Mainos

New Jersey Devils 2016–2017 – fast, attacking & supportive

  • 41 192
  • 126

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jos sitä taas pitkästä aikaa jotain kirjoittelisi. Ihan kohtuullisen hyvät fiilikset Quinceyn kiinnityksestä. Saatiin huokeaan hintaan se kaivattu rutinoitunut pakki täydentämään puolustusta ja nielemään minuutteja. Jos vain jalka liikkuu yhtään entiseen tapaan, Devils saa jalkeille kolme ihan hyvin liikkuvaa pakkiparia. Ja sivuhuomiona sanottakoon, että onhan Quincey tuolla hintalapulla myös ihan kiinnostava nimi siirtorajan markkinoilla, jos Devils on ulkona playoff-kuvioista. Devilsin puolustuksessa tilanne on noin yleisesti auki, eikä kiveenhakattuja pareja ole, pois lukien todennäköinen ykköspari Greene-Severson.

Kiitokset myös @Henkka taustatiedoista! Löytyykö sinulta näkemystä, onko Quincey kynnelle kykenevä molemmilla puolilla? Ilmeisesti ainakin viime kausi meni lähinnä oikeana pakkina DeKeyserin rinnalla? Kätisyyksiin suhtautuminen on nyky-NHL:ssä aivan anaalista, mutta John Hynes taannoin loihe lausumaan, että Devils kaipaa paria pakkia, ketkä voivat vaihtaa puolta ilman katastrofaalisia seurauksia. Rotaatiota ja parinvaihtoa on luvassa kauden mittaan, kun ukkoja tipahtelee lasaretin puolelle ja Santinin ja Auvitun kaltaisia katsomattomia kortteja käännetään. Toivottavasti kokeilujen tuloksena on osiensa summaa parempi kokonaisuus.

Mitä tulee ylivoimapeluutukseen, en usko Quinceyn saavan kuin satunnaisesti yv-vastuuta. Ainakin ykkös-yv pyörinee kuitenkin jälleen neljän hyökkääjän ympärillä. Lisäksi Andy Greenelle on kaavailtu lisää yv-aikaa, joten senkään puolesta Quinceyn varaan ei tarvitse hirveästi laskea. Pakkien ylivoimavastuu jakaantuu oletettavasti Greenen, Seversonin ja Mooren kesken. Quincey, Merrill ja muut pelailevat sitten jämäsekunnit.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kiitokset myös @Henkka taustatiedoista! Löytyykö sinulta näkemystä, onko Quincey kynnelle kykenevä molemmilla puolilla? Ilmeisesti ainakin viime kausi meni lähinnä oikeana pakkina DeKeyserin rinnalla? .

Juu, oikeana pakkina on tainnut pelata enemmän, mitä vasurina viime vuodet Detroitissa. Vasemmalla puolella toki parempi, kuten lähes jokainen lefti, mutta taso oikealla putosi vähiten Wingsin leftin pakeista.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Juu, oikeana pakkina on tainnut pelata enemmän, mitä vasurina viime vuodet Detroitissa. Vasemmalla puolella toki parempi, kuten lähes jokainen lefti, mutta taso oikealla putosi vähiten Wingsin leftin pakeista.

Kiitosta! Tällä perusteella juuri Quincey saanee osakseen liikkuvan palasen roolin ja on tässä mielessä ihan merkittävä osa Devilsin puolustusta.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ensimmäinen harkkamatsi katsottu kokonaan, sitä ennen pari erää yhteensä Philadelphia-matseja. Devilsille voitto Rangersistä viime yönä 5–4. Tuloksen ja ehkä pelitapahtumienkin valossa vähän turhan tiukka matsi siihen nähden, että Devilsillä oli lähes ykkös- ja Rangersilla kakkosjoukkue jäällä.

Laukaukset 34–33 Rangersille, mutta sanotaanko niin, että Devilsin materiaaliylivoima näkyi silti paikoitellen pelissä. Kaikissa erissä oli hetkiä, jolloin Devils pyöritti peliä selvästi ja loi urakalla maalipaikkoja. Paremmalla viimeistelyllä joukkue olisikin voinut tehdä toiset viisi maalia lisää. Toisaalta välillä viisikkopeli ei toiminut erityisen hyvin, mikä saattoi johtua osittain ketjuruletista. Lisäksi joidenkin pelaajien kohdalla oli aistittavissa pientä pehmeyttä otteissa.

Vaikka Rangersilla oli kakkosjoukkue jäällä, niin pelistä jäi muutamia asioita käteen, joista voi olla tässä vaiheessa varovaisesti innoissaan:

1. Devilsillä näyttäisi olevan tulevalla kaudella kolme hyökkäysketjua käytössä, ja sitä kautta maalinteko jakautuu viime kautta useamman pelaajan harteille.

2. Taylor Hall. Teki pelissä tehopisteet 1+1 ja väläytteli muutenkin vauhtiaan ja osaamistaan. Pieni kauneusvirhe Kreiderin rangaistuslaukaukseen johtaneesta kiekonmenetyksestä.

3. Yohann Auvitu. Tämä suurella varauksella, sillä ei joutunut vielä puolustuspäässä kunnolliseen testiin (minkä lisäksi pelasi turhan lepsusti Rangersin neljänteen maaliin johtaneessa Devilsin alivoimatilanteessa) ja vasta kovat pelit osoittavat, miten pärjää NHL-tason ukkoja vastaan. Toisaalta 0+3-tehopisteet ja muutama muu hyvä ratkaisu hyökkäyssuuntaan on aina kova juttu. Toisaalta -1 ja puolustajista vähiten jääaikaa.

Muita huomioita:
- Bennett teki kaksi maalia, mutta vaikutti muuten vähän pehmeältä. Voi olla, ettei pärjää tällaisilla otteilla kovimpia joukkueita/pelaajia vastaan. Mutta tämä nyt tosiaan vain yhden ottelun perusteella.
- Lovejoylta ja Quinceylta ihan hyvää peruspeliä, tosin Lovejoylle kolme jäähyä.
- Zachalta ihan hyvä peli. Osoitti muutamaan kertaan hyvää pelisilmää ja teki 1+1-tehot.
- Liikaa jäähyjä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jatkataan muutamalla ajatuksella. Harkkapelejä en ole nähnyt, joten kommentointi on toissijaisiin lähteisiin nojautuvaa. Kipukohdat tuntuvat olevan aika odotettuja, mitä myös @Toby Dammit edellä nostkin esiin, eli ongelmia on puolustuspäässä ja liialliset jäähyt sotkevat pelaamista, olkoon miten tahansa harjoituskausi meneillään.

Toisen epäonni on toisen onni, niin kuin sanotaan. Jon Merrill loukkaantui (jälleen) ja on sivussa ensiarion mukaan ainakin neljä viikkoa. Merrillin sormi murtui, kun hän blokkasi harkkapelissä laukauksen. Myös hyökkääjä Mark Gazdic on telakalla arviolta samaiset neljä viikkoa, koska häneltä murtui blokkaustilanteessa jalka.

Merrillin epäonni todennäköisesti sinetöi Yohann Auvitun pelipaikan kauden avauksessa. Vahvaa harjoitusleiriä pelannut Auvitu olisi toki muutenkin ollut vahvoilla kauden avaukseen, mutta Merrillin loukkaannuttua Auvitun osakkeet nousivat entisestään. Valmentaja John Hynes on kehunut Auvitua vuolaasti pitkin syksyä ja hänelle on tarjottu roppakaupalla vastuuta palkinnoksi hyvistä otteista.

He’s really making a statement for himself, Devils coach John Hynes said. He’s playing to his strengths. You can certainly see his skating ability, his puck-moving ability. He’s gotten better and better in the confrontational areas of the game.

But Hynes said if Auvitu shows he’s ready, he’ll stay with the Devils.
We’re going to take the players who we feel can help us win Game 1,Hynes said.

Vaikka Auvitu tarvinnee vielä aikaa sopeutuakseen NHL-rytmiin, olisi mielestäni virhe pudottaa hänet kauden avauksesta Albanyyn. Lopullinen valinta tehtänee hänen ja Steven Santinin välillä. Seth Helgeson olisi tässä kuviossa seitsemäs pakki. Itse puoltaisin Santinin lähettämistä Albanyyn ja totuttelemaan ammattilaissarjojen vauhtiin aluksi.

Siinä, missä Yohann Auvitu on puolustuksen kiinnostava pieni menestystarina, Beau Bennett on hyökkäyksen hankkinoista huomionarvoinen nimi. Bennett näytti osaamistaan Rangersia vastaan osumalla kahdesti ja hänestä tunnutaan odottavan tormakkaa vahvistusta. Hän on saanut hyvän näyttöpaikan Hallin ja Henriquen johtamassa ykkösketjussa, enkä ihmettelisi vaikka hänet nähtäisin kauden avauksessa ketjun oikeassa laidassa.

Bergen Recordin nykyinen Tom Gulitti, Andrew Gross, teki hyvän haastattelun, missä Bennettin tilannetta ruoditaan lähemmin. Devilsissä uskotaan, että Bennett on selkeä vahvistus pysyessään terveenä ja saadessaan viimein tilaisuuden pelata täysipainoisen kauden.

He’s got great hand skills, he has very good offensive instincts and hockey sense and we think that complements guys like Adam and Hallsie, coach John Hynes said. What we’re looking for from Beau is the consistency of his game. Like, the other night, you saw the skill but he was also hard on pucks. He was very competitive. That’s what we’re looking more of from him. So he’s getting a good opportunity here, on the power play and with those two guys. We think it could be a good fit but he needs to continue to show us he can play night in and night out at a high compete level.

Devilsin nuorista pelaajista Blake Speers on saanut tukun näyttöpaikkoja ja hänestä ollaan innoissaan. Vuoden 2015 draftin kolmoskierroksen varaus on kuin Hynesin muotista veistetty nopeilla jaloilla, käsillä ja hoksottimilla varustettu pelaaja, joten ei ihme, että hän on mukana vielä tässä vaiheessa. En jaksa uskoa, että Speers murtautuu pelaavaan kokoonpanoon, vaan hän saa John Quennevillen, Steven Santinin ja kumppaneiden tavoin esimakua, mitä ammattilaisena pelaaminen vaatii ja kehityskohteet selviksi ennen ammattilaiseksi siirtymistä.

Jäljellä on vielä yksi harjoituspeli Panthersia vastaan. Jos pitää veikata, sanoisin, että kauden avaukseen lähdetään tällaisella paketilla.

Hall-Henrique-Bennett
Boucher-Zajac-Palmieri
Cammalleri-Zacha-DSP
Kalinin-Fiddler-Josefson
Lappin, Blandisi

Greene-Severson
Moore-Lovejoy
Auvitu-Quincey
Helgeson

Schneider
Kinkaid


Muuta pientä

- Devils on tehnyt tulokassopimuksen puolustaja Colby Sissonsin kanssa. 18-vuotias Sissons on jättänyt hyvän vaikutelman harjoitusleirillä, joten hänet otettiin projektipelaajaksi. Seuraavat pari vuotta linnunluinen Sissons viettää juniorisarjoissa kehittyessä ja kasvaessa, eli Sissons on ajankohtainen pelaaja lähempänä 2020-lukua.

- Sheron ja Hynesin vanha tuttu Brian Gibbons on tehnyt puolestaan AHL-sopimuksen Albany Devilsin kanssa. Eipä tässäkään mitään vikaa ole - Jos Gibbons onnistuu Albanyssa, hän saa aikanaan NHL-diilin. Pitkän kauden aikana tarvitaan rutinoituneita pelaajia myös Albanyssa, koska joukkue on jälleen uusiutunut voimakkaasti ja kokeneiden lähtijöiden tilalle on tullut liuta John Quennevillen, Miles Woodin ja Josh Jacobsin kaltaisia nuoria, jotka ottavat vasta ensiaskeleitaan ammattilaisena. Albany pelasi vahvasti viime kaudella ja raivasi tiensä pudotuspeleihin, eivätkä tavoitteet ole ainakaan alempana alkavalla kaudella.

- Patrik Elias treenaa omatoimisesti. Patty on palannut jäälle, mutta jalka ei ilmeisesti ole vielä siinä kunnossa, että paluu joukkueen treenivahvuuteen olisi millään tavalla ajankohtaista.
 

Courier

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, HIFK, AS Roma
Jännä nähdä että minkälaisessa vedossa Devils on ensikaudella. Joukkue näyttää niin erilaiselta kuin viimevuosina. Devils on ollut itselleni sellainen nippu mikä ei ole aiemmin sytyttänyt yhtään. Pelit ovat olleet tylsiä ja esim. Kovalchukin tyylisten starojen poistuttua ei olla nähty mitään muutakaan mielenkiintoista. Ja vaikka joukkue on ollut aika nimetön, niin totta kai se on vielä vienyt Flyersia melkein joka kerta.

Nyt on sitten ihan eri meno, kun tuon kesän blockbuster- treidin jälkeen löytyy Taylor Hallin tasoista tähtipelaajaa. Joko kemiat ovat heti löytyneet Henriquen kanssa?

Mahtava juttu jos Auvitu nousee pelaavaan kokoonpanoon. Joitakin vuosi sitten kun tuli nähtyä tätä Jypin paidassa, niin ei tullut mieleenkään, että tällä olisi ihan NHL tason potentiaalia. Viimekauden pleijjarit IFK:n paidassa herätti hitaammankin, mutta silti tuntuu jotenkin oudolta jos tämä lyö itsensä läpi.

Pavel Zacha tulee olemaan pelaaja joka tulee olemaan allekirjoittaneen suurennuslasin alla. Tuli seurattua jonkin verran Sarnian pelejä pari kautta sitten, kun tämä oli yksi niistä mahdollisista pelaajista, jonka Flyers tulee varaamaan. Tykkäsin aina näkemästäni, ja pidin tätä hyvänä vaihtoehtona, mutta onneksi kävi niin kuin kävi ja Devils otti Zachan 6. vuorolla ja Flyers Provorovin seuraavalla. Zacha tulee varmasti olemaan kova tekijä lähivuosina. Minkälaisia pistemääriä tältä pystyy odottamaan ensikaudella? Näiden kahden lisäksi on mielenkiintoista seurata myös Konecnyn ja Zachan välistä kehitystä. Molemmat pelasivat Sarniassa ja tekivät siellä kovaa jälkeä.

Mielenkiinnolla siis odottelen ekoja keskinäisiä pelejä, ja toivotaan että Flyers voittaisi niitä jatkossa enemmän kuin ennen.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Viime kesän ykkösvaraus Michael McLeod sai sitten tulokassopparin ja ura jatkuu OHL:lässä. Ei mitenkään hirveen ylättävä uutinen ollu.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jännä nähdä että minkälaisessa vedossa Devils on ensikaudella. Joukkue näyttää niin erilaiselta kuin viimevuosina. Devils on ollut itselleni sellainen nippu mikä ei ole aiemmin sytyttänyt yhtään. Pelit ovat olleet tylsiä ja esim. Kovalchukin tyylisten starojen poistuttua ei olla nähty mitään muutakaan mielenkiintoista. Ja vaikka joukkue on ollut aika nimetön, niin totta kai se on vielä vienyt Flyersia melkein joka kerta.

Nyt on sitten ihan eri meno, kun tuon kesän blockbuster- treidin jälkeen löytyy Taylor Hallin tasoista tähtipelaajaa. Joko kemiat ovat heti löytyneet Henriquen kanssa?
Näkisin, että Devils on vahvistunut viime vuodesta Hallin lisäksi nimenomaan bottom 6 -osastolla. Siinä missä joukkueen maalinteko keskittyi viime vuonna lähes pelkästään kahteen ensimmäiseen ketjuun, on tänä vuonna tehoja odotettavissa muiltakin ketjuilta. Tai mikäli niin ei käy, on se itselleni iso pettymys.

Puolustus on sitten se joukkueen heikkous, mikä tuntuu hieman erikoiselle, etenkin parin vuoden takaista tilannetta ajatellen, jolloin puolustus tuntui olevan se joukkueen sen hetkinen ja tulevaisuuden vahvuus. Ei ole nuorukaisista Severson, Merrill, Gelinas (nyt jo Coloradossa) ja kumppanit vastanneet vielä oikein huutoon. No, toivotaan että Severson tekee tänä vuonna läpimurtonsa ja Santini hivuttautuisi kohti pelaavaa kokoonpanoa. Niin ja sitten tietenkin Auvitu näyttäisi samanlaista otteita kuin harkkamatseissa sekä Quincey ja Lovejoy hoitaisivat perusvarmasti ruutunsa.

Mitä Rangers-matsia katselin, niin Hallin ja Henriquen yhteispeli näytti oikein toimivalta. Kumpikin loi itselleen ja toiselleen (+Bennettille) tukun maalipaikkoja, ja peli näytti muutenkin terävältä. Yhden pelin perusteella näytti myös siltä, että Hall saattaa päästä/joutua ketjussa myös vähän enemmän pelintekijän rooliin kuin mihin hän on kenties tottunut Oilersissa, sillä Henrique on – Hallin tavoin – varsin aktiivinen laukoja.

Ketjuun pitäisi löytää vielä sopiva lenkki oikeaan laitaan, mikä saattaakin olla sitten haastavampi juttu. Lähtökohtaisesti Palmieri on Devilsissä ainoa TOP6-tason RW, mutta hänen paikkansa on lähes varmasti Zajacin ketjussa (ja hyvä niin, kaksikon peli toimi viime kaudella ihan hyvin yhteen). Bennett, Smith-Pelly ja kumppanit kisaavat sitten keskenään tuosta Hall - Henrique -ketjun pelipaikasta. Bennett teki Rangersia kaksi maalia, mutta muuten hän ei saanut etenkään tasaviisikoilla paljoakaan aikaan. Jotenkin tuntuisi siltä, että Smith-Pelly saattaisi toimia ketjussa paremmin, mikäli hän pysyy hitaahkona miehenä ketjukaveriensa perässä.

Pavel Zacha tulee olemaan pelaaja joka tulee olemaan allekirjoittaneen suurennuslasin alla. Tuli seurattua jonkin verran Sarnian pelejä pari kautta sitten, kun tämä oli yksi niistä mahdollisista pelaajista, jonka Flyers tulee varaamaan. Tykkäsin aina näkemästäni, ja pidin tätä hyvänä vaihtoehtona, mutta onneksi kävi niin kuin kävi ja Devils otti Zachan 6. vuorolla ja Flyers Provorovin seuraavalla. Zacha tulee varmasti olemaan kova tekijä lähivuosina. Minkälaisia pistemääriä tältä pystyy odottamaan ensikaudella? Näiden kahden lisäksi on mielenkiintoista seurata myös Konecnyn ja Zachan välistä kehitystä. Molemmat pelasivat Sarniassa ja tekivät siellä kovaa jälkeä.
Seurasin itsekin melko aktiivisesti toissa vuoden draftia, ja toivoin silloin Devilsin harkitsevan silloisesta hyökkääjäpulasta huolimatta Provorovia itselleen, mikäli Marner ei olisi omalla vuorolla enää saatavilla. No, Zachaan päätyivät. Ei sillä, Zachan peli on näyttänyt hyvältä viime kauden viimeisessä matsissa Maple Leafsia vastaan, Albanyn pudotuspeleissä sekä nyt harkkamatsissa Rangersia vastaan. Debyyttikaudella olen tyytyväinen, jos Zacha onnistuu tekemään kolmosketjun sentterinä ja kakkosylivoimassa 30–40 pistettä ja pitämään tasonsa suht tasaisena koko kauden ajan.

-----

Bluesin Yakupov-kaupasta sen verran, että HFBoardsilla tuli vastaan Mark Spectorin twiitti, jonka mukaan Shero olisi saanut napattua Yakupovin viime kaudella vaihdossa Eric Gelinasiin. Shero päätti kuitenkin ottaa mieluummin kolmoskiekon varauksen itselleen, vaikka joukkueen oikea laita - kuten todettua - on varsin heikolla tolalla. Olisihan se ollut jännä nähdä, miten Yakupov olisi sopeutunut Devilsiin, mutta toisaalta noita pehmeitä pörrääjiä on nähty joukkueessa viime vuosina ihan tarpeeksi.

Mark Spector @SportsnetSpec
Yakupov for a 3rd is market value. EDM had him dealt to NJD for Eric Gelinas last year, but Devils took a 3rd elsewhere instead.
2:43 AM - 8 Oct 2016
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Viimeinen harkkamatsi takana, ja siitäkin Floridalta 4-2 turpaan. Peliä en nähnyt.

Harkkamatsit eivät menneet ihan putkeen. Saldona 3 voittoa ja 5 tappiota, ja voitoistakin 2 tuli ekoissa "puolijoukkuepeleissä" ja kolmas Rangersin kakkosmiehitystä vastaan. Maaleja ei ole tullut ihan toivotulla tavalla, jäähyjä sitäkin enemmän. Tosin viimeisessä pelissä vastustaja sai vain kaksi yv-tilannetta. Harkkamatsit on aina harkkamatseja, joten kiinnostavaa nähdä torstaina, miten varsinainen kausi alkaa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
@Courier : Kiitos piipahduksesta hiekkalaatikolla! Itse ainakin odotan alkavan kauden kohtaamisista paluuta lähemmäs takavuosien isovihaa. Ehkä parin viime kauden kohtaamisissa on heijastunut myös molempien joukkueiden välitila, vai miksi tätä hiljaisempaa jaksoa nyt haluaakaan kutsua. Alkavalla kaudella sekä Flyers että Devils ovat nähdäkseni kisaamassa Metron viimeisistä pudotuspelipaikoista ja kauden kohtaamiset ovat siksi elintärkeitä molemmille. Tällä kaudella kohtaamisia näkyy olevan viisi ja sarjaohjelman laatijalle tulee pisteet siitä, että kolme kohtaamista on buukattu runkosarjan ratkaiseville viikoille maalis-huhtikuussa.

Hallin ja Henriquen kemiat eivät vielä ole säkenöineet sen ihmeemmin, mutta eivätköhän duon aivoitukset virity samalle taajuudelle vanhasta muistista, jahka kausi toden teolla käynnistyy. Paholaisten hyökkäyksen kokonaisuutta ajatellen merkittävämpi kysymys on tosiaan se, kuten @Toby Dammit toi esille, kenen kanssa tämän duon kemiat kohtaavat parhaiten. Minusta taas Bennett istuu DSP:tä paremmin Hallin ja Henriquen rinnalle ja toivoisin, että Bennett saisi ensimmäisen näyttöpaikan ja vielä tekisi "stempniakit" ottamalla ison roolin kantaakseen. Tämä antaisi Hynesille enemmän mahdollisuuksia roolittaa kakkos- ja kolmosketjuja ja näin luoda kipeästi kaivattua syvyyttä alempiin ketjuihin. Mitä tulee DSP:hen, näkisin hänet omimmillaan kolmosketjussa tuomassa Zachan ketjuun suoraviivaisuutta ja sahalaitaa. Kausi on kuitenkin pitkä ja lokakuiset koostumukset tuskin ovat kertalaakista nin hyvin kohdillaan, että niillä sahataan tammikuussa.

Pavel Zachan kohdalla odotukset kannattanee pitää varsin maltillisina. Keskeisin kysymys hänen kohdallaan on pelipaikka, eli löytyykö paikka keskeltä, vai laidasta. Jos nyt jotain pisteodotuksia hänelle pitää asettaa, pitäisin hyvän suorituksen vedenjakajana noin 30 tehopistettä, eli 10-15 maalia ja 15-20 maalisyöttöä. Zacha saa vastuuta ylivoimalla ja kolmosketjussa hän pääsee pelaamaan vähän kevyemmän kaliiberin ukkoja vastaan, joten tehoja pitäisi saada jonkin verran, oli kyseessä totuttelu tai ei. Pisteitä oleellisempaa on, miten hyvin Zacha kestää NHL-vauhdissa ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan. Kymmenen vuotta sitten tulokaskauttaan pelannut Travis Zajac on nähdäkseni käypä pohja vertailulle - Hän nakutteli kelpo tehot 17+25. Zajac aloitti vahvasti ja pelasi Scott Gomezin takana kakkossentterinä, kunnes seinä tuli vastaan tammi-helmikuun peliruuhkassa ja kauden lopussa Zajac pelasi nelossentterinä. Tässä ei ole mitään hävettävää tai epätavallista, vaan tarina on aika tyypillinen tulokaspelaajille. Omat ennakko-odotukset Zachaa kohtaan ovat jokseenkin tätä luokkaa, eli Zachalla on potentiaalia tehdä hyvätkin tehot, mutta on todennäköistä, että suoritustaso heittelee ja/tai laskee kauden aikana.

Yohann Auvitu on tosiaan tehnyt kunnioitettavan loikan "tavallisesta liigapakista" NHL:n porteille. Toisaalta juuri Auvitun pitkä kokemus ammattilaissarjoista on hänen etunsa kilpailussa pelipaikoista ja tasoittaa hänen tietään NHL-rinkiin. Aika tietysti näyttää, pystyykö hän vakiinnuttamaan paikkansa ylhäällä, mutta ainakin näyttöpaikka on aukeamassa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Metropolitanin voimasuhteet menevät tyystin uusiksi, kun Devils vahvistui köyhän miehen Rich Peverleyllä, eli P-A Parenteaulla. Eipä tuossa mitään suurempaa riskiäkään ole kokeilla, löytyisikö kemioita. Oikeaan laitaan kuitenkin tarvitaan vahvistusta.

Lisäksi Scott wedgewood on läpäissyt waivers-listan ja hän siirtyy pelaamaan Albanyssa.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Metropolitanin voimasuhteet menevät tyystin uusiksi, kun Devils vahvistui köyhän miehen Rich Peverleyllä, eli P-A Parenteaulla. Eipä tuossa mitään suurempaa riskiäkään ole kokeilla, löytyisikö kemioita. Oikeaan laitaan kuitenkin tarvitaan vahvistusta.

Lisäksi Scott wedgewood on läpäissyt waivers-listan ja hän siirtyy pelaamaan Albanyssa.
Ensimmäisissä harjoituksissa Parenteaun pelipaikka löytyi näköjään kolmosketjusta Zachan vierestä. Ja kokonaisuudessaan ketjut näyttivät Andrew Grossin mukaan tältä:

Taylor Hall-Adam Henrique-Devante Smith-Pelly
Mike Cammalleri-Travis Zajac-Kyle Palmieri
Jacob Josefson-Pavel Zacha-P.A. Parenteau
Miles Wood-Vern Fiddler-Blake Speers

No guarantee this is what happens on Thursday but Reid Boucher and Beau Bennett were the extra forwards today.

The power play units today, in no particular order of first or second unit:
PP-A: Yohan Auvitu-Taylor Hall, Mike Cammalleri-Pavel Zacha-Devante Smith-Pelly
PP-B: Kyle Palmieri-Damon Severson, Jacob Josefson-Travis Zajac-Adam Henrique

Ketjut näyttävät ihan asiallisille ja tasapainoisille. Hieman tosin yllättää, jos Boucher ja Bennett putoavat kokoonpanosta. Tai no, yllättävää se on ainakin Bennettin osalta. Toisaalta kumpaankin pelaajaan pätee sama asia eli eipä heillä ole juuri käyttöä TOP9:n ulkopuolella, ja molemmat tulevat varmasti saamaan kauden aikana omat näyttöpaikkansa kokoonpanossa. Eiköhän tuossa Smith-Pellyä, Parenteauta ja Bennettiä pyöritetä oikeassa laidassa sen mukaan, ketkä parhaiten hommistaan suoriutuvat. Ja Josefson on sitten Boucheria tunnollisempana pelaajana ihan ymmärrettävä valinta tuohon Zachan ja Parenteaun ketjuun. Nelosketjun ns. vaihtuvista LW- ja RW-paikoista tappelevat sitten keskenään Wood, Speers, Josefson ja Kalinin (IR:nä), joista ainakin kaksi viimeksi mainittua voivat pelata kolmosketjussakin. Mutta hyvä vaan, että joukkueessa on syvyyttä pyörittää pelaajia eri pelipaikoilla.

Mitä tulee nelosketjun junioreihin, niin pidän erittäin todennäköisenä, että Speers laitetaan viimeistään yhdeksän pelin jälkeen takaisin OHL:ään. Sen sijaan Woodilla voi olla kaikki mahdollisuudet pysyä nelosketjun jyränä. Jännä joka tapauksessa nähdä, miten esim. Speers pärjää NHL-tasolla, mikäli hän pysyy vielä jatkossakin kokoonpanossa.

Harjoituksessa oli pyöritetty seitsemää pakkia, joten pakkipareista ei ole vielä tarkempaa tietoa. Itselleni sopisi hyvin esimerkiksi tällaiset parit:
Greene–Severson
Lovejoy–Santini
Auvitu–Quincey
Moore
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Kohta herkkua on taas tarjolla ainakin puoleksi vuodeksi. Kiekko putoaa jäähän puoli kolmelta Sunrisessa, kun Devils hakee pisteitä Panthersin vieraana. Vanhakin tässä vallan innostuu, kun pitkä odotus päättyy ja niminä internetsivujen listoilla pyörineet nimet näkee tositoimissa.

Andrew Grossin mukaan Devilsin aamujäillä mentiin tällaisella paketilla, eli näillä näkymin tässä on illan kokoonpano. Devilsillä on mukana kolme debytanttia: Pavel Zacha, Blake Speers ja Yohann Auvitu. Eli käytännössä mennään samoilla ketjuilla kuin @Toby Dammit kirjoitti edellä.

Taylor Hall-Adam Henrique-Devante Smith-Pelly
Mike Cammalleri-Travis Zajac-Kyle Palmieri
Jacob Josefson-Pavel Zacha-P.A. Parenteau
Miles Wood-Vern Fiddler-Blake Speers

Andy Greene-Damon Severson
John Moore-Ben Lovejoy
Yohann Auvitu-Kyle Quincey

Cory Schneider
Keith Kinkaid

Reid Boucher, Beau Bennett ja Steven Santini ovat terveitä raaputuksia. Sergei Kalinin, Jon Merrill ja Mark Gazdic ovat IR-listalla. Boucherin ja Bennettin jääminen ulkopuolelle on sinänsä pieni yllätys, mutta toisaalta hekin saavat taatusti näyttöpaikkansa. On jokseenkin selvää, ettei Blake Speers ole vielä tullut jäädäkseen, vaan hän saa kupposensa kahvia ennen paluuta viimeiselle junnukaudelle. Samoin Miles Wood päätynee Albanyyn, ellei hänkään vallan iske kipinää kaukalossa.

Fire and Icessa oli Andrew Grossin nostot kauden avaintekijöiksi. Eipä näihin hirveästi lisättävää tai moitittavaa löydy. Näiden teemojen ympärillähän Devilsin kausi pitkälti pyörii.

1. Taylor Hall’s impact: The Devils acquired the elite left wing from the Oilers to turbo charge their attack, which produced an NHL-low 184 goals last season. In addition to his expected production, Hall should open the ice for his teammates since defenders will be drawn to him.

2. Mike Cammalleri’s health: The veteran left wing was having a terrific season with 14 goals and 24 assists in 42 games before an injured right hand sidelined him. His presence, coupled with Hall’s gives the Devils much more scoring potential across four lines.

3. The defense steps up: The Devils dealt top-pair defenseman Adam Larsson to Edmonton for Hall and must now make up those minutes. Coach John Hynes is hoping for more of a defense-by-committee approach rather than a strict top pair featuring captain Andy Greene.

4. More of the same from Cory Schneider: In his second season as the Devils’ unquestioned No. 1 goalie, Schneider had his first All-Star season, going 27-25-1 with a 2.15 goals-against average and .924 save percentage. At age 30, Schneider is in the prime of his career.

5. Youth development: The younger players, young veterans such as defensemen Jon Merrill and Damon Severson and forward Reid Boucher, or rookies such as defenseman Steven Santini and center Pavel Zacha must become consistent contributors.

Tää on aika hyvä pohja, minkä perusteella alkavaa kautta voi pohjustaa. Taylor Hall on itseoikeutetusti listan kärjessä - Devilsillä on riviessään pitkästä aikaa puhdasverinen hyökkäyksen dynamo. Hallin ansiosta Devils ei ole niin riippuvainen esimerkiksi Mike Cammallerin terveydestä, vaan hyökkäyksen tulivoimaa pystytään jakamaan useampaan ketjuun.

Puolustus on tällä hetkellä suuri tuntematon. Adam Larssonin kauppaamisen myötä Devilsillä ei ole lähtökohtaisesti puhdasta ykkösparia, vaan kolme melko tasaista paria. Devils tarvitsee puolustajiltaan paitsi tehoja, ennen kaikkea myös vahvaa kiekollista pelaamista, että jälleen viime vuotta nopeampi hyökkäyskalusto saadaan ruokittua. Kauden suunnan kannalta onkin erinomaisen tärkeää, että Severson ja pienemmässä mittakaavassa Auvitu ja varauksin Santini pystyvät kantamaan vastuuta kiekollisesta pelistä. Myös John Moore on ihan tärkeä lenkki ja hänen osaltaan ura on vedenjakajalla - ykkösvarauksen status ei enää kannattele, vaan hänen pitäisi pystyä pelaamaan täysipainoinen kausi. Devilsin menestysmahdollisuuksien kulmakivenä on tietysti edelleen vahva puolustuspään pelaaminen. Devils päästi viime kaudella 208 maalia, mikä oli kahdeksanneksi vähiten koko liigassa. Jos puolustus pysyy yhtä tiiviinä ja joukkue pystyy upottamaan 20-30 maalia enemmän, niin tiedä, vaikka kausi jatkuisi vielä vappuna.

Listan ulkopuolelta haluaisin nostaa esille kauden suunnan kannalta merkittävimmät ottelut - Viime vuonna Devils menetti otteensa pudotuspelitaistelusta suurelta osin siksi, että se hävisi pisteitä huonommin sijoittuneille joukkueille. Isotkaan voitot konferenssin ja liigan kärkijengejä vastaan eivät merkitse mitään, jos vastaavasti pisteitä hukataan samoilla sijoilla ja liigan hännillä majaileville joukkueille. Metropolitan on nähdäkseni kahden kärkijoukkueen takaan erittäin tasainen ja siksi ottelut eritoten Flyersia, Islandersia, Blue Jacketsia ja Carolinaa vastaan ovat erittäin tärkeitä koko kauden kannalta. Ja jälleen kerran toivon hyvää starttia kauteen, sillä takamatkalta on vaikeaa nousta takaisin pudotuspelitaisteluun enää joulun jälkeen.

Noin yleisesti ottaen Devils on ainakin paperilla vahvempi kuin viime vuonna. Joukkueella on enemmän tulivoimaa ja varsinkin viidellä viittä vastaan joukkueen pitäisi suoritua (toivottavasti huomattavasti) paremmin kuin viime kaudella. Joukkue on toki kaukana valmiista ja esimerkiksi Blake Speers lähetettänee takaisin junnuihin, ellei hän nyt aivan lyö kaikkia laudalta. Itse uskon, että puolustuksessa nähdään vielä kauden mittaan muutoksia. Larssonin lähdön myötä on ihan viisasta katsoa, miten Severson, Merrill ja Santini menestyvät ja millaisiksi vahvuudet ja puutteet muodostuvat ja lähteä markkinoille rellestämään vasta sen jälkeen.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Kausi avattu. Olisihan se huonomminkin voinut alkaa, mutta mielestäni myös paremmin. Kaikki kunnia kotijoukkueelle, olivat parempia, ennen kaikkea aktiivisempia. Mielestäni silti Devils tässä hävisi pisteen. Maalintekopaikat jäivät vähän uupumaan, ainoa maalikin tuli sellaisesta "vedetään nyt sinnepäin" -tilanteesta. Toki hyvän laukauksen sai Auvitu lauottua ja P-AP oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Jos jotain plussia ja miinuksia listaisi vielä:
+++ Cory Schneider, ilmiömäinen peli. Maaleille ei mahtanut mitään ja pelasti 4-5 varmaa häkkiä. Rauhallinen suoritus, viime kauden tasoa.
++ Pavel Zacha, syöttöpiste maaliin ja erittäin kypsää pelaamista. Elias'n manttelinperijä, toivottavasti jatkaa Devilsissä vielä pitkään.
+ Yohann Auvitu, perusvarmaa peliä ja ykkössyöttö maaliin. Vähän näkyi se, ettei ihan täysin ollut vielä NHL-vauhdissa niin hyvin mukana, mutta pikkuhiljaa...

--- Andy Greene, valitettavasti. Oikeastaan koko ykköspakkipari voisi mennä tähän kolmen miinuksen kategoriaan, mutta laitetaan kapteeni ensin. Ennennäkemättömiä hasardisyöttöjä, kiekonmenetyksiä, epävarmuutta. Hyvä puoli on se, että parantaa satavarmasti otteitaan.
-- Damon Severson, voittomaali annettiin vähän heppoisesti. Toki mielestäni siinä Matheson taklasi vähän sääntöjen rajamailla Seversonia maalin takana. Silti, tuo tilanne maksoi lisäpisteen ja sen aiheutti löysä pelaaminen.
- viisikkopuolustus, Schneider joutui olemaan liian yksin monessakin eri tilanteessa. Luottiko joukkue liikaa siihen, että kyllä maalivahti hoitaa vai mistä mahtoi olla kyse, mutta kyllä pakka aukesi liian useasti.

Kaiken kaikkiaan näkisin, että tämä joukkue pystyy nousemaan pudotuspeleihin. Tasaisia vääntöjä tullee jokainen matsi olemaan, puolustuspäässä jälleen kerran ratkaistaan Devilsin kevään sijoitus. Schneideriin homma ei kaadu. Jonkun pitäisi vaan tehdä maaleja.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Joo-o, kausi alkaa näköjään siitä mihin viime kausi jäi. Kuten @Andji kirjoitti, jäivät maalipaikat aika vähiin, vaikka viimeisen parin minuutin aikana Devilsillä olikin pari oikein maukasta tilannetta Greenellä, Parenteaulla jne., joista olisi voinut laittaa kiekon häkkiin. Odotin silti enemmän hyökkäyspään hallintaa etenkin kahdelta kärkiketjulta. Tuntui, että Hall-Henrique-Smith-Pelly-ketjun peli ei lähtenyt toimimaan oikein missään vaiheessa eikä yksikään ketju saanut hyökkäyspäässä säännöllistä pyöritystä aikaan, toisin kuin Floridalla Barkovin kenttä. Näkisin yhdeksi ongelmaksi sen, että vaikka Hynes on painottanut nopeuden merkitystä pelitavassa ja joukkueeseen on tuotu lisää nopeampia pelaajia, lähtee kiekko omasta päästä aivan liian verkkaisesti liikkeelle. Hyökkäyspään ongelmat johtuvatkin mielestäni suurelta osin puolustuksen "kädettömyydestä".

Ensimmäinen peli ei kieltämättä antanut kovin mairittelevaa kuvaa Seversonin pelistä. Vähän pehmeitä ratkaisuja kiekon kanssa, jotka johtivat Floridan toiseen maaliin ja pariin pyöritykseen omassa päässä. Parannusta on tapahduttava, jotta Severson ansaitsee paikkansa Greenen vieressä, jonka pelaamisesta en ole pätkääkään huolissani, vaikka pari lepsua ratkaisua kiekon kanssa kävikin (mm. ekan erän kiekonmenetys takakarvauksesta). Muista puolustajista Quinceylta ja Auvitulta ihan ok peliä, Lovejoylta huonoa tuuria ensimmäisessä maalissa. Maalissa Schneider oli tosiaan erinomainen.

Tiukkoja ja vähämaalisia pelejä luvassa, mutta toivoisin kyllä parannusta hyökkäyspään peliin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
@Andji tekikin hyvin selon viime yön tapahtumista, Devils saa olla tyytyväinen yhteenkin pisteeseen, minkä Schneider torjunnoillaan tarjosi. Peli olisi hyvin voinut olla ohi avauserän jälkeen, mutta Devils selvisi Schneiderin ansiosta erätauolle tasatilanteessa 1-1. Ja olihan tuossa ottelun lopussa paikat tehdä täysi ryöstökin, mutta Luongo ehti Hallin, Parenteaun ja Greenen hyvien yritysten tielle. Varsinkin kaksoistorjunta Hallin ja Parenteaun yrityksiin oli vintage-kamaa. Mitään kauhean pitkälle meneviä päätelmiä pelistä ei oikeastaan kannata tehdä, koska kauden avauspeli oli niin sekavaa pomputtelua ja uudistunut joukkue vielä totutteli toisiinsa.

Kiekollinen pelaaminen Devilsillä oli suorastaan Auvitun perseestä. Kaikki kunnia tästä isännille, joiden liike ja suoraviivaisuus olivat myrkkyä hitaasti liikkuneelle ja epävarmalle Devilsille. Syötöt viipyivät ja jäivät jalkoihin, tai jäivät antamatta, kun Panthersin ukko oli jo iholla. Huomiota kuuluu antaa myös Panthersin pakeille, joiden aloitteellisuus hyökkäyssuuntaan oli ihailtavaa. Voittomaali oli aika lailla pelin mikrokosmos, missä ottelun ratkaissut Panthersin vauhti ja röyhkeys tulevat hyvin esille - Severson riisti sinänsä nätisti kiekon hyvin pois Mathesonilta, mutta lähti liian löysästi lipumaan maalin taa. Severson ilmeisesti oletti olevansa selvillä vesillä, mutta Matheson tulikin ja torppasi hänet kuin rätin jäähän ja Severson sai katsella, kun Matheson pelasi Barkoville varman paikan. Kiekko oli tosiaan jo Seversonilta karannut, kun Matheson torppasi hänet, mutta ei näistä ole yleensä muutenkaan jäähyjä vihelletty. Eihän tämä mikään maailmanloppu ole, vaikka peli päättyikin tähän kämmiin. Ikävämpää on, että juuri tämä huolimaton ja laiskanpulskea surffailu on sitä, mihin John Hynes puuttui jo viime kaudella.

Toivottavasti viimeöinen toimii Seversonille ja koko joukkueelle herätyksenä. Pariin kertaan hieraisin silmiä epäuskoisena, kun Greenen ja Cammallerin kaltaiset rutinoituneet veteraanit sössivät kiekkoja miten sattuu. Greeneä alistettiin pahasti pariin kertaan ja kaikeksi onneksi tämä jäänee kuitenkin surkeaksi aloitukseksi. Vatsanpohjasta suorastaan väänsi, kun Cammallerikin sortui yrittämään väkipakolla tilanteiden rakentamista. Cammyn huonoimpiin hetkiin kuuluu toisen erän lopun sumentuminen, missä hän haki rystysyöttöä siniviivaa pitkin kahden Panthers-pelaajan kärkkyessä lähtöasemissa. Kolmen sekunnin kuluttua kiekko olikin Devilsin alueella. On jotenkin käsittämätöntä, miten joukkueen about älykkäin pelaaja edes ajattelee tuollaista vaihtoehtoa.

Joukkueen onnistujista pitkälti samaa mieltä kuin Andji. Schneiderin ilta oli koko lailla täydellinen, eikä hän voinut maaleille mitään. Panthersin ainokainen varsinaisella peliajalla pomppi sisään Lovejoyn kautta ja tuo jatkoaikamaali oli yhtä lailla mahdoton torjuttavaksi, kun Barkov sai ladata lätyn verkkoon takatolpalta. Yohann Auvitu ei vielä saanut maalitiliään auki, vaikka hän latasikin kiekon verkkoon. Veto osui matkalla Parenteau'n jalkaan, joten Auvitu saa nauttia avausmaalista vielä toisenkin kerran ja tällöin toivottavasti hän saa sen nimiinsä.

Devilsin ketjuista parasta esitti Pavel Zachan johtama kolmosketju. Zacha varsinkin pelasi ennakkoluulottomasti ja toi kaivattu fyysisyyttä peliin. Parenteau puolestaan näytti olevansa potentiaalinen vahvistus joukkueelle väläyttelemällä hyökkäyspään taitojaan. Parenteaulla on kyllä ihailtava vainu haistaa tilanteet ja olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Maalitili Devilsissä aukesi ja oli lähellä, ettei hän olisi niitannut toista runsas minuutti ennen loppua. Vain Luongon haamutorjunta maaliviivan tuntumasta esti Parenteaun todennäköisen voittomaalin. Ykkösketju oli vielä varsin vaisu. Hall väläytteli pariin kertaan nopeuttaan ja käsiään, mutta kokonaisuus oli vielä hakusessa. Sivuhuomiona sanottakoon, että DSP ei ollut mitenkään hyvä ketjun oikeassa laidassa.

Summa summarum, tulokseen voi olla ihan kohtuullisen tyytyväinen, kun ottaa huomioon, että Devils oli pelillisesti jäljessä. Ottelu kuvastaa hyvin, mikä merkitys aloitekyvyllä on tämän päivän liigassa. Panthers oli käytännössä läpi ottelun kuskin paikalla ja sen seurauksena Devils joutui pitkiksi ajoiksi puolustuskannalle ja toistuvasti roiskimaan kiekkoa. Tähän varmasti tulee kauden edetessä muutosta parempaan, mutta työtäkin on paljon tehtävänä. Jos harjoituskaudella ongelmana olivat liialliset jäähyt, niin tekemistä on edelleen. Viisikon ollessa levällään Devils joutui käyttämään paljon mailaa paikkaamaan sijoittautumista ja huonoja syöttöjä. Näistä tulee ajan oloon paljon tarpeettomia jäähyjä, mistä on juuri yritetty päästä eroon.

Kausi korkattu ja seuraavaksi sitten Lightningia vastaan.
 

Andji

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kulloinkin minkäkin liigan hallitseva mestari
Sivuhuomiona sanottakoon, että DSP ei ollut mitenkään hyvä ketjun oikeassa laidassa.
Meinasin antaa DSP:lle tuon yhden miinuksen, jonka sitten annoin viisikkopuolustukselle. En ollut täysin varma mikä DSP:n rooli tuossa ykkösen laidassa on. Mielestäni harjoituskauden pirteästi pelannut Bennett sopisi tuohon paremmin ja DSP sitten ronkkimaan irtokiekkoja sisään alempiin ketjuihin. Wood-Speers-akseli ei väläytellyt, mutta heille on kai annettava muutama peli aikaa ennen kuin heidän osaltaan aletaan kokoonpanomuutoksia tehdä. Jos homma ei lähde odotetulla tavalla toimimaan, niin Speers takaisin junnuihin ja DSP hänen paikalleen neloseen. Siis jos peluutus jatkuu tasaisena.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Meinasin antaa DSP:lle tuon yhden miinuksen, jonka sitten annoin viisikkopuolustukselle. En ollut täysin varma mikä DSP:n rooli tuossa ykkösen laidassa on. Mielestäni harjoituskauden pirteästi pelannut Bennett sopisi tuohon paremmin ja DSP sitten ronkkimaan irtokiekkoja sisään alempiin ketjuihin. Wood-Speers-akseli ei väläytellyt, mutta heille on kai annettava muutama peli aikaa ennen kuin heidän osaltaan aletaan kokoonpanomuutoksia tehdä. Jos homma ei lähde odotetulla tavalla toimimaan, niin Speers takaisin junnuihin ja DSP hänen paikalleen neloseen. Siis jos peluutus jatkuu tasaisena.
Täytyy sanoa, että itsekin samoilla linjoilla, vaikka jossain aikaisemmissa viestissäni pidin Smith-Pellyä ihan ok-valintana Bennettin paikalle. Mutta Florida-pelin perusteella hänen jalkanopeutensa ei riittänyt mitenkään Hallin ja Henriquen rinnalle. Seuraavaan peliin sitten Bennettiä tai Parenteauta ykkösketjuun. Parenteau tosin taisi saada pelin aikana muutaman vaihdon Hallin ja Henriquen kanssa, mutta lopputulos ei ollut yhtään sen parempi. Ehkä lopputulos olisi kuitenkin muutaman treenin jälkeen parempi.

Wood ja Speers eivät ihmeitä pelissä esittäneet, ja esimerkiksi Kalinin tuo varmasti lisää vääntövoimaa neloseen, kunhan tervehtyy sairasteluista. Oikeaan laitaan sitten voi heittää Smith-Pellyn, mikäli homma ei toimi ylemmissä kentissä. Mistä tulikin mieleeni, että Vern Fiddler veti Schneiderin torjuntojen ohella parhaan Devils-suorituksen pelissä, kun hän väänsi alivoimalla yli puoli minuuttia Floridan päädyssä.

Jotain tällaista voisi kokeilla Tampa Bay -matsiin:
Hall–Henrique-Bennett
Boucher-Zajac-Palmieri
Cammalleri-Zacha-Parenteau (samalla lisää peliaikaa kolmoselle)
Josefson/Kalinin-Fiddler-Smith-Pelly
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ketjut yön Tampa Bay -peliin. Pientä viilausta kun Bennett tuli Josefsonin paikalle kolmoskenttään (ja ylivoimaan) sekä Parenteau ja Smith-Pelly vaihtoivat paikkoja keskenään.

Taylor Hall-Adam Henrique-P.A. Parenteau
Mike Cammalleri-Travis Zajac-Kyle Palmieri
Beau Bennett-Pavel Zacha-Devante Smith-Pelly
Miles Wood-Vern Fiddler-Blake Speers

Andy Greene-Damon Severson
John Moore-Ben Lovejoy
Yohann Auvitu-Kyle Quincey

Lisäksi Andrew Grossin mukaan Zajac olisi ykköskentän ja Henrique kakkoskentän sentteri, mutta toisaalla Henrique olisi edelleen Hallin ja Parenteaun kentässä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ihan hyvältä vaikuttavia muutoksia tehty kokoonpanoon.

Minusta DSP on parempi vaihtoehto suoraviivaisemman Zachan rinnalle kuin ykköseen. Periaatteessa hän olisi vielä ihan kokeilemisen arvoinen vaihtoehto pusertamaan irtokiekot häkkiin maalin edustalta ja tekemään tilaa Hallille ja Henriquelle. Avausottelussa homma ei vain toiminut millään tavalla.

Minustakin Parenteau, tai aiemmin spekuloitu Bennett, toimii varmaan paremmin ykkösen oikeassa laidassa, koska kaksikko kaipaa rinnalleen niin sanotusti korkealla tasolla peliä ajattelevaa (ja toteuttavaa) laituria. Parenteau voisi olla tällainen vaihtoehto, jos luistelunopeus ei aiheuta ongelmia. Eihän DSP mikään puupäinen koohottaja ole, mutta hänen tyylinsä sopii paremmin suoraviivaiseen ketjuun. Alkukauden aikana nähdään, löydetäänkö DSP:lle sopivaa roolia. Oli selvää, että hänelle kannatti tehdä jatko, mutta samassa yhteydessä oli paljonkin pohdintaa, keiden kanssa DSP löytää kemiat.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nopeat kommentit viime yön 3-2-tappiosta Tampa Bayta vastaan. Peli näytti paljon paremmalle kuin jatkoaikatappiossa Floridaa vastaan. Eka erä oli vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa, jossa Devilsillä oli mahdollisuudet useampaankin kuin kahteen maaliin. Mutta niinhän siinä usein käy, että kun et tee omista paikoistasi maaleja, niin vastustaja sitten tekee. Toisen erän ensimmäinen kymppi oli puhdasta Tampa Bayn pyöritystä. Devils unohti jalat pukukoppiin ja Tampa Bay puolestaan paransi otteitaan. 2-2-tasoituksen jälkeen peli oli sitten kohtuullisen tasaista, mutta niin vain Filppula onnistui ohjaamaan voittomaalin päätöserässä. Sitä ennen Devilsiltä oli hylätty yksi paitsiomaali ja toinen jäähyn takia pelin poikki viheltämisen takia (vähän tulkinnanvaraista, oliko Tampa Bayn pelaajalla kiekko missään vaiheessa kontrollissa).

Ketjukoostumukset toimivat huomattavasti paremmin näin, että Henrique pelasi Cammallerin ja Palmierin ja Hall Zajacin ja Parenteaun kanssa. Lisäksi Bennett oli kohtuullisen hyvä lisäys kolmoseen, joka tosin taisi pelata tokan erän alussa kaikista huonoiten. Hall oli hyvä, samoin Fiddler joka on todella iso parannus Giontaan verrattuna (vääntövoimaa riittää, voittaa aloituksia jne.). Ja onneksi Severson ei tainnut loukkaantua Schneiderin maalin luona vastustajan kanssa väännettyään. Schneiderille taas hyvä peli, vaikka yksi lirukiekko oli todella lähellä livahtaa häkkiin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Anaheim-matsista pienellä viiveellä lyhyesti. Tuloksena siis 2-1-voitto ja kauden toistaiseksi vahvin ottelu. Tällä kertaa hyökkäys- ja puolustuspeli oli hyvin tasapainossa, ja joukkue piti kiekkoa enemmän hyökkäys- kuin puolustusalueella. Aluksi tosin tuntui, että joukkue ei saa taaskaan maalia mistään (mm. Henriquen tolppalaukaus), mutta onneksi Hall näytti kahdella maalillaan vähän mallia muille. Ekassa maalissa pisti ylivoimalla Cammallerin reboundin tyhjään häkkiin ja jälkimmäisessä ohjasi tyylikkäästi Seversonin siniviivavedon Gibsonin ohi. Kolmas maalikaan ei ollut pelissä kovin kaukana. (Mikäli ottelu jäi näkemättä, niin kannattaa käydä lukemassa @Largo n tarkempi ottelukuvaus Anaheimin kausiketjusta.)

Muita onnistujia olivat Zacha, joka pelasi tähän mennessä vahvimman matsin Devils-paidassa, Cammalleri, joka alkaa näköjään lämmetä vähitellen, Zajac, Fiddler, Smith-Pelly, Auvitu, Quincey, Greene, Severson ja ehkä myös kakkospakkipari Lovejoy–Moore, joista esim. Lovejoy vääntää välillä tosi hyvin oman maalin edessä mutta tekee sitten vastapainoksi virheitä hyökkäyssiniviivalla jne. Myös Schneider pelasi tuttuun tyyliin hyvin, vaikka hänen ei tällä kertaa tarvinnut esittää mitään ihmepelastuksia.

Hyökkääjistä Henrique ja Palmieri ovat vielä vähän ruosteessa. Lisäksi Bennettistä ja Parenteausta on vähän vaikea sanoa, mikä heidän antinsa tulee olemaan joukkueelle.

Kolmen pelin jälkeen kolme pistettä ja viisi maalia. Etenkään maalimäärä ei ole vielä ihan sitä mitä odotin, mutta toivotaan että homma lähtisi tästä nyt kunnolla käyntiin. Pistemäärä on ihan ok, kun yksi vastustajista oli kuitenkin liigan TOP3-joukkue Tampa Bay.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Bostonilta 2–1 turpaan, joten Devilsin yhden maalin eroon päättyvät pelit jatkuvat. Palmieri vei Devilsin kolmannessa erässä johtoon, mutta Marchand tasoitti ja Bergeron teki reilu minuutti ennen loppua voittomaalin. Otti vähän päähän.

Devils ei saanut koko pelin aikana hyökkäyssuuntaan oikein mitään aikaan. Okei, laukaukset menivät aika tasan Bruinsin kanssa, mutta olihan ne kaikki pahemmat paikat melkeinpä poikkeuksetta vastustajalla. Yksikään kenttä ei saanut säännöllisesti painetta vastustajan päätyyn, joten ei ollut ihme, että Hynes sekoitteli kenttiä ottelun aikana.

Neljä ottelua ja kuusi maalia. Kyllähän tämäkin asia alkaa ottaamaan päähän, kun Hall-treidin ja bottom 6:n päivitysten myötä odotukset olivat ennen kauden alkua vähän toista luokkaa. Mutta tällä hetkellä maalinteko on vielä vaikeampaa kuin viime kaudella. Takana on vasta neljä peliä, joten ei tässä pitäisi vielä panikoida, mutta ei tuollaisia matseja kovin kauaa enää jaksaisi katsoa.

Joukkueen RW:t tuntuvat tällä hetkellä ihan lapasilta Palmieria ja ehkä osittain Smith-Pellyä lukuun ottamatta. Parenteau ja Bennett, joka on tosin pelannut viime matseissa vasemmassa laidassa, eivät ole saaneet oikein mitään aikaan. Tulee ikävä Jagria ja Stempniakia, jotka pystyivät rakentamaan peliä ja pitämään kiekkoa itsellään. Tällä hetkellä sellaisia pelaajia ei tarpeeksi joukkueesta löydy.

Harjoituksissa uudet ketjukoostumukset ovat näyttäneet tältä:

Taylor Hall-Adam Henrique-Blake Speers
Beau Bennett-Travis Zajac-Kyle Palmieri
Mike Cammalleri-Pavel Zacha-P.A. Parenteau
Sergey Kalinin-Vern Fiddler-Devante Smith-Pelly

The extra fifth line: Reid Boucher-Jacob Josefson-Miles Wood

En todellakaan usko Speersin tuovan ykköskenttään mitään positiivista, mutta mielelläni olen toki väärässä. Kakkos- ja kolmoskenttä tuntuvat nyt aikaisempaa tasapainoisemmille ja neloskenttäkin näyttää vihdoin siltä miltä sen pitääkin.
 

Izeq

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kyllä tuo puolustuksen hyökkäyssuuntaan pelaaminen on kauheaa katseltavaa. Liikkeelle lähtö todella verkkaista ja syötöt luokattomia. Ehkä jatkoaikavoitto myös puoltaa puolustuksen avauksien huonoutta, kun hyökkääjillä on enemmän aikaa ja tilaa tehdä peliä itse, niin syntyi kelvollinen hyökkäys ja sen seurauksena voittomaali. Pari vuotta sitten Seversonista odotti jotain suurta, mutta nyt näyttää homma ottaneen takapakkia todella paljon. Auvitun pelaaminen miellyttää. Joskus ylipelaa ittensä tilanteista ulos ja on omaan päähän mentäessä myöhässä, mutta siitä en olisi kovin huolissaan vielä.

Toistaiseksi kausi ollu todella vähämaalinen Devilsille, ja toivoisikin jo kunnon maalijuhlaa ja useammalle pelaajalle onnistumisia. Varsinkin Henriquelle. Kaksi ensimmäistä ylivoimaa oli aivan hirveää katseltavaa, kun ei kiekkoa saatu edes vastustajan alueelle ja/tai varsinkaan pidettyä sitä siellä.

Jatkossa toivoisi, että pelaaminen aloitetaan heti ensiminuutilla, eikä 30 minuutin jälkeen.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tässä muutamia ajatuksia edellisten jatkoksi.

Ottelusta Wildia vastaan jäi tietysti hyvä mieli kahden pisteen ansiosta. Katkeran Bruins-tappion jälkeen kovalla duunilla punnerrettu työvoitto tekee joukkueen moraalille hyvää. Joukkueen kantava voima oli jälleen kerran Cory Schneider. Joukkueen näkyvimpiä pelaajia Schneiderin ohella olivat voittomaalin upottanut Taylor Hall ja hänen rinnallaan vastuuta saanut Pavel Zacha. Nuorukainen tuntui sopivan tähänastisista kokeiluista parhaiten Hallin rinnalle. Toivoisin, että Hynes antaa Zachalle tilaisuuden myös seuraavassa pelissä pelata Hallin ja esimerkiksi Parenteaun rinnalla.

Joukkueen viisikkopelaaminen on vielä todella rikkonaista ja tätä katkokävelyä on tietenkin turhauttavaa seurata. En vähättele ongelmia, mutta en ole kuitenkaan kovin huolissani vielä Devilsin kauden suunnasta, tai takkuilleesta maalinteosta. Toki pisteitä pitää pystyä ottamaan myös alkukauden aikana, etteivät muut karkaa heti alussa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Devils joutuu turvaamaan kauden upeasti aloittaneeseen Cory Schneideriin myös välittömässä lähitulevaisuudessa.

On hyvä muistaa, että Devilsillä on ringissä vain kymmenisen kenttäpelaajaa, jotka pelasivat Devilsissä vuosi sitten tähän aikaan. Kaikkiaan Devilsillä on vain kuusi kenttäpelaajaa, joilla on yli kaksi kautta alla Devilsissä. Vie väkisin oman aikansa, ennen kuin yhteinen sävel löytyy. Peli on jo parempaa kuin viikko sitten ja viikon päästä peli on jälleen parempaa kuin nyt. Viime yön pelissä Wildia vastaan oli jo paljon hyviä aihioita varsinkin hyökkäyspäässä, eikä ongelma ollut niinkään maalipaikoille pääsyssä - ilman Dubnykin huippupeliä Devils olisi helposti upottanut jopa 3-4 häkkiä enemmän.

Puolustuksen osalta on helppoa sanoa, että Adam Larssonia on ikävä. Larsin viileä ja tarkka pelaaminen rauhoitti viisikkoa ja hänen lavastaan lähti myös tarkat avaukset hyökkääjille. Joukkueen muutokset näkyvät korostetusti puolustuksessa, missä ei ole jäljellä yhtään viime kauden pareista. Tähänkään ei ole tarjolla pikaratkaisua. Mitä paremmin viisikko tekee sovittuja asioita ja on oikeilla paikoilla, sitä helpompaa pakkienkin on antaa kunnon syöttöjä. Minusta ongelmat ovat pikemmin kummunneet siitä, että viisikko ole toiminut synkassa, vaan itse kukin on ollut vähän siellä päin. Tuloksena on ollut huonoa avauspelaamista ja sitä, että Devils joutuu edelleen heittämään paljon kiekkoa päätyyn sen sijaan, että keskialueen yli päästäisiin vauhdilla.

Damon Seversonin alkukausi on monin tavoin kuin Devilsin alkukausi pienoiskoossa. Seversonin otteista paistaa lahjakkuus ja joka pelissä Severson tekee tukun erinomaisia ratkaisuja, mutta vastapainoksi hän tekee aivan kamalia mokia. Toistan jälleen itseäni, mutta Seversonin suurin ongelma on korvien välissä. Bruinsia vastaan hän pelasi tarkasti myös puolustussuuntaan, mutta Wildia vastaan nähtiin jälleen harhailua ja huolimattomia ratkaisuja kiekon kanssa. Nämä ovat asioita, mitkä eivät korjaannu yhdessä yössä, mutta kyllähän tällä kaudella Seversonin pitää jo pystyä osoittamaan edistystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös