Muiden maiden maajoukkueet

  • 145 029
  • 428

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaille 2023 päättyy tänään Mongoliassa pelattavan turnauksen osalta kun eilen oli välipäivä.

Päätöspäivän ottelut ovat seuraavat:

17.3.2023

Turkmenistan-Iran (Tällä hetkellä turkmeenit johtaa jo pelkästään jo alkaneeseen, sittemmin erätauolle menneeseen otteluun 8-0 jo ennen toista erää ja maalijuhlat jatkunevat läpi ottelun päättyen turkmeenien voittoon jolloin turnaushopea jää sitten isännistä eli Mongolian pojista kiinni. Teheranin pojat lienee helpottuneita, että kärsimys on pian ohi ja kiekko-ohjelman jatkoon keskityttäneen sitten ensi vuodeksi kevään ja väistämättä alkavan kesän mittaan.)

Arabiemiraatit-Uzbekistan (Ennen turnausta luulin tämän lähinnä olevan emiirikuntien liittolaisten voittohuipentuma tai muu turnauksen hyvä päätösottelu sen toiselle tilalle.

Tietenkin uzbekit yllättäen löivät ennakkoasetelmat murskaksi ottaen peräti heti kättelyyn jo varmistuneen turnausvoiton ja emiirikuntalaiset on lähinnä tehneet itsestään turnausvitsin kiitos venäläispelaajiensa huonon häviäjän käytöksen.

Tästä lienee siten luvassa uzbekkien maalijuhla ja muutoin lähinnä mikäli joku pisteryöstö tai tappio tulee niin se on lähinnä voittajien löysäilyn tuoma lekkeripeli eikä mitään muuta.

Uzbekkien kiekkoliiton pomokunnan miehenä itse löisin välittömästi MM-ohjelman leimat menoineen heti kun vielä MM-kisojen 3. Divisioonaakin pelataan kuin pelataan.

Näillä ottein mitä se on osoittanut niin se olisi todella, todella kova vastus, näytöiltään kovin sitten Kirgisian tähän ikäryhmään millä mikäli ei nousta MM-kisojen 2. Divisioonaan heti niin hyvin lähivuosille kun pelaamaan mentäisiin niin noustaisiin kyllä.

Mikäli sitten itsepäisyys voittaisi kun niitä ilmoitusvaikeuksia on ollut IIHF:n suuntaan ja jouduttaisiin aloittamaan kenties tulevaan MM-kisojen 4. Divisioonaan sieltä niin se olisi typerän tarpeeton hidaste heille kun kerran lahjoja on noinkin hyvään. Sama koskisi muita maan ikäryhmiä joukkueineen.)

Thaimaa-Mongolia (Tässä kisaillaan sitten isäntien ja Jään Elefanttien poikaryhmän vähän vähemmän lahjakkaampien pelaajien kesken myös turnaushopeasta tai turnauspronssista kun turkmeenit poikineen ovat näillä näkymin kiinni enemmän turnaushopeaan Iran-löylytyksen perusteella.

Ikävästi ei isäntien pojat ihan voineet heti kättelyyn voittaa tätä turnausta, mutta heillä on vielä tietenkin varsinaisen MM-ohjelman turnauksen eli MM-kisojen 4. Divisioona vielä isännöitävänä joten sinne heidän pojistaan toivon mukaan pääsisi useampi edes varalle.

Kuwait on huono, mutta ei täysin hampaaton miehissä etenkin käytännön palaajien tai vasta-alkajien ryhmässä joten sekin pitäisi ottaa huomioon.

Jään Elefanttien poikaryhmän parhaimmisto ei kyennyt Etelä-Afrikassa MM-ohjelman ikäryhmän turnauksessa nousemaan joten sekin seikka lienee ensi vuodelle lisäävän kilpailua keskinäisesti siinä maassa. Tosin aika vähän jossiteltavaa sillä tästä nyt matkanneesta ryhmästä tähän turnaukseen olisi voinut aika vähän olla sellaisia poikia joiden kyvyillä ehkä olisi voinut tuottaa erilaisempi lopputulos kun mihin päästiin.

Pitkältihän kyse oli jo muutenkin huonosta viimeistelykyvystä voitettaviin otteluihin muutenkin toisin kuin miten Uusi-Seelanti-tappio oli välttämättä merkittävyydeltään. Illan päätteeksi tämän sitten tänään vielä näkee, että miten tässä käy.

Huonoimmillaan kovin mokaten isännät voivat vielä jäädä kokonaan mitaleittakin. Toivottavasti niin ei käy kun yleisö on elänyt Mongoliassa hienosti myös jääkiekon suhteen tässä turnauksessa.)

Päätöspäivän ottelut pelataan tietenkin Mongolian Steppe Arenalla Klo 13.30, Klo 17 ja Klo 20.30 alkaen Mongolian Aikaa eli Suomen Aikaa alkaen Klo 7.30, Klo 11 ja Klo 14.30.

Näistä onkin jo kotimaisesti puhuen aamuottelu käynnissä nyt tosin erätauolla siinä missä paikallisesti se on iltapäiväottelu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaille 2023 on päättynyt tänään Mongoliassa pelattavan turnauksen osalta kun eilen oli välipäivä niin historiallisin merkein.

Tässä niiden ottelujen tulokset:

17.3.2023

Turkmenistan-Iran 14-1 (Tällä hetkellä turkmeenit johtaa/johtivat jo pelkästään jo alkaneeseen, sittemmin erätauolle menneeseen otteluun 8-0 jo ennen toista erää ja maalijuhlat jatkunevat läpi ottelun päättyen turkmeenien voittoon jolloin turnaushopea jää/jäi sitten isännistä eli Mongolian pojista kiinni.

Teheranin pojat lienee helpottuneita, että kärsimys on/oli pian ohi ja kiekko-ohjelman jatkoon keskityttäneen sitten ensi vuodeksi kevään ja väistämättä alkavan kesän mittaan.

Näin kävi, että turkmeenit meni maalijuhlien myötä hopealle ja Iran jyrättiin maanrakoon kun siihen päälle tuli vielä lopun joukkotappelukin jäällä Teheranin poikien pinnan palaessa tyystin.)

Arabiemiraatit-Uzbekistan 1-8 (Ennen turnausta luulin tämän lähinnä olevan emiirikuntien liittolaisten voittohuipentuma tai muu turnauksen hyvä päätösottelu sen toiselle tilalle.

Tietenkin uzbekit yllättäen löivät ennakkoasetelmat murskaksi ottaen peräti heti kättelyyn jo varmistuneen turnausvoiton ja emiirikuntalaiset on/oli lähinnä tehneet itsestään turnausvitsin kiitos venäläispelaajiensa huonon häviäjän käytöksen.

Tästä lienee/lieni siten luvassa uzbekkien maalijuhla ja muutoin lähinnä mikäli joku pisteryöstö tai tappio tulee niin se on/oli lähinnä voittajien löysäilyn tuoma lekkeripeli eikä mitään muuta.

Uzbekkien kiekkoliiton pomokunnan miehenä itse löisin/olisin lyönyt välittömästi MM-ohjelman leimat menoineen heti kun vielä MM-kisojen 3. Divisioonaakin pelataan kuin pelataan.

Näillä ottein mitä se on/oli osoittanut niin se olisi todella, todella kova vastus, näytöiltään kovin sitten Kirgisian tähän ikäryhmään millä mikäli ei nousta MM-kisojen 2. Divisioonaan heti niin hyvin lähivuosille kun pelaamaan mentäisiin niin noustaisiin kyllä.

Mikäli sitten itsepäisyys voittaisi kun niitä ilmoitusvaikeuksia on ollut IIHF:n suuntaan ja jouduttaisiin aloittamaan kenties tulevaan MM-kisojen 4. Divisioonaan sieltä niin se olisi typerän tarpeeton hidaste heille kun kerran lahjoja on noinkin hyvään. Sama koskisi muita maan ikäryhmiä joukkueineen.

Näin siis oli mietteet ennen ottelua.

Uzbekistan teki sitten heti historiaa sinetöimällä turnausvoiton jyräysvoitolla.

Alku tosin 'vain' 3-0 johdolla oli kovin hämäävä uzbekeille. Albert Dadakhodjaev teki kypärätempun maaleissa otteluun ja Jasurbek Rustamkhonov teki kypärätempun sitten syöttöpisteissä otteluun.

Lopulta ainut emiirikuntalaisten maali tuli venäläispelaajien toimesta joilla ei taas ollut muuta kuin jäähyjä ja tarpeetonta suunsoittoa tarjota sitä ennen.

Lohdullisesti tosin heille pieneksi murheeksi heiltä hylättiin tosin yksi maali toiseen erään, mutta silläkin kuin loppulukemin uzbekit olisi voittaneet maalein 8-2. Heillekin miettimistä sitten riittää ensi vuodelle. Uzbekeille on kuitenkin nautintojen ilta öineen ja juhlineen luvassa tämän myötä!)

Thaimaa-Mongolia 4-6 (Tässä kisaillaan/kisailtiin sitten isäntien ja Jään Elefanttien poikaryhmän vähän vähemmän lahjakkaampien pelaajien kesken myös turnaushopeasta tai turnauspronssista kun turkmeenit poikineen ovat/olivat näillä näkymin kiinni enemmän turnaushopeaan Iran-löylytyksen perusteella.

Ikävästi ei isäntien pojat ihan voineet heti kättelyyn voittaa tätä turnausta, mutta heillä on/oli vielä tietenkin varsinaisen MM-ohjelman turnauksen eli MM-kisojen 4. Divisioona vielä isännöitävänä joten sinne heidän pojistaan toivon mukaan pääsisi useampi edes varalle.

Kuwait on/voi olla huono, mutta ei täysin hampaaton miehissä etenkin käytännön palaajien tai vasta-alkajien ryhmässä joten sekin pitäisi ottaa huomioon.

Jään Elefanttien poikaryhmän parhaimmisto ei kyennyt Etelä-Afrikassa MM-ohjelman ikäryhmän turnauksessa nousemaan joten sekin seikka lienee ensi vuodelle lisäävän kilpailua keskinäisesti siinä maassa. Tosin aika vähän jossiteltavaa sillä tästä nyt matkanneesta ryhmästä tähän turnaukseen olisi voinut aika vähän olla sellaisia poikia joiden kyvyillä ehkä olisi voinut tuottaa erilaisempi lopputulos kun mihin päästiin.

Pitkältihän kyse oli jo muutenkin huonosta viimeistelykyvystä voitettaviin otteluihin muutenkin toisin kuin miten Uusi-Seelanti-tappio oli välttämättä merkittävyydeltään. Illan päätteeksi tämän sitten tänään vielä näkee, että miten tässä käy.

Huonoimmillaan kovin mokaten isännät voivat vielä jäädä kokonaan mitaleittakin. Toivottavasti niin ei käy kun yleisö on elänyt Mongoliassa hienosti myös jääkiekon suhteen tässä turnauksessa.

Näin siis mietteet oli ennen ottelua ja näin siinä kävi:

Historiallisesti upean palaavana kotiyleisön eteen sitten onnistuttiin ottamaan pronssimitali turnaukseen missä yleisö toden totta juhli sitä kuin voittoa!

Synkintä isännille ja edullisinta Jään Elefanttien poikaryhmälle oli toisessa erässä missä isännät oli jo 1-4 tappiolla ennen sitten nousua 4-4 tasapeliin ja viimein siitä 6-4 voittoon jossa loppulukemat olisi voineet olla myös 5-4 ennen kuin sekunti ennen loppua tyhjiin mennyt maali lopullisesti varmisti muun juhlan alkaneeksi.

Nousuvoiton alun kapellimestaroi isännille Bilguun Boldbaatar, mutta päivän ehdottomin sankari oli Chinzolboo Mishigsuren tehoiskijänä isännille silloin kun pulassa oltiin ollen myös viimeisen sekunnin maalintekijäkin iskien siis kypärätempun otteluun sen päätteeksi!

Kieltämättä Jään Elefanttien poikasille oli nolo juttu mokata tämä johto melkoisella tavalla liikajäähyihin kuten myös ulkopuolisen oloinen turnauspronssi sen myötä. Toki ryhmä oli vähän vähemmän lahjakkaampi kun mitä Etelä-Afrikassa ollut MM-ohjelman ryhmä oli, mutta kyllä tämä kieltämättä olisi pitänyt vähemminkin kyvyin hoitaa kotiin Bangkokiin.

Mongolialle tämä silti oli erittäin suuri juttu ja voittoinnostus oli hyvää julkisuutta maan lehtiin ta televisioon. Tulevien vuosien myötä näkee sen, että pysyykö innostus hyvänä. Etenkin mikäli mennään MM-ohjelmankin menestyksen myötä kohti parempia päiviä!)

Tämän viestin päätteeksi tulee vielä turnauksen pistetilanne seuraavaan viestiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä siis tietenkin vielä pistetilanne juuri päättyneeseen merkkiturnaukseen Mongoliasta siitä puhuen:

Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaat 2023 Pistetilanne

Uzbekistan 15 pistettä

Turkmenistan 12 pistettä

Mongolia 9 pistettä

Arabiemiraatit 6 pistettä

Thaimaa 3 pistettä

Iran 0 pistettä

Uzbekistan tulokkaana siis voitti Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruuden tähän ikäluokkaan tälle vuodelle, Turkmenistan oli toinen, Mongolia hienosti palaavana oli kolmas kun toki turnausedeltäjiä Mongolia oli voittanut useamman ajalta ennen koronaa, Arabiemiraatit oli neljäs turnauspettymyksenä, Thaimaa oli viides ja toiseksi viimeinen päätöspäivän voiton Mongoliasta menetettyään johdon sulettua liikajäähyihin kun muutoin pronssi olisi ehkä tullut ulkopuolisen tuntuisesti ja Iran oli kuudes ja viimeinen turnauksessa hyvin ansaitusti.

Sinänsä jossiteltavaa ei paljon jäänyt turnaukseen.

Thaimaalla toivottavasti on ensi vuodeksi edes ikäryhmän parhaimmisto mukana ja toivottavasti ensi vuodeksi useampi nyt pois jäänyt maa tulisi tähän turnaukseen mukaan selvemmin.

Menestystä tulee toivon mukaan Mongolialle ensi vuodeksi sitten vierasjäilläkin kun kotijäät tuottikin mukavan saavutuksen.

Ikävänä puolena tosin Mongolia vähän väsyi kesken turnauksen jolloin paremmat mitalit kenties voitollakin jäivät saamatta.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin ja Steppe Arena on osoittautunut kelpaavaksi jäähalliksi tasolleen ellei paremmaksi kuin miten sen mielikuvissa ehkä ennen turnausta maahan olisi mieltänyt!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus tullaan pelaamaan pitkien neuvottelujen jälkeen tämän vuoden puolella sittenkin.

Näin totesin jo viime vuodeksi 6.11.2022.

Ikävä kyllä myös erinäisten muiden turnausten sijoittelun vuoksi odottavan aika oli silloisin miettein pitkä eli peräti vasta silloisesti ensi keväänä toukokuulle venyen.

Itse turnaus pelattaisiin tai se piti pelata Thaimaassa Bangkokin Jäähallissa 14.5.2023-21.5.2023, mutta viimeaikaisen miellyttävän yllätyksen nimissä turnausta on nyt aikaistettu eli nyt se pelataan edelleen saman maan jäähallissa nyt kuitenkin 30.4.2023-7.5.2023.

Siinä pelaisivat nyt miellyttävän yllätyksen nimiin seuraavat joukkueet:

Thaimaa (Emännöi turnausta.)

Intia

Iran (Tämä onkin Iranin naisten puolelle yksi monista oman tasonsa MM-kisojen korvaavista turnauksista tietenkin aiemman Iran-Israel-sotkun päättymisen takia Israelin eduksi.)

Kuwait (Kansainvälinen erikoisvieras turnauksessa.)

Malesia

Singapore

Arabiemiraatit (Kansainvälinen erikoisvieras turnauksessa.)

Kirgisia (Kirgisia naisineen ei mennyt viime hetkellä tämän vuoden alimman MM-ohjelman turnauksen pariin Israeliin. Vastineeksi siitä kuitenkin se koeluontoisesti osallistuu uutena maana näihin kisoihin jolloin nähdään 8 maata ja turnausta jouduttiin aikaistamaan tämän vuoksi.)

Saa sitten nähdä, että miten tässäkin sitten käykään.

Miesten puoleen nähden on kuitenkin hyvä juttu, että edes naisten puolikin selkeän ilmoitetusti pelataan ja vieläpä nyt Kirgisian naisten liityttyä mukaan vähän aikaisemminkin kuin miten piti!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös