Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Naisten SM-sarja 2015–2016

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana lunde, 03.10.2015 klo 15.26.

 1. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Naisten pääsarjakin on ehtinyt jälleen pyörähtää käyntiin. Joukkueet pelasivat syyskuun aikana kuusi ottelua ja nyt lienee hyvä tarkastella, missä SM-sarjassa mennään tänä vuonna.

  Aiempinakin vuosina foorumilla on ollut keskustelua vaihtelevasti. Suoraan naisten SM-sarjaan liittyen löytyy keskustelua ainakin seuraavista kausiketjuista. Yleisemmin aihetta on sitten sivuttu muiden ketjujen yhteydessä.

  Tänäkin vuonna vilkkainta nettikeskustelua käytäneen Suomi24:n värikkäällä keskustelupalstalla. Erityisesti yhdestä erittäin asiantuntevasta nimimerkistä huolimatta toivoisin, että keskustelu löytäisi tuolta törkypalstalta tänne Jatkoajan moderoinnin pariin.

  Aiempien vuosien tapaan Leijonat.fi pitää ajantasaisella, mutta niukalla uutisoinnillaan huolen virallisesta tiedottamisesta. Valitettavasti Jääkiekkoliitto näyttää panostavan kuitenkin sen verran vaatimattomasti tuohon, että naiskiekkoilu ei ainakaan tuon uutisoinnin varassa tule nousemaan seinäruusun asemasta minnekään. Viime kaudella Jatkoajan verkkolehti nosti hienosti profiilia naiskiekkoilun osalta. Toivottavasti toimittajilla riittää virtaa tälläkin kaudella. Emma Terho vahvistaa Jatkoajan naiskiekkotoimitusta kolumneillaan.

  ENNAKOITA JOUKKUEISTA

  Leijonat.fi (ennakot luoteltu ilmestymisjärjestyksessä)

  -Ilves
  -Team Kuortane
  -KalPa
  -JYP
  -Blues
  -HPK
  -Kärpät
  -KJT:stä ei jostain syystä ole ennakkoa ollenkaan

  Suomi24:n nimimerkki kilpakiekko (lainaan 1.9.2015 kirjoitetut ennakot sellaisinaan spoiler-laatikoiden sisälle)

  -ennustus sijoista 1-4 ja joukkueiden ennakot (JYP, HPK, Blues ja Kärpät)
  kilpakiekko kirjoitti:

  Sm-sarja 2015 – 2016 näyttää ennakkoon siltä että joukkueet jakautuvat kolmeen kastiin.

  Kolmen kärjen tullee muodostamaan Jyp, Hpk ja Blues. Joukkueiden järjestystä on vaikea veikkailla, koska kaikki voivat voittaa runkosarjan tai sijoittua kolmanneksi. Toisen korin joukkueeksi jää Kärpät ja loput joukkueet tulevat todennäköisesti taistelemaan sijoista 5 – 8.

  Jyp (arvio sijat 1 – 3)

  Neljäs yritys. Joko nyt Jyp?

  Muutama pelaaja lopetti ja materiaali määrällisesti pienempi kuin viime kaudella, mutta laatua on viime kautta enemmän. Viime keväänä Jyp hävisi finaaleissa maalivahtipelissä, vaikka ei Saloranta huono ollut, mutta Portnoj Bluesin maalilla oli vain vieläkin parempi ja kantoi Bluesia silloin kun sitä tarvittiin, mutta nyt Jypillä on kenties sarjan paras maalivahti Räisänen joten maalivahtipelissä puntit ainakin tasoittuu Bluesin kanssa ja toinen syy miksi kannua ei nosteltu Jyväskylässä oli kärkipelaajien järjetön peluutus, mutta nyt Niskasen ja Kärnän tulon myötä on tullut toinenkin kenttä joka voi ratkoa pelejä niin ei tarvitse peluuttaa vain ykköskenttää ja puolustuksessa Viitasuo ja Ritari tuo leveyttä myös puolustukseen ja kun myös valmennukseen on tullut lisää osaamista niin Jyväskylässä voi odottaa menestystä. Uhkana Jypillä voi olla se että määrällisesti vähäsetä pelaajamäärästä osa ei ole mukana joukkueen arjessa vaan tulee pelaamaan vain pelit ja onkin mielenkiintoista nähdä kuinka tämä vaikuttaa joukkueeseen.

  Hpk (arvio sijat 1 – 3)

  Materiaali ennakkoon povaamistani kärkijoukkueista selvästi laajin kenttäpelaajien osalta. Kunhan Villilä kuntoutuu niin kerhon puolustus näyttää todella vahvalta. Saa Jypin tavoin kasaan myös kaksi todella hyvää hyökkäys kolmikkoa eikä kolmonenkaan huono ole, joten Hämeenlinnassa voidaan odottaa menestystä tällä kaudella. Maalivahtipelissä kerhon ykkösmallivahti lienee Vartia joka on ihan hyvä sm-sarjan maalivahti, mutta maalivahtipelissä Jyp ja Blues ovat kuitenkin Hpk:ta edellä ja se saattaa kääntää kärkijoukkueiden keskinäisiä pelejä Jypin tai Bluesin eduksi.

  Blues (arvio sijat 1 – 3)

  Bluesin materiaali lähes sama kuin viime kaudella ja jos nyt ei tule loukkaantumisia niin paljon kuin viime kaudella niin voi tapella niin runkosarjan voitosta kuin Suomen mestaruudestakin jälleen kerran. Vieläkö runkosarjan pelit sytyttää kolme mestaruutta peräkkäin voittanutta joukkuetta? E Nuutinen, Rajahuhta ja Välimäki yhdessä pelatessaan muodostaa koko sarjan parhaan hyökkäyskentän ja siihen kun laitetaan Tuominen – Savolainen pakkipariksi niin tekee paljon maaleja sekä runkosarjassa että pleijareissa. Hpk:n lailla myös Bluesin puolustus on erittäin hyvä ja Valkjärvi tuo puolustukseen lisää leveyttä.

  Kärpät (arvio sija 4)

  Laaja ja tasainen materiaali. Viime Kaudella Kärppien ongelmana oli usein maalinteko. Jos nyt löytyy ratkaisijoita niin sija neljä lienee selviö ja pystyy varmaan haastamaan joissakin peleissä myös sarjan parhaita joukkueita. Kärpät sai uusia pelaajia niin hyökkäykseen, puolustukseen kuin myös maalivahtiosastolle, joten Oulussa voidaan sarjan alkua odotella rahallisin mielin. Olisiko Mäkisen aika nousta todella johtavaan rooliin Kärpissä?
  -ennustus sijoista 5-8 ja joukkueiden ennakot (KalPa, KJT, Kuortane ja Ilves)
  kilpakiekko kirjoitti:

  5. KalPa

  Pitkästä aikaa KalPa vahvistui. Varsinkin puolustus on parempi kuin viime kaudella ja jos tehokaksikko Nilsson Juutilainen jatkaa samaan tahtiin ja saa apuja maajoukkueessakin mukana olleelta Rantaselta niin Kalakukkojen kaupungissa on mahdollista saada aikaan ihan hyvä kausi ja tuskin on pelkoa karsintaan joutumisesta.

  6. Kjt

  Menetti kesken viime kauden Tanskasen ja nyt myös toisen kärkipelaajan Ollikaisen joten haasteita riittää.

  Paljon on taas kiinni siitä kuinka ”Erikiipperi” liimaa kiekot. Jos maalivahtipeli toimii sekä Rozon ja Rakkolainen pystyvät hieman nostamaan tasoaan viimekaudesta ja iskemään maaleja tasaisesti, niin Kjt:n pitäisi päästä ensimmäistä kertaa pleijareihin.

  7. Kuortane

  Joukkueessa vaihtuvuus jälleen tietenkin suhteellisen suurta, mutta nyt mukaan on tullut myös todella nuoria pelaajia, joten Kuortane on täydellinen arvoitus sarjaan lähdettäessä. Maalivahti Keisalan onnistuttava todella hyvin jos joukkue meinaa voittoja ottaa.

  8. Ilves

  Kuka olisi uskonut että Ilves voi jopa jäädä sarjan hännille? Koki saman kohtalon kuin Lohja joitakin vuosia sitten, eli suurin osa pelaajista jätti joukkueen. Parkusjärvi ja muutama muukin ihan hyviä sm-sarjan pelaajia, mutta jos ei saa lisää pelaajia pikaisesti, niin lähes toivoton tehtävä noin pienellä pelaajamäärällä Ilveksellä on edessä
   
  Viimeksi muokattu: 03.10.2015 klo 15.32
 2. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  Syyskuu

  Syyskuun ottelut menivät aika pitkälti ennakoiden mukaan. JYP porskutti pistemenetyksittä sarjan kärkeen suurinumeroisten voittojen siivittämänä. Viime kevään pronssimitalisti Ilves romahti ennakoidusti. Tosin vasta kuukauden päätöskierroksella KJT keräsi keskinäisestä jumbofinaalista ensimmäiset pisteensä ja sysäsi tamperelaiset sarjan hännille. Pistepörssin kärjestä löytyy niin ikään enimmäkseen tuttuja nimiä viime vuosilta.

  Sarjataulukko syyskuun jälkeen
  Koodi:
        O 3p 2p 1p 0p TM-PM ME P
  1. JYP   6 6 0 0 0 39-5  34 18
  2. Blues  6 3 2 0 1 24-12 12 13
  ---------------------------------------
  3. HPK   6 3 1 1 1 21-19  2 12
  4. Kärpät  6 2 0 2 2 11-11  0 8
  5. KalPa  6 2 1 0 3 12-21 -9 8
  6. Kuortane 6 2 0 1 3 14-20 -6 7
  ---------------------------------------
  7. KJT   6 1 0 0 5  7-22 -15 3
  8. Ilves  6 0 1 1 4  7-25 -18 3
  Pistepörssi syyskuun jälkeen
  Koodi:
   1. HIIRIKOSKI Jenni  JYP   6. 6+13=19 4 min
   2. NISKANEN Tanja   JYP   6. 9+ 6=15 2 min
   3. VÄLILÄ Riikka    JYP   4. 3+11=14 2 min
   4. TULUS Noora     Blues  6. 8+ 3=11 4 min
   5. TUOMINEN Minnamari Blues  6. 2+ 9=11 6 min
   6. HAKALA Sanni    JYP   6. 5+ 5=10 0 min
   7. VÄLIMÄKI Linda   Blues  6. 4+ 6=10 6 min
   8. NORONEN Riikka   HPK   6. 1+ 8= 9 8 min
   9. JUUTILAINEN Johanna KalPa  6. 4+ 4= 8 4 min
  10. LINDSTEDT Rosa   JYP   6. 3+ 5= 8 4 min
  11. KÄRNÄ Sari     JYP   4. 2+ 6= 8 4 min
  12. OTAMO Maija     HPK   6. 5+ 2= 7 6 min
  13. MÄKINEN Niina    Kärpät  6. 5+ 2= 7 29 min
  14. RAJAHUHTA Annina  Blues  5. 3+ 4= 7 4 min
  15. VOUTILAINEN Marjo  JYP   5. 2+ 5= 7 2 min
  16. RANTANEN Salla   KalPa  6. 4+ 2= 6 6 min
  17. SAARI Saila     JYP   6. 4+ 2= 6 4 min
  18. TUOMANEN Anne    HPK   6. 3+ 3= 6 0 min
  19. HOLMSTRÖM Zaida   JYP   6. 1+ 5= 6 4 min
  20. KOIVULA Johanna   HPK   6. 3+ 2= 5 6 min
  
    KULJUNTAUSTA Sarita Ilves  5. 3+ 1= 4 6 min
    VARPULA Emilia   Kuortane 6. 3+ 0= 3 4 min
    RAKKOLAINEN Emmi  KJT   6. 2+ 1= 3 8 min

  Syyskuun parhaina palkitut

  -kuukauden pelaaja: Tanja Niskanen, JYP
  -kuukauden tulokas: Linnea Melotindos, Kuortane
   
 3. J.Hotti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK Detroit Red Wings FC Barcelona
 4. Hanson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, alasarjat.
  Naisten kiekkoilu kiinnostaa vain pelaajien perheenjäseniä ja tuttavia. Useina vuosina asiasta on silloin tällöin puhuttu, mutta mitään ei ole katsojamäärissä tapahtunut. On kai uskottava, että laji ei kertakaikkiaan kiinnosta suurempia massoja eikä mediaa. Tasa-arvo -tai feministikortin heiluttelu ei muuta tilannetta miksikään, vaikka sitäkin on joskus yritetty. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta ja sillä selvä.
   
 5. lunde Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
  JYPin tilanne on kyllä surullinen ja hieman jopa surkuhupaisa. Tappiottoman kauden pelannut ylivoimainen mestari valittiin jääkiekkoliiton Vuoden seurajoukkueeksi ja nyt seura ei saanut seuraavalle kaudelle edes joukkuetta kasaan. Oman tulkintani perusteella tilanne kertoo sekä jyväskyläläisten vauhtisokeudesta että Naisten SM-sarjajoukkueiden haastavasta asemasta.

  Viime kauden mestarijoukkue JYP vilisi naisten maajoukkuepelaajia, mutta suurin osa heistä ei ollut paikallisen juniorimyllyn tuottamia pelaajia. Neljänä keväänä putkeen finaaleissa ollut joukkue pelasi kaikki nuo vuodet kapealla ja erittäin kokeneella pelaajaringillä. Muihin SM-sarjajoukkueisiin oli selvä ero tuossa. Laatua riitti kyllä, mutta kokoonpanoon murtautuneet omat juniorit olivat vähissä lähinnä Sanni Hakalaa lukuun ottamatta. Pelillinen tulos oli huikea, mutta mielestäni seurana ei lähelläkään Suomen parasta. Nyt asia sitten kostautui karvaalla tavalla, kun joukkuetta kohtasi joukkopako, joita on nähty SM-sarjan historiassa valitettavasti aiemminkin. Vuosi sitten sellaisen kärsi Tampereen Ilves. Aiemmin sama on nähty ainakin Salossa ja Lohjalla. Jälkimmäisten tie vei lopulta divariin. Historiallisesti karsintoihin joutunut SM-sarjan viimeinen perustajajoukkue Ilves vältti ainakin vielä viime kaudella vielä putoamisen.

  Kärkipelaajiemme virta Ruotsiin ja muihin huipputason sarjoihin on tämän kauden alla uusi trendi, kuten Jatkoajan kolumnikin tiivisti. Valitettavasti SM-sarja on näillä näkymin putoamassa tuosta joukosta erityisesti kaukalon ulkopuolisten olosuhteiden vuoksi. Tavallaan pelaajien ratkaisu on ihan ymmärrettävä. Jos jossain muualla saa kotimaata paremmin keskittyä enemmän pelaamiseen ja pelaajana kehittymiseen, niin ratkaisu on helppo, jos pelaajalla on mahdollisuus lähteä. Suomessa maajoukkuepelaajakin saa pahimmillaan maksaa pelaamisestaan ja keksiä vielä jonkin keinon toimeentulolleen. Tämä seikka pistää monen pelaajan ripustamaan hokkarit naulaan, vaikka pelillisesti taidot riittäisivät vielä pääsarjatasolla pelaamiseen. Tietyllä tavalla arvostan naiskiekkoilijoita enemmän kuin vaikka miesten SM-liigan pelaajia, jotka saattavat viettää joukkuetoiminnan ulkopuolella päivät pleikkaria pelaten.

  Minua surettaa aika paljon, että täällä kiekkofanienkin palstalla naiskiekko koko lajina jaksetaan joka kerta tuomita höntsäilyksi, räpeltämiseksi, vinkumiseksi tms. kun tapahtuu jotain ikävää. Pitäisikö miesten SM-liigakin pistää pakettiin, kun Espoossa ei yleisöä kiinnostanut jääkiekko sen vertaa, että se olisi elättänyt pääsarjajoukkueen? Samoin Ilves on elänyt jo ties kuinka monta kautta taloudellisesti veitsi kurkulla. Mielestäni maan ykköslajin asemasta huolimatta sekä miesten, että naisten jääkiekolla on ihan riittävästi haasteita. Niiden ratkaisemista ei yhtään helpota, että lajia intohimoisesti seuraavat tyypit väheksyvät jotain sen osa-aluetta.

  Itseäni naiskiekko kiinnostaa ihan katsojana. Minulla ei ole kytköstä pelaamiseen, valmentamiseen tai muuhun joukkuetoimintaan sen kummemmin itseni kuin läheisten kautta. Tiedostan kyllä, että olen ainakin toistaiseksi varmaan aika marginaalinen naiskiekon seuraaja. Suurimmalta osalta löytyy jokin noista kytköksistä. Peli on erilaista kuin Leijonien MM-kisapelit, SM-liigan jääkiekko, NHL-pelit, KHL-pelit tai nuorten SM-sarjan kiekko. En näe kovin mielekkäänä lähteä vertaamaan naiskiekkoa noihin tai edes noita keskenään. Jokaiselle on paikkansa kiekkokartalla ja itse ainakin tykkään katsoa kaikkia noista sarjoista.

  Suurten massojen kiinnostavuudesta olen hieman eri mieltä. En tuomitsisi lajia vielä menetetyksi, vaikka läpimurtoa suuren yleisön kiinnostavuudessa ei olekaan tapahtunut vielä. On vielä paljon asioita, joita lajin parissa voidaan tehdä paremmin. Naiskiekko tuntuu saavan neljän vuoden välein jonkinlaisen piikin mediahuomiossa. Syy on talviolympialaiset. Sama ilmiö on monella muullakin lajilla niin talvi- kuin kesäolympilaisissa. Viime vuosina on nähty monta hyvää askelta, kun esim. Jatkoajassa on kiinnitetty enemmän huomiota naiskiekkoon, Ylen kanaville palanneet naisten MM-kisat näytettiin kattavan oheispaketin kanssa, tilastosivusto Elite Prospects alkoi vuosi sitten kerätä sivustolleen myös naisten sarjojen tilastoja jne. Sinne onkin kertynyt jo jonkin verran koostettua tilastohistoriaakin, jonka julkaisu ei ole onnistunut jääkiekkoliitolta muuten kuin ala-arvoisen tilastopalvelun ja vuosikirjan muodossa.

  Edelleen on kuitenkin totta, että naiskiekkoa koskevat uutiset harvemmin "pomppaavat silmille". Asiasta täytyy melkeinpä olla erikseen kiinnostunut ja luotettavaa tietoa ei siltikään ole välttämättä tarjolla etsimisestä huolimatta. Tässä olisi paljon kehitettävää niin jääkiekkoliitolla kuin SM-sarjan joukkueillakin. Sarjalla ei esimerkiksi ole olemassa kunnollista nettisivua. En laske Leijonat.fi-portaalissa olevaa uutissyötettä sellaiseksi, koska sieltä puuttuu tiedot joukkueiden kokoonpanoista, sarjatilanteesta ja uutisointikin on aika vaatimatonta.

  Myös joukkueiden kotisivujen saralla olisi parannettavaa. Monella joukkueella on vielä viime kauden kokoonpanot sivuillaan, eikä kesän aikana tapahtuneista pelaajasiirroista ole juurikaan tiedotettu. Median kiinnostumista helpottaisi, kun joukkueet tiedottaisivat jotain uutisoitavaa. Nyt uutiset ovat aika pitkälle hallihuhujen ja Suomi24-palstan varassa. Valitettavasti naisten SM-sarja ei ole siinä asemassa, että noiden perusteella syntyisi kovinkaan paljon uutisia. JYPin sarjapaikasta luopuminenkin on ollut huhuissa jo viimeistään juhannuksestä lähtien, kun pelaajasiirrot Ruotsiin ja muihin SM-sarjajoukkueisiin tulivat ilmi. Keskisuomalaisen uutinen tuosta syntyi kuitenkin vasta nyt elokuun alussa.

  Samoin kauden aikana edes lyhyet peliraportit helpottaisivat joukkueiden otteiden seuraamista, vaikka paikan päälle peleihin ei pääsisikään. Naisten SM-sarjaa on pelattu syksystä 1982 asti. Itseään kunnioittavan sarja ja joukkueet toisivat noinkin pitkää historiaa jotenkin esille. Tässä kohdin edes jokaisen kauden pelannut Ilves ei voi paljonkaan ylpeillä. Historia tuntuu alkavan heidänkin kotisivuillaan joka kausi lähes uudestaan. Omalta osaltani yritän kirjoittaa naiskiekosta enemmän tänne Jatkoajan keskustelupalstalle, vaikka aika onkin kortilla. Pelejä tuli viime kaudellakin nähtyä kuitenkin arviolta kymmenkunta.
   
 6. kilpakiekko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Nmj
  Erittäin hyvä kirjoitus lunde. Jypin tapaus on surullinen ja myös aika kova kolaus sm-sarjaa kohtaan. Kuten lunde kirjoitti niin valitettavasti Jyp ei ole ensimmäinen joukkue joka on kärsinyt näistä pelaajien menetyksistä. Mielestäni perimmäinen syy näihin "pelaajakatoihin" on junioritoiminnan laiminlyönti.
  Jos pelaajia on lähtenyt niin omassa seurassa ei ole ollut junioreja jota olisi voitu ottaa lähteneiden tilalle. Onneksi junioritoimintaa on monessa seurassa viimevuosien aikana ruvettu kehittämään. Toinen iso asia on sitten se että muualla on ruvettu panostamaan myös naisten jääkiekkoon. Esimerkkinä vaikkapa Ruotsi tai viime kaudella alkanut NWHL. Koska junioritoiminnan tulokset näkyvät vasta vuosien päästä on kotoinen sm-sarja isojen haasteiden edessä. Onkin kiva nähdä miten seurat yhdessä liiton kanssa vastaavat tähän haasteeseen. Toivottavasti tuo Jypin ikävä tapahtuma saisi hälytyskellot soimaan niin seuroissa kuin varsinkin jääkiekkoliitossa.
  Valitettavasti kiinnostus Suomessa on edelleen erittäin alhaista, mutta tässäkin asiassa olen lunden kanssa samoilla linjoilla että peli yleisön kiinnostavuuden lisäämiseksi ei ole lopullisesti menetetty. Kuten lunde mainitsikin niin olympiavuonna naisten kiekkoilu "herää henkiin", mutta olen ilokseni todennut että myös MM kisat kiinnostavat, varsinkin kun ne pelataan Kanadassa. Vuoden 2016 NMJ:n kuin N-18 tyttöleijonien kisat pelattiin Kanadassa ja Kanadan pelejä seurasi keskimäärin 4824 katsojaa ja NMJ:n pelejä keskimäärin 2350 katsojaa. N-18 kisoissa Kanadan pelejä seurasi keskimäärin 3860 katsojaa ja tyttöleijonien pelejä keskimäärin 1586 katsojaa! NMJ:N yleisökeskiarvoa toki nostaa kaksi pelattua peliä Kanadaa vastaan, mutta tyttöleijonat ei pelannut yhtään peliä Kanadaa vastaa ja sijoittui kisoissa vasta kuudenneksi ja siihen nähden 1586 katsojan keskiarvo on todella kova.
  Pohjois-Amerikan sarjoissa (yliopisto / NWHL) yleisöä on muutamasta sadasta aina useampiin tuhansiin ja mainittakoon että viime kaudella Ruotsin pääsarjan viimeistä finaalia seurasi yli 4000 katsojaa! Eli potentiaalia kasvattaa kiinnostusta on, mutta se vaatii pitkäjänteistä työtä niin liitolta kuin kaikilta naisten kiekon parissa toimivilta henkilöiltä.

  Sitaatti" Itseään kunnioittavan sarja ja joukkueet toisivat noinkin pitkää historiaa jotenkin esille. Tässä kohdin edes jokaisen kauden pelannut Ilves ei voi paljonkaan ylpeillä. Historia tuntuu alkavan heidänkin kotisivuillaan joka kausi lähes uudestaan" Tämä on totta. Tosin tässä osoittaisin sormea myös liiton suuntaan, sillä liitossa ei esimerkiksi löydy mitään virallista tilastoa siitä minkä verran kausia on joukkueilla sm-sarjassa saatikka tilastoja yksittäisten pelaajien pelimääristä.
   
  Viimeksi muokattu: 08.08.2016 klo 10.44