New Jersey Devils 2013–2014

  • 165 626
  • 407

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Leuka rintaan ja kohti uutta kautta.

Tässä vaiheessa kevättä edessä on vielä suuri tuntematon. On todella vaikeaa arvioida, miten todennäköisesti Devils palaa kisaamaan pudotuspelipaikasta, tai keitä ylipäänsä tulevalla kaudella joukkueessa pelaa. Katsellessa Devilsin menneitä suorituksia ja pelaajalistaa, menee väkisin hämilleen. Joukkuetta pitäisi saada uudistettua, koska vanha kaarti on taas hiukan vanhempi kuin vuosi sitten. Toisessa vaakakupissa painaa veteraanien suoritusvarmuus ja kuluttavan sarjan taipumus suosia pitkään yhdessä olleita joukkueita. Siksi toivonkin, että suurin osa päättyneen kauden joukkueesta jatkaa myös kaudella 2013–2014. Devilsin peruspaketti on hyvällä mallilla, eikä joukkueen hajottamisella saada aikaan muutosta parempaan, vaan epävarmuudella kuorrutettu rakennustyö pitäisi taas aloittaa alusta.

Devilsin toimistolla riittää kuhinaa myös tänä kesänä, sillä lähes 20 sopimusta päättyi kauteen 2012–2013. Tärkeimpiä jatkosopimuksia ovat Patrik Eliaksen, Dainius Zubrusin, Adam Henriquen, Andrei Loktionovin ja Jacob Josefsonin jatkopahvit. Katkolla olevien sopimusten suuri määrä on sinänsä isotöinen savotta, mutta toisaalta puoli tusinaa sopimuksista on mallia ota tai jätä. Toisessa ääripäässä on seuraikoni Elias, jota Devilsillä ei yksinkertaisesti ole varaa menettää, jos joukkue aikoo säilyä vakavasti otettavana pudotuspelikandidaattina.

Myös David Clarkson on tärkeä palanen ensi kauden joukkueeseen, kunhan ei hinnoittele palveluksiaan liian kalliiksi. Clarkielle on käyttöä kolmosketjussa ja ylivoimalla ja häneltä on kohtuullista odottaa noin 20:tä maalia. Clarkson on 29-vuotias ja perheellinen mies, joten hänellä on todennäköisesti kiikarissa monivuotinen sopimus ja mahdollisesti myös no trade -pykälä. Mielestäni Clarksonin vuosipalkan käypä arvo sijoittuu jossain 3,5-4 miljoonan hujakoille ja kipuraja on 4,5 miljoonassa dollarissa. En pitäisi suurena ihmeenä, että Clarkson lähtee (rahallisesti) ylivertaisen tarjouksen perässä muualle. Mediapeli Toronton suunnasta on jo käynnistynyt ja Dave Nonis on jo kertonut TSN:lle, että Clarkson on Leafsille ”prioriteetti” ensi kesänä. No, eiköhän muutama muukin GM tule potkimaan renkaita ennen heinäkuun alkua.

Clarksonin tavoin Marek Zidlicky on pelaaja, jonka suhteen olen kahden vaiheilla. Zid tuo kiistatta lisää taitoa ja pelirohkeutta Devilsin puolustuksen kiekolliseen pelaamiseen, mutta aivan yhtä lailla hänen suorituksensa puolustuspäässä saa välillä hiukset pystyyn. Zidlickyn kohdalla oleellista on hänen palkkapyyntönsä. Jos hän ei vaadi kohtuuttomia, hän voisi toimia niin sanotun ylimenokauden pelimiehenä, kunnes Larssonin, Gelinas’n ja Merrillin jalkaterät ovat kasvaneet vastaamaan ylivoimapelin viivamiehen vaatimuksia.

Koodi:
Sopimustilanne 3.8.2013

[B]Maalivahdit[/B]
Martin Brodeur, 4,5M, 2014, NTC, 35+
Cory Schneider 4,0M, 2015

[B]Puolustajat[/B]
Anton Voltshenkov, 4,25M, 2016, NTC
Marek Zidlicky, 4,0M, 2014, NTC
Bryce Salvador, 3,167M, 2015, 35+

Andy Greene, 3M, 2015
Mark Fayne, 1,3M, 2014
Adam Larsson, 0,925M, 2014

Eric Gelinas, 0,87M, 2014
Alexander Urbom, 0,87M, 2014
Peter Harrold, 0,8M, 2014

[B]Hyökkääjät[/B]
C Travis Zajac, 5,75M, 2021, NTC
LW/C Patrik Elias, 5,0M, 2016, NMC, 35+
LW/RW Ryane Clowe, 4,85M, 2018, NMC
RW Jaromir Jagr, 4,0M, 2014

RW Michael Ryder, 3,5M, 2015
W/C Dainius Zubrus, 3,1M, 2016
LW/RW Rostislav Olesz, 1,0M, 2014
LW Stefan Matteau, 0,925M, 2015

LW/C Ryan Carter, 0,775M, 2014
RW Steve Bernier, 0,775M, 2014
LW Krys Barch, 0,75M, 2014
C Jacob Josefson, 0,725M, 2014

C Andrei Loktionov, 0,725M, 2014
LW/RW Mattias Tedenby, 0,6M, 2014
C Stephen Gionta, 0,563M, 2014

[B]RFA[/B]
C/LW Adam Henrique

[B]UFA[/B]
-

[B]Ulosostetut sopimukset[/B]
Eric Boulton, 0,25M, 2014
Trent Hunter, 0,67M, 2015
Johan Hedberg, amnesty buyout

Lähde: [URL="http://capgeek.com/devils/"]Capgeek[/URL]

On mielenkiintoista nähdä, millaisiksi Lamoriello ja DeBoer kokevat nyky-Devilsin menestysmahdollisuudet ja miten suuren osan he haluavat säilyttää viime kauden joukkueesta. Lamoriello on perinteisesti vannonut jatkuvuuden nimeen, joten en odota nytkään mitään hirvittävän dramaattista pelaajaliikennettä, jolleivät vapaiden agenttien ratkaisut sitten pakota Lamorielloa aktivoitumaan pelaajamarkkinoilla. Toinen oleellinen kysymys on, että miten paljon Devils on valmis laskemaan nuorten pelaajien, kuten Henriquen, Josefsonin ja Larssonin, varaan. Viime kaudella nuorten antamat näytöt jäivät monesta syystä vaisuiksi, mutta toisaalta Loktionovin ja Josefsonin peliesitykset loppukaudesta olivat kovasti ilahduttavia. Joka tapauksessa Devils tarvitsee vastuunkantajiksi myös alle 35-vuotiaita pelaajia.

Kuten todettua moneen kertaan, Devilsillä on kuitenkin erinomainen cap-tilanne. Sillä on käytettävissään liki 25 miljoonaa dollaria jatkosopimuksiin olettaen, että Jeff Vanderbeekin kukkaroa ei ole nyöritetty kiinni. Pelivaraa on siis ainakin periaatteessa reilusti avainmiesten kiinnittämiseen ja miksei myös uusien vahvistusten havitteluun. Punamustien hyökkäys kaipaa kipeästi ainakin yhtä vahvistusta kahteen ensimmäiseen ketjuun. En hirveästi perusta nimien heittelystä, koska ne tahtovat ohjata keskustelua sivuun itse aiheesta, eli joukkueen tarpeista. Mielessäni on pyörinyt kuitenkin yksi pelimies, jonka ylle Devils-paita voisi sopia. En tiedä, mitä muut Devils-kirjoittajat ovat mieltä Stephen Weissista, mutta mielestäni hän olisi tavoittelemisen arvoinen peluri tuomaan leveyttä hyökkäykseen, kunhan käy ensin parturissa. Devilsiltä puuttui männä kaudella pelintekovoimaa ja yksitotisuus tilanteiden luomisessa ja päättämisessä oli yksi keskeisiä syitä maalinteko-ongelmiin. Weiss ei ole se kauan kaivattu ykkössentteri, mutta yhtä kaikki hän on täyspäinen ukko kahteen ensimmäiseen ketjuun sentterin tontille. Hän toisi lisää juonikkuutta ja leveyttä hyökkäykseen ja lisäksi hän on DeBoerille entuudestaan tuttu pelaaja.

Ensi kesänä on myös tärkeää saada ratkaistua puolustuksen ylitarjonta. Kahdeksan pakin rotaatio ei toiminut alkuunkaan viime kaudella, vaan pikemmin tuotti lisää epävarmuutta ja alavireisyyttä. Pelin avaaminen ei ole nykyisen pakkikaluston vahvuus, vaan yksi jatkuvan jännityksen kohteista. Kiekollinen peli sekoaa ensimmäisenä, jos pelituntuma on kateissa tai pakkipari vieressä vaihtuu alati. Taas kerran palataan kolmikkoon Salvador, Voltshenkov, Tallinder. Mielestäni yhden tästä porukasta pitää vaihtaa maisemaa, jos Lamoriello solmii Zidlickyn ja Harroldin kanssa jatkosopimukset, eikä harjoita kaupankäyntiä.

Kaiken synkistelyn keskellä on myös paljon asioita, joista on syytä iloita, ja joiden varaan tulevaisuutta on mahdollista rakentaa. Ensimmäistä kertaa sitten ennenaikaisesti päättyneen Pat Burnsin aikakauden Devilsillä on vakaa tilanne valmennuksessa. Pete DeBoer nauttii niin pelaajien kuin seurajohdon luottamusta ja arvostusta. Vaikka kausi päättyikin mahalaskuun, joukkue ei heittänyt hanskoja tiskiin kesken kaiken, vaan DeBoer onnistui esikuntineen pitämään pakan kasassa katkeraan loppuun asti. Devilsin valmentajista Jacques Lemaire ja Pat Burns, ehkä, olisivat voineet saada Devilsin pelaajat yhtä vahvasti taakseen myös tappiokierteen aikana. DeBoerin pelisysteemi ja persoona ovat yksi tärkeimmistä valteista, joka Lou Lamoriellolla on kesän sopimusneuvotteluissa – Pelaajat arvostavat PDB:a ja haluavat pelata hänen alaisuudessaan.

Myös tulevaa varaustilaisuutta kannattaa odottaa innolla. NHL palkitsee surkeasta kaudesta hyvällä varausvuorolla ja niinpä Devils varaa vuorolla 9. Toivottavasti Lamoriello ja Conte hommaavat viime vuoden tapaan lisävahvistusta hyökkäyspäähän. En ole vielä hirveästi perehtynyt tämän vuoden varaustilaisuuden antiin, mutta taputan pieniä karvaisia käsiäni, jos Devils varaa esimerkiksi Sean Monahanin tai Elias Lindholmin.

Muutama vuosi sitten Devils alkoi systemaattisesti varata isokokoisia ja liikkuvia pakkeja. Tämä linjanveto alkaa hiljalleen tuottaa näkyviä tuloksia, kun putken päästä alkaa putkahdella Urbomin ja Gelinas’n tapaisia lupauksia. Puolustajien kehittyminen NHL-tasolle vie pidemmän aikaa, mutta olen sangen luottavainen, että puolustuksen rakentaminen vähin erin omien varausten kautta kantaa vielä pitkään hedelmää.

Tällaista nyt näin alkuun.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Kiitoksia avauksesta, hyvää pohdintaa jälleen.

Otetaan alkuun maalivahtitilanne. Kaksi nelikymppistä äijää ei ole hyvä juttu pitemmän päälle. Lou on tullut tunnetuksi varauksettomien timanttien löytämisestä (Madden, Rafalski...) ja nyt olisi yksi tarjolla. Puhun Antti Raannasta. Siinä olisi Brodeurin parina mukava kehittyä ja oppia liigan tavoille. Erittäin mielelläni näkisin Antin pirupaidassa. Joku NHL-joukkue miehen nappaa, miksei siis Devils?

Puolustuksesta pitää kyllä karsia pari ukkoa. Zidlickystä olen aina pitänyt jollain perverssillä tavalla, mutta nyt saattaisi olla aika antaa Marekin mennä. Samalla lihoiksi Tallinder tai Voltshenkov, ja Niedermayer/Rafalski -tasoinen ykköspakki joukkueeseen, kiitos. Kai nyt jossain on joku kaupan? Shattenkirk St. Louisista?

Hyökkäyksessä toivon ehdottomasti Eliaalle, Zubrusille, Loktionoville ja Henriquelle jatkoa ainakin. Clarkson luultavasti hinnoittelee itsensä liian korkealle, siinä tapauksessa saa mennä. Luvalla sanoen, saman tasoinen kakkos/kolmosketjun laitamies löytyy varmasti vapailta markkinoilta tilalle kesän aikana.

Kostopoulos, Sullivan ja Poni joutavat mennä, ellei nyt pilkkahintaan saada jatkoa aikaan. Eivät mitenkään korvaamattomia kukaan, saman tason pelimiehiä nousee jo omista varauksistakin pian. Myös vapaalla jalalla kuljeskelee taatusti Ponin ja kumppanien korvikkeet, mikäli tarpeen. Uutta verta joukkueeseen ei kuulosta pahalta ajatukselta ollenkaan. D'Agostinin voisi vaikka pitääkin, pirteä kaveri parhaimmillaan.

Toiveeni ovat siis samat kuin joka kaudelle jo vuosien ajan: hyökkäävä, pisteitä tekevä puolustuksen liideri sekä todellinen ykkössentteri. Lisätoiveeksi Lou-pukille Raanta Martyn kainaloon oppipojaksi.


Ensi kausi sitten paremmin, niinhän?
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Hyvää settiä dalilta taas. Mitäs tuohon lisättävää muutakuin kesää ja peliliikkeitä odottelemaan.

Mitä maalivahteihin tulee, niin eikös Bostonissa ole vähän pakkihuolia ja sitten siellä sattuu pelaamaan yksi nuorekas maalivahti, joka istuisi paholaispaitaan vallan mainiosti ja cuppikokemustakin löytyy jo.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Ihan pohtimisen arvoinen heitto tuo mahdollinen Antti Raanta -kuvio. Hän olisi mielenkiintoinen vaihtoehto katsottavaksi, sikäli kun Devils on hänestä kiinnostunut. Ensi kaudella Raannan ensisijainen rooli olisi tietysti pelata Albanyssa. Niinpä kysymys kuuluu: Olisiko/onko Devils Raannan näkökulmasta riittävän kiinnostava vaihtoehto? Toki kauden 2013-2014 jälkeen Devilsin maalilla avautuu ainakin yksi paikka ja Raanta olisi siihen vahva kandidaatti, mutta kiinnostaako Raantaa lähteä tahkoamaan AHL:ään ja jakamaan pelivuorot Albanyssa Keith Kinkaidin kanssa? Tuskin hänelle tarjotaan kuuta taivaalta muuallakaan, mutta välittömästi ensi kaudeksi hänelle on varmasti tarjolla isompaa roolia jossain muualla.

Maalivahtitilanne Brodeurin ja Hedbergin taustalla on muutenkin mielenkiintoinen. Keith Kinkaid jatkanee myös ensi kaudella Devilsin organisaatiossa ja hän on lähtökohtaisesti Albanyn ykkösveska. Toivottavasti aika on kypsä myös muutaman ottelun mittaiselle näyttöpaikalle NHL:ssä. Hyvän kauden Albanyssa pelannut Jeff Frazee on puolestaan vapaa agentti, enkä pitäisi suurena ihmeenä, jos hän lähtee katselemaan muita maisemia.
Trenton Titansin ykkösvahtina torjunut Scott Wedgewood on looginen, tai suorastaan loogisin, vaihtoehto Kinkaidin aisapariksi, jos Frazee ei enää kuulu Devilsin kuvioihin. Siirtyminen AHL:ään on Wedgewoodin uran kannalta myös ajankohtaista. Wedgewoodin kanssa vuonna 2010 varattu Maxime Clermont jatkanee ECHL:ssä, jollei maalivahtiosastolla tapahdu ihmeitä.

On sinänsä lohdullista, että Devils ei ole yhden pelaajan päässä oikeastaan yhtään mistään. Ei Stanley Cup -ennakkosuosikin asemasta, eikä ykkösvarausdynastiasta. Monivuotiseen keskinkertaisuuteen vajoaminen on kuitenkin todellinen uhka, jos Elias ja 1-2 muuta avainpelaajaa äänestää jaloillaan tänä kesänä. Devilsillä on aika vähän konsteja joukkueen vahvistamiseksi. Kaupankäyntiin on melko vähän pelimerkkejä, joten uutta verta on ainakin tänä kesänä hankittava vapaiden agenttien markkinoilta ja muiden hylkimien pelimiesten joukosta, jos joukkuetta halutaan vahvistaa ilman, että joukkue heikentyy joltai toiselta osa-alueelta. Kilpailukyvyn säilyttämisen ohella on vähintään yhtä tärkeää saada nuoria pelaajia kasvamaan taustalle, joten myös David Conten johtaman puodin onnistuminen on tavallista tärkeämpää. Devils pääsee varaamaan kahdesti varaustilaisuuden 40 ensimmäisen vuoron aikana, joten sillä on poikkeuksellisen hyvä mahdollisuus saada näillä vuoroilla kohtuullisen NHL-valmiita lupauksia.

Devils tarvitsee paperilla ja todennäköisesti myös kaukalossa yhden 30 maalin ukon laitaan ja sen kivikovan, 80-90 pistettä linkoavan ykkössentterin. Näitä odotellessa huomio kannattaa kiinnittää kakkos- ja kolmosketjuihin. Näitä kahta ketjua pitää vahvistaa ensi kaudeksi, koska pudotuspeleihin ei ole asiaa yhden ja puolen kärkiketjun voimin. Devils kompuroi myös siksi, että siltä puuttui monestakin syystä ratkaisijoita kakkos- ja kolmosketjuista. Siksi myös heitin aloitusviestissä ajatuksen Stephen Weissin havittelusta, jos hän on saatavilla heinäkuun markkinoilla. Hänellä meni päättynyt kausi aivan vihkoon rannevamman takia, mutta terveenä ollessaan hän toisi kaivattua syvyyttä, luovuutta ja ylivoimaosaamista Devilsin hyökkäykseen.

Sentteriosaston nuoret uroot Andrei Loktionov ja Jacob Josefson ovat molemmat lupaavia pelimiehiä, mutta molemmat ovat edelleen raakileita NHL-tasolla. Loktionov näytti ajoittain valmiilta pelimieheltä kahteen ensimmäiseen ketjuun, mutta kunnes hän toisin todistaa, hänen onnistumisensa varaan ei pitäisi laskea vielä mitään.

On tietysti hienoa, jos nuoret kasvavat vastuunkantajiksi, mutta mielestäni Devils tarvitsee ainakin yhden vahvistuksen kahteen ensimmäiseen ketjuun. Viime kaudella veteraanit tietysti alisuorittivat pahiten, mutta yhtä lailla harmillisesti nuorista ainoastaan Loktionov nousi isoon rooliin. Josefson toki pelasi tormakan loppukauden, mutta hänen kohdallaan tämäkin kausi oli kovin epätasainen ja rikkonainen.

Muuta pientä

- Devils on tehnyt NHL-sopimuksen Joe Whitneyn kanssa. Sopimus on kaksivuotinen ja NHL-palkka on liigan minimi. Whitney on kahdella edellisellä kaudella ollut Albanyn paras pistemies, mikä ei nyt ole mikään valtava meriitti. Yhtä kaikki Whitney sai ansaitusti NHL-sopimuksen ja eiköhän hänkin saa jossain välissä haistella muutaman ottelun ajan NHL:n lmapiiriä.

- Eliteprospectsin mukaan Matt Anderson siirtyy ensi kaudeksi KHL:ään Moskovan Spartakin riveihin.

- Devilsin beat writereista se huonompi, Rich Chere, kirjoittaa, että Devils on aloittanut neuvottelut David Clarksonin kanssa. Patrik Eliaksen kanssa neuvotteluja ei Cheren mukaan ole vielä aloitettu. Eiköhän Elias mieti ratkaisuaan ihan rauhassa, kuten Phoenixin seuraikoni Shane Doan viime kesänä. Elias on Doanin tavoin siinä asemassa, että hän voi määrittää neuvottelujen aikataulun. En pitäisi ihmeenä, vaikka Patty tekisi ratkaisunsa vasta loppukesällä. Toivon tietysti, että Devils julkistaisi Eliaksen jatkosopimuksen vaikkapa varaustilaisuuden yhteydessä.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Sanotaanpa nyt pari sanaa muutaman viikon päästä pidettävästä varaustilaisuudesta.

Devilsin varausvuoro on juuri siinä rajoilla, jossa ennakkoarvioiden kovimmat nimet ovat jo varattu. Silti Devilsillä on oivallinen tilaisuus saada todella laadukas lupaus organisaatioonsa. Devilsin tarpeet ovat ennen muuta hyökkäyspäässä, koska painopiste varauksissa on viime vuosina ollut puolustajissa ja toisaalta varausvuorojen ja nuorten hyökkääjien kauppaaminen ovat johtaneet nykytilanteeseen, jossa Stefan Matteau ja Reid Boucher ovat niitä harvoja valopilkkuja muuten tasapaksussa nuoriso-osastossa. Keskushyökkääjän varaamista ensimmäisellä kierroksella puoltaa erityisesti se, ettei Jacob Josefsonin ja Andrei Loktionovin jälkeen Devilsin nuorissa ole kasvamassa potentiaalisia ison roolin NHL-senttereitä.

Olen ehtinyt tutustua varaustilaisuuden antiin vain pintapuolisesti ja suurin osa pelaajista onkin vain nimiä paperilla. Yksi näistä edes jokseenkin realistisesti saatavilla olevista nimistä on mahdollisia ykköskierroksen varauksia silmäillessä erottunut edukseen: Sean Monahan. Siis tuollainen isokokoinen, peliätekevä sentteri, jolla on työmoraali kohdallaan. Ainoa vain, että Monahan on yksi näistä pelimanneista, jotka ovat hyvällä todennäköisyydellä varattu ennen yhdeksättä vuoroa. Muita hyviä kandidaatteja ykköskierroksen varauksiksi 9. vuorolla olisivat senttereistä Elias Lindholm (Monahanin tavoin todennäköisesti jo varattu), Bo Horvat tai Alexander Wennberg ja laitahyökkääjistä maaliahne Hunter Shinkaruk.

Toisaalta Devilsillä on myös hyvä tilaisuus käydä kauppaa varausvuoroillaan, sillä 9. ja 39. vuoro ovat hyvää valuuttaa. En pidä kummoisena ihmeenä, vaikka Lamoriello koettaisi kompensoida ensi vuoden puuttuvaa omaa varausvuoroa hankkimalla kaksi vuoroa tämän kesän ykköskierrokselle tai vaihtamaan 39. vuoron johonkin vuorojen 27-33 hujakoille. Tätä puoltaisi myös tuo NHL-tason hyökkääjälupausten vähäinen määrä. Myös treidaaminen sijalta 9 ylöspäin esimerkiksi Edmontonin 7. vuorolle kiinnostaisi, varsinkin jos Sean Monahan on vielä kuudennen vuoron jälkeen vapaana. Paljon riippuu tietysti siitä, millaista hintaa korkeammasta vuorosta pyydetään, ja löytyykö sopivaa kauppakumppania.

Muuta pientä

- Matt Shaw jättää Devilsin apulaisvalmentajan paikan ja siirtyy ensi kaudeksi USHL:ään Dubuque Fighting Saintsin GM:ksi ja päävalmentajaksi. Sen sijaan muut valmennusryhmän jäsenet ovat tällä tietoa jatkamassa myös ensi kaudella punamustissa. Lou Lamoriellon mukaan uuden apulaisvalmentajan haku käynnistyy näinä päivinä.

- Lou Lamoriello kommentoi taannoin, että Devilsin tavoitteena on saada kiinnitettyä joukkueen tärkeimmät vapaat agentit ennen heinäkuun 5. päivää. Tähän joukkoon kuuluvat Elias, Zubrus, Clarkson, Zidlicky ja Harrold. Sen sijaan Devils ei aio näillä näkymin tehdä jatkosopimuksia Steve Sullivanin ja Matt D'Agostinin kanssa. D'Agostinin kohdalla vaakakupissa painavat qualifying offerin hinta ja se, että Bluesille maksettava korvaus muuttuisi 5. kierroksen varauksesta 4. kierroksen varaukseksi kesän 2015 draftissa.

- GM Lamoriello vahvisti Gulittin blogissa myös, että Andrei Loktionov on jatkamassa Devilsissä myös ensi kaudella. Aiemmin viikolla allsports.ru-sivusto uutisoi, että Devils ja Loktionov ovat pääsemässä sopuun yksivuotisesta jatkosopimuksesta.
 
Ehkä pitäisi puhua ennemminkin tämänhetkisestä tilanteesta ja ensi kaudesta, mutta minulla on aika synkkä kuva Devilsin tulevaisuudesta.
Ensi kausi tulee olemaan tekohengitystä, organisaatiota ikään kuin pidetään koomassa siihen saakka että Brodeur, Elias, Tallinder, Zidlicky, Zubrus, Lamoriello ja muut 90-lukulaiset ovat hävinneet Devilsistä. Eli seura on menossa hautaa kohti.
Katsomot on olleet aika tyhjiä jo monta vuotta, ja se yhdistettynä omistajan talousvaikeuksiin on aika paha yhtälö. Merkittävä sukupolvenvaihdos (ja myös Parisen menettäminen) saa minut uskomaan, että Devils tulee rämpimään seuraavat kaudet liigan pohjilla 2000-6000 katsojan edessä. Sitten on muutto edessä. New Jersey Devils tullaan pyyhkimään NHL-kartalta, ei jää kuin muistot jäljelle.
Islandersin muutto New Yorkiin ja vahvistuminen urheilullisesti tukee Devilsin syrjäytymistä.

Tai voihan olla, että saavat hyviä varauksia, vaikka jopa ykkösvarauksen 2015, ja sitten vahvistuvat uudestaan. Ja luultavasti NHL ei salli Devilsin siirtämistä muualle, kun New Yorkissa on niin iso potentiaalisten asiakkaiden ja kuluttajien joukko ja siellä on hyvä oma areena.
Mutta oma ennustukseni on, että Devils tulee tuhoutumaan.
 
Suosikkijoukkue
Hiroshima Toyo Carp
Aika synkkä ennuste, mutta tuskinpa käy toteen. Devils on omalla tavallaan niin paljon mainetta ja kunniaa niittänyt joukkue, että tuskinpa tulee lähtemään yhtään mihinkään ja tuhoutumaan vielä vähemmän. Ainoa etäinen vaihtoehto on se, että joku Quebecin tapainen oikea lätkäkaupunki saisi jotenkin joukkueen veivattua itselleen, mutta hankala uskoa tähänkään. NJD on nyt suvantovaiheessa, kuten useimmat muutkin NHL-seurat vuorollaan.
 

Lauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues & Devils
Ensi kausi tulee olemaan tekohengitystä, organisaatiota ikään kuin pidetään koomassa siihen saakka että Brodeur, Elias, Tallinder, Zidlicky, Zubrus, Lamoriello ja muut 90-lukulaiset ovat hävinneet Devilsistä.

Miten saat Tallinderin, Zidlickyn ja Zubrusin liitettyä 90-luvun Devilsiin? Tallinder on pelannut Devilsissä kaudesta 2010-11 lähtien, eikä kuulu mitenkään joukkueen kantaviin voimiin. Ihan ok peruspakki, mutta ei mitenkään korvaamaton. Huhua miehen treidaamisesta liikkui jo viime kauden puolella. Zidlicky tuli Devilsiin kesken 2011-12 kauden eli yhtään täyttä 82 pelin kautta Devils-nutussa ei ole. Zidlicky on Tallinderin kanssa näitä pakiston veteraaneja, jotka urakoivat liian isoja minuutteja tasoonsa nähden, johtuen puolustuksen kapeudesta. Kuten Tallinderinkin kanssa, Zidlickyn poistuminen ei ole millään lailla katastrofi, koska tämän tason puolustajia löytyy NHL:stä runsaasti. Puolustuksen suhteen Devilsillä ei ole tulevaisuudessa sen suurempaa hätää, vaikka edellä mainitus konkarit siirtyvätkin syrjään, kun organisaatiossa kasvaa Larssonin, Gelinasin ja Urbomin kaltaisia tulevaisuuden nimiä. Se on kyllä myönettävä, että se yksi johtava kiekollinen pakki olisi mukava saada rosteriin ensi kaudeksi.

Brodeurin lähteminen Devilsistä vaikuttaa enemmän henkisesti kuin pelillisesti. Marty ei ole enää sellainen ykköskassari, joka pelaa 80% runkosarjasta ja pudotuspelit. Paikat ei vain kestä, kuten edellisvuosina ollaan nähty. Hedberg on pätevä kakkosveskari, joskaan pysyväksi ykköstorjujaksi hänestä ei millään ole. Taso ei riitä kannattamaan joukkuetta pelistä toiseen, mutta satunnaisena tuuraajana hän on NHL:n kärkikastia. Maalivahtiosasto kokee jonkunlaisen muutoksen viimeistään seuraavan kauden jälkeen, jolloin konkareiden sopimukset loppuvat ja on aika miettiä sitä, kuka tulee kantamaan soihtua aikana jälkeen Brodeurin. Lamoriellon pitää tässä kohdin todennäköisesti lähteä kaupoille, koska omasta tuotannosta tuskin pomppaa ketään ykkösveskarin tasoista veskaria vielä tuolloin. Wedgewood on tulevaisuudessa kenties kova nimi, mutta vielä ensi kauden jälkeen liian raakile.

Zubrusin ja Eliaksen poistuminen aikanaan satuttaa Devilsiä, mutta Elias todennäköisesti pelaa vielä ainakin muutaman kauden ja Zubrus kohta 35-vuotiaana vielä jokusen. En kuitenkaan näe, että näiden herrojen kautta koko hyökkäys romahtaisi. Paikkaajat täytyy löytää ja tätä varten Devilsillä on runsaasti pelimerkkejä käytettävään.

Katsomot on olleet aika tyhjiä jo monta vuotta, ja se yhdistettynä omistajan talousvaikeuksiin on aika paha yhtälö. Merkittävä sukupolvenvaihdos (ja myös Parisen menettäminen) saa minut uskomaan, että Devils tulee rämpimään seuraavat kaudet liigan pohjilla 2000-6000 katsojan edessä. Sitten on muutto edessä. New Jersey Devils tullaan pyyhkimään NHL-kartalta, ei jää kuin muistot jäljelle.

Mistäs tuon tyhjien katsomoiden väitteen repäisit? Prudential Center oli tällä kaudella loppuunmyyty 18 kertaa 24:stä. Areena ei siis ollut loppuumyyty kuudessa pelissä ja näistäkin neljä tuli kauden viimeisissä kotipeleissä, kun saumat pleijareihin olivat menneet. Näissä paikalla oli 1000-2000 vajaa täysi halli.

Talousvaikeudet on myös omistussuhteiden selvittyä hälvenneet ja mitään totaalista uhkaa ei ole. Talous on vakaalla tolalla Vanderbeekin otettua omistuksen omiin nimiinsä. Devils ei välttämättä keiku palkkakaton ylärajalla, mutta kilpailukykyisen joukkueen se saa rahallisesti jalkeille joka kausi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ehkä pitäisi puhua ennemminkin tämänhetkisestä tilanteesta ja ensi kaudesta, mutta minulla on aika synkkä kuva Devilsin tulevaisuudesta.
Ensi kausi tulee olemaan tekohengitystä, organisaatiota ikään kuin pidetään koomassa siihen saakka että Brodeur, Elias, Tallinder, Zidlicky, Zubrus, Lamoriello ja muut 90-lukulaiset ovat hävinneet Devilsistä. Eli seura on menossa hautaa kohti.
Katsomot on olleet aika tyhjiä jo monta vuotta, ja se yhdistettynä omistajan talousvaikeuksiin on aika paha yhtälö. Merkittävä sukupolvenvaihdos (ja myös Parisen menettäminen) saa minut uskomaan, että Devils tulee rämpimään seuraavat kaudet liigan pohjilla 2000-6000 katsojan edessä. Sitten on muutto edessä. New Jersey Devils tullaan pyyhkimään NHL-kartalta, ei jää kuin muistot jäljelle.
Islandersin muutto New Yorkiin ja vahvistuminen urheilullisesti tukee Devilsin syrjäytymistä.

Tai voihan olla, että saavat hyviä varauksia, vaikka jopa ykkösvarauksen 2015, ja sitten vahvistuvat uudestaan. Ja luultavasti NHL ei salli Devilsin siirtämistä muualle, kun New Yorkissa on niin iso potentiaalisten asiakkaiden ja kuluttajien joukko ja siellä on hyvä oma areena.
Mutta oma ennustukseni on, että Devils tulee tuhoutumaan.

Tästäkö saadaan se joukkue Kepekkiin, ettei sitä tarvitse lännestä siirtää ja muutella taas konferensseja...? Hullultahan tuo kuulostaa, kun uusi areenakin rakennettiin.

Diables de Quebec?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Lauri vastasikin jo kattavasti apulais-GM:lle, mutta sanonpa minäkin sanaseni. En aio puuttua apulais-GM:n viestin vinoutuneeseen aikakäsitykseen ja kehnoon pelaajatuntemukseen, vaan keskityn siihen, miksi Devils ei ole lähdössä New Jerseystä yhtään mihinkään.

Newarkiin rakennettu Prudential Center viimeistään ankkuroi Devilsin New Jerseyhyn. Nyt Devilsillä on oma kotiareena keskeisellä paikalla. Vanha Continental Airlines Arena (nyk. Izod Center) oli keskellä ei mitään, eikä houkutellut satunnaisia kävijöitä. Ennen areenan rakentamista Devilsillä oli läpi 1990-luvun ja 2000-luvun alun erimielisyyksiä muun muassa hallivuokrista ja silloisen kotiareenan kehittämisestä. Vuonna 1995 uhka muutosta toiselle paikkakunnalle oli konkreettinen, kun silloinen omistaja John McMullen ja New Jerseyn osavaltion päättäjät eivät tahtoneet päästä yksimielisyyteen areenan tuottojen jakamisesta ja rakennuksen palveluiden kehittämisestä. Mestaruus toi McMullenille lisää vipuvartta neuvotteluihin, sillä kukaan ei halunnut jäädä päättäjänä, jonka aikana Devils muutti pois, joten Devils jäi New Jerseyhyn, mutta varmuutta tulevaisuudesta ei ollut.

McMullenin ja lyhyen YankeeNets-aikakauden jälkeen Jeff Vanderbeek tuli vuonna 2004 Devilsin osaomistajaksi ja hän alkoi silloisen toisen pääomistajan Brick City -yhtiön edusmiesten Mike Gilfillanin ja Ray Chambersin kanssa lobata uuden areenan rakentamista. Lopulta vuonna 2006 rakennuslupa heltisi sillä ehdolla, että Devils rahoittaa areenan rakentamista sadalla miljoonalla. Areenan rakennuslainojen takaisinmaksun hoitamisesta syntyi myös lähes kaksi vuotta jatkunut draama Vanderbeekin ja Gilfillanin ja Chambersin edustaman Brick City -yhtiön välillä. Brick Cityn rahamiesten motiivi Devilsin osaomistajana oli liittynyt puhtaasti kiinteistöbisnekseen, eikä heitä kiinnostanut maksaa rakennuslainoja tai rahoittaa NHL-joukkuetta. Taannoinen keskustelu Devilsin talousvaikeuksista kietoutuu nimenomaan tämän omistajakiistan ympärille. Vanderbeekin saatua vuosi sitten Devilsin kokonaan omistukseensa hän mainitsi myös mahdollisisten vähemmistöosakkaiden hankkimisesta, mutta mitään pakottavaa tarvetta siihen ei kuulemma ollut. Samassa yhteydessä Devilsin lainat järjesteltiin uudelleen ja sen jälkeen mukinoita Devilsin maksuvalmiudesta ei ole kuulunut.

Nyt Vanderbeek siis omistaa Devilsin kokonaan ja joukkueella on erityisesti Vanderbeekin hamuama oma areena (toki virallisesti Newarkin kaupungin omistama) keskeisellä paikalla Newarkissa ja Devils vetää väkeä katsomoihin paremmin kuin koskaan. Ja sun mielestäsi, apulais-GM, Devilsin muutto Quebeciin tai minne nyt ikinä on vain ajan kysymys?

Devils on 30 vuoden aikana vakiinnuttanut asemansa New Yorkin alueen urheilumarkkinoilla. Se on edelleen verrattain nuori tekijä alueella, mutta se on onnistunut löytämään paikkansa ja sen fanipohja kasvaa tasaisesti, kun kannattajia alkaa olla kahdessa polvessa. En suoraan sanottuna ymmärrä sitä(kään), miten Islandersin muutto Brooklyniin oleellisesti vaikuttaa Devilsin vetovoimaan tai NHL-joukkueiden voimasuhteisiin kilpailussa yleisöstä, koska eihän Devilsillä ole tähänkään asti ollut New Yorkin kaupungin puolella mitenkään merkittävää asemaa. Vai meinasitko, että Islanders alkaa vetää New Jerseyn puolelta porukkaa Brooklyniin katsomaan lätkää niin, että Devilsin kannattajien kansitakit kääntyvät suhisten ja John Tavaresin paidat valtaavat Mulberry Streetin katukuvan?

Havaitsit sinänsä ihan oikein, että Devilsin organisaatiossa on edessään merkittävä sukupolvenvaihdos. Lou Lamoriellon ja Martin Brodeurin aikakaudet nykyisissä rooleissaan ovat vääjäämättä tulossa päätökseen. Tämä voi merkitä Devilsille, tietenkin, suurta muutosta seurakulttuurissa ja myös alennustilaa. Pahin uhkakuva on tietysti Lou Lamoriellon rakentaman seurakulttuurin tärvääminen ja joukkueen muuttuminen muoviseksi rahantekokoneeksi, joka "jälleenrakentaa", satsaa "tulevaisuuteen" ja julkaisee kerran vuodessa uuden kolmospaidan. Toisin sanoen muuttuu irvikuvaksi kaikesta siitä, mitä Lamoriello edustaa.

Joka tapauksessa edessä häämöttää ainutlaatuisen aikakauden päätös. Lou Lamoriellon ja Martin Brodeurin tapaiset hahmot ovat harvinaisuuksia, joita osuu kohdalle hyvällä tuurilla ehkä kerran sadassa vuodessa. Mutta että viimeinen sammuttaa valot legendojen lähdettyä? Paskat. Lamoriellon, Brodeurin ja Eliaksen jälkeen tilalle tulevat uudet kasvot.

Ugh.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Onko dalilla, tai kenelläkään muulla, tietoa siitä, miten Devilsin yleisömäärä, yleisökeskiarvo tai vaikkapa täyttöaste ovat muuttuneet uuden hallin käyttöönoton jälkeen? Tosiaan 18 kotipeliä 24:stä olivat loppuunmyytyjä, mikä tietyllä tavalla yllätti minutkin :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Onko dalilla, tai kenelläkään muulla, tietoa siitä, miten Devilsin yleisömäärä, yleisökeskiarvo tai vaikkapa täyttöaste ovat muuttuneet uuden hallin käyttöönoton jälkeen? Tosiaan 18 kotipeliä 24:stä olivat loppuunmyytyjä, mikä tietyllä tavalla yllätti minutkin :)

Hockeydb:ssä on tilastoitu NHL-joukkueiden yleisökeskiarvot per kausi.

Prudential Centerin täyttöaste on vaihdellut aiemmilla kausilla 85 prosentin molemmin puolin. Päättyneellä kaudella täyttöaste oli erinomainen 97,1 prosenttia.

Continental Airlines Arenan täyttöaste oli Prudential Centeriä huonompi, kun yleisömäärä suhteutetaan areenan kapasiteettiin (19 040). En jaksa nyt laskea mitään tarkkoja lukuja, mutta keskiverto täyttöaste on ollut noin 80 prosenttia. Tasapuolisuuden vuoksi on kuitenkin sanottava, että vanhaa kotiareenaa oli vaikeampaa myydä loppuun jo sen vuoksi, että sen sijainti on huono mistä päin tahansa katsottuna. Matka areenalle kestää helposti parikin tuntia, eikä tällainen vaiva houkuttele satunnaisia katsojia lähtemään hallille.

New Jerseyn osavaltiossa ei ole yhtä itsestäänselvää kaupunkikeskusta, joten Devilsin kotiareena on aina kaukana riippumatta sijainnista. Newark oli kuitenkin paras mahdollinen valinta Devilsin kotipaikaksi, koska kaupunki on keskeisellä paikalla ja hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Tässä nyt pintaraapaisu tähän suuren yleisömääräkeskusteluun.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Kiitokset dalille vaivannäöstä. En päässyt näitä itse tarkistamaan.
Juurikin tuota täyttöastetta kaipailinkin, se antaa paremman vertailupohjan hallien välille. Yhteenvetona voidaan siis todeta CAA:n täyttöasteen olleen huonompi juurikin huonompien liikenneyhteyksien vuoksi. Eikä minusta 80% ole silti huonokaan täyttöaste. 20000 katsojan hallissa se tarkoittaa 16000 katsojan keskiarvoa.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
 
Ei nyt silleen ole mitään negatiivista suhtautumista New Jersey Devilsiin, mutta nämä kehnot näkymät ennen niin vakaalle joukkueelle saavat maalailemaan lopun ajan tunnelmia paholaisille.

Onkohan se sitten sattumaa, kun sillon kun olen nähnyt Devilsin kotihallissa pelattavan ottelun niin aina siellä vähän yleisöä (no pudotuspelit oli erikseen). Ehkä ne on sitten olleet tiistai-illan pelejä Floridaa tai Carolinaa vastaan. Ja noista yleisömäärä-tilastoista tekee kyllä mieli sanoa, että en nykyään paljoakaan perusta niistä, se ratkaisee paljonko hallissa on paikalla ihmisiä, ja mikä on tunnelma.
Pelkään kyllä katsojamäärän vähenevän seuraavina kausina, jos/kun joukkue ei tavoittele menestystä. Omistaja hankki Kovaltsukin sirkuksen vetonaulaksi areenalleen, mutta vähitellen joukkue hänen ympäriltään katoaa. Siltähän se tavallaan näytti jo sopimusta sorvattaessa, että miksi heikosta Atlantasta tullut supertähti kahlitsee itsensä uppoavaan laivaan.
No, tietysti hän uskoi Devilsiin, organisaation tyyliin tehdä kurinalaisesti laatutyötä ilman show´ta ja markkinointihenkistä hypeä.
Vuosi sitten Stanley Cupin finaaleissa, mutta pudotus voi olla jyrkkä.

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä miten Devils selviää pitemmällä tähtäimellä. Mutta ehkä ensi kaudella ei ole mitään hätää, kun Brodeur ja Elias jatkavat, eikä Lamoriellokaan luonnollisesti ole menossa mihinkään. Vaikka juuri nyt näyttää että koko joukkue on raunioina.
 

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Kiitos apulais-gm, kun spekuloit Devilsin tilannetta, jotta saatiin faktat pöytään Laurin ja dalin myötä, heh. Mukava lukea hieman taustatietojakin NHL -joukkueista. Tosiaan, harmittavaa on että Brodeur sieltä joutuu ikänsä takia lopettamaan viimeisenä vanhan tyylin omaavana maalivahtina, mutta sekin päivä joskus koittaa. Mutta toivottavasti ei vielä. Ja kun Lou:n haastattelunkin katselin tällä kaudella, kun selitti Devilsin otteista, niin ihan pirteä ukko ikäisekseen. Mutta tuossa iässä se ikä alkaa vain ottamaan voimat nopeammin kuin luuleekaan. Joten voi olla ettei häntäkään 3-4 vuoden päästä nähdä Devilsissä.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Eihän tuo Devilsin tilanne nyt sen heikommalta näytä kuin muidenkaan seurojen... New Jerseyllä on kuitenkin supertähti kiinnitettynä pitkälle eteenpäin, ja jo paikkansa vakiinnuttaneita nuoria "perusjanttereita". Pari kunnon läpimurtoa muutaman vuoden sisään, niin johan näyttää erilaiselta meininki.

Vaikka Devilsin prospect-pool ei pullistelekaan Detroit-tyyliin lahjakkuutta, on siellä kuitenkin kelpo pohja tulevaisuuden rakentamiselle. Matteau ja Boucher tulevat varmasti olemaan palikoina "uutta" Devilsiä rakennettaessa, eikä esim. herrat Henrique ja Josefson varmastikaan ole vielä saavuttaneet potentiaaliaan. Muutama täsmähankinta vapailta, niin siinähän on jo ihan kilpailukykyinen porukka kasassa vuodesta toiseen.

Varmaan pari vuotta meneekin jonkin asteisessa muutosvaiheessa, juurikin Brodeurin ikääntymisen(/poistumisen) takia. On sitä lähes kaikki seurat olleet samassa tilanteessa, ja paria poikkeusta lukuunottamatta "synkät tulevaisuudennäkymät" ovat vaihtuneet pariin keskitasoiseen kauteen, jonka jälkeen taas noustu takaisin kärkikahinoihin.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Apulais-GM, sun juttuihisi olisi helpompaa suhtautua edes jonkinlaisella kunnioituksella, jos viitsisit edes hieman avata päättelyketjuasi tai suorastaan perustella näkemyksiäsi faktojen ja esimerkkien avulla. Musta tuntuu on ihan hyvä pohja kepeälle keskustelulle, mutta vajavaisin tiedoin ja pelkällä fiilispohjalla ei kannata lähteä tekemään kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä Devilsin tulevaisuudesta, eikä ainakaan odottaa suopeaa vastaanottoa näille näkemyksille. On ihan sama, miten suhtaudut Devilsiin, kunhan perustelet mielipiteesi. Ei pitäisi olla liikaa vaadittu.

Varmaan pari vuotta meneekin jonkin asteisessa muutosvaiheessa, juurikin Brodeurin ikääntymisen(/poistumisen) takia. On sitä lähes kaikki seurat olleet samassa tilanteessa, ja paria poikkeusta lukuunottamatta "synkät tulevaisuudennäkymät" ovat vaihtuneet pariin keskitasoiseen kauteen, jonka jälkeen taas noustu takaisin kärkikahinoihin.

Tässä on aika hyvin päästy villakoiran ytimeen. Devils kohtaa samat murheet kuin muutkin joukkueet, joilla on edessään joukkueen uusiminen ja avainhenkilöiden vaihto. Devilsin kohdalla edessä on tietysti ainutkertainen vallanvaihto, koska seura on henkilöitynyt vahvasti juuri Lamorielloon ja Brodeuriin. Silti, myös näiden kahden jälkeen on elämää ja heidän tilalleen tulevat aikanaan uudet johtohahmot.

Vaikka tokihan Lamoriello näyttää olevan hyvin sitkeää tekoa ja elävän täysillä Devilsille, eikä tavallaan olisi ihme, vaikka hän jatkaisi vielä 2020-luvulle asti Devilsin puikoissa. Niin tai näin, Lou on sanonut jatkavansa niin kauan kuin nauttii työstään.
 

AnaKonda

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Kärpät, NJ Devils, Kraken
Enkä usko Brodeurinkaan katoavan organisaatiosta pelaajauran jälkeen vaan varmasti mies tulee henkilöitymään Devilsiin jatkossakin. Kenties maalivahtivalmentajaksi?

Lähetetty laitteesta GT-I9300 käyttäen Tapatalk 2:sta
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Ei kun apulais-GM:ksi.

Siis Martti kirjoittelee jo Jatkoaikaankin :-)

Joo, luulen itsekin, että Brodeurista saadaan Loulle hyvä manttelinperijä ja/tai NHLPA pampuksi.

Toivotaan että viimeinen (?) kausi on menestyksekäs ja hyvä kruunu kaikkienaikojen uralle tolppien välissä. Numero kattoon vaikka joka hallissa.
 
Apulais-GM, sun juttuihisi olisi helpompaa suhtautua edes jonkinlaisella kunnioituksella, jos viitsisit edes hieman avata päättelyketjuasi tai suorastaan perustella näkemyksiäsi faktojen ja esimerkkien avulla. Musta tuntuu on ihan hyvä pohja kepeälle keskustelulle, mutta vajavaisin tiedoin ja pelkällä fiilispohjalla ei kannata lähteä tekemään kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä Devilsin tulevaisuudesta, eikä ainakaan odottaa suopeaa vastaanottoa näille näkemyksille. On ihan sama, miten suhtaudut Devilsiin, kunhan perustelet mielipiteesi. Ei pitäisi olla liikaa vaadittu.

Toisaalta, ei itse asiassa ole olemassa kovin vakuuttavia faktapohjaisia argumentteja sille, että Devilsin tulevaisuus näyttäisi varsinaisesti hyvältä, olipa se sitten lyhyemmällä tähtäimellä menestystä tavoitellen, tai pitemmällä tähtäimellä nuoriin tukeutuen.
Tai onhan niitä argumentteja, mutta silti minua ne eivät ainakaan vakuuta. On Kovaltsuk ja Zajac pitkillä sopimuksilla, Lamoriello jatkaa kuten ennenkin, muutamia nuoria on kokoonpanossa ja farmissa aivan normaalisti, vuosi sitten finaalipaikka lähes samalla ryhmällä, Elias voi jatkaa ja olla yhä hyvä, on hieno halli ja organisaatio tunnetaan tasaisen varmasta työstään, kesällä voi tulla hankintoja... ei tarvitse olla kummoinenkaan jees-mies, että jopa uskoo Devilsin tulevaisuuteen ja saa sen kuulostamaan hyvältä.

Itse taas en ole hyssyttelylinjalla, kun tässä on potentiaalia vuosikausien rämpimiseen. Pitää ihan katsoa wikipediasta Devilsin playoff-historiaa. Kaikki nimittäin loppuu aikanaan, ja nyt on ehkä tulossa aika jolloin Devils ei enää olekaan niin luotettava. Johan tässä on kuitenkin kolmen kauden aikana kahdesti jääty ulos pudotuspeleistä, vaikka kevät 2012 kompensoi hyvin paljon. Se oli hieno nousu finaaleihin, ja sitä edeltäneen kauden rämpiminen teki teflon-Devilsistä inhimillisemmän. Oli aidosti hyvä juttu kun pärjäsivät viime vuonna.

Sama haaste on Red Wingsillä, vaikka hehän ovat olleet vieläkin laadukkaampi ja varmempi organisaatio.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Toisaalta, ei itse asiassa ole olemassa kovin vakuuttavia faktapohjaisia argumentteja sille, että Devilsin tulevaisuus näyttäisi varsinaisesti hyvältä, olipa se sitten lyhyemmällä tähtäimellä menestystä tavoitellen, tai pitemmällä tähtäimellä nuoriin tukeutuen.
Tai onhan niitä argumentteja, mutta silti minua ne eivät ainakaan vakuuta. On Kovaltsuk ja Zajac pitkillä sopimuksilla, Lamoriello jatkaa kuten ennenkin, muutamia nuoria on kokoonpanossa ja farmissa aivan normaalisti, vuosi sitten finaalipaikka lähes samalla ryhmällä, Elias voi jatkaa ja olla yhä hyvä, on hieno halli ja organisaatio tunnetaan tasaisen varmasta työstään, kesällä voi tulla hankintoja... ei tarvitse olla kummoinenkaan jees-mies, että jopa uskoo Devilsin tulevaisuuteen ja saa sen kuulostamaan hyvältä.

Itse taas en ole hyssyttelylinjalla, kun tässä on potentiaalia vuosikausien rämpimiseen. Pitää ihan katsoa wikipediasta Devilsin playoff-historiaa. Kaikki nimittäin loppuu aikanaan, ja nyt on ehkä tulossa aika jolloin Devils ei enää olekaan niin luotettava. Johan tässä on kuitenkin kolmen kauden aikana kahdesti jääty ulos pudotuspeleistä, vaikka kevät 2012 kompensoi hyvin paljon. Se oli hieno nousu finaaleihin, ja sitä edeltäneen kauden rämpiminen teki teflon-Devilsistä inhimillisemmän. Oli aidosti hyvä juttu kun pärjäsivät viime vuonna.

Sama haaste on Red Wingsillä, vaikka hehän ovat olleet vieläkin laadukkaampi ja varmempi organisaatio.

Sinä se jaksat huitoa ilmaa. Ehkä kannattaisi kuitenkin tarkastella teesit uudestaan, koska jo parin viestin jälkeen Devilsin organisaation vääjäämätön tuho ja muutto toiselle paikkakunnalle onkin ehtinyt vaihtua "potentiaaliseen pitkään korpivaellukseen" ja "ehkä tulossa olevaan aikaan, jolloin Devils ei olekaan luotettava" ja suoraan kaiken olemisen ytimeen porautuvaan viisauteen "kaikki loppuu aikanaan".

Näitä samoja "huolestuneita" arvioita voi esittää minkä tahansa joukkueen tulevaisuudesta. Minkä tahansa joukkueen tulevaisuus saadaan näyttämään pikimustalta, kun valitaan omaan himmeliin sopivat rakennusainekset. Tämä käyttämäsi "keskustelutekniikka" on siitä näppärä, ettei väitteitäsi voi kumota täysin vääriksi. Ainahan on mahdollisuus, että kauhuskenaariot toteutuvat, ja taas elämän jatkuessa normaalisti voi sanoa, että uhka oli kyllä todellinen, mutta se ei nyt realisoitunutkaan.

Mielestäni Devilsin tulevaisuudesta ja menestysmahdollisuuksista on esitetty hyvin maltillisia näkemyksiä, eikä ainakaan minun silmiini ole osunut mitään haihatteluja tai tosiasioiden kieltämistä. Kukaan ei tiettävästi ole kieltänyt esimerkiksi Devilsin nykyjoukkueen sukupolvenvaihdokseen liittyvää epävarmuutta ja tarvetta saada uusia vastuunkantajia.

Luottamukseni Devilsin tulevaisuutta kohtaan perustuu sille yksinkertaiselle tosiasialle, että oman kotiareenan ansiosta Devils on yli 20 vuotta jatkuneen epävarmuuden jälkeen konkreettisesti asettunut Newarkiin ja New Jerseyhyn. Oleellista on, että Devilsillä on pohja, jolle rakentaa joukkuetta myös Lamoriellon, Brodeurin ja Eliaksen aikakauden jälkeen. Urheilullinen ja taloudellinen menestys tulevat, jos ovat tullakseen. Wikipediassa ei valitettavasti taida olla erillistä artikkelia siitä, mitä oma areena ja vakiintuminen Newarkiin merkitsee Devilsille, mutta toivottavasti tämän ymmärtämiseen ei tarvita lähdeviitteitä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Pieni uutinen sopimusrintamalta: RDS:n Renaud Lavoien mukaan Mattias Tedenby on tehnyt yksivuotisen, yksisuuntaisen sopimuksen Devilsin kanssa. Tedenbyn palkka ensi kaudella on 600 000 taalaa.

Alkava kausi on Tedenbylle neljäs Devilsin organisaatiossa ja nyt hänellä alkaa olla jo hienoinen kiire vakiinnuttaa paikkansa NHL-miehistössä. Deivlsin vuoden 2008 ykkösvarauksen kehitys on polkenut paikallaan parin viime kauden ajan. Hänen kohdallaan tulevaisuuden ratkaisee onnistuminen kiekottomassa pelissä ja puolustuspäässä. Eikä tehokkaammasta viimeistelystäkään olisi haittaa. Parin viime kauden alavirettä syvensivät myös pitkät maalittomat kaudet, jotka söivät nuoren miehen itseluottamuksen nolliin.

Sitten pari sanaa omistajakuvioista.

Aina luotettavan New York Postin mukaan Devils on jälleen kerran kuilun partaalla ja maksuvaikeuksissa. Tästä alkoi tuttuja kehiä kiertänyt spekulointi Devilsin tilanteesta.

Sitten tuli Tom Gulitti, joka jutussaan lyttäsi Postin spekuloinnin huuhaaksi ja kertoi päälle päätteeksi vielä oikean omistajatilanteeseen liittyvän uutisen. Torontolainen suursijoittaja Marc Wade on yksi ehdokas ostamaan osuuden Devilsistä. Gulittin mukaan on myös mahdollista, että Vanderbeek myisi useamman vähemmistöosuuden Devilsistä.

Ensitunnelmat tästä uutisesta ovat varovaisen myönteiset, vaikka näitä ison rahan kanssa pelaavia herroja on vaikeaa kuvailla hyviksi tyypeiksi... Jos Vanderbeek onnistuu löytämään omistajaryhmään hyvät kumppanit, ennen muuta talous on nykyistä vakaammalla pohjalla. Osakkaiden valinnan onnistuminen on tärkeää myös siksi, ettei toiminta ole jäissä eripuraisten omistajien kyräillessä toisiaan. Tästähän Vanderbeekillä on tuoreet kokemukset muistissa.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Jo aiemmin uutisoitu Andrei Loktionovin yksivuotinen sopimus on nyt vahvistettu. Capgeekin mukaan yksivuotisen diilin arvo on 725 000 dollaria. Ja kyseessä yksisuuntainen sopimus.

Lou Lamoriello onnistui neuvottelemaan Loktionovin kanssa hyvin samantyylisen näytä kyntesi -sopimuksen kuin Tedenbyn ja Faynen kanssa. On mielenkiintoista nähdä, kuinka lupaavasti esiintynyt Loktionov pystyy vastaamaan häneen kohdistuviin odotuksiin ensimmäisellä kokonaisella NHL-kaudellaan. Jo nyt Loktionovin hinta-laatusuhde on mitä mainioin, mutta parhaassa tapauksessa Devils on hankkinut tuleviksi vuosiksi top 6 -hyökkääjän käytännössä ilmaiseksi (5. kierroksen varausvuoroa vastaan).

Tom Gulitti tapasi Lou Lamoriellon ja GM puhui muutamalla sanalla sopimusneuvotteluista ja palkkabudjetista. Lamoriello uskoo, että Mattias Tedenbylla on hyvä tilaisuus ottaa paikka NHL-miehistöstä. Muiden pelaajien sopimusneuvottelut ovat tutussa ja turvallisessa status quo -tilassa. Lamoriellon tavoitteena on kuitenkin saada tärkeimmät pelaajat kiinnitettyä ennen heinäkuun 5. päivää.

Lamoriello totesi ykskantaan, ettei joukkueen tarvitse käyttää ulosostomahdollisuutta päästäkseen palkkakaton alapuolelle. No, tämä nyt oli selvää, koska Devilsillä on yli 24 miljoonaa matkaa palkkakattoon. Hän ei kuitenkaan sulkenut pois mahdollisuutta, etteikö Devils tarvittaessa käyttäisi tilaisuutta. Tämän kortin käyttäminen riippuu pitkälti siitä, millaisia nimiä kesän pelaajamarkkinoilla liikkuu.

We have no intention at this point, but that doesn’t mean we won’t. There’s a lot of things that come into play whether we will or whether we won’t.

Spekuloinnin kohteina ovat olleet ennen muuta Anton Voltshenkov ja Johan Hedberg, joiden viime kausi meni pipariksi. Lamoriello on kuitenkin todennut, että Hedberg pelaa myös ensi kaudella Devilsissä. Eikä mielestäni Devilsin olisi järkevää käyttää vapaata ulososto-oikeutta yhteen jäljellä olevaan kauteen, jolloin Hedberg ansaitsee 1,4 miljoonaa.

Voltshenkovin soppari sen sijaan on kimurantimpi juttu. A-train oli luvalla sanoen huono viime kaudella, joten sen puolesta ulososto olisi ymmärrettävä valinta. Hänen sopimustaan on kuitenkin jäljellä vielä kolme kautta, joten tänä kesänä tehtävä ulososto vaikuttaisi kuuden kauden ajan palkkamenoihin. Toisaalta on myös perusteltua katsoa, pystyykö Voltshenkov vielä palaamaan alakerran isännäksi, vai ovatko raju pelityyli ja toistuvat loukkaantumiset lopultakin vaatineet veronsa. Olisin jälkimmäisen vaihtoehdon kannalla. Katsotaan Voltshenkovin kanssa tämä kausi, mihin suuntaan peli on menossa, ja palataan ulosostokysymykseen tarvittaessa kesällä 2014.

Lamoriello vihjasi myös, ettei joukkue aio ensi kaudella käyttää kahdeksaa veteraanipakkia (luojan kiitos), vaan raottaa ovea joukkueen nuorille puolustajille. Devilsillä on tällä hetkellä kuusi NHL-puolustajaa. Puolustuksen uudelleenjärjestely tulee ajankohtaiseksi, jos Devils tekee Zidlickyn ja/tai Harroldin kanssa jatkosopimukset ja/tai hankkii vahvistuksia pelaajamarkkinoilta.

Muuta pientä

Philaldephian kiekkomediassa spekuloidaan Danny Brieren yhdeksi mahdolliseksi uudeksi joukkueeksi Devilsiä. Tämä ajatuskulku perustuu siihen, että Briere valitsee seuraavan joukkueensa sijainnin perusteella, jolloin hänen ei tarvitsisi olla erossa perheestään.

Onhan Brieren ura jo kääntynyt vääjämättä kohti ehtoota ja häntä ei voi kuvailla puolustuspelin spelialistiksi. Silti häntä voisi katsella pari kautta kakkos- tai kolmosketjun laidalla, jos hän nyt sattuisi Devilsiin päätymään. Puutteistaan huolimatta Briere toisi Devilsiin kaivattua luovuutta, ratkaisuvoimaa ja leveyttä hyökkäykseen. Hänen ympärilleen Devils voisi myös koota uskottavan kakkos-yv:n, joka on parin viime kauden ajan ollut lähinnä keräilyerä satunnaisia hyökkääjiä. Kaiken lisäksi maisemanvaihto voisi tehdä Brierelle hyvää.
 
Viimeksi muokattu:
Ei nyt silleen ole mitään negatiivista suhtautumista New Jersey Devilsiin, mutta nämä kehnot näkymät ennen niin vakaalle joukkueelle saavat maalailemaan lopun ajan tunnelmia paholaisille.

(..)

Ja noista yleisömäärä-tilastoista tekee kyllä mieli sanoa, että en nykyään paljoakaan perusta niistä, se ratkaisee paljonko hallissa on paikalla ihmisiä, ja mikä on tunnelma.

Kun asiasta tekee syväanalyysejä pikaisella Wikipedian selaamisella ja mutu- pohjalta niin pieleenhän se menee.

Esimerkkejä "lopun ajan tunnelmista":

- Devilsien joukkueesta tasan kolmasosa pelaajista on ykköskierroksen varauksia.

(Ainoastaan pitkään aiemmin heikosti menestyneet Edmonton ja NYI omasivat useampia).

- Mitä taas rahankäyttöön tulee niin kuluneena kautena koko joukkueesta yli puolet ansaitsi alle $1M.

Kovalchuk ainoana meni liigan viidenkymmenen eniten tienaavan joukkoon.

- Yleisömäärästä on vaikea mennä sanomaan, mutta parin TV-ottelun perusteella en tekisi itse suuria johtopäätöksiä.

ESPN:n mukaan Devils viime kaudella täytti 97.1% kapasiteetistaan (linkki).
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
K-Espoo vs Ässät
  • 2.34
  • 4.10
  • 2.62
Ilves vs JYP
  • 1.66
  • 4.70
  • 4.20
KalPa vs HIFK
  • 1.93
  • 4.35
  • 3.30
Lukko vs Jukurit
  • 1.35
  • 6.00
  • 7.00
Pelicans vs Kärpät
  • 2.28
  • 4.20
  • 2.68
Sport vs TPS
  • 2.30
  • 4.30
  • 2.86
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös