Muiden maiden maajoukkueet

  • 161 755
  • 492

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaille 2023 päättyy tänään Mongoliassa pelattavan turnauksen osalta kun eilen oli välipäivä.

Päätöspäivän ottelut ovat seuraavat:

17.3.2023

Turkmenistan-Iran (Tällä hetkellä turkmeenit johtaa jo pelkästään jo alkaneeseen, sittemmin erätauolle menneeseen otteluun 8-0 jo ennen toista erää ja maalijuhlat jatkunevat läpi ottelun päättyen turkmeenien voittoon jolloin turnaushopea jää sitten isännistä eli Mongolian pojista kiinni. Teheranin pojat lienee helpottuneita, että kärsimys on pian ohi ja kiekko-ohjelman jatkoon keskityttäneen sitten ensi vuodeksi kevään ja väistämättä alkavan kesän mittaan.)

Arabiemiraatit-Uzbekistan (Ennen turnausta luulin tämän lähinnä olevan emiirikuntien liittolaisten voittohuipentuma tai muu turnauksen hyvä päätösottelu sen toiselle tilalle.

Tietenkin uzbekit yllättäen löivät ennakkoasetelmat murskaksi ottaen peräti heti kättelyyn jo varmistuneen turnausvoiton ja emiirikuntalaiset on lähinnä tehneet itsestään turnausvitsin kiitos venäläispelaajiensa huonon häviäjän käytöksen.

Tästä lienee siten luvassa uzbekkien maalijuhla ja muutoin lähinnä mikäli joku pisteryöstö tai tappio tulee niin se on lähinnä voittajien löysäilyn tuoma lekkeripeli eikä mitään muuta.

Uzbekkien kiekkoliiton pomokunnan miehenä itse löisin välittömästi MM-ohjelman leimat menoineen heti kun vielä MM-kisojen 3. Divisioonaakin pelataan kuin pelataan.

Näillä ottein mitä se on osoittanut niin se olisi todella, todella kova vastus, näytöiltään kovin sitten Kirgisian tähän ikäryhmään millä mikäli ei nousta MM-kisojen 2. Divisioonaan heti niin hyvin lähivuosille kun pelaamaan mentäisiin niin noustaisiin kyllä.

Mikäli sitten itsepäisyys voittaisi kun niitä ilmoitusvaikeuksia on ollut IIHF:n suuntaan ja jouduttaisiin aloittamaan kenties tulevaan MM-kisojen 4. Divisioonaan sieltä niin se olisi typerän tarpeeton hidaste heille kun kerran lahjoja on noinkin hyvään. Sama koskisi muita maan ikäryhmiä joukkueineen.)

Thaimaa-Mongolia (Tässä kisaillaan sitten isäntien ja Jään Elefanttien poikaryhmän vähän vähemmän lahjakkaampien pelaajien kesken myös turnaushopeasta tai turnauspronssista kun turkmeenit poikineen ovat näillä näkymin kiinni enemmän turnaushopeaan Iran-löylytyksen perusteella.

Ikävästi ei isäntien pojat ihan voineet heti kättelyyn voittaa tätä turnausta, mutta heillä on vielä tietenkin varsinaisen MM-ohjelman turnauksen eli MM-kisojen 4. Divisioona vielä isännöitävänä joten sinne heidän pojistaan toivon mukaan pääsisi useampi edes varalle.

Kuwait on huono, mutta ei täysin hampaaton miehissä etenkin käytännön palaajien tai vasta-alkajien ryhmässä joten sekin pitäisi ottaa huomioon.

Jään Elefanttien poikaryhmän parhaimmisto ei kyennyt Etelä-Afrikassa MM-ohjelman ikäryhmän turnauksessa nousemaan joten sekin seikka lienee ensi vuodelle lisäävän kilpailua keskinäisesti siinä maassa. Tosin aika vähän jossiteltavaa sillä tästä nyt matkanneesta ryhmästä tähän turnaukseen olisi voinut aika vähän olla sellaisia poikia joiden kyvyillä ehkä olisi voinut tuottaa erilaisempi lopputulos kun mihin päästiin.

Pitkältihän kyse oli jo muutenkin huonosta viimeistelykyvystä voitettaviin otteluihin muutenkin toisin kuin miten Uusi-Seelanti-tappio oli välttämättä merkittävyydeltään. Illan päätteeksi tämän sitten tänään vielä näkee, että miten tässä käy.

Huonoimmillaan kovin mokaten isännät voivat vielä jäädä kokonaan mitaleittakin. Toivottavasti niin ei käy kun yleisö on elänyt Mongoliassa hienosti myös jääkiekon suhteen tässä turnauksessa.)

Päätöspäivän ottelut pelataan tietenkin Mongolian Steppe Arenalla Klo 13.30, Klo 17 ja Klo 20.30 alkaen Mongolian Aikaa eli Suomen Aikaa alkaen Klo 7.30, Klo 11 ja Klo 14.30.

Näistä onkin jo kotimaisesti puhuen aamuottelu käynnissä nyt tosin erätauolla siinä missä paikallisesti se on iltapäiväottelu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaille 2023 on päättynyt tänään Mongoliassa pelattavan turnauksen osalta kun eilen oli välipäivä niin historiallisin merkein.

Tässä niiden ottelujen tulokset:

17.3.2023

Turkmenistan-Iran 14-1 (Tällä hetkellä turkmeenit johtaa/johtivat jo pelkästään jo alkaneeseen, sittemmin erätauolle menneeseen otteluun 8-0 jo ennen toista erää ja maalijuhlat jatkunevat läpi ottelun päättyen turkmeenien voittoon jolloin turnaushopea jää/jäi sitten isännistä eli Mongolian pojista kiinni.

Teheranin pojat lienee helpottuneita, että kärsimys on/oli pian ohi ja kiekko-ohjelman jatkoon keskityttäneen sitten ensi vuodeksi kevään ja väistämättä alkavan kesän mittaan.

Näin kävi, että turkmeenit meni maalijuhlien myötä hopealle ja Iran jyrättiin maanrakoon kun siihen päälle tuli vielä lopun joukkotappelukin jäällä Teheranin poikien pinnan palaessa tyystin.)

Arabiemiraatit-Uzbekistan 1-8 (Ennen turnausta luulin tämän lähinnä olevan emiirikuntien liittolaisten voittohuipentuma tai muu turnauksen hyvä päätösottelu sen toiselle tilalle.

Tietenkin uzbekit yllättäen löivät ennakkoasetelmat murskaksi ottaen peräti heti kättelyyn jo varmistuneen turnausvoiton ja emiirikuntalaiset on/oli lähinnä tehneet itsestään turnausvitsin kiitos venäläispelaajiensa huonon häviäjän käytöksen.

Tästä lienee/lieni siten luvassa uzbekkien maalijuhla ja muutoin lähinnä mikäli joku pisteryöstö tai tappio tulee niin se on/oli lähinnä voittajien löysäilyn tuoma lekkeripeli eikä mitään muuta.

Uzbekkien kiekkoliiton pomokunnan miehenä itse löisin/olisin lyönyt välittömästi MM-ohjelman leimat menoineen heti kun vielä MM-kisojen 3. Divisioonaakin pelataan kuin pelataan.

Näillä ottein mitä se on/oli osoittanut niin se olisi todella, todella kova vastus, näytöiltään kovin sitten Kirgisian tähän ikäryhmään millä mikäli ei nousta MM-kisojen 2. Divisioonaan heti niin hyvin lähivuosille kun pelaamaan mentäisiin niin noustaisiin kyllä.

Mikäli sitten itsepäisyys voittaisi kun niitä ilmoitusvaikeuksia on ollut IIHF:n suuntaan ja jouduttaisiin aloittamaan kenties tulevaan MM-kisojen 4. Divisioonaan sieltä niin se olisi typerän tarpeeton hidaste heille kun kerran lahjoja on noinkin hyvään. Sama koskisi muita maan ikäryhmiä joukkueineen.

Näin siis oli mietteet ennen ottelua.

Uzbekistan teki sitten heti historiaa sinetöimällä turnausvoiton jyräysvoitolla.

Alku tosin 'vain' 3-0 johdolla oli kovin hämäävä uzbekeille. Albert Dadakhodjaev teki kypärätempun maaleissa otteluun ja Jasurbek Rustamkhonov teki kypärätempun sitten syöttöpisteissä otteluun.

Lopulta ainut emiirikuntalaisten maali tuli venäläispelaajien toimesta joilla ei taas ollut muuta kuin jäähyjä ja tarpeetonta suunsoittoa tarjota sitä ennen.

Lohdullisesti tosin heille pieneksi murheeksi heiltä hylättiin tosin yksi maali toiseen erään, mutta silläkin kuin loppulukemin uzbekit olisi voittaneet maalein 8-2. Heillekin miettimistä sitten riittää ensi vuodelle. Uzbekeille on kuitenkin nautintojen ilta öineen ja juhlineen luvassa tämän myötä!)

Thaimaa-Mongolia 4-6 (Tässä kisaillaan/kisailtiin sitten isäntien ja Jään Elefanttien poikaryhmän vähän vähemmän lahjakkaampien pelaajien kesken myös turnaushopeasta tai turnauspronssista kun turkmeenit poikineen ovat/olivat näillä näkymin kiinni enemmän turnaushopeaan Iran-löylytyksen perusteella.

Ikävästi ei isäntien pojat ihan voineet heti kättelyyn voittaa tätä turnausta, mutta heillä on/oli vielä tietenkin varsinaisen MM-ohjelman turnauksen eli MM-kisojen 4. Divisioona vielä isännöitävänä joten sinne heidän pojistaan toivon mukaan pääsisi useampi edes varalle.

Kuwait on/voi olla huono, mutta ei täysin hampaaton miehissä etenkin käytännön palaajien tai vasta-alkajien ryhmässä joten sekin pitäisi ottaa huomioon.

Jään Elefanttien poikaryhmän parhaimmisto ei kyennyt Etelä-Afrikassa MM-ohjelman ikäryhmän turnauksessa nousemaan joten sekin seikka lienee ensi vuodelle lisäävän kilpailua keskinäisesti siinä maassa. Tosin aika vähän jossiteltavaa sillä tästä nyt matkanneesta ryhmästä tähän turnaukseen olisi voinut aika vähän olla sellaisia poikia joiden kyvyillä ehkä olisi voinut tuottaa erilaisempi lopputulos kun mihin päästiin.

Pitkältihän kyse oli jo muutenkin huonosta viimeistelykyvystä voitettaviin otteluihin muutenkin toisin kuin miten Uusi-Seelanti-tappio oli välttämättä merkittävyydeltään. Illan päätteeksi tämän sitten tänään vielä näkee, että miten tässä käy.

Huonoimmillaan kovin mokaten isännät voivat vielä jäädä kokonaan mitaleittakin. Toivottavasti niin ei käy kun yleisö on elänyt Mongoliassa hienosti myös jääkiekon suhteen tässä turnauksessa.

Näin siis mietteet oli ennen ottelua ja näin siinä kävi:

Historiallisesti upean palaavana kotiyleisön eteen sitten onnistuttiin ottamaan pronssimitali turnaukseen missä yleisö toden totta juhli sitä kuin voittoa!

Synkintä isännille ja edullisinta Jään Elefanttien poikaryhmälle oli toisessa erässä missä isännät oli jo 1-4 tappiolla ennen sitten nousua 4-4 tasapeliin ja viimein siitä 6-4 voittoon jossa loppulukemat olisi voineet olla myös 5-4 ennen kuin sekunti ennen loppua tyhjiin mennyt maali lopullisesti varmisti muun juhlan alkaneeksi.

Nousuvoiton alun kapellimestaroi isännille Bilguun Boldbaatar, mutta päivän ehdottomin sankari oli Chinzolboo Mishigsuren tehoiskijänä isännille silloin kun pulassa oltiin ollen myös viimeisen sekunnin maalintekijäkin iskien siis kypärätempun otteluun sen päätteeksi!

Kieltämättä Jään Elefanttien poikasille oli nolo juttu mokata tämä johto melkoisella tavalla liikajäähyihin kuten myös ulkopuolisen oloinen turnauspronssi sen myötä. Toki ryhmä oli vähän vähemmän lahjakkaampi kun mitä Etelä-Afrikassa ollut MM-ohjelman ryhmä oli, mutta kyllä tämä kieltämättä olisi pitänyt vähemminkin kyvyin hoitaa kotiin Bangkokiin.

Mongolialle tämä silti oli erittäin suuri juttu ja voittoinnostus oli hyvää julkisuutta maan lehtiin ta televisioon. Tulevien vuosien myötä näkee sen, että pysyykö innostus hyvänä. Etenkin mikäli mennään MM-ohjelmankin menestyksen myötä kohti parempia päiviä!)

Tämän viestin päätteeksi tulee vielä turnauksen pistetilanne seuraavaan viestiin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tässä siis tietenkin vielä pistetilanne juuri päättyneeseen merkkiturnaukseen Mongoliasta siitä puhuen:

Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaat 2023 Pistetilanne

Uzbekistan 15 pistettä

Turkmenistan 12 pistettä

Mongolia 9 pistettä

Arabiemiraatit 6 pistettä

Thaimaa 3 pistettä

Iran 0 pistettä

Uzbekistan tulokkaana siis voitti Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruuden tähän ikäluokkaan tälle vuodelle, Turkmenistan oli toinen, Mongolia hienosti palaavana oli kolmas kun toki turnausedeltäjiä Mongolia oli voittanut useamman ajalta ennen koronaa, Arabiemiraatit oli neljäs turnauspettymyksenä, Thaimaa oli viides ja toiseksi viimeinen päätöspäivän voiton Mongoliasta menetettyään johdon sulettua liikajäähyihin kun muutoin pronssi olisi ehkä tullut ulkopuolisen tuntuisesti ja Iran oli kuudes ja viimeinen turnauksessa hyvin ansaitusti.

Sinänsä jossiteltavaa ei paljon jäänyt turnaukseen.

Thaimaalla toivottavasti on ensi vuodeksi edes ikäryhmän parhaimmisto mukana ja toivottavasti ensi vuodeksi useampi nyt pois jäänyt maa tulisi tähän turnaukseen mukaan selvemmin.

Menestystä tulee toivon mukaan Mongolialle ensi vuodeksi sitten vierasjäilläkin kun kotijäät tuottikin mukavan saavutuksen.

Ikävänä puolena tosin Mongolia vähän väsyi kesken turnauksen jolloin paremmat mitalit kenties voitollakin jäivät saamatta.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin ja Steppe Arena on osoittautunut kelpaavaksi jäähalliksi tasolleen ellei paremmaksi kuin miten sen mielikuvissa ehkä ennen turnausta maahan olisi mieltänyt!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus tullaan pelaamaan pitkien neuvottelujen jälkeen tämän vuoden puolella sittenkin.

Näin totesin jo viime vuodeksi 6.11.2022.

Ikävä kyllä myös erinäisten muiden turnausten sijoittelun vuoksi odottavan aika oli silloisin miettein pitkä eli peräti vasta silloisesti ensi keväänä toukokuulle venyen.

Itse turnaus pelattaisiin tai se piti pelata Thaimaassa Bangkokin Jäähallissa 14.5.2023-21.5.2023, mutta viimeaikaisen miellyttävän yllätyksen nimissä turnausta on nyt aikaistettu eli nyt se pelataan edelleen saman maan jäähallissa nyt kuitenkin 30.4.2023-7.5.2023.

Siinä pelaisivat nyt miellyttävän yllätyksen nimiin seuraavat joukkueet:

Thaimaa (Emännöi turnausta.)

Intia

Iran (Tämä onkin Iranin naisten puolelle yksi monista oman tasonsa MM-kisojen korvaavista turnauksista tietenkin aiemman Iran-Israel-sotkun päättymisen takia Israelin eduksi.)

Kuwait (Kansainvälinen erikoisvieras turnauksessa.)

Malesia

Singapore

Arabiemiraatit (Kansainvälinen erikoisvieras turnauksessa.)

Kirgisia (Kirgisia naisineen ei mennyt viime hetkellä tämän vuoden alimman MM-ohjelman turnauksen pariin Israeliin. Vastineeksi siitä kuitenkin se koeluontoisesti osallistuu uutena maana näihin kisoihin jolloin nähdään 8 maata ja turnausta jouduttiin aikaistamaan tämän vuoksi.)

Saa sitten nähdä, että miten tässäkin sitten käykään.

Miesten puoleen nähden on kuitenkin hyvä juttu, että edes naisten puolikin selkeän ilmoitetusti pelataan ja vieläpä nyt Kirgisian naisten liityttyä mukaan vähän aikaisemminkin kuin miten piti!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kuwait Cupia 2023 koskien tämä onkin uusi turnaus Kuwaitiin.

Jääkiekon Kuwait Cupin nimellä kulkeva turnaus aiotaan pitää tänä vuonna tietenkin juuri Kuwaitissa.

Selkeyden nimissä kuitenkin juuri nyt vielä tänä keväänä 30.4 eteenpäin tai siitä enintään siirtyen toukokuun puolelle tänä vuonna kun pelataan nyt tämä turnaus niin kuitenkin tätä ei pidä sekoittaa aiemmin luulemaani Jääkiekon Arabi Cupiksi 2023 vaan tämä on enemmän tietyille maille siihen pohjustava kilpaileva turnaus.

Kun näin siis käy niin 8 maata olisi mukana ja ne olisi seuraavat:

Kuwait (Isännöi turnausta.)

Arabiemiraatit

Iran

Kirgisia

Thaimaa

Singapore

Malesia

Intia (Intialle tämä olisi korvaava turnaus tänä vuonna kun Delhin Jäähallisotkun myötä ei voitu mennä jo MM-kisojen 4. Divisioonan itse kisoihinkin. Se voi vielä myös perua tulonsa kun on tietysti ollut ongelmia rahoituksen tai harjoittelutason kanssakin.)

Mikäli Intia peruu tulonsa niin mielenkiintoisesti sen tilalle olisi tulossa Uzbekistan jolla tuntuu nyt olevan sellainen korvaajan maine useampaan eri turnaukseen, mutta ei itsessään erityisen suurta mielenkiintoa selkeästi halukkaana selkeästi mukaan tulevana jäsenenä itse pelata.

Nähtäväksi jää kun ikäluokkaturnauksen Mongoliassa aiemmin jo kerrottuna Uzbekistan voitti niin kyllähän kun lahjoja on niin selkeästi pitäisi uskaltaa eri tapahtumiin mennä mukaan.

Tämä turnaus kun vielä muutoin mietin tätä niin voi ehkä olla korvaava turnaus tai erilainen turnaus kaikki tyynni kun on niin monta erikoisvierasta kansainvälisesti ja perin vähän todellisia arabimaita tähän tapahtumaan mukaan tullut.

Toki voi olla myös, että on ollut paljon perujiakin siinä mitä osaan ottoon tulee ja on siksi jouduttu kutsumaan halukkaitta erikoisvieraita mukaan.

Pitänee vielä selvittää sitä alkuvuoden tilannetta, että olisiko sittenkin Jääkiekon Arabi Cup 2023 pelattu jotenkin sittenkin jollakin tapaa?

Kun murheellisen vähän on ollut Uzbekistanin oletetustakin pääturnauksesta debytoivana erinäistä puhetta edes yleensä melko paljon pienempien maiden jääkiekosta puhuvien arabimaidenkin lehtien osalta miettien.

Tosin nyt lienen tilanteen muuttumisen myötä sitä, että kiinnostumaton länsilehdistö lienee sotkenut Uzbekistanin debyyttiturnauksen tämän vuoden alun suhteen viljellen tuota Jääkiekon Arabi Cupin nimekettä vähän jokaiseen pienempäänkin turnaukseen jääkiekossa missä esiintyy arabimaita.

Tämäkin lisää sotkun selvitystä jatkoon.

PS. Hyvin poikkeuksellisesti korjattu päivittäen kuten myös selventäen Jääkiekon Arabi Cupin 2023 tilannetta ja vaihdettu oletettu sellainen kilpailevaksi turnaukseksi.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Toissa päivänä kirjoitin Jääkiekon Arabi Cupin 2023 erinäisistä tilanteista.

On käynyt ilmi, että sittenkin ainakin nyt piakkoin pidettävä oletettu sellainen on ollut väärä.

Etenkin sellaisenaan kun näillä näkymin nyt oikeasti viimein pidettävä Jääkiekon Arabi Cup 2023 pidetään kyllä edelleen myös Kuwaitissa, mutta vasta toukokuussa ja mukana on nyt selvästi enemmän arabimaita kuin kansainvälisiä erikoisvieraita.

Useampi Afrikan maa on ilmoittautunut myös ja kyseistä turnausta voisi jälleen nimittää sitten vähään aikaan myös Jääkiekon Faarao-Cupiksi.

Etenkin kun Jään Faraot eli Egypti on mukana nyt jälleen!

Hämmentävää edelleen kuitenkin on vakuuttavasti pelanneen Uzbekistanin tilanteet tämän turnauksen suhteen kuten myös se seikka, että missä Uzbekistan olisi tehnyt tänä talvena aiemmin vuoden alkupuolella debyyttinsä?

Jääkiekon Arabi Cup se ei sellaisenaan ole voinut olla ellei sitten mahdollisesti täysin kiinnostumaton länsilehdistö olisi viljellyt tuotakin sanamuotoa vähän jokaiseen pienempäänkin arabimaiden turnaukseen jossa sellaisia esiintyy aiheuttaen sitten tätäkin ongelmaa jatkoon!

Uzbekistanin tilannetta yritän vielä selvitellä mikäli jotain ehkä löytyisi ennen kuin kenties tiedot katoaisi bittiavaruuteen tai jonnekin netin pahimpiin uutisten syövereihin.

Pieneksi poikkeukseksi nyt tähän kaikkeen aion korjata tuon juuri toissa päiväksi miettimäni turnauksen kuin muka 'Jääkiekon Arabi Cupina 2023' ja nimetä sen siis Jääkiekon Kuwait Cupiksi poikkeuksellisesti jälkikäteen laittamatta turhaan uutta viestiä.

Vielä sitten tulee itse se varsinaisen oikean Jääkiekon Arabi Cupin 2023 tämän hetken ilmoittautuneet maat kuten myös sen pitoonkin liittyvä uusi viesti.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Arabi Cupin 2023 suhteen näillä näkymin nyt viimeinkin täksi vuodeksi itse pääturnausta koskien selvemmin ihan sisältäen enemmän arabimaita tulee asiaa tähän viestiin.

Toukokuussa turnaus pidetään Kuwaitissa ja enemmänkin kuin esimerkiksi Jääkiekon Kuwait Cupiin 2023 on ilmoittautunut maita toistaiseksi.

On ehkä myös sinänsä laajin turnauskin hetkeen.

Itse maat ilmoittautuneina ovat seuraavat:

Kuwait (Isännöi turnausta.)

Arabiemiraatit

Tunisia

Bahrain

Algeria

Saudi-Arabia

Libanon

Oman

Egypti (Jään Faraoille tulee jälleen paluu jäille ja osin tästäkin syystä tätä turnausta voisi nimittää myös Jääkiekon Faarao Cupiksi. Toivottavasti olisivat kilpailukykyisiä.)

Qatar

Marokko

Tämän lisäksi mikäli joku tietty maa peruu tulonsa niin mielenkiintoisesti sen tilalle olisi tulossa Uzbekistan jolla tuntuu nyt olevan sellainen korvaajan maine useampaan eri turnaukseen, mutta ei itsessään erityisen suurta mielenkiintoa selkeästi halukkaana selkeästi mukaan tulevana jäsenenä itse pelata.

Nähtäväksi jää kun ikäluokkaturnauksen Mongoliassa aiemmin jo kerrottuna Uzbekistan voitti niin kyllähän kun lahjoja on niin selkeästi pitäisi uskaltaa eri tapahtumiin mennä mukaan.

Sama juttu uzbekeille on myös Jääkiekon Kuwait Cupin 2023 vähän aikaisempana kun sinne he kyttäävät Intian mahdollista perumista silmällä pitäen.

Tämä arabimaiden jääkiekkoilun pääturnaus on alustavasti tarkoitus pitää 7.5.2023-13.5.2023 välisenä aikana, mutta se toki vielä myös siirtyä esimerkiksi Jääkiekon Kuwait Cupin 2023 läheisyyden vuoksi myös myöhempäänkin kohtaan toukokuulle ellei ehkä kesäkuullekin tänä vuonna.

Mielenkiintoista on nähdä eri palaajien otteita kun esimerkiksi vaikka Tunisia on pelannut paljon ranskalaisten alasarjojen joukkueiden kanssa otteluja niin sitten vuorostaan Marokko ei juurikaan ole pelannut.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Arabi Cupin 2023 suhteen täksi vuodeksi itse pääturnausta koskien tulee asiaa tähän viestiin viimeisen kerran ennakkoon.

Toukokuussa turnaus pidetään Kuwaitissa ja ikävä kyllä se on nyt yhtä suuri kun esimerkiksi Jääkiekon Kuwait Cup 2023 ilmoittautuneilta mailtaan.

Itse maat ilmoittautuneina ovat seuraavat nyt lopullisesti käytännössä kun kolme vetäytyi ja yksi muu ei sittenkään halunnut tulla mukaan:

Kuwait (Isännöi turnausta.)

Tunisia

Bahrain

Algeria

Saudi-Arabia

Libanon

Oman

Egypti (Jään Faraoille tulee jälleen paluu jäille ja osin tästäkin syystä tätä turnausta voisi nimittää myös Jääkiekon Faarao Cupiksi. Toivottavasti olisivat kilpailukykyisiä.)

Ikävä kyllä Arabiemiraatit vähän suuremmin yllättäen, Qatar ja Marokko sitten vähemmän yllättäen päättivät vetäytyä turnauksesta eikä ikävä kyllä myöskään Uzbekistan ole tulossa tilalle.

Tämä arabimaiden jääkiekkoilun pääturnaus on nyt lopullisesti tarkoitus pitää 7.5.2023-13.5.2023 välisenä aikana eli voi olla, että Jääkiekon Kuwait Cup 2023 menee tietenkin myöhäisemmälle pitoajalle toukokuussa.

Turnaukseen on tietenkin tulossa Alkuerät, Puolivälierät, Välierät, Pronssiottelu ja Finaali.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023 on myöskin ovella ja ollut vähän pidemmän aikaakin!

Ikävä kyllä muutama maa ei päässyt tulemaan.

Lisäksi sen pitopaikkakin on muuttunut tällä välin Saksan Füssenin sijaan Slovakian Bratislavaan.

Yksi korvaajakin on ja se kieltämättä on historiallinen tavallaan ja mikäli ei sinänsä ole niin historiallinen niin äärimmäisen pitkään aikaan se näin kuitenkin tekee tullessaan tähän turnaukseen!

Siksi kun on näin vähän maita niin itse turnauskin on vähän lyhyempi kuin miten piti olla.

Osallistujat ovat siis nämä tänä vuonna:

Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023

Argentiina (Mikäli tämä maa ei tee jääkiekkohistoriaa osallistuessaan Euroopassakin pelattavaan turnaukseen niin ainakin tämä on sille ensimmäinen kerta äärimmäisen pitkään aikaan kun se tekee näin.

Vertailuksi edes Kolumbiakaan ei ole näin tuntematon enää jääkiekossa Euroopankaan puolella kun se ennen koronaa pelasi kyllä harjoitusotteluja eri puolilla Eurooppaa!

Argentiina viettää tänä vuonna myös selvemmän jääkiekkonsa juhlavuotta ja tämäkin on yksi osa sitä tapahtumaa. Argentiina korvaa ainakin yhden perujamaan turnauksessa.

Lisäksi sen osallistuminen on osin mahdollista vain siksi, että tänä vuonna ei joko pelata lainkaan Jääkiekon LATAM Cupin Kevät-turnausta eli Spring Cupia tai se pelataan vielä reilusti myöhemmin toukokuussa mikäli sittenkään kun pitkin vuotta on ollut pelikiistaa siitäkin sen pitopaikasta Yhdysvalloissa.

Hyvin, hyvin harvoin kun Argentiina on ollut jääkiekossa Euroopan puolella pelaamassa niin ne ovat osuneet yleensä Espanjaan tai Portugaliin tehtyihin ottelumatkoihin.

Helppoa ei kyllä tule vaikkakin on toki myös yksi Etelä-Amerikan melko johtava kiekkomaa historiallisestikin arvioiden kuten myös ei turha Jääkiekon LATAM Cupin pääturnauksessakaan. Argentiina seuraa täten Kolumbian viitoittamaa tietä Eurooppaankin.)

Kolumbia (Puolustaa Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnauksen voittoa viime vuodelta. Mene ja tiedä, että säilyykö voitto.)

Irlanti (Tuttu joukkue myös ja yksi suosikki myöskin turnaukseen.)

Liechtenstein (Melko tuttu joukkue mitä nyt harvoin osallistumisin yleensä isompiin turnauksiin.)

Portugali (Pääsee jälleen tulemaan toivottavasti edes vähän isommin harjoitusmäärin joskin heidän jäähallinsa viimein täysimittaisena on valmis vasta tämän vuoden syksyllä joten siinä mielessä on pienemmissä jäähalleissa ollut hankalampi harjoitella ja viime vuonna oli tietysti vielä myös koronakin vähäisesti kiusana.)

Ikävä kyllä turnauksesta pois jäivät Algeria, Andorra, Marokko ja myös Pohjois-Makedoniana usein nimitettävä keskimäärin pelkkänä Makedoniana tunnettu maa.

Näistä yhden korvasi sensaatiomaisesti Argentiina kun Algerian poisjäänti saattoi johtua myös tämän turnauksen osumisesta hyvin lähelle tämän vuoden Jääkiekon Arabi Cupiakin, Marokko jäi pois tämän lisäksi myös itse tämän vuoden Jääkiekon Arabi Cupistakin ja jälleen Uzbekistan ei halunnut tulla edes korvaajanakaan mukaan.

Turnaus pidetään päivämäärinä 2.5.2023-6.5.2023 eli tämän vuoden toukokuussa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023 onkin tänään käynnistynyt seuraavin otteluin ja huomisenkin otteluihin käydään mietteitä läpi kun ikävä kyllä itse tulokset tulee myöhemmin:

Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023

2.5.2023

Argentiina-Irlanti (Onkin ollut mielenkiintoinen pitkän ajan ensivastus Argentiinalle ja tämän pitäisi olla ollut melkoisen helppo Irlannille.)

Kolumbia-Portugali (Turnausvoiton puolustaja vastaan viime vuoden koronan myötä ollut turnauksen hännänhuippu. Mene ja tiedä sitten miten tässä on käynyt.)

Huomisen ottelut onkin nämä:

3.5.2023

Irlanti-Kolumbia (Tämän pitäisi olla astetta kovempi vääntö huomiselle.)

Liechtenstein-Portugali (Tämän pitäisi olla myös myönteisempi Portugalille kun Liechtenstein vasta aloittaa turnauksensa tästä ottelusta.)

Ottelut pelataan Slovakiassa Ondrej Nepelan Jäähallissa eli Ondrej Nepela Arenalla.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023 tuloksineen tälle päivälle tulee tässä:

Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023

2.5.2023

Argentiina-Irlanti 11-6 (Onkin ollut mielenkiintoinen pitkän ajan ensivastus Argentiinalle ja tämän pitäisi olla ollut melkoisen helppo Irlannille. Näin mietin ennen ottelua kuten myös tulosten löytämistä, mutta tuli kyllä pienimuotoinen yllätys ja järkytys nähdessäni lopputuloksen! Upea juttu Argentiinalle heti alkuun!)

Kolumbia-Portugali 11-0 (Turnausvoiton puolustaja vastaan viime vuoden koronan myötä ollut turnauksen hännänhuippu. Mene ja tiedä sitten miten tässä on käynyt. Näin mietin ennen ottelua kuten myös tulosten löytymistä, mutta tämä sitten olikin ikävä kyllä selvempi juttu turnausvoiton puolustajan kannalta.

Murheellisempi sitten Portugalille jolle edelleen koronan jälkeenkin toki ongelmalliset harjoitustilanteet huomioiden näyttää sama meno surkeasti jatkuvan. Ellei heillä tietysti ole vielä viime vuoden turnauksen keskellä sitä loukkaantunut päämaalivahti ollut tulematta tähän turnaukseen jo muutenkin niin hännänhuipuksi jäädään kai sitten nytkin.)

Huomisen ottelut on mainittu viime viestissä joten ei niistä sen enempää juuri nyt.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023 tuloksineen tälle päivälle tulee tässä:

Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023

3.5.2023

Irlanti-Kolumbia 4-6 (Tämän pitäisi olla astetta kovempi vääntö huomiselle. Näin mietin eilen ja näin kävi, että ottelu tosiaan tiukempi oli ja meni melko kalkkiviivoille Kolumbian voittokin.)

Liechtenstein-Portugali 21-0 (Tämän pitäisi olla myös myönteisempi Portugalille kun Liechtenstein vasta aloittaa turnauksensa tästä ottelusta. Näin mietin eilen ja näin kävi, että erehdyin odotuksissani todellakin reippaasti!

Etenkin kun voitto mikäli sitä odotti Liechtensteinille edes tulevan jotenkin niin sen olisi pitänyt olla tuntuvasti pienempi kuin mikä sitten oli lopputulos.

Portugalille ei tullut edes tähän jääkiekolliseen kärsimykseen maalin maalia ja itkettävän huonolta homma näytti välillä kesken pelinkin.)

Huomisen ottelut on nämä:

4.5.2023

Liechtenstein-Argentiina (Tiedä sitten, että haaskasiko Liechtenstein voimiaan liikaa Portugali-murskavoittoon? Sen näkisi sitten.

Perinnetasolla tosin kun ajatellaan niin kiitos Sveitsin läheisyyden ja harjoitteen sinänsä on normaalisti kyllä taso Argentiinaan nähden jääkiekossa ollut tähtitieteellinen.

Tosin sillä ei välttämättä enää esimerkiksi juuri sen suorittaman Irlanti-voiton jälkeen tee yhtään mitään ja Irlanti on kuitenkin pelannut ihan MM-ohjelman kisojakin historian varrella!)

Portugali-Irlanti (Tähän otteluun Portugalin eväät on niin syöty kuin voi. Etenkin kun juurikin Liechtenstein-ottelu oli periaatteessa se ainut mihin oletettiin jotenkin menestystä tulevan. Irlannille lienee väsyneenäkin enemmän kuin helppo työ ottaa voitto tästä.)

Nähtäväksi jää tulokset huomiselle.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023 tuloksineen tälle päivälle tulee tässä:

Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023

4.5.2023

Liechtenstein-Argentiina 6-5 (Tiedä sitten, että haaskasiko Liechtenstein voimiaan liikaa Portugali-murskavoittoon? Sen näkisi sitten.

Perinnetasolla tosin kun ajatellaan niin kiitos Sveitsin läheisyyden ja harjoitteen sinänsä on normaalisti kyllä taso Argentiinaan nähden jääkiekossa ollut tähtitieteellinen.

Tosin sillä ei välttämättä enää esimerkiksi juuri sen suorittaman Irlanti-voiton jälkeen tee yhtään mitään ja Irlanti on kuitenkin pelannut ihan MM-ohjelman kisojakin historian varrella!

Näin mietin eilen ja tälle päivälle osin näin tulikin juuri siksi hyvin tasainen ottelu!

Etäällä ei ollut Argentiinan voittokaan ennen kuin sitten näytti, että tyydytään tasapeliin ennen tappiota. Liechtensteinille siis täten niukka voitto.)

Portugali-Irlanti 1-10 (Tähän otteluun Portugalin eväät on niin syöty kuin voi. Etenkin kun juurikin Liechtenstein-ottelu oli periaatteessa se ainut mihin oletettiin jotenkin menestystä tulevan. Irlannille lienee väsyneenäkin enemmän kuin helppo työ ottaa voitto tästä. Näin mietin eilen ja tänään kävikin näin.)

Huomiselle ottelut on nämä:

5.5.2023

Irlanti-Liechtenstein (Tässäkin panosta riittää, mutta ei ehkä niin mielenkiitoisesti toisin kuin Kolumbia-Argentiina-otteluun.)

Argentiina-Kolumbia (Tämä onkin mielenkiintoinen Etelä-Amerikan maiden yhteenotto joka voi tai voi olla määrittämättä turnausvoittoa. Kolumbia on jälleen vahvasti sen uusinnassa, mutta Argentiina voi toki yllättääkin.)

Mene ja tiedä, että miten näissä sitten käykään huomiseksi.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023 tuloksineen tälle päivälle tulee tässä:

Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023

5.5.2023

Irlanti-Liechtenstein 5-6 (Tässäkin panosta riittää, mutta ei ehkä niin mielenkiitoisesti toisin kuin Kolumbia-Argentiina-otteluun. Täpärän viime hetken päätöserän maalin myötä Liechtenstein voitti tänään tämän ottelun eli ikävä juttu nk. Vihreän Saaren miehille tällä erää. Irlannin turnaus päättyi tähän päivään ja vallan murheellisesti odotuksiin nähden toki niukoin tappioin yleensä.)

Argentiina-Kolumbia 4-2 (Tämä onkin mielenkiintoinen Etelä-Amerikan maiden yhteenotto joka voi tai voi olla määrittämättä turnausvoittoa. Kolumbia on jälleen vahvasti sen uusinnassa, mutta Argentiina voi toki yllättääkin. Näin mietin eilen ja yllätyin sitäkin paremmin tänään, että Argentiina voitti ja olipa peräti lähteä karkumatkallekin! Turnausvoitto olisi helkkarin kova juttu Argentiinan oman selvemmän jääkiekkoilun juhlavuodellekin!)

Huomiselle päätöspäivään on luvassa seuraavat ottelut:

6.5.2023

Portugali-Argentiina (Ehkä ennen turnausta olisin pitänyt tätä selvänä pistepottina muun turnauksen pieleen mennessä silti Portugalille, mutta nyt lienee tämäkin heille murheellinen maalien päästöpainajainen. Argentiinalle pelissä on voiton myötä myös turnausvoitto.)

Kolumbia-Liechtenstein (Vähän paremmin nyt vähän nöyryytetyn ravisteltu Kolumbia on kiinni turnausvoitossa toisin kun sen voittanut Argentiina, mutta ei Liechtenstein liian helppokaan ole voitettavaksi. Lisäksi myös yksi Euroopan kääpiövaltioista on myös kiinni turnausvoitossa. Sen näkee sitten, että mitä tästä tulee.)

Mielenkiintoinen päätöspäivä luvassa siis!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023 lopullisine tuloksineen sen päätöspäivälle tulee tässä:

Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus 2023

6.5.2023

Portugali-Argentiina 1-6 (Ehkä ennen turnausta olisin pitänyt tätä selvänä pistepottina muun turnauksen pieleen mennessä silti Portugalille, mutta nyt lienee tämäkin heille murheellinen maalien päästöpainajainen. Argentiinalle pelissä on voiton myötä myös turnausvoitto. Näin mietin eilen ja en hirveästi erehtynyt mitä nyt argentiinalaisten maalijuhla oli maltillisempi ennen pitkää. Argentiinalle tämä oli upea turnaus kaikki tyynni. Portugalille vuorostaan jotain ikiunohdettavan surkeaa.)

Kolumbia-Liechtenstein 4-10 (Vähän paremmin nyt vähän nöyryytetyn ravisteltu Kolumbia on kiinni turnausvoitossa toisin kun sen voittanut Argentiina, mutta ei Liechtenstein liian helppokaan ole voitettavaksi. Lisäksi myös yksi Euroopan kääpiövaltioista on myös kiinni turnausvoitossa. Sen näkee sitten, että mitä tästä tulee. Näin mietin eilen ja kieltämättä viime vuoden turnausvoittajasta tuli melkein narri jäällä tälle vuodelle! Sen verran ketteriä oli kyllä Liechtensteinin edustajat jäällä, että jakoja ei ollut kolumbialaisilla. Kun näin kävi niin yksi Euroopan kääpiövaltioista otti itselleen turnausvoiton ja Kolumbia tippui jo kolmoseksikin tästä johtuen.)

Loppuun edelleen melko historiallinen pistetilanne:

Liechtenstein 12 pistettä

Argentiina 9 pistettä

Kolumbia 6 pistettä

Irlanti 3 pistettä

Portugali 0 pistettä

Liechtenstein siis voitti Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnauksen tälle vuodelle, etenkin juuri äsken sanomani mukaan on edelleen melko historiallista, että Etelä-Amerikan maista puhuen ja varsinkin Argentiinan pärjäämisestä eurooppalaisessa jääkiekossa tuli näinkin hyvä suoritus aikaan!

Vaikka ihan ei voittoon päästykään niin kakkostilalla heidän suuremman jääkiekkoilunsa juhlavuoden kunniaksi on hyvä Argentiinan olla siitä ylpeitäkin ja viime vuoden turnausvoittaja Kolumbia hieman murheellisesti taantui turnauksen lopulla jääden kolmanneksi.

Kärkikolmikon perässä tuli Irlanti neljäntenä ja toiseksi viimeisenä ja viides kuten myös viimeinen oli äärimmäisen heikkona pysytellyt Portugali jolle ei juurikaan ollut mitään toivoa turnaukseen.

Syyt ovat moninaisia ja välillä on vaikea uskoa, että ennen koronaa etenkin pysyttiin hurjimmillaan kotimaistenkin seurojen eli Pitäjänmäen Tarmojen ja Mr. Taxi Teamin kaltaisten seurojen vauhdissa ihan hyvinkin esimerkiksi Granadan Turnauksessa Espanjassa ja kyseltiin Latvian Riika Cupeihinkin.

Nykyvauhdissa tai muuten lienisi varmaan nyt ihan kotimaisen jääkiekkomme 4. Divisioonan tai 5. Divisioonan seuratkin tai jopa yllättävän nk. Pipolätkäjengikin liikaa Portugalin jääkiekkomaajoukkueelle.

Niin huono on tilanne mihin toivottavasti täysimittainen syksyllä valmistuva jäähalli Portugalissa antaa jotain helpotusta edes asiaan!

Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus ensi vuodelle on ymmärrettävästi vielä vähän auki eikä viime vuoden välitöntä ilmoittautumista ennakkoon juuri nyt ole kuulunut moneltakaan paitsi Kolumbialta ja totta kai innostuneelta Argentiinalta!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus pelattiin tänä vuonna Thaimaassa Bangkokissa.

30.4.2023-7.5.2023 turnaus pelattiin aikaisemmin kuin miten piti olla tälle vuodelle ja se päättyi tänään aiemmin päivällä.

Ikävä kyllä tämä melko historiallinenkin turnaus joillekin maille jäi muiden kiireiden kuten myös samoihin aikoihin osuneiden MM-ohjelman divisioonien kisojen vuoksi sitten niiden jalkoihin.

Turnaus oli pitkähkö lyhyyteensä nähden joten tiivistyksestä huolimatta tämä tulee olemaan melko pitkä viesti.

Tässä tulee tuloksia kuten myös mietteitä sen eri vaiheista näin:

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus 2023 Thaimaassa Bangkokin Jäähallissa 30.4.2023-7.5.2023

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus 2023 Alkuerät

A-Lohko

30.4.2023

Singapore-Malesia 2-1 (Rangaistuslyöntilaukauskilpailu tarvittiin voittajan selviämiseksi. Jään Tiikerittäret harmittavasti olivat häviävä osapuoli.)

Thaimaa-Arabiemiraatit 11-0 (Kisaemännät hoitivat tämän nimiinsä. Etenkin kun ei ollut emiirikuntien liittolaisten naispuolelle eksynyt miehistä poiketen venäläispelaajattaria tai juuri muitakaan kaksoiskansalaispelaajia.)

1.5.2023

Singapore-Arabiemiraatit 5-2 (Tämä olikin vähän tasaisempi ottelu sen mennessä silti Singaporen nimiin.)

Malesia-Thaimaa 0-11 (Jään Tiikerittäret jäivät Jään Elefanttien naispuolen jalkoihin pahoin ja taitoeron ollessa niin suuri kuin oli niin pelkkä yksi maalikin olisi ollut ihme.)

3.5.2023

Arabiemiraatit-Malesia 3-4 (Jään Tiikerittäret hoitivat tämän täpärästi kotiin nimiinsä eikä ottelu liian helppo ollut missään vaiheessa.)

Thaimaa-Singapore 13-2 (Kisaemännät menivät verraten hyvin äkkiä menojaan eikä siten Singaporella ollut mahdollisuuksia naisineen.)

B-Lohko

30.4.2023

Kuwait-Kirgisia 1-3 (Vielä turnauksen aluksi tässä vaiheessa kirgiisinaisten suhteen puhuen hyvältä näytti, mutta sittemmin tästä turnauksesta tuli sanoin kuvaamatonta painajaista mistä suunta toivon mukaan joskus on ylöspäin! Ehkä parempi niin, että ainakin vielä tänä vuonna pois jäätiin MM-ohjelman puolelta kun jälki näissäkin kisoissa tuli olemaan niin huonoa kuin tuli.)

Intia-Iran 1-17 (Tämä ottelu oli aluksi tyrmäävä jatkoa ajatellen! Iranin naisten lahjakkuudesta heidän kuten myös naisurheilua muutenkin sortavassa tai lähelle sortoa menevässä maassa ei ollut epäilystäkään heti kun vain pelaamaan pääsevät! Intialle naisineen tämä oli ikävä juttu, mutta turnauksen edetessä taso nousi heillekin ja he olivat yksi pirteimpiä yllätyksiä koko turnaukseen!)

1.5.2023

Kuwait-Iran 0-20 (Täystyrmäys Teheranin Mimmeiltä sitten Kuwaitille! Muuta ei voinut sanoa tästä ottelusta.)

Kirgisia-Intia 0-3 (Jo tämäkin tappio kirgiisinaisille olisi ollut riittävä järkytys kun kaikkea mietti ja alkuun tämä oli Intian naisille kuin maailmanmestaruus!)

3.5.2023

Iran-Kirgisia 26-0 (Tämän ottelun lopputulos oli kieltämättä hetkeen pysäyttävä järkytys, että mitähän ihmettä kirgiisien naiset touhusivat välipäivänä kun näin huonosti meni tämäkin ottelu! Toki Teheranin Mimmien taso oli tiedossa ja harvinaisesti näin miehiin nähden tuntuvat ottavan homman sen kymmenen kertaa paremmin haltuun jäällä heti kättelyssä, mutta silti tämä tulos oli pysäyttävä shokkijuttu!

Lisäksi tähän otteluun liittyy tietty historiallisuus hetkeen: Tämä oli nimittäin ensimmäinen hyvin pitkään aikaan ellei koskaan nimittäin suorana, keskeytymättömänä naisurheilulähetyksenä lähetetty jääkiekko-ottelu Iranin televisiossa!

Suora, keskeytymätön naisurheilulähetys on ollut uskonvallankumouksen jälkeen Iranin tv-puolella äärimmäisen harvinaista herkkua ihan maan naisjalkapallollekin ja tämä jääkiekkopuolen lähetys kieltämättä oli kuin jokin riittävän vanhojen päivien YLE:n SM-Sarjan ottelu eli iskettiin kummempia ilmoittamatta suoraan kuvaruutuun parhaaseen katsoja-aikaan mistä sitten myöhemmin on tullut melkoinen kohu hetkeen Iranissa!

Sen kohun laskeutumista odotellessa muistakin Iranin otteluista kiitos hyvien otteiden alettiin näyttämään lähetyksiä, mutta ne tietysti oli enimmäkseen koosteita tai pitkähkösti viriteltyjä muita jälkilähetyksiä yleensä myöhään Iranissa nähtyinä. Kirgiisinaisille tämän myötä turnaus meni vessasta alas.)

Intia-Kuwait 6-0 (Tämäkin oli hieno juttu Intian naisille ja olivat silmin nähden huojentuneita myös ottelun jälkeenkin noin hyvästä voitosta.)

Alkuerien jälkeen tulee pistetilanne kun siihen tuli melkoisena kohumuutoksena se, että A ja B-lohkon voittajien sijaan peräti pelkästään A-lohkosta pääsi Välieriin ja näistä siis sitten kohupoikkeuksena kaksi parasta yksin meni Välieriin ja B-lohkon edustajat joutuivat Puolivälieriin sitä mukaa kuin niihin pääsi:

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus 2023 Alkuerät Pistetilanne

A-Lohko

Thaimaa 9 pistettä

Singapore 5 pistettä

Malesia 4 pistettä

Arabiemiraatit 0 pistettä

Thaimaa ja Singapore muutoskohun myötä Välieriin kun muutoin olisi mennyt vain Thaimaa, Malesia ja Arabiemiraatit Puolivälieriin kun muutoin erikseen olisi olleet huonoimpien sijoitusottelujen tai enintään pienennettyjen Puolivälierien paikka muutoin myös tiedossa Arabiemiraateille. Singapore muutoin tietysti olisi ollut Puolivälieriin menijä.

B-Lohko

Iran 9 pistettä

Intia 6 pistettä

Kirgisia 3 pistettä

Kuwait 0 pistettä

Kohumuutoksen myötä tosiaan Iran vain pelkästään Puolivälieriin Välierien sijaan minne Teheranin Mimmit olisi saaneet seurakseen myös Thaimaan lohkovoittajana kuten se itsekin oli, mutta näin kävi jolloin Puolivälieriin matkasi Iranin seuraksi Intia, Kirgisia ja Kuwait kohumuutosten myötä joutuivat Viimeisen Sijan Sijoitusotteluun siinä missä ennen kohumuutosta vain Kuwait olisi siihen joutunut ja kirgiisien naiset olisi päässeet Puolivälieriin. Toki ehkä myös Kuwait naisineen olisi enintään päässyt myös niin ikään pienennettyihin Puolivälieriin.

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus 2023 Puolivälierät

4.5.2023

Malesia-Intia 2-3 (Jään Tiikerittärille niin lähellä oli pääsy Välieriin, mutta silti niin kaukana. Intian naisille tämäkin oli upea näyttö kun aiemmin maan miehet jäi pyörittelemään peukaloitaan MM-jäiltä sivussa kun se kohu osin koski naisiakin kiitos toki myös maan jäähallisotkunkin!)

Arabiemiraatit-Iran 0-14 (Teheranin Mimmit sai kyllä näyttämään emiirikuntien liittolaisten naiset melko amatööreiltä jäällä. Puhutaan kuitenkin maasta jolla oli kauan arabimaailmassa melko ylivoimainen jääkiekkoasema naisissakin Turkkia huomioimatta!)

Intia ja Iran Välieriin ja Malesia ja Arabiemiraatit Korkeampaan Sijoitusotteluun.

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus 2023 Sijoitusottelu Viimeisestä Sijasta

6.5.2023

Kirgisia-Kuwait 1-0 (Vessasta alas menneen turnauksen loppu sentään hoidettiin niin, että kirgiisien naiset eivät viimeisiä olleet. Turhan täpärälle jäi sekin ja ensi vuodeksi riittää kyllä töitä mikäli MM-jäille mielitään tai sitten lienee parempi vielä odotella jokunen vuosi mikäli jälki tämänlaisena säilyy muissa koeturnauksissa. Kuwait jäikin viimeiseksi vähemmän yllättäen kuten usein miehissäkin on jäänyt.)

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus 2023 Sijoitusottelu Viidennestä Sijasta

6.5.2023

Malesia-Arabiemiraatit 3-4 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen. Jään Tiikerittärillä niin kovin lähellä, mutta silti liian kaukana tavoitteet. Emiirikuntien liittolaisille tuli siis välillä vähän ansaitsemattomankin oloisesti edes viitospaikka.)

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus 2023 Välierät

6.5.2023

Thaimaa-Intia 13-0 (Emännille tämä oli selvä melkein heti alusta lukien eikä ikävä kyllä yllättäjä Intialla ei ollut mahdollisuutta naisineen enää enempään.)

Singapore-Iran 0-3 (Tämä oli hyvin tiukka ottelu, mutta viimein Teheranin Mimmit lähti karkumatkalle kohti loppuhuipennustaan turnaukseen.)

Thaimaa ja Iran Finaaliin, Intia ja Singapore Pronssiotteluun.

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus 2023 Pronssiottelu

7.5.2023

Singapore-Intia 3-1 (Pronssi meni täpärästi Singaporelle, mutta se oli hyvin ansaittu. Intia olisi myös ansainnut mitalin turnauksesta sen muuna myönteisimpänä yllättäjänä.)

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus 2023 Finaali

7.5.2023

Thaimaa-Iran 3-1 (Näissä eli ottelun laukauksissa maalia kohti itse asiassa Teheran Mimmit oli parempia tullen tasoihinkin, mutta viimein Jään Elefanttien naispuoli hoiti homman kotivoittoon tietenkin myös kotiturnaukseensa. Tämäkin ottelu muuten näytettiin Iranin televisiossa suuremmin myös suorana ja jatkoa siitäkin seurasi joskin ehkä pienemmin kohuin kuin aiemmin olleen Kirgisia-ottelun yhteydessä. Voi toki olla, että se nyt näennäisen vähäisempi kohu on pelkästään tyyntä myrskyn edellä miesvaltaisessa islaminuskon valtiossa. Iranin naisilla on syytä olla itsestään ylpeitä ja toivon mukaan tämäkin herättäisi myönteistä huomiota jatkoon.)

Turnauksen välipäivät olivat 2.5.2023 ja 5.5.2023.

Naisten Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnauksen 2023 voitti siis kisaemäntä Thaimaa, Iran oli äärimmäisen myönteisesti kohuin ja pienin sääntömuutoskohujen estelemänäkin silti turnauksen toinen ja Singapore täydensi mitalikolmikon olemalla kolmas.

Intia oli verraten hyvinkin yllättäen neljäs, Arabiemiraatit oli viides, Malesia oli kuudes, Kirgisia oli seitsemäs ja toiseksi viimeinen turnauksessa kieltämättä varsin järkyttävästi odotuksiin nähden ja Kuwait vähemmän yllättäen oli kahdeksas ja viimeinen turnauksessa.

Hyvä, että tämä turnaus saatiin tänä vuonna pelatuksi kuin pelattiin.

Toivon mukaan vielä miestenkin puoli tästä turnauksesta ehdittäisiin pelata jossakin välin tätä vuotta.

Se jää nähtäväksi sitten toiseen kertaan.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Arabi Cupin 2023 suhteen täksi vuodeksi itse pääturnausta koskien tulee asiaa tähän viestiin.

Eilen se alkoi ja tähän tulee siitä sen tulokset toistaiseksi kuten myös lohkojakokin koskien Alkueriä:

Jääkiekon Arabi Cup 2023 Kuwaitissa Bayanin Jäähallissa 7.5.2023-13.5.2023

A-Lohko

Algeria

Bahrain

Kuwait

Tunisia

B-Lohko

Egypti

Libanon

Oman

Saudi-Arabia

Jääkiekon Arabi Cup 2023 Alkuerät

A-Lohko

7.5.2023

Bahrain-Algeria 6-5 (Jatkoaika tarvittiin voittajan selviämiseen.)

Kuwait-Tunisia 11-4 (Kun viimein tulee niitä oikeasti heikompia maita tai ainakin valmistautumattomia maita tavallaan riittävän paljon niin silloin Kuwaitin jääkiekkoilu näyttää kovinkin toiselta kuin miten on MM-ohjelman otteluissa niihin tottunut.)

8.5.2023

Tunisia-Algeria (Pelataan tänään ja tulokset tulee myöhemmin. Mene ja tiedä miten tässä käy.)

Kuwait-Bahrain (Pelataan tänään ja tulokset tulee myöhemmin. Voi olla läpihuutojuttu kenties isännille tai sitten ei. Sen näkee sitten.)

B-Lohko

7.5.2023

Oman-Egypti 9-4 (Verraten yllättävä lopputulos kun odotin Jään Faraoilta vähän enemmän tahdissa pysymistä. Tosin Oman on melko paljon harjoitellut aiemmin talvikaudella kuten myös pelannut myös itse isännöimässä Jääkiekon Oman Cupissakin. Siten Egypti lienee olleen ruosteessa nyt alkuun.)

Saudi-Arabia-Libanon 1-7 (Melkoista ryöpytystä ainakin nyt heti alkuun sitten saudeille.)

8.5.2023

Libanon-Egypti (Pelataan tänään ja tulokset tulee myöhemmin. Voi olla tiukka ottelu tai sitten ei.)

Saudi-Arabia-Oman (Pelataan tänään ja tulokset tulee myöhemmin. Voi olla, että saudeja taas pyöritellään pyörryksiin jäällä. Tiedä sitten ehkä turnauksen alkuruosteesta kuten Jään Faraoille oli omaan aloitusotteluunsa.)

Tämän päivän jälkeen huomiseksi on välipäivä turnaukseen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Arabi Cupin 2023 suhteen täksi vuodeksi itse pääturnausta koskien tulee jälleen asiaa tähän viestiin.

Tänään on välipäivä, mutta eilen pelattiin seuraavin tuloksin:

Jääkiekon Arabi Cup 2023 Alkuerät

A-Lohko

8.5.2023

Tunisia-Algeria 7-4 (Tähän otteluun eilen Tunisia yllätti myönteisesti voitolla!)

Kuwait-Bahrain 6-4 (Tähän otteluun eilen tämä ei kyllä ollut läpihuutojuttu isännille ei sitten millään. Voitto tuli sentään.)

B-Lohko

8.5.2023

Libanon-Egypti 7-0 (Tähän otteluun eilen ei tästä sittenkään kovin tiukka ottelu tullut ei. Peräti järkytys Jään Faraoiden suhteen miettien!)

Saudi-Arabia-Oman 3-10 (Tähän otteluun eilen jännitys ei säilynyt pitkään. Näin kävi, että saudeja taas pyöriteltiin pyörryksiin jäällä. Omanille jälleen vahva suoritus.)

Huomiselle on nämä ottelut tuloille kerrotut:

A-Lohko

10.5.2023

Tunisia-Bahrain (Voi olla tasainen taisto tai sitten ei.)

Algeria-Kuwait (Kenties nyt voi tulla vähän haastettakin isännille kun Algerialla välillä on ollut ihan tasokkaita harjoitusvastustajiakin. Tiukkaa kyllä heillekin tekee tämä ottelu.)

B-Lohko

10.5.2023

Libanon-Oman (Tästä voi tulla jännääkin.)

Egypti-Saudi-Arabia (Murheellinen turnauspettymysten keskinäinen vääntö luvassa. Jään Faraot toivon mukaan pyörittelevät saudit kumoon ja sassiin sillä saudeilla riittää ikävästi fyysisyyttä.)

Alkuerät päättyvätkin huomenna.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Arabi Cupin 2023 suhteen täksi vuodeksi itse pääturnausta koskien niiden Alkuerät päättyivät eilen seuraavin tuloksin:

Jääkiekon Arabi Cup 2023 Alkuerät

A-Lohko

10.5.2023

Tunisia-Bahrain 2-7 (Voi olla tasainen taisto tai sitten ei. Näin mietin eilen ja Tunisia meni ensin johtoon väsyen sitten myöhemmin isoonkin tappioon asti.)

Algeria-Kuwait 2-6 (Kenties nyt voi tulla vähän haastettakin isännille kun Algerialla välillä on ollut ihan tasokkaita harjoitusvastustajiakin. Tiukkaa kyllä heillekin tekee tämä ottelu. Näin mietin eilen ja kuten Tunisiakin niin Algeria meni ensin johtoon väsyen sitten myöhemmin. Tappio tosin ei ollut ennen ihan loppua niin iso kuin Tunisialla ja lisäksi oli heillä enemmän kilpailukykyisyyttä ennen väsymistä pysyvämmin.)

B-Lohko

10.5.2023

Libanon-Oman 15-5 (Tästä voi tulla jännääkin. Tulikin ennen sitten eilisen ottelun Omanin pelaajien jatkuvia jäähyjä ja tappeluja mitä odotti ennen turnausta pikemmin Saudi-Arabian pelureilta kuin Omanin itsensä pelaajilta! Libanonille tämä toki oli henkeä nostattava voittosuoritus.)

Egypti-Saudi-Arabia 7-0 (Murheellinen turnauspettymysten keskinäinen vääntö luvassa. Jään Faraot toivon mukaan pyörittelevät saudit kumoon ja sassiin sillä saudeilla riittää ikävästi fyysisyyttä. Näin mietin eilen ja tämä näkemys toteutui melko hyvin mitä nyt alku Jään Faraoille oli vähän nihkeän painostava. Siihen oli mennä välillä uskokin kun ennen maalihanojen aukenemista ei niitä tullut sitten millään!)

Pistetilanne tulee tässä:

Jääkiekon Arabi Cup 2023 Alkuerät Pistetilanne

A-Lohko

Kuwait 9 pistettä

Bahrain 5 pistettä

Tunisia 3 pistettä

Algeria 1 piste

B-Lohko

Libanon 9 pistettä

Oman 6 pistettä

Egypti 3 pistettä

Saudi-Arabia 0 pistettä

Puolivälierät pelataan tänään ja osapuolet niihin tiettävästi ovat nämä joskin ne voivat vielä muuttua jolloin mikäli ne menevät väärin tiettyyn aikaan mennessä tänään niin korjaan sen kenties ilmenevän virheen välittömästi:

Jääkiekon Arabi Cup 2023 Puolivälierät

11.5.2023

Algeria-Saudi-Arabia (Kenties ehkä helpoin ottelu Välieriin Algerian tilannetta miettien, mutta silti jotain yllättävääkin voi ehkä ilmetä.)

Tunisia-Egypti (Jään Faaraoiden voittoa voisi mieltää sille meneväksi, mutta Tunisia on vähitellen saanut juonen päästä kiinni jäällä siinä missä Egypti on ollut yksi turnauksen pettymyksiä. Välierä ja kenties edes jotenkin siintävä mitalimahdollisuus olisi hyvä korvaus huonon muun turnauksen jälkeen Jään Faraoiden nimiin.)

Libanon-Bahrain (Tähänkin otteluun on mielenkiintonsa, mutta mene ja tiedä voittajasta varmuudella kuitenkaan.)

Kuwait-Oman (Mikään muu kuin voitto ei hyvin todennäköisesti kelpaa isännille kun muussa tapauksessa tilanne olisi kieltämättä jälleen yksi nolo kömmähdys lisää entisestään heikkoon ansioluetteloon kansainvälisessä jääkiekossa tälle maalle. Oman vuorostaan halunnee hyvitystä Libanon-ottelun jälkeen, mutta kiitos typerän eilisen joukkotappelunsa siltä puuttuu jokunen avainpelaaja pelikieltojen vuoksi ja yksi joutui sairaalareissuun saatuaan melkoisen tärskyn päähänsä. Siten en ihmettele jos nyt tulisikin murskatappio Omanille. Sen näkee sitten.)

Tämän päivän jälkeen huomiselle on välipäivä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki, Leijonat, Mestis, alasarjat.

Iso-Britannian maajoukkuehyökkääjä Mike Hammond on kuollut auto-onnettomuudesta. Todella surullinen tapaus. Hammondin nimi oli vieläpä tuttu itselle, kun MM-kisoissa Suomeakin vastaan pelasi...
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat

Iso-Britannian maajoukkuehyökkääjä Mike Hammond on kuollut auto-onnettomuudesta. Todella surullinen tapaus. Hammondin nimi oli vieläpä tuttu itselle, kun MM-kisoissa Suomeakin vastaan pelasi...

Kyllä nyt brittileijonien suhteen on Viikatemiehellä kiirettä pitänyt.

Ensin menehtyi tosiaan Alex Graham ja tietenkin hyvin murheellisesti nyt Mike Hammond.

Molempien uraa tuli seurattua tiiviisti.

Etenkin Hammondin näin viime vuosien suhteen kun Graham oli vielä nuorempi mies tuloillaan kunnon ikään.

Hiljaiseksi kuten surulliseksikin vetää.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

Kaikkien Norjan maajoukkueiden toiminta laitetaan loppuvuoden ajaksi jäihin paitsi miesten U20. Aika outoa touhua Norjassa, eivätkä päättäjät/sponsorit vissiin arvosta jääkiekkoa yhtään. Norja on kumminkin vakiinnuttanut paikkansa miesten A-tasolla, joten luulisi sponsoreita löytyvän edes sen verran, ettei toimintaa tarvitsisi jäihin laittaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös