Naisten Liiga 2023–2024

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Naisten Liigaa on pelattu nyt muutama viikko ja sarjataulukko näyttää tällaiselta:

Rich (BB code):
      O 3 2 1 0 TM-PM P
Ilves    6 5 1 0 0 17- 7 17
HIFK    5 5 0 0 0 27- 7 9
HPK     6 3 0 0 3 17-13 9
K-Espoo   4 2 0 1 1 14-12 7
KalPa    6 2 0 0 4 11-12 6
Kärpät   4 2 0 0 2 11-12 6
Kuortane  4 1 0 1 2  3- 8 4
RoKi    5 1 0 0 4  9-16 3
TPS     6 0 1 0 5  8-30 2
Jopa Ilves-kannattajaa hämmästyttää hieman, kuinka hyvin tamperelaiset ovat aloittaneet kauden. Joukkueen vähäinen vaihtuvuus ja hienoinen vahvistuminenkin oli tiedossa ja pidin sitä myös jonkinlaisena etuna varsinkin alkukaudesta tämän kauden Naisten Liigassa, mutta Ilveksen voittokulku on siltikin päässyt hieman yllättämään. Tähän mennessä pelkästään vieraskaukaloissa esiintyneen Ilveksen otteluohjelmakaan ei ole ollut helpoin mahdollinen. HIFK olisi toki oletetusti lähempänä kärkeä ilman pistemenetyksiä, mutta kuuden pisteen rangaistus on pudottanut sen tällä hetkellä 8 pisteen päähän kärjestä. Muuten tuossa ei näy kovin suuria yllätyksiä ellei KalPan nihkeää alkua pidä sellaisena. Kuopiolaistenkin alkuohjelma on ollut kuitenkin kova, joten KalPa noussee ylemmäs, kun kaikki joukkueet pelaavat tasaisemmin kaikkia vastaan.

* * *

Palaan vielä Espoon avausviikonloppuun. Kiva, että näitä avausviikonlopun tapahtumia on nyt koronan jälkeen päästy toteuttamaan jo toisena vuonna putkeen. Espoon Matinkylän uudet hallit oli itsellekin uusi tuttavuus ja kuten @Jannecky kirjoitti, niin tietyllä tavalla siistimmät puitteet kuin Tapiola 2. En tunne Espoon sisäistä maantiedettä niin hyvin, että osaisin sanoa, onko Tapiola esimerkiksi sijainniltaan parempi paikka katsojien tavoitteluun. Molempiin pääsee metrolla ja kummassakaan metroasema ei ole ihan hallin vieressä, kun käveltävää jää 700-1000 m.

Alla vielä otteluiden tulokset ja katsojamäärät. Aika tyypillisiä lukemia Naisten Liigaan. Kauden aloittanut metroderby tuossa listalla tietysti erottuu, mutta varmaan saman verran se olisi kerännyt katsojia tavallisenakin otteluna, eikä osana isompaa tapahtumaa. Paljon tuota enempää katsojia ei mahtuisi sen paremmin Matinkylään, Tapiola 2:een kuin Pirkkolaankaan.

Koodi:
la 9.9.2023
K-Espoo-HIFK 2-6   230 katsojaa
Kärpät-TPS  4-2   90 katsojaa
HPK-RoKi   3-1   70 katsojaa (2. halli)
Ilves-KalPa 1-0   130 katsojaa

su 10.9.2023
KalPa-HPK   1-3  100 katsojaa
TPS-RoKi   3-4   50 katsojaa (2. halli)
HIFK-Kärpät  5-3   80 katsojaa
K-Espoo-Ilves 2-3 JA 130 katsojaa

Avausviikonlopun tapahtuma oli jälleen kiva "perhetapaaminen", jossa niin joukkueet kuin katsojatkin pääsivät tapaamaan toisiaan ja seuraamaan muiden joukkueiden (paitsi Kuortaneen) iskukykyä. Samalla tuo perhetilaisuus alleviivasi myös sitä, että kyseessä ei ollut vieläkään tapahtuma, jota suunnattaisiin uusille katsojille, jotka voisivat löytää Naisten Liigan ja naiskiekon. Perhetilaisuus alleviivaa sitä, että edelleen liian suuri osa katsojista on pelaajien läheisiä. Toki heidän kuuluukin olla siellä, mutta sarjan ja lajin kasvamisen kannalta katsojia kaivattaisiin kipeasti myös perhepiirin ulkopuolelta.

En syytä tuosta espoolaisia, jotka hoitivat ainakin katsojan näkökulmasta järjestelyt hyvin ja yksittäisen seuran kohdalla en oletakaan isompaa riskinottoa tällaisessa tapahtumassa. Sen sijaan tässäkin kohdin odottaisin Jääkiekkoliitolta rohkeampaa panosta, jossa tapahtuma tuotaisiin isommalle areenalle, sitä mainostettaisiin hyvissä ajoin ja kattavasti. Kiekko-Espoon peleissä näkyi paikallisia junnuja, mutta muuten heitä ei juurikaan näkynyt. Olisiko yhteyteen ollut mahdollista järjestää esimerkiksi jotain tyttöjen junnupelejäkin, jolloin myös pääkaupunkiseudun ulkopuollta tulevat junnut voisivat käydä ihailemassa samalla reissulla voisi myös esikuviaan? Muutenkin itse jääkiekon lisäksi olisi voinut olla myös jotain tapahtumapisteitä, joilla kutsuttaisiin tyttöjä harrastamaan jääkiekkoa.

Jääkiekkoliitolta puuttuu esimerkiksi vastaavat toimenpiteet kuin Palloliiton Tulevaisuuden Tähdet -projekti, jossa lisätään Kansallisen Liigan joukkueiden yhteistyötä paikallisiin junnuseuroihin ja aktivoidaan tyttöjoukkueita käymään pääsarjapeleissä. Samojen kontaktien kautta on ymmärtääkseni aktivoitu junnujoukkueita käymään myös Helmarit-maaotteluissa. Jääkiekkoliiton puolella maaottelut viedään Vierumäelle, leijona.tv:n taakse ja Naisten Liigassa tyttöjuniorien aktivointi jää kotijoukkueiden toimihenkilöiden vastuulle ja heillä on tunnetusti jo valmiiksi kädet täynnä oman joukkueensa pyörittämisessä.

* * *

Tässä vaiheessa kautta lienee hyvä kerrata naisten sarjojen pelaamistapoja. Naisten Liigan osalta ei ole suurta muutosta tiedossa. Isoin muutos lienee, että ensi keväänä ei pelata neljän joukkueen karsintasarjaa, vaan liigan runkosarjan viimeinen pelaa ottelusarjan Mestiksen voittajan kanssa. En tiedä, tarkoittaako tuo myös sitä, että seuraavakin kausi pelataan 9 joukkueella. Neljän joukkueen karsintasarjalla olisi voinut täydentää liigan takaisin 10 joukkueen sarjaksi. Sinänsä 9 joukkueen sarjakin on ihan OK, mutta pariton määrä joukkueita tekee otteluohjelmasta rikkonaisen ja sekin on jo hieman omituista, että 8/9 joukkuetta selviää pudotuspeleihin.

Naisten Mestiksessä neljä parasta pelaa pudotuspelit ja mestari pääsee tosiaan karsimaan liigapaikasta. 8 Mestis-joukkueesta 5 on akatemioita, joten liigapaikasta karsimassa saattaa olla jälleen joku akatemia. Ilmeisesti viime keväänäkään ei olisi ollut mitään estettä akatemian nousulle ja HIFK:ssa sekä Kiekko-Espoossahan itse asiassa ei otettu vastaan kabinettinousua Lukon luovuttua sarjapaikasta. Urheilulliselle farssille on siis tasoiteltu jälleen otollinen maaperä.

Suomi-sarjassa ei pelata lopputurnausta välierävaiheineen, vaan (alku)lohkojen voittajat etenevät Mestiksen karsintasarjaan, jossa keskinäinen ottelu määrittää Suomi-sarjan mestaruuden. Lohkojen kakkoset pelaavat pronssiottelun.

NAISTEN LIIGA (23-24)
Pelataan 9 joukkueen nelinkertainen sarja, yhteensä 32 ottelua. Sarjan kahdeksan (8) parasta pudotuspeleihin, viimeinen Liigakarsintaan. Pudotuspelit pelataan paras viidestä -järjestelmällä, yksiosainen pronssiottelu.
Naisten Liigan viimeinen pelaa paras viidestä -ottelusarjan Naisten Mestiksen voittajan kanssa. Otteluparin voittaja Naisten Liigaan kaudelle 24-25.

NAISTEN MESTIS (23-24)
Naisten Mestiksessä pelataan kahdeksan (8) joukkueen nelinkertainen sarja, yht. 28. ott.
Neljä parasta paras kolmesta -järjestelmällä pelattaviin välieriin. Voittajat paras kolmesta -järjestelmällä pelattaviin loppuotteluihin, hävinneet yksiosaiseen pronssiotteluun. Naisten Mestiksen voittaja jatkaa Naisten Liigakarsintaan.
Naisten Mestiksen kaksi viimeistä pelaavat Naisten Suomi-sarjan lohkovoittajien (2) kanssa yksinkertaisen karsintasarjan, jonka kaksi parasta pelaa Naisten Mestiksessä kaudella 24-25.

NAISTEN SUOMI-SARJA (23-24)
Naisten Suomi-sarjassa pelataan 2 lohkossa n. 24 ottelua. Lohkojen voittajat Naisten Mestiksen karsintasarjaan, jossa pelattava joukkueiden keskinäinen ottelu on samalla Suomi-sarjan loppuottelu. Lohkojen toiseksi sijoittuneet pelaavat yksiosaisen pronssiottelun.
 

Pike

Jäsen
Naisten Liigaa pelattu nyt noin 7 kierrosta ja voimasuhteet aika pitkälle odotusten mukaiset. Pois lukien Ilves/Kalpa sijoitukset ja eipä siitä sen enempää.
Eilen huomasin naisten suomi sarjasta aika hurjan tuloksen
Naisten Liigaa pelattu nyt noin 7 kierrosta ja voimasuhteet aika pitkälle odotusten mukaiset. Pois lukien Ilves/Kalpa sijoitukset ja eipä siitä sen enempää.
Eilen huomasin naisten suomi sarjasta aika hurjan tuloksen

Tuloksen takaa löytyy myös erikoinen juttu, että S-kiekossa on ollut pelaamassa APV:n pelaajia ja kysymys kuuluu miksi? Varmaan tuo peli olisi ollut omillakin pelaajilla ihan läpihuuto juttu.

Tuloksen takaa löytyy myös erikoinen juttu, että S-kiekossa on ollut pelaamassa APV:n pelaajia ja kysymys kuuluu miksi? Varmaan tuo peli olisi ollut omillakin pelaajilla ihan läpihuuto juttu.
 

Liitteet

 • 1696224858032.png
  1696224858032.png
  11,1 KB · kertaa luettu: 154
 • skiekko.PNG
  skiekko.PNG
  8,7 KB · kertaa luettu: 152

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
APV:llä ei ollut pelejä viikonloppuna, osiko ollut ihan treenimielessä mukana ja antamassa/hakemassa itseluottamusta kun ei APV:lläkään ole niin loistokkaasti lähtenyt kausi käyntiin. Tuollaiset lukemat kyllä hiukan ahistaa ...
 

Alavaari

Jäsen
Jos pitää paikkansa tuo APV-homma, niin aika huumorihomma kokoonpanojen puolesta. Toinen joukkue lainannut pelaajia ylemmältä tasolta, toisella taas äkkiseltään katsottuna puolet pelaajista naapuriseurojen nuoria lainoja ensimmäisessä naisten sarjapelissään. Vähän sääliksi käy 2010 syntynyt maalivahti, 130 laukausta joista noin joka neljäs sisään. Mutta joo tämä toki liiga-ketjussa vähän ohi aiheen.
 

Laheee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Carolina Hurricanes
Minttu Tuominen Kiinaan... hienoa jos saa sieltä ison köntin rahaa. Ei taida ihan hirveän paljoa enää kehittyminen Minttua kiinnostaa, kun valitsee Kiinan liigan vaikka PWHL-leiriäkin olisi ollut tarjolla...
 

Vanhaukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Naisten Liiga on tällä kaudella viiden kerroksen väkeä.

Ensimmäisessä kerroksessa on yksi Stadin Gimmat eli HIFK. Valistunut arvaukseni on että joukkue kerää kuutta pistettä maksimista vajaan pistesaaliin. Nekin kuusi pistemenetystä perustuvat viime kaudesta johtuvaan rangaistukseen.

Toisessa kerroksessa ovat HPK ja Kiekko-Espoo. Nämä kilpailevat toisesta sijasta ja molempien pitäisi pystyä voittamaan kaikki muut vastustajat HIFK:ta lukuun ottamatta. Toki lipsahduksia sattuu. Kiekko-Espoo kärsii Minttu Tuomisen Kiinaan lähdöstä.

Kolmannen kerroksen joukkueet ovat Ilves ja KalPa. Jos Elisa Holopainen pääsee normaalikuntoonsa, tuo hän KalPalle hurjasti lisää tehoja mutta en usko silti nousuun ylempään kerrokseen.

Neljäs kerros on Kuortaneen, Kärppien ja TPS:n paikka. Nämä pystyvät välillä haastamaan aiempine kerrosten joukkueita mutta rahkeet eivät riitä enempään.

Pahnanpohjimmaisena omassa kerroksessaan on RoKi. Ei voi kuin toivottaa tsemppiä lähes toivottomalle taistelulle lisäpisteistä.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jatkoajan juttu Jenna Kailasta, kertoo hänen ammattilaisuudesta Sveitsissä. Jutussa sanotaan, ettei ammattilaisuus ole suomessa mahdollista. Kauden alussa muistan lukeneeni HIFK:n lukioikäisestä pelaajasta jutun, jossa hän valitteli sitä, miten hän harrastaa lajia, josta ei voi koskaan tulla hänelle ammattia.

Jäin vain miettimään tuota Kailan juttua lukiessaan tätä nuorta tyttöä, joka uskoi siihen, että tämä on aina vain kallis harrastus. Tuollaisen jutun lukeva tytön vanhempi saattaa hetken miettiä, kannattaako sitä tyttöä laittaa pelailemaan, kun on niin kallis laji myös aikuiselle nuorelle naiselle. Ja toinen mitä mietin oli se, että eikö nämä nuoremmat tytöt ole tietoisia naislätkän kehittymisestä ja ammattilaisuuden olevan yhä useammalle jo ainakin osittain mahdollista? Pikkupojat on aina tienneet pääsevänsä änäriin, jos ovat tarpeeksi hyviä. Pikkutytöillä on nyt tiedossa vähemmän polkuja ja mahdollisuuksia. Eikä niitä tietenkään lapsille tarvi mitenkään markkinoida, että tästä tulee sinulle ura, mutta kyllä olettaisi lukioikäisen jo tietävän ammattilaisuuden mahdollisuudesta.

Uutena sarjana on nyt alkamassa PWHL. Naislätkän "änäriä" on ollut toistaiseksi vaikeaa saada pystyyn ja on vaikea luottaa sarjan olevan pystyssä vielä 10v päästä. Tästä oli kuitenkin joku juttu, että minimipalkka oli määritelty 80t dollariin, jos oikein muistan? Sveitsissä maksetaan Kailalle palkkaa ja varmasti myös muille. Missä muualla maksetaan? Ja koska tämä on Liiga-ketju, niin mikä tuo naisten palkkiojärjestelmä on suomessa. Onko pelaaminen kaikille maksullista vai jääkö osa kuitenkin jo saamapuolelle?
 

Glove

Jäsen
Jatkoajan juttu Jenna Kailasta, kertoo hänen ammattilaisuudesta Sveitsissä. Jutussa sanotaan, ettei ammattilaisuus ole suomessa mahdollista. Kauden alussa muistan lukeneeni HIFK:n lukioikäisestä pelaajasta jutun, jossa hän valitteli sitä, miten hän harrastaa lajia, josta ei voi koskaan tulla hänelle ammattia.

Jäin vain miettimään tuota Kailan juttua lukiessaan tätä nuorta tyttöä, joka uskoi siihen, että tämä on aina vain kallis harrastus. Tuollaisen jutun lukeva tytön vanhempi saattaa hetken miettiä, kannattaako sitä tyttöä laittaa pelailemaan, kun on niin kallis laji myös aikuiselle nuorelle naiselle. Ja toinen mitä mietin oli se, että eikö nämä nuoremmat tytöt ole tietoisia naislätkän kehittymisestä ja ammattilaisuuden olevan yhä useammalle jo ainakin osittain mahdollista? Pikkupojat on aina tienneet pääsevänsä änäriin, jos ovat tarpeeksi hyviä. Pikkutytöillä on nyt tiedossa vähemmän polkuja ja mahdollisuuksia. Eikä niitä tietenkään lapsille tarvi mitenkään markkinoida, että tästä tulee sinulle ura, mutta kyllä olettaisi lukioikäisen jo tietävän ammattilaisuuden mahdollisuudesta.

Uutena sarjana on nyt alkamassa PWHL. Naislätkän "änäriä" on ollut toistaiseksi vaikeaa saada pystyyn ja on vaikea luottaa sarjan olevan pystyssä vielä 10v päästä. Tästä oli kuitenkin joku juttu, että minimipalkka oli määritelty 80t dollariin, jos oikein muistan? Sveitsissä maksetaan Kailalle palkkaa ja varmasti myös muille. Missä muualla maksetaan? Ja koska tämä on Liiga-ketju, niin mikä tuo naisten palkkiojärjestelmä on suomessa. Onko pelaaminen kaikille maksullista vai jääkö osa kuitenkin jo saamapuolelle?
Eikö ollut niin, että HIFK:ssa ja HPK:ssa pelaaminen ei maksa pelaajille mitään? Ja uskoisin, ettei muuallakaan niille parhaimmille, en toki tiedä. Sadan katsojan keskiarvoilla tuskin on varaa kovin monelle maksaa pelaamisesta...
 

Pike

Jäsen
Eikö ollut niin, että HIFK:ssa ja HPK:ssa pelaaminen ei maksa pelaajille mitään? Ja uskoisin, ettei muuallakaan niille parhaimmille, en toki tiedä. Sadan katsojan keskiarvoilla tuskin on varaa kovin monelle maksaa pelaamisesta...
HIFK ja HPK pelaaminen ei maksa ja ne joukkueet joista tiedän, niin kaikki maksaa. Olit stara tai ei. Oma lukunsa on sitten ne pelaajat, jotka voivat sponsoreilla hoitaa kausimaksunsa.
 

Pike

Jäsen
Naisten Liiga on tällä kaudella viiden kerroksen väkeä.

Ensimmäisessä kerroksessa on yksi Stadin Gimmat eli HIFK. Valistunut arvaukseni on että joukkue kerää kuutta pistettä maksimista vajaan pistesaaliin. Nekin kuusi pistemenetystä perustuvat viime kaudesta johtuvaan rangaistukseen.

Toisessa kerroksessa ovat HPK ja Kiekko-Espoo. Nämä kilpailevat toisesta sijasta ja molempien pitäisi pystyä voittamaan kaikki muut vastustajat HIFK:ta lukuun ottamatta. Toki lipsahduksia sattuu. Kiekko-Espoo kärsii Minttu Tuomisen Kiinaan lähdöstä.

Kolmannen kerroksen joukkueet ovat Ilves ja KalPa. Jos Elisa Holopainen pääsee normaalikuntoonsa, tuo hän KalPalle hurjasti lisää tehoja mutta en usko silti nousuun ylempään kerrokseen.

Neljäs kerros on Kuortaneen, Kärppien ja TPS:n paikka. Nämä pystyvät välillä haastamaan aiempine kerrosten joukkueita mutta rahkeet eivät riitä enempään.

Pahnanpohjimmaisena omassa kerroksessaan on RoKi. Ei voi kuin toivottaa tsemppiä lähes toivottomalle taistelulle lisäpisteistä.
Näin se menee. HIFK pelaa väärässä sarjassa, touhu ei palvele ketään. Espoo ja HPK taistelee sijoista 2 ja 3. Ilves aloitti tosi vahvasti, mutta nyt suunta näyttää olevan aika molli voittoinen ja Kalpan alkukausi oli umpisurkea odotuksiin nähden ja Holopainen taitaa nostaa Kalpan 4-5 sakiin. Nostaisin kuitenkin Rokin samaan kategoriaan kuin Kuortane, TPS ja Kärpät. Roki kärsinyt nyt muutaman keskeisen pelaajan poissaoloista ja se näkyy ohuessa rosterissa. Kärpiltä odotan parempia otteita, kuin mitä nyt on nähty. Joukkue ollut ilmeisen sekaisin alkukauden valmennus ongelmien takia ja voisi olettaa, että siihen ainakin tulee parannusta kun kokenut Seppo Karjalainen ja Satu Kiipeli ovat ottaneet vetovastuun.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Näin se menee. HIFK pelaa väärässä sarjassa, touhu ei palvele ketään. Espoo ja HPK taistelee sijoista 2 ja 3.
Touhu ei tämän kauden osalta palvele, mutta taas HIFK on vasta ensimmäistä kauttaan puolustavana mestarina. Sitä ennen oli K-Espoolla putki päällä. Kyllä se touhu sinänsä palvelee, että tasoa näytetään muille ja vaade menestykseen nousee korkeammalle ja nostaa Liigan yleistä tasoa. K-Espoo dominoi ensin, HIFK otti kiinni ja meni ohi. Nyt on HIFK:n vuoro olla keulilla, mutta kait sieltä joku haluaa vastata tähän. Jos esim K-Espoo haluaa pysyä HIFK:n ja HPK:n kanssa kärjessä, niin tarvii varmaan hoitaa pelaaminen maksuttomaksi, jotta kilpailee samoista nimistä. Seuraava askel onkin sitten se, että mikä seuroista alkaa ensimmäisenä tarjoamaan kipurahoja vapaa-ajan käytöstä. Junaan tarvii aina veturin ja tällä hetkellä se on HIFK.
 

Jannecky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eikö ollut niin, että HIFK:ssa ja HPK:ssa pelaaminen ei maksa pelaajille mitään? Ja uskoisin, ettei muuallakaan niille parhaimmille, en toki tiedä. Sadan katsojan keskiarvoilla tuskin on varaa kovin monelle maksaa pelaamisesta...
Viime kaudella näin jonkun jutun, että Kiekko-Espoossa pelaaminen maksaisi pelaajalle noin 1500€/kausi. En tiedä onko summa tästä muuttunut. Joillain pelaajillahan sitten on henkilökohtaisia sponsoreita, mitkä luultavasti maksavat ton summan, tai ainakin osan siitä.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Pakko vielä mainita tämä knoppi Liigasta, että Espoossa voitettiin 1999 ensimmäinen mestaruus ja sen jälkeenkin niitä on tullut jopa 7v peräkkäin. Espoossa 16 mestaruutta ja -20 jätettiin vielä mestaruus jakamatta, joka olisi kaiken todennäköisyyden puolesta mennyt taas Espooseen. Muita mestaruuksia on kerännyt tällä vuosituhannella Ilves 2, HPK 1, Kärpät 3, JYP 1 ja HIFK 1. Espoohan aloitti -99 7 mestaruuden putken, joka keskeytyi -06 Ilveksen mestaruuteen, mutta jatkui sitten vielä kolmella mestaruudella, jonka taas Ilves -10 vuonna katkaisi. En nyt ihan hirveän huolissani olisi HIFK:n dominoinnista tämän knopin valossa.
 

Jannecky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pakko vielä mainita tämä knoppi Liigasta, että Espoossa voitettiin 1999 ensimmäinen mestaruus ja sen jälkeenkin niitä on tullut jopa 7v peräkkäin. Espoossa 16 mestaruutta ja -20 jätettiin vielä mestaruus jakamatta, joka olisi kaiken todennäköisyyden puolesta mennyt taas Espooseen. Muita mestaruuksia on kerännyt tällä vuosituhannella Ilves 2, HPK 1, Kärpät 3, JYP 1 ja HIFK 1. Espoohan aloitti -99 7 mestaruuden putken, joka keskeytyi -06 Ilveksen mestaruuteen, mutta jatkui sitten vielä kolmella mestaruudella, jonka taas Ilves -10 vuonna katkaisi. En nyt ihan hirveän huolissani olisi HIFK:n dominoinnista tämän knopin valossa.
Tässä on vaan se, että Espookaan ei tainnut olla ihan noin ylivoimainen. HIFK:n on aika helppo saada pelaajat ketä haluaa, kun ei tarvitse maksaa pelaamisesta, ja saa asua stadissa, missä opiskelu/työmahdollisuudet on paremmat kuin monessa muussa paikassa.

Tietenkin jos ja kun Pejzlova jossain vaiheessa mitä luultavammin lähtee ammattilaiseksi, se heikentää HIFK:iä ja tasaa tilannetta, mutta tasaako siltikään tarpeeksi, että muilla olisi mahdollisuuksia..
 

Laheee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Carolina Hurricanes
En pidättelisi hengitystä että K-Espoolla riittää maksukyky IFK:n haastamiseen about ikinä. Espoossa ei tunnetusti riitä rahaa edes miehille. Eikä pelkkä maksuttomuus toki riitä, vaan tekemisen pitää muutenkin olla "kunnossa". Ei se toki kunnossa Hesassakaan ole, mutta kyllä ne isot resurssit näkyy muuallakin kuin pelaajien lompakossa.

Mun mielestä on luonnollista ja oikein että yksi pumppu dominoi, jospa jossain vaiheessa (kun sarja on vähän kasvanut) jonkun toisen seuran pomoa alkaisi tympimään, ja rahahanat aukeaa isommin.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Naisten Liigan ympärillä pientä eteenpäin menoa havaittavissa. Pohjalta ei tarvitse ponnistaa paljon, niin se on jo edistystä. Tänä syksynä on vihdoinkin alkanut ilmestyä sarjan Instagram-tilille melko säännöllisesti maalikoosteita. Osa maalikoosteista ladataan myös Leijonien Youtube-tilille paremmalla laadulla. Naisten Liigan Facebook-tilille maalikoosteita ei ladata kuitenkaan säännöllisesti ja Twitter-tiliähän sarjalla ei edes ole. TikTok-tilin olemassaolosta en ole edes kiinnostunut, koska epäilyttää jo lähtökohtaisestikin kiinalainen somepalvelu.

Hämmentää tuo touhun epäjärjestelmällisyys, kun maalikoosteen tekemisessä suurin työ on videon editointi ja sen jälkeen sama video on melko vaivatonta päivittää eri somepalvelujen tillle. Jostain syystä kaikista kattavammin maalikoosteet on Instagramissa, josta videota läppärillä katsoessa ei ainakaan minun taidoilla saa videota kelattua tai edes suurennettua koko ruudulle. Ilmeisesti pystyvideoon pakotettua kuvaa ei pysty kääntämään edes kännykällä, vaan puolet kuvasta on yleensä mustaa varsinaisen liikkuvan kuvan ylä- ja alapuolella. Taattua Jääkiekkoliiton laatua siis, kun lähtökohtaisesti hyväkin asia onnistutaan sähläämään vähän sinne päin puuhastelemalla.

Periaatteessa varmaan videon lataaminen YouTubeenkin voisi toimia ja sen linkin jakaminen muihin somepalveluihin, jotka osaavat upottaa YouTube-videot aika kivasti. Instagramiinpa ei linkkejä saakaan laitettua kuin surullisen kuuluisaan Bioon. Ilmeisesti tuon vuoksi Naisten Liigan somettaja on sitten hirttäytynyt Instagramiin, kun jostain käsittämättömästä syystä se on kuitenkin suosituin somepalvelu ja etenkin nuorten naisten suosiossa. Uuh, boomer lopettaa nyt avautumisen.

Tässä joka tapauksessa maalikoosteet viime viikonlopun peleistä. Yhtä ottelua lukuunottamatta maalikoosteet löytyy jokaisesta ottelusta.

la 19.11.2023
KalPaKiekko-Espoo
KärpätIlves
RoKi–TPS (vain ottelun avausmaali ja sekin hämmentävänä pystyvideona)

su 20.11.2023
RoKi–TPS
Team Kuortane–Kiekko-Espoo
KärpätIlves
KalPa–HPK

Lisäksi vielä viikonlopun ainoa YouTubesta löytyvä maalikoosteKuten noista maalikoosteistakin kuulee, Leijona.tv:n lähetyksissä näyttäisi olevan taas selostus joillakin paikkakunnilla ja joissain peleissä. Pelikello (ja varmaan uusinnatkin) puuttuvat edelleen lähetyksistä, jotka tehdään automaattikameroiden avulla. HIFK:lla löytyy ymmärtääkseni edelleen nuo kaikki, mutta ne lähetykset eivät ole vertailukelpoisia automaattikameroihin, koska niiden monikameratuotantojen materiaali tuotetaan ihan eri laitteistolla ja henkilöstöllä. Se myös maksaa HIFK:lle erikseen, vaikka joutuvatkin ymmärtääkseni luovuttamaan tuon materiaalin Leijonat.tv:n välitettäväksi ja käytettäväksi.

Yhdeksän joukkueen sarjassa ei ole täysiä kierroksia ja joku joukkue joutuu olemaan aina pelaamatta. Viime viikonloppuna se oli juuri HIFK, jolta jäi sarjapelit koko viikonlopun ajan väliin. Joukkue oli ymmärtääkseni Sveitsissä leirittelemässä yhdessä EV Zugin kanssa.
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Pelaajasiirrot sivuston mukaan Anna Kilponen olisi siirtymässä Sveitsistä Ilvekseen. Ilves on viimeaikoina tuskaillut maalinteon kanssa, toivottavasti tämä tuo parannusta siihen jotta saataisiin tuo "ylempi keskikasti" vielä tasaisemmaksi
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Pelaajasiirrot sivuston mukaan Anna Kilponen olisi siirtymässä Sveitsistä Ilvekseen.
Näköjään. Ilveksen sometileillä ei ole ainakaan vielä osunut silmään sopimusuutista. Tulospalvelun kokoonpanosivulla näkyy kyllä jo Ilveksen kokoonpanossa numerolla 5. Mielenkiintoista nähdä, onko mukana jo lauantaina.

Ilves on viimeaikoina tuskaillut maalinteon kanssa, toivottavasti tämä tuo parannusta siihen jotta saataisiin tuo "ylempi keskikasti" vielä tasaisemmaksi
En tiedä auttaisiko Kilponen kovatasoisena "peruspakkina" suoraan maalintekoa, mutta ainakin toisi lisää ryhtiä puolustukseen ja avauspeliin. Kilponen pystyisi varmaankin kellottamaan takalinjoilla edelleen isoja minuutteja. Toki maalinteko- ja pistepotentiaalia olisi varmaan ainakin ylivoimalla.
 

predsfan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Juu en Kilposta itse sen tarkemmin tunne mutta katselin tilastoista että syöttöpisteitä on keräillyt mukavasti ja jonkun maalinkin aina tehnyt.
 

Pike

Jäsen
Olipa upeaa katsoa maikkarilta tänään naisten peliä. Tähän tasoon kun päästäisiin lähetyksissä AINA, niin tulisi kyllä lajille lisää näkyvyyttä. Itse pelikin oli lähetyksen arvoinen.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Olipa upeaa katsoa maikkarilta tänään naisten peliä. Tähän tasoon kun päästäisiin lähetyksissä AINA, niin tulisi kyllä lajille lisää näkyvyyttä. Itse pelikin oli lähetyksen arvoinen.
Meni kyllä ihan ohi, että ois näkyny eilen (lauantaina) naisten peli? IFK-Pelicans tuli katottua maikkarilta, mut miehiltä näytti. Mistä tän naisten pelin olis siis nähny ja monelta? Ei sillä sinänsä enään mitään väliä, kun meni jo, mut en äkkiseltään löytänyt ohjelmatiedoistakaan.
 
Meni kyllä ihan ohi, että ois näkyny eilen (lauantaina) naisten peli? IFK-Pelicans tuli katottua maikkarilta, mut miehiltä näytti. Mistä tän naisten pelin olis siis nähny ja monelta? Ei sillä sinänsä enään mitään väliä, kun meni jo, mut en äkkiseltään löytänyt ohjelmatiedoistakaan.
Jääkiekon Naisten Liiga
Viime la klo 12:20, MTV Urheilu 3.

Jääkiekon Naisten Liigan ottelu Kärpät - KalPa (25.11.2023). Selostajana Miska Peltoniemi ja asiantuntijana Annina Rajahuhta.
Tulevat lähetykset
mtv-sport-2

09.12.2023 klo 12:50

TPS - Kiekko-Espoo
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Jääkiekon Naisten Liiga
Viime la klo 12:20, MTV Urheilu 3.

Jääkiekon Naisten Liigan ottelu Kärpät - KalPa (25.11.2023). Selostajana Miska Peltoniemi ja asiantuntijana Annina Rajahuhta.
Tulevat lähetykset
mtv-sport-2

09.12.2023 klo 12:50

TPS - Kiekko-Espoo
Kiitos tästä. Hienoa, että näytetään. Tätä tarvitaan.

Oma kritiikkini silti edelleen on siinä, että lauantaina näytettiin miesten Liigaa maikkarin ilmaiskanavalla ja naisten pelin näkemiseen pitää olla urheilupaketti ostettuna. Pitäisi olla toistenpäin, jotta naisten Liigalle saadaan sitä näkyvyyttä enemmän. Miesten Liiga on siinä asemassa, että siitä ollaan valmiita maksamaan, mutta aikoinaan sitä kiinnostusta markkinoitiin ilmaiskanavien kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös