Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Naisten SM-sarja 2016–2017

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana kilpakiekko, 06.09.2016 klo 14.17.

 1. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kausi 2016 – 2017

  Mestari tulee vaihtumaa… Eipä näin olisi toivonut tämän kirjoituksen alkavan. Surullinen ja ikävä juttu Suomen mestari Jypin luopuminen sarjasta on ja luo ikävän tahran koko sarjan ylle. No menneet on menneitä ja keskitytään alkavaan sarjaan. Jyp luopui, mutta onneksi saatiin Lukko tilalle. Näin sarja pystytään pelaamaan edelleen kahdeksalla joukkueella. Sarjasta on näin ennakkoon tulossa tasaisempi
  kuin parina aikaisempana vuonna ja se on ilman muuta erittäin positiivinen asia.
  Näin ennakkoon onkin hieman vaikeaa nimetä ennakkosuosikkia, mutta yritän tällä kertaa löytää 6 play offeihin menevää joukkuetta ja sitten 2 karsintaan joutuvaa joukkuetta.

  Kärpät:
  Sarjan laajin materiaali.
  Sarjan paras maalivahti ja sarjan paras maalivahti kolmikko. Lähtökohtaisesti tietenkin Keisala on ykkönen, mutta Kärpiltä löytyy myös kaksi muuta voittavaa maalivahtia. N-18 maajoukkueen maalivahti Oksman haastaa niin Keisalaa kuin viime kausien ykkösvahti Airaksista. Tässä piilee myös riski siitä että maalivahdit ”syövät” toisensa ja onkin erittäin mielenkiintoista seurata kuinka Airaksinen suhtautuu tilanteeseen.
  Puolustusta johtaa edelleen Isa Rahunen, mutta puolustus on myös vahvistunut viimekaudesta Alexia Remeksen palattua pohjoiseen, sekä N-18 puolustaja Kaijankosken tulon myötä puolustuksessa on riittävästi syvyyttä. Hyökkäys vahvistui paljon Saila Saaren ja Sanni Hakalan tulon myötä ja näin myös hyökkäys on erittäin hyvä kun joukkueessa jatkavat edelleen muun muassa Mäkinen, Salonmäki, Yli-Mäenpää, Käyhkö, Maamäki jne. Päävalmentajana jatkaa Mira Kuisma. Pohjoinen puhuri puhaltaa kovaa alkavalla kaudella. Arvio runkosarjassa: 1 – 3.

  Espoo United:
  Nimi vaihtui, mutta laatua riittää vaikka muutaman ison menetyksen joukkue koki.
  Eu lähtenee sarjaan maalivahtikaksikolla Silvonen, Koivisto. Molemmat hyviä maalivahteja sarjaan, mutta
  ihan sarjan kärkeä maalivahti osasto ei ole. Jos ja kun Portnoj palaa Eu:n maalille täydessä kunnossa niin silloin Eu:n maalivahtiosasto on sellaisessa kunnossa kuin siihen on viime vuosina totuttu.
  Puolustuksesta poistui iso palanen kun Tuominen lähti Ruotsiin ja samaan suuntaan lähti myös toinen puolustaja Savolainen. Paikkaajaksi tulee myös kova nimi kun Tea Villilä palaa Espooseen ja Jyväskylästä
  puolestaan Espooseen siirtyy Ella Viitasuo. Puolustus ei juuri heikentynyt, vaikka Tuominen erittäin isossa roolissa olikin ja puolustus onkin mielestäni sarjan paras.
  Hyökkäyksestä poistui myös paljon kun Emma Nuutinen jätti joukkueen. Hyökkäystä vahvistaa Hpk:sta siirtynyt Emmi Leinonen ja kun joukkueessa jatkaa edelleen tutut vastuunkantajat Välimäki ja Rajahuhta niin myös hyökkäyksestä löytyy laatua. Päävalmentajana jatkaa Sami Haapanen. Arvio runkosarjassa 1 – 3.


  Hpk:
  Leinonen, Villilä, ”Ilves lainat”, Tapani ym poistui joukkueesta, joten paljon pelaajia kerho menetti, mutta olihan sitä liikettä myös Hämeenlinnan suuntaan. Kenties tärkeimmän vahvistuksen joukkue sai maalivahtiosastolle, kun Tiina Ranne siirtyi Hämeenlinnaan. Nyt Ranne saa todellisen mahdollisuuden näyttää mihin pystyy. Muuten maalivahtiosasto on sarjan keskitasoa. Puolustus heikentyi , mutta nyt Stoltenbergin, Jaakkolan ja Klemolan on vain otettava isompaa roolia. Samoin hyökkäys heikentyi merkittävästi. Hyökkäyksen kenties mielenkiintoisin vahvistus on Lukosta siirtynyt Elviira Ylitalo joka on tehnyt kovia pistemääriä mestiksessä. Ja kun Noronen ja Otamo jatkavat kerhossa niin hyökkäysvoimaa on edelleenkin. Päävalmentaja Marko Rahikainen. Arvio runkosarjassa 3 – 5.
  Ilves:
  Maalivahtiosasto on Ilveksellä kunnossa, kun viime kaudella hyviä otteita esittänyt Salla Sivulan kanssa torjuntavastuuta tulee jakamaan Suomeen palaava Vilma Vaattovaara. Mukava katsoa millä tasolla Vaattovaara pystyy pelaamaan alkavalla kaudella, mutta maalivahtipelistä ei Ilveksen menestys tule olemaan kiinni. Puolustusta vahvistaa niin Halmetoja, Haarala, Nurmi ja Perälä. Hyökkäyspäähän Ilves saa myös tuntuvia vahvistuksia kun Sari Kärnä, Anna Tuomanen ja Johanna Koivula palaavat Ilvekseen. Saa nähdä nähdäänkö jossain vaiheessa Ilveksen paidassa myös Tiina Saarimäki ja Anni Rantanen.
  Toista kautta Ilves ei tule rämpimään, vaan tulee parhaimmillaan taistelemaan mitaleista. Ilves on palannut!
  Päävalmentaja Mari Saarinen. Arvio runkosarjassa: 2 - 5

  Kuortane:
  Keisalan lähtö on ilman muuta iso menetys, mutta Tiia Pajarinen on hyvä maalivahti ja nyt on näytön paikka. Maalivahtipeli kuitenkin heikkenee, vaikka tuskin Kuortane maalivahteihin kaatuu.
  Puolustuksen terävimmän kärjen muodostaa Eve Savander ja viime kaudella paljon kehittynyt Sini Karjalainen. Hyökkäyksessä jatkaa yksi Suomi kiekon suurimmista tulevaisuuden pelaajista Petra Nieminen,
  sekä Säkkinen, Nylund, Melotindos, ja muutama muukin erittäin potentiaalinen tulevaisuuden pelaaja.
  Joukkue on nyt hivenen kokeneepi kuin vuosi sitten ja mahdollisuudet hyvään menestykseen on olemassa.
  Päävalmentaja Jari Risku. Arvio runkosarjassa 4 - 6


  KalPa:
  Maalivahdit Kuusela ja Juutilainen jatkavat ja molemmat pelasivat hyvin viime kaudella, vaikka välillä olivatkin toivottaman tehtävän edessä kun joukkue edessä rämpi pahimmillaan oikein kunnolla.
  Puolustus on saanut vahvistusta Tanja Koljosesta. Muuten puolustus jatkaa lähes viimekauden pelaajilla.
  Hyökkäyspään kovin vahvistus on paluun Kalpaan tehnyt Tanja Niskanen. Muuten Kalpa jatkaa tutulla linjalla ja on taas nostanut omia junioreita joukkueeseen. Tästä iso hatunnosto kalakukkokaupunkiin.
  Niskasen tulon myötä Kalpa saa kasattua kaksi hyvää hyökkäysketjua ja omaa mahdollisuudet parempaan sijoitukseen kuin viime kausina tutuksi tulleeseen kuudenteen sijaan.. Päävalmentajana aloittaa pitkän pelaajauran lopettanut Marjo Voutilainen. Arvio runkosarjassa 4 – 7.


  Nämä kuusi joukkuetta uskon pelaavan pudotuspeleissä, mutta jotenkin toivoisin Kjt:n viimeinkin pääsevän pelaamaan pudotuspelejä, mihin uskon myös Kjt:lla olevan nyt ihan hyvät mahdollisuudet sillä niin tasaiselta sarja ennakkoon näyttää.

  Kjt:
  Joukkue ei juuri vahvistunut, muttei heikentynytkään. Toki monet nuoret pelaajat ovat nyt vuotta kokeneenpia.
  Maalivahtiosasto täydellinen arvoitus. Saa nähdä kuinka Espanjan maajoukkuemaalivahti Gonzalo kotoisessa sarjassamme tulee pärjäämään. Ikävä sanoa, mutta näin ennakkoon sekä puolustus että hyökkäys vaikuttaa hieman tasapaksulta. Sen paremmin puolustuksessa kuin hyökkäyksessäkään ei ihan sarjan eliittiä olevia pelaajia löydy, mutta syvyyttä Kjt:n materiaalissa on kenties hieman enemmän kuin viime kaudella.
  Kuka tekee Kjt:n maalit? Olisikohan Rakkolaisen ja Rozonin todellinen läpimurtokausi myös maalien määrässä? Ennakkoon sarja vaikuttaa tasaiselta, mikä antaa Kjt:lle myös mahdollisuuden taistella play off paikasta, mutta valitettavasti näin lähtökohtaisesti Kjt:n pelit runkosarjan jälkeen saattaa taas jatkua karsinnoissa. Päävalmentajana jatkaa Juho Outavaara. Arvio runkosarjassa 6 - 7.


  Lukko:
  Maalivahti Eveliina Suonpää ison haasteen edessä ja hän lieneekin tärkein yksittäinen pelaaja omalle joukkueelleen koko sarjassa. Parhaimmillaan todella hyvä maalivahti, mutta onko tehtävä kuitenkin liian iso? Susanna Tapani aina pelatessaan todella iso vahvistus, mutta silti kovin köykäiseltä materiaali vaikuttaa. Toki sarjapaikan saaminen vähän ennen sarjan alkua teki Lukon tilanteesta todella haastavan ja ensimmäinen kausi sm-sarjassa lieneekin oppivuosi. Tavoite kanaalikaupungissa lieneekin sarjapaikan säilyttäminen ja sitä kautta tulevaisuus voi Raumalla näyttää ihan hyvältä. Päävalmentaja Hannu Roos.
  Arvio runkosarjassa 8.
   
  Viimeksi muokattu: 07.09.2016 klo 03.28
 2. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Mahtavaa, että täällä on tälle kaudelle olemassa jo ketju. Ketju on pyörinyt myös omassa mielessäni, mutta en vain ole ehtinyt kirjoittaa avausviestiä. Kiitos @kilpakiekko ketjun avaamisesta ja kattavasta ennakosta. Niin ja tervetuloa Jatkoajan keskustelupalstalle. Nimimerkkisi perusteella oletan, että olet sama henkilö kuin Suomi24-foorumilla kirjoituksillaan myöteisessä merkityksessä mieleen jäänyt kirjoittaja.

  Jatkoajan keskustelupalstalta löytyy myös aiempien vuosien osalta muutama ketju naisten SM-sarjaan liittyen:

  2015–16
  2014–15
  2013–14
  -
  2011-12
  2010-11
  2009-10
  -
  2005-06

  Naiskiekko elää valitettavasti suurimman osan ajasta mediapimennossa. Etenkin kun nyt ei ole edes olympiavuosi. Muutamasta paikasta pystyy kuitenkin seuraamaan sarjan tapahtumia hieman.

  Jääkiekkoliitolla omassa leijonat.fi-portaalissa oma sarjalle omistettu uutisosio. Tuloksia ja tilastoja voi katsella liiton tulospalvelusta sekä pelaajasiirtoja voi yrittää bongata liiton seurasiirtosivulta (kaikki Suomen viralliset siirrot samassa pitkässä listassa pelaajan nimen mukaan aakkosjärjestyksessä).

  Leijonat.fi - Naisten SM-sarja
  Otteluohjelmat ja tilastot - Suomen Jääkiekkoliitto
  http://www.palvelusivusto.fi/playertransfers/

  Jatkoajan verkkolehti on muutaman kauden ajan panostanut ihan kiitettävästi naiskiekkoon. Uutisoinnin selkäranka on ollut kuukausittaiset raportit lähinnä SM-sarjan ja maajoukkueen tapahtumista sekä näiden oheen liittyvät kattavammat pelaajahaastattelut tai jutut jostain tietystä aiheesta. Edelleen hatunnosto siihen suuntaan ja tsemppiä tärkeään työhön naiskiekon esillä pitämisessä.

  Naiskiekko | Jatkoaika.com - Kaikki jääkiekosta

  Aktiivisin keskustelu naiskiekosta on toistaiseksi käyty edelleen Suomi24-keskustelupalstalla, mutta toivottavasti viimeistään tämä kausi muuttaa asian ja Jatkoajan laadukkaampi keskustelupalsta kaappaa tuon valtikan itselleen.

  Naisten jääkiekko - Suomi24 Keskustelut

  Viime kaudella myös kattava tilastosivusto Elite Prospects aloitti naisten jääkiekon tilastoimisen maailmanlaajuisesti. Työ näyttäisi olevan vielä kesken, mutta noinkaan kattavasti ei naiskiekon tilastoja ole ollut julkisesti saatavilla yhdessä paikassa. Naisten SM-sarjan sarjataulukot löytyvät koko sarjan historian ajalta sekä pelaajatilastoja löytyy palvelusta jo 2000-luvun alusta asti. Lisää näyttäisi tulevan koko ajan. Tosin vapaaehtoistyön luonne vaikuttanee niin, että tahti on hieman epätasaista.

  Elite Prospects - Hockey Players and Transactions
  Elite Prospects - SM-sarja (W)

  Yksi tietolähde on tietysti seurojen omat nettisivut ja sosiaalisen median palvelut (Facebook & Twitter). Niidenkin tarjoama informaatio on vaihtelevaa joukkueesta riippuen. Luonnollisesti mikään SM-sarjan joukkue ei ole tiedottamisessa lähelläkään NHL- tai SM-liigaseuroja, mutta sellaisen odottaminen olisikin aika kohtuutonta.

  Blues / United
  -Kotisivut: Blues Naiset - Espoolaista naiskiekkoa ja Jääkiekko Naiset » Espoo United
  -Facebook
  -Twitter

  HPK
  -Kotisivut
  -Facebook
  -Twitter

  Ilves
  -Kotisivut
  -Facebook
  -Twitter

  KalPa
  -Kotisivut
  -Facebook
  Ei Twitter-tiliä

  KJT
  -Kotisivut
  -Facebook
  -Twitter

  Kuortane
  Ei kotisivuja
  -Facebook
  -Twitter

  Kärpät
  -Kotisivut
  -Facebook
  -Twitter

  Lukko
  -Kotisivut
  -Facebook
  -Twitter
   
 3. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  10.9.2016

  Naisten SM-sarja käynnistyi tänään Hämeenlinnassa. Muutaman vuoden ajan kausi on alkanut tällä samalla tavalla, että kaikki joukkueet kerääntyvät Rinkelinmäelle avausviikonlopuksi. Tänään nähtiin neljä ottelua ja huomenna on luvassa toiset neljä ottelua.

  Lauantain ottelut olivat yhtä ottelua lukuunottamatta tiukkoja kamppailuja. Lukon sekä Ilveksen kohtaminen olikin ainoa, joka ei ratkennut yhden maalin erolla.

  KJT - Kuortane 2-1

  Toisin kuin viime kaudella, nämä joukkueet ovat monena vuonna kamppailleet samoista sijoituksista sarjan häntäpäässä. Keravalaiset veivät tällä kertaa pidemmän korren uuden espanjalaisvahtinsa johdolla. Alba Gonzalo ehti kiekon eteen kaikkiaan 47 kertaa.

  HPK - KalPa 1-2

  Viime kaudella puolivälierissä kohdanneet joukkueet aloittivat kauden toisiaan vastaan. Kotijoukkue iski avausmaalin, mutta kuopiolaiset tasoittivat toisessa erässä ja iskivät voittomaalin vain kaksi minuuttia ennen ottelun loppua.

  Lukko - Ilves 1-5

  Nämäkin joukkueet kohtasivat viime keväänä toisensa. Eivät tosin pudotuspeleissä, vaan karsintasarjassa. Historiansa ensimmäistä SM-sarjaottelua pelanneen Lukon ei tarvinnut odottaa avausmaalia pitkään. Maija Koski laukoi kiekon Ilves-maaliin jo 39 sekunnin jälkeen. Tamperelaiset olivat hetken aika sekaisin salamamaalin jälkeen, mutta ennen ottelun puoliväliä numerot olivat jo 1-4.

  Espoo United - Kärpät 1-0

  Viime kevään pronssiottelun uusinta oli lauantain kovatasoisin ottelu. Tempo pysyi koko ottelun kovana, mutta maaleja syntyi vain yksi, kun espoolaiset onnistuivat ylivoimalla toisen erän lopulla. Vaikka kausi on vasta nuori, ei olisi suuri yllätys, jos nämä joukkueet kohtaavat toisensa loppuotteluissa.

  Yleisesti voi ainakin ensimmäisen päivän perusteella sanoa, että nämä ottelut vahvistivat käsitystä viime vuotta tasaisemmasta sarjasta. Se on tietysti urheilullisesti mielenkiintoisempi tilanne. Toki otteluparitkin oli nähtävästi valittu niin, että etukäteen arvioiden vastakkain oli suurin piirtein yhtä vahvat joukkueet. Ottelut jatkuvat Hämeenlinnassa huomenna ja niihin on vapaa pääsy.
   
 4. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kiitos vaan Lunde. Onhan tuonne Suomi24 palstalle tullut kirjoiteltua. Hyvän listan linkkeineen olet kerännyt mistä tietoa seuroista tai yleensäkin naisten kiekosta löytyy. Niin mielellään tuhon listaan lisäisi
  yhden mielestäni sen kotimaisen kiekon kannalta tärkeimmän sivun eli sm-sarjan oman sivun, mutta valitettavasti sellaista sivua ei ainakaan vielä ole tietääkseni olemassa. Lunde onkin jo tiivistänyt Hämeenlinnan avausturnauksen lauantain osalta joten tässä muutamia omia näkemyksiä Sunnuntailta kun
  pääsin paikanpäälle muutaman pelin katsomaan. Kahden kierroksen jälkeen ei sarjataulukosta tietenkään
  juuri johtopäätöksiä kannata tehdä, koska se tulee muuttumaan vielä monta kertaa, mutta kun
  edellinen sarja loppui helmikuussa niin sarjan kolme viimeistä joukkuetta oli Kalpa, Kjt ja Ilves. Nyt sama kolmikko on sarjan kärjessä! Toivottavasti tämä on merkki sarjan tasaisuudesta ja sitä kyllä tuloksetkin viikonlopulta kertoo. Sinällään Ilves on vahvistunut niin paljon, että sijoitus sarjakakkosena ei yllätys ole, mutta se on hienoinen yllätys että Kalpa on sarjakärjessä ainoana joukkueena ilman pistemenetyksiä ja kohtasi kuitenkin sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Eu:n ja Hpk:n. Vaikka Hpk hieman vajaalla kokoonpanolla pelasikin niin silti Kalpan suoritus on kova ja kova suoritus myös Kjt:ltä joka taisteli pisteen sunnuntaina Ilvekseltä. Ilves toki peliä hallitsi varsin selvästi, mutta maalit jäi tällä kertaa tekemättä. Tuli tuossa sarjan ennakoinnissani Kjt:n maalivahtipelistä todettua sen olevan täydellinen arvoitus, mutta ei ole enää. Espanjalainen maalivahti Gonzalo oli todella hyvä ja jos otteet jatkuvat samanlaisina niin Kjt:n kannalta näyttää hyvältä.

  Kalpan ja Eu:n peli oli ihan hyvävauhtinen peli näin kauden alkuun ja kentällä oli paljon hyviä pelaajia molemmissa joukkueissa. Eu hallitsi peliä kokonaisuutena, mutta ei Kalpa myöskään joutunut vain puolustamaan vaan pystyi välillä viemään peliä ihan hyvin. Jos oli Kjt:n maalivahti hyvä niin oli myös Kalpan Kuusela joka torjui voiton Kalpalle.

  Toinen sarjan ennakkosuosikeista Kärpät pääsi sunnuntaina vauhtiin heti alussa ja ei kyllä antanut vajaalla
  kokoonpanolla pelanneelle Hpk:lle juuri mahdollisuuksia. Laaja on Kärppien materiaali ja onkin mukava katsoa joukkueen kokoonpanoa kun täydellä 19 pelaajan kokoonpanolla pystyvät peleihin tulemaan. Kunhan kerho saa kaikki pelaajansa kokoonpanoon niin joukkue tulee varmasti taistelemaan kärkisijoista. Mestiksessä paljon pisteitä tehnyt Elviira Ylitalo avasi maalihanat myös sm-sarjassa.

  Sarjanousija Lukko hävisi myös sunnuntaina kun Kuortane oli parempi maalein 6 – 3. Kuortane oli toki parempi joukkue, mutta ei Lukko ihan niin pahasti altavastaajana ollut kuin ennakkoon olisi voinut kuvitella.
  Kuortaneen peli ei ollut mielestäni nyt ollut lähellekään sillä tasolla mihin se viimekaudella jäi, mutta sekin on ymmärrettävää koska uusia pelaajia on myös heille tullut ja eihän sen pelin valmista tarvitse tässä vaiheessa ollakkaan.
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2016 klo 15.24
 5. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Sen verran epätasaiset olivat Hämeenlinnan otteluparit, että sarjataulukkoa ei auta vielä tuijottaa kovin tiukasti tässä vaiheessa. Vanha viisaus pätee varmaan tässäkin tapauksessa, että tiedämme enemmän joukkueiden voimasuhteista, kun kaikki ovat kohdanneet toisensa kertaalleen.

  Sunnuntaina otteluiden tulokset jakautuivat hieman tiukkaa lauantaita enemmän. Pyhänä nähtiin kaksi selvin numeroin ratkennutta ottelua ja kaksi maalin erolla päättynyttä kamppailua.

  Ainakin itselleni viikonlopun iloisin yllätys oli KalPan esitykset. Sunnuntaina kaatui tosiaan myös espoolaiset. Mielestäni KalPa oli kaksi erää potkun edellä, mistä kertoo sekin, että espoolaiset eivät johtaneet ottelua sekuntiakaan. Kolmannessa kuopiolaiset ajautuivat hieman kyllä puolustuskannalle päättäväisen kirin edessä, mutta onnistuivat säilyttämään johtonsa. Tosin espoolaisilta hylättiin maali ihan viimeisillä sekunneilla maalivahdin häirinnän vuoksi. Ei se tasoituskaan ollut siis kovin kaukana, eikä se ihan huutava vääryyskään olisi ollut. Tuomioon saattoi inhimillisesti vaikuttaa sekin, että molemmat joukkueet saivat jo aiemmin kakkoset maalivahdin häirinnästä. Lauantain vauhdikkaaseen Kärpät-otteluun verrattuna Espoo näytti hieman verkkaisemmalta KalPaa vastaan. Jonkin verran tuohon mielikuvaan saattoi kyllä vaikuttaa sekin, että ison hallin katsomo on hieman kauempana jäästä ja siten ei synny samalla tavalla tuntua kovasta temposta kuin pienemmässä harjoitushallissa.

  Sunnuntain toisessa ottelussa lauantain tappiosta sisuuntunut Kärpät sai maalihanansa auki kunnolla. Kuten @kilpakiekko kirjoittikin, HPK:lta puuttui monta kärkipelaajaa kokoonpanosta. Viime kauden finaalijoukkue olisi silti saattanut olla parhaimmallakin kokoonpanolla tiukoilla oululaisten kanssa. On HPK:lla vieläkin hyvä joukkue kasassa, mutta jo viime kaudenkin saavutuksen toistaminen on kovan työn takana. Kärppien nippu sen sijaan näyttää hyvältä niin paperilla kuin kaukalossakin. Tuskin ihan viime kauden JYP:in kaltaista dominointia nähdään, mutta kovatempoinen joukkue vyöryi viikonlopun molemmissa otteluissa vakuuttavasti kohti vastustajan maalia. Omissa papereissani ensimmäinen mestarisuosikki ja hieman edellä tasaisempaa rintamaa, jossa tulevat Espoo, KalPa, Ilves ja HPK ja KJT.

  Kolmas ottelu ratkesi myös selvin lukemin. Kärppien tavoin lauantain tappiosta sisuuntunut Kuortane johti kahden erän jälkeen jo 4-0. Sitten nousi hieman jalka kaasulta ja sarjanousija hyödynsi iskemällä kolme maalia. Tuo ja lauantain salamamaali Ilvestä vastaan olivat hyvä osoitus, että muilla joukkueilla ei ole yhtään varaa lähteä takki auki raumalaisiakaan vastaan. Kuortaneen kokoonpanosta puuttui molempina päivinä viime kevään MM-kisapelaajat Säkkinen ja Savander. Perinteisesti joka kaudelle paljon uusiutuvan joukkueen yhteispeli paranee varmasti kauden edetessä ja pudotuspelit ovat realismia tälläkin kaudella.

  Viikonlopun viimeisen ottelun ratkaisu eteni aina voittomaalikilpailuun asti. Siitäkin huolimatta, että laukausten ja maalipaikkojen valossa täksi kaudeksi vahvistuneen Ilveksen olisi pitänyt homma hoitaa jo varsinaisella peliajalla. Lauantaina 47 torjuntaa urakoinut KJT:n Alba Gonzalo pisti kuitenkin vielä paremmaksi ehtimällä kiekon eteen 65 kertaa. KJT:n isokokoiset ja -numeroiset kenttäpelaajat puolustivat myös tiukasti maalinedustan, mikä esti tamperelaisia hyödyntämästä paluukiekkoja. Toisessa erässä jäi mieleen, kun keravalaisten ykkösviisikko jäi omaan päähän jumiin usean vaihdon ja minuuttien ajaksi, mutta tuotakaan ylivoimalta näyttänyttä tilannetta tupsukorvat eivät saaneet hyödynnettyä maalin muodossa. Kuin varkain ison osan ottelusta puolustuskannalla ollut KJT teki tasoituksen kolmannen erän lopulla ja oli päästä hetken päästä johtoonkin, kun pakkansa sekoittanut Ilves rikkoi rangaistuslaukauksen arvoisesti. Rankkareissa molemmista joukkueista Johanna Koivula sekä Tinja Haukijärvi nostivat näyttävästi kiekon maalivahtien ohi. Ratkaisevan osuman kurotti espanjalaisen patjan ja tolpan välistä Satu-Annika Parkusjärvi.

  Tässä odottaa innolla jo seuraavaa viikonloppua, vaikka vastaavasta kattauksesta ei pääsekään nauttimaan kuin Hämeenlinnassa oli mahdollista nähdä. Mielestäni tuo on hieno tapa aloittaa kausi, vaikka hämeenlinnalaisia lukuun ottamatta kaikki muut joukkueet menettävätkin siinä yhden oikean kotipelin. Samalla harmittaa hieman, että tilaisuus rakentaa enemmänkin tapahtumaa, joka herättäsi mediankin kiinnostuksen sarjaan, meni nyt hieman hukkaan. En pistäisi pahitteeksi, vaikka runkosarjan päätösviikonloppukin pelattaisiin samalla tavalla. Siinä syntyisi ihan eri tavalla jännitettä pudotuspelejä tai karsintaa ajatellen.
   
 6. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Tänään jatkuu taas myös naisten pelit. Aiempien kausien tavoin osan otteluista pystyy katsomaan LiveArena-palvelun kautta. Kyseessä on siis sivusto, jonka kanssa Jääkiekkoliitolla on sopimus mm. juniorisarjojen otteluiden striimaamisesta. Kaikkia naisten SM-sarjan pelejä tuolla ei näy, mutta muutama aina silloin tällöin. Palvelun kautta lähetetyt ottelut jäävät arkistoon, josta pelejä voi katsoa jälkikäteen 31.8.2017 asti. Kaikkia palvelun otteluita pääsee katsomaan maksamalla joko kuukausittain 10 euroa tai 49 euroa koko kaudesta. Sama maksu kattaa siis kaikkien palvelun kautta näkyvien suomalaisten sarjojen ottelut eli naisten otteluiden lisäksi voi katsoa vaikka A-junnujen SM-liigaa.

  Tämän lisäksi tänään on näköjään mahdollista katsoa Kärpät–Kuortane-ottelu ilmaiseksi Kärppien YouTube-striimin avulla.
   
 7. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Sm-sarja päässyt hyvään vauhtiin. Joukkueet ovat pelanneet 5 – 6 ottelua ja Eu siirtynyt sarjan kärkeen mikä ei yllättävää ole, mutta hivenen yllättävää on sen sijaan se että Kalpa jakaa kärkipaikan samalla pistemäärällä yhden pelin vähemmän pelanneena! Kalpa ei edelleenkään ole menettänyt pistettäkään sarjassa. Lauantaina Kuopiolaiset hakivat Raumalta 2 – 4 vierasvoiton ja siinä ottelussa kumpikaan joukkue ei ollut saanut parasta rosteriaan kokoon. Lukko jatkaa 6 pelin jälkeen edelleen ainoana joukkueena ilman pisteitä. Eu voitti viikonlopun ainoassa ottelussaan Kuortaneen 5 – 4. Eu johti peliä 50 minuutin kohdalla jo 5 – 2, mutta Kuortane kiri vielä maalin päähän. Kjt hävisi Kärpille 1 – 5 ja ottelu ratkesi jo ensimmäisessä erässä Kärppien mentyä jo 3 – 0 johtoon ajassa 12.40. Sunnuntaina Kjt haki tärkeät pisteet Raumalta maalein 2 – 5. Hpk löylytti lauantaina Ilvestä maalein 6 – 0, mutta kärsi sunnuntaina lähes yhtä suuren tappion kun Kuortane haki pisteet Hämeenlinnasta maalein 1 – 5. Mitä olen muutamia pelejä nähnyt ja mitä viestiä on kentältä kuulunut niin lähes kaikkien joukkueiden peli heilahtelee pelistä toiseen todella paljon. Toki helpoksi selitykseksi voi sanoa että kausi on vasta alussa ja kokoonpanot on vaihdelleet joukkueilla pelistä toiseen, mutta mielestäni näin isoa eroa ei peleissä vuosi sitten ollut edes näin kauden alussa. Itse seurasin sunnuntaina ottelun Ilves – Kärpät. Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Kärpät hallitsi ensimmäistä erää mielin määrin, mutta Ilveksen maalivahti Vaattovaaran hyvän pelaamisen johdosta Kärpät johti 1 erän jälkeen vain 1 – 0. Toisessa erässä Ilves pääsi peliin mukaan ja heti erän alussa Kärnä murtautui laidalta läpi, mutta tällä kertaa Kärppävahti Oksman torjui hienosti. Heti perään Ilves pääsi ylivoimalle ja taas Kärnälle tuli avopaikka, mutta jälleen Kärppämaalivahti kesti. Vanha sanonta kuuluu että kun et itse tee maalia niin vastustaja tekee ja niin kävi nytkin. Kärpät pääsi pelaamaan erässä 3 kertaa ylivoimaa, josta ensimmäinen oli heikko, mutta toisella ylivoimalla Isa Rahunen ampui kiekon maalille ja Saija Tarkki ohjasi kiekon ilmasta maaliin. Ja sitten taas Ilvekselle tarjottiin mahdollisuutta kaventaa ylivoimalla, mutta Ilveksen ylivoima oli todella huolimatonta ja Mäkinen pääsi yksin läpi jonka vielä Vaattovaara torjui, mutta paluukiekon kävi iskemässä Saija Tarkki sisään. Ilveksen maalivahti kuumeni tästä maalista ihan aiheesta, sillä ei ylivoimalla pitäisi käydä niin että vastustaja pääsee yksin läpi ja kaiken huipuksi vielä alivoimalla pelaava vastustaja pääsee iskemään paluukiekon maaliin ennen kuin ensimmäinen Ilves puolustaja ehtii hätiin. Näin toiselle erätauolle mentiin Kärppien 3 – 0 johdossa, vaikka peli olisi maalipaikkojen myötä voinut olla myös numerollisesti tasaisempi. Toki myös Kärpillä oli omat paikkansa toisessa erässä lisätä johtoa kun Saila Saari pääsi yksin läpi, mutta Vaattovaara nollasi tilanteen hienosti! Kolmannessa erässä Ilves viimein sai kuparisen rikki ylivoimalla kun Sari Kärnä nousi maalille eikä enää erehtynyt vaan kavensi pelin 1 – 3:meen ajassa 55,04. Kunnollista kiriä ei Ilves enää saanut ja loppunumeroiksi 1 – 4 teki Saila Saari tyhjään maaliin. Kun vertaa näiden joukkueiden peliä Hämeenlinnan avausturnaukseen niin mielestäni molempien joukkueiden peli on parantunut ja varsinkin Kärppien viisikkopelaaminen on tiivistynyt jonka johdosta ei Kärppä päätyyn enää ylivoimahyökkäyksiä juurikaan tullut kuten vielä Hämeenlinnassa tuli. Toinen huomionarvoinen asia oli taas kerran maalivahtipeli. Sekä Ilveksen Vaattovaara että Kärppien Oksman pelasivat hyvän ottelun.
   
 8. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lukko on nyt pelannut kuusi peliä. Näistä kaikissa sillä on ollut erittäin kapea pelaajarinki. Asiaa on heidän fb-tilillään selitetty sairastelulla ja työesteillä ja nämä ovat ihan ymmärrettäviä syitä. Silti olen sitä mieltä, että SM-sarjaan ei pitäisi lähteä ollenkaan noin pienellä pelaajaringillä. Tai ei ainakaan päästää sinne. Mitä joukkue meinaa tehdä sitten, kun niitä isoja loukkaantumisia tulee ihan oikeasti?

  Lukon kenttäpelaajisto kuudessa ensimmäisessä ottelussa:

  7 hyökkääjää, 5 pakkia
  9 hyökkääjää, 6 pakkia
  6 hyökkääjää, 4 pakkia, joista yksi oli maalivahti Suonpää
  6 hyökkääjää, 5 pakkia
  6 hyökkääjää, 5 pakkia
  7 hyökkääjää, 5 pakkia

  Siis vain avausviikonlopun toisessa ottelussa joukkue on pystynyt pelaamaan kolmella ketjulla ja kolmella pakkiparilla, joka mielestäni pitäisi olla minimi, johon jokaisen joukkueen tulisi pyrkiä jokaisessa ottelussa. Muuten on menty todella kapoisalla ryhmällä.

  Kaiken huippu oli avausviikonlopun vierasottelu KalPaa vastaan, jolloin joukkueen ykkösmaalivahti Eveliina Suonpää pelasi pakkina, että jalkeille saatiin kaksi pakkiparia. Erillistä varamaalivahtia kyseiseen otteluun ei ollut nimetty. Tällaiseen ääriratkaisuun ei pitäisi joutua edes junnusarjoissa.

  Minusta liiton tulisi ottaa tiukempi kanta näihin täydennyksiin ja edellyttää riittävän isoa sitoutunutta pelaajarinkiä sarjaan osallistuvilta joukkueilta. Ei ole suomalaisen jääkiekon, eikä naisten jääkiekkomaajoukkueen etu, että näitä pelejä pelataan kovin vähälukuisilla joukkueilla. Pelin taso ja vauhti kärsivät, kun pelaajat pelaavat isoja minuutteja, eivätkä SM-sarjan pelit palvele näin oikein millään tavalla maajoukkuetta tai maajoukkueita. Kärkijoukkueetkaan eivät varmasti hirveästi nauti siitä, jos voittoon riittää pelaaminen puolivaloilla.

  Kritiikin kärkeni ei siis kohdistu Lukon pelaajiin, jotka varmasti antavat jäällä kaikkensa joka ilta, eikä oikeastaan edes Lukon valmennukseen tai johtoon, vaan niihin tahoihin, jotka näistä täydennyksestä ovat olleet päättämässä liiton puolella. Ainoastaan sen ei pitäisi riittää, että taustalla on nimekäs seura. Eikä Lukko ole suinkaan ensimmäinen esimerkki siitä, että on lähdetty kovin ohuella pelaajamateriaalilla sarjaan, eikä valitettavasti ilmeisesti edes viimeinen. Se ei ole kenenkään etu.

  Luulin, että tapaus Lohjan Kisaveikoista olisi opittu jo jotain, mutta olin väärässä.

  Ja KalPan tämänhetkinen hyvä sijoitus johtuu osittain siitä, että se on pelannut jo kaksi kertaa Lukkoa vastaan. Kovin moni muu ei.
   
 9. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Lukon tilanne on tosiaan harmillinen, kun ovat joutuneet ainakin toistaiseksi pelaamaan SM-sarjaa kovin kapealla kokoonpanolla. Pelaajia on ollut vähemmän kuin viime kaudella Mestiksessä ja kevään karsintasarjassa. Osa viime kauden pelaajista on ainakin alkusyksystä pelannut Mestiskarsintaa lähinnä PaRassa ja Rocketsissa. Ehkä Raumalla on arvioitu, että SM-sarjan taso on heille liian kova haaste tällä hetkellä. Tuttuun tapaan ovi kävi kesällä Hämeenlinnan suuntaan ja mm. Maija Otamon kaverina HPK:ssa pelaa nyt Elviira Ylitalo ja Kreetta Kulhua. Ovat Hämeenlinnassakin ihan joukkueen runkopelaajia. Lisäksi Kuortaneelle lähti Neea Lehtimäki.

  Tokihan Rauman suuntaankin saapui pelaajia. Syksyn joukkueessa pelaava nimihankinta Susanna Tapani on pelannut kuudesta ottelusta avausviikonlopun kaksi peliä. Toinen profiilipelaaja Eveliina Suonpää on joutunut maalilla samanlaiseen kiekkosateeseen kuin viime kaudella Ilveksessä ja joukkueen kantaminen voittoon onkin ollut mahdoton tehtävä. Muita SM-sarjatason vahvistuksia ovat niin ikään Tampereen kautta kotiseudulleen palannut Kuortane-alumni Laura Hakala sekä KJT:ssa SM-sarjauransa pelannut Janina Enström.

  Vaikealta näyttää ja samaan aikaan on hassua verrata vaikka Kärppien kokoonpanoon, jossa kaikki selkeästi SM-sarjatason pelaajat eivät mahdu edes pelaavaan kokoonpanoon. Tosin eipä tuolla kokoonpanoon merkityllä pelaajamäärällä näyttäisi olevan aina niin paljon merkitystä. Esimerkkinä vaikka reilu viikko sitten Tampereella käynyt HPK. Kokoonpanossa oli 12 hyökkääjää, mutta suurimman osan pelistä kaukalossa kävi lähinnä vain Norosen ja Kaitalan ketjut.

  Toivottavasti Lukon tilanne muuttuu kauden edetessä parempaan suuntaan. Naisten jääkiekossa haasteet joukkueen saamiseksi kasaan erityisesti vieraspeleihin tuntuu olevan usein enemmän sääntö kuin poikkeus monella muullakin joukkueella.

  Varmasti liitto olisi voinut hoitaa homman paremminkin, mutta kesän tapahtumien vuoksi tilanne oli loppukesästä aika vaikea. Ehkä paras kuitenkin näin. Viime kautta tasaisemmassa sarjassa Lukko ei ole vielä hävinnyt yhtään ottelua sellaisilla lukemilla, joilla JYP voitti viime kaudella ison osan peleistään.

  - - -

  En laittaisi KalPan hyvää aloitusta sen piikkiin, että joukkue on pelannut kahdesti Lukkoa vastaan. Ilman tappioita olevat kuopiolaiset ovat voittaneet myös Unitedin, HPK:n ja Kuortaneen. Itsekin olen ollut asiasta yllättynyt, mutta tarkemmin kun miettii asiaa, niin tavallaan nähty on ihan loogista.

  Joukkue ei juurikaan menettänyt pelaajia kesän aikana. Usean vuoden kasvatustyön tuloksena jo viime kaudella pudotuspeleihin edenneellä joukkueella on hyvä runko omia kasvatteja. Kesän aikana joukkue täydentyi kahdella täsmähankinnalla Tanjojen Niskanen ja Koljonen muodossa. Ensimmäisen ansiosta joukkueessa on nyt toinenkin kärkiketju Juutilainen–Nilsson-tutkaparin lisäksi ja jälkimmäinen puolestaan kantaa isoa vastuuta puolustuksessa. Molemmat tuntuvat myös esimerkillään tekevän pelikavereistaan parempia. Tähän kun yhdistää melkein kaikkien muiden joukkueiden heikentymisen, niin seuraus on aika looginen. Mielenkiintoista nähdä kuinka pitkälle kuopiolaisten tappioton lento vielä jatkuu. Ensi sunnuntain United-kotiottelu on ainakin kova mittari, vaikka KalPa espoolaiset jo kerran voittikin maalilla.
   
 10. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Kaikki joukkueet eivät ole vielä kohdanneet kaikkia, mutta sarjan voimasuhteet alkavat kuitenkin hahmottua. United, KalPa ja Kärpät muodostavat kärkikolmikon, jonka takana on tasainen neljän joukkueen keskikasti ja pohjalla sarjanousija Lukko.

  KalPa on tosiaan syksyn iloisin yllättäjä. Samalla täytyy sanoa, että viime kaudesta vahvistuneen Ilveksen sijoitus on tässä vaiheessa pienoinen pettymys. Vain viisi peliä pelanneen joukkueen pistesaldossa näkyy nihkeä hyökkäyspeli sekä erityisesti kaksi HPK-tappiota. Ensimmäinen näistä oli tiukka ottelu, mutta toisessa ottelussa 1–0-tilanne kahden erän jälkeen romahti 6–0-selkäsaunaksi.

  Koodi:
  Sarjataulukko syyskuun jälkeen
  
          O 3p 2p 1p 0p TM-PM P
  --------------------------------------
  1. Espoo United 6. 5 0 0 1 22-11 15
  2. KalPa    5. 5 0 0 0 17-7 15
  --------------------------------------
  3. Kärpät    6. 4 1 0 1 21-6 14
  4. Kuortane   6. 2 0 1 3 18-17 7
  5. KJT     6. 2 0 1 3 10-17 7
  6. HPK     6. 2 0 0 4 15-20 6
  --------------------------------------
  7. Ilves    5. 1 1 0 3 9-15 5
  8. Lukko    6. 0 0 0 6 10-29 0

  SM-sarja menetti kesän aikana monta maajoukkuepelaajaa, mutta pistepörssin kärkipäästä löytyy silti enimmäkseen tuttuja nimiä.

  Koodi:
  Pistepörssin TOP-20 syyskuun jälkeen
  
   1. VÄLIMÄKI Linda   Espoo  6. 2+9=11 6 min
   2. LEINONEN Emmi    Espoo  6. 5+4=9  2 min
   3. RAJAHUHTA Annina  Espoo  5. 4+5=9  4 min
   4. NISKANEN Tanja   KalPa  4. 3+6=9  0 min
   5. SAARI Saila     Kärpät  6. 3+5=8  0 min
  -------------------------------------------------
   6. TARKKI Saija    Kärpät  6. 4+3=7  4 min
   7. NILSSON Matilda   KalPa  4. 4+2=6  4 min
   8. YLITALO Elviira   HPK   6. 2+4=6  2 min
   9. NIEMINEN Petra   Kuortane 6. 2+4=6  6 min
  10. JUUTILAINEN Johanna KalPa  5. 1+5=6  4 min
  -------------------------------------------------
  11. NYLUND Jenniina   Kuortane 6. 1+5=6  4 min
  12. HOLOPAINEN Elisa  KalPa  5. 4+1=5  6 min
  13. KYTÖMAA Erika    Lukko  6. 4+1=5 10 min
  14. RUUSKANEN Nea    Espoo  6. 4+1=5  0 min
  15. ROZON Danielle   KJT   6. 4+1=5  2 min
  -------------------------------------------------
  16. VÄLIKANGAS Ella   Kärpät  6. 3+2=5  0 min
  17. MÄKINEN Niina    Kärpät  6. 3+2=5  4 min
  18. TUOMANEN Anne    Ilves  5. 1+4=5  6 min
  19. VILLILÄ Tea     Espoo  6. 1+4=5 20 min
  20. KOLJONEN Tanja   KalPa  4. 0+5=5  4 min

  * * *

  Sivuhuomiona täytyy vielä mainita, että HPK:n Riikka Norosella on nyt kasassa 499 runkosarjaottelua SM-sarjassa ja seuraavan pelin myötä hänestä tulee ensimmäinen 500 ottelun kerhoon yltänyt naiskiekkoilija. Saavutus on sikäli huikea, että naisten SM-sarjassa pelataan alle 30 runkosarjaottelua kaudessa. Kaudella 1995-96 SM-sarjauransa aloittaneella Norosella onkin nyt menossa kunnioitettavasti 22. kausi pääsarjatasolla, eikä tämä kausi ole iän ja pelin tason puolesta välttämättä edes viimeinen HPK:n ykkössentterille. Norosen uratilasto SM-sarjasta löytyy myös Elite Prospectsista.
   
 11. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Onko mitään merkkejä siitä, että muuttuisi? Kannattaisiko tälle haasteelle tehdä jotakin seuroissa ja liitossa?

  Millä tavalla nykyinen tilanne on parempi kenenkään kannalta kuin vajaa sarja? Jos pelaajia on liian vähän, niin joukkueita sarjassa on liikaa. Ei tämä matematiikka sen monimutkaisempaa ole. Jyväskylän tapaus on tietysti oma lukunsa, jossa JYP:n seurajohto voi katsoa vain ja ainoastaan peiliin.
   
 12. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Minulla ei ole mitään sisäpiiritietoa sen paremmin Lukon kuin muidenkaan joukkueiden tilanteesta, joten en osaa sanoa, kuinka todennäköistä on odottaa vahvistuksia. Tuskin mitään suurta pelaajaryntäystä on tapahtumassa.

  Jypin tilanteen vuoksi liitolla oli selkeästi löysät housussa elokuussa. Lukon ottaminen puolustavan mestarin tilalle oli todennäköisesti vähemmän työläs vaihtoehto kuin koko otteluohjelman rukkaaminen uudestaan 7 joukkueelle. Parittomalla määrällä joukkueita kaikki olisi mennyt uusiksi ihan avausviikonloppua myöten.

  Naisten SM-sarja eroaa ainakin miesten SM-liigasta ja Mestiksestä siinä, että joukkuemäärän vähentäminen ei välttämättä jakaisi SM-sarjatason pelaajia yhtään sen tasaisemmin jäljelle jääviin joukkueisiin. Toki jonkin verran pelaajat liikkuvat seurojen välillä ihan urheilullisista lähtökohdistakin, mutta myös opiskelu-, työ- ja jopa armeijapaikat sitovat aika paljon pelaajia johonkin tiettyyn Suomen kolkkaan.

  Menneiden kausien (2012-2016) tulosten perusteella Rauman Lukko oli jo lähes liian hyvä naisten Mestikseen. Joka kevät karsintasarja oli kuitenkin osoittautunut liian kovaksi haasteeksi SM-sarjapaikkaa lunastaessa. Mielestäni heidän ottaminen Jypin tilalle tuossa tilanteessa ei ollut huonoin mahdollinen vaihtoehto. Elokuu on myös aika myöhäinen ajankohta alkaa haalia SM-sarjatason pelaajia lisää. Ei siis missään tapauksessa ideaalein ratkaisu, mutta ymmärrän sekä liittoa että Lukkoa tässä.

  Olen samaa mieltä siitä, että olisi hienoa nähdä kaikissa peleissä kaksi joukkuetta, josta löytyy SM-sarjatason pelaajia neljään tai edes kolmeen kentälliseen. Tällä hetkellä se nyt vaan ei näytä olevan monellekaan joukkueelle mahdollista jokaiseen otteluun. Nämä ovat realiteetteja sarjassa, jossa pelaaja joutuu itsensä elättämisen lisäksi maksamaan vielä tuhansia euroja kaudessa jääkiekkoharrastuksestaan. Tilanne olisi varmasti parempi, jos yhtälöstä saisi poistettua edes pelaamisesta maksamisen.
   
 13. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lainaus:
  Tiedän kyllä tämän. Siksi JYP:n osalta tilanne olisi pitänyt selvittää huomattavasti aiemmin ja syyllinen tilanteen syntymiseen on ensisijaisesti JYP ja toissijaisesti liitto.

  Lainaus:
  Tämän eteen liiton ja seurojen tulisi tehdä töitä. Mielestäni liiton pitäisi olla myös tiukempi, minkä kokoisilla pelaajaringeillä mihinkin sarjaan voi osallistua. Koskee niin naisten SM-sarjaa kuin naisten Mestistäkin.
   
  Viimeksi muokattu: 28.09.2016 klo 18.09
 14. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Lukon tilanne on tietenkin erittäin vaikea kun sm-sarjapaikka tuli juuri sarjan kynnyksellä, mutta muuten tilanne on parantunut paljon muutamassa vuodessa.
  Ei tarvitse mennä kovin montaa vuotta taaksepäin kun lähes jokaisella joukkueella oli vaikeaa saada kolmea kentällistä peleihin. Nyt aika monossa pelissä joukkueilla on se kolme kenttää ja joillakin on ollut jopa täydet rosterit. Tietenkin olisi hyvä jos aina päästäisiin siihen että kaikilla olisi vähintään se 3 täyttä kenttää peleissä ja uskon että muutaman vuoden kuluessa tullaan siihenkin pääsemään. Junioritoiminta on parantunut monissa seuroissa ja sitä myötä uusia pelaajia rupeaa myös sm-sarjaan tulemaan. Toki junioritoiminta on niin "uutta" monessa seurassa että ihan heti ei pelaajia ole tulossa. Valitettavasti on kuulunut tuolta junnupuolelta myös ikäviä uutisia, kun muutamat seurat joilla toiminta on ollut hyvällä mallilla niin nyt se on alkanut hiipumaan koska uusia innokkaita toimihenkilöitä jotka joukkueita pyörittää ei tahdo kaikkialle löytyä. Tähän pitäisi seuroissa panostaa jotta yhtään joukkuetta ei jäisi perustamatta sen
  takia että ei löydy valmentajia yms. Toinen iso ongelma on sitten tietenkin se että jäävuoroja ei tahdo riittää. Mutta sm-sarja näyttää tällä hetkellä ihan mielenkiintoiselta, sillä uskon että Hpk ja Ilves tulevat parantamaan vielä paljon ja tarjoavat kyllä hyvän haasteen Eu:lle, Kärpille ja Kalpalle. Eikä pidä unohtaa
  Kuortanettakaan kunhan saavat Savanderin ja Säkkisen kuntoon, niin kova nippu on myös Kuortaneella. Ja toivottavasti myös Kjt pystyisi taistelemaan tuossa keskikastissa ja Lukkokin saisi pistetilinsä auki mahdollisimman pian.
   
 15. BrDead Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
  Lukko oli tänäkin viikonloppuna ainoa sarjan joukkueista, joka pelasi molemmat pelinsä vain kahdella täydellä kentällisellä. Tästä huolimatta raumalaiset onnistuivat raapimaan tänään ensimmäisen voittonsa sarjassa, kun se kaatoi KJT:n voittolaukauskilpailussa kotonaan.
   
 16. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Ensimmäinen neljännes takana kaikilla joukkueille vaikka kaikki joukkueet ei vielä ole kohdanneetkaan toisiaan. Sarjan kärkeen on noussut Kärpät. Miksi Kärpät on noussut sarjan kärkeen? Olisi helppo todeta että Kärpillä on sarjan paras materiaali, mikä onkin totta. Mutta pelkällä nimillä pelejä ei tietenkään voiteta vaan ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta, sillä peräti 12 pelaajaa on tehnyt maalin jo tällä kaudella. Toinen iso tekijä on sitten jo alkukaudesta kuntoon saatu ylivoimapeli. Kärpät on sarjan paras ylivoimajoukkue ja se on tehnyt jo 10 maalia ylivoimalla. Viisikkopeli on tiivistynyt sitten sarjan avausviikonlopun ja tähän kun lisätään loistava maalivahtipeli niin hyvältä näyttää Oulun suunnalla.
  Toiseksi on noussut maalieron turvin Espoo United joka nousi ohi Kalpan voitettuaan joukkueiden keskinäisen kohtaamisen sunnuntaina Kuopiossa. Tuttu tutkapari Välimäki – Rajahuhta on saanut apuja hyvin Emmi Leinoselta ja Nea Ruuskaselta joten ratkaisuvoimaa löytyy myös muilta kuin Välimäen kentältä.
  Espoo on toinen joukkue jonka ylivoimapeli on toiminut jo kauden alussa ja Eu on tehnyt 8 maalia ylivoimalla. Puolustuspeli ei ole ollut ihan siinä kuosissa missä Espoossa on viime vuosina totuttu ja Eu:lle onkin tehty jo 15 maalia eli yli puolet enemmän kuin Kärpille. Kolmantena mutta yhden ottelun kärkikaksikkoa vähemmän pelanneena on Kalpa. Kalpa koki tappion vasta seitsemännessä pelissä ja onkin
  kauden positiivisin yllätys tässä vaiheessa. Kalpan osalta kun vertaa tilastoja edellisiin kausiin niin huomattava parannus on tapahtunut puolustuspelissä, sillä Kalpalle on tehty sarjassa toiseksi vähiten maaleja vain 10 kappaletta. Tähän on osuutta myös hyvin kauden aloittaneella maalivahti Kuuselalla.
  Hyökkäys ei ole enää pelkästään tehokaksikon Nilsson – Juutilainen varassa vaan paluun Kalpaan tehnyt Niskanen on isossa roolissa Kuopiolaisten hyökkäyksessä. Tähän kun lisätään nuori tulokas Elisa Holopainen joka on Niskasen vierellä iskenyt jo 5 maalia ja sunnuntaina ensimmäisen pelinsä pelanneet ringeten puolelta tutummat Marjukka Virta ja Anne Pohjola niin hyvältä näyttää myös Kalpan hyökkäys. Ainut miinus joukkueella varsinkin Eu:hun ja Kärppiin verrattuna on ollut tehoton ylivoima. Neljäntenä sarjassa on Kuortane vaikka pelasikin useita pelejä ilman maajoukkuepelaajia Savanderia ja Säkkistä. Kuortaneen hyökkäyspeli on ollut vahvaa ja se onkin tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja 28 kappaletta. Kuortaneen ykköstykki on ollut odotetusti Petra Nieminen, mutta mielestäni positiivisin yllätys on ollut jo 4 maalia tehnyt Emilia Vesa. Kuortane pelasi viimekaudella yllättävän hyvää ja tiivistä viisikkopeliä siihen nähden kuinka nuori joukkue on. Nyt siihen ei vielä joukkue ole päässyt, mikä onkin ihan normaalia tässä vaiheessa.
  Viidentenä sarjassa on ensimmäinen hieman odotuksia vaisummin kauden aloittanut Hpk. Voitti Ilveksen ja Lukon selvästi, mutta on kärsinyt myös useita isonumeroisia tappioita. Päästänyt sarjassa Lukon jälkeen toiseksi eniten maaleja 28 kappaletta. Ei ole puolustuspeli eikä maalivahtipelikään ollut ihan normaalia Kerhon tasoa. Toki pitää muistaa että joukkue uusiutui ja nuoreni paljon, joten ailahtelut ovat sinänsä ymmärrettäviä. Sunnuntaina tehtiin myös historiaa kun Riikka Noronen pelasi uransa 500 pelin sm-sarjassa.
  Onnea Riikka Noronen! Ja edelleenkin luistin liikkuu, sillä tällä hetkellä Noronen on Hpk:n sisäisen pistepörssin kärjessä! Kuudentena on sarjassa Kjt. Kjt:n ja yksi sarjan isoimmista yllätyksistä löytyy Kjt:n maalilta. Loistavasti pelannut Espanjalaismaalivahti Gonzalo on tällä hetkellä yksi sarjan parhaista maalivahdeista ellei paras. Gonzalo on suurin tekijä siinä että Kjt on kerännyt jo 8 pistettä ja tappelee paikasta play offeihin! Toinen iso asia on Danielle Rozonin parantunut maalivire ja hän on tehnyt jo 4 maalia. Mutta jos Kjt meinaa sen play off paikan ottaa niin myös muiden pitää nostaa tasoa. Toinen pettymys löytyy sijalta 7. Vain yhden 3 pisteen voiton 7 pelissä ottanut Ilves on alkukauden pahin alisuorittaja. Jotenkin tuntuu että joukkue on tällä hetkellä pelkästään Sari Kärnän varassa. Maalivahti Vaattovaara on pelannut myös kokonaisuutena ihan hyvin, mutta mitä ihmettä on muulle joukkueelle alkukaudella tapahtunut? Kärnä on ainut pelaaja joka on tehnyt enemmän kuin yhden maalin! Sijalla 8 on odotetusti Lukko. Sai ensimmäiset pisteensä voitettuaan Kjt:n sunnuntaina voittolaukauksilla. Muuten pelaa materiaaliinsa nähden ihan hyvin, mutta kun se materiaali on vain todella kapea sm-sarjaan. Tarvitsisi äkkiä muutaman pelaajan lisää sekä toivottavaa olisi jos Tapani pystyisi pelaamaan hivenen enemmän.
  Nimimerkki Lunde tuohon yläpuolelle onkin jo pistepörssin laittanut niin poimitaan nyt viikonlopun jälkeiseltä ajalta alkukauden parhaita maalintekijöitä. Eniten maaleja 6 on tehnyt Eu:n Leinonen. Viiteen maaliin on yltäneet Kärppien Mäkinen, Kuortaneen Nieminen, Eu:n Ruuskanen ja Kalpan nuori tulokas Holopainen! Jos viimevuonna pistepörssin voitti puolustaja niin nyt pistepörssi näyttää ”normaalilta” sillä
  paras puolustaja on sijalla 10 oleva Kärppien Isa Rahunen.
  Maalivahtien tilastoa johtaa Kärppien Oksman. Torjuntoja keskimäärin 23,67 per ottelu jossa näkyy Kärppien vahva puolustuspeli. Toki Oksmanin päästettyjen maalien keskiarvo 0,67 on todella kova. Toisena on Kjt:n tuki ja turva Gonzalo. Torjuntoja keskimäärin 40,43 ottelua kohden ja päästettyjen maalien keskiarvo vain 1,86 ottelu! Kolmantena Kalpan Kuusela keskimäärin 30,40 torjuntaa ottelussa. Päästettyjen maalien keskiarvo on 1.40. Neljäntenä tilastossa on viime kauden paras maalivahti Kärppien Keisala. Keskimäärin 21,37 torjuntaa pelissä kertoo Oksmanin lailla Kärppien puolustuspelistä ja päästettyjen maalien määrä on sarjan toiseksi paras 1.0 ottelua kohti. Viidentenä löytyy jo kokenut maalivahti
  Espoosta eli Portnoj. keskimäärin 28 torjuntaa ottelussa ja päästettyjen maalien keskiarvo on myös Portnojlla erittäin hyvä 1,33 peliä kohden. Kokonaisuutena maalivahdeista voitaneen sanoa että vaikka viime vuosien maajoukkuemaalivahdit Räty ja Räisänen ei sm-sarjassa pelaa niin tällä kaudella kaikista joukkueista löytyy hyvä maalivahti ja muutamalla seuralla useampikin todella hyvä maalivahti.
   
 17. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Sm-sarja maajoukkuetauolle Kalpan johtaessa sarjaa! Joukkueet ovat pelanneet 11 – 12 peliä ja vaikka kaikki joukkueet ei vieläkään ole kohdanneet toisiaan niin nyt lienee ensimmäinen hetki tarkastella tilannetta ja miltä näyttää joukkueiden sijoitukset noihin kauden alla tehtyihin veikkauksiin nähden.
  Sarja on ollut tasaisempi kuin viime kaudella ja se on ehdottomasti hyvä asia. Neljän kärki joukkueen pisteet 28, 26, 26 ja 25! Milloinka viimeksi on nähty yhtä tasaista nelikkoa sm-sarjassa tähän aikaan? Kalpa tosin pelannut yhden ottelun vähemmän kuin Kärpät, Eu ja Kuortane. Ennen viime viikonloppua ei oltu nähty kuin yksi yli 5 maalin voitto kun Hpk voitti Ilveksen kotonaan 6 – 0. Viime viikonloppuna sitten repesi ero kahdessa pelissä aika rumaksi kun Eu voitti Lukon 10 – 4 ja Kalpa Kjt:n peräti 11 – 0. Tosin kärki nelikon jälkeen sitten piste-erot kasvavat valitettavan paljon. Hpk:n ero edellä olevaan Kuortaneeseen on 7 pistettä mikä on Hpk:lla toki hyvinkin mahdollista kuroa umpeen, mutta Ilves on jäänyt 10 pistettä Hpk:sta ja jo 17 pistettä Kuortaneesta. Se on jo niin iso ero että vaikea on kuvitella että Ilves enää pelaa kotiedusta puolivälieriin. Kärpät, Eu, Hpk, Kuortane, Kjt ja Lukko ovat niillä sijoilla joita ennakkoon arvelinkin. Tosin veikkaukseni vaihteluväli oli sen verran iso että isoja ”huteja” ei oikein voi edes tulla, mutta kaksi hutia tuli ja toinen niistä on negatiivinen yllätys eli Ilves ja toinen erittäin positiivinen yllätys eli sarjakärki Kalpa.
  Keskitytään nyt vähän Ilvekseen ja Kalpaan.
  Mitä ihmettä Ilveksessä oikein tapahtuu? Joukkue toki uusiutui ja samalla vahvistui paljon, mutta moni ”uusi” pelaaja palasi Ilvekseen takaisin ja luulisi että joukkueella ei siksi pitäisi olla mitään isompia ”käynnistymisvaikeuksia”. Joukkue pelaa hetkittäin ihan hyvin ja voitti mm Eu:n kerran, mutta sitten taas
  nähdään paljon niitä pelejä jossa Ilves on ollut lähinnä yhtä kuin Sari Kärnä ja hän on saanut tukea ainoastaan maalivahti Vaattovaaralta. Ilveksen iso ongelma on maalinteko. Joukkue on tehnyt vain 17 maalia ja ainoastaan Sari Kärnä on pystynyt tekemään kolme maalia tai enemmän. Kärnä on iskenyt 5 maalia. Kahden maalin tekijöitä on vain 3 kappaletta! Tauko varmasti tulee hyvään paikkaan Ilvekselle ja Mari Saarisella on kova työ kääntää Ilveksen kurssi, mutta tuolla materiaalilla pitää pystyä parempaan kuin kahteen kolmen pisteen voittoon 11 pelissä!
  Jos Ilveksellä on vaikeaa niin Kuopiossa menee lujaa! Joskus aikaisempina vuosina on tullut kritisoitua Kalpaa, mutta nyt pitää kyllä kehua. Joukkue on jäänyt pisteittä 11 pelissä vain kerran! Mikä Kuopiossa on muuttunut niin paljon että joukkue pärjää noin hyvin? Uutena päävalmentajana aloitti Marjo Voutilainen, mikä on varmasti tuonut positiivista virtaa joukkueeseen ja kaikkeen tekemiseen. Muuten valmennus on sama kuin aikaisemminkin. Tanja Niskanen on toki kova vahvistus ja myös Tanja Koljonen on tuonut Kalpan puolustukseen paljon jämäkkyyttä. Jos ennen kautta olisi pitänyt veikata kuka on tehnyt Kalpassa eniten maaleja niin veikkaus olisi ollut varmasti Nilsson tai Niskanen, mutta eipä ole. Vuonna 2001 syntynyt 14 vuotias Elisa Holopainen on iskenyt jo 12 maalia ja johtaa koko sarjan maalipörssiä! Olisi helppo sanoa että Holopainen tekee paljon maaleja kun saa pelata Niskasen vierellä, mutta Holopainen iski maaleistaan kolme Eu:ta vastaan jolloin Niskanen ei ollut edes kokoonpanossa. Holopainen on Kuopiolaisen juniorimyllyn kasvatti ja vaikka kokoa ei ole paljon niin rohkeutta pelata riittää. Toki Niskanen ja Nilsson ovat myös tehneet reilusti maaleja ja ovat toki pelanneet Holopaista vähemmän. Peräti viisi pelaajaa on tehnyt 5 maalia tai enemmän, joten ratkaisuvoimaa Kalpalta kyllä löytyy ja kunhan ringeten puolelta tutummat Anne Pohjola ja Marjukka Virta saa muutaman pelin alle niin tuskin maalintekoon Kalpa kaatuu jatkossakaan. Kalpa myös puolustaa paremmin kuin viime vuosina mistä osoituksena joukkueelle on tehty toiseksi vähiten maaleja koko sarjassa ( 20 kpl). Päästettyjen maalien vähäiseen määrään syynä on myös parantunut maalivahtipeli. Sekä Kuusela että Juutilainen ovat pelanneet hyvin.
  Kärpät on pelannut aika lailla odotusten mukaan ja vaikka loukkaantumisia onkin ollut niin Kärpät saa kaikkiin peliin lähes täyden rosterin. Ratkaisijoita löytyy Kärpiltä myös laajalta rintamalta, ylivoimapeli toimii, joukkue puolustaa tiiviinä viisikkona ja viimeisenä lukkona joukkueelta löytyy 3 loistavaa maalivahtia.
  Uusista nimekkäimmistä vahvistuksista Saila Saari on ollut odotetun hyvä, mutta Sanni Hakala ei ole vielä saanut itsestään parasta irti. Myös Anni Keisalan odotettiin olevan selkeä ykkösmaalivahti, mutta N-18 maalivahti Oksman on pelannut toistaiseksi eniten, mikä on hienoinen yllätys vaikka Oksman erittäin hyvä maalivahti onkin. Kärppien ainut isompi ”hölmöily” sattui eiliseen Kuortane pelin kolmanteen erään jossa joukkue menetti 3 maalin johtoaseman. Niin tuskin kovin monesti Kärpille käy enää tällä kaudella.
  Eu myös on pelannut aika lailla odotusten mukaan ja hyökkäysvoimaa Eu:lla näyttää olevan edelleen sillä joukkue on tehnyt sarjassa eniten maaleja, mutta vaikka ratkaisuvoimaa onkin löytynyt myös muilta kuin pörssikärki Välimäeltä ja Rajahuhdalta niin jotenkin vaan tuntuu että Eu on hieman liikaa parivaljakon Välimäki – Rajahuhta varassa. Joukkueen puolustuspeli ei ole ainakaan vielä samalla tasolla kuin viime kaudella ja maalivahdeista Portnoj ei myöskään vielä ole ollut sillä tasolla millä hänet on totuttu näkemään ja N-18 maalivahti Silvonen onkin ollut Eu:n ykkösmaalivahti tällä hetkellä.
  Kuortaneella menee myös kovaa! 7 peliä peräkkäin voittanut joukkue pelaa tällä hetkellä kenties sarjan parasta kiekkoa. Vauhtia riittää ja sitten kun on tuollaisia Niemisen kaltaisia pelaajia niin mikäs on pelatessa vaikka nuori joukkue onkin. Toki pelkästään Niemisen varassa Kuortane ei todellakaan ole. Nylund, Säkkinen, Melotindos, Varpula, Savander, Karjalainen ja kumppanit muodostavat sellaisen rungon että nykyinen menestys ei ole yllätys. Oikealta laukova Emilia Vesa on ollut piristävä yllätys alkukaudella. Maalivahdeista Pajarinen on odotetusti pelannut eniten, mutta eipä huonosti ole pelanneet muutkaan Kuortaneen maalivahdit. Ei kaadu Kuortane maalivahteihin tälläkään kaudella vaikka Keisalaa ei ihan ehkä pystytäkään paikkaamaan.
  Hpk on hienoinen alisuorittaja ja joukkueen pistemäärä ei ole ihan sitä mihin tuolla ryhmällä voi päästä.
  Hpk:n peli on ailahdellut paljon. On hyviä pelejä ja sitten muutamia ”ohipelejä” Parantanut peliään taas viimeaikoina ja vaikka lauantaina hävisikin kärkijoukkue Kalpalle niin taisteli siinäkin pelissä loppuun asti voitosta. Isoimmat ongelmat joukkueella on ollut puolustuspelissä sillä kerholle on tehty jo peräti 38 maalia.
  Kjt:lla uskoin olevan mahdollisuuksia pudotuspeleihin, mutta jos Ilves pääsee sille tasolle mitä Ilveksen materiaalilla voi päästä niin vaikeaa on Kjt:n päästä play offeihin tänäkään vuonna. Joukkue on tehnyt sarjassa vähiten maaleja 14 eli vain reilun maalin ottelua kohden ja se ei voi riittää vaikka maalivahti Gonzalo hyvä onkin. Kuten ennakossa totesin niin Kjt:n materiaali vaikuttaa hieman tasapaksulta.
  Viikonloppuna hävisi ensin Kärpille 5 – 0 ja sitten Kuopiossa tuli totaalinen romahtaminen Kalpan voittaessa 11 – 0. Paljon pitää tapahtua että pystyy haastamaan sarjassa edellä olevia joukkueita, mutta siihen joukkueen on pakko uskoa tai tie vie taas kerran karsintaan.
  Lukko on rimpuillut jopa odotettua hieman paremmin, sillä materiaali on todella kapea sm-sarjaan.
  Pystynyt tekemään jo 27 maalia mikä on hyvä määrä ja Tapanin kuntouduttua joukkue voi yllättää muutamassa pelissä ja Tapani on niin hyvä pelaaja että hän saattaa ratkaista jo yksin jonkun pelin.
  Maalivahdin on toki oltava pelipäällä jos Lukko haluaa pelin voittaa.

  Pistepörssiä johtaa ylivoimaisesti jälleen kerran Eu:n Välimäki 10 + 17 = 27. Toisena Kärppien Saari 6 + 13 =19, kolmantena Eu:n Rajahuhta 7 + 11=18
  neljäntenä Kalpan Nilsson 8 + 9 = 17 ja viidentenä Kalpan Niskanen 5 + 12 = 17. Paras maalintekijä on Kalpan Elisa Holopainen 12 + 3 =15
  Paras pistekeskiarvo on myös Eu:n Välimäellä 2,25 pistettä / ottelu. Toinen yli 2 pisteen keskiarvoon päässyt pelaaja on Kalpan Nilsson 2,13 pistettä / ottelu
  Yhden maalin tai yli ottelukohtaiseen keskiarvoon on päässyt Lukon Tapani 1,25 maalia / ottelu ja Kalpan Holopainen 1,09 ja Nilsson 1.00 maalia / ottelu.
  Paras puolustaja on sijalla 11 oleva Kärppien Isa Rahunen 4 + 9 = 13

  Maalivahtitilasto näyttää hieman yllätykselliseltä sillä harvoin viiden parhaan listalla on kaksi maalivahtia kahdesta eri joukkueesta niin kuin nyt. Kärppien ja Kalpan ”rintaman” rikkoo vain Kuortaneen Pajarinen.
  Maalivahtitilasto on todella tasainen ja 5 viiden kärki on
  Kärppien Oksman 94,92 % 1,20
  Kalpan Juutilainen 93,87 % 1,50
  Kuortaneen Pajarinen 93,55 % 1,67
  Kärppien Keisala 93,55 % 1.50
  Kalpan Kuusela 93,43 % 2.00


  Sarja palaa tauolta lauantaina 12.11 ja silloin vihdoin nähdään sarjan kärkikamppailu kun Kalpa ja Kärpät kohtaa Kuopiossa ja uudestaan heti sunnuntaina 13.11 Oulun Raksilassa. Samana viikonloppuna on toki muitakin mielenkiintoisia pelejä kuten Kuortaneen ja Hpk:n kohtaaminen sekä Kuortaneen ja Eu:n kohtaaminen.
   
 18. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Menee nyt väärän otsikon alle, josta pahoittelut. NMJ uuden tilanteen edessä. Kun aikaisempina vuosina maajoukkue on kasattu lähes kokonaan sm-sarjan pelaajista ja vain muutama on tullut Pohjois-Amerikan yliopistosarjoista tai Venäjältä, niin nyt yli puolet joukkueesta tulee muualta kuin sm-sarjasta. Tähän tietenkin suurin syy on Ruotsin parantunut tilanne maan pääsarjan osalta ja peräti 7 pelaajaa tulee Ruotsin sarjasta. Huomionarvoista on myös se että vain 2 puolustajaa on sm-sarjasta. Yleensä maajoukkuepelaajat ovat tulleet vielä sm-sarjan kärkiseuroista, mutta nyt kärkiseura Kalpasta on mukana vain 1 pelaaja. Tosin toisena olevasta Kärpistä on jo sitten 3 pelaajaa maajoukkueessa. Onko maajoukkuepelaajien lähtö sitten näkynyt sm-sarjassa? Jos Hiirikosken ja Välilän tasoisia pelaajia jättää sarjan niin se ei voi olla näkymättä ja lisäksi moni muukin maajoukkuepelaaja vaihtoi sm-sarjan Ruotsiin tai Pohjois-Amerikan sarjoihin. Siltä osin sarja tietenkin heikkeni vähän. Toisaalta sm-sarjaan on tullut hyviä nuoria pelaajia esimerkkinä vaikkapa maalipörssiä johtava Kalpan Elisa Holopainen tai Hpk:n sisäistä maalipörssiä johtava Elviira Ylitalo. Sen lisäksi sm-sarjaan on palannut tai tullut uutena pelaajina hyviä yksilöitä kuten maalivahdit Vaattovaara Ilvekseen ja Gonzalo Kjt:hen. Nmj:n pelaa ensi viikolla kovatasoisen turnauksen ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka Suomi pärjää Kanadalle ja Usalle. Kauden päätapahtuma on tietenkin kevään mm kisat, mutta kuten Nmj:n päävalmentaja Pasi Mustonen leijonat.fi haastattelussa kertoi niin katseet on suunnattu jo tiukasti vuoden 2018 olympiakisoihin. Aikaisempina olympiavuosina liitto on satsannut Nmj:n toimintaan ja se on näkynyt leirityksinä ja useina pitkinä taukoina sm-sarjassa. Onkin mielenkiintoista nähdä kuinka ensi kaudella maajoukkueeseen satsataan jos noin paljon pelaajia pelaa ulkomailla ja kuinka paljon se näkyy sm-sarjan toiminnassa.
   
 19. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Vähän nyt menen asioiden edelle, mutta mielenkiintoinen on tuo päävalmentaja Mustosen haastattelu
  leijonat.fi:ssä. Ensi kaudella kaikki kotimaassa pelaavat pelaajat jotka tavoittelevat paikkaa olympiajoukkueesta on tarkoitus saada harjoittelemaan poikien mukaan. Mitenkä tuo sitten toteutetaan ja miten tämä vaikuttaa sm-sarjajoukkueiden harjoitteluun ja sarjaan yleensäkin? Jos maajoukkuepaikkaa tavoittelevat pelaajat harjoittelevat koko viikon poikien mukana niin se varmasti palvelee olympiaprojektia, mutta se ei voi olla näkymättä sm-sarjajoukkueiden harjoittelussa. Kuten tiedetään työ ja muut esteet johtavat nykyisinkin monella joukkueella siihen että harjoituksissa ei ole paljon pelaajia ja sitten jos siitä vielä karsitaan ne pelaajat jotka tavoittelevat maajoukkuepaikkaa niin varmasti moni harjoitus vaatii valmentajilta mielikuvitusta ja pelaajilta hyvää motivaatiota jotta pystytään harjoittelemaan hyvin pienellä porukalla.
  Sitten asia on toinen jos maajoukkuepaikkaa tavoittelevat pelaajat harjoittelevat vaikka alkuviikon poikien mukana ja ovat loppuviikon sm-sarjajoukkueensa mukana. Alkuviikko poikien mukana olisi varmasti myös mielekkäämpää sekä poikien joukkueille sekä sm-sarjajoukkueille, koska loppuviikosta joukkueet luonnollisesti haluavat harjoitella sillä ryhmällä millä viikonloppuna pelataan. Mielenkiinnolla jään odottamaan minkälaisia ratkaisuja ensi kaudella toteutetaan.
   
 20. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Olipahan melkoinen viikonloppu sm-sarjassa. Kärpät sarjakärkeen kahdella voitolla! Kalpa romahti lauantaina, ryhdistäytyi Oulussa toisen erän puolessa välissä. Eu voitti Lukon vasta 1,24 minuuttia ennen loppua tulleella maalilla. Ratkaisijana jälleen Linda Välimäki! Lukon Suonpäälle 69 torjuntaa Eu pelissä! Kuortaneen voittoputki katkesi lauantaina jatkoajalla, mutta pisteputki jatkuu yhä. Ilvekselle lauantaina voitto Kjt:sta jalkapallolukemin 1 - 0 ja sunnuntaina Lukosta ja Ilves olikin ainoa kuusi pistettä viikonloppuna kerännyt joukkue. Kjt ja Lukko hävisivät molemmat viikonlopun pelinsä. Kjt:n lauantain Ilves tappio oli iso kolaus mahdollista play off paikkaa ajatellen. Kärpät murskasi siis Kalpan lauantaina peräti 8 – 1! Mitä ihmettä Kuopiossa on oikein tapahtunut? Menikö valmistautuminen Kalpalla täysin pieleen vai mitä onkaan tapahtunut? Sunnuntaina Kärpät hallitsi varsinkin ensimmäistä erää selvästi ja Kalpa oli todella vaikeuksissa omalla puolustusalueella kun Kärpät antoi kovan paineen Kuopiolaisten puolustukseen ja kun Kärpät meni toisen erän alussa jo 4 – 0 johtoon niin pelin piti olla selvä, mutta sitten Kärppien leirissä taidettiin uskoa että tulossa on lauantain kaltainen peli. Kärppien luistelu hiipui vähän ja se johti siihen että jouduttiin rikkomaan ja Kalpa tuli peliin mukaan tämän kauden ykköstykkinsä Elisa Holopaisen rankkarimaalilla. Kärppien jäähyillessä Kalpa tuli maali kerrallaan takaa ja vei pelin jatkoajalle. Kärpät menetti muutama viikko sitten Kuortaneella 3 maalin johdon viimeisessä erässä ja nyt joukkue johti peliä jo 4 – 0 ja silti Kalpa tuli tasoihin. Nyt joukkue pystyi voittamaan pelin jatkoajalla Sanni Hakalan iskiessä voittomaalin, mutta enpä olisi uskonut että Kärpät hyytyy jo toisen kerran näin pahasti ottelujen lopussa. Kalpa ja Ilves on pelannut 13 peliä ja muilla joukkueilla sarja on puolessa välissä. Harvoin jos koskaan on nähty tässä vaiheessa näin tasaista sarjan kärkipäätä. 4 joukkuetta on 2 pisteen sisällä. Kalpa tosin 1 pelin vähemmän pelannut kuin Kärpät, Eu ja Kuortane. Myös Hpk on kerännyt pisteitä mukavasti ja on vain 6 pisteen päässä kärkinelikosta. Ilves siis saalisti 6 pistettä viikonloppuna ja vankisteli asemiaan play off joukkueena. Sen sijaan Kjt:n mahdollisuudet päästä ensimmäistä kertaa play off peleihin on työn ja tuskan takana. Vaikka ero kuudentena olevaan Ilvekseen ei toki ole vielä kuin 6 pistettä niin ihan toisella tahdilla pitää Kjt:n pystyä pisteitä keräämään sarjan toisella puolikkaalla kuin nyt alkukaudesta nähdyllä noin 0,57 pisteen pistekeskiarvolla. Ilveksellä on lisäksi 1 peli vähemmän pelattuna. Lukon pelit jatkuu runkosarjan jälkeen karsinnoissa, mutta toivoisi että Raumalaisetkin pystyisi voittamaan jonkun pelin sarjan toisella puolikkaalla eikä joukkue vain luovuttaisi missään vaiheessa.
   
 21. Hybridipitkä Jäsen

  Kiitokset jälleen kerran kattavasta koosteesta kilpakiekko! Näitä kyllä kelpaa lukea.
   
 22. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kiitos vaan Hybridipitkä. Niin paljon jää itseltäni asioita huomaamatta, että laittakaahan muutkin kommentteja.
  Lukolle ensimmäinen 3 pisteen voitto! Viikonlopun isoin yllätys nähtiin siis Kuortaneella kun Lukko voitti vahvan alkukauden pelanneen Kuortaneen 2 – 1. Kuortane hävisi viikonloppuna molemmat pelinsä ja kovakuntoinen Hpk taas voitti molemmat pelinsä ja näin kerho nousi Kuortaneen ohi sijalle 4 paremman maalieronsa turvin. Varsinkin sunnuntain 5 – 0 voitto Eu:sta oli kerholta kova suoritus. Myös Kalpa voitti molemmat pelinsä ja nousi takaisin sarjakärkeen. Jos Hämeenlinnassa menee kovaa niin Keravalla ei mene.
  Alkukaudesta ihan pirteitä otteita esittänyt Kjt näyttää tällä hetkellä välillä jopa luovuttamisen merkkejä. Toivottavasti tämä havainto olisi tietenkin väärä, sillä sarja kaipaa sitä yritteliästä Kjt:tä mitä sarjan alussa nähtiin. Kjt on viimeksi voittanut Raumalla 25.9 ja teki siinä pelissä Lukkoa vastaan 5 maalia. Sen jälkeen Kjt on hävinnyt 9 peliä peräkkäin ja onnistunut tekemään niissä 9 pelissä vain 5 maalia. Eli maalinteostahan tuo Kjt:lla näyttää kiikastavan ja kun onnistumisia ei tule niin selkäranka katkeaa tietenkin helpommin ja tämä on johtanut muutamiin suhteellisen isoihin tappioihin. Ilves pelasi lauantaina Oulussa pirteästi ja otti sillä hetkellä sarjaa johtaneelta Kärpiltä pisteen ja lisäsi näin eroa Kjt:hen 7 pisteeseen. Sarja jatkuu edelleen erittäin tasaisena kärjen ja keskikastin osalta. Nyt 5 ensimmäistä joukkuetta on kuuden pisteen sisällä ja toisaalta Lukko on enää vain kolmen pisteen päässä Kjt:sta.
  Nyt kun kaikki joukkueet ovat pelanneet yli puolet peleistään niin yritän löytää sarjan ensimmäisen puoliskon onnistujia. Vaikka maalivahteja on vähiten niin jotenkin tuntuu että sarjan ensimmäisen puoliskon parhaaksi maalivahdiksi on ennemmän tarjokkaita kuin puolustajien tai hyökkääjien osalta.
  Valinta voisi olla Lukon Eveliina Suonpää huimista torjuntamääristä huolimatta on pitänyt numerot monessa pelissä siedettävinä tai Ilveksen Vilma Vaattovaara on pelannut hyvin vaikka joukkue muuten on alisuorittanut tai Kjt:n Alba Gonzalo vaikka vähän on nyt hyytynytkin joukkueen mukana, myös Tiina Ranne Hpk:n maalilla on pelannut hyviä pelejä, sekä Eu:n ja N-18 maajoukkueen maalivahti Jenna Silvonen on ollut maalilla jopa Portnojta parempi. Valinta ensimmäisen puolikkaan parhaaksi maalivahdiksi menee kuitenkin Ouluun. Kärpät on peluuttanut kolmea hyvää maalivahtiaan melko tasaisesti. Aika iso yllätys on sen sijaan se että eniten on pelannut N-18 maajoukkueen maalivahti
  Johanna Oksman ja hyvin on pelannutkin. Vain 1.17 päästettyä maalia peliä kohden päästänyt Oksman on mielestäni ensimmäisen puoliskon paras maalivahti.
  Jos maalivahdin valinta oli vaikea niin puolustajien osalta valinta on helpompi. Kärppien puolustus on muuten melko tasainen, mutta yksi puolustaja nousee yli muiden ja hän on Isa Rahunen. Rahunen
  on pelannut alkukaudella todella hyvin puolustuspäässä ja tukee hyökkäyksiä myös erittäin hyvin ja tehopisteitäkin on tullut mukavasti 5 + 11 =16. Mielestäni selvä valinta ensimmäisen puoliskon parhaaksi puolustajaksi. Hyökkääjien osalta valinta voisi olla syyskuun pelaajaksi valittu Kalpan Tanja Niskanen, tai Kärppien Saila Saari, Kuortaneen Petra Nieminen tai Kalpan Matilda Nilsson. Mutta valintani ensimmäisen puolikkaan parhaaksi hyökkääjäksi on kuitenkin sarjan pistepörssin kärkinimi Eu:n Linda Välimäki. Vaikka Eu:lla olisi pelien sisällä välillä vaikeaa niin Välimäki kantaa tarvittaessa vaikka yksin koko joukkuetta. Eu on voittanut 10 peliä ja viidessä niistä Välimäki on tehnyt voittomaalin ja lisäksi kahdessa pelissä Välimäki on syöttänyt voittomaalin. Jos oli Kärppien Isa Rahunen helppo valinta parhaaksi puolustajaksi niin ensimmäisen puoliskon yllättäjä on myös helppo nimetä. Hän on maalipörssin kärkipaikan Eu:n Välimäen kanssa jakava Kalpan vasta 14 vuotias tulevaisuuden pelaaja Elisa Holopainen! Todella rohkeasti nuori pelaaja pelaa vaikka on todella pienikokoinen, mutta taitoa tuntuu olevan sitäkin enemmän.
   
 23. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Jonkin verran on ollut puhetta siitä että sm-sarja on nyt tasaisempi kuin aikaisempina vuosina.
  Vertaillaanpa nyt sarjataulukoita viime ja tämän kauden osalta kun 14 kierrosta oli pelattu:
  Kausi 2015 – 2016
  Jyp 42 pistettä
  Eu (Blues) 35
  Hpk 33
  Kärpät 17
  Kuortane 17
  Kalpa 12
  Kjt 10
  Ilves 5

  Kausi 2016 – 2017
  Kalpa 32 pistettä + 20 pistettä viimekauteen verrattuna
  Kärpät 31 + 14
  Eu 29 - 6 pistettä viimekauteen verrattuna
  Kuortane 29 + 12
  Hpk 23 - 10
  Ilves 15 + 10
  Kjt 8 - 2
  Lukko 2

  Jyp oli tietenkin viime kaudella täysin ylivoimainen ja se toki tekee vertailusta vähän vaikeaa, mutta sarjan
  ykkösen ja viimeisen piste-ero 14 pelin jälkeen oli 37 pistettä vuosi sitten ja nyt 30, joten vähän on piste-ero pienentynyt tällä kaudella. Jos sarja jaetaan kahtia ja vertaillaan 4 parhaan piste-eroa joka oli viime kaudella
  25 pistettä ja nyt vain 3 pistettä mikä on erittäin hyvä sarjan kannalta. Mutta viidennen ja kahdeksannen piste-ero viimekaudella oli 12 pistettä ja nyt 21 pistettä niin siinä taas piste-ero on kasvanut. Voitaneen siis todeta että nyt sarja on kärkipään osalta huomattavasti tasaisempi kuin viimekaudella, mutta onko kokonaisuutena? Toki nyt on myös ollut vähemmän niitä pelejä joissa voittomarginaali on ollut yli 5 maalia. Eniten viimekaudesta pistepottia on kasvattanut tietenkin sarjakärki Kalpa ja vastaavasti Hpk:lla on nyt 10 pistettä vähemmän kuin viimekaudella vastaavaan aikaan. Tämän hetken kuntopuntarin heikoin joukkue Kjt on kuitenkin lähes viimekauden tahdissa, sillä pisteitä on vain 2 vähemmän kuin viimekaudella.
   
 24. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Monesti olen kuullut puhuttavan että kun tulee marraskuu ja pimeys niin jyvät alkavat erottua akanoista eli parhaat joukkueet alkavat nousta sarjataulukossa. Otetaan nyt tarkasteluun 5 viimeistä peliä joukkueilta ja
  verrataan pistekeskiarvoja viimeisen viiden pelin ja alkukauden toteutuneisiin pistekeskiarvoihin.
  Joukkue, voitot, pisteet, piste ka, piste ka alkukaudella
  Hpk 5, 14, 2,8, 1,5
  Kalpa 4, 12, 2,4, 2,33
  Kärpät 4, 10, 2, 2,16
  Eu 3, 9, 1,8, 2,23
  Kuortane 2, 6, 1,2, 2
  Ilves 1, 5, 1, 0,92
  Lukko 1, 3, 0,6, 0,16
  Kjt 0, 0, 0, 0,66

  Hpk on 5 pelin kuntopuntarin paras joukkue ja onkin pelannut hyvin. Voitti jakson aikana Eu:n 5-0.
  Perinteisestikin Hpk on parantanut peliään kauden aikana ja on tehnyt sen nytkin. Pistekeskiarvo viimeisessä viidessä pelissä peräti 1,3 parempi kuin alkukaudella.

  Kalpa etenee aika tasaisesti ja jokohan olisi aika uskoa että Kalpa on tullut tämän kauden sarjaan menestymään? Edelleen ylivoimaisesti positiivisin yllätys ja taistelee tosissaan jopa suorasta välieräpaikasta jos otteet jatkuvat samanlaisina. En olisi uskonut ennen kauden alkua.

  Kärpillä on edelleen laajin materiaali vaikka Hakala Ruotsiin siirtyikin. Vaikka hävisikin sunnuntaina selvin
  5 – 1 luvuin Eu:lle ja menetti hieman yllättäen pisteen kotona Ilvekselle niin Kärpät on aikataulussa ja on edennyt niin viimeisessä viidessä pelissä kuin alkukaudellakin suunnilleen samaa tahtia.

  Eu pelasi erittäin vahvan viikonlopun voittaen Kuortaneen ja Kärpät selvästi, mutta viimeisen viiden pelin jakso on tuonut myös kaksi tappiota. Eu:n viiden viimeisen pelin jaksolla pisteitä on tullut 0,43 pistettä vähemmin kuin alkukaudella, mutta silti sarjasijoitus on nyt toinen.

  Kuortane on viimeisessä 5 pelissään ”menettänyt” eniten pisteitä alkukauteen verrattuna kun joukkueen pistekeskiarvo on tippunut peräti 0,8 pistettä peliä kohden alkukauteen verrattuna. Tämä on tosin aika odotettua kun kyseessä on niin nuori joukkue.

  Ilves on osoittanut selviä piristymisen merkkejä marraskuussa vaikka voittoja ei viimeiseen viiteen peliin ole kuin yksi, mutta joukkue taisteli Oulussa silloiselta kärkijoukkueelta Kärpiltä pisteen ja teki saman sunnuntaina kotiottelussaan kärkijoukkue Kalpaa vastaan. Olisiko Ilveksestä sittenkin jopa kevään yllätysjoukkueeksi?

  Lukko otti seurantajakson aikana ensimmäisen 3 pisteen voiton ja on edelleen jaksanut taistella kohtalaisesti. Pistekeskiarvoa ei Lukon kohdalla juuri kannata tuijottaa, mutta hienoa on että voittotili on
  saatu auki myös varsinaisella peliajalla, mutta vastaavasti tappioiden suuruus on hivenen kasvanut alkukaudesta.

  Kjt 5 peliä 5 tappiota. Murheellinen on Kjt:n tilanne tällä hetkellä. Hävinnyt nyt jo 11 peliä peräkkäin ja play off viiva on jo tainnut karata Ilveksen piristymisen myötä. Jos aikaisemmin toivoin että Lukko ei luovuttaisi missään vaiheessa niin nyt pitää toivoa ettei Kjt luovuttaisi vaan jaksaisi taistella loppuun asti vaikka karsintapelit ovatkin todennäköisesti edessä jälleen kerran.
   
  Viimeksi muokattu: 29.11.2016 klo 11.24
 25. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Kalpa edelleen kärjessä kun joukkueet ovat pelanneet 20 – 22 peliä ja joulutauko alkaa.
  Kuten on tullut monesti todettua niin suurin positiivinen yllätys tällä kaudella on Kalpa ja pakko
  tässä on ruveta uskomaan että Kuopiossa halutaan jotain muuta kuin taistella viimeiseen runkosarjan peliin asti play off paikasta kuten viime kausina on totuttu näkemään. Sarja jatkuu tasaisena, vaikka Hpk onkin viime peleissään hieman hyytynyt, tosin vastuskin on ollut kova kun kolmessa viimeisessä pelissä vastassa on ollut Eu, Kärpät ja Kuortane. Kjt sai viimein tappioputken poikki voitettuaan Lukon lauantaina Keravalla.
  1. Kalpa
  Miksi Kalpa pärjää? Maalivahdit Kuusela ja Juutilainen pelaavat hyvin. Puolustajista Lotta Toivonen pelaa vahvaa kautta ja Tanja Koljonen ollut hyvä vahvistus Kalpan puolustukseen. Lisäksi muu puolustus joista moni on Kalpan omia kasvatteja on ottanut askeleen eteenpäin. Sitten kun katsotaan rosteria hyökkäyksen osalta Niskanen, Juutilainen, Rantanen, Nilsson, Virta, Pohjola, Holopainen ja siihen päälle monia seuran omia nuoria pelaajia niin ei se ehken sitten niin ihme olekaan että joukkue voi pärjätä. Monilla muillakin joukkueilla on ollut loukkaantumisia ja sairastumisia, mutta ei se Kalpakaan kovin monesti ole parhaalla kokoonpanolla edes vielä pelannut joten mihinkähän asti rahkeet riittävät sitten jos saa parhaan rosterin kevään peleihin?

  2. Eu
  Se että Eu on toisena ei ole yllätys. Sarjan tämän hetken paras pelaaja Linda Välimäki on pelannut todella huiman syksyn. Tehnyt eniten maaleja ja syöttänyt eniten maaleja ja luonnollisesti johtaa pistepörssiä ylivoimaisesti. Annina Rajahuhta on pörssikakkonen ja yhdessä muodostavat sarjan parhaan hyökkäyskaksikon tällä hetkellä. Eu on ollut jopa huolestuttavan paljon kyseisen parivaljakon varassa.
  Tosin lauantain kärkipelissä Kalpa onnistui pitämään Eu:n tehokaksikon kurissa ja silloin ratkaisijaksi nousi
  Nea Ruuskanen ja Emmi Leinonen. Eu:n kevään menestyksen kannalta olisi suotavaa että Ruuskanen ja Leinonen sekä muukin hyökkääjät pystyisivät ratkomaan enemmän pelejä. Puolustus Huhdan, Viitasuon ja
  Villilän johdolla riittää päätyyn asti ja Eu:n eniten pelannut maalivahti Jenna Silvonen on ollut hyvä.

  3. Kuortane
  Riden enkelit vahvassa liidossa! Marraskuun pimeydessä 3 tappiota putkeen on nuorelle joukkueelle ihan ymmärrettävää, mutta kurssi kääntyi yllättävän äkkiä. Kuortane lähtee joulutauolle 5 pelin voittoputkessa sijalla 3. Jonkinmoinen yllätys tämäkin. Ennakkoon joukkueen kovimmista nimistä Savander on pelannut vain 5 peliä, Säkkinen 12 peliä ja Nieminenkin on ollut useamman pelin poissa joten Kuortane pelaa hyvin
  joukkueena vaikka kärkipelaajia puuttuukin. Kiva nähdä minne asti Kuortaneen liito jatkuu jos saavat vielä parhaat pelaajat kevään peleihin. Toivottavasti Kuortaneen hyvä pelaaminen heijastuu myös tammikuussa pelattaviin N-18 kisoihin.

  4. Kärpät
  Pelannut kärkinelikosta vähiten pelejä ja on vain 4 pistettä sarjaa johtavan Kalpan takana. Päästänyt ylivoimaisesti vähiten maaleja keskimäärin vain 1,65 maalia peliä kohden joten puolustus Kärpillä toimii.
  Joukkueen ja sarjan tämän hetken parhaan puolustajan Isa Rahusen johdolla kaikki puolustavat kurinalaisesti ja maalivahdeista eniten pelannut Johanna Oksman on ollut erittäin hyvä.
  Saila Saari on pelannut vahvan syksyn ja ollut joukkueen kantava voima hyökkäyspäässä.
  Hyökkäyspelissä Kärppien pelaaminen on heitellyt syksyn aikana mielestäni aika paljon, sillä välillä
  näyttää hyökkäyspeli menevän väkisin puskemiseksi ja maaleja ei synny, mutta sitten kun joukkue saa tuosta materiaalista kaiken irti niin maalejakin tulee.

  5. Hpk
  Aloitti sarjan kolmella tappiolla, sitten lokakuun lopulla alkoi 7 pelin voittoputki ja jäi sarjatauolle kolmen pelin ”tappioputkessa”, joten myös kerhon peliesitykset ovat vaihdelleet aika paljon, mikä oli odotettavissakin kun joukkueen kokoonpano vaihtui ja samalla nuorentui aika paljon.
  Hpk:lle on tehty peräti 60 maalia eli puolustuspelin pitää parantua kevättä kohti jos keväällä haluaa pärjätä.
  Hyökkääjistä Elviira Ylitalo on päässyt erittäin hyvin sm-sarjan rytmiin ja on tehnyt jo 14 maalia ja yli 500 pelin konkari Riikka Noronen johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä. Vaikka pelaajia paljon lähtikin niin Hpk:lla riittää ratkaisijoita edelleen ja keväällä voi pärjätä hyvin jos saa puolustus pelin toimimaan.

  6. Ilves
  Alkukauden pahin alisuorittaja paransi marraskuusta alkaen todella paljon. Marras-joulukuussa pelaamassaan 9 ottelussa jäi pisteittä vain kolmesti! Ja mikä Ilveksen kannalta parasta pystynyt viemään pisteitä kaikilta sarjan kärkijoukkueilta. Alkukaudesta Ilves oli lähinnä Sari Kärnän ja Vilma Vaattovaaran varassa, mutta nyt muukin joukkue on herännyt ja jos kehitys jatkuu samansuuntaisena niin kauden tärkeimmissä peleissä Ilves on paha vastus kenelle tahansa. Jos kausiennakossa tuli sanottua että Ilves on palannut niin nyt se on todella tehnyt niin!

  7. Kjt
  Sai lauantaina viimein tappioputken poikki voitettuaan Lukon Keravalla ja kiusasi sunnuntaina sarjajohtaja Kalpaa häviten vain 2 – 1, mutta muutoin on syksy on Keravalla ollut synkkä. Hävisi peräti 12 peliä peräkkäin ja siinä samalla meni käytännössä mahdollisuudet päästä ensimmäistä kertaa play off peleihin.
  Kjt:n pitäisi saada 7 jäljellä olevasta pelistä 10 pistettä enemmän kuin Ilves koska Ilveksen maaliero on niin paljon parempi ja se lienee lähes mahdoton tehtävä, koska Ilves on parantanut otteitaan selvästi.
  Maalivahtipeliin Kjt ei ole kaatunut sillä varsinkin Gonzalo on ollut hyvä, vaikka ei tällä hetkellä ihan alkukauden vireessä olekaan. Tehnyt sarjassa vähiten maaleja vain 1,24 maalia peliä kohden ja se on niin pieni luku että sillä ei pärjää mikään joukkue.

  8. Lukko
  Lukon kausi on mennyt lähtökohtiin nähden odotetusti. Onnistunut voittamaan kerran varsinaisella peliajalla ja kerran voittolaukauksilla. Pystyy välillä kiusaamaan jopa sarjan kärkijoukkueita ja maalivahti Eveliina Suonpään on pelannut vahvan alkukauden ja maajoukkuekutsu tuli ihan aiheesta. Pelit jatkuu runkosarjan jälkeen karsinnoissa. Uskon ja toivon että Lukko karsinnat selvittää ja saa rakentaa joukkuettaan ensi kaudella paljon paremmista lähtökohdista kuin kuluvaan kauteen.
   
  Viimeksi muokattu: 13.12.2016 klo 12.49