NHL:ssähän pelaajayhdistys älähtää heti, jos joku on aikeissa pelata markkina-arvoaan selvästi pienemmällä sopimuksella, mutta NBA:ssa ei niin väliä sitten kai.
Huhujen mukaan Thornton olisi pelannut halvemmalla, jos Tavares olisi tullut.
NBA:ssa on tapana ollut se, että parhaan mahdollisen joukkueen saa kasaan vain, jos joku on valmis tinkimään palkastaan. Pippen pelasi koko Bulls-ajan vähemmällä kuin mitä olisi ansainnut, kun Jordanin isolle palkalle piti olla tilaa.
Niin, Cousins saisi maksimidiilin halutessaan oikeastaan kaikilta jengeiltä joilla on rahaa moinen tarjota, mutta otti mieluummin tuon reilut 5 miljoonaa. Vaikka tämä toki on räikein esimerkki, niin tuohon samaanhan tuo koko Warriors juttu oikeastaan perustuu, sillä Currya lukuun ottamatta oikeastaan kaikki pelaavat alihintaisella sopimuksella.
Currylla taisi olla vasta joukkueen 4. tai 5. suurin soppari ennen kuin teki nykyisen diilin vuosi sitten. Ongelma on se, että kun joukkue menestyy, niin pelaajien arvo nousee ja lisäksi se mitta-asteikko on muuttunut. Pari vuotta sitten alettiin tehdä selvästi suurempia sopimuksia. Luultiin ilmeisesti, että salary cap nousee selvästi koko ajan. Sitten kun kasvu ei olekaan ollut niin suurta, niin jokainen sopimus tuntuu alihintaiselta mitä tehdään, jos halutaan pitää joukkue kasassa. Tosin joukkue oli silti aika rajusti luxury taxilla jo viime kaudella, eikä nyt näytä muutosta tulevan. Pikemminkin päinvastoin. Durantin mahdollinen jatkosopimus täytyy olla todella iso, sillä mies on sen ikäinen, että haluaa saada paljon rahaa. Tosin Warriors tekee paljon voittoa; heille on valmistumassa uusi halli, joka mahdollistaa ihan eri luokan ansaitsemisen ja seuraava tv-sopimus taitaa olla lähivuosina hulppea, joten en oikein usko, että heitä huimaisi, vaikka lompakkoa pitäisi avata aika lailla.
Jossain luki, ettei Cousins ollut saanut varteenotettavia tarjouksia muilta joukkueilta. Sopimus hänen kanssaan on kuitenkin riski akillesjännevamman vuoksi.