamisessa. Samalla ykkösylivoiman quarterbackin paikkakin vaihtui kauden mittaan kakkosylivoimaan. Puolustussuuntaan Butcher otti ehkä pienen askeleen eteenpäin. Vaikka häntä peluutettiin edelleen pääasiassa kolmosparissa, taisi peliaika lisääntyä viime vuodesta minuutilla tai parilla (en jaksa tarkistaa).
Connor Carrick, RD, 34 ottelua (20 Devilsissa), 2+9=11, -13 (1+6=7, -6 Devilsissa) – 7 1/2
En odottanut Carrickilta mitään, mutta hän hoiti leiviskänsä kolmosparissa ihan kohtuullisesti. Hän pärjää kiekon kanssa ihan asiallisesti, mutta puolustajan tärkeimmässä tehtävässä eli puolustamisessa on välillä vähän tekemistä. Ottaisin Carrickin mieluummin 7. puolustajaksi kuin Santinin, mutta sopimusasiat taitavat ratkaista tilanteen jälkimmäisen eduksi.
Andy Greene, LD, 82 ottelua, 5+20=25, -9 – 8 1/2
Rooli on Greenelle aivan liian iso, mutta hän hoiti sen lopulta ihan kunnioitettavasti. Kakkos- tai etenkin kolmosparin pakkina Greene olisi yhä erinomainen, mutta ykköseen ei luistelu ja muu tekeminen ihan enää riitä. Alivoimalla sarjan parhaita pakkeja.
Mirco Müller, LD, 53 ottelua, 1+10=11, -3 – 7+
Müller joutui kauden alussa ykkösparissa kovaan paikkaan. Vaikka peli oli omaan päähän suhteellisen varmaa, oli hänen kiekollisessa pelissään ja hyökkäysten tukemisessaan aika isoja ongelmia. Ykkösparista Müller putosi poppareille, ja sen jälkeen häntä pompoteltiin kokoonpanossa eri rooleissa. Loukkaantumisetkaan eivät helpottaneet asiaa. Sanotaanko niin, että Müllerin taso ei oikein riittänyt tarjolla olleeseen rooliin.
Steven Santini, RD, 39 ottelua, 1+3=4, -6 – 6
Vaikea alku kaudelle, kun ekassa ottelussa tuli suhteellisen vakava loukkaantuminen. Sen jälkeen hän ei oikein onnistunut murtautumaan kunnolla kokoonpanoon, ennen kuin vasta kauden lopussa. Tällä hetkellä itselläni on sellainen fiilis, ettei Santinilla ole asiaa ensi kauden joukkueeseen. Sopimustilanteen takia (2 vuotta jäljellä) hän on kuitenkin todennäköinen 7. pakki.
Damon Severson, RD, 82 ottelua, 11+28=39, -27 – 8+
Severson pelasi tähän astisen uran parhaan kautensa. Tuloksena oli piste-ennätys sekä pahimpien tyhmien ja turhien virheiden karsiutuminen pois omassa päässä. Siitä huolimatta puolustuspelaamisessa on vielä aika paljon tekemistä, mistä joukkueen selvästi huonoin +/- -merkintäkin on eräänä esimerkkinä (olkoonkin että kyseessä on varsin kyseenalainen tilasto). Ei tämä kausi ainakaan Seversonin arvoa laskenut.
Sami Vatanen, RD, 50 ottelua, 4+13=17, -17 – 7-
Äärimmäisen rikkonainen ja vaikea kausi Vataselle. Peli ei lähtenyt rullaamaan missään vaiheessa kunnolla, ja hänen tasonsa oli selvästi heikompi kuin viime kaudella. Toivottavasti Shero potkii Vatasen treenaamaan kesällä kunnolla, jotta siellä olisi heti alkukaudesta parasta Vatasta tarjolla. No, sopimusvuosi luvassa, joten eiköhän hän panosta taas kauteen kunnolla.
Yegor Yakovlev, LD, 25 ottelua, 2+5=7, -6 – 7
Yakovlev väläytteli välillä hyökkäyspäässä kiekollista osaamistaan, mutta puolustuspelaaminen oli selvästi köykäisempää, eikä taso oikein riitä omassa päässä parhaita NHL-pelaajia vastaan. Yakovlev menisi Carrickin tavoin 7. pakkina, mutta se paikka lienee jo tukossa.
Maalivahdit:
Cory Schneider, 26 ottelua, 3.06, .903 - 6
Umpisurkea kauden ensimmäinen puolisko, josta Schneider olisi ansainnut arvosanaksi 4+:n. Viimeiset 10–15 matsia hän pelasi vanhalla tutulla tasollaan ja olisi ansainnut niistä matseista 9 1/2:n. Joukkueen menestyksen kannalta ne olivat kuitenkin merkityksettömiä matseja, toisin kuin ne ensimmäiset 10+ ottelua.
Mackenzie Blackwood, 23 ottelua, 2.61, .918 - 9 1/2
Loistava debyyttikausi Blackwoodilta, ja todellinen valonpilkahdus karmean kiekkokauden keskellä! Blackwoodin otteet, samoin kuin Coryn paluu aikaisemmalle tasolleen, antavat paaaljon lisäuskoa tulevaisuuteen. Atleettinen ja isokokoinen maalivahti, jonka ominaisuudet sopivat nyky-NHL:ään erinomaisen hyvin.
Treidatut:
Marcus Johansson, LW, 58 ottelua (48 Devilsissa), 13+17=30, -16 (12+15=27, -15 Devilsissa) - 7 1/2
Loukkaantumiset rikkoivat tätäkin kautta vähän, mutta pelaamissaan otteluissa MoJo osoitti välillä erittäin vahvaa kiekollista peliä. Hän on luova pelaaja, jonka kiekon hyökkäysalueelle tuomista Devils jäi kaipaamaan. Sen sijaan MoJon pehmeyttä ja epätasaisuutta ei ole ikävä.
Brian Boyle, LW/C, 73 ottelua (47 Devilsissa), 18+6=24, -14 (13+6=19, -13 Devilsissa) - 8
Tärkeä roolipelaaja, jota olisin voinut katsoa Devilsissa pidempäänkin, vaikka luistelu alkaa olla nykyään jo aika kankeaa. Tärkeä pukukopin johtaja, jolla on yhä kentälläkin annettavaa. Toivon Boylelle menestystä pudotuspeleissä.
Ben Lovejoy, RD, 71 ottelua (51 Devilsissa), 2+7=9, -1 (2+5=7, 1 Devilsissa) - 8-
Lovejoy hoiti tonttinsa tyylikkäästi Devilsissa tällä kaudella, ja hän tarjosi hyvää taustatukea Butcherille hyökkäyksiin nousuihin. Erinomainen alivoimapelaaja. Toivon silti, että Devilsin pakistu vahvistuu ensi kaudelle näihin Lovejoyhin ja kumppaneihin nähden.
Keith Kinkaid, 41 ottelua, 3.36, .891 - 5
Huikean viime kauden lopun jälkeen Kinkaidin pelin taso romahti täysin. Surkeaa tekemistä, ei mahda mitään. Kinkaidin ja Schneiderin alkukauden otteet olivat selvästi suurin syy tämän kauden sukellukselle, vaikka (joukkue)puolustus teki asiassa toki oman osansa. Hyvää jatkoa Kinkaidille ja kiitokset viime kaudella Devilsin pudotuspeleihin auttamisesta, muuten ei jää ikävä. Herran Twitter-tili on toki varsin viihdyttävä.