Musiikit ja muu rekvisiitta

  • 257 750
  • 807
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, Jarkko Nieminen
Lappeenrannassa on ollut kyseinen ilmiö jo monta vuotta. Jos Saipa pärjää on hallissa väkeä ja meininki ja meteli on kuin markkinoilta, mutta kun takkiin tulee parin pelin verran, niin yleisö hylkää joukkueen välittömästi ja jopa kausikorttien omistajat jättävät pelejä väliin kun ei kiinnosta.. Tietysti lappeenranta on pieni kaupunki ja ihme olisi jos hallissa olisi illasta toiseen täysitupa. Itseäni inhottaa se että luottoa ei yleisöltä löydy.
 

Pingu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Eilisen jälkeen ihmettelen taas kotijoukkueen jäälletuloa.
Uskomattoman vaisu. Onhan siinä valot ja jonkinlainen musiikki, mutta ei se silti säväytä millään tavalla.
Tämähän on ilmeisesti edelleen Music-Brosin hemmojen luomus kokonaisuudessaan? Näin ainakin muistelen joskus jostain lukeneeni.
En käy kiistämään heidän ammattitaitoaan, varmasti osaavat hommansa hyvin, mutta epäilyttää onko heillä kokemusta lätkämatsien tunnelmasta.
Jäälletuloon kuitenkin odotin hiukan toisenlaista menoa, ensimmäistä kertaa kun näin tuon kovasti odottamani spektaakkelin niin tuli tunne "tässäkö tää oli?"

Yleisöstä sen sijaan lähti hyvin möykkää, tosin kohteena taisi useinmiten olla tuomari...
 

atsku

Jäsen
Pingu kirjoitti:
Eilisen jälkeen ihmettelen taas kotijoukkueen jäälletuloa.
Uskomattoman vaisu. Onhan siinä valot ja jonkinlainen musiikki, mutta ei se silti säväytä millään tavalla....
JEP! Se on oikeasti todella huono, se SaiPan sisääntulo. Ei voi millään uskoa, ettei moiseen olla yhtään kiinnitetty huomiota. Tai siis on näköjään, kun aiemmilla kausilla yleisö on saatu mukaan ja tunnelma kattoon. Nyt vain joukkue hiipii varkain kentälle, eikä kukaan huuda tai kannusta. Nyt Sami & co. , Tarttukaa tähän epäkohtaan ja korjatkaa tilanne.
 

nikarena

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa!, Suomi, Lappeenrantalset joukkueet
Mielestäni tunnelman sisääntuloon saisi paremmaksi, jos screenille laitettaisiin pelaajaesittelyt kuten viime kaudella. Silloin sisääntulobiisi ehtii soida kauemmin, eikä pelaajien luistelu jäälle tulisi niin yllätyksenä.
 

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Ainakin seisomakatsomosta asiaa ajatellen suurin epäkohta on äänenvoimakkuus. Sisääntulopiisi hädin tuskin kuuluu, vaikka juuri silloin hallin pitäisi raikaa kovimmillaan. Myös mahtipontisuus puuttuu täysin. Nyt oli ennen sisääntulopiisiä soiva kappale vaihdettu "elefanttimarssista" Extacy of Goldiin mutta sisääntulon laimeuteen se ei vaikuttanut millään tavalla.

Itse olen tällä hetkellä varsin hyvin toimineen Planet Hellin kannalla. Tosin sillä erotuksella, että joukkueen sisääntulon kohdalla Planet Hell jatkuu itsenään, eikä typeränä Black Bettynä. Vaikkapa parilla räjähdyksellä ryyditettynä.
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Murmeli kirjoitti:
Itse olen tällä hetkellä varsin hyvin toimineen Planet Hellin kannalla. Tosin sillä erotuksella, että joukkueen sisääntulon kohdalla Planet Hell jatkuu itsenään, eikä typeränä Black Bettynä. Vaikkapa parilla räjähdyksellä ryyditettynä.

Kannatan !

Planet Hell toimi erittäin hyvin ja siihen kun saadaan se volumetaso vielä kohdalleen ni kaikki ovat varmasti hereillä ja fiilis kohdallaan kun peli alkaa.
 

atsku

Jäsen
Pelaajien nimet pitäisi kuuluttaa "mahtipontisesti" musan päälle samalla kun pelaajat tulevat jäälle. Savukoneet ja cheerit siihen lisäksi, niin johan potkii. Esim. Kerholla homma toimii kunnolla. Saipan pitäisi ensimmäisenä joukkueena Sm-liigassa rakentaa logon muotoinen "portti" jonka läpi pelaajat tulevat jäälle. esim. San jose sharksin pelaajat tulevat jäälle hain kidasta.. Miksei keltamusta sputnik voisi toimia tällaisena myös? Hauskana kuvitelmana pimeä halli, jossa sputnik savun seassa, musiikki kajahtaa ja Pekurinen alkaa messuamaan nimilistaa pelaajien tullessa jäälle. Ei hullumpaa, joskin ehkä vähän liian suurta tähän maahan ja liigaan. Noh, eipä noihin voi viissin vaikuttaa. Näillä mennään, pääasia, että joukkue pärjää!
 

Mulzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPan sisääntulo on nykyään lähes olematon. Pelaajat vain tulevat jäälle siinä ohessa. Missä on vanha saipa-biisi? Missä on yhtenäisessä kaaressa heitetty näyttävä mailatervehdys? Missä pelaajaesittelyt. Mihin katosi tunnelma..

Musiikkia ja hypeä, perkele! Kärppien pelissä pauhasi SlipKnot niin kovaa että korvia särki. Asiaa! Ilveksen pelaajat tulevat "Ilveksen suu"-portista. Joillakin on savua ja räiskettä kuin Lordilla konsanaan.

Ei ole häpeä ottaa mallia. Nyt on sen verran häpeä omillaan.

ps. Sentään se metalli soi kiitettävästi tauoilla. Siitä vieläkin iso plussa. Vielä aloitushow kuntoon. Se kun joskus aikanaan jopa toimi.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Joo eihän tuosta sisääntulosta kotijoukkue saa yhtään sen parempaa fiilistä kuin vierasjoukkuekaan. Vierasjoukkueen fanit paukuttavat vielä SaiPankin sisääntulossa niin kovaa, että melkein siitä herkemmät jo lamaantuvat. :) Sisääntulon pitäisi toimia juuri sellaisena sytyttäjänä jo alussa, että lataus on huipussaan kiekon pudotessa jäähän. Siinä se ero täytyy syntyä, että vierasjoukkue luistelee pimeään halliin, mutta kotijoukkueen tullessa alkaa mahoton räminä ja räiske. Ja ei ne Kisapuiston palovaroittimet voi niin herkkiä olla, ettei savu- ja tuliräiske-efektejä voisi käyttää.
 
Viimeksi muokattu:

startin13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saimaan Pallo
Mulzi kirjoitti:
SaiPan sisääntulo on nykyään lähes olematon. Pelaajat vain tulevat jäälle siinä ohessa. Missä on vanha saipa-biisi? Missä on yhtenäisessä kaaressa heitetty näyttävä mailatervehdys? Missä pelaajaesittelyt. Mihin katosi tunnelma..
QUOTE]

Mailatervehdyspistecom. Voi juukeli! Olin jo unohtanut kyseisen homman, mutta kun tarkkaan miettii kyllähän se näin oli. Näyttävä homma, viimeisen päälle.

SaiPa on katsonut parhaaksi hoitaa jäälletulon kustannustehokkaasti ja laimeasti. Kunhan ensin lappeenrantalaisyleisö tulisi ajallaan peliin, eikä vasta kun peli on jo käynnissä. Tätä tietysti sama yleisö kompensoi sillä että, vastaavasti ottelusta lähdetään hiihtämään hiljakseen kotiinpäin jo kun peliä on pelattu esim, 55.00 min

No tässähän tätä. Otteluita on vaan vähän liian paljon, edellisestä ei ehdi pöly laskeutua kun jo uutta on tulossa. Joskus katsojanakin alkaa suoraansanottuna kyllästyttää vaikka käynkin katsomassa vain ja ainoastaan kotipelejä mahdollisuuksien mukaan.

Tässä valossa en ihmettele että tunnelman kanssa on välillä niin ja näin.
 

Rok

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat
Spac kirjoitti:
Ja ei ne Kisapuiston palovaroittimet voi niin herkkiä olla, ettei savu- ja tuliräiske-efektejä voisi käyttää.
Itse asiassa viime kauden Sputnik Cupissahan halli jouduttiin tyhjentämään kesken pelin, kun ilmeisesti popkornikone alkoi savuttaa ja laukaisi palovaroittimen... :)

Vakavissaan puhuen sisääntulosta voisi kieltämättä tehdä paljon vakuuttavammankin. Nyt se tuntuu jotenkin vain "valahtavan ohi".
 

Blur

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Seeprat, Kiekko-Espoo
Eilinen oli kyllä pohjanoteeraus. Tunnelma tuntui kuin A-junnupeliltä ja sisääntulobiisi kuulosti enemmän seireenitilutukselta, kuin sputnikin jyräykseltä..
Jotain radikaalia pitäis saaha tilanteeseen.
 

Swift

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Philadelphia Eagles, Flyers
KumiAnkka kirjoitti:
Mikäs kappale hallissa soi juuri ennen 3.erän alkua? Taisi olla sama biisi ainakin Tappara- ja Pelicans peleissä.

Alan Parson Project - Sirius.

On myös Chicago Bullsin pelaajaesittelyn musiikki.

Jotain jämäkkää olisi pakko saada tuohon SaiPan pelaajaesittelyyn, nykyään se on valitettavasti todella surkea.

Muutenkin, aloituksen ollessa SaiPan hyökkäyspäädyssä, voisi DJ:llä olla pelisilmää ja laittaa jonkun helposti rytmissä taputettavan kappaleen aina soimaan ja ne luritukset säästää niihin keskialuealoituksiin. Vai onko sillä sitten tarkka soittolista, mitä pitää järjestelmällisesti soittaa, en tiedä. Viaton toive vain.
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Eilisen pelin yleisömäärän pienuus ja katsomon hiljaisuus voidaan pistää suoraan keliolosuhteiden piikkiin.

Mutta yksi kysymys teille pojat:
Mitä helvetin väliä on sillä mitä musiikkia siellä hallissa soitetaan, tai kuinka joukkueet tulevat kentälle? Eikö tärkeintä ole kuitenkin itse PELI, eikä joku helvetin rekvisiitta, jos sitä haluatte, niin menkää sirkukseen.

Joukkue pelaa edelleen hyvää kautta ja miehet itkee jostakin vitun rekvisiitasta, tuti suuhun mokomille marisijoille. Kannustakaa ja olkaa iloisia joukkueen esityksistä ja jättäkää turha valitus.
 

Juicey

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, G
Latukkasuharu kirjoitti:
Käsi ylös vaan kaikki ne, jotka haluaa että Kisapuistossa pelataan tästä lähtien ilman musiikkia ja kaikenmaailman "neitimäisiä" hömpötyksiä.
Juu, kyllä tämä kelpaisi ympäri suomenmaan. Peli itsessään kunniaan ja erilaiset elämyksiä etsiskelevät kukkahatut jonkun muun lajin pariin. Ei minua haittaisi ollenkaan vaikka liigan "taso laskisi", jos kolikon kääntöpuolena on se että jääkiekkotapahtumia järjestetään taas jääkiekon itsensä ehdoilla eikä sponsoreiden, valkokauluskatsojien, suuren massan tavoittelun, politikoinnin ja kaiken muun humun ehdoilla.

Mutta ei tainnut enää oikeastaan liittyä itse asiaan. Jotain kunnolla potkaisevaahan tuohon avausbiisiin pitäisi laittaa, Rammstein on minun ehdotukseni vaikka biisistä Adios tuo alkuintron jälkeinen kitarariffi (ennen kuin laulu alkaa) loopilla pyörimään volumet yhdessätoista. Kyllä siinä heräilee omat ja katsojat kun strobot vilkkuvat hämärässä hallissa, savu nousee ja sputnikit saapuvat kentälle. Vastustaja voi sitten hiipiä omia aikojaan jonkun Scissor Sistersin soidessa vaimeana taustalla. Muita sopivia biisejä voisi olla Keine lust, Du hast (alusta joku looppi tehtynä, vaikka taitaakin olla jo hieman kulunut biisi sisääntulossa), tai sitten uudelta kiekolta avausbiisi Benzin. Ei sinällään mitenkään itsetarkoituksellisesti että sisääntulobiisi olisi juuri Rammsteinin esittämä, mutta pari esimerkkiä siitä että tuossa olisi aikalailla enemmän ryminää varsin helposti järjestettävissä.
 

Franchi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, ACF Fiorentina
Tosiveteraani kirjoitti:
Mutta yksi kysymys teille pojat:
Mitä helvetin väliä on sillä mitä musiikkia siellä hallissa soitetaan, tai kuinka joukkueet tulevat kentälle? Eikö tärkeintä ole kuitenkin itse PELI, eikä joku helvetin rekvisiitta, jos sitä haluatte, niin menkää sirkukseen.

Joukkue pelaa edelleen hyvää kautta ja miehet itkee jostakin vitun rekvisiitasta, tuti suuhun mokomille marisijoille. Kannustakaa ja olkaa iloisia joukkueen esityksistä ja jättäkää turha valitus.
Tokihan tuo peli on se syy, minkä takia hallille mennään, siellä viihdytään tai ollaan viihtymättä. Mutta ihan turha väittää, että olisi yhdentekevää, mitä muuta tuohon tapahtumaan kuuluu. Jos ämyreistä laulaisi tauosta toiseen joku Frederik, niin ei todellakaan nostaisi tapahtuman tasoa. Käänteisesti taas voidaan ajatella, että kun optimoidaan tuota ohessa olevaa toimintaa positiiviseen suuntaan, paranee myös hallillaolijoiden fiilis. Samoin jokaiseen tapahtumaan mielestäni tulee kuulua kunnon intro, joka herättää jengin ja tekee selväksi, että show alkaa. Kannattaa pitää mielessä, että suurin osa katsojista ei pidä itseään petterisihvosmaisina asiantuntijoina tai edes minkääntasoisina kiekkofaneina. Luonnollisesti heidän kokemuksiinsa tapahtumasta ja etenkin toimintaansa (=kannustukseen mukaan yhtyminen esimerkiksi) vaikuttavat pelin ulkopuoliset asiat suuremmassa suhteessa.

Kun pidät korvat auki, niin ehkä huomaat, että sopiva musiikkivalinta myös saa ajoittain yleisön mukaan peräänkuuluttamaasi kannustukseen. Parantaa ainakin omaa fiilistäni olla hallilla mukana, nauttia tapahtumasta ja unohtaa hallin ulkopuoliset asiat hetkeksi. Mutta edelleen, kun peli on paskaa, ei siinä paljon yksi Metallica yksinään pelasta. Jenkkityylistä show-meininkiä en toki myöskään kaipaa, jossa peli ei välttämättä ole se pääasia.

Jos tuota ajatusmalliasi kärjistäisi reaalimaailmaan, niin ajelisimme kaikki jollain sata vuotta vanhoilla ladoilla, koska tärkeintähän on päästä pisteestä A pisteeseen B?
 

ahal

Jäsen
Tosiveteraani kirjoitti:
Mutta yksi kysymys teille pojat:
Mitä helvetin väliä on sillä mitä musiikkia siellä hallissa soitetaan, tai kuinka joukkueet tulevat kentälle? Eikö tärkeintä ole kuitenkin itse PELI, eikä joku helvetin rekvisiitta, jos sitä haluatte, niin menkää sirkukseen.
Kyllähän sillä on merkitystä, musiikillakin. Se luo onnistuessaan hyvän fiiliksen ennen matsia ja virittää katsojatkin otteluun mukaan. Jos sisääntulo on yhdentekevä valutus ilman kohokohtia, jota yleisökään ei noteeraa, saattaa koko peli olla hävitty jo kopissa. Näin se vaan menee. Teatterielkeitä tarvitaan kunnon draaman tarjoamiseksi, ja se vaatii osaamista. On harmi, jos Lappeessa on taas otettu takapakkia asian suhteen. Mutta seikka lienee korjattavissa.

Myös matsin aikana musiikilla voi pelata kotijoukkueen puolesta (biisivalikoima, biisien vaihto, volyymit jne.), mutta en tiedä, miten se Lappeessa teknisesti onnistuu. Ei välttämättä helppoa. Vaatii sekä herkkää korvaa, tilannetajua että hyviä dj-välineitä. Sama koskee kuuluttajaa, jonka pitäisi olla samalla sekä uskottava ja neutraali että sopivasti kotiinpäin kallellaan. Harvoin onnistuu, ja ärsyttää mm. Porissa ja Jaffa-Areenalla. (Kiekko-)Vantaalla asia vedettiin myös yli viime kaudella mm. liian kovalla volyymilla ja liiallisella höpötyksellä, peliin kuulumattomien asioiden toitottamisella. Kannattaa käyttää ammattilaisia tässäkin asiassa, mikä ei aina takaa kuitenkaan parasta tulosta.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
ahal kirjoitti:
Jos sisääntulo on yhdentekevä valutus ilman kohokohtia, jota yleisökään ei noteeraa, saattaa koko peli olla hävitty jo kopissa.
Eli ottelun lopputulos voi ratketa sisääntulomusiikin perusteella? Mikäli näin on, niin asiastahan voisi joku tehdä väitöskirjan: "Sisääntulomusiikin vaikutus jääkiekko-ottelun lopputulokseen". Niin no, onhan niitä turhempiakin väitöskirjoja tehty. Sitten, kun joku pelaaja selittää tappion syyksi sen, että "no kun ämyreistä tuli Frederikiä", niin uskon, että tässä on jotain perää.
ahal kirjoitti:
Sama koskee kuuluttajaa, jonka pitäisi olla samalla sekä uskottava ja neutraali että sopivasti kotiinpäin kallellaan. Harvoin onnistuu, ja ärsyttää mm. Porissa ja Jaffa-Areenalla.
Siinä mielessä vedän kotiinpäin, että tässä asiassa on pakko hehkuttaa Nordiksen Mikke Stenbergiä. Siinä on kertakaikkiaan mahtava kuuluttaja, joka vetää äärimmäisen hillitysti kotiinpäin, ilman mitään asiattomuuksia (kuten maalintekijöiden nimen venyttäminen).

Mutta itselläni ei ole Kisapuiston musiikista mitään pahaa sanottavaa, varsinkaan jos se on kasarihevipainotteista.
 

ahal

Jäsen
Lawless kirjoitti:
Eli ottelun lopputulos voi ratketa sisääntulomusiikin perusteella? Mikäli näin on, niin asiastahan voisi joku tehdä väitöskirjan: "Sisääntulomusiikin vaikutus jääkiekko-ottelun lopputulokseen". Niin no, onhan niitä turhempiakin väitöskirjoja tehty. Sitten, kun joku pelaaja selittää tappion syyksi sen, että "no kun ämyreistä tuli Frederikiä", niin uskon, että tässä on jotain perää.
Kaipaa täsmennyksen. Eli jos matsiin valmistautuminen on jäänyt vajaaksi tai puolitiehen, kuten esim. torstaina sputnikeilla pelsuja vastaan, ja halli on puolityhjä ja yleisöstä osa ryystää pelin alussa kaljaa, kun joukkue(et) valuu huomaamatta jäälle, ainakin minulle (pelaajana) saattaisi hiipiä mieleen ajatus: mitähän tästäkin tulee, kun ketään ei näy kiinnostavan!? Pelaajien horrostaminen jatkuu jäällä kenties "kohtalokkain" seurauksin (2-3 börsää eteen). Edes sisääntulomusa ei herätä porukkaa. Ei sen väliä, vaikka Frederik tankkaisi "tsingiskaania", kunhan se ajetaan ulos sopivan aggressiivisesti.

Olen matkan varrella oppinut junnuporukoilta ymmärrystä armottomaan luukutukseen ennen matsia, ja hyväksyn sen täysin. Monesti "möykkä" loppuu kopin ovelle, mutta varsinkin isompien peleissä meno saattaa jatkua vielä kaukalonkin puolelle. Sietäisi tutkia, mikä vaikutus tällaisella oheistoiminnalla on lopputulokseen.
 

Pingu

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Jukurit
Millä kaudella soi viimeksi Lätkä Lentää Erkki Liikasen esittämänä?
On tuo Osmojen versiokin hyvä, en sitä sano, mutta Liikasta en muista kuulleeni aikoihin.

Tuokohan joulutauko uudistuksia jäälletuloon, vai jatkuuko samalla linjalla kauden loppuun.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Pingu kirjoitti:
Millä kaudella soi viimeksi Lätkä Lentää Erkki Liikasen esittämänä?
On tuo Osmojen versiokin hyvä, en sitä sano, mutta Liikasta en muista kuulleeni aikoihin.

Tuokohan joulutauko uudistuksia jäälletuloon, vai jatkuuko samalla linjalla kauden loppuun.
Ekin versio taisi soida viimeksi kaudella 99-2000. Mutta sitä en muista, soiko se kahtena kautena peräkkäin, ennen kuin OC:n versio tuli takaisin.
Ja tuskin joulutauko mitään uudistuksia tuo. Minulle riittää aluksi, että esitykset jäällä paranisivat..
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Muutama kausi sitten sisääntulossa oli Rammsteinin Ich Will. Siitä sai kyllä aina melkoisen fiiliksen päälle.
 

Battle Ankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, IPPPK, Ässät
Huomasin muutamassa pelissä, että ennen varsinaista "sisääntulobiisiä" raikui "Ecstacy of gold" Metallican S&M esittämänä. Itse pidin siitä aivan s.....sti. Se jos mikä luo tunnelmaa, kun vanhemmatkin katsojat tunnistavat sen. Ja se "sisääntulobiisi" on minusta mitään sanomaton. "Ich will" oli minusta mainio valinta.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, Jarkko Nieminen
SE oli kyllä kunnon tunnelman nostatusmusaa. Tällä kaudella peleissä on ollu hiljasta ku hautajaisissa, miks esim. Olavi Pekurinen ei vois kajauttaa mikkiin, että "hyvä yleisö, tässä kotijoukkue Saipa", nytten tuntuu et pelaajat hiipii kentälle ja toivoo et kukaa ei näkis et ne tulee sinne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös