New Jersey Devils 2009 - 2010

  • 130 699
  • 479

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Jos tuolta vapaiden agenttien markkinoilta jotain pitäisi hankkia, niin ainakin yksi sentteri kakkos- tai kolmosketjuun.

Saku Koivu on ollut tapetilla
1+1?

No joo. Eiköhän Saku lähde Ankkalammelle. Toisaalta toivoisi miehen vittuilevan entiselle seuralleen ja menevän Torontoon, hehheh... Mutta mikäli tulee meille, ei minulla ole mitään sitä vastaankaan. Siinä olisi se kakkossentteri ja kaikin tavoin esimerkillinen kaveri. Holikin ja Maddenin (ja Shannyn, ellei enää Piruissa pelaa) mukana lähti kuitenkin helvetisti (sic) kokemusta, ja vaikkei Saku ole keväällä pitkälle mennytkään, on hän silti pirun (toinen sic) kova luu. Toinen asia on, kuinka pitkää pahvia voidaan tarjota ja millä hinnalla. Ei Koivunkaan takia kannata sössiä pitkäjänteisiä systeemejä, eikä Lou niin teekään.

Odotin ja toivoin, ettei tänne asti olisi tarvinnut mennä. No, toivottavasti sopu syntyy. Zajac on iso pala tulevaisuuden Devilsiä, ja toki jo tämänkin päivän.

Vielä se pakki ykkösylivoimaan. Kaberle irtoaisi Leafsista suht helposti.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devilsin kesäiseen hiljaiseloon kuuluu sellaista, että joukkue on hankkinut ensi kauden kakkosveskaksi Yann Danis´n Islandersista. Tämä on monella tapaa mainio siirto, koska Danis pystyy pelaamaan enemmänkin ja samalla sitä, että Jeff Frazee pelannee ensi kaudella Lowellissa ykkösveskana. Frazeen kehityksen kannalta parasta juuri nyt on pelata mahdollisimman paljon eikä siemailla urheilujuomaa Devilsin penkillä.

Lähde siirtouutiseen

Devils on myös hankkinut vielä määrittelemätöntä varausvuoroa vastaan Oilersista sentteri Tim Sestiton. Tämä siirto vahvistaa entisestään sitä, että Rod Pelley on ensi kaudella Devilsin matkassa. Sestito on minulle vieraampi tapaus, mutta lukemani perusteella hän on fyysinen jässikkä ja pystyy tarvittaessa tuuraamaan pienessä roolissa NHL-miehistön loukkaantumisia. Mutta ensisijaisesti tämä siirto palvelee Lowellia.

Muita lyhykäisiä:

- Devilsin valmentajatilanne on yhä avoinna eikä uutta valmentajaa nimetä ainakaan tällä viikolla.

- Kaksi Stanley cupia Devilsissä voittanut, vuoden 1995 pudotuspelien arvokkain pelaaja, kuningasrotta Claude Lemieux ilmoitti päättävänsä NHL-uransa.

- Sergei Zubov ja Brendan Morrison on huhuissa liitetty Devilsiin. Mutta tämä lie seurausta hiljaisesta oikeiden uutisten tarjonnasta.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
- Sergei Zubov ja Brendan Morrison on huhuissa liitetty Devilsiin. Mutta tämä lie seurausta hiljaisesta oikeiden uutisten tarjonnasta.
Morrisonhan istuisi mukavasti uusvanhojen hankintojen (Holik, Shanahan, Rolston) jatkumoon. Mitäs seuraavaksi? Sentteriä ja pakkia viivalle kaipailin... Arnott ja Souray?

Zuboville nyt ei viitsi edes hymähtää.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Morrisonhan istuisi mukavasti uusvanhojen hankintojen (Holik, Shanahan, Rolston) jatkumoon. Mitäs seuraavaksi? Sentteriä ja pakkia viivalle kaipailin... Arnott ja Souray?

Zuboville nyt ei viitsi edes hymähtää.

Itse en jaksa uskoa tosissani kumpaankaan näistä nimistä. Zubov on kaukaa haettu, jos kohta kaivattu palanen ylivoimapelin pyörittäjäksi. Lonkkavikaisista, ikääntyvistä venäläistähdistä ei ole ollut hyviä kokemuksia aiemmin, mutta vuoden diilissä ei olisi juuri hävittävää.

Morrisonin ja Devilsin välillä puolestaan taisi palaa silta varsin peruuttamattomasti kymmenen vuotta sitten. Arnott diggaa kantria ja Souray lyö päätään Albertan mäntyyn Nashvillen ystävyyskaupungissa Edmontonissa.
 
Viimeksi muokattu:

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils nimittänee uuden koutsin tänään

Ehtoolla selvinnee siis, kuka astuu penkin taa käskyttämään punamustia. Tom Gulitti arvelee, että uusi (tai siis vanha) nimi on Jacques Lemaire. Kovin innoissani en tästä siirrosta ole, mutta kommentoidaan iltasella lisää.

Muuta pientä:

- Travis Zajacin välimieskäsittely on 24. heinäkuuta. Sikäli, kun sinne saakka on tarvis mennä.

- Devilsin development camp alkoi tänään. Leirin pelaajalista on täällä.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
On se perkele Lemaire.

Devilsin valmennusryhmä menee tätä myötä koko lailla uusiksi. Mario Tremblay liittyy Lemairen apuriksi ja muina valmentajina jatkavat Tommy Albelin ja Jacques Caron.

John MacLean ottaa vetovastuun Lowell Devilsin päävalmentajana apunaan ex-Perkeleet Kevin Dean ja Chris Terreri. Scott Stevens on myös mukana, mutta hänen roolinsa on epävirallisempi.

Äkkiseltään tämä nimitys ei herätä pienessä päässäni suurta tarvetta hurraa-huudoille. Kukaan ei voi kiistää Lemairen ansioita valmentajana, mutta pienessä mielessäni painaa kysymys siitä, onko hän nyt oikea mies oikeassa paikassa. Onko 64-vuotias Lemaire oikea mies pidempiaikaista valmentajaa kaipaavan joukkueen peräsimeen? Entä millaisen pelitavan Lemaire aikoo istuttaa Devilsiin, joka on valmentajavaihdosten myötä vellonut monenlaisten pelitapojen suossa Robinsonista Burnsiin, Julieniin ja viimeksi Sutteriin?

Lemaire saa toki paljon anteeksi ja otan ilomielin lakin pois päästä, jos hän pystyy samaan kuin 15 vuotta sitten eli ajamaan sisään nuoria pelaajia ja myöhemmin Wildin vuosinaan saamaan Brian Rolstonista parhaat tehot irti.

Mielenkiintoista on nyt myös nähdä, miten John MacLean vastaa saamaansa haasteeseen. Lowellissa on paljon työsarkaa, mutta toisaalta joukkue on saamassa lyhyen ajan sisällä paljon nuoria lupauksia, joiden eteenpäin viemisessä Johnny Macilla on iso rooli.

Tulihan tästäkin sitten ihan tapahtumarikas kesä ja paljon on pohdittavaa edessä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Eipä tuo nyt sinällään yllättänyt. Lemaireahan hommaan eniten yleisesti veikkailtiin. Samaa vähän ajattelin kuin toveri dali - onko kansaneläkeikää kolkutteleva ukko se pitkän tähtäimen valinta vai pelkästään vuoden-parin hätävaravaihtoehto, paras saatavilla olleista? Luulen ja toivon että jälkimmäinen. Tässä vaiheessa kesää ei nuoria mutta päteviä huippunimiä riipu joka oksalla. Eiköhän tämä ole tilapäisratkaisu. Jossain kaalimaassa kasvaa varmasti kakara, joka ottaa ohjat kunhan on kypsynyt kylliksi.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Sehän tässä oli murheena, ettei NHL-kaliiberin valmentajista ollut liiemmälti runsaudenpulaa. Tylsässä arkitodellisuudessa, kaukana fantasiajoukkueiden rakennelmista Lemaire on kuitenkin hyvä vaihtoehto Devilsin penkin taa. Hurraata en suoraa päätä huuda, koska ilmassa leijuvat kysymykset hänen toteuttamasta pelitavasta ja toisaalta siitä, onko hän kuitenkaan maisemissa kovin pitkään.

Jos hän kuitenkin on aikomustensa mukaisesti pari kolmekin vuotta Devilsin penkin takana, niin sinä aikana myllyyn astuvat niin monesti mainitut pistooliosaston nuorukaiset Bergfors, Corrente, Burlon, Tedenby, Cormier, Josefson ja roolipelaajat Leblond, Halischuk ja Palmieri. Lemaire on ennen muuta ansioitunut pelaajien kehittäjä ja hänen vahvuutenaan on nimenomaan kyky saada pelaajista parhaat puolet esiin.

Lemaire myös jatkaa the systeemin aikakautta. On kuitenkin mielenkiintoista nähdä, miten hän muuntautuu joukkueen nykytilanteen mukaan ja mitä hän saa irti veteraaneista. Devilsillä on kaikki edellytykset jatkaa Sutterin aikana iskostettua kiekonhallintaan ja aggressiiviseen karvaukseen perustuvaa peliä. Kuitenkin Lemaire tiedetään varovaisemman, vastaiskuihin perustuvan pelin mestarina.

Nöyrinä toiveina minulla on, että viime kaudella kukkaan puhjennutta kiekollista peliä ja karvausta ei revitä juurineen irti. Samoin odotan, että nuoriso saa vastuuta ja että Lemaire pistää ylivoimapelin kuosiin. Tosin siihen tarvittaisiin avuksi myös kakkossentteri, ettei viime kauden farssi, jota myös kakkosylivoimaksi kutsutaaan, toistu.

Kaikista kysymyksistä huolimatta on hyvä, että penkin takana on tyyppi, josta tiedetään hyvin tarkkaan, mitä häneltä saadaan.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Uusi valmentaja

Eli Lemairehan sieltä yllätys yllätys tupsahti. Tylsä kiekko tekee paluun.

Fiksu ja voittava pelitapa ennemmin. Tylsä riippuu tasan siitä mistä pitää, esimerkiksi itse Wild-fanina en ikinä pitänyt Lemairen pelitapaa tylsänä, vaan hyvin puolustavana ja pelaajamateriaaliin nähden järkevänä. Wildilla ei oikeastaan koskaan ollut erikoisen hyvä rosteri, mutta POffeissa jengi oli expansion-jengiksi todella kivasti. Kolme kertaa ensimmäisen kahdeksan kauden aikana ja mukaan mahtuu yksi reissu Läntisen Konferenssin finaaleihin.

Jock osaa kyllä repiä rosterista kaiken irti, kunhan pelaajat ovat tarpeeksi sitoutuneita pelaamaan kuten Lemaire haluaa. Esim. yksittäisten pelaajien tilastot saattavat heikentyä tulevalla kaudella, mutta ainakin allekirjoittanut uskoo että Devils tulee olemaan joukkueena jopa parempi kuin viime kaudella, sikälimikäli kun konferenssin kolmossijasta ja 106 pisteestä pystyy paljoa parantamaan. POffeissa nyt voisi mennä pidemmällekin kuin ensimmäiselle kierrokselle.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Bruce Driverin kommentit

Devilsin ex-kapteeni Bruce Driver kommentoi Lemairen nimitystä. Ja totta tosiaan tuo Lemairen pelitavan tylsyys on osaltaan katsojan silmässä. Driverkin kertoo oman näkemyksensä median loputtomista team boring -puheista:

"People talked so much back then about the trap or the Devils having no offense," Driver said. "The critics tried to dissect everything down to moment-by-moment positioning, but we just laughed as players.

Mutta eipä siinä toisaalta mitään vikaa ole, jos Devils menestyy tulevalla kaudella ja puheet trapista viriävät uudelleen. Ihan tässä mieleen palajaa, millaista on perinteisesti ollut olla Devilsin kannattaja...
 

AnFa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Niin. Vaikka tylsäksi kiekoksi haukuinkin niin en voi väittää etteikö se olisi myös menestysekästä. Vähän kuin Kreikka voittaisi Euroopan mestaruuden jalkapallossa. Hetkinen. Sehän voittikin.
 

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Jock

Sellaista sitten. Toivottavasti Rolston äityy nyt wild-vireeseen.


Puhuivathan puusilmät tylsyydestä ja trapista vielä 2000-luvullakin vaikka joukkue mätti maaleja eniten runkosarjassa vuosituhannen alussa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Lukupaketti uudesta valmentajasta ja nuorisoleiriltä + muuta sälää

Lou Lamoriellon mietteet

John MacLean kommentoi Lowellin-pestiään

Mattias Tedenbyn turinat, junnuleirin kuulumisia

Kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen ilmiö tuo ruotsalaisten voimallinen imu NHL:ään. Devilsilläkin on parin vuoden kuluttua mahdollisesti kokonainen viisikko ruotsalaisia.

Pelley ja Corrente puheliaina

Frazee valmis haastamaan Danis´n, Josefson intoilee myös

Sälää:

- Sergei Brylin on mukana vetämässä nuorten harjoitusleiriä ja samalla hän valmistautuu uuteen KHL-kauteen.

- Harjoitusotteluiden ohjelmaa ei vielä ole lyöty lukkoon, mutta Devils kohtaa 16. syyskuuta kotonaan the Rockissa arkkivihollisensa Rangersin.

- Hymynaihetta tarjoaa aina asiantunteva Larry Brooks, joka ennustaa perinteiseen tyyliinsä turmiota Devilsille. Viime syksynä Devilsin piti kaupata Elias ja nyt Lemairen palkkaaminen tietää pudotuspelipaikan menetystä.
 

El Samuel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Liput matsiin

Moro!

Osaako kukaan kertoo, kuinka helppoa tai vaikeeta on hommata Devillsien matsiin tikettejä? Lokakuussa olis reissu tonne päin... Onko tietoa!?

Tattis
 

Insec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils, EJ#74, MB#30
On siitä jotain tietoa...

Cory Murphy on kaksisuuntainen Devil? Lisätietoja ei näköjään heru. Vai?

Yhden vuoden, 800 000 $ arvoinen, kaksisuuntainen paperi näyttäisi olevan.

Low risk , high reward - "uusi rafa" on fanien keskuudessa odotukset ja onnistuessaan ylivoimaan hyvä jamppa.

Corya olen pari kautta jo odotellut pienenä märkänä unena Devilsiin Jay Bouwmeesterin ohella.

Nyt tuli se toinen, toivotaan, että pysyy kunnossa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
edit. Murphyn sopparin arvo onkin ilmeisesti 500 000 dollaria. Näin ainakin on mainittu capgeekin sivuilla.

Mielestäni Murphyn kiinnittäminen ei ollut yhtään huonompi juttu. Devilsin pakisto kaipasi oikeakätistä pakkia, joka pystyy hoitelemaan viivamiehen roolia ylivoimassa. Tuohon hintaan ja vielä kaksisuuntaisella sopimuksella hinta-laatusuhde on kohdallaan. Murphyn pariksi tarvitaan vain joku kovaluinen ärripurri, kuten Salvador.

Murphyä kannattaa ajatella myös eräänlaisena varaosahankintana eikä todellakaan minään Loun kierona käsityksenä ison profiilin kaappauksesta. Jos esimerkiksi Paul Martin on klesana (kuten hänellä on ollut tapana aina silloin tällöin), niin Murphy pystyy stunttaamaan häntä ja myös Johnny Oduyaa kiekollisessa roolissa. Devilsin pelejä seuranneet varmasti muistavat, millaiseen kiekolliseen pelaamiseen pakit pystyivät Martinin ollessa sivussa.

Luonnollisesti tämä herättää kysymyksiä, että mitä ihmettä Devils tekee näillä kaikilla puolustajillaan. Martin, Oduya ja White ovat takuuvarmoja nimiä ensi kauden pakistoon, mutta muutoin kisa on kova Salvadorin, Mottaun, Greenen, Murphyn, Correnten ja Leachin kesken.

Tokihan tämä liike on herättänyt myös huhumyllyn toimintaan. Nicklas Bergfors ja Matt Corrente ovat paraikaa sivussa nuorisoleiriltä.1+1=5...Tiedättehän?

Tulevaisuuden perkeleistä sen verran, että Patrice Cormier solmi kolmivuotisen entry level -sopparin Devilsin kanssa, jonka kokonaisarvo on 1,78 miljoonaa. Tulevan kauden Cormier pelaa miltei satavarmasti junioreissa, jollei hän nyt aivan ällikällä lyö porukkaa syksyn harjoitusleirillä.
 
Viimeksi muokattu:

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Murphyä kannattaa ajatella myös eräänlaisena varaosahankintana eikä todellakaan minään Loun kierona käsityksenä ison profiilin kaappauksesta.
Näinhän se on nähtävä. Sitä ison profiilin kaappausta onkin Devils-puolustukseen odoteltu... niin, aika kauan.

Murphy on kuitenkin taitava, hyökkäävä ja liikkuva pakki, eikä vielä liian vanhakaan joten ei tätä huonona diilinä voi pitää. Silti ihmettelen samaa kuin dali; rivipuolustajia alkaa olla jo kahden joukkueen tarpeiksi. Tuosta kun saisi pari jätkää vaihdettua todelliseen takalinjojen päällikköön... Paria Scottia ja yhtä Briania on välillä ikävä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Yksi tärkeimmistä korteista Devils-pakassa on nyt turvattu, kun Travis Zajacin kanssa on päästy "monivuotiseen" sopimukseen. Paperin yksityiskohtia ei ole tihkunut julkisuuteen, mutta Don Lou hykertelee tyytyväisyyttään kun "yksi liigan parhaista nuorista hyökkääjistä" on viimein saatu pitempiaikaisen sopimuksen alle. Asiasta voi lukea vaikkapa täältä.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät & NHL
Nyt kun Devils sainasi Zajacin, niin siellä on ilmeisesti 8 hyökkääjän kanssa soppari. UFA-markkinat alkaa olla jo aika kaluttu. Ketä neljää hyökkääjää odotatte mahdollisesti organisaation sisältä ottavan paikan kokoonpanossa. Varmasti asia ei ihan näinkään mene vaan ainakin pari hankintaa tekevät. Mille paikoille/rooleihin Devils vielä tarvii hyökkääjiä?
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Nyt kun Devils sainasi Zajacin, niin siellä on ilmeisesti 8 hyökkääjän kanssa soppari. UFA-markkinat alkaa olla jo aika kaluttu. Ketä neljää hyökkääjää odotatte mahdollisesti organisaation sisältä ottavan paikan kokoonpanossa. Varmasti asia ei ihan näinkään mene vaan ainakin pari hankintaa tekevät. Mille paikoille/rooleihin Devils vielä tarvii hyökkääjiä?
Omista pojista veikkailen että Nicklas Bergfors ja Matt Halischuk ovat vahvoilla. Neloseen on tarjolla Pierre-Luc Vaikeesukunimi, joka pelasi muutaman matsin jo männäkaudella. Niin, ja onhan meillä Ilkka Pikkarainen!

Ykkös/kakkossentteriä lähinnä kaipailisin, ja uumoilenkin jonkinlaista treidiä olevan ilmassa - nuita pakkeja kun pyörii jaloissa jo ihan liiaksi asti. Martin, White, Salvador, Oduya lienevät se top 4, mutta takaa löytyy Andy Greene, Mike Mottau, lupaava nuori Matt Corrente, vastikään hankittu Cory Murphy... En pitäisi ihmeenä, mikäli Devils tekisi kaupan jossa poispäin liikkuu pakki tai pari, ja sisään tulee keskushyökkääjä.


Niin juu, lisätääs että UFA-markkinoilta saattaapi haaviin tarttua muuan kokenut irlantilainen runopoika, nimeltänsä Brendan Shanahan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Devils on laskenut ensi kaudella paljon I.Pikkaraisen varaan ;) Näyttää kyllä ihan hyvältä peliajan suhteen tämä hankintapolitiikka. Tuleeko Devilsillä kenties välivuosi pleijareista vai mitä siellä puuhataan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös