Musiikkiaiheinen turhan tiedon -ketju

  • 4 702
  • 28

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
1980-luvulla perustettujen kuuluisien amerikkalaisten punk-bändien laulajista Bad Religionin Greg Gaffin ei ole ainoa tohtorismies biologian alalta. Offspringin entinen rastatukka, nykyinen pallinaamainen blondi-kekkuli Dexter Holland on toinen. Greg on evoluutiobiologian tohtori, Dexter molekyylibiologian.

Samoissa ympyröissä pyörineitä punk-akateemikkoja on enemmänkin. Jopa NoFX:n nokkamies Fat Mikella on parikin korkeakoulututkintoa. Mutta enpäs nyt luettele noita kaikkia tohtoreita, kun jemmassa on aiheeseen liittyvä musavisakysymyskin.

Mutta mainitaan Offspringistä kuitenkin, että yhtyeen ensimmäinen rumpali lähti bändistä keskittyäkseen opintoihinsa, ja hänestä tulikin sittemmin yksi Yhdysvaltojen kärkinimistä gynekologian saralla.

Että jos vanhat bändikaverit retostelevat aiheestakin pitkän uran varrella sattuneilla takahuonetapahtumilla, niin ei kannata kuitenkaan alkaa kehuskelemaan tälle ex-rumpalille että "kuinka paljon ovat p***uja saaneet nähdäkseen" tai jäävät nolosti lähtötelineisiin.
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on aika yleistä. Juliet Jonsin Sydämellä on vuodelta 1988 levy nimeltä Jänis. Hyvä levy onkin, mutta jos joku ostaa sen saadakseen loistobiisin Jänis, niin pettyy pahasti. Jänis-kappale on Jupiter-levyllä 1990.
Olisiko ehkä maailmanlaajuisesti tunnetuin tapaus The Doorsin Waiting for the Sun - biisi ei ole samannimisellä albumilla, vaan kaksi vuotta myöhemmin ilmestyneellä Morrison Hotelilla.

Pet Shop Boysin pitkällä uralla yhdelläkään albumilla ei ole nimibiisiä, mutta ainakin Nightlifen (1999) sessioissa purkkiin laitettiin samanniminen biisi. Se kuitenkin julkaistiin vasta, ei seuraavalla albumilla, vaan seuraavan albumin sinkkujen b-puolena. Ihan kiva BeeGees-tyylinen diskoilu, joka olisi ehkä hyvin voinut korvata jonkun albumin heikoimmista raidoista.



 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Vielä samaan nimibiisiteemaan liittyvä aika monitahoinenkin erikoisuus.

Laibach teki vuonna 1988 cover-levyn The Beatlesin Let It Be -levystä, koska miksi ei. Ja tämän cover-levynkin nimi on totta kai Let It Be.

Se sisältää Laibachin versiot kaikista muista kyseisen Beatles-levyn kappaleista, paitsi yhdestä. Johdattelun jälkeen ei ole varmaan yhtään vaikeaa arvata, että mikä biisi puuttuu: Let It Be

(Tai tavallaan cover-levyltä puuttuu myös toinenkin alkuperäislevyn biisi, sillä vaikka Maggie Mae on listattu kappalelistaan, niin sen tilalla Laibach on päätynyt versioimaan saksalaista kansanlaulua)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös