Heh, nyt sitten ollaan kyllä niin jälkiviisaita että :)
No, Thunder ja Portland ovat molemmat menossa pudotuspeleihin ilman kotietua, voittoprosenteilla 617 ja 605, vaatii kyllä kohtalaista fanaattisuutta väittää että tuo on joku suuri ero(käytännössä loppusaldo voi mennä vielä tasan jos Thunder voittaa pelinsä ja Portland häviää), mielestäni en missään kohtaa ole väittänyt Thunderia paremmaksi joukkueeksi, se on ihan omaa keksintöäsi. Yllättäen tämäkin Matsin leijuminen tapahtui sen jälkeen kun Portland voitti Thunderin.
Toki tässä vaiheessa aloittanet itkuvirren loukkaantumisista, mutta se on ihan turhaa, loukkaantumiset ovat osa lajia ja Oden ei ole tähän mennessä uralla juuri muuhun kyennytkään joten kyse on enemmän miehen yhdestä "ominaisuudesta" kuin jostain käsittämättömästä epäonnesta. Ehjää kautta odotellessa.
Sitten jos nyt katsotaan noita reaalirostereita, eli vaikkapa eilisen pelin pelaajia:
Thunderin aloitusviisikko
Durant
Green
Collison
Sefolosha
Westbrook
Ja Portlandin
Camby
Aldridge
Batum
Fernandez
A. Miller
Pelkästään tuossa joukossa Portlandin "loukkaantumisista" kärsinyt "nuori" joukkue sisältää 2 yli 10 vuoden veteraania siinä missä taas Thunder pelaa käytännössä "junnuilla" JA ilman ykkössentteriään KZXXCKRTSHI:a ja sitten täällä ollaan niin polleaa poikaa kun "loukkaantumisista kärsivä" Portland sattuu voittamaan myöskin vajamiehisenä pelaavan Thunderin.
Yhä, kuten tilastot selvästi osoittavat, Thunder ja Oklahoma ovat kutakuinkin yhtä hyviä joukkueita kuten sanoinkin joulukuussa:
Nyt kauden päätteeksi olen kyllä melkein kallistumassa sille kannalle, että tuolla rosterilla kyllä Durant on se joka kelluttaa venettä ja aikaa miehen kehittymiselle kyllä on, jos vaikka se Clutch-vaihdekin löytyisi joskus.
varjo... etta oikeen jalkiviisaita? Enko mina ole ollut tata mielta koko ajan? Mitas jalkiviisautta se on?
Blazers ja Thunder tosiaankin molemmat on pleijareissa ja voittoprosentit on nyt tosiaan samat. MUTTA eihan tuollaisiin voi tuijottaa, jos keskinaisia paremmuuksia ratkotaan. Portland vei taman kauden vakuuttavasti 3-1, joista kaksi voittoa tuli ilman Brandon Royta, kolme ilman sentteri-kaksikkoa ja kaikki nelja ilman lukuisia muita pelaajia. Kaikissa paitsi yhdessa Durant oli... eh... jos sallit... varjo omasta itsestaan. Kiitos Batumin ja Websterin. Jos joukkue vie kauden sarjan 3-1 ilman lukuisia runkopelaajiaan, niin ainakin mun kasityksen mukaan kolme voittoa ottanut joukkue on se parempi joukkue. Selkeasti. Samasta syysta en halunnut Denveria tai Utahia vastaan pleijariessa. Melkeen samat voittoprosentit, mutta mielestani molemmat on parempia talla kaudella. Huomasitko muuten, etta myos Blazers ja Celtics paatyivat samoihin voittoprosentteihin? Pitaisin silti meita altavastaajana, jos pleijareissa kohdattaisiin.
Loukkaantumiset tosiaan kuuluu koripalloon, niin kun niin useaan muuhunkin lajiin. Kylla mats bedö:n kroppakin sen tietaa varsin hyvin ;-) MUTTA, jotenkin sun toi vertaus, etta olihan Krstic:kin poissa, joten Thunder:kin on karsinyt loukkaantumisista, on huono, jopa taysin turha. Tiedatko, etta Thunder-pelaajista kukaan muu ei ole ollut poissa kauden aikana paitsi Krstic? Yhdestakaan pelista. Ja han oli kasittaakseni vain 6 vai 7 pelia veke. Thunder loukkaantumisia oli siis 6 tai 7 ottelun verran koko kauden aikana. Ja nyt hei se poitti: (ootko valmis?) Blazers pelaajat olivat sivussa 311(!!!) pelia kauden aikana. 311! Kaikkiaan
13 pelaajaa oli sivussa loukkaantumisten takia kaikkiaan 311 ottelusta. Ja sina vertaat sita Thunderin viiden ribarin tusinasentteriin, joka oli poissa baut 6sta matsista... Ei tarvinne sanoa, varjo, taas mita ajattelen sinun joistain koris-analyyseista. 311 matsin lisaksi jengia on ravisuttanut head coachin poissaolo ja penkilla istuminen baut 15 pelin ajan (akillesjanne poikki, koska piti pelata treeneissa, kun ei ollut enaa aijia), yhden assarikoutsin poissaolo koko kauden, omistajan palannut syopa seka toimistoakin jarisyttanyt huhu, etta Kevin Pritchard saisi kenkaa kauden paatyttya. KP:han on taalla pidetympi kun useat pelaajat. Han kaansi Blazers-laivan nelisen vuotta sitten ja ihmiset suorastaan ihannoivat miesta. Jokainen naista vaikuttaa jengin kemiaan. Jokapaivaiseen tekemiseen. Jokainen poissaolo vaikuttaa jengin peluuttamiseen ja koheesioon kentalla. Ja sina vertaat sita Krstic:in pariin missattuun peliin? Eiiiiijjjj....
Etsipa minulle jengi NBAn historiasta, jonka rosteri on missannut yli 300 pelia kauden aikana ja silti voittanut 50 pelia. Kun sen loydat, niin hieno homma. Kun loydat niita useampia, niin lupaan olla pitamatta tuota jonkinlaisena ihmeena tai edes hyvana suorituksena. Vertailuna, etta vain Warriors menetti pelaajiaan enemman kauden aikana kun Blazers. Ja heidan recordi kauden aikana oli... noh, antaa olla.
Sita en kylla lopeta pitamatta ihmeena, etta back-to-backeissa me oltiin 14-4 kauden aikana. Rosterilla, jossa meilla oli huonoimmillaan 7 pelaajaa penkilla. Puolet rookieta.
Viela sananen tuosta aloituskokoonpanosta, jota tuossa vertasit. Ensinnakin Blazers oli liigan
toiseksi nuorin joukkue ennen Cambyn tannetuloa. Nyt en tieda mita ne on. Siksi tuo vertaus, etta Thunder pelaa kaytannossa junioreilla oli aika heikko (taas kerran). Camby tuli tanne treidissa, jossa meilta lahti kaksi runkopelaajaa: 30-vuotias Steve Blake (7ppg/4apg) ja 26-vuotias, seitseman vuoden veteraani, Travis Outlaw (10ppg/3.5rpg) ja tilalle tuli siis 36-vuotias Marcus Camby (7.5ppg/12rpg). Meidan oli pakko hankkia C, silla pleijareihin ei voitu lahtea todellinen veteraani Josh Howard keskella ja rookie Pendergraph tukena. Niin kun jo mainittu aiemmin, treidi oli huikea. Parempi kun Millerin kaappaus kesalla. Blazer on silti rungoltaan nuori joukkue ja tullee aina sellaisena pysymaan. Mutta nuoret joukkueet tarvitsevat veteraaneja tueksi ja opettajiksi, se on selva. Tulet nakemaan, Thunder tulee tekemaan saman ehka jo tana kesana. He tarvitsevat veteraaneja pukukoppiin. Veteraaneja, joilla on pleijarikokemusta. Ei tuossa mitaan ihmeellista ole. Tuo on yksi tapa rakentaa joukkueita. Katselepa hieman ymparille, niin huomaat usean jengin kayttaneen samaa strategiaa tassa lahivuosinakin...
Pleijari-analyyseihin myohemmin...