Muiden maiden maajoukkueet

  • 141 747
  • 415

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon LATAM Cupin 2022 suhteen puhuen siellä nähtiin jälleen hienoja otteluja kuten myös yllätyksiä ja sensaatiopaukkuja kerrassaan!

Ikävä kyllä kaikista Alkuerien otteluista ei löytynyt tuloksia paria muuta vielä muuta huomioimatta joskin tärkeimmistä muista jatko-otteluista löytyi.

Niiden valossa ryhtiliikkeen suhteen parhaat olivat ajoittain rumastikin hävinneet Libanon ja Brasilia joista etenkin jälleen jälkimmäiselle tilanne oli ajoittain pelottavankin synkkä.

Samoin myös Meksikon nöyryytetty A-maajoukkue sai vähän enemmän mainettaan korjattua lopulta kuitenkin.

Silti noloutta sillekin vielä jäi.

Vähän vaisummaksi kokonaistilanteeksi osoittautui sitten Israelin ja Egyptin suoritukset loistavien alkujen jälkeen toki pienin nolauksin Israelin A-maajoukkueelle, mutta erillisen tuotepalkintoturnauksen osalta sen vielä ainakin tänä vuonna tullessa pelatuksi ne onnistuivat siinä hyvin.

Puolivälieriä ei pelattu joten Välierät, Pronssiottelu ja Finaali pelattiin kuten myös tietenkin erinäisiä määriä Sijoitusotteluja pelattiin niiden koskiessa sittenkin kaikkia sijoja eikä suinkaan sijoja 5-12 kuten piti alkujaan.

Sijoitusotteluissa pelattiin ylempien sijojen ohella jälleen myös turnauksen oheispalkinnosta eli Amerigol Cupin voitostakin oma osuutensa Yleisen Sijoitusottelun lisäksi.

Turnauksen päätöspäivä olikin sitten hyvin täynnä otteluja tietenkin osin odotetuin, osin järkyttävinkin tuloksin.

Tässä tulee pienin ilmoituksin niiden ottelujen tulokset jotka onnistuin löytämään kun ehkä kenties jonakin päivänä tulevat vielä loput Alkuerien ottelut ja kun tietenkin Puerto Rico, Argentiina, Meksiko ja Kolumbia menivät Välieriin eli ensin vielä pari muuta löytynyttä Alkuerien ottelua tuloksineen ja sitten loput tulokset:

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Yhdysvalloissa Coral Springsin Jäähallissa Floridassa 14.9.2022-18.9.2022

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Alkuerät

17.9.2022

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Israel 2-3 (Tässä oli välillä kyllä aikamoista kehimistä ja lekkeripelin pelaamista Israelilta kun tasoerot olivat niin valtavia kuin olivat. Lopulta sitten vähemmän yllättäen voitti Israel. Myöhemmin tosin Israel mokaili pääsynsä ulos jatkopeleistä mikä tietyin ehdoin oli huonompi juttu kuin miten paljon nöyryytetyllä Meksikolla oli turnauksessa A-maajoukkueen osalta puhuen. Se edes sentään pääsi mitalipeleihin.)

Egypti-Chile 8-0 (Tässä kyllä kansainvälinen erikoisvieras löi luun kurkkuun tutummalle Etelä-Amerikan turnausedustajalle! Jään Faraot viilettivät menemään voittoon hieman hapuilevan alun jälkeen hyvinkin nopeasti. Ikävä kyllä kuten Israel niin eivät myöskään menestyneet ihan niin hyvin lopuksi kuin miten tuolloin vielä näytti ennen kaikkea Välieriin pääsyn suhteen.

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Välierät

18.9.2022

Argentiina-Kolumbia 9-3 (Kyllä vain. Kolumbia pääsi tietenkin näinkin hyvälle tilalle vain sitten uskomattomasti mokaten kaiken ja romahtaen siihen mitä turnausvoittoon tuli. Kieltämättä Kolumbian television selostajilla oli ennen ottelua olleen karnevaalijuhlan päälle harvinaisen hiljaista kun kävikin sitten näin! Argentiina maksoi täten muutamankin eri Kolumbian aiheuttamat nöyryytykset sitten potut pottuina-tyyliin takaisin.)

Meksiko-Puerto Rico 3-4 (Meksikon A-maajoukkue tietyin ehdoin menestyi hyvin, mutta tietyin ehdoin jopa Alkuerien Kolumbia-nöyryytykseen nähden tämä tappio saattoi voittosaumojen suhteen kirvellä enemmänkin. Alkuerissä kun välillä Meksikon A-maajoukkue veteli vähän lekkeripelimäisesti miten sattui ja nyt olisi tosipaikassa sitten pitänyt jyrätä Puerto Rico matalaksi. Toisin kävi hyvin täpärästi. Puerto Ricolla tuuleekin näinä päivinä lujaa kun MM-ohjelmaan tulemisestakin keskustellaan. Siitä tosin ehkä myöhemmin enemmänkin tulee juttua.)

Argentiina ja Puerto Rico Jääkiekon LATAM Cupin 2022 Finaaliin ja Kolumbia ja Meksiko Jääkiekon LATAM Cupin 2022 Pronssiotteluun.

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Yleinen Sijoitusottelu

18.9.2022

Libanon-Brasilia 7-2 (Brasilian pelit tuntuivat ajoittain jälkipuolella turnausta melko tahmaisilta eikä siten Libanonin pysyttyä poissa paitsioansasta sillä ollut jakoja muuhun kuin tappioon. Brasilialle suoritus oli hyvä epävireisen turnauksen päätteeksi. Turnauksen aikana paukkuja oli toki muuhunkin, mutta ei voi mitään. Koronastakin maa on kärsinyt paljon. Alkuerien karmaisevien vaiheen jälkeen mitä ilmeisimmin Brasilia napsi A-maajoukkueineen mitä ilmeisimmin voiton toisensa perään mikä mahdollisti pääsyn edes tähän matsiin. Libanonin itsensä osalta oltiin kansainvälisenä erikoisvieraana kyllä parempia, mutta lahjat riittäisivät mitaliin ja ehkä hyvällä onnella turnausvoittoonkin tulevassa.)

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Sijoitusottelut Amerigol Cupista

18.9.2022

Chile-Puerto Rico B 4-3 (Chilen maajoukkue oli ottelussa varsin omilla luvuillaan ennen tietenkin lipsumista napaten täten myös Amerigol Cupin kolmostilan. Kokonaistilanteen osalta joukkue oli yhdeksäs. Puerto Ricon B-maajoukkue oli Amerigol Cupin neljäs ja kokonaistilanteen osalta joukkue oli kymmenes.)

Egypti-Israel 3-0 (Tämä oli sensaatiopaukku vähän samaan tapaan kuin Kolumbian voitto Meksikon A-maajoukkueesta! Jään Faraoille olisi kyllä tilausta MM-ohjelmaan kunhan vain kaikki menisi tulevalle vuodelle/vuosille nappiin. Egypti oli jälleen turnauksen edetessä näyttänyt osaamistaan. Ikävä kyllä LATAM Cupin 2022 Välieristä joukkue juuri ja juuri jäi pois kun kerrankin joukkueella olisi ollut varmaan pääsyä sijoille 3-5 melko hyvin esittämiensä otteiden perusteella. Tilannehetken 2-3 vuoden takaiseen tilaan nähden Egypti on mennyt valtavasti eteenpäin jääkiekossa. Ongelma on vain se, että jatkuuko sama kehitys hyvänä myös tulevassa. Parempiakin mittatikkuja pitäisi saada ja esimerkiksi osin voiton arvoa vähän syö kieltämättä Israelin tämän hetken jääkiekon ahdinko sen ollessa kuitenkin jonkin verran pienempi toisin kuin Meksikolla. Amerigol Cupin voitto oli kuitenkin kehityskelpoinen suoritus kokonaistilanteen seiskapaikalla. Israelin A-maajoukkue vuorostaan nuorine kykyineen hermostui väsyen turnauksen loppua kohti joskin ehkä tasapeli tai voitto maineen suhteen verratenkin selkeästi olisi ollut parempi juttu. Amerigol Cupin toinen sija ja kasipaikka turnauksesta oli kuitenkin siihen nähden pettymyksellinen suoritus kun ennen turnausta paljonkin odotettiin eli voittoa tai toista sijaa hallitsevasti.)

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Muut Sijoitusottelut

18.9.2022

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Argentiina B 4-3 (Tässä panoksena oli turnauksen 11:sta sija. Se meni sitten erikoismaajoukkueen nimiin katkonaisessa, rajun rikkonaisessa ottelussa jolloin täten Argentiinan B-maajoukkue oli turnauksessa 12:sta.)

Meksiko B-Libanon B 0-9 (Tässä panoksena oli turnauksen 13:sta sija. Tämä meni kyllä Libanonin B-maajoukkueen osalta sellaiseksi jyräykseksi, että Meksiko B-maajoukkue liiskautui pahan päiväisesti. Osin toki huonosti menneen turnauksen päätteeksi tuntui motivaatio olevan hyvin vähissä. Ei ihan niin surkeasti mennyt kuin Meksikon C-maajoukkueella, mutta ei paljon puuttunut. Edes jokunen maali olisi ollut hyvä saada. Kun näin ei käynyt oli Meksikon hyvin nöyryytetty B-maajoukkue turnauksessa 14:sta. Libanonin B-maajoukkue olikin sitten 13:sta hyvinkin selvästi.)

Brasilia B-Venezuela 0-6 (Tässä panoksena oli turnauksen 15:sta sija. Ikävä kyllä Venezuelan osalta muu turnaus meni jatkon kannalta tervanjuonniksi. Siihen nähden sentään tuli lopuksi voitto jämäsijoille. Brasilian B-maajoukkueen turnaus vuorostaan ei kyennyt Brasilian A-maajoukkueen tapaan saamaan nostetta edes jotenkin ja siten turnaus meni vessasta alas siinä missä tämänkin paljon jääkiekosta puhuen kärsineen Etelä-Amerikan perinteisen jääkiekkojätin parempi maajoukkue sentään pääsi lähelle turnauksen muita kärkisijoja. Venezuela sai 15:sta sijan ja Brasilian B-maajoukkue olikin sitten 16:sta hyvinkin selvästi.)

Argentiina C-Meksiko C 8-2 (Tässä panoksena oli turnauksen viimeiset sijat eli 17:sta ja 18:sta paikka. Tämän Argentiina C-maajoukkue sentään vei itselleen olemalla siten toiseksi viimeinen ja 17:sta kun taas Meksikon C-maajoukkue oli hengettömistä hengettömin läpi turnauksen ollen siten ansaitusti viimeinen ja 18:sta.)

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Pronssiottelu

18.9.2022

Meksiko-Kolumbia 5-3 (Tässä sentään Meksiko näytti kaapin paikan nousukkaalle ja täytti tehtävänsä vähimmäisvaatimuksen maan oman lehdistön haukkumisten keskellä eli sai sentään pronssimitalin turnauksesta. Pelottavankin lähellä oli ajoittain jäädä ilman. Tila kertoi paljon Meksikon tämän hetken taantumuksesta jääkiekossa. Etenkin kun nyt mentiin turnaukseen selkeällä A-maajoukkueella tavoitteena ainoastaan murskavoitto näennäisesti umpiheikkojen maiden keskuudessa ja mikäli jollekin piti hävitä ennen turnausta turnausvoitosta puhuen niin lähinnä Israelille kun sekin A-maajoukkuetta käytti. Niin paljon kun Meksikoa voisi haukkua niin se ei sentään valahtanut niin alas turnauksen edetessä toisin kuin Israel. Kolumbia vuorostaan jäi puolustavana mestarina ikävä kyllä nyt mitaleitta nelostilalle. Turnauksen tässä valossa paras hetki oli voittaa Meksikon A-maajoukkue Alkuerissä ja yleensäkin pelata jälleen erinomaisenkin hyvää jääkiekkoa. Ikävä kyllä sen täytyisi saada yli-innokkuutensa kuten myös ratkaisupaikkojen ailahtelevuus kuriin. MM-ohjelmaan maa voisi kyllä tarttua mikäli pystyy!)

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Finaali

18.9.2022

Puerto Rico-Argentiina 4-3 (Jääkiekon LATAM Cupin 2022 voitti täten pääturnauksen osalta hienosti Puerto Rico mitä nyt hyvin pitkään piti Argentiina jännitysnäytelmää yllä. Molemmilla on mahdollisuutensa, mutta myös ongelmansa kenties lähivuosille viimein siintävää MM-ohjelmaa varten. Puerto Rico onkin jo hakenut pääsyä, mutta tosiaan ensi vuoden suhteen kuulemista riittää eikä ihan helppoa siitä tule. Pienin varjoasetelmiin tultiin tähän pisteeseen, mutta Meksiko A-maajoukkueineen ja Kolumbia viime aikojen kuumimpana jääkiekkomaana Etelä-Amerikassa sössi täysin paikkansa turnausvoitosta puhuen. Argentiina menetti turnausvoiton jossain määrin kyllä huonoon viimeistelyyn kuten myös ehkä turhiin estelyjäähyihin tai koukkausjäähyihin. Ilman muuta toki huonomminkin olisi voinut mennä kuin, että oltiin toisia. Puerto Ricon voittoarvoa syö myös se seikka, että Jamaika ei turnauksessa pelannut.)

Täten siis Jääkiekon LATAM Cupin 2022 voittaja oli pääturnauksen osalta puhuen Puerto Rico, Argentiina oli toinen, Meksiko oli kolmas, Kolumbia oli neljäs puolustavana voittajana mitaleitta, Libanon oli viides, Brasilia oli kuudes, Egypti oli seitsemäs ja Amerigol Cupin voittaja, Israel oli kahdeksas ja Amerigol Cupin toinen, Chile oli yhdeksäs ja Amerigol Cupin kolmas, Puerto Ricon B-maajoukkue oli kymmenes ja Amerigol Cupin neljäs, Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue oli yhdestoista, Argentiinan B-maajoukkue oli kahdestoista, Libanonin B-maajoukkue oli kolmastoista, Meksikon B-maajoukkue oli neljästoista, Venezuela oli viidestoista, Brasilian B-maajoukkue oli kuudestoista ja kolmanneksi viimeinen turnauksessa, Argentiinan C-maajoukkue oli seitsemästoista ja toiseksi viimeinen turnauksessa ja Meksikon C-maajoukkue oli kahdeksastoista ja viimeinen turnauksessa kuten oli ollut viimeinen viime vuonnakin.

Ensi vuodenkin Jääkiekon LATAM Cupiin suunnitelmat ovat kehittymässä kovaa vauhtia.

Niin pääturnauksen kuin myös sen kevät-turnauksen eli Spring Cupin osalta.

Jääkiekon LATAM Spring Cup/Kevät-Cup 2023 onkin sitten vuorossa 176 päivän kuluttua tästä päivästä eli siinä noin ensi vuoden maaliskuun tietämillä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä vuonna pelatun Jääkiekon LATAM Cupin osalta Etelä-Amerikan tärkeimmästä jääkiekkoturnauksesta puhuttaessa nähtiin myös ensimmäisen kerran erillisinä Nuorten ja Poikien ja Lasten puolikin osana tärkeää kehitystä alueen jääkiekon tulevaisuutta ajatellen.

Viime vuonna Nuorten ja Poikien puoli oli yhteinen eli erillistä turnausta ei ollut.

Niissä pelasi lopulta viime hetken aikapulan ja järjestäjien vastahangoittelun vuoksi alkujaan yksi aikuisten puolelle sijoitettavaksi aiottu erikoisjoukkue kun erikoisjoukkueita oli kaksikin joista toinen oli yksinomaan tarkoitettu Lasten puolelle.

Toinen näistä tietenkin oli Karibiansaarten Yhteismaajoukkue/Team Karibia mikä oli Lasten puolella, mutta myös Nuorten puolella jäätyään viime hetkellä sivuun pääturnauksesta kun ikäryhmätason pelättiin olevan liian nuorta tai muutoin heikon oloista pääturnauksen selvästi kokeneempaan puoleen nähden.

Lasten puolella oli Etelä-Amerikan Lasten Yhteismaajoukkue.

Lasten puolella muut mukana olleet olivat Brasilian ja Kolumbian Lasten Maajoukkue, Puerto Ricon Lasten Maajoukkue ja lisäksi vielä Venezuelan Lasten Maajoukkue.

Poikien puolella ei ollut erikoisjoukkueita kun siellä pelasivat Meksikon Poikien Maajoukkue, Kolumbian Poikien Maajoukkue, Puerto Ricon Poikien Maajoukkue ja Argentiinan Poikien Maajoukkue.

Nuorten puolella nyt erillisessä turnauksessa muut mukana olleet olivat Kolumbian Nuorten Maajoukkue, Puerto Ricon Nuorten Maajoukkue ja lisäksi vielä Argentiinan Nuorten Maajoukkue.

Laitan ensin vain Lasten puolen turnauksen ja sitten perään Nuorten puolen turnauksen kun ikäraja oli Lasten puolella 12 vuotta tai alle ja Nuorten puolella ikäraja oli 20 vuotta tai alle näiden erikoisjoukkueiden ottelut huomioiden:

LATAM Cup 2022 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Lapset Alkuerät

14.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Brasilia 4-6

Puerto Rico-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 12-13

15.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Puerto Rico 10-5

Kolumbia-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 4-7

16.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Venezuela 1-4

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Kolumbia 4-7

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Lapset Puolivälierät

17.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Kolumbia 10-4

Puerto Rico-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 10-7

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Lapset Välierät

17.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Venezuela 5-2

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Lapset Finaali

17.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Brasilia 6-9

LATAM Cup 2022 Lasten turnauksen voitti jälleen Brasilia.

Välinumerona mainiten LATAM Cup 2022 Poikien turnauksen voitti Meksiko kun Poikien puolella ikäraja oli 16 vuotta tai alle.

Tähän vielä tulee alle Nuorten turnauksen ottelut erikoisjoukkueidensa osalta puhuen tuloksineen:

LATAM Cup 2022 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Nuoret Alkuerät

14.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Kolumbia 10-2

15.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Argentiina 6-0

16.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Puerto Rico 3-8

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Nuoret Välierät

17.9.2022

Kolumbia-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 3-7

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Nuoret Finaali

18.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Puerto Rico 1-8

LATAM Cup 2022 Nuorten turnauksen voitti Puerto Rico.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus on tunnetusti ollut viime vuosina erittäin tärkeä turnaus jääkiekon pienimmille maille.

Ensi vuodeksi sitä näillä näkymin jatketaan ja laajennetaan mikäli mahdollista.

Sitten onkin uusi turnaus edessä:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus onkin sitten kokonaan uusi turnaus.

Naisille kyseinen turnaus onkin hieman epävirallisemmin tietyin ehdoin jo suoraan kuin Jääkiekon Naisten MM-kisojen 4. Divisioona tai E-sarja uuden polven vastaavana kun entinen hävisi tietenkin vuoden 2011 jälkeen vuoden 2012 MM-kisojen uudistuksessa kaikki tyynni IIHF:n osalta puhuen.

Sittemmin tuon hetken taantumasta on kansainvälinen naisten jääkiekko toipunutkin melkoisen paljon kun 4. Divisioonaakin uudelleen mietitään järjestettäväksi ja osa näistä uuden turnauksen joukkueista voisi pelata myös MM-kisojen 3. Divisioonassakin etenkin kun siellä kiistoja riittää yhteiskisojen ja erikseen pelaamisen suhteen kuten myös Iran-Israel-sotkun vuoksi.

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaukseen osallistuvat tällä hetkellä seuraavat kuusi maata kun se on tarkoitus pitää Kuwaitissa Kuwait Cityn Bayanin Jäähallissa marraskuussa eli 6.11.2022-12.11.2022 välisenä aikana:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus 2022

Kuwait (Pelaa ja on pelannut Jääkiekon Naisten Aasian Haasteturnausta ja taso ei ole normaalisti häikäissyt. On tietenkin kisaemäntä.)

Arabiemiraatit (Pelaa ja on pelannut Jääkiekon Naisten Aasian Haasteturnausta ja taso ei ole normaalisti häikäissyt. On kuitenkin Kuwaitin naispuolta yleensä parempi.)

Irlanti (Ainoa osallistuja jolla on ollut naisensa myös Jääkiekon Naisten MM-kisojen otteluissa mukana jossain kohtaa historiassa toki hyvin alimmilla tasoilla. Irlanti joutui MM-ohjelmasta jäämään pois kun nk. Olympiamittaista jäähallia ei saatu, maa ei kyennyt hyödyntämään MM-uudistusten myötä tulleita vähempiä määriä eri sarjatasoja ja kun osin muutenkin naisjääkiekkoa ei Irlannissa saatu myytyä toisin kuin edes jotenkin miesten jääkiekkoa tuolloin. Vähän ennen korona-aikaa kuten myös koronan jälkiajalle puhuen tilanne Irlannissakin on muuttunut. Toivottavasti se muuttuisi parempaan päin sillä ennen nk. Olympiamittaista jäähallia se ei voi palata MM-ohjelman pariin. Lähtökohtaisesti erinäisin taustoin ajatellen on toinen ennakkosuosikki Kolumbian ohella kun kuitenkin Belfastin Jäähallia Yhdistyneiden Kuningaskuntien Pohjois-Irlannin puolella käytetään harjoituspaikkana jolloin harjoittelutaso on kunnossa.)

Kolumbia (Pelaa ja on pelannut tietenkin Jääkiekon Naisten LATAM Cupia kuten jo edeltäjääkin eli Jääkiekon Naisten Väli-Amerikan Turnausta eli Pan-Am Cupia. On Irlannin ohella selkein ennakkosuosikki kun harjoittelutaso on sinänsä kunnossa parhaiten. Kolumbia ei aivan menestynyt tänä vuonna Jääkiekon LATAM Cupin pääturnauksen puolella niin hyvin kuin piti, mutta edelleen pienin kolhuin sen tulevaisuus on hyvin lupaava eikä sen naiset olisi poikkeus mikäli vain MM-ohjelmaan uskaltaisivat liittyä.)

Andorra (Pienoisvaltiossa on myös naisten puoli jääkiekossa ollut kauan olemassa, mutta miehiinkin verrattuna pelejä on ollut itse jäillä pelottavankin vähän. Silti niitä kuitenkin on ollut kuten tänä keväänä Espanjan naisia vastaan kuten myös Espanjan naisten seurajoukkueitakin vastaan. Espanjan naisille kuitenkin hävittiin esimerkiksi maalein 1-7 kun taso oli kuin toisesta maailmasta Espanjan naisilla. Kuitenkin vasta-alkajien/melkein vasta-alkajien keskuudessa mikään ei ole pois Andorrankaan suhteen.)

Luxemburg (Toinen pienoisvaltio on myös kauan periaatteessa naisten puolta harjoittanut jääkiekossa, mutta miehiinkin verrattuna pelejä on ollut itse jäillä pelottavankin vähän. Ihan viime vuosina eli ennen koronaa kolme vuotta sitten innostus käynnistyi uudelleen ennen sitten korona luomaa estoa. Sittemmin nyt koronan jälkiajalle puhuen koko pienmaan jääkiekon 100-vuotisjuhlien kunniaksi päätetään lähteä pelaamaan naisten puolelle suurempaakin turnausta. Kuitenkin vasta-alkajien/melkein vasta-alkajien keskuudessa mikään ei ole pois Luxemburginkaan suhteen.)

Saa nähdä, että miten käy näiden maiden kesken sitten turnauksessa itsessään!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänään onkin tapahtunut mielenkiintoisia asioita koskien uusinta jäsentä IIHF:ssä.

Nimittäin Puerto Rico sai Yhdysvaltojen kanssa käytyjen, ajoittain hyvinkin pitkien ja nihkeidenkin neuvottelujen päätteeksi luvan liittyä ja päästä IIHF:n jäseneksi!

Historiallisuudesta osin puhutaan siksikin kun Puerto Rico tietysti on itsehallinnollinen, Yhdysvaltain suojelukseen kuuluva territorioalue.

Puerto Ricossa jääkiekkoa on toki pelattu historiallisesti hyvinkin kauan jolloin kiitos myös Yhdysvaltain läheisyyden kuten myös Meksikon läheisyyden on lajin harjoituskin säilynyt hengissä.

Välillä kukoistaen ja välillä olleen melkein kokonaan olematontakin.

Aiemmin tietysti milloin Yhdysvaltojen vastustukseen, IIHF:n omaan vastustukseen nimenomaan sen poliittisesta asemasta puhuen kuten myös lopuksi itse alueen itsensä emmintään kaatuivat unelmat olemisesta mukana IIHF:ssä, MM-ohjelmassa ja kenties hyvinkin korkealla MM-jääkiekossa.

Varsinkin etenkin mikäli Yhdysvaltain alasarjojenkin pelaajilla olisi ollut käyttöä sen maajoukkueessa siitä puhuen.

Puerto Ricon tuleminen onkin Karibianmeren alueen maille tärkeä juttu, mutta myös mielenkiintoinen ennakkotapaus osin sille itselleen kuten IIHF:llekin.

Mitkä muut territorioalueet/itsehallintoalueet voisivat olla jääkiekkoon kuuluvia maajoukkueineen?

Itselleni ainakin Argentiinan lähettyvillä olevat, briteille kuuluvat Falkland-saaret ja Stanley-saaret voisivat olla jääkiekossa tietyin ehdoin mukana ihan maajoukkueinakin.

Etenkin kun Falklandilla eli myös argentiinalaisittain Malvinasilla on ollut jääkiekkoa vireillä välillä paljonkin ja jopa erinäisiä erikoismaajoukkueitakin historiallisesti ja nykyään!

Välillä etenkin Argentiinan jääkiekkoilun ollessa huonolla tolalla nimenomaan Falklandilla on pelattu paljonkin jääkiekkoa.

Kun palataan takaisin Puerto Ricon pariin niin tietenkin sen täytyy uuden tulemisensa nimissä pystyä moneen, moneen juttuun, että isommin voisi olla MM-ohjelmassa hetkeen mukana.

Rohkaiseva askel tämäkin on kun ottaa huomioon, että liittotason uudelleenjärjestelykin siellä alkoi pitkien aikojen jälkeen uudelleen 28 kuukautta sitten, keskellä koronaa toukokuussa 2020.

Tosin melko odotettu uutinen tämä oli, mutta osin itse odotin silti esimerkiksi Jamaikan tai Kolumbian päätöstä pelata MM-ohjelmassa jo ensi vuodeksi kuin tätä.

Muuna uutisena IIHF:n kokouksen tiimoilta puhuen Iran on muuttunut nyt täysjäseneksi aiemman liitännäisjäsenen, yhteistyöjäsenen tai enintään puolijäsenen asemasta.

Täysjäsenyys antaa tietenkin paremmat mahdollisuudet MM-ohjelman jatkamiseen siinä mitä osallistumiseen tulee kuten myös sen, että Talviolympiakarsintoihin 2026 Iran voi nyt liittyä helpommin kuin muuna jäsenenä ollessaan olisi voinut.

Iranista puhuen pelaajamäärät ovat kasvamaan päin, jäähalleja on melkoisenkin paljon ja moni muukin asia on kehittymään päin.

Ikävä kyllä Iranilla on edelleen sotkunsa selvitettävänä siinä mitä tulee Israel-vastaisuuteen siitä vihaankin asti nousten kuten myös maan naisten kiekkoilukin on hieman ikävämmällä tolalla.

Miehille kun vastoittain annettiin Iranin jääkiekkoiluun lisää rahoitusta, mutta ei naisille.

Lisäksi mitä Israeliin tulee niin kenties pelivastaisuudessa miehistä puhuen voidaan tietyin, tiukoin ennakkoehdoin päästä yli vähän samaan tapaan kuin miten Turkki tai Arabiemiraatit osin ovat päässeet, mutta naisissa pelaaminen Israelia vastaan on ollut Iranille miehiäkin jyrkemmän inttämisen ja kieltämisen aihe.

Välillä tuntuu kyllä, että ehkä täysjäsenyys tuolla käytöksellä annettiin vähän liian äkkiä ja itse olisin IIHF:n pomona lykännyt sitä myöntöä toki hyvästä kehityksestä huolimattakin.

Mene ja tiedä sitten, että mitä Iran jatkossa tekee.

Kuitenkin:

Tervetuloa sitten Puerto Rico!
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tricolori Hochein eli Romanian osalta on viime aikoina ollut surullisempaa aikaa.

Etenkin kun lajilegenda paikallisjääkiekossa osin pelaajana, mutta sitäkin enemmän päävalmentajana eli Stefan Ionescu on menehtynyt 87 vuoden iässä.

Hän oli tietysti päävalmentajana muun muassa silloin kun Romaniaa huikeimmillaan povattiin kuuden parhaankin joukkoon MM-jääkiekossa noin siinä vuosina 1976-1978 tai osin 1979-1980 ulottuen kun tuolloin Tricolori Hochei oli mukana Talviolympialaisissakin esimerkiksi Innsbruckiin ja Lake Placidiin.

Levätköön rauhassa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus onkin sitten kokonaan uusi turnaus.

Se tulee vuoroon tänään.

Naisille kyseinen turnaus onkin hieman epävirallisemmin tietyin ehdoin jo suoraan kuin Jääkiekon Naisten MM-kisojen 4. Divisioona tai E-sarja uuden polven vastaavana kun entinen hävisi tietenkin vuoden 2011 jälkeen vuoden 2012 MM-kisojen uudistuksessa kaikki tyynni IIHF:n osalta puhuen.

Sittemmin tuon hetken taantumasta on kansainvälinen naisten jääkiekko toipunutkin melkoisen paljon kun 4. Divisioonaakin uudelleen mietitään järjestettäväksi ja osa näistä uuden turnauksen joukkueista voisi pelata myös MM-kisojen 3. Divisioonassakin etenkin kun siellä kiistoja riittää yhteiskisojen ja erikseen pelaamisen suhteen.

Iran-Israel-sotkun vuoksi se päättyi jälkimmäisen kisoihin jolloin ensin kerrottu ei niissä pelaa ja tulee pelaamaan tulevia muita turnauksia korvauksena siitä sitten.

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaukseen osallistuvat nyt lopullisestikin seuraavat kuusi maata kun se on tarkoitus pitää Kuwaitissa Kuwait Cityn Bayanin Jäähallissa marraskuussa eli 6.11.2022-12.11.2022 välisenä aikana:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus 2022

Kuwait

Arabiemiraatit

Irlanti

Kolumbia

Andorra

Luxemburg

Tänään käynnistyvään turnaukseen pelataan avauspäivälle seuraavat ottelut:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus 2022

6.11.2022

Irlanti-Luxemburg

Arabiemiraatit-Andorra

Kuwait-Kolumbia

Saa nähdä, että miten käy näiden maiden kesken sitten turnauksessa itsessään ennen pitkää!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaiden sarjassa tullaan pelaamaan pitkien neuvottelujen jälkeen ensi vuoden puolella sittenkin.

Kuten myös turnauksen naisten puolikin selvästi aikuisempaan makuun.

Kesällä pelattiin sitten tämän saman turnauksen nuorten miesten puolikin eli Alle 20-Vuotiaiden sarja.

Ikävä kyllä miesten puolta ei pelata enää mitenkään täksi vuodeksi ja sen puoli myös ikävä kyllä lykkäytynee kauemmaksikin tulevaisuuteen.

Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaiden sarjassa pidetään Mongoliassa tietenkin Ulaanbaatarin/Ulaanbaatorin Jäähallissa eli Steppe Arenassa ennen pitkää.

Turnaukseen osallistuvat seuraavat joukkueet:

Mongolia (Isännöi tietenkin turnausta.)

Indonesia

Intia

Iran

Macao (Tämä onkin mielenkiintoinen. Etenkin kun mitenkään ei voitu ensi vuodeksi miesten joukkuetta tuoda MM-ohjelmaan jolloin tämä lienee sitten korvaus halukkaille ja näiltä osin nuorukaisille tämä on hyvä näytön paikka jatkoon.)

Singapore

Thaimaa

Arabiemiraatit (Turnauksen kansainvälinen erikoisvieras.)

Uzbekistan (Kivikasvoiset ja kovin hankalasti tavoitettavissa kansainvälisestikin olevat Uzbekistanin Kiekkoliiton johtomiehet viimein neuvottelujen jälkeen päättivät lähettää kuitenkin nuorukaisjoukkueen pelaamaan tässä turnauksessa. Erikoinen juttu kun tosiaan jostakin syystä välillä ihan hyvästäkin innostuksesta huolimatta maa ei ole MM-ohjelmaan viitsinyt/ehtinyt tulla mukaan muutoin ja pitkään kieltäytyi lähettämästä oikein mitään joukkuetta. Nyt sentään lähettävät edes ikäluokkajoukkueen. Kun he päättivät lähettää niin kolme vuotta sitten IIHF:n jäseniksi täysin päästyään tämä onkin heille itsenäisen Uzbekistanin ensimmäinen turnaus kun kaikki muut vähänkin suuret turnaukset jääkiekkoon ovat olleetkin Neuvosto-Uzbekistanin ajan peruja.)

Turnaus pidetään 26.2.2023-5.3.2023 eli aikaa vielä toki on.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus tullaan pelaamaan pitkien neuvottelujen jälkeen ensi vuoden puolella sittenkin.

Ikävä kyllä myös erinäisten muiden turnausten sijoittelun vuoksi odottavan aika on pitkä eli peräti vasta ensi keväänä toukokuulle venyen.

Itse turnaus pelattaisiin Thaimaassa Bangkokin Jäähallissa 14.5.2023-21.5.2023 ja siinä pelaisivat seuraavat joukkueet:

Thaimaa (Emännöi turnausta.)

Intia

Iran (Tämä onkin Iranin naisten puolelle yksi monista oman tasonsa MM-kisojen korvaavista turnauksista tietenkin aiemman Iran-Israel-sotkun päättymisen takia Israelin eduksi.)

Kuwait (Kansainvälinen erikoisvieras turnauksessa.)

Malesia

Singapore

Arabiemiraatit (Kansainvälinen erikoisvieras turnauksessa.)

Saa sitten nähdä, että miten tässäkin sitten käykään.

Miesten puoleen nähden on kuitenkin hyvä juttu, että edes naisten puolikin selkeän ilmoitetusti pelataan!
 

Pardus

Jäsen
Latvian kohtuu nimettömältä maajoukkueelta tosi hyvä tulos, kun voittivat Norjan peräti 6-3. Kahdeksan pelaajaa Mestiksestä ja joukkueen keski-ikä alle 22v. Mestiksen taso siis nousussa ja Latvia saamassa uutta sukupolvea "pinnalle".


Viro puolestaan voitti Latvian B-maajoukkueen 2-1. Rooba ja Kulintsev maalintekijöinä. Aina kova sana, kun Viro voittaa minkä tahansa Latvian lätkämajun.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaukseen en ehtinyt muiden kiireiden takia isommin ottaa kantaa tai laittaa päivityksiä turnausaikaan.

Eilen se päättyi kun se pelattiin 6.11.2022-12.11.2022 Kuwaitissa Bayanin Jäähallissa. Välipäivät olivat 8.11.2022 ja 11.11.2022.

Tässä tulokset otteluista ja mietteitäkin tulee tilanteen mukaan:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus 2022

6.11.2022

Irlanti-Luxemburg 4-5 (Tämä oli melko tiukka peli avauspäivälle ja lupasi melko paljon itse turnaukseen mitä nyt toisin kävi sellaisenaan.)

Arabiemiraatit-Andorra 10-1 (Tässä Arabiemiraatien neidot lähtivät viilettämään omille teilleen melko äkkiä ja Andorran neidoille tämä olikin sitten Kuwait-ottelun ohella koko turnauksen kohokohta lopulta etenkin kun kävi selväksi, että muu turnaus tuli olemaan riepottelua ja ainut maalikin tuli tehtyä heille turnaukseen tähän otteluun.)

Kuwait-Kolumbia 2-7 (Kolumbia yllätti turnausemännän ja tästä se saikin itselleen sellaisen voima-annoksen, että se ei horjunut ja turnaukseen loppuun mennessä Kolumbian naiset pystyivät täten ammattimaisinkin ottein menemään kohti turnausvoittoa jo yllättävänkin varhaisessa vaiheessa.)

7.11.2022

Luxemburg-Arabiemiraatit 6-3

Kolumbia-Irlanti 7-3 (Tämäkin vielä tuntui yllätykseltä itse pelipäivänä kuten osin turnauksestakin puhuen, mutta lähinnä pitkälti perinnesyistä. Muutoin jäällä oli Kolumbian naiset valovuosia kyllä Irlannin naisia edellä vaikka vielä jokunen vuosi sitten tämmöinen tulos olisi kuulostanut lähinnä päiväunelta tai hullujen puheilta.)

Andorra-Kuwait 0-5 (Tässä ottelussa olikin viimeinen mahdollisuus Andorralle koko turnaukseen naisilleen näyttää jotakin osaamistaan kun muissa otteluissa homma oli kyllä sellaista hyppimistä kiekkojen torjunnan perässä, että muulle ei paljon aikaa jäänytkään! Pitkään piti kyllä nollapelinkin mitä kyllä kertoi Kuwaitin asemastakin jääkiekossa. Tosin turnauksen kuluessa naiset kisaemäntien suhteen puhuen saivat kyllä juonen päästä kiinni ja jotenkin tuntuu siltä, että lyhyemmässä ajassa maan naiset on päässeet tai pääsemässä kiinni jääkiekon hienousten suhteen toisin kuin miehet. Mene ja tiedä sitten, että miten pitkään juoksuun jutut menevät.)

9.11.2022

Arabiemiraatit-Irlanti 5-2

Kolumbia-Andorra 16-0 (Tässä ottelussa yllättävää oli tosiaan ennakoissakin niin valtava tasoero ja Kolumbian ivailijoiden mielestä tämä oli ainut ottelu missä 'muka' se olisi voinut pärjätä ja muutoin hävitä kaikki pelinsä yhtä muka sen 0-10 per peli. Ei olleet kyllä nekään arvostelijat kovinkaan kartalla tilanteesta. Jokunen vuosi sitten vielä tilanne ehkä vielä niinkin olisi voinut olla. Ei välttämättä kyllä edes silloinkaan. Oli sitten kyse miesten tai naisten jääkiekossa. Tässä vaiheessa turnausvoitto Kolumbian naisille alkoi olla kaikessa hienoudessaan selvä juttu.)

Kuwait-Luxemburg 5-2

10.11.2022

Arabiemiraatit-Kolumbia 1-14 (Tämä oli ennen turnausta sanottu juurikin ratkaisupeliksi ja yhtä juurikin Kolumbian naisten murhenäytelmäksi. Lopulta kävikin niin, että Kolumbian naiset nolasivatkin sitten öljysheikkien ja rahamiesten suosikit!)

Luxemburg-Andorra 11-0

Irlanti-Kuwait 4-3 (Tässä myönteistä oli, että Irlannin naisetkin voittivat tiukassa pelissä välillä tappiollakin olleena. Välillä menivät vähän liikaa paitsioon eikä hereillä oltu puolustuksessakaan tarpeeksi.)

12.11.2022

Luxemburg-Kolumbia 0-4 (Tähän otteluun olikin sitten Kolumbian naisille tiedossa unohtumattomat juhlat. Voitto oli verraten niukka aiempiin huippunäytöksiin nähden, mutta selvästi näytettiin kyllä kyvyt kun tarvittiin. Tämän ottelun myötä voisi kyllä toivoa kovasti lähivuosina Kolumbian naistenkin ilmestymistä jääkiekon MM-ohjelman pariin!)

Andorra-Irlanti 0-12

Kuwait-Arabiemiraatit 4-1 (Tämä oli hyvä loppunäytös välillä jälleen hieman alavireisenä olleelle kisaemäntämaalle. Mikäli nolauksia olikin niin emiirikuntien liiton naisiin nähden oltiin turnauksen lopussa heidän edellään.)

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnauksen 2022 voitti Kolumbia, Luxemburg oli toinen, Kuwait oli kolmas, Arabiemiraatit oli neljäs, Irlanti oli viides ja toiseksi viimeinen ja Andorra naisineen vähemmän yllättäen oli turnauksen kuudes ja viimeinen.

Toivottavasti turnausta jatkettaisiin ensi vuodeksi ja mukaan pääsisi tämän vuoden turnauksesta pois jäänyt myöhäishakija Portugali naisineen kun viime hetken puutteellisen paperityön vuoksi hyväksyntää sille ei tullut.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Tsekki näyttää kyllä pienen hiljaiselon jälkeen taas vahvalta kiekkomaalta. Pastrnak, Necas, Kubalik, Hertl... Siinä on laadukkaita hyökkääjiä. Puolustus on ehkä heikkous, ainakaan itsellä ei tule oikein muita mieleen kuin Hronek joka kylläkin vetää upeaa kautta. Maalivahtiosasto on kunnossa ja siellä on useaa NHL-ukkoa joista varmaankin Vanecek ja Vejmelka ovat se tulevaisuus.

Puolustuksen lisäksi ehkä aika ohkainen tuo materiaali verrattuna vaikkapa Suomeen. Mutta ne huiput ovat sitten todellakin huippuja eivätkä kalpene yhtään meidän staroille. Mielenkiintoista seurata tuota Tsekin matkaa. Oli ennen muinoin suuri pelote arvokisoissa mutta nykyään sitä voi pitää Suomea vastaan lähtökohtaisesti altavastaajana. Mutta tuntuu että heräilisikö se taas pikku hiljaa ja olisi kohta puoliin taas vaarallisempi vastustaja? Ei mitään hajua Tsekkien tulevaisuuden lupauksista mutta nyt näyttää kuitenkin ihan hyvältä ainakin jos noita NHL-nimiä katselee...

Saksa on kyllä tulossa kovaa vauhtia rinnalle ja Slovakiassakin tulossa viimein uusia huippuyksilöitä NHL-kaukaloihin. Miten näette Tsekin jääkiekon tulevaisuuden ja materiaalin? Mikä olisi joukkueen etukäteen arvioitu sijoitus vaikkapa olympialaisissa joissa olisi kaikki parhaat mukana?

Edit: Rutta unohtui puolustuksesta. Siinä on kyllä loistava pakki. Jostakin syystä muistelin hänet slovakiksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös