Musavisa 22 – osa 6

  • 3 573
  • 34

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
1. Twin Peaks - Fire walk with me

2. Mekaaniset kakut

3. Lemmy Kilmisterin

4. Ponnahdus pinnalle-kilpailun

5. e-kirjainta

6. Remun isän väkivaltainen kuolema

7. Taiwan, Chan

8. ---

9. Tuomas Enbuske

10. ---

11. tuttu elokuva, biisin nimestä ei mitään hajua
 

Snacilep

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans, Leijonat, Ukraina
1. -
2. Mekaaniset hakut
3. -
4. Tenavatähti?
5. K
6. Jonkun ihmisen kuolema
7. --
8. -
9. -
10. -
11. -

Veikkaan nollaa pistettä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
1. Dyyni
2. Mekaaniset Lakut
3. Lemmy Kilmister
4. Tyhjä
5. Olisikohan Q
6. Joku kuoli
7. Oh Daniel San, made in Japan, come on Jackie Chan
8. Veikataan samaa kansitaiteen tekijää
9. Seppo Hovi
10. Veikataan Swansia vaikka tuskin edes esiintyi silloin kyseisillä festivaaleilla.
11. Big In Japan?
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U15
1. Teema-kaavalla oli maaliskuussa David Lynch -teemaviikko. Missä Lynchin elokuvassa sekä David Bowie että Chris Isaak esiintyivät? (2p.)
Lost Highway

2. Timo Sinivaara ja rumpukone muodostivat 80-luvulla yhtyeen, jonka "hitissä" laulettiin "...Mä voin kertoa sulle henkilökohtaisesti, että isäs peräaukko mua hämää...". Yhtyeen nimi oli: Mekaaniset hakut, Mekaaniset jakut, Mekaaniset kakut vai Mekaaniset lakut? (1p.)
Mekaaniset hakut

3. Kenen edesmenneen brittimuusikon oikeat etunimet olivat Ian Fraser? (2p.)
Lemmy Kilmisrer

4. Minkä kilpailun ensimmäinen voittaja oli Kristian kappaleella "Näin on"? (2p.)
Syksyn Sävel

5. Mitä kirjainta Axl Rosen kerrotaan pelkäävän tai vihaavan? (3p.)
W

6. Hurriganesin Rockin' -levyllä on instrumenttikappale nimeltään Helge's Dream. Mikä surullinen tapaus kappaleen taustalla oli? (5p.)
?

7. Täydennä: "Oh Daniel San, made in ______ , come on Jackie _______"? (4p.)
Heaven, San

8. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: Ismo Alanko: I-R-T-I, Silentium: Infinita Plango Vulnera, Lemonator: Shake Shake Shake, Paramore: Brand New Eyes? (4p.)
Ken Stringfellow

9. Kuka televisiopersoona kuului aikoinaan taiteilijanimellä Eazy E yhteen Suomen ensimmäisistä rap-yhtyeistä Definite Four? (4p.)
Eric Wright

10. Minkä yhtyeen kesän 2013 Flow-festivaalin keikalla yleisöä varoiteltiin kovasta äänenvoimakkuudesta erillisillä kylteillä? (5p.)
Pet Shop Boys

11. Minkä kappaleen todellisista tarkoitusperistä appiukko ja vävykokelas tässä kohtauksessa diskuteeraavat? (4p.)
Don McLean - American Pie
 

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho! Arsenal
1. Twin Peaks -leffassa
2. Mekaaniset kakut
3. Lemmyn
4. Syksyn Sävelen
5. L
6. Hurriganesin roudarin muistoksi tehty kipale
7. Heaven, Brown
8. Sama tuottaja
9. Arto Nyberg
10. Ei minkään
11. Born in the U.S.A.
 

Jeesus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
1. -
2. Mekaaniset kakut
3. Lemmy Kilmister
4. Syksyn sävel
5. Z-kirjainta
6. Helge kuoli traagisesti
7. -
8. Saman niminen kappale kaikilla levyillä
9. -
10. Kraftwerk
11. Puff the Magic Dragon / Lohikäärme Puff
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Oikeat vastaukset:

1. Teema-kaavalla oli maaliskuussa David Lynch -teemaviikko. Missä Lynchin elokuvassa sekä David Bowie että Chris Isaak esiintyivät? (2p.) - Twin Peaks – Tuli kulje kanssani (Twin Peaks Fire Walk With Me).

2. Timo Sinivaara ja rumpukone muodostivat 80-luvulla yhtyeen, jonka "hitissä" laulettiin "...Mä voin kertoa sulle henkilökohtaisesti, että isäs peräaukko mua hämää...". Yhtyeen nimi oli: (1p.) - Mekaaniset kakut. Kappale "Mä voin kertoa sulle" löytyy Pokon Pahimmat takaiskut -kokoelmalta. Aikoinaan sitä kehuttiin Hesarissakin uuden avantgardistisen undergroundin helmenä, ja oikeastaan kappale on kieltämättä melkoisen iskevä: Mekaaniset Kakut - Mä Voin Kertoa Sulle - YouTube

3. Kenen edesmenneen brittimuusikon oikeat etunimet olivat Ian Fraser? (2p.) - Motörheadin Lemmyn. Tämä oli kisan helpoin kysymys, 21 oikeaa vastausta.

4. Minkä kilpailun ensimmäinen voittaja oli Kristian kappaleella "Näin on"? (2p.) - Syksyn Sävelen. Vuosi oli 1968.

5. Mitä kirjainta Axl Rosen kerrotaan pelkäävän tai vihaavan? (3p.) - M. Väite on peräisin jostain GNR-aiheisesta kirjasta ja netissäkin se esitellään muodossa, että Rose pelkäsi itselleen tapahtuvan jotain pahaa, jos esiintyy M-kirjaimella alkavassa kaupungissa ja esti niiden päätymisen kiertueohjelmaan. Tämä ei taida kuitenkaan pitää paikkansa, sillä näyttäisi olevan Memphisiä, Melbournea, Munchenia ja Montrealia olleen ihan normaalisti kiertuepaikkakuntina.

6. Hurriganesin Rockin' -levyllä on instrumenttikappale nimeltään Helge's Dream. Mikä surullinen tapaus kappaleen taustalla oli? (5p.) - Yhtyeen pitkäaikainen roudari Helge Nieminen oli hirttänyt itsensä yllättäen.

7. Täydennä: (4p.) - "Oh Daniel San, made in TAIWAN, come on Jackie CHAN" (Ash: Kung Fu). Hyvä biisi ja legendaarinen sinkun kansikuva...

8. Mikä tai kuka yhdistää seuraavia levyjä: Ismo Alanko: I-R-T-I, Silentium: Infinita Plango Vulnera, Lemonator: Shake Shake Shake, Paramore: Brand New Eyes? (4p.) - Kansissa perhonen tai perhosia.

9. Kuka televisiopersoona kuului aikoinaan taiteilijanimellä Eazy E yhteen Suomen ensimmäisistä rap-yhtyeistä Definite Four? (4p.) - Arman Alizad

10. Minkä yhtyeen kesän 2013 Flow-festivaalin keikalla yleisöä varoiteltiin kovasta äänenvoimakkuudesta erillisillä kylteillä? (5p.) - My Bloody Valentinen. Soittivat kyllä aika äänekkäästi, mutta nuo kyltit taisivat olla joko peeärrää tai sitten hipsterit ovat tottuneet loundge-musiikin voluumitasoon.

11. Minkä kappaleen todellisista tarkoitusperistä appiukko ja vävykokelas tässä kohtauksessa diskuteeraavat? (4p.) - Puff The Magic Dragonin, jonka huumeviittaukset Peter, Paul & Mary -yhtyeen edustajat ovat sittemmin vahvasti kieltäneet. Kohtaus elokuvasta Painajainen perheessä: Meet the Parents (2/11) Best Movie Quote - Puff the Magic Dragon (2000) - YouTube
 

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
...
10. Minkä yhtyeen kesän 2013 Flow-festivaalin keikalla yleisöä varoiteltiin kovasta äänenvoimakkuudesta erillisillä kylteillä? (5p.) - My Bloody Valentinen. Soittivat kyllä aika äänekkäästi, mutta nuo kyltit taisivat olla joko peeärrää tai sitten hipsterit ovat tottuneet loundge-musiikin voluumitasoon..
Hyvä, että se Nick Cave ei ollut oikein. Vastauksiani jälkeenpäin lukiessa ihmettelin, mistä se Black Seeds oli sinne tipahtanut, vaikka tasan tarkkaan tiedän bändin nimen. Varmaan siksi, kun mietin Black Keysiä yhtenä vaihtoehtona. Ei tosin niin paha kuin aiemmin vasta esikatseluruudusta huomaamani virhe. Kummelin Musacorner mielessä B.B. King oli muuttunut B.B. Korhoseksi - mutta väärin olivat nekin molemmat.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kumpi se Arman nyt oli, E vai A?

No kyllähän se varmaankin oli Eazy A. Sopii paremmin nimeen ja lisäksi olisi varmaan ollut varsin noloa pölliä nimi tunnetulta jenkkiräppäriltä. Pahoittelut virheestä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös