Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Naisten SM-sarja 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana kilpakiekko, 06.09.2016 klo 14.17.

 1. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Katsotaanpa pistepörssejä kahdesta eri näkökulmasta, koska joukkueet ja varsinkin pelaajat ovat pelanneet hyvin eri määrän pelejä. Eu:n Linda Välimäki on kärjessä molemmissa!
  Pistepörssin kärki viiden parhaan osalta:
  1. Linda Välimäki Eu 24 + 27=51
  2. Annina Rajahuhta Eu 15 + 22 = 37
  3. Saila Saari Kärpät 11 + 20 = 31
  4. Johanna Juutilainen Kalpa 13 + 17 = 30
  5. Riikka Noronen Hpk 7 + 21 = 28
  Paras puolustaja löytyy sijalta 15 Isa Rahunen Kärpät 5 + 16 = 21


  Pistekeskiarvolla viisi parasta:
  1. Linda Välimäki Eu 2,32
  2. Tanja Niskanen Kalpa 1,80
  3. Annina Rajahuhta Eu 1,76
  4. Saila Saari Kärpät 1,55
  5. Matilda Nilsson Kalpa 1,50

  Maalivahtitilasto viiden kärjen osalta: (vähintään 1/3 pelanneet)
  1. Johanna Oksman Kärpät 94,15
  2. Tiina Ranne Hpk 93,55
  3. Jenna Juutilainen Kalpa 93,50
  4. Jenna Silvonen Eu 93,50
  5. Vilma Vaattovaara Ilves 92,72

  Päästettyjen maalien keskiarvolla: (eliteprospects)
  1. Johanna Oksman Kärpät 1,22
  2. Jenna Juutilainen Kalpa 1,77
  3. Oona Mäki Kuortane 1,77
  4. Tiina Ranne Hpk 2,09
  5. Jenna Silvonen Eu 2,24
   
 2. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Ei pitäisi mennä asioiden edelle, mutta pyöritelläänpä kristallipalloa hiukan…….
  Sarja on vielä kesken ja paljon muutoksia voi tapahtua joukkueiden sijoituksissa ainakin kärjen osalta, mutta play off joukkueet alkavat olla selvillä. Sinänsä ikävää sarjan kannalta että jo nyt play off joukkueet lienevät selvillä, mutta ennakoidaanpa vähän tulevia asetelmia kauden huipennukseen. Ilveksen ja Hpk:n peliesitykset ovat vaihdelleet niin paljon että jätetään näiden osalta tulokset vertailematta, mutta Ilves on parantanut niin paljon että voi tapella jopa mitallista keväällä. Hpk taas on perinteisesti ollut joukkue joka parantaa kauden aikana peliään reilusti ja ei ole mitään syytä epäillä etteikö niin tapahtuisi nytkin.
  Miten sitten neljän tasainen kärki on pelannut keskinäiset ottelunsa?
  Kalpa
  Kohdannut Eu:n neljästi ja voittanut vain kerran.
  Kärpät Kalpa on kohdannut kahdesti ja hävinnyt molemmat pelinsä.
  Kuortaneen Kalpa on kohdannut kolmasti ja voittanut kaksi.

  Eu vastaan: (voitot)
  Kalpa 3 – 1
  Kärpät 2 – 1
  Kuortane 2 – 1

  Kuortane vastaan: (voitot)
  Kalpa 1 – 2
  Eu 1 – 2
  Kärpät 1 – 1

  Kärpät vastaan: (voitot)
  Kalpa 2 – 0
  Eu 1 – 2
  Kuortane 1 – 1

  Näiden tuloksien perusteella voisi veikkaille Eu:lle ja Kärpille menestystä keväälle. Varsinkin Espoossa on totuttu menestymään ja niin moni Eu:n joukkueesta on mitaleita voittanut että tässä vaiheessa pitäisin Eu:ta mestarisuosikkina numero yksi! Toinen ja kovin haastaja kannua nostelemaan on Kärpät. Kärpät kärsinyt paljon loukkaantumisista, mutta materiaali on niin leveä, että runkosarjassa se ei ole pahasti näkynyt. Jos saa kevään peleihin parhaan kokoonpanonsa niin voi hyvinkin olla että jyrää muut parhaan materiaalinsa turvin. Mihin yltää Kalpa Marjo Voutilaisen johdolla? Jos on Eu:lla voittamisen kulttuuria niin Kalpalla sitä ei ole jos mukaan ei lasketa ringeten puolella kaiken voittaneita Marjukka Virtaa ja Anne Pohjolaa. He tulevat olemaan todella iso lisä Kuopiolaisten joukkueeseen keväällä. Kuortaneella on Petra Niemisen kaltaisia todella hyviä pelaajia, mutta jotenkin on vaikea nähdä että ihan finaaliin asti Kuortane noin nuorella joukkueella voisi päästä. Jos nyt lähden veikkaamaan niin finaalissa kohtaa Eu ja Kärpät ja pronssista pelaa KalPa – ja saa vastaansa Kuortaneen tai Hpk:n. Saa nähdä kuinka käy.
   
 3. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kärpät palasi vahvasti tauolta voittaen Kalpan kahdesti! Samalla Kärpät siirtyi sarjan kärkeen ja otti vahvan kiinnityksen suoraan välieräpaikkaan. Pienen etsiskelyn jälkeen lauantain peli löytyi Fanseatin palvelusta ja kyllä Kärpät oli vahva. Joukkue oli potkun edellä suurimman osan pelistä ja numerot kertovat aika hyvin mikä ero joukkueiden välillä oli. Kalpan ainoassa maalissa oli Kärpillä hieman epäonnea sillä oma pelaaja liukui hyvin pelanneen maalivati Keisalan päälle ja työnsi sekä maalivahdin että kiekon maaliin. Tosin pitää sanoa myös että Kärppien neljäs maali oli myös todellinen tuurimaali jossa viivasta lähtenyt veto kimpoili pelaajista yläilmoihin ja putosi Kalpan maaliin. Kumpikaan joukkue ei toki ihan parhaalla kokoonpanolla päässyt pelaamaan, mutta kyllä tuossa lauantain pelissä se Kärppien laaja materiaali näkyi.
  Hpk otti myös 6 pistettä perjantain ja lauantain voitoilla ja kuten on totuttu kun sarja lähenee loppua niin Hpk parantaa. Kärpät siis sarjakärjessä ja pelannut pelin vähemmän kuin Eu, Kalpa ja Hpk. Kärpät vahvimmin kiinni suorassa välieräpaikassa, mutta kova kisa on tulossa ainakin toisesta välieräpaikasta, sillä Kuortane ei ole kuin 3 pisteen päässä Kalpasta ja 5 pisteen päässä Eu:sta, mutta on pelannut pelin vähemmän kuin Kalpa ja Eu eikä se Kärpätkään tietenkään vielä varma välieräjoukkue ole. Voitaneen sanoa että yllätyksiä ei perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina pelatuilla kierroksilla nähty. Tauon aikana maajoukkueet pelasi omia turnauksiaan ja Nmj turnausvoitto ja varsinkin loppuottelussa tullut 1 – 0 voitto Kanadasta oli hieno asia NMJ:lle vaikka Kanada ei toki parhaalla kokoonpanolla ollutkaan mukana vaan kokeilujoukkueella, mutta Kanadan joukkue on aina hyvä, sillä niin laaja materiaali heillä on. N-18 pelasi omat mm kisansa ja sijoittui viidenneksi. Viides sija on yleisin sijoitus Suomen N-18 maajoukkueelle mm kisojen 10 vuoden historiassa.
   
 4. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kärpät jatkaa vakuuttavasti kohti runkosarjan voittoa ja suoraa välieräpaikkaa. Vielä toki Eu:lla ja Kalpalla on pieni mahdollisuus nousta runkosarjan ykköseksi, mutta se vaatii Kärppien jonkinmoista romahtamista, sillä niin paljon parempi Kärppien maalierokin on että Eu:n tai Kalpan pitäisi saada 4 viimeisestä pelistä kuusi pistettä Kärppiä enemmän ja se tuskin onnistuu vaikka Eu ja Kärpät vielä kohtaavatkin Oulussa. Kärpät on muutenkin pelannut viimeaikoina hyvin ja koko sarjassa se on päästänyt keskimäärin vain 1,5 maalia ottelua kohden, joten puolustus ja maalivahtipeli Oulussa toimii. Toisesta suorasta välieräpaikasta käydään kamppailu Eu:n ja Kalpan välillä. Koko ajan piristyvä Ilves yllätti Eu:n ja Kalpa tuli rinnalle, mutta uskon että Eu vie toisen suoran välieräpaikan kauden positiivisimman yllätyksen Kalpan jäädessä puolivälieriin. Kalpa on pelannut vahvan kauden, mutta viimeisissä peleissä Kalpa ei enää ole ollut niin pirteä kuin alkukaudesta. Viidestä viimeisestä pelistä Kalpa on voittanut kaksi ja molemmat voitot on tullut aika pienellä erolla Kjt:sta. Eu on taas voittanut viimeisestä viidestä peilistä neljä ja on myös parantamassa kohti kevään tärkeimpiä pelejä. Puolivälierien kotiedusta kamppailevat vielä Hpk ja Kuortane ja mikäli Kalpa ei piristy niin voi vielä käydä niin että puolivälierien kotiedun ottaa Hpk ja Kuortane. Hpk ja Kalpa kohtaavat vielä kahdesti ja näissä keskinäisissä peleissä todennäköisesti ratkeaa joukkueiden paremmuus runkosarjassa. Ilves tulee olemaan sarjassa kuudes ja aloittaa puolivälierät vieraskentällä. Kjt kausi on ollut vaikea, mutta pelasi numerollisesti tasaiset pelit viikonloppuna Oulussa ja Kuopiossa, vaikka altavastaajana ainakin Oulussa olikin. Sen verran hyvä Kjt kuitenkin on että en usko sillä olevan mitään hätää tulevissa karsinnoissa ja samoin uskon myös Lukon selvittävän karsinnat ja jatkavan sm-sarjassa myös seuraavalla kaudella.
   
 5. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kuortane voitti Kärpät voittolaukauksilla ja pisti sarjan jännäksi. Kärpät varmisti suoran välieräpaikan ja tarvitsee kaksi pistettä kahdesta viimeisestä pelistä varmistaakseen runkosarjan voiton. Kärpät siis vahvimmin kiinni runkosarja voitossa ja Eu toisessa suorassa välieräpaikassa. Kuka onkaan pahin uhka Eu:n suoralle välieräpaikalle? Tekisi mieli veikata että Kuortane! Jos Kärpät pystyy varmistamaan lauantaina runkosarjan voiton Oulussa kaatamalla Eu:n niin Kuortaneella on mahdollisuus nousta jopa sarjan kakkoseksi! Kuortaneella on jäljellä vielä kolme peliä ja Kuortane lähtee selkeänä suosikkina torstain peliin Kalpaa vastaan kotikentällään. Kalpa on hyytynyt viime peleissään ja on voittanut viimeisestä 5 pelistään vain Kjt:n. Vastaavasti Kuortane on voittanut viimeisestä 5 pelistään 4 ja hävinnyt vain Oulussa Kärpille.
  Lauantaina Kuortane on myös ennakkosuosikki kun se pelaa Raumalla Lukkoa vastaan ja saa viimeisessä pelissä vastaansa kotiottelussa juuri Eu:n. Voi olla että sunnuntaina Kuortaneella ratkaistaan toinen suoraan välieriin menevä joukkue. Myös puolivälierien kotiedusta käydään vielä kamppailu jossa mukana on ainakin Kalpa ja Hpk sekä tietenkin Kuortane jos Kalpa pystyisi riistämään pisteitä Kuortaneelta torstaina. Hpk ja Kalpa kohtaavat tulevana lauantaina Kuopiossa ja siihen peliin Hpk lähtee suosikkina voitettuaan Kalpan kotonaan lauantaina 5 – 2. Vaikka sarja ei ihan niin tasaisena pysynyt loppuun asti kuin mitä se oli marraskuussa niin silti hieno runkosarja pelattiin tänä vuonna käy lopuissa peleissä kuinka vaan. Kun suurimmalla osalla joukkueista on kaksi peliä jäljellä (Kuortaneella 3 ja Lukolla 1) niin vain Ilveksen sijoitus kuudentena, Kjt:n seitsemäntenä ja Lukon kahdeksantena on varmaa. Kaikki muut sijat voi vielä vaihtua kuluvan viikon aikana! Vastaavaa tilannetta ei liene ollut koskaan sm-sarjan historiassa! Oma veikkaus runkosarjan järjestykseksi sijoille 1 – 5 on 1. Kärpät 2. Eu 3. Kuortane 4. Hpk 5. Kalpa. Saa nähdä kuinka käy!
   
 6. D mies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Diskos, PiTa...
  Mikäs muuten mahtaa olla naisten SM-sarjan yleisöennätys? Kai sitä joskus tuvassa on vähän enempi porukkaa ollut? Edes jossain ratkaisevassa finaalipelissä?
   
 7. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Runkosarja pelattu on pienen yhteen vedon aika. Ei mennyt edellinen eikä ennen sarjaa tehty veikkaus ihan
  kohdilleen, mutta mielestäni hyvä että yllätyksiäkin nähdään.
  Kärpät voitti runkosarjan lopulta 7 pisteen erolla. Miksi Kärpät oli paras? Edelleen on helppo sanoa että Kärpillä on sarjan laajin ja paras materiaali. Kärpät kärsi välillä loukkaantumisista niin kuin toki muutkin joukkueet, mutta Kärpissä se ei juuri näkynyt vaikka useitakin pelaajia puuttui. Kärppien viisikkopuolustus oli omaa luokkaansa sarjassa. Kaikki pelasi myös puolustussuuntaan todella hyvin sekä tietenkin viimeisenä lukkona sarjan paras maalivahtikolmikko. Tästä osoituksena Kärpät päästi keskimäärin vain 1,46 maalia ottelua kohden joka on todella kova luku. Luonnollisesti myös maalivahtien päästettyjen maalien keskiarvot ovat todella pienet ja on aika harvinaista että kaikilla kolmella maalivahdilla päästettyjen maalien keskiarvo on alle 2. (Oksman 1.22, Keisala 1.44 ja Airaksinen 1.7). Kärppien puolustuksessa Isa Rahunen pelasi varmaan yhden parhaista kausistaan ja muutenkin puolustus on kokenut ja hyvä. Jos oli puolustus rautaa niin ehken pienen miinuksen Kärpille voisi antaa välillä vaivanneesta tehottomuudesta vaikka pystyikin luomaan paikkoja varmaan lähes jokaisessa pelissä voittoon tarvittavan määrän. Toki Kärpät pystyi tekemään runkosarjassa toiseksi eniten maaleja 100 kpl yhdessä Kalpan kanssa joten ei se maalinteko hirveän iso ongelma ollut. Saila Saari ja Niina Mäkinen tekivät 12 maalia kumpikin ja muuten maalit jakautuivat yllättävänkin tasaisesti useamman pelaajan kesken.

  Sarjan kakkosen Eu:n sijoitus ei ole yllätys. Teki sarjassa eniten maaleja 109 kpl, mutta oli välillä huolestuttavasti sarjan parhaan tutkaparin Rajahuhta – Välimäki varassa. Välimäki voitti pistepörssin ylivoimaisesti pistein 29 + 31 = 60 ja Rajahuhta oli kakkonen pistein 18 + 26 = 44. Kuvaavaa Välimäen merkityksestä joukkueelle on se että hän teki yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kuin joukkueen sisäisessä pistepörssissä kolmannella sijalla oleva Nea Ruuskanen 13 + 13 = 26. Sarjan loppupuolella Välimäen tahti hieman hiipui ja silloin Eu:n onneksi myös muut pystyivät tekemään maaleja. Yli 10 maalia teki myös Emmi Leinonen 12 + 10 = 22.Eu:lle tehtiin sarjassa 68 maalia mikä ei sekään paljon ole mutta kuitenkin 27 maalia enemmän kuin Kärpille mikä on mielestäni hieman yllättävää, sillä pidin Espoon puolustusta jopa kovempana kuin Kärppien ennen sarjan alkua. Maalivahtiosastolla Espoossa nähtiin myös ”vallanvaihto” kun nuori Jenna Silvonen nousi Eu:n ykkösmaalivahdiksi. Hyvän kauden nuori maalivahti pelasikin. torjunta % 93,06 ja Gaa 2,38.

  Kolmanneksi nousi sitten kauden suurin yllättäjä Kalpa. Kalpa jäi täysin ilman pisteitä vain kuudesti. Jos verrataan Kalpan suoritusta edelliseen kauteen niin kaudella 2015 – 2016 Kalpa jäi pisteittä 19 kertaa! Kalpa teki sarjassa siis Kärppien kanssa toiseksi eniten maaleja 100 kpl. Neljä pelaajaa pääsi 14 maaliin tai yli. Johanna Juutilainen 14 maalia, Tanja Niskanen 15 maalia, Matilda Nilsson 17 maalia ja Kalpan sisäisen maalipörssin ykkönen on loistavan tulokaskauden pelannut Elisa Holopainen 19 maalia! Holopainen jakaa sarjan maalipörssin kakkossijan yhdessä toisen muutaman vuoden vanhemman tulokkaan Hpk:n Elviira Ylitalon kanssa. Kalpan maalivahdit Kuusela ja Juutilainen ovat torjuntatilastossa peräkkäin ja aika tasaista taisi myös Kalpan maalivahtien peli olla läpi kauden.

  Neljänneksi tuli Kuortane joka pelasi jos en ihan väärin muista niin historiansa parhaan runkosarjan sekä sijoituksen että pisteiden muodossa. Kuortane on toinen positiivisesti yllättänyt joukkue. Kuortane petrasi jo edellisellä kaudella maalimääriään ja nyt joukkueesta löytyy jo neljä yli 10 maalia tehnyttä pelaajaa.
  Kuortaneen sisäisen pistepörssin kärjessä on odotetusti Petra Nieminen vaikka pelimäärä jäikin 23 loukkaantumisen takia. Niemisen lisäksi tulevaisuuden nimiä Kuortaneen joukkueessa on Nylund, Melotindos, Karjalainen ja Savander ainakin ja varmasti muistakin kuullaan vielä. Kuortaneen pärjääminen perustuu vähän samoihin asioihin kuin Kärpillä eli hyvään puolustuspelaamiseen. Kuortaneelle tehtiin sarjassa toiseksi vähiten maaleja 63 kpl eli 2,25 ottelua kohden. Maalivahdit Tiia Pajarinen ja Oona Mäki pelasivat hyvin ja maalivahteihin Kuortane ei kaatunut vaikka ennen kauden alkua Keisalan lähtö tuntui aika isolta paikattavaksi.

  Viidenneksi tuli reippaasti nuorentunut Hpk. Vaikka joukkue nuorentui niin kokemus oli valttia ja yli 500 pelin konkari Riikka Noronen 11 + 28 = 39 oli joukkueen sisäisen pistepörssin ykkönen ja koko sarjan pistepörssissä hienosti neljäs! Joukkueen paras maalintekijä oli hyvän tulokaskauden pelannut Elviira Ylitalo 19 + 14 = 33. Myös muutaman kauden Hämeenlinnassa pelanneiden Ida Karjalaisen ja Essi Määtän rooli joukkueessa kasvoi monen kokeneemman pelaajan jättäessä joukkueen, mutta hyvin sekä Määttä että Karjalainen pystyivät vastuuta kantamaan. Maija Otamo pelasi vain 15 peliä ja se oli kyllä Hpk:lle iso lovi.
  Puolustajista kokenut Jutta Stoltenberg ja Reetta Kulhua olivat tasaisen varmoja, mutta hieman enemmän apuja puolustus olisi kaivannut muilta. Maalivahdeista selkeä ykkönen kerholla on Tiina Ranne ja pelasikin kunnossa ollessaan hyvin sijoittuen maalivahtipörssissä kakkoseksi 93,67 % ja gaa 2,05.


  Kuudes ja viimeinen play offeihin selvinnyt oli Ilves. Ilves petrasi paljon edellisestä kaudesta, mutta mielestäni Ilves oli kokonaisuudessaan hienoinen alisuorittaja vaisun alkukauden myötä.
  Loppukautta kohden Ilves paransi paljon ja haastoi tasaisesti minkä tahansa joukkueen, mutta alkukaudesta joukkue antoi liian paljon tasoitusta kamppaillakseen paremmista sijoituksista. Maalinteko oli Ilvekselle vaikeaa vaikka sekin parani loppua kohden. Joukkue teki vain 62 maalia sarjassa. Vain välillä yksinään joukkuetta kenttäpelaajista kantanut Sari Kärnä onnistui tekemään yli 10 maalia (13 + 12 = 25.)
  Ilveksen sijoitus runkosarjassa varmistui jo paljon ennen runkosarjan loppua ja joukkue sai toki pelata paineitta, mutta siitä huolimatta hyvin Ilves lopussa pelasi voittaen viidestä viimeisestä pelistään neljä ja ainoasta tappiopelistäkin tuli piste kun joukkue hävisi Kuortaneelle jatkoajalla.

  Seitsemänneksi jo totutusti sijoittui Kjt. Kjt ei ole vielä kertaakaan päässyt play off peleihin ja taas tie vie valitettavasti karsintoihin. Jos oli maalinteko Ilvekselle vaikeaa niin Kjt:lle se vasta vaikeaa olikin. Joukkue teki sarjassa vähiten maaleja 35 kappaletta eli vain 1,25 maalia peliä kohden ja se tarkoittaa sitä että menestystä on turha odottaa vaikka joukkueella olikin erinomainen Espanjalainen maalivahti Alba Gonzalo.
  Kukaan ei Kjt:sta tehnyt kymmentä maalia. Paras maalintekijä oli Danielle Rozon 9 maalilla.

  Kahdeksanneksi jäi odotetusti vaikeasta tilanteesta sarjaan lähtenyt Lukko. Lukolle kaudesta muodostui juuri niin vaikea kuin odottaa sopi, mutta hatunnosto Raumalle siitä että pyyhettä ei missään vaiheessa heitetty kehään, vaikka välillä todella kapealla materiaalilla joutuikin pelaamaan. Susanna Tapani pelasi vain 10 pelissä ja oli joukkueen sisäisessä pistepörssissä neljäs ja maalipörssissä jaetellu toisella sijalla yhdessä Maija Kosken kanssa. Maalivahti Eveliina Suonpää piti monessa pelissä numerot siedettävinä ja hänen torjuntamääränsä 1090 onkin omaa luokkaansa koko sarjassa.
   
 8. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kauden huipennus edessä. Vaikka Mira Jalosuolla vahvistunut Kärpät sekä Eu lähtevätkin hienoisena ennakkosuosikkina play off peleihin niin nyt on ainekset kasassa todella hienoon kauden huipennukseen.
  Jos viime kaudella Jyp ei hävinnyt peliäkään ja keväällä 2015 Hpk murskasi Kalpan puolivälierissä niin nyt odotettavissa on paljon tasaisemmat ottelusarjat ja uskoisin että olemme ensimmäistä kertaa tilanteessa jossa kaikilla kuudella joukkueella on realistiset mahdollisuudet voittaa ainakin mitali. Esimerkiksi Kuortane lähtee nyt historiansa kolmansiin pudotuspeleihin eikä ole vielä voittanut yhtään ottelua pudotuspeleissä.
  Nyt tulee vastaan ensimmäistä kertaa Hpk ja joko olisi aika ottaa ainakin ensimmäinen voitto play off peleissä vai jopa koko ottelusarjan voitto?
  Puolivälierät:
  Kalpa – Ilves.
  Kalpa lähtee pudotuspeleihin hieman oudosta tilanteesta. Viime vuosina Kalpa on taistellut loppuun asti lähinnä Kjt:n kanssa välttääkseen karsinnat ja siinä Kalpa onkin onnistunut, mutta pudotuspeleissä ei sitten enää ole voittoja tullutkaan. Kalpa on joskus voittanut mitallin sm-sarjassa, mutta kuka muistaa milloin Kalpa on viimeksi voittanut peliäkään pudotuspeleissä? Ilveksen edellinen kausi meni rämpimiseksi
  pelaajakadon takia, mutta sitä edellisellä kaudella (14 -15) Ilves voitti edellisen mitalinsa ja muutenkin Tampereella on totuttu menestymään. Tampereelta löytyy voittamisen kulttuuria, mutta riittäkö se kun taatusti nälkäinen joukkue kalakukkokaupungista tulee vastaan? Otteluparissa vastakkain taistelee myös kaksi pitkän pelaajauran tehnyttä, mutta päävalmentajina vielä kokemattomat Ilveksen Mari Saarinen ja Kalpan Marjo Voutilainen. Mari Saarinen on toki ollut apuvalmentajana aikaisemminkin, mutta Marjo Voutilaiselle kausi on ensimmäinen valmentajana. Kumpi valmentaja vie pidemmän korren?
  Maalivahdit:
  Ilveksen selkeä ykkösmaalivahti on Vilma Vaattovaara ja Ilveksellä on pieni etu maalivahtipelissä. Kalpa on peluuttanut molempia maalivahtejaan paljon tasaisemmin, mutta enemmän pelejä on kertynyt Iina Kuuselalle. Kuusela on parhaimmillaan myös erittäin hyvä maalivahti, mutta pystyykö haastamaan Vaattovaaran?
  Puolustus:
  Puolustus on mielestäni melko tasainen molemmilla joukkueilla, mutta kenties Ilveksen ykköskentän Rantanen – Halmetoja on hieman vahvempi Kuin Kalpan vastaava. Muuten isoja eroja on vaikea puolustuksesta löytää, mutta Kalpan materiaali lienee hivenen leveämpi.
  Hyökkäys:
  Ilves oli sarjassa välillä ihan liikaa Sari Kärnän varassa. Jos Ilves haluaa voittaa niin nyt Kärnälle pitää tulla
  tukea ainakin Saarimäeltä, Koivulalta, Tuomaiselta ja muidenkin pitää pystyä pelaamaan kauden parhaita pelejä. Kalpan hyökkäys on sitten se joukkueen vahvin osa. Niskanen on yksi sarjan parhaita pelaajia ja hänelle tulee tukea varmasti Juutilaiselta, Nilssonilta, Rantaselta, Pohjolalta, Virralta, Pelkoselta ja todella vahvan tulokaskauden pelanneelta Elisa Holopaiselta. Hyökkääjien osalta etu on siis Kalpalla.
  Runkosarjassa voitot meni Kalpalle 3 – 1, mutta kaksi viimeistä peliä meni jatkoajalle tai voittolaukauksiin joten tasaista on.
  Uskon että ottelusarjasta tulee tasainen ja molemmilla on hyvät mahdollisuudet voittaa, mutta veikkaan Kalpan menevän jatkoon kotietunsa turvin voitoin 2 – 1.

  Kuortane – Hpk.
  Kuten tuossa aikaisemmin totesin niin Kuortane ei ole koskaan voittanut peliäkään pudotuspeleissä.
  Kahdesti Kuortane on kohdannut Kärpät ja Kärpät on voittanut kaikki viisi peliä. Nyt vastaan siis Hpk ja
  nyt sitten olisi Riden enkeleiden aika ottaa ensimmäinen voitto play off peleissä. Helppoa se ei tule olemaan, sillä vastaan tulee joukkue joka on tottunut menestymään ja pelaamaan parhaat pelinsä keväällä. Vaikka Hpk on nuorentunut paljon niin myös kokeneita paljon play off pelejä pelanneita pelaajia kerholta löytyy. Tosin nyt konkari Riikka Norosen rooli joukkueessa on suurempi kuin varmaan koskaan, niin kentällä kuin pukukopissakin. Kuortanetta valmentaa jo totutusti Jari Risku ja Hpk:n vastuuvalmentajana toimii Marko Rahikainen joka myös omaa taustaa maajoukkuetoiminnasta. Kokeneita valmentajia molemmat.
  Maalivahdit:
  Kuortaneella torjuntavastuu jakautui aika tasaisesti Tiia Pajarisen ja Oona Mäen kanssa, mutta olisiko Pajarinen aloittava maalivahti? Vastaan tulee Hpk:n selkeä ykkösmaalivahti Tiina Ranne joka pelasi erittäin hyvän kauden. Sekä Pajarinen että Ranne ovat hyviä maalivahteja ja on vaikea sanoa onko maalivahtipelissä juuri eroa.
  Puolustus:
  Kuortaneen puolustajakaksikko Savander – Karjalainen on parempi kuin Hpk:n kärkipakit jos Savander on hyvässä kunnossa. Savander pelasi vain 10 peliä sm-sarjassa. Hpk:n puolustus on taas paljon kokeneempi ja
  hyviä puolustajia löytyy myös kerholta. Stoltenberg, Kulhua, Klemola, Jaakkola saanevat isoa vastuuta kerhon puolustuksessa. Hpk:n materiaali puolustuksessa on leveämpi kuin Kuortaneen.
  Hyökkäys:
  Kuortaneen vahvin osa. Nieminen johdolla Kuortaneen hyökkäys jopa hivenen parempi kuin Hpk:n.
  Niemisen varassa Kuortaneen hyökkäys ei kuitenkaan ole, sillä hyviä tulevaisuuden pelaajia riittää useampiinkin ketjuihin. Hpk:n Norononen pelasi taas vahvan kauden ja hänkin tulee saamaan tukea varmasti ja erityisen mielenkiintoista on nähdä kuinka 19 maalia sarjassa iskenyt Elviira Ylitalo onnistuu play off peleissä. Riittääkö Kuortaneella henkinen kantti voittaa ja mennä jatkoon vai ratkaiseeko Hpk:n kokeneet pelaajat sarjan? Tasaista sarjaa odotan tästäkin, vaikka runkosarjassa voitot menikin Kuortaneelle 3 – 1. Maaliero Kuortaneen hyväksi keskinäisissä otteluissa oli yllättävän iso 17 – 6. Hpk:n ainut voitto tuli jatkoajalla Kuortaneella. Jos pitää jotain veikata niin Kuortane voittaa historiansa ensimmäisen pudotuspelinsä ja samalla voittaa ensimmäisen ottelusarjansa 2 – 1.
   
 9. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Puolivälierät pelattu. Kuten oli helppo ennakoida niin tasaiset otteluparit nähtiin.
  Hpk vei ottelusarjan Kuortanetta vastaan otteluvoitoin 2 – 0, mutta molemmat pelit ratkesivat vasta jatkoajalla. Kuortaneen nuori joukkue taisteli hienosti molemmissa peleissä, mutta vielä ei ihan henkinen kantti kestänyt loppuun asti ja näin ensimmäinen voitto pudotuspeleissä jäi vielä ottamatta. Kokonaisuudessaan Kuortane pelasi kuitenkin hienon kauden. Hpk:n Noora Jaakkola ratkaisi molemmat pelit jatkoajalla ja muutenkin kokeneet pelaat nousivat ottelusarjan ratkaisijoiksi. Hpk oli kummassakin pelissä tappiolla vielä 3 minuuttia ennen loppua, mutta niin vain joukkue taisteli itsensä molemmissa peleissä jatkoajalle ja jos Jaakkola toimi ratkaisijana jatkoajalla niin Maija Otamo toi molemmissa peleissä Hpk:n tasoihin ajassa 57,26 ja 58,54. Kokenut kolmikko Jaakkola, Otamo ja Riika Noronen teki Hpk:n 7 maalista viisi.
  Kalpa vei ottelusarjan Ilvestä vastaan voitoin 2 – 1. Ilves voitti ensimmäisen pelin Kuopiossa maalein 4 – 2 ja sai näin mahdollisuuden ratkaista ottelusarja kotiottelussa. Itse pääsin näkemään Ilveksen ja Kalpan välisen toisen pelin paikan päältä ja hyvä play off kamppailu nähtiinkin. Ottelun tuomari salli ottelussa aika kovan pelaamisen, mikä toisaalta kuuluukin play off peleihin. Kalpa tuli vauhdilla ottelun alkuun ja sai jo ensimmäisellä minuutilla rangaistuslaukauksen, mutta maalia Kalpa ei siitä saanut. Ilves pääsi peliin mukaan ensimmäisen 5 minuutin Kalpan hallinnan jälkeen ja sen jälkeen peli olikin suhteellisen tasainen, mutta vain Kalpa onnistui maalinteossa. Toisessa erässä Anne Pohjola viimeisteli 2 maalia ja kolmannessa erässä Salla Rantanen iski Kalpan 3 – 0 johtoon, joka jäikin ottelun viimeiseksi maaliksi. Omat paikkansa oli Ilvekselläkin, mutta Kalpan maalissa pelannut Iina Kuusela pelasi hienon ottelun ja näin Kalpa siirsi ratkaisun kolmanteen peliin Kuopioon. Kolmannessa pelissä Kalpa oli parempi maalein 3 – 2 ja kun maalivahtien torjunnat ovat 31 -33 niin tasainen ottelu pelattiin myös Kuopiossa. Kokemus oli valttia myös Kalpassa. Salla Rantanen teki ottelusarjassa 3 maalia, Anne Pohjola ja Matilda Nilsson 2 maalia ja Riikka Pelkonen yhden.
  Välierät:
  Kärpät – Hpk
  Kärpät lähtee ottelusarjaan suosikkina, mutta Hpk on totutusti parhaimmillaan keväällä.
  Maalivahdit:
  Kärppien ykkösmaalivahti syyskaudella oli Johanna Oksman, mutta kevätkaudella pelit on suurimmaksi osaksi pelannut Anni Keisala ja kun siihen lisätään Susanna Airaksinen niin on Kärpillä mistä valita, mutta voisi olettaa että Keisala on se jolla Kärpät ottelusarjaan lähtee ja maalivahtipelissä etu on Kärpillä vaikka Hpk:n Tiina Ranne onkin hyvä maalivahti joka pystyy myös otteluja voittamaan.
  Puolustus:
  Mira Jalosuo on tottunut voittamaan ja on näin iso lisä Kärpille niin kentällä kuin pukukopissakin.
  Isa Rahunen oli koko sarjan paras puolustaja tällä kaudella ja kun tähän lisätään muutenkin suhteellisen kokenut puolustus niin myös puolustuksen osalta etu on Kärpillä. Ei Hpk:n puolustus mikään huono ole, mutta tuleeko Stoltenbergille, Kulhualle, Jaakkolalle ja Klemolalle liikaa kuormaa kun totutusti Kärpät pyrkii pitämään kovaa tempoa peleissä?
  Hyökkäys:
  Kärpillä riittää hyviä pelaajia jopa 4 ketjuun ja ratkaisijoita voi löytyä jokaisesta kentästä, mutta silti näissä peleissä katseet kääntyvät Kärppäleirissä monesti parivaljakkoon Saija Tarkki ja Saila Saari. Puolivälierät osoittivat että Hpk:n Otamo, Noronen ja Ylitalo ovat hyvässä vireessä ja saavat varmasti tukea Karjalaiselta, Kaitalalta, Heikkiseltä ja Haakanalta. Hyökkäyksen osalta voitaneen sanoa että se on joukkueilla kenties tasaisin osa, mutta Kärpillä materiaali on leveämpi.
  Runkosarjassa voitot meni Kärpille 3 – 1. Runkosarjassa Kärppien viisikkopuolustus oli sarjan parasta ja onkin odotettavaa että ottelut ovat suhteellisen vähämaalisia ja siinä mitataan myös sitä henkistä kanttia.
  Veikkaukseni ei oikein ole osunut tällä kaudella, mutta veikataan nyt kuitenkin että Kärpät menee finaaliin
  otteluvoitoin 3 – 1 tai 3 – 2.

  Eu – Kalpa
  Kalpa pelaa mitallista tällä kaudella, joko Kuopiossa on maha täynnä? Eu lähtee suosikkina tähän ottelusarjaan.
  Maalivahdit:
  Eu:n ykkösmaalivahdiksi kauden aikana nousi Jenna Silvonen. Kestääkö nuori maalivahti pudotuspelien paineet vai turvaudutaanko Espoossa jälleen kerran kokeneeseen Isabella Bortnoj:hin?
  Todennäköisesti Silvonen on aloittava maalivahti. Kalpan Kuusela pelasi hyvin puolivälierissä ja jatkanee Kalpan maalilla. Maalivahtipelissä eroa ei joukkueiden välillä juuri ole.
  Puolustus:
  Villilä, Huhta ja Viitasuo muodostavat Espoon puolustuksen selkärangan ja heidän myötä puolustuksen osalta selkeä etu on Espoolla. Kalpan puolustus on suhteellisen tasainen, mutta vastaavaa kärkeä kuin Eu:lla ei Kalpan puolustuksesta löydy.
  Hyökkäys:
  Eu:lla on sarjan paras tutkapari Rajahuhta – Välimäki ja tukea tulee kahdelta muultakin kentältä ja sitä
  on välierissä tultavakin varsinkin Leinoselta ja Ruuskaselta.
  Kalpan hyökkäys on materiaaliltaan hieman jopa Eu:ta laadukkaampi. Puolivälierissä Kalpan ykköskenttä Nilsson – Juutilainen – Pohjola teki 2 maalia kolmesta Tampereella ja eilen ratkaisevassa pelissä Kuopiossa,
  mutta ykköskentän varassa Kalpan hyökkäys ei varmasti ole. Tukea tulee Niskaselta, Holopaiselta, Pelkoselta, Virralta ja 3 maalia puolivälierissä tehneeltä Rantaselta.
  Espoossa on totuttu voittamaan ja kun runkosarjassakin voitot meni Eu:lle 3 – 1 niin veikkaukseni on että Eu menee finaaliin samoin 3 – 1 otteluvoitoin.
   
  Viimeksi muokattu: 01.03.2017 klo 12.47
 10. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kärpät finaaliin! Mitä muuta tuosta voi sanoa kuin että pohjoinen puhuri puhaltaa nyt todella kovaa!
  Kärpät tuli pitkän pelitauon jälkeen todella pirteästi ensimmäiseen peliin eikä Kärpät ei antanut Hpk:lle mitään mahdollisuuksia vaikka kaksi ensimmäistä peliä oli numerollisesti tiukkoja niin Kärppien komennossa mentiin lähes koko ajan. Toki yksittäisiä hetkiä oli Hpk:llakin, mutta mikäli kerho olisi ottelusarjan voitosta voinut haaveilla niin kyllä lähes 100 prosenttisesti olisi pitänyt syntyneet maalipaikat pystyä hyödyntämään. Kärpät ansaitusti finaaliin otteluvoitoin 3 – 0. Viime kaudella Jyp oli ylivoimainen loistavien yksilöidensä ansiosta, mutta mielestäni Kärpät pelaa joukkueena jopa paremmin kuin Jyp viime kaudella.
  Kärpät päästi runkosarjassa vain 1,46 maalia ottelua kohden niin sama jatkui välierissä. Kolmessa ottelussa Kärpille tehtiin vain kolme maalia. Maaliero ottelusarjassa Kärpille 14 – 3. Maalivahtien torjunnat Kärpät 43 – Hpk 122. Jotain Kärppien paremmuudesta kertoo sekin että Hpk:n Tiina Ranne torjui jo ensimmäisessä pelissä 48 kertaa eli enemmän kuin Kärppien Keisala koko ottelusarjassa.
  Kuten odottaa sopi niin Jalosuo oli todella iso lisä Kärppien puolustukseen ja myös hyökkäyspelaamiseen.
  Jalosuo oli 5 syötöllään Kärppien tehokkain pelaaja välieräsarjassa. Kuka sitten tulee Kärpille vastaan finaalissa? Kalpa taisteli hienosti kaksi ensimmäistä peliä, mutta katkesiko eilen Kuopiolaisten selkäranka kun Eu johti peliä parhaimmillaan jo 5 – 0? Itse uskon että Eu voittaa huomenna Kuopiossa ja menee finaaliin, mutta nyt kyllä aika käy koko ajan Kärppien hyväksi. Eu joutuu matkustamaan huomenna Kuopioon ja Kärpät saa levätä ja harjoitella rauhassa kohti finaaleja. Toki pieni oljenkorsi Kuopiolaisillakin vielä on mutta vaikea on nähdä että Espoon menestymään tottunut joukkue Välimäen johdolla kahdesti Kalpalle häviäisi.
   
 11. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Eu finaaliin! Huh huh mikä välieräsarja nähtiin Eu:n ja Kalpan välillä. Ensimmäinen peli Espoossa jatkoajalle ja Eu voittaa. Toinen peli Kuopiossa jatkoajalle ja Kalpa tasoittaa voitot. Kolmas peli Espoossa ja Eu karkaa jo 5 – 0 johtoon ja vaikka Kalpa pystyikin kaunistelemaan hieman loppunumeroita tehden 2 maalia niin selvä 5 – 2 voitto Eu:lle ja sarjassa 2 – 1 johtoon. Tässä vaiheessa luulin kyllä että suhteellisen kokemattoman Kalpan selkäranka katkeaa ja Espoo menee 4 pelissä finaaliin, mutta mitä vielä. Kalpa löi neljännessä pelissä taululle 5– 0 voittonumerot ja matka jatkui Espooseen.
  Ja 5 peli oli todella hyvää ja vauhdikasta play off kiekkoa eli juuri sellaista mitä viidennen ja ratkaisevan pelin pitääkin olla. Kalpa meni ensimmäisessä erässä hienon ylivoimakuvion päätteeksi 0 – 1 johtoon Matilda Nilssonin maalilla ja toiseen erään lähdettiin Kalpan johdossa. Toinen erä oli hyvin kaksijakoinen. Ensimmäistä puolikasta hallitsi kotijoukkue, mutta ei onnistunut tasoittamaan peliä vaikka paikkoja kyllä oli.
  Toisen erän loppupuoli oli Kalpan hallintaa, mutta maali jäi tekemättä ja niin kuin monesti käy kun et itse tee maalia niin vastustaja tekee. Linda Välimäki karkasi läpiajoon ja viimeisteli varmasti tasoitusmaalin 1 -1 toisen erän lopussa. Kolmanteen erään lähdettiin tasanumeroissa 1 – 1. Heti kolmannen erän alkuun Eu meni 2 – 1 johtoon hienolla Nea Katajamäen viimeistelemällä maalilla ja se jäikin ottelun viimeiseksi maaliksi vaikka paikkoja Kalpalla oli kyllä myös tasoittaa ottelu. Voitaneen sanoa että kokeneempi joukkue voitti ottelusarjan ja ansaitsi finaalipaikan, mutta mielestäni Kalpa on tämän kauden ehdoton piristysruiske sm-sarjassa kävi huomisessa pronssipelissä kuinka vaan. Ainut miinus tuonne Kuopion suuntaan lähtee siitä että pelit Kuopiosta ei ole näkynyt sen paremmin livearenan kuin fansetin kautta.

  Pronssiottelu Kalpa – Hpk
  Uskon että molemmille joukkueille pronssi maistuu, vaikka Kalpa kokikin karvaan tappion viidennessä välierässä. Kumpi sitten on suosikki huomenna? Hpk saanut levätä ja valmistautua rauhassa pronssipeliin kun Kalpa pelasi ja reissasi Espoon ja Kuopion väliä täyden ottelusarjan verran ja kun siihen lisätään se että Kalpa pelasi myös Ilvestä vastaan 3 peliä ja Hpk selvisi Kuortanetta vastaan kahdella pelillä niin vaaka taitaa kallistua nyt Hämeenlinnan suuntaan vaikka play off peleissähän tunnetusti ketään ei väsytä yhtään vaikka olisi pelattu ja matkustettu kuinka paljon vaan.

  Finaali Kärpät – Eu
  Kärpät lähtee suosikkina finaaliin varsinkin kun Eu:n ja Kalpan ottelusarja venyi viidenteen peliin ja Kärpät pääsi finaaliin jopa suhteellisen helposti suoraan otteluvoitoin 3 – 0. Lisäksi Kärppien materiaali on laajempi kuin Eu:n ja mitä pitemmälle ottelusarja venyy niin laajan materiaalin etu vain kasvaa. Jotenkin joukkueiden materiaalieroa voisi kuvata vaikkapa maalivahtien osalta siten että Eu:n Silvonen on hyvä maalivahti, mutta Kärpiltä löytyy 3 yhtä hyvää tai parempaa maalivahtia.
  Maalivahdit:
  Eu:n Silvonen on kehittynyt kauden aikana ja noussut ansaitusti Eu:n ykkösmaalivahdiksi. Kärppien maalilla jatkanee Anni Keisala. Keisala on päässyt kauden tärkeimmällä hetkellä omalle hyvälle tasolleen ja näin pieni etu maalivahtien suhteen on Kärpillä.
  Puolustus:
  Eu:lla kolmikko Huhta, Villilä ja Viitasuo kantavat isoa kuormaa, mutta myös Emma Terho on edelleen erittäin hyvä lisä ja tuo leveyttä Eu:n puolustukseen
  Kärpillä taas Jalosuo – Rahunen kaksikko kantaa isoa vastuuta, mutta muutenkin puolustus on suhteellisen kokenut. Puolustuksen osalta ero ei ole iso mutta kenties etu kuitenkin on Kärpillä Jalosuon tulon myötä.
  Hyökkäys:
  Eu:lla on edelleen sarjan paras tutkapari Rajahuhta – Välimäki, mutta kolmas hyökkääjä vaihteli Välimäen kentässä välieräsarjassa Kalpaa vastaan. Posa tuo leveyttä Eu:n hyökkäykseen ja Leinonenkin on pelannut ihan hyvin, mutta Eu:n hyökkääjien tekemistä 10 maalista kaksikko Rajahuhta – Välimäki on tehnyt kuusi ja sama kaksikko on ollut syöttäjinä useammassa Eu:n maaleista. Kärpillä taas ratkaisijoita on löytynyt laajalla rintamalla eikä maalintekovoima ole pelkästään Saaren, Tarkin, Mäkisen tai Käyhkön varassa. Eu:n Välimäki – Rajahuhta tutkapari tulee pelaamaan paljon he ovat aina vaarallisia, mutta kokonaisuutena Kärppien hyökkäys on laadukkaampi ja siinäkin pienoinen etu on Kärpillä.

  Kuinka käy ja missä piilee ratkaisun avaimet?
  Eu voittaa jos maalivahtipeli toimii loistavasti eikä Kärppiä vastaan saa päästää yhtään helppoa maalia.
  Välimäki – Rajahuhta tutkapari jatkaa siitä mihin välierissä jäi, mutta se ei pelkästään riitä vaan myös muiden on onnistuttava silloin kun maalipaikka tulee, sillä Kärpät tuskin kovin montaa ilmaista maalipaikkaa antaa. Puolustuksen on onnistuttava pitämään oma maalinedusta puhtaana ahnaasti maalille tulevilta Kärppähyökkääjiltä ja samalla Villilän, Huhdan ja Viitasuon on myös pystyttävä tekemään tulosta hyökkäyspäässä.
  Kärpät voittaa jos pystyvät pelaamaan samalla tasolla kuin välierissä. Onko Kärppien pahin uhka Kärpät itse? No ei varmaan ihan sillä myös Eu on hyvä ja kokenut joukkue joka on tottunut voittamaan, kun taas Kärpät on kyllä menestynyt sarjassa hyvin lähes aina, mutta Kärpillä ei kuitenkaan ole kuin yksi mestaruus joten kokemusta finaalin voitosta ei Oulussa paljon ole, mutta sitten on taas näitä Jalosuon kaltaisia pelaajia jotka on tottunut voittamaan joten en usko senkään nousevan esteeksi Kärppien mahdolliselle mestaruudelle. Toivon että nähdään hieno finaalisarja joka päättyisi vasta viidennessä pelissä, mutta veikkaan että Kärpät vie mestaruuden voitoin 3 -1.
   
 12. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kalpa palasi mitalikantaan 21 vuoden tauon jälkeen! Kuten on tullut todettua niin Kalpa on ollut mielestäni
  koko sm-sarjan piristysruiske. Aikaisempina vuosina Kalpa totuttiin näkemään joukkueena joka pyrki välttämään karsinnat ja sen jälkeen kausi oli käytännössä siinä. Nyt joukkue pelasi hienon kauden johtaen pitkään sm-sarjaa ja lähti pudotuspeleihin tosissaan tappelemaan jopa finaalipaikasta, mutta tällä kertaa se jäi vielä saavuttamatta, mutta upea saavutus Kuopiolaisille on myös pronssi. Kalpa johti pronssipeliä jo 3 – 0
  mutta Hpk tuli maalin päähän ja pisti pelin tiukaksi. Kalpa pelasi hyvin joukkueena, mutta jos jonkun pelaajan haluaa nostaa esiin, niin kyllähän Tanja Niskanen oli todella isossa roolissa sekä myös maalivahti Iina Kuusela pelasi loistavan play off sarjan. Onnea Kuopioon hienosta kaudesta ja pronssimitallista!
  Finaalit ovat alkaneet aika tasaisesti. Kärpät vei ensimmäisen pelin lauantaina ansaitusti 2 – 0 ja kun Eu oli pelannut ensin 5 peliä välieräsarjaa ja yhden välipäivän jälkeen pelattiin Oulussa ja heti seuraavana päivänä Espoossa niin olisi voinut kuvitella että Kärpät menee menojaan, mutta mitä vielä. Toinen peli Espoossa oli ensimmäisen erän jälkeen 1 – 1 ja juuri enempää ei ensimmäisessä erässä maalipaikkoja ollut kummallakaan joukkueella. Toisessa erässä sitten maalipaikkoja oli alkuun Kärpillä, mutta Eu:n Silvonen maalilla kesti. Sitten tuli Eu:n vuoro ja kokenut Tea Villilä vei Eu:n johtoon ja syöttäjänä kukapas muu kuin Linda Välimäki. Jotenkin näytti siltä että Kärpät ei osannut pelata toisessa erässä niin tiiviillä viisikoilla kuin runkosarjassa totuttiin näkemään ja Espoo olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja ja ratkaista peli jo toisessa erässä. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty ja jotenkin ponnettomalta Kärppien peli näytti. Eu:lle ansaitsi voiton ja tasoitti sarjan. Huomenna pelataan kolmas osaottelu ja kyseessä on iso peli molemmille joukkueelle. Pystyykö Kärpät pääsemään omalle tasolleen Oulun isossa kaukalossa ja menemään ottelusarjassa johtoon vai pystyykö Espoo ryöstämään kotiedun itselle ja saamaan ensimmäisen mahdollisuuden voittaa mestaruus Tapiolan pieneen kaukaloon jossa Eu on vahvimmillaan?
   
 13. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Ennakkoon oli vaikea kuvitella että Kärppien ja Eu:n kolmannessa finaalissa tehdään 10 maalia, mutta niin vain tehtiin. Kärpät tuli vahvasti ensimmäiseen erään ja sai muutamia erittäin hyviä maalipaikkoja, mutta Eu:n maalivahti Jenna Silvonen teki muutaman todella hienon torjunnan. Kärpät meni kuitenkin johtoon ajassa 6.49 kun Hanna Arola kiersi maalin ja pienestä kulmasta lähtenyt laukaus meni hieman helposti maaliin. Muutenkin ensimmäinen 10 minuuttia pelattiin suurimmaksi osaksi Eu:n päädyssä ja Eu joutui
  purkamaan kiekkoja keskialueelle eikä Eu juuri hyökkäysalueelle päässyt. 10 minuutin jälkeen Eu pääsi paremmin peliin mukaan Välimäen kentän johdolla. 1 – 1 tasoitus nähtiin ajassa 16.15 kun Kärppäpuolustaja Koivisto syötti omalla alueella huolimattomasti suoraan Linda Välimäelle ja Välimäki punnersi maalille ja hivenen helpohkosti yllätti Kärppien Keisalan. Toiseen erään lähdettiin tasanumeroista. Ajassa 21.51 Kärppien 2 – 1 johtomaalissa oli myös onnea mukana. Paitsiolta vaikuttaneen tilanteen jälkeen Kristiina Meriläinen pääsi ampumaan hyvältä paikalta ja kiekko muutti suuntaa Eu:n pelaajan mailasta eikä Eu:n Silvosella ollut mahdollisuuksia torjua. Eu tasoitti kun tutkapari Välimäki – Rajahuhta pelasi vahvasti maalin edustalla ja Rajahuhta iski kiekon maaliin. Ajassa 26.53 Eu siirtyi ensimmäisen kerran johtoon ja jälleen Rajahuhta oli maalin edessä ja laukoi kiekon maaliin. Kolmanteen erään lähdettiin Eu:n maalin johdossa ja minkälainen kolmas erä nähtiinkään! Jalosuo pelasi hyvän ottelun kokonaisuutena, mutta oli ensimmäisessä erässä hieman näkymätön, mutta toisesta erästä lähtien Jalis otti sitä roolia mitä häneltä voi odottaa. Ajassa 42.13 Jalosuo runnoo 3 - 3 tasoituksen maalin edestä. Sitten oli Välimäellä loistava paikka ihan maalin edestä viedä Eu johtoon, mutta nyt vuorostaan Keisala torjui hienosti. Eu siirtyi kuitenkin 3 – 4 johtoon ajassa 48,02 kun Tea Villilä heittää kiekon maalille ja Emmi Leinonen survoo kiekon ohi hieman haparoivan Keisalan. Kärpät tulee tasoihin ajassa 53.33 kun Saila Saari syöttää loistavasti takatolpalle vapaaksi jääneelle Reetta Lindholmille ja Lindholmilla on helppo työ iskeä kiekko tyhjään maaliin.
  Maalivahdin pelipaikka on monesti karu ja siitä nähtiin osoitus eilenkin. Kärppien Keisala olisi hyvänä päivänä torjunut kaksi noista maaleista. Eu:n nuori maalivahti Jenna Silvonen pelasi kokonaisuutena erittäin hyvän ottelun, vaikka ensimmäinen maali meni vähän helposti, mutta vielä isompi virhe tuli sitten ajassa 59.16 kun Saila Saaren maskiton rannelaukaus lirui kainalosta maaliin. Loppunumerot 6 – 4 iski Isa Rahunen tyhjään maaliin. Lauantaina siirrytään taas Tapiolan pieneen kaukaloon ja toivottavasti nähdään yhtä värikäs kamppailu kuin nyt varsikin kolmannessa erässä nähtiin. Espoo on ollut kotikentällä todella vahva ja voittanut kaikki kotipelinsä play off peleissä. Oulussa Eu onnistui todella hyvällä prosentilla maalintekopaikoistaan ja samaa vaaditaan varmasti lauantaina. Odotetusti myös tutkapari Rajahuhta – Välimäki on ollut todella vahva. Molemmat tekevät valtavan työn joukkueen eteen ja sen lisäksi Välimäki voittaa aloituksia lähes aina. Myös puolustus Eu:lla on pelannut oman maalin edustan vahvasti. Kärpille voisi puolestaan sanoa että pysäytä Välimäki – Rajahuhta kaksikko ja pysäytät Eu:n. Kärpät on ollut kokonaisuutena hivenen parempi joukkue, mutta ison työn Kärpät joutuu jokaisen maalin eteen tekemään. Olisiko osasyy heikkoon viimeistelyyn finaalin tuoma jännitys? Toinen syy on Eu:n hyvin pelannut maalivahti Silvonen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.03.2017 klo 13.38
 14. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Eu siirsi ratkaisun viidenteen finaaliin!!! Vaikka lukemat olivat 5 – 1 niin ottelu oli suhteellisen tasainen ja voitaneen jopa sanoa että Kärpät oli enemmän pelin päällä kuin Eu, mutta kun vain toisella joukkueella on kaksikko Rajahuhta – Välimäki niin lopputulos oli mikä oli. Välimäki viimeisteli 3 maalia ja Rajahuhta 2.
  Edellisen pelin jälkeen tuli kirjoitettua tuosta maalivahdin pelipaikan karuudesta ja tällä kertaa sen sai kokea Kärppien Keisala. Eu siirtyi 1 – 0 johtoon kun Rajahuhta vain heitti kiekon piensetä kulmasta kohti maalia ja niin vain kiekko lipui Kärppien maaliin. 2 – 0 maalin johtaneessa tilanteessa Kärppien puolustaja teki maskia Keisalalle, mutta silti veto oli kyllä torjuttavissa. Eu karkasi 3 – 0 johtoon Rajahuhdan karattua läpiajoon Kärppien pahan vaihtovirheen jälkeen. Eu neljäs maali tuli kun Rajahuhta laukoi maalivahdille ikävän kiekon vastaliikkeeseen. Hieno yksilösuoritus Rajahuhdalta. Viidennen maalin Välimäki iski tyhjään Kärppä maaliin. Kärppien ainoan maalin laukoi Mira Jalosuo. Maalivahtipelissä edun piti olla Kärpillä, mutta Eu:n Jenna Silvonen on ollut kokonaisuutena parempi maalivahti kuin Keisala, vaikka edellinen peli Oulussa ratkesikin helppoon maaliin. Iso kysymys kuuluukin kuka pelaa huomenna Kärppien maalilla?
  Miten tähän on tultu ja mistä asetelmista kohti ratkaisevaa finaalia?
  Eu on pelannut Tapiolassa 5 play off peliä ja voittanut ne kaikki. Eu on pelannut vieraissa 4 play off peliä ja hävinnyt ne kaikki. Tuoko 5 vieraspeli ensimmäisen voiton? Kärpät on pelannut Raksilassa 4 play off peliä ja voittanut ne kaikki. Kärpät on pelannut vieraissa 3 play off peliä ja voittanut yhden. Kestääkö kotietu myös huomenna? Kaksi isoa kysymystä Kärppäleirissä on varmaan miten pysäytetään tehokaksikko Välimäki – Rajahuhta ja kuka pelaa maalilla. Eu:n puolella varmasti mietitään sitä miten viimeinkin onnistuttaisiin Raksilan isossa kaukalossa hyydyttämään Kärppien kova liike ja varmasti myös tehoja kaivattaisiin hieman laajemmalta rintamalta. Toivottavasti huomenna nähdään hieno päätös kotimaiselle kaudelle ja Raksilassa olisi yleisöä samalla tavalla kuin oli vuosi sitten Jyväskylässä ratkaisevassa finaalissa.
   
 15. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Itsekin näin vihdoinkin ensimmäisen finaalin tältä keväältä. Tosin nettistriimin välityksellä, mutta kuitenkin edes jostain.

  Kuten @kilpakiekko kirjoitti yllä, neljännen finaalin lukemat eivät täysin kuvaa ottelun tapahtumia. Espoo rankaisi kovalla prosentilla paikoistaan heti alussa ja yhtäkkiä kotijoukkue johtikin kolmella maalilla, vaikka avauserän hallinta oli jopa lievästi Kärpillä. Toisessa erässä etenkin ensimmäiset 10 minuuttia pelattiin melkein yhtä päätä ja oululaiset onnistuivatkin heti erän alussa ylivoimalla. United kesti kuitenkin vieraiden rynnistyksen, eikä vierasjoukkue päässyt juhlimaan lisäosumia. Kolmannessa erässä syntynyt 4–1-maali käytännössä ratkaisi ottelun lopullisesti. Leveästä materiaalista huolimatta Kärpät näytti tuskailevan maalinteon kanssa, mistä joukkue kärsi ajoittain runkosarjassakin.

  Mielenkiintoista, että molemmilla joukkueilla kotikaukalo on antanut noin selkeän edun pudotuspeleissä. Toki kaukaloiden koossakin on paljon eroa. Välimäki–Rajahuhta-kaksikko on ollut pudotuspeleissäkin liekeissä, mutta saa nähdä riittääkö se vielä Oulun ratkaisevassa ottelussa. Lyhyt palautumisaika ja pitkä matkustus lienee kotikaukalon lisäksi etu leveämmän materiaalin Kärpille. Joka tapauksessa pakko ihailla espoolaisten voittamisenkulttuuria ja kykyä saada tällekin kaudelle kasaan kilpailukykyinen joukkue usean kärkipelaajan menettämisestä huolimatta. Joukkue pelaa jälleen mestaruudesta, vaikka runkosarjaankin osui muutama alavireisempi jakso.

  Voisin kuvitella, että Oulussa saatetaan saada katsomoon sellaisiakin katsojia, jotka eivät kovinkaan usein naisten peleihin ole eksyneet. Miesten edustusjoukkue päätti kautensa jo tässä vaiheessa ja A-junioritkin aloittavat välierät vasta tiistaina. Vaikka Kärpät naisten mestaruuden voittivatkin 2012, niin aika harvinaista herkkua se on pitkästä SM-sarjataipaleesta huolimatta ollut pohjoisessa.
   
  Viimeksi muokattu: 18.03.2017 klo 23.03
 16. Poropaimen Jäsen

  Kotietu osoittautui todella arvokkaaksi tässä sarjassa. Mikään ottelu (pl. ehkä ensimmäinen finaali) ei ollut läpihuutojuttu kummallekaan, mutta kotijoukkueella oli aina hienoisesti parempi ote pelistä. Veikkaan että mestaruus olisi mennyt toisin päin jos United olisi aloittanut sarjan kotiedulla.

  Yleisöä oli todella runsaasti, lähes viisi kertaa enemmän kuin edellisessä kotona pelatussa finaalisarjan ottelussa. Lisäksi paikalla oli esimerkiksi liigajoukkueen otteluista tutut Flying Monkeys -maskotit sekä yksittäisiä Kärppäkannattajien lippuja. Mitään varsinaista huutosakkia ei paikalla kuitenkaan ollut.

  Kärppämaalien aikana huuto vastasi liigajoukkueen pudotuspelijuhlintaa, hallilla oli todella hyvä meininki eilen.
   
 17. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Ratkaiseva viides finaali, Raksilassa yli 1800 katsojaa ja hieno tunnelma! Sm-sarja sai arvoisensa päätöksen.
  Ja hieno finaali nähtiin. Kärpät menee ensin johtoon kun Saija Tarkki laukoo 2vs 1 hyökkäyksessä kiekon etukulmasta maaliin. Espoo tulee tasoihin kun Välimäki ohjaa hienosti Mira Huhdan siniviivalta lähteneen laukauksen maaliin. Sitten oli Eu:n vuoro siirtyä johtoon. Välimäki sai kiekon b pisteiden väliin ja pelasi taitavasti maalivahdin ulos ja laukoi kiekon maalin. Kolmanteen erään Eu lähti maalin johdossa, mutta sitten alkoi Mira Jalosuo näytös. Tasoituksen 2 - 2 Jalosuo iski taidokkaan yksilösuorituksen päätteeksi .
  Kärpät meni 3 – 2 johtoon kun Jalosuo iski kiekon Eu:n maaliin maalin edestä. Kärpät siirtyi 4 – 2 johtoon kun siniviivalta lähtenyt veto muutti suuntaa ja takatolpalla vapaana ollut Saila Saari sai lyödä kiekon tyhjään maaliin. Heti seuraavassa vaihdossa Jalosuon kaukaa lähtenyt rannelaukaus upposi Eu:n maaliin ja peli näytti ratkenneen Kärppien 5 – 2 maaliin, mutta jälleen heti seuraavassa vaihdossa Rajahuhta punnersi vahvasti Kärppien maalille ja irtokiekon Kärppien maaliin löi Emmi Leinonen. Jossiteltavaakin Eu:lle viimeisestä erästä jäi, sillä heti 5 – 3 kavennuksen jälkeisessä aloituksessa Kärppien Saija Tarkin mailan tuppi osui suoraan Linda Välimäen naamaan ja siitä olisi pitänyt tulla ilman muuta jäähy Kärpille jolloin Eu:lle olisi tullut loistava paikka hakea kavennusta ylivoimalla. Sen lisäksi ottelun toiseksi viimeisellä minuutilla Kärpät pelasi hyökkäyspään siniviivalla hieman huolimattomasti ja Anniina Rajahuhta pääsi yksin läpi, mutta Kärppien maalilla pelannut Susanna Airaksinen teki hienon mailatorjunnan ja siinä katkesi lopullisesti Eu:n selkäranka ja Kärppä juhlat olivat valmiita alkamaan. Muuten mitään isompaa painetta ei Eu Kärppien päätyyn pystynyt kolmannessa erässä luomaan. Eu teki ottelusarjasta hienon, vaikka tietenkin hopea maistuu karvaalta vielä tällä hetkellä. Eu puolusti oman maalin edustaa hyvin ja kovaa eikä Kärpät päässyt helpolla maalille eikä pystynyt luomaan pahoja maalipaikkoja kovinkaan paljon vaikka laukoikin ensimmäistä peliä lukuun ottamatta jokaisessa pelissä enemmän kuin Eu. Eu:n maalilla Jenna Silvonen pelasi nuoreksi maalivahdiksi ihan hyvän play off sarjan. Eu:n isoin ongelma oli kuitenkin lopulta se että joukkue oli liikaa tehokaksikko Välimäki – Rajahuhta varassa. Eu teki finaalisarjassa 14 maalia ja kaksikko Rajahuhta – Välimäki oli joko syöttäjänä tai maalintekijänä 12 maalissa! Kärpät oli kokonaisuutena hivenen parempi joukkue ja hallitsi pelejä, mutta hallinta oli välillä vain näennäistä kun hyville maalipaikoille ei joukkue päässyt ja siihen vaikutti tietenkin Eu:n hyvä puolustus ja varmaan myös finaalien tuoma jännitys.
  Runkosarjassa totuttiin siihen että Kärpille ei paljon maaleja tehty, mutta play off peleissä Kärppien puolustus ei onnistunut ihan niin hyvin ja toisaalta maalivahti Keisala ei finaaleissa ihan parhaaseensa päässyt, mutta taas Kärppien materiaali nousi esiin kun viidenteen finaaliin maalille luisteli kokenut Susanna Airaksinen, joka pelasikin ihan hyvän ottelun. Play off pelien arvokkaimpana pelaajana palkittiin Mira Jalosuo ja vaikka Kärppien materiaali olikin laajempi niin ilman Jalosuota ei Oulussa olisi mestaruutta juhlittu, sillä niin vahvan panoksen Jalosuo Kärppäjoukkueeseen toi.
  Play off pelien pistepörssin voitti ylivoimaisesti Eu:n Linda Välimäki 9 + 8 =17 ja maalivahtitilaston ykkönen oli Kalpan pronsille torjunut Iina Kuusela 92,95%. Onnen Suomen mestaruudesta KÄRPÄT!