NBA

  • 626 207
  • 4 345

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Viestin lähetti varjo
Ja toisaalta jos heittäjä ei heitä 40% tarkkuudella, huolimatta siitä onko hänelle hyvän heittäjän maine tai ei, onko hän huippuheittäjä?

Niin, eli loppujen lopuksi Larry Bird oli keskinkertainen, itseasiassa aika huonokin heittäjä.

Huippuheittäjien prosentteja tiputtaa paljon loppuhetkien heitot, joissa puolustus on erittäin tiukkaa. Esimerkiksi Dallasissa on Finley ja Nowitzki, joille Don Nelson antaa loppuhetkillä vastuuta ehkä enemmän kuin Nashille. Nowitzki on pitkä ja vaikea blokattava heittojen lähtiessä korkealta, Finley on atleettinen ja heittää MJ tyylisiä fadeaway hyppyheittoja erittäin vaikeaista asennoista. Finley 37% Nowitzki 37,9%, eikä todellakaan mitään huonoja heittäjiä.

On selvä fakta, että on eriasia heittää ahdistettuna 1,3 sekunnin aikana hätäinen kolmonen kuin valmiiksi asetetuista "telineistä", muiden pelatessa vapaa vetopaikka. Esimerkiksi San Antonion Bruce Bowen pääsi nautiskelemaan runkosarjassa tällaisesta tarjoilusta. Duncania tuplattiin tai jopa triplattiin korinalla, ja kaarelle jäi paljon tilaa. Kuten Cubekin mainitsi, tuskin kovin moni silti pitää Bowenia parhaana linkona. Tarkkakätisimmät teoriassa upottavat yli puolet vapaasta paikasta heitetyistä kolmosista.

Tai toinen esimerkki on Steve Kerr. Uran 3 pisteen prosentti 45,6, mutta mies on tehnyt prosentuaalisesti parhaana kautenaan (52,4%) pisteitä 8.2 per peli ja pelannut minuuteissa vain puolet ottelusta. Edellisellä kaudella 93-94 prosentti oli ollut 41,9, jolloin eräs MJ pelaili baseballia. Paraniko mies vuodessa heittäjänä, vai vaikuttiko His Airnessin johtaman hyökkäyksen tarjoamat vapaat heittopaikat hieman tilastoihin?

En tietenkään halua väheksyä Kerriä heittäjänä, mielestäni hän on yksi parhaista, mutta tarkoitin tällä edelleen sitä, että tilastot eivät kerro koko totuutta. Aina ne eivät ole vertailukelpoisia, edes joukkueen sisäisesti. Ne ovat kyllä hyvin suuntaa-antavia.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"Niin, eli loppujen lopuksi Larry Bird oli keskinkertainen, itseasiassa aika huonokin heittäjä.

Huippuheittäjien prosentteja tiputtaa paljon loppuhetkien heitot, joissa puolustus on erittäin tiukkaa. Esimerkiksi Dallasissa on Finley ja Nowitzki, joille Don Nelson antaa loppuhetkillä vastuuta ehkä enemmän kuin Nashille. Nowitzki on pitkä ja vaikea blokattava heittojen lähtiessä korkealta, Finley on atleettinen ja heittää MJ tyylisiä fadeaway hyppyheittoja erittäin vaikeaista asennoista. Finley 37% Nowitzki 37,9%, eikä todellakaan mitään huonoja heittäjiä."

Kyse ei ole siitä ovatko he hyviä vai huonoja vaan siitä ovatko he erinomaisia heittäjiä.

Itselleni 40% on se raja jossa viivan takana hiippaileva henkilö on jo todellinen peloite, tietenkin jos joku heittää 38% pidä tuossa mitään suurta eroa. Kuitenkin kun puhe oli Kiddista joka heittää <35 prosenteilla niin ero on mielestäni selvä.

Steve Kerr on jokatapauksessa henkilö joka tullessaan kentälle saa varsin kovan puolustuksen päälleen, ottaen huomioon ettei mies koskaan ole tehnyt mitään MJ:maisia pistelukemia.

Birdin kolmoskovuudesta voi olla montaa mieltä mutta itse en ole koskaan pitänyt häntä kovinkaan erikoisena heittäjänä, mies vain hyötyi suunnattomasti pituudestaan kun häntä oli vaikea blokata.
Tämä ei tietenkään tarkoita ettäkö hän olisi huono heittäjä mutta en silti itse pistä häntä eturintamaan näitten _todella_ kovien heittäjien kanssa.

Itse urakeskiarvollahan ei mielestäni ole niin väliä, itselleni riittää pari-kolme >40% kautta niin se kyllä kertoo että mies osaa heittää, muut muuttujat ovat sitten kiinni näistä mainitsemistasi asioista.

hei Shaqilla on yhtenä kautena 3pt% 50% vaikka häntä aivan varmasti tuplataan ja triplataan jne :) siinäpä vasta hyvä heittäjä.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Viestin lähetti varjo
Birdin kolmoskovuudesta voi olla montaa mieltä mutta itse en ole koskaan pitänyt häntä kovinkaan erikoisena heittäjänä, mies vain hyötyi suunnattomasti pituudestaan kun häntä oli vaikea blokata.
Tämä ei tietenkään tarkoita ettäkö hän olisi huono heittäjä mutta en silti itse pistä häntä eturintamaan näitten _todella_ kovien heittäjien kanssa.

Mielenkiintoinen mielipide.
Ketä _todella_ kovia heittäjiä laittaisit Larry Legendin edelle?
Onhan se hyvä että on omia mielipiteitä, mutta ehkei aina kaikkia kannata tuoda julki. NBAssa alettiin järjestää All Stars tapahtuman yhteydessä 3 pisteen heittokisaa vuonna 86, jonka Bird voitti kolmesti perätysten 86-88. Muun muassa tuo asia puhuu Birdin heittotaidon puolesta.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"Ketä _todella_ kovia heittäjiä laittaisit Larry Legendin edelle?
Onhan se hyvä että on omia mielipiteitä, mutta ehkei aina kaikkia kannata tuoda julki."

ok, vaikenen sitten ettei vain TaoTaolle tule paha mieli.










enpäs, Steve Kerr...se on siinä.

Tuli vain mieleen, en tunne "vanhaa" nba:ta niin hyvin että osaisin sanoa kuka oli Clevelandin suuri tähti 89-90 kaudella kun Kerr heitti 50,7 %kolmosista sisään?
eikun taidankin tietää tuon mutten ole aivan varma.

Yleensä tilastoja väheksyvät kahdenlaiset ihmiset:
-ne jotka eivät ymmärrä niitä
-ne joiden edustamaa kantaa vastaan tilastot ovat
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Ei minulle paha mieli olisi tullut, mielenkiinnosta kyselin.

Itsekin mietin Kerriä ja varauksin Reggie Milleriä Birdin haastajaksi. Tuota Cavaliersin pelaajaa/pelaajia en kyllä itsekään muista, vai pelasiko Mark Price siellä '91?

EDIT: siis kautena 89-90 ei '91
 
Viimeksi muokattu:

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
noniin kun keskustelu saatiin sitten auki (pelkäsin jo hieman sellaista...hmm erilaista vastausta).

Reggie Miller on yksi vaihtoehto samoin tämä Richmond, Mitc:hko se nyt on(siis kyllä sä tiedät sen)...

tuo Cleveland kyssäri oli tavallaan kompa koska Clevelandilla ei siinä vaiheessa ollut ketään MJ:tä tai Duncania, joilla perustelit Kerrin huikeata kolmosprosenttia.
Olihan siellä (googletuksen jälkeen) Brad Daugherty mutta ei hänkään koskaan yltänyt millekään em. herrojen tasolle.

Nyt hieman asiaa tutkiskeltuani, tilastoanalyysiä btw. vaikka se ei välttämättä sinulle kelpaakaan, huomasin että Clevelandin peli perustui vahvasti kolmosiin joita heittivät peräti kolme herraa >40 prosenteilla.
Näistäkin Kerr oli määrällisesti "heikoin lenkki" mutta prosenteissa toki hallitsi.

Kerrikin on nyt muuten lopettelemassa uraansa joten taas yksi suuri nimi poistuu NBA:n kentiltä.
Kun tarkemmin miettii niin tämän kauden kolme kovaa lähtijää:
-MJ
-Amiraali
-pienivalkoinenmiesnaurettavanlyhyissäshortseissa

muodostaisivat jo kolmestaan sellaisen kentän jonka voittaminen voisi olla vaikeaa :)

tuohon kun isketään Patrick Ewing joka ilmeisesti hänkin lopettaa ja vaikkapa sitten Steve Kerr niin voidaan kysyä voisiko tuollaista 5 miehen joukkuetta edes voittaa jos heidät iskettäisiin huippukunnossaan kentälle:
C - Robinson
PF - Ewing
SF - MJ
SG - Kerr
PG -Stockton

toki Kerr on sinänsä väärässä seurassa mutta kelpaa minulle :)
Kerrin paikalle kun saisi jonkun oikea SF:n (jos Scotty sattuisi lopettamaan) niin Jordaninkin saisi omalle paikalleen.

koripallokentille jää iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisooooooo aukko täytettäväksi mutta onneksi UK teki sellaisen kulttuuriteon tänä vuonna että itsekin pääsin vielä näkemään ko. herrojen työskentelyä viimeistä kertaa.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Brad Daughertyhän se oli. Price oli myös kova kolmoskone.
Niin ja just Mitch "the Rock" Richmond.

Kieltämättä tulee kyllä suuria menetyksiä. Kaikki lapsuuden suosikkipelaajat lopettavat (Malone, Pippen ja Millerkin pian) ja tilalle tulee näyttävyyteen pelinsä perustavia katukoripalloilijoita ja high school ihmeitä esim. LeBron. Kaiholla muistelee aikoja kun pelejä näkyi vielä eurosportilta vai tuliko ne NBCltä, no kuitenkin.

Draftin aikaan voi olla melkoinen sirkus valloillaan, on aika monta pelaajaa ilman sopimusta. Alla pelaajat jotka ovat rajoittamattomia.
Muun muassa:
Jermaine O'Neal, Alonzo Mourning (lopettaa?) Gary Payton,
Sam Cassell, Juwan Howard, Scottie Pippen, Dale Davis, Clifford Robinson, Elden Campbell, PJ Brown, Brad Miller, Reggie Miller,
Darrell Armstrong, Jon Barry, Steve Smith, Karl Malone.

Sitten vielä Kiddillä on oma optio ja muutama RFA pelaaja, joiden joukkueilla ei ole todennäköisesti varaa tarjota uutta sopimusta. Ja Kevin Garnettiakin on huhuiltu siirroissa.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti varjo

Ja toisaalta jos heittäjä ei heitä 40% tarkkuudella, huolimatta siitä onko hänelle hyvän heittäjän maine tai ei, onko hän huippuheittäjä?

Jos siis pelaajat A ja B heittävät saman verran mutta B heittää >40% ja A>40% mutta A:ta pidetään yleisesti parhaana kolmoslinkona niin mikä on tilanne todellisuudessa?
Kai nyt kuitenkin näet eron sillä joutuuko pelaaja heittämään tarkasti vartioituna (tyyliin T-Mac) vai ei (Bruce Bowen)?

McGradyn tai Kobe Bryantin kaltaiset pelaajat pääsevät heittämään avoimista paikoista kovin harvoin, kun taas Steve Nashinkin tasoiselle miehelle saattaa näitä paikkoja siunaantua yllättävänkin usein. Onko Nash todella näitä supertähtiä parempi kolmosmies? OK, hän upottaa 100 heittoa kohden 4-5 palloa enemmän kuin Kobe ja T-Mac, mutta heittopaikat ovat jokseenkin eri luokkaa.

Ymmärrän, että nyt liikutaan aika jossittelumaisemissa, mutta kun kerran tälle tielle jo lähdettiin..

(Disclaimer: Nash saattaa hyvinkin olla ainakin vielä parempi.. Tämä kuitenkin pohdittavaksi)


ja näihin SA-matseihin tulee niin ihan kuin mulla olisi sellainen muistikuva että Dallasilta olisi loukkaantunut joku hemmo...ei mikään tärkeä varmaan mutta...
Joojoo, Nowitzki oli vähän sivussa. Mutta en nyt puhunut pelkästään SA-peleistä, vaan ihan yleisesti.. Vai voiko Nashin määritellä heittäjänä yhden playoff-sarjan 20 heiton perusteella?
Kysymys siis oli, eikö mielestäsi Steve Nash hyödy siitä, että hänellä on vierellään Finleyn ja Nowitzkin tasoisia miehiä? Kyllä/ei vastaus riittää hyvin.


Kyse ei ole siitä ovatko he hyviä vai huonoja vaan siitä ovatko he erinomaisia heittäjiä.

Itselleni 40% on se raja jossa viivan takana hiippaileva henkilö on jo todellinen peloite, tietenkin jos joku heittää 38% pidä tuossa mitään suurta eroa. Kuitenkin kun puhe oli Kiddista joka heittää <35 prosenteilla niin ero on mielestäni selvä.
Oliko puhe vielä Kiddistä? Minä kun luulin, että Jason jäi keskustelusta sivuun silloin, kun juttu siirtyi superheittäjiin.. Pitääkin varmaan käydä lukemassa, mitä oikein olen kirjoitellut tähän ketjuun aikaisemmin. Itse en ainakaan tässä vaiheessa muista sanoneeni häntä huippuheittäjäksi. Sana 'kohtuullinen' oli mielestäni huomattavasti lähempänä..
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Draft

Viime yönä pidettiin NBA draft, joka eteni melko lailla käsikirjoituksen mukaan.

Huomasin vasta eilen draftia seuraillessa jo viikko sitten tapahtuneen valitettavan uutisen. Chicago Bullsin nuori ja lupaava takamies Jay Williams oli ajanut 23.6 uuden moottoripyöränsä päin tolppaa North Side Streetillä, ja miehen vammat ovat niin vakavat, että harkittiin jo amputointia ja ura on joka tapauksessa vaakalaudalla. Toivottavasti näin ei käy ja Jay pääsisi vuoden tauon jälkeen takaisin kuten Herman Mayer vastaavanlaisen onnettomuuden jälkeen.

No takaisin draftiin.
27 pelaajaa ehti vetää hakemuksensa ennen draftia, heidän joukossaan viiden joukkoon rankattu suurikokoinen Pavel Podkolzine.

Neljä ensimmäistä varausta olikin luultavasti kaikkien tiedossa. Cavs varasi jo lähes supertähti asemaan kohonneen LeBron Jamesin, josta odotetaan lähes Magic Johnsonin tasoista Hall of Fameria. Ensi kauden suurin kysymys lienee se, miten "King James" pystyy käsittelemään valtavat odotukset. Detroit varasi myös oletetusti serbialaisen Darko Milicicin. Jos Darko liittyy joukkueeseen jo ensi kaudella, on Pistonsilla koossa yksi idän kovimmista joukkueista. Muutenkin ensimmäisellä kierroksella varattiin 8 pelaajaa Yhdysvaltojen ulkopuolelta. Vaikka lukumäärä oli enemmän kuin koskaan aikaisemmin, oli se silti vähemmän kuin ennakkoon odotettiin.

Denver tarvitsi kipeästi pisterohmua ja varasi Syracusen Carmelo Anthonyn. Anthonystä odotetaan vahvaa vuoden tulokas-ehdokasta, koska päässee suureen rooliin heikossa Nuggetsissa. Toronto varasi neljäntenä vahvan workoutin esittäneen Chris Boshin, jolle onkin käyttöä Raptorsin ison laitahyökkääjän tontilla. Viidentenä Miami vahvisti takakenttää Dwyane Wadellä, josta luultavasti yritetään tehdä point guard Eddie Jonesin ja Caron Butlerin rinnalle.

Muita mielenkiintoisia varauksia:
Golden State varasi ranskalaisen Mickael Pietrusin numerolla 11. Atleettista Pietrusia on leikkisästi kutsuttu euroopan Jordaniksi. Phoenix Suns teki ehkä kovimman kaappauksen numerolla 17. Serbian Zarko Cabarkapa pelasi viime kaudella draftin eurooppalaisista parhaiten, muun muassa paremmin kuin Milicic. Utah varasi numerolla 19 serbialaisen Alexandar Pavlovicin, jolle on käyttöä Jazzin heikossa takakentässä.

Yllättävintä koko draftissa oli Real Madridin puolalaisen Maciej Lampen tipahtaminen oletetusta kärkikymmeniköstä aina toisen kierroksen alkuun, jolloin NY Knicks sitten sijalla 30 varasi hänet.


Ensimmäinen kierros kokonaisuudessaan:

1 Cleveland LeBron James 6-8 SF St. Mary / St. Vincent (ohio)
2 Detroit (from Memphis) Darko Milicic 7-0 PF Serbia
3 Denver Carmelo Anthony 6-7 Fr SF Syracuse
4 Toronto Chris Bosh 6-11 Fr PF Georgia Tech
5 Miami Dwyane Wade 6-5 Jr SG Marquette
6 LA Clippers Chris Kaman 7-0 Jr C Central Mich
7 Chicago Kirk Hinrich 6-4 Sr SG Kansas
8 Milwaukee (from Atlanta) T.J. Ford 6-0 So PG Texas
9 New York Michael Sweetney 6-8 Jr PF Georgetown
10 Washington Jarvis Hayes 6-7 Jr SG Georgia
11 Golden State Mickael Pietrus 6-6 SG France
12 Seattle Nick Collison 6-10 Sr PF Kansas
13 Memphis (from Houston) Marcus Banks 6-2 Sr PG UNLV
14 Seattle (from Milwaukee) Luke Ridnour 6-2 Jr PG Oregon
15 Orlando Reece Gaines 6-6 Sr SF Louisville
16 Boston Troy Bell 6-1 Sr PG Boston College
17 Phoenix Zarko Cabarkapa 7-0 SF Serbia
18 New Orleans David West 6-9 Sr PF Xavier
19 Utah Aleksandar Pavlovic 6-6 SF Serbia
20 Boston (from Philadelphia) Dahntay Jones 6-6 Sr SG Duke
21 Atlanta (from Indiana) Boris Diaw 6-9 SG France
22 New Jersey Zoran Planinic 6-6 PG Croatia
23 Portland Travis Outlaw 6-9 PF Starkville HS (ms)
24 LA Lakers Brian Cook 6-11 Sr PF Illinois
25 Detroit Carlos Delfino 6-7 SG Argentina
26 Minnesota Ndudi Ebi 6-9 PF Westbury Christian HS (tx)
27 Memphis (from Sacramento via Orlando) Kendrick Perkins 6-11 SF Ozen HS (tx)
28 San Antonio Leandrinho Barbosa 6-4 SG Brazil
29 Dallas Josh Howard 6-6 Sr SF Wake Forest
 
Jay Williamsin valitettava onnettomuus sotki Bullsin ennakoituja draft-suunnitelmia varsin merkittävästi. Ennen onnettomuutta varmoiksi valinnoiksi julistetut Dwayne Wade tai Mickael Pietrus valuivat Bulls-GM John Paxsonin käsistä kuin väljähtänyt vesi. Samalla joukkueen ykkösvaltti siirtomarkkinoilla katosi yhdessä yössä: kaksi lupaavaa point guardia olikin enää yksi.

Kirk Hinrichin varaus olikin Paxsonilta ennen kaikkea varaus tarvetta vastaan. Heinrich ei missään nimessä ollut paras saatavilla ollut pelaaja seitsemännelle vuorolle. Hän oli pikemminkin Williamsin paras mahdollinen korvaaja ja tuuraaja.

Williamsin epävarman tilanteen vuoksi Hinrich asettuu joka tapauksessa erittäin vaikeaan asemaan koko joukkueen kannalta. Useat Bulls-pelaajat myönsivät yllättyneensä Hinrichin varauksesta vaikka tiesivätkin kyseisenkaltaisesta varasuunnitelmasta point guard-ongelman ratkaisemiseksi. Hinrichin tilannetta ei myöskään varmasti helpota juurikaan miehen ikä: 22-vuotiaana hän on tulokkaana kaksi vuotta vanhempi kuin joukkueen suurimmiksi tulevaisuuden toivoiksi julistetut Tyson Chandler tai Eddy Curry. Paineita työntyy siis sekä median odotuksista korvata Williams, mutta myös joukkuetovereiden epäilevistä odotuksista ja ennakkoluuloista.

Taitojensa puolesta Hinrich tuo kaivattua heittovoimaa takalinjoille. Kolmostarkkuus on riittävä ja kelvollisten puolustuskykyjen kanssa ex-kansasilaisesta pitäisi kehittyä vähintään hyvä roolipelaaja. Kyky pelata sekä point guardia että shooting guardia mahdollistavat Hinrichille monipuolisemman arsenaalin kenttätapahtumiin, vaikka mies pitääkin itseään luonnollisempana point guardina.

Williamsin ikävän onnettomuuden myötä tulisimmat siirtospekulaatiot jäivät Bullsien osalta draft-viikonlopulta näkemättä. Huhut olivat jo viemässä seitsemättä varausvuoroa, Donyell Marshallia, Marcus Fizeria ja nimeltä mainitsematonta pelaajaa Dallasiin Michael Finleystä, mutta kyseiset huhut kiistettiin jälkeenpäin. Paxson neuvotteli myös Toronton kanssa Raptorsin neljännestä vuorosta huomattuaan Waden suuntaavaan Miamin lämpöön, mutta keskustelut tyrehtyivät välittömästi kanadalaisten pyytäessä Donyell Marshallia pakettiin. Marcus Fizer ja seitsemäs varausvuoro ehdittiin liittää jo muutamaan muuhunkin siirtohuhuun, mutta mikään kaupoista ei siis nähnyt päivänvaloa.

Kauppojen jäädessä vain huhuiksi vahvistuivat kuitenkin spekulaatiot Juwan Howardin ja Corey Maggetten mahdollisista hankinnoista. Kummatkin chicagolaisina lisäisivät Eddy Curryn ohella paikallista väriä Bulls-laumaan, mutta pelkän kotipaikkakunnan ohella etenkin Howard toisi kokemusta ja johtajuutta korin alle. Maggetten tapauksessa mahdollista siirtoa vaikeuttaisi luonnollisesti miehen RFA-status.

Samalla pikkulinnut lauloivat ilmoille spekulaatioita Roger Mason Jr:n, Trenton Hassellin sekä Fred Hoibergin tulevaisuudesta, johon Hinrichin varaaminen eittämättä laittaa kysymysmerkkejä. Erityisesti Hoibergin jatko lienee vakavasti katkolla, sillä Hassellin kanssa samassa roolissa tahkoavan veteraanin parhaat päivät alkavat jo loukkaantumistenkin vuoksi väistyä kauniisiin muistoihin.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Nets varasi Zoran Planinicin..ei sano nimi ainakaan mulle yhtään mitään.

En ole pitkään aikaan nähnyt kenelläkään urheilijalla nousseen nesteen päähän niin paljon kuin ykkösvaraus LeBron Jamesilla. Kun Cavs ilmoitti LeBronin nimen, tämä osoitteli itseään sormella ja huusi "Me! King! King!"

Huvittavinta draftissa oli LeBronin pelleilyn lisäksi jatkuvat "FIRE LAYDEN! FIRE LAYDEN!" huudot Knicks faneilta...
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Viestin lähetti JLand
Nets varasi Zoran Planinicin..ei sano nimi ainakaan mulle yhtään mitään.

ESPN asiantuntija Chad Ford kommentoi Planinicista seuraavaa:

"Did Byron Scott really say that the Nets had Zoran Planinic rated as the top point guard in the draft? Planinic is good, but that may be going a bit far. The great thing about Planinic is his versatility -- taking Planinic is like drafting three guys. He has the experience and the basketball skill to make an impact in year one."

Puolalaisen Maciej Lampen osakkeet romahdutti tieto jostain sopimusepäselvyyksistä. Huhujen mukaan Lampen sopimuksessa on 1.8 miljoonaan purkupykälä, kun taas NBA seurat saavat maksaa korkeintaan 350.000 $ ostaakseen sopimuksen ulos.

Mutta silti hyvä varaus Knicksiltä, ainakin jos saavat tuon sopimusasian jotenkin hoidettua.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Nostetaan nyt tämäkin ketju ylös kun Mailman on ilmoittanut tänään liittyvänsä Lakersin superryhmään Paytonin perässä. Malone teki samalla Kariyat ja muuttaa Losiin 1.5 miljoonan taalan sopimuksella ja tienaa siis ensi kaudella melkein $18 miljoonaa vähemmän kuin kaudella 2002-2003. Payton tienaa 4.9 miljoonaa taalaa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
tuota Lakersin rosteria olenkin tässä jo parisen päivää miettinyt pahoinvoiden, eikä vähiten ah-niin-vaatimattomien Lakers-fanien takia.

Malonen kohdalla tosin en usko Kariya-ilmiöön vaan mies taitaa vain tahtoa voittaa mestaruuden ja sitten lopettaa, pitää kuitenkin nostaa hattua seurauskollisuudelle.

Pahaltahan tämä näyttää koska koripallo, toisinkuin monet muut joukkuelajit, on paljon vahvemmin kiinni yksilöissä(etenkin NBA) eli kun vain jokaiselle paikalle pistää tarpeeksi hyvän pelaajan niin tulosta tulee varmasti.
Ja eipä oikein Lakersista nyt löydy heikkoa lenkkiä vaikka toki Malone ja GP ovatkin senioriosastoa.

Viime syksynä Kobe ei kyennyt, eikä tunnu kykenevänkään, pelaavan joukkueen eteen Shaqin lailla ja Shaqin ollessa poissa joukkue taapersi. Nyt ei yhden miehen poissaolo enää pääse vaikuttamaan niin rankasti joten...noh en nyt sitten tiedä.

Mainittakoon suomalaisittain Hannon alku kesäliigassa ei ole alkanut kovinkaan valoisasti mutta aikaa toki vielä on.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Siinä onkin tiedossa kova taistelu ensi kaudelle, tosin 16 päivä vasta on virallisesti mahdollisuus alkaa tarjota sopimuksia vapaille pelaajille.

Läntisestä konferenssista on tulossa uskomattoman kova. Lakersissä on kohta neljä hall of fame-pelaajaa, Dallas vahvistunee munuaisvaivoista kärsineellä Mourningilla ja mestari San Antoniolla on rahaa hankkia vaikka Kidd joukkueeseen.

Vaikka Lakersin Shaq-Mailman-Kobe-Glove kvartetti tuntuu uskomattoman kovalta, uskoisin etenkin Dallasin pystyvän haastamaan heidät tasapäisesti. Zo oli ennen loukkaantumistaan liigan johtavia senttereitä, enkä usko hänen yrittävän paluuta tuollaisen vaivan jälkeen aivan rapakunnossa. Jos vertaa Lakersin ja Dallasin miehistöjä, tulee väkisinkin mieleen miten vanhat parrat Malone ja Payton pysyvät nuorten Nashin ja Nowitzkin perässä. Etenkään juuri Nowitzkin pysäyttäjää on vaikea löytää. Myös Spurs laittaa kampoihin jos vain Admiralin lopetettua löytyy sentteri joukkueeseen. Tosin Kiddin hankkimisesta ei ole mielestäni mitään hyötyä. Ranskalainen pelintekijä Tony Parker on jo kahtena kautena onnistunut nöyryyttämään pudotuspeleissä takamies legendoja. Edelliskaudella Paytonia ja tällä kaudella Kiddiä. Kidd on jo mediassa ehtinyt uhoamaan lähtevänsä joukkueesta. "joko minä tai Byron Scott", ja Kidd oli ryydittänyt kommenttiaan sanomalla että hänen nelivuotias poikansakin olisi valmentanut paremmin kuin Scott.

Viime yönä Möttölä pelasi Pepsi kesäliigassa Minnesotaa vastaan jo avauksessa, keräten 20 peliminuuttia, muttei saanut yhtään koria aikaiseksi. Edellisen ottelun viiteen virheeseen verrattuna nyt tuli vain kaksi, joten puolustuspeli oli sujunut paremmin.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Kidd ilmeisesti sittenkin jatkaa Meadownlandsissa ja mukaan liittyy vielä Alonzo Mourning.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Uusia sopimuksia alkoi syntyä NBA:ssa heti kun mahdollisuus aukeni.

Ensimmäisenä oletetusti kaksi tulevaa Hall of Fame pelaajaa, Gary Payton ja Karl Malone pistivät nimensä sopimuksiin LA Lakersin kanssa. Mitään yksityiskohtia ei julkistettu, mutta ainakin Malonen huhutaan tehneen kahden vuotisen sopimuksen veteraanien minimipalkalla (1.5 M$).

New Jersey Nets nappasi Alonzo Mourningin ja Jason Kidd oletettavasti pysyy myös Meadowlandsissa.

Orlando teki sopimuksen Juwan Howardin kanssa.

Indiana teki jatkosopimuksen Jermaine O'Nealin kanssa.

Hornets teki jatkopahvin PJ Brownin kanssa.

LA Clippersillä tuli suurimmat ongelmat sopimustensa kanssa. Viiden nuoren runkopelaajan sopimukset loppuivat samanaikaisesti: Michael Olowokandi, Lamar Odom, Elton Brand, Andre Miller ja Corey Maggette. Olowokandi lähti siis Timberwolveseihin, Millerille (Denver), Maggettelle (Utah) ja Brandille (Miami) tehtiin offer sheet eli Clippersillä on 15 päivää aikaa vastata niihin. Viisikosta ainoastaan Lamar Odom on luvannut jäädä seuraan.

Ja Hanno Möttölä jatkaa Heatin asussa ketuille menneitä kesäliigapelejään nyt mestari San Antonio Spursin pelipaidassa.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Lakersin dynastiassa mutkia matkassa kun Kobe on nyt ilmeisesti syytteessä raiskauksesta.
Kobe itse on myöntänyt harrastaneensa seksiä naisen kanssa, tosin samalla "puhun niin totta kuin osaan"-tyylillä kuin Jäätteenmäki, mutta raiskauksesta en sitten tiedä.
Jotenkin en usko että Kobe olisi oikeasti ketään raiskannut, koska luultavasti 2 metrinen musta miljonääri saa ihan kenet tahtoo muutenkin.
Ilmeisesti elokuun puolessävälissä mennään oikeuteen joten silloin "totuus" tullee ilmi, tai siis se kenellä on rahaa parhaimpaan lakimieheen(arvatkaa kumpi tienaa enemmän, Kobe vai tuo vastapuolen edustaja :) )

Mutta kaikkien Fleuryä ja Belfouria sättivien kyllä kannattaa tutustua NBA:n ihmeelliseen maailmaan niin huomaatte että NHL on varsin kiltti liiga ja pelaajat "putipuhtoisia".

Ai niin, loistohuumoria ja LAL-fanien(yhden sellaisen) ah niin objektiivista käyttäytymistä voi lueskella tästä ketjusta:
koripallo.com
Ketjun seuraaminen on muuten vaikeaa osittain siksi että eräs keskustelija on vaihtanut nimimerkkiään about 3 kertaa ja nyt joku toinen käyttää samaa nimimerkkiä mitä tuo ko. henkilö käytti yhdessä vaiheessa.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
viestin lähetti varjo

Lakersin dynastiassa mutkia matkassa kun Kobe on nyt ilmeisesti syytteessä raiskauksesta.


Erittäin vakavat syytteet tosiaan Kobella on niskassaan, ja maksimirangaistushan niistä on elinkautinen...
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viestin lähetti varjo
Jotenkin en usko että Kobe olisi oikeasti ketään raiskannut, koska luultavasti 2 metrinen musta miljonääri saa ihan kenet tahtoo muutenkin.

Huh, varjon kaltainen arvostettu älykkö menee heittämään moisen kommentin.

Et kai sä nyt tosissas luule, että raiskaaja käy naisen kimppuun seksin takia? Kyseessä on aivan muut asiat, seksiä saa omalla kädellä tai rahalla.

Päällimmäisenä on vallankäyttö ja tarve alistaa toista.

EDIT: typo
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
pernaveikko:

Kenties jäi hieman vaiheeseen mistä nyt puhutaan:
1. Ehkä NBA:n kirkkain tähti, naimisissa btw.
2. nuori nainen

ei tarvitse kauaa miettiä kumpi on todennäköisempää:
1. Se että Kobe oikeasti raiskasi naisen
2. Kobe harrasti seksiä naisen kanssa ja nainen päätti/keksi että hänet raiskattiin, se kun on naisen kannalta pirun helppo tapa hankkia rahaa jos vain vielä kikkailee "todistusaineiston" kanssa oikealla tavalla.

Eli siis itse en ole asiasta mitään mieltä ennen tuomiota, tosin se että asia yleensäkään menee oikeuteen asti viittaa siihen että todisteita raiskauksen suuntaan on.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viestin lähetti varjo
pernaveikko:

Kenties jäi hieman vaiheeseen mistä nyt puhutaan:
1. Ehkä NBA:n kirkkain tähti, naimisissa btw.
2. nuori nainen

ei tarvitse kauaa miettiä kumpi on todennäköisempää:
1. Se että Kobe oikeasti raiskasi naisen
2. Kobe harrasti seksiä naisen kanssa ja nainen päätti/keksi että hänet raiskattiin, se kun on naisen kannalta pirun helppo tapa hankkia rahaa jos vain vielä kikkailee "todistusaineiston" kanssa oikealla tavalla.

No johan pomppasi. Ihan ensimmäiseksi, Kobe ei todellakaan saisi ketä tahansa, fakta. Raiskauksissa muuten aika harvoin on kyse seksistä vaan alistamisesta ja vallasta, aivan kuten pernaveikko totesi.

Siis että joku esittäisi olevansa raiskauksen uhri, koska se on helppo tapa hankkia rahaa? No mikseivät sitten ihmiset jatkuvasti tee niin? Tulisiko sinulle mieleesi valehdella että olet pedofilin uhri, jotta voisit kerätä messeävät hillot? Ikävä kyllä maailmassa on vieläkin sellaisia ihmisiä jotka halveksuvat raiskauksen, rikoksen uhreja, joten aika harva tosiaan feikkaa joutuneensa raiskauksen uhriksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös