Muiden maiden maajoukkueet

  • 155 147
  • 476

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon LATAM Cupin 2022 suhteen puhuen siellä nähtiin jälleen hienoja otteluja kuten myös yllätyksiä ja sensaatiopaukkuja kerrassaan!

Ikävä kyllä kaikista Alkuerien otteluista ei löytynyt tuloksia paria muuta vielä muuta huomioimatta joskin tärkeimmistä muista jatko-otteluista löytyi.

Niiden valossa ryhtiliikkeen suhteen parhaat olivat ajoittain rumastikin hävinneet Libanon ja Brasilia joista etenkin jälleen jälkimmäiselle tilanne oli ajoittain pelottavankin synkkä.

Samoin myös Meksikon nöyryytetty A-maajoukkue sai vähän enemmän mainettaan korjattua lopulta kuitenkin.

Silti noloutta sillekin vielä jäi.

Vähän vaisummaksi kokonaistilanteeksi osoittautui sitten Israelin ja Egyptin suoritukset loistavien alkujen jälkeen toki pienin nolauksin Israelin A-maajoukkueelle, mutta erillisen tuotepalkintoturnauksen osalta sen vielä ainakin tänä vuonna tullessa pelatuksi ne onnistuivat siinä hyvin.

Puolivälieriä ei pelattu joten Välierät, Pronssiottelu ja Finaali pelattiin kuten myös tietenkin erinäisiä määriä Sijoitusotteluja pelattiin niiden koskiessa sittenkin kaikkia sijoja eikä suinkaan sijoja 5-12 kuten piti alkujaan.

Sijoitusotteluissa pelattiin ylempien sijojen ohella jälleen myös turnauksen oheispalkinnosta eli Amerigol Cupin voitostakin oma osuutensa Yleisen Sijoitusottelun lisäksi.

Turnauksen päätöspäivä olikin sitten hyvin täynnä otteluja tietenkin osin odotetuin, osin järkyttävinkin tuloksin.

Tässä tulee pienin ilmoituksin niiden ottelujen tulokset jotka onnistuin löytämään kun ehkä kenties jonakin päivänä tulevat vielä loput Alkuerien ottelut ja kun tietenkin Puerto Rico, Argentiina, Meksiko ja Kolumbia menivät Välieriin eli ensin vielä pari muuta löytynyttä Alkuerien ottelua tuloksineen ja sitten loput tulokset:

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Yhdysvalloissa Coral Springsin Jäähallissa Floridassa 14.9.2022-18.9.2022

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Alkuerät

17.9.2022

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Israel 2-3 (Tässä oli välillä kyllä aikamoista kehimistä ja lekkeripelin pelaamista Israelilta kun tasoerot olivat niin valtavia kuin olivat. Lopulta sitten vähemmän yllättäen voitti Israel. Myöhemmin tosin Israel mokaili pääsynsä ulos jatkopeleistä mikä tietyin ehdoin oli huonompi juttu kuin miten paljon nöyryytetyllä Meksikolla oli turnauksessa A-maajoukkueen osalta puhuen. Se edes sentään pääsi mitalipeleihin.)

Egypti-Chile 8-0 (Tässä kyllä kansainvälinen erikoisvieras löi luun kurkkuun tutummalle Etelä-Amerikan turnausedustajalle! Jään Faraot viilettivät menemään voittoon hieman hapuilevan alun jälkeen hyvinkin nopeasti. Ikävä kyllä kuten Israel niin eivät myöskään menestyneet ihan niin hyvin lopuksi kuin miten tuolloin vielä näytti ennen kaikkea Välieriin pääsyn suhteen.

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Välierät

18.9.2022

Argentiina-Kolumbia 9-3 (Kyllä vain. Kolumbia pääsi tietenkin näinkin hyvälle tilalle vain sitten uskomattomasti mokaten kaiken ja romahtaen siihen mitä turnausvoittoon tuli. Kieltämättä Kolumbian television selostajilla oli ennen ottelua olleen karnevaalijuhlan päälle harvinaisen hiljaista kun kävikin sitten näin! Argentiina maksoi täten muutamankin eri Kolumbian aiheuttamat nöyryytykset sitten potut pottuina-tyyliin takaisin.)

Meksiko-Puerto Rico 3-4 (Meksikon A-maajoukkue tietyin ehdoin menestyi hyvin, mutta tietyin ehdoin jopa Alkuerien Kolumbia-nöyryytykseen nähden tämä tappio saattoi voittosaumojen suhteen kirvellä enemmänkin. Alkuerissä kun välillä Meksikon A-maajoukkue veteli vähän lekkeripelimäisesti miten sattui ja nyt olisi tosipaikassa sitten pitänyt jyrätä Puerto Rico matalaksi. Toisin kävi hyvin täpärästi. Puerto Ricolla tuuleekin näinä päivinä lujaa kun MM-ohjelmaan tulemisestakin keskustellaan. Siitä tosin ehkä myöhemmin enemmänkin tulee juttua.)

Argentiina ja Puerto Rico Jääkiekon LATAM Cupin 2022 Finaaliin ja Kolumbia ja Meksiko Jääkiekon LATAM Cupin 2022 Pronssiotteluun.

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Yleinen Sijoitusottelu

18.9.2022

Libanon-Brasilia 7-2 (Brasilian pelit tuntuivat ajoittain jälkipuolella turnausta melko tahmaisilta eikä siten Libanonin pysyttyä poissa paitsioansasta sillä ollut jakoja muuhun kuin tappioon. Brasilialle suoritus oli hyvä epävireisen turnauksen päätteeksi. Turnauksen aikana paukkuja oli toki muuhunkin, mutta ei voi mitään. Koronastakin maa on kärsinyt paljon. Alkuerien karmaisevien vaiheen jälkeen mitä ilmeisimmin Brasilia napsi A-maajoukkueineen mitä ilmeisimmin voiton toisensa perään mikä mahdollisti pääsyn edes tähän matsiin. Libanonin itsensä osalta oltiin kansainvälisenä erikoisvieraana kyllä parempia, mutta lahjat riittäisivät mitaliin ja ehkä hyvällä onnella turnausvoittoonkin tulevassa.)

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Sijoitusottelut Amerigol Cupista

18.9.2022

Chile-Puerto Rico B 4-3 (Chilen maajoukkue oli ottelussa varsin omilla luvuillaan ennen tietenkin lipsumista napaten täten myös Amerigol Cupin kolmostilan. Kokonaistilanteen osalta joukkue oli yhdeksäs. Puerto Ricon B-maajoukkue oli Amerigol Cupin neljäs ja kokonaistilanteen osalta joukkue oli kymmenes.)

Egypti-Israel 3-0 (Tämä oli sensaatiopaukku vähän samaan tapaan kuin Kolumbian voitto Meksikon A-maajoukkueesta! Jään Faraoille olisi kyllä tilausta MM-ohjelmaan kunhan vain kaikki menisi tulevalle vuodelle/vuosille nappiin. Egypti oli jälleen turnauksen edetessä näyttänyt osaamistaan. Ikävä kyllä LATAM Cupin 2022 Välieristä joukkue juuri ja juuri jäi pois kun kerrankin joukkueella olisi ollut varmaan pääsyä sijoille 3-5 melko hyvin esittämiensä otteiden perusteella. Tilannehetken 2-3 vuoden takaiseen tilaan nähden Egypti on mennyt valtavasti eteenpäin jääkiekossa. Ongelma on vain se, että jatkuuko sama kehitys hyvänä myös tulevassa. Parempiakin mittatikkuja pitäisi saada ja esimerkiksi osin voiton arvoa vähän syö kieltämättä Israelin tämän hetken jääkiekon ahdinko sen ollessa kuitenkin jonkin verran pienempi toisin kuin Meksikolla. Amerigol Cupin voitto oli kuitenkin kehityskelpoinen suoritus kokonaistilanteen seiskapaikalla. Israelin A-maajoukkue vuorostaan nuorine kykyineen hermostui väsyen turnauksen loppua kohti joskin ehkä tasapeli tai voitto maineen suhteen verratenkin selkeästi olisi ollut parempi juttu. Amerigol Cupin toinen sija ja kasipaikka turnauksesta oli kuitenkin siihen nähden pettymyksellinen suoritus kun ennen turnausta paljonkin odotettiin eli voittoa tai toista sijaa hallitsevasti.)

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Muut Sijoitusottelut

18.9.2022

Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue-Argentiina B 4-3 (Tässä panoksena oli turnauksen 11:sta sija. Se meni sitten erikoismaajoukkueen nimiin katkonaisessa, rajun rikkonaisessa ottelussa jolloin täten Argentiinan B-maajoukkue oli turnauksessa 12:sta.)

Meksiko B-Libanon B 0-9 (Tässä panoksena oli turnauksen 13:sta sija. Tämä meni kyllä Libanonin B-maajoukkueen osalta sellaiseksi jyräykseksi, että Meksiko B-maajoukkue liiskautui pahan päiväisesti. Osin toki huonosti menneen turnauksen päätteeksi tuntui motivaatio olevan hyvin vähissä. Ei ihan niin surkeasti mennyt kuin Meksikon C-maajoukkueella, mutta ei paljon puuttunut. Edes jokunen maali olisi ollut hyvä saada. Kun näin ei käynyt oli Meksikon hyvin nöyryytetty B-maajoukkue turnauksessa 14:sta. Libanonin B-maajoukkue olikin sitten 13:sta hyvinkin selvästi.)

Brasilia B-Venezuela 0-6 (Tässä panoksena oli turnauksen 15:sta sija. Ikävä kyllä Venezuelan osalta muu turnaus meni jatkon kannalta tervanjuonniksi. Siihen nähden sentään tuli lopuksi voitto jämäsijoille. Brasilian B-maajoukkueen turnaus vuorostaan ei kyennyt Brasilian A-maajoukkueen tapaan saamaan nostetta edes jotenkin ja siten turnaus meni vessasta alas siinä missä tämänkin paljon jääkiekosta puhuen kärsineen Etelä-Amerikan perinteisen jääkiekkojätin parempi maajoukkue sentään pääsi lähelle turnauksen muita kärkisijoja. Venezuela sai 15:sta sijan ja Brasilian B-maajoukkue olikin sitten 16:sta hyvinkin selvästi.)

Argentiina C-Meksiko C 8-2 (Tässä panoksena oli turnauksen viimeiset sijat eli 17:sta ja 18:sta paikka. Tämän Argentiina C-maajoukkue sentään vei itselleen olemalla siten toiseksi viimeinen ja 17:sta kun taas Meksikon C-maajoukkue oli hengettömistä hengettömin läpi turnauksen ollen siten ansaitusti viimeinen ja 18:sta.)

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Pronssiottelu

18.9.2022

Meksiko-Kolumbia 5-3 (Tässä sentään Meksiko näytti kaapin paikan nousukkaalle ja täytti tehtävänsä vähimmäisvaatimuksen maan oman lehdistön haukkumisten keskellä eli sai sentään pronssimitalin turnauksesta. Pelottavankin lähellä oli ajoittain jäädä ilman. Tila kertoi paljon Meksikon tämän hetken taantumuksesta jääkiekossa. Etenkin kun nyt mentiin turnaukseen selkeällä A-maajoukkueella tavoitteena ainoastaan murskavoitto näennäisesti umpiheikkojen maiden keskuudessa ja mikäli jollekin piti hävitä ennen turnausta turnausvoitosta puhuen niin lähinnä Israelille kun sekin A-maajoukkuetta käytti. Niin paljon kun Meksikoa voisi haukkua niin se ei sentään valahtanut niin alas turnauksen edetessä toisin kuin Israel. Kolumbia vuorostaan jäi puolustavana mestarina ikävä kyllä nyt mitaleitta nelostilalle. Turnauksen tässä valossa paras hetki oli voittaa Meksikon A-maajoukkue Alkuerissä ja yleensäkin pelata jälleen erinomaisenkin hyvää jääkiekkoa. Ikävä kyllä sen täytyisi saada yli-innokkuutensa kuten myös ratkaisupaikkojen ailahtelevuus kuriin. MM-ohjelmaan maa voisi kyllä tarttua mikäli pystyy!)

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Finaali

18.9.2022

Puerto Rico-Argentiina 4-3 (Jääkiekon LATAM Cupin 2022 voitti täten pääturnauksen osalta hienosti Puerto Rico mitä nyt hyvin pitkään piti Argentiina jännitysnäytelmää yllä. Molemmilla on mahdollisuutensa, mutta myös ongelmansa kenties lähivuosille viimein siintävää MM-ohjelmaa varten. Puerto Rico onkin jo hakenut pääsyä, mutta tosiaan ensi vuoden suhteen kuulemista riittää eikä ihan helppoa siitä tule. Pienin varjoasetelmiin tultiin tähän pisteeseen, mutta Meksiko A-maajoukkueineen ja Kolumbia viime aikojen kuumimpana jääkiekkomaana Etelä-Amerikassa sössi täysin paikkansa turnausvoitosta puhuen. Argentiina menetti turnausvoiton jossain määrin kyllä huonoon viimeistelyyn kuten myös ehkä turhiin estelyjäähyihin tai koukkausjäähyihin. Ilman muuta toki huonomminkin olisi voinut mennä kuin, että oltiin toisia. Puerto Ricon voittoarvoa syö myös se seikka, että Jamaika ei turnauksessa pelannut.)

Täten siis Jääkiekon LATAM Cupin 2022 voittaja oli pääturnauksen osalta puhuen Puerto Rico, Argentiina oli toinen, Meksiko oli kolmas, Kolumbia oli neljäs puolustavana voittajana mitaleitta, Libanon oli viides, Brasilia oli kuudes, Egypti oli seitsemäs ja Amerigol Cupin voittaja, Israel oli kahdeksas ja Amerigol Cupin toinen, Chile oli yhdeksäs ja Amerigol Cupin kolmas, Puerto Ricon B-maajoukkue oli kymmenes ja Amerigol Cupin neljäs, Keski-Amerikan Yhteismaajoukkue oli yhdestoista, Argentiinan B-maajoukkue oli kahdestoista, Libanonin B-maajoukkue oli kolmastoista, Meksikon B-maajoukkue oli neljästoista, Venezuela oli viidestoista, Brasilian B-maajoukkue oli kuudestoista ja kolmanneksi viimeinen turnauksessa, Argentiinan C-maajoukkue oli seitsemästoista ja toiseksi viimeinen turnauksessa ja Meksikon C-maajoukkue oli kahdeksastoista ja viimeinen turnauksessa kuten oli ollut viimeinen viime vuonnakin.

Ensi vuodenkin Jääkiekon LATAM Cupiin suunnitelmat ovat kehittymässä kovaa vauhtia.

Niin pääturnauksen kuin myös sen kevät-turnauksen eli Spring Cupin osalta.

Jääkiekon LATAM Spring Cup/Kevät-Cup 2023 onkin sitten vuorossa 176 päivän kuluttua tästä päivästä eli siinä noin ensi vuoden maaliskuun tietämillä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänä vuonna pelatun Jääkiekon LATAM Cupin osalta Etelä-Amerikan tärkeimmästä jääkiekkoturnauksesta puhuttaessa nähtiin myös ensimmäisen kerran erillisinä Nuorten ja Poikien ja Lasten puolikin osana tärkeää kehitystä alueen jääkiekon tulevaisuutta ajatellen.

Viime vuonna Nuorten ja Poikien puoli oli yhteinen eli erillistä turnausta ei ollut.

Niissä pelasi lopulta viime hetken aikapulan ja järjestäjien vastahangoittelun vuoksi alkujaan yksi aikuisten puolelle sijoitettavaksi aiottu erikoisjoukkue kun erikoisjoukkueita oli kaksikin joista toinen oli yksinomaan tarkoitettu Lasten puolelle.

Toinen näistä tietenkin oli Karibiansaarten Yhteismaajoukkue/Team Karibia mikä oli Lasten puolella, mutta myös Nuorten puolella jäätyään viime hetkellä sivuun pääturnauksesta kun ikäryhmätason pelättiin olevan liian nuorta tai muutoin heikon oloista pääturnauksen selvästi kokeneempaan puoleen nähden.

Lasten puolella oli Etelä-Amerikan Lasten Yhteismaajoukkue.

Lasten puolella muut mukana olleet olivat Brasilian ja Kolumbian Lasten Maajoukkue, Puerto Ricon Lasten Maajoukkue ja lisäksi vielä Venezuelan Lasten Maajoukkue.

Poikien puolella ei ollut erikoisjoukkueita kun siellä pelasivat Meksikon Poikien Maajoukkue, Kolumbian Poikien Maajoukkue, Puerto Ricon Poikien Maajoukkue ja Argentiinan Poikien Maajoukkue.

Nuorten puolella nyt erillisessä turnauksessa muut mukana olleet olivat Kolumbian Nuorten Maajoukkue, Puerto Ricon Nuorten Maajoukkue ja lisäksi vielä Argentiinan Nuorten Maajoukkue.

Laitan ensin vain Lasten puolen turnauksen ja sitten perään Nuorten puolen turnauksen kun ikäraja oli Lasten puolella 12 vuotta tai alle ja Nuorten puolella ikäraja oli 20 vuotta tai alle näiden erikoisjoukkueiden ottelut huomioiden:

LATAM Cup 2022 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Lapset Alkuerät

14.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Brasilia 4-6

Puerto Rico-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 12-13

15.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Puerto Rico 10-5

Kolumbia-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 4-7

16.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Venezuela 1-4

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Kolumbia 4-7

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Lapset Puolivälierät

17.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Kolumbia 10-4

Puerto Rico-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 10-7

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Lapset Välierät

17.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Venezuela 5-2

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Lapset Finaali

17.9.2022

Etelä-Amerikan Yhteismaajoukkue-Brasilia 6-9

LATAM Cup 2022 Lasten turnauksen voitti jälleen Brasilia.

Välinumerona mainiten LATAM Cup 2022 Poikien turnauksen voitti Meksiko kun Poikien puolella ikäraja oli 16 vuotta tai alle.

Tähän vielä tulee alle Nuorten turnauksen ottelut erikoisjoukkueidensa osalta puhuen tuloksineen:

LATAM Cup 2022 Coral Springsin Jäähallissa Yhdysvaltojen Floridassa

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Nuoret Alkuerät

14.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Kolumbia 10-2

15.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Argentiina 6-0

16.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Puerto Rico 3-8

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Nuoret Välierät

17.9.2022

Kolumbia-Karibiansaarten Yhteismaajoukkue 3-7

Jääkiekon LATAM Cup 2022 Nuoret Finaali

18.9.2022

Karibiansaarten Yhteismaajoukkue-Puerto Rico 1-8

LATAM Cup 2022 Nuorten turnauksen voitti Puerto Rico.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Kehittyvien Maiden Turnaus on tunnetusti ollut viime vuosina erittäin tärkeä turnaus jääkiekon pienimmille maille.

Ensi vuodeksi sitä näillä näkymin jatketaan ja laajennetaan mikäli mahdollista.

Sitten onkin uusi turnaus edessä:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus onkin sitten kokonaan uusi turnaus.

Naisille kyseinen turnaus onkin hieman epävirallisemmin tietyin ehdoin jo suoraan kuin Jääkiekon Naisten MM-kisojen 4. Divisioona tai E-sarja uuden polven vastaavana kun entinen hävisi tietenkin vuoden 2011 jälkeen vuoden 2012 MM-kisojen uudistuksessa kaikki tyynni IIHF:n osalta puhuen.

Sittemmin tuon hetken taantumasta on kansainvälinen naisten jääkiekko toipunutkin melkoisen paljon kun 4. Divisioonaakin uudelleen mietitään järjestettäväksi ja osa näistä uuden turnauksen joukkueista voisi pelata myös MM-kisojen 3. Divisioonassakin etenkin kun siellä kiistoja riittää yhteiskisojen ja erikseen pelaamisen suhteen kuten myös Iran-Israel-sotkun vuoksi.

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaukseen osallistuvat tällä hetkellä seuraavat kuusi maata kun se on tarkoitus pitää Kuwaitissa Kuwait Cityn Bayanin Jäähallissa marraskuussa eli 6.11.2022-12.11.2022 välisenä aikana:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus 2022

Kuwait (Pelaa ja on pelannut Jääkiekon Naisten Aasian Haasteturnausta ja taso ei ole normaalisti häikäissyt. On tietenkin kisaemäntä.)

Arabiemiraatit (Pelaa ja on pelannut Jääkiekon Naisten Aasian Haasteturnausta ja taso ei ole normaalisti häikäissyt. On kuitenkin Kuwaitin naispuolta yleensä parempi.)

Irlanti (Ainoa osallistuja jolla on ollut naisensa myös Jääkiekon Naisten MM-kisojen otteluissa mukana jossain kohtaa historiassa toki hyvin alimmilla tasoilla. Irlanti joutui MM-ohjelmasta jäämään pois kun nk. Olympiamittaista jäähallia ei saatu, maa ei kyennyt hyödyntämään MM-uudistusten myötä tulleita vähempiä määriä eri sarjatasoja ja kun osin muutenkin naisjääkiekkoa ei Irlannissa saatu myytyä toisin kuin edes jotenkin miesten jääkiekkoa tuolloin. Vähän ennen korona-aikaa kuten myös koronan jälkiajalle puhuen tilanne Irlannissakin on muuttunut. Toivottavasti se muuttuisi parempaan päin sillä ennen nk. Olympiamittaista jäähallia se ei voi palata MM-ohjelman pariin. Lähtökohtaisesti erinäisin taustoin ajatellen on toinen ennakkosuosikki Kolumbian ohella kun kuitenkin Belfastin Jäähallia Yhdistyneiden Kuningaskuntien Pohjois-Irlannin puolella käytetään harjoituspaikkana jolloin harjoittelutaso on kunnossa.)

Kolumbia (Pelaa ja on pelannut tietenkin Jääkiekon Naisten LATAM Cupia kuten jo edeltäjääkin eli Jääkiekon Naisten Väli-Amerikan Turnausta eli Pan-Am Cupia. On Irlannin ohella selkein ennakkosuosikki kun harjoittelutaso on sinänsä kunnossa parhaiten. Kolumbia ei aivan menestynyt tänä vuonna Jääkiekon LATAM Cupin pääturnauksen puolella niin hyvin kuin piti, mutta edelleen pienin kolhuin sen tulevaisuus on hyvin lupaava eikä sen naiset olisi poikkeus mikäli vain MM-ohjelmaan uskaltaisivat liittyä.)

Andorra (Pienoisvaltiossa on myös naisten puoli jääkiekossa ollut kauan olemassa, mutta miehiinkin verrattuna pelejä on ollut itse jäillä pelottavankin vähän. Silti niitä kuitenkin on ollut kuten tänä keväänä Espanjan naisia vastaan kuten myös Espanjan naisten seurajoukkueitakin vastaan. Espanjan naisille kuitenkin hävittiin esimerkiksi maalein 1-7 kun taso oli kuin toisesta maailmasta Espanjan naisilla. Kuitenkin vasta-alkajien/melkein vasta-alkajien keskuudessa mikään ei ole pois Andorrankaan suhteen.)

Luxemburg (Toinen pienoisvaltio on myös kauan periaatteessa naisten puolta harjoittanut jääkiekossa, mutta miehiinkin verrattuna pelejä on ollut itse jäillä pelottavankin vähän. Ihan viime vuosina eli ennen koronaa kolme vuotta sitten innostus käynnistyi uudelleen ennen sitten korona luomaa estoa. Sittemmin nyt koronan jälkiajalle puhuen koko pienmaan jääkiekon 100-vuotisjuhlien kunniaksi päätetään lähteä pelaamaan naisten puolelle suurempaakin turnausta. Kuitenkin vasta-alkajien/melkein vasta-alkajien keskuudessa mikään ei ole pois Luxemburginkaan suhteen.)

Saa nähdä, että miten käy näiden maiden kesken sitten turnauksessa itsessään!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tänään onkin tapahtunut mielenkiintoisia asioita koskien uusinta jäsentä IIHF:ssä.

Nimittäin Puerto Rico sai Yhdysvaltojen kanssa käytyjen, ajoittain hyvinkin pitkien ja nihkeidenkin neuvottelujen päätteeksi luvan liittyä ja päästä IIHF:n jäseneksi!

Historiallisuudesta osin puhutaan siksikin kun Puerto Rico tietysti on itsehallinnollinen, Yhdysvaltain suojelukseen kuuluva territorioalue.

Puerto Ricossa jääkiekkoa on toki pelattu historiallisesti hyvinkin kauan jolloin kiitos myös Yhdysvaltain läheisyyden kuten myös Meksikon läheisyyden on lajin harjoituskin säilynyt hengissä.

Välillä kukoistaen ja välillä olleen melkein kokonaan olematontakin.

Aiemmin tietysti milloin Yhdysvaltojen vastustukseen, IIHF:n omaan vastustukseen nimenomaan sen poliittisesta asemasta puhuen kuten myös lopuksi itse alueen itsensä emmintään kaatuivat unelmat olemisesta mukana IIHF:ssä, MM-ohjelmassa ja kenties hyvinkin korkealla MM-jääkiekossa.

Varsinkin etenkin mikäli Yhdysvaltain alasarjojenkin pelaajilla olisi ollut käyttöä sen maajoukkueessa siitä puhuen.

Puerto Ricon tuleminen onkin Karibianmeren alueen maille tärkeä juttu, mutta myös mielenkiintoinen ennakkotapaus osin sille itselleen kuten IIHF:llekin.

Mitkä muut territorioalueet/itsehallintoalueet voisivat olla jääkiekkoon kuuluvia maajoukkueineen?

Itselleni ainakin Argentiinan lähettyvillä olevat, briteille kuuluvat Falkland-saaret ja Stanley-saaret voisivat olla jääkiekossa tietyin ehdoin mukana ihan maajoukkueinakin.

Etenkin kun Falklandilla eli myös argentiinalaisittain Malvinasilla on ollut jääkiekkoa vireillä välillä paljonkin ja jopa erinäisiä erikoismaajoukkueitakin historiallisesti ja nykyään!

Välillä etenkin Argentiinan jääkiekkoilun ollessa huonolla tolalla nimenomaan Falklandilla on pelattu paljonkin jääkiekkoa.

Kun palataan takaisin Puerto Ricon pariin niin tietenkin sen täytyy uuden tulemisensa nimissä pystyä moneen, moneen juttuun, että isommin voisi olla MM-ohjelmassa hetkeen mukana.

Rohkaiseva askel tämäkin on kun ottaa huomioon, että liittotason uudelleenjärjestelykin siellä alkoi pitkien aikojen jälkeen uudelleen 28 kuukautta sitten, keskellä koronaa toukokuussa 2020.

Tosin melko odotettu uutinen tämä oli, mutta osin itse odotin silti esimerkiksi Jamaikan tai Kolumbian päätöstä pelata MM-ohjelmassa jo ensi vuodeksi kuin tätä.

Muuna uutisena IIHF:n kokouksen tiimoilta puhuen Iran on muuttunut nyt täysjäseneksi aiemman liitännäisjäsenen, yhteistyöjäsenen tai enintään puolijäsenen asemasta.

Täysjäsenyys antaa tietenkin paremmat mahdollisuudet MM-ohjelman jatkamiseen siinä mitä osallistumiseen tulee kuten myös sen, että Talviolympiakarsintoihin 2026 Iran voi nyt liittyä helpommin kuin muuna jäsenenä ollessaan olisi voinut.

Iranista puhuen pelaajamäärät ovat kasvamaan päin, jäähalleja on melkoisenkin paljon ja moni muukin asia on kehittymään päin.

Ikävä kyllä Iranilla on edelleen sotkunsa selvitettävänä siinä mitä tulee Israel-vastaisuuteen siitä vihaankin asti nousten kuten myös maan naisten kiekkoilukin on hieman ikävämmällä tolalla.

Miehille kun vastoittain annettiin Iranin jääkiekkoiluun lisää rahoitusta, mutta ei naisille.

Lisäksi mitä Israeliin tulee niin kenties pelivastaisuudessa miehistä puhuen voidaan tietyin, tiukoin ennakkoehdoin päästä yli vähän samaan tapaan kuin miten Turkki tai Arabiemiraatit osin ovat päässeet, mutta naisissa pelaaminen Israelia vastaan on ollut Iranille miehiäkin jyrkemmän inttämisen ja kieltämisen aihe.

Välillä tuntuu kyllä, että ehkä täysjäsenyys tuolla käytöksellä annettiin vähän liian äkkiä ja itse olisin IIHF:n pomona lykännyt sitä myöntöä toki hyvästä kehityksestä huolimattakin.

Mene ja tiedä sitten, että mitä Iran jatkossa tekee.

Kuitenkin:

Tervetuloa sitten Puerto Rico!
 

Domi28

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Liverpool

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Tricolori Hochein eli Romanian osalta on viime aikoina ollut surullisempaa aikaa.

Etenkin kun lajilegenda paikallisjääkiekossa osin pelaajana, mutta sitäkin enemmän päävalmentajana eli Stefan Ionescu on menehtynyt 87 vuoden iässä.

Hän oli tietysti päävalmentajana muun muassa silloin kun Romaniaa huikeimmillaan povattiin kuuden parhaankin joukkoon MM-jääkiekossa noin siinä vuosina 1976-1978 tai osin 1979-1980 ulottuen kun tuolloin Tricolori Hochei oli mukana Talviolympialaisissakin esimerkiksi Innsbruckiin ja Lake Placidiin.

Levätköön rauhassa.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus onkin sitten kokonaan uusi turnaus.

Se tulee vuoroon tänään.

Naisille kyseinen turnaus onkin hieman epävirallisemmin tietyin ehdoin jo suoraan kuin Jääkiekon Naisten MM-kisojen 4. Divisioona tai E-sarja uuden polven vastaavana kun entinen hävisi tietenkin vuoden 2011 jälkeen vuoden 2012 MM-kisojen uudistuksessa kaikki tyynni IIHF:n osalta puhuen.

Sittemmin tuon hetken taantumasta on kansainvälinen naisten jääkiekko toipunutkin melkoisen paljon kun 4. Divisioonaakin uudelleen mietitään järjestettäväksi ja osa näistä uuden turnauksen joukkueista voisi pelata myös MM-kisojen 3. Divisioonassakin etenkin kun siellä kiistoja riittää yhteiskisojen ja erikseen pelaamisen suhteen.

Iran-Israel-sotkun vuoksi se päättyi jälkimmäisen kisoihin jolloin ensin kerrottu ei niissä pelaa ja tulee pelaamaan tulevia muita turnauksia korvauksena siitä sitten.

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaukseen osallistuvat nyt lopullisestikin seuraavat kuusi maata kun se on tarkoitus pitää Kuwaitissa Kuwait Cityn Bayanin Jäähallissa marraskuussa eli 6.11.2022-12.11.2022 välisenä aikana:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus 2022

Kuwait

Arabiemiraatit

Irlanti

Kolumbia

Andorra

Luxemburg

Tänään käynnistyvään turnaukseen pelataan avauspäivälle seuraavat ottelut:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus 2022

6.11.2022

Irlanti-Luxemburg

Arabiemiraatit-Andorra

Kuwait-Kolumbia

Saa nähdä, että miten käy näiden maiden kesken sitten turnauksessa itsessään ennen pitkää!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaiden sarjassa tullaan pelaamaan pitkien neuvottelujen jälkeen ensi vuoden puolella sittenkin.

Kuten myös turnauksen naisten puolikin selvästi aikuisempaan makuun.

Kesällä pelattiin sitten tämän saman turnauksen nuorten miesten puolikin eli Alle 20-Vuotiaiden sarja.

Ikävä kyllä miesten puolta ei pelata enää mitenkään täksi vuodeksi ja sen puoli myös ikävä kyllä lykkäytynee kauemmaksikin tulevaisuuteen.

Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaiden sarjassa pidetään Mongoliassa tietenkin Ulaanbaatarin/Ulaanbaatorin Jäähallissa eli Steppe Arenassa ennen pitkää.

Turnaukseen osallistuvat seuraavat joukkueet:

Mongolia (Isännöi tietenkin turnausta.)

Indonesia

Intia

Iran

Macao (Tämä onkin mielenkiintoinen. Etenkin kun mitenkään ei voitu ensi vuodeksi miesten joukkuetta tuoda MM-ohjelmaan jolloin tämä lienee sitten korvaus halukkaille ja näiltä osin nuorukaisille tämä on hyvä näytön paikka jatkoon.)

Singapore

Thaimaa

Arabiemiraatit (Turnauksen kansainvälinen erikoisvieras.)

Uzbekistan (Kivikasvoiset ja kovin hankalasti tavoitettavissa kansainvälisestikin olevat Uzbekistanin Kiekkoliiton johtomiehet viimein neuvottelujen jälkeen päättivät lähettää kuitenkin nuorukaisjoukkueen pelaamaan tässä turnauksessa. Erikoinen juttu kun tosiaan jostakin syystä välillä ihan hyvästäkin innostuksesta huolimatta maa ei ole MM-ohjelmaan viitsinyt/ehtinyt tulla mukaan muutoin ja pitkään kieltäytyi lähettämästä oikein mitään joukkuetta. Nyt sentään lähettävät edes ikäluokkajoukkueen. Kun he päättivät lähettää niin kolme vuotta sitten IIHF:n jäseniksi täysin päästyään tämä onkin heille itsenäisen Uzbekistanin ensimmäinen turnaus kun kaikki muut vähänkin suuret turnaukset jääkiekkoon ovat olleetkin Neuvosto-Uzbekistanin ajan peruja.)

Turnaus pidetään 26.2.2023-5.3.2023 eli aikaa vielä toki on.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus tullaan pelaamaan pitkien neuvottelujen jälkeen ensi vuoden puolella sittenkin.

Ikävä kyllä myös erinäisten muiden turnausten sijoittelun vuoksi odottavan aika on pitkä eli peräti vasta ensi keväänä toukokuulle venyen.

Itse turnaus pelattaisiin Thaimaassa Bangkokin Jäähallissa 14.5.2023-21.5.2023 ja siinä pelaisivat seuraavat joukkueet:

Thaimaa (Emännöi turnausta.)

Intia

Iran (Tämä onkin Iranin naisten puolelle yksi monista oman tasonsa MM-kisojen korvaavista turnauksista tietenkin aiemman Iran-Israel-sotkun päättymisen takia Israelin eduksi.)

Kuwait (Kansainvälinen erikoisvieras turnauksessa.)

Malesia

Singapore

Arabiemiraatit (Kansainvälinen erikoisvieras turnauksessa.)

Saa sitten nähdä, että miten tässäkin sitten käykään.

Miesten puoleen nähden on kuitenkin hyvä juttu, että edes naisten puolikin selkeän ilmoitetusti pelataan!
 

Pardus

Jäsen
Latvian kohtuu nimettömältä maajoukkueelta tosi hyvä tulos, kun voittivat Norjan peräti 6-3. Kahdeksan pelaajaa Mestiksestä ja joukkueen keski-ikä alle 22v. Mestiksen taso siis nousussa ja Latvia saamassa uutta sukupolvea "pinnalle".


Viro puolestaan voitti Latvian B-maajoukkueen 2-1. Rooba ja Kulintsev maalintekijöinä. Aina kova sana, kun Viro voittaa minkä tahansa Latvian lätkämajun.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaukseen en ehtinyt muiden kiireiden takia isommin ottaa kantaa tai laittaa päivityksiä turnausaikaan.

Eilen se päättyi kun se pelattiin 6.11.2022-12.11.2022 Kuwaitissa Bayanin Jäähallissa. Välipäivät olivat 8.11.2022 ja 11.11.2022.

Tässä tulokset otteluista ja mietteitäkin tulee tilanteen mukaan:

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnaus 2022

6.11.2022

Irlanti-Luxemburg 4-5 (Tämä oli melko tiukka peli avauspäivälle ja lupasi melko paljon itse turnaukseen mitä nyt toisin kävi sellaisenaan.)

Arabiemiraatit-Andorra 10-1 (Tässä Arabiemiraatien neidot lähtivät viilettämään omille teilleen melko äkkiä ja Andorran neidoille tämä olikin sitten Kuwait-ottelun ohella koko turnauksen kohokohta lopulta etenkin kun kävi selväksi, että muu turnaus tuli olemaan riepottelua ja ainut maalikin tuli tehtyä heille turnaukseen tähän otteluun.)

Kuwait-Kolumbia 2-7 (Kolumbia yllätti turnausemännän ja tästä se saikin itselleen sellaisen voima-annoksen, että se ei horjunut ja turnaukseen loppuun mennessä Kolumbian naiset pystyivät täten ammattimaisinkin ottein menemään kohti turnausvoittoa jo yllättävänkin varhaisessa vaiheessa.)

7.11.2022

Luxemburg-Arabiemiraatit 6-3

Kolumbia-Irlanti 7-3 (Tämäkin vielä tuntui yllätykseltä itse pelipäivänä kuten osin turnauksestakin puhuen, mutta lähinnä pitkälti perinnesyistä. Muutoin jäällä oli Kolumbian naiset valovuosia kyllä Irlannin naisia edellä vaikka vielä jokunen vuosi sitten tämmöinen tulos olisi kuulostanut lähinnä päiväunelta tai hullujen puheilta.)

Andorra-Kuwait 0-5 (Tässä ottelussa olikin viimeinen mahdollisuus Andorralle koko turnaukseen naisilleen näyttää jotakin osaamistaan kun muissa otteluissa homma oli kyllä sellaista hyppimistä kiekkojen torjunnan perässä, että muulle ei paljon aikaa jäänytkään! Pitkään piti kyllä nollapelinkin mitä kyllä kertoi Kuwaitin asemastakin jääkiekossa. Tosin turnauksen kuluessa naiset kisaemäntien suhteen puhuen saivat kyllä juonen päästä kiinni ja jotenkin tuntuu siltä, että lyhyemmässä ajassa maan naiset on päässeet tai pääsemässä kiinni jääkiekon hienousten suhteen toisin kuin miehet. Mene ja tiedä sitten, että miten pitkään juoksuun jutut menevät.)

9.11.2022

Arabiemiraatit-Irlanti 5-2

Kolumbia-Andorra 16-0 (Tässä ottelussa yllättävää oli tosiaan ennakoissakin niin valtava tasoero ja Kolumbian ivailijoiden mielestä tämä oli ainut ottelu missä 'muka' se olisi voinut pärjätä ja muutoin hävitä kaikki pelinsä yhtä muka sen 0-10 per peli. Ei olleet kyllä nekään arvostelijat kovinkaan kartalla tilanteesta. Jokunen vuosi sitten vielä tilanne ehkä vielä niinkin olisi voinut olla. Ei välttämättä kyllä edes silloinkaan. Oli sitten kyse miesten tai naisten jääkiekossa. Tässä vaiheessa turnausvoitto Kolumbian naisille alkoi olla kaikessa hienoudessaan selvä juttu.)

Kuwait-Luxemburg 5-2

10.11.2022

Arabiemiraatit-Kolumbia 1-14 (Tämä oli ennen turnausta sanottu juurikin ratkaisupeliksi ja yhtä juurikin Kolumbian naisten murhenäytelmäksi. Lopulta kävikin niin, että Kolumbian naiset nolasivatkin sitten öljysheikkien ja rahamiesten suosikit!)

Luxemburg-Andorra 11-0

Irlanti-Kuwait 4-3 (Tässä myönteistä oli, että Irlannin naisetkin voittivat tiukassa pelissä välillä tappiollakin olleena. Välillä menivät vähän liikaa paitsioon eikä hereillä oltu puolustuksessakaan tarpeeksi.)

12.11.2022

Luxemburg-Kolumbia 0-4 (Tähän otteluun olikin sitten Kolumbian naisille tiedossa unohtumattomat juhlat. Voitto oli verraten niukka aiempiin huippunäytöksiin nähden, mutta selvästi näytettiin kyllä kyvyt kun tarvittiin. Tämän ottelun myötä voisi kyllä toivoa kovasti lähivuosina Kolumbian naistenkin ilmestymistä jääkiekon MM-ohjelman pariin!)

Andorra-Irlanti 0-12

Kuwait-Arabiemiraatit 4-1 (Tämä oli hyvä loppunäytös välillä jälleen hieman alavireisenä olleelle kisaemäntämaalle. Mikäli nolauksia olikin niin emiirikuntien liiton naisiin nähden oltiin turnauksen lopussa heidän edellään.)

Jääkiekon Naisten Kehittyvien Maiden Turnauksen 2022 voitti Kolumbia, Luxemburg oli toinen, Kuwait oli kolmas, Arabiemiraatit oli neljäs, Irlanti oli viides ja toiseksi viimeinen ja Andorra naisineen vähemmän yllättäen oli turnauksen kuudes ja viimeinen.

Toivottavasti turnausta jatkettaisiin ensi vuodeksi ja mukaan pääsisi tämän vuoden turnauksesta pois jäänyt myöhäishakija Portugali naisineen kun viime hetken puutteellisen paperityön vuoksi hyväksyntää sille ei tullut.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Tsekki näyttää kyllä pienen hiljaiselon jälkeen taas vahvalta kiekkomaalta. Pastrnak, Necas, Kubalik, Hertl... Siinä on laadukkaita hyökkääjiä. Puolustus on ehkä heikkous, ainakaan itsellä ei tule oikein muita mieleen kuin Hronek joka kylläkin vetää upeaa kautta. Maalivahtiosasto on kunnossa ja siellä on useaa NHL-ukkoa joista varmaankin Vanecek ja Vejmelka ovat se tulevaisuus.

Puolustuksen lisäksi ehkä aika ohkainen tuo materiaali verrattuna vaikkapa Suomeen. Mutta ne huiput ovat sitten todellakin huippuja eivätkä kalpene yhtään meidän staroille. Mielenkiintoista seurata tuota Tsekin matkaa. Oli ennen muinoin suuri pelote arvokisoissa mutta nykyään sitä voi pitää Suomea vastaan lähtökohtaisesti altavastaajana. Mutta tuntuu että heräilisikö se taas pikku hiljaa ja olisi kohta puoliin taas vaarallisempi vastustaja? Ei mitään hajua Tsekkien tulevaisuuden lupauksista mutta nyt näyttää kuitenkin ihan hyvältä ainakin jos noita NHL-nimiä katselee...

Saksa on kyllä tulossa kovaa vauhtia rinnalle ja Slovakiassakin tulossa viimein uusia huippuyksilöitä NHL-kaukaloihin. Miten näette Tsekin jääkiekon tulevaisuuden ja materiaalin? Mikä olisi joukkueen etukäteen arvioitu sijoitus vaikkapa olympialaisissa joissa olisi kaikki parhaat mukana?

Edit: Rutta unohtui puolustuksesta. Siinä on kyllä loistava pakki. Jostakin syystä muistelin hänet slovakiksi.
 

Pardus

Jäsen
Vajaan tunnin kuluttua alkaa U20 kakkosdivarin ottelu Kiina - Taiwan. Ovatkohan maat kohdanneet monesti eri urheilulajeissa? Mielenkiintoista nähdä, pysyykö tunteet kurissa.
Edit. Kiina voitti 8-2 ja nousi 2A-divisioonaan. Melko karua, että juuri taiwanilaiset joutuivat todistamaan Kiinan nousujuhlat ja kuuntelemaan Kiinan kansallislaulun.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Vajaan tunnin kuluttua alkaa U20 kakkosdivarin ottelu Kiina - Taiwan. Ovatkohan maat kohdanneet monesti eri urheilulajeissa? Mielenkiintoista nähdä, pysyykö tunteet kurissa.
Edit. Kiina voitti 8-2 ja nousi 2A-divisioonaan. Melko karua, että juuri taiwanilaiset joutuivat todistamaan Kiinan nousujuhlat ja kuuntelemaan Kiinan kansallislaulun.


Tämä tulee pitkän ajan jälkeen, mutta kyllähän he ovat kohdanneet muissakin urheilulajeissa tai suurtapahtumissa kuten esimerkiksi Yleisurheilun Maailmankisoissa ja siihen päälle esimerkiksi jalkapallon erinäisissä Aasiaa koskevissa turnauksissa.

Kun Kiinalla on mennyt riittävän huonosti jääkiekossa ja hieman ikäluokkataustoista riippuen niin myös silloin Taiwan on kohdattu niissä.

Tappioluku ehkä noin suuresti oli pieni yllätys kun viime vuosina tappiot nk. Raha-Kiinalta suhteessa Jään Lohikäärmeisiin nähden on olleet pienenemään päin.

Esimerkiksi vuoden 2017 Poikien MM-kisojen 3. Divisioonan ylempään lohkosarjaan ei ollut Jään Lohikäärmeiden voitto enää kuin 4-0 melko hikisen ja ajoittain heikäläisten makuun liiankin tasaisen pelin jälkeen kun johto hyvin pitkään ei sinne päästyäänkin ollut enempää kuin 3-0 ja erinäiset maalit otteluun pitkittämään johtoa tuli melko harvoin ennen lopputuloksille pääsyä.

Tulevaisuudessa sillä innolla millä ainakin nk. Raha-Kiinassa on kovasti yritetty panostaa jääkiekon puolelle vihdoinkin niin voi olla, että Aasiaan tulisi jälleen uusi melko noususuhteinen kiekkomaa lähivuosille tai lähivuosikymmenille riippuen onnistumisten määristä.

Kuten myös tietysti ikäluokkaperusteistakin.

Naisten ja tyttöjenkin puolella on myös innostuttu.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
6.11.2022 eli viime vuoden marraskuussa puhuin jälleen eräästä melko tärkeästä turnauksesta vähän pienemmille jääkiekkomaille.

Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaiden sarjassa tullaan pelaamaan pitkien neuvottelujen jälkeen viime vuoden nimiin tämän vuoden puolella sittenkin.

Kuten myös turnauksen naisten puolikin selvästi aikuisempaan makuun.

Kesällä viime vuodeksi pelattiin sitten tämän saman turnauksen nuorten miesten puolikin eli Alle 20-Vuotiaiden sarja.

Ikävä kyllä miesten puolta ei pelattu enää mitenkään viime vuodeksi ja sen puoli myös tälle vuodelle ikävä kyllä lykkäytynee kauemmaksikin tulevaisuuteen.

Itse nyt olevaa turnausta on lykätty kertaalleen aiemmin kiitos peruutusten tämän vuoden alussa.

Turnauksesta ovat vetäytyneet aiemmin ilmoittautuneet maat eli Macao, Indonesia, Singapore ja murheellisemmin keskellä jäähallisotkuaan myös Intia kun muilla osin vielä tänäkin vuonna syy tuntui olevan enemmän koronassa kuin muuten vain.

Mitä nyt kummallisesti varsinaisten MM-kisojen puolella Singapore pystyi kyllä pelaamaan itse tasollaan eikä Indonesiakaan ole vielä perunut tähän mennessä MM-ohjelman paikkaansa.

Turkmenistan ikäluokkajoukkueineen tulee täydentämään noiden maiden tyhjäksi jättämää aukkoa.

Täten voidaan pelata kuuden maan turnaus.

Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaiden sarjassa pidetään Mongoliassa tietenkin Ulaanbaatarin/Ulaanbaatorin Jäähallissa eli Steppe Arenassa muuttunein aikatauluin tietenkin nyt jo huomisesta alkaen.

Turnaukseen osallistuvat seuraavat joukkueet lopullisesti kaiken jälkeen:

Mongolia (Isännöi tietenkin turnausta.)

Iran

Thaimaa

Arabiemiraatit (Turnauksen kansainvälinen erikoisvieras.)

Turkmenistan (Korvaa myönteisesti turnaukseen useampaa pois jäänyttä maata.)

Uzbekistan (Kivikasvoiset ja kovin hankalasti tavoitettavissa kansainvälisestikin olevat Uzbekistanin Kiekkoliiton johtomiehet viimein jo viime vuoden neuvottelujen jälkeen päättivät lähettää kuitenkin nuorukaisjoukkueen pelaamaan tässä turnauksessa.

Erikoinen juttu kun tosiaan jostakin syystä välillä ihan hyvästäkin innostuksesta huolimatta maa ei ole MM-ohjelmaan viitsinyt/ehtinyt tulla mukaan muutoin ja pitkään kieltäytyi lähettämästä oikein mitään joukkuetta. Nyt sentään lähettävät edes ikäluokkajoukkueen.

Kun he päättivät lähettää niin kolme vuotta sitten IIHF:n jäseniksi täysin päästyään tämä onkin heille itsenäisen Uzbekistanin ensimmäinen merkittävämpi turnaus kun kaikki muut vähänkin suuret turnaukset jääkiekkoon ovat olleetkin Neuvosto-Uzbekistanin ajan peruja.

Tosin pienenä poikkeuksena Uzbekistan on tiettävästi ollut jo mukana tai vähintään oli jo ilmoittautunut tämän vuoden Jääkiekon Arabi Cupiin, mutta tuloksia siitä on ollut hankala löytää mikäli ne on pelattu jo tänä vuonna ja mikäli joukkue edes yleensäkin on pelannut siellä.

Kieltäytyi myös Jääkiekon Oman Cupista tänä vuonna aiemmin tänä vuonna tietenkin nyt Omanissa meneillään olevasta turnauksesta. Lisäksi Uzbekistan on pelannut jo harjoitusotteluja muitakin vastaan. Myönteistä oli myös se, että he jäivät pelaamaan eivätkä vetäytyneet alkuvuoden vetäytymisaallossa monen muun mukana.)

Turnaus olisi pidetty 26.2.2023-5.3.2023, mutta peruutusten myötä tämän vuoden alussa otettiin aikalisä ja nyt turnaus pidetään päivämäärinä 11.3.2023-17.3.2023.

Huomiselle onkin sitten jo seuraavat ottelut:

Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaat 2023

11.3.2023

Arabiemiraatit-Thaimaa

Uzbekistan-Turkmenistan (Tämä onkin mielenkiintoinen ottelu sinänsä kun näkee, että miten etenkin edelleen harjoitteistaan ja kenties joistakin pelatuista otteluista puhuen ennen tätä turnausta edelleen melko vasta-alkajan asemassa oleva Uzbekistan pärjää. Ainakin nyt edes tässä ikäluokassa. Totta kai miesten joukkue voi sinänsä olla parempi ja usein onkin, mutta pienemmissä jääkiekkomaissa useimmiten kiinnostus, tekninen luistelutaito ja kiekonkäsittelytaito hyvinkin usein joukkuemainetta eteenpäin sysäämässä kansainvälisillä areenoilla nimenomaan on nuorista puhuen yleensä heidän etunsa. Mene ja tiedä, että miten käy.)

Mongolia-Iran (Tämä onkin näytönpaikka sinänsä isännille kun näille nuorukaisille tai osalle heistä voi kutsu käydä myös miesten joukkueeseen pian pidettävän Mongolian MM-ohjelmapaluun eli MM-kisojen 4. Divisioonan kunniaksikin. Iran vuorostaan ei välttämättä halua tulla nolatuksi siinä missä tuli esimerkiksi Kirgisian ikäluokkajoukkuetta vastaan Teheranissa pelattujen harjoitusottelujen osalta.)
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaille 2023 onkin käynnistynyt jo tänään aiemmin päivästä ja ottelutulokset jälkitunnelmineen olivat seuraavat:

11.3.2023

Arabiemiraatit-Thaimaa 6-2 (Tästä olisi aluksi voinut olla menettelevän iloinen ja ehkä tyytyväinen kuin sinänsä Arabiemiraatit voitti näin, mutta vähemmän yllättäen kun asiaa tutki tarkemmin ja kuten aikuisillekin niin poikien joukossakin siinä maassa pelaa kiitos Ukrainan Sodan kansainvälistä pelikieltoa kiertäen sitten tämän maan passin alla venäläispelaajia.

Lisäksi johto ei aluksi ollut emiirikuntalaisille kuin 2-0, Jään Elefanttien poikaryhmän osalta heillä oli laukaisuylivoima otteluun, mutta ikävän huono viimeistely peräti sen kahden tärkeän viimeisen erän ajan, emiirikuntalaiset teki irtioton vasta toiseen erään ja lopullisesti emiirikuntalaisten voiton viimeisteli heitä vähän liikaakin imarrellen tosiaan osin lahjakkaampien Jään Elefanttien poikaryhmän pelaajien oleminen nyt Etelä-Afrikassa MM-ohjelman turnausta varten.

Ei täten voinut olla tästä vääristyksestä sitten iloinen jälkikäteen. Jään Elefanttien poikaryhmän pitäisi syödä kyllä vähän sihtileipää näin leikkisästi sanoen kun 42 laukausta kohti maalia verkkoon upposi sitten vain kaksi!)

Uzbekistan-Turkmenistan 5-0 (Tämä olikin mielenkiintoinen ottelu sinänsä kun näki, että miten etenkin edelleen harjoitteistaan ja kenties joistakin pelatuista otteluista puhuen ennen tätä turnausta edelleen melko vasta-alkajan asemassa oleva Uzbekistan olisi pärjännyt. Ainakin nyt edes tässä ikäluokassa.

Totta kai miesten joukkue voi sinänsä olla parempi ja usein onkin, mutta pienemmissä jääkiekkomaissa useimmiten kiinnostus, tekninen luistelutaito ja kiekonkäsittelytaito hyvinkin usein joukkuemainetta eteenpäin sysäämässä kansainvälisillä areenoilla nimenomaan on nuorista puhuen yleensä heidän etunsa. Mene ja tiedä, että miten käy. Näin mietin ennen ottelua.

Lopulta uzbekit lievästi sanoen tyrmäsi turkmeenit matkalla kohti voittoon! Jasurberk Rustamkhonov teki historiaa ollen ensimmäinen maalintekijä sellaisenaan joukkueelle Albert Dadakhodajevin syötöstä ja loppulukemat viimeisteli ennen pitkää ottelun päätteeksi Abdukayum Abduvosikov Samir Mirzabaevin syötöstä.

Laukausylivoima oli uzbekkien heiniä ja siten pelottavan heikolta näyttää turkmeenien tulevaisuus juuri nyt, mutta eihän aina huono alku ikäluokassa tarkoita täydelleen ikuista surkeutta sitten aikuisena.

Toki murheellista on silti havaita mikä ero on pojilla tai nuorilla turkmeenien osalta kun miettii tämän hetken miesten joukkueen vastaavia kykyjä heidän ollessa nuoria tai ihan poikanakin. Uzbekit tosin kuten turkmeenit olivat otteluun pelottavan kuumaverisiä. Välillä ihan yhtä kuumaverisiä kuin kirgiisitkin!

Mukhammadali Bokhodirov ja Nazar Orazov saivat pelikieltoa niin uzbekeille ja turkmeeneille eikä etäällä ollut useampikaan pelikielto kieltämättä toisen erän raakalaismaisesta takaapäin suoritetusta taklaushuidonnasta missä mailaa lyötiin rajusti toisen kylkeen ja mistä sitten koko joukkotappelu sai alun!

Kun kaksi itsepäistä kohtasi niin ennen päätöserää silti kiitos osin edes turkmeenien maalivahtien sinnittelyn johto uzbekeille ei ollut kuin 2-0 ja vähän tätä myöhemmin 3-0 huolimatta ajoittain todella selvästä kiekkosateesta maalin suulle!

Uzbekeille jatkoon on paha sanoa paljonkaan. Kyvyt voi riittää upeankin pitkälle, mutta huonoimmillaan kuumaverisyys ja pelikiellot pitkittyvinä eri pelaajille voivat suistaa maan häpeään tai ottelupelkoon kykytasollaan vastustajien myötä.)

Mongolia-Iran 5-0 (Tämä olikin näytönpaikka sinänsä isännille kun näille nuorukaisille tai osalle heistä voi kutsu käydä myös miesten joukkueeseen pian pidettävän Mongolian MM-ohjelmapaluun eli MM-kisojen 4. Divisioonan kunniaksikin.

Iran vuorostaan ei välttämättä halunnut tulla nolatuksi siinä missä tuli esimerkiksi Kirgisian ikäluokkajoukkuetta vastaan Teheranissa pelattujen harjoitusottelujen osalta. Näin siis ennen ottelulle olleet mietteet.

Isännät voittivat välillä jopa selkeämmin kuin miten uzbekit kyykyttivät turkmeenien joukkuetta aiemmin olleen aamupäivän pelissä Suomen aikaa. Isäntien ensimaalin pojissa teki Tsengel Undarmaa Chinzolboo Mishigsurenin syötöstä ja päätösmaalin pojille teki juurikin mainittu Mishigsuren Bilguun Boldbaatarin syötöstä ja tiettävästi näin huvittuneesti puhuen Bilguun ei ole sukua Suomessakin hoitajana olleelle, lehtienkin palstoille kohun myötä päässeelle Anudar 'Anu' Boldbaatarille.

Peräti 62 laukausta kohti maalia osoitti sen, että ihme oli voittonumerojen pysymisessä vain noissa luvuissa. Tosin ihan alussa kyllä oli isännillä levotonta eikä johto ollut enempää kuin 1-0 ennen toisen erän karkausta voittoon.

Jotakin Iranin kaaoksesta kertoi sekin, että Mongolia teki otteluun pari maalia alivoimallakin. Iranin pojille onni toki oli, että hävittiin vain 0-5 vieraalla maaperällä toisin kuin miten hävittiin kirgiiseille kotona harjoitusottelussa jo peräti maalein 0-15!)

On mielenkiintoista nähdä miten huomenna käy seuraaviin otteluihin:

12.3.2023

Thaimaa-Turkmenistan (Jään Elefanteille tämän pitäisi olla nyt vähän helpompi ottelu kaikki tyynni kuin miten oli Arabiemiraatteja vastaan. Ennen Uzbekistan-nöyryytystä olisin arvioinut vastuksen tiukemmaksi voitolla tai ilman emiirikuntalaisista. Nähtäväksi jää miten käy kun turkmeenit kaipaisi kipeästi näyttävää tulosta.)

Iran-Uzbekistan (Tästä ottelusta todennäköisesti ainakaan kuumaverisyyttä ei siitä puutu. Kunhan ei tuloksettomaksi toimitsijat julistaisi ottelua mikäli toisella näistä joukkueista kupoli kiehuisi yli lopullisesti turhan kuumana käymisen jälkeen! Uzbekkien osoittauduttua jo heti turhankin kovaksi turkmeeneille voi olla Teheranin pojilla hikinen urakka venyä edes tasapeliin pisteryöstöineen päivineen. Nyt tosin uzbekeilla on jo pelikieltoja alla ja useampi voi langeta pelikieltoon jo jäähyminuuttien seurantasuhteen vuoksikin. Mene ja tiedä, että miten tässä käy!)

Mongolia-Arabiemiraatit (Isännät kohtaavatkin sitten venäläispelaajilla kyyditetyt emiirikuntalaiset. Tuleekin sitten ikävä kyllä varsin tiukka paikka tai tappio. Ilman heidän apuaan isännät saattaisivat hyvinkin viedä tämän ottelun kun ollaan kuitenkin heidän kotijäillään ja yleisestikin ottaen mongolien poikaryhmäkin osaa käsitellä kiekkoa melkoisen taitavasti. Eivät ihan niin letkeän romuluiseen tyyliin osaa luistella kuten Jään Elefanttien poikaryhmä isompiensa jalanjäljissä, mutta siitähän se tietysti kehittyy!)

Huomisen jälkeen kisoihin tulee välipäivä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Oman Cup pelattiin tänään päättyneenä ja toissa päivänä alkaneena Masqatin Jäähallissa Omanissa eli 9.3.2023-11.3.2023.

Turnaukseen osallistui viisi joukkuetta mitä nyt maita murheellisesti oli kieltäytymisten kuten esimerkiksi Uzbekistanin kieltäytymisen jälkeen vain kolme eri maata.

Joukkueet turnaukseen olivat siis nämä:

Oman

Omanin B-maajoukkue

Oman Alle 18-Vuotiaat eli U18 tai myös Team Khanjar/Junior Khanjar (Nimitys on vaihtoehtoinen nimitys Khanjarille/Al-Khanajarille eli juurikin itse Omanin A-maajoukkueelle kun sen nimitys tulee tietysti maan kansallisasetikarista/taistelupuukosta periytyen tietysti itse Omanin jääkiekkomaajoukkueelle urheiluun.)

Bahrain

Qatar

Tulokset turnaukseen olivat seuraavat kun Alkuerien jälkeen pelattiin Pronssiottelu ja Finaali ja kun selkeyden nimissä käytän Omanin B-maajoukkueesta nimitystä Oman B ja Omanin miesten alkujen nimitystä Omanin Poikamaajoukkue:

Jääkiekon Oman Cup 2023 Alkuerät

9.3.2023

Oman-Bahrain 7-3

Oman B-Omanin Poikamaajoukkue 2-1

10.3.2023

Qatar-Omanin Poikamaajoukkue 7-0

Oman B-Bahrain 1-11

Oman-Omanin Poikamaajoukkue 5-0

Qatar-Bahrain 2-7

Oman B-Oman 3-4

11.3.2023

Qatar-Oman B 4-3

Omanin Poikamaajoukkue-Bahrain 1-11

Oman-Qatar 2-5

Alkuerien jälkeen pistetilanne oli seuraava:

Jääkiekon Oman Cup 2023 Pistetilanne

Bahrain 9 pistettä

Oman 9 pistettä

Qatar 9 pistettä

Omanin B-maajoukkue 3 pistettä

Oman Alle 18-Vuotiaat eli U18 tai myös Team Khanjar/Junior Khanjar 0 pistettä

Täpärästi tasapelissä yhtä maalia enemmän päästetympänä Qatar joutui turnauksen Pronssiotteluun yhdessä Omanin B-maajoukkueen kanssa kun taas Bahrain ja Oman menivät turnaukseen Finaaliin siinä missä Omanin poikien turnaus päättyi siihen.

Itse viimeiset ottelut menivät vielä tänään myöhemmin päättyneinä näin kun normaalit viimeiset ottelut pelattiin tänään aamulla aiemmin:

Jääkiekon Oman Cup 2023 Pronssiottelu

11.3.2023

Oman B-Qatar 3-2

Jääkiekon Oman Cup 2023 Finaali

11.3.2023

Bahrain-Oman 1-7

Jääkiekon Oman Cupin 2023 voitti siis Oman, Bahrain oli toinen, Omanin B-maajoukkue oli kolmas, Qatar oli neljäs ja toiseksi viimeinen osin epäonnenkin suhteen huolimatta isäntävoitostakin aiemmin turnaukseen ja Omanin Alle 18-Vuotiaat eli U18 tai myös Team Khanjar/Junior Khanjar oli viides ja viimeinen turnaukseen siitä puhuen.

Tämä olikin melkoinen välinumero tuloksellisesti puhuen kun näin kirjoitin, mutta ikävä kyllä Oman tosiaan jätti tulemasta MM-ohjelmaan ylimäärämaiden nimiin. Heikäläisten pojilla olikin poisjääminen ikäryhmän turnauksiin kyllä ymmärrettävämpi sillä paljon on heillä vielä opittavaa edessä.

On paha myös sanoa, että missä välin mahdollisesti Oman on ehtinyt Jääkiekon Arabi Cupia pelata mikäli se on ehditty tänä vuonna jo pelata saman koskiessa myös Bahrainia ja Qataria kun juttuja siitä on riittänyt vaan ei itse tuloksia?

Vastauksia siihen etsinen mikäli vielä tämän tulevan kevään aikana ehtii.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaille 2023 onkin jatkunut jo eilen aiemmin päivästä ja ottelutulokset jälkitunnelmineen olivat seuraavat yllätyksineenkin:

12.3.2023

Thaimaa-Turkmenistan 3-4 (Jään Elefanteille tämän piti olla nyt vähän helpompi ottelu kaikki tyynni kuin miten oli Arabiemiraatteja vastaan. Ennen Uzbekistan-nöyryytystä olisin arvioinut vastuksen tiukemmaksi voitolla tai ilman emiirikuntalaisista. Nähtäväksi jäi miten käy kun turkmeenit kaipaisi kipeästi näyttävää tulosta. Näin meni mietteet ennen ottelua.

Turkmeenien rukouksiin vastattiin ja he voittivat ottelun, mutta eivät liian helpolla! Pitkään oli hyvin tasainen ottelu, niukasti loppuun mennessä turkmeenit oli laukauksissa etumatkalla ja vähän parempi viimeistely teki selvän ottelusta turkmeenien eduksi.

Päätöserään kuin ihmeen kaupalla kukaan ei tehnyt maalia. Vähän imartelua lisäsi turkmeenivoittoon osin se, että tosiaan Jään Elefanttien poikaryhmän lahjakkaampi puoli on Etelä-Afrikassa valmistautumassa tietenkin myös tärkeään toiseen turnaukseen eli MM-ohjelmaan merkitsevään sellaiseen. Se ei ole paljon jos mitään poissa turkmeeneilta tästä turnauksesta. Hieman turhan myöhässä tosin Jään Elefantit poikaryhmässä otti maalivahtinsa pois kentältä eli 8 sekuntia ennen ottelun loppua kuin ehkä vähän aiemmin olisi pitänyt niin tehdä tasoitusta ajatellen. Mene ja tiedä, mutta näin kävi.)

Iran-Uzbekistan 1-14 (Tästä ottelusta todennäköisesti ainakaan kuumaverisyyttä ei siitä puutu. Kunhan ei tuloksettomaksi toimitsijat julistaisi ottelua mikäli toisella näistä joukkueista kupoli kiehuisi yli lopullisesti turhan kuumana käymisen jälkeen! Uzbekkien osoittauduttua jo heti turhankin kovaksi turkmeeneille voi olla Teheranin pojilla hikinen urakka venyä edes tasapeliin pisteryöstöineen päivineen.

Nyt tosin uzbekeilla oli jo pelikieltoja alla ja useampi voi/olisi voinut langeta pelikieltoon jo jäähyminuuttien seurantasuhteen vuoksikin. Mene ja tiedä, että miten tässä käy! Näin mietin ennen ottelua.

Tästä tulikin sitten Teheranin pojille pahin kausiteurastus jäillä sitten kirgiisipoikien tempun heille harjoituspeleissä! Uzbekit aloitti maalijuhlat Albert Dadakhodajevin otteista Jasurbek Rustamkhonovin syötöstä ja päätti ennen pitkää maalijuhlat loppulukemiin Loren Petrosyanin maalilla ottelun loppuun mennessä jo neljäkin maalia tehneen Jasurbek Rustamkhonovin syötöstä kun muun kypärätempun otteluun teki tietysti loppuun mennessä myös Albert Dadakhodajev.

Uzbekit totta vieköön ei peruutelleet otteluun sitten yhtään, johto oli 6-0 ensimmäisen erän päätteeksi ja toiseenkin meni kuparinen eli 10-0 rikki ja välillä näytti siltä, että ottelu menee lukemiin 20-0 tai 30-0 ennen hidastusta!

Nopein maalikin tuli 12 sekuntia aloituksesta otteluun. Ottelu oli raju, mutta yllättävän vähän oli jäähyjä eikä ihme kyllä ollut tappeluja tai pelikieltoja vaikka välillä erinäiset käsille lyömiset koukkimisineen etenkin jatkettuina puolin toisin olisi voineet olla kyllä viisiminuuttisia tai käytöskymppejä tuovia vähänkin kovempien kiekkomaiden alasarjoissakin näin tätäkin ottelua puiden! Uzbekit alkavat olla vasta-alkajiksi yllättävän lähellä turnausvoittoa tätä myöten!)

Mongolia-Arabiemiraatit 10-2 (Isännät kohtaavatkin sitten venäläispelaajilla kyyditetyt emiirikuntalaiset. Tuleekin sitten ikävä kyllä varsin tiukka paikka tai tappio.

Ilman heidän apuaan isännät saattaisivat hyvinkin viedä tämän ottelun kun ollaan kuitenkin heidän kotijäillään ja yleisestikin ottaen mongolien poikaryhmäkin osaa käsitellä kiekkoa melkoisen taitavasti.

Eivät ihan niin letkeän romuluiseen tyyliin osaa luistella kuten Jään Elefanttien poikaryhmä isompiensa jalanjäljissä, mutta siitähän se tietysti kehittyy!

Näin arvelin ennen ottelua ja miten sitten kävikään!

Vielä aluksi näytti siltä, että ottelu olisi tiukempi juttu kun venäläispelaajat painosti minkä ehti mongolien maalin suulla. Sitten ensimaalin isännille teki Lkhagvadorj Davaanyam Tsengel Undarmaan syötöstä ja se sytytti isännät puolihehkuun. Tämän jälkeenkin venäläispelaajien painostus jatkui, mutta jotain oli rikki kun maalia ei saatu ennen kuin viimein ensimmäisen erän kääntyessä loppuaan tuli kyllä maali emiirikuntalaisten tappioasemaan eli 1-2.

Toinen erä onkin sitten melkoinen mietelause, että miten huippuluokan lähtökohtaisen alakynnen aseman isännät onnistui kääntämään voitoksi asti.

Venäläispelaajat menetti otteensa ja maalintekohalunsa ensimmäisten minuuttien aikana lopullisesti mongoliyleisön huudoissa ja buuauksissa, kasetti petti ja suunsoitto alkoi jäähyineen milloin mistäkin, peräti lapsellisuuksiin asti menneistä oletetuista epäreiluuksista eikä tietysti tilannetta parantanut välillä ihan emiraattipelaajien itsensä jäähyilyt.

Venäläispelaajien valituksiin voisi todeta vain, että kotiliigassa kyllä paapottaisiin poikia loppuun asti ja kyllähän ihan länsimaan liigoissakin vieläkin löytyy Ukrainan Sodasta huolimattakin paapojia itänaapurin junnupojille kun aina on niin olevinaan hienot otteet vähän väliä pelistä toiseen tarpeettomine hehkutuksineen.

Pienemmät kiekkomaat kun ei kumartele venäläisille tai muillekaan länsikiekkoilijoille ihan joka kerta ja vähiten kotiyleisönsä edessä sentään!

Toiseen erään joka tapauksessa Bilgun Boldbaatar sytytti yleisön hurmioon lopullisesti otteineen joilla varmasti pelipaikka irtoaa kyllä aikuispuolen joukkueeseen tai sitten ei irtoa kyllä millään tälle vuodelle!

Sen verran huikeita oli otteet Bilgunille niin toiseen kuin kolmanteen erään, että otteluun loppuun mennessä viisi maalia oli tehty ja kaksoiskypärätemppu ei ollut etäällä! Päätösmaalin otteluun teki siis Bilgun Boldbaatar syöttäjinään Chinzolboo Mishigsuren ja Batbayar Batnyam. Nuoriherra Boldbaatarin osumien myötä kuten yleensäkin tulos oli 7-1 jo toiseen erään voiton ollessa lopulta toki 10-2 kun yhden maalin vielä täysin masentuneet emiirikuntien liittolaiset onnistui tekemään mongolipuolustuksen pienen hosumisen jälkeen päätöserään.

Nopeimmat koti-isäntämaalijuhlaan tuli 13 sekunnin ja 15 sekunnin välein aloituksesta!

Ehdottomasti muu ottelun nimi etenkin aluksi isännille toisen erän alkuminuuteille ja emiirikuntalaisten täyteen sulamiseen asti oli mongolien maalivahti Sodbileg Baatarkhuu hänen kyllä ollessa melkoinen kumiukko torjuntoineen kieltämättä erittäin levottomalla pudottautumisotteilla kuten myös mailatorjuntakäsittelyllä räpsineen päivineen!)

On mielenkiintoista nähdä miten huomenna käy seuraaviin otteluihin kun tänään on välipäivä:

14.3.2023

Thaimaa-Iran (Kumpikin kaipaisi pisteitä tuloksineen ja Teheranin pojat muutakin peli-iloa muutenkin kuin rökäletappiota toisensa perään. Mene ja tiedä miten tässä käy.)

Arabiemiraatit-Turkmenistan (Emiirikuntalaisille kieltämättä helskutin nöyryyttävän isäntätappion jälkeen voinee käydä niin, että yhtään vähempään kuin murskavoittoon ei haluta tyytyä ja mikäli vielä tämäkin ottelu hävittäisiin venäläispelaajin niin silloin joukkueesta alkaisi huonon häviäjän lisäksi muodostua turnauksen suurin vitsi joukkueena.

Iranin surkeuden näin esimerkiksi sentään ymmärtää paremmin kun heillä jääkiekko nykypäiväisesti on alkanut jälleen melko vastoittain siinä missä emiirikuntalaisilla on ollut kokemusta ja rahaakin kehittää kiekkoa pidemmän aikaa paremmaksi tuloksien ollessa sitten milloin mitäkin.

Siihen päälle kyydittäen tietysti aseman likaamista kaksoiskansalaisilla tai venäläispelaajilla. Turkmeeneille olisi melkoinen sulka hattuun tämä voitto, mutta kieltämättä heidän poikaryhmällään murheellisesti ei ole isompiensa kykyjä nähtävästi tähän ikäluokkaan. Mene ja tiedä miten tässä käy.)

Mongolia-Uzbekistan (Turnausyllättäjien keskinäinen kohtaaminen voinee päättää jopa turnausvoiton kohtalon! Uzbekit on sinänsä osoittautuneet hurjuudellaan ehkä parhaimmaksi joukkueeksi turnaukseen, mutta ylpeys yhdistettynä tulisuuteen voinee viedä heidän mahdollisuutensa.

Mongolia tosin kokonaisuutena vienee ottelun, mutta helppoa se ei välttämättä ole kieltämättä emiirikuntalaisten huippunöyryytyksen jälkeen olleen väsymyksen nimissä kun kotiyleisölle oman paikallisen jään ihmetempun jälkeen pitäisi lyödä sitten vielä pelottavankin tehokkaat uzbekit siihen päälle!

Tämä toivottavasti tulee olemaan viihdyttävin ottelu turnaukseen.)

Välipäivän jälkeen tämän sitten näkee.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaille 2023 onkin jatkunut jo eilen aiemmin päivästä välipäivän jälkeen ja ottelutulokset jälkitunnelmineen olivat seuraavat yllätyksineenkin:

14.3.2023

Thaimaa-Iran 8-0 (Kumpikin kaipaisi pisteitä tuloksineen ja Teheranin pojat muutakin peli-iloa muutenkin kuin rökäletappiota toisensa perään. Mene ja tiedä miten tässä käy.

Näin mietteen ennen ottelua.

Teheranin pojat kärsi jälleen rökäletappion, Jään Elefanttien poikaryhmän vähän vähemmän kyvykkäät pelaajat parempien ollessa Etelä-Afrikassa saivat kaivattuja pisteitä ja väistämättä peli oli heidän.

Outoa oli vain heidän turhan levoton roiskinta minne sattuu kiekkoineen kuten myös tietysti alkuun vähäinen johto eli ensin etenkin pelkästään 1-0 ja myöhemminkin aluksi ei enempää kuin 4-0 johtoon mentiin. Sittemmin syötiin sihtileipää tai vähän tarkemmaksi meni laukaukset muuten rauhoittumisen myötä. Ei tästä sen enempää.)

Arabiemiraatit-Turkmenistan 2-7 (Emiirikuntalaisille kieltämättä helskutin nöyryyttävän isäntätappion jälkeen voinee käydä niin, että yhtään vähempään kuin murskavoittoon ei haluta/haluttu tyytyä ja mikäli vielä tämäkin ottelu hävittäisiin venäläispelaajin niin silloin joukkueesta alkaisi huonon häviäjän lisäksi muodostua turnauksen suurin vitsi joukkueena.

Iranin surkeuden näin esimerkiksi sentään ymmärtää paremmin kun heillä jääkiekko nykypäiväisesti on/oli alkanut jälleen melko vastoittain siinä missä emiirikuntalaisilla on ollut kokemusta ja rahaakin kehittää kiekkoa pidemmän aikaa paremmaksi tuloksien ollessa sitten milloin mitäkin.

Siihen päälle kyydittäen tietysti aseman likaamista kaksoiskansalaisilla tai venäläispelaajilla. Turkmeeneille olisi melkoinen sulka hattuun tämä voitto, mutta kieltämättä heidän poikaryhmällään murheellisesti ei ole isompiensa kykyjä nähtävästi tähän ikäluokkaan. Mene ja tiedä miten tässä käy.

Näin mietin ennen ottelua.

Uskomattomasti taas kerran turkmeenien rukouksiin vastattiin ja osin tätä edisti käytännön emiirikuntalaisten venäläispelaajien pinnojen palamiset pelikieltoja myöten ja myöhemmin maalintekomotivaation lopahtaminen yllättävänkin äkkiä kun ei turkmeenien maalinedusta murtunutkaan ja toimitsijoillakin oli naamassa pitämistä kun koko ajan oli valitusta valituksen perään kuunneltava kakaraikään taantuneilta miesten aluilta!

Kun sitten emiirikuntien liittolaisetkin jäähyili väistämättä minkä ehti luontaispelaajinkin niin turkmeenit ei pakittaneet vaan saivat ansaitun voittonsa hyvällä syyllä!

Vaikeinta oli turkmeeneille toisessa erässä, mutta kiekkosateessakin Tanryberdi Guvanjov turkmeenien maalilla piti pintansa loppuun asti ja kenttäpelaajistokin hoiti jäähyhoukutuksista huolimatta työnsä kerrankin hyvin!

Johtokin ei ollut turkmeeneille ennen päätöserän karkausta voittoon kuin vain 3-1 eli ilman tiettyä motivaatioromahdusta olisi turkmeenien voitto kenties ollut pienempi kuin miten kävi.

Täten turkmeenit kiinnittyvät edes hyvään turnaus-sijoitukseen siinä missä taas Arabiemiraatit on turnauksen suurin vitsi näillä puhein.)

Mongolia-Uzbekistan 4-7 (Turnausyllättäjien keskinäinen kohtaaminen voinee/olisi voinut päättää jopa turnausvoiton kohtalon! Uzbekit on/oli sinänsä osoittautuneet hurjuudellaan ehkä parhaimmaksi joukkueeksi turnaukseen, mutta ylpeys yhdistettynä tulisuuteen voinee/olisi voinut viedä heidän mahdollisuutensa.

Mongolia tosin kokonaisuutena vienee/olisi voineet viedä ottelun, mutta helppoa se ei välttämättä ole/olisi ollut kieltämättä emiirikuntalaisten huippunöyryytyksen jälkeen olleen väsymyksen nimissä kun kotiyleisölle oman paikallisen jään ihmetempun jälkeen pitäisi/olisi pitänyt lyödä sitten vielä pelottavankin tehokkaat uzbekit siihen päälle!

Tämä toivottavasti tulee/tulisi olemaan viihdyttävin ottelu turnaukseen.

Näin mietin ja erityisemmin ei tarvinnut pettyä mitä nyt harmittavasti väsyivät isännät kolmanteen erään!

Sitä ennen nähtiin kiihkeyttä, taitoa ja jäähyjä tasolleen paljon täynnä ollut hieno jääkiekko-ottelu. Paikalliset halliin syttyneenä olivat kieltämättä melkoisessa hurmiossa yleisönä ja draamaa riitti!

Ensimmäisen erän päätteeksi isännät johtivatkin maalein 2-1. Uzbekit nousi tasapeliin toiseen erään kiihkeän väännön vastavoimana kun mongolien miehistöllä ei murheellisesti ihan ollut niin hyviä keinoja murtohyökkäysten katkojen suoritukseen keskialueella kuin olisi pitänyt olla.

Ikävä kyllä jo toisen erän päätteeksi oli isäntien väsymys nähtävillä kun päätöserään mentiin maalein 4-4 eli tasapelissä. Pisteryöstöä tai pistepotin jakoa odotin, mutta sen teki tyhjäksi uzbekeille riemukkaasti päätöserän maalien myötä otteluun kypärätempun ja heikäläisille avausmaalin iskenyt Jasurbek Rustamkhonov.

Mitä nyt koko ottelun voittolukemat päätösmaalina iski kollega Loren Petrosyan. Isäntien väsyttyä ei ollut tarkkuus kohdillaan ja tärkeän paikan hutejakin alkoi tulla liikaa.

Tärkein isäntien maalintekijä oli Chinzolboo Mishigsuren parilla maalilla kun hyviin syöttöihin usein otteluun kolmen syöttöpisteen eli niihin kypärätempunkin voimin ehtinyt Bilguun Boldbaatar ei ikävä kyllä ollut oikein sinänsä maalintekovireessä eilen.

Ennen ottelua olisin odottanut tärkeään paikkaan myös Bilguunille menestystä, mutta nyt oli sitten näin. Ehkä ensi kerralla lykästää siinä missä sitten Chinzolboo voi olla sitten huonon päivän uhri. Sen näkee sitten.

Uzbekkien kovan haasteellisen voiton muutoin kovaan paikkaan kun muutoin isännät johtivat esimerkiksi maalia kohti laukauksissa otteluun niukasti johdatti tietenkin heidän maalivahti eli Rustam Irgashev siinä missä sitten Sodbileg Baatarkhuu ei ollut isäntien veräjänvahtina paljonkaan huonompi toki murheellisesta päätöserästä huolimatta.

Kun näin on käynyt niin Uzbekistan on nyt kiinni ilman todella isoja möhlintöjä sensaatiomaisesti turnausvoitossa kun ennen turnausta oli tavoite lähinnä koeluontoisesti välttää pelkkä viimeinen sijoitus! Mongolia itse on isäntänä edelleen edes hyvässä sijassa kiinni kun ihan ei välttämättä nyt ehkä voita turnausta.)

Seuraavaan viestiin tulee tämän päivän ottelujen ennakoita osin jo tilanteineenkin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaille 2023 onkin jatkunut jo tänään eilisen päivän ja sitä eilisen välipäivän jälkeen ja ottelut ovat seuraavat kun päivän ensimmäinen niistä on jo menossa:

15.3.2023

Iran-Arabiemiraatit (Tällä hetkellä turnauksen huonoin joukkue ja turnauksen suurin vitsi muutoin ottelevatkin surkeusasemastaan, luvut ovat jo alkaneeseen peliin sen toiseen erään juurikin viimein pitkien 0-0 lukujen jälkeen 0-2 emiirikuntien liittolaisten johtaessa ensin ja Iran peräti nyt tasoitti tähän vaiheeseen mennessä ottelun lukuihin 1-2, mutta edelleen johto on emiirikuntien miesten aluille luvuin 1-3.

Mene ja tiedä miten tässä käy, mutta kaiketi emiirikuntalaiset tämän vievät kun on venäläispelaajia ja kaksoiskansalaisia joukossa. Heille kuittaillakseen voisi kyllä Teheranin pojat edes pisteryöstön ottaa mikäli eivät sitten voittaisikin.)

Uzbekistan-Thaimaa (Tällä hetkellä ennen ottelua näyttää siltä, että yllättävänkin vähän riittää turnausyllättäjälle eli uzbekeille turnausvoittoon asti. Toki toivon mukaan Jään Elefanttien poikaryhmä ei nyt niin helpolla sitä heille antaisi.

Tosin pahalta näyttää kun poikaryhmän paremmat Jään Elefanteilta heistä puhuen on Etelä-Afrikassa ja heitä ei ole tähän otteluun saatavilla. Uzbekit on kuitenkin niin kovia otteita osoittaneet kykypiilottelusta huolimatta, että thaipelaajien poikaryhmän parhaimmistokin saisi pistää parastaan tai jo melko lähelle parastaan pärjätäkseen.)

Turkmenistan-Mongolia (Tämä herättääkin päätösotteluksi tälle päivälle mietteitä. Etenkin kun turkmeenit on heikon alun jälkeen koko ajan parantaneet suorituksia ja isännät alkavat väsyä eilisen perusteella.

Toki turkmeenit nyt sentään vähän hitaampia ovat kuin uzbekit sentään ja on isännätkin parantaneet liikeolemustaan turnauksen edetessä.

Tosin ikävä kyllä isännillä ei ole ollut oikein kykyä ratkaista keskialuepelinsä ongelmiaan turnaukseen ja ei ne välttämättä ratkea tähänkään otteluun.

Isäntien on tietysti mieluusti pakko voittaa turnausvoittoa ajatellen edes jotenkin ja uzbekkien pitäisi jäädä mieluusti pisteittä Jään Elefanttien poikaryhmälle siinä ottelussa. Sama koskee käytännön pakkovoitossa turkmeenejakin. Miten tässä käy niin sen näkee sitten.)

Tämän päivän ottelut pelataan tietenkin Mongolian Steppe Arenalla Klo 13.30, Klo 17 ja Klo 20.30 alkaen Mongolian Aikaa eli Suomen Aikaa alkaen Klo 7.30, Klo 11 ja Klo 14.30.

Näistä onkin jo kotimaisesti puhuen aamuottelu käynnissä siinä missä paikallisesti se on iltapäiväottelu.

Huomiselle lisäksi on tämän päivän jälkeen jälleen välipäivä.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Jääkiekon Aasian ja Tyynenmeren Mestaruusturnaus Alle 18-Vuotiaille 2023 onkin jatkunut jo tänään eilisen päivän ja sitä eilisen välipäivän jälkeen ja ottelut ovat olleet seuraavat kun päivä on päättynyt:

15.3.2023

Iran-Arabiemiraatit 2-7 (Turnauksen huonoin joukkue ja turnauksen suurin vitsi muutoin ottelivatkin surkeusasemastaan, luvut olivat jo peliin sen toiseen erään juurikin viimein pitkien 0-0 lukujen jälkeen 0-2 emiirikuntien liittolaisten johtaessa ensin ja Iran peräti sittemmin tasoitti siihen vaiheeseen mennessä ottelun lukuihin 1-2, mutta edelleen johto oli sittemmin emiirikuntien miesten aluille luvuin 1-3.

Emiirikuntalaiset tämän veivät kun oli/on venäläispelaajia ja kaksoiskansalaisia joukossa. Heille kuittaillakseen olisi voineet kyllä Teheranin pojat edes pisteryöstön ottaa mikäli eivät sitten olisi voittaneet. Näin ei käynyt ennen pitkää lähimainkaan. Iran oli tappiolla toisen erän loppuunkin mennessä jo 1-5 ja lopullisesti luvut olikin jo 2-7. Iran piti sen puolet vähemmän kiekkoa hallussa ja laukoi puolet vähemmän kohti maalia.

Silti nekin määrät oli enemmän kuin mitä yleensä tässä turnauksessa se poikineen on yleensä kyennyt edes järjestämään. Paljon on vielä opittavaa Teheranissa vuoden päätteeksi ensi vuodelle.)

Uzbekistan-Thaimaa 10-2 (Ennen ottelua näytti siltä, että yllättävänkin vähän riittää turnausyllättäjälle eli uzbekeille turnausvoittoon asti. Toki silloisen toivon mukaan Jään Elefanttien poikaryhmä ei olisi nyt niin helpolla sitä heille antanut.

Tosin pahalta näyttää/näytti kuten myös kävi kun poikaryhmän paremmat Jään Elefanteilta heistä puhuen oli/on Etelä-Afrikassa ja heitä ei ole/ole ollut tähän otteluun saatavilla. Uzbekit on/oli kuitenkin niin kovia otteita osoittaneet kykypiilottelusta huolimatta, että thaipelaajien poikaryhmän parhaimmistokin saisi/olisi saanut pistää parastaan tai jo melko lähelle parastaan pärjätäkseen.

Lähinnä Jään Elefanttien joutuminen kieltämättä poikaryhmineen noin pahasti jyrätyksi oli pienen ellei peräti suurenkin ihmetyksen aihe. Etenkin kun on jo melko kauan siitä kun Thaimaa jääkiekossa tietyssä ikäryhmässä on noin selvästi tai edes lähtökohtaisen selvästi kohdannut parempansa!

Ilman muuta osin Thaimaa menetti ottelunsa osin tyhmiin jäähyihin kuten myös parhaimpien ikäryhmäpelaajien puuttuminen ei voinut olla näkymättä, mutta ei kaikkea voinut silläkään selittää.

Etenkin kun uzbekit teki peräti neljä alivoimamaalia myös helskutin tehokkaalla jäähyntappoprosenttiosuudellakin kyyditettynä!

Jasurbek Rustamkhonov oli myös äärimmäinen pelote Jään Elefanttien nuoriso-osastolle peräti neljällä maalilla otteluun ja hän aloitti maalijuhlat joskin ei päättänyt niitä.

Päätösmaalin turnausvoiton jo näin sinetöineeseen otteluun viimeisteli Mukhammaddiyor Ganiev Loren Petrosyanin syötöstä.

Ensimmäisessä erässä kuten vähän aluksi toisessakin erässä vielä kaikki oli toisin kuin uzbekkijohto ei ollut kuin 2-0. Sittemmin thaipojat alkoi murheellisesti roiskia kiekkoa minne sattui ja ottaa jäähyjä kun ei olisi pitänyt. Tosin kun laukauksiin alettiin keskittyä niin ylivoimapelaaminen oli Jään Elefanteilta luokattominta hetkeen.

Yksi ylivoiman suhteen päästetty maali nyt ei ikävää ole, mutta kolme alkaa olla kyllä jo melko noloa sinänsä. Tasolleen ehkä ei vielä, mutta mikäli Jään Elefantit pojissa haluaa jääkiekossa parantua niin edistystä on tapahduttava!

Toisen erän romahduksen myötä uzbekit johti ennen päätöserää lukemin 7-1 ja lopulta voitto tuli siis lukemin 10-2. Ensi vuodeksi toivottavasti uzbekit on mukana MM-ohjelmassa kun noin vain kyetään jo ottamaan kuitenkin tasoaan nostaneessa turnauksessa voitto heti kättelyssä!)

Turkmenistan-Mongolia 6-4 (Tämä herättääkin/herättikin päätösotteluksi tälle päivälle mietteitä. Etenkin kun turkmeenit on/oli heikon alun jälkeen koko ajan parantaneet suorituksia ja isännät alkoivat väsyä eilisen perusteella.

Toki turkmeenit nyt sentään vähän hitaampia olivat kuin uzbekit sentään ja on/oli isännätkin parantaneet liikeolemustaan turnauksen edetessä.

Tosin ikävä kyllä isännillä ei ole ollut oikein kykyä ratkaista keskialuepelinsä ongelmiaan turnaukseen ja ei ne välttämättä ratkea/ratkenneet tähänkään otteluun.

Isäntien on/oli tietysti mieluusti pakko voittaa turnausvoittoa ajatellen edes jotenkin ja uzbekkien pitäisi/olisi pitänyt jäädä mieluusti pisteittä Jään Elefanttien poikaryhmälle siinä ottelussa. Sama koskee/koski käytännön pakkovoitossa turkmeenejakin. Miten tässä käy niin sen näkee sitten.

Näin mietin ennen ottelua ja niinhän siinä kävi, että isännät väsyi ja turkmeenit vei voiton.

Tosin silläkään ei apua ollut kun uzbekit oli voittaneet jo ennen ottelua Jään Elefantit poikaryhmässään jolloin turnausvoitto oli heidän ja sittemmin tässä taisteltiin lähinnä muusta mitalista turnaukseen.

Isännät oli tämän päivän otteluun malttamattomia väsyneenä eikä tehokkuus ollut mistään kotoisin. Puuduttava puurtaminen vaihtui ihailtavaan sinnikkyyteen isännille.

Melko paljon edelleen oli yleisöä, mutta ei ihan niin paljon kuin aiemmin oli ollut.

Juuri sinnikkyyden vuoksi päästiin tasoihin, mutta ikävä kyllä väsymys oli ongelma ja täten päätöserässä ei kyetty pitämään edes pisteryöstöasemaa jolloin häviö siitä sitten tuli.

Vaikeinta oli turkmeeneille toisessa erässä, mutta kiekkosateessakin Tanryberdi Guvanjov turkmeenien maalilla jälleen piti pintansa loppuun asti ja kenttäpelaajistokin hoiti jäähyhoukutuksista huolimatta työnsä jälleen hyvin!

Johtokin ei ollut turkmeeneille ennen päätöserän karkausta voittoon kuin ensin vain 2-0 ja sitten 3-2 eli ilman tiettyä isäntien väsymystä välillä hyvin huonoine viimeistelyineen kohti maalia olisi turkmeenien voitto kenties ollut pienempi kuin miten kävi.

Välillä turkmeenit hyötyivät ehkä liikaakin ylivoimista mitä sille tuli kuin melkein pyytämättäkin kiitos isäntien perseilyn etenkin ensimmäisessä erässä kun maalivahti isännille eli yleensä kuin muuri torjunut Sodbileg Baatarkhuu sai jäähyn pelin viivytyksestä jo valmiiksi alivoimatilaan jolloin siitäkin oli helppo turkmeenien tehdä maali!

Kun ylivoimamaalit heittäisi pois ja viimeistely olisi ollut parempi niin nyt voisin kehua niukkavoittoisesti isäntiä viime hetken nousuvoitosta. Mongolia ei tätä kyennyt tekemään kieltämättä persoonallisen viihdyttävien maan kiekkolähetysten TV-isäntien ja emäntien murheeksi. Päätöserään lähdettiin tasapelissä ja säpinää riitti.

Nyt vain näin kävi, että hävittiin joskin päätösmaalin suhteen oli ehkä turhan ylimyönteistä yrittää kuudella kenttäpelaajalla liian varhain jolloin sitten meni turkmeenien viimeinen maalikin Serdar Durdyyevin toimesta tyhjiin.

Ilman sitä taktista temppua olisi oltu tilanteessa 5-4 turkmeenien täpärässä johdossa. Tätä ennen kun Mongolian viimeisen maalin oli tehnyt Ariunbileg Erdenebat Tsengel Undarmaan syötöstä ja välillä Mongolia oli jo ollut isännille synkästi 3-5 tappiollakin!

Ottelun lopuksi siis turkmeenit kiinnittyi mitaliin selvemmin kun taas isännät mitaliin päästäkseen joutuvat vielä päätöspäiväksi pistämään peliin kaikkensa sen saadakseen.

Isännille sekin toki on kokeiluluontoiseen tavoitteeseen nähden onnistuminen olla näin korkealla kuin on, mutta toki mitali maistuisi paremmalta kun kieltämättä harmittavasti ei kotijäillä voitu voittaa turnausta.)

Huomiselle onkin sitten siitä puhuen sitten välipäivä kun päivää siitä myöhemmin on turnauksen päätös luvassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös