Myrskyketju

  • 160 074
  • 906

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässäkö se myrsky nyt oli, johon piti lehtien mukaan varautua kuin ydinsotaan? Vettä on tullut jonkin verran tässä vuorokauden aikana, mutta ei mitenkään merkittävästi, ei täällä Eurassa meidän kohdalla ole edes 20 milliä satanut. Pääsääntöisesti on ollut pientä tuulenvirettä, ei mitään myrskyä ja ukkosesta ei ole ollut tietoakaan.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tässäkö se myrsky nyt oli, johon piti lehtien mukaan varautua kuin ydinsotaan?
Kun vaalirahakohu ja sikainfluenssa ovat jo menneen talven lumia, niin nyt median pitää revitellä näillä kesän sääilmiöillä. Tietenkin otsikot muokataan niin, että ne varmasti huomataan ja lehdet myy.

En toki vähättele niitä muutamia paikallisia tuhoja, kuten se Uuraisten karavaanialue. Mutta tuo ennakkohysterian lietsonta on aivan liian yliampuvaa.
 

Skeletor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, urheilullisesti avoin sarja
Uuraisilla on loukkaantunut ihmisiä trombin iskettyä leirintäalueelle kertoo iltasanomat.

Taas näitä höpöhöpötrombeja. Uuraisilla tuhoa aiheutti syöksyvirtaus, joka oli esillä myös Astan päivän tuhoissa. Ilmatieteen laitos ei ole varmentanut tänä kesänä vielä yhtään trombia, vaikka niitä on lehtien lööpeissä esiintynyt vaikka kuinka monta. Tänäänhän on Iltapulujen mukaan esiintynyt oikein tornadojen sarja ympäri Suomea. Tuskin niistäkään trombeja saadaan, koska päivän säämallit olivat täydellisiä juuri syöksyvirtauksille...
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Taas näitä höpöhöpötrombeja. Uuraisilla tuhoa aiheutti syöksyvirtaus...

Varmasti näin. Toisaalta itse en sääilmiöistä niin paljoa tiedä, että osaisin sanoa onko väliä kumpi tuhoa aiheuttaa. Toki termi oli ilmeisesti uutisoinnissa väärä, mutta liekö tuolla väliä siinä vaiheessa kun ihmisiä loukkaantuu. Ylekin kertoo vielä meteorologin suulla ettei ole varmaa oliko kyseessä trombi vai syöksyvirtaus.

Jotain hyvää tässäkin tilanteessa. Opin tänään termin syöksyvirtaus.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Sen verran korjausta, että kyseessä on SFC-alue ja alueen nimi on Hietasaari. Vetää mielen hiljaiseksi. Hietasaari on kuitenkin aina ollut toinen suosikkialueistani. Usea loukkaantunut, asuntovaunut lennellyt sekaisin ja koko alue maan tasalla. Onneksi ei kuitenkaan taida olla kuolemantapauksia tullut.
On toki ikävää, että joitakin ihmisiä loukkaantui, mutta kymmenet läjässä olevat vaunut ovat niin silmiä hivelevä näky, että tekisi melkein mieli mennä paikan päälle katselemaan. Loistava täsmäisku säidenhaltijalta.
 

12961

Jäsen
Varsinais-Suomessahan käskettiin kerätä kaapit täyteen ruokaa ja pitää radio hollilla, mutta todella vaisua on ollut. Tuuli ei ole noussut oikein missään vaiheessa kunnolla eikä ukkostakaan ole näkynyt lainkaan. Pari vesikuuroa tuli äsken, mutta ajattelin siirtyä töiden jälkeen golfkentälle. Vaikuttaisi kartan mukaan siltä, että illalla saattaisi nähdä vaikka auringonlaskunkin.

Sade tosiaan lakkasi jo klo 17.10 kun kierros starttasi, eikä sadetta näkynyt enää sen jälkeen. Tuuli oli hiukan normaalia kovempaa, mutta sehän on ko. lajissa lähinnä lisämauste. Auringonpaistekaan ei ollut kaukana, pilvet eivät ihan riittävästi rakoilleet.

Vituttaa turha myrskyuutisointi. Varatkaa te himaan viikoksi ruokaa ja pitäkää radio hollilla, meikäläinen siirtyy seuraavallakin kerralla golfkentälle.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Omat kotinurkat Simpeleellä Kaakkois-Suomessa olivat eilen jos toisen kerran pahimpien myrskyjen kohteena. Siellä oli vieläkin lukuisia talouksia ilman sähköä edellisen myrskyn jäljiltä ja tänä aamuna parin kunnan alueella 80% talouksista oli ilman sähköä. Korjaamiseen arvoidaan menevän pahimmillaan yli viikko. Sähköttömyys vaikeuttaa erityisesti karjatilan elämää mutta onneksi siskolla on aggregaatti joka onkin sitten kiertänyt useilla eri tiloilla lähistöllä että kaikki ovat saaneet työt jotenkin tehtyä. Isompia aineellisia vahinkoja, paitsi tietysti metsää kaatunut, ei onneksi tainut kotitilalle osua, yksi kuusi nyt tosin kuulemma kaatunut aitan päälle ja mökillä ei ole vielä päästy käymään. Pitänee tässä lähipäivinä lähteä katsomaan vaurioita ja auttamaan raivauksissa, niitä riittää varmasti pitkäksi aikaa. Täällä Lappeenrannassa myrsky ei taas tuntunut mitenkään.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tulin juuri Mökiltä Sulkavalta puun raivaushommista. Sikäli ihan hyvin oli paikat säilynyt, kun vain 30 puuta oli tontilla nurin. Yksi oli ollut vajan päällä, mutta kivinen juurakko oli hidastanut kaatumista huomattavasti. Käsivarret naarmuilla ja lihakset kipeenä, mutta tulipahan rehkittyä kunnolla. Toisella puolella lahtea olevasta rinteestä oli mennyt käytännössä kaikki, eikä samassa saaressa olevilla useilla naapureillakaan ollut käynyt ihan yhtä hyvin kuin meillä. Oli autoa, venettä ja rakennuksia mennyt.

Sähköt on ollut viikon poissa ja varmaan ainakin yksi vielä menee...tai kauemmin.
 

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tämä video kertoo aika hyvin mistä voimakkaassa syöksyvirtauksessa on kyse: http://www.yle.fi/media/asxgen.php?file=radiosuomi/etelakarjalanradio/videot/Myrskyvideo.wmv

Video kuvattu 4.8.2010 Simpeleellä. Alueella oli jo edellisen myräkän jäljiltä osa puista kaatuneena. Nyt tuntuu olevan kaatunut loputkin...

Huh, aika vaikuttava puhuri. Voi vain kuvitella millaista jälki olisi esim. omalla mökillä länsirannikolla, missä puut kasvavat käytännössä kalliolla sammalkerroksen päällä. Toivottavasti Veera ei tehnyt siellä vastaavaa tuhoa.
 

Kummeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Washington Capitals
Nyt on Tampereella meneillään melkoinen myrsky. Kävin Pispalassa (ulkopaikkakuntalaisille: Pispala sijaitsee harjanteen päällä, kahden järven välissä), niin siellä tuuli aivan järkyttävän kovaa. Vastatuuleen oli oikeasti jo todella vaikea kävellä ja tuntui, että pitää välillä ottaa tolpista tukea, että pääsee eteenpäin. Bussipysäkin lasitkin kolisivat niin kovaa, että oikein pelotti.

Foreca ainakin lupailee Tampereelle 10m/s lukemia.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ehkä tämä sopii tänne. Aikamoinen tuulahdus menossa kohti New Yorkia. Saapa nähdä miten käy. Evakuoinnit ja poikkeustilat päällä. Sunnuntaina pitäisi sitten Irenen osua kaupunkiin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Helsingissä tuuli on "enää" n. 12-15 m/s ja puukissa n. 20 m/s, joten vähän jo myrsky menee yli Stadin ja jatkaa matkaansa itään.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä vaan! Asun korkealla, mäen päällä ja ylimmässä kerroksessa, mutta siitä huolimatta minulle pyrki puolelta päivin vieras keittiön ikkunan kautta. Takapihan valtaisa kuusi romahti keittiön ikkunan ja taloyhtiön tuuletusparvekkeen väliseen nurkkaan sellaisella humauksella, että sisätiloissa korvat meni lukkoon. Onneksi keittiön ikkuna oli auki, joten ne ohuemmat oksat kävivät sisällä ja niiasivat sen verran, etteivät lasit menneet rikki.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Oli tuossa sen verran rytinää sentään, että mottihommiin jouduttiin. 12 metriä kuusenlatvaa piti äsken raivata katon päältä ja oven edestä helvettiin. Onneksi on kestävä katto. Välillä kyllä joutui vetäytymään tuulensuojaan kun sekalaista kamaa lennähteli jostain pitkin mäkiä..
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lattomerellä (kylä 10 km Porin keskustasta) sähköt poikki ~12 tuntia, palautuivat yhden jälkeen. Onneksi asutaan maalla, aamukahvit puuhellalla ja tuli takkaan, mikäs ollessa. Yksi kuusi "haljennut" (kaksi latvaa) ja toinen puoli jäi roikkumaan sähköjohdon päälle (palokunta kävi siirtämässä latvan pois). Naapuri ajoi autolla pudonneen puhelinjohdon poikki eli toimimaton laajakaista on ainoa ongelma enää. Aikas puhuri oli.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Lattomerellä (kylä 10 km Porin keskustasta) sähköt poikki ~12 tuntia, palautuivat yhden jälkeen.

Kiukaisissa on oltu saman verran ilman sähköä, mutta sen verran paljon on puuta kaatunut ja johtoa roikkuu missä sattuu, että mahtaakohan tänään onnistua. Pihallakin on puu kaatunut ja piuha poikki, mutta vikapäivystykseen ei pääse läpi.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Tulee Stephen Kingin Hohto mieleen, kun katsoo pihalle. Siellä lasten keinut keinuvat itsekseen rivakasti ja suht tahdissa, mutta kukaan ei niissä keinu.

Kova oli myrsky yölläkin. Kerrostalon viidennessä kerroksessa asuvana tuuli hakkasi parvekelaseja ja ikkunoita siihen malliin, ettei nukuttua saanut. Tuulee siellä nytkin, mutta on vähän tyyntynyt sentään.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olihan ainakin vastukset kohdillaan lenkillä tuossa alkuiltapäivästä.

Sellainen vastatuuli pahimmillaan että meinasi vauhti kertakaikkiaan pysähtyä, oli lähtiessä tarkoitus juosta hieman kovempaa mutta peruslenkiksi meni kun vauhdinpitäminen kävi puuskien aikana täysin mahdottomaksi.

Tunnin aikana tuli bongattua mm. pari siirtolapuutarhalta hevon vittuun karannutta minikasvihuonetta, kiva omistajiensa keräillä tönöjään pitkin lähipeltoa. Lisäksi pari keskivaiheilta katkennutta liikennevalotolppaa, yksi kohtalaisen kokoinen kaatunut puu ja perkeleesti pienempää roinaa ja oksaa pitkin teitä ja väyliä. Kauppojen mainoskyltitkin olisi ehkä kannattanut jättää tänään sisätiloihin.

Muuten olikin sitten harvinaisen keväinen päivä kun sattui välillä tuo tuulikin taukoamaan. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, lämpöä oli mukavasti 6,5 astetta ja oli pitkästä aikaa ihan kuivaa. Ei uskonut olevansa Tapaninpäivänä liikkeellä, oli tasan vuosi sitten hieman erilaiset kelit liikkua ulkona. Urheilupuistokin oli kuin keskikesällä, nurmikenttä hohti auringonvalossa vihreänä ja kuiva hiekkakenttäkin suorastaan kutsui futaamaan. Vuosi sitten oli samaan vuodenaikaan jäällä pelit käynnissä ja ympärillä metrin kerros lunta.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vitun myrsky saatana. Viljakuivurin kattoa oli muutama neliö lähtenyt lentoon ja siemenviljat oli taivasalla. Onneksi lakkasi tuulemasta ja saatiin reikä tukkoon. Talon päällä on 3 kuusta ja täytyy huomenna alkaa raivaamaan niitä. Vessan päältä räystäs ainakin ihan paskana ja yläkerran ikkunasta on tullut oksia sisään.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Viime yönä sai länsiosissa Tamperetta noin klo 4 nousta taistelemaan parvekelasien puolesta tuulta vastaan. Voitto tuli, mutta tiukille se otti. Päivällä mentiin Turkuun ja Huittisten tie oli varsinkin siellä Huittisten tuntumassa melkoista maisemaa. Puhelin alkoi toimia jo Auranportin tuntumassa ilmeisesti sähköt olivat täysin poissa. Illalla oli jo valot tiellä ja liikkeissä ja taloissa tien vieressä.
 
Suosikkijoukkue
Mestaruuden jälkeinen krapula 2022-
Rauma-Helsinki välillä oli hakkuuaukioiden reunasta puuta kallellaan ja useita puita kaatunut juurilleen, osa puista mennyt poikki jopa keskeltä runkoa. Vastaavaa en ole ennen nähnyt.

Onko tämä osa sitä Norja->Ruotsi -myrskyä, vai oma myrskynsä?

edit: PP näköjään huomannut saman.
 
Viimeksi muokattu:

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Rauma-Helsinki välillä oli hakkuuaukean reunasta puuta kallellaan ja useita puita kaatunut juurilleen, osa puista mennyt poikki jopa keskeltä runkoa. Vastaavaa en ole ennen nähnyt.

Onko tämä osa sitä Norja->Ruotsi -myrskyä, vai oma myrskynsä?

edit: PP näköjään huomannut saman.

Samaa myrskyä, menetti onneksi vähän voimaansa Norjan yli tullessaan, siellä tuli kai aika rumaa jälkeä, vaikka ilmeisesti kukaan ei kuollutkaan. Norjassa oli kai päästy 45 m/s voimiin, joka rupeaa olemaan tuollaista hirmumyrskyn tasoa.

Suomessa tosiaan yksi kuolonuhri, 86-vuotias mies jäi puun alle ollessaan pihalla myrskyn jälkiä korjaamassa.

Melko kovaa Espoossakin viime yönä tuuli, mutta ei sitä tajunnut silloin. Aamukahvit jäikin sitten aamulla keittämättä kun sähköjä ei ollut ja ajamaan lähteissä rupeskin sitten näkymään pieniä merkkejä siitä että siellä on ihan oikeasti tuullut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös