NBA

  • 642 524
  • 4 434

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Tähän voisi sanoa yhden sanan, laajuus. Detroitin arsenaali oli huomattavasti laajempi ja Lakers odotteli että Kobe&Shaqi vievät ottelua yksinään heille, muista ei ollut roolia ottamaan. Rasheed voisi istua siellä penkillä enemmänkin, selvästi Detroitin tyhmin pelaaja kentällä. Tyhmiä virheitä, tyhmiä heittoyrityksiä, tyhmiä menetyksiä, ajaa tyhmiin paikkoihin jne. Toiv. Detroit jatkaa samaa tahtia jatkossakin.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja aika tiukillehan meni se edellinenkin peli, joten hyvältä näyttää näin ei-hardcore-kannattajan näkökulmasta - jännitystä ja silviisii. Huomenna tulee uusintana, ellen erehdy, ja jopa inhimilliseen aikaan.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
GAME 2 & GAME 3:
Ensiksi kiitokset Urheilukanavalle että pelit todellakin tulee
suorana, eikä vain mainosteta että tulisi.

Sitten:
Game 2 oli Koben näytöstä, seuraavassa pelissä mies ei
loistanutkaan ja tuloksena oli häviö, vieläpä selvästi.
Tuntui että Lakersilla ei toiminut mikään kolmannessa pelissä.

Puolustus oli ihan kuraa ja menetyksiä ja ihmeellisiä
syötönyrityksiä tuli vähän väliä joista Detroit rankaisi.

Ehkä LA:n kannattaisi karvata kovempaa kuin nytkin 24s
hyökkäysaika jäi Detroitilla lyhyeksi muutaman kerran.

Luke Walton oli todella pirteä esitys toisessa pelissä ja
uskomattomilla syötöillä takasi LA:lle pisteitä. Kolmannessa pelissä
heti 3 virhettä ja melkein loppuaika penkillä.
Kuvaavaa oli vielä tämä Georgen melkein ässä kolmonen
vapaasta paikasta, joka hieman hipoi vaan rautaa.

Taitaa Phil Jackson antaa joukkueelle kunnon puhuttelun
seuraavaan peliin. Vai odottaako vaan että Kobe & Shaq hoitaa
taas homman kotiin...

Kyllä oli muuten eri show-meininkiä Detroitissa kuin LA:ssa.
Losissa paikalla oli lähinnä julkkiksia.
Ainakin oli omantakeinen kuuluttaja Detroitissa ja pisteet Big Ben
Wallecen esittelyn aikana kumahdelleista kirkonkelloista!
Tosin Final Countdown sai tunnelman väljähtymään.

Alkuperäinen selostus on hyvä!

Edit:Pelithän siis olivat GAME 2 & 3...
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti stiflat
GAME 1 & GAME 2:
Ensiksi kiitokset Urheilukanavalle että pelit todellakin tulee
suorana, eikä vain mainosteta että tulisi.

Sitten:
Game 1 oli Koben näytöstä, toisessa pelissä mies ei
loistanutkaan ja tuloksena oli häviö, vieläpä selvästi.
Tuntui että Lakersilla ei toiminut mikään toisessa pelissä.

Ööh tota, siis häh? Game 2'n Lakers juuri voitti, ykkösen ja kolmosen ovat hävinneet.
 

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Tämähän alkaa näyttää liiankin hyvältä; Pistons voitti neljännen finaalin, johtaa 3-1 ja seuraava peli pelataan Detroitissa!

Neljännessä finaalissa Lakers oli aivan liikaa Shaqin varassa, ja vaikka hän tekikin huimat tehot (36/20) ei Lakersista ollut uhkaamaan Pistonsin vahvaa puolustusta. Nyt, kun tilastoja katselen, niin huomaan, että Bryantkin on tehnyt ihan ok pisteet (20), vaikka hän oli melkoisen näkymätön pelissä.

NBA:n finaaleissa ei ole koskaan mikään joukkue pystynyt nousemaan 1-3-tappiotilanteesta mestariksi ja kahden viime pelin perusteella en usko Lakersin muuttavan tuota historiaa. Eiköhän Pistons nostele pokaalia tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Shaqin varassahan Lakers oli, mutta kun miehellä oli tuollainen ilta, niin Lakersin olisi pitänyt saada isolle miehelle palloa enemmän. Nythän meni pitkiä pätkiä, ettei Superman edes koskenut palloon.

Bryant itse asiassa heitti 4 kertaa enemmän kuin Shaq, mutta aika vaikeita (=tyhmiä) heittoja. Shaq pelitilanneheitot 16/21, Kobe 8/25.

Vaikka Lakersista pidänkin, niin ei voi muuta kuin arvostaa Pistonsia. Kovaa duunia ja kovaa puolustusta. Ja sinä aikana kun minä olen NBA:ta seurannu (n. 10-15v), ovat ensimmäinen joukkue joka voittaa mestaruuden (siis jos voittavat) ilman yhtään suurta staraa joukkueessa.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Kyllä käy sääliksi O'Nealia, joka on aina ollut yksi suosikeistani. Loistava peli häneltä, mutta muu joukkue aivan kädetöntä. Bryant teki toki 20 pistettä, mutta niin olisi tehnyt lähes kuka tahansa, jos olisi heittänyt 25 kertaa. Ja varmaankin prosenttikin olisi ollut parempi, mitä Bryantin 32 %. Paska peli Kobelta. Paytonilta oli ehkä väsynein silmin katsottuna nähtävissä hieman piristymisen merkkejä.

Detroitin puolelta Rasheed Wallace pääsi vihdoinkin vauhtiin ja upotti lopussa tärkeitä pisteitä. Teki muuten kovimmat pistelukemansa sitten maaliskuun alun. Hyvät pelit myös B. Wallacelta, Billupsilta ja Hamiltonilta.

Sarja menee kyllä ylihuomenna poikki niin että napsahdus vain kuuluu, mikäli Lakersista ei O'Nealin lisäksi löydy muita onnistujia, ja samaan aikaan Wallacet, Billups ja Hamilton jatkavat tasollaan.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jooh mitäpä ottelusta voi sanoa, Shaq Shaq Shaq, mutta ei riitä.

Tosin osasyy Shaqin tehoihin oli tosiaan se, ettei miestä olennaisesti "puolustettu", kunhan nyt vain Ben näön vuoksi roikkui paidassa kiinni.

Kobe oli aikalailla juuri sitä mitä hän pahimmillaan on, ilman todella epätoivoisia kolmosia pistesaldo olisi ekalla puoliajalla ollut se 2 pts. Suurin osa heitoista varsin hätäisiä ja aivan liian vaikeita.
Oma väitteeni on: Kobe Bryant ei tule koskaan voittamaan mestaruutta ilman jonkun muun varman superstaran apua (oli se sitten Shaq, KG, Duncan tai kuka tahansa, minne ikinä Kobe onkaan menossa kauden jälkeen).

Rasheed oli hyvä, oikeastaan koko Detroitin joukkue oli tasaisesti hyvä ts. voiton avaimet ovatkin siinä.
Vaikka pidän Paul Pierceä yhä NBA:n parhaana mid-rangeheittäjänä niin pitänee kuitenkin ottaa Billups tarkasteluun, sen verran vaivattomalta nuo nopeat 20 jalkaiset vaikuttivat.

Tilastoja silmäilemällä virhe-ero vaikuttaisi älyttömältä ja syyttäisin La-fanipoikana heti tuomareita, mutta pelin nähneenä asiassa ei olekaan mitään ihmeellist, Detroit ei vain rikkonut kovinkaan paljoa.

Hitto kun seuraava matsi osuisi vähän huonosti muihin tekemisiin, mutta pakkohan se on silti katsoa livenä.

Jotain valitettavaa:
Detroitin cheerleaderit ovat aika kammottavia haaskoja verrattuna Lakergirlsseihin, miltei pahaa tekee välillä katsoa.
 

Cannibal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Ei jumalauta

Näinkö tässä todella on käymässä? Suuri ja mahtava Lakers näyttää aivan kädettömältä rupusakilta. Uskomatonta. Ehkä Pistons tosiaan on niin hyvä puolustamaan, että se saa jopa Lakersin näyttämään heikolta joukkueelta. Tosin, kyllä aika paljon vapaista paikoistakin tössittiin.

Shaq on kentän kingi. Ajattelin, että Big Ben, jos kukaan, pystyisi kenties Shaqia pitämään, sillä kysessä on kuitenkin helvetin vahva kaveri ja puolustuspelin erikoisosaaja. Mitä vielä. Beniä viedään kun jauhosäkkiä. Yhdessäkin tilanteessa Shaq yksinkertaisesti peruutti korille ja runttasi pallon sisään. Katsoin, että kohta tulee hyökkäysaikaa ilmaiseva laatikko sieltä alas, mutta ei näin sentään käynyt. Shaqia ei pysäytetä. Kuten Shaq itsekin aikoinaan sanoi: "Kun saan pallon alle kahteen metriin, kukaan ei pysäytä minua. Se on mahdotonta. Kaikkien lakien vastaista". Totta mies puhui.

Eniten vituttaa se, että Shaq on kuumana ja näyttää jatkuvasti todellisen suuruutensa kovissa peleissä onnistuen paremmalla prosentilla jopa vapaaheitoista kuin yleensä, mutta sitten muu joukkue pettää hänet, eikä onnistu enää missään. Koben säheltäminen oli hirveän näköistä. Uskomattoman vaikeita heittoja mies haki, vaikkei aina olisi tarvinnutkaan. Olisi sitten edes mennyt kolmosen taakse hakemaan niitä suorituksia, jolloin niiden sisään mennessä se olisi palkittu edes kolmella pisteellä. Yhtä epätoivoisia ne silti olisivat olleet. Kielikin näytti jo olevan ulkona...hakeeko Kobe Jordanmaista lookia? Heitot ainakin ovat yhtä vaikeita. Erotuksena se, että Jordan pisti vähän kovemmalla prosentilla ne sisään.

Payton näytti piristyneen, mutta mielestäni vajosi loppua kohden taas kohti harmaata massaa. Mailman ei näköjään enää pysty pelaamaa juuri lainkaan, ja Luke Waltonilla ei ollut todellakaan paras päivänsä.

Detroit oli pelottavan vahvan näköinen läpi pelin. Hamilton ja Billups ovat vahvassa heittovireessä, ja Wallacet ovat aina iskussa. Rasheed on jatkuvan itkunsa takia ihan saatanan ärsyttävä pelaaja, mutta kyllä mies upottaa heittonsa aika hyvin. Siinä nähdään taas mitä tapahtuu, kun laittaa valkoisen miehen mustaa miestä vastaan. Medvedenkoa viedään oikealta ja vasemmalta, ja kaiken huipuksi mies tössii vielä vaparitkin. TURHA pelaaja.

Lakersin on tultava sellaisella ryminällä keskiviikon peliin, että oksat pois. Kaikki on pistettävä peliin, ja kaikkien on pelattava tasonsa mukaan. Jos Big Daddy saa apuja muilta, voi Lakers hyvinkin viedä ratkaisun takaisin Losiin. Phil Jackson voisi kenties jo miettiä jotain hack-a-Ben taktiikoita, koska Ben on kenties vielä paskempi viivalta kuin Shaq. Jotain on keksittävä, jottei voitto lipsahda Pistonsille. Jos Lakers onnistuu voittamaan seuraavan pelin, koko homma alkaa taas vähän alusta, sillä sitten päästään taas Staples Centeriin.

Oma väitteeni on: Kobe Bryant ei tule koskaan voittamaan mestaruutta ilman jonkun muun varman superstaran apua (oli se sitten Shaq, KG, Duncan tai kuka tahansa, minne ikinä Kobe onkaan menossa kauden jälkeen).

No kyseenalaista on tietysti se, mikä lasketaan varmaksi superstaraksi...tarvitseehan jopa Big Daddykin muiden apua...ei hänkään yksin pärjää, mutta Leso-Koben puolustukseksi voisin sanoa kuitenkin, että hän on osoittanut olevansa clutch-pelaaja. Viimeisenä osoituksena tasoittava kolmonen viimeisimmässä Los Angelesissa pelatussa finaalissa. Sellaiset pelaajat, jotka pystyvät tuollaisiin suorituksiin tuollaisissa tilanteissa, ja jotka haluavat pallon kun ratkaisun hetket koittavat (ja joille se myös halutaan antaa), ovat aina hatunnoston ansainneet. Kyllä Kobella on edellytyksiä nousta yhdeksi suurimmista. Nythän hänellä on vielä se oikeussalidraamakin käynnissä. Näen paljon yhtäläistä Kobessa ja MJ:ssä.

Sitäpaitsi onko Duncan vastaava varma superstara? Duncanhan on itse saanut aika hyvin avustusta The Admiralilta läpi uransa San Antoniossa....Twin towers.

Mutta joka tapauksessa toivotaan, että Shaq suuttuu vielä enemmän, ja runttaa koko korin alas seuraavassa pelissä tehden n. 50 pinnaa ja 30 levaria, ja että se siivittää Lakersit sarjassa toiseen voittoon.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Oma väitteeni on: Kobe Bryant ei tule koskaan voittamaan mestaruutta ilman jonkun muun varman superstaran apua (oli se sitten Shaq, KG, Duncan tai kuka tahansa, minne ikinä Kobe onkaan menossa kauden jälkeen).

Sen verran minäkin tähän väitteeseen tartun että eipä juuri kukaan muukaan ole viimeisen parinkymmenen vuoden eikä varmasti ennen sitäkään mestaruuksia pystynyt voittamaan ilman toista superstaraa. Ehkä viime vuonna Robinson ei nyt ollut enää superstara, ja 94 Hakeem oli ainoa tähtipelaaja ja sitten ryhmä hyviä pelaajia (Horry, Thorpe, Mad Max, Cassell) mutta ei toista supertähteä. 95 sitten mukana olikin Drexler joka pelasi playoffsit todella korkealla tasolla.

Muuten onkin sitten ollut useampi stara joka joukkueessa, Bulls (MJ, Pippen), Lakers (Magic, Worthy, Kareem), Detroit (Isiah, Dumars), Boston (Bird, McHale, Parrish). Eli ei noita mestaruuksia paljon yksin voiteta. Jordanillakin oli aina Pippen joka monipuolisuudellaan oli loistava pelaaja sekä joko Grant tai Rodman työhevosena, muu porukka sitten olikin roolipelaaja tasoa mutta toisaalta näissä rooleissa hyviä.
Ei Kobe kuitenkaan Jordanin tasolla vielä missään nimessä ole, ei Jordan koskaan finaali peleissä huonoja pelejä juuri pelannut.

Tämä sarja näyttää olevan melko selvä, tuskin Lakers tästä nousee vaikka itse kyllä sitä toivonkin tai ainakin jos saisivat hommaa venytettyä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti steepler
Ei Kobe kuitenkaan Jordanin tasolla vielä missään nimessä ole, ei Jordan koskaan finaali peleissä huonoja pelejä juuri pelannut.

Turha Kobea vertailla MJ'n, yhtä turhaa kuin vaikka Thorntonia Gretzkyyn. Omana aikanaan hyviä, jopa loistavia pelaajia, mutta ei mitään verrattuna noin legendaarisiin pelaajiin.

Sormet on ristissä että T-Wolves saisi vahvistettua joukkuetta kesällä/syksyllä, joukkue terveeksi ja hyvä sentteri(ehkä yksi takamieskin), niin ensi kaudella ollaan tosissaan mukana. KG kauden parempana vielä.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Sivuhuomiona on todettava, että Pippen ei ollut MVP-ehdokas koskaan ja siinä hän eroaa Magic-Jabbar kaksikosta tai sitten nykyisestä Lakersin O'Neal-Kobe kaksikosta.
Pointti on lähinnä siinä, että Jordanin Chicago on aivan eri tason joukkue kuin Showtime-Lakers tai sitten parin vuoden takainen Lakers. Kobe ei tule mielestäni koskaan olemaan mestarijoukkueen dominoiva pelaaja, vaikka pelillisesti hän onkin NBA:n paras/parhaimpia.

Houstonin mestaruus johtui käytännössä vain yhdestä asiasta, vaikka hieno suoritus se toki oli. Ei liene sattumaa, että MJ:n palatessa kehiin, mestaruuksia ei taas vähään aikaan muualle jaettu.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti varjo
Sivuhuomiona on todettava, että Pippen ei ollut MVP-ehdokas koskaan ja siinä hän eroaa Magic-Jabbar kaksikosta tai sitten nykyisestä Lakersin O'Neal-Kobe kaksikosta.
Pointti on lähinnä siinä, että Jordanin Chicago on aivan eri tason joukkue kuin Showtime-Lakers tai sitten parin vuoden takainen Lakers. Kobe ei tule mielestäni koskaan olemaan mestarijoukkueen dominoiva pelaaja, vaikka pelillisesti hän onkin NBA:n paras/parhaimpia.

Niin noh olihan Bullsilla kuitenkin mm. paras kolmosten viskoja varastossa sekä monta kertaa parhaaksi kuudenneksi pelaajaksi valittu Kukoc, Rodman oli liigan parhaita(ellei paras) levyrohmu niihin aikoihin, jne.

Eikä Kobe kyllä ole liigan paras, KG oli sitä koko kauden, aika selvästi alusta loppuun saakka.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
eagle:

Eipä Kerr pelannut muistaakseni ollenkaan ekan kolmen mestaruuden aikana.
Eikä pelannut Kukoc:kaan.

Ainoa pelaaja, jonka edes normaalifanin voisi olettaa tuntevan oli Horace Grant, joka toki on ihan kelpo sentteri, muttei lähelläkään liigan kärkipäätä.

Tuossapa linkki 91/92-mestarijoukkueeseen, verratkaa sitä sitten näihin muihin mainittuihin joukkueisiin.

Ja kyllä Kobe on pelillisesti (huom ei tämän kauden aikana vaan ihan yleisesti) KG:ta parempi.
Kobe heittää paremmin, lukee peliä paremmin ja on ihan oikeastikin lahjakkaimpia pelaajia joita pelissä on...uuurgh

Vittu, minähän en enää Kobea kehu :)
linkki
 
Viimeksi muokattu:

TKO

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, NFL
Re: Ei jumalauta

Viestin lähetti Cannibal
Eniten vituttaa se, että Shaq on kuumana ja näyttää jatkuvasti todellisen suuruutensa kovissa peleissä onnistuen paremmalla prosentilla jopa vapaaheitoista kuin yleensä, mutta sitten muu joukkue pettää hänet, eikä onnistu enää missään. Koben säheltäminen oli hirveän näköistä.

Eikös nuo jenkkiselostajat kertoneet, että Pistons-valmentaja Brownin taktiikka on nimen omaan sellainen, että Shaqia ei pidetä (siis kahdella miehellä) koska häntä ei edes siten voi pysäyttää?Tästä on seurauksena se, että Shaq saa rellestää miten haluaa ja nakuttaa sen 30 pistettä joka pelissä, mutta Pistons pitää kurissa kaikki muut, etenkin Bryantin, jota vartioi usein kaksi miestä.

Tämä taktiikka on sitten toiminut loistavasti, josta paras osoitus oli viime yö, kun O'Neal teki yli kolmekymmentä pistettä ja napsi huiman määrän levypalloja, mutta muu joukkue pysyi täysin pimennossa ja Pistons otti ansaitun voiton.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Sivuhuomiona on todettava, että Pippen ei ollut MVP-ehdokas koskaan ja siinä hän eroaa Magic-Jabbar kaksikosta tai sitten nykyisestä Lakersin O'Neal-Kobe kaksikosta.

Pippen ei ehkä koskaan ollut mvp-ehdokas johtuen lähinnä Jordanista, muussa joukkueessa olisi ehkä ollut. Tosin aina kun hän pelasi ilman Jordania niin henkisesti tuntui olevan aika vaikeaa, eli oli juuri parhaimmillaan pelatessaan juuri Jordanin kanssa. Yhtä kaikki huippu pelaaja mielestäni monipuolisuutensa takia, pystyi tekemään lähes kaikkea. Hyökkäyspää toimi hyvin ja kolmosiakin pystyi heittämään, puolustuksessa loistava ja pystyi vartioimaan ykkösestä neloseen, joka osoittaa todellista monipuolisuutta. Jordanhan oli myös loistava puolustaja mutta lähinnä vain kakkospaikan pelaajia vastaan. No Pippen nyt on yksi kaikkienaikojen suosikkejani niin voin ehkä yliarvioida kaveria hieman mutta en usko että kovin paljon.

Grant oli myös hyvä pelaaja esim. 91-92 joukkueessa, kova puolustamaan ja hyvä heittäjä kun sai vapaan heiton, hänhän pelasi nelos paikalla ja centterinä toimi Bill Cartwright. Hyvä centteri erityisesti puolustuksessa jossa kyynärpäät viuhuivat, mielestäni parempi kuin esim. Longley tuossa toisessa mestaruusarjassa. Heittopelin hoiteli B.J Armstrong ja Paxon, hyviä heittäjiä kummatkin. Muu porukka onkin sitten aika tusinatavaraa mutta kyllä Cartwright ja Grant olivat kovan luokan pelaajia ja mainettaan parempia mielestäni. Jos jotain kiinnostaa nämä 90 luvun alun Bulls joukkueet kannattaa hankkia Sam Smithin Jordan Rules, erittäin mielenkiintoista tarinaa.

Toki showtime Lakers oli kokonaisuudessaan parempi, mutta en nyt tiedä näistä Kobe-Shaq joukkueista. Itse tarkoitin vain sitä että ei mestaruuksia juuri viedä yhdellä supestaralla ei edes Jordanilla, jolla kuitenkin oli hyvin toimiva ryhmä tukena.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti steepler
Sen verran minäkin tähän väitteeseen tartun että eipä juuri kukaan muukaan ole viimeisen parinkymmenen vuoden eikä varmasti ennen sitäkään mestaruuksia pystynyt voittamaan ilman toista superstaraa. Ehkä viime vuonna Robinson ei nyt ollut enää superstara, ja 94 Hakeem oli ainoa tähtipelaaja ja sitten ryhmä hyviä pelaajia (Horry, Thorpe, Mad Max, Cassell) mutta ei toista supertähteä. 95 sitten mukana olikin Drexler joka pelasi playoffsit todella korkealla tasolla.

Jenkkimedioissahan NBA-mestaruuden "kaavana" on pidetty juuri sitä, että joukkueessa pitäisi olla ainakin yksi superstara/hall of fame kaliiperin ukko (esimerkkejä viime vuosien mestareista MJ, TD), yksi all-star tason ukko (Pippen, Robinson) ja yksi hyvä tai erittäin hyvä roolipelaaja (Grant, Rodman, Elliot).

Ja tuohon kaavaanhan ainoa poikkeus pariinkymmeneen vuoteen on -94 & -95 mestarit Rockets, jossa Olajuwon oli se ainoa tähti. Drexlerkin oli jo uransa ehtoopuolella -95, vaikka hyvät playoffit pelasikin. Jos Pistons voittaa, ovat sitten tietenkin se toinen poikkeus "mestaruuskaavaan".

Ja Pippenista sen verran, että vaikkei MVP-kandidaatti ollutkaan, niin Jordanin varjossa kuitenkin yksi liigan parhaita pelaajia ja paras yleispelaaja. Ei ihan turhasta hepusta voi olla kyse jos valittiin ekaan Dream Teamiin ja liiga all-time top 50:een.


edit:typoja
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti varjo
eagle:

Eipä Kerr pelannut muistaakseni ollenkaan ekan kolmen mestaruuden aikana.
Eikä pelannut Kukoc:kaan.

Ainoa pelaaja, jonka edes normaalifanin voisi olettaa tuntevan oli Horace Grant, joka toki on ihan kelpo sentteri, muttei lähelläkään liigan kärkipäätä.

Tuossapa linkki 91/92-mestarijoukkueeseen, verratkaa sitä sitten näihin muihin mainittuihin joukkueisiin.

Ja kyllä Kobe on pelillisesti (huom ei tämän kauden aikana vaan ihan yleisesti) KG:ta parempi.
Kobe heittää paremmin, lukee peliä paremmin ja on ihan oikeastikin lahjakkaimpia pelaajia joita pelissä on...uuurgh

Vittu, minähän en enää Kobea kehu :)

Niin toisaalta mitä enemmän tulee ikää sitä vaikeampi useimmin sitä on voittaa(tästä puhuin alunperinkin). Väitteenihän ei koskenut kaikkia mestaruuksia, eikä ollut tarkoitus kiistää MJ'n legendaarisuutta(mille vain muutama pelaaja on yltänyt), vaan huomauttaa että kyllä MJ'lläkin oli apuja. Esim. hyvänä vertailuna toimii juuri Kukoc vs Lakersin penkki nyt. Lakersilta ei tule penkiltä oikein ketään, kun taas Bullsilla oli aikoinaan laittaa Kukocia ja Kerriä kentälle vaihdosta. Se ei tietenkään vähennän MJ'n taitoja, mutta väittäminen että hän voitti ilman apuja kuulostaa kornilta. Esim. ilman hyvää levareiden noukkijaa ei varmasti mestaruuksia voiteta.

Mitä tulee Kobe<--->KG, niin hyvä huomioida että KG on parantanut peliään vuosi vuodelta, oppinut lisää. Ehkäpä Kobe on tosiaan lahjakkaampi(niinkuin Mario oli Gretzkyä), mutta KG käyttää lahjojaan niin hyvin kuin osaa ja on hitaasti kiiruhtaen parantanut peliään kokoajan. Muutenkin vertailu on vähän paha, kun KG kantaa joukkuettaan niin levyjen kuin heittojen muodossa, kun Koben ei pahemmin tarvitse korin lähelle mennä. Mitä parempaan heittämiseen tulee niin Kobella FG uralla on 45.4% ja KG'llä 48.8%. Joten jos Bryant on niin paljon parempi heittäjä on prosentti kumman paljon alhaisempi kuitenkin. Hyvä ottaa huomioon tässä se ennenkuin kukaan väittää, KG ei pahemmin aja tai tee ns.räkäkoreja mistä hän on saanut kritiikkiäkin, vaan heittelee hypärillä suurimman osan sisään.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti eagle
Se ei tietenkään vähennän MJ'n taitoja, mutta väittäminen että hän voitti ilman apuja kuulostaa kornilta. Esim. ilman hyvää levareiden noukkijaa ei varmasti mestaruuksia voiteta.

Näinhän se on. 80-luvun lopullahan MJ johdatti joukkonsa kyllä yksinkin playoffeihin, mutta siellä tie sitten tyssäsi alkukierroksille. Mestaruudet tulivat vasta kun Pippen ja Grant olivat kasvaneet kovan luokan pelimiehiksi. Olajuwon on ainoa stara, joka on voittanut mestaruuden "yksin".
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"Mitä parempaan heittämiseen tulee niin Kobella FG uralla on 45.4% ja KG'llä 48.8%"

Ben Wallacella on FG% 48,4, onko myös hän Kobea parempi heittäjä?

Ei, koska FG%:ja ei voi verrata eri pelipaikkojen kesken.
Kun verrataan sitten kolmosprosentteja, jotka kertovat sen miten hyvä pelaaja on heittämään kaukaa ja toisaalta vapariprosentteja saadaan jotain verrantoa myös eri pelipaikkojen välillä.
Kobe on >30% kolmosheittäjä, mutta KG on 30% heittäjä, vapareissa ero on vieläkin karumpi.

"Lakersilta ei tule penkiltä oikein ketään, kun taas Bullsilla oli aikoinaan laittaa Kukocia ja Kerriä kentälle vaihdosta"

Kuten osoitin, Kukoc varattiin vasta ekojen mestaruuksien aikana eikä pelannut peliäkään. Katso sitä antamaani linkkiä ja vertaa joukkueita, ei, ei tuo Bullsienkaan penkki mikään huippukova ole.

RedRum:

"Olajuwon on ainoa stara, joka on voittanut mestaruuden "yksin"."

No eipä Hakeem kovin yksin ollut ja Houstonin mestaruuden mahdollisti hyvinkin paljolti laji nimeltä Baseball.
Joukkueessa kuitenkin oli Dream Team-pelaaja, Drexler. Puhumattakaan sitten Otis Thorpesta, joka oli aikalailla Pippenin tasoinen pelaaja.
Samalla tasolla Houston ja Chicago liikkuivat, mutta tosiaan, jokainen voi arvata, mikä oli se erottava tekijä finaalissa, jossa Houston voitti ja Chicago hävisi.
Ja ensimmäinen mestaruus oli varsin samankaltainen nykydetroitin kanssa, joukkueen taso oli laaja ja koko aloitusviisikko oli >10 PPG-pelaajia.

steepler:
"Pippen ei ehkä koskaan ollut mvp-ehdokas johtuen lähinnä Jordanista, muussa joukkueessa olisi ehkä ollut"

Ei, Pippen oli loistava jokapaikanhöylä, muttei tähtiluokkaa, ei pelaaja, jonka PPG on siellä 20 tienoilla ole MVP titteliä lähelläkään ja näkihän sen miten Pippenillä meni Jordanin baseball-loman aikana, ei mies saanut MVP:tä ja Bulls hävisi finaaleissa. Siinä vaiheessahan joukkueessa sitten olivatko Kerr ja Kukoc.

"Toki showtime Lakers oli kokonaisuudessaan parempi, mutta en nyt tiedä näistä Kobe-Shaq joukkueista. Itse tarkoitin vain sitä että ei mestaruuksia juuri viedä yhdellä supestaralla ei edes Jordanilla, jolla kuitenkin oli hyvin toimiva ryhmä tukena."

Ei tietenkään, mutta kyse olikin siitä, ettei mielestäni Kobe tule koskaan voittamaan mestaruutta, ellei joukkueessa pelaa joku toinen superstara.
 
Viimeksi muokattu:

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Viestin lähetti varjo
"Mitä parempaan heittämiseen tulee niin Kobella FG uralla on 45.4% ja KG'llä 48.8%"

Ben Wallacella on FG% 48,4, onko myös hän Kobea parempi heittäjä?

Ei, koska FG%:ja ei voi verrata eri pelipaikkojen kesken.
Kun verrataan sitten kolmosprosentteja, jotka kertovat sen miten hyvä pelaaja on heittämään kaukaa ja toisaalta vapariprosentteja saadaan jotain verrantoa myös eri pelipaikkojen välillä.
Kobe on >30% kolmosheittäjä, mutta KG on 30% heittäjä, vapareissa ero on vieläkin karumpi.

"Lakersilta ei tule penkiltä oikein ketään, kun taas Bullsilla oli aikoinaan laittaa Kukocia ja Kerriä kentälle vaihdosta"

Kuten osoitin, Kukoc varattiin vasta ekojen mestaruuksien aikana eikä pelannut peliäkään. Katso sitä antamaani linkkiä ja vertaa joukkueita, ei, ei tuo Bullsienkaan penkki mikään huippukova ole.

En kai missään sanonutkaan että se olisi ollut huippukova, mutta kyllä siellä penkillä kuitenkin oli jotain, varsinkin kun sieltä tuli myöhemmin juuri Kukocia ja Kerriä. Missään en väittänyt että MJ olisi siipeillyt muiden kustannuksella, ainoastaan se on selvää että takamies ei voi voittaa pelejä yksin, ei nyt eikä MJ'n aikana.

Mitä ylempään tulee, niin Ben nyt donkkaa tai layuppaa korinsa, siinä se ero verrattuna KG'n tai Kobeen. KG heittelee edelleen hypäreillä suurimman osan pisteistään, koska Kobekin tekee näin, niin vertailu on toisessa(KG vs Kobe) huomattavasti relevantimpi kuin toisessa(Ben vs Kobe).
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti varjo

No eipä Hakeem kovin yksin ollut ja Houstonin mestaruuden mahdollisti hyvinkin paljolti laji nimeltä Baseball.
Joukkueessa kuitenkin oli Dream Team-pelaaja, Drexler. Puhumattakaan sitten Otis Thorpesta, joka oli aikalailla Pippenin tasoinen pelaaja.
[/B]

Ethän nyt voi tosissasi verrata Thorpea Pippeniin.

Pippen: 7 all-star matsia, defense all-star joukkueessa joka vuosi 1991-2000, all-NBA team joka vuosi 1992-98. Bullsin huippuvuosina n. 20 ppg, 7 rpg, 5 apg. Dream Teamissa sekä all-time top 50-listalla.

Thorpe: Hyvä likaisen työn tekijä ja levypallomies, mutta ei missään tapauksessa Pippenin tasoinen jokapaikan höylä. 1 All-star peli, 2nd all-rookie team 1984, ei muita valintoja. Houstonissa n. 14 ppg, 10 rpg.

Drexler oli ehkä lähimpänä tähtipelaajan statusta noissa Rocketsin joukkueissa, teki 95-96 21 ppg, mutta ei ollut siis ekassa mestaruusjoukkueessa mukana.

Mutta siitä olen varjon kanssa täysin samaa mieltä, että Bulls olisi voittanut nuokin mestaruudet jos Jordan olisi pelannut. Ja kyllähän Pippenkin taisi viedä Bullsin konferenssi semi-finaaleihin ensimmäisellä kaudella kun Jordan oli pois, ja Jordanin paluukaudellahan tie sitten tyssäsi Orlando Magiciin.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
"En kai missään sanonutkaan että se olisi ollut huippukova, mutta kyllä siellä penkillä kuitenkin oli jotain, varsinkin kun sieltä tuli myöhemmin juuri Kukocia ja Kerriä. Missään en väittänyt että MJ olisi siipeillyt muiden kustannuksella, ainoastaan se on selvää että takamies ei voi voittaa pelejä yksin, ei nyt eikä MJ'n aikana"

Kyllä, mutta ensin tuli kolme mestaruutta ilman Kukocia ja Kerriä.
Ja kyllä hyvä takamies voi johtaa joukkueen mestaruuteen ilman toista superstaraa, jos vain on tarpeeksi hyvä ja joukkue tukee riittävästi.
Sellaisia pelaajia ei vain ole ollut kuin muutama historian aikana ja nykyaikana vain MJ. Erohan MJ:n kohdalla on se, että hänen Play-off PPG:nsä on koko uran ajalta 33,4...joka on _kova_.
En missään sanonut, että pelaaja voisi voittaa yksin mestaruuden vaan sen, ettei Kobe ole sellainen guard joka voisi johtaa keskiverron joukkueen mestaruuteen.

"Mitä ylempään tulee, niin Ben nyt donkkaa tai layuppaa korinsa, siinä se ero verrattuna KG'n tai Kobeen. KG heittelee edelleen hypäreillä suurimman osan pisteistään, koska Kobekin tekee näin, niin vertailu on toisessa(KG vs Kobe) huomattavasti relevantimpi kuin toisessa(Ben vs Kobe)."

Kyse on myös siitä miltä etäisyyksiltä miehet heittävät ja kyllä KG ainakin niitten matsien perusteella joita olen nähnyt donkkailee.

NBA:ssa ei pahemmin jälkikäteen tilastoida heittoetäisyyksiä, mutta pienellä vertailulla vaikkapa tämänvuotisesta Lakers- Wolves-pleijarisarjasta voi saada jotain kuvaa.
KG:n heitot ovat pääosin sellaiset pari metriä kaaren sisäpuolelta, mutta Kobe heittää ihan mistä vaan (hyvänä päivänä jopa sisäänkin).
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
redrum:

Thorpe on kuitenkin lähempänä Pippeniä, kuin normaalia rivipelaajaa. Parhaimmillaan >20 PPG jne.
Sitten on toki Maxwell, jonka statsit olivat myös ihan kiitettävät
Ei, ei tuo Hakeeminkaan mestaruus kovin yksin tullut ja kuten sanoin, joukkue oli huomattavasti tasaisempi ja pisteet jakautuivat aikalailla.
94 Houstonissa on 5 >10 PPG pelaajaa, 90 Bullsissa 3.

"Drexler oli ehkä lähimpänä tähtipelaajan statusta noissa Rocketsin joukkueissa, teki 95-96 21 ppg, mutta ei ollut siis ekassa mestaruusjoukkueessa mukana."

Drexlerhän on myös yksi 50 nba:n historian parhaasta pelaajasta, eli kyllä minä hänet tähtipelaajaksi listaisin.

"Ja kyllähän Pippenkin taisi viedä Bullsin konferenssi semi-finaaleihin ensimmäisellä kaudella kun Jordan oli pois, ja Jordanin paluukaudellahan tie sitten tyssäsi Orlando Magiciin"

Finaaleihin mentiin, mutta joukkueessa oli silloin jo Kerr ja Kukoc ja finaaleissa tappio tosiaan tuli Houstonille.
Sääli, että Jordanin faija kuoli, olisi luultavasti muuten voinut olla three-peatin sijaan eight-peat.
 

redruM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki lahtelaiset
Viestin lähetti varjo

Finaaleihin mentiin, mutta joukkueessa oli silloin jo Kerr ja Kukoc ja finaaleissa tappio tosiaan tuli Houstonille.
Sääli, että Jordanin faija kuoli, olisi luultavasti muuten voinut olla three-peatin sijaan eight-peat.

Rockets voitti finaaleissa Knicksin ja Magicin. Bulls ei ole koskaan hävinnyt NBA:n finaaleja.

Drexler on ilman muuta yksi kaikkien aikojen parhaita 2-paikan pelaajia, mutta ei ollut enää Rocketsissa samalla tasolla kuin Portlandissa. Mutta aika tähdettömällä joukkueella Rockets sen ensimmäisen mestaruutensa voitti, Horry, Cassel ym. eivät olleet lähelläkään all-star statusta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös