Jaa niin, olihan täällä pelisarjalle oma ketjunsakin. Kirjotteilin tuonne toiseen ketjuun tästä pelistä seuraavaa...
NBA 2k21 "työn alla" ja kausi 2020-21 alkaa lähestyä loppuaan.
Joukkueena Portland Trail Blazers. Alkukauden vaikeuksien jälkeen ollut sensaatiomainen kausi jälkimmäiset 3/4 kautta, kohokohtana 22 ottelun voittoputki ja liigan paras record 69-13.
Playoffeissa ensin Rockets ja sitten Warriors lomille, molemmat puhtaasti 4-0 numeroin. Konferenssifinaaleissa tuli vastaan Lakers, joka meinasi tarjota shokkihoitoa ryöstämällä 2. ottelun ja voittamalla heti perään 3. ottelun kotonaan Davisin, Jamesin ja Favorsin johdolla. Myös 4. ottelussa Blazers oli sillassa pariin otteeseen, mutta sieltä jostain kolmannen erän vaikeimmilta hetkiltä käynnistyi kolmen ottelun mittainen voittoputki. Blazers finaaliin voitoin 4-2.
Vastaan asettui Milwaukee Bucks, ainoa joukkue joka Blazersin lisäksi saavutti runkosarjassa yli 60 voittoa (61-21). Joukkoja johdattamassa tietenkin runkosarjan MVP, koripallon ylijumala, kreikkalainen perkele Giannis Antetokoumpo. Sattumoisin samainen joukkue katkaisi tuon 22 ottelun voittoputken jollain 30 pisteen voitolla edellämainitun pelaajan laittaessa jotain ennätyksiä uusiksi. Olkoonkin, että kuittasin tuon runkosarjassa vierasvoitolla Milwaukeesta muutama viikko myöhemmin, niin tuo voittoputken katkaissut ottelu oli jotain ennakointia tulevasta.
Tässä on nyt kaksi ensimmäistä kotipeliä takana ja tällä menolla näyttää, ettei kolmatta kotipeliä tähän sarjaan tarvitse enää pelata. Ensimmäiset 1,5 ottelua miettinyt miten pysäytän Gianniksen ja lopun puolikkaan ottelun, että miten pysäytän Bucksin hänestä huolimatta. Se meinasi jo lähes onnistua, kun 3. erän 19 pisteen tappioasemasta nousin vielä kahden pisteen päähän viimeisessä erässä, mutta ei riittänyt puhti mennä ohi.
Kun tuo Bucks ei ole täysin tämän yhden sankarin varassa. Pointille löytyy sattumoisin Eric Bledsoe, joka erityisesti puolustussuuntaan on sen verran hyvä, että karsii Lillardin hyökkäystehoja kiitettävästi. Ei nollaa, mutta estää pahimman kolmostykittelyn. Lisäksi osaa jotain myös hyökkäyspäässä. Middleton, Divincenzo, Hill jne, eli heittouhkaa heiltä löytyy. Okongwu ja Lopez työllistävät Blazersin isot ukot Nurkicin ja Zizicin, joilla on kyllä kädet täynnä jo #34 kanssa. Lisäksi nämä Bucksin isot ukot ovat gaselleja verrattuna omiin 4./5. paikan pelaajiin eli vastahyökkäykset ovat myrkkyä. Vaihtoehtona kreikkalaisen pysäyttämiseen on tullut kokeiltua 3./4. paikan pelaajia Nassir Littleä ja Miles Bridgesiä, mutta molemmat tuo syö alkupalaksi, vaikka heillä nopeus riittäisi. Aivan liian pieniä tuohon hommaan, toinen nimeään myöten. Tuplaus auttaa ajoittain, mutta vähemmän yllättäen jättää liian monta uhkaa siten avoimeksi.
Joitain hetkiä on molemmissa peleissä oltu edes kyydissä joten toivoa on, että jonkun pelin voisi voittaakin, mutta neljä voittoa seuraavasta viidestä tuntuu aika vaikealta tällä hetkellä. Pitäisi itsellekin löytää joku 3./4. paikan atleettinen mörkö mutta harvassa ovat.
Tämä kaikki alustuksen sille toteamukselle, että onpahan muuten viihdyttävä peli kyseessä, ja pitkästä aikaa saanut urheilupelissä sliderit sopivasti kohdilleen. Jos matsissa ottaa pataan, ei tule sitä fiilistä että botti saa jotain näkymätöntä etua, vaan omista virheistä se rankaisee. Tosin pitänee seuraavalle kaudelle kokeilla hieman muuttaa slidereita, sillä tulihan tuolla runkosarjassa välillä turhan helppoja voittoja.
Ei siis mitään oleellista, mutta jatketaan tästä tarinointia..
Oma arvaus osui oikeaan, Bucks vei finaalisarjan 4-1. Kolmospeli oli ehjin ja kutakuinkin koko ajan "hallussa", siitä voitto. Neljännessä ja viidennessä pelissäkin lopputulokset olivat tasaisia, mutta liikaa tuli heikkoja jaksoja jotka lopulta maksoivat voiton. Vitospelin loppu oli kyllä kaikesta huolimatta huikea, enpä muista koska olis mitään konsoliurheiluapeliä noin tosissaan tahkonnut.
Mutta se siitä, Bucks mestari ja lähes ottelusta toiseen tripla-tuplaa paukutellut Antetokounmpo finaalien MVP.
Offseason menikin mukavan fiktiivisellä otteella. Itse en mitään megatreidejä tai signauksia lähtenyt tekemään, pari kokenutta pelaajaa rotaatioon muodossa M. Kidd-Gilchrist ja K. Caldwell-Pope. Lisäksi pari G-Leaguessa edellisellä kaudella pelannutta nousivat ylös NBA-kokoonpanoon. Erityisesti Warriors-varaus Kaleb Wessonin "riehumista" korin alla on mukava katsoa. Poislähteneet olivat sellaisia joita ei halunnut peluuttaa missään tilanteessa, poislukien Rodney Hood. Suurempi muutos oli valmennuspuolella, T. Stotts päätti uransa ja Frank Vogelista tuli uusi päävalkku.
Mutta niin, niitä muita siirtoja tuossa offseasonin aikana, muutamia poimiakseni:
G. Antetokounmpo Bucks -> Heat (FA)
K. Leonard Clippers -> Raptors FA
P. George Clippers -> Force FA (laajensin liigan 32 joukkueeseen MyLeaguen alussa, Seattle SuperSonics ja Pittsburgh Force)
D. Fox Kings -> Lakers (FA)
J. Randle Force -> Mavericks (FA)
J. Butler Heat -> Celtics (trade)
Z. Lavine Bulls -> SuperSonics -> Magic (trade)
K. Lowry Raptors -> Wizards (trade)
Siinäpä nyt joitakin, mitä jaksaa enää muistaa. Etenkin Kolme ensimmäistä fa-signausta ja Butlerin treidi oli mukava nähdä siinä mielessä, että AI tajuaa tehdä isojakin siirtoja. Samalla voimasuhteet muuttuivat liigassa tietysti jonkin verran. Pari viikkoa on 2021-22 kautta takana ja sen perusteella lännessä vahvoilla Lakers, idässä Celtics ja hieman yllättäen Knicks. Knicksillä kävi melkoinen tuuri Lotteryssä, olivat runkosarjassa siellä hieman yli 20. sijan ja saivat 1. varauksen draftiin. Sillä nappasivat Jalen Greenin, joka on aloittanut varsin mallikkaasti, mitä tilastoja vilkaisin. Samalla joukkue idän kärkisijoilla. Myös Bucks aloittanut vahvasti vaikka MVP lähti, tosin onhan noilla pelimiehiä rosterissa muitakin. Liigan pohjalle ennustan alkukauden ja rostereiden perusteella jöäävän SuperSonicsin, Kingsin ja Pistonsin.
Noilla laajennusjoukkueilla oli varsin erilaiset avauskaudet. Force oli lähes .500 joukkue ja runkosarjan loppuun asti oli jossain määrin mukana taistelussa pudotuspelipaikasta. Nyt vielä tuo George signattu joten saattaa tämä kausi jatkua 82 pelin jälkeenkin. SuperSonics puolestaan pysyi liigan pohjalla koko kauden ja taisi voittaa juuri ja juuri yli 20 ottelua. Tämä kausi tuskin on sen parempi, koska kauppasivat ainoan tähdeksi luokiteltavan pelaajansa John Wallin Bullsiin.
Päätetään tämä tarinatuokio NBA-rinnakkaistodellisuudesta tähän.
Loppuun kysymys pelisarjaa ja MyLeague -moodia tunteville:
Signasin offseasonin välissä muutaman pelaajan 2-suuntaisilla sopimuksilla G-Leaguen puolelle. Nyt kun yritän rakentaa peluutuksia (gameplan) eri joukkueita vastaan, niin yksi näistä 2-suuntaisen sopimuksen saaneista kummittelee tuolla seassa, enkä sen takia saa rakennettua haluamaani rotaatiota. Jos vaihdan kyseisen pelaajan kokoonpanon ulkopuolelle, hänen nimensä häviää listasta eivätkä hänelle asetetut minuutitkaan vapaudu käyttöön. Mutta kun poistun tuosta näkymästä ja palaan takaisin, sama ongelma toistuu. Yhden joukkueen kohdalla auttoi, että rakensin manuaalisesti peluutuksen aikajanalle, mutta nyt tuo perkeleen farmiturhake kummittelee siellä aikajanallakin.
Onkohan tämä jokin bugi vai onko mulla jäänyt jotain huomaamatta, mikä tämän ongelman aiheuttaa? Alustana PS4 ja pelistä versio 2k21,