NBA 2K -pelisarja

  • 49 429
  • 224

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas, Englanti
Nyt kun on pari viikkoa takana niin onhan tämä peli ottanut aikamoisia harppauksia verrattuna 2k20. Myteamissa riittää mielekästä pelaamista tekoälyä vastaan todella paljon. Itse gameplay alkaa olla todella hyvää ja tässä pärjää nimenomaan pelaamalla koripalloa.
Toki AI lla on jotain typeryyksiä ainakin All star tasolla. Post tilanteessa kun saat pallon paintin rajalle puolustava pelaaja pakittaa jostain syystä sukan alle siitä on aika helppo nostaa pallo kuppiin.
Samoin vähän liian herkästi lähettää tuplan post tilanteeseen josta saa jollei nyt yhdellä niin kahdella tai kolmella syötöllä rankkari kolmosen.

Mutta setit toimii hyvin ja ainakaan vielä en ole törmännyt mihinkään tekoälyn dominointiin esimerkiksi hyökkäyslevyissä joita vanhemmissa versioissa esiintyi aika tavalla.
Dominationissa sain nyt all time teamit auki. Nämä tarjoavat todennäköisesti haastetta aivan eri tavalla kun normi tiimit.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Dominationissa sain nyt all time teamit auki. Nämä tarjoavat todennäköisesti haastetta aivan eri tavalla kun normi tiimit.

Ainakin tuossa uudessa NBA75 dominationissa alkupään jengit on yhtä Kareemia, joten siellä postissa pyöriminen on vähän turhaa. Itse ehkä vähän spoilasin itseltäni CPU:ta vastaan pelaamisen, kun huomasin ettei se tiettyihin freestyleihin keksi lääkettä ollenkaan. All-time jäi kesken kun tämä NBA75 tuli. Jäljellä taitaa olla viisi peliä, ja kerran olen työtapaturmaisesti hävinnyt. Jenginikin on oikeastaan pelkkiä ilmaisia tai token-reward pelaajia (+ Amy Josh Smith ja Diamond Jason Terry).
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Ainakin tuossa uudessa NBA75 dominationissa alkupään jengit on yhtä Kareemia, joten siellä postissa pyöriminen on vähän turhaa. Itse ehkä vähän spoilasin itseltäni CPU:ta vastaan pelaamisen, kun huomasin ettei se tiettyihin freestyleihin keksi lääkettä ollenkaan. All-time jäi kesken kun tämä NBA75 tuli. Jäljellä taitaa olla viisi peliä, ja kerran olen työtapaturmaisesti hävinnyt. Jenginikin on oikeastaan pelkkiä ilmaisia tai token-reward pelaajia (+ Amy Josh Smith ja Diamond Jason Terry).
Olen tähän mennessä vetänyt kaikki dominationit pelkillä "pistepelaajilla" jotta Levelit ovat nousseet tappiin ja tehtävät on saatu suoritettua mahdollisimman helposti.

Neljänneksi viimeisessä All-time Domination pelissä kokeilin vanhaa taktiikkaa ilman pistepelaajia pienellä tavoitteella ja painoin yhdellä samalla pelaajalla eli Amethyst Donovan Mitchelillä yli 100 pinnaa. Yhden tai kahden pelaajan aikainen screeni pelikirjapelinä ja kolkki tai suora ajo korille joka kerta ja sille CPU ei vain osaa tehdä yhtään mitään.

Lisäksi se helpottaa huomattavasti, kun hakee suoraa riistoa tai blokkia ja antaa CPU:n heti tehdä korin, jos ei saa palloa pois. Täten saa aivan älyttömän paljon enemmän omia hyökkäysyrityksiä ja CPU:n on mahdoton pärjätä, kun itse painaa edes sellaisella +70% tehoilla palloa koriin.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Neljänneksi viimeisessä All-time Domination pelissä kokeilin vanhaa taktiikkaa ilman pistepelaajia pienellä tavoitteella ja painoin yhdellä samalla pelaajalla eli Amethyst Donovan Mitchelillä yli 100 pinnaa.

Ihme että pysyi kasassa. Itse en enää uskalla peluuttaa noissa ”tee 40 yhteen peliin” taskeissa sitä kohdepelaajaa kuin noin puolet joka neljänneksestä. Opin kerrasta miten kivaa on kun se ukko paskoo nilkkansa pisteen 39 kohdalla.

Ja muutenkin aika villi tahti, itsellä tuolla Superstar-tasolla ei heittoprosentit taida noin korkeiksi nousta. Varsinkin kun välillä pitää yrittää aika pieneenkin tilaan lähettää se heitto ja välillä sieltä kerkeää joku vaikuttavan lähelle.
 

lasaleiko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jaa niin, olihan täällä pelisarjalle oma ketjunsakin. Kirjotteilin tuonne toiseen ketjuun tästä pelistä seuraavaa...

NBA 2k21 "työn alla" ja kausi 2020-21 alkaa lähestyä loppuaan.

Joukkueena Portland Trail Blazers. Alkukauden vaikeuksien jälkeen ollut sensaatiomainen kausi jälkimmäiset 3/4 kautta, kohokohtana 22 ottelun voittoputki ja liigan paras record 69-13.

Playoffeissa ensin Rockets ja sitten Warriors lomille, molemmat puhtaasti 4-0 numeroin. Konferenssifinaaleissa tuli vastaan Lakers, joka meinasi tarjota shokkihoitoa ryöstämällä 2. ottelun ja voittamalla heti perään 3. ottelun kotonaan Davisin, Jamesin ja Favorsin johdolla. Myös 4. ottelussa Blazers oli sillassa pariin otteeseen, mutta sieltä jostain kolmannen erän vaikeimmilta hetkiltä käynnistyi kolmen ottelun mittainen voittoputki. Blazers finaaliin voitoin 4-2.

Vastaan asettui Milwaukee Bucks, ainoa joukkue joka Blazersin lisäksi saavutti runkosarjassa yli 60 voittoa (61-21). Joukkoja johdattamassa tietenkin runkosarjan MVP, koripallon ylijumala, kreikkalainen perkele Giannis Antetokoumpo. Sattumoisin samainen joukkue katkaisi tuon 22 ottelun voittoputken jollain 30 pisteen voitolla edellämainitun pelaajan laittaessa jotain ennätyksiä uusiksi. Olkoonkin, että kuittasin tuon runkosarjassa vierasvoitolla Milwaukeesta muutama viikko myöhemmin, niin tuo voittoputken katkaissut ottelu oli jotain ennakointia tulevasta.

Tässä on nyt kaksi ensimmäistä kotipeliä takana ja tällä menolla näyttää, ettei kolmatta kotipeliä tähän sarjaan tarvitse enää pelata. Ensimmäiset 1,5 ottelua miettinyt miten pysäytän Gianniksen ja lopun puolikkaan ottelun, että miten pysäytän Bucksin hänestä huolimatta. Se meinasi jo lähes onnistua, kun 3. erän 19 pisteen tappioasemasta nousin vielä kahden pisteen päähän viimeisessä erässä, mutta ei riittänyt puhti mennä ohi.

Kun tuo Bucks ei ole täysin tämän yhden sankarin varassa. Pointille löytyy sattumoisin Eric Bledsoe, joka erityisesti puolustussuuntaan on sen verran hyvä, että karsii Lillardin hyökkäystehoja kiitettävästi. Ei nollaa, mutta estää pahimman kolmostykittelyn. Lisäksi osaa jotain myös hyökkäyspäässä. Middleton, Divincenzo, Hill jne, eli heittouhkaa heiltä löytyy. Okongwu ja Lopez työllistävät Blazersin isot ukot Nurkicin ja Zizicin, joilla on kyllä kädet täynnä jo #34 kanssa. Lisäksi nämä Bucksin isot ukot ovat gaselleja verrattuna omiin 4./5. paikan pelaajiin eli vastahyökkäykset ovat myrkkyä. Vaihtoehtona kreikkalaisen pysäyttämiseen on tullut kokeiltua 3./4. paikan pelaajia Nassir Littleä ja Miles Bridgesiä, mutta molemmat tuo syö alkupalaksi, vaikka heillä nopeus riittäisi. Aivan liian pieniä tuohon hommaan, toinen nimeään myöten. Tuplaus auttaa ajoittain, mutta vähemmän yllättäen jättää liian monta uhkaa siten avoimeksi.

Joitain hetkiä on molemmissa peleissä oltu edes kyydissä joten toivoa on, että jonkun pelin voisi voittaakin, mutta neljä voittoa seuraavasta viidestä tuntuu aika vaikealta tällä hetkellä. Pitäisi itsellekin löytää joku 3./4. paikan atleettinen mörkö mutta harvassa ovat.

Tämä kaikki alustuksen sille toteamukselle, että onpahan muuten viihdyttävä peli kyseessä, ja pitkästä aikaa saanut urheilupelissä sliderit sopivasti kohdilleen. Jos matsissa ottaa pataan, ei tule sitä fiilistä että botti saa jotain näkymätöntä etua, vaan omista virheistä se rankaisee. Tosin pitänee seuraavalle kaudelle kokeilla hieman muuttaa slidereita, sillä tulihan tuolla runkosarjassa välillä turhan helppoja voittoja.
Ei siis mitään oleellista, mutta jatketaan tästä tarinointia..

Oma arvaus osui oikeaan, Bucks vei finaalisarjan 4-1. Kolmospeli oli ehjin ja kutakuinkin koko ajan "hallussa", siitä voitto. Neljännessä ja viidennessä pelissäkin lopputulokset olivat tasaisia, mutta liikaa tuli heikkoja jaksoja jotka lopulta maksoivat voiton. Vitospelin loppu oli kyllä kaikesta huolimatta huikea, enpä muista koska olis mitään konsoliurheiluapeliä noin tosissaan tahkonnut.

Mutta se siitä, Bucks mestari ja lähes ottelusta toiseen tripla-tuplaa paukutellut Antetokounmpo finaalien MVP.

Offseason menikin mukavan fiktiivisellä otteella. Itse en mitään megatreidejä tai signauksia lähtenyt tekemään, pari kokenutta pelaajaa rotaatioon muodossa M. Kidd-Gilchrist ja K. Caldwell-Pope. Lisäksi pari G-Leaguessa edellisellä kaudella pelannutta nousivat ylös NBA-kokoonpanoon. Erityisesti Warriors-varaus Kaleb Wessonin "riehumista" korin alla on mukava katsoa. Poislähteneet olivat sellaisia joita ei halunnut peluuttaa missään tilanteessa, poislukien Rodney Hood. Suurempi muutos oli valmennuspuolella, T. Stotts päätti uransa ja Frank Vogelista tuli uusi päävalkku.

Mutta niin, niitä muita siirtoja tuossa offseasonin aikana, muutamia poimiakseni:
G. Antetokounmpo Bucks -> Heat (FA)
K. Leonard Clippers -> Raptors FA
P. George Clippers -> Force FA (laajensin liigan 32 joukkueeseen MyLeaguen alussa, Seattle SuperSonics ja Pittsburgh Force)
D. Fox Kings -> Lakers (FA)
J. Randle Force -> Mavericks (FA)

J. Butler Heat -> Celtics (trade)
Z. Lavine Bulls -> SuperSonics -> Magic (trade)
K. Lowry Raptors -> Wizards (trade)

Siinäpä nyt joitakin, mitä jaksaa enää muistaa. Etenkin Kolme ensimmäistä fa-signausta ja Butlerin treidi oli mukava nähdä siinä mielessä, että AI tajuaa tehdä isojakin siirtoja. Samalla voimasuhteet muuttuivat liigassa tietysti jonkin verran. Pari viikkoa on 2021-22 kautta takana ja sen perusteella lännessä vahvoilla Lakers, idässä Celtics ja hieman yllättäen Knicks. Knicksillä kävi melkoinen tuuri Lotteryssä, olivat runkosarjassa siellä hieman yli 20. sijan ja saivat 1. varauksen draftiin. Sillä nappasivat Jalen Greenin, joka on aloittanut varsin mallikkaasti, mitä tilastoja vilkaisin. Samalla joukkue idän kärkisijoilla. Myös Bucks aloittanut vahvasti vaikka MVP lähti, tosin onhan noilla pelimiehiä rosterissa muitakin. Liigan pohjalle ennustan alkukauden ja rostereiden perusteella jöäävän SuperSonicsin, Kingsin ja Pistonsin.

Noilla laajennusjoukkueilla oli varsin erilaiset avauskaudet. Force oli lähes .500 joukkue ja runkosarjan loppuun asti oli jossain määrin mukana taistelussa pudotuspelipaikasta. Nyt vielä tuo George signattu joten saattaa tämä kausi jatkua 82 pelin jälkeenkin. SuperSonics puolestaan pysyi liigan pohjalla koko kauden ja taisi voittaa juuri ja juuri yli 20 ottelua. Tämä kausi tuskin on sen parempi, koska kauppasivat ainoan tähdeksi luokiteltavan pelaajansa John Wallin Bullsiin.

Päätetään tämä tarinatuokio NBA-rinnakkaistodellisuudesta tähän. Loppuun kysymys pelisarjaa ja MyLeague -moodia tunteville:

Signasin offseasonin välissä muutaman pelaajan 2-suuntaisilla sopimuksilla G-Leaguen puolelle. Nyt kun yritän rakentaa peluutuksia (gameplan) eri joukkueita vastaan, niin yksi näistä 2-suuntaisen sopimuksen saaneista kummittelee tuolla seassa, enkä sen takia saa rakennettua haluamaani rotaatiota. Jos vaihdan kyseisen pelaajan kokoonpanon ulkopuolelle, hänen nimensä häviää listasta eivätkä hänelle asetetut minuutitkaan vapaudu käyttöön. Mutta kun poistun tuosta näkymästä ja palaan takaisin, sama ongelma toistuu. Yhden joukkueen kohdalla auttoi, että rakensin manuaalisesti peluutuksen aikajanalle, mutta nyt tuo perkeleen farmiturhake kummittelee siellä aikajanallakin.

Onkohan tämä jokin bugi vai onko mulla jäänyt jotain huomaamatta, mikä tämän ongelman aiheuttaa? Alustana PS4 ja pelistä versio 2k21,
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Konsoli: PS4

Peli: Nba 21

Tässä on tullut änärin ja muiden pelien osalta hakattua vuodet netti konsolissa kiinni ja nyt tullut pelattua offlinea vaihtelun vuoksi. Eli ei nettiä kiinni.

Änäri ja fifa mahdollistavat pelaajauran pelaamisen, mutta tämän paskapelin ostin halvalla kun kiehtoi koripallo vaihteeksi.

No lähes mitäänhän tässä paskassa ei ilman nettiä pysty pelaamaan. Pienellä kikkailulla pystyi tekemään oman pelaajan haluttuun tiimiin ja tämä jo riittäisi.

Luonnollisesti edes selostusta ei ole offlinessa ja jopa tämänkin sietäisin ihan vain jos edes jokin sujuisi.

Saa neuvoa miten selostuksen saa päälle offissa, mutta mikään options ei tarjoa tuota. Ainoan audiovalinnan kohdalla kokeiltu kaikki selostusvaihtoehdot. Mikään ei toimi.

Mutta suurin ongelma on pelaajien pisteet. Tähän lienee jokin ratkaisu. Eli jos simuloin, pelit päättyivät about realistisesti. 98-86, 103-91 jne.

Mutta kun itse pelaan ja päättyy peli itsessään kentällä miten tahansa, on lopputulos valikossa mallia 250-288 ja pelaajani heittänyt 40 kolmosta ja tehnyt noin 200 pistettä.

Yritin kikkailulla että lyhennän jaksominuutit 3min ja kuvittelin että pelin päättyessä vain 45-30, tuplaantuu lopputulos ja pisteet.

Mutta silti tilastoissa joukkueiden pisteet 200-300.

Kiitos neuvoista jos löytyy offlineen.
 
Viimeksi muokattu:

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Konsoli: PS4

Peli: Nba 21

Tässä on tullut änärin ja muiden pelien osalta hakattua vuodet netti konsolissa kiinni ja nyt tullut pelattua offlinea vaihtelun vuoksi. Eli ei nettiä kiinni.

Änäri ja fifa mahdollistavat pelaajauran pelaamisen, mutta tämän paskapelin ostin halvalla kun kiehtoi koripallo vaihteeksi.

No lähes mitäänhän tässä paskassa ei ilman nettiä pysty pelaamaan. Pienellä kikkailulla pystyi tekemään oman pelaajan haluttuun tiimiin ja tämä jo riittäisi.

Luonnollisesti edes selostusta ei ole offlinessa ja jopa tämänkin sietäisin ihan vain jos edes jokin sujuisi.

Saa neuvoa miten selostuksen saa päälle offissa, mutta mikään options ei tarjoa tuota. Ainoan audiovalinnan kohdalla kokeiltu kaikki selostusvaihtoehdot. Mikään ei toimi.

Mutta suurin ongelma on pelaajien pisteet. Tähän lienee jokin ratkaisu. Eli jos simuloin, pelit päättyivät about realistisesti. 98-86, 103-91 jne.

Mutta kun itse pelaan ja päättyy peli itsessään kentällä miten tahansa, on lopputulos valikossa mallia 250-288 ja pelaajani heittänyt 40 kolmosta ja tehnyt noin 200 pistettä.

Yritin kikkailulla että lyhennän jaksominuutit 3min ja kuvittelin että pelin päättyessä vain 45-30, tuplaantuu lopputulos ja pisteet.

Mutta silti tilastoissa joukkueiden pisteet 200-300.

Kiitos neuvoista jos löytyy offlineen.

Siis miten sulla päättyy pelit noin paljon? Siis pelaat itse koko pelin ja saat 40 kolmosta pelissä heitettyä sisään ja lopputulos on molemmilla joukkueilla yli 250 pistettä? Itse ainakin, jos pelasin 12 min neljänneksillä, niin pelit joo päättyi toki jotain 140-135, mutta ei noin hurjasti kuitenkaan. Monesti toki pelasin 6 min neljänneksillä ja sitten asetuksista laitoin, että se suhteuttaa pisteet jne "oikein". Eli, jos Doncicilla oon tehny 35 pistettä, niin se tuplaa sen sitten pelin jälkeen 70 pisteeseen. Sama lopputulokseen, eli jos päättyi 80-68, niin se tuplaa molempien joukkueiden pisteet. Vai offline tila jotenkin muuttaa vaan pisteet ihan miten sattuu?

Offline tilassahan tätä ei pysty pelaamaan kunnolla juuri ollenkaan, koska ei pysty edes tallentamaan. Ja uusia kokoonpanoja ei pysty lataamaan jne. Itselläni toki on nba 2k20 versio enkä ole vielä siitä uudempia ostanut. NBA 2k20 versiossa toki ei pääse enää edes 2k serverille, että pystyisi saamaan peliä online tilaan.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@Fiftie

No sain pisteongelman ratkaistua. On tämä melkoinen puuhastelupeli offlinena.

Eli alkuvaiheen valikoissa pitääkin valita ettei pelaajasi simulointi ja mikään ole realistic vaan offilla. Mikään ei kyllä selitä silti miten itse kentällä päättynyt ottelu voi olla valikon tilastoissa sitten niin että peli päättyy tyyliin 280-220.

No pystyy tätä offlinessa pelaamaan kun teet pelaajan, siirrät hänet haluttuun joukkueeseen ja tallennat rosterin. Sitten menet tekemään My leaguen ja lataat tuon oman rosterisi käyttöön. Sitten valitset vain normaalin Nba-setin. Ja säädät pelaajan hallinnan positionina itsellesi.

Kyllä minä ymmärrän että online on kaikki kaikessa nykyään, mutta onkohan perusteltua kritisoida ettei offlinessa ole edes selostusta? Ja valikoissa on toimittava päinvastoin kuin ilmiselvä logiikka sanoo.

Äsken pelasin 2min jaksoilla, peli päättyi 41-37 ja näkyi myös tilastoissa.

Eli kyllä tällä nyt Markkasen seurakaverina uskaltanee kokeilla. Kun säätää minuutit normaalille tasolle jne.
 
Viimeksi muokattu:

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Offline tilassahan tätä ei pysty pelaamaan kunnolla juuri ollenkaan, koska ei pysty edes tallentamaan. Ja uusia kokoonpanoja ei pysty lataamaan jne. Itselläni toki on nba 2k20 versio enkä ole vielä siitä uudempia ostanut. NBA 2k20 versiossa toki ei pääse enää edes 2k serverille, että pystyisi saamaan peliä online tilaan.

Onhan näihin oikoreittejä, mutta kyllä hämmentää ettei taloudellisesti näin ison pykälän peliin ole jätetty valmiiksi edes jotain kusista career modea jos haluat olla vain ns. itsenäsi NBA:ssa tai GM. Tuohon vain joku yliopisto-setti pohjille ilman tarinaa.

Mutta kyllä tätä nyt pystyy pelaamaan kun teki tuon yhden logiikan vastaisen säädön.

Onhan tuossa offline-urassa nyt ihan kiva silmäillä somejuttuja ja en edes tiedä mitä syventävää vielä löytyy tilastojen, sopimusten ja muun kautta.

Tuo oma pelaaja pitää toki overalin osalta tehdä sille tasolle millä koet olevasi. Itse en paljon tätä pelisarjaa pelaa ja ihan kiva saada tehdä suomalainen pelaaja jopa. Ja sopimus alkuun kivasti 1v ja nyt jo kokeiluvaiheessa jatkoni Bullsin kanssa oli topic. Karkaanko muualle jne? Eli pientä iloa enkä tiedä mitä tulee kun kunnolla aloitan pelaamaan.

Ja vaikka tekisit 99 pelaajan, saa tällainen amatööri haastetta vaikeustasolla sekä slidereilla. Mietin jotain 89ovsin pelaajaa ja sitten vain haastetta jos tuntuu helpolta.

Se on kyllä yksi vitun vitsi ettei selostus toimi offlinessa, mutta kenttähaastattelut kyllä. No, näillä mentävä.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Onhan näihin oikoreittejä, mutta kyllä hämmentää ettei taloudellisesti näin ison pykälän peliin ole jätetty valmiiksi edes jotain kusista career modea jos haluat olla vain ns. itsenäsi NBA:ssa tai GM. Tuohon vain joku yliopisto-setti pohjille ilman tarinaa.

Mutta kyllä tätä nyt pystyy pelaamaan kun teki tuon yhden logiikan vastaisen säädön.

Onhan tuossa offline-urassa nyt ihan kiva silmäillä somejuttuja ja en edes tiedä mitä syventävää vielä löytyy tilastojen, sopimusten ja muun kautta.

Tuo oma pelaaja pitää toki overalin osalta tehdä sille tasolle millä koet olevasi. Itse en paljon tätä pelisarjaa pelaa ja ihan kiva saada tehdä suomalainen pelaaja jopa. Ja sopimus alkuun kivasti 1v ja nyt jo kokeiluvaiheessa jatkoni Bullsin kanssa oli topic. Karkaanko muualle jne? Eli pientä iloa enkä tiedä mitä tulee kun kunnolla aloitan pelaamaan.

Ja vaikka tekisit 99 pelaajan, saa tällainen amatööri haastetta vaikeustasolla sekä slidereilla. Mietin jotain 89ovsin pelaajaa ja sitten vain haastetta jos tuntuu helpolta.

Se on kyllä yksi vitun vitsi ettei selostus toimi offlinessa, mutta kenttähaastattelut kyllä. No, näillä mentävä.

Ite en oo edes älynny, että voi itse tehdä pelaajan joka on valmiiksi hyvä ja sitten ruveta pelaamaan career modea offlinessä. Pitääpä kokeilla.

Itsehän pelaan urheilupelejä ainoastaan vaikeimmalla vaikeusasteella. Jos teet oman ukon, niin sen kehittämisessä hyväksi menee ihan järkyttävästi aikaa ja se on alussa ihan paska. Ellei tee pisintä mahdollista pelaajaa, jolla voi pärjätä vaikka taidot onkin huonot. Täytyy kokeilla, jos tosiaan pystyy tekemään pelaajan joka on valmiina vaikkapa 85 taitoinen ja sillä sitten pelata.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Ite en oo edes älynny, että voi itse tehdä pelaajan joka on valmiiksi hyvä ja sitten ruveta pelaamaan career modea offlinessä. Pitääpä kokeilla.

Itsehän pelaan urheilupelejä ainoastaan vaikeimmalla vaikeusasteella. Jos teet oman ukon, niin sen kehittämisessä hyväksi menee ihan järkyttävästi aikaa ja se on alussa ihan paska. Ellei tee pisintä mahdollista pelaajaa, jolla voi pärjätä vaikka taidot onkin huonot. Täytyy kokeilla, jos tosiaan pystyy tekemään pelaajan joka on valmiina vaikkapa 85 taitoinen ja sillä sitten pelata.

Tarkennan nyt vielä asiaa ettei tule fake newsia annettua.

Eli offlinessa et pysty tuota tarinapohjaista career modea pelaamaan ilman jäätävää oikoreittisäätöä. Tuon sijaan kannattaa jo lyödä netti kiinni ja palata onlinen maailmaan. Itse haluan vain vaihtelua kun vuosia hakannut palloilupelejä onlinen tarjoamalla "kuralla".

Sen sijaan offlinessa voit ihan normaalisti My leaguen kautta hypätä GM:n rooliin haluamalla joukkueella.

Jos on vanhempi NBA, tee treidit nykypäivään ja säädä pelaajia kuten fiksuksi katsot. Tämän jälkeen vain tallennat rosterin. Ja kun olet aloittamassa My leaguen, lataat vain oman tallennuksen ja aloitat liigan. Tämä peli kysyy ainakin draftit ja muut offlinessa ja kyllä tämä kaiketi GM:n roolissakin sujuu. Ja tietty säädät sitten valikoista asiat kuten normaalisti.

Oma ongelmani oli että haluan pelata änärissä, fifassa ja tässä pelissä omalla pelaajalla uraa. Tämä peli vaatii tältä osin kikkailua jos haluat vain itsenäsi olla.

Eli teet pelaajan ja saat itseasiassa säädettyä overalia urasi aikana. Tämä antaa Nba:n tuntevalle hyvän mahdollisuuden kehittää pelaajaa realistisesti. Alkuun voit olla miten parhaaksi katsot.

Pelaajan tehtyä tallennus, pelaajan siirto haluamaan joukkueeseen ja tallennat tuon vain rosteriksi.

Sitten menet My leagueen ja lataat tuon rosterisi ja aloitat uran normaalissa Nba:ssa. Tässä sitten pitää säätää valikoissa tuo että pelaajasi simulointi ja statsit ovat offline. Uskomatonta, mutta noin se vain toimii.

Samalla sitten säädät kaikki mahdolliset draftit, pelaajasiirrot jne automaattiseksi. Tällöin olet vain se oma pelaajasi ja kaikki muu menee sitten tekoälyn kautta.

Tärkein on sitten lukita pelaajasi. Tuo hoituu kun valikoissa on position-kohta ja valitset sieltä itsesi.

Ja näin ollen sitten lähinnä mitataan oletko itsellesi rehellinen. Kun pystyt säätäämään pelaajasi ominaisuuksia itse.

Minä esimerkiksi tunnen lajia jotenkin ok ja myös pelaajia. En ole kuitenkaan mikään tietäjä. Aionkin aloittaa matalan overalin nuorella pelaajalla ja kehityksen hoidan niin että seuraan kauden mittaan tilastojani, eli miten teen pisteitä esimerkiksi. Poiminko levypalloja miten hyvin ja sujuuko puolustus.

Lähtökohtaisesti korostan vain liikettä, pallonhallintaa, potentiaalia sekä kolmosia. Ja esimerkiksi voimaa laitan vähän etten ole mikään jyräävä luotijuna.

Lajia enemmän tuntevalle tuo pelaajan säätö lienee herkkua kun saat tarkalleen sellaisen pelurin kuin haluat.

Mutta en minä suosittele hankintaa ilman onlinea. Itselleni ei vain missään ilmennyt ettei tässä saatana ole valmiina edes basic juttuja offline. Tuo selostuksen puute on klassikko.

Mutta kyllä tätä nyt mielellään kokeilee. Nyt jo itse pelaaminen tuntuu hyvältä kun puolustaminen on todella vaikeaa, mutta ne pienet vahvuutesi korostuvat sitten kun hyökätään. Et kuitenkaan linkoa mitään 30 pinnan pelejä, 20 syötöllä, 10 levypallolla ja 20 stealilla.
 
Viimeksi muokattu:

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
@ZayWest Tiedän siis, että tarinapohjaista career modea ei pysty offlinessa pelaamaan. Meikäläisen ps4 on kyllä yhdistetty nettiin, mutta nba2k20 ei päästä serverille enää, niin ei pysty laittamaan peliä onlineen.

Aloitin eilen pelaamaan siis ihan myleagueta jonne tein itse kuvitteellisen pelaajan. Laitoin niin pitkän kun mahdollista, joka osaa vähän heittää ja syöttää ja on aivan jäätävän kova puolustuspäässä. Menin vielä Warriorssiin, koska muualle ei päässyt kun pelaajia oli jo se maksimimäärä. Eihän tässä mitään järkeä ole, mutta huvikseni hakkaan. :D Tällä kaverilla kun saa sen 8 blokkia, 25 reboundia, 10 syöttöä ja 30 pistettä per peli halutessaan. :D

Tässä on vaan se, että ei voi ladata niitä uusia kokoonpanoja, kun ei pääse tosiaan 2K serverille. Myöskään oikeaa draftiluokkaa ei voi valita siis, vaan pitää ottaa keksitty mistä tulee keksittyjä pelaajia. Eli osa pelaajista, jotka tuli nba:han menneellä ja edeltävänä kautena, niin ei ole tässä pelissä mukana. Nehän olisi vielä tässä versiossa saanut tähän peliin ja tämän kesän varaukset myös. Sitten tulee jo keksittyjä pelaajia.

Ehkä hankin syksyllä sitten sen uuden nban.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@ZayWest Tiedän siis, että tarinapohjaista career modea ei pysty offlinessa pelaamaan. Meikäläisen ps4 on kyllä yhdistetty nettiin, mutta nba2k20 ei päästä serverille enää, niin ei pysty laittamaan peliä onlineen.

Aloitin eilen pelaamaan siis ihan myleagueta jonne tein itse kuvitteellisen pelaajan. Laitoin niin pitkän kun mahdollista, joka osaa vähän heittää ja syöttää ja on aivan jäätävän kova puolustuspäässä. Menin vielä Warriorssiin, koska muualle ei päässyt kun pelaajia oli jo se maksimimäärä. Eihän tässä mitään järkeä ole, mutta huvikseni hakkaan. :D Tällä kaverilla kun saa sen 8 blokkia, 25 reboundia, 10 syöttöä ja 30 pistettä per peli halutessaan. :D

Tässä on vaan se, että ei voi ladata niitä uusia kokoonpanoja, kun ei pääse tosiaan 2K serverille. Myöskään oikeaa draftiluokkaa ei voi valita siis, vaan pitää ottaa keksitty mistä tulee keksittyjä pelaajia. Eli osa pelaajista, jotka tuli nba:han menneellä ja edeltävänä kautena, niin ei ole tässä pelissä mukana. Nehän olisi vielä tässä versiossa saanut tähän peliin ja tämän kesän varaukset myös. Sitten tulee jo keksittyjä pelaajia.

Ehkä hankin syksyllä sitten sen uuden nban.

Joo siis nimenomaan paljon tietävälle ja pelanneelle tässä tietty nyt miinuksensa on. Mutta itse pitkästä aikaa pelin parissa ja kyllä tätä nyt hakkaa jopa vähän suunnitelmallisesti uran suhteen.

Draftit varmasti ovat mitä ovat, mutta kyllähän pelaajia voi siirrellä joukkueesta toiseen. Ja pääset mihin vain joukkueeseen kun heität jonkun turhakkeen free agentiksi. Eli kyllä tässä rosterit nyt suunnilleen kohdilleen saa aika vähällä.
 

Kulkija

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
@ZayWest ihan mielenkiinnosta kysyn miksi haluat pelata juuri offlinessa, kun se on noin perkeleen työn takana. Eikö helpompaa vaan yhdistää nettiin ja se pelaaminenkin helpottuisi?
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
@ZayWest ihan mielenkiinnosta kysyn miksi haluat pelata juuri offlinessa, kun se on noin perkeleen työn takana. Eikö helpompaa vaan yhdistää nettiin ja se pelaaminenkin helpottuisi?

Tuossa jo syitä mainitsinkin, mutta tässä on vuosia tullut pelattua toisissa peleissä hutit, futit ja lisäsisällöt koettua. Haluan vain vaihtelua ja tämä sytyttänyt uudestaan kahdessa muussa pallopelissä.

Ja siis tämänkin mainitsin, mutta kuvittelin tämän pelin tarjoavan edes perusasiat offlinessa. Kuten fifa ja änäri.

En nyt tiedä olisiko liikaa vaadittu että edes selostus löytyisi kun fyysisen levyn ostat.

Ja ei tämä säätäminen nyt lopulta ollut ihan niin hirveää kun tajusi kuvion ja miten hoitaa kriittiset osat valikoista. Eli nyt jo maistunut alkuun tämäkin ja hyvä niin.

Edellinen NBA oli 17 ja pelasin sen ihan online kiinni. Siinä nyt ei tainnut tarinaura vaatia edes onlinea, mutta ei se niin upeaa ollut debyyttikauden jälkeen. Tarina oli suunnilleen ohi ja melkoinen kuolema tuli siitä. Toki se debyyttikausi kaikkineen upea oli.
 

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas, Englanti
löytyisikö jostain 2k22 (ps4) nykyistä päivitettyä rosteria. Ei löytynyt user rostereista kun offseason versio.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Onko joku jo ehtinyt uusimman painoksen hankkimaan? Itselläni viimeisin kokemus 2K20:sta, joten kiva päästä PS5:lla pelailemaan. MyCareeriin toivoisin lisäksi perinteisempää muotoa ilman tarinaa, mutta tämä ei ole vielä toteutunut. Voi siis olla, että MyLeagueen uppoaa enemmän pelitunteja, kunhan saan pelin hankittua. Gigantista näyttäisi saavan kuudellakympillä, ja ei taida vielä halvemmalla irrota.
 

Eki25

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mulla juuri eilen ostettu uusin versio latauksessa, joku 12 tunnin päivitys heikkojen nettiyhteyksien takia, niin vielä ei oo päässy myleagueta tykittämään. Pikapeliä pääsi tossa jo testaamaan ja ei hirveän erilaiselta tuntenut viime painokseen verrattuna. Mutta eiköhän 2k20:stä jo jonkinlainen hyppäys ole, sitä tosin en itse ole pelannut.

MyLeagueta tosiaan itse pääasiassa vedän. Viime vuoden painoksessa ei oikein löytynyt joukkuetta, jolla vetää useampi kausi. Tykkään ite pelailla kaikki pelit ja realismin perässä täysillä minuuteilla. Utah olisi tietysti hyvä vaihtoehto Markkasen takia, jos myisi Clarksonin ja hankkisi puolustustaitoa takamiehiin, Sexton kun ei mikään puolustuskone ole.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
MyEra on kyllä huikea pelimuoto, mutta taitaa vaatia vielä useamman tunnin työstöä slidereiden parissa, ennen kuin pääsee Kobe Eran (2002–2003 alkaen) aloittamaan. Gameplayn osalta olen saanut tuon näyttämään jo enemmän 2000-luvun alun korikselta ja esim. pistemäärät alhaisemmaksi, mutta simuloitujen otteluiden osalta onkin sitten vaikeampi tehtävä kyseessä. Voi olla, että pitää tehdä näille erilliset sliderit.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
MyEra on kyllä huikea pelimuoto, mutta taitaa vaatia vielä useamman tunnin työstöä slidereiden parissa, ennen kuin pääsee Kobe Eran (2002–2003 alkaen) aloittamaan. Gameplayn osalta olen saanut tuon näyttämään jo enemmän 2000-luvun alun korikselta ja esim. pistemäärät alhaisemmaksi, mutta simuloitujen otteluiden osalta onkin sitten vaikeampi tehtävä kyseessä. Voi olla, että pitää tehdä näille erilliset sliderit.
Löysinkin Operation Sportsin foorumilta aika hyvät sliderit, ja pienillä muokkauksilla peli näyttää ja tuntuu varsin hyvältä. Oikein hyvä kokoonpanoon löytyi; ei taida yhtään pelaajaa puuttua. Päävalmentajista useampi toki oli geneerinen, niin ne täytyi vielä erikseen tehdä.

Joulukuuta 2002 mennään ja konferensseja johtavat Sixers ja Kings. Hallitseva mestari Lakers ei ole vielä aivan totutulla tasollaan, ja Spursilla on ollut yllättävän nihkeää. Eivätköhän otteet kuitenkin parane kevättä kohden. MVP-kisassa Iverson on vahvoilla. Tulokkaista Sunsin Stodemire on ollut tähän asti vakuuttavin. LeBron-kisassa vahvoilla ovat Cavaliers ja Grizzlies, jonka siirsin takaisin Vancouveriin.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Joulukuuta 2002 mennään ja konferensseja johtavat Sixers ja Kings. Hallitseva mestari Lakers ei ole vielä aivan totutulla tasollaan, ja Spursilla on ollut yllättävän nihkeää. Eivätköhän otteet kuitenkin parane kevättä kohden. MVP-kisassa Iverson on vahvoilla. Tulokkaista Sunsin Stodemire on ollut tähän asti vakuuttavin. LeBron-kisassa vahvoilla ovat Cavaliers ja Grizzlies, jonka siirsin takaisin Vancouveriin.
Lakers sitten vei neljännen perättäisen mestaruuden, eikä Bucksilla ollut finaalisarjassa juurikaan saumoja. Ilman Koben loukkaantumista olisivat varmaan nostelleet pokaalia myös 2004, mutta tuolloin tie katkesi konferenssisemifinaaleissa, vaikka O'Neal hurjia tehoja latoikin. Mestaruuden voitti Jason Kiddin tähdittämä New Jersey Nets, joka kaatoi finaalisarjassa Seattle Supersonicsin. Lotteryssa Celtics teki hurjan nousun, ja pääsi varaamaan LeBronin.

2005 NBA sai jälleen uuden mestarin Magicin kukistaessa Lakersin finaalisarjassa 4–1. Magicin laajuus (mm. McGrady, Jermaine O'Neal, Ilgauskas & Camby) oli yksinkertaisesti liikaa moninkertaiselle mestarille. Magic kuitenkin floppasi totaalisesti seuraavalla kaudella sen jäädessä kauaksi pudotuspeliviivasta. Mestari siis jälleen vaihtuu. Lakers vaikutti jälleen vahvalta, mutta Koben loukkaantuminen vesitti unelman viidennestä mestaruudesta 2000-luvulla.

Runkosarjan voittaneella Minnesotalla oli yllättäviä vaikeuksia Portlandia vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, mutta Garnettin ryhmä selvitti lopulta tiensä jatkoon otteluvoitoin 4–3. Joutuuko runkosarjassa aiemminkin loistanut Timberwolves kuitenkin jälleen pettymään pudotuspeleissä? Itäisen konferenssin voittanut nuori Pistons vaikuttaa pelottavan vahvalta ja näyttäisi siltä, että viime kauden oppirahat on maksettu.
 

Rick Rother

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Kärpät
Minkälainen Career mode tässä on? Voinko tehdä sinne Rick Rotherin ja pelata samalla tavalla kuin vaikkapa Fifassa Be a Prota?
 

Heitinga

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Minkälainen Career mode tässä on? Voinko tehdä sinne Rick Rotherin ja pelata samalla tavalla kuin vaikkapa Fifassa Be a Prota?
Voit, tavallaan.

Oman pelaajan pystyy tekemään ja pelaamaan NBA:ssa otteluita GOAT-statusta metsästäen. Jos et tosin halua sijoittaa peliin oikeaa rahaa, niin hahmosi kehitys edes NBA:n avausviikon taitotasolle on tuskastuttavan hidasta ja tulee kestämään useita kymmeniä tunteja aikaa.

Juoni tuossa careerissa on omasta mielestäni myös aivan huttua ja sitä edistetään pääsääntöisesti someviestien sekä videoiden avustuksella. Näissä videoissa tosin nähdään esiintymässä ihan oikeita pelaajia sekä koripallovaikuttajia eli jollekin tämä voi olla mukava lisä.

Itse pelattavuus pelissä on omaan makuuni tiukimmassa kunnossa aikoihin, mutta kyllähän kaikissa pelimuodoissa (myös MyCareerissa) näkyy 2K:n ajatus rahastaa pelaajaa niin paljon kuin vain suinkin on mahdollista tai laillista.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Runkosarjan voittaneella Minnesotalla oli yllättäviä vaikeuksia Portlandia vastaan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella, mutta Garnettin ryhmä selvitti lopulta tiensä jatkoon otteluvoitoin 4–3. Joutuuko runkosarjassa aiemminkin loistanut Timberwolves kuitenkin jälleen pettymään pudotuspeleissä? Itäisen konferenssin voittanut nuori Pistons vaikuttaa pelottavan vahvalta ja näyttäisi siltä, että viime kauden oppirahat on maksettu.
Minnesota eteni lopulta finaaleihin, mutta eipä heistä Pistonsille vastusta liiemmin ollut. Erityisesti Carmelo Anthony oli läpi pudotuspelien liekeissä, ja pokkasi myös finaalien MVP-palkinnon. Seuraavalla kaudella (2006–2007) Melo voittikin sitten runkosarjan MVP-palkinnon, ja oli johdattamassa Pistonsia jälleen finaaleihin. Tällä kertaa San Antonio Spurs oli kuitenkin uuden päävalmentajansa George Karlin johdolla vahvempi voitoin 4–2.

On kyllä aivan paras pelimuoto.
 

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Uusin versio julkaistiin viime kuussa, mutta ei ainakaan itselläni ole vielä mitään tarvetta ostaa, kun käytännössä MyEraa olen vain pelaillut. 2K24 siis edelleen käytössä ja nyt onkin mielenkiintoinen historiasimulaatio menossa, kun aloitin kaudesta 1983–1984. Pienen vaivannäön jälkeen sain slideritkin siihen kuntoon, että peli näyttää 80-luvun korikselta ja esim. pistekeskiarvot ovat melko realistiset.

Kausi 1983–1984 ei tarjonnut suuria yllätyksiä Celticsin voittaessa Lakersin finaalisarjassa, mutta draftissa sitten kylläkin. Blazers päätti luopua ykkösvarauksestaan, jonka kauppasi Clippersiin vaihdossa Terry Cummingsiin ja Norm Nixoniin, ja taisi siinä vielä joku varauskin liikkua. Clippersillä oli 1. varauksen lisäksi täten hallussaan myös vuorot 4. ja 7. ensimmäisellä kierroksella. 1. valinta oli aikakauteen peilaten sitten hyvin epärealistinen, kun joukkue päätyi varaamaan John Stocktonin. Neljännellä vuorolla Clippers varasi Barkleyn ja seitsemäntenä Sam Bowien. MJ varattiin Rocketsiin toisena ja Hakeem Sixersiin kolmantena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös