TuplaNolla
Jäsen
Kysymys on ehkä vähän provosoiva mutta kysytään silti. Eli pitäisikö Liiga-lisenssin ehtoihin kuulua naisten joukkue pakolliseksi?
Toisaalta jos vaikka Porissa jaettaisiin jäävuorot parhaan tarjouksen mukaan niin jääkiekkojoukkueista ässät pelaisi vain sm-liigapelit hallissa ja kaikki muut pelit vieraissa sekä myös harjoitukset jossain muualla . Ja sitten muuten taitoluisteltaisiin tai olisi konsertteja. eli kyllä jääkiekko on sosialismia. Samoin Raumalla naiset siivoaa , että miehet voi pelailla jääkiekkoa ja Oulussa rokkikukot maksaa urheilijoiden palkatPakko kuuluu sosialismiin, vapaaehtoisuus markkinatalouteen.
Selkeä ei tälle. Tietenkin kaupungin kuuluu tukea sekä poikien ja tyttöjen liikuntaa, mutta seurojen tehtävä on tehdä tulosta.
Haetaan väkisin naisia työpaikoilta pelaamaan.Ja sitten kun naisten joukkueeseen ei löydy tarpeeksi pelaajia, niin toimitaan miten?
Ja sitten kun naisten joukkueeseen ei löydy tarpeeksi pelaajia, niin toimitaan miten?
Pakko on huono. Vaikka kannatan tasa-arvoa, vastustan yleisestikin yrityksiä luoda sitä kiintiöillä ja sääntelyillä. Mielestäni tuollainen pakko loukaisi myös elinkeinovapautta, kun toimintaa A harjoittavan yhtiön olisi pakko harjoittaa toimintaa B. On myös esimerkiksi Kuortane, jolla on hieno urheiluopistoon perustuva naisjoukkue ja joka kärsisi tuollaisesta.
Samaa mieltä. Käsittääkseni seuraurheilussa laajalti nähdään jo, että naiset ovat se kuluttajasegmentti jossa on eniten kasvunvaraa. Itse näen pelkästään positiivisena asiana naisurheilun sekä profiilin että tason nousemisen.Muutaman vuoden siirtymäajalla kyllä.
Voisiko myös kausikortteihin ja miksei ottelulippuihinkin sisältää pakon käydä myös saman joukkueen naisten otteluissa, niin naisurheilun profiili ja taso nousisivat? Aluksi siirtymäaikana malliin: 5 miesten ottelua aukeaa 1 naisten ottelulla ja lopullisena tavoitteena tietysti 50-50.
Aiheellinen kysymys, joka ei ole mielestäni yhtään provosoiva, vaan varsin asiallinen. Olkiukkojakin sisältävistä vastauksista päätellen osa kirjottajista on kuitenkin provosoitunut kysymyksestä. En tiedä, mitä se kertoo jääkiekkoyhteisöstämme niin tällä keskustelupalstalla kuin kaukaloidenkin laidalla. Reaktiot eivät sinänsä ole mitenkään uusia, vaan jääkiekkoyhteisön asenneilmaston vuodesta toiseen jatkuva ummehtuneisuus suorastaan turhauttaa. Jopa jotkut arvostetut nimimerkitkin karnevalisoivat tässäkin ketjussa aiheesta keskustelun ihan älyttömillä vertauksilla jostain kausaripakosta tai kannustusvelvoitteesta. En suorastaan ymmärrä, mistä voimakkaat reaktiot kumpuavat. Mikä naisissa oikein pelottaa ja mitä ajatellaan menetettävän, jos naisten jääkiekko nousisi pois marginaalista? Kun monet lajit yrittävät hakea kasvua sieltä, mistä sitä on saatavilla, niin jääkiekon kaltaisen pienen lajin maailmanlaajuinen, mutta etenkin kotimainen yhteisö tuntuu tekevän vielä vuonna 2023 kaikkensa, että naisten jääkiekko ei vaan pääsisi jaloillensa ja sama tosiäijien pieni piiri saisi jatkaa pyörimistään.Kysymys on ehkä vähän provosoiva mutta kysytään silti. Eli pitäisikö Liiga-lisenssin ehtoihin kuulua naisten joukkue pakolliseksi?
Kuortaneen "hieno joukkue" perustuu liiton projektiin ja pelaajien vanhempien rahoihin, kun urheiluopiston joukkueen ajatellaan kehittävän pelaajaa ja antamaan paremman mahdolllisuuden päästä esim. tyttöleijoniin tai valmistamaan NCAA-yliopistokaukaloihin. Tokihan moni Kuortaneen pelaaja on edennyt aina Naisleijoniinkin asti, mutta todennäköisesti moni noista lahjakkuuksista olisi päätynyt ihan samaan pisteeseen jossain aidossa seurajoukkueessa pelatessaankin.On myös esimerkiksi Kuortane, jolla on hieno urheiluopistoon perustuva naisjoukkue ja joka kärsisi tuollaisesta.
Aika monessa paikassahan on täysin samat mahdollisuudet kuin pojilla, koska tyttöjen vähäisen määrän takia saavat/joutuvat pelaamaan poikien joukkueissa. Vaatisi melkoista kasvua tyttöharrastajien määrässä, että heille saataisiin omia joukkueita. Esim. Kärpillä näyttää olevan U14 tyttöjoukkue ja siinä 10 pelaajaa. Paljon tarvittaisiin lisää, jotta saataisiin edes joka toiseen ikäluokkaan joukkueellinen tyttöjä.Lähtisin itse liikkeelle siitä, että tytöille tulee tarjota yhtäläiset mahdollisuudet lätkän harrastamiseen (jäävuorot, valmennus yms) kuin pojillekin. Tuota kautta harrastajamäärät pitäisi saada kasvuun ja myös jatkettua harrastusta sinne aikuisuuden kynnykselle asti, jolloin olisi myös painetta ylläpitää naisten joukkueita. Oli kyseessä sitten Liiga- tai Mestistason joukkue. Nyt miesten Liigajoukkueilta vaaditaan jo junnuputkea, joten tuohon kylkeen voisi vaatia samanlaista myös tyttöjoukkueille.
Ongelma ei edes ole ongelma. Siis se, ettei jääkiekon pelaaminen kiinnosta riittävästi tyttöjä. Tai on se tietysti ongelma niille, ketä kiinnostaisi, mutta mukaan ei saada riittävästi kanssakiinnostuneita.Aika monessa paikassahan on täysin samat mahdollisuudet kuin pojilla, koska tyttöjen vähäisen määrän takia saavat/joutuvat pelaamaan poikien joukkueissa. Vaatisi melkoista kasvua tyttöharrastajien määrässä, että heille saataisiin omia joukkueita. Esim. Kärpillä näyttää olevan U14 tyttöjoukkue ja siinä 10 pelaajaa. Paljon tarvittaisiin lisää, jotta saataisiin edes joka toiseen ikäluokkaan joukkueellinen tyttöjä.
Eikös nytkin ole lisenssiehdoissa se että seuroilla on oltava juniorijoukkueet poikien sarjoissa? Miksi tuo naisten joukkueen vaatiminen olisi yhtään laittomampaa?En usko, että olisi edes laillista.
Oli kokonaisuutena hyvä viesti, opin siitä lisää naisten jääkiekosta.Joka tapauksessa olen itsekin peräänkuuluttanut miesten liigajoukkueilta jonkinlaista "yhteiskuntavastuuta" tms. mitä sanaa nyt haluaa käyttääkin saman seuran naisten joukkueiden tukemisessa vähintääkin viestinnän osalta.
Toisaalta näinkin joo.Eikös nytkin ole lisenssiehdoissa se että seuroilla on oltava juniorijoukkueet poikien sarjoissa? Miksi tuo naisten joukkueen vaatiminen olisi yhtään laittomampaa?
Sitten on esimerkiksi Lahti, jossa ringetellä on ollut kohtalaisen vakiintunut asema. Syötäisiinkö pakolla luodulla rahoituksella toisen lajin lautaselta?
Toinen kysymys on, miten hyväksyttävää on se, että julkista rahaa kanavoidaan monien eri reittien kautta miesten ammattilaisurheiluun. Mitä hyötyä vaikkapa ammattikorkeakoulu saa siitä että sponsoroi liigaseuraa? Aika vahvat värilasit tarvitaan, jos uskoo että niille rahoille tulee jotain vastinetta.