Mainos

Musiikista yleisesti

  • 178 560
  • 1 242

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mielenkiintoinen aihe ja monenlaista kannuttajaa musiikin eri tyylilajeista löytyy niin tyyliltään, voimakkuudeeltaan, tarkkuudeeltaan kuin karismaattisuudeltaan. Niin kuin monessa muussakin musiikkiin liittyvässä asiassa niin ne omat muutamat suosikit löytyvät pitkälti vanhemman polven rumpaleista, vaikka toki muutamat nykykannuttajatkin ovat patteriston takana elementissään ja huikeita muusikoita.

John Bonham on minunkin mittaskaalassa se ykkönen, one and only. Mies, jonka työskentely patteriston takana oli Zeppelinin soundiin yksi suurimmista tekijöistä ja mies joka soitti osan Moby Dickin soolostaan pelkin käsin hakaten vain rumpukalvoja, on se voinut sattua. Huikea rumpali monipuolisuudessaan ja tarkkuudessaan. Bonhamille ei kuitenkaan aikanaan kiertue-elämä tahtonut maistua ja näinpä mies turrutti koti-ikäväänsä päihteisiin surutta. Kun puhutaan John Bonhamista niin olisi hyvä mainita myös nykyään Johnin poika Jason, joka tuossa vuoden 2007 Zeppelinin yhden keikan comebackissa on rumpujen takana stunttaamassa isäänsä niin hyvin kuin osasi. Hyvin Jason hommasta suoriutui, mutta eihän kukaan ole Johnin kanssa soitannollisesti samassa luokassa. Poika Bonhamkin on kerännyt jo musiikkikartalla CV:hen hyvin meriittejä, kun mies on takonut esim. ansiokkaasti jo Joe Bonamassan ja ex-Deep Purple/Black Sabbath-soittaja Glen Hughesin bändissä Black Country Communionissa muutaman levyn verran.

Muita vanhemman kaartin suosikkejani ovat myös ZZ Topin Frank Beard sekä jo mainittu Phil Rudd. Molempien soittoa yhdistää se, että se on eleettömän tarkkaa ja etenee kuin veturi kiskoilla. Mitään sen isompia hienouksia väliin ei heitetä, koska se ei ole välttämättätöntä kyseisten bändien musiikkiin, mutta joskus tämä eleettömyys ja vakuuttava komppaaminen voi olla merkki myös hyvästä rumpalista.

Olen aina myös arvostanut Deep Purplen vasenkätistä Ian Paicea. Paice on huikea improvisoija ja kulmakivi Deep Purplen musiikissa. Pienen rumpupatteriston takana tuntuu, että mies pystyy vanhoilla päivilläänkin tekemään vaikka mitä temppuja ja soittaminen on erittäin helpon sekä vaivattoman näköistä. Paice oli tiettävästi ensimmäisiä rumpaleita, joka käytti yhdessä bassorummussa tuplabedaalia. Ollut mukana kirjoittamassa Purple-klassikoita yhdessä Blackmoren, Gillanin, Gloverin ja Lordin kanssa. Kovan tason esiintyjä ja vain oikea mies Purplen kannujen taakse. Huhtikuun lopussa Purplelta tuleekin uusi levy ja kenenkäs muun rumpujen soittoa siellä voidaan ihailla kuin Ian Paicen.

Raskaskätisemmistä kattiloiden hakkaajista suosikkejani ovat vanha Whitesnaken ja Thin Lizzyn Tommy Aldridge, joka on keikkojen ajan todellinen halon hakkaaja ilman paitaa, mutta tämäkin on oman alalajin tyylikkyyttä. Motörheadin ruotsalainen Mikkey Dee on myös kuin konekivääri rumpujen takana, mutta kovan tason rummuttaja hänkin ja rumpusoolot on mainittava tämän herran kohdalla erikseen. Uriah Heepin pitkäaikainen ja alkuperäinen rumpali Lee Kerslake oli raskaskätinen konkari, mutta teknisesti myös erityisen hyvä. Onpahan Leellä meriittejä myös Ozzyn kanssa soittamisesta stunttimielessä. Kerslakehan jätti Heepissä rummuttamisen noin kuusi vuotta sitten terveyteensä nojaten ja ehkä tuo oli odotettavissa kun tuntui, että loppuajoilla Kerslake ei päässyt enää omin avuin patteriston taakse, vaikka oli edelleen elementissään kannujen takana.

Suomalaisista Kuoppamäki on mainittava kuin myös Teijo "Twist Twist" Erkinharjun, jonka tanakan soittamisen on ainakin aina kuullut keikoilla, jotkut eturivissä olleet varmaan myös tunteneet sen kropassaan. Paljon on vielä mainitsematta hienoja ja kovia rumpaleita, joilla on myös merkittävä osuus bändiensä sävellystyöhön.

Loppuun laitan vielä biisimaistiaisen, jossa mukana on tuossa ylempänä ernestipotsin mainitsema kovan tason rumpali Mike Portnoy, joka soitti projektissa nimeltä Liquid Tension Experiment 90-luvun lopulla. Yhtyeen tavaramerkki oli fuusiojazz-vivahteinen progehevi ja ainakaan Portnoyn osuus ei jätä kylmäksi heidän biisillään Paradigm Shift, olkaas hyvä: Liquid Tension Experiment - Paradigm Shift - YouTube (linkki vie youtubeen)
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Sitten on vielä pakko mainita Charlie Watts, maailman tyylikkäin herrasmies ja takapotkun mestari. Watts soittaa iskunsa niin myöhään, että kuulostaa jo kiilaavan. Erinomainen soittaja, ja ilmeisen hieno ihminen.

Tää on tällaselle kotisoittajalle mielenkiintoinen juttu, ei sitä koskaan huomannut ennen kun asiasta kuuli ja alkoi seuraamaan. Rollareillahan homma meni kaiketi niin että K.R katto tahdin Jaggerilta, Richardsia sitten taas seuraa Wood ja Watts. En tie mitä basisti kattelee. Mukavastihan se sitten huojuu kun tuon lisäksi vielä Wood ja Richards soittelee sopivasti ristiin ja avoimella virityksellä. Siinä on moni kotikovereita tehdessä huuli pyöreenä kun ei se kuullostakkaan siltä miltä piti.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Thin Lizzy

Vihreän saaren lahja maailmalle, Laiha Lissu. Näille voisi perustaa ketjunkin, mutta turinoidaan nyt tänne.

Olen lueskellut tänä viikonloppuna Phil Lynottista ja Thin Lizzystä kertovaa Mark Putterfordin kirjaa, ja samalla kuunnellut yhtyeen levyjä. Aiemminkin tietämäni totuus on vahvistunut mielessäni: tässä on yksi aliarvostetuimmista rockbändeistä kautta aikojen. Karismaattisen mustan irkun, pantterin notkeudella liikehtivän Philip Lynottin johtama retkue teki muutamia 70-luvun rockin komeimpia äänitteitä, joilla pääosassa olivat - yleisestä hard rock -tarjonnasta poiketen - erityisesti hyvät ja monipuoliset biisit. Pääasiallisesti laulut kynäili Lynott, joka sai ajoittain sävellysapuja koko ajan mukana pysytelleeltä rumpali Brian Downeylta sekä taajaan vaihtuneilta kitaristeilta (Eric Bell, Scott Gorham, Brian Robertson, Gary Moore...) Laulujen skaala vaihteli raskaasta rockista poppiin ja jopa soulahtaviin sävyihin. Lizzy ei koskaan kangistunut kaavoihin, ja se lienee estänyt megasuosioon nousua. Bändi oli hankala määriteltävä: valtavirralle ehkä liian raskas, heviurpoille turhan melodinen ja lällykin.

Lizzyn uran komein levy lienee klassinen Live And Dangerous, jonka liveysprosentista on väännelty kättä. Minulle se ja sama, jossain nuo maagiset äänet on nauhalle laitettu, ja vaikka osa olisikin studiossa korjailtua niin ei se kuuntelua haittaa. Kovat biisit ja tiukka meno, yksi historian hienoimmista konserttiäänitteistä - ja rocklevyistä ylipäätään. Studiolevyistä viiden sarja Nightlife - Fighting - Jailbreak - Johnny The Fox - Bad Reputation sisältää ne kovimmat iskut, mutta kolmella ensimmäisellä, usein unhoon jääneellä albumillakin on ansionsa. 80-luvulla Lizzyn levyt rupsahtivat hieman, mutta on viimeisimmiksi jääneilläkin hetkensä. Kuten myös Lynottin sooloilla, etenkin häkellyttävän värikkäällä Solo In Soholla.

Thin Lizzy vaikutti lukemattomiin rock- ja hevibändeihin 70- ja 80-luvuilla (ja miksei sen jälkeenkin). Ehkäpä Iron Maidenin ja vastaavien tuplakitaraharmoniat olisivat olleet pikkuisen erilaisia ilman Robbon ja Gorhamin tienraivausta... Bändistä ponkaistiin myös usein vielä isompiin kuvioihin. Gary Moore menestyksekkäälle soolouralle, Robbo Robertson Motörheadiin yhden levyn ja kiertueen ajaksi (Lemmy kenki lievästi sanottuna mielenvikaisen kitaristin pian fidduun bändiään tuhoamasta), loppuaikojen kepittäjä John Sykes Whitesnakeen jne. Lizzykin sai toki maistaa suosiota, ja se sopi Lynottille mainiosti mutta toisaalta vei miehen hengen.

Niin, Lynott. Siitä miehestä riitti moneksi. Hieno biisintekijä ja katujen runoilija, tyyliniekka, keikari, renttu, hellä isä, juoppo ja nisti, naistenmies, säkenöivä lavaesiintyjä, syrjäänvetäytyvä ujo kaveri. Kaikkea tätä ja paljon muuta. Äärimmäisen monilahjakas mies, joka rockmyyttien velvoitteiden mukaisesti tappoi itsensä hitaasti elämäntyylillään. Muisto on kuitenkin kaunis.

Muutama näyte:

Thin Lizzy - Dont believe a word - YouTube
Thin Lizzy - Still in love with you - YouTube
Thin Lizzy - Dancing in the Moonlight - YouTube
Thin Lizzy - Massacre - YouTube

(Jätin ne ilmeisimmät whiskeyinthejarit, jailbreakit ja boysarebackintownit tällä kertaa väliin.)


Laitetaas vielä Live And Dangerous -albumi kokonaisuudessaan, kun se kerran Tuubista löytyy: Thin Lizzy - Live and Dangerous (1978) Full Album - YouTube
 
Viimeksi muokattu:

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Vihreän saaren lahja maailmalle, Laiha Lissu. Näille voisi perustaa ketjunkin, mutta turinoidaan nyt tänne.
kierrätyskeskuksesta löytyy ihan oma ketju Lizzylle..
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
kierrätyskeskuksesta löytyy ihan oma ketju Lizzylle..
Ai perskuta. Yritin kyllä etsiä, mutta en kai sitten osaa tuota hakua käyttää. No, musiikista on kyse eli sopinee tännekin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Tulin huomanneeksi, että Blue Öyster Cult -kokoelmassani on muutamien studiolevyjen ja kaikkien livealbumien kokoinen vajaus. Eihän noita muutamia levyjä ole edes saanut mistään aikoihin. Niinpä ilahduin kun löysin tämän: The Columbia Albums Collection (16CD+DVD) - Albumi - Blue yster Cult - Musiikki - CDON.COM

Tilaukseen meni heti. Kaikki Columbia-kauden (1972-86) 11 studiolevyä, kolme liveä, harvinaisuuslevy, radioesiintymisiä albumillinen ja vielä keikka-dvd päälle. Hintakaan ei ole paha, 75 erkkiä (mieluummin suosisin Äxää, mutta mieluiten lompsaani; Äxässä sama on yli kolme kymppiä kalliimpi).

Cultista pitänee tarinoida tänne myös lisää jonakin päivänä. Monessa suhteessa ainutlaatuinen bändi, ja yksi suuria suosikkejani jo ihan lapsuudesta asti. Formaatinmuutokset ja yleiset elämäntilanteet ovat putsanneet Cult-osiota levystössäni, mutta nyt korjautuu tilanne kertalaakilla.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Hear'n'Aid - Stars

Että jaksaa naurattaa ja vähän säälittääkin tuo toinen säkeistö. Ensimmäisessä ääneen pääsivät mm. Ronnie James Dio ja Rob Halford, erinomaiset laulajat. Toisessa sitten ärjähtää miehekkäästi Eric Bloom, komeaa raspiaan esittelee Paul Shortino ja päälle päätteeksi ehkä hevimetallin kovin laulaja, Geoff Tate, heittää parit värssyt voimainsa tunnossa. Ja sitten siellä välissä on onneton Don Dokken mikkihiiri-äänineen... Voi Don-parkaa, liian isossa liigassa painit.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieman myöhässä mutta tulipa helatorstaina käytyä katsastamassa Wöyh! Lutakossa. Muutaman piisin olin kuullut aiemmin joten paljon oli uusia piisejä mutta täytyy sanoa että loistava orkesteri jolle toivon vielä jatkoa täyttämään YUP:n aukkoa omalla panoksellaan... Tietty Antin "pääbändi" vaatii aikaa mutta toivottavasti isoveli ymmärtää toistekin pakottaa pikkuveljen projektin riveihin. YUP:n jälki näkyi tuotannossa mutta toki myös Stamina. Sopivasti "tosissaan muttei vakavasti"-asenteella vedetty keikka jätti kyllä koko yleisöllä loistavan fiiliksen. Jarkko Martikainen vielä encoreissa kävi kruunamassa illan joten ei jäänyt kerrassaan mitään valittamista.

Tässä vielä youtubesta löytynyt pätkä ko. keikalta ja juuri tuo J. Martikaisen kanssa vedetty Saatana meni korvasta sisään sekä Lokki:

WÖYH! - Saatana meni korvasta sisään Lokki (Live - Lutakko, Jyväskylä, 9.5.2013) - YouTube

Niin siis kokoonpano:

Jussi Hyyrynen kitara ja laulu
Antti Hyyrynen basso ja laulu
Anssi Nykänen rummut
Antti Pitkäjärvi koskettimet ja laulu
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Raskaampi musiikki/trash/death-metal

Muistan kun soitin ylä-asteella vuonna -90 musiikin tunnilla kuolometallia (death-metal) klassinen Death-Leprosy biisi.
Opettaja sanoi, että hän ei ymmärrä tälläistä äänivallimusiikkia :-)
Slayeria tuli soitettua jo ala-asteella musiikintunnin levyraadissa.
Ei se pisteitä kerännyt ja opettajan ilme oli epäuskoinen.

Kevyet mullat Jeff Hannemanille ja Chuck Schuldinerille.
Molemmat edelläkävijöitä raskaassa musassa ja Chuck Schuldiner todella lahjakas kitaristi ja muusikko. Hänenkin suoranainen nerous ja Death-bändin loistavuus huomattiin vasta kuolemansa jälkeen.
Ja vanha progressiivinen musiikki on kanssa lähellä sydäntä, Death oli viimeisillä levyillään progressiivista metallia. Virtuoosimaisia soittajia.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Se on thrash metal, ei trash metal. Trash tarkoittaa roskaa, thrash jotain ihan muuta.

Se on kuolonmetalli, ei kuolometalli. Eli death metal, ei death-metal.

Musiikkimakuasi ja valintojasi arvostan (Leprosy kiteyttää koko lajityypin), mutta jos nyt tosissaan näitä musiikinlajeja kuuntelet ja niiden edustajia arvostat, niin täytyy ihmetellä, etteivät lajityyppien nimet ole hallussa.

Vähän sama kuin joku katujen gangsta kuuntelisi hop hip -musiikkia tai fiftari kuuntelisi rokkapillua.

Pahoittelut huumorintajuttomasta oikeakielisyydestä, mutta Hanneman ja Schuldiner ansaitsevat, että heidän edustamiaan tyylejä kutsutaan niiden oikeilla nimillä.
 

Bourque#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
LA Kings |NUFC |FC Barcelona|KTP
Se on thrash metal, ei trash metal. Trash tarkoittaa roskaa, thrash jotain ihan muuta.

Se on kuolonmetalli, ei kuolometalli. Eli death metal, ei death-metal.

Musiikkimakuasi ja valintojasi arvostan (Leprosy kiteyttää koko lajityypin), mutta jos nyt tosissaan näitä musiikinlajeja kuuntelet ja niiden edustajia arvostat, niin täytyy ihmetellä, etteivät lajityyppien nimet ole hallussa.

Vähän sama kuin joku katujen gangsta kuuntelisi hop hip -musiikkia tai fiftari kuuntelisi rokkapillua.

Pahoittelut huumorintajuttomasta oikeakielisyydestä, mutta Hanneman ja Schuldiner ansaitsevat, että heidän edustamiaan tyylejä kutsutaan niiden oikeilla nimillä.

Melko älytöntä,toinen kirjoittaa kunnioittavasti omista suosikeistaan,toinen lyttää kirjoitusasun takia.

---

Itse diggailen juurikin DÖDÖÄ & RÄSSIÄ,uudempaa & vanhempaa.Toki oikeastaan kaikki "hyvä=paha paska" toimii.Lähinnä sydäntä kuitenkin tämä 95-> tehty shietti.Yhtyeet kuten Pantera,Lamb of God,In Flames & Meshuggah tällä hetkellä lähinnä sydäntä.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Se on thrash metal, ei trash metal. Trash tarkoittaa roskaa, thrash jotain ihan muuta.

Se on kuolonmetalli, ei kuolometalli. Eli death metal, ei death-metal.

Musiikkimakuasi ja valintojasi arvostan (Leprosy kiteyttää koko lajityypin), mutta jos nyt tosissaan näitä musiikinlajeja kuuntelet ja niiden edustajia arvostat, niin täytyy ihmetellä, etteivät lajityyppien nimet ole hallussa.

Vähän sama kuin joku katujen gangsta kuuntelisi hop hip -musiikkia tai fiftari kuuntelisi rokkapillua.

Pahoittelut huumorintajuttomasta oikeakielisyydestä, mutta Hanneman ja Schuldiner ansaitsevat, että heidän edustamiaan tyylejä kutsutaan niiden oikeilla nimillä.

No en mä tosta loukkaannu, toi trash-thrash meni väärin, en ole varma, mutta kun olen -75 syntynyt, aikanaan lehdistö käytti trash-termiäkin, mutta tästä en ole varma. Thrash on oikea termi lontooksi, siinä olet ihan oikeassa.

Ja kuolonmetalli ei ole kyllä virallinen termi, "Kuolemanmetallia Floridasta", aikanaan Obituaryn Cause of death-levyn lehtimainos. ja kuolometalli yleisesti on käytetty levyarvosteluissakin. Omasta mielestä
kalmametalli on paras käännös suomeksi.

Henkilökohtaisesti mieltä, että musiikki jakautunut alalajien alalajeihin. Joista ei ota selvää erkkikään. Esim. että Cannibal Coprse on deathcorea. Koko fukin deathcore-termiä ei ollut kun CC-aloitti ja teki ensimmäisen levyn.
metalcore/nu-metal/deathcore etc..

Helpompi sanoa, että se on rokkia kaikki tai heviä :-)
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olen ymmärtänyt, että nuo -core loppuiset genremääritelmät otetaan usein vähän vittuiluna ja bändit ei itse niistä juurikaan pidä. Ne on ikään kuin haukkumanimiä. Samaan tapaan kuin nu-metal ja triphop.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Oli se vaan täyttä rautaa tuo aiempi Tartu Mikkiin -orkesteri. Uudessakin on puolensa kyllä, mutta Mikko Mäkinen, Ville Nurmi, Anssi Växby ja Risto Niinikoski ovat timanttisia ammattilaisia. Lisäksi uusinnoista paljastui, että Laura Voutilainen on järkyttävän hyvä laulaja.
 

trivekku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, IFK
Olen ymmärtänyt, että nuo -core loppuiset genremääritelmät otetaan usein vähän vittuiluna ja bändit ei itse niistä juurikaan pidä. Ne on ikään kuin haukkumanimiä. Samaan tapaan kuin nu-metal ja triphop.

triphop ei kyllä sano mitään :-)
sen verran vanha pieru kait.

nu-metal nyt suht selkeä termi, ainakin ekan levyn Linkin Park menisi siihen lokeroon.

Mutta taisi Kaarle Viikate radiossa, että soitetaan rokkia, kun soittelivat metallia laidasta laitaan :-)
roketti rollit soimaan
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Olen ymmärtänyt, että nuo -core loppuiset genremääritelmät otetaan usein vähän vittuiluna ja bändit ei itse niistä juurikaan pidä. Ne on ikään kuin haukkumanimiä. Samaan tapaan kuin nu-metal ja triphop.

Tähän on helppo määritelmä. Metallibändien yhteydessä kaikki core-loppuiset bändit grindcore-bändejä lukuun ottamatta ovat 99% varmuudella paskaa. Nu-metalista 100% on paskaa.

Tällä määritelmällä pärjää pitkälle ja voi unohtaa mall coren, math coren, metalcoren, deathcoren ynnä muut coret, joilla yritetään peittää se tosiasia, että bändi ei vain ole tarpeeksi metallinen bändi vaan ymppää musiikkiinsa jotain markkinamiesten kehittämää ylimääräistä tauhkaa. Math core on pääsääntöisesti määritelmä helvetinmoiselle tylsyydelle, jossa itsetarkoituksellinen kikkailu biisien toimivuuden kustannuksella on pääosassa.

Genremääritelmiä on ihan liikaa. Niitä toki tarvitaan, sillä ovathan vaikkapa Cannibal Corpse ja Viikate vähän erilaisen kuuloisia, mutta loputon määrä eri alalajeja kääntyy vain itseään vastaan. Cannibal Corpse on death metalia, sen kutsuminen deathcoreksi on totta tosiaan puhdas loukkaus.

Toki eri maanosien vivahde-erot on hyvä pitää selvillä erityisesti death metalin vaiheista puhuttaessa. Ruotsalainen uuden aallon death metal (NWOSDM) eli Entombed, Dismember, Grave, Edge Of Sanity ynnä muut, usein Tomas Skogsbergin Sunlight-studioilla nauhoitetut klassikkoalbumit ovat soundeiltaan ja linjaltaan hieman erilaisia kuin esimerkiksi floridalaisen kuolonmetallin pioneerien levyt, joista monet nauhoitettiin Morrissound-studioilla: Obituary, Death, Deicide, Incubus (se oikea Incubus, eikä mikään toisen bändin nimen varastanut nu metal -paska) jne jne.

Sitten on tietysti keskieurooppalainen ja erityisesti hollantilainen death metal -skene, jonka parhaita helmiä ovat mm. Asphyx, Gorefest ja Pestilence. Jostain syystä Hollannista on tullut ja tulee kovia kuolonmetallibändejä, kun taas esimerkiksi Saksasta tulee enemmän thrash metalin klassikkobändejä (Kreator, Destruction, Sodom) sekä speed/power metalia (Helloween, Gamma Ray plus tuhat muuta).

Viikatteesta sen verran, että bändin "helismaa-hevissä" (taas yksi kova genremääritelmä) on kaikuja paitsi rautalangasta, iskelmästä ja rokista myös death metalista, erityisesti Entombedista, jonka kova fani Kaarle Viikate on. Sen sijaan esimerkiksi Mokoma on viime levyillään ammentanut thrash metalin lisäksi välillä myös jenkkien death metalista, nimen omaan Deathista (jonka Open Casket -klassikon yhtye esittikin nimellä Avoin hauta).
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Genremäärittelyt summaa oivasti keikkojensa alussa Lemmy: "We are Motörhead and we play rock'n'roll!"

On tullut pyöriteltyä Wolfmotherin levyjä viime aikoina. Oiva bändi, sisäistänyt vaikutteensa ihan eri tavalla kuin muut Zeppelinin seuraajat muinaisesta Kingdom Comesta näihin rivalsonseihin ja säälittäviin Hertseenin veljeksiin. Susimutsin kaltaista musiikkia olisi syntynyt, jos Plant ja Bonham olisivat vuonna -68 suunnanneet Lontoon sijasta Birminghamiin soittokavereita etsimään ja yhyttäneet parivaljakon Iommi-Butler. Eka Wolfmother-levy on melko suoraa Led Sabbathia, Cosmic Egg sävykkäämpi sieltä täältä kurkkivine Beatles-melodioineen. Onpa mukana myös hitunen Hendrixiä ja ripaus Rollarien seksikästä svengiä. Sääli että bändi ilmeisesti meni edes, mutta pääsusi Andrew Stockdale jatkanee omiin nimiinsä.

Sitten on soinut Tool, kun olen lueskellut musiikkikirjallisuuden Päätalon, Joel McIverin bändistä kirjoittamaa kirjaa. Etenkin Lateralus ja 10,000 Days sisältävät hienoa progressiivista rockia hieman King Crimsonin hengessä, vaikka Fripp sukulaisuuden pontevasti kiistääkin.

Tästä on tulossa mainio kesä rouhean riffimeiningin ystäville. Sabbathin uutuus kaupoissa kesäkuussa ja jo sitä ennen Alice In Chains pukkaa albumia ulos. Tässä siltä Sisyfos-henkistä maistiaista: Alice In Chains - Stone - YouTube
 

Schadowan

Jäsen
Olen viime aikoina törmännyt ihmisiin, jotka sanovat pitävänsä jostain yhtyeestä todella paljon ja hehkuttavat bändiä maasta taivaaseen. Mutta siinä vaiheessa, kun pitäisi alkaa kertomaan, mistä levystä tai biisistä olisi hyvä aloittaa kyseisen bändin kuunteleminen niin sormi menee suuhun.

Eli biisien tai levyjen nimiä ei tiedetä. Onko syy Spotifyn, jossa levykokonaisuuksia on vaikeampi hahmottaa? Vai onko musiikki niin kertakäyttökamaa nykyään, ettei vaan välitetä?

On totaalisen huvittavaa seurata vierestä, kun joku ihminen sanoo rakastavansa jotain bändiä, mutta ei osaa nimetä paria kolmea biisiä tai edes yhtä-kahta levyn nimeä. Vai onko tällaisilla asioilla edes mitään väliä?
 

Joe Plop

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
On totaalisen huvittavaa seurata vierestä, kun joku ihminen sanoo rakastavansa jotain bändiä, mutta ei osaa nimetä paria kolmea biisiä tai edes yhtä-kahta levyn nimeä. Vai onko tällaisilla asioilla edes mitään väliä?

Itse asiassa pohdin omaltakohdaltani tätä samaa asiaa jokin aika sitten... Huomasin nimittäin että mm. Viikate on bändi josta pidän paljonkin mutta aika harvan piisin osaan nimetä puhumattakaan levyistä...

Luulen että syynä on tämä MP3 aikakausi. Vaikka levyn olen ostanutkin niin aika nopeasti itse levy ja kannet jäävät hyllyyn ja piisit on joko puhelimen muistissa tai muussa soittimessa jonka kautta niitä kuuntelen. Ja kun muut asiat pyörivät mielessä niin nimet vain jäävät unholaan vaikka niin ei välttämättä ole edes tarkoitus. Vanhuus ei tule näemmä yksin. Ne nuoruuden levyn- ja C-kasetin kannet tuli hangattua puhki kuten levyt ja kasetitkin. Ne piisit ja nimet on kyllä syöpynyt muistin sopukoihin aika tiukasti...
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mötley Crue lähtee ensi keväänä jäähyväiskiertueelle.

Just joo. Jäähyväiskiertue kunnes rahat on loppu ja sitten muutaman vuoden päästä jatketaan "jäähyväiskiertuetta". Sama juttu Suomessakin. Jäähyväiset jätetään ja halutaan tehdä jotain muuta, mutta kun rahat loppuu ja vuokratkin pitäisi maksaa niin tuolla kesäfestreilla tehosekoittimet ja donhuonot vetelee tasaisin väliajoin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Rock And Roll Hall Of Fame julkisti taas vuotuiset ehdokkaansa. Tänä vuonna ehdolla rockin kunniagalleriaan ovat:
Deep Purple
Kiss
Nirvana
The Zombies
Link Wray
Yes
Peter Gabriel
The Meters
N.W.A.
Paul Butterfield Blues Band
Hall & Oates
LL Cool J
The Replacements
Linda Ronstadt
Cat Stevens

Online Fan Poll | The Rock and Roll Hall of Fame and Museum
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Rock And Roll Hall Of Fame julkisti taas vuotuiset ehdokkaansa. Tänä vuonna ehdolla rockin kunniagalleriaan ovat:
Deep Purple
Kiss
Nirvana
The Zombies
Link Wray
Yes
Peter Gabriel
The Meters
N.W.A.
Paul Butterfield Blues Band
Hall & Oates
LL Cool J
The Replacements
Linda Ronstadt
Cat Stevens

Online Fan Poll | The Rock and Roll Hall of Fame and Museum

Tuo instituutio on kyllä harvinaisen väärille raiteille eksynyt ja aikansa elänyt. Takavuosina tuonne sentään valittiin oikeastikin rokkareita, mutta viime vuosina ties mitä poppareita ja räppäreitä.

Onhan tuo surkuhupaisaa, että vaikkapa Deep Purple, Link Wray ja Kiss eivät tuonne ole jo aikaisemmin tulleet valituksi, kun taas "rokkareiksi" on valittu Madonna, Abba ja liuta rap-porukoita. Madonnalla ei ole rokin kanssa mitään tekemistä, Abba on kunnioitettava pop/diskoyhtye, mutta ei sekään ole rock-yhtye. Ja hiphopilla ei ole mitään tekemistä rokin kanssa. Perustakoon oman rapin hall of famensa jos lystää.

On se nyt jumalauta, jos joku LL Cool J valittaisiin Hall of Fameen mutta Purplet ja muut jäisivät ulkopuolelle. Tai Link Wray, jonka paikka olisi pitänyt kunniagalleriassa olla heti kun se oli vain mahdollista sääntöjen mukaan. Mieshän käytännössä keksi sähkökitaran särön eli hienoimman asian, mitä kitaran soitossa on saatu aikaiseksi. Rumble!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös