Nappaako ulkojäät?

  • 328 771
  • 1 369

Snoke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Onhan se aina hienoa rikkoa jalat parilla ekalla kerralla mutta on se sen arvosta.

Köntsä kirjoitti:
Stadissa tietenkin Brahis, Ogeli ja Käpylä on ehdottomat ykköset. Kannattaa kuitenkin kattoa ettei ole bandya käynnissä.

Itse on nyt tullut pari kertaa Käpylässä käytyä ja viimeksi tiukka peli olikin.
Hyvä puoli on se että Käpylässä bandya ei ollenkaa pelata joten yleisöluistelu on aina 8.00-15.00 ja 16.00-22.00.
 

TML

Jäsen
Legendaarinen koulukatu on tarjonnut muutamien viikkojen ajan mahdollisuuden kynäillä. Itse käytin sitä hyväksi viime viikonloppuna ja jälki oli sen mukaista. Musta silmä tappelusta, yksi korkea maila silmäkulman alle ja vekki, ja maalikuninkuun tehoilla 2+1. Hieno satsi siis. ;)
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hiihaa.

Aamulla tuli toteutettua eiliset uhoni, ja lähdinkin heti yhdeksän aikaan tuohon lähikaukaloon hakkaamaan kiekkoa. Tyhjä kaukalo, hyvä jää ja aurinkokin paistoi, eli aika nastaa oli.
 

Alonzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Joo kyllähän ne nappaa, mutta kun ois Espoossa edes pakkasta niin...
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Viime perjantaina oli melkein täydellinen ulkojääkeli, ainakin täällä Stadissa. Harmi vaan, ettei käsi ollut tottunut lätkämailan tupen tarjoamaan hellyyteen ja nahka kuoriutui pois. Au.
 

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
No niin! Kausi on avattu. Tapiolan tekojäällä joutui operaation suorittamaan, mutta ei se mitään, hauskaa oli. Kotipyhättöön Leppävaaraan pääsee varmaan taas jo tänään. Ensimmäinen kerta on aina kauhein, hapuileva tatsi ja jalkoja puristavat luistimet. Mutta vähän aikaa kun haki tuntumaa, niin löytyihän ne vanhat kärkikynät ja muut perusviennit varastosta. :) Mikään ei ole niin hauskaa kuin kavereiden totaalinöyryyttäminen kunnon veivillä.
 

X-Hearted

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Florida Panthers
Mikäs on Oulussa muuten tilanne? Liekö päässee vielä haistelemaan missään muualla kuin Raksilan tekojäällä ilmapiiriä?
 

Jeffrey

Jäsen
Ei hirveästi nappaa.. Ehkä muutaman kerran kuussa. Kun tulee pelailtua sisätiloissakin n. 4 kertaa viikossa niin ei sitä enää hirveästi jaksa.
 

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Kunhan pakkaset antaa myöten ja kaupungin miehet saavat jäädytettyä lähikenttäni, niin johan alkaa jäällä suhahtelu.
 

Alex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Eilen ekaa kertaa ja kyllä luistin kulki! On siitä reenistä jotain hyötyä. Tänään toki uudestaan pelit pystyyn ja verta pakkiin...
 

D0wni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Ducks
Nyt on jo parina iltana tullut käytyä pelailemassa. Perhanan hauskaa hommaahan se on vuodesta toiseen. Tänään toki uudelleen. :)
 

Lukkoseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ulkojäät kiinnostaa tänäkin "talvena" niin pirusti. Kerran olen päässyt luonnonjäälle tällä kaudella kaartelemaan, keski-suomessa. Nyt takana on kerta pari viikossa yleisöluistelussa kuukauden ajan, ilman mailaa tietenkin. Saisivatpa nyt jäätä tänne kettukaupunkiinkin äkkiä, tulevat päivät näyttävät sään puolesta lupaavalta. Kaikki riippuu siis vain siitä kuinka ahkeria kaupungin tunarit ovat.. en kirjoita siitä mitään. Äskettäin uutisoitiin että Turun seudulle tehdään lisää ulkotekojäitä jolla ulkokiekkokautta saadaan pidennettyä, pirun hyvä idea. Voi vaan olla että ei tarvitse Raumalla moisesta haaveilla kun "arenaan" satsataan rajusti.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Lukkoseppä kirjoitti:
Äskettäin uutisoitiin että Turun seudulle tehdään lisää ulkotekojäitä jolla ulkokiekkokautta saadaan pidennettyä, pirun hyvä idea. Voi vaan olla että ei tarvitse Raumalla moisesta haaveilla kun "arenaan" satsataan rajusti.
Sama juttu täällä pohjoisempana Satakunnassa. Tuskin Pori tai Ulvilakaan satsaavat lasten ja nuorten liikunnalliseen harrastamiseen. Pääasia että on silmäniloa päättäjillä ja kulttuurillisia harrastuksia...
 
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
Täällä keravalla hommat kusee ja pahasti. Ei vieläkään pääse luonnonjäille (eikä tekojäille, joita täällä ei ole)
Täällä oli muutaman päivän sellaiset pakkaset, että kentän olisi voinut jäädyttää vaikka kirkkaasta viinasta, mutta ei....
Mikä veden pumppaamisessa hiekan päälle on niin haastavaa? Onko asukkaiden harrastutoimintaan panostaminen niin vaikeaa, vai onkohan täällä taas joku juntti kaatuillut ja satuttanut itsensä sillä seurauksella, että kentät jätetään tänä vuonna jäädyttämättä?
Tässä on outoa se, että pohjat on kenttiin jäädytetty (kentät ei luistelukunnossa), mutta homma on jäänyt puolitiehen. Esim. Järvenpäässä ulkokenttiä on "jo"....
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Tässä on outoa se, että pohjat on kenttiin jäädytetty (kentät ei luistelukunnossa), mutta homma on jäänyt puolitiehen. Esim. Järvenpäässä ulkokenttiä on "jo"....
Järvenpäässäkin kehitystä on tapahtunut nopeasti viime aikoina. Viikko sitten kentille ei oltu tehty vielä mitään, mutta nyt ainakin Kinnarin kenttä on jo aivan kelvollisessa luistelukunnossa. Epätasainenhan kentän pintan edelleen on, mutta aivan pelattavassa kunnossa kuitenkin.

Perjantaina tuli avattua hönsäilykausi, ja kohta pitänee käydä vääntämässä uudemman kerran. On se hiano laji.
 

Isbister

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manitoba Moose, Kookoo
Luonnonjäiden Kurri vai Niinimaa.

Nyt pikkuhiljalleen alkaa Kymenlaaksossa päästä höntsäämään ulkojäille!
Parhaimmat muistot nuoruudesta liittynevät ulkojäille, joissa tulikin tahkottua
aika mielettömiä tehoja! Hiljasempaa oli kun piti Jäähalleissa laittaa verkot
tötterölle! Eli takas ulkojäille kikkailemaan!
 

Calder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, K-Vantaa, Buffalo, HämPy
Vantaalla hommaa toimii ihmeen hyvin, jopa uudet maalit hommattu tohon lähikentälle.
 

duud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
TakapihanLemieux kirjoitti:
Todellakin! Ilmassa on aina suuren urheilujuhlan tuntua kun vetää lapaan uudet erkat kiinni, nappaa skinnarit stagan vartee ja lähtee nostelee kohti kaukaloa. Alkuun neppaillaan ja haistellaan paukkuvaa pakkasilmaa. Sitten katsotaan ympärille ja päätetään pistää pelit pystyyn. Mahtava tunnelma kun joku ottaa hommakseen huutaa kaukalossa, että nyt ruvetaan pelaamaan ja toisillensa tuntemattomat jannut tahkoaa hiki pinnassa samoissa jengeissä. Aivan uskomaton meininki ja jokainen pelaa ihan oikeasti rakkaudesta lajiin. Tästä pitäisi tehdä dokumentti, tulee aina jotenkin vanhanaikainen tunnelma näissä peleissä.

Oli pakko lainata koko viesti, kun siinä kiteytyi niin hyvin ulkojäiden tunnelma. Noissa ulkojäiden peleissä tosiaan jokainen saa pelata ja otetaan huomioon. Siellä ei katsella ikää, eikä osaamista, vaan jokainen saa olla mukana täysillä. Nopeasti siellä oppii miten ketäkin vastaan pelataan; nuoren "tähden" kanssa pelataan tiukasti, hiukan huonomman nuoren kanssa ei niinkään tiukasti, mutta vanhan konkarin kanssa painetaan täysillä. :) Siellä jollakin jännällä tavalla ikärajat ja asemat katoavat, olemme samaa porukkaa kaikki.

Itselläni on 5 kertaa luonnonjäitä nyt takana ja tarkoitus olisi loppuvuotena alkaa käymään 3-4 kertaa viikossa sulattelemassa nuo muutamat ylikilot pois. Ainoa huono puoli luonnonjäissä on, että kiekot katoilevat päätyjen yli niin perkeleen helposti. :) Mistä saisi aseveli-hintaan kiekkoja? Osaatteko kertoa?

-duud-
 

Blade

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Kyllä nappaa, on se mahtavaa päästä taas ulkojäille höntsäilee. Koko pienen ikäni oon talvella ulkojäillä pelaillu lähes jokapäivä talvella, kun on vaan aikaa ollu. Ite tykkään myös kikkaila yksinään, vaikka ei peliä pystyyn saiskaan. Mukava napsauttaa parit ylämummot ja kikkailla muuten vaan. Mutta pelaaminen on kyl parasta, varsinkin isossa kaveriporukassa. Voi heittää läppää ja kuittia ja hauskaa on.
 
Suosikkijoukkue
Slovenia & muut sympaattiset
Käpylässä tuli käytyä vielä jonkin aikaa sitten, mutta nyt säät tulivat vihdoinkin tarpeeksi kylmiksi myöskin täällä etelässä ja rakas luonnonjääkenttämme saatiin jäädytettyä, kiitos helsingin rakennusviraston. Nyt siellä on tullut käytyä joka päivä kun on ollut jää kunnossa.
 

Derby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NJ Devils
5 kertaa viikossa suunnilleen, aina kun saa höntsyporukan kasaan. Jyväskylässä Kangasvuoren "alakentällä"
 

Humpauttaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tänään ois tarkoitus lähteä höntsäileen, jos vain kentät on aurattu joulun pyryjen jäljiltä. Toivossa eletään. Suuntana siis Jyväskylässä Kotalampi tai Kahakadun kenttä.
 

Lukkoseppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ulkojäät on nyt sitten täälläkin korkattu. Paikkana oli tietenkin perinteinen Monacon baana Uotilassa vanhassa Rauman maalaiskunnassa.

Kauas on tultu niistä ajoista kun sielläkin viiletti kymmeniä junnuja ja aikuisiakin joka ilta, pelit syntyi aina, kaukaloita oli kaksi, koko viereinen hiekkafutiskenttä jäädytetty, lämmin koppi ja kioski vieressä. Kioskista ostettiin soodavettä tai peräti limsaa jos oli rahaa. Satoja tunteja per talvi tuli siellä painettua silloin joskus.

Kioskin pitäjä taisi alkaa ryyppäämään, toinen kaukalo mätäni paikalleen, valoista sammutettiin joka toinen ja lämmin koppi vietiin pois. Paikalle rakennettiin joku rakennus jota en ole koskaan kenenkään nähnyt käyttävän. Tänään jää oli helvetin paska ja luistelijoita vaivaiset kuusi kappaletta. Luistimet luistivat hyvin kun taas laukaus oli hukassa, mustelman sain polveen näyttävästä heittäytymisestä joka johtui siitä paskasta jäästä.

Kaikki hyvä loppuu kai aikanaan, sääli vain että tämän hetken pikkupojat ja -tytöt eivät tuosta lapsuuteni kiekkopyhätöstä ja sen menneestä loistokkuudesta pääse nauttimaan. Ei olisi koskaan pitänyt maalaiskuntaa ja kaupunkia yhdistää!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös