Mukikampanja – tässä ketjussa odotellaan mahdollisia vahvistuksia

  • 4 035 217
  • 23 995

Santsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, LiPu
Olisikohan Samson Mahbod tai Teddy Da Costa liian riskihankintoja? Kerho tarvitsee ykkössentterin (Niko Kapanen) lisäksi hyökkäykseen jotain rightin kiekollista äijää, joten tuli Liigan puolelta etsittyä ketä pelaajia on vielä vapaana. Tietysti aina on Pohjois-Amerikasta tarjolla Borna Rendulic ja muita, mutta riittääkö budjetissa tilaa?

Jotenkin vaikea uskoa, että näillä CV:llä Mahbod tai Da Costa olisi mikään kovin kallis kaveri, mutta onko myöskään varma suorittaja? Mahbod tuli Suomeen vain jostain Venäjän pikkusarjasta, mutta pelasi kyllä hyvän kauden konkurssi-Bluesissa. Da Costalla oli vaikeaa saada kunnon roolia Pelicansista tai Sportista, mutta pelasi kuitenkin tehokkaasti. Kumpikin iski kuitenkin yli 20 pistettä viime kaudella.

EDIT:
Saksasta tuli vielä etittyä pelaajia, joissa voisi olla jotain järkeä: Henrik Eriksson, Jerome Samson tai Suomessa on jo melko hyvin pelannut Dragan Umicevic.
Kyllä Kerho tarvitsee lähtökohtaisesti paljon kovempia nimiä kuin Mahbod tai T. Da Costa. Mutta mitä niiden vahvistusten perään haikailemaam kun jengihän on jo valmis vai miten se meni.
 

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Tässä ketjussa odotellaan mahdollisia vahvistuksia. Mahbod ja Da Costa eivät kyllä ole edes tuohon Kepan porukkaan vahvistuksia.
 

Ralph

Jäsen
Tässä ketjussa odotellaan mahdollisia vahvistuksia. Mahbod ja Da Costa eivät kyllä ole edes tuohon Kepan porukkaan vahvistuksia.
Tällä hetkellä joukkueessa on 15 hyökkääjää ja esim. Miro Ruokonen olisi pelaavassa kokoonpanossa. Olkoot kuinka oma juniori tahansa, niin pistepotentiaali on hieman heikompi kuin Mahbodilla tai De Costalla.

Ja joukkuehan on tosiaan jo valmis, joten ajattelin halpoja ehdottaa, jos vaikka budjettia voisikin vähän kasvattaa.

EDIT: Puhtaasti kiekollisia hyökkääjiä on vain viisi eli Sakari Manninen, Oula Palve, Janne Lahti, Eero Somervuori ja Eetu Tuulola. Kyllä noita selvästi kiekollisvoittoisia hyökkääjiä vielä pari tarvitaan ja jos bujetti on pieni niin kyllä tuollainen Samson Mahbod olisi hyvä haku tähän kohtaan.

Toki Otto Paajanen teki viime kaudella kamalat tehot, mutta työmyyrä hän on kuitenkin minun papereissani. Työmyyrä, joka pystyy tekemään hyvin pisteitä.
 
Viimeksi muokattu:

Hereworth

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Joni Puurula, Flyers
Kärkiketjut ovat täytettävissä nykyiselläkin rosterilla (etenkin jos Lallin polvi tulee kuntoon) samantasoisilla jampoilla kuin Da Costa tai Mahbod. Käytettävissä olevat eurot on laitettava kovempiin nimiin, ainakin yhteen, jolloin olemassa olevia pelaajia voidaan pudottaa alemmas. Tuollaista tusinatavaraa ei kannata hommata enempää, kun eivät kuitenkaan ole mitään halpoja.
 

Ralph

Jäsen
Käytettävissä olevat eurot on laitettava kovempiin nimiin, ainakin yhteen, jolloin olemassa olevia pelaajia voidaan pudottaa alemmas.
Jotkut juusopuustiset maksaa rahaa. Sellaista rahaa, joita Kerholta ei löydy, ellei lottovoittoa ole tullut.

Lahti - Kapanen - Somervuori
Manninen - Palve - X
Cornet - Paajanen - Koivisto
Turtiainen - Sillanpää - Keränen

Kyllä joo X:n paikka on täytettävissä Turtiaisella tai Hopposella, mutta kiekolliset taidot on hieman eri luokkaa kuin Mahbodilla. Kumpikin on suoraviivainen duunari, kun Mahbod on kiekollinen kaveri.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mahdollisen Lallin kaappauksen jalkeen kaikki resurssit on mielestani suunnattava rightin pakkiin. Pakistossa on paljon halyttavampi pula ja varsinkin rightin kaverista. Toki rightin hyokkaaja olis kiva, mutta vasta kolmanneksi suurin prioriteetti mielestani.
 

Orange Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kun lähdetään kauteen, niin minimimäärä hyökkääjiä on mielestäni 14 ja pakkeja 8 tai 9 kokoonpanossa, jos halutaan panostaa laatuun määrän sijaan ja hankkia kovempia yksilöitä suuren rotaation sijasta. Tuossa määrässä on kaksi hyökkääjää ja kaksi tai kolme pakkia yli sen mikä tarvitaan pelaavaan kokoonpanoon, jos seiskapakkia ei lueta mukaan. Ne kaksi ylimääräistä hyökkääjää ja pakkia kilpailevat sitten lähinnä nelosketjun noin 8 minuutin peliajasta tai kolmospakkipariin/seiskapakiksi pääsystä eli eivät ole kauhean merkityksellisiä lopputuloksen kannalta joukkueelle. Jos tulee loukkaantumisia, niin myös parhaan A-junnun voi nostaa tuohon rotaatioon tai laittaa jonkun pakin nelosketjun laitahyökkääjäksi. Hyvällä fysiikkavalmennuksella kuitenkin loukkaantumismäärät pystytään pitämään melko pieninä.

Toinen tapa rakentaa joukkue on tietty sitten ottaa esim. 4 ylimääräistä hyökkääjää ja 4 ylimääräistä pakkia kilpailemaan siitä 8 minuutin nelosketjun peliajasta tai seiskapakin roolista, johon pääsee noista vain yksi/peli, mutta en näe tässä mitään järkeä. Tällöin rotaatiopelaajat maksavat enemmän ja kärkipelaajiksi ei voida hankkia niin kalliiita ja hyviä kuin pienemmällä rotaatiolla.

Nyt kun mietitään tätä Kerhon nykyistä tilannette, niin lähdetään siitä, että kokoonpanossa on tällä hetkellä 11 sopimuksen alaista pakkia ja 14 sopimuksen alaista hyökkääjää, jos oikein laskin Jatkoajan sivuilta. Näistä ilmeisesti Olkkonen pelaa lainassa Mestiksessä eli todellisuudessa 10 pakkia. Lähtisin siis ennemmin hakemaan yhtä laadukasta kuin montaa keskitason hyökkääjää Kapasen lisäksi, jos nyt kesällä vielä joku tulee. Hankintalista pitäisi olla omasta mielestäni oikeastaan seuraavanlainen:
1. Kapanen, jolla polvi täysin pelikunnossa
2. laadukas laituri
Tämä siis ainoastaan siinä tapauksessa, että päätetään tehdä vielä hankintoja ennen kauden alkua. Jos Kapasen polvi ei tule pelikuntoon, niin sitten en lähtisi muita senttereitä hankkimaan, koska Mannisenkin voi laittaa sentteriksi, jos tarvii. Huippulaituria lähtisin itse siis ensisijaisesti hankkimaan, koska laituriosasto on eniten kysymysmerkki tällä hetkellä Kerhossa.

Tässä tosiaan pelaava kokoonpano, jonka itse laittaisin tällä hetkellä:

Cornet-Palve-Manninen
Lahti-Paajanen-Somervuori
Turtiainen-Keränen-Hopponen
Koivisto-Sillanpää-E. Tuulola

Lehtivuori-Nikkilä
Suhonen-Manninen
Tuulola-Forsberg
Tulupov

Ylivoimakoostumukset voisivat tällöin olla mielestäni esim. tällaiset, jos maali, eli [__], on alhaalla:
1-3-1:
1.YV:
........................Lehtivuori(L).....................
Cornet(L) ...........Palve(L)......... Manninen(L)/Turtiainen(R)
..........................Tulupov(R)......................
..............................[__].............................

2.YV:
.........................Suhonen(L)........................
Lahti(L)............ Paajanen(L)............ Somervuori (R)
........................E. Tuulola(R)..........................
...............................[__]..................................

Noppavitonen:
1.YV:
...........Tulupov(R).......... Lehtivuori(L)...............
..........................Palve(L) .................................
..............................[__].....................................
............Cornet(L)............. Manninen(L)/Turtiainen(R)

2.YV:
............E. Tuulola(R) ...........Suhonen(L)..........
............................Paajanen(L) ..........................
..................................[__].....................................
.................Lahti(L).................. Somervuori(R)...

Eli siis ylivoimaa pyöritettäisiin 1-3-1 -koostumuksessa hyökkäyssuuntaan nähden vasemmalta Mannisen ja Somervuoren toimesta. Tästä jos pyörittäjä kuljettaisi maaliviivan taakse kiekon, niin muut hyökkääjät voisi vaihtaa myös noppavitoseen joskus sillä, että maskimies lähtisi pakin paikalle ja toinen hyökkääjä tulisi toiselle puolelle maaliviivan taakse ja peliä pyöritettäisiin maalin takana.

Mielestäni se hankittava laiturikin pitäisi olla parempi kuin joku näistä ylhäällä olevista ja sopivampi ylivoimaan, huonompaa on turha hankkia. Umisevic voisi tietysti olla Somervuorta parempi syöttämään ja sopisi siihen. Mannisen kätisyys on myös vähän huono tuossa 1.YV:ssä, mutta ei kaikkea voi saada. Palve ja Cornet voisi olla ehkä myös toisin päin noissa.
 

Ralph

Jäsen
Eric Fehrin kausi jatkuu vielä, joten tuskin on Fehr.
 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Kerhon lounas 7,90 €?
 

Ice71

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Ikävänkantaja, Jerry100, Hereworth
Tomas Jelinek ja Ville Siren ottavat uusinta erän Kerho-ravintolassa?
 

N.I.B

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aito Oranssi, oikein- ja väärinkannattajat
Hämeenlinnan kaupunki pitää Kummolaa pilkkanaan ja rakentaa uuden jättiareenan uudelle moottorien katteelle joka nousee goodmanin viereen toisen siltaparin väliin. Siellä HPK pelaa 15 000 katsojan edessä ja tamperelaiset itkee.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Kyllä kelpaisi päättää tämä pitkä sairasloma ilmoitukseen, että Kapanen tulisi takaisin. Näkisin, että tässä on joko hallisponsori tai Kapanen. Karalahti olisi varmaan ainoa muu hankinta, mikä moisen setin voisi aiheuttaa
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös