Mainos

Musiikista yleisesti

  • 178 236
  • 1 241

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
Post-rock/ Post-punk
On kyllä sellaista massaulinaa aiheuttanut Antti Tuiskun musatauko/lopetus/whatever-ilmoitus, että ei paremmasta väliä. Hauskinta siinä on, että äänessä ovat, ei suinkaan Ana Tuden fanikunta, joita heitä varmasti harmittaa, vaan 30-50-vuotiaat tosimiehet. Kun samaan ympätään vielä se, että hetkeen viimeinen esiintyminen tapahtuu ensi kesän RuisROCK:issa, niin siitä se parku vasta alkaa. Pyllykipeyttä siis lisää tuo nimi kyseisessä tyylisuunnan ja brändinsä muuttaneessa festivaalissa, jonka kaikilta muiltakin kesän festareilta kotiinjäävä miesoletettujen joukkio, kokee pyhäinhäväistyksenä. Ei ole helppoa ja samaan kuoroon liityn tässä minäkin valittaessani valittamisesta. Ehkä on onni, kun on siunattu tarpeeksi monipuolisella ja huuruisella musiikkimaulla, että ei tarvi vuodesta toiseen itkeä, kun yksi musiikkitapahtuma tuhannesta tekee kaiken väärin. Huomenna Temppeliaukion kirkossa elokuvasäveltäjä ja elektronisen musiikin uranuurtaja Suzanne Ciani ja kahden viikon päästä Tavastialla Oranssi Pazuzu.
 
Viimeksi muokattu:

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Minusta tuo on hieno kunnia Ruisrockille ja Turulle, että Antti Tuisku vetää viimeisen keikkansa juuri täällä.

Mutta samaa olen naureskellut @Individual. En viitsi enää kommenttikenttiin kurkata, kun tuon niin tietää. Haluaisin silti aina kysyä noilta kommentoijilta, että menisivätkö Ruissiin, jos kattaus olisi vain rockia. Tai no en, tiedän vastauksen.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Hyvin on kyllä Tuisku onnistunut myymään "lopettamisensa". Monet mediat eivät ole edes vaivautuneet mainitsemaan, että Tuisku ei missään vaiheessa ole ilmoittanut lopettavansa kokonaan tai lopullisesti, vaan on hyvin viisaasti jättänyt takaportin auki. Tuiskulle tämä tietysti tuo mielettömät yleisöt tuleville keikoille - näyttäisi areenakiertue olevan loppuunmyyty.

Musiikkinsa on pääosin mielestäni aika karseaa, mutta kova esiintyjä ja balladiajalta löytyy jokunen hyväkin biisi. Vastahan se lauloi silmät kiinni Tyhjää huonetta, niin se aika ja tyyli muuttuu...

2026 keikkalavoille palaa virkistynyt Antti Tuisku, 23 vuotta läpimurtonsa jälkeen. Myönnän luulleeni että kun Toisenlainen tie -albumi ei tuonutkaan megahittiä, olisi Tuiskun tarina vähitellen siinä. Vitut ollutkaan, nosti vaan itsensä täysin uudelle tasolle erinomaisella markkinoinnilla. Tämä "lopettaminen" jatkaa sitä.
 

Outsider

Jäsen
Ei kai nykypäivänä voi edes sanoa olevansa oikea artisti, jos ei lopeta, tai vähintään jää tauolle.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ei kai nykypäivänä voi edes sanoa olevansa oikea artisti, jos ei lopeta, tai vähintään jää tauolle.
Onhan tuota tehty vuosikymmeniä. KISS, Black Sabbath, Scorpions, Ozzy Osbourne, menemättä ollenkaan pienempiin yhtyeisiin, jotka menevät tauoille tai lopettavat vain palatakseen myöhemmin takaisin.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Pistinpä huvikseni kuunteluun Ellipsin levyn. Kovat soittajat kyllä saatu bändiin.

Sami Kuoppamäelle nousee kyllä hattu aina ja ikuisesti! Eli rummuttelu tässä levyllä on tiukkaa kuten Kuoppamäellä aina ja onhan Kämäräinen myös kova kitaristi ja bassokin soi mallikkaasti. Jotenkin en tästä Elli Haloon äänestä vain pidä ja ei tässä mennä lähellekkään mitään Kingston Wall ja vastaavat menoa. Soitto ja sävellykset on kuitenkin jotenkin lopulta perus varmaa tekemistä.

Nostan Elli Haloolle kuitenkin hattua, että lähti tämän levyn tekemään. Haloo Helsingissä se musisointi on kuitenkin omaan makuun niin heikkoa.
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pistinpä huvikseni kuunteluun Ellipsin levyn. Kovat soittajat kyllä saatu bändiin.
Jep. Kova levy ja pidän kyllä biiseistä paljon. Myös omaan makuun ihan eri tasoa kuin HH.

Näin myös livenä kerran Laukaassa ja olihan se aika tykitystä. Kämäräinen kitarassa ehdottomasti mainittava Kuoppiksen kanssa mutta eihän siinä bändissä ollut yhtään heikkoa lenkkiä. Yksi kovimmista live bändeistä aikoihin mitä olen päässyt näkemään. Laulu äänestä vähän samaa mieltä mutta ei tuossa projektissa haitannut niin pahasti kun HH:ssä...
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Sami Kuoppamäelle nousee kyllä hattu aina ja ikuisesti! Eli rummuttelu tässä levyllä on tiukkaa kuten Kuoppamäellä aina ja onhan Kämäräinen myös kova kitaristi ja bassokin soi mallikkaasti. Jotenkin en tästä Elli Haloon äänestä vain pidä ja ei tässä mennä lähellekkään mitään Kingston Wall ja vastaavat menoa. Soitto ja sävellykset on kuitenkin jotenkin lopulta perus varmaa tekemistä.
Ellips on kyllä kova ja Kuoppamäki ihan loistava, juuri tuli pari viikkoa sitten Von Hertzenien keikalla asia taas todistettua. Olin positiivisesti yllättynyt kun kuulin Maailma on rikki-kappaleen ensimmäisen kerran radiosta. Oli niin erilaista ja virkistävää Haloo Helsingin turboahdettuun soundiin verrattuna. Livenä kävin katsomassa, kun kiertue Raahessa piipahti ja oli yksi kovimmista keikoista mitä olen nähnyt. Ostin keikkapaikalta tuon levyn ja sain siihen myös Elliltä nimmarin. Haloo Helsingiltä Lady Domina on sellainen biisi joka kolahti ensikuulemalta.
 

ChosenTwo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalaiset NHL:ssä
En tiedä missä ketjussa asiasta mainitsisi, niin sanotaan sitten täällä: Pakko antaa kehut Lordin Lordiary kirjalle, joka ilmestyi tuossa reilu kuukausi sitten. Ryhdyin aiemmin lukemista harrastaneena kuuntelemaan äänikirjoja joskus vuosi sitten ja niistä kymmenestä mitä olen toistaiseksi kuunnellut (9 bändi/artistihistoriikkia + Theo Fleury) oli Lordin kirja selkeästi paras, Dion kirjan ohella - Dion tarinahan jäi tuossa kyllä valitettavasti kesken ja kirja muuttui loppua kohden vähän ohuemmaksi sisällöltään.

En ole Lordi-faniksi luokiteltava, joskin ensimmäinen levynsä Get Heavy löytyy kyllä hyllystä. Kaikkien tuntema Would You Love a Monsterman? on erittäin kova biisi ja Get Heavy on yleensäkin täynnä koukuttavia kappaleita. Bändin kuuntelu jäi kuitenkin syystä tai toisesta käytännössä tuohon ensimmäiseen levyyn ja sittemmin vain muutamat biisit ovat tulleet tutuksi, sen pakollisen Hard Rock Hallelujahin lisäksi. Kissiltä aikanaan jostain ihmeellisestä syystä levyttämättä jäänyt Like a Bee to the Honey sai innostumaan pari vuotta sitten ja tämän lähteenä ollut kuvitteelliseen historiaan pohjautuva kokoelma-albumi + sen pohjalta lopulta tehty massiivinen seitsemän levyn yhteisjulkaisu tästä kuvitteellisesta back catalogista saivat kyllä minulta kiinnostuksen ja kunnioituksen heräämään innovaatisuudestaan, mutta eipä ole siltikään tullut bändiä oikein kuunneltua.

Miksi ihmeessä bändi sitten ei ole päätynyt kuunteluun? Hirviö-imago on toki hyvin kaksiteräinen miekka, mutta suurin probleema lienee minulle Mr. Lordin lauluääni. Esimerkiksi tuossa Like a Bee to the Honeyssa kun mies laulaa ns. pehmeästi, normiäänellään, tykkään tästä aika kovastikin. Mutta sitten kun sinne vedetään korinaraspi mukaan, niin se vaatii jotenkin kyllä aina totuttelua. Ja minä siis tykkään raspilaulajista varsin kovasti ja varsinaista huutoa hoidan itsekin omassa bändissänikin, että kaikenlaista korinaa ja eläimellistä mölyä sitä on tullut diggailtua ja tuotettua itsekin. Mutta joku siinä Mr. Lordin äänessä on tupannut tökkimään.

Mutta siis, Mr. Lordia kohtaan olen kyllä tuntenut kunnioitusta kunnianhimoisesta toiminnastaan johtuen ja biisinkirjoitustaitonsahan on varsin hyväksi havaittu - eikä tämä uusi mm. kokonaisen disco-albumin sisältävä levypaketti ainakaan vähennä sitä sävellystaidon arvostusta. Kun sitten Lordiaryn julkaisupäivänä huomasin asiasta juttua, niin otin sen heti kuunteluun ja melkein 35 tuntinen sisältö tuli kahlattua läpi ennätysajassa omaan normitahtiini verrattessa.

Todella kiinnostava ja mielenkiintoisesti kerrottu historiikki. Ja rehellinen. Sehän tökkii aika monessa bändistä tai artistista kertovassa kirjassa, kun joko joku ulkopuolinen on kirjoittanut tekstin perustuen haastatteluihin ja kuulopuheisiin, tai sitten kyseessä on virallinen teos artistin siunauksella ja kaikki negatiiviset asiat on siloteltu tai pyyhitty maton alle. Lordiaryssa asiaa on kertomassa itse Mr. Lordi ja kaikki Lordin bänditoimintaan liittyneet henkilöt, jotka ovat vain suostuneet kommenttejaan mukaan antamaan - mutta asiaa ei silotella siten, että Mr. Lordi on kaikkivoipa, vaan myös hänelle jaetaan kritiikkiä toiminnastaan. Ja jos Mr. Lordi kertoo, että ex-jäsen X vitutti koska tämä teki sitä ja tätä, niin sitten ex-jäsen voi kertoa seuraavaksi oman näkemyksensä asioiden kulusta. Varsin virkistävää kuunneltavaa, kun käsitellään myös huonot asiat.

Ja käänteitähän on bändin historiassa riittänyt. On oltu Suomessa välillä suursuosiossa ja välillä hylkiön asemassa, jäsenet ovat vaihtuneet erinäisistä syistä, bisnestouhut on menneet välillä hyvin kriittisesti päin persettä, menestystä on niitetty ulkomailla, idoleiden kanssa on päästy tekemään yhteistyötä jne. Kaikkineen kirja on bänditoimintaa itsekin harrastavalle todella mielenkiintoinen katsaus musiikkibisnekseen. Toki mukana on paljon tarinaa myös hirviömaskien / -asujen tekemisestä, mutta itselle se ainakin meni siinä sivussa, showbisneksen osa-alueena. Suosittelen kuuntelemaan / lukemaan.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Joe Biden kertoi viikko sitten pitämässään puheessa pyytäneensä Competition Councilia ottamaan mm. konserttilippuja myyvien yhtiöiden "piilotetut palkkiot" tutkittavaksi, koska ne ovat hänen mielestään petollisia ja epäreiluja. Biden ilmoitti asiasta myös Twitterissä. Näin siis Jenkeissä, mutta eiköhän Ticketmaster joudu myös Euroopan osalta miettimään hinnoitteluaan tämän Bidenin ulostulon jälkeen.





 
Viimeksi muokattu:

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
On kyllä sellaista massaulinaa aiheuttanut Antti Tuiskun musatauko/lopetus/whatever-ilmoitus, että ei paremmasta väliä. Hauskinta siinä on, että äänessä ovat, ei suinkaan Ana Tuden fanikunta, joita heitä varmasti harmittaa, vaan 30-50-vuotiaat tosimiehet. Kun samaan ympätään vielä se, että hetkeen viimeinen esiintyminen tapahtuu ensi kesän RuisROCK:issa, niin siitä se parku vasta alkaa. Pyllykipeyttä siis lisää tuo nimi kyseisessä tyylisuunnan ja brändinsä muuttaneessa festivaalissa, jonka kaikilta muiltakin kesän festareilta kotiinjäävä miesoletettujen joukkio, kokee pyhäinhäväistyksenä. Ei ole helppoa ja samaan kuoroon liityn tässä minäkin valittaessani valittamisesta. Ehkä on onni, kun on siunattu tarpeeksi monipuolisella ja huuruisella musiikkimaulla, että ei tarvi vuodesta toiseen itkeä, kun yksi musiikkitapahtuma tuhannesta tekee kaiken väärin. Huomenna Temppeliaukion kirkossa elokuvasäveltäjä ja elektronisen musiikin uranuurtaja Suzanne Ciani ja kahden viikon päästä Tavastialla Oranssi Pazuzu.
Menen kaiketi tuohon 30-50-vuotiaiden tosimiesten lokeroon, eikä minua Antti Tuisku kiusaa yhtään. En kuulu Tuiskun kohderyhmään, mutta jos hänet jossain näkisin, niin varmasti keikan katsoisin. Arvostan Tuiskua poptähtenä, hän on kuin sellaiseksi syntynyt. Se on aika harvinainen lahja ainakin Suomessa.

Ruisrockista en jaksa enää nillittää, menetetty maa kaikin puolin. Tänä vuonna taisi tulla kymmenen vuotta täyteen, kun siellä viimeksi kävin. Ei ole jostain syystä ollut asiaa. Mutta jos Ruisräpin esiintyjiä katsotaan viime vuosilta, niin Anatude ei ole lainkaan huonoimmasta päästä, pikemminkin parhaasta päästä.

Yksi pieni toive silti olisi: muuttakaa se festarin nimi. Sana "rock" pois siitä. Se ei kiusaisi edes nykyistä kohderyhmää.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Ruissi olisi ihan hyvä nimi.
Ihan mikä vain, kunhan nimessä ei ole sanaa "rock". Tällä nykyisellä festarilla ei ole mitään tekemistä sen legendaarisen rockfestarin kanssa. Etenkin viimeiset viisi vuotta on menty ihan ilman rockia.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Taitaa olla sama ilmiö menossa Pori Jazzin kanssa. Siellä tosin on muutamia "oikeita" jazz- muusikoita esiintynyt vielä ihan viime vuosina.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Taitaa olla sama ilmiö menossa Pori Jazzin kanssa. Siellä tosin on muutamia "oikeita" jazz- muusikoita esiintynyt vielä ihan viime vuosina.

Olin itse 2010 jazzeilla ja kyllä siellä ainakin sinä päivänä oli ihan "oikeita" jazz-muusikoita. Toki tuosta on 12 vuotta jo aikaa, mutta jazz on aika leveä käsite.
 

Huppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Taitaa olla sama ilmiö menossa Pori Jazzin kanssa. Siellä tosin on muutamia "oikeita" jazz- muusikoita esiintynyt vielä ihan viime vuosina.
Onhan siellä vaikka miten paljon. Ja jazzin kentälle meneviä vaikkei ihan puhdasta jaskaa. Päälavalla toki tapahtuu muutakin.

Toki oikealle Jazz-jengille se lokkilava on se päämesta. Ja sitten jamit sun muut kirjuriluodon ulkopuolella tapahtuvat hommat. Mutta siellä on kyllä koko maan jazz-väki paikalla.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti



Rick Beato on melko suosittu tubettaja 3.22 miljoonalla tilaajallansa sekä myös hyvä muusikko ja pedagogi. Vaikka tuo iso vesi jakaa Euroopan ja USA:n ihan fyysisesti niin se jakaa myös musiikillisesti. Tuolla listalla on monta biisiä joita en ollut koskaan kuullut mutta nämä tunnistin ja moni oli aikanaan hitti myös täällä. Se mikä hieman hämmästyttää on Freen listaaminen yhden hitin ihmeeksi mutta ilmeisesti Wishing Well ei noussut jenkeissä listoille. Veikkaan että jos Kossoff ei olisi vetänyt övereitä ja bändi olisi pysynyt kasassa niin hittejä olisi syntynyt lisää. Johnny Nashin I Can See Clearly Now:n tunnistin koska Järvisen, Maijasen ja Kätkän Royals teki siitä oman tulkintansa. Nämä siis tunnistin:
Rick Derringer: Rock and Roll Hoochie Koo, Ram Jam: Black Betty, Foghat: Slow Ride, Terry Jacks: Seasons in the Sun, Mountain: Mississippi Queen, Wild Cherry: Play that funky music, Manfred Mann's Earth Band: Blinded by the Light, The Knack: My Sharona, Gary Numan: Cars, Johnny Nash: I Can See Clearly Now, Free: Allright Now, Mott The Hoople: All The Young Dudes. Ihan mielenkiintoinen listaus Beatolta vaikka osa oli tosiaan aivan tuntemattomia suuruuksia.
 

nummenkallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Parantumaton eturauhassyöpä.
Toivotaan Andylle mahdollisimman hyviä jäljellä olevia vuosia, samaa mitä Nassellekin (eli nykyiselle Jan Stenforsille). Miesten yleisin syöpähän tuo on, valitettavasti. Se on kuitenkin hyvä puoli, että sen kanssa voi käsittääkseni sinnitellä aika pitkäänkin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Iggy Pop julkaisee tammikuussa uuden levyn nimeltä "Every Loser". Levyn on tuottanut Ozzyn kanssa hyvää työtä tehnyt Andrew Watt ja siltä julkaistiin tänään ensimmäinen single Frenzy.



 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Leningrad Cowboysin taustayhtiötä haetaan konkurssiin. Bändin toimintaan se myös jonkin verran vaikuttaa, mutta ura jatkunee vuonna 2024.

Musiikki | Leningrad Cowboys pahoissa ongelmissa: Kuoro sai surmansa lento-onnettomuudessa, sota vie nimen, taustayhtiö konkurssiin
Tulipa sukellettua Sleepy Sleepersin, Leningrad Cowboysin ja Kaurismäkien historiaan tämän uutisen lukemisen jälkeen.

En kyllä tiennyt, että Leningrad Cowboys on ollu kasassa vielä 2010-luvullakin. Sakella ja Madollahan noita konkursseja ja pieleen menneitä firmoja taitaa olla enemmältikin.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Ryysyrantalaisten "erikoisoperaation" myötä olen huomannut, että omille soittolistoille päätyy nykyään säännöllisesti ukrainalaista musiikkia ja muutenkin tutkimusmatkat ovat laajentuneet tuttujen ja turvallisten suomen- ja englanninkielisten biisien ulkopuolelle. Ja se on kyllä ollut palkitsevaa. Varsinkin ukrainalaisten osalta paikoin myös haastavaa, koska paikalliset aakkoset eivät ole oikein hallussa.

Ukrainalaisista löydöistä pitää heti kärkeen mainita Skryabin, jonka biiseistä Stari Fotohrafiyi tuli tutuksi varsovalaisen katumuusikon myötävaikutuksella. On kyllä upea biisi ja ollut todellisessa tehosoitossa jo viikkoja.



Skryabinin historia on surullinen, sillä bändin keulakuva Andriy Kuzmenko kuoli liikenneonnettomuudessa helmikuussa 2015, vain 46-vuotiaana. Eilen löysin tähän liittyvästä muistokonsertista videon, joka laittaa kyllä karskimmallekin ihmiselle roskan silmäkulmaan. Klipissä Skryabin esittää Mam-kappaleen suurelle yleisölle, jossa mukana myös Andriy Kuzmenkon äiti, jolle "Kuzma" on biisin aikoinaan kirjoittanut.



Toinen katumuusikoiden (Romario Punch & Konstantin Zhukov) tutuksi minulle tekemä biisi tulee Valko-Venäjän puolelta, Lyapis Trubetskoyn Voiny Sveta. Tämä nousi myös Ukrainassa isoksi kappaleeksi Maidanin mielenosoitusten yhteydessä ja tästä taitaa olla tälle vuodelle myös uudelleenlämmitetty versio, olin Spotifyssa näkevinäni. Roskia silmäkulmassa biisi tämäkin, ainakin yhdistettynä videoon. Lyapis Trubetskoy on muuten vähemmän yllättäen kotimaassaan enemmän tai vähemmän kielletty tapaus, ei kuulu radioaalloilla tämä orkesteri.



Ja lisää helmiä Valko-Venäjältä, Tor Band & biisi My ne narodets. Kappale nousi jonkinlaiseksi symboliksi, kun Valko-Venäjällä protestoitiin hallintoa vastaan. Täältä löytyy kappaleen sanat myös englanniksi (LyricsTranslate).



Yläpuolella mainituilla bändeillä on monia muitakin hyviä biisejä, nämä nyt oli ne tärkeimmät nostot. Oma musiikkimaku on yleisesti ottaen kyllä viime vuosina monipuolistunut merkittävästi, mutta jotenkin nämä omaan korvaan oudommalla kielellä esitetyt biisit sykähdyttävät nykyään erityisen paljon. Niiden etsimisessä vaan on aina oma työnsä, mutta kun hyvän biisin löytää, niin se on kyllä hieno hetki.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös